ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Στην καθημερινότητα της ζωής μας Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Στην καθημερινότητα της ζωής μας Δευτέρα  11 Ιουλίου  2011  :
~ Με  ειδήσεις από την Ελλάδα ,τον κόσμο , τοπική ενημέρωση , Σχόλια , παράξενα και πολλά άλλα μαζί με όσα μας  γράφουν !!!
~
~** Από το Αγιάζι του Χθές : !!!
**
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Ενημέρωσης Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης .... Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/07/9-10-2011.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2011  .-
~
* Μιά όμορφη άποψη της κομώπολης ΑΡΦΑΡΑ -ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2011 .-

** Ενημέρωση από Ελλαδα και κόσμο : !!
Σημαντικότερες  Ειδήσεις ανά τον κόσμο !!! :
~* Συνάντηση Παπούλια με Πέρες
~
* Με τον Ισραηλινό ομόλογό του Σιμόν Πέρες συναντήθηκε τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας βιώσιμης και συνολικής λύσης του Μεσανατολικού.
* Υπέρ μιας βιώσιμης και συνολικής λύσης του Μεσανατολικού, η οποία θα βασίζεται στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και δημοκρατικού Παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα στα Ιεροσόλυμα με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σίμον Πέρες.
* Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη, τόνισε ότι «για την Ελλάδα, η ασφάλεια του Ισραήλ αποτελεί ουσιαστική και απαιτούμενη παράμετρο της λύσης» και σημείωσε ότι η αναβαθμισμένη σχέση Ελλάδας-Ισραήλ μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους δύο λαούς όσο και για τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου.
* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμη στις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο, μιλώντας για «την αρχή μίας αλλαγής που διατρέχει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή» και η οποία ωστόσο, όπως είπε, «δεν θα πρέπει να αποσπά την προσοχή μας από την ανάγκη επίλυσης του Μεσανατολικού ζητήματος».
* Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο κ. Παπούλιας επεσήμανε ότι πρόκειται μεν για μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στη νεώτερη ιστορία της χώρας, αλλά διευκρίνισε ότι αντιμετωπίζουμε και «μια συστημική κρίση του ευρώ, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με πρόχειρες λύσεις της τελευταίας στιγμής». Ανέδειξε δε την ανάγκη οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δείξουν την πολιτική βούληση, προκειμένου «να καταλήξουν άμεσα σε μία συνολική στρατηγική που θα αντιμετωπίσει τις εγγενείς αντιφάσεις της νομισματικής ένωσης».
* Εξέφρασε, πάντως, την ικανοποίησή του για τη νέα δυναμική των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ, η οποία, τόνισε, «έχει σταθερά θεμέλια τα κοινά ιστορικά βιώματα και τις προκλήσεις που οι δύο λαοί μας αντιμετώπισαν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κατά τη μακραίωνη ιστορία τους» και αναφέρθηκε στην κοινή απόφαση θεσμοθέτησης του Διακυβερνητικού Υπουργικού Συμβουλίου Συνεργασίας, του οποίου η πρώτη συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών μηνών.
* Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις προοπτικές των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και στην προσέλκυση επενδύσεων.
* Από την πλευρά του, ο Σιμόν Πέρες ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για τον αποκλεισμό από την Αθήνα διεθνούς στολίσκου που ήθελε να σπάσει συμβολικά τον αποκλεισμό της Γάζας. «Σας ευχαριστώ που σταματήσατε το στολίσκο σύμφωνα με τις συστάσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Με τη δράση αυτή συμβάλατε στο να ηρεμήσει η κατάσταση και σε τελική ανάλυση στο καλό της Γάζας», δήλωσε ο Πέρες στον κ. Παπούλια.
* Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν είχε ζητήσει «απ’ όλες τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να αποθαρρύνουν τέτοιους στολίσκους προς τη Γάζα», εκφράζοντας φόβους ότι θα σημειωθούν βιαιότητες.

~* Εθνικό πένθος στην Κύπρο
~
* Κοντέινερ με πυρίτιδα ανεφλέγησαν και εξερράγησαν νωρίς το πρωί στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι της Κύπρου, κοντά στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 62 να τραυματιστούν - οι δύο πολύ σοβαρά.-
* Δώδεκα νεκροί και 62 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Διευκρίνισε δε ότι όλα τα θύματα είναι Κύπριοι. Ο κ. Στεφάνου απέκλεισε την δολιοφθορά σε σχέση με την έκρηξη.
* Από τους 62 τραυματίες, οι 50 έτυχαν των πρώτων βοηθειών και πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία, είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι από τους υπόλοιπους 12 οι δύο είναι πολύ σοβαρά.
* Το υπουργικό συμβούλιο κήρυξε δημόσιο πένθος μέχρι και την Τετάρτη, οι δε κηδείες των θυμάτων θα γίνουν δημοσία δαπάνη.
* Συγκλονισμένη δηλώνει από το τραγικό συμβάν η πολιτική και θρησκευτική της Μεγαλονήσου, ενώ η Ελλάδα εξέφρασε τη συμπαράστασή της και την ετοιμότητά της για την παροχή συνδρομής.
~
* Η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι-Μαρί, κοντά στη Λεμεσό, όταν κοντέινερ που περιείχαν πυρομαχικά ανεφλέγησαν λόγω της υπερβολικής ζέστης και εξερράγησαν. Το τραγικό περιστατικό οδήγησε σε παραίτηση τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Κώστα Παπακώστα και τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Πέτρο Τσαλικίδη.
* Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Αστυνομίας, στις 04:27 ελήφθη σήμα για την εκδήλωση πυρκαγιάς στη ναυτική βάση Ζυγίου και λίγο αργότερα στον παρακείμενο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Βασιλικού, ο οποίος επλήγη σε βαθμό που διεκόπη η λειτουργία του. Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι διαθέτουν γεννήτριες να τις θέσουν σε λειτουργία, ώστε να αποφορτιστεί το παγκύπριο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
~
* Ο χώρος έξω από τη ναυτική βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς ο δρόμος γύρω από αυτή είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σωλήνες, σίδερα, γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων. Από τις εκρήξεις, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Λεμεσού στο ύψος της κοινότητας Μαρί έχει γεμίσει από θραύσματα. Δύναμη της Αστυνομίας βρίσκεται στο σημείο για να καθαρίσει το δρόμο και να ρυθμίσει την κίνηση.
* Τεράστιες είναι, παράλληλα, οι ζημιές στο χωριό Μαρί, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης. Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια της επαρχιακής διοίκησης Λάρνακας και άνδρες της Πολιτικής Άμυνας και βοηθούν τους κατοίκους και καταγράφουν τις ζημιές. Πρόσθεσε πως ενδεχομένως κάποια άτομα θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες ή διαμερίσματα στο Ζύγι ή ακόμη και να στηθεί καταυλισμός. Ο κ. Συλικιώτης πρόσθεσε ότι μικρότερες ζημιές υπέστησαν οι κοινότητες Ψεματισμένος, Μαρώνι, Τόχνη, Καλαβασός και Πεντάκωμο.
* Στο μεταξύ, η αστυνομία διέψευσε πληροφορίες ότι λόγω νέων εκρήξεων στη ναυτική βάση απομακρύνονται οι κάτοικοι των γύρω περιοχών. Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία προτρέπει όλους να αποφεύγουν δηλώσεις και να μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, που προκαλούν πανικό και ανησυχία στο κοινό.
* Η παρουσία στην Κύπρο των εμπορευματοκιβωτίων πυρίτιδας που εξερράγησαν πάει πίσω στο 2009. Τότε, κατ’ απαίτηση των ΗΠΑ με επίκληση ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στην κατάσχεση του φορτίου του ρωσικών συμφερόντων πλοίου υπό κυπριακή σημαία «Μόντσιεργκοσκ».
* Το πλοίο μετέφερε φορτίο με ιρανικά πυρομαχικά και είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Ιράν Μπαντάρ Άμπας με προορισμό τη Συρία. Οι πληροφορίες που συγκυριακά είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες και προέρχονται από το Wikileaks, φέρουν τις ΗΠΑ να άσκησαν τότε αφόρητες πιέσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία για να ζητήσει από τον καπετάνιο του πλοίου να καταπλεύσει στο λιμάνι της Λεμεσού και εκεί να τεθεί σε περιορισμό.
* Αυτό τελικά έγινε και το πλοίο παρέμεινε στο λιμάνι για αρκετές ημέρες. Ύστερα από νηοψίες και έρευνες πολλών ημερών, το φορτίο του πλοίου εκφορτώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2009 στο κυπριακό έδαφος και μεταφέρθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».
* Η ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς φέρει το όνομα του αείμνηστου αρχηγού της Ευάγγελου Φλωράκη, ο οποίος πριν δέκα χρόνια στις 10 Ιουλίου βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στην περιοχή Κουκλιών κοντά στο αεροδρόμιο της Πάφου κατά τη διάρκεια νυκτερινής πτήσης.
* Μαζί με τον Ευάγγελο Φλωράκη, σκοτώθηκαν ο τότε διοικητής της Αεροπορίας ταξίαρχος Στέλιος Δεμέναγας, ο υπασπιστής του αρχηγού υποπλοίαρχος Νικόλας Γεωργίου και οι χειριστές του ελικοπτέρου σμηναγός Πάρης Αθανασιάδης και υποσμηναγός Μιχάλης Σιακαλλής.

~* ΗΠΑ: Μειώνουν την στρατιωτική βοήθεια στο Πακιστάν
~
* Μετά την τροπή που έχουν πάρει οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να μειώσουν κατά 800 εκ. ευρώ τη βοήθεια προς την ασιατική χώρα.
* Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να μειώσουν κατά 800 εκατομμύρια δολάρια την στρατιωτική βοήθεια προς το Πακιστάν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του επιτελείου του Λευκού Οίκου, Γουίλιαμ Ντάλεϊ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας New York Times.
* Το Πακιστάν «προχώρησε σε ορισμένα βήματα» που έδωσαν στην κυβέρνηση Ομπάμα αφορμή να διακόψει ένα μέρος της βοήθειας, υπογράμμισε ο ίδιος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
* Ο Ντάλεϊ είπε ακόμα πως ΗΠΑ και Πακιστάν προσπαθούν να διευθετήσουν ορισμένα θέματα μιας πολυπλοκης σχέσης τους που έχει επιδεινωθεί μετά την αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση, η οποία κατέληξε στο θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.
* «Μέχρι να επιλύσουμε αυτές τις διαφορές, δεν θα χορηγήσουμε ορισμένα από τα χρήματα που προέρχονται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους», είπε χαρακτηριστικά.

~* Στους 67 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στην Ινδία
~
Δεκατρία βαγόνια της ταχείας Δελχί - Χαουράχ-Κάλκα εκτροχιάστηκαν στην περιοχή Φατεχπούρ την Κυριακή, με αποτέλεσμα 67 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους με τις ομάδες διάσωσης να ανασύρουν όλο και περισσότερα πτώματα από τα βαγόνια.
* Σε 67 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας, με τις ομάδες διάσωσης να ανασύρουν όλο και περισσότερα πτώματα από τα κατεστραμμένα βαγόνια, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
* Δεκατρία βαγόνια της ταχείας Δελχί - Χαουράχ-Κάλκα εκτροχιάστηκαν στην περιοχή Φατεχπούρ την Κυριακή.
* Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε νωρίτερα την Κυριακή στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 35 άνθρωποι και να τραυματιστούν εκατό, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των Ινδικών Σιδηροδρόμων. «Υπάρχουν τουλάχιστον 35 νεκροί και 100 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία», δήλωσε εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της περιοχής.
* Δεκατρία βαγόνια του τραίνου με προορισμό το Δελχί, το οποίο έτρεχε με ταχύτητα 108 χιλιόμετρα την ώρα, εκτροχιάστηκαν στην περιοχή Φατεχπούρ, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ινδικών Σιδηροδρόμων.
* Καθημερινά 18,5 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία μετακινούνται με τρένα. Κάθε χρόνο τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα φτάνουν τα 300, κυρίως εξαιτίας των κακών συνθηκών ασφάλειας.

~*  Υγρός τάφος για 110 άτομα ο Βόλγας
~
* Καμία περίπτωση δεν υπάρχει πλέον να βρεθεί έστω και ένας επιζών από το ναυάγιο του τουριστικού πλοίου Bulgaria που βυθίστηκε στον ποταμό Βόλγα στη Ρωσία.
* Ρωσικά σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει 41 σορούς από το ναυάγιο του ρωσικού ποταμόπλοιου που βυθίστηκε την Κυριακή στον ποταμό Βόλγα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
* «Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 41 σοροί, ανάμεσά τους 28 γυναικών και 10 ανδρών, οι υπόλοιπες ανήκουν σε παιδιά», δήλωσε ο Ρουσλάν Φατχουντίνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.
* Από τους 208 επιβαίνοντες στο ποταμόπλοιο μόλις οι 80 επέζησαν του ναυαγίου. Ο Ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βρεθούν επιζώντες».
* Από τη μεριά του ο Μεντβέντεφ επεσήμανε ότι στα ρωσικά νερά πλέουν πολλές «σκουριασμένες σκάφες». «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε σήμερα, το πλοίο ήταν σε κακή κατάσταση», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Ο αριθμός των παλιών σκουριασμένων σκαφών που κυκλοφορούν είναι υπερβολικός», υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ.
* Ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε εντολή να ελεγχθούν όλα τα μεταφορικά μέσα. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια πλήρη εξέταση όλων των μέσων μεταφοράς επιβατών», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε πως το τουριστικό ποταμόπλοιο που ναυάγησε ήταν υπερφορτωμένο, καθώς μετέφερε 208 ανθρώπους.
* Μιλώντας από την κατοικία του στο Γκόρκι, έξω από τη Μόσχα, ο Μεντβέντεφ δήλωσε επίσης πως το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί αν είχαν τηρηθεί οι διαδικασίες ασφαλείας.
* Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων του ναυαγίου. «Πρόκειται για ένα μεγάλο δυστύχημα. Οι άνθρωποι (που επέβαιναν στο ποταμόπλοιο) ήταν εκεί με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους. Είναι προφανές ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Είναι πολύ λυπηρό», δήλωσε ο Πούτιν, ο οποίος κήρυξε την Τρίτη ημέρα εθνικού πένθους.
* Δεκάδες δύτες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης τυχόν επιζώντων μετά τη βύθιση του Bulgaria, του ποταμόπλοιου που, σύμφωνα με επιζήσαντες, βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά στη διάρκεια καταιγίδας. Το ποταμόπλοιο με τα δύο καταστρώματα είχε ναυπηγηθεί το 1955 στην τότε Τσεχοσλοβακία.

~* Τραγωδία στο Μπαγκλαντές
~
* Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν φορτηγό που μετέφερε πάνω από 50 μαθητές, οι οποίοι επέστρεφαν από ποδοσφαιρικό αγώνα, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα.
* Τουλάχιστον σαράντα ένα παιδιά σκοτώθηκαν στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές σε τροχαίο δυστύχημα, ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
* Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν φορτηγό που μετέφερε πάνω από 50 μαθητές, οι οποίοι επέστρεφαν από ποδοσφαιρικό αγώνα, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα κοντά στην πόλη Τσιταγκόνκ, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής.
* Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συχνά στο Μπανγκλαντές, λόγω κυρίως της κακής κατάστασης των δρόμων, της κακής συντήρησης των οχημάτων και της μη τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας.

~*





~~

~*** ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ....IOYLIOS 2011 :

~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/07/1-2011.html  , Σήμερα Παρασκευή και 1 Ιουλίου 2011 .-

~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/07/172011.html  , Ταξίδι στην καθημερινότητα 1/7/2011 .-

~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/07/2-3-2011.html  , Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/07/4-5-2011.html  , Στην Καθημερινότητα Δευτέρας 4 και Τρίτης 5 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/07/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/07/7-2011.html  , Καθημερινότητα στην Ενημέρωση Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 .- 

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Ενημέρωσης Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης .... Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-

~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/07/9-10-2011.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/11-2011.html  , Στην καθημερινότητα της ζωής μας Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 .-

***Αυτός ο λογαριασμός είναι μέλος των παρακάτω ιστολογίων:


http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/

http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/

http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/

http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/

http://dimmetoparfara.blogspot.com/

http://snsarfara.blogspot.com/

http://snsstamoskal.blogspot.com/

http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/

http://stamos-dynami.blogspot.com/

http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/

http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/

~ http://www.facebook.com/home.php?=home#!/profile.php?id=1446349692 ,    1127  ΦΙΛΟΙ .-


~** Στο  Αγιάζι της Τοπικής - Μεσσηνιακής Ενημέρωσης ! :
~
** Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
~ Καλαματιανοί σχολιάζουν δεικτικά τα συμβαίνοντα τούτη την εποχή στη χώρα
 Ειρωνεία η μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων
~ Ο ιδιωτικός τομέας απολύει σωρηδόν  καθημερινά
* Με αφορμή όλα αυτά που βιώνουν τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της Καλαμάτας, αλλά και της Μεσσηνίας γενικότερα, λόγω της οικονομικής κρίσης που σφίγγει σαν μέγγενη καθημερινά τους πολίτες, το “Θ” απευθύνθηκε σε πέντε (5) ανθρώπους της διπλανής πόρτας, για να μας πουν πώς βλέπουν ο καθένας από τη σκοπιά του όλα όσα συντελούνται μπροστά τους.
* Βρήκαμε κάποιες λέξεις “συγγενείς”, όπως κρίση, καθημερινότητα, πολιτικοί και μέλλον, οι οποίες έχουν ριζώσει πλέον στο λεξιλόγιό μας και ζητήσαμε να μας πουν τη δική τους άποψη.
*  Αν θέλαμε να συνοψίσουμε τα παραπάνω σε μια παράγραφο, θα λέγαμε ότι «οι μηχανισμοί προπαγάνδισης του νεοταξικού μετασχηματισμού της κοινωνίας επιμένουν: όλα τα φώτα στην οικονομία! Το τέλος του σεναρίου που παρακολουθούμε, με κεφάλαια όπως το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και ο Εφαρμοστικός, δεν περιλαμβάνει πένητες Έλληνες, όπως όλοι αφελώς νομίζουν, αλλά έναν εξαθλιωμένο άπατρι πληθυσμό, που θα συναινέσει απελπισμένος στην εκποίηση του παρόντος και του μέλλοντος της χώρας».
* Αυτή είναι, όμως, μόνο η δική μας ερμηνεία- συμπυκνωμένη - για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, καιρός να δούμε και τι λένε οι πολίτες:
** ANNA, ιδιωτική υπάλληλος
 “1. Ευθαρσώς το δηλώνω πως η οικονομική σας κρίση δε με αφορά. Και δε με αφορά, γιατί χρόνια τώρα τη βιώνω. Απλά τώρα άρχισε να αφορά και τους “τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας”.
* Η σημερινή κρίση, λοιπόν, αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους που βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται. Ο δικός μου, όμως, μισθός ήταν πάντα μειωμένος.
* Η σημερινή κρίση αφορά τους ιδιοκτήτες της μεζονέτας που φοβούνται πως δε θα μπορούν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους. Το δικό μου, όμως, σπίτι είναι και δεν είναι 70 τ.μ. και, φυσικά, όχι ιδιόκτητο.
* Η σημερινή κρίση αφορά τους ειδήμονες που τρέμουν την πτώχευση και τη στάση πληρωμών. Εγώ, όμως, έχω ήδη πτωχεύσει, γιατί έχω να πληρωθώ 2 μήνες, αφού το αφεντικό βιώνει κρίση!
* Η λέξη “κρίση, λοιπόν, μπορεί να είναι καινούργια στο λεξιλόγιο κάποιων ανθρώπων, αλλά για κάποιους άλλους είναι καταχωρημένη από την αρχική έκδοση της μνήμης τους.
 2. Εύλογα η καθημερινότητά μου δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό. Με οικονομικούς όρους στην καθημερινότητά μου, δεν ξέρω εάν θα δουλεύω μέχρι το τέλος του χρόνου. Δεν είναι ειρωνικό να καταναλώνονται οι ειδήσεις με την άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και με πιθανές απολύσεις τους, ενώ ο ιδιωτικός τομέας απολύει καθημερινά και σωρηδόν;
* Επιλέγω, λοιπόν, μία ατομική καθημερινότητα και απαντώ με μία λίστα λέξεων που αρχίζουν από “π”: προσωπική ευθύνη, παιδεία, πράξεις, προτεραιότητες, παιχνίδι, παιδεμός, παθήματα, παζάρια, πανικός.
 3. Θα αυθαιρετήσω και θα συμπεριλάβω και τους δημοσιογράφους σε αυτήν την ενότητα, γιατί για το φτωχό μου το μυαλό παίζετε στην ίδια ομάδα. Και οι δυο σας μας αποκαλείτε “λαό”, ενώ εσείς είστε οι πατρίκιοι που μιλάτε εν ονόματί μας. Εμείς ο λαός, λοιπόν, άλλοτε είμαστε “κυρίαρχος” και άλλοτε “όχλος”, ανάλογα με το πώς θέλετε να μας χειραγωγήσετε.
* Χειραγώγηση, να μια σπουδαία λέξη! Και πόσο καλά τα καταφέρατε στην εξίσωση της χειραφέτησης: οι πολιτικοί ίσον ο λαός και αντιστρόφως: ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις, μίζες.
* Η πρόσφατη έκφραση βίας απέναντι στους βουλευτές μού θυμίζει κακομαθημένο παιδί που κλωτσάει τον πατέρα του, γιατί δεν του παίρνει ένα παιχνίδι.
* Από τον Δ. Σαββόπουλο δανείζομαι: “Μελαψές φυλές κοντοπόδαρες σειληνοί του κράτους που ξερνάει και να τους τσιφτετέλληνες. Με γονείς ληστές των συντρόφων τους θήτες για μνηστήρα οι αλήτες τώρα διοικητές/ κράτος ασυστόλων και πεσμένων κώλων κωλοέλληνες»
 4. Τα οικονομικά μου στοιχεία δε μου επιτρέπουν να προγραμματίζω το μέλλον. Για αυτό και εγώ το φιλοσοφώ. Το μέλλον είναι θνητότητα και το τώρα είναι η ζωή”.
** ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ελεύθερη επαγγελματίας
 1. Κρίση ηθών, θεσμών, αξιών, οικονομική, μπλα, μπλα μπλα. Ζεις τη μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον πλανήτη. Πότε έχεις αναρωτηθεί, μήπως τελικά είναι η πιο συναρπαστική περίοδος για να ζεις; Έχεις νιώσει ότι κάτι γνωρίζεις, αλλά δεν μπορείς να το εξηγήσεις; Ότι το ένιωθες μια ολόκληρη ζωή; Ότι κάτι δεν πάει καλά στον κόσμο; Σαν αγκάθι στο μυαλό σου, να σε τρελαίνει; The Resistance has begun! (σ.σ. Η αντίσταση έχει αρχίσει...).
 2. Ευτυχώς που το αλκοόλ μάς έσωσε από τον αθλητισμό!
 3. Προβοκάτορες όλοι, κράτος και παρακράτος
 4. Να κοιτάς μπροστά. Από εδώ και πέρα τα παιδιά σου θα χαθούν στ’ αστέρια και οι μπάτσοι θα ζουν στο σπίτι σου!
** ΒΑΣΙΛΗΣ, μικρομεσαίος
 1. Η κρίση είναι κρίση προτύπου ζωής. Του προτύπου με την τριώροφη μεζονέτα των 250 τετραγωνικών. Με τις δύο τουαλέτες για την οικογένεια και το WC για τους «ξένους». Και δύο κουζίνες. Τα ατελείωτα ιδιαίτερα φροντιστήρια των παιδιών. Το δυομισάλιτρο JEEP για το σύζυγο και το Mercedes για την κυρία. Και το εξοχικό. Συχνά καλύτερο από το σπίτι στην πόλη. Και όνειρο; Την πρόωρη συνταξιοδότηση. Και το εφάπαξ. Α! Και το βόλεμα των παιδιών. Στο Δημόσιο.
* Επιδειξιμανία. Καταναλωτισμός. Ένα συρτάρι γεμάτο κινητά τηλέφωνα σε κάθε σπίτι. Παλιά μοντέλα. Και όλα με δανεικά. Αν ήθελες ένα καλό αυτοκίνητο, δεν είχες παρά να πας να το πάρεις. Χωρίς να δώσεις λεφτά. Θα τα δώσει η καλή μας τράπεζα. Εσύ μπορείς να τσακωθείς με τη γυναίκα σου για το χρώμα. Και τα δερμάτινα καθίσματα.
* Και πώς συντηρείται αυτό το μοντέλο; Με πάρα πολλή δουλειά. Ή με αρπαχτές. Ή με μισθούς ΔΕΚΟ, πλασματικές υπερωρίες και τρελά επιδόματα.
 2. Να περάσω από τον παιδότοπο να κλείσω για τα γενέθλια του μικρού. Δεν μπορώ να μου κάνουν το σπίτι χάλια. Την άλλη φορά μού κάνανε τα μάρμαρα χάλια. Αυτή η Βουλγάρα δεν καθαρίζει καλά. Μου είπαν για μια Γεωργιανή που είναι καλή. Να περάσω από το Lidl. Έχει φέρει κάτι καινούργια κάρβουνα. Η κομμώτρια μου είπε ότι ψήνουν πολύ ωραία τα ψάρια. Πρέπει να πάρω και ψάρια. Να ρωτήσω και αυτόν το βλάκα το μηχανικό τι έκανε με τον ημιυπαίθριο. Πρέπει να πάω και στο χωριό να ανοίξω λίγο το σπίτι. Να περάσω και από το Βαρνακιώτη. Έχει κάτι προσφορές η Clinique. Να θυμηθώ να πάρω γυαλόχαρτα. Το Σαββατοκύριακο θα τον βάλω να τρίψει τα κάγκελα που σκουριάσανε στο εξοχικό. Θα τον βάλω να κόψει και τα χορτάρια. Που μου κάθεται και διαβάζει κάτι βιβλία για βλαμμένους. Και όλο θεωρίες για την κρίση. Θα έχει βενζίνη για το θαμνοκοπτικό; Σιγά μην έχει.
 3. Αν γίνονταν εκλογές στις φυλακές, σίγουρα θα εκλεγόταν διευθυντής ένας βαρυποινίτης. Αν γίνονταν στο ψυχιατρείο, σίγουρα ο Μέγας Ναπολέων.
* Στις εκλογές ψηφίζουμε τους εαυτούς μας. Αυτούς που μας λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε. Αυτούς που κάνουν αυτά που και εμείς θα κάναμε. Το Πλατωνικό πρότυπο δεν ισχύει στις εκλογές.
* Ο λαός είναι σοφός. Και ως σοφός μπορεί να κάνει και λάθη. Και εγκλήματα. Και τότε χρειάζεται εξαγνισμός. Και κάθαρση. Αλλά ο λαός δεν μπορεί να καταδικασθεί στο σύνολό του. Πρέπει, όμως, να εξαγνισθεί. Έστω και συμβολικά. Κάποιοι, όχι κατ’ ανάγκη οι περισσότερο ένοχοι, πρέπει να «άρουν τας αμαρτίας της κοινωνίας». Και να «θυσιασθούν». Για να απενοχοποιηθεί η κοινωνία.
 4. Δεν πρέπει να δουλεύουμε, αλλά να εργαζόμαστε. Να μην αποδεχόμαστε το ρόλο του «δούλου», αλλά το ρόλο του ανθρώπου που παράγει έργο. Δεν υπάρχει άχαρη εργασία. Άχαρη είναι μόνο όταν της λείπει το «μεράκι». Ένα συναίσθημα που το έχουμε ξεχάσει. Δεν κάνουμε κάτι μόνο για τα χρήματα. Καμιά φορά αρκεί ένα χαμόγελο. Μπορούμε να κάνουμε και μερικά πράγματα απλώς από «μεράκι». Ειδικά για τους ανθρώπους που είναι γύρω μας.
* Να ξαναβρούμε τους φίλους μας. Αυτούς που ερχόντουσαν στο τριαράκι πριν από μερικά χρόνια και που δεν πάτησαν ποτέ στην καινούργια μας μεζονέτα. Να αγοράσουμε ένα βιβλίο. Για την παραλία. Να αφήσουμε το κινητό στο σπίτι. Να αφήσουμε τα κάγκελα να σκουριάσουν. Και τα χορτάρια να μεγαλώσουν. Να ξαπλώσουμε ανάσκελα στην άμμο τη νύχτα και να κοιτάξουμε τον ουρανό. Εκεί δεν υπάρχουν τράπεζες”.
**  ΣΟΦΙΑ, άνεργη
 1. Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Βίλχελμ Ράιχ , Άκου, Ανθρωπάκο: Στους αιώνες που θα ‘ρθουν, θ’ ακολουθείς τους φανφαρόνους και θα είσαι τυφλός και κουφός στα καλέσματα της ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΖΩΗΣ. Γιατί τη φοβάσαι τη ζωή, Ανθρωπάκο, τη φοβάσαι θανάσιμα. Θα τη δολοφονείς πιστεύοντας πως το κάνεις για χάρη του “σοσιαλισμού”, του “κράτους”, της “τιμής του έθνους”, της “δόξης του θεού”. Υπάρχει, όμως, κάτι, που ούτε το ξέρεις, ούτε θέλεις να το μάθεις: Ότι εσύ ο ίδιος δημιουργείς την αθλιότητά σου, ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα. Ότι δεν καταλαβαίνεις τα παιδιά σου, ότι τσακίζεις τις ραχοκοκαλιές τους πριν ακόμα αναπτυχθούν, ότι κλέβεις των έρωτα, ότι είσαι φιλάργυρος και διψάς για εξουσία, ότι έχεις σκυλί για να είσαι και εσύ “αφέντης”.
* Νιώθω πως η κρίση είναι πολύ περισσότερο συνειδησιακή και πολύ λιγότερο οικονομική, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι για να μπορούμε να έχουμε μια ελπίδα ουσιαστικής αλλαγής και άνθισης στις ζωές μας.
 2. Μπορεί να έχει και αρνητική και θετική έννοια, εξαρτάται από το πώς θέλει να τη ζει κανείς. Συνήθως από τον κόσμο βλέπεις και ακούς ότι είναι βαρετή, μίζερη, πολύ ίδια, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γεμάτη άγχος και πάει λέγοντας. Σπάνια, όμως, θα ακούσεις κάποιον να λέει είμαι βαρετός, μίζερος, πολύ ίδιος, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον σαν άνθρωπος. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η καθημερινότητά μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, δεν είναι κάτι πέρα από εμάς, ή έξω από εμάς. Μπορούμε να την κάνουμε πιο όμορφη, αρκεί να ξαναβρούμε το ενδιαφέρον μας για τη ζωή και για αυτά που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους και όχι αυτά που μας κάνουν πιο πλούσιους, πιο όμορφους, ή πιο δημοφιλείς. Χάνουμε πάντα την ουσία των πραγμάτων, γι’ αυτό και καταλήγουμε σε μια ηλικία όλοι με κατάθλιψη, χάπια, βρίζοντας το καταραμένο σύστημα που μας κατάντησε έτσι. Ήρθε ο καιρός, έστω και αργοπορημένα πολύ, ο καθένας να κάνει τον απολογισμό του και να αναλάβει τις ευθύνες του, για να μπορεί να ζει την καθημερινότητά του, αν μη τι άλλο, πιο συνειδητοποιημένα.
 3. Μια λέξη βαρυσήμαντη γεμάτη υποσχέσεις. Μια ιδιότητα που πολλοί θα ήθελαν να αποκτήσουν, αλλά χωρίς να ξέρουν, δυστυχώς, το λόγο για τον οποίο το θέλουν… Γι’ αυτό και στο πέρασμα των χρόνων κατέληξαν να είναι μάστιγα. Και μια από τις χειρότερες, μάλιστα, γιατί δε σε σκοτώνει μονομιάς, αλλά σε αφήνει να αργοπεθαίνεις μέρα με την μέρα..
* Αν οι άνθρωποι έπαιρναν στα σοβαρά πολύ περισσότερο τον εαυτό τους και τις επιθυμίες τους και πολύ λιγότερο των πολιτικών, ίσως και να μπορούσαν να υπάρξουν οι δεύτεροι με ένα διαφορετικό προφίλ. Πιο δημοκρατικό και ανθρωπιστικό, γιατί πολύ απλά δε θα τους αφήναμε περιθώρια επιλογής…
 4. Πόσες επιστήμες και παρα- επιστήμες έχουν ξεφυτρώσει κατά καιρούς για να μπορέσουν να εξηγήσουν και να προβλέψουν αυτή την κατάσταση που λέγεται μέλλον. Πόσες φορές όλοι μας ανατρέχουμε σε αστρολόγους, καφετζούδες και πάσης φύσεως “ειδικούς μελλοντολόγους” για να ακούσουμε κάτι καλό, κάτι που θα μας ανεβάσει την ψυχολογία προσωρινά. Πραγματικά αναρωτιέμαι ουκ ολίγες φορές, κρίνοντας από τον εαυτό μου πρώτα από όλους. Γιατί τόσο άγχος και τόση αγωνία για το μέλλον; Τι είναι το μέλλον;
* Μέλλον είναι οι καρποί που σπέρνουμε στο παρόν. Όταν έχεις ένα δημιουργικό και συγκροτημένο παρόν, κάπως έτσι λογικά θα κυλήσει και το μέλλον. Μμμ, λίγο απειλητικό μου φάνηκε αυτό που μόλις έγραψα..
** ΠΕΤΡΟΣ, ελεύθερος επαγγελματίας
1. Αξία διαχρονική. Από μικρό παιδί, θυμάμαι, η Ελλάδα είναι πάντα σε κρίση. Κρίση πολιτειακής εκτροπής τη δεκαετία του ’60. Κρίση εθνική, κρίση δημοκρατίας τη δεκαετία του ’70 και πάει λέγοντας.
Η κρίση, εκτός από διαχρονική, αφορά στο σύνολο των θεσμών και λειτουργιών της κοινωνίας μας. Η παιδεία είναι σε κρίση. Η δικαιοσύνη είναι σε κρίση. Η οικονομία είναι σε κρίση. Τα σώματα ασφαλείας είναι σε κρίση. Η οικογένεια είναι σε κρίση. Εν ολίγοις, δεν υπάρχει τομέας που δεν είναι σε κρίση.
Θα έλεγε κανείς πως η χώρα μας έχει διπλή ονομασία, με πρώτο συνθετικό την κρίση.
Πώς καταφέραμε τέτοιο θαύμα; Μήπως, τελικά, αυτό που ονομάζουμε κρίση, αφορά τι θέλουμε ως κοινωνία, το αξιακό σύστημα πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουμε το μέλλον μας; Είναι καιρός πια να ανοίξει ένας διάλογος για την Ελλάδα που θέλουμε ως κοινωνία.
Να απαλλαγούμε από σύνδρομα του παρελθόντος, εμφυλιοπολεμικά, εθνικοπατριωτικά και άλλα, να αφήσουμε τη λογική του βολέματος και της προχειρότητας στην άκρη και να χτίσουμε μία καινούργια Ελλάδα. Την Ελλάδα της δημιουργίας που πρωτοπορεί.
 3. Αναμφισβήτητα η πλέον προνομιούχος επαγγελματική ομάδα. Μισθοί παχυλοί, bonus, επιδόματα, διάθεση δωρεάν εργαζομένων, κατοχύρωση σύνταξης σε ελάχιστο χρόνο και το κυριότερο: έχεις ΑΣΥΛΙΑ και το επάγγελμά σου ουδέποτε φεύγει από το προσκήνιο.
Δυστυχώς, όμως, ο πολιτικός δεν είναι επαγγελματίας ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να είναι.
Θα έπρεπε να είναι λειτουργός της Δημοκρατίας, της κοινωνίας, στην οποία να προσφέρει το όραμά του, την αγωνιστικότητα, το πάθος για δημιουργία, ώστε η κοινωνία μας να προοδεύσει.
~* Μια ματιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας αρκεί για να μελαγχολήσεις.
* Η οικογενειοκρατία, οι μηχανισμοί, οι επαγγελματίες πατριώτες, οι επαγγελματίες αγωνιστές, οι κομματικές νομεκλατούρες, τα πάσης φύσεως συμφέροντα είναι πίσω από το πολιτικό προσωπικό του σήμερα.
* Αποτέλεσμα: οι πολιτικοί, αντί να παλεύουν για να φτιαχτεί μία καλύτερη Ελλάδα, παλεύουν για να «φτιαχτούν» οι ίδιοι και οι μηχανισμοί που τους στηρίζουν.
* Κάποιοι λένε ότι οι πολιτικοί είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας. Έχει έρθει ο καιρός σε αυτόν τον καθρέφτη να δούμε ένα καλύτερο είδωλο. Ας διώξουμε όλα αυτά τα ξόανα που παραμορφώνουν την εικόνα της κοινωνίας μας. Το έκαναν πριν από μερικά χρόνια οι γείτονές μας οι Τούρκοι και μάλλον καλύτερα είναι σήμερα.
~  (σ.σ. Ο Πέτρος, λόγω φόρτου εργασίας, όπως μας είπε, δεν είχε χρόνο να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα και το μέλλον. Από μία πλευρά, ο πολύωρος αγώνας να συμπληρώσει το... ψωμί της οικογένειάς του, ίσως και να είναι η καλύτερη απάντηση στα δύο αναπάντητα θέματα).

**



~ http://www.youtube.com/stamos01  : 841  μεταφορτώσεις  βίντεο .    

**   Σχολιάζοντας .... Αδιακρίτως !  :

~  Φεστιβαλικός πυρετός
*  Εν όψει του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (14-21 Ιουλίου), την πόλη εισήγαγε στη φεστιβαλική περίοδό της το video art festival «Μηδέν», που ολοκληρώθηκε χθες στην πλατεία Αμφείας με μεγάλη επιτυχία και αυξανόμενη απήχηση. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η «Μουσική Σύναξη» στα χωριά του Ταϋγέτου, μια διοργάνωση που φέτος κάνει το ντεμπούτο της, με τους καλύτερους οιωνούς. Αναγνωρισμένοι Έλληνες μουσικοί και επαγγελματίες του χώρου εισηγούνται σεμινάρια, συναυλίες και εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα στη φύση και σε δημόσιους χώρους, ενώ τα δρώμενα θα κορυφωθούν την Τρίτη 12/7 με εμφάνιση των «Χαΐνηδων».
 * Τη σκυτάλη θα πάρει 22-24 Ιουλίου το Διεθνές Jazz Festival Καλαμάτας, που από την περυσινή πρώτη διοργάνωσή του δημιούργησε υψηλές προσδοκίες και φανατικό κοινό.
**  Κόμμα ή τελεία;
Παρά το θυελλώδες κλίμα των καιρών, ευτυχώς οι Έλληνες διατηρούν το χιούμορ τους, το οποίο μας σώζει από το «και μη παρέκει».
 * Σε σχόλιο που είχαμε δημοσιεύσει προ ημερών (το λογοπαίγνιο πολίτη περί κόμματος και… κώματος), απάντησε με νέο λογοπαίγνιο φίλος της στήλης: «Καλύτερα να είσαι σε κόμμα παρά σε… τελεία»!
 ** Χώρος για μοτο-αυτοκίνητα...
Ως μοτοσυκλετιστής χαίρομαι να βλέπω μια πόλη να προβλέπει θέσεις στάθμευσης σε δίκυκλα, σε κεντρικά της σημεία. Ταυτόχρονα, όμως, θλίβομαι που και σε αυτή την περίπτωση ο προβλεπόμενος χώρος καταλαμβάνεται από τα αυτοκίνητα. Η αναφορά σχετίζεται με το χώρο που δημιουργήθηκε στην 23ης Μαρτίου, όπου τουλάχιστον τις καθημερινές, αντί για μοτοσυκλέτες, βλέπει κάποιος σταθμευμένα αυτοκίνητα. Μήπως η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να μεριμνήσει λίγο περισσότερο για το θέμα;
 ** Πορτογαλία, όπως Ελλάδα
*  Μέχρι πρότινος λέγαμε ούνα φάτσα ούνα ράτσα, αναφερόμενοι στο κοινό ταμπεραμέντο Ελλήνων και Ιταλών. Όμως, ελέω οικονομικής κρίσης, αποκτήσαμε νέους “κολλητούς”, τους Πορτογάλους, οι οποίοι, όπως διαβάσαμε χθες, άρχισαν και αυτοί να διαμαρτύρονται για τις περικοπές σε μισθούς, τις αποκρατικοποιήσεις εταιρειών και επιχειρήσεων, τις αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς κ.λπ.-  Ακριβώς, δηλαδή, όπως και στην Ελλάδα...
 ** Δάνειο και γερμανικές αποζημιώσεις
 * Με έναν ξεχωριστό τρόπο σχολιάζει τα τεκταινόμενα, η αναγνώστριά μας, η οποία τα “έχει πάρει” τον τελευταίο καιρό με όσα βιώνει. Έτσι, μας είπε προ ημερών ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για το αν θα πάρουμε τη δόση του δανείου, αλλά για το αν θα πρέπει να ζητήσουμε από τη Γερμανία να μας καταβάλει τις πολεμικές αποζημιώσεις από τα δεινά που προκάλεσε στη χώρα μας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
* Ποιος θα το κάνει, μάλλον εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο...
* Για τη μεταφορά,
 **  ΚΕΘΕΑ
 * Αυξάνεται η δουλειά στην Καλαμάτα
 * Ξεφυλλίζοντας το έντυπο με τον απολογισμό δράσης του ΚΕΘΕΑ, και επικεντρώνοντας στα στοιχεία που αφορούν στην Καλαμάτα, παρατηρούμε το εξής: σε σχέση με το 2009, που άνοιξε στην πόλη το “Κύτταρο”, το 2010 υπάρχει μεγάλη αύξηση στην προσέλευση κόσμου προς αυτό.
 ~* Συγκεκριμένα:
 * Στο Συμβουλευτικό Κέντρο τα άτομα που δέχθηκαν υπηρεσίες το 2009 ήταν 95, ενώ το 2010 ήταν 102.
 -Στη Μονάδα Ψυχικής Απεξάρτησης το 2009 ήταν 56, ενώ το 2010 ήταν 62.
 -Στο Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης το 2009 ήταν 8, ενώ το 2010 ήταν 26.
 - Στο Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης το 2009 ήταν 78, ενώ το 2010 ήταν 146.
 * Η άνοδος μπορεί να μη σημαίνει κατ' ανάγκη ότι αυξήθηκε σε ένα χρόνο και ο αριθμός των χρηστών. Ίσως την πρώτη χρονιά να μην είχε γίνει ευρέως γνωστή η λειτουργία του ΚΕΘΕΑ στην Καλαμάτα. Πάντως, η αύξηση της προσέλευσης στα προγράμματά του αξίζει να επισημανθεί.
 ** Εν αναμονή Πολύζου
 * Για πιθανή επίσκεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νίκου Πολύζου αύριο το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ακούσαμε χθες. Σκοπός, να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην καλαματιανή μονάδα, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καθώς και άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα των γειτονικών νομών.
 * Για να δούμε...
 ** Με τους νοσηλευτές τι θα γίνει;
 * Πολύς λόγος γίνεται για τις κλίνες που κόβονται, τις κλινικές που συγχωνεύονται ή τους γιατρούς που μειώνονται στα νοσοκομεία, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Υγείας για αναδιάταξη των μονάδων στο ΕΣΥ.
 * Για το νοσηλευτικό προσωπικό, που ακόμη και το ίδιο το υπουργείο παραδέχεται ότι στην Ελλάδα είναι πολύ λιγότερο απ' ό,τι στα νοσοκομεία άλλων ευρωπαϊκών κρατών, δεν έχουμε ακούσει να συζητά κανείς.
 ** «Αγανακτισμένοι» και οι δήμαρχοι
* Στην γκρίνια το έχουν ρίξει οι δήμαρχοι της χώρας, μεταξύ αυτών και οι δικοί μας στη Μεσσηνία, για το “κούρεμα” της ΣΑΤΑ (Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης - στην ουσία είναι το πρόγραμμα επενδύσεων για τους Δήμους).
 * Το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος δεν έφεραν μόνον νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Το «μάρμαρο» φαίνεται, όπως διαβάσαμε, θα πληρώσουν και οι ΟΤΑ, αφού, εκτός από τη μείωση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο Ανάπτυξης να αποδεχθούν οι δήμαρχοι το κόψιμο κατά... 33% των πόρων τους από τη ΣΑΤΑ.
 * Στο άκουσμα των παραπάνω, οι δήμαρχοι αγανακτούν, κάνουν δηλώσεις, “σιχτιρίζουν” την ώρα και τη στιγμή που συμμετείχαν στις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου.
 * Βέβαια, η παραπάνω κατάσταση τους ήταν λίγο ως πολύ γνωστή όταν έταζαν από τα προεκλογικά μπαλκόνια στους δημότες τους “λαγούς με πετραχήλια”. Οπότε το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν έχουν δικαίωμα να... ομιλούν ή, καλύτερα, να γκρινιάζουν.
 ** Ο πόλεμος με τους περιπτερούχους
 * Ακόμα μία προειδοποιητική επιστολή στους περιπτερούχους της Καλαμάτας για την τήρηση των κανονισμών λειτουργίας έστειλε τις προηγούμενες ημέρες η Δημοτική Αρχή. Μεταξύ άλλων, ζητά να συμμορφωθούν με τα όσα προβλέπονται στην υφιστάμενη νομοθεσία για τις διαστάσεις, την προβολή διαφήμισης και την κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου.
 * Με αφορμή, λοιπόν, την παραπάνω επιστολή, μας τηλεφώνησε χθες ένας ενοικιαστής περιπτέρου και μεταξύ άλλων αναρωτιόταν γιατί έπιασε τέτοιο μένος τις κρατικές αρχές, από το Δήμο μέχρι την κυβέρνηση, εναντίον του κλάδου του: “Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση υπέρ της ασυδοσίας, αλλά ας μπει ένα μέτρο επιτέλους με τα περίπτερα. Μήπως πιστεύουν ότι εμείς φάγαμε τα λεφτά του κράτους και οδηγήσαμε τη χώρα στη χρεωκοπία”, αναρωτήθηκε.
 ** Αναπάντητο ερώτημα
 * Μπορεί η έφοδος με τη βαριοπούλα προχθές στην Alpha Bank να μη στέφθηκε με επιτυχία, αλλά εκείνο που κυριάρχησε από την παραπάνω είδηση είναι το αναπάντητο ερώτημα που ήρθε στο στόμα των περισσότερων πολιτών στο άκουσμα της είδησης: Όταν μέρα μεσημέρι σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές της πόλης γίνονται τέτοιου είδους απόπειρες, τι άλλο θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον, όταν η οικονομική κρίση θα “σφίξει” ακόμα περισσότερο τις ζωές όλων μας
 **  «Καήκαμε»
 * Φοβερή ζέστη χθες, τρομερά θερμή η ατμόσφαιρα και στην παραλία η αδρεναλίνη χτυπά κόκκινο από τις αιθέριες υπάρξεις! Ηλιοκαμένες, με «σοκολά» χρωματάκι, άκρως προκλητικό μαγιουδάκι και υγρό, από τη θάλασσα, δερματάκι, είναι «Ο» πειρασμός!
 **  Να ζήσουν!
* Με τα δεσμά του γάμου ενώθηκαν χθες το απόγευμα ο Τάκης και η Αθανασία! Μέρα χαράς σε Μύλους και Σπηλιά αντίστοιχα! Να ζήσουν ευτυχισμένα και αγαπημένα τα παιδιά και καλούς απογόνους!
 **  Εκδηλώσεις!
 * μέρες που διανύουμε, με τις σκοτούρες και τα προβλήματα, οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται αποτελούν μια ευκαιρία να ξεφύγουμε κάπως και να χαλαρώσουμε. Εκδηλώσεις παντού και παντός είδους.
 * Τραμπουκισμούς από τον αντιδήμαρχο Δυτικής Μάνης κ. Λυμπερέα είχαμε χθες στην Καρδαμύλη, όταν με το έτσι θέλω προσπάθησε να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα καταστήματος εστίασης συμφερόντων της γυναίκας του σε χώρο όπου επί μία δεκαετία δραστηριοποιείται νομίμως το καφέ «Ανδρούβιστα».
 * Ο κ. Λυμπερέας αυτοδίκησε κατά της ιδιοκτήτριας του εν λόγω καταστήματος, καταπατώντας παράνομα ιδιωτικό χώρο.
 * Ο κ. Γιαννημάρας γνωρίζει, άραγε, τις επιδόσεις και τη δράση του αντιδημάρχου του;

** ΑΠΟ  ΟΣΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ :
~ Rbn Hellas 11 Ιουλίου 4:02 μ.μ.
* http://www.facebook.com/l/DAQBGlD80AQABqcW9P78jW3zfUpUlfW4tbxp6YGl9AVIHOw/www.antistasi.info/forum/showthread.php?t=2933
*Ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς στην Κύπρο - Antistasi.Infowww.antistasi.info

~ http://www.antistasi.info/forum/showthread.php?t=2933  .-
Ισχυρές ενδείξεις δολιοφθοράς στην Κύπρο Εθνικά θέματα

~ Greek Nationalist 11 Ιουλίου 4:01 μ.μ.
* http://www.facebook.com/l/PAQCesR2FAQB7uqFRYLn38DKKBxLf0V5QWWqdxpDgQ1nDWQ/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_11.html
* ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: ΦΟΝΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΟ ΖΥΓΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!damocleios-spathi.blogspot.com

~ http://damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_11.html .-
Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...
 
~ Πίσω στον Πειραιά το «The Audacity of Hope», που συμμετέχει στην αποστολή «Free Gaza»


~ Το Καλοκαίρι και η Διατροφή του Παιδιού 5 Ways to Add Easy Vegetable and Fruits to Your Child's Diet

~ Έξω KAI απ' τους μπαξέδες του μπαρμπα - Γιάννη... 3 September 1843 Revolution

Πίσω στον Πειραιά το «The Audacity of Hope», που συμμετέχει στην αποστολή «Free Gaza»

*  http://feedproxy.google.com/~r/hamomilaki/~3/GXeUcGvXj1M/audacity-of-hope-free-gaza.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email
Οι ακτιβιστές που βρίσκονται στο «Audacity of Hope», αλλά και όσοι βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα, δήλωναν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν το ταξίδι και να φέρουν εις πέρας την ανθρωπιστική ...

Το Καλοκαίρι και η Διατροφή του Παιδιού 5 Ways to Add Easy Vegetable and Fruits to Your Child's Diet

* http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/5-ways-to-add-easy-vegetable-and-fruits.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και πολλοί γονείς με τα παιδιά τους είναι ήδη σε διακοπές. Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους ίδιους να χαρούν τα μικρά τους, να παίξουν μαζί τους, να τους...

Έξω KAI απ' τους μπαξέδες του μπαρμπα - Γιάννη... 3 September 1843 Revolution

*  http://feedproxy.google.com/~r/hamomilaki/~3/l6xLxD9rBZo/3-september-1843-revolution.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email
Με τον όρο επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου περιγράφονται τα γεγονότα του 1843, τα οποία κατέληξαν στην παραχώρηση συντάγματος από τον Όθωνα και στη μετάβαση της Ελληνικής πολιτείας από την απόλυτη...

** Rbn Hellas RadioAntistasi 2 Ιουλίου 12:13 π.μ.

~ Ίων ΔραγούμηςΟ Ίων (Ιωάννης) Νικολάου Δραγούμης (14 Σεπτεμβρίου 1878 - 31 Ιουλίου 1920) είναι μία από τις πιο ιδι ..
~ https://www.facebook.com/pages/%CE%8A%CF%89%CE%BD-%CE%94%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B7%CF%82/100230740073219 .-
~  Κρήτη: ραντεβού στη Λότζια!

~ Η ιστορία του Βυζαντίου ξετυλίγεται στους Δελφούς

~ Ανήλικες μονομάχοι Girl Fight Club: "Princess" Jasmine vs "Punchout" Barton

* Κρήτη: ραντεβού στη Λότζια!

~  http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/crete-street-work.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Τα παιδιά μας συνήθισαν, εμείς τα συνηθίσαμε. Τα παιδιά είχαν διάθεση να μάθουν από εμάς, εμείς διδαχτήκαμε από αυτά.. Ενημερώθηκε: 24.06.2011 07:20Της Μαρίας Τζανή Τα παιδιά μας συνήθισαν, εμείς...

* Η ιστορία του Βυζαντίου ξετυλίγεται στους Δελφούς

~  http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/history-of-byzantium-in-delphi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Με ένα διεθνές συνέδριο, έκθεση καθώς και μουσικές και θεατρικές παραστάσεις «Το Βυζάντιο στην ιστορική του συνέχεια» είναι το θέμα του διεθνούς συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί εφέτος...

* Ανήλικες μονομάχοι Girl Fight Club: "Princess" Jasmine vs "Punchout" Barton

~ http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/million-dollar-babies.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Ανήλικες μονομάχοι για 80 ευρώ! «Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ δύο κοριτσιών στην Αυστραλία, ηλικίας 7 και 8 ετών, οι οποίες μονομάχησαν σε αγώνα kick-boxing για περίπου 80 ευρώ. Εξοπλισμένες με...

Rbn Hellas RadioAntistasi 2 Ιουλίου 2:18 μ.μ.


http://www.facebook.com/l/YAQCEdtQGAQAJnpMGtKLvXNzoKV7PTYpeHZvCHiX1_luIzw/radio.antistasi.info/
~ Ραδιο Αντίστασηradio.antistasi.info

* http://www.facebook.com/l/PAQAKvdxVAQC3HUlpmuZ_bgpE2OVnY4Z69fk6vpGwNgZ6vA/radio.antistasi.info/
Αφιέρωμα στον συγγραφέα Άλτζερνον Μπλάκγουντ. Κυριακή 22.00 - 24.00 ζωντανά στο Ράδιο Αντίσταση.
 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ Λ. 2 Ιουλίου 7:15 μ.μ.

* http://www.facebook.com/profile.php?id=1619409325  .-
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΠΑΕΒΡΑΙΕ. Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΑΠΟ ΔΩ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΗΚΟΤΗΤΑ . ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΘΗΛΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.....ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10 000 000. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΚΑ ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ.

~  Ιφιγενεια εν Αυλιδι 3 Ιουλίου 12:09 π.μ.

* http://www.facebook.com/profile.php?id=100001935712359 .-
" Τρίτη 2 Ιουλίου 1913 και η Δράμα ξυπνάει ελεύθερη πια στην αγκαλιά του ελεύθερου Ελληνικού κράτους ύστερα από εξοντωτική δουλεία μισής χιλιετίας".
~ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 540 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ, Η ΔΡΑΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΠΕΙ ΤΟ http://www.stoxos.gr/


~  http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=131586330256938&id=100000145942569 .-

~ O/H Gio κοινοποίησε έναν σύνδεσμο στον Τοίχο σας.

* http://xryshaygh.wordpress.com/2011/07/03/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-kontra-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/#more-70131
~ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ πριν λίγα λεπτά στο “Kontra” στην εκπομπή του Στέφανου Χίου
* Επίσης, στο χώρο του Συντάγματος είναι βέβαιο και διαθέτουμε ονόματα ότι παρίσταναν τους “αγανακτισμένους” κατά του μνημονίου άνθρωποι του κόμματος Καρατζαφέρη ακόμη και πολιτευτές! Πέραν όλων των άλλων αυτό ήταν και μία ξεκάθαρη κοροϊδία, αφού άνθρωποι των βουλευτών που υπερψήφισαν το μνημόνιο παρί
* Για να δείτε τον Τοίχο σας ή να γράψετε στον Τοίχο του χρήστη Gio, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
* http://www.facebook.com/n/?permalink.php&story_fbid=168909026508322&id=1446349692&mid=4799524G56358b7cG2dc7768G3a&bcode=a7Oltl0P&n_m=stamoskal%40windowslive.com   .-   Ευχαριστούμε,    Η Ομάδα του Facebook

~ CASA PIA: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο παιδεραστίας Casa Pia: Child Sexual Abuse Scandal

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/casa-pia-casa-pia-child-sexual-abuse.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Στη Λισαβόνα ξεκίνησε για άλλη μια φορά η μεγάλη δίκη για παιδεραστία στην Πορτογαλία καθώς επτά άτομα προσέρχονται ενώπιον της δικαιοσύνης, επτά χρόνια μετά τις αποκαλύψεις για...

~ Ιωάννη Πολέμη: Μη φοβηθείς
http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/polemis-iwannis-mi-fovhtheis.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Μη φοβηθείς το σπίτι π΄άνοιξε στη γη βαθειά τα θέμελα του κι ας έλθουν χίλιοι ανεμοστρόβιλοι και τη σκεπή του ας ρίξουν κάτου. Μη φοβηθείς το δέντρο π΄άπλωσε τις ρίζες του βαθειά στο χώμα ...

Ιφιγενεια εν Αυλιδι 3 Ιουλίου 3:49 μ.μ.

* http://www.facebook.com/profile.php?id=100001935712359  .-
''..Αυτό που μετρά πάνω απ’ όλα είναι η αξία του παραδείγματος και μετρά για το μέλλον, ένα μέλλον, που θα δώσουμε και την τελευταία δύναμη της ψυχής μας να είναι λαμπρό και νικηφόρο για τα Τιμημένα Λάβαρα της Μεγάλης Εθνικής και Κοινωνικής Ιδέας!''
~   ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ  http://dikamaspaidia.blogspot.com  ,
* http://www.facebook.com/l/bAQDCJTBCAQC4Rt-0pjsrwK3dp1oQuQGf2fgSRQbRgTFJLQ/dikamaspaidia.blogspot.com/2011/07/blog-post_2220.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%253A+blogspot%252FYZqp+%2528%25CE%25A4%25CE%25B1++%2522%25CE%2594%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2591+%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A3+%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%2599%25CE%2594%25CE%2599%25CE%2591%2522+%2521++%25CE%2595%25CE%2593%25CE%2595%25CE%2599%25CE%25A1%25CE%2595%25CE%25A3%25CE%2598%25CE%2595....%2529  .-

~ Ιφιγενεια εν Αυλιδι 4 Ιουλίου 12:42 π.μ.

* http://www.facebook.com/profile.php?id=100001935712359 .-
Μας καταστρέψατε το μέλλον μας ,μας αφανίζετε την Χώρα την δική ΜΑΣ , σταματήστε να κλαίγεστε επιτέλους , εμάς θάψατε και πάντα ο "νεκρός " ζητάει δικαίωση ακόμα και από τον "τάφο " του.
~ ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ ΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΓΕΛΑΓΕΣ ΧΤΕΣ........ ~ http://eglimatikotita.gr/ http://www.eglimatikotita.gr/  .-

* http://www.facebook.com/l/bAQDCJTBCAQDChbxcdQ_de9JS_cQJ7mJYDq2DSaWW-O8d9A/www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_718.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%253A+http%252Feglimatikotitablogspotcom+%2528%25CE%2595%25CE%2593%25CE%259A%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A4%25CE%2597%25CE%25A4%25CE%2591%2529
Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και θα δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφύγουν ύβρεις και στείρο φα

~ Τα «Αληθινά Σενάρια» στη Μαδαγασκάρη Rural poverty in Madagascar


~ O Mendelson, τα πυροτεχνήματα και το τσιφτετέλι στα χρόνια του μνημονίου

~ Φιλανθρωπική Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου στο Ηρώδειο

~ Τα «Αληθινά Σενάρια» στη Μαδαγασκάρη Rural poverty in Madagascar

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/rural-poverty-in-madagascar.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Τα καλύτερα στιγμιότυπα από το εκπληκτικό ρεπορτάζ του κ. Νικόλαου Ασλανίδη και της εκπομπής «Αληθινά Σενάρια» στην πανέμορφη χώρα της Μαδαγασκάρης και στην ιεραποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε...

~ O Mendelson, τα πυροτεχνήματα και το τσιφτετέλι στα χρόνια του μνημονίου

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/o-mendelson-pyrotexnimata-mendelson-kai.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
Α ρε, μνημόνιο που μας χρειάζεται! Γράφει ο Θόδωρος Γαλανοπουλος Το τι μας έφερε το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει κανένας λόγος να το συζητάμε,...

~ Φιλανθρωπική Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου στο Ηρώδειο

http://hamomilaki.blogspot.com/2011/07/charity-concert-at-irodion.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+hamomilaki+%28To+hamomilaki%29
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ για τα παιδιά της ΕΝΩΣΗΣ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»"ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ & ΠΟΙΗΤΕΣ"Ερμηνεύουν: ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ - ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ -...

Ιφιγενεια εν Αυλιδι 4 Ιουλίου 11:08 μ.μ.

* http://www.facebook.com/profile.php?id=100001935712359 .-
Δεσμεύει την Ελλάδα να ψηφιστεί έως τις 15 Αυγούστου «εφαρμοστικός νόμος 2», που θα περιλαμβάνει απολύσεις στο Δημόσιο, εξίσωση μισθών με αυτούς του ιδιωτικού τομέα και άμεσο λουκέτο και συγχωνεύσεις σε 76 ΔΕΚΟ.
~ Ο Έλληνας δεμένος χειροπόδαρα… στο νεοταξίτικο σκλαβοπάζαρο… « Εθνικιστική Ένωσις Ελλάδοςtriepsilites.wordpress.com

~ http://www.facebook.com/l/XAQBxrehxAQBbD3X_s2BUUPjj4EN-DeXPQ0CnCIWUegIoCQ/triepsilites.wordpress.com/2011/07/04/%25CE%25BF-%25CE%25AD%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B7%25CE%25BD%25CE%25B1%25CF%2582-%25CE%25B4%25CE%25B5%25CE%25BC%25CE%25AD%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%2582-%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25B9%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2580%25CF%258C%25CE%25B4%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B1%25E2%2580%25A6-%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF-%25CE%25BD%25CE%25B5/
Υπογράφηκε το Σάββατο από Βενιζέλο-Προβόπουλο με πρόσθετη σφαγή αποδοχών και απολύσεις • Επαχθείς ό
 
~ BLASPHEMY VIOLATES NO ONE'S RIGHTS‏

* We are all happy that a Dutch court acquitted Wilders on charges of incitement, racial hatred, and discrimination against Muslims. In his verdict, leading judge Marcel van Oosten said that, while Wilders' statements were indeed offensive to Muslims, they were also part of the legitimate political debate.

 * Wilders' claim that Islam is a violent religion and his demands for an immigration ban for Muslims had to be viewed in the context of the larger societal debate about immigration policies, the judge argued. He said the statements could not be directly blamed for increasing levels of discrimination against Dutch Muslims. http://venitism.blogspot.com/
 * Blasphemy is publishing or uttering matter that is grossly abusive or insulting in relation to matters held sacred by any religion, intentionally causing outrage among a substantial number of adherents of that religion. It's scary to think that a progressive state would drag out antiquated laws to suppress freedom of speech. Sometimes you have to shake your head and wonder how in this day an age a law that supports prosecuting detractors of a two millennia old fairy tale is allowed to be on the books.
 * Bat Ye'or points out the acquittal of Geert Wilders has deeper meanings for Europe's future than it appears at first glance. As Geert Wilders said: it is a victory for truth. But what does truth mean in international policy? Do we not see that in Eurabia the words `justice and peace' are travesties for submission to injustice and terrorism?
 * Here one needs to know the extensive system of lies spread at every political and cultural level in Eurabia, to understand the Copernican revolution achieved by Geert Wilders. A victory performed by a single unarmed man, constantly threatened by death and whose only defence was his courageous and unbending commitment to say the truth. A truth buried by the whole Eurabian transnational and international system created since the 1970s. http://venitism.blogspot.com
 * Blasphemy laws are silly and dangerous. It is silly because medieval religious laws have no place in a modern secular republic, where the criminal law should protect people and not ideas. And it is dangerous because it incentivises religious outrage, and because Islamic States are already using the wording of blasphemy laws to promote new blasphemy laws at UN level. Blasphemy laws are unjust, because they silence people in order to protect ideas. In a civilised society, people have a right to express and to hear ideas about religion even if other people find those ideas to be outrageous.
 * Imposed on Europeans by controlling networks such a system emanates from the European Commission whose masters are no other than the political leaders of the European governments. Ye'or asserts Fourth Reich, a mastodon Kafkaesque structure, consuming astronomical sums, often enables European leaders to implement an authoritarian policy escaping people's awareness. http://venitism.blogspot.com
 * Rivalries for power, ambitions, ideology, oppose Eurocrats to those they disdainfully call "racist, populist, xenophobic" opponents to their globalist Islamophile ideology. Yet Ye'or muses there is more than usual policy into these clashes. There is what Wilders calls: the truth, a human moral element.
 * Ye'or notes that to understand the tremendous revolution achieved by Geert Wilders, one has to realise that the foundational stone of the Eurabian mind consist of two principles stated in article 22 of the 1990 Cairo Declaration on Human Rights in Islam: Everyone shall have the right to express his opinion freely in such manner as would not be contrary to the principles of the Shari'a. Everyone shall have the right to advocate what is right, and propagate what is good, and warn against what is wrong and evil according to the norms of Islamic Shari'a.
 * Blasphemy violates no one's rights. To cave in to intimidation and not publish anything religuous freaks feel is offensive is to surrender the crucial principle of free speech. This clash is about respecting man's right to express his views, however unpopular, in the face of religious attempts to subordinate that right to mystical dogmas. Instead of appeasing the mobs who call for executing anyone offending their faith, the West must support those who share its political ideal of free speech.
 * Europe, while claiming to defend human rights has, in effect, adopted these principles and obeys a fundamental law of dhimmitude: dhimmis are forbidden on pain of death to propagate ideas considered hostile to Islam. Qadi `Iyad (d. 1149), the famous Andalusian Imam, prolific author and scholar, described explicitly blasphemy.
 * It consists in cursing Muhammad, blaming him or attributing imperfection to him, to his religion, whether in the form of a curse, contempt or belittling him or maligning him. He stated that any Jew or Christian who reviled the Prophet should be beheaded or burned, unless he converts. Ye'or laments that under the pressure of the Organization of the Islamic Conference, Eurabia has adopted these Islamic blasphemy rules. http://venitism.blogspot.com

IL DUCE BERLUSCONI FOLLOWS THE OCTOBER-18 MAFIA  
*  Concern over PIGS brings nightmares. That's why there was a crisis meeting of top Eurokleptocrats today ahead of the euro-zone finance minister talks. Heiku Herman, Barroso, Trichet, Juncker, and Rehn could not find a solution to save PIGS from bankruptcy. The sutuation is helpless. Marilizard Libel, Marilizard Spaghetti, and Marilizard Towers are very common in PIGS. http://venitism.blogspot.com

 Nervous markets have pushed the risk spread between 10-year Italian government bonds and their German equivalents to the highest level since the launch of euro. All shares of Italian banks plunged. All major hedge funds short all bonds of PIGS. Kleptocracy and marilizardism are anathema to civil society.
 Tremonti is under mounting political pressure. Investors fear that the savings program of €40 billion already decided by the Italian cabinet may be watered down in parliament. Berlusconi has already announced that changes would be made to the package of cuts, because politics was about votes. Tremonti, by contrast, wants to balance the budget by 2014, otherwise there would be a catastrophe!
 Italy's debt-to-GDP ratio of 120 percent is the second highest in the bloc after Greece. But the budget deficit is under control, and private household debt is relatively low. The economy is well-diversified. In central economic points, Italy is in a better state than the other PIGS. Investors abhor kleptocracy and marilizardism.
 Any bailout for the Cradle of Kleptocracy is taxpayers' hard-earned money blown out with the wind, because the October-18 Mafia continues corruption, squander, marilizardism, incivility, stupidity, charge stacking, and junketing. http://venitism.blogspot.com
 The controversy over how private-sector investors should be included in future bailouts is making it more difficult for all the high-debt nations in the eurozone to borrow money in the financial markets. Only stupid investors would squander their money in a country addicted to kleptocracy, socialism, charge stacking, and marilizardism.
 In June, the ministers had announced that the second Greek bailout would be agreed in principle at a special meeting on July 3. The total volume was said to be €120 billion, and the ministers also wanted to give a figure for the portion of the bailout to be borne by private bondholders. But the meeting was cancelled because they hadn't agreed yet. Now, a week later, they still don't have a draft agreement. http://venitism.blogspot.com
 The finance ministers want the private sector contribution to be voluntary but substantial at the same time. In addition, this debt rescheduling must not lead to the rating agencies declaring that Greece has defaulted. There is no way any prudent investor will throw a euro in the Cradle of Kleptocracy, which is infested with marilizardism, the October-18 Mafia, charge stacking, and the cancer of socialism.

Marilizard Libel: accusing dissident bloggers of treason

Marilizard Spaghetti: hurling charges against innocent people, hoping one charge sticks

Marilizard Tower: stack of imaginary charges to scare an innocent blogger

marilizardism: terrorizing dissident bloggers

October 18: international day against marilizardism

October-18 Mafia: marilizardist government of Greece

http://venitism.blogspot.com/

**
 ~*** http://bloglines.gr/index.php?widget  : ΤΑ ΝΕΑ




**
 ~** Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης 8/7/2011 :


http://www.youtube.com/watch?v=v9zd2NSMR0o  ,



~** Λακωνικός Ταϋγετος 8/7/2011 :

http://www.youtube.com/watch?v=VXvQSpplP50  ,



**  ** Η Μάϊνα 8/7/2011στο τουριστικό του Ταϋγέτου  :


http://www.youtube.com/watch?v=E3yt2KY7HP8  ,



** ** Διαδρομή πρός Αλαγωνία- Ταϋγετο  8/7/2011 :


http://www.youtube.com/watch?v=F6jHhZ5uk2c



**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου