ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012


Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 :
*

Το  ποντικάκι  κοντά στην ενημέρωση :  !

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και πολλά Άλλα :

* ** Επιδιόρθωση των ζημιών στην Μπιρμπίτα υποσχέθηκε ο Τατούλης          :
Επιδιόρθωση των ζημιών στην Μπιρμπίτα υποσχέθηκε ο Τατούλης
* Παρέμβαση επιχειρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη διαλυμένη κατασκήνωση τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα, για να επιδιορθώσει τις ζημιές και να την επαναλειτουργήσει. Επίσης, θα οργανώσει ευρεία συνάντηση στην Τρίπολη για την ένταξη της Περιφέρειας στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τους ρομά, για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτά υποσχέθηκε χθες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε επίσκεψη - αυτοψία στην Μπιρμπίτα, όπου δήλωσε κάθετα αντίθετος στα γκέτο και την γκετοποίηση και τάχθηκε υπέρ της κοινωνικής ενσωμάτωσης των τσιγγάνων.
Ο κ. Τατούλης που συνοδευόταν από τους αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτη Αλευρά, Ντίνα Νικολάκου και περιφερειακούς συμβούλους (Αργυράκη και Τσαπόγα), μίλησε για γενικευμένη εγκατάλειψη, αθλιότητα και σύγχρονη ντροπή στην Μπιρμπίτα. Ενημέρωσε πως η Περιφέρεια έχει στείλει επιστολή για να ενταχθεί στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τους ρομά. Ανέφερε ότι «μιλάμε για Ελληνες πολίτες που έχουν τα ίδια δικαιώματα» και ζήτησε «να μην ενοχοποιούμε όλους τους τσιγγάνους για την παραβατικότητα».
Εδωσε εντολή στον κ. Αλευρά η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων να κάνει εκτίμηση για τις επιδιορθώσεις που χρειάζονται, ώστε να επαναλειτουργήσει η κατασκήνωση. Αναφερόμενος στην αθλιότητα του έλους, στην είσοδο της κατασκήνωσης, είπε ότι το πρόβλημα υγείας τους δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά όλο τον κόσμο, καθώς μεταφέρεται.
Πληροφόρησε πως θα πραγματοποιήσουν μεγάλη συνάντηση στην Τρίπολη με την αρμόδια Κοινοτική Επίτροπο, με κυβερνητικούς παράγοντες, εμπλεκόμενα υπουργεία, για να δημιουργήσει η Περιφέρεια τη δική της πολιτική.
Υποστήριξε ότι και από την κοινοβουλευτική του θητεία έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα ρομά και δήλωσε κάθετα αντίθετος στη λογική γκέτο και γκετοποίησης. Τάχθηκε υπέρ ενός
μακροχρόνιου σχεδιασμού για επανένταξη των τσιγγάνων στις κοινωνικές δομές και υποστήριξε πως υπάρχει Κοινοτική ντιρεκτίβα που απαγορεύει τις μετακινήσεις πολιτών, και των τσιγγάνων.
Τσιγγάνοι από τους λιγοστούς που εξακολουθούν να μένουν στην Μπιρμπίτα, διαμαρτυρήθηκαν στον περιφερειάρχη ότι δεν έβαλαν ρολόι -λορόι το έλεγε η διαμαρτυρόμενη τσιγγάνα- της ΔΕΗ για να καταγράφει τι ρεύμα καίει ο καθένας για να πληρώσει και τους το έκοψαν, γιατί κάποιοι έκαιγαν πολύ. Ζήτησαν τουαλέτες σε κάθε σπιτάκι και όχι κοινές τουαλέτες για όλους και βοήθεια, γιατί τους τρώνε τα κουνούπια και τα φίδια. Οσο για τις καταστροφές είπαν ότι έγιναν από μερικούς. που είτε δεν έμεναν εκεί, είτε έφυγαν. Οι λιγοστοί τσιγγάνοι χειροκρότησαν τον κ. Τατούλη, όταν είπε ότι είναι Ελληνες πολίτες και έχουν τα ίδια δικαιώματα και πως δεν πρέπει να τους ενοχοποιούμε όλους.
*** Την Κυριακή γιορτάζεται η Αλωση της Τριπολιτσάς  :
 Την Κυριακή γιορτάζεται η Αλωση της Τριπολιτσάς
*  Η 23η Σεπτεμβρίου είναι μέρα γιορτής για την Τρίπολη. Η ηρωική κατάληψη από τους Έλληνες της περήφανης καρδιάς του Μωριά γιορτάζεται με δοξολογία και παρελάσεις .Ο αέρας δονείται από την ευγνωμοσύνη και την αγάπη προς τους Αθάνατους Έλληνες. Φέτος ο εορτασμός της 191ης Επετείου της Άλωσης της Τριπολιτσάς, θα τελεστεί με πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων και παράλληλη συνάντηση των αδελφοποιημένων πόλεων Παραλίμνι Κύπρου,Peine Γερμανίας και Τρίπολης με στόχο την ανάδειξη του ρόλου του ιστορικού γεγονότος στην πορεία της Ελληνικής Επανάστασης.
 Παρασκευή 21 Σεπτεµβρίου 2012
 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ
17.00 Έναρξη εκδήλωσης συνάντησης αντιπροσωπειών αδελφοποιηµένων πόλεων Παραλιµνίου Κύπρου και Peine Γερµανίας
~* Χαιρετισµοί
 «Κι όµως, τα ίχνη δεν έσβησαν ακόµη....»
Μικρό οδοιπορικό στους χώρους όπου διαδραµατίστηκαν τα σπουδαιότερα πολεμικά γεγονότα μέχρι το πάρσιµο της Τριπολιτσάς από τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης
 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
18.30 Θεµατικά Εργαστήρια για τον Εθελοντισµό
(µεταξύ των εγγεγραµµένων συνέδρων)
 Σάββατο 22 Σεπτεµβρίου 2012
 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
09.00 Θεµατικά Εργαστήρια για τον Πολιτισµό-Νεότητα
Τοπικά Προϊόντα-Τοπική ανάπτυξη. (µεταξύ των εγγεγραµµένων συνέδρων)
 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ
20.00 Συνάντηση Χορωδιών
Συµµετέχουν η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, η Χορωδία Τρίπολης και η Χορωδία ∆ήµου Παραλιµνίου.
 Κυριακή 23 Σεπτεµβρίου 2012
 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
07.15 Χαρµόσυνες κωδωνοκρουσίες από τους Ιερούς Ναούς της Τρίπολης.
08.00 Πλατεία Αγ. Βασιλείου - Έπαρση της σηµαίας.
08.30 Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως.
10.30 Αρχιερατική ∆οξολογία Χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου
Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου.
Συµµετέχει η Χορωδία Τρίπολης στην "Πανηγυρική" ∆οξολογία του Ιωάννη Σακελλαρίδη
Εκφώνηση πανηγυρικού της ηµέρας από τον κ. Μπιστόλα Βασίλειο,
∆ιευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης
 ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ
11.00 Επιµνηµόσυνη ∆έηση - Κατάθεση στεφάνων.
 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Θεµατικά Εργαστήρια για το Περιβάλλον (ώρα 9:00 µεταξύ των εγγεγραµµένων συνέδρων)
 ΟΔΟΣ ΤΑΣΟΥ ΣΕΧΙΩΤΗ
11.45 Παρέλαση αναπήρων πολέµου, µαθητών και µαθητριών µε εθνικές ενδυµασίες, φιλαρµονικών, αντιπροσωπειών Αρκαδικών συλλόγων και άλλων πόλεων, 3ου Συστήµατος Προσκόπων, Σώµατος Ελληνικού Οδηγισµού
και τµηµάτων των Ενόπλων ∆υνάµεων και Σωµάτων Ασφαλείας.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ
12.30 Παραδοσιακοί χοροί, από τα χορευτικά συγκροτήματα: Λύκειον των Ελληνίδων, Παράρτηµα Τριπόλεως, Χορευτικό Όµιλο Τριπόλεως, Καλλιτεχνικό Χορευτικό Συγκρότηµα "Αρκαδιανή", Πολιτιστική Κληρονοµιά, Λαογραφική Εστία Τρίπολης, Χορευτικό συγκρότηµα ∆ήµου Παραλιµνίου Κίπρου
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΕΩΣ
19.30 Μουσική βραδιά µε την Παιδική Χορωδία Ορφέα Τρίπολης ,την Παιδική Χορωδία ∆ήµου Παραλιµνίου Κύπρου και το Χορευτικό συγκρότηµα ∆ήµου Παραλιµνίου.
21.15 Καύση Πυροτεχνηµάτων - Πέρας εκδηλώσεων.
 *** Ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος επέδωσε διαπιστευτήρια στον Ομπάμα  :
Ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος επέδωσε διαπιστευτήρια στον Ομπάμα
* Ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ Χρίστος Π. Παναγόπουλος επέδωσε χθες τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σε ειδική καθιερωμένη τελετή στο Λευκό Οίκο. Ο κ. Παναγόπουλος έχει γεννηθεί στην Καλαμάτα το 1954.
Στην προσφώνησή του ο κ. Παναγόπουλος μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού, σημείωσε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδος-ΗΠΑ και αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στη Ν.Α. Ευρώπη και Μέση Ανατολή.
Ο πρέσβης υπογράμμισε τον ιδιαίτερο ρόλο της μεγάλης και ισχυρής ελληνικής κοινότητας στις ΗΠΑ ως διαρκούς παράγοντα φιλίας και ανθρώπινης γέφυρας μεταξύ των δύο λαών. Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που πλήττει με πρωτοφανή ένταση τη χώρα μας, είπε ότι δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή και παγκόσμια. Ο κ. Παναγόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο στον Πρόεδρο Ομπάμα, προσωπικά, όσο και στον αντιπρόεδρο κ. Μπάιντεν και την υπουργό Εξωτερικών κ. Κλίντον, για την διαρκή στήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, με τις βαρύτατες θυσίες των Ελλήνων πολιτών που συνεπάγεται.
Από τη μεριά του, ο Μπ. Ομπάμα έκανε ειδική μνεία στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία ως θεμέλιο λίθο της αμερικανικής κοινοπολιτείας, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές παραδοσιακές σχέσεις Ελλάδος - ΗΠΑ, ευχαρίστησε για το ρόλο της Ελλάδος ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, ενώ ιδιαίτερα θετική αναφορά έκανε στην ελληνοαμερικανική κοινότητα. Τέλος, τόνισε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Βιογραφικό σημείωμα
Ο Χρίστος Παναγόπουλος ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα το 1978. Αναλαμβάνει τα καθήκοντά του ως πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον με πολυετή και σημαντική διεθνή εμπειρία, καθώς και ιδιαίτερη κατανόηση των παγκόσμιων και ευρωπαϊκών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης βαθιάς γνώσης των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Πριν την τοποθέτησή του ως πρέσβη της Ελλάδος στις ΗΠΑ, ο κ. Παναγόπουλος υπηρέτησε για τέσσερα χρόνια ως διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Νωρίτερα, υπηρέτησε ως πρέσβης της Ελλάδος στη Σερβία και την Κύπρο,
ενώ ξεκίνησε την καριέρα του στην πρεσβεία της Ελλάδος στην Αγκυρα. Ως επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υποθέσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης του υπουργείου Εξωτερικών, συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην προώθηση των διατλαντικών σχέσεων. Περαιτέρω, ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, απέκτησε βαθιά γνώση στα θέματα της περιοχής.
Εχοντας θητεύσει ως γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Λος Αντζελες και πρύτανης του Προξενικού Σώματος της Νέας Αγγλίας στη Βοστόνη, ο κ. Παναγόπουλος είναι άριστος γνώστης της αμερικανικής πολιτικής. Επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες ως πρέσβης και μάλιστα σε περίοδο που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε πλέον εξαιρετικό επίπεδο.
Γεννημένος στην Καλαμάτα το 1954, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Fletcher School of Law and Diplomacy της Βοστόνης. Επιπλέον, κατά τη θητεία του στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, υπηρέτησε στο Γραφείο του Ναυάρχου, Αρχηγού του Στόλου. Υπήρξε, επίσης, μέλος της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης παίδων της Ελλάδος.
Μεταξύ άλλων διακρίσεων, ο κ. Παναγόπουλος έχει τιμηθεί με το μετάλλιο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και με το μετάλλιο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής της Κυπριακής Δημοκρατίας.
***  Σωτήρια απόφαση για την Παραλία :
Σωτήρια απόφαση για την Παραλία
*  ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ
Η φυσιογνωμία της Παραλίας της Καλαμάτας δεν αλλάζει και θα παραμείνει στοιχείο καλαισθησίας και ανάπτυξης της προικισμένης από τη φύση περιοχής. Ο προλιμένας παραμένει ως έχει, και μόνο ο ανατολικός λιμενοβραχίονας θα ολοκληρωθεί μέχρι το Τετράγωνο χωρίς ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ μεταξύ του μολίσκου του ΝΟΚ και του μόλου του Πανελληνίου δεν θα γίνει κρηπίδωμα. Αυτή είναι η απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων που ενέκρινε χθες το μάστερ πλαν του λιμανιού της πόλης.
Ολα αυτά υπήρξαν αποτέλεσμα της αντίδρασης των κατοίκων, των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου -που ακολούθησαν τη σωτήρια παρέμβαση του πρώην δημάρχου Στ. Μπένου- και (με προεξάρχουσα την "Ε") της στάσης των μέσων ενημέρωσης, πλην μιας θλιβερής μειοψηφίας.
*** Επιδρομές αγριογούρουνων σε καλλιέργειες στα Μηνάγια  :
Επιδρομές αγριογούρουνων σε καλλιέργειες στα Μηνάγια
* Επιδρομές από αγριογούρουνα έχουν καταστρέψει τις αγροτικές καλλιέργειες στα Μηνάγια και σε άλλα γειτονικά χωριά της Πυλίας. Οι κάτοικοι θεωρούν πως μοναδική λύση είναι να επιτραπεί το κυνήγι όλη τη χρονιά και ήδη συγκεντρώνουν υπογραφές για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση του αιτήματός τους από τους αρμόδιους φορείς.
Οπως χαρακτηριστικά μας περιέγραψε ο κάτοικος της περιοχής Παύλος Χριστόπουλος, αγριογούρουνα ακόμα και κατά… δεκάδες κάνουν επιδρομές στα χτήματα και στις αυλές καταστρέφοντας τις καλλιέργειες. Στο χωράφι του κατέστρεψαν 2.500 ρίζες κολοκυθιάς λίγο πριν κόψει την πρώτη του παραγωγή. Αλλοι αγρότες έχουν πάθει μεγάλη ζημιά στις σταφίδες, αλλά και στις ελιές, αφού τα αγριογούρουνα σκάβουν γύρω από τις ρίζες. "Ούτε τα σκυλιά δεν τα πλησιάζουν" λέει χαρακτηριστικά σχολιάζοντας πως δεν είναι υπερβολή όταν μιλάει κανείς για επιδρομή 20 - 30 αγριογούρουνων μαζί.
Σχολιάζει δε "Ακούμε πως η θηροφυλακή πιάνει λαθροκυνηγούς αγριογούρουνων, εμάς όμως τους παραγωγούς ποιος θα μας αποζημιώσει"; Εκτιμά δε πως η κατάσταση θα χειροτερέψει το επόμενο διάστημα, αν υπολογίσει κανείς πως η αναπαραγωγή τους γίνεται ραγδαία. "Θα αναγκαστούμε να φύγουμε από τα σπίτια μας" λέει.
*** Κάθειρξη 610 ετών σε 3 Σύριους για διακίνηση μεταναστών  :
Κάθειρξη 610 ετών σε 3 Σύριους για διακίνηση μεταναστών
* Ποινή κάθειρξης 610 ετών και χρηματική ποινή 6,2 εκατομμυρίων ευρώ στον καθένα επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Καλαμάτας σε 3 Σύριους, που κρίθηκαν ένοχοι για τη μεταφορά 119 Ιρανών και Αφγανών από την Τουρκία στην Ελλάδα. Μεταξύ των λαθρομεταναστών ήταν και 23 παιδιά, που μαζί με τους γονείς τους ταξίδευαν για περίπου 4 μέρες στη θάλασσα πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό με χωρητικότητα για μόλις 23 ανθρώπους, με λιγοστό νερό και φαγητό. Εντοπίστηκαν πέρυσι τον Ιούλιο ανοιχτά των Κυθήρων, όταν ένας από τους λαθρομετανάστες προφανώς δεν άντεξε άλλο την κατάσταση που επικρατούσε και ειδοποίησε κρυφά με το κινητό του τις αρχές. Όπως προέκυψε από τις καταθέσεις λαθρομεταναστών που διαβάστηκαν στο δικαστήριο, γίνονταν καβγάδες για τη μοιρασιά του ψωμιού, ενώ το νερό τους το πωλούσαν οι δουλέμποροι με τη δικαιολογία ότι δεν φτάνει για όλους. Για αρκετή ώρα κατέθετε χθες ο κυβερνήτης του ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμεναρχείου Μονεμβασιάς. Το συγκεκριμένο σκάφος ήταν το πρώτο το οποίο προσέγγισε το ύποπτο ιστιοφόρο και το παρακολουθούσε μέχρι που μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Ο κυβερνήτης του ναυαγοσωστικού αναγνώρισε με βεβαιότητα στο πρόσωπο του ενός εκ των κατηγορουμένων τον καπετάνιο του ιστιοπλοϊκού. Είπε ότι παρακολουθώντας με τα κιάλια το τι γινόταν πάνω στο σκάφος με τους λαθρομετανάστες, διέκρινε τα τατουάζ στο δεξί χέρι του κατηγορουμένου. Τους άλλους δύο κατηγορούμενους υπέδειξαν ως συγκυβερνήτες οι λαθρομετανάστες στις καταθέσεις τους, οι οποίοι νόμιζαν ότι είχαν αποβιβαστεί στην Ιταλία. Το ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Νεάπολης, αφού πρώτα μπήκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα και βρισκόταν 4 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Προφήτη Ηλία Λακωνίας.
Πάντως και οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι συγκυβερνούσαν το σκάφος. Επικαλέστηκαν πως και οι ίδιοι ήταν λαθρομετανάστες με προορισμό την Ιταλία και πλήρωσαν όπως και οι άλλοι για να τη μεταφορά τους. Μάλιστα υπονόησαν πως ο καπετάνιος κατέβηκε από το ιστιοφόρο και επιβιβάστηκε σε άλλο σκάφος, όταν κατάλαβε ότι οι ελληνικές αρχές τους εντόπισαν. Ο ισχυρισμός τους βασίστηκε στο ότι αρχικά ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας έδωσε εντολή για την παρακολούθηση δύο ιστιοφόρων που διέρχονταν ανοιχτά της Λακωνίας. Ωστόσο όπως κατέθεσαν οι αξιωματικοί του Λιμενικού, το άλλο ιστιοφόρο ελέγχθηκε και δεν είχε καμία σχέση με τους λαθρομετανάστες. Μετά από επίμονες ερωτήσεις της έδρας, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι επειδή το πλοίο είχε μείνει ακυβέρνητο, έπαιρναν το τιμόνι εκ περιτροπής, όπως έκαναν και άλλοι λαθρομετανάστες.
Σοβαρές ενστάσεις για το αν οι κυβερνήτες του ιστιοφόρου ήταν οι συγκεκριμένοι, διατύπωσαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης Γιώργος Ράλλης και Δημήτρης Καούνης. Μάλιστα ο κ. Ράλλης στάθηκε στο γεγονός ότι ο καπετάνιος είχε βάλει λευκό σεντόνι για να κρύβει το τιμόνι και τριγύρω λαθρομετανάστες ώστε να μην εντοπιστεί η ταυτότητά του από τα σκάφη του Λιμενικού.
*** Ξαναέπιασε Καλαμάτα η εντυπωσιακή θαλαμηγός  :
Ξαναέπιασε Καλαμάτα η εντυπωσιακή θαλαμηγός
* Δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας μια από τις μεγαλύτερες θαλαμηγούς του κόσμου. Το σκάφος "Carinthia VII" ανήκει στην Αυστριακή επιχειρηματία Heidi Horten, μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου. Αν και πληροφορίες αναφέρουν πως η επιχειρηματίας λατρεύει τον τόπο μας, δεν επιβεβαιώνεται το γεγονός πως η ίδια επιβαίνει στο σκάφος, το οποίο κατέπλευσε με 20 άτομα πλήρωμα.
Η εντυπωσιακή θαλαμηγός είχε δέσει στην Καλαμάτα πριν 10 περίπου μέρες προερχόμενη από Κροατία με προορισμό τη Ρόδο. Χθες το μεσημέρι "έδεσε" επιστρέφοντας από Ρόδο, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα η Αυστριακή επιχειρηματίας πραγματοποιεί επίσκεψη 2 φορές το χρόνο.
***  Πλήθος πιστών στην υποδοχή της εικόνας στη Μεσσήνη :
 Πλήθος πιστών στην υποδοχή της εικόνας στη Μεσσήνη (φωτο)
*  Πλήθος πιστών από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας υποδέχθηκε χθες στη Μεσσήνη, τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από το μοναστήρι του Βουλκάνου. Η υποδοχή της έγινε στην είσοδο της πόλης στο ναΐδριο της Αγίας Παρασκευής από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο, Χαρτούμ Εμμανουήλ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κληρικούς, εκπροσώπους αρχών και το λαό.
Μιλώντας ο κ. Χρυσόστομος σημείωσε ότι «η Παναγία με τη σημερινή της κάθοδο στη Μεσσήνη και με αφορμή το γεγονός της θαυματουργικής παρέμβασής της για τη σωτηρία αυτής της πόλης και του νομού, μας δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και προσδοκίας για ένα καλύτερο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον.
Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται όλοι να συμβάλλουμε, ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τα δεινά της κρίσης και να μπορέσουμε πάλι να θέσουμε και την πατρίδα μας και το έθνος μας και πάνω απ’ όλα την ανθρώπινη κοινωνία σε μία νέα τροχιά». Επεσήμανε ότι «χρειάζεται να αγωνιστούμε για μια υπέρβαση, να ξεπεράσουμε τα στενά όριά μας, να προσφερθούμε θυσιαστικά, όπως η Παναγία προσφέρθηκε θυσιαστικά για τη σωτηρία όλων, όχι μόνο για τον εαυτό μας» και τόνισε: «Και μέσα από αυτή την προσφορά και τη θυσία που θα έχει ως αποκλειστικό κίνητρο την αγάπη και το σεβασμό προς τον άλλο άνθρωπο, θα μπορέσουμε να πετύχουμε την υπέρβαση κι έτσι να επιμεριστεί αυτό το δυσβάστακτο βάρος που έχει τεθεί στους ώμους των ανθρώπων. Θα επιμεριστεί και θα γίνει για τον καθένα ελαφρύτερο».
Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, που ήταν στρωμένοι με βασιλικό, βάγια και άλλα άνθη και λουλούδια, ενώ στην κεντρική πλατεία αναπέμφθηκε δέηση. Η εικόνα εναποτέθηκε στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής -μετόχι της Μονής Βουλκάνου-, όπου θα παραμείνει για 8ήμερο προσκύνημα.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ - δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος - επικεφαλής των μελων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Οιχαλίας Φιλιππος Μπάμης, οι αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτης Αλευράς και Ντίνα Νικολάκου, η πρώην βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και φορέων.
*** Νέα επίσχεση εργασίας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης  :
 Νέα επίσχεση εργασίας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης
* Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται για μία ακόμα φορά οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης με βασικά αιτήματα τις περικοπές στους μισθούς, την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων από εφημερίες και γενικότερα τη βελτίωση των συνθηκών στο χώρο εργασίας τους. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ψ.Ν.Τ.:
Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 οι ειδικευόμενοι ιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης ξεκινήσαμε επίσχεση εργασίας μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων μας. Στη διεκδίκηση αυτή συμμετέχουν και ορισμένοι ειδικευμένοι ιατροί του Ψ.Ν.Τ. Ως εκ τούτου το νοσοκομείο θα λειτουργεί μόνο για τα επείγοντα περιστατικά με τους εφημερεύοντες ιατρούς ως προσωπικό ασφαλείας. Δεν θα γίνονται εξωτερικά ιατρεία, δεν θα γίνεται συνταγογράφηση.
 Για τους ειδικευόμενους γιατρούς και για την πλειοψηφία των ειδικευμένων νοσοκομειακών γιατρών που θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η κινητοποίηση του νοσοκομείου μας αλλά και των νοσοκομείων στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι απόδειξη πως είναι πολλοί οι νοσοκομειακοί γιατροί που δεν ανέχονται άλλη περιφρόνηση. Δεν δεχόμαστε άλλον εξευτελισμό απέναντί μας και απέναντι στους αρρώστους, δε δεχόμαστε να είμαστε συνένοχοι στην παραοικονομία. Θέλουμε να ζούμε αξιοπρεπώς από το μισθό μας. Το ποσό των εφημεριών που διεκδικούμε είναι απαραίτητο για τη διαβίωση μας και δεν το διαπραγματευόμαστε.  Δε δεχόμαστε καμία περικοπή στα προγράμματα των δεδουλευμένων εφημεριών μας.
Δε δεχόμαστε καμία περικοπή στο μισθολόγιο των ιατρών.
Διεκδικούμε τη βελτίωση των συνθηκών του υχιατρικού Νοσοκομείου.
Απαιτούμε ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης .
Απαιτούμε την άμεση αποζημίωση του ποσού που μας οφείλετε από τις εφημερίες.
Τέλος, καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου να προχωρήσουν και εκείνοι μαζί μας στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Οι Ιατροί του Ψ.Ν.Τρίπολης
*** Μαθήματα γκολφ στη Navarino Golf Academy  :
Μαθήματα γκολφ στη Navarino Golf Academy
* Η Navarino Golf Academy που λειτουργεί στην Costa Navarino, πραγματοποιεί δωρεάν παρακολούθηση για την εισαγωγή στο άθλημα, αλλά και ομαδικά μαθήματα για όσους ενδιαφέρονται να το συνεχίσουν. Για την πρώτη γνωριμία με το γκολφ, όσοι επιθυμούν να μάθουν το παιχνίδι μαζί με την παρέα τους, μπορούν να παρακολουθήσουν τα δωρεάν εισαγωγικά μαθήματα, στις 23, 30 Σεπτεμβρίου, 7 & 14 Οκτωβρίου. Στα ομαδικά μαθήματα που διεξάγονται στα γήπεδα γκολφ The Dunes Course και The Bay Course, οι συμμετέχοντες μπορούν να γνωρίσουν μαζί με τους φίλους τους, τα πάντα γύρω από το δημοφιλές άθλημα, τους κανονισμούς και τους διαφορετικούς τύπους παιξίματος, τις τεχνικές για εξάσκηση και βελτίωση, τις διεξαγωγές των τουρνουά, ενώ στο τέλος του κύκλου μαθημάτων (συνολικής διάρκειας 12 ωρών) μπορούν να περάσουν από το τεστ και να βαθμολογηθούν για τις ικανότητές τους στο παιχνίδι, ούτως ώστε να παίζουν γκολφ στη συνέχεια μαζί με παίκτες που έχουν ήδη αποκτήσει το δικό τους handicap.
Τα δύο γήπεδα γκολφ στην Costa Navarino, The Dunes Course και The Bay Course έχουν ήδη συγκεντρώσει το ενδιαφέρον διεθνών οργανώσεων, παικτών και φίλων του αθλήματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πολύ θετικά σχόλια. Χαρακτηριστικά, το γήπεδο The Bay Course είχε συμπεριληφθεί από το καταξιωμένο αμερικανικό περιοδικό Robb Report ανάμεσα στα “Best of the Best: Golf Courses”. Μέσα από τα γήπεδα της Costa Navarino, η Μεσσηνία γίνεται ευρύτερα γνωστή ως ένας νέος προορισμός γκολφ, με μοναδικό φυσικό τοπίο.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 27230 90200 , 90202 και στο email: golf@costanavarino.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .


*** Ο Στέφανος Ληναίος μιλάει στην "Ε" για το νέο του βιβλίο - Παρουσιάζεται αύριο στη Μεσσήνη :
Ο Στέφανος Ληναίος μιλάει στην "Ε" για το νέο του βιβλίο - Παρουσιάζεται αύριο στη Μεσσήνη
* Συνέντευξη
στη Γιούλα Σαρδέλη
 Στην αγαπημένη του πατρίδα τη Μεσσήνη επιστρέφει και πάλι ο αγαπημένος ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, αυτή τη φορά για να παρουσιάσει στους συντοπίτες του το βιβλίο του "Ενα ποτάμι θάλασσα". Η εκδήλωση θα γίνει αύριο στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο της Μεσσήνης. Η διοργάνωση είναι του Συλλόγου των Απανταχού Νησιωτών "Ο Πάμισος", του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης, υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσήνης. Ομιλητές θα είναι ο Πέτρος Θέμελης καθηγητής, αρχαιολόγος και ο Μιχάλης Γαβράς ορθοπαιδικός χειρουργός. Ο Στέφανος Ληναίος, ακούραστος και μαχητικός όπως πάντα, μίλησε στην "Ε" για την επαφή του με το γράψιμο, για τον άνθρωπο και για τα όσα αντιπροσωπεύει για εκείνον ο τόπος που γεννήθηκε…
 - Τι περιλαμβάνει το "Ενα ποτάμι θάλασσα"; Είναι ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο;
 "Είναι ο απολογισμός μιας ζωής ολόκληρης… Μιας γενιάς ολόκληρης. Και μέσα εκεί υπάρχω κι εγώ, ένα κομμάτι αυτής της γενιάς. Από τα 12 χρόνια μας μέχρι σήμερα. Μικρά και μεγάλα κομμάτια, μιας ζωής γεμάτης αγώνες, ελπίδες, απελπισίες, λάθη, νίκες και ήττες. Κι όλα αυτά, τα περισσότερα τουλάχιστον, τα ζήσαμε μέσα στο χώμα που γεννηθήκαμε. Στη Μεσσήνη, την Καλαμάτα, την Παραλία, τη Μάνη και σε ολόκληρη τη Μεσσηνία. Γεγονότα πραγματικά, ονόματα πραγματικά, που με λίγη λογοτεχνική φαντασία γίνεται ένας καθαρός καθρέφτης μιας ιστορίας 50 ετών, άγνωστης σε πολλούς. Και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά της ιδιαίτερης πατρίδας μου".
 - Πόσο καιρό σας πήρε η συγγραφή του; Αποτελούσε πάντα ένα όνειρο για εσάς το να καταγράψετε τα όσα είχατε μέσα σας;
"Σημειώσεις ημερολογίου από τα 15 μου… Σελίδες ανολοκλήρωτες μέχρι πριν 2 χρόνια. Μνήμες άσβηστες. Μελέτες μου από τον Παυσανία μέχρι σήμερα. Ονειρο να καταθέσω την ψυχή μου κι εγώ για τον τόπο μου που τόσο τον αγάπησα, τόσο τον πόνεσα και, στις μαύρες εποχές, τόσο με πόνεσε… Tην ιστορία του, τους ανθρώπους του, την ομορφιά του".
 - Πόσο διαφέρει η έκφραση ενός καλλιτέχνη στο σανίδι, με την έκφραση στο χαρτί;
 "Στο χαρτί είσαι εσύ και κανένας άλλος. Στη σκηνή είσαι ένα κομμάτι ενός συνόλου".
 - Ενα "ποτάμι" και μια "θάλασσα" στον ίδιο τίτλο… Πώς τα κάνατε να συνυπάρξουν; Στη ζωή γύρω μας δε βλέπουμε να συμβαίνει το ίδιο...
 "Ο τίτλος ανήκει στο ποτάμι μας τον Πάμισο. Στην ιστορία πλημμύριζε και ήταν ένα σχεδόν με τη θάλασσα. Γι' αυτό και τη Μεσσήνη τη λέμε ακόμη "Νησί". Στη φαντασία μου λοιπόν παραμένει η παλιά εικόνα. Ενα ποτάμι θάλασσα… Και δεν οφείλεται σε μένα η συνύπαρξή τους βέβαια... Οι αιώνες δένουν πολλά ασυμβίβαστα. Με τον ίδιο ρυθμό τα χρόνια που έρχονται θα δένουν και πιο πολύ τους ανθρώπους… Αρκεί να πολλαπλασιάζονται οι Ανθρωποι και να μειώνονται τα ανθρωπάκια...
 - Η γενιά μου μεγάλωσε ακούγοντας τη φωνή σας στις κίτρινες κασέτες των παραμυθιών... Με ποιο παραμύθι θα νανουρίζατε τα σημερινά παιδιά και ποια ιστορία ή ποίημα θα απαγγέλλατε στους μεγάλους;
 "Οχι με παραμύθια. Και δεν θα τα νανούριζα. Θα τα ξύπναγα με κομμάτια από την ιστορία μας. Από το Θουκυδίδη μέχρι και το Μακρυγιάννη και με την ποίηση από το Σολωμό και τον Παλαμά μέχρι το Σεφέρη και το Ρίτσο".


*** ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Χθες 20/09/2012Europa LEAGUE :
Γιανγκ Μπόξ -Λίβερπουλ  3-5 .- ^
Μπορντό - Κλάμπ Μπρίζ  4-0 .- ^
Ουντινέζε - Άντζι 0-0 .- ^
Χάπουελ Τέλ Αβίβ - Ατλέντικο Μανδρίτης 0-3 .-^
Μάριμπορ Σλοβενίας - Παναθηναϊκός  3-0 .- ^
Τόττεναμ - Λάτσιο  0-0 .- ^
Ιντερ Μιλάνου - Ρουμπίν Καζάν  2-2 .-
ΑΕ. Λεμεσού - Γκλάντμπαχ   0-0 .- ^
Φενέρ Μπαχτσε - Μαρσέϊγ  2-2 .- ^
Στουντγκάρδη - Στεάουα Βουκουρεστίου 2-2 .- ^
ΛΙΌΝ - Σπαρτάκ Πράγας  2-1 .- ^
Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Βασιλεία ;
Πλζεν - Ακαδέμικα ;
Νάπολη - ΑΙΚ Στοκχόλμης ;
*** ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ... ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...!!!
* Μυστικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ γίνονται το τελευταίο διάστημα υπό στενή αμερικανική καθοδήγηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Ποντίκι.
Την περασμένη εβδομάδα οι πρώτες διερευνητικές επαφές αυτής της προσπάθειας πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα με την επίσκεψη κλιμακίου Αμερικανών διπλωματών στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Να σημειωθεί ότι επικεφαλής αυτής της αμερικανικής διπλωματικής ομάδας, ήταν η κ. Σάιντερς, η δεύτερη στην ιεραρχία στην αμερικανική πρεσβεία των Σκοπίων.
Οπως υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι στην Αθήνα, βασικός στόχος της Ουάσινγκτον είναι να αρθούν οι ελληνικές επιφυλάξεις και να προχωρήσει τάχιστα -μέχρι το τέλος του χρόνου- η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Για να δρομολογηθεί αυτή η διαδικασία, οι Αμερικανοί απαιτούν από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, επιστολή προς το ΝΑΤΟ, στην οποία θα διατυπώνει ότι η χώρα αυτή θα πληροί τις προϋποθέσεις για να αρχίσει η διαδικασία ένταξής της.
Στην εν λόγω επιστολή, θα υποβιβάζεται το πρόβλημα της ονομασίας σε εκκρεμότητα η οποία θα πρέπει να διευθετηθεί.
Μάλιστα, το όνομα που προτείνουν οι Αμερικανοί προκειμένου να υπάρξει συμβιβασμός, είναι το Ανω Μακεδονία.
Πηγή: Το

*** Κύριε Καμίνη, Αναγκάζομαι να σας στείλω αυτό το e-mail λόγο της άρνησης του γραφείου σας για έκτη φορά σήμερα να μου κλείσει ένα κατ’ ιδίαν ραντεβού μαζί σας για να σας ενημερώσω για την κωλυσιεργία και την ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ των υπηρεσιών σας το όποιο θα αποστείλω και στα ΜΜΕ.
Ονομάζομαι Ροδίτης Χρήστος είμαι δημότης του δήμου Αθηναίων και προ τριετίας μετά από ατύχημα έμεινα ανάπηρος (παραπληγικός).
Δυστυχώς για μένα χρειάστηκα τις υπηρεσίες του δήμου μου για πρώτη φορά και ένιωσα στο πετσί μου τι θα πει δημόσιο και ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ (αυτή που μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού και δεν ξέρουμε ακόμα αν θα πέσουμε μέσα).
Η Οδύσσεια έχει ως εξής αρχές οκτωβρη του 2011 έκανα αίτηση στο δήμο όπως δικαιούμαι για μια θέση στάθμευσης , μετά από συμβούλια χαρτιά να πηγαινοέρχονται και την πάροδο 4 ½ ΜΗΝΩΝ ήρθαν ξαφνικά να μου βάλουν τις πολυπόθητες ταμπέλες, ξαφνικά κτυπάει το τηλέφωνο μου και είναι η Κ. Μαμάη από την διεύθυνση μελετών η όποια μου λέει με περίσσιο θράσος ότι το συνεργείο δεν θα μου βάλει τι ταμπέλες διότι ανακάλυψε ότι έχω ιδιωτική θέση στάθμευσης και η κανονιστική απόφαση 340/04 του δημοτικού συμβούλιου απαγορεύει να μου δοθεί εξωτερική και ότι χω υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν κατέχω θέση στάθμευσης στον νομό. Απαντώ ΟΤΙ στον δήμο έκανα αίτηση για εξωτερική θέση στάθμευσης και πουθενά μα πουθενά δεν ανέφερε για ιδιωτική, και ότι όντως έχω ιδιωτική θέση στάθμευσης στην πυλωτή η όποια όμως δεν με εξυπηρετεί και την έχω άδεια επειδή χωρεί μόνο το αυτοκίνητο και δεν μπορώ να έχω πρόσβαση με το αναπηρικό μου αμαξιδιο ώστε να μπω στο αυτοκίνητο. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΙΣ Κ. ΜΑΜΑΗ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ζήτησα και μίλησα με την προϊσταμένη της την Κ. Μπασιά η οποία μου είπε το ίδιο ακριβώς μα και οι δυο ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΓΡΑΠΤΩΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑ.
Αποφάσισα λοιπόν να καλέσω το γραφείο σας και να ζητήσω μια συνάντηση μαζί σας για να σας εκθέσω το πρόβλημα και να σας ενημερώσω για τον χρόνο ανταπόκρισης των υπηρεσιών του δήμου σας στα αιτήματα των πολιτών. Με ρώτησαν ευγενικά το πρόβλημα και αφού το είπα με ενημέρωσαν ότι θα με καλέσουν εντος της ημέρας (φανταστικα για την συνάντηση που ζήτησα). ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ οπότε κάλεσα ξανά εγώ αφού με ρώτησαν ξανά το πρόβλημα το όποιο είπα και πάλι με ενημέρωσαν ότι θα με καλέσουν εντος τις ημέρας, φυσικά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ. Καλώ εγώ πάλι την επομένη με ξαναρωτάν το πρόβλημα τους το ξαναλέω και η απάντηση η ίδια θα σας καλέσουμε εμείς ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΒΕΒΑΙΩΣ λέγοντας ότι δεν μπορούν να με ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ και ότι θέλω να μου κλείσουν μια συνάντηση με τον Κ. Δήμαρχο όπως έχω το δικαίωμα σαν πολίτης μου ζήτησαν συγγνώμη με έβαλαν στην αναμονή και όταν επέστρεψαν μου είπαν ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ η οποία και θα έδινε λύση στο πρόβλημα μου δίνοντας μου τα τηλέφωνα της.
Κάλεσα λοιπόν εκεί ζήτησα την Κ. Σπυροπούλου με ρώτησαν ποιο είναι το πρόβλημα και ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ με ενημέρωσαν ότι είναι σε σύσκεψη και ότι θα με καλέσει μόλις τελειώσει ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ. Κάλεσα πάλι εγώ την επομένη ημέρα, ΑΦΟΥ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΙΠΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ μου είπαν ότι θα ενημερώσουν την Αντιδήμαρχο (εγώ σαν πολίτης φυσικά δεν είχα δικαίωμα να τις μιλήσω) και θα με καλούσαν εντος της ημέρας, είπα ότι αυτό μου το λένε πολλές φορές και δεν το κάνουν ΠΟΤΕ και με διαβεβαίωσαν ότι θα με πάρουν ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΙΣ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΠΕΙΣΜΩΣΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΑ ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ αφού με ρώτησαν ΠΑΛΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ απάντησα ότι το έχω πει ήδη 2 φορές και ότι απαιτώ να μιλήσω με την Κ. Αντιδήμαρχο ευγενικότατα η επώνυμη πλέον Κ. Τσεκούρα γιατί μέχρι εκείνη την στιγμή κάνεις δεν μου έδινε το όνομα του μου ζήτησε να ξαναπώ το πρόβλημα σε εκείνη και ότι θα φρόντιζε να το μάθει η προϊσταμένη της και θα με ενημέρωνε την επομένη ημέρα. Τα ξαναείπα μου είπε ότι με καταλαβαίνει της απάντησα ότι δεν μπορεί να με καταλάβει διότι δεν βρίσκεται στην θέση μου αποκλεισμένη σαν κατάδικος μέσα στο σπίτι γιατί οι ανάπηροι ΔΥΣΤΥΧΩΣ το μόνο μέσον που έχουν για να μετακινηθούν (όσοι μπορούν) είναι το αυτοκίνητο τους και το δικό μου δεν μπορώ να το κινήσω επειδή ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΩ.
Με κάλεσε την επομένη (προς τιμήν της επιτέλους) και μου είπε ότι ενημερώθηκε η Κ. αντιδήμαρχος ότι τι είπε ότι έχω δίκιο και ότι κάλεσε την υφιστάμενη της Κ. Μαμάη να πάει από το γραφείο της να δουν το θέμα, για να γίνουν αυτά μου ζήτησε υπομονή και πίστωση χρόνου συμφώνησα πιστεύοντας ότι κάτι θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα (ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ).
ΠΕΡΑΣΑΝ 15-20 ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ και κάλεσα πάλι εγώ μου είπε ότι συμφώνησαν να μπει εξαίρεση στην κανονιστική απόφαση 340/04 του δημοτικού συμβούλιου και να δίνονται εξωτερικές θέσεις στάθμευσης σε αναπήρους που αποδεδειγμένα δεν έχουν πρόσβαση στον ιδιωτικό τους χώρο με το αμαξιδιο τους και ότι θα πάρει περίπου ένα μήνα πίστεψα ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΘΕΣΗ ΑΜ ΔΕ.
Πέρασαν πάλι οι μέρες και καλώ ξανά στο γραφείο σας Κ. Δήμαρχε να ζητήσω συνάντηση πάλι τα ίδια ποιο είναι το πρόβλημα κλπ. Φυσικά μου λένε θα με ενημερώσουν αντί αυτού με καλεί η Κ.Τσεκούρα από το γραφείο τις Αντιδημάρχου και μου λέει και πάλι ότι έχει συμφωνηθεί να περάσει εξαίρεση από το δημοτικό συμβούλιο και να μην ανησυχώ τις ζητώ διεύθυνση e-mail για να στείλω φωτογραφίες από το παρκινγκ μου με το αυτοκίνητο μέσα για να υπάρχουν και αποδείξεις (αφού βρήκα κάποιον να το βάλει και να το βγάλει) και μένω στο ότι θα με ενημερώσει.
Καλώ μια εβδομάδα μετά να ρωτήσω και η απάντηση είναι ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 15 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ μα λέω σας έχω καλέσει εδώ και 2 μήνες ξέρετε λέει έγιναν ανακατατάξεις στον δήμο κλπ. Ναι αλλά εγώ δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το ΜΟΝΟ ΜΕΣΟ που έχω για να κινηθώ ξανά από την αρχή τα σας καταλαβαίνω ΑΛΛΑ ΗΜΑΡΤΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Όπως καταλαβαίνετε πέρασαν πάλι οι μέρες ενημέρωση καμιά και αποφάσισα να ξαναπάρω τηλέφωνο στο γραφείο σας να ζητήσω συνάντηση αφού με ρώτησαν πάλι το πρόβλημα και περιέγραψα όλα τα ανωτέρω πάλι αναλυτικά η κυρία η οποία μιλούσα μου είπε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 15 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ όταν επέμεινα πολύ και είπα ότι απαιτώ συνάντηση με τον Δήμαρχο να του εκθέσω την γραφειοκρατία των υπηρεσιών του μήπως δεν την ξέρει μου είπε ότι θα το δει και θα με καλέσει εντος της ημέρας.
Αντί όμως Κ. Δήμαρχε να με καλέσουν από το γραφείο σας για το ραντεβού με κάλεσε εκ νέου η Κ. Τσεκούρα από το γραφείο της Αντιδημάρχου και με τόνο όχι και τόσο ευγενικό αυτή την φορά μου είπε ότι είμαι συναισθηματικά φορτισμένος που σας καλώ και δεν έπρεπε να το κάνω ,ότι το θέμα μου θα αργήσει επειδή η Κ. Μαμάη ακύρωσε την προηγούμενη απόφαση και τώρα πρέπει να περάσει η εξαίρεση πρώτα και μετά να ξαναγίνει η αίτηση μου από την αρχή .
ΑΥΤΟ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ.
ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΣΕΙΣ ΒΓΗΚΑΤΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΒΗΜΑ) ΚΑΙ ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ 100-200 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΑΤΕ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ Κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ.
ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΛΛΟΥΣ 6?
ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ ΜΕ 2 ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜεΑ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 200 ΜΕΤΡΩΝ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΛΙΓΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΡΑΜΠΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ?
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΝΑ ΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ) ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΟΞΥΜΩΡΟ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΩΝ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΛΕΙΝΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ) ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΘΑ ΛΥΝΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΑΜΕΣΑ Η ΟΧΙ? ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΝΑΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΖΙ ΜΟΥ
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΡΟΔΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
«Δε μπορούμε να σταματήσουμε την ορθή λειτουργία της πόλης»
* Διαδηλώσεις με περιορισμούς από το δήμαρχο Αθηναίων 





Τις ολιγομελείς διαδηλώσεις που προκαλούν έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας αφορά η πρόταση νόμου που έδωσε χθες στη δημοσιότητα για τις συγκεντρώσεις, όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Μάλιστα, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο ήταν έτοιμο εδώ και δύο μήνες, αλλά καθυστερούσε λόγω της προεκλογικής περιόδου και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση.
«Μπορούμε όλοι να προβλέψουμε ότι στα επόμενα χρόνια στη χώρα θα γίνονται συνεχώς διαδηλώσεις, πράγμα που είναι λογικό, καθώς οι πολίτες θα διαμαρτύρονται. Η πόλη πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί. Δε μπορούμε να σταματήσουμε την ορθή λειτουργία της πόλης, επειδή κάθε δύο μέρες θα γίνονται πορείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας», σχολίασε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων.
Αναφερόμενος στην «απαγόρευση» των διαδηλώσεων, ο κ. Καμίνης διευκρίνισε ότι θα πρέπει οι φορείς που θέλουν να πραγματοποιήσουν την πορεία, να ενημερώσουν τις Αρχές μία ημέρα πριν, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για αδειοδότηση, αλλά για ενημέρωση. Κατ' αυτόν τον τρόπο η Αστυνομία θα μπορεί να ελέγχει καλύτερα τις πορείες και να αποτρέπει τη διασάλευση της ειρηνικής διεξαγωγής της, με τη συνδρομή και την παρουσία Εισαγγελέα» πρόσθεσε ο κ. Καμίνης, αρνούμενος να δεχθεί τις κατηγορίες για αντισυνταγματική πρόταση νόμου και στοχοποίηση των διοργανωτών των συγκεντρώσεων.

*** Η Eleni Benetatos ενημέρωσε την κατάστασή της.: "Hello ..... anybody listening ???? Quit trashing President Obama's accomplishments. He has done more than any other President before him. He has an impressive list of accomplishments: First President to apply for college aid as a foreign student, then deny he was a foreigner. First President to have a Social Security number from a state he has never lived in. First President to preside over a cut to the credit-rating of the United States. First President to violate the War Powers Act. . First President to be held in contempt of court for illegally obstructing oil drilling in the Gulf of Mexico. First President to require all Americans to purchase a product from a third party. First President to spend a trillion dollars on 'shovel-ready' jobs when there was no such thing as 'shovel-ready' jobs. First President to abrogate bankruptcy law to turn over control of companies to his union supporters. First President to by-pass Congress and implement the Dream Act through executive fiat. First President to order a secret amnesty program that stopped the deportation of illegal immigrants across the U.S. , including those with criminal convictions. First President to demand a company hand over $20 billion to one of his political appointees. First President to tell a CEO of a major corporation (Chrysler) to resign. First President to terminate America 's ability to put a man in space. First President to cancel the National Day of Prayer and to say that America is no longer a Christian nation. First President to have a law signed by an auto-pen without being present. First President to arbitrarily declare an existing law unconstitutional and refuse to enforce it. First President to threaten insurance companies if they publicly spoke out on the reasons for their rate increases. First President to tell a major manufacturing company in which state it is allowed to locate a factory. First President to file lawsuits against the states he swore an oath to protect (AZ, WI, OH, IN). First President to withdraw an existing coal permit that had been properly issued years ago. First President to actively try to bankrupt an American industry (coal). First President to fire an inspector general of Ameri-Corps for catching one of his friends in a corruption case. First President to appoint 45 czars to replace elected officials in his office. First President to surround himself with radical left wing anarchists. First President to golf 73 separate times in his first two and a half years in office, 102 to date. First President to hide his medical, educational and travel records. First President to win a Nobel Peace Prize for doing NOTHING to earn it. First President to go on multiple global “apology tours” and concurrent “insult our friends” tours. First President to go on 17 lavish vacations, including date nights and Wednesday evening White House parties for his friends, paid for by the taxpayer. First President to have 22 personal servants (taxpayer funded) for his wife. First President to keep a dog trainer on retainer for $102,000 a year at taxpayer expense. First President to repeat the Holy Quran & tell us the early morning call of the Azan (Islamic call to worship) is the most beautiful sound on earth. First President to tell the military men and women that they should pay for their own private insurance because they “volunteered to go to war and knew the consequences”.Then he was the First President to tell the members of the military that THEY were UNPATRIOTIC for balking at the last suggestion. First President to side with a foreign nation over one of the American 50 states (Mexico vs. Arizona). How is this hope and change working out for you? THERE'S AN ELECTION COMING UP...I HOPE YOU REMEMBER THIS LIST WHEN YOU VOTE! I KNOW I WILL!!!"
*** Ελληνας υπουργος στο στοχαστρο του FBI!
* Έλληνας υπουργός βρίσκεται στο στόχαστρο του FBI για το «πόθεν έσχες» της αμύθητης περιουσία του….
Ο πολιτικός, μάλιστα, φέρεται να διαθέτει και μια πολυτελή κατοικία στη Νέα Υόρκη, αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων!
Η πληροφορία για το «ξεσκόνισμα» του υπουργού έσκασε σα βόμβα στην Ελληνική πρεσβεία των ΗΠΑ μέσω του FBI.
*** ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΕΚ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΡΓΙΣΙΑ...

* Η εφημερίδα «Hürriyet» αναφέρεται στη σύλληψη ενός εκ των δολοφόνων των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.
Στο άρθρο με τίτλο «Η Τουρκία την τελευταία στιγμή χάλασε το παιχνίδι των Ελληνοκυπρίων» τονίζει πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών παρενέβη στην υπόθεση του συλληφθέντα Ερχάν Αρικλί και εξασφάλισε την απελευθέρωσή του. Σύμφωνα με την «Hürriyet», άνθρωποι της τουρκικής πρεσβείας στο Κιργιστάν ήρθαν σε επαφή με τις αρχές της χώρας και υποστήριξαν ότι «οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Αρικλί είναι ανυπόστατες και πρόκειται για πολιτικό θέμα». stoxos.gr
*** Ψευδοαστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον οδηγού στο Οδόφραγμα Αγίου Δομετίου στην Κύπρο :

* Με λαθρεμπόριο ναρκωτικών φαίνεται πως σχετίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η άγρια καταδίωξη με τη ρίψη πυροβολισμών εναντίων οδηγού από ψευδοαστυνομικούς, στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου. 
* Τους πυροβολισμούς άκουσαν και μέλη της Αστυνομίας, τα οποία βρίσκονταν σε υπηρεσία στο Οδόφραγμα που στη συνέχεια είδαν το όχημα να αναπτύσσει ταχύτητα και να κατευθύνεται προς το Οδόφραγμα.

Ο οδηγός του οχήματος σταμάτησε το όχημα του στο σημείο του οδοφράγματος και στη συνεχεία διέφυγε προς τις ελεύθερες περιοχές.
Μετά από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης του οχήματος είναι 33χρονος πολιτικός πρόσφυγας, κάτοικος Λεμεσού, ενώ μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, διαφάνηκε ότι υπήρχαν σημάδια στο πίσω και μπροστινό μέρος του οχήματος που πιθανόν να προκλήθηκαν από σφαίρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος επρόκειτο να παραλάβει δύο αλλοδαπούς από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, τους οποίους, ωστόσο, συνέλαβε η ψευδοαστυνομία για εμπόριο ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Γιώργο Χινινό, «έγιναν προσπάθειες προς εντοπισμό του οδηγού του οχήματος χωρίς οποιοδήποτε αποτέλεσμα».
"Το επεισόδιο διερευνάται", είπε ο κ. Χινινός, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση εάν έτυχε ενημέρωσης για το κατά πόσον έγιναν "κάποιες συλλήψεις" στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι, "δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολη η συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις και δεν υπάρχει προς το παρόν οποιαδήποτε ενημέρωση για οποιαδήποτε σύλληψη".
Επίσης, είπε ο κ. Χινινός, δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιος τραυματισμός από τη ρίψη των πυροβολισμών και "δεν φαίνεται να υπάρχουν κηλίδες αίματος ή άλλα εμφανή σημεία που να υποδηλώνουν τραυματισμό του προσώπου, το οποίο τράπηκε σε φυγή και το οποίο πιστεύεται ότι είναι αλλοδαπός".
Σε ερώτηση εάν, όντας δηλωμένος πολιτικός πρόσφυγας, το πρόσωπο αυτό είχε δικαίωμα να διακινείται εκτός των εδαφών που ελέγχει η Κυβέρνηση, ακόμα και στο εξωτερικό μέσω των κατεχομένων ή άλλως πως, ο κ. Χινινός δήλωσε ότι "σίγουρα είναι παράνομο να διακινείται στο εξωτερικό, αλλά στις κατεχόμενες περιοχές, για λόγους πολιτικής δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναγνώριση οδοφραγμάτων, άρα δικαιούται να διακινείται".
Κληθείς να σχολιάσει σχετικούς περιορισμούς που επιβάλλονται από τα κυπριακά Δικαστήρια σε όσους αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ερωτηθείς κατά πόσον έπρεπε να ασκείται περισσότερος έλεγχος σε όσους ενδεχομένως να εκμεταλλεύονται το ανεξέλεγκτο των κατεχομένων περιοχών, προκειμένου να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό, ο κ. Χινινός δήλωσε ότι αυτό "δεν είναι θέμα που αφορά την Αστυνομία, είναι θέμα πολιτικό και αυτό αφορά το Υπουργείο Εξωτερικών".
Απαντώντας σε ερώτηση εάν ο πολιτικός αυτός πρόσφυγας έχει ποινικό μητρώο ή εάν υπάρχουν στοιχεία ότι είχε εμπλοκή σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη κατά το παρελθόν, ο κ. Χινινός δήλωσε ότι "δεν φαίνεται να έχει προηγούμενες καταδίκες" στην Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει εάν υπάρχει οτιδήποτε σχετικό με το πρόσωπο αυτό σε άλλη χώρα του εξωτερικού. SigmaLive

*** Κυπαρισσία  :

Image
* Παρεμβάσεις σε νοσοκομείο
*
Το δρόμο για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ παίρνει το έργο αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μετά την έγκριση σκοπιμότητας από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο!
Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, που ενισχύει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σε μια περίοδο, μάλιστα, που πολλά και διάφορα συζητούνται και αιωρούνται για την προοπτική του και την ίδια τη λειτουργία του, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί ο αναπληρωτής διοικητής Πάνος Μπόζος και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας. Αμφότεροι τόνισαν πως μετά και από αυτή τη θετική εξέλιξη, δεν υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης του νοσοκομείου.
Αντιθέτως, με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα βελτιωθούν και αναβαθμιστούν οι κτηριακές του υποδομές για την καλύτερη λειτουργία του και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ο κ. Μπόζος ενημέρωσε: «Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου (Αρ. Πρωτ. ΔΥ8/Β/Γ.Π. 62986/14-9-2012) εγκρίθηκε η σκοπιμότητα του έργου “Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων” του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυπαρισσίας”. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και είναι προϋπολογισμού 1.262.959 ευρώ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί με δωρεά ύψους 70.000 ευρώ από την “TEMES” και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, ενώ εκπονήθηκε από την εταιρεία BETAPLAN, μια από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές εταιρείες στη χώρα για Νοσοκομεία.
Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο Δήμος Τριφυλίας, ο οποίος διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου και άμεσα ξεκινούν τις σχετικές διαδικασίες, με υποβολή των τευχών δημοπράτησης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στη Διαχειριστική Αρχή, για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Από εκεί και πέρα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα διαχειριστεί το έργο. Ερωτηθείς ο αναπληρωτής διοικητής για το εάν είναι σίγουρο ότι θα ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, απάντησε: «Επειδή είναι πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είναι άκρως επιλέξιμο. Κατόπιν συνεννοήσεων που έχουμε κάνει και με τον κ. Τατούλη και με τον κ. Σκούρα, μας έχουν καθοδηγήσει και μας έχουν πει ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ». Επίσης, θύμισε ότι «είναι πλήρως ανακαινισμένες οι κλινικές, τα χειρουργεία, η νέα πτέρυγα, η Μ.Τ.Ν., όλα με δωρεές!
Εντός των ημερών εγκρίνεται και το έργο της εγκατάστασης Υποσταθμού Μέσης Τάσης, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε τη δωρεά ξενιτεμένου συμπολίτη μας, ύψους 100.000 ευρώ, για τη δημιουργία γραφείων, ώστε να πάψουν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου να είναι διασκορπισμένες».
Εξέφρασε, δε, τις ολόψυχες ευχαριστίες τους προς τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, αφού χωρίς τη δική του δωρεά θα ήταν πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η πραγματοποίηση του έργου.
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η υπογραφή του υπουργού ουσιαστικά αποτελεί μια υπογραφή και μια σφραγίδα ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παραμένει σε λειτουργία και αναβαθμίζεται! Η Τεχνική μας Υπηρεσία είναι, πράγματι, συγκροτημένη και μπορεί να παράσχει αυτή τη στήριξη. Μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την εκτέλεση των όποιων εργασιών. Από αύριο κιόλας θα ξεκινήσουμε τις επαφές με την Περιφέρεια για την τελική απόφαση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου…».
Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη συγχώνευση – ενοποίηση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, που ακούγεται πως προωθείται από την κυβέρνηση, ο κ. Μπόζος είπε: «Εμείς δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Τίποτα δεν ισχύει από όσα λέγονται και κυκλοφορούν. Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι ότι υπάρχει διοικητική διασύνδεση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, υπάρχει ενιαίο διοικητικό συμβούλιο και τίποτε άλλο. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει το δικό του Οργανισμό, το δικό του προϋπολογισμό, είναι δικό του Νομικό Πρόσωπο». Σχετικά με συγχώνευση, τόνισε: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Υπάρχει πρόβλημα της περιουσίας του νοσοκομείου, εάν νομιμοποιούμεθα ένα Νομικό Πρόσωπο να διαθέσει την περιουσία του σε άλλο Νομικό Πρόσωπο. Η γνωμάτευση του νομικού μας είναι πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο… Υπάρχει και η διαθήκη Αλεξόπουλου για την περιουσία…».
Κλείνοντας ο κ. Μπόζος ενημέρωσε ότι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στο Δικαστήριο Κυπαρισσίας, εκδικάζεται η προσφυγή του νοσοκομείου για τα 80 στρέμματα στο Μεμί, ενώ εντός των ημερών το ΕΜΠ, με το οποίο έχουν υπογράψει σύμβαση, θα διαθέσει μελετητές, με σκοπό να κάνει πρόταση για το πώς θα αναβαθμιστεί το Κληροδότημα Αλεξόπουλου στην κεντρική αγορά Κυπαρισσίας.
Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και οι προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιώργος Γκόνης και του νοσοκομείου Αντώνης Κίζηλης, οι οποίοι συζήτησαν σχετικά με τις διαδικασίες υλοποίησης της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του νοσοκομείου.  Του Ηλία Γιαννόπουλου  εφημ. "Θάρρος" Καλαμάτας 2012 .-





 *** ΚΑΠΗ Φιλιατρών  :
Image
* Προγράμματα και δράσεις από το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας
~
Προγράμματα και δράσεις, προσφέροντας πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες, υλοποιεί το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Φιλιατρών μετά την ενίσχυσή του με προσωπικό από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας!
Με το προσωπικό αυτό και συγκεκριμένα με: κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, φυσικοθεραπεύτρια, γυμναστή, νοσηλεύτρια και οικογενειακούς βοηθούς, ειδικότητες που ήταν απαραίτητες για τη λειτουργία και προσφορά του, το ΚΑΠΗ στηρίζει έχοντες ανάγκη πολίτες, είναι κοντά και δίπλα στους ηλικιωμένους της περιοχής, προωθεί την ενεργό συμμετοχή τους σε πολυποίκιλες δράσεις και δραστηριότητες και τονώνει την κοινωνικοποίησή τους!
Προσφέρει, δε, ιατροκοινωνική προστασία στα ηλικιωμένα άτομα με στόχο την πρόληψη ψυχολογικών, βιολογικών και κοινωνικών προβλημάτων, ώστε να παραμείνουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου, να μην περιθωριοποιούνται και να έχουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους. Μεταξύ άλλων, στα προγράμματα που υλοποιούνται, εκτός από τις επισκέψεις για ψυχολογική και κοινωνική στήριξη και συμβουλευτική, η κοινωνική λειτουργός Μαρία Κυριακοπούλου συγκροτεί και λειτουργεί ομάδα δημιουργικής απασχόλησης των μελών (μαζί με την ψυχολόγο), η ψυχολόγος Βίκυ Βασιλαδιώτη έχει ομάδα συμβουλευτικής και αναλαμβάνουν, μαζί με την κοινωνικό λειτουργό, τη θεατρική ομάδα, με έργο - κωμωδία του Φιλιατρινού Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, το οποίο έχει γράψει για το ΚΑΠΗ, η φυσικοθεραπεύτρια Νίκη Ανδρώνη κάνει καθημερινά φυσικοθεραπείες, ο γυμναστής Κώστας Κωνσταντόπουλος έχει πρόγραμμα εκγύμνασης, η νοσηλεύτρια Αθανασία Αβδίκου, εκτός από επισκέψεις, πραγματοποιεί ομιλίες σχετικές με το αντικείμενό της και οι οικογενειακοί βοηθοί Λαμπρινή Δρούλια και Λάουρα Φαλλάδου προσφέρουν υπηρεσίες του αντικειμένου τους σε έχοντες ανάγκη πολίτες.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας συνεχίζει να προσφέρει καλές υπηρεσίες στο ΚΑΠΗ, παρότι εδώ και δύο μήνες παραμένει απλήρωτο! Μάλιστα, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, από τις 9.30 έως τις 11.30 το πρωί, το προσωπικό του ΚΑΠΗ θα λειτουργήσει ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην πλατεία των Φιλιατρών, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Από το περίπτερο θα διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια για την Τρίτη Ηλικία, στα οποία αναγράφονται φορείς που μπορούν να απευθύνονται οι ηλικιωμένοι για ειδικές παθήσεις, πληροφορίες σχετικά με ιδιαίτερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν, μικρές συμβουλές για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ενώ παράλληλα θα ενημερώνουν για τα προγράμματα και τις δράσεις του ΚΑΠΗ.
Πάντως, τονίζεται πως στο Κέντρο υπηρετεί μόνο μία μόνιμη υπάλληλος, κοινωνική λειτουργός, και χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη του Δήμου, για τη λειτουργία του, με την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση - επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου στο οποίο υπάγεται, ενώ επιτακτική ανάγκη είναι η λήψη αποφάσεων και η προώθηση διαδικασιών για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού! Του Ηλία Γιαννόπουλου
***  Μαργέλης σε Σαμαρά:   :
Image
* «Δώσε στη Μεσσηνία τις φυλακές»Να πάρει θέση και να αποδείξει ότι είναι Μεσσήνιος πρωθυπουργός κάλεσε χθες δημόσια ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, τον Αντώνη Σαμαρά, με το να ικανοποιήσει το αίτημα για ίδρυση φυλακών στη Μεσσηνία.
Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνονται όλα στην Τρίπολη και επιτέθηκε στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Π. Τατούλη, για τον τρόπο που χειρίζεται το όλο θέμα.
Αυτοψίες
Αρχικά, ο κ. Μαργέλης υπενθύμισε ότι η «Θέμις Κατασκευαστική» είχε ζητήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δύο εκπροσώπους, για τη συγκρότηση της επιτροπής καταλληλότητας, με έργο την εξεύρεση κατάλληλης θέσης για το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Πελοποννήσου. Ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας ορίσθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σπύρος Φλώρος και η Παναγιώτα Λαπαθιώτη.
Αντικείμενο της επιτροπής ήταν να επισκεφθεί όλους τους χώρους που έχουν προταθεί και να επιλέξει τον καταλληλότερο.
Ο κ. Μαργέλης αναφέρθηκε στην προχθεσινή επίσκεψη του κλιμακίου, αποτελούμενο από τον κ. Ανεστάκο (υπεύθυνο χωροταξικού σχεδιασμού της «Θέμις Κατασκευαστική»), έναν αστυνομικό υποδιευθυντή, ένα μηχανικό, μια αρχιτέκτονα και δύο υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Φλώρο, και τόνισε: «Επισκέφθηκαν τα προταθέντα γήπεδα στο Νομό Μεσσηνίας, ήτοι: στην περιοχή του Γαρδικίου, στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Άριος και δύο γήπεδα μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων Πλατέος – Αρφαρών – Αριοχωρίου, στη θέση “Ράχη”, και ένα γήπεδο στην περιοχή Αριστομένη Μεσσηνίας. Απομένει σε εκκρεμότητα να ελεγχθεί ένα γήπεδο στην περιοχή του Δωρίου.
Προηγουμένως, η επιτροπή είχε ελέγξει αντίστοιχα γήπεδα στην περιοχή της Τρίπολης και εντός των επομένων ημερών θα επισκεφθεί και γήπεδα της περιοχής της Μεγαλόπολης.
Οφείλω να σας ενημερώσω ότι το κυριότερο κριτήριο χωροθέτησης πρέπει να είναι η δημιουργία ενός καταστήματος κράτησης στην ευρύτερη περιοχή της έδρας κάθε Εφετείου, σε προσπελάσιμη κατά το δυνατόν θέση, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τόσο του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της περιφέρειας όσο και του καταστήματος κράτησης από τις υφιστάμενες τεχνικές και κοινωνικές υποδομές της περιοχής. Επίσης κριτήριο αποτελεί η, κατά το δυνατόν, αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τους θεσμοθετημένους φορείς της».
«Απαράδεκτη η Περιφέρεια»
Επιτιθέμενος στη συνέχεια στην Περιφέρεια, υπογράμμισε: «Θα πρέπει να γίνουν απολύτως κατανοητά τα εξής: Είναι απαράδεκτο να μιλά η Περιφέρεια και να συντάσσονται έγγραφα με το ψευδεπίγραφο θέμα: “Ίδρυση Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου”.
Η Πελοπόννησος, ως γνωστόν, έχει σήμερα 4 καταστήματα κράτησης, ένα στην περιοχή της Πάτρας (που υπάγεται στο Εφετείο Πατρών), ένα στην περιοχή της Τρίπολης και δύο στην περιοχή του Ναυπλίου (τα τρία αυτά υπάγονται στο Εφετείο Ναυπλίου).
Πρέπει, λοιπόν, όλοι να μιλάμε για Ίδρυση Γενικού Καταστήματος Κράτησης Εφετείου Καλαμάτας. Στην Καλαμάτα λειτουργεί μόνιμο Εφετείο από 1-11-2004.
Η δημιουργία σύγχρονου καταστήματος κράτησης στην έδρα του Εφετείου Καλαμάτας ενδυναμώνει τη λειτουργία του ίδιου του Εφετείου. Όμως και η ύπαρξη και μόνο του Εφετείου Καλαμάτας οδηγεί στην επιτακτική ανάγκη για ίδρυση ενός σύγχρονου καταστήματος κράτησης στην περιφέρεια του.
Είναι, λοιπόν, αλληλένδετη και αλληλοσυμπληρωματική η ύπαρξη του Εφετείου Καλαμάτας και ενός καταστήματος κράτησης στην έδρα του Εφετείου Καλαμάτας».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου σημείωσε ότι η τοπική κοινωνία, οι Δήμοι, οι φορείς, οι επιστημονικοί σύλλογοι και το Επιμελητήριο έχουν τοποθετηθεί θετικά και έχουν κρίνει αναγκαία την ίδρυση φυλακών στη Μεσσηνία: «Είναι πέραν πάσης λογικής να δημιουργηθεί νέο κατάστημα κράτησης στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, που υπάγεται στο Εφετείο Ναυπλίου, στα όρια του οποίου είναι εγκατεστημένα ήδη τρία σωφρονιστικά καταστήματα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το καθεστώς να αδικείται κατά κανόνα η Μεσσηνία και όλα να γίνονται στην Αρκαδία».
~ Μεσσήνιος Πρωθυπουργός
Τέλος, αφού υπογράμμισε ότι η απόφαση για την επιλογή της θέσης θα είναι πολιτική, είπε: «Πρέπει να γίνει παμμεσσηνιακό αίτημα να μην αδικηθεί, για άλλη μια φορά, η Μεσσηνία αλλά και το Εφετείο Καλαμάτας και να ωφεληθεί ξανά η Αρκαδία. Ήδη η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας με σχετική επιστολή, που έστειλε τον Αύγουστο του 2011 στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου, έχει ταχθεί υπέρ της ίδρυσης φυλακών στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Η “Δημοκρατική Αριστερά”, προ έτους περίπου, με τον κ. Φώτη Κουβέλη και τον κ. Νίκο Τσούκαλη, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, με την οποία υποστήριζαν την ίδρυση φυλακών στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
Απομένει, λοιπόν, ο τρίτος αλλά και ο μεγαλύτερος κρίκος της συγκυβέρνησης, η Ν.Δ., με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της χώρας μας, το Μεσσήνιο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Προσωπικά, πιστεύω ότι στο μυαλό του πρωθυπουργού μας είναι η Ελλάδα, αλλά είμαι βέβαιος ότι στην καρδιά του είναι η Μεσσηνία. Ήρθε η ώρα του Αντώνη του Σαμαρά.
Εάν ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός μας πει το μεγάλο ναι και ικανοποιήσει το δίκαιο του παμμεσσηνιακού αιτήματος, είναι βέβαιο ότι το σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργηθεί στον τόπο που επιτάσσει η λογική, στα όρια του Εφετείου Καλαμάτας».
 Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Πίσω μέχρι νεωτέρας ο Νίκας για το λιμάνι  :
Image
Συνεδρίασε χθες, όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), η οποία ομόφωνα ψήφισε το προγραμματικό σχέδιο (master plan) λιμένος Καλαμάτας. Εκείνο που απομένει πλέον είναι η έκδοση της απόφασης και η δημοσίευση σε ΦΕΚ. Ως γνωστόν, η ύπαρξη προγραμματικού σχεδίου αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την από οποιαδήποτε πηγή χρηματοδότηση βελτίωσης των υποδομών του λιμανιού.
Κι αν όλα αυτά συμβαίνουν σε διαδικαστικό επίπεδο, η χθεσινή ημέρα ήταν η αφορμή για το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα να διαφοροποιηθεί ακόμα περισσότερο από τις θέσεις που εξέφραζε μέχρι πρότινος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Κ. Μουντζούρη, στην Καλαμάτα, τις προηγούμενες ημέρες.
Σ’ αυτή τη συνάντηση ο κ. Νίκας δεν είχε τοποθετηθεί αρνητικά στην πρόταση για τη λειτουργία μαρίνας. Αντίθετα, είχε πει πως ο Δήμος Καλαμάτας δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι σε αναπτυξιακούς σχεδιασμούς, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.
Χθες, όμως, ήταν μια άλλη ημέρα. Και με την ανακοίνωση της έγκρισης από το ΕΣΑΛ του προγραμματικού σχεδίου σημείωσε τα εξής: «Σύμφωνα με τα γεγονότα και τις εξελίξεις, όταν έλεγα όλες αυτές τις ημέρες ότι δεν υπάρχει προγραμματικό σχέδιο, έλεγα την αλήθεια. Και δεν μπορεί να με διαψεύσει κανείς γι’ αυτό. Για master plan μπορούμε να μιλάμε μετά την έκδοση διοικητικής πράξης και της δημοσίευσής της σε ΦΕΚ. Από εκεί και πέρα, θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα από το νόμο.
Επομένως, όσα λέγονταν μέχρι σήμερα ήταν λόγια του αέρα. Υπήρχε ασφαλώς η εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής, η οποία προέβλεπε κάποια σενάρια, αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) ελήφθη η οριστική απόφαση.
Όταν ο Δήμος Καλαμάτας πάρει στα χέρια του το προγραμματικό σχέδιο, το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και θα γίνει η σχετική συζήτηση. Το Σώμα είχε συνεδριάσει επί ώρες με θέμα το λιμάνι και την ανάπτυξή του τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ιστορική η απόφαση του 2005 που δίνει τις κατευθύνσεις και με την οποία δε διαφωνούμε.
Εκεί περιγράφονται σχεδόν τα πάντα. Δηλαδή, ότι το λιμάνι μας έχει κυρίως τουριστική κατεύθυνση, πρέπει να ολοκληρωθεί ο βραχίονας μέχρι το “τετράγωνο”, η αμμουδιά στον προλιμένα να μείνει ως έχει, ενώ προβλέπονται 130 θέσεις για σκάφη, δηλαδή μαρίνα, στο βραχίονα του “Πανελληνίου” και πολλά άλλα. Το να λέγονται, όμως, στον κόσμο διάφορα από ανθρώπους που γνωρίζουν την κατάσταση, το θεωρώ απαράδεκτο.
Ο Δήμος Καλαμάτας δε συμμετέχει στη σχετική διαδικασία, παρακολουθεί όμως τα όσα συμβαίνουν και την εξέλιξή τους και μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου έχουμε πει τις απόψεις μας. Ας μην ανησυχεί ο κόσμος. Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι ότι η χερσαία ζώνη του προλιμένα πρέπει να αλλάξει όψη. Να καθαριστεί, να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές και να αποκτήσουμε υποδομές για ναυταθλητικές εγκαταστάσεις που να είναι αντάξιες της πόλης.
Ο δήμαρχος έχει υποχρέωση τις διαχρονικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων να τις στηρίζει. Κι αυτό κάνουμε». Του Αντώνη Πετρόγιαννη
***  Πριν 94 χρόνια
Ο εκ Διαβολιτσίου δεκαεναετής Δ. Ι. Βουρνάς προσπαθήσας να ανέλθη επί της αμαξοστοιχίας διερχομένης εκ Τζεφερεμίνης παρεσύρθη υπό των τροχών της, οίτινες του απέκοψαν τον δεξιόν υποπτέρνιον και την αριστεράν κνήμην του. Μεταφερθείς εις Μελιγαλά εξέπνευσε μετά μίαν ώραν εκ της επελθούσης ακατασχέτου αιμορραγίας.

ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ χθες ο ιερεύς Ι. Καλογερόπουλος προεφυλακίσθη, κατηγορούμενος επί δυσμενεία κατά του καθεστώτος. Επίσης απολογηθείς αφέθη ελεύθερος ο Εμμανουήλ Μιχελετάκης, χωροφύλαξ κατηγορoύμενος επί απελευθερώσει φυλακισμένου. Ομοίως απολογηθείς αφέθη ελεύθερος ο Σωτήριος Ζερβός κατηγορoύμενος επί εξυβρίσει της προς την αρχήν οφειλομένης τιμής.

Η Αθανασία Π. Ρήγα κάτοικος Λυγουδίστης της Φλεσιάδος ετραυματίσθη σοβαρώς εξ αιφνιδίας εκπυρσοκροτήσεως δικάννου εμπροσθογεμούς όπλου το οποίον περιεργάζετο μετά του αδελφού της Κωνσταντίνου.

ΜΕΤΑ την ραγδαιοτάτην βροχήν ο καιρός επανήλθεν πάλι εις τα ίδια. Την πρωίαν όμως το ψύχος έγινε πολύ αισθητόν.


*** Με κόκκινη μελάνη




Μπαίνουν (;) όλα στο ίδιο τσουβάλι
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Είναι ίδια η βία που ασκούν οι «φουσκωτοί» της «Χρυσής Αυγής» με αυτή που ασκείται από διάφορους σε πορείες διαμαρτυρίας; Είναι ένα θέμα που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα και απασχολεί την κοινωνία μας.
Ορισμένοι σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι αυτό που κάνει η Ακροδεξιά με τους προπηλακισμούς μεταναστών δε διαφέρει, ως προς το μέσον που χρησιμοποιούν για το σκοπό τους, με τις «δράσεις» τις οποίες ανεχθήκαμε τόσο, ώστε πλέον τις συνηθίσαμε: αναρχικών, αντιεξουσιαστών, «λαϊκού κινήματος» και δεν ξέρω εγώ ποιων άλλων ακόμη.
Κι έτσι φθάνουμε στη θεωρία των άκρων.
Και για να κάνουν πιο ισχυρό το επιχείρημά τους λένε: Ο ένας προπηλακίζει το μικροπωλητή, επειδή είναι σκούρος, αλλόθρησκος, η παρουσία του στη χώρα είναι παράνομη και δεν έχει άδεια επιτηδεύματος. Ο άλλος προπηλακίζει έναν εργάτη, επειδή έχει δεχθεί μείωση μισθού, δε συμμετέχει στην απεργία και πηγαίνει στο εργοστάσιο. Σε τι διαφέρει, αναρωτιούνται, ο δράστης του προπηλακισμού στην πρώτη περίπτωση από εκείνον στη δεύτερη.
Και συνεχίζουν: Έστω, λοιπόν, ότι οι δύο περιπτώσεις διαφέρουν κατά το σκοπό: της μεν πρώτης ο σκοπός είναι κακός, της δεύτερης όμως είναι καλός. Ως προς το μέσον, όμως, που χρησιμοποιείται για την επίτευξη του σκοπού, τόσο ο κακός όσο και ο καλός δε διαφέρουν σε τίποτε: σπρωξιές, χαστούκια και, γενικώς, ψιλές χρησιμοποιούν και ο ένας και ο άλλος. Κατά συνέπεια, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι υπάρχει καλή βία -είναι αυτή που ασκείται για καλό σκοπό- και κακή βία, όπως της «Χρυσής Αυγής». Να το πούμε απλά; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Δεν ξέρω, αλλά ενώ όλα τα παραπάνω μου φαίνονται πολύ λογικά, κάπου είναι ταυτόχρονα και λίγο… στρογγυλεμένα. Που πάει να πει ότι για να καταλάβεις το θυμωμένο πεζοδρόμιο, την ανέχεια, την απόγνωση και την οργή πρέπει να μπορείς να νιώσεις τι σημαίνει οκτάωρο με γλίσχρες απολαβές, να μπεις σ’ ένα γραφείο του ΟΑΕΔ και να δεις τι σχηματίζουν στα τοιχώματα οι υδρατμοί από τα πνιχτά δάκρυα των εγκλείστων.
Κι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη δυσανεξία και το μίσος, το ρατσισμό και την κατάμαυρη ψυχή του Χρυσαυγίτη που σπέρνει τρόμο στις γειτονιές της χώρας.
Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν τσουβαλιάζονται και περισσότερο μοιάζουν με μια κακοήθη ευκολία ερμηνείας των όσων συμβαίνουν γύρω μας...

* ** Έρκος οδόντων




Φάουλ στον «αέρα»
Του Δημήτρη Γιατράκου
Κατ’ αρχάς, δεν είμαι και σίγουρος αν είναι παμμεσσηνιακό αίτημα η δημιουργία φυλακών στη Μεσσηνία, αλλά ας το προσπεράσω, πρώτον, λόγω του χωροταξικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η στήλη και, δεύτερον, επειδή άλλο είναι το θέμα που εν προκειμένω την απασχολεί.
Κι αυτό έχει να κάνει με τη φόρα παρτίδα πρόταση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Κ. Μαργέλη, προς το συντοπίτη μας πρωθυπουργό Α. Σαμαρά να μπει μπροστά, ώστε η ίδρυση του σωφρονιστικού καταστήματος που υπάρχει στα σκαριά για την Πελοπόννησο να γίνει στα δικά μας χωρικά ύδατα και όχι σε αυτά της Αρκαδίας.
Ρουσφέτι στον αέρα ζήτησε, μ’ άλλα λόγια, ο κ. Μαργέλης από τον κ. Σαμαρά, σε μια εποχή που ο Έλληνας πρωθυπουργός βάλλεται δημοσίως από πολιτικές δυνάμεις ότι δρα τοπικιστικά, τοποθετώντας σε διάφορες θέσεις της δημόσιας διοίκησης Μεσσήνιους του περιβάλλοντός του.
Η πρόταση, λοιπόν, του κ. Μαργέλη on air ήταν πολιτικά άστοχη, γιατί μ’ αυτό τον τρόπο αφαιρεί ή δυσκολεύει τον κ. Σαμαρά να πράξει τα δέοντα, που δε νομίζω πως θα απείχαν και πολύ απ’ όσα εξέφρασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, αλλά τώρα μάλλον θα του δέσουν παρά θα του λύσουν τα χέρια. Τέτοιου είδους ζητήματα χρειάζονται μια διαφορετική διαχείριση και πρακτική, για να μη δίνονται δικαιώματα και να μην κράζουν τον πρωθυπουργό και τους Μεσσήνιους στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, όπου τέτοιου είδους ειδησούλες γίνονται mega θέμα.
Ο κ. Μαργέλης, ωστόσο, στην πρεμούρα του μη και χαθούν οι φυλακές επί δικής του προεδρίας και βρεθεί «υπόλογος» απέναντι στους συναδέλφους του- που, κυρίως, θα ωφεληθούν από την ίδρυση φυλακών-, υπέπεσε δημοσίως σε ατόπημα, λες και ο κ. Σαμαράς είναι ο πάσα ένας βουλευτής και υπουργίσκος που θα πάρει πάνω του το θέμα για τους όποιους λόγους και όχι ο πρωθυπουργός της χώρας.
Τον κονταίνεις έτσι τον κ. Σαμαρά, κε πρόεδρε…


 



~*** Metron Analysis: Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού – Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή:
~ Την ανατροπή του ευνοϊκού για την τρικομματική κυβέρνηση μετεκλογικού σκηνικού αποτυπώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» που δημοσιεύεται στην έκδοση της 22ας Σεπτεμβρίου. Εάν την επόμενη Κυριακή διεξάγονταν εκλογές, θα προέλκυπτε επτακομματική Βουλή, με πρώτη δύναμη τον ΣυΡιζΑ, δεύτερη τη Ν.Δ., τρίτη τη Χρυσή Αυγή, τέταρτο το ΠαΣοΚ. Όσον αφορά στη δημοτικότητα των αρχηγών των κομμάτων, άνοδο (οριακή) παρουσιάζει ο κ. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, με εκείνη των υπόλοιπων αρχηγών να «πέφτει». Ωστόσο, πρώτο σε δημοτικότητα έρχεται ο κ. Κουβέλης, της ΔημΑρ. Το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου.
Τρεις μήνες μετά τις εκλογές οι αρνητικές κρίσεις για την πορεία της χώρας επιστρέφουν στα υψηλά επίπεδα που βρίσκονταν προεκλογικά (68%). Το θρίλερ της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα έχει προφανώς εξανεμίσει τις προσδοκίες και έχει εξαντλήσει την υπομονή των πολιτών που στρέφονται σε σαφώς πιο αντιμνημονιακές απόψεις. Το 57% τάσσεται υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημνονίου, ανατρέποντας την «ισοπαλία» (48%- 48%) που είχε καταγραφεί στη δημοσκόπηση του Ιουλίου, στο αντίστοιχο ερώτημα «εφαρμογή και βελτίωση ή καταγγελία».
~ Η άνοδος των αντιμνημονιακών απόψεων συνοδεύεται και από την εκ νέου ενίσχυση των απαισιόδοξων εκτιμήσεων ότι τελικά η χώρα θα χρεοκοπήσει (44%) και οδηγεί την κυβέρνηση σε οριακό σημείο. Η αποδοχή της καταγράφεται μόλις στο 34%, πολύ κάτω από το άθροισμα 48% της εκλογικής δύναμης των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διαθέτει θετική αποτίμηση για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του (36%), σε ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από την Κυβέρνηση στο σύνολο της και ειδικά στους ψηφοφόρους της Ν.Δ., ιδιαίτερα υψηλή αξιολόγηση με 80%.
~ Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. και το ΠαΣοΚ καταγράφουν απώλειες συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, η ΔημΑρ συγκρατεί τις δυνάμεις της, ενώ ο ΣυΡιζΑ επίσης διατηρεί τις δυνάμεις του και περνάει στην πρώτη θέση τόσο της πρόθεσης όσο και της εκτίμησης ψήφου. Ωστόσο, η πραγματικά σημαντική μεταβολή στην πρόθεση ψήφου, είναι αυτή που αφορά στην Χ.Α., η οποία στην εκτίμηση, αγγίζει σχεδόν το 12% από το 6,9% που κατέγραψε στις εκλογές. Σύμφωνα και με τα ευρήματα της έρευνας, η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι στενά συνδεδεμένη με την γενικότερη κρίση πολιτικής εμπιστοσύνης και την απαρέσκεια για την Πολιτική, για το κοινοβούλιο, ή τις έννοιες Δεξιά και Αριστερά που χαρακτηρίζουν ευρύ τμήμα των πολιτών, οι οποίοι μάλιστα απαντώντας σε ερώτημα για το «ποιο κόμμα πιστεύουν ότι είναι πιο κοντά στον λαό», αναδεικνύουν πρώτο το «Κανένα» (34%), με μεγάλη διαφορά από τα τρία επόμενα (ΣυΡιζΑ, Ν.Δ., Χρυσή Αυγή). [kerdos.gr]


Δημοσκόπηση Alco: Μονοψήφιο το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η Χρυσή Αυγή

Δημοσκόπηση της Metron Analysis: Σχεδόν το 50% των Ελλήνων, βλέπει άμεσα εκλογές


~*** Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας: Τι αμφισβητεί σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο – Δείτε τους χάρτες
~ Τη δική της θέση για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο αποτυπωμένη σε χάρτες δίνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η Άγκυρα, με την παρουσίαση στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της πολυσέλιδης έκθεσης του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Διεύθυνσης Ναυτιλίας και Αεροναυτιλίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, κ. Cagatay Erkiyes.
Η έκθεση έχει τίτλο «Θαλάσσια οριοθέτηση και υπεράκτιες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο- Νομικές και πολιτικές Διαστάσεις- Πρόσφατες εξελίξεις» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ενεργειακό συνέδριο στην Άγκυρα την περασμένη άνοιξη.
Η Τουρκία, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το περιοδικό «Επίκαιρα», που βρίσκεται από χθες στα περίπτερα, διεκδικεί ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου και ένα μεγάλο μέρος της υφαλοκρηπίδας της Ρόδου και της Καρπάθου, καθώς θέτει ως εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας της τον 28ο Μεσημβρινό.
Συγχρόνως, αμφισβητεί πλήρως το δικαίωμα της Κύπρου σε θαλάσσιες ζώνες προς δυσμάς έξω από τα χωρικά ύδατα των 12 ναυτικών μιλίων, ενώ μέσω του ψευδοκράτους διεκδικεί δικαίωμα ερευνών ακόμη και νοτίως της Κύπρου, σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ για τις οποίες διενεργεί ήδη διαγωνισμό η Λευκωσία.
Εκτός της αποτύπωσης σε χάρτη των διεκδικήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδιαφέρον έχει τόσο η περιγραφή του προβλήματος όσο και οι τρόποι επίλυσης του ζητήματος οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών που προκρίνει η Άγκυρα και αφορούν, φυσικά, άμεσα και στην Ελλάδα.
Η οριοθέτηση επιτυγχάνεται με δύο τρόπους, όπως επισημαίνεται στην έκθεση: α) με διμερείς συμφωνίες και β) μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης διαιτησία».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έχει η περιγραφή των παραγόντων που πρέπει, σύμφωνα με την Τουρκία, να ληφθούν υπόψη για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, καθώς σε αυτούς περιλαμβάνονται όχι μόνο οι «γεωγραφικές συνθήκες», αλλά και στοιχεία όπως η… «αλιευτική παράδοση, οικονομικά δεδομένα κ.λπ», σε μια προσπάθεια αποδυνάμωσης των κανόνων του Δικαίου της Θάλασσας, που ως εθιμικό πλέον Δίκαιο αποτελεί τη βάση για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν τα «Επίκαιρα», το τουρκικό έγγραφο αναφέρει τους παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την οριοθέτηση:
«Γεωγραφικές συνθήκες: Γενική διαμόρφωση των ακτών, το μήκος της ακτογραμμής, η απόσταση μεταξύ των σχετικών ακτών, η θέση των χερσαίων συνόρων και η κατεύθυνσή τους σε σχέση με τη θάλασσα και, τέλος, η παρουσία νησιών, το μέγεθός τους και η θέση τους.
Μη γεωγραφικές συνθήκες: Γεωλογικοί και γεωμορφολογικοί παράγοντες, αλιευτικές πηγές και η αλιευτική παράδοση, περιβαλλοντικοί παράγοντες, δικαιώματα και συμφέροντα ναυσιπλοΐας, θέματα ασφαλείας και άμυνας, οικονομικά δεδομένα, ιστορικά δικαιώματα, κοινά αποθέματα ορυκτών και η ιστορία των δραστηριοτήτων για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην περιοχή».
Τι δείχνουν οι χάρτες
Στο χάρτη 1 παρουσιάζεται το όριο το οποίο θεωρεί η Τουρκία ότι αποτελεί τη βάση οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας της με την Κύπρο και την Αίγυπτο. Αναφέρεται ότι το μήκος των ακτών είναι 1.792 χλμ. για την Τουρκία και 1.062 χλμ. για την Αίγυπτο, ενώ γίνεται και διαχωρισμός σε ό,τι αφορά στα όρια μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου δυτικά της Κύπρου, με την Τουρκία να έχει 8.969 χλμ. και την Αίγυπτο 850 χλμ.
~ Στην αποτύπωση του χάρτη αυτού φαίνεται ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει για την Κύπρο κανένα δικαίωμα υφαλοκρηπίδας πέραν των 12 ναυτικών μιλίων και ταυτόχρονα τραβά γραμμή με την οποία διαγράφει κάθε δικαίωμα του Καστελόριζου σε θαλάσσιες ζώνες. «Πριονίζει» την υφαλοκρηπίδα της Ρόδου και της Καρπάθου.
Στο χάρτη 2 αποτυπώνονται όλες οι άδειες ερευνών που έχει εκδώσει το τουρκικό κράτος για λογαριασμό της ΤΡΑΟ. Ο χάρτης δείχνει ότι όχι μόνο επικαλύπτονται Οικόπεδα για τα οποία έχει ήδη εκδώσει άδεια η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά επιχειρείται να υπερκαλυφθεί και μια πολύ μεγάλη περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου-Κύπρου-Κρήτης, περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί τουρκικές άδειες ερευνών.

~ Ααλυτικά παρατίθενται στο χάρτη 3 με συντεταγμένες, ολόκληρες οι περιοχές για τις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί 2D σεισμικές έρευνες νότια και δυτικά της Κύπρου αλλά και μεταξύ Κύπρου και Καστελόριζου στο διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2011 (όταν η Αθήνα περιοριζόταν σε κάποια διαβήματα για τις έρευνες που πραγματοποιούσε το «Πίρι Ρέις» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα).
~ Με την επισήμανση ότι το Καστελόριζο έχει έκταση μόλις 12 τετραγωνικά χιλιόμετρα και απέχει 2 ναυτικά μίλια από την τουρκική ακτή, η Άγκυρα επιχειρεί να αποδείξει ότι το ελληνικό νησί πρακτικά δεν έχει δικαίωμα επί θαλάσσιων ζωνών.
Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η Κύπρος. Ενώ η Άγκυρα σπεύδει να δηλώσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι δεν έχει διεκδικήσεις νοτίως ή ανατολικά της Κύπρου, αμφισβητεί πλήρως τη Συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου (2003) μη αναγνωρίζοντας πρακτικά το δικαίωμα θαλάσσιων ζωνών πέραν των 12 ναυτικών μιλίων στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Η Άγκυρα μάλιστα, έχει θέσει το όριο 32 16’ 18” Ε ως το όριο για την προς δυσμάς επέκταση των κυπριακών θαλάσσιων ζωνών και το όριο του 28ου Μεσημβρινού ως εξωτερικού ορίου της τουρκικής υφαλοκρηπίδας (χάρτης 4).
~ Σε ότι αφορά στην περιοχή της Κύπρου, υπάρχει αναφορά στις 2D σεισμικές έρευνες που πραγματοποίησε το «Πίρι Ρέις» από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2011 στο Οικόπεδο G, για το οποίο είχε, υποτίθεται, παραχωρήσει στην ΤΡΑΟ άδεια από το ψευδοκράτος.

Το συγκεκριμένο Οικόπεδο, ευρισκόμενο στο νότιο μέρος της Κύπρου, υπερκαλύπτει την κυπριακή ΑΟΖ και απέχει μόλις μερικές δεκάδες μίλια από τη γεώτρηση της «Αφροδίτης», ενώ μεγάλο μέρος της κυπριακής υφαλοκρηπίδας υπερκαλύπτεται από τα Οικόπεδα Ε και F που παράνομα έχει παραχωρήσει το ψευδοκράτος στην ΤΡΑΟ.
~  Η Τουρκία, αμφισβητώντας το δικαίωμα της Κύπρου επί υφαλοκρηπίδας δυτικά των ακτών της, υποστηρίζει ότι τα Οικόπεδα 1,4,5,6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ υπερκαλύπτουν τουρκική υφαλοκρηπίδα (χάρτης 5) και εκτοξεύει απειλές εναντίον της Λευκωσίας. [newsbeast.gr]
 ~** ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012:
 
~**
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html , Φωτογραφίες από τα παλιά για μιά θύμιση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012  Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση . ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τρίτη 28 Αυγούστου 2012 .-   
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
 ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-
~*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Αυγούστο 2012 .-
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/31-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012.-
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/01-02-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 01 και 02 Σεπτέμβριος 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση , ΖΗΣΕ την Ελλάδα , Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html   , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/09/17-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.-
~**~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/19-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Το γάλα είναι το αίμα της ζωής μας , η Ελλάδα είναι η αναπνοή μας !!!
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ΔΕΙΤΕ και ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/21-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου