ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  22  Σεπτεμβρίου  2012 :

Το ποντικάκι στο αγιάζι της ενημέρωσης :




*** Παραδείσια - Τσακώνα σε ένα μήνα - Μένει μόνο ο ηλεκτροφωτισμός : του  Γιάννη Σινάπη
Παραδείσια - Τσακώνα σε ένα μήνα - Μένει μόνο ο ηλεκτροφωτισμός
*  Σ’ ένα περίπου μήνα πρόκειται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία το πολύπαθο τμήμα του εθνικού δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα. Θα παραδοθεί με την παράκαμψη των 800 - 900 μέτρων στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, εκεί όπου φτιάχνεται η τοξωτή μεταλλική γέφυρα των 390 μέτρων.
Το έργο είναι σχεδόν έτοιμο και θα μπορούσε να δοθεί και την ερχόμενη εβδομάδα, αν δεν είχαν μείνει πίσω οι εργασίες του ηλεκτροφωτισμού.
Αυτές τις μέρες ξεκίνησε η διαγράμμιση και ολοκληρώνεται η κατασκευή της παράκαμψης με τη στρώση του τρίτου ασφαλτοτάπητα. Τις προηγούμενες μέρες έμπαιναν τα τελευταία στηθαία ασφαλείας κι έκλειναν μερεμέτια με τσιμεντοστρώσεις.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο Παραδείσια - Τσακώνα με την παράκαμψη θα κυκλοφορούν όλα τα οχήματα, και τα φορτηγά και τα λεωφορεία, ενώ το έργο πλήρως ολοκληρωμένο -και με την τοξωτή γέφυρα- θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2013.     
*** Κώστας Κατσούλης πρόεδρος ΕΑΣ Μεσσηνίας: "Η κομματικοποίηση απαξίωσε το συνεταιριστικό κίνημα" : του  Γιάννη Σινάπη
 Κώστας Κατσούλης πρόεδρος ΕΑΣ Μεσσηνίας: "Η κομματικοποίηση απαξίωσε το συνεταιριστικό κίνημα"
*"Η κομματικοποίηση και η κακοδιαχείριση φταίνε για την απαξίωση του συνεταιριστικού κινήματος και για την κακή οικονομική κατάσταση της ΕΑΣ", τονίζει στην "Ε" ο πρόεδρος του νέου συνεταιρισμού της Ενωσης Μεσσηνίας Κώστας Κατσούλης. Σημειώνει πως "είμαστε αποφασισμένοι με αλλαγή νοοτροπίας και με σωστή διαχείριση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παραγωγών, για να δημιουργήσουμε έναν βιώσιμο αγροτικό συνεταιρισμό".
Ο Κ. Κατσούλης ενημερώνει ότι «το πόρισμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (για την ΕΑΣ) συζητήθηκε στο προσωρινό Δ.Σ. και αφορά πλέον τη Δικαιοσύνη». Παρατηρεί, τέλος, ότι «το συνεταιριστικό κίνημα είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητο από κάθε άλλη φορά. Είναι το απαραίτητο δίχτυ προστασίας του αγρότη».
 - Εχει μέλλον η ΕΑΣ Μεσσηνίας ως πρωτοβάθμιος συνεταιρισμός; Ηταν η καλύτερη λύση;
«Για το μέλλον της ΕΑΣ Μεσσηνίας υπήρχαν δύο επιλογές με το νόμο 4015/2011. Η μία επιλογή ήταν να μετατραπεί σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό και η άλλη να μετατραπεί σε Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη. Με τις συνθήκες που επικρατούν στο συνεταιριστικό κίνημα του νομού μας, η επιλογή μας για μετατροπή της ΕΑΣ σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό ήταν μονόδρομος. Ετσι οδηγηθήκαμε στη σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης».
 - Τι απαντάτε σ’ αυτούς που λένε ότι εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο οι συνεταιρισμοί-"σφραγίδες";
«Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί που συγχωνεύονται με την πρώην ΕΑΣ δεν είναι συνεταιρισμοί-"σφραγίδες", αλλά συνεταιρισμοί με περιουσιακά στοιχεία και μέλη ενεργούς παραγωγούς. Μεγάλη μερίδα απ’ αυτούς είναι σταφιδοπαραγωγοί που παρέδιδαν ανέκαθεν το προϊόν τους στη συνεταιριστική οργάνωση».
 - Τι φταίει για την απαξίωση του συνεταιριστικού κινήματος και για την κακή οικονομική κατάσταση της Ενωσης;
«Η κομματικοποίηση και η κακοδιαχείριση που οδήγησαν τελικά στην έλλειψη εμπιστοσύνης των αγροτών στις οργανώσεις τους».
 - Τι λέτε στους υπαλλήλους της Ενωσης που είναι επί μήνες απλήρωτοι;
«Για να ανταποκρίνεται ο αγροτικός συνεταιρισμός στις υποχρεώσεις του, πρέπει να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και από ζημιογόνος που είναι σήμερα να μετατραπεί σε κερδοφόρο».
~*  Η εμπιστοσύνη των παραγωγών
 - Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται την Ενωση. Δεν έχει ένα δίκιο, μετά από τα όσα βλέπει για την προβληματική λειτουργία της;
«Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι να μας εμπιστευθούν οι παραγωγοί και αυτό έχουμε βάλει σαν στόχο. Είμαστε αποφασισμένοι με αλλαγή νοοτροπίας και με σωστή διαχείριση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των παραγωγών, για να δημιουργήσουμε έναν βιώσιμο αγροτικό συνεταιρισμό».
 - Με τα πορίσματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τι θα γίνει; Θα συζητηθούν στο Δ.Σ. της Ενωσης; Θα αποδοθούν ευθύνες;
«Το πόρισμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης συζητήθηκε στο προσωρινό Δ.Σ. στις 14-8-12. Το θέμα αυτό αφορά πλέον τη Δικαιοσύνη».
 - Ολα αυτά τα χρόνια ο αγροτικός τομέας της χώρας στηριζόταν στις επιδοτήσεις. Δεν ήρθε η ώρα να εγκαταλειφθεί αυτό το μοντέλο;
«Με τη νέα ΚΑΠ το 2013 οι επιδοτήσεις όπως διαφαίνεται θα μπουν σε νέες βάσεις. Κατά τη γνώμη μας πρέπει να δοθούν με τέτοιον τρόπο, ώστε να ενισχύεται η παραγωγή και όχι να αποθαρρύνεται, όπως γινόταν μέχρι σήμερα».
 - Το ελαιόλαδο είναι το "χρυσάφι" του τόπου μας, αλλά αυτό έχει μείνει στα λόγια. Τι πρέπει να γίνει, ώστε αυτό να γίνει πράξη;
«Η εξασφάλιση της ποιότητας, η ονομασία προέλευσης, η τυποποίηση και η οργανωμένη προώθηση του προϊόντος θα φέρουν το σωστό αποτέλεσμα».
 - Η επέκταση του ΠΟΠ "Καλαμάτα" σε όλη τη Μεσσηνία θα βελτιώσει την κατάσταση, και πόσο;
«Είναι θέμα σωστής διαχείρισης. Από μόνο του το μέτρο αυτό δε θα φέρει αποτέλεσμα».
 - Τα τελευταία χρόνια η σταφίδα ανεβαίνει σαν εισόδημα και στο νομό μας. Μπορεί να αποτελέσει και πάλι σημαντική καλλιέργεια και να στηρίξει τον αγρότη;
«Η σταφίδα παλαιότερα είχε χαρακτηριστεί ως "μαύρος χρυσός" για την ελληνική οικονομία και εθεωρείτο ως εθνικό προϊόν. Ακολούθησε συρρίκνωση της καλλιέργειας και της παραγωγής. Η σταδιακή άνοδος της τιμής της σταφίδας τα τελευταία χρόνια και η διάθεσή της στην αγορά δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την καλλιέργειά της».
 - Οι ελιές Καλαμών ως καλλιέργεια έχει υποβαθμιστεί στη Μεσσηνία. Αξίζει τον κόπο να αναβαθμιστεί και να πάρει τη θέση που είχε παλιά στον τόπο μας;
«Η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας από το 1993 έχει κατοχυρώσει την ένδειξη "Ελιές Π.Ο.Π. Καλαμάτας". Το όνομα αυτό είναι παγκόσμια γνωστό και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στη διεθνή αγορά. Πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα και να λύσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από το σφετερισμό της ονομασίας».
 - Ο κομματισμός έβλαψε το συνεταιριστικό κίνημα. Τι πρέπει να γίνει, για να αποτελέσει οριστικά παρελθόν;
«Αναμφίβολα το έβλαψε και πρέπει να αποτελέσει οριστικά παρελθόν. Ο νέος συνεταιρισμός πρέπει να λειτουργήσει με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των μελών του και γενικότερα των παραγωγών».
 - Ολο οι ίδιοι και οι ίδιοι ασχολούνται με τους συνεταιρισμούς και την Ενωση. Δεν ήρθε η ώρα για ανανέωση προσώπων και ιδεών;
«Το πρόβλημα δεν είναι αν είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, αλλά αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Η ανανέωση προσώπων και ιδεών είναι φυσική εξέλιξη».
 - Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με την κατάσταση που βιώνει. Τι φταίει που φτάσαμε σ’ αυτή την τραγική κατάσταση ως χώρα;
«Ζήσαμε μια εποχή τεχνητής ανάπτυξης που στηριζόταν σε σαθρές βάσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και τελικά την παρακμή».
 - Τι λέτε στους νέους που θέλουν να επιστρέψουν στα χωριά και να ασχοληθούν με τη γη;
«Πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ασχοληθεί κάποιος αποδοτικά με τη γεωργία. Δεν πρέπει να επιστραφεί στα χωριά μόνο το αποτέλεσμα της οικονομικής χρήσης».
 ~* Τι ζητάει από κράτος και αυτοδιοίκηση
 - Τι έργα αγροτικών υποδομών θα ζητούσατε από τον υπουργό και τον περιφερειάρχη;
«Η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων με τα απαραίτητα έργα υποδομής πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας».
 - Τελικά, είστε αισιόδοξος για το μέλλον του συνεταιριστικού κινήματος ή φοβόσαστε για τη διάλυσή του;
«Πιστεύουμε ότι το συνεταιριστικό κίνημα είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητο από κάθε άλλη φορά. Γιατί δημιουργεί προϋποθέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του, διασφαλίζει το αγροτικό προϊόν και το προωθεί στην αγορά. Με λίγα λόγια είναι το απαραίτητο δίχτυ προστασίας του αγρότη. Είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε για το μέλλον του συνεταιριστικού κινήματος».


Η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Μεσσηνίας ιδρύθηκε το 1987 από τη συνένωση των 7 ενώσεων συνεταιρισμών του νομού και είχε 244 μέλη πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς και 26.000 φυσικά μέλη. Στόχος της ήταν πάντα η διαφύλαξη των συμφερόντων των συνεταιρισμένων μελών της και της υψηλής ποιότητας των προϊόντων που παράγονται στη Μεσσηνία. Ιδιαίτερο βάρος όλα αυτά τα χρόνια δίνεται στην τυποποίηση και διάθεση των προϊόντων αυτών, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, η επιτραπέζια ελιά Καλαμών και η κορινθιακή σταφίδα.
Η ΕΑΣ Μεσσηνίας διαθέτει 3 σύγχρονα τυποποιητήρια - συσκευαστήρια, ελαιόλαδου, ελιάς και σταφίδας, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, συνοδευόμενα από διακριτούς στεγασμένους αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους. Λόγω του ιδιαίτερου βάρους που δίδεται στον τομέα των τροφίμων έχει εγκαταστήσει πρότυπο χημείο πλήρως εξοπλισμένο.
Χρησιμοποιεί ως πρώτες ύλες μόνο προϊόντα από τη Μεσσηνία και ειδικά προερχόμενα από τους συνεταιριστές της, ώστε να διαφυλάττει την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος, Είναι από τις πρώτες ενώσεις στην Ελλάδα που διαθέτει πιστοποίηση κατά ISO 9001, πιστοποιημένο από την TUV Γερμανίας και φάκελο HACCP.
Στις 17 Μαρτίου με συντριπτική πλειοψηφία η γενική συνέλευση της ΕΑΣ αποφάσισε τη μετατροπή της σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό και καθόρισε τη μερίδα στα 300 ευρώ.
Στις 30 Ιουνίου στην πρώτη γενική συνέλευση του νέου συνεταιρισμού της Ενωσης ορίστηκε το 11μελές προσωρινό Δ.Σ. κι εγκρίθηκε το καταστατικό της οργάνωσης, που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας για επικύρωση.
*** Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς Χανίων  2-1 .- ^
 Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς Χανίων (2-1 ΤΕΛΙΚΟ)
 * Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Αστέρας επί του Πλατανία Χανίων με 2-1 και διατηρήθηκε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκα, υποχρεώνοντας παράλληλα τους Κρητικούς στην πρώτη φετινή τους ήττα. Τα γκολ του Αστέρα πέτυχαν ο Ράγιος στο 43΄και ο Περόνε στο 49' ενώ ο Ουντότζι στο 72' διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Οι Αρκάδες έχουν πλέον 3 νίκες σε 4 ματς στο πρωτάθλημα.
72' Ο Πλατανιάς μειώνει σε 2-1 με γκολ του Ουντότζι και δίνει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
70΄Ο Αστέρας είναι κοντά στη νίκη χάρη στα γκολ που έχουν πετύχει ο Ράγιος στο 43' και ο Περόνε στο 49'.
60' Παραμένει το 2-0 για τον Αστέρα.
53' Το γκολ του Περόνε είναι το τρίτο στο πρωτάθλημα.
49' Με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 49', ο Αστέρας πετυχαίνει το 2-0 με τον Περόνε και πλέον είναι πολύ κοντά στην νίκη!
46' Αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ που δέχτηκε ο Πλατανιάς είναι το πρώτο που δέχεται στο πρωτάθλημα καθώς και ότι μέχρι τώρα η νεοφώτιστη ομάδα της Κρήτης είναι αήττητη!
45' Ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη με τον Αστέρα να προηγείται με 1-0 του Πλατανιά Χανίων, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Το γκολ που έχει δώσει το προβάδισμα στους Αρκάδες σημειώθηκε στο 43' με εξαιρετικό σουτ του Ράγιος. Το ματς ήταν μοιρασμένο μέχρι το 20' όμως στην συνέχεια ο Αστέρας πήρε τον έλεγχο, πίεσε και έφτασε δίκαια στο 1-0. Το δεύτερο ημίχρονο αναμένεται με ενδιαφέρον...

*** Σενάρια συγχώνευσης Πανεπιστημίου - ΤΕΙ με τις σχολές σε Καλαμάτα και Τρίπολη : του Δημήτρη Πλεμμένου
Σενάρια συγχώνευσης Πανεπιστημίου - ΤΕΙ με τις σχολές σε Καλαμάτα και Τρίπολη
* Τρεις προτάσεις για τη διοικητική και οικονομική... διάσωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν πέσει στο τραπέζι του διαλόγου στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ανώτατης παιδείας στη χώρα (πρόγραμμα "Αθηνά"). Καθεμία από αυτές εμπεριέχει διαφορετική ...διαδρομή με στόχο την εξυγίανση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που με τις παρούσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, αν δεν αλλάξει κάτι, οδεύουν στο άγνωστο. Στις δύο από τις τρεις προτάσεις προβλέπεται συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Καλαμάτας, ενώ μόνο μία προβλέπει διατήρηση της αυτονομίας των δύο ιδρυμάτων. Ολες οι προτάσεις προβλέπουν κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων και σχολών. Οσον αφορά τη χωροταξική αναδιάρθρωση, προβλέπονται μεγάλες αλλαγές καθώς δύσκολα θα συνεχίσει η λειτουργία σχολών ή τμημάτων σε Σπάρτη, Ναύπλιο και Κόρινθο. Ουσιαστικά κοινός παρονομαστής των τριών προτάσεων είναι η συγκέντρωση όλων των λειτουργιών του νέου ακαδημαϊκού ιδρύματος πανεπιστημιακού τύπου σε Καλαμάτα και Τρίπολη, με το σκεπτικό ότι σε αυτές τις πόλεις υπάρχουν συνδυαστικά επαρκείς κτηριακές υποδομές, αλλά και το απαραίτητο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό.
Ο περιορισμός της γεωγραφικής διασποράς των τμημάτων των δύο ιδρυμάτων και η πλήρης αναδιάρθρωση των σχολών, των τμημάτων και των προγραμμάτων σπουδών, φαίνεται ότι πλέον φαντάζουν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένα, με δεδομένο και το... νέο χάρτη που διαμορφώνεται στην Πελοπόννησο λόγω της ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου, μειώνοντας αισθητά τις αποστάσεις. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η... επιστροφή του Τμήματος Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών από τη Σπάρτη στην Καλαμάτα, καθώς εκ του αποτελέσματος έχει αποδειχθεί ότι τα λειτουργικά έξοδα είναι πλέον δυσβάστακτα για το ΤΕΙ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Από εκεί και πέρα οι τρεις προτάσεις έχουν κοινό στόχο, αλλά ακολουθούν διαφορετική συλλογιστική.
 Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Η πρώτη πρόταση αναφέρεται στην ανάγκη αναδιάρθρωσης των σχολών και των τμημάτων του ΤΕΙ Καλαμάτας, χωρίς να γίνεται λόγος για συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα αυτή η πρόταση προβλέπει την ακόλουθη δομή στο ΤΕΙ Καλαμάτας:
~*  Σχολή Γεωπονίας
- Τμήμα Γεωπονικής Τεχνολογίας
- Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
 ~* Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
- Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής
- Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υπηρεσιών Υγείας
- Τμήμα Πληροφορικής
~**  Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας
- Τμήμα Λογοθεραπείας
- Τμήμα Ακτινολογίας-Ραδιολογίας
~* Προτείνει μάλιστα την... επιστροφή του Τμήματος Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών από τη Σπάρτη στην Καλαμάτα, καθώς εκ του αποτελέσματος έχει αποδειχθεί ότι τα λειτουργικά έξοδα είναι πλέον δυσβάστακτα για το ΤΕΙ της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Επίσης προτείνεται ένταξη του Ινστιτούτου Ελαίας και Ελαιοκαλλιέργειας του ΕΘΙΑΓΕ στη λειτουργία του ΤΕΙ Καλαμάτας, με σκοπό όχι μόνο τη βιωσιμότητα, αλλά και τη διεύρυνση της επιστημονικής δραστηριότητας των σχετικών τμημάτων του ιδρύματος.
 Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Η δεύτερη πρόταση προχωράει παραπέρα και προβλέπει ουσιαστικά “απορρόφηση” του ΤΕΙ Καλαμάτας από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκέντρωση όλων των σχολών και των τμημάτων που θα προκύψουν σε Καλαμάτα και Τρίπολη. Ειδικότερα με βάση τη συγκεκριμένη πρόταση προκύπτει η ακόλουθη δομή:
~* Σχολή Γεωπονίας
- Τμήμα Παραγωγής και Περιβάλλοντος Φυτών
- Τμήμα Τεχνολογικής Διαχείρισης Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων
~* Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
- Τμήμα Διοίκησης (Επιχειρήσεων, Μονάδων Υγείας και Αυτοδιοίκησης)
- Τμήμα Οικονομικών Επιστημών - Χρηματοοικονομικής
~*
Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών
- Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών
- Τμήμα Φιλολογίας
- Τμήμα Θεατρικών Σπουδών
~* Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας
- Τμήμα Νοσηλευτικής
- Τμήμα Ακτινοδιαγνωστικής και θεραπείας
- Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων
~* Σχολή Επιστήμης και Τεχνολογίας Πληροφορικής
- Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών
- Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών
~* Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
- Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής
- Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων
 Η ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
Στο ίδιο μήκος κύματος με τη δεύτερη πρόταση κινείται και η τρίτη η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων:
- Σχολή Γεωπονίας μέσω της συγχώνευσης των Τμημάτων Φυτικής Παραγωγής και Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και της δημιουργίας Τμήματος Φυτικής Παραγωγής.
- Σχολή Διοίκησης Οικονομίας μέσω της συγχώνευσης των Τμημάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας σε ένα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, το οποίo μαζί με το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής, που θα προέλθει από μετονομασία του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής, θα αποτελέσουν τη σχολή.
*** Τροποποίηση του ΓΠΣ στους κόμβους του περιφερειακού : του Βασίλη Μπακόπουλου
Τροποποίηση του ΓΠΣ στους κόμβους του περιφερειακού
* Την μετακίνηση βορειότερα του κόμβου της Αρτέμιδος προς τον περιφερειακό της Καλαμάτας, αλλά και τον χαρακτηρισμό ως ισόπεδου του -μέχρι τώτα σχεδιασμένου ως ανισόπεδου- κόμβου στο δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης, αφορά η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου.
Στην εισήγησή της η Διεύθυνση Πολεοδομίας του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, ειδικότερα, εισηγείται αφ’ ενός τη σύνδεση του ανισόπεδου κόμβου με την οδό Αρτέμιδος σε νέο σημείο, μέσω του κλάδου της Αγιάννας και αφ’ ετέρου τον προσδιορισμό ως ισόπεδου του κόμβου στο δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης.
Η Διεύθυνση Πολεοδομίας επικαλείται σχετικό αίτημα της ΕΥΔΕ έργων παραχώρησης Πελοποννήσου του υπουργείου Υποδομών -για αναθεώρηση του εγκεκριμένου ΓΠΣ της Καλαμάτας- καθώς, όπως υποστηρίζει η ΕΥΔΕ, «διαπιστώθηκε ότι δεν απεικονίζεται ορθά η σύνδεση του ανισόπεδου κόμβου του Νέδοντα με την οδό Αρτέμιδος, μέσω του κλάδου της Αγιάννας».
Επιπλέον, η ΕΥΔΕ ζητεί «να ελεχθεί η ορθότητα της απεικόνισης του κόμβου Σπάρτης, ο οποίος πλέον προβλέπεται ισόπεδος».
Στην εισήγησή της η Πολεοδομία υποστηρίζει ότι η μεταβολή του ΓΠΣ είναι εφικτή-ακόμα κι αν δεν έχουν παρέλθει 5 χρόνια από τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ, διάστημα κατά το οποίο δεν επιτρέπεται κατά βάση καμία αναθεώρηση.
Η Διεύθυνση, συγκεκριμένα, επικαλείται το νόμο 2508/971, διάταξη του οποίου προβλέπει ότι «για την εφαρμογή έργων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων μεγάλης κλίμακας ή τεχνικής υποδομής, είναι δυνατή η τροποποίηση του ΓΠΣ πριν την παρέλευση 5ετίας από την έγκρισή του».
          
 ***        Ενεργό το δίκτυο της Πελοποννήσου σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ :
Ενεργό το δίκτυο της Πελοποννήσου σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
* "Το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου χαρακτηρίζεται ενεργό και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να δρομολογεί αμαξοστοιχίες υπηρεσιακού ή εκδρομικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της νομιμότητας". Αυτό ξεκαθαρίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς το Δήμο Καλαμάτας με έγγραφό της, στο οποίο τον ενημερώνει για την εκδρομική αμαξοστοιχία της που θα κυκλοφορήσει στο σιδηροδρομικό δίκτυο την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, με αφετηρία την Τρίπολη και κατάληξη την Καλαμάτα, ενώ το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου θα αναχωρήσει από την Καλαμάτα και θα καταλήξει στον Πύργο.
Ας σημειωθεί, εξ άλλου, ότι χθες το βράδυ, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ο Π. Νίκας είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΟΣΕ Νίκο Ιωαννίδη -αν και το αντικείμενο της συνάντησης δεν έγινε γνωστό.
Ο δήμος, στη σχετική ανακοίνωσή του, αρκείται να δηλώσει ότι ανακοινώσεις για το περιεχόμενο της συνάντησης θα γίνουν τη Δευτέρα.

*** Ο Τάκης Κατσίβελας για τη θέση διοικητή στην 6η ΥΠΕ :
Ο Τάκης Κατσίβελας για τη θέση διοικητή στην 6η ΥΠΕ
*  ΕΝΩ ΠΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΗ
 Ο γιατρός - πρώην διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων Τάκης Κατσίβελας είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας), με έδρα την Πάτρα. Ο κ. Κατσίβελας ήταν υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας στις τελευταίες εκλογές και θεωρείται από τα πιο έμπιστα πρόσωπα για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για την ίδια θέση ενδιαφέρεται και ο μεσσήνιος Χρήστος Γιάνναρης, πρώην διοικητής ΔΥΠΕ Πελοποννήσου και γραμματέας του Τομέα Παλλινοστούντων της Ν.Δ.
*** Τατούλης: "Θεμελιώδης ιστός της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι Τρίτεκνοι" :
Τατούλης: "Θεμελιώδης ιστός της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι Τρίτεκνοι"
* "Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες είναι η μία κοινωνική ομάδα να σταθεί δίπλα στην άλλη, ούτως ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αλληλοκάλυψη των ελλειμματικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές ομάδες" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου, χαρακτηρίζοντας την κοινωνική αυτή ομάδα "ως το θεμελιώδη ιστό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και την ελπίδα και την αισιοδοξία αυτού του τόπου".
Οι πρόεδροι των ενώσεων, κ.κ. Κορομηλάς Χρήστος εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Τριτέκνων Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος εκ μέρους της ένωσης της Τρίπολης, Κατερίνα Μερκούρη εκ μέρους της ένωσης Κορινθίας, Γιάννης Σοροβίγκας εκ μέρους της Αργολίδας, Νίκος Αποστολόπουλος εκ μέρους της ένωσης της Μεγαλόπολης και Κ. Βελισσάρη – Βαδάκογλου Χαρούλας εκ μέρους της ένωσης της Λακωνίας, έθεσαν ως προτεραιότητες την εφαρμογή πολιτικών για την αντιμετώπιση του έντονου και διαρκώς εντεινόμενου δημογραφικού προβλήματος και τη διασύνδεσή του με τη στήριξη των τριτέκνων. Ζήτησαν επίσης από τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη την παρέμβασή του προκειμένου να προωθηθούν παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση πρόσβασης των τριτέκνων στην εργασία, αλλά και για συνεργασίες με τα ΚΤΕΛ και τα επιμελητήρια για την παροχή εκπτώσεων.
Ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη των τριτέκνων προς την Περιφέρεια, τους ενημέρωσε για μια σειρά πρωτοβουλιών σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο για την εφαρμογή κοινωνικών δράσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε ότι ήδη έχουν εξεταστεί οι δυνατότητες παρέμβασης της Περιφέρειας για ουσιαστική στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών, ακόμα και σε τομείς όπου δεν έχει την αρμοδιότητα.
Από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου
***  Οι εργαζόμενοι της "Ηλιόσφαιρας" στον Τατούλη   :       
Οι εργαζόμενοι της "Ηλιόσφαιρας" στον Τατούλη
* "Θεωρώ αδιανόητο να υπάρξουν εξελίξεις εις βάρος των εργαζομένων και θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να προστατέψω τα συμφέροντά τους" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απευθυνόμενος προς την αντιπροσωπεία των εργαζομένων της εταιρείας «Ηλιόσφαιρα» που τον επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να του εκθέσουν την υφιστάμενη κατάσταση και να εξετάσουν τις δυνατότητες αποτροπής παύσης λειτουργίας του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την κατανόησή του, αλλά και τη βαθιά γνώση του για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, όπως επίσης και για την πρόθεσή του να προβεί σε δυναμικές παρεμβάσεις προκειμένου να μη θιγούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και να μη χαθεί μια σημαντική επένδυση για την πόλη της Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 Από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου
***  ΣΚΑΙ, FLY και Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας συγκεκντρώνουν φαρμακευτικό υλικό   :     ΣΚΑΙ, FLY και Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας συγκεκντρώνουν φαρμακευτικό υλικό 
* Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το πρωί, συγκεντρώνουμε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης!
Τα φάρμακα που θα συγκεντρωθούν στο ειδικό περίπτερο που θα στηθεί,θα διατεθούν σε αναξιοπαθούντες και άτομα που έχουν ανάγκη. Καλούνται όσοι πολίτες διαθέτουν φάρμακα και δεν τα χρειάζονται να προσέλθουν στο σημείο, και με μια κίνηση ανθρωπιάς και ευαισθησίας να βοηθήσουν συμπολίτες που στερούνται ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.
 ΣΚΑΙ, FLY και Φαρμακευτικός Σύλλογος Λακωνίας!
Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας – Δήμος Σπάρτης!
Στη δράση συμμετέχουν φορείς και σύλλογοι του νομού!
 Όλοι μαζί μπορούμε και στην ΥΓΕΙΑ!
*** Σύλληψη Νιγηριανού με πλαστό διαβατήριο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας :
Σύλληψη Νιγηριανού με πλαστό διαβατήριο στο αεροδρόμιο Καλαμάτας
*   Συνελήφθη, χθες (20-9-2012) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του 33χρονου, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για Νυρεμβέργη Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, ήταν προφανώς πλαστά. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) διαβατήριο Νιγηριανών Αρχών και μία (1) άδεια διαμονής Σουηδικών Αρχών. Ο 33χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Πηγή : εφημ. ελευθερία Μεσσηνίας  2012 .-       
***
~*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 :
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/1-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/09/02-2012.html , Κυριακάτικο αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/01-02-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 01 και 02 Σεπτέμβριος 2012.-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/09/13-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-   
~**
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://snsarfara.blogspot.gr/2012/09/14-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση , ΖΗΣΕ την Ελλάδα , Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/09/menoyme-15-2012.html , MENOYME ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/09/16-2012.html   , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/09/17-2012.html , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012.-
~**~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/19-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 , ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ : Το γάλα είναι το αίμα της ζωής μας , η Ελλάδα είναι η αναπνοή μας !!!
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ΔΕΙΤΕ και ΖΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ 20/09/2012 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/21-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/09/22-2012.html , Μένουμε Και Βλέπουμε Ελλάδα Σαββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 .-
 ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 .-
~**
~*** ΦΩΤΟ-ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ :

**** ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ  ΑΠΟ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ :
~** ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ 2 ΕΤΩΝ 2012 P1020374.MP4: Stamatios Junior:

 http://youtu.be/1OJSOiSnBdw




~** Γεννέθλια Σταματάκου 2 ετών 2012 P1020379.MP4 :

http://youtu.be/j8bNO5pKlCs





~** ΑΡΦΑΡΑ 2012 ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ P1020395.MP4 :

http://youtu.be/qyhnJ7bpYgE



**
~**** ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ …και στην ξεχασμένη Ελλαδα της Μ. Ασίας ...  ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :




~***** ΧΙΟΣ βράδυ παραλία 12-9-12 P1020294.MP4 :



http://www.youtube.com/watch?v=xVTsvwwgpXE&feature=share&list=UUW42ix16LmFdIRIhbP-OHEw









~** Διαδρομές στην Μυτιλίνη 2012 : Διαδρομές στην Μυτιλίνη 2012



P1010847.MP4 : http://youtu.be/-9-n53laIdw  







~** Μυτιλήνη Αϊβαλι 2012 P1010849.MP4 :



http://youtu.be/Br5qC03h83Y





~** Μυτιλίνη Μοσχονήσια 2012 P1010878.MP4 :



http://youtu.be/qHsBigyWY7I







~*** ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2012 P1010879.MP4 :



http://youtu.be/YP5oDHDeovI







~*** Μυτιλήνη διασκέδαση 2012 P1010846.MP4 :



http://youtu.be/8va0nmO9pUk







~~*** Αρχαία Πέργαμος 9/9/2012 P1010922.MP4 :



http://youtu.be/q7LcMTQGya0





~*** Πέργαμος Μ. Ασία 2012 P1010935.MP4 :



http://youtu.be/ff5_W9v8IVE







~^*** Αχαία Πέργαμος 9/9/2012 P1010939.MP4 :



http://youtu.be/gBPOV_LRNO8







~** ΠΕΡΓΑΜΟΣ Τουρκία 2012 P1010940.MP4 :



http://youtu.be/XOwx2QJksYk







~*** ΑΡΧΑΙΑ ΠΕΡΓΑΜΟΣ 2012 P1010943.MP4 :



http://youtu.be/RH-wNwmCyF0







~*** ΜΥΤΙΛΗΝΗ ενημέρωση 2012 P1010994.MP4 :



http://youtu.be/Y4fqyP1WbjI







~*** ΜΥΤΙΛΙΝΗ 8-12 /9 /2012 995 :L



http://youtu.be/8ArYiS0d5Ms







~** *ΟΛΥΜΠΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 2012 996 :



http://youtu.be/v94AKczOgJM







~*** ΑΓΙΑΣΟΣ 2012 997 :



http://youtu.be/qAeSC37VRrg







~***ΠΛΩΜΑΡΙ Μυτιλήνης 2012 998



http://youtu.be/1Z9B0l3rPm8







~*** Τρίγωνας Λέσβου 2012 : 112 :



http://youtu.be/-_1asAGQGX0







~*** ΑΓ, ΙΣΙΔΗΡΟΣ ΛΕΣΒΟΥ 2012 113 :



http://youtu.be/CFjeP1pwzl0









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου