ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Μ. Τρίτη  15  Απριλίου  2014  :




 
*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0WwawmEUfIY Μ.Δευτέρα  Αρφαρά  18-04-2011 ,   


,http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P1btUOsYS9E , Ι.Ν. Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών .- Εβδομάδα  Παθών Ι. Χρηστού .-
 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ELC9bx33sYw , ΑΡΦΑΡΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ Παπά- Μιχάλης . Μ.  Εβδομάδα
 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P1btUOsYS9E , Άγιοι Θεόδωροι Αρφαρών .- Άγια Πάθη

*** Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από αύριο Μ. Τετάρτη         
            
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, καθώς ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς άνεμους, προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.
Τα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής) και της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 1.200 μέτρα).
Αύριο Μεγάλη Πέμπτη, στη δυτική Ελλάδα, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές.
Τη Μεγάλη Παρασκευή ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με περαιτέρω εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές. εκτός από την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, όπου είναι πιθανό να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (πάνω από τα 1.100 μέτρα).
Πιο συγκεκριμένα και για την Καλαμάτα αύριο ο καιρός  προβλέπεται άστατος. Ο ουρανός θα είναι νεφελώδης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Από τις πρωινές έως τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις μεσημβρινές μέχρι και τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες. Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-90%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 3-4 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα)
πηγή: meteoclub.gr

*** Καλό Νερό – Τσακώνα στο τέλος του χρόνου
 
 Δημοπρατείται άμεσα o οδικός άξονας Πάτρα-ΠύργοςΔηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη Δημοπρατείται εντός των επόμενων ημερών ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος, μήκους 75 χλμ. και προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε χθες Μ. Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το τμήμα Πάτρα-Πύργος, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο έτη από τη δημοπράτησή του, είχε εξαιρεθεί από τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, έως τα τέλη του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η δημοπράτηση του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα, μήκους 30 χλμ. και προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων ευρώ. Οι πόροι για την υλοποίηση και των δύο τμημάτων θα προέλθουν από την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 - 2020. Σύντομα θα βρεθεί λύση και για το τμήμα Καλό Νερό - Πύργος, μήκους 60 χιλιομέτρων, ενώ δεν κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει οπωσδήποτε διαπλάτυνση σε ένα μικρό τμήμα του δρόμου στην περιοχή της Λίμνης Καϊάφα, όπου υπάρχει το πρόβλημα με το βιότοπο. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, εργασίες εκτελούνται στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες σε 16 εργοτάξια, απασχολώντας περίπου 4.000 άτομα, ενώ έως το τέλος του έτους τα ενεργά εργοτάξια θα έχουν αυξηθεί, ανεβάζοντας τις θέσεις απασχόλησης σε συνολικά 8.000. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, τη χαμηλότερη πρόοδο ανάμεσα στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες παρουσιάζει ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος με ποσοστό 26,7%, ακολουθεί η Ιονία Οδός και το τμήμα Αθήνα-Λαμία με ποσοστό που φθάνει το 30,25%, η Ολυμπία Οδός με ποσοστό 48% και ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ο οποίος αντιμετωπίζει και τα μικρότερα προβλήματα, καθώς το ποσοστό υλοποίησης του έργου αγγίζει το 77%. Από το Δεκέμβριο του 2013, όταν και επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα σε Δημόσιο, παραχωρησιούχους, κατασκευαστές και τράπεζες για την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες, το Δημόσιο έχει καταβάλει το ποσό των 898 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις και σε ό,τι αφορά τη χρηματοδοτική του συμβολή. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε, επίσης, ότι σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων στους οδικούς άξονες έως το 2016, ενώ στο τέλος της περασμένης εβδομάδας υπογράφηκε κοινή απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών για την εγκατάσταση αναλογικής χρέωσης διοδίων στην Εγνατία Οδό. - 

***  Εξαγωγή 10 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου από τους Γαργαλιάνους στην Αυστραλία 

 Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, χθες το πρωί, φορτώθηκαν σε κοντέινερ 2.200 5λιτρα δοχεία με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με προορισμό την Αυστραλία και συγκεκριμένα Έλληνες ομογενείς. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που εξάγει λάδι προς την αγορά της Αυστραλίας, αφού και πέρυσι προώθησε 11 τόνους τυποποιημένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Εμφανώς ικανοποιημένο το Δ.Σ. παρακολούθησε την όλη διαδικασία, ενώ εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι θα αρχίσουν οι εξαγωγές προς την Αυστραλία με ικανοποιητικό ρυθμό. 

***  Αφιέρωμα από την “Daily Star Sunday” σε Καλαμάτα και Πελοπόννησο         
           
Η «Μυθική Πελοπόννησος» στην Daily Star Sunday
Στην Daily Star Sunday, ένα από τα μεγαλύτερα έντυπα της Μεγάλης Βρετανίας, με ημερήσια κυκλοφορία άνω των 500.000 αντιτύπων, φιλοξενήθηκε η «Μυθική Πελοπόννησος».
Η συντάκτρια Pat Wooding βρέθηκε στην Πελοπόννησο τον περασμένο Ιούλιο σε fam trip (ταξίδι εξοικείωσης) που διοργάνωσε η Περιφέρεια με μεμονωμένους τουριστικούς συντάκτες της Μεγάλης Βρετανίας.
Στόχος αυτών των δράσεων είναι η γνωστοποίηση του προορισμού εν όψει και της έναρξης των πτήσεων της EasyJet από Λονδίνο προς Καλαμάτα στις 22 του μήνα.
Δημοσιεύσεις
Έχουν ήδη προηγηθεί τα άρθρα της Jennifer Cox στην έγκυρη εφημερίδα Daily Express, που κυκλοφορεί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και συγκαταλέγεται στα “top nationals” (έχει μεγάλη κυκλοφορία με 750.000 φύλλα και 2.000.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά μήνα στο website της).
Έχει προηγηθεί, επίσης, η δημοσίευση του διάσημου τουριστικού blogger, Iain Mallory, ο οποίος είναι συχνά προσκεκλημένος εθνικών οργανισμών τουρισμού ανά τον κόσμο και έχει πιστό κοινό. Το δε portal του http://malloryontravel.com/ λαμβάνει περίπου 200.000 επισκέψεις κάθε μήνα.
Με την ίδια ομάδα συντακτών βρέθηκε στην Πελοπόννησο και ο David Wooding, εκ μέρους της εφημερίδας SUN, της οποίας η ημερήσια κυκλοφορία ανέρχεται σε 2.300.000 αντίτυπα και το website της δέχεται 28.000.000 επισκέπτες κάθε μήνα, ενώ αναμένεται το άρθρο του.
Πολωνοί τουριστικοί πράκτορες
Σε συνέχεια της ίδιας προσπάθειας στα τέλη Απριλίου θα διοργανωθεί fam trip από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με 25 travel agent από την Πολωνία, με στόχο να γνωρίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής εν όψει των πρώτων πτήσεων φέτος το καλοκαίρι από την Πολωνία δύο φορές την εβδομάδα.
Στις αρχές Απριλίου φιλοξενήθηκαν 12 μέλη του Δ.Σ. του Eurocities (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων), tour operator και τουριστικοί συντάκτες στον τομέα του αγροτουρισμού από χώρες της Ε.Ε.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επένδυσε στη φιλοξενία διαμορφωτών της κοινής γνώμης, από κάθε γωνιά του πλανήτη, και με αυτό τον τρόπο «έφτιαξε» τους δικούς της πρεσβευτές. 
 
***  Στις 28 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις          
            
Την Τετάρτη 21 Μαΐου θα πέσει η αυλαία της φετινής σχολικής χρονιάς, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Μ. Τρίτης το υπουργείο Παιδείας, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου.
Μια ημέρα μετά, στις 29 Μαΐου, θα καθίσουν για πρώτη φορά στα θρανία για να δώσουν τη μάχη τους για την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄).
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21 Ιουνίου ενώ η Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί στο διάστημα 23 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου.
Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.
Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Προγραμματισμός μέχρι την έναρξη των εξετάσεων
 Στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα διανεμηθούν τα δελτία εξεταζομένων, στα οποία θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.
Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου.
Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από το Μάιο. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι αυτοί εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο (εκτός αν είναι ήδη απόφοιτοι) και θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα Λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους. Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό, εγκύκλιοι, υποδείγματα κλπ θα αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
πηγή: protothema.gr 

***  Πρόστιμο και παύση του σκουπιδότοπου στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας !         
   
Πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ και άμεση παύση λειτουργίας του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α) Κυπαρισσίας στο «Αλιμάκι» επέβαλε στο Δήμο Τριφυλίας, με απόφασή του στις 11 Απριλίου, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Το θέμα της απόφασης, με Αριθ. Πρωτ. 4857, έχει ως εξής: «Επιβολή διοικητικών κυρώσεων, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 6 και 30 του Ν. 1650/1986, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3010/2002 και το Ν. 4014/2011 στο Δήμο Τριφυλίας ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, για το Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α) Κυπαρισσίας που έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στη θέση “ΑΛΙΜΑΚΙ” της Δ.Ε. Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας».
Αναλυτικά, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αποφάσισε: «Α) Την επιβολή προστίμου ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000 ευρώ) στο ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ (ΑΦΜ 800173110, ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ) (για το Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στη θέση “Αλιμάκι” της Δ.Ε. Κυπαρισσίας του Δήμου Τριφυλίας Π.Ε. Μεσσηνίας) κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 6 και 30 του Ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 106Α/18.10.1986), όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3010/2002 (ΦΕΚ 91Α/25.4.02), και το Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209Α/21.09.2011), το οποίο αναλύεται ως κατωτέρω: 1. Πρόστιμο ύψους είκοσι εννιά χιλιάδων ευρώ (29.000 ευρώ), καθώς ο ΧΑΔΑ στη θέση “Αλιμάκι” της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, του Δ. Τριφυλίας, Π.Ε. Μεσσηνίας ήταν σε λειτουργία, πραγματοποιούταν ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων και ιλύος η οποία προερχόταν από εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού. Τα ανωτέρω αποτελούν παράβαση του άρθρου 10 της ΚΥΑ 50910/2727/2003, της υπ' αριθμ. 612/8.2.2012 Απόφασης Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και συνιστούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος. 2. Πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ (1.000 ευρώ), επειδή χώρος του ΧΑΔΑ δε φυλασσόταν και είσοδός του ήταν ελεύθερα προσβάσιμη. Β) 1. Η άμεση εφαρμογή της [σχετ. (13)] απόφασης Περιφερειάρχη Πελοποννήσου περί παύσης λειτουργίας του ΧΑΔΑ. 2. Να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, για την ενημέρωσή του και την τυχόν εφαρμογή του άρθρου 28 του Ν.1650/1986, όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει με το Ν. 4042/2012».  του Ηλία Γιαννόπουλου 

*** Δήμος Καλαμάτας και ΔΗΜΑΡ

  Με ρωτούσε χθες ένας φίλος τι πρόκειται να κάνουν τα στελέχη και οι φίλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς στο Δήμο Καλαμάτας. Έχοντας υπόψη την άποψη του Μπάμπη Βακαλόπουλου, γραμματέα στην Περιφέρεια, απάντησα ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν υποψήφιο. «Δε θα βγάλει ούτε μια ανακοίνωση εναντίον του Παν. Νίκα, στον οποίο μέχρι πρότινος ασκούσε έντονη κριτική;», επέμενε. Δεν ήξερα τι να απαντήσω. Φαντάζομαι ότι δε στηρίζει την «Πρωτοβουλία». Τώρα τι θα κάνουν δεν έχω ιδέα. Ο καθένας και η συνείδησή του... Α.Π. - 

*** Η Καλαμάτα στα ταμπλό των μεγαλύτερων αεροδρομίων

 Η Καλαμάτα «φιγουράρει» πλέον στα ταμπλό των μεγαλύτερων αεροδρομίων του κόσμου, δίπλα σε μεγάλες πρωτεύουσες και δημοφιλείς προορισμούς σε όλο τον πλανήτη. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από το συμπατριώτη μας γιατρό στη Γερμανία, Γιώργο Καρκατζούλη, που επέλεξε την απευθείας πτήση από το Ντύσελντορφ προς τη «μαμά πατρίδα» Καλαμάτα. Κ. Γαζ. -

*** 4 συλλήψεις και 38 προσαγωγές σε αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία         
            
Συνελήφθησαν τέσσερα (4άτομα, προσήχθησαν τριάντα οκτώ και έγινε έλεγχος σε εκατόν εννέα 
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν τριάντα τρία χήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα εννέα  παραβάσεις
Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας, σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης
Κατασχέθηκαν φυτά και σπόροι κάνναβης, καθώς και μικροποσότητα ηρωίνης
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
 Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα , αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εννέα  άτομα, εκ των οποίων σαράντα επτά ήταν ημεδαποί και εξήντα δύο  ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν τριάντα τρία οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα οκτώ άτομα, από τα οποία δεκαεπτά  ήταν ημεδαποί και είκοσι ένα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.


Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
Ένας ημεδαπός, για ναρκωτικά.
  • Δύο  ημεδαποί ΡΟΜΑ, για απόπειρα κλοπής σε κατάστημα. Επίσης κατηγορούνται και για ακόμη δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης Μεσσηνίας.
  • Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα έξι (36) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και τρεις (3) παραβάσεις για επαιτεία, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Τέσσερα  φυτά κάνναβης.
  • Σπόροι κάνναβης, βάρους -8- γραμμαρίων.
  • Μικροποσότητα ηρωίνης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

***



*** Αθλητικά  :
Live: Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός (Δ' δεκάλεπτο)
***1ος  αγώναςΡΕΑΛ  Μαδρίτης - ΟΛΥΘΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς      88-71  , (48-41) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 27-12 ,  (48-41) , 70-56 , 88-71
Ντρέιπερ, Φερνάντεθ, Μπαρέιρο, Ρέγες, Ντίεθ, Μίροτιτς, Ροντρίγκεθ, Ντάρντεν, Γιουλ, Μπουρούσης, Σλότερ και Μεϊρί για τον Πάμπλο Λάσο και τη Ρεάλ Μαδρίτης

Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον, Σπανούλης, Περπέρογλου, Παπαπέτρου, Σλούκας, Κόλινς, Σίμονς, Πρίντεζης, Μάντζαρης και Λοτζέσκι οι 12 του Γιώργου Μπαρτζώκα και του Ολυμπιακού

*** Προετοιμασία στην Καλαμάτα αρκετούς πρωταθλητές του στίβου

 ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ Στο Στάδιο Τσάτουμας και Λεμπέσης Παρά τα προβλήματα παλαιότητας το Στάδιο της Παραλίας παραμένει ελκυστικός τόπος προετοιμασίας για κορυφαίους αθλητές του στίβου. Εκτός από τον Λούη Τσάτουμα, ο οποίος ως Μεσσήνιος έχει έναν επιπλέον λόγο να βρίσκεται σε γνώριμα λιμέρια, από την περασμένη εβδομάδα προπονούνται εκεί ο συναθλητής του στο μήκος Γιώργος Τσάκωνας, υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Βασιλικού. Επίσης, ιδανικό μέρος προετοιμασίας είναι για τον κορυφαίο Έλληνα ακοντιστή Σπύρο Λεμπέση, ο οποίος προετοιμάζεται στο Στάδιο, έχοντας στο πλευρό του τον προπονητή του Πέτρο Ακριβάκη, ενώ πριν λίγες μέρες έφυγε ο πρωταθλητής μας στη σφαιροβολία Μιχάλης Σταματόγιαννης. - 

*** Π. Τσιμικλής: “Με έδιωξαν διοίκηση και ειδικότερα ο προπονητής”

  Ο Τσιμικλής λύνει τη σιωπή του και μιλά στο «Θ» για τον… «διωγμό» του Του Νίκου Μπαλόπουλου Το «Θάρρος» αποκάλυψε πριν από λίγα 24ωρα την είδηση της απομάκρυνσης του Παναγιώτη Τσιμικλή από την ομάδα της Καλαμάτας, και σήμερα κάνει ένα βήμα μπροστά, μεταφέροντας στο φίλαθλο κοινό τους λόγους για τους οποίους ο 26χρονος αμυντικός μέσος και εκ των κορυφαίων παικτών των τελευταίων ετών, τέθηκε εκτός Μαύρης Θύελλας. Ο σκληροτράχηλος ποδοσφαιριστής λύνει τη σιωπή του και μιλά στο «Θάρρος» για τον «διωγμό» του, καθώς έτσι μας μετέφερε ότι νιώθει μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ρίχνοντας τα βέλη κυρίως προς τον Μίλτο Γκόφα, αλλά και τον Γιώργο Ράλλη. Η αλήθεια είναι ότι είχε πολλά να πει – πολλά από αυτά που μας είπε δεν θέλησε επί της παρούσης να βγουν στη δημοσιότητα, θεωρώντας ότι η ομάδα πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη μέχρι το τέλος της σεζόν – και ακόμη περισσότερα να δώσει στην ομάδα της καρδιάς του, την Μαύρη Θύελλα… «Προς απογοήτευσή μου κάποιοι θέλουν να κρύψουν την αλήθεια και την πραγματικότητα. Δεν έφυγα μόνος μου από την ομάδα, με έδιωξαν διοίκηση και ειδικότερα ο προπονητής, με τον τρόπο με τον οποίο με αντιμετώπιζε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θέλω να πω ότι οι προπονητικές ικανότητες είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό, όμως στην προκειμένη καλό θα ήταν ο προπονητής να επικεντρώνεται στο αγωνιστικό κομμάτι και να μην παρεμβαίνει σε άλλους τομείς. Ύστερα από την κοινοποίηση της απόφασης για το θέμα του ντόπινγκ ένιωθα κυριολεκτικά ξένο σώμα από την ομάδα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το να μη μου επιτρέπεται η συμμετοχή στις προπονήσεις με ουσιαστικό τρόπο, μολονότι έδινε το «παρών». Δεν έφυγα ποτέ από την ομάδα της ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ. Όλα αυτά και άλλα πολλά που δεν είναι σωστό να γνωστοποιήσω τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε συνδυασμό με την οικονομική ασυνέπεια προς το πρόσωπό μου, όχι μόνο τη φετινή χρονιά, μ’ έφεραν εκτός ομάδας. Όσοι είναι κοντά και γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, μπορούν εύκολα να καταλάβουν σε τι αναφέρομαι. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και το μεταφέρω μέσα από την καρδιά μου τους κ.κ. Γυφτέα, Παπανικολόπουλο, αλλά και κάποιους ακόμη από τη διοίκηση που δεν ήταν τόσο ενεργοί και το τελευταίο και πιο σημαντικότερο για μένα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον κόσμο της Μαύρης Θύελλας που με στήριξε, με στηρίζει και το σημαντικότερο βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της ομάδας», επισήμανε ο Παναγιώτης Τσιμικλής, που βρίσκεται πλέον εδώ και λίγα 24ωρα στην Αθήνα, με στόχο κυρίως την εύρεση επαγγελματικής στέγης, μένοντας απογοητευμένος από το χώρο του ποδοσφαίρου. Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι η Μαύρη Θύελλα με εμφανή τρόπο βρίσκεται συνεχώς στη σκέψη του ικανότατου και πάντοτε ειλικρινούς ποδοσφαιριστή. - 

***
Μεσολόγγι  κήπος Ηρώων 12/4/2014 : http://youtu.be/eCEVwU9SBG8 ,

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3240   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1747   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1736  video.- 
Σύνολον                                                     6723   βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2485    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    553 
 https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  107.
*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :  
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014 , Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  ,

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Ανθολόγιο Ανθολογώντας και γράφοντας Κυριακή 06 Απριλίου 2014 .-
 ~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/07-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα    07  Απριλίου  2014 .-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/08-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 08 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/04/09-2014.html , Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  09  Απριλίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10- Απριλίου  2014 .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/04/10-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 , .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Άρωμα   ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Απριλίου  2014 ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/04/188-12-13-2014.html  , 188η Επέτειο εορτασμού Εξόδου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Σ/Κ 12 και 13 Απριλίου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/04/14-2014.html, Άρωμα ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/15-2014.html , Άρωμα Ελλάδας Όμορφες διαδρομές Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014.-
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/04/15-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Μ. Τρίτη  15  Απριλίου  2014 .-
~

Παλιό Δημαρχείο Μεσολογγίου 13/4/2014 Πινακοθήκη : http://youtu.be/BaP9bgxW5NE ,
~ Αιτωλικό Κοιμ. Θεοτόκου ,Αγ. Δημήτριος  Δημαρχείο 12-4-2014 : http://youtu.be/hi12c-jIuZg ,
  Ι Ν Κοίμησης Θεοτόκου Αιτωλικό 12/4/2014 : http://youtu.be/3c-haDgox98 ,
~ Αιτωλικό Κοίμηση Θεοτόκου Άγ  Δημήτριος  12/4/2014 : http://youtu.be/tW_8mexHzSM ,
ΑΙΤΩΛΙΚΟ  διαδρομή 12-4-2014 : http://youtu.be/UM6IBwBFN-c ,
~ Μεσολόγγι  διαδρομή ξενάγηση 12/4/2014 : http://youtu.be/1r6F0kpy5EE ,
Αιτωλικό Ι Ν Ταξιαρχών  Κυρά Βασιλική 12/4/2014 : http://youtu.be/eYfkzZRU_sc ,
~ Μεσολόγγι άποψη από Ξενοδοχείο Λίμπερτι  12/4/2014: http://youtu.be/iSnU2remgCo ,
Αλικές λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου  12/4/2014 : http://youtu.be/bFS8qCWSF8w ,
~ Αρχαία Πλευρώνα ενημέρωση βλέποντας λιμνοθάλασσα 12/4/2014 : http://youtu.be/4VAjGwLlGIQ ,
Μεσολόγγι  κήπος Ηρώων 12/4/2014 : http://youtu.be/eCEVwU9SBG8 ,
~ ΑΙΤΩΛΙΚΟ Άγ  Γεώργιος 1882  12/4/2014 : http://youtu.be/fMBd1EIwezU ,
Αρχαία Πλευρώνα αφήγηση  12/4/2014 ξεναγός Γιώργος : http://youtu.be/N0lsNSPZ63U  ,
~ Δημοτική Πινακοθήκη Μεσολόγγι  13/4/2014 : http://youtu.be/3SQ0DSuntsM ,
Αιτωλικό αφήγηση μπαίνοντας  12/4/2014 : http://youtu.be/mIVIHy5EhVI ,
~** Καλό Νερό Τσακώνα  διαδρομή  αφήγηση 2014 : http://youtu.be/FTyHdymErDg ,
~** Αρχαία Πλευρώνα  λιμνοθάλασσα  12/4/2014 : http://youtu.be/Ew96smviQQ0 ,
~**  Ι Ν  Κοίμησης  Αιτωλικό  12-4-2014 : http://youtu.be/RNsWpGNWntA
~** Μεσολόγγι  κήπος Ηρώων αφήγηση  εξόδου 12/4/2014: http://youtu.be/nbze0CG9jMg ,
~**  Κήπος Ηρώων αφήγηση 2 εξόδου  12/4/2014 : http://youtu.be/ifN77_GZCeg ,
~** Πλευρώνα Αιτωλικό Μεσολόγγι  12/4/2014 : http://youtu.be/NXI9EAewn8s ,
~** Διαδρομές Αιτωλοακαρνανία  12/4/2014 : http://youtu.be/zSblR2m6Rwg ,
~** Διαδρομή Μεσολόγγι λιμνοθάλασσα 12-4-2014 αφήγηση: http://youtu.be/8LeBs6kCNMA ,
~** Αιτωλικό  φεύγοντας  12/4/2014  αφήγηση : http://youtu.be/vX2Hiznlpvw , `
Αρχαία  Πλευρώνα αφήγηση  ξεναγού  12/4/2014 : http://youtu.be/z5aNagSTgt4  ,
Αντίρριο Μεσολόγγι  διαδρομή  ενημέρωση  12/4/2014: http://youtu.be/MoLmBXTNNOM ,
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου