ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Στην καθημερινότητα της Τρίτης 12 Ιουλίου 2011

Στην καθημερινότητα της Τρίτης 12  Ιουλίου  2011   :

~

~~** Ανεβαίνοντας από Αλαγονίας στο Ταΰγετο Παρασκευή 8/7/2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=OS_ORF2ltaM  ,


~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης .... Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011θεατρική παράσταση Οθέλλου  του Σαιξπηρ : .-.-


~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/07/9-10-2011.htm l , Αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2011 .-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/11-2011.html  , Στην καθημερινότητα της ζωής μας Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 .-

 ~** Ταΰγετος 8/7/2011 , Μια όμορφη διαδρομή από Καλαμάτα σε Σπάρτη :
http://www.youtube.com/watch?v=pPNLmFuvR8M


~**( Αρτεμισία - Αλαγωνίας 8/7/2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=Pb0tnKSoWfE


~** Χωριά Αλαγωνίας Καλαμάτας :
http://www.youtube.com/watch?v=vMGEZzYrU8M


** Στο  αγιάξι της  Ενημέρωσής μας :

~* Reuters: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Παρασκευή
~

~***** ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:45
* Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θα συγκαλέσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συζητήσουν τη διευρυνόμενη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.
* Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανώνυμη διπλωματική πηγή, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος αυτή την Παρασκευή 15 Ιουλίου.
* Ωστόσο, άλλες διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως η ημερομηνία συζητείται ακόμα.
* Παράλληλα, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές το Reuters αναφέρει πως η Γαλλία υποστηρίζει τη διεξαγωγή της Συνόδου σύντομα, προκειμένου να ηρεμήσουν οι αγορές.

** Μήνυμα Σαμαρά για εκλογική ετοιμότητα :
~
* «Φέτος δεν υπάρχουν διακοπές. Για κανένα μας. Όλοι δουλεύουμε σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσουμε μεθαύριο», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντωνης Σαμαράς. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, πρόσθεσε.
* Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε την Τρίτη τη Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς, στην εισήγησή του στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού επανέλαβε ότι η χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, τόνισε ότι «τις εκλογές και τις ζητήσαμε και τις θέλουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, γιατί εκλογές μπορούν να γίνουν κάθε στιγμή».
* Για Φέτος δεν υπάρχουν διακοπές. Για κανένα μας. Όλοι δουλεύουμε σαν να πρόκειται να γίνουν οι εκλογές αύριο και να πρέπει να κυβερνήσουμε μεθαύριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «ζητώ εγρήγορση από όλους, σε όλες τις γραμμές του κόμματος».
* «Στόχος μας να προσεγγίσουμε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας. Ό,τι κι αν ψήφιζε ως τώρα. Να τον πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Κι ότι όλοι μαζί μπορούμε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για αποτυχία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

** Επίθεση εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια :
~
* Περίπου 30 άτομα με κουκούλες και εφοδιασμένα με πέτρες, ξύλα και σφυριά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, που πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία στα Εξάρχεια. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε την Τρίτη εναντίον πέντε αστυνομικών που πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
* Περίπου 30 άτομα με κουκούλες και εφοδιασμένα με πέτρες, ξύλα και σφυριά επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, εκ των οποίων οι δύο τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
* Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας των δύο αστυνομικών.

** Διακρίσεις για Μύκονο και Σαντορίνη
~
* Η Σαντορίνη πρόσφατα απέσπασε βραβείο από το περιοδικό Travel & Leisure, καθώς οι αναγνώστες του την ανέδειξαν ως το ομορφότερο νησί του κόσμου, αφήνοντας πίσω το εξωτικό Μπαλί και τα νησιά Καλαπάγκος.
 * Στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς συγκαταλέγονται δύο ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψηφοφορίας αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού.
* Ο λόγος για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, με το νησί των ανέμων να αναδεικνύεται σε δημοφιλέστερο και καλύτερο νησιωτικό προορισμό της Ευρώπης για το 2010.
* Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, η Σαντορίνη πρόσφατα απέσπασε βραβείο από το περιοδικό Travel & Leisure, καθώς οι αναγνώστες του την ανέδειξαν ως το ομορφότερο νησί του κόσμου, αφήνοντας πίσω το εξωτικό Μπαλί και τα νησιά Καλαπάγκος.
* Την ίδια ώρα, οι γάμοι τουριστών σε ελληνικά νησιά δεν έχει γίνει απλώς μόδα, αλλά ένας ισχυρός κλάδος εναλλακτικού τουρισμού. Η Σαντορίνη και η Μύκονος έχουν ξεπεράσει ακόμη και την Χαβάη στις λίστες με τους καλύτερους γαμήλιους προορισμούς. Μόνο στη Θήρα κάθε καλοκαίρι γίνονται 1.200 γάμοι, και άλλες τόσες ανανεώσεις όρκων.

** Γυναίκα πρόεδρος στον Άρειο Πάγο

Γυναίκα πρόεδρο του Αρείου Πάγου απέκτησε την Τρίτη για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά η Ελλάδα. Όπως αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι η Ρένα Ασημακοπούλου.
 * Η Ρένα Ασημακοπούλου έγινε η πρώτη γυναίκα στα δικαστικά χρονικά της χώρας που αναλαμβάνει θέση προέδρου του Αρείου Πάγου. Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
 * Για τις υπόλοιπες κενές θέσεις, το υπουργικό συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου τους Αθανάσιο Κουτρομάνο και Γεώργιο Χρυσικό, σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Αναστάσιο Γκότση, σε αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Μιχαήλ Ζυμή και την Ευφροσύνη Κραμποβίτη και σε Γενικό Επίτροπο Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων την Ελένη Διακομανώλη.
 * Δίκες με εξαιρετικά ταχεία δικαστική διαδρομή προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και διοικητές δημοσίων οργανισμών, που κατηγορούνται για αδικήματα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος.
 * Mε το νέο θεσμικό πλαίσιο όσοι πολιτικοί εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους, ή κρατικοί αξιωματούχοι τη θέση που κατείχαν και κατηγορηθούν για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες (ξέπλυμα) και παθητικής δωροδοκίας, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος θα οδηγούνται στην επ ακροατηρίω διαδικασία μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.
 * Ετσι, τα σκάνδαλα που έχουν τελεστεί από πολιτικά πρόσωπα, όχι κατά τη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων τους (στην περίπτωση αυτή υπάγονται στον νόμο περί ευθύνης υπουργών) θα ανακρίνονται και θα εκδικάζονται κατ' απόλυτη προτεραιότητα, μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, που δεν θα ξεπερνάει τους οκτώ μήνες.
 * Για τα αδικήματα αυτά των υπουργών και υφυπουργών ή διοικητών οργανισμών, δεν θα διατάσσεται προανάκριση, αλλά μόνον προκαταρκτική εξέταση που θα διαρκεί δύο μήνες ενώ η ανάκριση θα ολοκληρώνεται σε έξι μήνες.
 * Ακολούθως, η υπόθεση θα οδηγείται απευθείας στο ακροατήριο, μέσα σε δύο μήνες δίχως να εκδοθεί βούλευμα.
* To νέο πλαίσιο αναμένεται να εφαρμοστεί και για τρέχουσες υποθέσεις (π. χ. υποβρύχια, Siemens, Μαντέλης).
* Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσιάζοντας τις νέες ρυθμίσεις, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει ταλαιπωρηθεί από μεγάλα σκάνδαλα, που έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική και τους πολιτικούς και έχουν συμβάλει στην επιδείνωση της δημοσιονομικής κρίσης.
* Αν και η αποκάλυψη πολλών σκανδάλων ανατρέχει αρκετά χρόνια πριν, οι περισσότερες δικογραφίες δεν έχουν καν παραπεμφθεί να εκδικασθούν, και σε κάθε περίπτωση καμία από αυτές τις υποθέσεις δεν έχει τελεσιδικήσει.

** Μετρά τις πληγές της η Κύπρος :
~
* Μία μέρα μετά τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Ζύγι της Λεμεσού, η Κύπρος εδράζει τις προσπάθειές της στη αποκατάσταση των ζημιών και τον εντοπισμό των αιτίων. 10 Έλληνες πυροτεχνουργοί συνδράμουν στις επιχειρήσεις.
* Δώδεκα είναι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί από τις ισχυρές εκρήξεις, που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην περιοχή Ζύγι έξω από τη Λεμεσό της Κύπρου. Συνολικά 62 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι νεκροί και οι τραυματίες είναι όλοι Κύπριοι πολίτες.
* Ο Πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης, διοικητής της ναυτικής βάσης, είναι μεταξύ των 12 νεκρών. Ο γιος του αδικοχαμένου διοικητή Νικόλας κατήγγειλε στην τηλεόραση του ΡΙΚ ότι τόσο ο πατέρας του όσο και άλλοι αξιωματικοί του Ναυτικού τόνιζαν συνεχώς την ανάγκη καταστροφής ή απομάκρυνσης των πυρομαχικών που φυλάγονταν στη ναυτική βάση, αλλά, όπως είπε, οι προειδοποιήσεις τους «έπεσαν στο κενό».
* Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο διοικητής της βάσης είχε αποστείλει επιστολές προς το υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους από τα εμπορευματοκιβώτια με την πυρίτιδα. Το δε ΚΥΠΕ, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σημειώνονταν αναφλέξεις στα κιβώτια που περιείχαν την πυρίτιδα.
* Τα κοντέινερ είχαν κατασχέσει οι κυπριακές αρχές το Φεβρουάριου του 2009 από πλοίο κυπριακής σημαίας ρωσικών συμφερόντων, το οποίο μετέφερε εμπορευματοκιβώτια με πυρομαχικά από το Ιράν στη Συρία, πληροφορία που ήρθε στο φως μέσω των αποκαλύψεων του Wikileaks. Η ίδια πηγή αναφέρει πως η κατάσχεση του φορτίου έγινε έπειτα από φορτικές αμερικανικές πιέσεις.
* Η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά διερευνά τα αίτια της έκρηξης στη ναυτική βάση, ενώ έχουν κληθεί και εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Δέκα πυροτεχνουργοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται στην Κύπρο, προκειμένου να βοηθήσουν στην εξακρίβωση των αιτιών της έκρηξης.
* Όπως υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου σημειώθηκαν τεράστιες ζημιές και όλα τα αρμόδια υπουργεία και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί για καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών και ανάληψη περαιτέρω ενεργειών. Το υπουργικό συμβούλιο έλαβε, επίσης, αποφάσεις για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που δημιουργούνται με τη ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος.
* Εν τω μεταξύ, τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας υπέβαλαν ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στρατηγός Πέτρος Τσαλικίδης. Όπως έγινε γνωστό μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, ο Δημήτρης Χριστόφιας έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις των δύο ανδρών.
* Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα τη Δευτέρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα όσα συνέβησαν λόγω της φονικής έκρηξης. «Αιωνία τους η μνήμη», έγραφε ένα μαύρο πανό στην έξοδο του Προεδρικού Μεγάρου, όπου οι πολίτες διαμαρτύρονται για την τραγωδία. Φορώντας οι περισσότεροι μαύρα ρούχα και κρατώντας ένα αναμμένο κερί, είχαν κλείσει το δρόμο μπροστά από το Προεδρικό.
* Στα κάγκελα του Προεδρικού Μεγάρου αναρτήθηκαν πολλά πανό, μεταξύ των οποίων και ένα με τα ονόματα των θυμάτων. Στη Λάρνακα κάτοικοι άναψαν στην πλατεία Ευρώπης δώδεκα κεριά τυλιγμένα με κλωνάρια μυρσίνης, όσοι και οι νεκροί από την έκρηξη στην ναυτική βάση. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και την Τρίτη.
~*** Η μέρα μετά την τραγωδία
* Η επόμενη ημέρα της τραγωδίας βρήκε τη Μεγαλόνησο βυθισμένη στο πένθος και με πολλά αμείλικτα ερωτήματα. Στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων κοινός τόπος είναι ο καταλογισμός των ευθυνών για την πρωτοφανή τραγωδία, ενώ αρμόδιοι παράγοντες τονίζουν πως και η οικονομία στη Μεγαλόνησο δέχθηκε ένα καίριο πλήγμα από τις βλάβες στο παγκύπριο ηλεκτροδοτικό δίκτυο. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ηλεκτρικής ενέργειας, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Δημήτρη Χριστόφια.
* Η έρευνα που θα διεξαχθεί για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς θα είναι πλήρης και θα καλύψει όλες τις πτυχές, δήλωσε τη Δευτέρα στο ΡΙΚ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Ανέφερε ότι μέσα από την έρευνα θα δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται, όπως γιατί παρά τις προειδοποιήσεις δεν μετακινήθηκαν ή δεν καταστράφηκαν τα πυρομαχικά, γιατί δεν λήφθηκαν υπ’ όψιν οι εκθέσεις που είχαν υποβληθεί κ.α. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, πρόσθεσε.
* Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι η αποσπασματική διαρροή συγκεκριμένων εγγράφων από διάφορες συσκέψεις μόνο σύγχυση προκαλούν και σημείωσε ότι το όλο θέμα πολιτικοποιήθηκε με λάθος τρόπο, επικρίνοντας ορισμένους οι οποίοι, όπως ανέφερε, σπεύδουν να κάνουν δηλώσεις και παρουσιάζονται ως δικαστές και βγάζουν και αποφάσεις.
* Απέρριψε επικρίσεις, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε μεταφορά των πυρομαχικών σε άλλη χώρα και ειδικά στη Γερμανία. «Είχαμε, είπε, εντατικές επαφές και διαβουλεύσεις και καταβάλαμε συνεχείς προσπάθειες για μεταφορά του υλικού σε ξένη χώρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα».
* Για τη Γερμανία, είπε, ότι είχε ζητηθεί εντολή από το Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά ουδέποτε δόθηκε απάντηση, ενώ για τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν υπέβαλαν πρόταση. Καταλήγοντας ο κύριος Στεφάνου σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε χειρισθεί με το σωστό τρόπο το θέμα της κατάσχεσης του φορτίου και πήρε τα εύσημα από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
* Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου ουδέποτε έθεσε οποιαδήποτε πολιτική ανάγκη πάνω από θέματα ασφάλειας, ούτε και οποιοσδήποτε άλλος από πλευράς του κράτους, δήλωσε στο ΡΙΚ ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και δήλωσε ότι θα γίνει ενδελεχής και πλήρης έρευνα, τονίζοντας πως πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί για ό,τι λέγεται δημόσια.
* Υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν το 2009 κρίθηκε ότι η πιο σωστή ενέργεια ήταν να κρατηθεί το φορτίο στην Κύπρο, σημείωσε ο Κύπριος υπουργός και ανέφερε πως πριν ξεφορτωθεί το φορτίο από το πλοίο, διάφορες χώρες εξέφρασαν την προθυμία τους να συνεργαστούν με την Κυπριακή Δημοκρατία, «κυρίως υπό το φόβο ότι ίσως να μην το κρατούσαμε».
* Από τη στιγμή που η Κύπρος έδειξε ότι εφαρμόζει πιστά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού «οι ξένες χώρες ικανοποιήθηκαν, συνεχάρησαν την Κυπριακή Δημοκρατία για τον χειρισμό του θέματος, εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια στο Συμβούλιο Ασφαλείας και θεώρησαν λήξαν το θέμα».
* Στο μεταξύ το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε ότι τα εμπορευματοκιβώτια που έχουν μεταφερθεί στον Αερολιμένα Λάρνακας δεν περιέχουν οποιοδήποτε επικίνδυνο φορτίο και χρησιμοποιούνται για τη φύλαξη εξοπλισμού φόρτωσης/εκφόρτωσης φορτίου. Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά από δημοσιεύματα για το θέμα της συνεργασίας Κύπρου - Καναδά για τη χρήση του Αερολιμένα Λάρνακας για τη διαμετακόμιση στρατιωτικού υλικού στο πλαίσιο απόσυρσης των καναδικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.
* Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια σημερινού ελέγχου που διεξήχθη επί τόπου από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, την Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων, διαπιστώθηκε ότι τα πλείστα εμπορευματοκιβώτια είναι άδεια, ενώ μερικά περιέχουν εξοπλισμό φόρτωσης όπως τροχήλατες βάσεις, σχοινιά,
γάντζους, πλαστικά καλύμματα και άλλα». Το Υπουργείο Συγκοινωνιών διευκρινίζει ότι «μέχρι σήμερα η όλη επιχείρηση των Καναδών αφορούσε τη μεταφορά στρατιωτών και προσωπικού καθώς και τη μεταφορά στρατιωτικών οχημάτων».
* Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων «διαβεβαιώνει το κοινό ότι στον Αερολιμένα Λάρνακας δεν αποθηκεύεται οποιοδήποτε επικίνδυνο φορτίο ή πυρομαχικά στο πλαίσιο της διαμετακόμισης των καναδικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση.
* Αμεσα, εξάλλου, αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη μέθοδο του DNA η ταυτοποίηση των 12 νεκρών της φονικής έκρηξης, αφού των περισσοτέρων τα σώματα είναι διαμελισμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Φίλιππο Πατσαλή. Ο κύριος Πατσαλής είπε στο ΡΙΚ ότι μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυκτα είχαν παραλάβει δείγματα και συνέχισαν τη διαδικασία ταυτοποίησης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Για την πορεία της διαδικασίας, πρόσθεσε, έχει ενημερωθεί και ο Δημήτρης Χριστόφιας.
~***** Εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση των δύο τραυματιών
* Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση δύο τραυματιών, που νοσηλεύονται ο ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ο άλλος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ο υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης. Ο υπουργός ανέφερε ότι αναμένεται στην Κύπρο κλιμάκιο γιατρών από το εξωτερικό, ενώ ζητήθηκε και η εμπλοκή γιατρών από το Ισραήλ. Πενήντα τραυματίες, από τους 62 συνολικά, περιλαμβανομένων εργαζομένων στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του Βασιλικού και διερχόμενων οδηγών, αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.
* Σε δραματικούς τόνους έδωσε την περιγραφή του τραυματία της χθεσινής φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, που νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο υπεύθυνος γιατρός της μονάδας Θεόδωρος Κυπριανού. Ο τραυματίας, λόγω των πολλαπλών τραυμάτων στο πρόσωπο δεν μπορεί να αναγνωριστεί, είναι στον αναπνευστήρα και συνεχίζονται προσπάθειες για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι η λειτουργία του εγκεφάλου του.
* Ο κ. Κυπριανού είπε ότι παρέλαβαν έναν στρατιώτη αγνώστων στοιχείων και η αναγνώρισή του έγινε από τη μητέρα του από ένα σημάδι στο χέρι. Η ταυτότητά του, πρόσθεσε, διαπιστώθηκε με τη μέθοδο του DNA.
* Αναφερόμενος στους γιατρούς που έρχονται από το Ισραήλ, είπε πως είναι ειδικοί σε θραύσματα από εκρήξεις και γι' αυτό ζητήθηκε η συμβουλή τους. Ωστόσο, οι ιατρικές παρεμβάσεις έχουν εξαντληθεί, κατέληξε.
* Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και ο δεύτερος πολυτραυματίας. Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Χρυσόστομος Ανδρονίκου, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του νεαρού είναι σταθερή, αλλά αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλά τραύματα και κατάγματα.
* Για τους άλλους πέντε τραυματίες, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λεμεσού, ανέφερε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής. Αυτό, είπε, είναι το σοβαρότερο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν και υποβάλλονται σε σειρά εξετάσεων.
* Ο κ. Ανδρονίκου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο την Τρίτη να επισκεφθεί το νοσηλευτήριο ομάδα Ισραηλινών γιατρών, πλαστικών χειρουργών στην ειδικότητα, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι σε πολεμικά τραύματα, προκειμένου να εξετάσουν τους τραυματίες και να δώσουν μια δεύτερη ιατρική γνώμη.

**  ΤΟΠΙΚΗ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ  ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ :

**  "Άδειασμα" Τατούλη σε Μαλαπάνη
~
***** Για την εισήγησή του για το αεροδρόμιο Καλαμάτας αλλά στη συνέχεια
***  ο κ. Μαλαπάνης αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
 * «Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εισήγηση του κ. Μαλαπάνη». Με τη φράση αυτή «άδειασε» χθες το βράδυ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη, όσον αφορά στο θέμα της ανάπτυξης του αεροδρομίου Καλαμάτας. Στη συνέχεια, μετά από όσα ελέχθησαν από τον κ. Τατούλη, ο κ. Μαλαπάνης αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και αναμένονται εξελίξεις.
* Αν και το θέμα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της ημερήσιας διάταξης της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Τατούλης ζήτησε να προταχθεί και έτσι έγινε.
* Μόλις, όμως, ο κ. Μαλαπάνης ολοκλήρωσε την εισήγησή του, η οποία ήταν γνωστή από την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής του τον «κρέμασε», ζητώντας αναβολή του θέματος, διότι δεν ικανοποιήθηκε, και συστήνοντας επιτροπή υπό τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου.
*** Κai
* Στη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος συζητήθηκαν και τα προβλήματα των ιδιοκτητών ταξί από την εφαρμογή των νέων μέτρων της κυβέρνησης, όπως και η κατάργηση του Κέντρου Διαβιβάσεων Καλαμάτας.
* Ο κ. Τατούλης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ανακοίνωσε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου η Επίτροπός κα Χούμπνερ θα βρίσκεται στην Τρίπολη.
~~*** «Άδειασμα»
* Το θέμα των έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας είχε ορισθεί ως 30ό στη χθεσινή συνεδρίαση, όμως με παρέμβαση του κ. Τατούλη προτάχθηκε. Ο κ. Μαλαπάνης προχώρησε στην εισήγηση, όπως του είχε ανατεθεί, και πρότεινε έργα προτεραιότητας για το αεροδρόμιο, με δεδομένο ότι το συνολικό κόστος τους είναι πολύ μεγάλο και, κατά συνέπεια, απαγορευτικό τη συγκεκριμένη περίοδο.
~*** Πρότεινε έργα ύψους 25 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα:
• Απαλλοτρίωση 44 στρ. προς επέκταση του δαπέδου αεροσκαφών και για βοηθητικές εγκαταστάσεις.
• Κατασκευή κόμβου εισόδου-εξόδου και ένωσή του με τον κόμβο της δυτικής απόληξης του αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή Καρυδιά.
• Εκσυγχρονισμό του φωτισμού του αεροδιαδρόμου.
• Επέκταση του χώρου του αεροσταθμού με την ενσωμάτωση της ανατολικής βεράντας.
* Με την ολοκλήρωση όμως , ο κ. Τατούλης πήρε το λόγο και ζήτησε αναβολή του θέματος, διότι, όπως είπε, δεν τον ικανοποίησε η εισήγηση του κ. Μαλαπάνη. Μάλιστα, προχώρησε ακόμα περισσότερο, ζητώντας από το Σώμα να λάβει απόφαση σύστασης επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σωτήρης Παναγιωτόπουλος και Παναγιώτης Αλευράς, με σκοπό σε ένα μήνα να εξαντλήσουν το θέμα και, κάνοντας χρήση της εισήγησης του κ. Μαλαπάνη, να βρουν τα πιθανά σενάρια ανάπτυξης του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
* Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Δράκος παρατήρησε πως, όταν ένα θέμα έρχεται προς συζήτηση, σημαίνει ότι υπάρχει συνεννόηση στην πλειοψηφία και έθεσε θέμα τάξης για το προεδρείο του συμβουλίου, λέγοντας ότι δεν μπορεί το Σώμα να είναι πειραματόζωο.
* Οι κ.κ. Γόντικας και Πετράκος μίλησαν για παραβιάσεις του κανονισμού που ντροπιάζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο και αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι.
** Τελικά κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε η αναβολή συζήτησης του θέματος.
 ~*** Ταξί
* Στην αρχή της συνεδρίασης, με πρόταση του κ. Τατούλη συζητήθηκε το θέμα των ταξί. Όπως τόνισε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δε θα ενδώσει σε καμία πίεση που θα δημιουργήσει πρόβλημα στους ιδιοκτήτες ταξί, αναφερόμενος στους χειρισμούς του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση. «Παρά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί, δυστυχώς ο υπουργός λέει ότι το θέμα θα συζητηθεί εξαρχής, αγνοώντας τη διαβούλευση που είχε γίνει επί 20 περίπου μήνες με πολύ θετικά συμπεράσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
* Ο κ. Δράκος χαρακτήρισε λίαν επιεικώς περίεργο, όπως είπε, η κυβέρνηση να πετάει στο καλάθι τη συμφωνία που είχε κάνει με τους ταξιτζήδες και συμφώνησε με τον κ. Τατούλη.
~*** Με το ψήφισμα συμφώνησαν και οι παρατάξεις των κυρίων Γόντικα, Πετράκου και Μπούκλη.
* Ομόφωνα το συμβούλιο ενέκρινε τη θέση του περιφερειάρχη, που ζήτησε επάνοδο στο προηγούμενο προεδρικό διάταγμα και στα συμπεράσματα της διαβούλευσης που είχε γίνει και με την οποία είχαν έρθει σε συνεννόηση οι ιδιόκτητες ταξί και το υπουργείο.
* Για το θέμα της κτηνοτροφίας, που είχε θέσει ο κ. Γόντικας, ο περιφερειάρχης τόνισε πως η Περιφέρεια έχει ολοκληρωμένο σχέδιο, επισημαίνοντας ότι πρόβλημα δεν είναι μόνο ο εκσυγχρονισμός της
* Τέλος, ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μετά από πρόταση του κ. Τατούλη εξέφρασε την συμπάθεια και την αγωνία του για τους δοκιμαζόμενους Κύπριους συμπατριώτες μας που βιώνουν την τραγωδία του ατυχήματος στη Λεμεσό.

** Θρήνος σε Τριφυλία και Μάνη για το χαμό δύο νέων παιδιών  
~
* Δύο νέοι άνθρωποι από τη Μεσσηνία έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο σε τροχαία δυστυχήματα, στη Μάνη και στο Διδυμότειχο.
* Θύματα στο “Μολώχ της ασφάλτου” ο 29χρονος Βασίλης Μανωλέας του Ιωάννη, ο οποίος θα γινόταν πατέρας σε περίπου ένα μήνα, και ο 19χρονος στρατιώτης Αντώνης Βουδούρης.
 * Στο μεταξύ, χθες άλλο ένα άτομο τραυματίσθηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στο Ασπρόχωμα.
 ** Στη Μάνη
* Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο 29χρονος Βασίλης Μανωλέας οδηγούσε τη μηχανή του στο δρόμο της Μάνης με κατεύθυνση προς Καλαμάτα. Στην είσοδο της Καλόγριας στη Στούπα, όμως, η τύχη του τον εγκατέλειψε. Αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονη από την περιοχή συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με τη μηχανή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, χωρίς να προλάβει να δει το πρώτο του παιδί, που θα γεννηθεί σε λίγο καιρό.
** Στην Αυλώνα
* Βουβός θρήνος και ανείπωτος πόνος στην Αυλώνα Τριφυλίας για τον άδικο χαμό του 19χρονου στρατιώτη Αντώνη Βουδούρη, το βράδυ του Σαββάτου, σε τροχαίο δυστύχημα στο Διδυμότειχο. Ο άτυχος νέος, ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟ Καλού Νερού, υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στην Αλεξανδρούπολη και τον Αύγουστο θα απολυόταν. Λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ του Σαββάτου δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν σφοδρά, στο βόρειο κόμβο του Διδυμότειχου.
* Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις φαντάροι παραβίασε στοπ, με αποτέλεσμα να πέσει του αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε αστυνομικός.
* Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 19χρονος που καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Ένας ακόμη στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του και ελαφρύτερα οι δύο άλλοι επιβάτες.
* Στην Αυλώνα το θλιβερό μαντάτο σκόρπισε απέραντη θλίψη, αβάσταχτο πόνο και ένα πελώριο «γιατί». Στο Καλό Νερό πενθούν τον αγαπημένο τους φίλο, ενώ και στην Κυπαρισσία, όπου πήγε σχολείο, η θλίψη είναι απερίγραπτη.
* Στη σελίδα του 19χρονου στο facebook, οι φίλοι και οι συμμαθητές του αποχαιρετούν το δικό τους Αντώνη, που θα είναι πάντα μαζί τους. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς το χαμογελαστό παιδί από την Αυλώνα έφυγε τόσο πρόωρα, τόσο άδικα από κοντά τους.
** Στο Ασπρόχωμα
* Χθες το πρωί μηχανή που κινούνταν στο δρόμο Ασπροχώματος – Μεσσήνης, με κατεύθυνση το Ασπρόχωμα, επιχειρώντας προσπέραση οχημάτων από δεξιά, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, με συνέπεια ο αναβάτης της να εκσφενδονιστεί και να χτυπήσει σε προπορευόμενο αυτοκίνητο.
* Ο μοτοσυκλετιστής αρχικά διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο Τρίπολης.

** Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας
 
Σύσκεψη για θέματα που αφορούν  στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων
 * Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με την παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νικόλαου Πολύζου και συνεργατών του με τους διοικητές, τα υπηρεσιακά στελέχη και τους διευθυντές – υπευθύνους των Κέντρων Υγείας των Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Ηλείας.
 * Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία των θεμάτων που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, τη βελτίωση παροχής υπηρεσιών υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την παράδοση από την πλευρά των Διοικήσεων των προτάσεων που αφορούν την αναδιάταξη των Μονάδων ΕΣΥ.
* Τέλος, ο γενικός γραμματέας Ν. Πολύζος επισήμανε σε όλους ότι η τακτοποίηση των οικονομικών και διαχειριστικών θεμάτων των νοσοκομείων, της καλής λειτουργίας των Κέντρων Υγείας και η ωρίμανση των έργων του ΕΣΠΑ θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

** «Βεντέτα» μεταξύ δύο οικογενειών χθες στο Διοικητήριο

*  Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε χθες στο ισόγειο του Διοικητηρίου, εξαιτίας σοβαρού καυγά μεταξύ δύο αντρών, ισάριθμων οικογενειών, οι οποίες, όπως έλεγαν όσοι γνώριζαν, έχουν «βεντέτα» εδώ και καιρό. Στο επεισόδιο ενεπλάκη και τρίτο, γνωστό τους, άτομο, ενώ χρειάσθηκε η επέμβαση της Ομάδας Δίας και ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας. Μάλιστα, ένα άτομο κατέληξε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
 * Χθες, λοιπόν, το ισόγειο του Διοικητηρίου, όπου στεγάζονται οι Διευθύνσεις Υγείας και Πρόνοιας, ήταν γεμάτο κόσμο λόγω της συνεδρίασης της Υγειονομικής Επιτροπής.
* Κάποια στιγμή δύο άντρες άρχισαν να λογομαχούν έντονα και αστραπιαία «πιάστηκαν στα χέρια», με το λόγο της διαμάχης τους να μην είναι ξεκάθαρος ούτε μέχρι την τελευταία στιγμή. Το δε ξύλο που «έπεσε», όπως περιέγραφαν αυτόπτες μάρτυρες, μπόλικο. Έως ότου επενέβη νεαρός, ο οποίος προφανώς γνώριζε τους δύο άντρες, προκειμένου να τους χωρίσει. Ενεπλάκη όμως κι αυτός στο επεισόδιο, κι όταν ο ένας από τους δύο άντρες τράπηκε σε φυγή, προσπάθησε να τον κυνηγήσει.
* Άντρες της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που έφτασαν εκείνη τη στιγμή στο κτήριο, μπλόκαραν το νεαρό στη βόρεια είσοδο του Διοικητηρίου και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Την ίδια στιγμή ο άντρας που είχε μείνει εντός του Διοικητηρίου εξακολουθούσε να βρίσκεται στο δάπεδο, ενώ είχε ειδοποιηθεί ασθενοφόρο, το οποίο τον παρέλαβε λίγη ώρα μετά και διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο.
* Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συζητήσουν με το νεαρό, ο οποίος προς στιγμήν έδειχνε να έχει ηρεμήσει και ζητούσε να ξαναμπεί στο κτήριο, καθώς και να καταθέσει μήνυση.
* Όταν, όμως, μπήκε ξανά στο κτήριο και κατευθύνθηκε προς το χώρο των υπηρεσιών, για λόγο που δεν έγινε αντιληπτός, άρχισε να φωνάζει και να κάνει σαν θηρίο. Οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν με δυσκολία κατάφεραν να τον συγκρατήσουν και τον οδήγησαν «σηκωτό» στην είσοδο του Διοικητηρίου. Όμως, ήταν αδύνατον να τον ηρεμήσουν, ακόμα κι όταν αυτός είχε πέσει στο δάπεδο και έτσι αναγκάσθηκαν να του φορέσουν χειροπέδες. Χρειάσθηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να ηρεμήσει, ενώ σόκαρε όσους βρίσκονταν στο χώρο, όταν άρχισε να χτυπάει με δύναμη το κεφάλι στο δάπεδο. Μετά από λίγα λεπτά ηρέμησε και με τη βοήθεια των αστυνομικών, το επεισόδιο έληξε.

** Ελεγχόμενη στάθμευση
~
* Με προβλήματα ξεκίνησε σε Νέδοντος, 23ης Μαρτίου και Υπαπαντής
 * Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν χθες το πρωί, πρώτη ημέρα λειτουργίας του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στις οδούς Νέδοντος, πλατείας 23ης Μαρτίου και Υπαπαντής. Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν τα μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας που βρίσκονταν στα σημεία των παραπάνω οδών, οι περισσότεροι οδηγοί δεν ήταν ενημερωμένοι για την ισχύ των νέων μέτρων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάφορα προβλήματα.
 * Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε και σήμερα η Δημοτική Αστυνομία να ενημερώσει τους χρήστες των συγκεκριμένων οδών και από αύριο να προχωρήσει κανονικά στους ελέγχους και στην επιβολή των προβλεπόμενων σε περίπτωση που οι οδηγοί δεν έχουν προμηθευτεί την απαραίτητη κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης.
* Παράλληλα, με τα παραπάνω μέτρα, η Δημοτική Αρχή γνωστοποίησε ότι θα γίνουν ανακατατάξεις και στις πιάτσες των ταξί που βρίσκονται στις οδούς Γεωργούλη και Βαλαωρίτου. Αυτές θα χωροθετηθούν επί της οδού Αριστομένους, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, στις οδούς Γεωργούλη και Βαλαωρίτου. Επίσης, στην οδό Βαλαωρίτου θα αλλάξει και η φορά της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

** Φυλακές

~
Συνωστισμός υποψηφιοτήτων,θέλει και ο Άρις
 * Μία ακόμη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, η Τοπική Κοινότητα Άριος, έθεσε τις προηγούμενες ημέρες υποψηφιότητα για την ίδρυση και λειτουργία καταστήματος κράτησης. Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου το προηγούμενο 15ήμερο, κατά πλειοψηφία.
 * Το θέμα τέθηκε από τον πρόεδρο Αθανάσιο Μπρούμα, ο οποίος στην εισήγησή του τόνισε μεταξύ άλλων: “Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας σε συνεδρίασή του ψήφισε την αποδοχή της ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος κράτησης στο Δήμο Καλαμάτας και εξουσιοδότησε το δήμαρχο, που έχει οριστεί μέλος της Επιτροπής Γνωμοδότησης, να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
* Εάν τελικά εγκριθεί η ίδρυση των φυλακών στο Νομό Μεσσηνίας και στο Δήμο Καλαμάτας, προτείνω να διεκδικήσουμε τη λειτουργία του σε χώρο εντός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Άριος, διότι αυτό θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, αλλά και στην καλύτερη αστυνόμευσή του, αφού, ως γνωστόν, η περιοχή μας μαστίζεται καθημερινά από τις κλοπές.
* Βέβαια, εκτός από τη λήψη απόφασης από το Τοπικό Συμβούλιο, θα ζητηθούν οι απόψεις των φορέων της Τοπικής Κοινότητας Άριος, των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Άριος, ενώ στη συνέχεια θα ζητηθεί και η γνώμη των κατοίκων σε λαϊκή συνέλευση”.

** Ομογενείς
~
** Πρώτο θέμα στην Αμερική τα επεισόδια της Αθήνας
 * Οι εικόνες των επεισοδίων από την Αθήνα, που πρόβαλε καταιγιστικά τον τελευταίο καιρό η αμερικανική τηλεόραση, δεν τους τρόμαξαν. Ήθελαν πολύ να έρθουν στην Ελλάδα και το έκαναν. Πριν φτάσουν στην Καλαμάτα, κάποιοι πέρασαν και από το Σύνταγμα. “Τελικά, τα πράγματα δεν ήταν τόσο τρομερά όσο μας τα παρουσίαζαν. Εμείς δεν είδαμε φασαρίες, αλλά ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία και έκαναν μια ειρηνική διαμαρτυρία, με μουσική, τραγούδια, σημαίες και σουβλάκια. Ήταν σαν γιορτή...”.
 * Κάπως έτσι μας περιέγραψαν τις πρώτες εντυπώσεις από την άφιξή τους στην Ελλάδα νέοι Μεσσήνιοι ομογενείς, που συναντήσαμε χθες στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, καθώς συμμετέχουν στο Θερινό Σχολείο του ιδρύματος.
 ** Θάνος Δημάρης
 * “Θέλω να μάθω καλύτερα ελληνικά”
 * Με καταγωγή από την Εύα Μεσσηνίας, ο Θάνος Δημάρης αποφάσισε να παρακολουθήσει για πρώτη φορά τα μαθήματα του θερινού σχολείου ομογενών, επειδή θέλει να μάθει καλύτερα την ελληνική γλώσσα, αλλά και για να γνωρίσει την Καλαμάτα.
 *  “Ήθελα να έρθω για να μάθω καλύτερα τα ελληνικά, αλλά και γιατί δεν ξέρω την Καλαμάτα τόσο καλά. Έχω ξαδέλφια εδώ, που μου λένε ότι είναι μια ωραία πόλη, γι' αυτό και θέλω να τη γνωρίσω καλύτερα. Πριν έρθω, η τηλεόραση στην Αμερική έδειχνε συνέχεια τα επεισόδια που γίνονταν στην Αθήνα. Όταν πήγα στο Σύνταγμα, είδα ότι δεν ήταν τόσο φοβερό, όπως το παρουσίαζαν”.
 ** Αλέξανδρος Δημάρης
 *  “Ήρθα για να γνωρίσω καλύτερα την Ελλάδα”
 * Αδελφός του Θάνου, ο Αλέξανδρος Δημάρης, μας είπε: “Έχουμε έρθει πολλές φορές στη Μεσσηνία για διακοπές. Στο θερινό σχολείο έρχομαι πρώτη φορά, γιατί θέλω να μάθω καλύτερα ελληνικά και περισσότερα πράγματα για την Ελλάδα. Δε φοβήθηκα που έβλεπα τα επεισόδια στην τηλεόραση και, όταν ήρθα στην Ελλάδα, κατάλαβα ότι είναι πολύ πιο ήρεμα τα πράγματα από αυτό που μας έδειχναν. Είδα απλώς μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον κόσμο”.
** Κυριάκος Παπαλεξάτος
 * Οι άνθρωποι που πάνε στο Σύνταγμα,   πάνε για καλό”
 * Καταγωγή από Φιλιατρά και Σπάρτη έχει ο Κυριάκος Παπαλεξάτος, που ζει στο Σικάγο. “Στη Μεσσηνία ερχόμαστε περίπου κάθε δύο χρόνια για διακοπές και για να δω τα ξαδέλφια και τις θείες μου. Στο θερινό σχολείο ήρθα πρώτη φορά. Είχα ακούσει τα καλύτερα. Όσοι φίλοι μου είχαν έρθει, μάθαιναν ελληνικά στην τάξη, πήγαιναν στη θάλασσα, εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, είδαν πολλά διαφορετικά μέρη και πέρασαν τόσο ωραία, που μου έλεγαν κι εμένα να έρθω. Έχοντας, όμως, δει στην τηλεόραση τις φασαρίες της Αθήνας, νόμιζα ότι τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα απ' ό,τι στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που πάνε στο Σύνταγμα, πάνε εκεί για το καλό και όχι για να κάνουν προβλήματα. Στους 10, ο ένας μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα. Και κάτι άλλο, που έχω παρατηρήσει: Πολλά παιδιά πηγαίνουν εδώ στα πανεπιστήμια, αλλά όταν τελειώνουν, δεν κάθονται στην Ελλάδα. Φεύγουν στη Γερμανία, την Αγγλία, την Αμερική. Οι άνθρωποι που πρέπει να κάτσουν εδώ να πάνε την Ελλάδα μπροστά, φεύγουν από τη χώρα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω”.
 ~** Γιάννης Κουσιουνέλος
 ** Στο κέντρο της Αθήνας θα πάω,    θέλω ν' αγοράσω ένα μπαγλαμαδάκι”
 * Στο Σικάγο ζει και ο Γιάννης Κουσιουνέλος. “Η γιαγιά μου είναι από το Κεφαλόβρυσο. Στο θερινό σχολείο έρχομαι πρώτη φορά, αλλά για τρίτη στην Ελλάδα. Ήρθα για διακοπές - είναι η ξαδέλφη μου εδώ - και γιατί έχω ακούσει πολλά ωραία πράγματα για το θερινό σχολείο της Καλαμάτας. Ήθελα πολύ να έρθω και είμαι περήφανος που τα κατάφερα. Είμαι εδώ δεύτερη μέρα, και δε θέλω να πάω πίσω. Δε σκέφτομαι τίποτα από το Σικάγο. Μου αρέσει πολύ η θάλασσα και όλα όσα έχει να μας δώσει η Ελλάδα. Με αυτά που βλέπουν στην Αμερική, νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι μόνο στην Αθήνα και ότι αυτά που γίνονται στο Σύνταγμα συμβαίνουν παντού στη χώρα. Ο πατέρας και η μάνα μου έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και ξέρουν πώς είναι, γι' αυτό όταν είδαν στην τηλεόραση τα επεισόδια, δε φοβήθηκαν και γι' αυτό με άφησαν να έρθω. Φυσικά, δε θα ήθελαν να μείνω μέσα στο κέντρο της Αθήνας, που έγιναν οι φασαρίες. Όμως, εγώ στο κέντρο θα πάω, γιατί θέλω ν' αγοράσω ένα μπαγλαμαδάκι”.

** «Έχουμε γονατίσει», λένε οι έμποροι της Πελοποννήσου
~
 * Θέματα και προβλήματα που αφορούν στον εμπορικό κόσμο, υπό το πρίσμα της υφισταμένης οικονομικής κρίσης, όπως επίσης τις προοπτικές και τις εξελίξεις του περιφερειακού εμπορίου στην εποχή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, συζήτησαν στη Σύνοδό τους τα μέλη της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, καθώς και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι της Κυριακής σε αίθουσα του Hotel Natura Club στον Αγιαννάκη Τριφυλίας.
 * Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά, που πλέον βρίσκεται, όπως τόνισαν, σε οριακό σημείο, με τα λουκέτα να είναι καθημερινά και τους εμπόρους να βρίσκονται σε απόγνωση.
* Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος και αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Παγώνης, σε δηλώσεις του, αφού σημείωσε πως οι συνεδριάσεις γίνονται περιφερειακά για να καλύπτουν όλη την περιοχή της Ομοσπονδίας, τόνισε: «Προσπαθούμε να βρισκόμαστε κοντά στους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους που είναι μέλη μας, έτσι ώστε να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους, αλλά και να αναδείξουμε τα προβλήματα των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων, της τοπικής αγοράς και της τοπικής κοινωνίας.
* Μέσα από τις διαδικασίες αυτές αναπτύσσεται μια συζήτηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, καθώς έχουμε φτάσει στο απροχώρητο, γιατί, πραγματικά, η οικονομία της χώρας μας έχει γονατίσει, όπως και η οικονομία των τοπικών αγορών. Οι εμπορικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε αδιέξοδα που δεν έχουν ξαναζήσει. Αν οι εμπορικές επιχειρήσεις δε λειτουργήσουν στις τοπικές αγορές, δεν ανακυκλώνεται το χρήμα, δεν παράγεται νέο χρήμα, πάμε προς τελμάτωση, κι αυτό δε θα πρέπει να το αφήσουμε έτσι, χωρίς να του δώσουμε τη δέουσα σοβαρότητα και τη δέουσα βαρύτητα, για να μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο διάλογος που αναπτύσσεται κυριότερο σκοπό έχει να αναδείξουμε τα προβλήματά μας. Ξέρουμε ότι οι λύσεις δεν είναι ούτε εύκολες ούτε μπορούν να έρθουν γρήγορα. Κουβεντιάζοντάς τα και βρίσκοντας κάποιες καινούργιες ιδέες και μοιραζόμενοι όλες αυτές τις απόψεις, ευελπιστούμε κάποια στιγμή να βγούμε από αυτό τον κυκεώνα της κρίσης, που μας έχει φέρει σε μια τραγική κατάσταση όλους».
* Από την πλευρά του, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουσελάς, υποστήριξε: «Μέχρι τις 20 Ιουλίου ξεκινά το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, που θα διοχετεύσει στην αγορά 1,2 δισ. ευρώ. Το Σεπτέμβριο θα ενεργοποιηθούν τρία νέα εγγυοδοτικά προϊόντα, που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. Το πρώτο είναι ένα πρόγραμμα που αφορά 2.500 επιχειρήσεις με κεφάλαια κίνησης διάρκειας μέχρι δύο ετών και δυνατότητα περιόδου χάριτος έξι μηνών για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων. Το ανώτατο επιλέξιμο ποσό για αυτό το πρόγραμμα δανείου, ανά επιχείρηση, ανέρχεται σε 30.000 ευρώ. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση της φερεγγυότητας των επιχειρήσεων στις εμπορικές τους συναλλαγές, με την παροχή εγγυήσεων σε εγγυητικές επιστολές τραπεζών. Το τρίτο πρόγραμμα αφορά στην εγγύηση δανείων επενδυτικού σκοπού για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, καθώς και στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια υφιστάμενων επιχειρήσεων.
* Με το πρόγραμμα αυτό θα καλύπτονται δαπάνες για επενδύσεις παγίων εγκαταστάσεων ή εξοπλισμού, καθώς και άυλων παγίων. Επιλέξιμες θα είναι ή επιχειρήσεις καινούργιες οι οποίες είναι υπό σύσταση ή υφιστάμενες επιχειρήσεις που έχουν προσωπικό κάτω από 250 άτομα και δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Παράλληλα, παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2012 η ισχύς του εγγυοδοτικού προϊόντος που έχει βγάλει το ΕΤΕΑΝ».
* Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία με το Επιμελητήριο και τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Οικονομίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που έχει τρεις στόχους: ο πρώτος αφορά στη μείωση των επιτοκίων των πυρόπληκτων δανείων, ο δεύτερος στην παράταση των δανείων για το ΤΕΜΠΜΕ και ο τρίτος με την εκχώρηση 10 εκατ. ευρώ από το υπουργείο προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να καλυφθούν τα επενδυτικά σχέδια τα οποία έχουν περάσει από γνωμοδοτικές επιτροπές.
* Με τη σειρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας, αφού χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Ομοσπονδία επέλεξε το Δήμο Τριφυλίας για τη Σύνοδό της, σημείωσε: «Οι μικρομεσαίοι είναι μια κατηγορία της κοινωνίας μας η οποία πλήττεται και αυτή βάναυσα από το μνημονιακό καθεστώς το οποίο έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας. Για μας έχει πολύ μεγάλη αξία η στήριξή τους, γιατί η τοπική αγορά, η τοπική οικονομία, είναι εκείνη που μπορεί να αιμοδοτήσει και την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να αναπτύξει δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη ο τόπος. Από την πλευρά μας στηρίζουμε κάθε επενδυτική πρωτοβουλία που γίνεται στον τόπο μας».
* Και πρόσθεσε: «Ο Δήμος μας δεν έχει απαντήσει θετικά στα κελεύσματα της κεντρικής διοίκησης για φορομπηχτική πολιτική. Εμείς δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη και δεν μπορούμε να τα αυξήσουμε σε πολίτες και επιχειρήσεις που ήδη ζουν κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου».
* Σε θέματα φορολογίας, ελέγχων στις επιχειρήσεις και απόδοσης ΦΠΑ αναφέρθηκε ο διευθυντής της ΔΟΥ Κυπαρισσίας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας Γιάννης Κατσαργύρης, ενώ παρόντες ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μπακούρος, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος του Σιδηροκάστρου Πάνος Μητρόπουλος.

** Δ.Σ. Τριφυλiας
~
** Νέα, ανοιχτή συνεδρίαση για το νοσοκομείο
 * Με διευρυμένη σύνθεση συνεδριάζει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, σύμφωνα με την απόφαση του Σώματος στην έκτακτη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης. Στη βάση της απόφασης αυτής, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας Γιάννης Καλκαβούρας εξέδωσε δελτίο Τύπου, με το οποίο καλούνται να παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, τα μέλη της συγκροτηθείσας Επιτροπής Υπεράσπισης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, οι διοικήσεις των οργανώσεων των παραγωγικών τάξεων και των κοινωνικών φορέων του Δήμου Τριφυλίας και κάθε δημότης που θέλει να ενημερωθεί και να εκφρασθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα.
 * Στη συνεδρίαση θα γίνει πλήρης ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ζήτημα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και θα σχεδιασθεί ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων.
* Θυμίζουμε πως «στην “Πρόταση Λειτουργικών Αναδιατάξεων Μονάδων Υγείας ΕΣΥ”, την “Τελική Πρόταση”, δηλαδή, του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Ιουλίου, για διαβούλευση δύο εβδομάδων, προτεινόταν συγκεκριμένα: “Κεφάλαιο: 1.4. Μετατροπή χρήσης Νοσοκομείων - Κ.Υ. 5η Δ.Υ.Πε. Καμία μετατροπή, αλλά ανάπτυξη των Γ.Ν. - Κ.Υ. Κύμης και Καρύστου, ως μονάδες Π.Φ.Υ., βραχείας νοσηλείας, μιας ημέρας χειρουργείων, ΜΤΝ και αποκατάστασης. 6η Δ.Υ.Πε. 1. Γ.Ν. - Κ.Υ. Κρεστένων: μετατροπή του σε πλήρες Κ. Υ. Αγροτικού Τύπου, με μονάδα βραχείας νοσηλείας - αποκατάστασης (5 - 10 κλινικών). 2.Ανάπτυξη όλων των Γ.Ν. - Κ.Υ. (Ληξούρι, Καλάβρυτα, Μολάοι, Κυπαρισσία), ως αντίστοιχη πρόταση στην 5η Δ.Υ.Πε. (ανωτέρω). Δηλαδή, όπως έχουμε ξαναγράψει, προτεινόταν το Γ.Ν. - Κ.Υ. Κυπαρισσίας να λειτουργεί, πλέον, ως μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, βραχείας νοσηλείας, μιας ημέρας χειρουργείων, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και αποκατάστασης, με μειώσεις - συγχωνεύσεις κλινικών, μείωση κλινών από 80 σε 60, συνδιοίκηση (κοινή διοίκηση) με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και αναπληρωτή διοικητή στην Κυπαρισσία. Αμέσως “φούντωσαν” οι αντιδράσεις που ήδη είχαν ξεκινήσει με τις “διαρροές” της πρότασης Λιαρόπουλου που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, εφημερίδες και κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Την ίδια μέρα το ΑΠΕ, που είναι κρατική υπηρεσία, σε ρεπορτάζ για το θέμα έγραψε για αλλαγή χρήσης 13 Νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και της Κυπαρισσίας. Η πρόταση αυτή πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κυπαρισσία, την Τριφυλία και τη Μεσσηνία γενικότερα και οι παρεμβάσεις πολιτικών και άλλων παραγόντων στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ήταν άμεσες, με διαβεβαιώσεις πως το νοσοκομείο δεν υποβαθμίζεται, παρά τα όσα συγκεκριμένα περιελάμβανε η πρόταση λειτουργικής αναδιάταξης. Όμως, ω του θαύματος (!), “εξαφανίστηκε” από το κείμενο της πρότασης η συγκεκριμένη αναφορά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Συγκεκριμένα, στην πρόταση που υπήρχε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας σημειωνόταν: “Κεφάλαιο: 1.4. Μετατροπή χρήσης Νοσοκομείων - Κ.Υ. 5η Δ.Υ.Πε. Καμία μετατροπή. 6η Δ.Υ.Πε. Γ.Ν. - Κ.Υ. Κρεστένων: εξετάζεται η μετατροπή του σε πλήρες Κ. Υ. Αγροτικού ή Αστικού Τύπου, με μονάδα βραχείας νοσηλείας - αποκατάστασης (5 - 10 κλινικών)”. Για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας δεν έγραφε απολύτως τίποτα».
* Μάλιστα, διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίaς του υπουργείου προς τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουσελά, ανέφεραν ότι “το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν υποβαθμίζεται σε Κέντρο Υγείας, αλλά στόχος τους είναι η πιο αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία του και διευκρίνισαν επίσης ότι: Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παραμένουν όλοι οι ιατροί, όλες οι υφιστάμενες και σήμερα ειδικότητες. Δημιουργείται ενιαίος χειρουργικός τομέας στο πλαίσιο της νοσηλευτικής ενοποίησης και μόνο -και αυτό το τόνισαν-, προκειμένου να βγαίνουν οι εφημερίες και να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία. Ο τομέας αυτός θα αποτελείται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χειρουργικής, της ορθοπαιδικής και της ουρολογικής κλινικής. Η πρότασή τους για ένα Διοικητικό συμβούλιο σε επίπεδο νομού με διοικητή από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και αναπληρωτή διοικητή με ολιγομελές συμβούλιο Διοίκησης από την Κυπαρισσία, εξακολουθεί να ισχύει. Η πρόταση είναι ο αριθμός κλινών να μειωθεί από 80 σε 60».
* Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε πως, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υγείας, «στις 21 του μηνός, το κείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα πάρει το δρόμο των υπογραφών και της δημοσίευσης στο ΦΕΚ για εφαρμογή», αφού προηγουμένως «την Κυριακή 17 Ιουλίου, ωστόσο, θα έχουμε απ’ όλους τους υπευθύνους των υγειονομικών περιφερειών της χώρας τις γραμμές των διατυπώσεων». Θα προλάβουν, άραγε, στο Δήμο Τριφυλίας μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου να στείλουν προτάσεις, διαμαρτυρίες, νέα επιχειρήματα και να πείσουν;





~


~**** ΟΙ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΗΝΟ ...:
** ~** ΜΑΙΟΣ 2011
*** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/05/1-2011.html  , 1η Μαΐου 2011 –Πρωτομαγιά .- (51) .-
~~~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/05/2-2011.html  , Στο αγιάζι της , Στο αγιάζι ενημέρωσης Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 .- (52).-
~* http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/05/3-2011.html  Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Μαΐου 2011 .- (31) .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/3-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 3 Μαΐου 2011 .- ( 45).-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/05/4-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 .- (63).-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/05/5-2011.html  , Στην καθημερινή μας Ενημέρωση Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 .- (102).-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/05/6-2011.html  , Στην καθημερινή μας Ενημέρωση Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 .- (59).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/05/7-2011.html  , Στην καθημερινή μας Ενημέρωση Σάββατο 7 Μαϊου 2011 .- (140).-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/05/8-2011.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2011 *
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/05/9-2011.html  , Ενημέρωση της Δευτέρας 9 Μαϊου 2011 * .- (22).-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2011/05/h-k-10-2011.html  , H Kαθημερινή μας ενημέρωση Τρίτη 10 Μαΐου 2011 , Αρρεβώνες Βλάση-Ελένης Σάββατο , 7-5-2011 , ,(46) .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/05/12-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Πέμπτη , 12 Μαϊου 2011 .- (49).-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/05/14-2011.html  , Στην Ενημέρωση του Σαββάτου 14 Μαϊου 2011 .- (52).-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/05/15-2011.html  , Η Ενημέρωση της Κυριακής 15 Μαϊου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/05/blog-post.html  , Η Ιστορία του χωριού ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .- (7).-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2011/05/e-16-2011.html  , Eνημέρωση της Δευτέρας 16 Μαϊος 2011 .- (31) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/05/16-2011.html  , Στην καθημερινή μας Ενημέρωση Δευτέρα 16 Μαρτίου 2011 . (140).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/h-17-2011.html  , H Καθημερινή μας Ενημέρωση Τρίτη 17 Μαϊου 2011 .- (46).-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/05/17-2011.html  , (64). - Η Καθημερινή μας Ενημέρωση Τρίτη 17 Μαϊου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/05/h-18-2011.html  , H καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 18 Μαϊου 2011 .- (140).-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/05/19-2011.html  , Η καθημερινή μας Ενημέρωση Πέμπτη 19 Μαϊου 2011 .- (103).-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/05/20-2011.html  , Στην καθημερινή μας Ενημέρωση Παρασκευή 20 Μαϊου 2011 .- (60).-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/05/20-2011.html  , Η Καθημερινή μας ενημέρωση Παρασκευή 20 Μαϊου 2011 * .- (97).-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/05/21-22-2011.html  , Σαββατο-Κύριακο 21 και 22 Μαϊου 2011 * ( 22).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/blog-post.html , Ελεύθερες σκέψεις , ενημερώσεις , ....Ειδήσεις .- ( 47).-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/05/2010-2011.html  , Οικογενειακές όμορφες στιγμές 2010-2011 .- ( 23-5-2011).- (64).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/05/23-2011.html  , Στην καθημερινή μας ενημέρωση Δευτέρα 23 Μαϊου 2011 .- ( 141)
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/24-2011.html  , Ενημέρωση - Ειδήσεις -Σχόλια Τρίτη 24 Μαϊου 2011 .- (47).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/25-2011.html  , Στο Διάβα της Τετάρτης 25 Μαϊου 2011 .- (48).-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/05/26-2011.html  , Στην καθημερινή μας ενημέρωση Πέμπτη 26 Μαϊου 2011.- (64).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/27-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκευή 27 Μαϊου 2011 ,.- (48).-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/05/28-29-2011-t.html  , Στο Αγιάζι του Σαββατο-Κύριακου 28, 29 Μαϊου 2011 , Tα Ανέκδοτα της ημέρας .- (65).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/05/30-31-2011.html  , Η Καθημερινότητα 30 και 31 Μαϊου 2011 .- (48).-

~


~** ΜΗΝΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 :
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/1-2011.html  , Στο Διάβα μιάς μέρας 1 Ιουνίου 2011 .- (66).-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/262011.html  , Η Καθημερινή μας Ενημέρωση Σχολιάζοντας τα Ασχολίαστα 2/6/2011 .- (49).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/3-2011.html  , Έργα κατασκευής Νέας Ε.Ο. Καλαμάτας -Τρίπολης Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 , Δείτε σχετικά βίντεο : .-
** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/3-2011.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 .-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/4-5-2011.html  , Αυτό το Σαββατο-Κύριακο 4 και 5 Ιουνίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/6-2011.html  , Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 Ενημέρωση και Σχόλια .
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/6-2011_06.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 .- (67).-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/7-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 7 Ιουνιου 2011 .(49).-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/862011.html  , Γράφοντας και αντιγράφοντας ...σας παρουσιάζουμε ... 8/6/2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Αθλητικές αναφορές...ειδήσεις ...ενημερώσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/8-9-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.com/2011/06/10-2011.html  , Στο Αγιάζι της Ενημέρωσης Παρασκεύη 10 Ιουνίου 2011 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/11-12-2011.html  , Ενημέρωση Σαββατο-Κύριακο 11 και 12 Ιουνίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/14-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/06/14-2011.html  , Εκδηλώσεις Νηπιαγωγείου Βαλύρας Μεσσηνίας 14 Ιουνίου 2011 .-
** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Εκδηλώσεις στο Νηπιαγωγείο Βαλύρας Ν. Μεσσηνίας .-
~** http://hamomilaki.blogspot.com/2011/06/kindergarten-valira-messinia.html  . ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΜΑΣ .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/15-2011.html  , 15/6/2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/15-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 .-
~** ** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ένα δυήμερο στην Ελληνική Φύση από Καλαμάτα στο Καρπενήσι του Ν. Ευρυτανίας
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/06/15-2011.html , Ενημερώσεις Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/06/18-19-2011.html  , Ενημέρρωση Σαββατο -Κυριακή 18 και 19 Ιουνίου 2011 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ένα ταξίδι μέσα στην καθημερνότητα 20 Ιουνίου 2011 .-
~ *** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ελληνική Φύση - Εκδρομές 21 Ιουνίου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/06/blog-post.html  , Ένα ταξίδι μέσα στην καθημερινότητα , 21 Ιουνίου 2011 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/06/blog-post.html , Περιοχές Αρφαρών του σήμερα 23 Ιουνίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/06/25-26-2011.html  , Ένα ταξίδι καθημερινότητας Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου 2011 .-
** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/06/blog-post.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης 27/6/2011 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html  ,,, Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 ., Ένα ταξίδι στην καθημερινότητα .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/2011.html  , Υγεία για όλους Ιούνιος 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/2011_29.html  , Σκήτες του Αγίου Όρους 2011 Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/06/29-2011.html  , Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.com/2011/06/30-2011.html  , Στην καθημερινότητα της Πέμπτης 30 Ιουνίου 2011 .-

~


IOYLIOS 2011 :
~** http://dimmetoparfara.blogspot.com/2011/07/1-2011.html  , Σήμερα Παρασκευή και 1 Ιουλίου 2011 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/07/172011.html  , Ταξίδι στην καθημερινότητα 1/7/2011 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.com/2011/07/2-3-2011.html  , Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2011/07/4-5-2011.html  , Στην Καθημερινότητα Δευτέρας 4 και Τρίτης 5 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2011/07/6-2011.html  , Στο αγιάζι της Ενημέρωσης Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2011/07/7-2011.html  , Καθημερινότητα στην Ενημέρωση Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/8-2011.html  , Στο αγιάζι της Τοπικής Ενημέρωσης Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/07/blog-post.html  , Στο Σαϊνοπούλειο Θέατρο Σπάρτης .... Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 .-
~** http://snsarfara.blogspot.com/2011/07/9-10-2011.html  , Αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου 2011
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/11-2011.html  , Στην καθημερινότητα της ζωής μας Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2011/07/12-2011.html  , Στην καθημερινότητα της Τρίτης 12 Ιουλίου 2011
      ~**  Μιά  άποψη της κομώπολης Αρφαρών Καλαμάτα Ν. Μεσσηνίας στην φωτογραφία μας 2011 :


***  ~*** http://bloglines.gr/index.php?widget  : ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΜΑΣ !:




** ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ :
~* Ιφιγενεια εν Αυλιδι 13 Ιουλίου 12:24 π.μ.
«μην κλαίτε για τον Ανδρέα αυτός είναι περήφανος γι΄ αυτό που έκανε και συνάμα δυστυχής γιατί δεν έκανε κάτι περισότερο για την πατρίδα του Ελλάδα και τον νησί του την Κύπρο, ήταν αυτό που λέμε ΨΥΧΗ!»
* Θέματα Ελληνικής Ιστορίας http://www.istorikathemata.com/  


Ένας ιστότοπος για την Ελληνική ιστορία, την Τέχνη και την Ποίηση. Εκτός του γενικότερου εγκυκλοπαιδ
http://www.facebook.com/l/MAQBoXjIoAQANn6BiugnDL7CEXXd3c8Ajp0IyDesD_I8HkQ/www.istorikathemata.com/2011/07/blog-post_1314.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%253A+blogspot%252Flqgn+%2528%25CE%2598%25CE%2595%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2591+%25CE%2595%25CE%259B%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25A3+%25CE%2599%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A3%2529  .-
 
** Greek Nationalist 12 Ιουλίου 5:45 μ.μ.

http://www.facebook.com/l/TAQC-nSFrAQCbpWxYbpjAxEWPBx7h6wQqR-AiSOfU4XNlmQ/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_7438.html
ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;;;ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΕ http://damocleios-spathi.blogspot.com/


Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...*
http://damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_7438.html .-
 
** EUROZONE FINANCE MINISTERS CONSIDER BANKRUPTCY OF GREECE‏

*Dutch Finance Minister Jan Kees de Jager reveals that eurozone finance ministers have effectively accepted the bankruptcy of October-18 Mafia. Only stupid investors would squander their money in a country addicted to kleptocracy, socialism, charge stacking, and marilizardism. http://venitism.blogspot.com


Jager notes both a buy-back of Greek debt on the secondary market and a German proposal for a bond swap for longer maturities are under consideration after a complex French plan to roll over bonds made no headway. Bankruptcy would be God's gift to the Cradle of Kleptocracy, because Greece needs a real shock and awe to recover from political corruption. And it looks like God will manifest his benevolence pretty soon!

A bankruptcy will also bring the much needed revolution to get rid of Graecokleptocrats. The sooner Graecokleptocracy defaults, the better it will be for all concerned. The bigger the haircut, the worse the pain that follows. The damage being inflicted on Greece is very masochistic. When defaults within the eurozone are accepted, a sensible analysis about how to fix the euro can begin. http://venitism.blogspot.com

The lack of immediate action and the increased likelihood of October-18 Mafia default sent European bank stocks and debt markets into a spin and propelled the euro sharply lower against the dollar. Greece will weather some of its immediate financing problems but it cannot

reduce the size of its debt Olympus. Restructuring for Greek bonds is

inevitable. The motivation for bankruptcy would be to limit the financial exposure and to incentivise the Greek government to stick to the current objective of generating a sizable primary surplus by 2014.

The cost of insuring against a default in PIGS hit a record high and 10-year bond yields in Italy, the euro zone's third-largest economy and a G8, shot above six percent. There is now acute concern about contagion to Italy, where political tensions between Il Duce Berlusconi and Finance Minister Giulio Tremonti have exacerbated concerns, and to Spain, the eurozone's fourth largest economy.

IMF Managing Director Christine Lagarde declares she is not yet ready to discuss terms for a second October-18 Mafia bailout. Any bailout for the Cradle of Kleptocracy is taxpayers' hard-earned money blown out with the wind, because the October-18 Mafia continues corruption, squander, marilizardism, incivility, stupidity, charge stacking, and junketing. http://venitism.blogspot.com

October-18 Mafia's debt, which stands at around 160 percent of GDP and is unsustainable at this level, has to be reduced with a 50% haircut. The freakish October-18 Mafia is still siphoning in all the money with huge taxes and VAT, and Graecokleptocrats still throw Marilizard Spaghetti and build Marilizard Towers, which will only depress the economy further.

You can't just cut your way out of this crisis while continuing political corruption. At some point, the Greek economy needs to start growing again. But this cannot happen in a depressed kleptocracy and marilizardism. Greece should bow to the inevitable, put some Graecokleptocrats in jail, announce a 50% haircut on its debt, drastically cut taxes, especially VAT, abolish marilizardism, and impose a four-year suspension of interest payments on what remains outstanding.

Junker stresses the need to make Greek debt more sustainable.The October-18 Mafia's spending is over last year's bloated levels, the deficit is bigger than ever, and it has utterly failed to meet the promised sell-off of government assets. Not a single public bureaucrat has been laid off so far.

The Cradle of Kleptocracy can pay its debt by selling off shares the government owns in publicly traded companies and much of its real estate holdings. The October-18 Mafia owns stock in casinos, hotels, resorts, railways, docks, as well as utilities providing electricity and water. But Greek unions fiercely oppose even partial privatizations. Blackouts are promised to dissuade the government from selling of even 17 percent of its stake in the Public Power Corporation.

The eurozone now seems to be moving more explicitly toward debt relief via purchases of secondary market debt. October-18 Mafia needs debt relief right now to limit any PIGS contagion. Atlas shrugged in marilizardist Graecokleptocracy. It's impossible for Greeks to produce when marilizardist Graecokleptocrats loot them with heavy taxes, especially the 23% VAT, demand kickbacks, confiscate computers and personal files, impose stupid laws and regulations, harass dissident bloggers, condone cybercop brutality, and spread the cancer of socialism. http://venitism.blogspot.com

Eurokleptocrats stand ready to adopt bold measures that will improve the eurozone's systemic capacity to resist contagion risk, including enhancing the flexibility and the scope of the EFSF, lengthening the maturities of the loans and lowering the interest rates, including through a collateral arrangement where appropriate.

Eurokleptocrats are on a stalemate over how to make banks, insurers and other funds share the cost of additional funding for October-18 Mafia. There is no way any prudent investor will throw a euro in the Cradle of Kleptocracy, which is infested with marilizardism, the October-18 Mafia, charge stacking, and the cancer of socialism.

Germany, the Netherlands, Finland and others want the private sector to provide at least 30 billion euros in a new package for October-18 Mafia that could total 110 billion euros. Ministers tasked a working group to propose ways to finance a new multi-year program for October-18 Mafia, reduce the cost of servicing its 340 billion euro debt, and improving its sustainability. Eurokleptocrats will meet again before the end of July to try to clinch an agreement on October-18 Mafia.

Premier Papandreou, the godfather of the October-18 Mafia, hoodwinks that his mafia will go straight, but nobody believes him anymore! In an open letter to Juncker, Papandreou said European partners had acted too slowly to stem the crisis while creating a cacophony that had ultimately put domestic politics before the common currency. Obviously, Papandreou does not know that beggars are not choosers! http://venitism.blogspot.com

Papandreou asserts that crunch time has arrived and there is no room for indecisiveness and errors such as taking decisions that in the end prove too little, too late to convince the markets October-18 Mafia is serious, and making compromises that satisfy October-18 Mafia's internal political red lines that in the end substitute tactical politics for sound management of the crisis.

Marilizard Libel: accusing dissident bloggers of treason

Marilizard Spaghetti: hurling charges against innocent people, hoping one charge sticks

Marilizard Tower: stack of imaginary charges to scare an innocent blogger

marilizardism: terrorizing dissident bloggers

October 18: international day against marilizardism

October-18 Mafia: marilizardist government of Greece

http://venitism.blogspot.com/

** Greek Nationalist 12 Ιουλίου 6:15 μ.μ.
~ http://www.facebook.com/l/0AQDJYEppAQBeANFtUpAak6-wR_rE5nV_maf081rTYhEzFg/damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_12.html
ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ: ΠΡΩΤΟ "ΝΑΙ" ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΓΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ!  http://damocleios-spathi.blogspot.com/


Ιδεολογική " απειλή " μεγάλου μεγέθους... Ενάντια σε οτιδήποτε αντεθνικό και "νεοταξικό"...

http://damocleios-spathi.blogspot.com/2011/07/blog-post_12.html .-

** Ιφιγενεια εν Αυλιδι 12 Ιουλίου 12:19 μ.μ.

..98 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικό φορτίο τα οποία η κυβέρνηση χειρίστηκε με καταστροφικά αποτελέσματα.
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001935712359 .-
«Υπάρχουν αίτιοι για την έκρηξη» σύμφωνα με στρατιωτική πηγή « Εθνικιστική Ένωσις Ελλάδος http://triepsilites.wordpress.com/ 


Από την περασμένη βδομάδα δόθηκε σήμα κινδύνου λόγω διόγκωσης των εμπορευματοκιβωτίων Του Παναγιώτη  
 
**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου