ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014

Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014  :

                                         Φωτογραφίες από Πελεκητό Σταματινού Αρφαρών
*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
***  Ελεύθερος με περιοριστικούς ο 55χρονος χρυσοχόος, αρκεί να μην το ξανακάνει         
           
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Καλαμάτας, ο 55χρονος χρυσοχόος, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ως κλεπταποδόχος, καθώς στο κατάστημά του βρέθηκε μεγάλος αριθμός χρυσαφικών και κοσμημάτων, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους.
Καιρό τώρα η Ασφάλεια Καλαμάτας, είχε πληροφορίες, ότι τον 55χρονο, επισκέπτονται πολύ συχνά κυρίως τσιγγάνοι και του δίνουν χρυσαφικά, τα οποία προέρχονται από κλοπές. Οι αστυνομικοί περίμεναν την κατάλληλη στιγμή, προκειμένου να τον ελέγξουν αιφνιδιαστικά, ενώ συνεχώς διαπίστωναν ότι οι επισκέψεις τσιγγάνων στο κατάστημά του πύκνωναν και ήταν καθημερινές.
Αυτό και έγινε το βράδυ του Σαββάτου, που λόγω της «Λευκής Νύχτας» τα καταστήματα ήταν ανοικτά.
Κατά τον έλεγχο στο κατάστημα βρέθηκε πλήθος χρυσαφικών, τα οποία κατασχέθηκαν, καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί η προέλευσή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαπιστώσουν ποια είναι τα άτομα που του πήγαιναν τα κοσμήματα και αν ο ίδιος αξιοποιούσε τα «καλά» κομμάτια, τα περιποιόταν και στη συνέχεια τα πωλούσε, ενώ τα παλιά  ή κατεστραμμένα τα έλιωνε και εκμεταλλευόταν το χρυσό.
Μάλιστα, η Αστυνομία εκτιμά, ότι υπήρχε ομάδα δραστών, που διέπραττε κλοπές και εν συνεχεία τα έδιναν στον χρυσοχόο για να τα πουλήσει. Έτσι, έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία δύο τσιγγάνων, τους οποίους και αναζητούν, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες.
Χθες, ο 55χρονος στην απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε πως το μόνο που έχει κάνει είναι ανταλλαγή κοσμημάτων, χωρίς να γνωρίζει την προέλευσή τους κι αν είναι κλεμμένα.
Ο 55χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της ηθικής αυτουργίας σε κλοπές και του ξεπλύματος χρήματος, ενώ μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση  5.000 ευρώ, και περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παρουσία μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ενώ του επιβλήθηκε και όρος πως αν ξανασυλληφθεί να κάνει παράνομες συναλλαγές θα γίνει άρση των όρων και θα προφυλακισθεί.
Τέλος, για την παράνομη κατοχή χρυσού, στον 55χρονο θα επιβληθεί και φορολογικό πρόστιμο.
Β.Β.

*** 20 αγρότες στο «σκαμνί» για τα πλαστά τιμολόγια της Τριφυλίας         
           
Με 20 Μεσσήνιους αγρότες να κατηγορούνται για απάτη και πλαστογραφία, ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το ένα μέρος της μεγάλης δίκης που αφορά την έκδοση εικονικών τιμολογίων και την παράνομη είσπραξη ΦΠΑ.
Μετά από ενστάσεις που κατέθεσαν δικηγόροι υπεράσπισης, αλλά και αίτημα αναβολής, που απορρίφθηκαν, αργά χθες το μεσημέρι ξεκίνησε κανονικά η εκδίκαση της υπόθεσης, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα.
Λίγο αργότερα, λόγω του προχωρημένου της ώρας, η δίκη διεκόπη και θα συνεχισθεί σήμερα το πρωί.
  Πλαστά τιμολόγια
Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται αγρότες από τα Φιλιατρά, του Ρωμανού, τους Γαργαλιάνους, την Αθήνα και το Ριζόμυλο και αφορά υπόθεση με πανελλήνιες διαστάσεις που αποκάλυψε το ΣΔΟΕ το Μάιο του 2012.
Στην Κυπαρισσία τότε, το ΣΔΟΕ συνέλαβε δύο άτομα για συναλλαγές με εικονικά τιμολόγια. Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν μπλοκ πλαστών τιμολογίων, από τα οποία τα πέντε είχαν χρησιμοποιηθεί. Εμφανίζονταν ως έμποροι αγροτικών προϊόντων σε εταιρεία με έδρα τον Ταύρο Αττικής, η οποία, ωστόσο, ποτέ δεν υφίστατο, ενώ στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως εμπλέκεται και δεύτερη εταιρία.
Τα τιμολόγια δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματικές συναλλαγές και κατατίθεντο μέσω των Αγροτικών Ενώσεων και Συνεταιρισμών στις κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ, για την παράνομη είσπραξη της επιστροφής ΦΠΑ.
Τα εικονικά αγροτικά τιμολόγια είχαν κατατεθεί στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμάτας, Φιλιατρών, Μεσσήνης, Γαργαλιάνων, Άργους, Πύλου και Πύργου Τριφυλίας, ενώ τα δικαιολογητικά για επιστροφή ΦΠΑ στις ΔΟΥ Φιλιατρών, Άργους και Καλαμάτας.
Από το ποσό της επιστροφής ΦΠΑ, οι κατηγορούμενοι, ως μέλη του κυκλώματος, εισέπρατταν το 4% και οι αγρότες το υπόλοιπο 7%.
  150.000 ευρώ
Οι 20 αγρότες που κάθονται από χθες στο εδώλιο εμπλέκονται στο δεύτερο μέρος της σχετικής δικογραφίας με τα εικονικά τιμολόγια. Ήδη έχει εκδικασθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας το πρώτο μέρος και τρία άτομα (δύο Αθηναίοι και ένα Θεσσαλονικιός) έχουν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη. Επίσης, ένας Φιλιατρινός, που έδωσε τα ονόματα των αγροτών στους οποίους κόπηκαν τα εικονικά τιμολόγια αγοραπωλησίας προϊόντων, καταδικάσθηκε σε 20 χρόνια κάθειρξης, ενώ και ο άνθρωπος που χρησιμοποιήθηκε, ώστε στο όνομά του να λειτουργήσει η μία εταιρεία – μαϊμού, καταδικάσθηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης.
Με την έναρξη της χθεσινής διαδικασίας, συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε αίτημα αποβολής του δημοσίου ως Πολιτική αγωγή, το οποίο ζητά ηθική αποζημίωση από 5.000 ευρώ από 8 κατηγορούμενους και από 40 ευρώ από τους υπόλοιπους. Επίσης, ο ίδιος δικηγόρος κατέθεσε και αίτημα αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης, μέχρι να καταλογιστούν σε όλους τους κατηγορούμενους τα πρόστιμα που τους αναλογούν από την Εφορία. Και τα δύο αιτήματα απορρίφθηκαν.
Κατηγορούμενοι, είναι αγρότες, μαζί με συγγενείς τους, τα ονόματα των οποίων χρησιμοποίησαν οι πρώτοι για την έκδοση των εικονικών τιμολογίων. Κατά τους ισχυρισμούς των συνηγόρων τους, οι αγρότες παραδέχονται μέρος ή σύνολο των ευθυνών τους και αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για τους συγγενείς τους, τα ονόματα των οποίων χρησιμοποίησαν.
Επίσης, συνήγοροι υπεράσπισης, διευκρίνισαν ότι το συνολικό ποσό ΦΠΑ που θα μπορούσαν να εισπράξουν και οι 20 ανέρχεται στο ποσό των 752.000 ευρώ, από αυτά εισπράχθηκαν τα 250.000 ευρώ και ένας εκ των κατηγορουμένων, έχει ήδη επιστρέψει το ποσό των 150.000 ευρώ.
Πρώτος μάρτυρας στη διαδικασία ξεκίνησε χθες ο προϊστάμενος του γραφείου ΕΑΣ Πύλου, ο οποίος είπε ότι 4 εκ των κατηγορουμένων, είχαν καταθέσει τότε αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ. Διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει αν οι αιτήσεις  κατατέθηκαν από τους ίδιους ή από άλλα πρόσωπα, αλλά ότι κάποιοι κατέθεταν για πρώτη φορά αίτηση για επιστροφή ΦΠΑ και δεν διέθεταν λογαριασμό τράπεζας. Η κατάθεσή του διεκόπη για να συνεχισθεί σήμερα.
Της Βίκυς Βετουλάκη

***  «Τρίτος νεαρός από τον Κάμπο γνώριζε τι θα γίνει»         
   
Στοιχεία στον Εισαγγελέα καταθέτει ο Κ. Μαργέλης, ενώ μιλά και για 4ο συνεργό
Οικ. Σγούρου: «Τρίτος νεαρός από τον Κάμπο γνώριζε τι θα γίνει»
 Την απόλυτη σιγουριά του πως ένα άτομο ακόμα, νεαρής ηλικίας, από την περιοχή του Κάμπου, γνώριζε από ημέρες για το κακό που θα γινόταν, εξέφρασε μιλώντας στο «Θάρρος», ο δικηγόρος Κώστας Μαργέλης, συνήγορος της οικογένειας του δολοφονημένου Κ. Σγούρου, ερωτώμενος διευκρινιστικά, σχετικά με τις δηλώσεις του περί εμπλοκή τρίτου προσώπου στο διπλό φονικό στη Μάνη.
Ο κ. Μαργέλης, τόνισε πως έχει στη διάθεσή του ακλόνητα στοιχεία, τα οποία τις επόμενες ημέρες θα παραδώσει στον Εισαγγελέα Καλαμάτας.
Επίσης, ο κ. Μαργέλης, αναφέρθηκε και σε τέταρτο πρόσωπο, το οποίο μπορεί να έχει συνεργήσει με τους δύο 18χρονους για την συγκάλυψη του εγκλήματος.
Σε λίγε ημέρες
Ο κ. Μαργέλης, δήλωσε βέβαιος για τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες και μετά την ενημέρωση του Εισαγγελέα, θα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία και θα μιλήσει με σαφήνεια για το πρόσωπο που γνωρίζουν ότι εμπλέκεται.
Σύμφωνα με τις αιτιάσεις της πολιτικής αγωγής, η δολοφονία των δύο «μπόντι μπίλντερ» Κ. Σγούρου και Γ. Κομμάτη, είχε προσχεδιασθεί από τους δύο 18χρονους όχι την ημέρα του μοιραίου ραντεβού, αλλά πολύ νωρίτερα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, τρίτο νεαρό πρόσωπο, γνώριζε από ημέρες τι πρόκειται να γίνει. Ο κ. Μαργέλης επικαλείται αποδεικτικά στοιχεία που έχει στην κατοχή του και τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα τα λεγόμενά του.
Επίσης, ευελπιστεί στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο 18χρονων, από την οποία εκτιμά ότι μπορεί να προκύψουν και νέα στοιχεία, ιδιαίτερα ως προς τη συνέργεια τέταρτου προσώπου, το οποίο μετά τη δολοφονία, βοήθησε τους δύο βασικούς δράστες να συγκαλύψουν την πράξη τους.
Τόνισε πως ακόμα δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία και ζήτησε υπομονή λίγων ημερών.
Αιτήματα στην Ανακρίτρια
Αν όσα υποστηρίζει η Πολιτική Αγωγή επαληθευτούν, τότε από τα στοιχεία που θα κατατεθούν τα ενδεχόμενα είναι ή να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το άτομο αυτό ή να κληθεί από τις Ανακριτικές Αρχές να δώσει εξηγήσεις.
Πάντως, ο κ. Μαργέλης, κατέθεσε πλέον και επίσημα στην Ανακρίτρια, αιτήματα για την:
- Εξακρίβωση του γεγονότος, της παρανόμου αφαιρέσεως χρηματικού ποσού, ύψους τουλάχιστον 500 ευρώ που είχε στο τσαντάκι του, λίγο πριν το έγκλημα, ο Κ. Σγούρος, ποσό το οποίο, όπως υποστηρίζει η οικογένεια, έχει αφαιρεθεί από τους δράστες.
- Να διαταχθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο κινητών τηλεφώνων των 18χρονων, τα οποία έχουν ήδη βρεθεί και κατασχεθεί, προκειμένου να διακριβωθεί ποιες εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις έγιναν τις ημέρες πριν, αλλά και μετά το διπλό έγκλημα, και ειδικότερα τις ημερομηνίες 17, 18 και 19 Αυγούστου.
- Τέλος, να γίνει αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο έγινε το έγκλημα, ώστε να διαπιστωθεί η ευθύνη τυχόν τρίτων προσώπων, οι οποίοι τους συνέδραμαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, είτε στην τέλεση των αξιοποίνων πράξεων, είτε στην προσπάθεια συγκάλυψης αυτών.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  20.000 οι εισακτέοι σε ΑΕΙ- ΤΕΙ με δικαίωμα μετεγγραφής

  Δεν θα υπάρξει ψαλίδισμα των δικαιούχων μετεγγραφής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ φέτος. «Σφίξτε τα δόντια φέτος», λέει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος προς τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, τα οποία αναμένεται να δεχθούν την πλημμυρίδα μετεγγραφών κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος. Παράλληλα, χθες, ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τα μέλη της ΑΔΙΠ με θέμα τη αξιολόγηση των ΑΕΙ, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανοίξουν τον δρόμο για νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων. Ειδικότερα, όπως εξήγησε χθες, μιλώντας στην «Κ», ο κ. Λοβέρδος, για το 2014-2015 θα γίνουν οι μετεγγραφές με βάση τους όρους που θέτει το άρθρο 53 του νόμου 4264/ 2014 (παιδιά τριτέκνων, πολυτέκνων οικογενειών κ.λπ.). Επιπλέον θα παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς θέσης των επιτυχόντων του 2014 με κριτήριο την εισοδηματική κατάσταση των οικογενειών τους (9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας του επιτυχόντος). Ο αριθμός των επιτυχόντων που θα δικαιούνται μετεγγραφής, με βάση αυτό το κριτήριο, δεν θα ξεπερνάει το 10% επί των εισαχθέντων στα ΑΕΙ/ΤΕΙ υποδοχής. Ετσι υπολογίζεται ότι μετεγγραφή θα δικαιούνται περί τους 20.000 εισακτέους, αριθμός μεγάλος για το προσωπικό και τις υποδομές των κεντρικών ΑΕΙ/ΤΕΙ. Για τον λόγο αυτό ο κ. Λοβέρδος δεν προκρίνει την επέκταση των μετεγγραφών και στους εισακτέους των δύο προηγούμενων ετών – αίτημα που έχουν καταθέσει οι ενώσεις πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών. Οπως ανέφερε χθες ο γραμματέας της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Μαν. Χρυσόγελος, αν στη φετινή ρύθμιση δοθεί αναδρομική ισχύς για τους εισακτέους του 2012 και του 2013, θα ευνοηθούν συνολικά 723 φοιτητές από πολύτεκνες οικογένειες. Βέβαια, ο νόμος 4264 ορίζει ότι «η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος υποδοχής». Παρότι το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα και άρα δεν μπορεί να απορρίψει κάποιον δικαιούχο, θεωρείται ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τα κεντρικά ΑΕΙ που θα υπερφορτωθούν. Ο κ. Λοβέρδος, πάντως, ανέφερε ότι το ισχύον σύστημα θα εφαρμοστεί μόνο για το 2014-15 και ότι προτίθεται να κάνει διάλογο για την υιοθέτηση ενός νέου συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των κατηγοριών υποψηφίων που δικαιούνται μετεγγραφής. Η αλλαγή αυτή θα συνδυαστεί και με το νέο τοπίο στην τριτοβάθμια που θα φέρει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ΑΕΙ και όχι μόνο των επιμέρους Τμημάτων. Η ηγεσία του υπ. Παιδείας θεωρεί ότι τα ίδια ιδρύματα θα οδηγηθούν στις συγχωνεύσεις Τμημάτων. Ενδεικτικά, σήμερα υπάρχουν 47 μη αυτοδύναμα Τμήματα (δηλαδή με λιγότερους από 9 μόνιμους διδάσκοντες). Τέλος, το ν/σ για τις θρησκευτικές κοινότητες θα δοθεί στα ΑΕΙ που έχουν αξιολογηθεί να οργανώνουν μεταπτυχιακά προγράμματα χωρίς την έγκριση του υπ. Παιδείας. kathimerini.gr - 

*** Άρχισαν οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ Καλαμάτας, οι φετινές ειδικότητες          
          
Άρχισαν οι εγγραφές  των μαθητών  στο 1ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ για το Σχολικό έτος 2014-2015. Η περίοδος των εγγραφών  διαρκεί  από 1/9/2014  έως 10/9/2014.
Στη σχολική μονάδα  λειτουργούν οι παρακάτω τομείς -  ειδικότητες
·        Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
·        Τεχνικός Οχημάτων
·        Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής (Νέα Ειδικότητα )
·        Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
Οι ώρες λειτουργίας της σχολικής μονάδας είναι από τις 8.00 π.μ. έως  τις 13.30.
ΣΤΟ 2Ο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δημιουργία νέας ειδικότητας μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού
Η πόλη της Καλαμάτας κοσμείται από ένα μεγάλο λιμάνι, το οποίο όταν κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, είχε ως σκοπό να μετατρέψει την πόλη, σε «Μασσαλία της Ανατολικής Μεσογείου». Πράγματι για πολλά χρόνια το λιμάνι της Καλαμάτας ήταν μια από τις βασικές πύλες της Ελλάδας. Αυτό το γεγονός ώθησε πολλούς νέους  ανθρώπους να αναζητήσουν την τύχη τους στη θάλασσα. Έτσι σταδιακά δημιουργήθηκε μια ισχυρή ναυτική παράδοση.
Η υπάρχουσα ναυτική παράδοση, αλλά και η  ανάγκη επαγγελματικής διεξόδου πολλών μαθητών στο εμπορικό ναυτικό, ώθησε το σχολείο μας  στη δημιουργία νέου τομέα  Εμπορικού Ναυτικού με ειδικότητες  Πλοιάρχων και Μηχανικών. Η ίδρυση του τομέα θα προαγάγει τις ναυτικές σπουδές και θα ενισχύσει περαιτέρω τις σπουδές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, αφού θα εισέρχονται σε αυτές απόφοιτοι του τομέα με ήδη αρκετή εργαστηριακή εμπειρία και θεωρητικές γνώσεις.  Για το  φετινό  σχ. έτος 2014-15 θα λειτουργήσει μόνο η ειδικότητα των Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού.
Πληροφορίες – εγγραφές: 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας,  Ρήγα Φεραίου και Κρήτης, Καλαμάτα, τηλ.: 27210 83084.
Εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας
Άρχισαν οι εγγραφές στο νεοϊδρυθέν Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2014 – 15. Ο χώρος λειτουργίας του είναι το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ: Ρήγα Φεραίου και Κρήτης.
Η φοίτηση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ είναι τετραετής και ο τίτλος σπουδών είναι ισότιμος με το ημερήσιο ΕΠΑΛ.
Οι ειδικότητες που περιλαμβάνει είναι:
Τομές Πληροφορικής
  1. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
  2. Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

Τομέας Μηχανολογίας
  1. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.
  2. Τεχνικός Εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού.
  3. Τεχνικός οχημάτων

Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
  1. Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων
  2. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών

Τομέας Δομικών Έργων
  1. Σχεδιαστής Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής

Ομάδα Προσανατολισμού Διοίκησης και Οικονομίας
Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας
  1. Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
  2. Υπάλληλος Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 6.00 – 10.30 μ.μ., τηλ. 27210-25807.
 
***  39χρονος στην Καλαμάτα καταδικάσθηκε σε κάθειρξη αόριστης διάρκειας και χαρακτηρίσθηκε επικίνδυνος

 Για πρώτη φορά επιβλήθηκε τέτοια ποινή από το Εφετείο Καλαμάτας39χρονος στην Καλαμάτα καταδικάσθηκε σε κάθειρξη αόριστης διάρκειας και χαρακτηρίσθηκε επικίνδυνοςΤης Βίκυς Βετουλάκη Η ποινή κάθειρξης αόριστης διάρκειας, επιβλήθηκε για πρώτη φορά χθες από το Εφετείο Καλαμάτας, σε 39χρονο κατηγορούμενο για κλοπές που διαπράττει κατ΄ επανάληψη, κατά συνήθεια, καθ΄ έξη και καθ΄ υποτροπή, αφού χαρακτηρίσθηκε επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Πρόκειται για την εφαρμογή νέου άρθρου του Ποινικού Κώδικα, όπου όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης «αν κάποιος, παρά το ότι τιμωρήθηκε επανειλημμένα, τουλάχιστον 3 φορές για κακουργήματα ή πλημμελήματα που πηγάζουν από δόλο, με ποινές στερητικές της ελευθερίας ή μια από τις οποίες τουλάχιστον κάθειρξη, διαπράξει νέο κακούργημα ή πλημμέλημα από δόλο το οποίο σε συνδυασμό με τις προηγούμενες πράξεις αποδεικνύει ότι είναι εγκληματίας καθ’ έξη ή κατ΄ επάγγελμα επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, το δικαστήριο, όταν η ποινή που πρέπει να του επιβληθεί είναι πρόσκαιρη κάθειρξη, του επιβάλει κάθειρξη αόριστης διάρκειας».Σε ιδιαίτερες φυλακές Η ποινή αυτή εκτίεται σε ιδιαίτερα καταστήματα ή σε ιδιαίτερα τμήματα φυλακών. Στην απόφαση καθορίζεται μόνο το ελάχιστο όριο διάρκειας της κάθειρξης. Μετά τη λήξη του ελάχιστου ορίου της κάθειρξης που ορίσθηκε, κάθε 3 χρόνια εξετάζεται, είτε με αίτηση του κρατουμένου, είτε και αυτεπαγγέλτως αν μπορεί να απολυθεί. Η συγκεκριμένη διάταξη βρήκε χθες εφαρμογή από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, για 39χρονο χρήστη ναρκωτικών, που επανειλημμένα έχει συλληφθεί για κλοπές. Στο εδώλιο κάθισε και ο φίλος του, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί του φέτος το Μάρτιο διέπραξε 3 κλοπές μηχανών, μια διάρρηξη αυτοκινήτου και μία απόπειρα κλοπής μηχανής. Ο αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας, κατέθεσε ότι στις 15 Μαρτίου του 2014, ειδοποιήθηκε από το Κέντρο ότι έγινε απόπειρα κλοπής μηχανής σε περιοχή της Καλαμάτας. Έσπευσε, όπως είπε, στο σημείο και λίγο πιο πέρα εντόπισε τον 39χρονο ο οποίος είχε επάνω του 2 κατσαβίδια, ένα σκούφο και ένα μπουκαλάκι με άρωμα, το οποίο στη συνέχεια αναγνωρίσθηκε από ιδιοκτήτρια αυτοκινήτου που είχε διαρρηχθεί τις προηγούμενες ημέρες. Ο αστυνομικός κατέθεσε πως την ημέρα εκείνη, από την έναρξη της υπηρεσίας του, έβλεπε και τους δύο κατηγορούμενους σε διάφορα σημεία της πόλης και γι’ αυτό πιστεύει ότι μαζί διέπραξαν τις κλοπές. Επίσης, είπε ότι ο 39χρονος δεν έκλεβε μηχανές για να τις πουλήσει, αλλά για να μετακινηθεί σε διάφορα σημεία, καθώς δεν είχε χρήματα. Τέλος, είπε πως όταν τον συνέλαβε παραδέχθηκε τις κλοπές και ζήτησε συγγνώμη.Κάθειρξη αόριστης διάρκειας Στην απολογία του ο 39χρονος είπε ότι τα ναρκωτικά τον έχουν καταστρέψει και ήδη μπαινοβγαίνει στις φυλακές, εδώ και 15 χρόνια. Μάλιστα, όπως είπε, δύο πράγματα έμαθε στις φυλακές, να κλέβει ή να πουλάει ναρκωτικά και προτίμησε να κάνει το πρώτο για να εξασφαλίζει την δόση του. Ζήτησε από το δικαστήριο να πάει για απεξάρτηση, ενώ για το φίλο του είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κλοπές. Υποστήριξε, ότι τις έκανε μόνος του, όταν δεν ήταν με τον συγκατηγορούμενό του. Και ο συγκατηγορούμενός του δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με τις κλοπές και πως έχει ξεκόψει από τα ναρκωτικά εδώ και 4 χρόνια. Το δικαστήριο στον 39χρονο επέβαλε κάθειρξη αόριστης διάρκειας, με κατώτατο όριο τα 7 χρόνια, ενώ στον φίλο του καταλογίσθηκε μόνο μια απόπειρα κλοπής, μετά από κατάθεση μάρτυρα και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών. -

*** Είχε τύχη...βουνό δημότης προχθές το βράδυ (φωτογραφίες)          
     
 
Τους προηγούμενους μήνες μια νεαρή κοπέλα, στο χώρο του πάρκου Ελευθερίας, τραυματίστηκε σοβαρά, από την πτώση ενός δένδρου. Η Δημοτική Αρχή για να αποσείσει, τυχόν ευθύνες της, επικαλέστηκε τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ως αιτία του τραγικού συμβάντος.
Προχθές, νωρίς το βράδυ, όμως, η δημότης Αναστασία Κανελλοπούλου, χάρις στη βοήθεια της τύχης, σύμπτωσης ή ό,τι άλλο θέλετε, δεν τραυματίστηκε σοβαρά ή μοιραία. Κι αυτό γιατί, ενώ, περπατούσε αμέριμνη στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ένα μεγάλο κομμάτι ευκάλυπτου έπεσε ακριβώς δίπλα της. Δευτερόλεπτα αν καθυστερούσε στη βόλτα της, σήμερα θα βρισκόταν αλλού.
Ας δούμε πως περιγράφει η ίδια το συμβάν: "Σήμερα (σ.σ. προχθές) κατάλαβα πως είχα μαζί μου έναν Άγιο, όταν στο πάρκο των τραίνων στις 8:40 το βράδυ με χάιδεψαν τα φύλλα από ένα τεράστιο κλαδί ευκαλύπτου που έπεσε ακριβώς δίπλα μου ενώ περνούσα.
 Διέσχιζα το πάρκο από νότο προς βορρά περπατώντας στο άκρο αριστερό κομμάτι του, κάτω από τα μεγάλα δέντρα, μαζί με τον σκύλο μου, για να συναντήσω μια φίλη κι αυτή με τον δικό της σκύλο.
 Αυτός με οδηγούσε από δέντρο σε δέντρο πατώντας πάνω σε πράσινο χορτάρι ή σε παχύ στρώμα από ξερά φύλλα. Παρατήρησα ότι κάτω από τους ευκαλύπτους υπήρχαν πολλά ξερά κομμάτια από φλοιό πάνω στα ξερά φύλλα και επειδή ήταν σκοτεινά άρχισα να περπατώ πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή.
Ένας δυνατός ήχος από σπάσιμο ξύλου ακούστηκε, ενώ δεν κουνιόταν φύλλο και ένα πολύ μεγάλο κλαδί έπεσε στο έδαφος μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και σε απόσταση 2-3 βημάτων δίπλα μου, από ύψος περίπου 10 μέτρων, από τον τελευταίο ευκάλυπτο πριν το γηπεδάκι του βόλεϊ. Είχα Άγιο!
  Ένα ζευγάρι νέων εκείνη την στιγμή ήταν πάνω στην οδό Ψαρών και έτρεξαν προς τα εκεί, έβγαζαν φωτογραφίες, έπαιρναν τηλέφωνα στην πυροσβεστική ή σε φίλους ή ίσως σε κάποιον αρμόδιο του Δήμου που γνώριζαν, αλλά κανείς… Εγώ σοκαρισμένη έκανα δύο κλήσεις στο 100 αλλά δεν μπόρεσα να αρθρώσω λέξη!
Όταν μετά 15΄ ξανακάλεσα, έμαθα πως πρέπει να καταθέσω τα παράπονά μου στο αρμόδιο τμήμα του  Δήμου. Καταγγέλλω λοιπόν το αρμόδιο τμήμα για αμέλεια εκτέλεσης εργασιών συντήρησης ενός πάρκου που είναι στολίδι της πόλης μας, για ανευθυνότητα και αδιαφορία γιατί από εδώ είδα να περνούν δεκάδες πολίτες, για αμάθεια γιατί οι ευκάλυπτοι είναι εύθραυστοι όταν ψηλώσουν πολύ και ξεραθούν, όπως κάθε δέντρο έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, για άγνοια γιατί έχουν συμβεί διάφορα σχετικά γεγονότα στο παρελθόν.
Αυτή τη φορά ήμουν εγώ και τη γλίτωσα, την προηγούμενη ένα παιδί που τραυματίστηκε, την επόμενη ένας συμπολίτης μας θα χάσει τη ζωή του για να αποτελέσει στο μέλλον ένα  στατιστικό δείγμα; Υπάρχει πρόβλεψη; Ποιος είναι ο υπεύθυνος; Ποιός δεν κάνει τη δουλειά του;". Για να δούμε τώρα, ποια θα είναι η δικαιολογία της αρμόδιας υπηρεσίας και της Δημοτικής Αρχής;
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Έναρξη εγγραφών στις Σχολές Καλλιτεχνικής Παιδείας της ΦΑΡΙΣ         
           
Μια νέα εκπαιδευτική χρονιά ξεκινά για τις Σχολές της ΦΑΡΙΣ, με προγράμματα και δραστηριότητες που στόχο έχουν, στο οικονομικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, να λειτουργήσουν διατηρώντας τόσο τη βιωσιμότητά τους, όσο και το επίπεδο σπουδών.
  Το υψηλό επίπεδο σπουδών με καθηγητές εγνωσμένης καλλιτεχνικής αξίας, αποφέρει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών και είναι το σημαντικότερο κίνητρο για τους σπουδαστές.
  Λειτουργούν μουσικά σύνολα Jazz, πνευστών, εγχόρδων αλλά και παραδοσιακής μουσικής, τμήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού, yoga καθώς και νέες τεχνοτροπίες στα εικαστικά. Με συναυλίες, εκθέσεις και παραστάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι σχολές δίνουν το στίγμα τους και συμβάλλουν στην πολιτιστική ζωή της πόλης.
  Από σήμερα Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν οι εγγραφές με όρους και δίδακτρα ίδια με τα περσινά. Προγραμματίστε τις εγγραφές σας έως την 15η Σεπτεμβρίου για να επιτύχετε περισσότερα προνόμια.

***  Με Β. Παπακωνσταντίνου, Μ. Στρατή και Η. Ματιάμπα, τα 40 χρόνια Φεστιβάλ “ΚΝΕ οδηγητή” στην Καλαμάτα         
           
Συνέντευξη Tύπου, σχετικά με το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ οδηγητή στην Καλαμάτα,  πραγματοποίησαν χθες το πρωί στα γραφεία του ΚΚΕ τα μέλη της ΚΝΕ  Κατερίνα Αναγνώστου και Νίκος Κουφαλάκος.
Οι δύο νέοι απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους Μεσσήνιους κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, να δώσουν το «παρών» στις διήμερες εκδηλώσεις του φεστιβάλ που ξεκινούν την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 6 του μηνός. Στις φετινές εκδηλώσεις ξεχωρίζουν οι συναυλίες των Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα την Παρασκευή, καθώς και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου που θα ρίξει την αυλαία στο 40ό φεστιβάλ το Σάββατο το βράδυ.
Όπως κάθε χρόνο το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο του Λιμενικού στην Καλαμάτα, οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν κάθε μέρα στις 6 μ.μ.  και η είσοδος  κοστίζει 5 ευρώ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη
1.    Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα της πόλης
2.    «Θεριεύει ο γίγαντας λαός και σπάει δεσμά και αλυσίδες»
Αφιέρωμα στα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμάτας
3.    Συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα
4.    Λαϊκό γλέντι
Σάββατο 6 Σεπτέμβρη
1.    Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα
2.    Κεντρική Πολιτική Ομιλία
Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ
3.    Μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου
4.    Λαϊκό γλέντι
 Ακόμα, και τις δύο μέρες στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδότοπος με πλούσιο πρόγραμμα ενάντια στον πόλεμο «Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη» (Γ. Ρίτσος).
Επίσης Μαθητικό Στέκι με δραστηριότητες αφιερωμένες στον αγώνα ενάντια στον φασισμό «Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!» (προβολές video, μαθήματα graffiti, παιχνίδι χαμένου θησαυρού κ. ά. ) και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Τέλος, στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας για την απελευθέρωση της Καλαμάτας με αδημοσίευτες φωτογραφίες από το αρχείο του Χρήστου Αλιφέρη – ΓΑΚ Ν. Μεσσηνίας.

***


***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
http://www.youtube.com/stamos01 ,            3647     video.-       
 http://www.youtube.com/stamatios01 ,       2017     video.- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =          2065   video.- 
Σύνολον                                                        7729    βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    613.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   199 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/

*** ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .-
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .- 
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.-  
~
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.-  
 
Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .-  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου