ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11 Ιουνίου  2013 :
ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ
ΤΑΤΟΪ

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :


 *** Σοβαρά τραυματισμένος και ο 18χρονος που παρέσυρε τον άτυχο 65χρονο χθες στα Αρφαρά
          Τη ζωή του έχασε χθες το πρωί ο 65χρονος Θανάσης Πολυχρόνης του Βασιλείου, όταν παρασύρθηκε από μηχανάκι, επί της παλιάς εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης, στο ύψος του χωριού Άγιος Κωνσταντίνος.
Ο άτυχος 65χρονος από τα Αρφαρά προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο, όταν παρασύρθηκε από το μηχανάκι που οδηγούσε ένας 18χρονός από το χωριό Αλώνια. Το αποτέλεσμα ήταν ο 65χρονος να χάσει τη ζωή του και ο 18χρονος να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

*** Μαχαιρωμένος νεαρός άντρας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας!!

Εσπευσμένα στο χειρουργείο οδηγήθηκε χθες νωρίς το βράδυ ένας νεαρός άντρας, ο οποίος, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, είχε πληγή από μαχαίρι. Ο νεαρός έφτασε μόνος του στα επείγοντα του Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε γίνει καταγγελία στην Αστυνομία για κάποιο σχετικό επεισόδιο.

*** «Θα την κρατήσουμε ανοιχτή»
Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, πλήθος κόσμου έξω από το ραδιομέγαρο
Πλήθος κόσμου έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
Πλήθος κόσμου έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  
* Με κατάληψη διαρκείας, συνεχή λειτουργία και έκτακτα δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης αποφάσισαν, να κρατήσουν «με κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή».  Πλήθος κόσμου, δημοσιογράφων, συνδικαλιστών και όσων αντιδρούν στην απόφαση έχει συγκεντρωθεί έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
* Ανάστατοι οι εργαζόμενοι
Πραξικοματικό  κυβερνητικό   ΛΟΥΚΕΤΟ στην ΕΡΤ .. Δεν  έχουμε κρατική τηλεόραση και Ραδιόφωνο από 10.00 μ.μ. ώρα 11-6-2013.-
 
 ~   Σφοδρές αντιδράσεις των κομμάτων για το λουκέτο στην ΕΡΤ















    




** ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ   ΕΡΤ  11 6 2013: http://youtu.be/_Lowvi_Nhmc ,
* Την έντονη αντίδραση όλων των κομμάτων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με κατάληψη διαρκείας, συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ και έκτακτα δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Υπέρ της αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά κατά του κλεισίματος τάχθηκε το ΠΑΣΟΚ, διά του γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη, τονίζοντας ότι «μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα».
«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει. Απαιτούμε, όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα, να εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, που πρέπει να μειωθεί.
»Μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα. Θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων. Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο» δήλωσε ο κ. Μανιάτης.
Η ΔΗΜΑΡ επανέλαβε την «κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ» και προανήγγειλε ότι δεν θα ψηφίσει την σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
«Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι υπουργοί που υπέδειξε  η ΔΗΜΑΡ δεν συνυπέγραψαν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός της πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου οποτεδήποτε έρθει στη βουλή» αναφέρει σχετικήα ανακοίνωση.
Για «πράξη ακραίου αυταρχισμού» ενάντια «στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία» μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης «να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους.»
«Πριν από λίγο παρακολουθήσαμε μια ακραίου αυταρχισμού δήλωση εκ μέρους του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος υιοθετώντας τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», μας ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Μίλησε για αδιαφάνεια και σπατάλες. Προφανώς πρόκειται για μία δημόσια αυτοκριτική του πολιτικού προϊστάμενου της δημόσιας τηλεόρασης, του ίδιου και των προκατόχων του, διότι αυτοί ευθύνονται για όλα αυτά τα οποία ο ίδιος χρέωσε στους εργαζόμενους.
»Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικιάς τους αντίληψης της δημοκρατίας.
»Θέλω να επαναλάβω για ακόμα μία φορά την απόλυτη δέσμευσή μας να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα να δεσμευτούμε πολιτικά απέναντι και στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία, ότι θα αποτελέσουμε ανάχωμα στην προσπάθεια συρρίκνωσής της, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως προστατεύοντας και μία αντίληψη αδέσμευτης, δημοσιογραφικά υπεύθυνης και ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης.
»Φοβάμαι ότι όταν έρθει η απόφαση να συζητηθεί στο κοινοβούλιο, επειδή πρόκειται για μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα έχουν περάσει ίσως αρκετοί μήνες και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν μπορούν να περιμένουν τους ρυθμούς του κοινοβουλίου. Θα έλεγα με μία φράση ότι η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει και σε αυτό τον αγώνα πρέπει ο καθένας να «βάλει πλάτη»: εργαζόμενοι, πολιτικά κόμματα και ολόκληρη η κοινωνία» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.
Την αντίθεση στα σχέδια για συρρίκνωση της ΕΡΤ εξέφρασε για λογαριασμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο βουλευτής επικρατείας και τομεάρχης για θέματα ΜΜΕ Τέρενς Κουίκ.
«Πριν από λίγο, μέσα από το κτίριο της ΕΡΤ όπου βρισκόμουν, κοντά στους εργαζόμενους, παρακολούθησα το ραδιοτηλεοπτικό «διάγγελμα» του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμωνα Κεδίκογλου. Πρόκειται για το δημοσιογράφο που έχει περάσει και εκείνος, ωφελημένος τα μέγιστα, από την ΕΡΤ. Το περιεχόμενο των όσων είπε ήταν γεμάτο από αναλήθειες, από ανακρίβειες και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για ανθρώπους, με πολλούς από τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. Ισχύουν στο ακέραιο οι δηλώσεις που έχω ήδη κάνει για το θέμα της ΕΡΤ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με τον κ. Σίμωνα Κεδίκογλου όταν το θέμα έρθει και στη Βουλή».
«2500 οικογένειες και η δημόσια τηλεόραση στο βωμό του φιάσκου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ-ΟΠΑΠ. Έρχεται η σειρά κάθε Ελληνα αν δεν έχει ήδη έλθει. Αντίσταση». Αυτό ήταν το σχόλιο του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στο Τwitter.
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης, μίλησε για διαδικασία «που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και κάλεσε σε συμπαράσταση στους εργαζόμενους. «Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της ΕΡΤ  βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση και πετώντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Είναι διαδικασία που οδηγεί στο να ρίξει στα χέρια των ιδιωτών όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
»Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι για την πορεία της ΕΡΤ πρέπει να σημάνει συναγερμός! Αφορά όλο τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα. Χρειάζεται μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ» δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.
Τη διαφωνία του με τη σχεδιαζόμενη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ εξέφρασε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος είχε συντάξει και υποβάλλει ένα πρόγραμμα εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
«Η "λύση" που σήμερα προκρίνεται -και που αμφιβάλλω αν είναι δυνατόν να προχωρήσει- ούτε αντικειμενικά κριτήρια χρησιμοποιεί ούτε ορθολογικά στοιχεία περιέχει, κυρίως δε αντιστρατεύεται την ίδια τη λογική της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 »Ακόμη και τώρα υπάρχει περιθώριο για λογική και συναινετική λύση στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ που οφείλει να λειτουργεί με κοινωνική ευθύνη και συνείδηση και η οποία επιπλέον αποτελεί ένα κρίσιμο δημόσιο οργανισμό για την δημοκρατία, τον πολιτισμό αλλά και την έξοδο από την κρίση» δήλωσε ο κ. Μόσιαλος.  Newsroom ΔΟΛ
*** Η ΕΡΤ δολοφονείται 11 - 6 - 2013: http://youtu.be/Z8MQQwu8hHU,
*** ΨΑΛΙΔΑ στην ελληνική φύση 2013: http://youtu.be/z8zL3TP4Ya0 ,
*** Μείωσε οφειλή από 21.000 σε 1.200 ευρώ το ειρηνοδικείο Καλαμάτας!
    Της Βίκυς Βετουλάκη
 Μία από τις μεγαλύτερες μειώσεις σε υπερχρεωμένο νοικοκυριό αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας με νέα του απόφαση.
Δέχτηκε, λοιπόν, την αίτηση 43χρονου και ρύθμισε τα χρέη επί μια 4ετία. Η οφειλή του ανέρχεται περίπου στα 21.000 ευρώ και θα καταβάλει συνολικά στην οφειλέτρια τράπεζα 1.200 ευρώ!

***  Ενδιαφέρον από επιχειρήσεις υδροπλάνων για το λιμάνι της Καλαμάτας
Πρόταση για δημιουργία περιφερειακού υδατοδρομίου προτίθεται να καταθέσει στο Δήμο Καλαμάτας η εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία. Για το σκοπό αυτό, θα γίνει σύντομα συνάντηση στο Δημαρχείο.
Η εταιρεία, σε επιστολή της προς το δήμαρχο, αναφέρει πως «έχει εξασφαλίσει μεγάλο επενδυτικό κεφάλαιο από επενδυτικό κολοσσό του εξωτερικού», καθώς και ότι «ξεκινά με βάση την εξασφάλιση λειτουργίας όσο περισσοτέρων υδατοδρομίων μπορούμε με άξονα την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα».
Περαιτέρω, η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας τονίζει ότι «είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, τη σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο».
Σημειώνει, τέλος, πως, όσον αφορά στο Δήμο Καλαμάτας, επιδιώκει «αναλυτική και εξαντλητική συζήτηση των επιλογών ως προς το χώρο προσγείωσης των υδροπλάνων, αλλά και ελλιμενισμού τους, ώστε να διασφαλισθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ασφαλέστερη λειτουργία τους, έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην παρακάμπτουν τον νόμο ή να διακυβεύουν την ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων».
Επισημαίνεται ότι στο-υπό διαβούλευση από την προηγούμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου- Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, σχετικά με τις μεταφορικές υποδομές δίδεται η κατεύθυνση για τη «δημιουργία τοπικών δικτύων σύνδεσης τουριστικών προορισμών μέσω της χρήσης υδροπλάνων, με στόχο την ικανοποίηση αναμενόμενης μεγάλης τουριστικής ζήτησης σε παράκτιες, παραλίμνιες περιοχές και νησιά, που υποεξυπηρετούνται σήμερα».

***  Στρατηγικός ο ρόλος της Καλαμάτας στην κρουαζιέρα
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ Στρατηγικός ρόλος από το νέο Χωροταξικό Σχεδιασμό
 Πλήρης υπήρξε η επιβεβαίωση ρεπορτάζ του «Θάρρους» προηγούμενων ημερών σχετικά με το ρόλο του λιμανιού της Καλαμάτας στο νέο τουριστικό χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας.
Όπως σημείωσε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παν. Νίκας, στρατηγικό ρόλο για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας προβλέπει για την Καλαμάτα το-υπό διαβούλευση από την προηγούμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου-Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό.
Μάλιστα, προβλέπεται η κατά προτεραιότητα δημιουργία εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας, καθώς και άλλα οφέλη. Σημειώνεται, επίσης, ότι η Καλαμάτα θέτει υποψηφιότητα και ως πύλη εισόδου για τους επιβάτες κρουαζιέρας, κάτι που προβλέπεται στο νέο Πλαίσιο, καθώς διαθέτει αεροδρόμιο διεθνών συνδέσεων.
Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος είχε συναντηθεί στις 29 Αυγούστου πέρυσι με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη και είχε μετάσχει σε σύσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού, υπό την προεδρία της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη. Είχε επιδώσει, δε, στους υπουργούς προτάσεις επί του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, όπου τόνιζε ότι ο Δήμος θεωρεί «επιβεβλημένη την ένταξη της Καλαμάτας στις πόλεις με δυνατότητα να εξυπηρετήσουν κρουαζιερόπλοια».
 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Στο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τον τουρισμό μεγάλο μέρος των δυτικών ακτών του Μεσσηνιακού Κόλπου και τμήματα των ακτών του Ιονίου περιλαμβάνονται στις αναπτυσσόμενες τουριστικά περιοχές.
Οι χαρακτηριζόμενες με τον τρόπο αυτό περιοχές είναι εκείνες οι οποίες έχουν αποκτήσει ή εμφανίζουν σταδιακά σημαντική δυναμική τουριστικής ανάπτυξης και έχουν περιθώρια ανάπτυξης μαζικού τουρισμού. Οι περιοχές αυτές προορίζονται κατά προτεραιότητα έναντι των άλλων τουριστικών δραστηριοτήτων για ολοκληρωμένες και οργανωμένες τουριστικές παρεμβάσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Το προαναφερθέν Πλαίσιο περιλαμβάνει και «περιοχές με περιθώρια ανάπτυξης ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού». Σε αυτές, μεταξύ άλλων, ανήκουν ο Ταΰγετος, καθώς και η ορεινή κεντρική Μεσσηνία και η Νέδα.

***  Τέλος 2013- αρχές 2014 η γέφυρα στα Παραδείσια
        Η κατασκευή αυτοκινητόδρομου μήκους 11,2 χιλιομέτρων στο τμήμα αυτό, περιλαμβανομένων των εργασιών πριν και μετά την κατάρρευση, κόστισε 183,7 εκατ. ευρώ
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Η παράκαμψη των 800 περίπου μέτρων στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, η οποία παραδόθηκε πρόσφατα στην κυκλοφορία, «μας έκλεισε» προσωρινά «τα μάτια» για το έργο κατασκευής της γέφυρας, έτσι ώστε ο δρόμος να παραδοθεί ολοκληρωμένος προς χρήση.
Το «Θάρρος» επικοινώνησε χθες με το διευθυντή του έργου, Νίκο Ντονά, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για την τύχη του πολύπαθου έργου. Όπως μας είπε, τους τελευταίους μήνες οι ρυθμοί υλοποίησης είχαν πέσει λόγω σοβαρών προβλημάτων στη χρηματοδότηση. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν τέσσερις πολύτιμοι μήνες.
Το τελευταίο διάστημα, όμως, τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν, η ροή χρηματοδότησης ομαλοποιήθηκε κι έτσι το έργο δουλεύεται και πάλι με εντατικούς ρυθμούς. Μάλιστα, πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η τοποθέτηση της γέφυρας. Η δε ολοκλήρωση των εργασιών, αν δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα, προβλέπεται σε περίπου επτά (7) μήνες. Έτσι, τέλη του 2013, αρχές του 2014, ο δρόμος θα παραδοθεί πλήρως ολοκληρωμένος.
Εν τω μεταξύ, στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα «Καθημερινή» ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο έργο. Σε ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου αναφέρονταν τα εξής, αν και δε σημειώνεται ότι το κόστος δεν επιβάρυνε στο σύνολό του το ελληνικό κράτος, δεδομένου ότι μεγάλο τμήμα της αποκατάστασης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ - ούτως ή άλλως, όμως, το κόστος είναι ιλιγγιώδες:
«Σε λιγότερο από ένα έτος, το τελευταίο κομμάτι του τμήματος Παραδεισίων - Τσακώνας, μια γέφυρα 390 μέτρων, θα τελειώσει. Και τότε, το συγκεκριμένο τμήμα της εθνικής οδού Κορίνθου - Καλαμάτας θα μπορεί πλέον να καταχωρισθεί στην ιστορία των δημοσίων έργων της χώρας μας ως ένα ακόμα... γεφύρι της Άρτας. Ένα τμήμα 11,2 χιλιομέτρων που θα έχει χρειαστεί 23 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Και για το οποίο θα έχουν διατεθεί ανά τα έτη περισσότερα από 180 εκατ. ευρώ.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το τμήμα Παραδεισίων - Τσακώνας ανακατασκευάστηκε σταδιακά και με διαδοχικές εργολαβίες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την περίοδο 1991-2000 και δόθηκε στην κυκλοφορία το 2000. Συνολικά, η κατασκευή του είχε κοστίσει περί τα 40 εκατ. ευρώ. Τρία χρόνια αργότερα, το Φεβρουάριο του 2003, ο δρόμος... κατολίσθησε, μαζί με 6 εκατ. κυβικά μέτρα χώματος.
Εκτός από την ευθύνη που μπορεί να αποδοθεί σε ένα ισχυρό φυσικό φαινόμενο, ήταν προφανές ότι υπήρξε κακοτεχνία. Ως αποτέλεσμα, στις 20 Φεβρουαρίου 2003 ο εισαγγελέας Καλαμάτας διέταξε έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια κατάρρευσης του δρόμου και να αποδοθούν ευθύνες. Η τύχη της έρευνας αγνοείται. Το έργο επαναδημοπρατήθηκε το 2005 και ένα έτος αργότερα, ανέλαβε την κατασκευή του η κοινοπραξία Alpine Bau – ΤΕΡΝΑ, με προϋπολογισμό 83.177.531 ευρώ. Το 2007 υπεγράφη και σύμβαση με την κοινοπραξία «Τεχνικός Σύμβουλος Τσακώνας» για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για το έργο, ύψους 2,4 εκατ. ευρώ. Το έργο είχε προθεσμία ολοκλήρωσης 3 ετών, δηλαδή στις 28.6.2009. Όμως, υπήρχε μια κρίσιμη λεπτομέρεια: επειδή η ανακατασκευή του δρόμου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε ενταχθεί στο Β΄ ΚΠΣ, έπρεπε να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους.
Και μετά... άρχισε η αύξηση του προϋπολογισμού. Το 2009 αυξήθηκε στα 87,3 εκατ. ευρώ και πήρε παράταση ενός έτους, έως το 2010. Το 2010 αυξήθηκε κατά 6 εκατ. ευρώ, φθάνοντας τα 93,5 εκατ. ευρώ, ενώ υπεγράφη και συμπληρωματική σύμβαση 31 εκατ. ευρώ. Το 2011 δόθηκε νέα παράταση έως τις 28/10/2012, ενώ το 2012 ο προϋπολογισμός του έργου είχε πλέον ανέβει στα 94,1 εκατ. ευρώ, η 1η συμπληρωματική σύμβαση στα 31,9 εκατομμύρια, ενώ υπεγράφη και 2η συμπληρωματική σύμβαση (αρχικά για 6,2 εκατ. ευρώ, στη συνέχεια μειώθηκε στα 5,8 εκατ. ευρώ). Τέλος, το 2012 δόθηκε 4η παράταση έως τις 28/12/2013.
Αντίστοιχα μέσα στο 2011 και το 2012 υπεγράφησαν δύο συμπληρωματικές συμβάσεις και με την κοινοπραξία των συμβούλων. Τέλος, ο προϋπολογισμός της αρχικής σύμβασης έφθασε το 2013 στα 102, 1 εκατ. ευρώ και μαζί με τις 2 συμπληρωματικές συμβάσεις στα 139,8 εκατομμύρια. Αν σε αυτά προστεθούν και τα 3,9 εκατ. που δόθηκαν στους συμβούλους, τότε ο προϋπολογισμός της ανακατασκευής του έργου φθάνει στα 143,7 εκατομμύρια. Αν σε αυτά προστεθούν και τα 40 εκατομμύρια που κόστισε ο δρόμος πριν καταρρεύσει, τότε καταλήγουμε ότι τα 11,2 χιλιόμετρα του Παραδείσια - Τσακώνα κόστισαν συνολικά στο κράτος 183,7 εκατ. ευρώ...». 

***  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΡΑ Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)
 
 Νεότερη Ενημέρωση:
Όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το κτίριο της ΕΡΑ Καλαμάτας από ολες τις τάξεις και τους φορείς της Πόλης της Καλαμάτας. Με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης απολύονται 13 εργαζόμενοι στην Καλαμάτα. Οι Δημοσιογράφοι του Σταθμού είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις εκπομπές τους και να μην κλείσουν το σταθμό. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή έξω από το Κτίριο της ΕΡΑ Καλαμάτας. Με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι καλούν τους πολίτες της πόλης και τους ακροατές να παραβρεθούν εκεί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στο κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που περιλαμβάει και το κλείσιμο των Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΤ, καλούμε τους ακροατές μας, τους πολίτες, τις συλλογικότητες της πόλης, τους εκπροσώπους φορέων, της αυτοδιοίκησης και των πολιτικών κομμάτων, να συμπαρασταθούν στον αγώνα που δίνουμε για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ του υπέρτατου δημοκρατικού αγαθού της ενημέρωσης και του πολιτισμού.
Συγκεντρωνόμαστε όλοι στις 7 μ.μ. σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου, στο κτίριο της ΕΡΑ Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο).
Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν την ίδια ώρα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και στους κατά τόπους Περιφερειακούς Σταθμούς.
Video: 



 
***  855 οι νέοι φοιτητές στην Καλαμάτα, 0 στην Λογοθεραπεία
            Συνολικά 855 φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να σπουδάσουν στην Καλαμάτα σύμφωνα με τις θέσεις που ανακοίνωσε πριν μερικά λεπτά το Υπουργείο Παιδείας.
Η Λογοθεραπεια δεν θα δεχτεί νέους εισακτέους ενώ αναλυτικά οι θέσεις είναι οι εξής:
 
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ125
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ115
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ150
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ100
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ135
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ130
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
 
 ***Δύο βραβεία στο Ισραήλ για το Μεσσηνιακό λάδι
           
Δύο είναι τα βραβευμένα ελαιόλαδα του Διεθνούς Διαγωνισμού Γευσιγνωσίας Terra Olivo 2013, που οργανώθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ. Συγκεκριμένα:
Best of Greece: Blαuel Greek Organic Products, Mani Blαuel Organic Extra Virgin Olive Oil.
Prestige Gold: AGROVIM S.A. Iliada Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata.


 
***  Ο Δικηγορικός Σύλλογος ανακαίνισε τα κρατητήρια στο Δικαστικό Μέγαρο
             Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Οριακά είναι τους τελευταίους μήνες, από άποψη δυναμικότητας, τα κρατητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τους κρατούμενους να παραμένουν εκεί δύο και τρεις μήνες υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, καθώς ούτε να προαυλιστούν μπορούν ούτε να έχουν το δικό τους χώρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των κρατουμένων και, φυσικά, των αστυνομικών.
Από την άλλη πλευρά, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας προχώρησε σε εργασίες συντήρησης στα κρατητήρια του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας.
  Ανακαίνιση
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Κώστας Μαργέλης, θέλοντας και εμπράκτως ο Σύλλογος να δείξει την ευαισθησία του προς τους κρατουμένους, για δεύτερη φορά τα τελευταία 3 χρόνια προχώρησε σε ανακαίνιση των κρατητηρίων του Δικαστικού Μεγάρου: «Στόχος είναι οι κρατούμενοι που έρχονται, ειδικά, για υποθέσεις στα εφετεία να μένουν σε όσο το δυνατόν ανθρώπινες  συνθήκες. Μια τέτοια κίνηση πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας, όπου οι συνάνθρωποί μας σταυλίζονται. Δυστυχώς, τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας λειτουργούν πλέον ως φυλακές. Άνθρωποι παραμένουν εκεί επί πολλούς μήνες, περιμένοντας  τη μεταγωγή τους σε καταστήματα κράτησης, τα οποία πλέον λόγω πληρότητας δε δέχονται άλλους κρατουμένους».
  Υπερφορτωμένα
Σε ό,τι αφορά τα κρατητήρια στην Αστυνομία, είναι μόνιμο το πρόβλημα της μακράς παραμονής κρατουμένων σε αυτά και, κυρίως, αλλοδαπών. Σχετικά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, σημείωσε ότι οι περισσότερες Αστυνομικές Διευθύνσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα κρατητήρια λόγω της μεγάλης παραμονής σε αυτά τόσο αλλοδαπών όσο και ποινικών κρατούμενων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των κρατουμένων και των αστυνομικών.
«Τα κρατητήρια έχουν γίνει πολλές φορές μικρές φυλακές. Έχουν γίνει διαβήματα επανειλημμένα από τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων, τόσο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης όσο και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Σε ό,τι αφορά τα κρατητήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, μέχρι πριν από λίγες ημέρες είχε ποινικούς κρατούμενους που παρέμεναν δύο και τρεις μήνες. Αυτοί έφυγαν, αλλά τα κρατητήρια είναι οριακά», συμπλήρωσε.
Η δυναμικότητα των κρατητηρίων του Α.Τ. ανέρχεται σε 48 θέσεις και χθες υπήρχαν 49 κρατούμενοι, με αλλοδαπούς να βρίσκονται εκεί εδώ και μήνες.
Ο κ. Αδαμόπουλος παρατήρησε, τέλος, πως είναι λογικό, όταν παραμένουν οι κρατούμενοι για τόσο χρονικό διάστημα, οι συνθήκες να μην είναι οι ενδεδειγμένες, καθώς τα κρατητήρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων δεν ενδείκνυνται για διαμονή πέραν των λίγων ημερών. 

*** Κάτοικοι Μεσσηνίας οι δράστες της χασισοφυτείας στη Λακωνία
             Από τη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος ο 49χρονος και από τη Λακωνία αλλά κάτοικος Μεσσήνης ο 43χρονος που συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου για καλλιέργεια 142 χασισόδεντρων σε αγροτοδασική περιοχή στο χωριό Μυρσίνη του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Γυθείου εντόπισαν αρχικά σε κατάλληλα διαμορφωμένη έκταση τη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και την έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου συνέλαβαν τους 3 δράστες εντός (μαζί τους ήταν κι ένας 32χρονος Αλγερινός).
Τα 142 δενδρύλλια κάνναβης είχαν ύψος από 0,7 έως 2,3 μέτρα, ενώ εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 κροτίδες. 

*** Σαν σήμερα ...στις 11 Ιουνίου 
    Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία 
ΤΟ «Θάρρος» χάρις εις την ενημερότητα του εν Αθήναις συντάκτου του Θεοδ. Καλογερίκου είχεν από της 5ης απογευματινής ώρας επείγον τηλεγράφημα δια του οποίου ανηγγέλλετο η δια πλειονοψηφίας απόφασις της Γερμανικής Εθνοσυνελεύσεως της Βαϊμάρης υπέρ της υπογραφής της ειρήνης. Το τηλεγράφημά μας τούτο εσπεύσαμεν να το τοιχοκολλήσωμεν, ίνα λάβη αμέσως γνώσιν η πόλις μας.
  ΤΗΝ 9ην νυκτερινήν ώραν επίσημον τηλεγράφημα προς την Νομαρχίαν και τον Στρατιωτικόν Διοικητήν ανήγγειλε την χαρμόσυνον είδησιν επιβεβαιούν το τηλεγράφημα του εν Αθήναις ανταποκριτού μας. Η είδησις επιβεβαιωθείσα επισήμως πλέον και μεταδοθείσα αστραπιαίως εις την πόλιν μας ανεστάτωσεν αυτήν.
  ΧΙΛΙΑΔΕΣ λαού με ζωηρότατον εθνουσιασμόν υπό τας χαρμοσύνους κωδωνοκρουσίας έσπευδον εις την πλατείαν της 23ης Μαρτίου εκ πάσης συνοικίας της πόλεως αδιακρίτως φύλου και ηλικίας. Η εξαιρετική αύτη κίνησιν εκράτησε μέχρι του μεσονυκτίου με θερμοτάτας εκδηλώσεις υπέρ των ισχυρών συμμάχων μας και του Βενιζέλου.
  -ΠΡΟΧΘΕΣ την Κυριακήν ραγδαιοτάτη βροχή μετά χαλάζης αρκετού μεγέθους καταπεσούσα εις τα χωρία Γλιάτα, Αγριλόβουνον Κωνσταντίνους και Μούγα επένεγκεν σοβαράς ζημίας επί του ελαιοκάρπου κυρίως και επί των ειδών της κηπουρικής τα οποία τελείως κατέστρεψεν. Η μεγαλειτέρα καταστροφή εις το μεταξύ Γλιάτα, Αγριλοβούνου και Κωνσταντίνων λεκανοπέδιον. Η θύελλα είχε διεύθυνσιν βορειοδυτικήν και ήτο διαρκείας ημισείας περίπου ώρας.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"Γεγονότα
1184 π.Χ: Η Τροία πέφτει στα χέρια των Ελλήνων, σύμφωνα με τον Ερατοσθένη.
322 π.Χ: Διεξάγεται η Μάχη στην Κραννώνα Θεσσαλίας, μεταξύ Μακεδόνων (40.000 πεζοί, 3.000 τοξότες και 5.000 ιππείς, υπό τον Αντίπατρο) και Αθηναίων (25.000 πεζοί και 3.500 ιππείς, υπό τον Αντίφιλο), στο πλαίσιο του Λαμιακού Πολέμου. Στην ιππομαχία νικούν οι Αθηναίοι, αλλά η μακεδονική φάλαγγα πετυχαίνει αδιαμφισβήτητη νίκη. Στο πεδίο της μάχης πέφτουν νεκροί 500 Αθηναίοι, ανάμεσά τους και ο ολυμπιονίκης Χείλων, και 130 Μακεδόνες.
980: Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ φανερώνεται στο Πρωτάτο Καρυών ως μοναχός μπροστά στην περίφημη εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», ψάλλει και χαράζει σε λίθινη πλάκα τον ομώνυμο ύμνο προς τη Θεοτόκο.
1945: Το ΚΚΕ αποκηρύσσει δημόσια τη δράση του Άρη Βελουχιώτη. Λίγες μέρες αργότερα, στις 16 Ιουνίου, στη Μεσούντα κοντά στον Αχελώο, ο Βελουχιώτης θα αυτοκτονήσει (;) για να αποφύγει τη σύλληψή του από παραστρατιωτικές ομάδες που τον καταδιώκουν απηνώς.
1980: Η Ελλάδα αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Νάπολη της Ιταλίας και χάνει από την Ολλανδία με 1-0. Το γκολ σημειώνει ο Κιστ με πέναλτι στο 64ο λεπτό.
1993: Το Jurassic Park του Στίβεν Σπίλμπεργκ κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ. Θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Χόλιγουντ, με εισπράξεις 502 εκατομμυρίων δολαρίων.
Γεννήσεις
1572: Μπεν Τζόνσον, άγγλος θεατρικός συγγραφέας και πρώτος άγγλος δαφνοστεφής ποιητής, σύγχρονος του Σέξπιρ. (Ο Αλχημιστής, Βολπόνε) (Θαν. 6/8/1637)   [Αποφθέγματα]
1922: Μιχάλης Κακογιάννης, κύπριος σκηνοθέτης. (Στέλλα, Κυριακάτικο Ξύπνημα, Ζορμπάς, Το κορίτσι με τα μαύρα) (Θαν. 25/7/2011)
1958: Παντελής Θαλασσινός, τραγουδοποιός.
Θάνατοι
1835: Ανδρέας Μιαούλης, ναύαρχος και πολιτικός, διοικητής ελληνικού στόλου κατά την Επανάσταση του 1821. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ανδρέας Βώκος. Πήρε το παρατσούκλι Μιαούλης, επειδή συνήθιζε να δίνει εντολές στους ναύτες του με τη φράση «μια ούλη, μια ούλη». (Γεν. 20/5/1769)
1858: Πρίγκιπας Κλέμενς Φον Μέτερνιχ, αυστριακός πολιτικός και διπλωμάτης, που κυριάρχησε στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή από το 1814 έως το 1848. Δια της Ιεράς Συμμαχίας, της οποίας υπήρξε εμπνευστής, αντιτάχθηκε στην ελληνική επανάσταση. (Γεν. 15/5/1773)   [Αποφθέγματα]
2004: Ξενοφών Ζολώτας, οικονομολόγος και ακαδημαϊκός. Διετέλεσε πρωθυπουργός επί οικουμενικής κυβέρνησης την περίοδο 1989 - 1990 και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επί 19 χρόνια. (Γεν. 26/3/1904)   ,  πηγή: www.sansimera.gr

***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
~** Σχινάς, Κορομηλάς και Ταβουλαρέας
Νέα ένταση «αιωνίων» στην κλήρωση των διαιτητών του ΣΕΦ
             
  Οι ιαιτητές Σχινάς, Κορομηλάς και Ταβουλαρέας θα διευθύνουν τον αυριανό (21:00, ΣΕΦ) 3ο τελικό στα πλέι οφ της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
Εν τω μεταξύ η ένταση μεταξύ των διοικήσεων των δύο ομάδων συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, με κατηγορίες και από τις δύο πλευρές, που σίγουρα δεν κάνουν καλό εν όψει της αναμέτρησης της Τετάρτης.
Παρόντες ήταν στο ΟΑΚΑ ο αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» Κ.Α.Ε., Γιώργος Σκινδήλιας και ο γενικός διευθυντής της ομάδας του Πειραιά, Χρήστος Σταυρόπουλος. Στην ΚΕΔ βρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος.
Πριν ξεκινήσει η διαδικασία τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, που είπε: «Καταγγέλλω τη στάση της ΚΕΔ για τα όσα έγιναν στο Ο.Α.Κ.Α.μ που δεν πήρε θέση και το έχει κάνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν. Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί να μην παίρνει θέση για τα όσα έγιναν στο Ο.Α.Κ.Α. στα αποδυτήρια και σε ένα κλίμα τρομοκρατίας κατά των διαιτητών. Θα πρέπει να παραιτηθεί. Αν δεν τους προστατέψετε εσείς, τότε ποιος θα το κάνει; Εάν δεν καταδικάσετε είστε συνεργοί».
Ο Γιώργος Σκινδήλιας συμπλήρωσε: «Δεν μπορείτε να αλλάζετε κατά το δοκούν όπως σας βολεύει τους διαιτητές της κλήρωσης. Είχαμε πει οι άπειροι να αγωνίζονται στην κανονική περίοδο, όπως ο Παναγιώτου, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί. Μας είχατε πει -ναι έχετε δίκιο- αλλά να που ακόμα το συζητάμε».
Ο πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απάντησε: «Συμφωνώ σε κάποια από αυτά που είπε ο Ολυμπιακός. Θέλω να πω ότι στη θολούρα και στην πίεση δεν μπορούν οι διαιτητές να καταγράφουν και σπιλώνουν υπολήψεις. Έχουμε την έκθεση του Ο.Α.Κ.Α., του εισαγγελέα και της αστυνομίας. Δεν έγινε τίποτα από αυτά που ψευδώς έχει κάνει σημαία του ο Ολυμπιακός. Δεν γίνεται ο κάθε Φούφης και ο κάθε διαιτητής να σπιλώνει υπολήψεις. Κατανοώ την ένταση και τη θολούρα και θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για τις διαιτησίας σε Σ.Ε.Φ. και Ο.Α.Κ.Α. και κυρίως των Γκόντα και Φούφη».
Στην συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία η πλευρά του Ολυμπιακού σωστά διόρθωσε την ΚΕΔ, για το ποιοι διαιτητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση, βάσει και των προηγούμενων τελικών.
Στη συνέχεια υπήρξε απορία για την απουσία του Σιώμου, η ΚΕΔ εξήγησε πως έλειπε γι’ αυτό και δεν ήταν στους διαιτητές των προηγούμενων τελικών, ο Ολυμπιακός απάντησε «εμείς μάθαμε πως τώρα λείπει» και η πλευρά του Παναθηναϊκού ανταπάντησε «ο Ολυμπιακός πως μαθαίνει ποιος λείπει και ποιος δεν λείπει;». «Με αυτά που γίνονται πρέπει να τα μαθαίνεις», υπογράμμισε ο Ολυμπιακός.
«Οι διαιτητές δεν έχουν το σθένος να διακόψουν το παιχνίδι. Στο Σ.Ε.Φ. με βρίζανε και έγινε μόνο μια αναφορά από τον Γκόντα. Ο Ολυμπιακός δεν κατήγγειλε τίποτα, βγήκαν οι γραφικοί και είπαν... μαζέψτε τον, ντροπή τους! Εμείς κρατάμε την κόντρα στις 4 γραμμές του παρκέ, εσείς το πήγατε σε προσωπικό, θα δείτε πως θα χορέψετε», είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Ο Σκινδήλιας απάντησε: «Απειλές δεν περνάνε. Οι απειλές εκεί που ξέρετε».
Ο Μάνος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. Πανθηναϊκός, δήλωσε ακόμα: «Γίνεται παραλήρημα παραπληροφόρησης από τον Ολυμπιακό. Το έχει κάνει σημαία και συνεχίζει. Αποσκοπεί στην στόχευση διαιτητών. Είναι μονίμως αδικημένοι», με την πλευρά του Ολυμπιακού να απαντάει: «παραπληροφόρηση το φύλλο αγώνα; Η έκθεση του Ο.Α.Κ.Α. είναι σαν έκθεση από τον θυρωρό μου», για να συνεχίσει ο Μάνος Παπαδόπουλος: «ο Ολυμπιακός δημιουργεί κλίμα για να βγάλει την ουρά του απέξω και να έχει άλλοθι αν χάσει. Εμείς πέρυσι δεν είπαμε τίποτα όταν ο προπονητής, δεν λέω για τον φετινό, και ο μάνατζερ (Τόμιτς) έβριζαν τους διαιτητές καθώς πήγαιναν στα αποδυτήρια. Εσείς κ. Σκινδήλια είστε πράγματι σοβαρός αλλά σας φταίνει όλοι»
Το μέλος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, πήρε το λόγο: «Γιατί δεν βρίσκεστε νωρίτερα να τα πείτε; Προγραμματίστε μια κοινή συνέντευξη Τύπου και πείτε τα. Εμείς έχουμε μια σημαντική δουλειά να κάνουμε εδώ πέρα. Μας θεωρείτε την εύκολη λύση. Για εμάς οι διαιτητές τα πήγαν καλά και στα δύο ματς. Και ο Φούφης και ο Παναγιώτου, ο οποίος ήταν άριστος. Θέλουμε να συνεχίσουν έτσι όλοι».
Ο Παναθηναϊκός προηγείται με 2-0 και αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να μειώσουν σε 2-1 και χρειαστεί 4ος αγώνας, οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (16/6, 21:00) θα είναι οι Χριστοδούλου, Τανατζής και Καρακατσούνης. Newsroom ΔΟΛ

*** Με άρωμα Καλαμάτας ο τελικός των αιωνίων αντιπάλων στο ΣΕΦ
          Δύο Καλαματιανοί (Σχινάς, Ταβουλαρέας) θα είναι στο διαιτητικό τρίο του τρίτου κατά σειρά τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αύριο στο ΣΕΦ.
Την τριάδα θα συμπληρώσει ο διαιτητής Κορομηλάς
 Ο Πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ,Χρυσόστομος Σχινάς , έγραψε πριν λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ενόψει του αυριανού τελικού:
"Μάγκες ήρεμα και οι μεν και οι δε. Όλα καλά θα πάνε, φτάνει να το θέλετε κι εσείς".-
 
*** Βεβαιότητα για διατήρηση του κορμού αλλά χωρίς βιασύνη στην Καλαμάτα
            Χωρίς να βιάζονται ιδιαίτερα σκέπτονται την επόμενη ημέρα οι ιθύνοντες της Μαύρης Θύελλας, ρίχνοντας κυρίως το βάρος στις ερχόμενες διοικητικές διεργασίες, μέσα από τη γενική συνέλευση που θα λάβει χώρα τις προσεχείς εβδομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, μέσα από καταχώρηση στις τοπικές εφημερίδες, κάτι που κρίνεται υποχρεωτικό βάσει καταστατικού.
Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΤΑΠ, Γιώργος Ράλλης, μας ανέφερε ως ημερομηνία την Κυριακή 30 Ιουνίου, ωστόσο δεν αποκλείεται ακόμη και αυτή να διαφοροποιηθεί. Προφανώς οι άνθρωποι της διοίκησης επιδιώκουν την ιδανική τους ετοιμασία, έτσι ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσουν στους φιλάθλους όλα αυτά που έγιναν, οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά, την προηγούμενη χρονιά, αλλά και αυτά που προτίθενται να κάνουν την επόμενη.
Εν τω μεταξύ και όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, μπορεί οι εξελίξεις να έχουν παγώσει και άπαντες να περιμένουν στα ακουστικά τους, όμως στις τάξεις των ανθρώπων της Μαύρης Θύελλας υπάρχει αισιοδοξία, σχεδόν βεβαιότητα, για διατήρηση στο ρόστερ των παικτών του κορμού της ομάδας.
Αυτό είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό, καθώς θα αποτελέσει τη βάση της Καλαμάτας για τη νέα χρονιά, οπότε, όπως όλα δείχνουν, η Θύελλα θα κυνηγήσει τον πρωταθλητισμό και την άνοδο στη Β΄ Εθνική.
Η μεγάλη μείωση του μπάτζετ σε σχέση με την περυσινή σεζόν δίνει την ευκαιρία στη διοίκηση να κοιτάξει προς τα πάνω, προσπαθώντας να «χτίσει» ομάδα πρωταθλητισμού και να ικανοποιήσει τους φιλάθλους που πληγώθηκαν πέρυσι.
 
***  Θρήνος για τον θάνατο του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη
            Τον απροσδόκητο θάνατο του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη σε ηλικία 37 ετών από οξεία λευχαιμία θρηνεί ο ελληνικός αθλητισμός. Ο Έλληνας κανοΐστας άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη σε νοσοκομείο της πόλης Μπίντγκος στην Πολωνία, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του -τη σύζυγό του Ιωάννα και τα δύο παιδιά του, Βλαδίμηρο και Ιλιάνα- ολόκληρη την «οικογένεια» του κάνοε καγιάκ και του αθλητισμού.
Η ελληνική αποστολή του σπριντ είχε αναχωρήσει στις 27 Μαΐου για το Πόζναν της Πολωνίας, για να συμμετάσχει στο 3ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκτός από τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη στο C1, είχε ταξιδέψει και ο Μιχάλης Παπασάββας για την κατηγορία του Κ1. Ο Κιλιγκαρίδης είχε δέκατα πριν αναχωρήσει η ελληνική αποστολή για την Πολωνία, υπεβλήθη σε γενικές εξετάσεις στην Ελλάδα και σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση είχε απλά μία ίωση. Καθώς οι γιατροί έδωσαν το «πράσινο φως» να αγωνιστεί, ο Κιλιγκαρίδης ταξίδεψε στην Πολωνία. Όμως, συνέχισε να έχει πυρετό και δεν κατάφερε ν' αγωνιστεί. Παρέμεινε στην Πολωνία για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Την περασμένη Τετάρτη (5/6) ένιωσε αδιαθεσία και πήγε στο δωμάτιό του και, καθώς περνούσε η ώρα και δεν επέστρεφε, τον αναζήτησε στο δωμάτιό του ο Πολωνός προπονητής της εθνικής, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι. Όταν τον βρήκε, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πέσει ήδη σε κώμα. Ο αθλητής διακομίστηκε άμεσα σε νοσοκομείο του Μπίντγκος και, μετά από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν οξεία λευχαιμία.
Έξι ημέρες αφότου έπεσε σε κώμα, ο Κιλιγκαρίδης παρέμενε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου του Μπίντγκος. Μία αρχική σκέψη να χειρουργηθεί ο Έλληνας πρωταθλητής για να του αφαιρεθεί το υγρό από τον εγκέφαλο εγκαταλείφθηκε, λόγω του υψηλού ρίσκου που εμπεριείχε. Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και αφού πρώτα συγκλήθηκε ιατρικό συμβούλιο με συμμετοχή εξειδικευμένων καθηγητών, αποφασίστηκε να επιλεγεί η χημειοθεραπεία -αντί της εγχείρησης- στην προσπάθεια να βγει από το κώμα ο 37χρονος αθλητής. Οι θεράποντες γιατροί εναπόθεταν τις όποιες ελπίδες τους σε αντίδραση του οργανισμού του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη στις θεραπείες, να έβγαινε δηλαδή σε πρώτη φάση από το κώμα και στη συνέχεια, θα άρχιζε μία νέα μάχη, αυτή με την οξεία λευχαιμία.
Όμως, σήμερα, στις 11 Ιουνίου, τα εγκεφαλικά κύταρρα νέκρωσαν και ο Κιλιγκαρίδης ήταν κλινικά νεκρός, καθώς μόνο η καρδιά του τον κρατούσε στη ζωή. Βάσει νομοθεσίας της Πολωνίας, όποιος άνθρωπος θεωρείται κλινικά νεκρός αποσυνδέεται από τα μηχανήματα και καταλήγει. Η σύζυγός του και η ελληνική Ομοσπονδία ήθελαν να μεταφερθεί ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα για να μην αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα υποστήριξης. Η ομοσπονδία έκανε μεγάλο αγώνα, ενώ και η Ελληνίδα πρέσβης στην Πολωνία, Τασία Αθανασίου έκανε ρηματική διακοίνωση για να το πετύχει. Όμως, μετά το ιατρικό συμβούλιο που συγκλήθηκε στις 14:00 στο νοσοκομείο και το ιατρικό ανακοινωθέν που επιβεβαίωνε πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης ήταν κλινικά νεκρός, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης έσβησε.
Η προσπάθεια της Ομοσπονδίας...
Λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Κανόε - Καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, είχε δηλώσεις στον novaΣΠΟΡΤ FM: «Δυστυχώς τα νέα που έρχονται είναι όλο και πιο δυσάρεστα. Έχουμε μπει σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή. Το ιατρικό ανακοινωθέν χαρακτηρίζει μη αναστρέψιμη την κατάστασή του και αναφέρει πως είναι κλινικά νεκρός».
Για την προσπάθεια να μεταφερθεί εκτός Πολωνίας ο 37χρονος αθλητής, είπε: «Μαζί μας συμπορεύεται το Υπουργείο Αθλητισμού, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Υγείας. Η πρεσβεία μας στη Βαρσοβία καταβάλλει προσπάθειες, εκείνοι προς το παρόν είναι ανένδοτοι. Είμαστε σε επαφή και περιμένουμε νεότερα. Είναι σκληροί οι Πολωνοί, μέχρι και στον πρόξενο έκλεισαν το τηλέφωνο. Εμείς ζητάμε ένα χρονικό διάστημα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ψάχνουμε να δούμε μήπως μπορεί να μεταφερθεί σε μια ιδιωτική κλινική ή να πάει σε μια κοντινή χώρα, όπως για παράδειγμα η Γερμανία, για να εξασφαλίσουμε την παροχή των στοιχειωδών στο παιδί μας».
Το προφίλ του άτυχου αθλητή...
Γεννημένος στις 5 Αυγούστου του 1976 στη Ρωσία από Πόντιους γονείς, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε αρχίσει την ενασχόλησή του με το κάνοε καγιάκ σε ηλικία 11 χρόνων. Έξι χρόνια αργότερα, η οικογένειά του επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη για μόνιμη εγκατάσταση. Κανοΐστας ήρεμων νερών (στα 500 και στα 1000μ), ο Κιλιγκαρίδης φόρεσε το εθνόσημο στο στήθος, αποτελώντας την καλύτερη διαφήμιση για την προώθηση του αθλήματος στην Ελλάδα και για την ελληνική ομοσπονδία κάνοε καγιάκ, που αναγνωρίστηκε επίσημα με απόφαση της ΓΓΑ μόλις το 1998.
Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης συμμετείχε τρεις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004 και Πεκίνο 2008), φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στις τρεις παρουσίες του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πέρυσι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση, χάνοντάς τη σε αγώνες στην Πολωνία το διήμερο 16-17 Μαϊου 2012... την ίδια χώρα όπου άφησε την τελευταία πνοή του περίπου έναν χρόνο αργότερα.
Στη δοκιμαστική διοργάνωση (test event) ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2003 στο κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης έγινε ο πρώτος Ελληνας που κατέκτησε μετάλλιο στο νεόδμητο τότε Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας του Σχοινιά. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στην πρώτη θέση στον τελικό του μονοθέσιου κανό στα 1000 μέτρα.
Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης ήδη από το 1997 εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες, όπου κατέλαβε την 4η θέση. Το 1999 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέλαβε την 6η θέση, όπως και σε αυτό του 2002. Την ίδια χρονιά είχε αναδειχθεί 5ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, το 2001, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα. Το 2002 ήταν και η χρονιά που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροή επιβράβευσε με υποτροφία τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ντούισμπουργκ το 2006 αναδείχτηκε 5ος και 7ος στους «μικρούς τελικούς» του C1 1000 και 500 μέτρων αντίστοιχα. Στον ημιτελικό των 1000 μέτρων κατέλαβε την 4η θέση, χάνοντας για περίπου ένα δευτερόλεπτο την πρόκριση στον τελικό. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2006 στην πόλη Ρατσίτσε της Τσεχίας είχε τερματίσει 7ος. Στις 25 Μαρτίου του 2007 ο Κιλιγκαρίδης, στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 10 χλμ., κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μαραθώνιο αγώνα, στο Μιλάνο. Τον Αύγουστο του 2007 ήταν 2ος στο «μικρό τελικό» του C1 1.000 μέτρων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ήρεμων νερών, στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Στον τελικό του C1 200μ. του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήρεμων νερών, που διεξήχθη στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας τον Ιούνιο του 2008, τερμάτισε στην 6η θέση, ενώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Πόζναν το 2008 ήταν 3ος στο C1 1000 μ., 4ος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πολωνίας το 2009 στο C1 1000μ. Το 2010 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τρασόνα της Ισπανίας στο C 200μ. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ τον Ιούνιο του 2012 κατέλαβε την 9η θέση στο μονό κανό 1000μ.  Newsroom ΔΟΛ
 
***  Θετικός σε αντιντόπινγκ κοντρολ βρέθηκε ο Τσιμικλής
            Κλήση σε απολογία για παράβαση εκ προθέσεως, του άρθρου 24 του Πειθαρχικού Κώδικα δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι ο ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας Π. Τσιμικλής για τον αγώνα με το Φωστήρα στην Αθήνα στις 12 Μαίου.
Το συγκεκριμένο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα αφορά τη χρήση αναβολικών ουσιών και σύμφωνα με πληροφορίες ο Τσιμικλής βρέθηκε θετικός σε ουσία παρεμφερή της καφείνης που προκαλεί διέγερση. 
 
***
 
 
ΑΠΟ   ΤΙΣ  ΑΝΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2013  :

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 .-
~http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/25-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 25 Μαΐου 2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 26 Μαΐου2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/27-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 27Μαΐου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/28-2013.html ,Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 28 Μαΐου 2013 ,.-
 ~
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/30-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Μαΐου 2013 .-                    ~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 .-

~
 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου ~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 06 Ιουνίου 2013.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/06/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 07Ιουνίου 2013.-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/06/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Ιουνίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Κυριακή 09 Ιουνίου 2013.-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/06/10-2013.html , Το Δευτεριάτικο αγιάζι της ενημέρωσης 10 Ιουνίου 2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/06/11-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 11 Ιουνίου 2013.-
~



** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-




*** ~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2540  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =        964  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =             977   video.-
                                                         Σύνολο  :  4481    βίντεο ανηρτημένα .-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου