ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Aπό το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη *

Aπό το χαμομηλάκι πάντα με αγάπη Q:


ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ :

· Παιδικές φοβίες

· 21 Φεβρουαρίου 1913: Απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον Ελληνικό Στρατό The Doubling Of Greece: 1912-1913

· Οι δρόμοι της Ορθοδοξίας
Παιδικές φοβίες

Posted: 21 Feb 2010 11:41 AM PST
γράφει η Άννα Περουτσή



Το είπαμε ξανά και ξανά. Δεν θα του ορμίσουν αράχνες, δεν θα το δαγκώσει ο σκύλος, δεν θα του επιτεθεί ο μπαμπούλας... Μάταια όμως. Πως εκδηλώνεται συνήθως μια διαταραχή που ξεπερνά τα όρια του φυσιολογικού παιδικού φόβου; Όπως μας αναφέρει η κυρία Αλεξάνδρα Ρούσσου, Παιδοψυχίατρος και Πρόεδρος της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, πολλές παιδικές φοβίες εκδηλώνονται με τη μορφή αγχώδους διαταραχής, αφού σχετίζονται και άμεσα με το άγχος. Έτσι, βλέπουμε παιδιά να πλένουν συνεχώς τα χέρια τους- σε βαθμό που να τα γεμίζουν πληγές- ή να σβήνουν τα γραπτά τους, φοβούμενα ότι τα γράμματα τους δεν είναι όμορφα, και έτσι να τρυπούν τα τετράδια τους από το υπερβολικό σβήσιμο... Τι κρύβεται όμως πίσω από μια φοβική παιδική συμπεριφορά; Άθελα μας, πιθανόν εμείς οι ίδιοι… Συγκεκριμένα, αν μεταβιβάζουμε τον πανικό, καλώντας τα για παράδειγμα να κοιμηθούν στο κρεβάτι μας, στέλνουμε το μήνυμα ότι «κάνεις καλά που φοβάσαι» και τα ενθαρρύνουμε να διατηρήσουν το πρόβλημα τους.. Μία παιδική ζωγραφιά εκφράζει εμπειρίες και συναισθήματα, και κάποιες φορές δίνει πολύτιμες ενδείξεις για την ψυχική υγεία του παιδιού. Η ζωγραφική όμως δείχνει να βοηθά περισσότερο στη θεραπεία. Σύμφωνα με μελέτες, παιδιά με ιστορικό μη θεραπευμένης φοβίας, ενδεχομένως να εκδηλώσουν προβλήματα κρίσεων πανικού καθώς μεγαλώνουν. Ωστόσο, η σύνδεση παιδικών και ενήλικων διαταραχών δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη… Σύμφωνα με τον κύριο Ηλία Βλάχο, Ψυχολόγο- Ομαδικό Αναλυτή, οι αλλαγές στο περιβάλλον ή στην ωρίμανση του νευρικού συστήματος του παιδιού που αναπτύσσεται, μπορούν να τροποποιήσουν την ψυχική του εξέλιξη, - είτε με αρνητικό, είτε με θετικό τρόπο.


Τα παιδιά μπορούν να απελευθερωθούν από τη φοβία αν τα βοηθήσει ο ειδικός, -αλλά κυρίως εμείς οι ίδιοι. Άλλωστε, ένα φοβισμένο παιδικό βλέμμα ίσως και να κρύβει μια ψυχή πολύ γενναία, όταν οι περιστάσεις το απαιτήσουν…

• Φόβοι και εξηγήσεις

Πρέπει να εξαφανίσετε όλες τις πηγές που προκαλούν φόβο στο παιδί σας και να μην το αφήνετε το βράδυ να βλέπει τρομακτικές ταινίες. Δώστε του εξηγήσεις για όλα όσα του προκαλούν φόβο. Πρέπει να συζητάτε με το παιδί σας, συνέχεια για αυτό το θέμα και να του διαβάζετε βιβλία που ίσως το βοηθήσουν να καταπολεμήσει τους φόβους του.

• Φόβοι και βοήθεια
Εξηγήστε στο παιδί σας ότι δεν φοβάται μόνο αυτό, αλλά και τα άλλα παιδάκια, ακόμα και οι μεγάλοι. Ακόμα πρέπει να του πείτε ότι και εσείς έχετε φόβους όμως τους αντιμετωπίζετε με ηρεμία, τότε το παιδί θα προσπαθήσει να σας μιμηθεί. Επίσης αφήστε το να καταλάβει ότι μπορεί να στηριχτεί πάνω σας, όμως μην το παρακάνετε.

• Φόβοι και αντιμετώπιση
Μην πιέσετε ποτέ το παιδί να αντιμετωπίσει τους φόβους εάν εκείνο δεν θέλει, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το κάνετε να φοβάται πιο πολύ. Ξεχάστε τις παρατηρήσεις του τύπου, μην κάνει σαν μωρό.. Πρέπει να αναγνωρίσετε την αδυναμία του για την αντιμετώπιση των φόβων του.

• Αναγνώριση φόβου του παιδιού
Όταν το παιδί σας διηγείται τους φόβους τους, δεν πρέπει να το κοροϊδεύεται, δεν πρέπει να του λέτε ψέματα, δεν πρέπει να γελάτε και πάνω από όλα δεν πρέπει να αδιαφορείτε για αυτούς. Πρέπει να αναγνωρίσετε ότι οι φόβοι του είναι αληθινοί και να το ενθαρρύνετε να σας μιλάει για αυτούς.

• Φόβοι: ατυχήματα, νηπιαγωγείο…
Οι πιο συχνοί φόβοι των παιδιών σε ηλικία πέντε ετών είναι ο φόβος για τους διάφορους θορύβους, ο φόβος για τα ζώα, ο φόβος για τα τέρατα, για τα φαντάσματα, ο φόβος του θανάτου, ο φόβος του νηπιαγωγείου, ο φόβος για τα ατυχήματα και ο φόβος για τους τραυματισμούς.

• Φόβος: θάνατος, διαζύγιο…
Οι πιο συχνοί φόβοι των παιδιών σε ηλικία τεσσάρων ετών είναι ο φόβος για τους διάφορους θορύβους, ο φόβος για τα ζώα, ο φόβος για τα τέρατα, ο φόβος για τα φαντάσματα, ο φόβος του χαμού ενός γονιού και ο φόβος του διαζυγίου.

• Φόβοι: ύπνος, τέρατα…
Οι πιο συχνοί φόβοι των παιδιών σε ηλικία δύο ετών είναι, ο φόβος του αποχωρισμού από τους γονείς του, ό φόβος για ανθρώπους που είναι διαφορετικοί (μούσια, έγχρωμοι κα.), ο φόβος για την ώρα του ύπνου, ο φόβος των τεράτων και των φαντασμάτων.

• Φόβοι: θόρυβοι, μπάνιο…
Οι πιο συχνοί φόβοι των παιδιών σε ηλικία ενός έτους είναι, ο φόβος του αποχωρισμού από τους γονείς του, ο φόβος για τους διάφορους θορύβους, ο φόβος για τα ζώα, ο φόβος για το μπάνιο και ο φόβος για το γιατρό.

• Φόβος αποχωρισμού και πτώσης
Οι πιο συχνοί φόβος των παιδιών σε ηλικία οχτώ μηνών είναι ο φόβος του αποχωρισμού και ο φόβος της πτώσης.

• Φόβοι για τους ξένους
Ο πιο συχνός φόβος των παιδιών σε ηλικία έξι μηνών είναι ο φόβος για τους ξένους.
πηγή

21 Φεβρουαρίου 1913: Απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον Ελληνικό Στρατό The Doubling Of Greece: 1912-1913

Posted: 21 Feb 2010 03:06 AM PST

Προ των Ιωαννίνων
Χρόνια Πολλά στα Γιάννενα!!
Χρόνια Πολλά Ελλάδα...
και... πάντα Λεύτερα!!
Η Τουρκική κατοχή των Ιωαννίνων τελειώνει μετά από 483 χρόνια.
περισσότερα για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων εδώ

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now
Οι δρόμοι της Ορθοδοξίας
Posted: 21 Feb 2010 12:03 AM PST
Στα Μεδιόλανα, το σημερινό Μιλάνο, ο Μέγας Κωνσταντίνος το 313 μ. Χ. σταμάτησε τους διωγμούς κατά των χριστιανών.
Θεσπίστηκε η ανεξιθρησκία στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, μετά από περίοδο τρομακτικών διωγμών.

Με το διάταγμα των Μεδιολάνων νομιμοποιήθηκε η χριστιανική Εκκλησία ως «επιτρεπομένη θρησκεία», οι οπαδοί της οποίας έπρεπε να προσεύχονται στον δικό τους Θεό για την ευτυχία του κράτους.
Με αυτή την κίνηση ο Κωνσταντίνος δεν έκανε το Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία της Αυτοκρατορίας, απλώς εγγυήθηκε την ανοχή του κράτους απέναντι στους χριστιανούς.

Από τότε που μαρτύρησε ο πρώτος, ο Στέφανος και για 280 χρόνια διώκονταν οι χριστιανοί για τις ιδέες και το πιστεύω τους, από τότε που το «Αγαπάτε αλλήλους» με λύσσα το πολέμησαν οι αυτοκράτορες (από το Νέρωνα μέχρι και τον Διοκλητιανό), τώρα η νέα θρησκεία είναι γεγονός.
Η παλαιά θρησκεία εδώ και αιώνες ψυχορραγεί.
Αδιέξοδα παντού. Πουθενά η λύτρωση.
Οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες κατάργησαν τους θεούς και στη θέση τους τοποθέτησαν τον εαυτό τους.

Το νέο μήνυμα, το μήνυμα του Λόγου απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη.
Τα εμπόδια, οι αντιδράσεις και οι δυσκολίες πολλές και οι αντίπαλοι άπειροι.
Οι δοξασίες και οι αιρέσεις δίνουν και παίρνουν.
Ο αυτοκράτορας αντιλαμβάνεται ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, πολύπλοκο, ουσιώδες και γι αυτό οικουμενικό.
Το δόγμα πρέπει να παγιωθεί να κατοχυρωθεί

Συγκαλεί λοιπόν Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας.
Παγκόσμιο Συνέδριο θα λέγαμε σήμερα, στην οποία συμμετέχουν όλοι οι σοφοί της εποχής. Δεν ήταν κάτι παπάδες που κάνανε τα δικά τους. Ήταν οι Σοφοί της εποχής, πολυδιαβασμένοι και φορείς της Ελληνικής Φιλοσοφίας.

Στην Αθήνα σπούδασαν, στην Ακαδημία του Πλάτωνος.
Οι Σοφοί αυτοί κατά τον 3ο και 4ο αιώνα μ. Χ., εξοικειωμένοι στη φιλοσοφία των Ελλήνων ερευνούν, αναλύουν και με τον ορθό λόγο αποφαίνονται περί του Λόγου.
Οδηγούν τους πολλούς που χάνονται και πελαγοδρομούν καθώς τα δόγματα είχαν γίνει αντικείμενο ατέρμονων συζητήσεων ανάμεσα στον λαό. Η αρχαία Εκκλησία του Δήμου είναι τώρα η Εκκλησία, και συμμετέχουν οι πάντες, από τον αυτοκράτορα μέχρι τον τελευταίο πολίτη.

Αυτοί οι άντρες τότε, τον 3ο και 4ο αιώνα, θεμελίωσαν τη Θρησκεία που κάλυψε και έδωσε απάντηση στην προαιώνια αγωνία του ανθρώπου για λύτρωση.Έστησαν γέφυρες ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, ανάμεσα στη γνώση και την αρετή, ανάμεσα στην αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας και την πραγματική αλήθεια της αγάπης, ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη, τον Ελληνισμό και το Χριστιανισμό.
Αυτοί τότε στέριωσαν τη Θρησκεία, που, από όσες υπήρξαν ή όσες θα υπάρξουν, καμιά δεν μπορεί και δε θα μπορέσει να ξεπεράσει, επειδή έκανε σχήμα, τον Λόγο του Θεού.


* Κατάργησε τον φαύλο κύκλο της Ανάγκης, τα δίχτυα της Άτης, την οργή της Νέμεσης.

* Σφράγισε και ολοκλήρωσε τη σκέψη του Πλάτωνα.

* Έδωσε νόημα και ουσία στο στόχο της Αριστοτελικής μεσότητας. Και όλα αυτά με δυο μοναχά λέξεις, με το απόλυτο μήνυμα, το «Αγαπάτε Αλλήλους».
Με λίγα λόγια τότε συντελέστηκε το μέγα γεγονός, η θεσμοθέτηση της θρησκείας μας σε γερά και ακλόνητα θεμέλια, με τη λογική.
Επειδή τελειώθηκε, ολοκληρώθηκε, όλο το αρχαίο ελληνικό πνεύμα με αδιάσειστα επιχειρήματα και η θρησκεία μας κατέστη, ελληνική.

Με τον Πλάτωνα στο ένα χέρι και την Αγία Γραφή στο άλλο, οι σοφοί κληρικοί, απλοί ή Ιεράρχες, οδηγούν το Ορθόδοξο Βυζάντιο σε θαυμάσια, πολύπλευρη ανάπτυξη, τη στιγμή που η Δύση μπαίνει στους Σκοτεινούς Αιώνες, για χίλια χρόνια.
Μεσαίωνας για τη Δύση, με όσα η λέξη εκφράζει, δεισιδαιμονία, προκατάληψη μα πάνω απ' όλα φόβο, ακμή στην Ανατολή στην αντίστοιχη χιλιετία, ακμή μέσα στο κλίμα της ελευθερίας επιλογής, της πορείας στο δρόμο της αλήθειας.
Και αυτό, επειδή στην Ανατολή η Ελληνική Φιλοσοφία συναντήθηκε με το κήρυγμα του Θεανθρώπου.

Και σαν οι αιώνες κύλησαν και ήρθε η ώρα, η Δύση (που τόσο ταλαιπώρησε την Ανατολή) να φωτιστεί, και πάλι φορείς αυτού του Λόγου —και του άλλου, των Ελλήνων— (κληρικοί στην πλειοψηφία τους) της μεταλαμπάδευσαν σοφία, αλήθεια, ανθρωπισμό και τέχνες και την αναγέννησαν και από το σκοτάδι του Μεσαίωνα την έβγαλαν.
Η Πόλις εάλω, αλλά το Φως που τόσα χρόνια διατήρησε και τη λάμψη του δυνάμωσε, το σκοτάδια των Μέσων χρόνων διέλυσε.

&**** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2010/02/video.html , Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010 Βλέποντας τα VIDEO * Βλέποντας τα VIDEO που με αγάπη ανεβάσαμε στο youtube για να τα βλέπουμε φίλοι και γνωστοί .-

Γεια σου Stamatios
Ο Spiro σας επιβεβαίωσε ως φίλο στο Facebook.

Spiro G Kailas
Για να προτείνετε άτομα που γνωρίζει ο Spiro, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/? profile.php&id=1013012312&mid=1ebab2bG3dd6e022G11180a4G1b &suggest friends
Ευχαριστώ,Η Ομάδα του Facebook
Για να δείτε το προφίλ του Spiro:
Σύνδεση
Για να δείτε το προφίλ του Spiro ή να γράψετε στον Τοίχο του, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?profile.php&id=1013012312&mid=1ebab2bG3dd6e022G11180a4G1b


** Ο Georgios έγινε θαυμαστής της σελίδας ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ στο Facebook και σας προτείνει να γίνετε και εσείς. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?pages%2FMELIGALAS%2FIERA-MONE-KOIMESEOS-THEOTOKOU-BOULKANOU%2F302065217282&mid=1ec8eb9G56358b7cG19119cfG4c&bcode=D0HLv Ευχαριστώ,Η Ομάδα του Facebook ___Find people from your Windows Live Hotmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email

** Ιαν - Επιθυμώντας σας, Gus, και η οικογένεια ευτυχισμένος, υγιούς, ασφαλούς και το Νέο Έτος! Γιώργος έκανε να μας πει ότι συνάντησε τον αδερφό σου και ανιψιά κατά την ημέρα πρόσληψης του Northwestern. Ξέρω ότι αναγνώρισε τον αδερφό σου, δεν ξέρω αν θυμήθηκε συνεδρίαση ανηψιά σας πριν. Παρακαλώ δώστε μου στον Γκας και ελπίζω ότι κάνει καλά! Γιώργος και εγώ και οι δύο ... Περισσότερα …ευτυχείς που οι Γιάνκηδες ήταν σε θέση να κερδίσει το World Series τελευταίο χρόνο! Είμαι βέβαιος ότι ο Mike Τ. είναι χαρούμενος, καθώς και γνωρίζω ότι ο Παύλος Κ. είναι ευτυχισμένος όπου είναι.

**Είμαι ο τύπος του κοριτσιού που δεν έχουν ιδέα για το τι θέλει να κάνει στη ζωή της. Το μόνο που μπορώ γνωρίζει είναι ότι θέλει να υπηρετήσει τον Θεό, και να ζήσουν το λόγο του κάθε μέρα της υπόλοιπης ζωής μου. Δεν θα ήταν κακό αν βρεθεί κάποιος που θα ήθελε να κάνει αυτό με εμένα είτε.

** Σταμάτης, Δέσποινα και την οικογένεια - ελπίζω ότι η οικογένεια είναι καλά! Χρυσούλα, ο Γιώργος και η Εύα-Μαρία είναι όλοι πολύ απασχολημένοι και είναι καλά. Η αδελφή μου, Angie έγινε μια γιαγιά αυτό το προηγούμενο καλοκαίρι. Η κόρη της, Χριστίνα, γέννησε ένα κοριτσάκι, Σοφία, όλα τα πηγαίνουν πολύ καλά. Μακάρι να μπορούσα να επισκεφθεί την Καλαμάτα και πάλι πολύ σύντομα. Τα πράγματα είναι πολύ ακριβά ... Περισσότερα

~~ Σπύρο γεια σας! χαιρετίσματα στη γιαγιά ΑΓΓΕΛΙΚΉ και θερμά συγχαρητήρια στην Χριστινούλα μας να της ζήσει το της κοριτσόπουλό (η κοράκλα της)! ΣΤΑΜΑΤΗΣ


** Σταμάτη και Δέσποινα - Ελπίζω ότι εσείς και η οικογένεια είναι καλά! Τις καλύτερες ευχές από Χρυσούλα, Γιώργο, Eva-Μαρία και εμένα. Είμαστε επιθυμούν όλοι εσείς και η οικογένεια πολύ υγεία, ευτυχία και αγάπη! είμαστε όλοι καλά, απασχολημένος με το σχολείο και την εργασία. Angie, Λέων, και Michael πάνε καλά και εργάζονται σκληρά. Τις καλύτερες ευχές και πολλά φιλιά σε όλη την οικογένεια!Spiro

~~ ΣΠΥΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! αντεύχομαι και ανταποδίδω ευχές σε όλους σας με πολύ αγάπη πάντα , από όλους μας , για όλους μας ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Spiro G Kailas commented on Stamatios Skoulikas's φωτογραφία...‏
Από:
Facebook (notification+anqs4gwr@facebookmail.com )
Εστάλη:
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 5:16:01 μμ
Προς:
Stamatios N. Skoulikas (snstam@gmail.com )Spiro G Kailas commented on Stamatios Skoulikas's φωτογραφία:

«Stamati and Despina - I hope that you and the family are doing well! Best wishes from Chrisoula, George, Eva-Marie and me. We are all wishing you and the family much health, happiness, and love! we are all doing well, busy with school and work. Angie, Leo, and Michael are doing well and working hard.
Best regards and many kisses to the whole family!
Spiro»
Νέα δυνατότητα: Απαντήστε σε αυτό το email για να σχολιάσετε αυτή τη φωτογραφία.

Για να δείτε όλα τα σχόλια, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?photo.php&pid=4434&id=100000233647236&mid=1ec9a53G3dd6e022G11223cdG10
Ευχαριστώ,
Η Ομάδα του Facebook

** Η Jan σας έστειλε ένα μήνυμα.
Απάντηση: καλημέρα από ελλάδα
"Hello Stamatios. I am Gus' wife! You found me through Spiro Kailas? I will tell Gus you said hello."
Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1283572782825&mid=1ec9801G3dd6e022G1122114G0
___
Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email
αυτές τις ημέρες και η οικονομία δεν είναι πολύ ισχυρή, καθώς το ευρώ είναι πολύ ισχυρή. Δώσε αγάπη μας για όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων Δέσποινα και τα αγόρια. Όλοι miss σας δούμε και την επίσκεψη όμορφη Καλαμάτα! Να σας μιλήσω σύντομα. Spiro


** ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ αρέσει να ΕΛΛΗΝΙΚΗ: -)

Από μιά αλιθηνή ελλΗνίδα στα ξένα !!!Σταματης

Επειδή έχουμε μια μικρή χώρα γε μάτη από ανθρώπους με μεγάλη καρδιά.Επειδή ποτέ δεν επισκεπτόμαστε τους άλλους με άδεια χέρια.Επειδή δεν υπάρχει τρόπος για να εξηγήσει στους αλλοδαπούς τι είναι "KAPSOURA" (διακαή επιθυμία για κάποιον).Διότι κάνουμε πάντα, έστω και την τελευταία στιγμή.Επειδή ήμασταν σκλάβοι για 400 χρόνια, ποτέ δεν έχει ακόμα ασκήσει ότι ως δικαιολογία για την τρέχουσα κατάσταση μας.Επειδή είμαστε παντού Aroun δ του πλανήτη.Επειδή "φιλότιμο" (φίλος της τιμής, βοηθώντας κάποιος γιατί είναι κρίμα να μην) δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα.Επειδή κάθε φορά που οι αλλοδαποί δεν μπορούν να βρουν μια λέξη, που χρησιμοποιούν ένα από τα δικά μας.Επειδή ξοδεύουμε κακή και χαμηλά φορές μας με τους φίλους και την οικογένειά μας, δεν με συρρικνώνεται.Επειδή Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης ήταν Έλληνες.Διότι επινόησε το θέατρο.Διότι γέννησε τη δημοκρατία.Επειδή ανακαλύψαμε τη λογική.Διότι jumpstarted επιστήμη.Επειδή είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό μας, δεν πολέμων μας.Διότι όταν ήμασταν οικοδόμηση του Παρθενώνα, οι άλλοι ήταν ακόμα κοιμούνται στα δέντραΕπειδή δώσαμε το φως όλων αυτών των ηγετών, οι οποίοι είναι «αγωνίζονται» για την ειρήνη κάνοντας πολέμους.Επειδή έχουμε μια διάκριση μεταξύ Έρωτα (ερωτεύονται) και Αγάπη (αθώα αγάπη), ενώ πιστεύουμε ότι και οι δύο με πάθος.Επειδή Έρωτας ήταν Έλληνας Θεός.Επειδή δώσαμε τον όρκο «ελευθερία ή θάνατος".Διότι όταν οι άλλοι που χρησιμοποιείται για να φορέσουμε με το δέρμα λύκου ήμασταν ύφανσης δούμε-μέσα από λινό.Επειδή "οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες, ήρωες αγώνα σαν Έλληνες" (Winston Churchill, 1941).Επειδή δώσαμε αρχαίο αλφάβητο μας στους Ρωμαίους και μεσαιωνικό αλφάβητο μας με τους Σλάβους.Επειδή εμείς δεν ντρεπόμαστε να φωνάξει.Επειδή χορεύουμε όταν είμαστε λυπημένοι.Επειδή δουλεύουμε για να ζήσουν και δεν ζουν στην εργασία.Επειδή το 97% των ονομάτων των αστεριών »είναι ελληνικά.Διότι όταν φωνάζουν "αδελφός ή εξάδελφος" στους δρόμους όλοι γυρίζει γύρω.Επειδή το εσωτερικό του όλες τις εκκλησίες μας δεν είναι σκοτεινή αλλά γεμάτη φως.Επειδή οι γονείς μας δεν ξεχνάμε ότι υπάρχουν όταν φτάσουμε 18.Διότι όταν θέλουμε να κάνουν ηλιοθεραπεία, πάμε στην παραλία, δεν ανιχνεύσουμε με χόρτο ή άλμα σε σιντριβάνια.Διότι αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία με χιούμορ.Επειδή ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα.Επειδή, με (Ολυμπιακή μας) φως, ενώνουμε τον κόσμο και να περάσει το μήνυμα της ειρήνης.Επειδή μας ουρανός είναι μπλε, δεν είναι γκρίζα.Επειδή το 40% του λεξικού της Οξφόρδης είναι κατασκευασμένα με ελληνικές λέξεις.Διότι γνωρίζουμε τι σημαίνει "κέφι" (τάση για διασκέδαση) μέσα.Επειδή Ομήρου Ιλιάδα έγραψε πριν από 3.500 χρόνια και το Χόλιγουντ να μετατραπεί σε μια ταινία μόλις πρόσφατα.

** ASTORIA Facebook Friends, Δεν είμαι φωνές ... Είμαι ελληνική ... thats πώς μιλάμε., Επαναφορά της Αρχαίας Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Εκκλησία!, JHS 141, Άμεση επαγγελματίας υποστήριξης Συμμαχία της Νέας Υόρκης (DSPANYS), Ελληνική Συναυλίες Στη Βόρεια Αμερική, Queens Οικογένεια Dental, Inc, Προτεινόμενες OMRDD Stop ΦΕΚ Paterson του Cuts, Μεγαλώνοντας Astoria , Παγκόσμια Ελληνική Εταιρεία, Καρπενήσι, Ελλάδα, Αγ. Σπυρίδων Αποφοίτων (NYC) '69, Η απώλεια βάρους Δίδυμα-Bill και Jim Germanakos, Αγ. Σπυρίδων Δημοτικό Αποφοίτων , GREEKWAVE.COM , Wang υπολογιστές .-

** Η Evvy έγινε θαυμαστής της σελίδας Μενουμε Ελλαδα στο Facebook και σας προτείνει να γίνετε και εσείς. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?pages%2FMenoume-Ellada%2F12144711012&mid=1ebfd26G3dd6e022G111bb4eG4c Ευχαριστώ,Η Ομάδα του Facebook___Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email

** Ο Sotiris Georgountzos έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ (BEST TV - Kalamata, Greece). Θέμα: Σήμερα και πάλι το "Όλα στη φόρα"! "Δείτε, πάση θυσία, σήμερα (Δευτέρα) στις 11 το βράδυ το «Όλα στη φόρα» με καλεσμένους τους Χρήστο Παπαγεωργίου και Ηρακλή Τσίκινη, με τηλεφωνικές παρεμβάσεις-σοκ τόσο όσο αφορά το παρασκήνιο του αγώνα της Μαύρης Θύελλας με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο, αλλά και την προσπάθεια κάποιων …κυρίων να μετατρέψουν για το δικό τους το συμφέρον και μόνο, στην μεγάλη, λαοφιλή, ιστορική και αγαπημένη μας Μαύρη Θύελλα σε …Αστέρα Καλαμάτας!!!" Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1096081300098&mid=1ebb4e4G3dd6e022G1118881G0 ___Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email .-

**Ο Anastasiadis Antonios έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΣΩΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ. --------------------Θέμα: Ενημερωτικό Μήνυμα προς όλα τα μέλη Θέλω να παρακαλέσω θερμά τους φίλους του «Σωκρατικού Καφενείου» να καταθέτουν ελεύθερα την προσωπική τους άποψη, αλλά να αποφεύγουν τις προσωπικές τοποθετήσεις. Πρέπει να κρατήσουμε αυτό το βήμα του ελεύθερου λόγου στο ύψος που απαιτούν οι αξίες του διαλόγου, οι φιλοσοφικές αρχές αλλά και οι Σωκρατικές αξίες. Η παράκληση είναι θερμότατη και άκρως ικετευτική. Επίσης θέλω να ενημερώσω τα μέλη ότι, μετά από πολύ καιρό προσπάθειας, και με την πολύτιμη βοήθεια του φίλου μας Τάσο Μαλαπέτσα, ήρθαμε σε επαφή με τον συγγραφέα ελληνιστή Ronald Gross, και σήμερα είναι μέλος και υποστηρικτής του ‘Σωκρατικού Καφενείου’. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό αυτό το γεγονός διότι η σύλληψη του Σωκρατικού Καφενείου έγινε από το βιβλίο του Ronald Gross «Η μέθοδος του Σωκράτη» στα Ελληνικά και «Socrates ways” στα Αγγλικά. Ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο βιβλίο που για μένα στάθηκε σταθμός στις μελέτες μου.Ευχαριστώ πολύΓια το Σωκρατικό Καφενείο I would urge (crave) the friends of “Socrates café” to write freely their personal opinion, but avoid personal settings. We must keep this forum of free speech at the level required by the values of dialogue, the philosophical principles and the Socratic values. The request is warm and very suppliant. I would also like to inform members that, after long effort, and with the valuable help of our friend Tasso Malapetsa, We contacted to the author Hellenist Ronald Gross, now a member and supporter of the “Socrates Café”. I very much appreciate this fact because the conception of Socrates Cafe was the book of Ronald Gross «The method of Socrates» in Greek and “Socrates ways" in English. A unique and original book for me to station was on my studies. Thank you For Socrates Cafe-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1287408238796&mid=1ec95b3G3dd6e022G1121ee3G0

** Ο Max Charalabopoulos έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΔΩΣΕ ΗΙΤ GR!!!!! --------------------Θέμα: 6/3/2010 GREEK EUROVISIONFANCLUB THE PARTY!CLUB AKRI 22.00 Σάββατο 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 το GREEK EUROVISION FANCLUB μια μέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση των 8 τραγουδιών για την EUROVISION 2010 σας περιμένει στο CLUB AKRI Aισχυλου 4 http://www.facebook.com/l/89d99;πλ.Ψυρρή.για να διασκεδάσετε με όλους τους υποψηφίους παρέα !!σε ρυθμούς Εurovision.Προμηθευτείτε άμεσσα τις προσκλήσεις σας απο το σωματείο. Τιμή Ποτού 10 ευρώ.Σας περιμένουμε!!!!!!!!!!-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1248058279512&mid=1ebc382G3dd6e022G111935eG0 .-

** Ο Kostoulas Vassilis έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ - ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ. --------------------Θέμα: ΠΕΡΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ http://www.facebook.com/photo.php?pid=1115064&id=1279860909#!/photo.php?pid=1119568&id=1279860909&fbid=1369778446066-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1276507766942&mid=1ec3af6G3dd6e022G111db33G0


** Ο Georgios Beneas έστειλε μήνυμα στα μέλη του ΧΑΪΔΑΡΙ ΑΤΤΙΚΗΣ (HAIDARI ATTICA) Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον ! --------------------Θέμα: Σημαντική εκδήλωση στην πόλη μας ! Ο Σύνδεσμος Φίλων Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου και ο Οργανισμός Free Agia Sofia Council of Europe, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χαϊδαρίου (ΝΕΛΕ Κολοκοτρώνη 36) την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010, 19:15 μμ στην εκδήλωση με θέμα: «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Η βεβήλωση ενός ιερού χώρου» Ομιλητής: κ. Κρις Σπύρου, τ. γερουσιαστής και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της πολιτείας New Hampshire, US και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας.Θα γίνουν σχετικές προβολές video και slides της Αγίας Σοφίας. http://www.facebook.com/l/91e13;beneas13.blogspot.com/2010/02/blog-post_20.html-------------------- Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=1365123814994&mid=1ec85c1G56358b7cG1910e47G0&bcode=D0HLv

** hi5 Αίτημα για νέο Φίλο από το χρήστη Ioannis Karamitros

Γεια σου ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ,Θα ήθελα να σε προσθέσω στο hi5 δίκτυο φίλων μου. Θα πρέπει να επιβεβαιώσεις ότι είμαστε φίλοι και ότι θα έρθουμε σε επαφή με περισσότερα άτομα. Σε παρακαλώ να αποδεχθείς ή να απορρίψεις το αίτημά μου χρησιμοποιώντας την τοποθεσία Web hi5:Αποδοχή φίλου»Σε ευχαριστώ,Ioannis

**

**Mr. Samuel has something to tell you

View message


Subject: Best regards!

** Ο Xrhstos Frik έστειλε μήνυμα στα μέλη του Radio Music Rock. Θέμα: tug new song's "katebaste ta nea tragoudia prin akoma bgoune se cd apo tous T.U.G. band rock-punk KLIKARONTAS EDW ---> http://www.facebook.com/l/a09e6;radiomusicrock.blogspot.com MIA PROSFORA APO THN OMADA MAS RADIO MUSIC ROCK!!!" Για να απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?inbox%2Freadmessage.php&t=315615214021&mid=1ec609bG3dd6e022G111f521G0 ___Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email

** Ο Sotiris σας προσκαλεί στην εκδήλωση "GRAVITY BAND live" την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου στις 9:30 μ.μ. Εκδήλωση: GRAVITY BAND liveΤύπος: Συναυλία'Ωρα Έναρξης: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου στις 9:30 μ.μ. Ώρα Λήξης: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου στις 12:30 π.μ. Τοποθεσία: ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=333297913784&mid=1ec7bd6G3dd6e022G112088bG7 Ευχαριστώ,Η Ομάδα του Facebook___Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email.-

** Ο Γιάννης σας προσκαλεί στην εκδήλωση "ΛΙΓΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΑΚΟΜΑ - ΒΕΤΤΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΟΥ" την Σάββατο, 6 Μαρτίου στις 10:30 μ.μ. Γιάννης says, "ΚΑΝΕΤΕ ΕΓΑΙΡΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ.". Εκδήλωση: ΛΙΓΟΣ ΚΑΠΝΟΣ ΑΚΟΜΑ - ΒΕΤΤΑ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΟΥΤύπος: Παρουσίαση'Ωρα Έναρξης: Σάββατο, 6 Μαρτίου στις 10:30 μ.μ. Ώρα Λήξης: Κυριακή, 25 Απριλίου στις 1:30 π.μ. Τοποθεσία: ΙΑΝΟΣ Καφέ Για περισσότερες πληροφορίες και απαντητική επιστολή (RSVP), ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?event.php&eid=322027364081&mid=1eca0eaG56358b7cG1912cabG7&bcode=D0HLv Ευχαριστώ,Η Ομάδα του Facebook___Find people from your Windows Live Hotmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email

** Η Xenia έγινε θαυμαστής της σελίδας The Flatmates στο Facebook και σας προτείνει να γίνετε και εσείς. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και να επιβεβαιώσετε αυτή την πρόσκληση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:http://www.facebook.com/n/?TheFlatmates&mid=1ec9367G3dd6e022G1121cf9G4c Ευχαριστώ,Η Ομάδα του Facebook ___Find people from your Gmail address book on Facebook! Go to: http://www.facebook.com/find-friends/?ref=email


** [globaltaxrevolt] CENTRAL BANKS SHOULD BE TRANSPARENT‏
Από:
globaltaxrevolt@yahoogroups.com εκ μέρους godofallonline (godofallonline@yahoo.com)
Εστάλη:
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 9:12:03 πμ
Προς:
globaltaxrevolt@yahoogroups.com

Basil Venitis points out that since its inception in 1913, the Federal Reserve has helped to devalue the dollar by 96%. During the recent financial meltdown, it has poured trillions of dollars into the economy with no oversight, made secret agreements with the Fourthreichian Central Bank(ECB), foreign banks, and governments, and has refused to tell Congress who is getting the money or to give it the details of what deals are being made. We demand full transparency from the central banks.Venitis point out the Forthreichian Central Bank is much worse than the Federal Reserve. There were many skeptics at the beginning of the currency union. Since then, the euro has experienced eleven successful years. However, the current crisis has shown that we are all moving in unknown terrain. For instance, the central banks have had to adopt measures that anyone would have considered to be impossible only two years ago. But all market players and currencies have been put to the same test since the Lehman Brothers bankruptcy. That, by the way, happened on the other side of the Atlantic and led to the tsunami that then hit Europe.Venitist Michael Beitler is often asked, "Why do you feel so strongly about the Fed?" As the Chief Financial Officer of a bank for ten years, Beitler had an up-close look at the Federal Reserve; it was very disturbing. As a CPA, he knows the value of an independent audit; if there is nothing to hide, there is nothing to fear. As a taxpayer, Beitler wants to know how federal government programs (from welfare to warfare) are being financed; the role of the central bank should be transparent. As a parent, Beitler is concerned about the financial obligations his children and their generation will be responsible for. He wants his generation, the baby boomers, to serve all generations of Americans responsibly. As a patriot, Beitler loves his country. He wants America to be financially strong. He wants the financial system and central bank to be transparent. The Federal Reserve has ben operating in secrecy since its inception in 1913. One hundred years of behind-closed-doors dealing should make you nervous. We only see the consequences of Federal Reserve interventions in our economy: skyrocketing debt, an inflated currency, artificially low interest rates, wildly swinging business cycles, asset bubbles, markets manipulated by the Federal Open Market Committee, and worried Americans who don't know what to expect next. Is the Fed independent? Obviously it's not. The Fed Chairman is appointed by the President of the United States. President Obama's team worked the phones to make sure Chairman Bernanke was reappointed. Will the money be available for the next welfare or warfare project? Yes. The Fed will create it out of thin air. What's wrong with the Federal Reserve System? In a word—everything. It produces fiat currency (backed by absolutely nothing) in unlimited quantities. You do not need advanced training in accounting, finance, or economics, to know that isn't right. It is time for all Americans (Libertarians, Republicans, Democrats, and Independents) to support venitist Congressman Ron Paul's bill to audit the Fed. It is time for all Americans to use their power (the vote) to demand that their federal representatives (in both the House and Senate) support Dr. Paul's bill. An audit of the Fed will lead to demands to end the Fed. Demand an audit in 2010.


** [blowback] DISARMING HONESTY OF PAPANDREOU‏
Από:
blowback@yahoogroups.com εκ μέρους blowbacknow (blowbacknow@yahoo.com)
Εστάλη:
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010 12:39:38 μμ
Προς:

blowback@yahoogroups.com

Basil Venitis never trusted socialists, but he admits there is something magic in the disarming honesty of George Papandreou, president of Socialist International, premier of Greece, and leader of Pasok. It's not easy to lead a cabinet of 40 Graecokleptocrats and handle a parliament of 300 Graecokleptocrats. Papandreou points out Pasokleptocrats have truly inherited a mismanagement of the economy from the previous government, and we have to admit that. And the mismanagement had to do also with, unluckily, a lot of corruption, cronyism, clientilism in the way that money was used. Taxpayers just began to say well why should I pay my taxes, and we had an increase in tax evasion, which of course then hit our budget and deficit. And Pasokleptocrats of course, when they were elected a few months ago, found out and revealed that the deficit was actually double the figures that the previous government had announced officially, and that of course further created problems of credibility.Costas Caramanlis, the most corrupt primeminister on Earth, came to power in 2004 pledging a crackdown on corruption. His party lost last election in 2009 largely because of his myriad scandals. Caramanlis claims that on taking office he was sincere in wanting cleaner government, but he had despaired of solving the problem. Metastasis of the cancer of corruption certainly supports a cynical view of the Greek capacity for reform. But the election result can also be read as a sign that the Greek electorate is truly fed up with corruption and demanding change.Venitis points out Graecokleptocrats hoodwinked Fourth Reich(EU) with derivatives. Finacial engineers have devised special kinds of derivatives, especially swaps with imaginary exchange rates, to fool Fourth Reich and also create a lot of kickbacks for Graecokleptocrats. This financial engineering scheme was named Aeolos, the Greek god of the winds. Aeolos enabled Greece to receive a far higher debt, far beyod the limits allowed by the eurozone. Debt disguised as a derivative does not show up in statistics. Especially Eurostat's reporting rules do not record transactions involving derivatives. The Maastricht rules can be therefore circumvented quite legally through windy swaps and other complex financial instruments. There are huge commissions generated, and part of them is fed back to kleptocrats as kickbacks, safely deposited in secret offshore accounts. Swap provided upfront payments to the Greek State and upfront kickbacks to Graecokleptocrats in return for deferred payments, ensuring Greece would scrape in under the Maastricht criteria for eurozone. Swapping one stream of payments for another is a confidential tailored bilateral deal. Swap terms do not have to follow market prices, but the needs of counterparties and kleptocrats. God Aeolos brings windfall kickbacks to Graecokleptocrats.The tailored terms of the swap transactions ensured that Greece was a net recipient of funds in the early years but would pay the money back later, bringing a Pyrrhic victory to a future government, a burned land, an empty Treasury. These were credits, but because they were structured as swaps rather than loans, they did not have to be recorded as debt or count against the country's compliance with the Maastricht criteria for eurozone membership, which was precisely why they were so attractive.Papandreou notes that even though there are austerity measures and they do hurt, he has the support right now which is - of the austerity measures - which is around 60% of the population. So Papandreou thinks what we're seeing here - and he hasn't seen this except during the Olympic Games in 2004 - the real sense of unity of the Greek people, of wanting to make a change; and understanding that it's painful and there will be reactions, but the wide support is there.Greece would do everyone a favor by declaring bankruptcy. Greece faces years of misery in any case. The threat of being shut out of capital markets would be a blessing for Greece. Venitis asserts the shock and awe of government bankruptcy would restructure Greek politics for good! Greece needs the constructive destruction of bankruptcy! Bailout of Greece would be a destructive distraction. Greece's debts must be defaulted and rescheduled, at the cost to creditors and sellers of default swaps, in order to share the burden more equitably between banks, who have profited handsomely from their transactions, and the local economy.Papandreou said to the EU authorities, the Commission, and the European Central Bank, let's sit down. Let's look at how our progress is going, how we're doing on the growth and the stability and growth program which we have tabled. We're on target and even beyond target on January statistics, so we're doing well; but if we do need extra measures, we will take extra measures in order to reduce our deficit this year by 4%. So we are ready to do so if necessary.Papandreou asserts that Graecokleptocrats have had a credibility deficit much more than a financial deficit: What I am saying to my counterparts in the European Union is this is a different government. We were voted in on a mandate for change. We have the support for this change by the Greek people. It is painful, but you can see that the Greek people are bearing that pain with a great sense of courage and we can make these changes. So what we're saying is give us the time, give us the support - and I'm not talking about financial support - give us the political support.Papandreou asserts that Greece does not want a bailout. Graecokleptocrats don't have the specifics, because this is very new, as to what the financial tool will be, but it could be anything from a guarantee to finding other ways of borrowing money. But again it's not going to be handouts. It's going to be Greece borrowing money, which means Graecokleptocrats have to pay it back. But Graecokleptocrats want to pay it back at a rate which is a viable rate for their economy and which is basically a similar rate of interest which other countries are paying for. So Graecokleptocrats are saying, they're saying that this is a fair deal, and they're also saying that Greece is a country which cannot alone deal with the speculation. So this has become a European problem because if Graecokleptocrats do have a major problem, this could create a contagion for other countries too who are not to blame.Bailing out Greece would be wrong, because it would reinforce the rampant moral hazard in financial markets. It would perpetuate the inequitable and politically unacceptable situation where structuring fees are retained by the banks as profits while credit losses are socialized and passed onto miserable taxpayers, who run amuck in the direction of the cliff.Papandreou declares he has a deep sense of responsibility to his country and Greek people. But in many ways it is part of the tradition of his family that has fought for democracy, for freedom, for social justice. So it is a struggle and Greeks have gone through crises. Greeks know what it means, but that gives Greeks, makes them even more determined and hopefully well prepared to take on this task and make it a success, an opportunity out of a crisis.Papandreou must contend with a hostility toward Graecokleptocrats. Since joining Fourth Reich(EU) in 1981, Greece has developed the image of a chronically reckless brat that extorts money from the Cohesion Fund and mismanages its own affairs. The fury toward Greece has reached new levels of intensity during the current crisis. Part of that is displaced anger in that Fourth Reich technocrats had every reason to know that Greece's deficit numbers were dodgy but signed off on them anyway. Mostly, though, it's an anger born of fear.A messy showdown between Greece and the Fourth Reich could do huge damage to euro and its global standing. Euro's reputation might just survive a bailout of Greece if it were linked to tough economic conditions. However, a Greek default or a bailout with no convincing promise of better behavior, would shake Fourth Reich. Global markets would draw negative conclusions about the Fourth Reich's ability to handle crises that could be looming in other PIGS where public finances are rocky. So the near-daily scoldings of Greece emanating from Brussels and Berlin, and calls to send emissaries to Athens to audit its books, are partly intended to influence Greece and increase the chances that it will clean up its own fiscal act, with no extraordinary financial help.The average Greek citizen, forced to accept inferior public services or pay bribes to get around them, is understandably not inclined to pay his or her fair share of taxes. This problem is compounded by a tax system that is arcane, vague, and quite punitive for those who are not prepared to dodge or bribe the tax inspectors, a service that the affluent take disproportionate advantage of. The corrupt and predatory nature of government bureaucracies makes starting or growing a business in Greece a nightmare, which means fewer new private-sector jobs, slower economic growth, and lower tax revenues. Because of costly hassles, too many of Greece's well-educated and naturally entrepreneurial people shy away from starting new enterprises and instead scramble desperately for government employment, no matter how miserable the work. This puts pressure on politicians to hire them, which bloats the civil service even more.Venitis notes the Fourthreichian Central Bank(ECB) has no mandate to take into account the situation of a specific country. Moreover, credit markets, Fourth Reich, and ECB do not trust Greek Finance Minister George Papaconstantinou, because he was a corporate director of OTE, an infamous phone company in cahoots with Siemens in superscandals. Papaconstantinou asserts he is trying to change the course of Titanic. There's no question that Greece, the most corrupt country on Earth, is in an economic and moral mess. Greek budget is an oxymoron! It's 13% of gross domestic product, much worse than the 3% limit stipulated for Eurozone slave States. Papaconstantinou says he'll shrink that shortfall to 8% next year, but Graecokleptocrats always mislead investors and Fourth Reich about how unfit the nation's finances are. Venitis estimates the deficit to increase to 20% next year! Greece's debt troubles herald a domino of sovereign defaults in eurozone that could derail an economic recovery. Venitis points out PIGS(Portugal, Italy, Greece, and Spain) account for half the debt of eurozone. PIGS are indeed piggy slave States that create many problems for Fourth Reich(EU), demanding high proportions of the Cohesion Fund, playing dirty games, encouraging political corruption, and spreading the cancer of socialism. Lazy pigs enjoy dolce vita and expect hard-working Britons and Germans to support them! Pigs come to the trough all time!Venitis notes that Fourth Reich(EU) decided to become the bailout reich, a free-ride area where entitlement spending in PIGS is underwritten by North Fourthreichian taxpayers. Euro will stabilize in the short-term, as investors face reduced uncertainty. However, this locks Fourth Reich on a trajectory to gradual monetary collapse, the path currently being followed by the dollar.Venitis points out Papandreou lashes out at Eurokleptocrats, speculators, goblins, aliens, and kallikantzaroi for creating a psychology of looming collapse which could be self-fulfilling. Papandreou also declares that Greece is being treated as a guinea pig by Fourth Reich. But destabilizing actions or inflammatory statements by Papandreou make an orderly rescue less likely. Beggars can't be choosers.Venitis asserts the stupid Constitution of Greece grants religious monopoly to the corrupt Orthodox Church! Graecokleptocracy and theocracy are bewildering Greeks. Mafiosi gay bishops promote every Greek premier as Moses who leads his people to salvation. But in reality, this kind of Moses leads the crowds who run amuck in the streets in the direction of the cliff! Byzantine mumbo jumbo cloaks the most corrupt country on Earth.The Greek tragedy of default needs a fair catharsis. All culprits and all stupid mistakes must be exposed. Undisclosed derivatives. Creative accounting for off-balance-sheet liabilities. Investment bankers eager to tailor complex instruments in return for fat fees. And a furtive but gullible government that thought it could get something for nothing. Graecokleptocrats have only themselves to blame for their acrobatics to run up unsustainable debts. But the financial engineers are also culprits and cannot really complain when their designs blow up.

**


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου