ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08-Φεβρουαρίου -2016

  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08-Φεβρουαρίου -2016 :
~
 
Όσιος Ισαάκ ο ΣύροςΌποιος διορθώνει τον αδελφόν αυτού εν τω κρύπτω, θεραπεύει την ιδίαν αυτού κακίαν και όποιος κατηγορεί τίνα έμπροσθεν των ανθρώπων, ενδυναμοί τάς ιδίας αυτού πληγάς.Όσιος Ισαάκ ο Σύρος
 
8 Φεβρουαρίου
Ζαχαρίου του προφήτου. Θεοδώρου του Στρατηλάτου (1) (†319). Μαρτύρων Μάρθας και Μαρίας (2) των αδελφών και Λυκαρίωνος. Οσίων, Νικηφόρου, Στεφάνου και Φιλαδέλφου, Μακαρίου επισκόπου Πάφου και Πολυκάρπου.
(1)O άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης καταγόταν από τα Συχάϊτα της Γαλατίας και κατοικούσε στην Ηράκλεια του Εύξεινου Πόντου. Στρατιωτικός στο επάγγελμα, διακρίθηκε για την γενναιότητά του και γρήγορα προήχθη στους υψηλότερους βαθμούς της στρατιωτικής ιεραρχίας. Αθλητής γενναιότατος ο Θεόδωρος, ήταν συγχρόνως και υπόδειγμα σεμνότητας όπως αρμόζει σε έναν γνήσιο Χριστιανό. Όταν ο αυτοκράτορας Λικίνιος επισκέφθηκε την Ηράκλεια είχε την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει από κοντά τον Θεόδωρο. Ζήτησε ωστόσο κάποιες περαιτέρω πληροφορίες για τον άγιο, οι οποίες δυσαρέστησαν τον αυτοκράτορα. O Θεόδωρος ήταν χριστιανός. Αμέσως ο Λικίνιος διέταξε να φέρουν τον άγιο ενώπιόν του και όταν παρά τις παρακλήσεις, τις απειλές και υποσχέσεις ο άγιος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του, καθαιρέθηκε από το αξίωμά του και υποβλήθηκε σε φριχτά βασανιστήρια και τέλος αποκεφαλίστηκε.
(2)Οι αγίες Μάρθα και Μαρία ήταν αδελφές, οι οποίες έζησαν κατά την περίοδο των ανελέητων διωγμών των Χριστιανών από τους άθεους και ασεβείς ειδωλολάτρες. Οι δύο αδελφές καταδικάστηκαν διότι αφιέρωσαν την ζωή τους στη διάδοση της ευαγγελικής πίστης, ιδίως ανάμεσα στο γυναικείο κόσμο. O έπαρχος προσπάθησε με διάφορες κολακείες και τεχνάσματα να τις πείσει να λυπηθούν τη νεότητά τους, αλλά εκείνες έμειναν αμετάπειστες και επισφράγισαν την πίστη τους με το τίμιο αίμα τους μαζί με τον νεαρό μοναχό Λυκαρίωνα.
Σήμερα 08/02/2016 εορτάζουν:
Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης, Προφήτης Ζαχαρίας
~ Ἦχος δ’. Ὁ ὑψωθεῖς ἐν τῷ Σταυρῷ.
Στρατολογία ἀληθεῖ Ἀθλοφόρε, τοῦ οὐρανίου στρατηγὸς βασιλέως, περικαλλὴς γεγένησαι Θεόδωρε, ὄπλοις γὰρ τῆς πίστεως, παρετάξω ἐμφρόνως, καὶ κατεξωλόθρευσας, τῶν δαιμόνων τὰ στίφη, καὶ νικηφόρος ὤφθης Ἀθλητής, ὅθεν σὲ πίστει, ἀεὶ μακαρίζαμεν.
~ Απολυτίκιο Αγ. Θεοδώρου του Στρατηλάτου - 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  : https://youtu.be/6i4R10T5DJU  .-

~
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντ....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
 
Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού

Υπαπαντή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος....
 
Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας

Άγιος Τρύφων ο Μάρτυρας
 
Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομ....
Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης~ Βιογραφία
Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης - Μιχαήλ Χατζημιχαήλ© www.michaelhadjimichael.comO Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης καταγόταν από τα Ευχάϊτα της Γαλατίας και κατοικούσε στην Ηράκλεια του Εύξεινου Πόντου. Στρατιωτικός στο επάγγελμα, διακρίθηκε για την γενναιότητά του και γρήγορα προήχθη στους υψηλότερους βαθμούς της στρατιωτικής ιεραρχίας. Αθλητής γενναιότατος ο Θεόδωρος, ήταν συγχρόνως και υπόδειγμα σεμνότητας όπως αρμόζει σε έναν γνήσιο Χριστιανό.
Όταν το 320 μ.Χ. ο Λικίνιος διέτριβε στη Νικομήδεια, άκουσε περί του Θεοδώρου ότι είναι Χριστιανός και βδελύσσεται τα είδωλα. Αμέσως απέστειλε στην Ηράκλεια ανώτερους αξιωματούχους, για να τον συνοδεύσουν με τιμή στη Νικομήδεια. Αλλά ο Θεόδωρος διεμήνυσε διά των ιδίων απεσταλμένων στον Λικίνιο, ότι για πολλούς λόγους η παρουσία του στην Ηράκλεια ήταν συμφέρουσα και τον προέτρεπε να μεταβεί εκεί. Αποδεχθείς την πρόταση ο Λικίνιος μετέβη στην Ηράκλεια, όπου τον προϋπάντησε με λαμπρότητα ο Θεόδωρος, προς τον οποίο ο Λικίνιος άπλωσε το χέρι, ελπίζοντας ότι διά του Θεοδώρου θα προσείλκυε τους Χριστιανούς στη θρησκεία των ειδώλων. Κάποια ημέρα, ενώπιον του λαού, ο Λικίνιος προέτρεψε τον Θεόδωρο να θυσιάσει στα είδωλα. Ο Θεόδωρος αρνήθηκε και ζήτησε να του δοθούν τα χρυσά και αργυρά αγαλματίδια των θεών, για να προσφέρει αυτά θυσία στον οίκο του ιδιωτικά και μετά να προσφέρει δημόσια τις θυσίες. Πράγματι, ο Θεόδωρος έλαβε τα αγαλματίδια τα οποία κομμάτιασε και μοίρασε τα χρυσά και αργυρά αυτών στους πτωχούς. Ο εκατόνταρχος Μαξέντιος είδε την κεφαλή της θεάς Αφροδίτης στα χέρια ενός πτωχού και κατέδωσε το γεγονός στον Λικίνιο, ο οποίος θεώρησε τον Θεόδωρο ως εμπαίκτη και καταφρονητή των ειδώλων. Για τον λόγο αυτό τον συνέλαβαν και αμέσως άρχισαν να τον υποβάλλουν σε πολυειδείς τιμωρίες. Τον κτυπούσαν, έκαιγαν και έγδερναν το σώμα του Μάρτυρος. Στην συνέχεια οι δήμιοι τον σταύρωσαν και διαπέρασαν τα πόδια, τα χέρια και τα κρυφά μέλη του διά περόνης, τόξευσαν το πρόσωπό του με τέτοιο τρόπο ώστε να εκχυθούν τα μάτια του και τον άφησαν επάνω στον σταυρό. Ο Λικίνιος, φοβούμενος την οργή του όχλου, διέταξε να τον αποκεφαλίσουν. Έτσι ο φόβος παρεχώρησε την θέση του στη χαρά και η λύπη και ο κόπος στην ανάπαυση.
Το σεπτό σκήνωμά του μετετέθη, στις 8 Ιουνίου, από την Ηρακλεία στο προγονικό κτήμα του Αγίου, στα Ευχάιτα, κατά την επιθυμία του Αγίου την οποία εξέφρασε προ της εκτομής αυτού στον γραμματέα του Ούαρο. Η Εκκλησία μας εορτάζει στις 8 Ιουνίου την ανακομιδή των λειψάνων του.

***   Έκθεση εξαφανίζει τα τοπικά ελαιοτριβεία και τυποποιητήρια         
      
Υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά
 
  Στο στόχαστρο τα ελαιοτριβεία και τα τυποποιητήρια 
 Ξανακυκλοφόρησε το «τρομοκρατικό σενάριο» της μελέτης mcKinsey για 1-2 μεγαθήρια των 100.000 – 150.000 τόνων, που θα καταργήσουν τα περίπου 2.000 ελαιοτριβεία και τις 500 μονάδες συσκευασίας – τυποποίησης 
 Αν σας έλεγαν, ότι σε δέκα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη, που δεν συνεργαζόταν, θα λέγατε, ότι συνωμοσιολογούμε.
Αν σας παραθέταμε τη σχετική μελέτη, που εγκρίθηκε (εκτός από την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους) στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014; Για την υλοποίηση του σχεδίου, θα αντληθούν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.
  Το μεγαλόπνοο σχέδιο 
 Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, πέραν της διαπραγμάτευσης του χρέους πήγε εφοδιασμένος με έναν οδηγό ανάπτυξης για την Ελλάδα με άξονα τα επόμενα 10 χρόνια!
Το σχέδιο βασίστηκε στη μελέτη “Greece 20/20” της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ.
 Μάλιστα ένας τετρασέλιδος οδηγός του σχεδίου αυτού παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Πάνο Τσακλόγλου, ενώ για την υλοποίησή του τα κεφάλαια θα αντληθούν από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW. Η KfW υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο για τον σκοπό αυτό μαζί με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη στις 23 Απριλίου 2014.
«Στόχος η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. Έτσι και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας θα επιτευχθεί και η Ελλάδα δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη».
Φυσικά αναφέρεται και στην παροχή κινήτρων στους παραγωγούς για να εξάγουν τα προϊόντα τους, καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας, αλλά και τη θέσπιση βελτιωμένου συστήματος πιστοποίησης των προϊόντων των παραγωγών. Τα ερωτήματα που εγείρονται. Έστω ότι τίθεται σε εφαρμογή:
Α) Ποιος θα δίνει στις τέσσερις μεγάλες εταιρείες που θα ασχοληθούν την πιστοποίηση; Ποιος θα τις ελέγχει; Και κυρίως ποιοι θα είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών;
Β) Οι αγρότες θα παράγουν και οι τέσσερις εταιρείες θα αγοράζουν για επεξεργασία τα προϊόντα. Πώς θα εξασφαλιστεί, ότι οι παραγωγοί δε θα θιγούν πωλώντας για ένα κομμάτι ψωμί τη σοδειά τους, όταν οι τέσσερις θα διαμορφώνουν τις τιμές μεταξύ τους δημιουργώντας συνθήκες μονοπωλίου; Εκ των πραγμάτων εάν επιτρέπεται μόνο σε τέσσερις εταιρείες η εξαγωγή των προϊόντων, ένας παραγωγός, που μόνος του καλλιεργεί και εξάγει τα τρόφιμα, δε θα έχει άλλη επιλογή παρά να αποταθεί σε αυτές.
Τα τελευταία χρόνια πολλοί νέοι άνθρωποι στράφηκαν στη γη, έκαναν συνεταιρισμούς, καλλιεργούν κρόκο, σπαράγγια, ελιές, παράγουν παραδοσιακά προϊόντα, όπως χυλοπίτες, ελαιόλαδο και παράγωγα των ελιών, και πλήθος άλλων τροφίμων, τα οποία και εξάγουν, παρουσιάζουν σε εκθέσεις διατροφής στο εξωτερικό. Όταν όμως τέσσερις θα καθορίζουν τις τιμές εξαγωγής, οι άνθρωποι αυτοί, μόνοι τους, δε θα μπορούν να σταθούν σε μια αχανή αγορά.
Την ίδια στιγμή οι εν λόγω εταιρείες θα μπορούσαν να αναλάβουν αποκλειστικά την παραγωγή προϊόντων εξαλείφοντας έτσι και τη γεωργία, εκτός κι αν αυτή πραγματοποιείται μόνο στο πλαίσιο των δικών τους παραγωγικών αναγκών. Ο κάθε παραγωγός αντί να πουλάει αντί πινακίου φακής τη σοδειά του, θα πηγαίνει κατ’ ευθείαν σε αυτές να εργαστεί. Και η γεωργία, ως βασικός πυλώνας της ελληνικής ανάπτυξης θα λάβει μορφή βιομηχανίας. Όμως ο απλός πολίτης, που σκέφτεται τη γη ως το μόνο σίγουρο μέσο εξασφάλισης των προς το ζην; Απλώς ξεχνάει αυτή την επιλογή.
Ένα ερώτημα ακόμη: Καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας: Αυτό σημαίνει, ότι θα εκπαιδεύονται οι γεωργοί να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα, επειδή κοστίζουν λιγότερο και παράλληλα έτσι επιτυγχάνεται μαζικότερη παραγωγή; Η ποιότητα, η θρεπτική αξία των τροφίμων θυσία στον βωμό του κέρδους!
Μία εταιρεία διαχείρισης της διανομής και αποθήκευσης. Στη συνέχεια κάνει λόγο για μια μόνο δημόσια ή ιδιωτική εταιρεία (και εδώ γεννάται βέβαια το ερώτημα σε ποιον θα ανήκει), την Εταιρεία Ελληνικών Τροφίμων (Greek Food Company), που μεταξύ άλλων: «Α) Θα καθορίζει το δίκτυο των παραγωγικών μονάδων και θα αποτελεί δεξαμενή τροφίμων προς εξαγωγή. Β) Θα διαχειρίζεται τη διανομή και αποθήκευση των προϊόντων εντός της χώρας». Δηλαδή αυτά που θα παράγουν οι τέσσερις μόνο εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, θα πηγαίνουν στη μία μόνο εταιρεία, από όπου θα προγραμματίζεται η διανομή.
Ποιος όμως θα διασφαλίζει, ότι θα καταμετρώνται σωστά οι εσωτερικές ανάγκες κατανάλωσης, και ότι δε θα κρατούν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής για να το εξάγουν δημιουργώντας ελλείψεις σε προϊόντα, που τώρα αυτονόητα υπάρχουν στο καθημερινό τραπέζι μας;
 Κάτι αντίστοιχο είχαν κατά νου και με το παράλληλο εμπόριο φαρμάκων, αλλά οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες εξάγουν το μεγαλύτερο ποσοστό, με αποτέλεσμα να λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων σωρεία φαρμάκων, όπως εξηγούν και οι φαρμακοποιοί, που ζητούν ξανά και ξανά την παύση του παράλληλου εμπορίου. Οι υπογραφές μπήκαν! Βασικός άξονας υλοποίησης η προαναφερθείσα μελέτη. Πρόκειται για προγράμματα, που θα πραγματοποιηθούν! Όχι για θεωρίες συνωμοσίας!
Για το ίδιο θέμα, ο Βασίλης Ζαμπούνης στην εφημερίδα "Ύπαιθρος Χώρα" σημειώνει: Η υπόθεση δεν είναι τωρινή. Το 2006 στο ΕΣΣΑΑ (Εθνικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης) του ΥΠΑΑΤ για την προγραμματική περίοδο 2007 – 2013, διαβάζουμε (σελ. 17): «9. Σε ό,τι αφορά το ελαιόλαδο. […] Ένα ελαιοτριβείο – τυποποιητήριο, που θα έπαιρνε την πρώτη ύλη από τα μικρότερα πιστοποιημένα ελαιοτριβεία, και τα δύο οικονομίας κλίμακος, θα μπορούσε να δώσει τη λύση σε αυτό τον τομέα».
Το 2011 εμφανίστηκε η μελέτη της McKinsey «Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά: Προσδιορίζοντας το νέο εθνικό μοντέλο ανάπτυξης», η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, την Τράπεζα της Ελλάδος και παραδόθηκε με επισημότητα στον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Άλλωστε, η Mckinsey είχε αναλάβει και ως σύμβουλος του Υπ.ΟΙΚ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Τότε, μάλιστα, είχε σχολιαστεί με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο.
Το 2014, η μελέτη McKinsey επανήλθε προωθούμενη και από το νέο Υπ. ΟΙΚ. Ι. Στουρνάρα στο Eurogroup. Τώρα, βρισκόμαστε στο 2016, και βλέποντας έναν νέο γύρο δημοσιότητας, τελικά αναρωτιόμαστε, υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά; Μήπως κάποιοι εποφθαλμιούν τα δισεκατομμύρια ευρώ του νέου ΠΑΑ:
  Συστάσεις
 Η μελέτη καταπιάνεται με πάρα πολλούς τομείς της οικονομίας, μεταξύ αυτών τον αγροτικό, τα τρόφιμα, συνεπώς και με το ελαιόλαδο. Μετά από διάφορες χιλιοειπωμένες κοινοτυπίες (ότι πρέπει να τυποποιούμε το λάδι μας κ.λπ.), η επίμαχη πρότασή της, που είχε ξεσηκώσει και τη θύελλα των αντιδράσεων είναι η εξής:
«α) Διερεύνηση δυνατότητας ανάπτυξης 4-6 ανταγωνιστικών μονάδων επεξεργασίας και συσκευασίας μεγάλου μεγέθους, π.χ. Δύο ή τρεις μονάδες για ελιές και ελαιόλαδο (πιθανότατα στην Πελοπόννησο ή την Κρήτη, με ικανότητα επεξεργασίας 100 – 150 χιλιάδων τόνων. Δύο ή τρεις μονάδες για πατάτες, ντομάτες και επιλεγμένα φρούτα (π.χ. ροδάκινα, μήλα, σταφύλια, πορτοκάλια), πιθανότατα στην κεντρική ή βόρεια Ελλάδα ή την Πελοπόννησο.
β) Συνέχιση και εντατικοποίηση της ενοποίησης μονάδων για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερων σύγχρονων μονάδων γάλακτος.
γ) Ίδρυση της εταιρείας Ελληνικών Τροφίμων (ιδιωτική ή ΣΔΙΤ) με κύριες αρμοδιότητες: Τη συγκέντρωση της παραγωγής μικρών και μεσαίων παραγωγικών μονάδων. Το συντονισμό με τις μονάδες επεξεργασίας και το σχεδιασμό πόρων σε προϊόντα και αγορές. Το σχεδιασμό, τη δημιουργία και τη λειτουργία κατάλληλου μοντέλου εμπορικής παρουσίας στις αγορές. Τη διαχείριση των logistics εντός και εκτός Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένων εξαγωγών). Την ανάπτυξη δικτύου λιανέμπορων και χονδρέμπορων στο εξωτερικό».
  Μεθόδευση
 Ο καθένας που στοιχειωδώς γνωρίζει τους τομείς του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς, μπορεί να κρίνει πόσο σοβαρές, και πόσο ρεαλιστικές είναι αυτές οι «συμβουλές». Δηλαδή, η δημιουργία 2-3 μεγάλων καθετοποιημένων μονάδων, από την έκθλιψη του ελαιοκάρπου μέχρι τη συσκευασία και στο επόμενο στάδιο να έρχεται μία (και μόνη) εταιρεία (η «Εταιρεία Ελληνικών Τροφίμων») που θα αναλαμβάνει να συγκεντρώνει, να διαχειρίζεται και να διακινεί όλο (;) το ελληνικό λάδι (και ελιές).
Το γεγονός, όμως, ότι η συγκεκριμένη μελέτη παραγγέλθηκε από τόσο ισχυρούς οικονομικοπολιτικούς παράγοντες, παρακάμπτοντας πλήθος άλλων μελετών και υπομνημάτων, που βρίσκονται στα συρτάρια των Υπουργείων και αραχνιάζουν εδώ και πολλά χρόνια, όπως και το ότι επανέρχεται, ίσως κάτι να σημαίνει. Ίσως, λοιπόν, κάποιοι σοβαρολογούν.
Άλλωστε, και με τη χρυσοπληρωμένη από το Υπουργείο Ανάπτυξης «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ έτσι έγινε. Μπορεί η συμβολή της να κυκλοφορήσουν τα μείγματα ελαιολάδου με σπορέλαια να μην «πέρασε» (τότε τουλάχιστον), αλλά το γάλα επτά ημερών ήδη είναι στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
  Τι μπορεί να σημαίνουν;
  Το μοντέλο που προτείνει η McKinsey μπορεί να μοιάζει με Σοβιετική Ένωση σε συνθήκες άκρατου νεοφιλελευθερισμού, μπορεί να θυμίζει Όργουελ, όμως ας μην εφησυχάζουν  οι θιγόμενοι και ενδιαφερόμενοι, σκεπτόμενοι ότι «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται».Όλα γίνονται και μετά βαφτίζονται «μεταρρυθμίσεις». Αεροδρόμια, λιμάνια, γιατί όχι και το «εθνικό μας προϊόν», ο «υγρό χρυσός» μας;
Δεν υπάρχει εδώ ο χώρος και ο χρόνος να καθίσει κανείς να ανασκευάσει στα σοβαρά τα όσα προτείνει η μελέτη. Να τονίσουμε ότι το ελληνικό ελαιόλαδο δεν χρειάζεται, σε υλικοτεχνική υποδομή, ούτε ένα ευρώ. Αρκετά σπαταλήθηκαν επί δεκαετίες. Είναι «δημοσιονομικά ουδέτερο». Αυτό που χρειάζεται είναι ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας και καλής οργάνωσης από τους ελαιοπαραγωγούς έως τους υπουργούς.
Και μία ακόμη διευκρίνιση για τη μελέτη McKinsey: Δεν πρόκειται για μίμηση, αλλά για κακή και λανθασμένη απόπειρα αποτίμησης του ισπανικού μοντέλου. Εκεί παράγονται τεράστιες ποσότητες (μόνη της η Ανδαλουσία έχει πολλαπλάσια ποσότητα από ολόκληρη την Ελλάδα), συγκεντροποιημένη σε συνεταιρισμούς (κοοπερατίβες) των 100-200 χιλιάδων τόνων μαζικής ποιότητας (commodity) και σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες που κατακλύζουν τις διεθνείς αγορές με χαμηλές τιμές. Και όλοι στηρίζονται στη συμμαχία – συνεταιρισμοί, εταιρείες, (δι)επαγγελματικές οργανώσεις, τράπεζες, περιφερειακές και κεντρική κυβέρνηση, αξιοποίηση των κοινοτικών επιδοτήσεων, έρευνα στα πανεπιστήμια και σε άλλα πολλά.
Στην Ελλάδα, το βασικό (μοναδικό) πλεονέκτημα που διαθέτουμε είναι η βιοποικιλότητα, το μικροκλίμα σε κάμπους, ραχούλες και νησάκια, που δίνουν αυτές τις κορυφαίες ποιότητες καρπού και λαδιών.
Το ελαιόλαδο, και ιδίως το εξαιρετικά παρθένο, δε είναι μαζικό προϊόν, δεν είναι commodity, και γι’ αυτό το σύγχρονο μάρκετινγκ βασίζεται στην ταυτότητα και στην προσωπικότητά του, στα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά (που οι Ισπανοί αρνούνται τη μέθοδο), στα Ονομασίας Προέλευσης/Γεωγραφικής Ένδειξης, στα Κτήματα (όπως τα κρασιά), κ.ο.κ.
Όλα αυτά θα ισοπεδωθούν, σε περίπτωση εφαρμογής του μοντέλου McKinsey, χωρίς να υπάρχει και το όφελος του «μεγάλου μεγέθους» γιατί η Ελλάδα των διασκορπισμένων 250.000 τόνων ποτέ δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί – σε αυτό το επίπεδο των χαμηλών τιμών – την Ισπανία των 1,5 εκατ. τόνων.
Το μόνο που θα «επιτύχει» η μέθοδος McKinsey είναι, στον βαθμό που εφαρμοστεί, να οδηγήσει σε αποδεκατισμό των ιδιωτικών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ελαιοτριβεία, τυποποιητήρια, έμποροι, εξαγωγείς) και σε νέου τύπου «κολλιγοποίηση» των ελαιοπαραγωγών. Ίσως και σε ένα γιγαντιαίο πάρτι σπατάλης των εκατομμυρίων τη επένδυσης, που θα ζήλευε και ο Ηρόστρατος. Παράλληλα, όμως, θα προκαλέσει και ένα γιγαντιαίο κύμα αντιδράσεων, όχι μ όνο από τους χιλιάδες ελαιοτριβείς, τυποποιητές και εμπόρους, που άμεσα καταστρέφονται, αλλά και από τους εκατοντάδες χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς, που δεν θέλουν να γίνουν κολίγοι κάποιας «Εταιρείας Ελληνικών Τροφίμων». Τότε θα δούμε ένα άλλο πάρτι, με πολύ ροκ – και νταούλια και πίπιζες και λύρες και αγρίμια και αγριμάκια μου.
Η συγκεκριμένη μελέτη παραγγέλθηκε από ισχυρούς οικονομικοπολιτικούς παράγοντες, παρακάμπτοντας πλήθος άλλων μελετών και υπομνημάτων, που βρίσκονται στα συρτάρια των υπουργείων και αραχνιάζουν εδώ και πολλά χρόνια".
  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

***  Πάτρα-Καλαμάτα σε 2 ώρες με το τρένο!

Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Στα 600 εκατομμύρια ευρώ η εκτίμηση του συνολικού κόστους Τη μελέτη για τη «Σιδηροδρομική Γραμμή Πάτρας-Πύργου-Καλαμάτας» στους φορείς και τους πολίτες των περιοχών από όπου διέρχεται θα παρουσιάσει στις 14 Φεβρουαρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιος Βούρδας. Για την εκδήλωση που θα γίνει στο Διοικητήριο του Πύργου στις 11:30 το πρωί της μεθεπόμενης Κυριακής καθώς και για τις βασικές αρχές που διέπουν την μελέτη ο κ. Βούρδας μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7». Με βάση τα όσα θα παρουσιαστούν στους τοπικούς φορείς, η μελέτη περιλαμβάνει τη διαδρομή επί της υφιστάμενης χάραξης με αρκετές βελτιώσεις κυρίως στις διασταυρώσεις με το οδικό δίκτυο και βελτιώσεις της υποδομής με κανονικοποίηση της γραμμής και ηλεκτροκίνηση. Το καινούργιο αυτό πλαίσιο θα διευκολύνει πάρα πολύ τις ταχύτητες του σιδηρόδρομου ώστε να φθάνουμε στα 120-160 χιλιόμετρα την ώρα στις μη αστικές περιοχές. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι, με την καινούργια γραμμή, το ταξίδι Πάτρα-Καλαμάτα θα διαρκεί μάξιμουμ 2 ώρες, υπολογίζοντας και τις ενδιάμεσες στάσεις. «Έχουμε οριστικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Πάτρα έως τον Πύργο και από το Κατάκολο μέχρι την Ολυμπία και οριστικές προμελέτες από τον Πύργο έως την Κυπαρισσία και την Καλαμάτα», εξήγησε ο κ. Βούρδας. Η εκτίμηση του συνολικού κόστους για την κατασκευή του έργου φθάνει στα 600εκ. ευρώ και στην πορεία προς την υλοποίηση θα υπάρξει διαδικασία προσαρμογής του κόστους και διερεύνησης τόσο πηγών χρηματοδότησης όσο και βιωσιμότητάς του. «Να είστε σίγουροι ότι στα άμεσα σχέδιά μας είναι να εξασφαλίσουμε όλες αυτές τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας. Μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη γραμμή έχει πολύ μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, με την Ολυμπία να είναι στο κέντρο της διαδρομής. Σκεφτείτε παράλληλα ότι άμεσα ή παραπλεύρως η γραμμή διέρχεται από 4 λιμάνια που έχουν και χαρακτηριστικά κρουαζιέρας (Κατάκολο, Κυλλήνη, Πάτρα, Καλαμάτα), ενώ διέρχεται από μια αρκετά αναπτυγμένη τουριστική περιοχή π.χ. Ηλεία ή Μεσσηνία κ.α.», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ. Πάντως στην συγκεκριμένη μελέτη δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη για σύνδεση της γραμμής με τη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας ή το Αεροδρόμιο του Αράξου, ωστόσο ο κ. Βούρδας αποκάλυψε ότι και σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν συζητήσεις με τους φορείς της περιοχής (Περιφέρεια κ.α.). «Θα υπάρξει η δυνατότητα να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα. Οι σχετικές διαδικασίες έχουν κινηθεί, βρισκόμαστε όμως ακόμα σε αρχικό στάδιο προμελετών και χρειάζεται χρόνος», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της ΕΡΓΟΣΕ. Τέλος αναφορικά με το «καυτό» θέμα τις διέλευσης της γραμμής του τρένου μέσα από τον αστικό ιστό της Πάτρας ο κ. Βούρδας εξήγησε ότι ολοκληρώνεται η σχετική προμελέτη που έχει αναλάβει ο ΟΣΕ και ίσως ακόμα και στις 13 Φεβρουαρίου οπότε και θα βρεθεί στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα στα πλαίσια του CODE PATRAS, θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.www.thebest.gr - 

***   Στην Αθήνα την Παρασκευή και αγρότες από τη Μεσσηνία! (όλα τα μπλόκα στην Πελοπόννησο)         
      
Επιστρέφει αυτή την ώρα στην Καλαμάτα, αντιπροσωπεία από αγρότες του Ασπροχώματος, που βρέθηκε σήμερα στη Νίκαια της Λάρισας όπου συνεδρίασε το πανελλήνιο συντονιστικό των Αγροτών. Όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηγκε οι αγρότες να κλιμακώσουν από αύριο τις κινητοποιήσεις τους, με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδικών δικτύων, και κορύφωση την Παρασκευή με κάθοδο αγροτών απ΄ ολόκληρη τη χώρα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Πρόθεση να δώσουν δυναμικό παρών στην Αθήνα έχουν και οι αγρότες της Μεσσηνίας αλλά οριστικές αποφάσεις θα παρθούν αύριο το πρωί όταν θα συνεδριάσει το συντονιστικό του μπλόκου του Ασπροχώματος ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και για όσα αποφασίστηκαν στη Νίκαια. Επίσης αύριο το πρωί θα αποφασιστούν και οι ώρες κλεισίματος του δρόμου στο Ασπρόχωμα. Στο Καλό Νερό οι αγρότες συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους και αποφάσισαν και αύριο να κλείσουν το δρόμο από τις 3μ.μ. Έως τις 7μ.μ.Την Τρίτη και την Τετάρτη, τα τρακτέρ με Ελληνικές και μαύρες σημαίες και πανό και οι αγρότες θα παραμείνουν στο Μπλόκο στον Κόμβο του Καλού Νερού, αλλά δεν θα κλείσει ο δρόμος λόγω της Παντριφυλιακής Εορτής του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά. Την Πέμπτη θα κλείσει ο δρόμος σε ώρες που θα αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή. Την Παρασκευή, το Μπλόκο θα συμμετάσχει στο πανελλαδικό κάλεσμα της Συντονιστικής των Μπλόκων στην Αθήνα με ισχυρή παρουσία!
Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο τα διόδια της Νεστάνης είναι κλειστά επ’ αόριστον. Από τη στιγμή που έκλεισε ο δρόμος στα διόδια Νεστάνης, οι οδηγοί κινούνταν από την παλαιά εθνική οδό «Τρίπολης – Άργους».
Όμως, οι αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό, στην είσοδο των μύλων.
Αυτό σημαίνει ότι η μόνη ανοιχτή διαδρομή είναι ο δρόμος Λεβίδι - Κανδήλα – Νεμέα, με είσοδο στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος της Νεμέας. Επίσης η Νέα Εθνική οδός στο ύψος του Ισθμού είναι μόνιμα κλειστή ενώ για τη Δευτέρα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι ώρες που θα κλείσει στον Ισθμό και η παλιά εθνική οδός.
Όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει εκτός Μεσσηνίας καλό θα είναι να επικοινωνεί με τον Μορεά 271 056 2000 και την Ολυμπία Οδό 22960 95555.
 
***  Αυτοκίνητο «προσγειώθηκε» σε χωράφι στη δυτική παραλία (φωτογραφίες) 

   
Κάτω από άγνωστες συνθήκες ένα αυτοκίνητο βρέθηκε σε χωράφι στη Δυτική παραλία της Καλαμάτας λίγο πριν την πίστα καρτ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός του οχήματος είναι καλά στην υγεία του ενώ το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής. Τέλος να σημειωθεί ότι το στηθαίο στην επικίνδυνη αυτή στροφή έχει υποχωρήσει από σύγκρουση αυτοκινήτου στις 19 Ιουλίου 2014 (δείτε εδώ) και από τότε παρά τις επανειλημμένες αναφορές του «Θάρρος» δεν είχε τοποθετηθεί στη θέση του -

***  Η αδιαφορία φέρνει πιο κοντά την ολοκληρωτική καταστροφή στο λιμάνι της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

 
 
 
Προς ολοκληρωτική καταστροφή βαίνει ολοταχώς το λιμάνι Κυπαρισσίας καθώς, πλέον, καταρρέει και τμήμα του παλιού προσήνεμου μόλου που επί δεκαετίες παρέμενε όρθιο αντέχοντας τη λυσσαλέα μανία των κυμάτων. Τμήμα του προσήνεμου μόλου, στο σημείο που αυτός ενωνόταν με τον καινούριο και το οποίο από το 2013 έχει καταρρεύσει, έχει πάρει από προχθές ακόμα μεγαλύτερη και πολύ επικίνδυνη κλίση, από αυτή που ήδη είχε, και η κατάρρευσή του δε θα αργήσει να έρθει αφού δεν έχει γίνει και δε γίνεται τίποτα για την προστασία του. Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο λιμάνι για να προστατευτεί το τμήμα αυτό του παλιού προσήνεμου μόλου το οποίο όταν κατέρρευσε τμήμα του καινούργιου μόλου, αποκολλήθηκε από το υπόλοιπο τμήμα του παλιού μόλου. Επίσης, σε ένα ακόμη σημείο που ενώνονται δύο τμήματα του παλιού προσήνεμου σημειώθηκε «σπάσιμο», όπως και σε τμήμα της βάσης των τοιχίων αυτών. Ένα χρόνο πριν, στις 21 Ιανουαρίου 2015, γράφαμε χαρακτηριστικά στο «Θ»: «Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή που υφίσταται το λιμάνι Κυπαρισσίας, αλλά, δυστυχώς, κανένας εκ των αρμοδίων και υπευθύνων αυτοδιοίκησης και κράτους, δεν νοιάζεται! Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά εξαιτίας της χαρακτηριστικής αδράνειας και αδιαφορίας των αρμοδίων και υπευθύνων, επιδεινώνονται, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο τραγική και, πλέον, “στον αέρα” είναι τμήμα και του παλιού προσήνεμου μόλου, έτοιμο λίαν συντόμως να καταρρεύσει και αυτό – όπως έχει καταρρεύσει εδώ και χρόνια τμήμα του καινούργιο προσήνεμου μόλου – και να ακολουθεί σε κατάρρευση και διπλανό του τμήμα. Κατάρρευση η οποία δε θα αργήσει να έρθει αφού δεν έχει γίνει και δε γίνεται τίποτα απολύτως για την προστασία του. Καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο λιμάνι για να προστατευτεί, έστω, τμήμα του παλιού προσήνεμου μόλου που στην εξωτερική του πλευρά έχει απογυμνωθεί από φυσικούς ογκόλιθους, που είχαν τοποθετηθεί εκεί, ακριβώς για την προστασία του, αλλά σε εργολαβία του καινούργιου προσήνεμου μόλου, όπως καταγγέλλουν οι αλιείς, απομακρύνθηκαν αυθαίρετα και μεταφέρθηκαν στον καινούργιο μόλο. Το λιμάνι, από όνειρο ζωής, με τις κακοτεχνίες και τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε αυτό εξαιτίας κακοτεχνιών, έχει γίνει εφιάλτης για αλιείς και κατοίκους, ενώ δεκατέσσερα ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ, που στοίχισαν οι δύο εργολαβίες, τα έχει πάρει η θάλασσα και το λιμάνι δεν παρέχει καμία ασφάλεια ελλιμενισμού…». Οι αλιείς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής διαπιστώνουν με θλίψη η οποία έχει μετατραπεί πια σε οργή, ότι η αδιαφορία των αρμοδίων και υπευθύνων φέρνει όλο και πιο κοντά την ολοκληρωτική καταστροφή. Αναρωτιούνται γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται, δε νοιάζεται για το λιμάνι. Γιατί κανένας δεν παρεμβαίνει για να γίνει κάτι ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να προστατευτεί και ο παλιός προσήνεμος μόλος που καταρρέει και αυτός. Γιατί όλοι, δήμος Τριφυλίας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, κυβέρνηση, κράτος δεν κάνουν το παραμικρό για το λιμάνι της Κυπαρισσίας. Δεκατέσσερα εκατομμύρια, Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και εθνικής συμμετοχής πήγαν «στον αέρα» και τα πήρε η θάλασσα και παρά τις αυτοψίες, τις δηλώσεις, τις εξαγγελίες, τις μελέτες που όλο εκπονούνται, τις δεσμεύσεις, τις διακηρύξεις, το λιμάνι Κυπαρισσίας διαρκώς καταστρέφεται ακόμη περισσότερο. - 

*** Ρουμάνα έκλεψε χρήματα από την τσέπη 74χρονου στην Καλαμάτα

Τα χρήματα από την τσέπη 74χρονου αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης μια 18χρονη Ρουμάνα και συνελήφθη. Το απόγευμα της Παρασκευής, η 18χρονη μπήκε σε είσοδο πολυκατοικίας και άρχισε να μιλάει και να απασχολεί τον 74χρονο. Όταν τελικά απομακρύνθηκε, ο 74χρονος αντιλήφθηκε ότι του είχε αφαιρέσει από την τσέπη το ποσό των 25 ευρώ. Ο ηλικιωμένος ειδοποίησε την Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα εντοπίσθηκε και συνελήφθη η 18χρονη. Ο 74χρονος την αναγνώρισε και στην κατοχή της βρέθηκε το ποσό των 25 ευρώ, το οποίο επιστράφηκε στον ηλικιωμένο. - 

***  14 επιχειρήσεις στη Μεσσηνία σε καθεστώς πτώχευσης

Σύμφωνα με τα πρωτοδικεία Καλαμάτας & Κυπαρισσίας Δέκα τέσσερις (14) επιχειρήσεις στην περιοχή της Μεσσηνίας φαίνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία, να έχουν υποβάλει αιτήσεις για εξυγίανση και υπαγωγή σε διαδικασία συνδιαλλαγής. Ειδικότερα, δύο (2) έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας και δώδεκα (12) στο Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας. Συνολικά, 1.940 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί σε καθεστώς προπτωχευτικής διαδικασίας του άρθρου 99, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, αλλά και της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή, όπως διαβιβάστηκαν στο κοινοβούλιο, από τα συναρμόδια υπουργεία, μετά από ερώτημα του βουλευτή της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκη. Από τις επιχειρήσεις αυτές: 534 πτώχευσαν, 783 γύρισαν σε ενεργές, 513 διεγράφησαν, 54 παρέμειναν σε καθεστώς συνδιαλλαγής, 51 σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης. Για πέντε εταιρίες δεν προσδιορίζεται αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αρμόδια υπηρεσία δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποιο βαθμό έχουν ανταποκριθεί έως σήμερα οι Γραμματείες των Πρωτοδικείων στην ανωτέρω υποχρέωσή τους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των εταιριών που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99, όπως αυτός προκύπτει από το πληροφοριακό σύστημα του Γ.Ε.ΜΗ. να μην μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος. Επιπλέον, δεδομένου ότι τα σχετικά δεδομένα δεν αποτελούν πρωτογενή πληροφόρηση για το ΓΕΜΗ, τυχόν επεξεργασία αυτών δεν μπορεί να δώσει ασφαλή συμπεράσματα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην απάντησή του αναφέρει, ότι δεν μπορεί να εξαχθεί συνολικά ασφαλές συμπέρασμα, καθώς στα μεγάλα Πρωτοδικεία η πλήρης συγκέντρωση των αιτούμενων στοιχείων απαιτεί χρόνο, ενώ ο τρόπος καταγραφής στα υπόλοιπα διαφέρει. Α.Π. - 

***  Σαρωτικές εξελίξεις στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη         
     
Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Δημήτρη Μπούκα.
Μετά τις τελευταίες απίστευτες λεπτομέρειες σχετικά τις παρατεταμένες στιγμές φρίκης που βίωνε στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων ο κ. Μπούκας δηλώνει στο protothema.g: «Η ποιότητα του χαρακτήρα του Βαγγέλη ήταν δεδομένη. Πολύ παραπάνω σε όλα τα επίπεδα ανθρωπιάς, παιδείας, συμπεριφοράς από εκείνους που έκαναν αυτά που του έκαναν. Είχε πολλά θετικά στοιχεία το παιδί αυτό λόγω του πολιτισμού, του ήθους, των αρχών που είχε λάβει από την οικογένειά του. Σε κάποιους μάλλον όλο αυτό φάνταζε εξωπραγματικό, υπερβολικό, περίεργο ακόμη και το ότι διακρινόταν από μία απίστευτη σεμνότητα. Να σας πω τέλος ότι η  ανακριτική διαδικασία αν και άργησε χρονικά επιτέλους ξεκίνησε και εντύπωση μου κάνει το απίστευτα μεγάλο ενδιαφέρον ανθρώπων από κάθε πλευρά της χώρας που προσπαθούν να μάθουν λεπτομέρειες για την υπόθεση. Από αυτά που προκύπτουν από τη δικογραφία εντύπωση προκαλεί η βαρβαρότητα νέων ανθρώπων  κατά ενός συμφοιτητή τους, που έβλεπαν και ζούσαν μαζί του καθημερινά και που ποτέ δεν είχε πειράξει κανέναν. Έναν άνθρωπο με απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά. Η οικογένεια του Βαγγέλη με έχει εντυπωσιάσει με τη στάση που κρατά. Έχουν αξιοπρέπεια και το μόνο που ζητούν είναι απονομή δικαιοσύνης και τιμωρία των ενόχων», καταλήγει ο Δημήτρης Μπούκας.
Πηγή: protothema.gr
 
*** Με 2,5 ευρώ κέρδισε 1.227.412€ στο τζόκερ!

Ο υπερτυχερός του νησιού έχει ονοματεπώνυμο από χθες το βράδυ - Μάντεψε σωστά τους 6 αριθμούς του τζόκερ και έγινε πλούσιος... Στη Ρόδο κατατέθηκε το ένα από τα δύο "χρυσά δελτία" του τζόκερ που κερδίζει 1.227.412 ευρώ. Συγκεκριμένα ο υπερτυχερός κατέθεσε το δελτίο του αξίας 2,5 μόλις ευρώ, στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ του κ. Καλαθενού Σάββα - Νεκτάριου, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ηρακλειδών, στην Ιαλυσό. Τα στοιχεία του νικητή δεν έχουν γίνει γνωστά, με τον ιδιοκτήτη του πρακτορείου να λέει σε όσους τον ρωτούν, πως ακόμα δεν έχει επικοινωνήσει ούτε ο ίδιος ούτε ο δικηγόρος του. Οι τυχεροί αριθμοί είναι: 1, 5, 9, 11, 14 και αριθμός τζόκερ το 8.πηγή: newsit.gr - 

***  Ανοιχτό το μπλόκο στο Καλό Νερό Τρίτη και Τετάρτη λόγω Αγ. Χαραλάμπους         
     
Κλειστό 3μ.μ. - 7μ.μ θα είναι σήμερα το μπλόκο των αγροτών στο Καλό Νερό. Την Τρίτη και την Τετάρτη, τα τρακτέρ με Ελληνικές και μαύρες σημαίες και πανό και οι αγρότες θα παραμείνουν στο Μπλόκο στον Κόμβο του Καλού Νερού, αλλά δεν θα κλείσει ο δρόμος λόγω της Παντριφυλιακής Εορτής του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά. Την Πέμπτη θα κλείσει ο δρόμος σε ώρες που θα αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή. Την Παρασκευή, το Μπλόκο θα συμμετάσχει στο πανελλαδικό κάλεσμα της Συντονιστικής των Μπλόκων στην Αθήνα με ισχυρή παρουσία. Ο αγώνας των αγροτών της Τριφυλίας συνεχίζεται και δυναμώνει μέχρι την τελική νίκη, όπως λένε χαρακτηριστικά.  

***   Τα σημερινά μπλόκα στη διαδρομή Καλαμάτας- Αθήνας         
     
Στα 3 έχει κοπεί και σήμερα η Ε.Ο. Καλαμάτας Αθήνας με τα δύο μπλόκα να είναι τα σημαντικά αφού αυτό του Ασπροχώματος απαιτεί μια μικρή παράκαμψη σε σχέση με αυτών της Νεστάνης και του Ισθμού.
Στη Νέστανη το κλείσιμο είναι από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ με την κυκλοφορία να γίνεται  μέσω Άργους ενώ στον Ισθμό το κλείσιμο ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρια και θα ολοκληρωθεί στις 12 το βράδυ με την κυκλοφορία να γίνεται από τους Αγίους Θεοδώρους.

*** Εκποίηση καταστήματος και διάσωση σπιτιού για υπερχρεωμένο ζευγάρι στην Καλαμάτα         
      
Σημαντική ρύθμιση για τις οφειλές του πέτυχε ένα ζευγάρι με απόφαση του Ειρηνοδικείου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Για συνολικές οφειλές 184.661,06 ευρώ, σε βάθος 15ετίας θα καταβάλουν το ποσό των 44.982 ευρώ και υποχρεώνονται να εκποιήσουν κατάστημά τους αντί του ποσού των 26.000 ευρώ.
Το δικαστήριο φυσικά με την απόφαση του εξαιρεί και προστατεύει την κύρια κατοικία τους.
  Μείωση εισοδημάτων
Η απόφαση αφορά ένα ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά. Ο 42χρονος είναι άνεργος από τα μισά του 2014, ενώ τα προηγούμενα χρόνια διατηρούσε  κατάστημα που δεν πήγε καλά. Τελευταία απολύθηκε από εταιρία όπου εργαζόταν για 3 χρόνια. Και η 40χρονη σύζυγός του είναι άνεργη, καθώς το 2011 απολύθηκε από εταιρία που εργαζόταν επί σειρά ετών.
Το οικογενειακό εισόδημα τους μειώθηκε δραματικά τα χρόνια της κρίσης. Το 2012 το ζευγάρι δήλωσε εισοδήματα 33.297,77 ευρώ, το 2013 30.868,13 ευρώ, το 2014 μειώθηκε σε 17.380,19 και το 2015 είναι μηδενικό.
Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δαπάνες διαβίωσης της οικογένειας ανέρχονται στο ποσό των 600 ευρώ μηνιαίως και από το 2011 έχουν περιέλθει σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους.
  Ρύθμιση
Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις τους, εμπλέκονται και οι δύο ως εγγυητής και οφειλέτρια σε  3 στεγαστικά δάνεια, συνολικού ύψους 171.379,38 ευρώ. Επίσης, έχουν οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ο 42χρονος 6.046,25 ευρώ και η 40χρονη το ποσό των 7.235,43 ευρώ. Συνολικά και οι δύο οφείλουν 184.661,06 ευρώ.
Η οικογένεια διαμένει σε σπίτι 80 τ.μ. που ανήκει στη 40χρονη και η αντικειμενική του αξία εκτιμήθηκε στις 56.277,50 ευρώ. Το σπίτι είναι υποθηκευμένο για τα στεγαστικά δάνεια.
Επίσης, ο 42χρονος έχει στην κατοχή του ένα κατάστημα 51 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας 25.987,74 ευρώ, το οποίο αν και προσπαθεί δε νοικιάζεται.
Το δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές για μια 3ετία και για τους δύο, ενώ για τη διάσωση του σπιτιού μετά από ένα χρόνο η 40χρονη θα καταβάλλει για 15 χρόνια το ποσό των 249,90 ευρώ το μήνα.
Παράλληλα, το Ειρηνοδικείο διατάσσει την εκποίηση του καταστήματος του 42χρονου μέσα στα επόμενα 3 χρόνια με ελάχιστο τίμημα την αντικειμενική του αξία (25.987,77 ευρώ).
Αν τηρήσουν τις ρυθμίσεις, το ζευγάρι απαλλάσσεται από το υπόλοιπο των χρεών του. Συνολικά, μαζί με την εκποίηση του καταστήματος, θα έχουν καταβάλει 70.969,77 ευρώ.
της Βίκυς Βετουλάκη

*** Συνελήφθησαν δύο άτομα με εντάλματα σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Δύο άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή από αστυνομικές υπηρεσίες, επειδή εις βάρους τους εκκρεμούσαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης. Αρχικά, το πρωί στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνελήφθη 39χρονη, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, για απάτη, για την οποία είχε καταδικαστεί σε 4 χρόνια φυλάκιση. Ακολούθως, το απόγευμα, στη Μεσσήνη, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 36χρονος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Καλαμάτας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. - 

*** Μεσσηνιακές επιχειρήσεις φτιάχνουν βαλίτσες για τη Βουλγαρία!         
      
Κύμα φυγής μεσσηνιακών επιχειρήσεων κάθε μορφής προς χώρες με ευνοϊκό φορολογικό σύστημα, όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος, πλήττει την ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά και της χώρας τον τελευταίο χρόνο.
Οι Μεσσήνιοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες βομβαρδίζονται από προτάσεις εταιριών που τους υπόσχονται τη μεταφορά της έδρας τους με 600 -700 ευρώ και ελάχιστα δικαιολογητικά κυρίως στη Βουλγαρία, όπου θα φορολογούνται μόνο με 10%.
Ήδη αρκετές επιχειρήσεις το έχουν κάνει, και, όπως τόνισε, μιλώντας στο «Θ», ο φοροτεχνικός Παύλος Κρανιώτης, καθημερινά δέχεται ερωτήσεις για το θέμα, όχι μόνο από μεγάλες επιχειρήσεις που μπορεί να έχουν εξαγωγές, αλλά και από εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες (μηχανικούς, δικηγόρους), ακόμα και… κουρείς.
Το ασταθές και κυρίως υπερβολικά «τσουχτερό», πλέον, φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον στην Ελλάδα, ωθεί πολλές επιχειρήσεις, να ετοιμάζουν βαλίτσες.
Μάλιστα, οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται  , έχουν στραμμένο το βλέμμα τους κυρίως προς τη Βουλγαρία, καθώς εκεί είναι εύκολη η διαδικασία ίδρυσης της επιχείρησης, με πολύ χαμηλή φορολογία, ενδοκοινοτικές συναλλαγές (εντός Ε.Ε.) με απαλλαγή Φ.Π.Α., χαμηλές ασφαλιστικές εισφορές, χαμηλό κόστος προσωπικού, χαμηλό κόστος συντήρησης φυσικής έδρας, απόκτηση ακινήτων και οχημάτων στο όνομα της εταιρίας  με πολύ χαμηλό ετήσιο κόστος συντήρησης και φυσικά εύκολη πρόσβαση από την Ελλάδα.
  Βαλίτσες για Βουλγαρία
«Αυτή τη στιγμή, επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει σταθερό οικονομικό, τραπεζικό, φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον, πολλές επιχειρήσεις δέχονται «πιέσεις» από εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν να φτιάξουν εταιρίες στη Βουλγαρία και στη Κύπρο, με χαμηλά έξοδα και πολλά πλεονεκτήματα. Ο φορολογικός συντελεστής στη Βουλγαρία είναι μόλις 10%, όταν ο αντίστοιχος στην Ελλάδα φτάνει στο 29% για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ο φόρος των εταιρικών μεριδίων είναι εκεί 5%, ενώ εδώ 10%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αιμορραγία της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Πάρα πολλές επιχειρήσεις φεύγουν, ενώ πολύ περισσότερες σκέπτονται σοβαρά την μετεγκατάστασή τους. Εκτός από το θέμα της φορολογίας, οι εταιρίες αυτές προβάλλουν ιδιαίτερα και το θέμα του εργατικού και ασφαλιστικού κόστους. Ένας εργάτης στη Βουλγαρία στοιχίζει από 130 έως 250 ευρώ το μήνα.
Οι εταιρίες που αναλαμβάνουν την ίδρυση των επιχειρήσεων έχουν βρει αγγλόφωνους εργάτες και καλύπτουν θέσεις εργασίας. Επίσης, όταν κάποιος πάει στη Βουλγαρία την επιχείρηση του, δεν έχει ΤΕΒΕ ή είναι πάρα πολύ μικρό. Αν έρθει εδώ ως υποκατάστημα, παίρνει ένα χαρτί από τη Βουλγαρία ότι ασφαλίζεται εκεί. Η ασφάλισή του στη Βουλγαρία στοιχίζει  65 ευρώ το μήνα. Τη δε διατήρηση – παρακολούθηση της επιχείρησης, αναλαμβάνουν οι εταιρίες αυτές με κόστος μόνο 60 ευρώ το μήνα.
Επίσης, βοηθά και το γεγονός ότι στη Βουλγαρία πολλές ελληνικές τράπεζες έχουν υποκαταστήματα. Εκεί δεν υπάρχουν τεκμήρια διαβίωσης. Η Βουλγαρία έχει συνάψει συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας με όλα τα κράτη.
Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι υπάρχει σχετικά μικρή χιλιομετρική απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και μπορείς να ελέγχεις την κατάσταση. Σε Μακεδονία και Θράκη έχουν ήδη μεταναστεύσει στη Βουλγαρία 60.000 επιχειρήσεις. Βέβαια υπάρχουν και μειονεκτήματα, κακές υποδομές, άθλιο οδικό δίκτυο, μη εξειδικευμένο προσωπικό, κ.ά.», εξήγησε ο κ. Κρανιώτης.
  Ακόμα και μικρές επιχειρήσεις
Πολλοί Μεσσήνοι επιχειρηματίες έχουν εκφράσει την επιθυμία για μετεγκατάσταση της εταιρίας του και μάλιστα όπως λέει ο κ. Κρανιώτης και κάποιες που είναι πολύ μικρές:
«Μια επιχείρηση που έχει παραγωγή στην Ελλάδα και κάνει εξαγωγές, μπορεί να έχει την παραγωγή εδώ, να τιμολογεί στη Βουλγαρία και από εκεί να εξάγει σε τρίτες χώρες. Σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις μπορεί και να συμφέρει και είναι αρκετές αυτές που το σκέπτονται σοβαρά. Αλλά για επιχειρήσεις χαμηλού τζίρου δεν θα το πρότεινα. Σίγουρα το Υπουργείο Οικονομικών κάποια στιγμή θα αρχίσει να ψάχνει ασφαλιστικές δικλείδες για την μεταφορά των κεφαλαίων και των εμπορευμάτων και όλοι αυτοί θα βρεθούν εκτεθειμένοι σε ελέγχους.
Επίσης, πολλές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, ετοιμάζονται να ιδρύσουν κεντρικά στη Βουλγαρία και υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Έχουν απευθυνθεί σε μένα πολλοί έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Το σκέφτονται ακόμα και μηχανικοί και δικηγόροι. Αιτία είναι βέβαια τα τελευταία μέτρα, όπου με τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά, η επιβάρυνση για ένα ελεύθερο επαγγελματία φτάνει στο 70-80% των εισοδημάτων του.
Έτσι φτάνουμε στο σημείο αντί να έρχονται επιχειρήσεις, να φεύγουν και αυτές που έχουμε, και αντί να έχουμε ανάπτυξη, να έχουμε αποεπένδυση», επισήμανε ο κ. Κρανιώτης.
Ο ίδιος πάντως είναι αρνητικός σε μια τέτοια κίνηση και σημειώνει:
«Για να είμαι ειλικρινής είμαι αρνητικός. Τους λέω να περιμένουν, γιατί κάποια στιγμή θα αναστραφεί το κλίμα  και στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι.  Ωστόσο, όσοι επιμένουν να το κάνουν, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη μετεγκατάσταση της έδρας του, διότι υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι».   της Βίκυς Βετουλάκη 

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Βίντεο  αθλητικής δράσης Σαββατοκύριακου 06  και 07/02/2016 :
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ  0-1 το γκόλ  21η  αγων  06/2/016https://youtu.be/ujjkZeUbaKw  ,.
~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 0-1  γκόλ  δηλώσεις φάσεις  21η  αγων   06/02/2016: https://youtu.be/pOjCmoQI-NI  ~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ 0-0  Α΄ ήμίχρονο  07/02/2016: https://youtu.be/730uk1WolEs .-
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ  1-0  21η  αγων  07/02/2016  γκόλ δηλώσεις: https://youtu.be/moR7cwtFdY4  .- 
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ  1-0  Το  γκόλ  21η αγων  07/02/2016 : https://youtu.be/tdZU0gSBzz8  .-
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ  Α΄ ημίχρ 1-0  γκόλ  21η  αγων  07/2/016 : https://youtu.be/JDupWAEKB6o .-
 ~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ  1-0  δηλώσεις γκολ  21η  αγων   07/02/2016: https://youtu.be/0mjjEqLjoF8 .- ~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-0 21η  αγων  07/02/2016  δηλώσεις γκόλ: https://youtu.be/AYnDUNxzZgM . ~  ΗΡΑΚΛΗΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ  Α΄ ημιχρ  1-0  γκόλ  21η  αγων  07/02/2016: https://youtu.be/_MOrWbdletM .- 
~*ΒΕΡΟΙΑ-ΚΑΛΟΝΗ 2-0  21η  αγων   07/02/2016 φάσεις γκόλ : https://youtu.be/1ErRrQzkRNE .-                    ~*Σχολιασμοί ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΠΑΟ-ΞΑΝΘΗ  0-1  07/02/2016 :  https://youtu.be/JhLy7-tLvcs   .-                                 ~*Σχολιασμοί για  χάλια  Ελληνικής διαιτησίας στο ποδόσφαιρο  07/02/2016: : https://youtu.be/r-uaR-1DSUw   ~*Σταύρος Κόλκας  σχόλια δηλώσεις για αγώνα ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ 1-0 07/02/2016: https://youtu.be/dx9csi4_2Vw .-  ~*ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ ΠΑΟ αποκλειστικές δηλώσεις  07/02/2016: https://youtu.be/FSrVBSvPqY4 .                       ~*Ηρακλής-Γιάννενα 1-0  ΕΠΙΜΑΧΕΣ Φάσεις Σχόλια  07/02/2016: https://youtu.be/Kz1okXzGxFo .-                            ~* Δηλώσεις προπονητού Γκουστάβο Πογιέτ ΑΕΚ  07/02/2016 : https://youtu.be/11dJ3KpcV2w  .-Συνέντευξη Τύπου Μάρκο Σίλβα  07/02/2016 : https://youtu.be/I8q5YQfDOWI .- 
 ΕΠΙΣΟΔΕΙΑ στο Περιστέρι Ατρόμητος-ΑΕΚ  07/02/2016 : https://youtu.be/nLTy9YxOdZE  .- 
ΕΠΙΜΑΧΕΣ  φάσεις ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ  1-0  07/02/2016 : https://youtu.be/VkyDtNXy-44 .-
***  *** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στη Super League:
Η Ξάνθη έκανε «κηδεία» στη Λεωφόρο, νίκη για Πλατανιά, ισοπαλία στη Λιβαδειά
ΣΑΒΒΑΤΟ   06/02/2016

Σημαντική νίκη του Πλατανιά, 2-0 τον Αστέρα
Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 2-0 .- ^ (20΄ Γουνδουλάκης, 79΄ Ανγκούλο) ~ Διαιτητής: Τζήλος
 Κίτρινες: Ράμος, Φ. Στανισάβλεβιτς - Σανκαρέ, Παντελιάδης
 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (84΄ Μενδρινός), Μουνάφο (69΄ Φίλιπ Στανισάβλιεβιτς), Αποστολόπουλος, Γουνδουλάκης, Ράμος (76΄ Ανγκούλο)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κιτοκό, Χαμντανί (81΄ Φερνάντες), Κουρμπέλης (66΄ Δημούτσος), Μπερτόλιο, Μούκαμ, Μάσα (76΄ Αλεξάνταρ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης.
Video  :
~ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ.  20η  αγωνιστ. 2-0  6-2-2016   : https://youtu.be/qDz2svQpCJQ .-

«Έκλεψε» βαθμό ο Πανθρακικός στη Βοιωτία, 1-1 με τον Λεβαδειακό
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 1-1 .-^  (54΄πεν. Μάντζιος - 87` Ηλιάδης)
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Κίτρινες κάρτες: Μερεμπασβίλι, Μουλόπουλος - Τσιάρας, Χρήστου, Χασομέρης
Κόκκινες κάρτες: Τσιάρας (52' δεύτερη κίτρινη)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Στάθης (69` Γιάχιτς), Τσουρίκοφ, Μπεν, Μεντί, Ατζαγκούν (62` Ντομοβτσίσκι), Μάγκας (66` Μουλόπουλος), Μάντζιος, Μερεμπασβίλι, Μαχαμάτ.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μπαϊκαρά, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Χρήστου, Ηλιάδης (89` Γαβριηλίδης), Τσιάρας, Χασομέρης, Μουδούρογλου (58` Χαβίτο), Ίγκορ (90+5` Νικόλτσης).
Video : ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  1-1  21η  αγωνιστ   06/02/2016 :  https://youtu.be/gGFrJs-Bcv0  .-     ~Λεβαδειακός-Πανθρακικός  πεναλ  γκολ 21η  αγων   06/02/2016: https://youtu.be/iKwAGVzNGiA .- Λεβαδειακός-Πανθρακικός  1-1  γκολ ισοφ   21η  αγων   06/02/2016  : https://youtu.be/Cga2IdjLXew .-   ~ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ  1-1   21η  αγων  06 02 2016  γκόλ δηλώσεις : 
https://youtu.be/bcEEMSqsvUE .-
Η Ξάνθη μετέτρεψε τη «γιορτή» του Παναθηναϊκού σε «κηδεία» 
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1 .-^ (67΄ Σολτάνι)
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες: Λαγός, Μαρινάκης, Καλτσάς, Μολέδο - Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Μπέρτος, Λουσέρο
Κόκκινη: Ζέκα (51΄)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κλωναρίδης, Λαγός (76΄ Λουντ), Ζέκα, Μαρινάκης, Βιγιαφάνιες (64΄ Πράνιτς), Ταυλαρίδης, Νάνο, Καλτσάς (54΄ Εσιέν), Μολέδο, Πέτριτς
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Φλίσκας (70΄ Παπαστεριανός), Νιέτο (80΄ Βασιλακάκης), Ορφανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (59΄ Σκουρτάι).
Video ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ  0-1 το γκόλ  21η  αγων  06/2/016https://youtu.be/ujjkZeUbaKw  ,.- ~ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 0-1  γκόλ  δηλώσεις φάσεις  21η  αγων   06/02/2016: https://youtu.be/pOjCmoQI-NI .--
 
ΚΥΡΙΑΚΗ  07/02/2016  

    Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα  1-0 .-  ^
Το  γκόλ  : Ο Αποστολος Βέλλιος με πέναλτι στο 33΄ πέτυχε το μοναδικό γκολ
Ο Βέλλιος «εκτέλεσε» τον ΠΑΣ από τα 11 βήματα
 Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτ/νίας)Κίτρινες: Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Μπουλούτ - Περιστερίδης, Γαρουφαλιάς, Νικολιάς, Κοζορώνης, Καρανίκας Κόκκινη: Νικολιάς (86΄-δεύτερη κίτρινη)ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Σαραμαντάς, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Ζιαμπάρης, Κυριακίδης, Ιντζόγλου, Πασάς (20΄ λ.τρ. Μπουλούτ), Λεοζίνιο (63΄ Πορτουλίδης), Τσιλιανίδης (83΄ Μπαρτολίνι), Βέλλιος 
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιαννης Πετράκης): Περιστερίδης, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Μιχαήλς, Ναδάλες, Κοζορώνης, Γαρουφαλιάς, Ακόστα, Λίλα (65΄ Γιάκος), Φερφελής (46΄ Μανιάς), Ίλιτς (46΄ Νικολιάς)
Video :
~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-0 21η  αγων  07/02/2016  δηλώσεις γκόλ: https://youtu.be/AYnDUNxzZgM .
~  ΗΡΑΚΛΗΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ  Α΄ ημιχρ  1-0  γκόλ  21η  αγων  07/02/2016: https://youtu.be/_MOrWbdletM .-   
                                                      
Βέροια-Καλλονή 2-0 .- ^
Τα  γκόλ  :  στο 33΄ πεν. Ο Δαύκος απέκρουσε πρώτα την εκτέλεση του Ναζλίδη και στη συνέχεια το νέο σουτ και ο  Ο Δημήτρης Ανάκογλου συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ, καθώς στο 87΄
Νίκη μισή παραμονή της Βέροιας επί της Καλλονής
Διαιτητής: Κύζας
Κίτρινες: Σιόντης, Πούγγουρας, Καϊκούτ - Αναστασιάδης, Ελλακόπουλος
 ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Λόπεθ, Νέτο, Μπράβο, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Σιόντης, Άρτσε (58΄ Ανάκογλου), Μαγέφσκι, Γεωργιάδης, Ναζλίδης (78΄ Ετζεγκέλε), Κόλα (41΄ Καϊκουτ).
ΚΑΛΛΟΝΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Ούκα, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Τσαμπούρης (74΄ Κάρλσον), Καλτσάς, Γεωργίου, Μπλάζιτς (57΄ Μπραούλιο), Γουερέ (46΄ Ελλακόπουλος), Μανούσος

 Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0 .- ^
Το  γκόλ  :  στο 53΄ Μπρίτο
Ο Μπρίτο... κρατούσε το «κλειδί» για τη νίκη επί της ΑΕΚ
Διαιτητής: ΚομίνηςΚίτρινες: Σουμπίνιο, Μπρίτο, Στόιτσεφ - Μάνταλος, Αραβίδης, Ντίντακ, ΖουκουλίνιΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης (68΄ Κυβρακίδης), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Ούμπιδες, Μπρίτο (83΄ Ουσέρο), Σουμπίνιο (72΄ Ματέι)), Λε Ταλέκ.ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σουκουλίνι, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (57΄ Πλατέλλας), Αραβίδης, Τζεμπούρ (57΄ Πέκχαρτ).
Video :
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ 0-0  Α΄ ήμίχρονο  07/02/2016: https://youtu.be/730uk1WolEs .- 
 ~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ  1-0  21η  αγων  07/02/2016  γκόλ δηλώσεις: https://youtu.be/moR7cwtFdY4.-
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΕΚ  1-0  Το  γκόλ  21η αγων  07/02/2016 : https://youtu.be/tdZU0gSBzz8  .-                                                                                    
Live Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (19:30), ο Ατρόμητος φρέναρε την ΑΕΚ
       Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ   , (1-0) .- Τα  γκόλ : 8΄ Ντελαουϊ ,
Συνεχίζει αήττητος ο Ολυμπιακός, νίκησε 1-0 και τον ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδος)
Κίτρινες κάρτες: Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Φουστέρ - Τσίμιροτ, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης.
Kόκκινες: Ζντιέλαρ - Τζαβέλλας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Φορτούνης (79΄ Φουστέρ), Πάρντο (84΄ Σεμπά), Ντουρμάζ (74΄ Μπουχαλάκης), Ιντέγε.
ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Τζιόλης (81΄ Σάμπο), Τσίμιροτ, Πέλκας (68΄ Σκόνδρας), Μακ, Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης (64΄ Γκολάσα).
Video  :
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ  Α΄ ημίχρ 1-0  γκόλ  21η  αγων  07/2/016 : https://youtu.be/JDupWAEKB6o .-
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ  1-0  δηλώσεις γκολ  21η  αγων   07/02/2016: https://youtu.be/0mjjEqLjoF8 .-                                                                                       
~**  Συνοπτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 2-0 (20΄ Γουνδουλάκης, 79΄ Ανγκούλο)
Λεβαδειακός-Πανθρακικός 1-1 (54΄πεν. Μάντζιος - 87` Ηλιάδης)
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 0-1 (67΄ Σολτάνι)
ΚΥΡΙΑΚΗ
Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (33' πέν. Βέλιος)
Βέροια-Καλλονή 2-0 (15΄ Μαγέφσκι, 87΄ Ανάκογλου)
Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0 (53΄ Μπρίτο)19:30 (Καραϊσκάκη)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0

Livescore: Πανιώνιος - Παναιτωλικός στις 19:30
ΔΕΥΤΕΡΑ19:30 (Αγρίνιο) Πανιώνιος-Παναιτωλικός  2-0 .- ^
Τα γκόλ : (64΄ Ανσαριφάρντ, 70΄ Καραμάνος)
Διαιτητής: ΑρετόπουλοςΚίτρινες κάρτες: Μπακασέτας, Καραμάνος - Ρουσκουγέδα, ΚαπέλΚόκκινη: Ρουσκουγέδα (52΄-δεύτερη κίτρινη)ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Κόρμπος, Τασουλής, Τζανδάρης, Σιώπης, Μασούρας (80΄ Χαλκιαδάκης), Μπαργκάν (60΄ Ανσαριφάρντ), Μπακασέτας (85΄ Καθάριος), Καραμάνος.ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Πάουλο, Κλέσιο (66΄ Κουτρομάνος), Ρουσκουγέδα, Ουαρντά, Κάπελ (81΄ Μουνιός), Μαρκόφσκι (76΄ Βασιλείου).
Σκαρφάλωσε 4ος ο Πανιώνιος, 2-0 τον Παναιτωλικό
***   ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 61
2. ΑΕΚ 42
3. Παναθηναϊκός 38
4. ΠΑΟΚ 34
5. . Πανιώνιος 33
6. Αστέρας Τρίπολης 31
7. Ηρακλής 26
. Παναιτωλικός 26  .
9. Ξάνθη 25
10. ΠΑΣ Γιάννινα 24
. Λεβαδειακός 24 -20αγ.
. Πλατανιάς 24
13. Ατρόμητος 22 -20αγ.
. Βέροια 22
15. Πανθρακικός 14
16. Καλλονή 10

* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.




***  Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία  Στην Α1 βόλεϊ ανδρών :
Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Πάτρα, σούπερ Αρης 3-0 τον Φοίνικα
Παναθηναϊκός - Ορεστιάδα 3-0 (25-19, 25-15, 25-19)

Παμβοχαϊκός - Ηρακλής 1-3 (17-25, 25-23, 21-25, 23-25)

Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 1-3 (22-25, 25-21, 11-25, 20-25)

Άρης - Φοίνικας Σύρου 3-0 (25-20, 25-22, 26-24)

Εθνικός Αλεξ. - ΠΑΟΚ 7/2

Λαμία - ΑΟ Κηφισιάς 7/2
 ***  ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ  ΕΠΣΜεσσηνίας  :
Α΄ Κατηγορία (20η αγωνιστική)ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 06/02

Α.Ο. ΔΩΡΙΕΑΣ-Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 0-3               


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ-Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 1-3 με τη συμπλήρωση του α΄ημίωρου, στο 31ο λεπτό ο Στέλιος Σπανός με πλασέ έγραψε το 0-1, στο 47΄ο Πέτσι σημείωσε το 0-2, στο 75΄ο Νίκος Εμμανουήλ μείωσε για το ΜΓΣ σε 1-2, στο 81ο λεπτό ο Γκάϊαν Μούσα με καρφωτή κεφαλιά το 1-3  και στο 90+ ο Μανωλόπουλος το τελικό 2-3.              


Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΥΡΓΟΥ-Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 1-1 σκόρερ για τους  "νερατζούρι" του Σωτήρη Δημάκη στο 39ο λεπτό ο Μάριος Βουρνάς έγραψε το 0-1 και στην επανάληψη οι γηπεδούχοι του Κώστα Λαμπρόπουλου ισοφάρισαν σε 1-1.                     


 Α1 Κατηγορία (18η αγωνιστική)


ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 06/02 


Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-2 στο 30ο λεπτό οι γηπεδούχοι συνέχισαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπάλα, στο 44ο λεπτό ο έμπειρος Αντωνόπουλος για τον Αίαντα έγραψε το 0-1 και στο 66΄ο Αντεμάι το 0-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.      

ΑΚΡΙΤΑΣ-ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ 4-2 με ανατροπή για το συγκρότημα της φιλόδοξης Κορώνης  

 ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 18:30                      

 Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος (16η αγωνιστική)

ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 06/02

Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ 0-3                     

ΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-1                       

Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ 1-0 στο 29ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι με τον Ζάγουρα, στο 38ο λεπτό ο Α.Ο. Πατίστα πήρε προβάδισμα στο σκορ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι που εκτέλεσε ο έμπειρος γκολκίπερ του Γιώργος Κυριακόπουλος γράφοντας το 1-0 και στο 87΄οι του Διαγόρα άγγιξαν την ισοφάριση... με το Ζάγουρα που είχε δοκάρι για την ομάδα του Μιχάλη Νικητόπουλου.  

Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος (16η αγωνιστική)

ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 06/02

Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ 3-0                     

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 0-1  
 Γ΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος (12η αγωνιστική)
ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 06/02
ΠΑΟΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-1               
Γ΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος (12η αγωνιστική)
Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ 1-2                       
Α.Ο. ΧΑΤΖΗ-ΑΠΣ ΑΡΙΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   0-7                  
 ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Α΄ Κατηγορία
(20η αγωνιστική)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   1-1 .- ^                 
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΠΥΛΟΥ  
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ        
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ    1-2 .- ^  
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣΔΗΜ.  1-2 .- ^
21η αγωνιστική
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ            
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ   
Α1 Κατηγορία
(18η αγωνιστική)
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ         
Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ   5-1 .- ^
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ    1-1 .- ^
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ  
19η αγωνιστική
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 
Β΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος
(16η αγωνιστική)
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ   4-0 .-^         
ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ   0-0 .-^
ΑΟ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ 
17η αγωνιστική
ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ  
Β΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος
(16η αγωνιστική)
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ  
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ   2-0 .- ^
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ                  
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ              
17η αγωνιστική
ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ                               
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ - ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Γ΄ Κατηγορία - 1ος Όμιλος
(12η αγωνιστική)
ΠΑΟΚ-ΕΡΜΗΣ Καλαμάτας 1-1.- ^^ Σα
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ  3-0 .- ^
Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - Α.Ο. ΛΑΙΪΚΩΝ   3-0 .- ^
Γ΄ Κατηγορία - 2ος Όμιλος
(12η αγωνιστική)
Δαναός-Λογγά  1-2 .- ^ Σα
Χατζή -Άρις  0-7 .- ^ Σα
ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ  0-0 .- ^
ΑΣ ΦΥΤΕΙΑΣ - ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ 
13η αγωνιστική
 ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ - ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

***  Τα αποτελέσματα A1 Μπάσκετ 17η  αγωνιστική  :
Livescore: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (41-41 20') με πολλές απουσίες
ΑΕΚ-Κόροιβος 70-49
Ρέθυμνο-Αρκαδικός 89-76
Άρης-Λαύριο 82-68
Κηφισιά-Τρίκαλα 115-79
Απόλλων Π.-Καβάλα 66-59
Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός 64-77
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ     83-76 , (41-41) .-^
BAΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 17 αγώνες)
Παναθηναϊκός 33
Ολυμπιακός 33 
ΑΕΚ 30
Αρης 29
Κηφισιά 26
Απόλλων Πατρών 25
ΠΑΟΚ 25 
Κολοσσός Ρ. 24
Τρίκαλα 23
Κόροιβος Αμ. 23
Ρέθυμνο 23
Λαύριο 22
Καβάλα 21
Αρκαδικός 20

***  Απάντηση του ΠΑΟ στην ανακοίνωση του Αστέρα Καταγγέλλει Μπροβήλο-Μπάκο
Απάντηση του ΠΑΟ στην ανακοίνωση του Αστέρα
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο Αστέρας Τρίπολης, παραθέτοντας το βούλευμα του Συμβουίου Εφετών Αθηνών που θα εκδικαστεί στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με το οποίο Μποροβήλος και Μπάκος είναι κατηγορούμενοι για δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποστελέσματος αγώνα και παράνομο στοιχηματισμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟ, η οποία κοινοποιήθηκε στους Σταύρο Κοντονή, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, κ.Σημιτζόγλου:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 Προς: Διοίκηση Αστέρα Τρίπολης
 Κοινοποίηση:
Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κοντονή
 Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ
 Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σημιτζόγλου
 Απαντούμε, παραθέτοντας περιληπτικά το τελεσίδικο και αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που θα εκδικασθεί στις 15 Απριλίου κατά των Μποροβήλου και Μπάκου για δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομου στοιχηματισμού, για τους αγώνες: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (27/2/2011), Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός (28/3/2010), Καβάλα – Αστέρας Τρίπολης (6/3/2011), Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα (19/2/2011).
Ενδεικτικά, σύμφωνα με το Βούλευμα:
1ον) στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου, οι δύο συγκατηγορούμενοι (Μποροβήλος – Μπάκος) προσέγγισαν τον Αχιλλέα Μπέο Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, στον οποίον «προσέφεραν ως δώρο» πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (500.000) σε μετρητά, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του, -κατά τη διεξαγωγή του μεταξύ τους αγώνα-, να εμφανίσουν «εσκεμμένη και μεθοδευμένη ήσονα απόδοση (…) στόχος που τελικά επετεύχθη».
2ον) Το ίδιο προσπάθησαν οι συγκατηγορούμενοι, προσεγγίζοντας τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη, στον οποίο προσέφεραν ως δώρο χρηματικό ποσό πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000) για μειωμένη απόδοση των ποδοσφαιριστών της Καβάλας στον μεταξύ τους αγώνα, στόχος που δεν επετεύχθη.
3ον) στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός, ο κατηγορούμενος Γιώργος Μποροβήλος, «γνωρίζοντας ότι ο αγώνας ήταν χειραγωγημένος (στημένος) για στοιχηματικούς σκοπούς (…) και γνωρίζοντας εκ των προτέρων το αποτέλεσμα (…) στοιχημάτισε μέσω παράνομων πρακτόρων στοιχήματος (…) σε αλλοδαπές στοιχηματικές εταιρείες (…) με αποτέλεσμα να κερδίσει μεγάλου ύψους περιουσιακά οφέλη από παράνομο στοιχηματισμό».
4ον) στον αγώνα Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης, οι δύο συγκατηγορούμενοι (Μποροβήλος – Μπάκος) «προσέφεραν δώρα» σε παράγοντα τρίτης ΠΑΕ (Αχ. Μπέος, Ολυμπιακός Βόλου) προκειμένου να κερδίσουν και να μην υποβιβαστούν, στόχος που τελικά επετεύχθη, όπως περιγράφεται στο Βούλευμα.
Δείτε ΕΔΩ αποσπάσματα του σχετικού Βουλεύματος.

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016   : 
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :  
http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016:
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .-  ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Η  Εφημερίδα  μας ,Τρίτη  02  Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/02-2016.html .- ~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .-

~ ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-05-2016.html .-~ ~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή 07  Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                                         
 ~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08-Φεβρουαρίου -2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-08-2016.html  .-
~                                                                                                                              

Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2.
Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas = 
Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4475 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2794 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2764   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.033  βίντεο   .-
~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :     
 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-   
 ~  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  27  Ιανουαρίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-27-2016.html .- 
 ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τετάρτη  27/01/2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/27012016.html .- 
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις , Τετάρτη  27 Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/27-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  28  Ιανουαρίου  2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-28-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  29  Ιανουαρίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-29-2016.html .-                                                     ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  30  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-30-2016.html .- 
~   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Ιανουαρίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-31-2016.html .-  
 ~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος -κεφάλαιο: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/05-2016.html .-  ~
~ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  06 Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-06-2016.html .-  
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου