ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Καθαρή Δευτέρα 14  Μαρτίου  2016 :
~
 
~*  Κανένα φάρμακο δεν είναι αποτελεσματικό αν ο γιατρός δεν σταλάζει μέσα του και μερικές σταγόνες από αγάπη , κατανόηση και συμπόνια προς τον άρρωστο .- ( Αλβέρτος Σβάιτσεργιατρός, θεολόγος, και μουσικός).
~ Σήμερα τα Ιατρεία έγιναν τεχνολογικά εργαστήρια και όλες οι αναλύσεις για γνωματεύσεις , γίνονται από μηχανές , ενώ οι γιατροί παραμένουν αδρανείς εξαρτώμενοι από τα μηχανήματα .-(Βασίλης Χαραλαμπάκης – Ορθοδοντικός , γιατρός ).-
~  Η πολιτεία όπου η αρετή θεωρείται ως το καλύτερο αγαθό , η δε κακία ως το χειρότερο κακό, και ταυτόχρονα όλοι οι πολίτες είναι ίσοι , είναι η καλύτερη .- (Πίνδαρος ).-
~ Η τύχη ενός έθνους εξαρτάται από τις ιδέες που έχουν οι νέοι .-(Γκαίτε ).-
~ Τα πανεπιστήμια καλούνται να προσφέρουν σε όλους την επιστημονική στόχαση και το επιστημονικό ήθος , τις αρετές εκείνες του νου και της ψυχής , που είναι προϋπόθεση για κάθε διανοούμενο άνθρωπο .- (Κων. Τσάτσος .).
~* Για τρία πράγματα ευχαριστώ το θεό μου !:
Πρώτον , γιατί μου χάρισε τη γνώση της εργασίας μου ,
Δεύτερον , γιατί άναψε μέσα στο σκοτάδι μου ,τη φλόγα της πίστης ,
και τρίτον γιατί μπορώ να προσμένω μια άλλη ζωή – μια ζωή χαρούμενη , γεμάτη φώς και θείο τραγούδι .-  ( Έλλεν ΚέλλερΑλαμπάμα ΗΠΑ ).-
~* Ο Θεός , είναι η αιωνία πεπληρωμένη , και λυτρωτική αγάπη . – Εμείς οι άνθρωποι , σαν φυσικά όντα , ζούμε σε ένα βαθύ σκοτάδι  σε ότι αφορά την ουσία μας αλλά και τον προορισμό μας .- Η προέλευση της ψυχής μας , που άλλοτε χαίρεται και άλλοτε πονά , με το τι γίνεται μετά τον θάνατο του σώματος , - το νόημα του κόσμου – του εξωτερικού και του εσωτερικού – όλα αυτά είναι κρυμμένα .- Το ίδιο ισχύει , κι όταν μιλάμε για το Θεό , είναι ο άγνωστος θεός .-  ( Ε. Σπράγκερ).- Φιλόσοφος.).- 
~* Πνεύμα είναι , το μέσον κάθε κοινωνικότητας …-Πνεύμα είναι ο σπινθήρας , από τον Θεό στον Άνθρωπο .- Μόνον δια του πνεύματος βρίσκεται η ψυχή προς το δρόμο του Θεού .- Ο άνθρωπος είναι ο αναζητητής του θεού και η ψυχή βρίσκεται στο δρόμο προς το Θεό δια του πνεύματος .- (Ε. Σπράγκερ ,Γερμανός.).-
~* Ο άνθρωπος που ζεί μέσα στην αγάπη του Θεού , ο θάνατος δεν τον οδηγεί στο μηδέν , αλλά στην δόξα του θεού , την αιωνιότητα .- Ο κόσμος τον οποίο ζούμε , δεν είναι ο οριστικός , αλλά είναι ο προθάλαμος της αιωνιότητας,  του κάθε ανθρώπου . - ( Ε. Σπράγκερ Γερμανός φιλόσοφος).-
 

 ~ 14 Μαρτίου
Ευσχήμονος του ομολογητού, επισκόπου Λαμψάκου († θ΄αι.), Βενεδίκτου οσίου (1), αρχιμανδρίτου Ρώμης († 543). Μάρτυρος Αλεξάνδρου του εν Πύδνη.                                               
(1) O όσιος Βενέδικτος, γεννήθηκε στη Νουρσία της Ιταλίας και έζησε τον 6ο αι. Οι γονείς του ευγενείς και πλούσιοι τον ανέθρεψαν με αγάπη, ταπεινό φρόνημα και βαθιά ευσέβεια. Μόλις ενηλικιώθηκε, εγκατέλειψε τα πατρικό σπίτι και αποσύρθηκε σ` ένα φαράγγι στο Απέννινα όρη, όπου επιδόθηκε με θαυμαστό ζήλο στην προσευχή, την άσκηση και τη μελέτη. Γρήγορα η ασκητική και αγία ζωή του, έγινε γνωστή και απέκτησε μεγάλη φήμη. Σε διάστημα λιγότερο των είκοσι ετών ήλθαν κοντά του 170 περίπου μοναχοί, με αποτέλεσμα το έτος 540 να ιδρύσει μοναστήρι επάνω στο Όρος Κασσίνο. O όσιος Βενέδικτος, είναι ο ιδρυτής του μοναχικού τάγματος των Βενεδικτίνων, το οποίο υφίσταται μέχρι και σήμερα στη Δυτική Εκκλησία. O όσιος, προαισθάνθηκε το τέλος του και έδωσε εντολή να ανοιχθεί τάφος για τον ενταφιασμό του. Μετά από ολιγοήμερη ασθένεια και αφού μετάλαβε των αχράντων μυστηρίων εκοιμήθη ειρηνικά το έτος 543 σε ηλικία 62 ετών.~ 
Σήμερα 14/03/2016 εορτάζουν:
Καθαρά Δευτέρα, Όσιος Βενέδικτος ο εκ Νουρσίας, Άγιος Εύσχημος ή Ευσχήμων ο Ομολογητής επίσκοπος Λαμψάκου
Κυρά ΣαρακοστήΒιογραφία
 Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Απόκρεω. Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.
-  Την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζεται να τρώγεται λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη τη μέρα), και άλλα νηστίσιμα φαγώσιμα, κυρίως λαχανικά, όπως και φασολάδα χωρίς λάδι. Επίσης συνηθίζεται το πέταγμα χαρταετού.
~ Η Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα.
* Η κυρά Σαρακοστή
-  Ένα έθιμο που έχει σχεδόν χαθεί είναι αυτό της Κυρά Σαρακοστής. Πρόκειται για ένα ιδιόμορφο ημερολόγιο με το οποίο μετρούσαν τις εβδομάδες της νηστείας (Σαρακοστής).
-  Η κυρά Σαρακοστή στις περισσότερες περιοχές ήταν μια χάρτινη ζωγραφιά. Απεικόνιζε μια γυναίκα με σταυρωμένα χέρια, λόγω προσευχής, σαν καλόγρια, χωρίς στόμα, λόγω νηστείας, και με εφτά πόδια που αναπαριστούσαν τις επτά εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής. Κάθε Σάββατο έκοβαν ένα πόδι και έτσι ήξεραν πόσες βδομάδες νηστείας απέμεναν μέχρι το Πάσχα. Το Μεγάλο Σάββατο, έκοβαν και το τελευταίο πόδι.
- Αυτό το κομμάτι χαρτί το δίπλωναν καλά και το έκρυβαν σε ένα ξερό σύκο. Τοποθετούσαν το σύκο αυτό μαζί με άλλα, και σε όποιον το έβρισκε θεωρούνταν ότι του έφερνε γούρι.
- Σε άλλα μέρη της Ελλάδας η Κυρά Σαρακοστή δεν ήταν φτιαγμένη από χαρτί, αλλά από ζυμάρι. Το ζυμάρι φτιαχνόταν με αλεύρι, αλάτι και νερό. Η διαδικασία ήταν κι εδώ η ίδια όπως και με την χάρτινη. Μια παραλλαγή του εθίμου της Κυράς Σαρακοστής είναι φτιαγμένη από πανί και γεμισμένη με πούπουλα.
~ Για την Κυρά Σαρακοστή έχουν γραφτεί και οι εξής στίχοι:
Την Κυρά Σαρακοστή που ‘ναι έθιμο παλιό
οι γιαγιάδες μας την φτιάχναν με αλεύρι και νερό.
*
Για στολίδι της φορούσαν στο κεφάλι έναν σταυρό
μα το στόμα της ξεχνούσαν γιατί νήστευε καιρό.
*
Και τις μέρες της μετρούσαν με τα πόδια της τα επτά.
Έκοβαν ένα την βδομάδα μέχρι ‘νάρθει η Πασχαλιά.
*
~ Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
-  Τὴν φερώνυμον κλῆσιν ἀληθεύουσαν ἔδειξας, τοῖς ἀσκητικοῖς σου ἀγῶσι, θεοφόρε Βενέδικτε· υἱός γὰρ εὐλογίας τεθηλώς, ἀρχέτυπον ἐγένου καὶ κανών, τοῖς ἐκ πόθου μιμουμένοις τὴν σὴν ζωήν, καὶ ὁμοφώνως κράζουσι· δόξα τῷ δεδωκότι σοι ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πᾶσιν ἰάματα.
~* Απολυτίκιο Αγ. Βενεδίκτου - 14 ΜΑΡΤΙΟΥ : https://youtu.be/Kc9orD_97jU  .-


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  :  1489 μ.Χ.
Η βασίλισσα της Κύπρου Κατερίνα Κορνάρο πουλάει το βασίλειό της στους Βενετούς. Αρχίζει η περίοδος της Βενετοκρατίας στην Κύπρο, που θα λήξει το 1571 μ.Χ. με την κατάληψη της Μεγαλονήσου από τους Οθωμανούς
.
~   Προσέχετε να μην επαινήτε ένας τον άλλον κατά πρόσωπον, διότι βλάπτει και τους τελείους ο έπαινος, όχι εσάς όπου είσθε ακόμη αδύνατοι... Μόνον ονειδισμοί και ταπεινώσεις ωφελούν πνευματικώς τον άνθρωπον. Διότι εξ αυτών γεννάται ταπείνωσις. Κερδίζει στεφάνους. Υπομένων πνίγει εγωϊσμόν και κενοδοξίαν.
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)

Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα
 
Κυριακή της Τυρινής

Κυριακή της Τυρινής
 
Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής

Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής
 
Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
 
Άγιοι Κοδράτος, Ανεκτός, Παύλος, Διονύσιος, Κυπριανός και Κρήσκης

Άγιοι Κοδράτος, Ανεκτός, Παύλος, Διονύσι....
 
Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια

Άγιοι Σαράντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στ....
 
Όσιος Θεοφύλακτος Επίσκοπος Νικομήδειας

Όσιος Θεοφύλακτος Επίσκοπος Νικομήδειας
 
Άγιοι Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδωρος, Ελπιδίος, Καπίτων και Αιθέριος

Άγιοι Εφραίμ, Βασιλεύς, Ευγένιος, Αγαθόδ....
 
Άγιοι Τεσσαράκοντα δύο Μάρτυρες από το Αμόριο

Άγιοι Τεσσαράκοντα δύο Μάρτυρες από το Α....
 
Κυριακή των Απόκρεω

Κυριακή των
~ Βίντεο 1 ~ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ  2016: https://youtu.be/ev2Ex6uPPgY .-                                   ~ Βίντεο 2 ~ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ  2016 : https://youtu.be/2w_CBoF9oEw .-

*** Προϊόντα για κάθε βαλάντιο στους πάγκους των παραγωγών της Καλαμάτας…       
       Η φτώχεια θέλει καλοπέραση…
     Τα…γιορτινά της φόρεσε, χθες, η Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας, αφού από νωρίς το πρωί εκατοντάδες επισκέπτες είχαν γεμίσει τους χώρους της προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το διήμερο. Βέβαια, τα ψώνια ήταν μετρημένα, αλλά ο κόσμος έβαλε το χέρι στην τσέπη έστω και με δισταγμό. Σε ό,τι αφορά το επίπεδο τιμών των προϊόντων η κατάσταση ήταν συγκεχυμένη. Είδαμε προϊόντα να κοστίζουν όσο και πέρυσι, άλλα είχαν πάρει την ανιούσα, ενώ ορισμένα ήταν φθηνότερα. Βέβαια, τα ψαρικά, που έχουν την τιμητική τους αυτές τις ημέρες και κυρίως τα οστρακοειδή, οι τιμές ήταν ελαφρά αυξημένες.
Για όσους δεν πρόλαβαν, υπάρχει και η Καθαρή Δευτέρα, όπου πάλι η Κεντρική Αγορά θα είναι ανοικτή και θα περιμένει τον κόσμο να αγοράσει τα σαρακοστιανά του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, τα προϊόντα που συνθέτουν το σαρακοστιανό τραπέζι υπάρχουν αυξομειώσεις των τιμών, με καταγεγραμμένες υποχωρήσεις και ανοδικές τάσεις, με συνέπεια η μεσοσταθμική μείωση του συνολικού κόστους του σαρακοστιανού τραπεζιού να κυμαίνεται στο 2,4%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
  Δεν είναι αργία για όλους η Καθαρά Δευτέρα
 Η ΕΣΕΕ γνωστοποιεί στα μέλη της σε ό,τι αφορά την επερχόμενη ημέρα της Καθαρής Δευτέρας, πως αυτή δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο -επιχειρηματία εάν θα λειτουργήσει την επιχείρησή του. Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενούς τους.
Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι περιπτώσεις που η Καθαρά Δευτέρα έχει οριστεί ως ημέρα αργίας με άλλες -συνήθως τοπικού περιεχομένου- ρυθμίσεις (οπότε και οφείλεται αυξημένο ημερομίσθιο), όπως π.χ. με υπουργική απόφαση ή προεδρικό διάταγμα (τοπική εορτή), τυχόν συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή πρωτοβουλία κλπ.
Ειδικά για τη συλλογική σύμβαση, δεν ισχύει πλέον η καθιέρωση της αργίας αυτής για τις περιπτώσεις που προβλεπόταν σε κλαδική ή ομοιοεπαγγελματική ΣΣΕ η οποία έληξε και μετά την πάροδο της υποχρεωτικής προέκτασης, δεν υπεγράφη νέα σύμβαση.
Μόνο η πρόβλεψη περί υποχρεωτικής αργίας σε επιχειρησιακή σύμβαση εξασφαλίζει απόλυτα τον χαρακτήρα της ημέρας ως τέτοιας, αλλά βεβαίως αφορά μόνο την συγκεκριμένη επιχείρηση.
  Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***   Δύο Μεσσήνιοι αρτοποιοί στην Εθνική Ομάδα Αρτοποιών Ελλάδας          
     
 
 
 
 
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, στο πλαίσιο της 7ης Διεθνούς Έκθεσης Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής «Αρτοζύμα».
Στο εν λόγω πρωτάθλημα έλαβαν μέρος και δύο δικοί μας αρτοποιοί, ο Στάθης Μελτίνος από την Καλαμάτα και ο Σείριος Καίσαρης από τη Μεσσήνη.
Δύο νέοι άνθρωποι που επέλεξαν να ασχοληθούν με αυτό τον κλάδο παρ’ όλες τις δυσκολίες που έχει, με πιο απλό παράδειγμα το ωράριο, αφού είναι αναγκασμένοι από τις 3.00 τα ξημερώματα να είναι στο φούρνο. Όμως, η αγάπη τους για αυτό που κάνουν ξεπερνά όλα τα εμπόδια.
Το «Θάρρος» μίλησε μαζί τους για την εμπειρία του διαγωνισμού, τα επόμενά τους σχέδια και πώς είναι, τελικά, να είσαι σε μια εθνική ομάδα και δη, των αρτοποιών.
  Στάθης Μελτίνος
Αρχικά μιλήσαμε με τον 30χρονο Στάθη Μελτίνο, φούρναρη τρίτης γενιάς, που διατηρεί κατάστημα στην οδό Αριστοδήμου στην Καλαμάτα, ο οποίος και αποφάσισε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης για την εμπειρία, αλλά και για να δοκιμάσει τις δυνατότητές του.
Τελικά, κατάφερε με τον Σείριο Καίσαρη να κατακτήσουν την 3η θέση, σε ένα διαγωνισμό με μεγάλο ανταγωνισμό, όπως σχολίασε. Συγκεκριμένα, διαγωνίστηκαν 6 ομάδες, με την κάθε μία να έχει 4 άτομα. Αφού η Μεσσηνία δεν μπόρεσε να έχει αυτοδύναμη ομάδα, έλαβαν μέρος σε αυτή ένας συνάδελφός τους από το Λουτράκι, καθώς και από τα Τρίκαλα, ενώ την ονόμασαν «Γαλάζιοι- Μεικτή Ομάδα Αρτοποιών (Μεσσηνία, Λουτράκι, Τρίκαλα)».
Ο διαγωνισμός συνολικά κράτησε τρεις μέρες. Στην πρεμιέρα η ομάδα διαγωνίστηκε στα παραδοσιακά ψωμιά, αφού η μέρα είχε ως θέμα το «Παραδοσιακό Ψωμί». Τη δεύτερη δημιούργησε τσουρέκια και μανιάτικα λαλάγγια, αφού το θέμα ήταν το «Πρωινό στο Φούρνο», ενώ τρίτη διαγωνίστηκαν σε καλλιτεχνικό ύφος, μιας και το θέμα ήταν το «Καλλιτεχνικό Ψωμί». Έτσι, δημιούργησαν ένα καλάθι με καρπούζια, μια δημιουργία από ζύμη, η οποία, όπως είναι αυτονόητο, μετά τρωγόταν.
Κατά τον Στάθη, η εμπειρία της συμμετοχής σε έναν τέτοιο διαγωνισμό είναι μοναδική, αφού γνώρισε νέους ανθρώπους, διασκέδασε, αλλά το κυριότερο ήταν η ηθική ικανοποίηση με τη θέση που κατέλαβαν.
Πλέον το βλέμμα του είναι στραμμένο στην Ιταλία, όπου θα μεταβούν ως Εθνική Ομάδα Αρτοποιών πλέον, για να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Σχετικά με τη δυσκολία της δουλειάς του, μας είπε ότι είναι μαρτύριο να ξυπνάς στις 2.00-3.00 τα ξημερώματα, όμως λατρεύει αυτό που κάνει και δε θα το άλλαζε με τίποτα!
  Σείριος Καίσαρης
Ο άλλος Μεσσήνιος της ομάδας, ο Σείριος Καίσαρης, διατηρεί φούρνο στην οδό Πολυτεχνείου στη Μεσσήνη. Είναι κι αυτός αρτοποιός από κούνια, όπως λέμε, αφού ουσιαστικά μεγάλωσε μέσα σε φούρνο και είναι, μάλιστα, τρίτη γενιά στο επάγγελμα.
Είναι 33 χρόνων και δεν κάνει αυτή τη δουλειά επειδή είναι αναγκασμένος, αλλά επειδή του αρέσει.
Το ιδιόρρυθμο, όπως μας εξήγησε, είναι το ωράριο, αλλά είναι κάτι που αγαπά και δε θα φανταζόταν τον εαυτό του να κάνει κάτι άλλο.
Σχετικά με το διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης, τον χαρακτήρισε ως πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού δεν είχε συμμετάσχει σε κάτι αντίστοιχο.
Πήρε μέρος για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, να μάθει νέες συνταγές, αλλά και να γνωρίσει αρτοποιούς από όλη την Ελλάδα και να δείξει και σε αυτούς συνταγές. Για παράδειγμα, το λαλάγγι που έφτιαξαν τη δεύτερη ημέρα είναι κάτι άγνωστο στη βόρεια Ελλάδα.
Όσον αφορά στο αποτέλεσμα, μας είπε ότι προέκυψε έπειτα από σκληρή δουλειά και ομαδικότητα, ενώ καθοριστική ήταν η άψογη συνεργασία, ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε τους ίδιους και εντυπωσίασε τον κόσμο. Άλλωστε, το 50% της βαθμολογίας το έδινε ο κόσμος.
Πλέον μαζί με τον Στάθη ετοιμάζονται για την Ιταλία, όπου θα δοκιμαστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.
Καλή επιτυχία από εμάς!   Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στο 156ο Καρναβάλι της Μεσσήνης          
     
Για μια ακόμα χρονιά θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πατροπαράδοτο  Καρναβάλι στο "Νησί" που μάλιστα φέτος συμπληρώνει 156 χρόνια ζωής.
Οι εκδηλώσεις σε αυτό έχουν ως εξής:
10.30 Χορευτικό στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης - «Φουστανελάδες»
11.00 Αναπαράσταση δίκης της γρια - Συκούς στην Κρεμάλα, παραδοσιακή φασολάδα
15.00 Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση πεζοπόρων & αρμάτων
18.00 Μουσική συναυλία
~ΚΑΡΝΑΒΑΛΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣ  2016 Μαντολινάτα : https://youtu.be/BF97D5Y39p8 .-.              ~Καρναβάλι Μεσσήνης  χοροί τραγούδι   2016 :  https://youtu.be/1ooBXw-qFV4 .-                            ~ Καρναβάλι Μεσσήνης μπαλαρίνες   2016 :  https://youtu.be/hCk8OvaEC6g .-                                  ~ Ο βασιλιά καρνάβαλος 2  Μεσσήνης  2016 :  https://youtu.be/75yZArYeeB4 .-                              ~Ο Βασιλιάς καρνάβαλος  3  Μεσσήνης  14/3/2016 :  https://youtu.be/5BwRvwzKJfI   .-                   ~ Ο Βασιλιάς καρνάβαλος της Μεσσήνης 14/03/2016 : https://youtu.be/RTObc6JRLA4 .-                                                
***  Με δυσκολία το πέταγμα του χαρταετού- Η πρόγνωση του καιρού για την Καλαμάτα          
      
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Κ. Δευτέρα 14/3/2016 προβλέπεται άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, ενώ τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με κάποια μικρά ανοίγματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετά  θα στραφούν σε ΒΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5-6 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, αλλά θα περιοριστεί σημαντικά.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/
 
***   Σήμερα Κ. Δευτέρα στη Νέδουσα το αγροτικό δρώμενο της Ευετηρίας (βίντεο)         
       
Το δρώμενο της Ευετηρίας, ένα παμπάλαιο έθιμο, αναβιώνει την Καθαρή Δευτέρα στη Νέδουσα του Ταϋγέτου, για την καλή χρονιά και την πλούσια καρποφορία της γης, από τους κατοίκους του χωριού.
Το πρωί της Καθαρής Δευτέρας καρναβαλιστές, μεταμφιεσμένοι τραγόμορφα και ζωσμένοι ποιμενικά κουδούνια, πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι παίρνοντας οτιδήποτε τους προσφέρουν οι χωρικοί.
Το μεσημέρι αρχίζει η αναπαράσταση της ζωής του ανθρώπου: σπορά και όργωμα της γης, θέρισμα, γάμος, θάνατος και ανάσταση. Στο δρώμενο συμμετέχουν όλοι, εκτελεστές και θεατές και κυκλοφορούν με μουτζουρωμένα πρόσωπα για να ξορκίζουν το κακό.  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Video: 

***  Συλλήψεις στη Μεσσηνία σε πολυήμερη αστυνομική επιχείρηση 

 Σε σύλληψη 21 ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Μεσσηνία για διάφορα αδικήματα, στα πλαίσια τακτικών ελέγχων. Ειδικότερα, από την Τρίτη έως και την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 790 άτομα, εκ των οποίων 545 ήταν ημεδαποί και 245 αλλοδαποί, καθώς και σε 725 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 135 άτομα, από τα οποία 86 ήταν ημεδαποί και 49 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 62 άτομα. Τα άτομα που συνελήφθησαν στη Μεσσηνία είναι: - Ένας ημεδαπός, για κατοχή ενός τσιγάρου χασίς αναμεμειγμένο με καπνό. - Τρεις ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας. - Μία τσιγγάνα, για παραμέληση του ανηλίκου 17χρονου γιού της, που κατελήφθη να οδηγεί αυτοκίνητο. - Πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. - Ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού. - Οκτώ αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σε όλη την περιφέρεια, βεβαιώθηκαν συνολικά 300 παραβάσεις του ΚΟΚ, 4 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 2 παραβάσεις για στέρηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. - 

***  Γλέντησε ενισχύοντας το Σύλλογο «Φλόγα» το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό των Α.Τ. Τριφυλίας (φωτογραφίες) 

  
 
 
 
 
 
 
 Όμορφη χοροεσπερίδα διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων της Τριφυλίας για να ενισχύσουν το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα»! Στην κατάμεστη αίθουσα της κοσμικής ταβέρνας «Στεφανής» στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας έσμιξαν αστυνομικοί και υπάλληλοι της ΕΛ.ΑΣ. με τις οικογένειές τους και φίλους τους από την Τριφυλία και τη Μεσσηνία, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια που είχε να γίνει χορός των αστυνομικών, χάρηκαν, γλέντησαν και διασκέδασαν με τραγούδια και χορούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Η εκδήλωση είχε ουσιαστικό περιεχόμενο και συγκινητικό χαρακτήρα, αφού, από τα έσοδά της, ενισχύεται ο Σύλλογος «Φλόγα» που προσφέρει τόσα πολλά ηθικά και υλικά στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους στη δύσκολη περιπέτεια και μάχη για τη ζωή! Παράλληλα, από αυτή, αναδείχθηκε το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. και το γεγονός πως το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό των Α.Τ. της Τριφυλίας, αλλά και γενικότερα της ΕΛ.ΑΣ., είναι άνθρωποι με ευαισθησίες! Η εκδήλωση ξεκίνησε με το διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας, Βασίλη Παρασκευόπουλο, ο οποίος σημείωσε, πως, «μετά από 8 περίπου χρόνια, στον ίδιο χώρο, ξαναβρισκόμαστε όλοι μαζί να πραγματοποιήσουμε την αποκριάτικη εκδήλωσή μας. Η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, άμεση και συγκινητική. Παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουμε όλοι, είμαστε απόψε εδώ!» και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «τα όποια χρήματα συγκεντρωθούν από την εκδήλωση θα διατεθούν στο Σύλλογο “Φλόγα”, σε ανθρώπου που βιώνουν τη δική τους κρίση, μαζί με το μήνυμα ότι σε αυτό τους τον αγώνα υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέφτονται και τους στηρίζουν και με τις ευχές μας, σε όλους, να ξεπεράσουν γρήγορα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται»! Καλωσόρισμα, εκ μέρους των διοργανωτών, απηύθυνε η διοικήτρια του Α.Τ. Κοπανακίου, Μαρία Καραγιάννη, η οποία τόνισε πως, «ο σκοπός για τον οποίο έχουμε βρεθεί όλοι εδώ, είναι ένας σπουδαίος σκοπός. Αξίζει συγχαρητήρια και η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον κ. Παρασκευόπουλο» και επεσήμανε, «είμαστε όλοι μαζί, αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί τα ίδια προβλήματα, είμαστε συνοδοιπόροι σε ένα διάβα το οποίο όσες στροφές και όσες ανηφόρες κι αν έχει, για μας ο δρόμος θα παραμένει πάντοτε ίσιος…»! Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Φλόγα» στην Κυπαρισσία, Χρήστος Σίνης, ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία στήριξης του Συλλόγου και αναφέρθηκε στη δράση του. Χαιρετισμούς, δίδοντας εύσημα στους διοργανωτές και ευχές, απηύθυναν, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, Ταξίαρχος Σταύρος Τουφεξής, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Αθανάσιος Πριστούρης και ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο αντιεισαγγελέας του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, Απόστολος Δεληγιάννης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Αιμιλιανός Σεκλός, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος και, φυσικά, οι διοικητές των Α.Τ. της Τριφυλίας καθώς και ο διοικητής του Α.Τ. Πύλου κ.α. -

***  Μικρό το κακό (φωτογραφίες)

 
Ευτυχώς μικρή ήταν η ζημιά, χθες νωρίς το μεσημέρι στην Αρτέμιδος, πίσω από το Αναψυκτήριο του Δήμου, στη στάση «Δημαρχείο». Κατά τη διέλευσή του το λεωφορείο, ακούμπησε επάνω στις τέντες περιπτέρου, με αποτέλεσμα να σπάσουν δύο τζάμια του. Κανείς δεν τραυματίσθηκε. Β.Β. - 

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Τουρκική εισβολή… (BINTEO)
heliturk
~ Πανικό επικρατεί στην τουρκική επαρχία Hakkari αλλά και στη Yukesova, καθώς έχουν εισβάλει στην περιοχή περισσότεροι από 20.000 στρατιώτες με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και ελικόπτερα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Πρόκειται για πρωτοφανή εισβολή, σε μία περιοχή όπου υπάρχουν έντονες διαμάχες με τους Κούρδους εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, τα στρατεύματα φθάνουν στην περιοχή με αφορμή την επερχόμενη εορτή των Κούρδων, Newroz, η οποία θα αρχίσει σε λίγες ημέρες.
Οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία φανερώνουν το τεράστιο μέγεθος της επιστράτευσης και προκαλούν τρόμο στους Τούρκους, οι οποίοι φοβούνται πως δεν είναι αυτό ο πραγματικός λόγος της εισβολής στην περιοχή.
Δείτε το βίντεο!  HAKKARİ YÜKSEKOVA'DA BÜYÜK OPERASYON HAZIRLIĞI-11 MART 2016 : https://youtu.be/z9o1jSxM78U
~ Αν έχετε επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας από κινητό, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο πατώντας εδώ.
https://youtu.be/z9o1jSxM78U

***  Και αυτό το βίντεο το έκρυψαν τα ελληνικά ΜΜΕ! Ντροπή…
oulis
~ Τα ΜΜΕ προβάλλουν τελικά μόνο ότι επιθυμούν. Δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Ειδομένης, οι οποίοι καταγγέλλουν αδικίες, αλλά κανείς δεν τους ακούει. Στο παρακάτω βίντεο, ο κ. Λάζαρος Ούλης, κάνει λόγο για κατάληψη του χωραφιού του, το οποίο αδυνατεί να το καλλιεργήσει. Παρά το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτή ζει σε ακριτική περιοχή της χώρας, προσπαθώντας να κάνει ότι καλύτερο μπορεί, το χωράφι του έχει καταληφθεί, αλλά η πολιτεία αδιαφορεί.
«Έχουν κατασκηνώσει όλοι εδώ. Πήγα στο τρακτέρ και μπήκαν μπροστά. Δεν με άφησαν να οργώσω και ήρθε και η αστυνομία ρωτώντας με τι έγινε. Τα παράτησα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Δείτε το βίντεο! Ειδομένη: Λάζαρος Ούλης διαμαρτύρεται για το χωράφι του "2.3.2016" : https://youtu.be/p6n57pg9F64  .-
~ Αν έχετε επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας από κινητό, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο πατώντας εδώ. -

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Διέγραψαν κι επίσημα τα ελληνικά σύνορα!
sinora
~ Τελειώνει κι επισήμως τα ελληνικά σύνορα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τόνισε πως τα εξωτερικά σύνορα της χώρας αποτελούν σύνορα όλης της Ευρώπης κι όχι της Ελλάδας. Οι δηλώσεις του Γιούνκερ ήρθαν στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, αλλά κανείς πολιτικός δεν αντέδρασε για τη διάλυση αυτή της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας.
Έτσι, η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να λάβει αποφάσεις για τα εξωτερικά της σύνορα, οι χώρες όμως των Βαλκανίων που δεν ανήκουν στην Ε.Ε., όπως είναι η Αλβανία, τα Σκόπια και η Βουλγαρία, μπορούν να κάνουν ότι επιθυμούν δίχως να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, ο Γιούνκερ φρόντισε να υπογραμμίσει για μία ακόμη φορά την ανάγκη για οικονομική στήριξη της Ελλάδας από την Ε.Ε., καθώς είπε ότι δεν μπορεί να αφήσει η Ε.Ε. τη χώρα μόνη της για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

***  ‘Έγγραφο φωτιά καταρρίπτει τα ψέμματα! Μην το δείτε θα φρίξετε...
akro
~  Στην επίσημη σελίδα της Κομισιον, στο διαδίκτυο, υπάρχει ένα έγγραφο το οποίο αποδεικνύει το «κρυφτό» που παίζουν τα Ευρωπαικά Κράτη μεταξύ τους και τον αντίτυπο που έχει για την Ελλάδα.
Στο έγγραφο υπάρχει αναφορά του κ. Γιούνγκερ, για τη συνεργασία της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, από όλα τα μέλη, κάτι που δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, με τις βαλκανικές χώρες της Ε.Ε, να έχουν κλείσει τα σύνορα και ουσιαστικά να έχουν γυρίσει την «πλάτη» στην Ελλάδα.
Όπως θα δείτε, υπάρχουν οχτώ παραγράφοι στο έγγραφο, κατά τις οποίες υπάρχει αναλυτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και είναι δημόσιο για όλους.
Πιο αναλυτικά οι οχτώ παράγραφοι είναι:
Μόνιμη ανταλλαγή πληροφοριών
Περιορισμός των δευτερογενών μετακινήσεων
Υποστήριξη των προσφύγων και παροχή καταλυμάτων και χώρων ανάπαυσης
Κοινή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών
Διαχείριση των συνόρων
Αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας
Πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των προσφύγων και των μεταναστών
Παρακολούθηση
Πλέον αναμένουμε τη νέα κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, στις 17 και 18 Μαρτίου, για την λήψη του τελικού σχεδίου αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος.
Δείτε το έγγραφο αναλυτικά ΕΔΩ!

*** ΒΟΜΒΑ! Αποφυλακίζεται ο Τσοχατζόπουλος!
akis
~  Για λόγους υγείας  και ηλικίας θα αποφυλακιστεί την Άνοιξη πιθανότατα ο πάλαι ποτέ αναπληρωτής Πρωθυπουτγός Άκης Τσοχατζόπουλος! Θα γίνει σχετική αίτηση τον Απρίλιο από τους δικηγόρους του  και θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο. Έτσι θα βγεί και ο μοναδικός άνθρωπος - πολιτικός που πλήρωσε για τα τεκτενώμενα της πολιτικής!

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Διαλύεται κόμμα της βουλής!
boloh
~  Ο Βασίλης Λεβέντης καλείται να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, από υποψήφια μέλη με το κόμμα του, οι οποίοι έστειλαν εξώδικο στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, για την αλλαγή των βουλευτών.
Όπως ανέφερε ο συνταξιούχος εφοριακός Δαμιανός Ζώκας, σε γνωστή εφημερίδα: «έχω δώσει εντολή στον δικηγόρο μου να στείλει την ερχόμενη Τρίτη εξώδικο στον πρόεδρο, στο κόμμα και στον βουλευτή του νομού μας, με το οποίο θα ζητώ να μας παραδώσουν τα έγγραφα που υπογράψαμε προεκλογικά» .
Προεκλογικά ο κ. Λεβέντης είχε αναφέρει πως θα υπάρχει αλλαγή βουλευτών ανά εξάμηνο.
«Στο εξώδικο θα αναφέρεται πως την καθορισμένη ημερομηνία, που είναι η 25η Μαρτίου 2016, ο σημερινός βουλευτής θα παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα του ψηφοδελτίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνω αγωγή και θα υποβάλω μήνυση, για να μεταφέρω την αθέτηση της υπόσχεσης του κ. Λεβέντη στο πεδίο της Δικαιοσύνης.
Το καλοκαίρι καιγόταν ο πρόεδρος να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια και μας έβαλε να μαζέψουμε κόσμο με τη δέσμευση ότι κάθε έξι μήνες της κοινοβουλευτικής περιόδου οι βουλευτές θα παραιτούνται και θα τους αντικαθιστούν οι επόμενοι. Με αυτήν τη δέσμευση έπεισα έναν ανιψιό μου να κατέβει στην Ημαθία για να κλείσουμε το ψηφοδέλτιο. Μετά ο πρόεδρος εξαφανίστηκε» συμπλήρωσε ο κ. Ζώκας.
Σε περίπτωση που δημιουργηθεί αντιπαράθεση για την αλλαγή των βουλευτών, ο κ. Λεβέντης θα αντιμετωπίσει ακόμη και το ζήτημα της εξόδου από την Βουλή.

***  Δείτε τι έρχεται μέχρι τις 25 Μαρτίου…
march
~  Αλλάζει για μία ακόμη φορά τα δεδομένα ένας από τους αξιωματούχους του οικονομικού επιτελείου, ο οποίος δεν κατονομάζεται. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, φαίνεται πως δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι και την 25η Μαρτίου.
Οι πληροφορίες λένε πως κυβέρνηση και δανειστές έχουν κοινό στόχο για την απόδοση που θα προσφέρουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Στις λεπτομέρειες όμως υπάρχουν διαφορές και από τους δύο.
Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αναλύουν πρόταση του οικονομικού επιτελείου για μείωση του αφορολόγητου στα 7.000 ευρώ από τα 9.445. Παράλληλα, η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατωπίσει τα φορολογικά βάρη προς τα εισοδήματα κοντά στα 30.000 ευρώ, οι θεσμοί όμως θέλουν να μοιραστούν και στα πιο χαμηλά εισοδήματα.

***  Μεγάλη ΗΤΤΑ! Αυτό είναι το ΤΕΛΟΣ της Μέρκελ!
merkl
~  Ιστορική ήττα σημείωσε χτες, η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, καθώς έχασαν τα 2 από τα 3 κρατίδια, κατά τις τοπικές εκλογές.
Σήμερα, όλα τα ΜΜΕ αναφέρουν πως η «σιδηρά κυρία», έχασε λόγω της στάσης της στο μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση του, την ίδια ώρα που το λαϊκιστικό και ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), σημείωσε μεγάλη αύξηση.
Το AfD, συνολικά έλαβε από 10% έως 23% στις τρείς ψηφοφορίες, ενώ για πρώτη φορά, ύστερα από το 1953, το κόμμα της κας Μέρκελ χάνει την εκλογική μάχη στις περιοχές Βάδη-Βυρτεμβέργη!
Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και αποδεικνύουν το πλήμα που έχει δεχτεί η εικόνα της κας Μέρκελ.
Οι Γερμανοί πολίτες δεν συμφωνούν με την πολιτική  που ακολουθεί η Καγκελάριος. Πρώτη δύναμη, παραμένει το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών μόνο στην Σαξονία-Ανχαλτ.
Ως αποτέλεσμα και της χτεσινής έκρηξης που σημειώθηκε στην Τουρκία, είναι ακόμη πιο αισθητό το αρνητικό κλίμα για τους μετανάστες στην Γερμανία.
Ο επικεφαλής του AfD, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: «δεν θέλουμε πρόσφυγες».
Πλέον όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στην Καγκελάριο και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της, οι οποίες αναπόφευκτα θα επηρρεάσουν την Ελλάδα, όσο και ολόκληρη την Ε.Ε.

***  Επιστολή για την Ελλάδα και τις θυσίες της από τον...
aaaele
~ Με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αποφάσισε να ασχοληθεί ο  Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Σερ Σούμα Τσακραμπάρτι, ο οποίος μέσω επιστολών, τονίζει ότι η χώρα μας δεν θα παρουσιάσει ανάπτυξη, πριν το νέο έτος.
Ο κ. Τσακραμπάρτι, αναγνώρισε τις προσπάθεις που έκανε η χώρα μας και αντιμετώπισε τις μέχρι τώρα δυσκολίες, ωστόσο «υπάχρουν ακόμα πολλά να γίνουν», όπως γράφει.
Ο πρόεδρος της EBRD, ανέφερε: «πριν από λίγες ημέρες, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Αθήνα για πρώτη φορά από τότε η Ελλάδα έγινε μια χώρα στην οποία επενδύει η EBRD. Η περυσινή απόφαση για επενδύσεις στην Ελλάδα έως τα τέλη του 2020 ελήφθη μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών και με τη συναίνεση των μετόχων μας για να στηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας από τη βαθιά και παρατεταμένη κρίση.
Οι οικονομολόγοι μας δεν αναμένουν επιστροφή σε ανάπτυξη πριν τον επόμενο χρόνο και το ιδιαίτερα ευμετάβλητο διεθνές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον δεν βοηθά».
«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά μένουν να γίνουν ακόμα περισσότερα- για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια ισχυρή και βιώσιμη ανάκαμψη» προσθέτει.
«Εάν οι μεταρρυθμίσεις παραμείνουν στον σωστό δρόμο, αναμένουμε τώρα να κινηθούμε πρόσω ολοταχώς και να υλοποιήσουμε πολύ περισσότερα έργα. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ένα σημαντικό δίαυλο επικοινωνίας στον επιχειρηματικό κλάδο. Βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με αρκετές επιχειρήσεις από τον τομέα της αγροτικής παραγωγής, έναν τοπικό κλάδο στον οποίο βλέπουμε πολλές δυνατότητες. Παράλληλα, αναπτύσσουμε έργα στον τουρισμό, τον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, της τεχνολογίας και των logistics. Θα στηρίξουμε τις ιδιωτικοποιήσεις και επίσης θα επιδιώξουμε να εργαστούμε μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα προκειμένου να βοηθήσουμε να βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών τους», εξηγεί ο κ. Τσακραμπάρτι, στην επιστολή του.
«Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα που δεν αποτυπώνουν απλά τα σχέδια της EBRD για την Ελλάδα αλλά τονίζουν τις τεράστιες δυνατότητες που βλέπουμε στην Ελλάδα. Για πάρα πολλά χρόνια αυτό επισκιαζόταν από την κρίση. Τώρα, είναι η ώρα να γυρίσει η σελίδα και να αρχίσουμε να κοιτάμε μπροστά. Η EBRD είναι έτοιμη να συμβάλει σε αυτό», καταλήγει η επιστολή του προέδρου.

***  Η λιτότητα ήταν λάθος παραδέχεται ο ΟΟΣΑ!
oosa
~ Η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σημειώνει μια σημαντική παραδοχή πως η εφαρμογή συγκεκριμένων μνημονικών μέτρων ήταν λανθασμένη και πολλαπλάσια από άλλες χώρες.
Προτείνει παράλληλα ένα ιδιαιτέρως σκληρό μέτρο!: Την επέκταση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που θα δηλώνονται στο περιουσιολόγιο, όπως αυτοκίνητα, καταθέσεις, ακίνητα εξωτερικού, κοσμήματα, έργα τέχνης κ.λπ.
Επίσης ο διεθνής οργανισμός τονίζει ότι το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε στο 1/3 του ελληνικού πληθυσμού από την αρχή της κρίσης θεωρεί πως για να ξεπεραστεί το πρόβλημα χρειάζεται γενναία ελάφρυνση του χρέους. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν σημαντική επιμήκυνση, μεγάλες περιόδους χάριτος για τα τοκοχρεολύσια και μετατροπή των επιτοκίων των δανείων της ευρωζώνης προς την Ελλάδα από κυμαινόμενα σε σταθερά.
Η έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε χθες, ανεβάζει επίσης το περσινό δημοσιονομικό κόστος του Προσφυγικού, το οποίο είναι σημαντικό για τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές μας, στα 600.000.000 ευρώ έναντι κυβερνητικής εκτίμησης για 450.000.000 ευρώ.
Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν υπερδιπλάσια στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Γι' αυτόν τον λόγο ζητεί, αν είναι δυνατόν, να αποφευχθεί πρόσθετη δημοσιονομική επιβάρυνση των πολιτών, να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις από το 29% και να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ στις επιχειρήσεις.

***  Τον ΣΤΑΥΡΟ φοβούνται οι Τούρκοι! Έπαθαν ΣΟΚ με αυτό που αντίκρισαν…
cross
~ Οι Τούρκοι τρέμουν τον σταυρό, το σύμβολο της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας. Μάλιστα, όταν εισέβαλαν σε κουρδικό κρυσφήγετων, όπου βρίσκονταν σωροί των μαχητών του PKK, οι Τούρκοι εντόπισαν στα άψυχα σώματα σταυρούς κι αμέσως τρομοκρατήθηκαν.
Η έφοδος έλαβε χώρα από τον τουρκικό στρατό στο Idil του Sirnak. Στο κρησφύγετο κρυβόντουσαν 6 Κούρδοι πολεμιστές, οι οποίοι σκοτώθηκαν άμεσα από τους Τούρκους. Αμέσως οι στρατιώτες τον Τούρκων έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι και στα άψυχα σώματα εντόπισαν σταυρούς και λοιπά χριστιανικά σύμβολα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους νεκρούς Κούρδους, είχε βρεθεί σε φωτογραφίες μαζί με τον ηγέτη των Κούρων, Αμπτουλάχ Οτσαλάν.
Αν λοιπόν ισχύουν οι πληροφορίες, τότε ο πόλεμος πλέον λαμβάνει διαφορετικές διαστάσεις. Οι Τούρκοι τρέμουν τον σταυρό και δε γνωρίζουμε πως θα αντιδράσουν, ύστερα από αυτή την τροπή που έλαβαν οι συγκρούσεις με τους Κούρδους.

***  Η Ρωσία επίσημα δίπλα στους Έλληνες! Δείτε τι πρότειναν...
rhgv
~  Σε συνομιλίες για την καθιέρωση του μαθήματος της ρωσικής γλώσσας στα σχολεία μας έλαβε μέρος ο Ρώσος αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Σεργκέι Πρικχόντκο, ενώ παράλληλα τόνισε πως Ελλάδα και Ρωσία βρίσκονται κοντά, για αυτό θα πρέπει να δοθούν γερές βάσεις από την Παιδεία.
Έτσι λοιπόν, συνομίλησε με τον Έλληνα Υπουργό Πολιτισμού και υπογράμμισε πως τα υπουργεία της χώρας του  μπορούν να βοηθήσουν ώστε να γίνει η προώθηση της μελέτης των ρωσικών αλλά και η εκπαίδευση των Ελλήνων εκπαιδευτικών πάνω σε αυτά.
Ο κ. Πρικχόντκο είχε έρθει ώστε να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης του ρωσικού έτους στη χώρα μας, αλλά παράλληλα συνομίλησε με αρκετά κυβερνητικά στελέχη.

*** ΈΚΤΑΚΤΟ! Ανακοίνωση Αστυνομίας! Μην βγαίνετε το βράδυ θα σας βιάσουν!
police
~  Δυστυχώς συνέβη και αυτό! Κορίτσια νεαρά και άκρως όμορφα ενώ έχουν μια καλή βραδιά όσον αφορά την έξοδο τους στην επιστροφή όλο αυτό αλλάζει! Επεμβαίνουν άντρες κατά πάσα πιθανότητα μετανάστες και τις βιάζουν! Οι βιασμοί σύμφωνα με την αστυνομία είναι ιδιαίτερα βίαιοι και οδηγούν σε σοβαρούς τραυματισμούς σε ευαίσθητα όργανα της γυναίκας! Η Σουηδική αστυνομία (εκεί που το φαινόμενο είναι σε έξαρση) θα λάβει μέτρα προστασίας των πολιτών της! Δεν είναι δυνατόν να μπορούμε να συνυπάρξουμε όταν δεν τηρούνται κανόνες! Δείτε το Βίντεο
"Don't go out after sunset or you'll be raped" - Swedish Police Chief advises girls: "Stay at home" : https://youtu.be/pLCWbrWqe1Y  .-

***  Δόλιο σχέδιο το μεταναστευτικό! Ιδού η απόδειξη!
sarabia
~  Η Σαουδική Αραβία εγκατέστησε πολυτελείς σκηνές ! Είναι στην πόλη Μίνα και οι σκηνές εκτείνονται σε ακτίνα 20 τ. χλμ. στην κοιλάδα της πόλης. Η μόνη φορά που χρησιμοποιούνται είναι μία φορά τον χρόνο από τους προσκυνητές κατά την περίοδο του Χατζ δηλαδή το ετήσιο Ισλαμικό προσκύνημα στην Μέκκα.
Οι σκηνές κατασκευάστηκαν από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας στη δεκαετία του 1990 και αναβαθμίστηκαν το 1997 και δεν τις διαπερνά εύκολα ούτε η φωτιά. Κάθε μια από τις χιλιάδες κλιματιζόμενες σκηνές διαθέτει ξεχωριστούς χώρους που περιλαμβάνουν κουζίνα και μπάνιο. Γιατί δεν πηγαίν0ουν εκεί οι μετανάστες να βρίσκονται και σε ωραίο περιβάλλον! Μήπως υπάρχει δόλιο σχέδιο, απομόνωσης και εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ; Τα συμπεράσματα δικά σας!

***  Όλη η αλήθεια για τον πόλεμο της Δύσης εναντίον της Ρωσίας!
rus
~   Με αφορμή τη διενέργεια δημοψηφίσματος τον Μάρτιο 2014 όπου η Κριμαία αποφασίζει πανηγυρικά να επανενωθεί με τη Ρωσία ως Συνομοσπονδία – κάτι που η Δύση εκλαμβάνει ως Προσάρτηση – η τελευταία, με προεξάρχουσα τις Η.Π.Α. και ακόλουθο την Ε.Ε., ξεκινά οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία που εκτείνεται σε 3 βασικούς άξονες:
1.Απόσυρση των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων (Ξ.Α.Ε.) από τη Ρωσία με αποτέλεσμα την κατακρήμνιση της ισοτιμίας του δολαρίου με το ρούβλι και την εξαΰλωση των συναλλαγματικών διαθεσίμων της Ρωσίας στην προσπάθεια να διατηρήσει το νόμισμά της σε αξιοπρεπή επίπεδα. Μόνο το 2014 μειώθηκαν στα $ 385 Δις από τα$ 510 Δις (βλ. σχετικό Γράφημα) για να σταθεροποιηθούν στη συνέχεια. Η καταβύθιση του ρουβλίου, σηματοδότησε την αύξηση του πληθωρισμού. Από το 7% που βρισκόταν πριν την επιβολή των κυρώσεων, εκτοξεύτηκε στο 16,9% τον Μάρτιο 2015, διατηρήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα μέχρι τον Οκτώβριο 2015 και έκτοτε αποκλιμακώνεται.
russia
rosia

2.Επιβολή οικονομικών κυρώσεων στις 16 Ιουλίου 2014 (Η.Π.Α.) και στις 31 Ιουλίου 2014 (Ε.Ε.) που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της πρόσβασης σε διεθνή χρηματοδότηση. Ωστόσο, ήδη από τον Μάρτιο 2014 είχαν αναληφθεί ενέργειες εναντίον ατόμων που συμμετείχαν στην προσάρτηση (κατά τη Δύση ο όρος) της Κριμαίας από τη Ρωσία με τη μορφή μπλοκαρίσματος βίζας και παγώματος περιουσιακών στοιχείων.

3.Διατήρηση της παραγωγής του πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στα ίδια επίπεδα  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών OPEC παρόλη τη μειωμένη ζήτηση με αποτέλεσμα την κατάρρευση των τιμών τους που επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο από την άρση των εμπορικών κυρώσεων στο Ιράν την 18η Ιανουαρίου 2016 και τη διοχέτευση της παραγωγής του στις αγορές, κάτι που οδήγησε την τιμή του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών. Το πλήγμα στη Ρωσία είναι εξοντωτικό δεδομένου ότι το 65% των Εξαγωγών της, το 50% των Δημοσίων Εσόδων της και το 20% του Α.Ε.Π. της προέρχονται από τις πωλήσεις πετρελαίου και Φ.Α.. Τα ποσοστά αυτά μεταφράζονται σε απώλειες της τάξεως των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι κυρώσεις έχουν βραχυπρόθεσμη δράση και φέρουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, στη Ρωσία επιβλήθηκαν και ενεργειακές κυρώσεις που αφορούν την εξόρυξη πετρελαίου από μεγάλα βάθη και την Αρκτική, κάτι που δείχνει να αποσκοπεί στην ενεργειακή και οικονομική αποδυνάμωσή της σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Το τελευταίο αποδεικνύεται τόσο από την επέκταση των κυρώσεων για το Ά Εξάμηνο 2016 (Ε.Ε.) και την 6η Μαρτίου 2017 (Η.Π.Α.) όσο και από το γεγονός ότι η Ε.Ε. προσπαθεί να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές ενέργειας ώστε να απεμπλακεί από την Ρωσία.

Υ.Γ. 1. Γιατί η Σ. Αραβία αποδέχθηκε τη διατήρηση της παραγωγής του πετρελαίου στα ίδια επίπεδα παρά την καταβύθιση των τιμών του κάτι που την ανάγκασε να αναζητά δάνειο ?!?

Υ.Γ. 2. Γιατί ο μόνος Ηγέτης που αντιτίθεται στη συνέχιση των οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας είναι ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Όρμπαν, που τυγχάνει να είναι και ο μόνος που αντιτέθηκε στις προσταγές του Δ.Ν.Τ. (2011)??? 
   Ηλίας Κορομπλής
   Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

*** ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Βρισκόμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ! Όλοι εναντίον όλων…
polemos
~ Του Κυριάκου Βελόπουλου
Πολεμικές εντάσεις και αναμετρήσεις, επαναστατικά κινήματα χειραγωγημένα ή μη, εθνοτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις, έξαρση της διεθνούς φονταμενταλιστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, ίδρυση χαλιφάτων  τζιχαντιστών, de facto επαναχάραξη συνόρων, οικονομικές κρίσεις, χρεοκοπίες κρατών με στρατιές νεόπτωχων σε όλο τον κόσμο, εξαθλιωμένες και χειραγωγημένες κοινωνίες, παγκόσμια κύματα μεταναστών και προσφύγων εξαιτίας της φτώχειας και των πολέμων, αλλά και εκτεταμένα εξοπλιστικά προγράμματα και αγορές όπλων, συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη στον πλανήτη τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα που διανύουμε. Ένα ασταθές, θολό και συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από γενικευμένη ρευστότητα, με τις εξελίξεις να τρέχουν με κινηματογραφική ταχύτητα και εκατοντάδες think tank και αναλυτές να προσπαθούν να τις ερμηνεύσουν και κάποιους να επιχειρούν προβλέψεις για το τι μέλλει γενέσθαι στον πλανήτη που μοιάζει να έχει παγιδευτεί σε ένα αδιέξοδο τούνελ.
Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά ανά τον κόσμο και θα διαπιστώσει ότι ο πλανήτης έχει μετατραπεί σε «αρένα» όπου «όλοι μάχονται εναντίον όλων». Οι όποιες αισιόδοξες προβλέψεις για την ανθρωπότητα, που διατυπώθηκαν για τον μεταψυχροπολεμικό κόσμο -με τη διάλυση, το 1989, του διπολικού συστήματος- αλλά και για τις θετικές επιπτώσεις που θα επέφερε η οικονομική παγκοσμιοποίηση με την οικονομική αλληλεξάρτηση των χωρών, έχουν πλήρως ανατραπεί και ο πλανήτης μοιάζει να δίνει ξανά ραντεβού με την ιστορία. Η τροχιά σύγκρουσης στην οποία έχει περιέλθει η Δύση με τη Ρωσία, η αντιπαράθεση Κίνας-Ιαπωνίας στη θάλασσα της Κίνας, η συνεχιζόμενη αποσταθεροποίηση στην ιστορικά πολυτάραχη Μέση Ανατολή και οι εξελίξεις στη βόρειο Αφρική, ο ακήρυχτος πόλεμος του Ισλάμ εναντίον της Δύσης, η καταιγιστική επέλαση και η εγκαθίδρυση του Ισλαμικού Κράτους, δημιουργούν μια απειλητική ατμόσφαιρα σ’ έναν επικίνδυνα απρόβλεπτο πλέον κόσμο.
Στην Ευρώπη, όπου η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και η κρίση στην Ουκρανία δημιουργούν νέα δεδομένα στο γεωπολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό χάρτη, η οικονομική κρίση εξακολουθεί να ταλανίζει το «φτωχό» Νότο, η Νομισματική Ένωση μετεξελίσσεται σε «όπλο» των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκμετάλλευση των οικονομικά ασθενέστερων μελών της και το ευρωπαϊκό όραμα συνεχίζει να ξεθωριάζει. Τα πολύπαθα Βαλκάνια, η ιστορία των οποίων είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Ελλάδας, επανέρχονται στη διεθνή σκηνή και γίνονται νέο πεδίο ανταγωνισμού μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας αλλά και μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών, ενώ η Τουρκία δεν φαίνεται να εγκατέλειψε το όραμα για «Οθωμανικά Βαλκάνια».
Σ’ ολόκληρη την υφήλιο συσσωρεύεται ένα εκρηκτικό μίγμα που αν αναφλεγεί, τα ωστικά κύματα που θα δημιουργήσει θα εξαπλωθούν σε κάθε γωνιά της. Σ’ αυτό το παγκόσμιο «γεωπολιτικό χάος», όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για όλους, χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα: διπλωματικά, οικονομικά, εμπορικά, στρατιωτικά, ενώ διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι «μελλοντικά ο κυβερνοπόλεμος θα συνιστά τη μέγιστη παγκόσμια απειλή». Πολλοί αναλυτές παραλληλίζουν την υφιστάμενη κατάσταση με το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του Μεγάλου Πολέμου, όπως είχε χαρακτηριστεί η πρώτη μεγάλη διεθνής σύρραξη τον 20ο αιώνα και τα θύματα του οποίου ξεπερνούσαν σε αριθμό το σύνολο όλων των στρατιωτικών απωλειών στους πολέμους των προηγούμενων εκατό ετών. Κάποιοι, με αφορμή την συνδιάσκεψη για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση της Ουκρανίας, που έγινε στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 12 Φεβρουαρίου 2015, παραπέμπουν στο 1938, στη Συμφωνία του Μονάχου (29- 30 Σεπτεμβρίου, 1938) και τις αξιώσεις του Χίτλερ για την προσάρτηση στη Γερμανία της Σουδητίας, περιοχή της Τσεχίας όπου η γερμανική μειονότητα υπερέβαινε το 50%. Ο Χίτλερ είχε ήδη διακηρύξει ως αιτία πολέμου την «απελευθέρωση» των Σουδητών από το Φεβρουάριο του 1938 σε λόγο του στο Ράιχσταγκ. Η συμφωνία αυτή, μεταξύ Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Ιταλίας που εκπροσωπούνταν αντίστοιχα από τους Αδόλφο Χίτλερ, Εντουάρ Νταλαντιέ, Νέβιλ Τσά- μπερλεν και Μπενίτο Μουσολίνι, απόντος του Τσεχοσλοβάκου προέδρου, Έντβαρντ Μπένε, σφράγισε το «θάνατο» της Τσεχοσλοβακίας ως ανεξάρτητου κρ τους.
Η «πολιτική κατευνασμού» με την παραχώρηση της Σουδητίας για τη «διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη» δεν λειτούργησε, αντίθετα υποκίνησε την επιθετικότητα του Γ’ Ράιχ, αφού σε λιγότερο από ένα χρόνο ο Χίτλερ κατέκτησε και την υπόλοιπη Τσεχοσλοβακία. Με τη γενικευμένη αστάθεια που παρατηρείται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με τις αντιθέσεις να μοιάζουν αγεφύρωτες και τις γεωπολιτικές ισορροπίες να διαταράσσονται περισσότερο από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία, ανασύρονται ψυχροπολεμικές μνήμες και πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται στην αρχή ενός νέου Ψυχρού Πολέμου, που μοιάζει ωστόσο να ξεπερνά εκείνον του 1945 που διήρκεσε μισό και πλέον αιώνα. Είκοσι έξι χρόνια μετά την κατάρρευση του τείχους του Βερολίνου, στις 9 Νοεμβρίου του 1989, υψώνονται νέα τείχη ορατά ή αόρατα και η ανθρωπότητα βαδίζει και πάλι επί ξυρού ακμής, ενώ διάχυτος είναι ο φόβος ότι ο νέος αυτός Ψυχρός Πόλεμος δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε «θερμό».
Ήδη η ανθρωπότητα βιώνει μια κρίση που έχει χαρακτηριστικά παγκόσμιου οικονομικού πολέμου. O ακήρυχτος πόλεμος των συναλλαγματικών ισοτιμιών διευρύνεται συνεχώς και οι ειδικοί προειδοποιούν για ντόμινο επιπτώσεων στα δημοσιονομικά μεγέθη όλων των οικονομιών και για τον κίνδυνο ξεσπάσματος ενός νέου κύματος παγκόσμιας ύφεσης. Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου και Chief Operating Officer της Goldman Sachs, Gary Cohn, στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2015, στο πλαίσιο του 45ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ότι ο πλανήτης βρίσκεται ήδη σε πόλεμο νομισμάτων. Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί η ανθρωπότητα βρίσκεται υπό τη διαρκή απειλή ενός πολέμου; Η επανάληψη της ιστορίας είναι νομοτέλεια ή η απειλή και η πρόκληση ενός πολέμου εξυπηρετούν διαχρονικά τις ίδιες πάντα επιδιώξεις; Ποιοι και γιατί υποκινούν, ωθούν ή μεθοδεύουν τις παγκόσμιες εξελίξεις; Είναι οι ομολογημένες ή συγκεκαλυμμένες φιλοδοξίες των ισχυρών του διεθνούς συστήματος να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία στη διεθνή «αρένα»; Είναι η ακόρεστη δίψα για πλουτισμό, για απόκτηση δύναμης και επιβολής εξουσίας στους αδύναμους «παίκτες», διαιωνίζοντας το «δίκαιο της πυγμής» στην ιστορία των αιώνων; Παρατηρητές ή υποκινητές των παγκόσμιων εξελίξεων οι ισχυροί της γης άλλο- τε επιδίδονται σε ένα θέατρο εντυπώσεων και άλλοτε ενεργούν ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, αφήνοντας κράτη και έθνη να σπαράσσονται από πολέμους και να χειμάζονται από οικονομικές -τεχνητές πολλές φορές- κρίσεις, έως ότου επιτευχθεί ο στόχος, να υποκύψει ο αδύναμος «παίκτης». Το παιχνίδι στην «αρένα» είναι εξ ορισμού άνισο, διότι τους κανόνες τους θέτουν οι ισχυροί του πλανήτη. Ποιες επιλογές μπορούν να έχουν οι αδύναμοι «παίχτες»; H αναζήτηση αξιόπιστων συμμάχων για την επιβίωση και την ανεξαρτησία τους αποτελεί μονόδρομο; Μπορεί ένας μικρός «παίχτης» να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, όταν μάλιστα κατέχει στον παγκόσμιο χάρτη συγκριτικά γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά πλεονεκτήματα;
Πόση αλήθεια μπορεί να κρύβει η εκτίμηση του Ευρωπαίου ηγέτη, Ζακ Ντελόρ, ότι «απέναντι στην ιστορία δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες χώρες. Υπάρχουν χώρες που αντιδρούν γρήγορα στις εξελίξεις και αυτές που αφυπνίζονται με καθυστέρηση μπροστά στις παγκόσμιες ανατροπές και στον άγριο διεθνή ανταγωνισμό».

~ ***   ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ : https://youtu.be/TT53USCib2E .-
~ Προφητείες: Οι Ειδήσεις του Μέλλοντός μας: https://youtu.be/YknmpoMFcB0 .-
~***  SOS ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ: https://youtu.be/iXgSEhy5Cew .-
~**  Ο Μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1921, ημέρα εορτής των Αγίων Αναργύρων. Κοιμήθηκε την ίδια ημέρα, ήτοι 1 Ιουλίου 2009. Αποτελεί μια από τις σύγχρονες Αγιορείτικες ορθόδοξες μορφές. Η μητέρα του Γέροντα, όταν κυοφορούσε σε αυτόν, επισκέφθηκε ένα μικρό μοναστήρι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους στην περιοχή  Γιόλου στην Κύπρο, προκειμένου να προσευχηθεί για την εγκυμοσύνη της. Εκεί στην αυλή του μοναστηριού, 7 μηνών έγκυος, αισθάνθηκε πρόωρα τους πόνους του τοκετού και έτσι γεννήθηκε ο μικρός Σωκράτης, που αποτελεί το κοσμικό όνομα του Γέροντα. Μετά την κοίμησή του επήλθε και το πρώτο θαύμα του Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Την ώρα της κοίμησής του είχε μείνει με το στόμα μισάνοιχτο. Όταν ήρθε η ώρα να ετοιμαστεί σύμφωνα με το μοναχικό τυπικό, ο Γέροντας Εφραίμ έδωσε εντολή να αφήσουν το πρόσωπο ακάλυπτο. Οι πατέρες προσπάθησαν να κλείσουν το στόμα του, όμως αυτό δεν έκλεινε. Τον έραψαν στο μοναχικό μανδύα, όπως είθισται και στη συνέχεια έκοψαν το ύφασμα γύρω από το πρόσωπό του, κατά την εντολή του Γέροντος Εφραίμ και τότε βρήκαν, μιάμιση ώρα μετά την κοίμησή του, τον Γέροντα Ιωσήφ χαμογελαστό! « Ορθόδοξη Μαρτυρία»
~  Ιωσήφ Βατοπεδινός Ομιλία του Ιδίου για όλα όσα Έρχονται : https://youtu.be/3J2TJJ2_Nt0 .-
~ Άγιος Κοσμάς Αιτωλός ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Ελλάς στο ΠΑΡΑ 5 : https://youtu.be/gJdoAGdHMZo .-
~** ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.
Προφητείες για της χαμένες πατρίδες και τον μαρμαρωμένο βασιλέα Ιωάννη .ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑΦΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΣΤ ΣΟΦΟΥ,ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ,ΑΓΙΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΠΑΤΑΡΩΝ.ΑΓΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ,ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΣΑΛΟΥ,ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ,ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ,ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ,ΕΦΡΑΙΜ ΑΜΕΡΙΚΗΣ,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΙΩΑΝΝΗ ΧΟΖΕΒΙΤΗ ΚΑΙ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
. ~  ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ 3ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ : https://youtu.be/UJIVHFtEXDA .-
~** ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ Π.ΠΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ,ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ
.«Θα έρθει καιρός που θα ανεβοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θα εναλλάσσονται τα κόμματα, θα ανακαλούνται διατάγματα, θα ψηφίζονται νόμοι και θα καταργούνται άλλοι, και θα επικρατήσει σύγχυση και ταραχή. Τότε όμως θα αντιδράσουν λίγοι πιστοί Χριστιανοί, αλλά και το ΚΚΕ», είχε πει ο μοναχός το 1983.
Οι «προβλέψεις» του για τον 21ο αιώνα στη χώρα μας είχαν ως εξής: «Τα χρόνια εκείνα τόσο απογοητευμένος θα είναι ο κόσμος από τους πολιτικούς των δύο μεγάλων κομμάτων, που θα τους σιχαθεί και θα ζητήσει στη θέση τους να έρθει ο Βασιλιάς. Και εκείνος δε θα αρνηθεί το κάλεσμα του λαού».                                                             
 ~  Ο γέροντας Παΐσιος προέβλεψε το τέλος της Μεταπολίτευσης
  ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ -ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ : https://youtu.be/qdGDf75rHA0 .-
~ ** SOS- ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΠΑΪΣΙΟΣ 1ο μέρος : https://youtu.be/h-8qmXNNGWI .-
~**  Ο αγιασμένος Γέροντας Παΐσιος, που κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994, άφησε πίσω του μια τεράστια πνευματική και εθνική κληρονομιά και παρακαταθήκη! Ειδικότερα για τα Εθνικά Θέματα, παραθέτουμε το Βίντεο-Αφιέρωμα, με πηγές τις συγκλονιστικές "Μαρτυρίες Προσκυνητών" στο ομώνυμο βιβλίο με κύριο τίτλο "ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924-1994", Ν. Ζουρνατζόγλου, εκδόσεις Αγιοτόκος Καππαδοκία! Οι προφητείες του Γέροντα είναι αποκαλυπτικές και μας δείχνουν τι πρέπει να κάνουμε και τι να περιμένουμε! Αιγαίο-Εξαμίλια-Τουρκία-Κωνσταντινούπολη­- Πόλεμοι- Αγια-Σοφιά! Δείτε το μέλλον, σήμερα!~ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! : https://youtu.be/xsJYLaMv8mc .-
 ~Τα λόγια του γέροντα Παϊσίου είναι τώρα πιο επίκαιρα από ποτέ. Προκαλούν δέος, καθώς πολλές φορές είχε αναφερθεί σε θέματα που απασχολούν όλους τους Ελληνες. Τα λόγια του ήταν πάντα στοχευμένα. Είχε απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα. Ειδικά για τα εθνικά θέματα. Ήταν σε θέση να αναλύσει τα γεωπολιτικά παιχνίδια στη παγκόσμια σκακιέρα, να μιλήσει για τις εξελίξεις, για τα συμφέροντα των κρατών. Λόγια που έχουν καταγραφεί και ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο. Για όσους τον γνώριζαν, η επανάσταση των Τούρκων δεν ήταν κάτι που τους προκαλούσε έκπληξη καθώς ο μακαριστός Γέροντας μιλούσε συχνά για την Τουρκία. Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες του Γέροντα εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 -- 1994».
-**  «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν... Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι»...
- «Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» - «Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους..... Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη.... Την Πόλη θα μας τη δώσουν..... Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς...... Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν
- Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού. Από τους Τούρκους το 1/3 θα πάει από όπου ξεκίνησαν, στα βάθη της Τουρκίας, το 1/3 θα σωθεί, διότι θα έχει εκχριστιανισθεί και το τελευταίο 1/3 θα σκοτωθεί στον πόλεμο αυτόν....» ~
 Οι Προφητείες του Γέροντα Παϊσίου προκαλούν ρίγη : https://youtu.be/Wl17qVQKyvw .-
~ **  ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ : https://youtu.be/9s_o0KfBKQI .-
~** ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ-ΟΛΟΚΛΗΡΟ HD : https://youtu.be/MJrUklthUG8 .-
~** Γέροντας Παϊσιος - Μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν : https://youtu.be/rALfEqn58BU .-
~** ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ π.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΟΥ : https://youtu.be/aNhj2zGZxJk .-
~** Αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησαν την 16η Δεκεμβρίου 2014, ο ιερομόναχος και πνευματικός της Ιεράς Σκήτης Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους Αρχιμ. π.Γεώργιος Αλευράς και ο συγγραφέας του έργου "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής κ.Ιωάννης Κορνιλάκης". Μια  συνέντευξη που πρέπει να δει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα...!!! Ο Άγιος Πορφυρίος και ο Άγιος Παΐσιος δείχνουν τον Άγιο της πολιτικής Ιωάννη Καποδίστρια : https://youtu.be/t1Y2BC5-1fI .-
~ **   ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ : https://youtu.be/TT53USCib2E .-
~**Ο μακαριστός Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης (1924-1994), είναι μια απ'τις μεγαλύτερες μορφές του συγχρόνου ορθοδόξου Μοναχισμού, με ακτινοβολία η οποία από πολλού έχει υπερβεί τα στενά όρια της Ελλάδος, αλλά και των ελληνοφώνων τοπικών Εκκλησιών, και έχει απλωθεί σε ολόκληρη την Ορθοδοξία, σαγηνεύοντας ακόμη και πλείστους ετεροδόξους, χωρίς να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, αλλ’ αντιθέτως αυξανομένη χάρις στα πολλά θαύματα που η ηγιασμένη ψυχή του και μετά θάνατον επιτελεί, ευρισκομένη παρά τω Θρόνω δόξης της Του Χριστού Βασιλείας.                                                 
Μια σύντομη έστω αναφορά σε στοιχεία του βίου του στο σημείο αυτό οπωσδήποτε θα αδικούσε την πανθομολογούμενη πνευματική του αίγλη, η οποία δεν μπορεί επαρκώς να κατανοηθεί ούτε και μέσω των εκτενών – σε πολλούς τόμους - διδαχών του ούτε δια των διηγήσεων τρίτων προσώπων για το θαυμαστό βίο και τα θαύματά του.                                                           
Εύχομαι η Ευλογία του Γέροντα (που πρόσφατα αγιοποιήθηκε από την Ιερά Σύνοδο) να συνοδεύει εσάς και τις οικογένειές σας και η χάρη του να προστατεύει την πολύπαθη πατρίδα μας.  ~
 Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης : https://youtu.be/iTY6ulGZFsk .-
  ~ ** Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΗΜΕΡΑ. Π ΑΝΑΝΙΑΣ ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ. : https://youtu.be/11v-mBVYM1U .-
~ **Πρίν τον Αντίχριστο η αναλαμπή της ορθοδοξίας. Ο πόλεμος και η διάλυση της Τουρκίας και η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Ελλήνων. ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ,ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ.ΠΑΪΣΙΟΥ,Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ομιλία του κ. Ανέστη  Μαυροκέφαλου στο διαδυκτιακό Ράδιο μετέορα. ~ ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ-ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ : https://youtu.be/SDs86UdDui0 .-

*** Τσουχτερό κρύο και άστατος ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα 

  Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 15/3/2016 προβλέπεται άστατος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών αλλά και της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί μπόρα σύντομης διάρκειας (όμβρος). Τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-85%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ. Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Το 156ο Καρναβάλι της Μεσσήνης έκλεψε και φέτος την παράσταση... (φωτογραφίες & βίντεο) 

Αυλαία έριξε η Μεσσήνη στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Μεσσηνίας, με τη μεγάλη παρέλαση στο 156ο “Νησιώτικο” Καρναβάλι. Το πιο ιστορικό καρναβάλι της περιοχής και όχι μόνο... έκλεψε και φέτος την παράσταση με τα επιτυχημένα άρματα που σατιρίζουν πάντα εύστοχα την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας... Φυσικά δεν έλειψε για ακόμα μια χρονιά και ο λόγος του Βασιλιά “Καρνάβαλου” που δεν ξέχασε κανέναν και φέτος... Από την παρέλαση απουσίαζε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο οποίος πήρε εξιτήριο από το Γενικο Νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλευόταν και βρίσκεται στο σπίτι του και αναρρώνει από την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, οι αντιδήμαρχοι της Μεσσήνης καθώς και η πλειονότητα των αυτοδιοικητικών, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και χιλιάδες κόσμου από ολόκληρη τη Μεσσηνία. Το πάρτι και το κέφι συνεχίστηκαν και μετά το τέλος της παρέλασης καθώς ακολούθησε συναυλία στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης. Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας - 
 Video : Παρέλαση Καρναβάλι Μεσσήνη , https://youtu.be/bI6x59Sd94E .-
Video : 156ο Καρναβάλι Μεσσήνης  , https://youtu.be/Hq_rWdnG0MA .-
Video : Βασιλιάς Καρνάβαλος Μεσσήνη  , https://youtu.be/_rqIDqzYlyc .-

***   Γέμισε με χαρταετούς ο ουρανός της Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο)          
      
   
   
 
 
Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, κατέκλυσε το πρωί την  παραλία της Καλαμάτας. Μικροί και μεγάλοι, με τη βοήθεια του καιρού και το ελαφρύ βοριαδάκι, κατάφεραν να πετάξουν τους χαρταετούς τους και να ομορφύνουν τον γκρίζο ουρανό της παραλίας...  Στον προλιμένα της Καλαμάτας ο Δήμος γιόρτασε και φέτος πατροπαράδοτα τα “Κούλουμα” με τα απαραίτητα νηστίσιμα  και μουσική...
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video:  Χαρταετοί Καλαμάτα , https://youtu.be/hz-_88ojzSA  .-
 

*** Ξεφάντωμα και κραιπάλη στο Φιλιατρινό το Καρναβάλι! (φωτογραφίες) 

  \
 
 
 
 Χαμός, πανικός, ξεφάντωμα, κραιπάλη στο Φιλιατρινό Καρναβάλι με χιλιάδες κόσμου να συμμετέχουν και για γιορτάζουν όλοι μαζί την τρελή Αποκριά! Τα Φιλιατρά «βούλιαξαν» από κόσμο, κάθε ηλικίας, από ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας και όχι μόνο. Ο άστατος καιρός - που μέχρι λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση έβρεχε - «έστρωσε» και δε στάθηκε ικανός να μειώσει την ένταση του κεφιού και τη συμμετοχή του κόσμου και αποδείχθηκε περίτρανα ότι, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, ο κόσμος διψά για λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς, μακριά από σκοτούρες και προβλήματα της καθημερινότητας που τον ταλανίζουν, και ψάχνει εναγωνίως τρόπους και χώρους δημιουργικής έκφρασης και ξεφαντώματος. Οι Φιλιατρινοί απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως διαθέτουν αστείρευτη δύναμη και ανεξάντλητο χιούμορ και με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, σατίρισαν την επικαιρότητα, καυτηρίασαν και στηλίτευσαν πρόσωπα και πολιτικές – οικονομικές καταστάσεις στη χώρα και, παράλληλα, έστειλαν μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας προς όλους! Εντυπωσιακό ήταν το μουσικό πρόγραμμα με Ίριδα Ζορμπά και τον Αλέξανδρο Αγγελούση, της Satellite Records του 16χρονου μαθητή από την Κυπαρισσία Σταμάτη Γκρίτζαλη, που ξεσήκωσαν τον κόσμο!’ - 

***  Τρία νέα έργα για τη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου 

 Τρία ακόμη έργα για την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Πρόκειται για τις συμβάσεις υλοποίησης των εξής: «Αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας από Κόμβο Διασποράς έως Ποταμό Νέδοντα – α’ φάση» στο Δήμο Καλαμάτας, «Βελτίωση – Συντήρηση 13ης Επ. Οδού (Τμήμα Βασιλίτσι – Φοινικούντα – Μεθώνη)» στο Δήμο Πύλου – Νέστορος και «Βελτίωση – Συντήρηση της 1ης Επ. Οδού (Τμήμα Στούπα – Αγ. Νίκων)» στο Δήμο Δυτικής Μάνης. -

***  Εξιχνιάστηκε ριφιφί που είχε γίνει στην Καλαμάτα πριν 3,5 χρόνια          
     
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση κλοπής, σε δημόσια υπηρεσία, που είχε γίνει την 26/27.8.2012, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή.
 Το ρεπορτάζ του «Θάρρους» για την υπόθεση
«Σήκωσαν» κάρτες διαμονής και χρήματα
«ΑΛΩΝΙΣΑΝ» ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΡΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ
Με την ησυχία τους άγνωστοι «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο του Τμήματος Αλλοδαπών, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, στην οδό Αθηνών, στην Καλαμάτα, παίρνοντας κενές κάρτες διαμονής και εργασίας αλλοδαπών. Η διάρρηξη – ριφιφί αποκαλύφθηκε χθες το πρωί, όταν οι υπάλληλοι πήγαν να ανοίξουν την υπηρεσία. Ωστόσο, δεν είναι απίθανο να βρίσκονταν μέσα ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, μιας και έχουν τρυπήσει τοίχους και γυψοσανίδες, ψάχνοντας όλα τα γραφεία, τα ερμάρια και τις ντουλάπες, ενώ άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο με οξυγονοκόλληση.
Ριφιφί
Οι δράστες μπήκαν στο διώροφο κτήριο στην οδό Αθηνών, από την πίσω πλευρά του οικήματος και μια πόρτα του υπογείου. Δε διέρρηξαν την πόρτα, μιας και το κτήριο είχε συναγερμό, αλλά αφαίρεσαν το κάτω πλαστικό πλαίσιο. Ακολούθως, αχρήστευσαν το συναγερμό και άρχισαν να σπάζουν τοίχους και να βγάζουν πόρτες από τις ριζέλες τους. Έψαξαν κάθε γραφείο και συρτάρι, ενώ οι χώροι σε όλες τις υπηρεσίες του κτηρίου ήταν άνω - κάτω, με πεταμένους φακέλους στο πάτωμα και σπασμένες κλειδαριές.
Χρηματοκιβώτιο
Τελευταίος στόχος των δραστών ήταν το μικρό δωματιάκι στο τέλος του διαδρόμου του πρώτου ορόφου, όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών. Εκεί, κατέστρεψαν το συναγερμό και στη συνέχεια διέρρηξαν την πόρτα. Αμέσως μετά ασχολήθηκαν με το χρηματοκιβώτιο, το οποίο κατάφεραν να ανοίξουν με οξυγονοκόλληση. Από το εσωτερικό του αφαίρεσαν 1.220 βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης για άδεια διαμονής τύπου Α΄, 1.170 κάρτες Αδειών Διαμονής Αλλοδαπών, 63 Δελτία Διαμονής, 79 Δελτία Μόνιμης Διαμονής και 32 Φύλλα Ειδικού Τύπου επί του οποίου τίθεται Άδεια Διαμονής υπηκόων FYROM. Παράλληλα, βρήκαν και πήραν 11.250 ευρώ. Οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση και εκτιμάται ότι οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά το χώρο και τον είχαν επισκεφθεί. Με την πολιτική που εφαρμόζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, δε, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για συγκέντρωση όλων των παράνομων μεταναστών, τα κυκλώματα που πλαστογραφούν έγγραφα και παρασκευάζουν πλαστές άδειες παραμονής αλλοδαπών ανθούν.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***    Λαγάνα – γίγας στην Κυπαρισσία και φέτος! (φωτογραφίες)         
      
Συνεχίζοντας την παράδοση, που κρατάει γερά, η Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική «Δρούλιας» στην Κυπαρισσία δημιούργησε και φέτος για τα Κούλουμα μια τεράστια λαγάνα!
Η λαγάνα έχει μήκος 2,90 μέτρα και πλάτος 60 εκατοστά και είναι ψημένη ολόκληρη (μονοκόμματη) στο φούρνο!
Αυτή είναι και η ουσιαστική διαφορά, που την κατατάσσει μεταξύ των μεγαλύτερων λαγάνων που έχουν ποτέ φτιαχτεί, καθώς δεν προήλθε από ένωση διαφορετικών κομματιών!
Η Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική Δρούλια είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Αναστάσιο Δρούλια το 1927 στην Άνω Πόλη!
 Η επιχείρηση καινοτομεί και πρωτοπορεί και για την Καθαρά Δευτέρα, μαζί με τους συνεργάτες τους, ετοίμασαν τη μεγαλύτερη μονοκόμματη λαγάνα ever για Καλή Σαρακοστή, όπως άλλωστε περίτεχνα έχουν γράψει και επάνω στη λαγάνα – γίγας!
Η λαγάνα μεταφέρθηκε στην παραλία Κυπαρισσίας, όπου ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας γιόρταζε τα Κούλουμα και όλοι εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος αλλά και τη γεύση της! Η.Γ.

***  Ένα διαφορετικό πέταγμα χαρταετού στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)         
       
 
Ένας άνδρας αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του πατέντα στο πέταγμα του χαρταετού στην Καλαμάτα.
Έτσι αφού κάθισε στο πεζοδρόμιο της Ναυαρίνου ένωσε τον χαρταετό του με ένα καλάμι ψαρέματος που με μηχανισμό.
Το αποτέλεσμα ήταν σε ελάχιστο χρόνο ο αετός του να ανέβει στον ουρανό αλλά και με το μηχανισμό του καλαμιού ψαρέματος όποια στιγμή ήθελε να τον μαζέψει.
Όπως ήταν λογικό η εικόνα αυτή προκάλεσε εντύπωση στους περαστικούς από το σημείο αφού δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο να βλέπεις κάποιον να πετά με αυτόν τον τρόπο τον αετό του.
  Και του χρόνου από εμάς.
 Παραλία Καλαμάτας- Καθαρά Δευτέρα   : https://youtu.be/GZdCjPPPFHo .-

***  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! Γίνεται εισβολή! Δείτε το Βίντεο!
prosfygesssssssss
~  Το πρόβλημα έγκειται στο ότι δεν υπάρχει μία ενιαία πολιτική ασύλου εκ μέρους της Ένωσης και έφτασε σε σημείο που να απειλείται ολόκληρο το οικοδόμημα της Ε.Ε. Ουσιαστικά αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει ένα σύστημα διαχείρισης της κρίσης και έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο μεταναστευτικό ρεύμα της σύγχρονης ιστορίας. Η Ένωση δεν μπορεί να μένει ενωμένη μόνο όταν εμπεριέχεται το οικονομικό πρόβλημα, οφείλει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κοινωνικό σύνολο. Ο ευρωπαϊκός νότος αποτελεί πόλο μεταναστών και καθιστά την Ελλάδα και την Ιταλία κύριες πύλες εισόδου μεταναστών στην Ευρώπη. Πιο έντονο, βέβαια, είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα διότι τα σύνορά της, χερσαία και θαλάσσια, φυλάσσονται δύσκολα και δημιουργεί προϋποθέσεις ευκολότερης πρόσβασης πληθυσμών από γειτονικές χώρες καθώς αποτελεί σταυροδρόμι δύο ηπείρων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η μόνη υπαίτια για την έξαρση του προβλήματος καθίσταται η Ελλάδα, είναι συλλογικό πρόβλημα της Ε.Ε. Η Ελλάδα ήταν αυτή που  επωμίστηκε όλο το βάρος και είναι σκληρό για μία χώρα που ανήκει σε μία Ένωση κρατών να ενεργεί μόνη της σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με ζωές ανθρώπων, δεν μπορεί να αφεθεί μόνη της σε αυτό το δύσβατο μονοπάτι.
 ~ Το μεταναστευτικό δεν είναι κάτι καινούριο, μία καινούρια μάστιγα που θα λυθεί προσωρινά και μετά θα ξεχαστεί μέχρι να αποτελέσει και πάλι πρόβλημα. Απλώς, τώρα που έφτασε στην Δύση αποτέλεσε ουσιώδες πρόβλημα. Και η Ένωση οφείλει να δράσει με ομοφωνία και όχι το κάθε κράτος ξεχωριστά ανάλογα με το ποιος έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Video :  With Open Gates: The forced collective suicide of European nations - Extended Cinematic 1080p   , https://youtu.be/44vzMNG2fZc  .-

***  Βόμβα! Και οι Γάλλοι θέλουν να βγουν από το ευρώ…
galliazzz
~ Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, που δημοσιεύθηκε στις 10 Μαρτίου, το 53% των Γάλλων πολιτών θα ήθελε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας τους στην Ε.Ε. σενάριο που μοιραία τροφοδοτεί τους φόβους για μια νέα… Βρετανία!
Η Έρευνα δεν εστίαζε ωστόσο μονάχα στου Γάλλους και τη δική τους στάση απέναντι σε Ευρώπη και ευρώ, αλλά ουσιαστικά εξέτασε τη στάση της κοινής γνώμης στο δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου για τη συμμετοχή -η μη- στην ΕΕ  και σε άλλες χώρες όπως είναι οι: Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία, Ιρλανδία, Σουηδία και φυσικά η Γαλλία.
Με βάσει λοιπόν, ενός δείγματος περισσότερων από 8.000 ψηφοφόρων, οι Γάλλοι ήταν οι μόνοι που είπαν στην πλειοψηφία τους ότι θα ήταν υπέρ ενός παρόμοιου δημοψηφίσματος για την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ, με τους Σουηδους να τερματίζουν 2οι (49%) τους Ισπανούς 3οι  τους Γερμανούς (45%) 4οι . Οι Πολωνοί (39%) και οι Ιρλανδοί (38%) όπως φάνηκε πάντως ήταν λιγότερο υπέρ.
«Το βρετανικό δημοψήφισμα συνιστά ‘εργαστήριο’ για άλλα δημοψηφίσματα στην Ευρώπη», σχολίασε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde ο Ανάν Μενόν, καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής στο King College του Λονδίνου.

***  Ο Πούτιν αποσύρει τα στρατεύματα του από τη Συρία υπό Προϋποθέσεις!
vlantimirpoutin
~ Ο Άρχοντας της Ανατολής ο Ανερχόμενος Πλανητάρχης Βλαντιμιρ Πούτιν απέσυρε τα στρατεύματα από τη Συρία υπό την προϋπόθεση να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαδικασίες! «Η αποστολή που ανατέθηκε στο υπουργείο Αμυνας και στις ένοπλες δυνάμεις ολοκληρώθηκε και, κατά συνέπεια, δίνω εντολή στο υπουργείο Αμυνας να ξεκινήσει από αύριο την απόσυρση του μεγαλύτερου τμήματος των στρατιωτικών μας δυνάμεων από την Αραβική Συριακή Δημοκρατία. Εάν υπάρξει σοβαρότητα στην εφαρμογή της απόσυρσης, αυτό θα δώσει θετική ώθηση στις συνομιλίες. Εάν πρόκειται για σοβαρό βήμα, θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο πίεσης επί του καθεστώτος, διότι η ρωσική υποστήριξη διατήρησε το καθεστώς. Η κατάσταση θα αλλάξει σημαντικά εξαιτίας αυτού», δήλωσε ο Πούτιν!

***  Αυτός είναι ο Ρώσικος τρόμος των Δυτικών (ΒΙΝΤΕΟ)
vlaaantfttt
~ Δείτε τον Εκπληκτικό Ρώσικο στόλο του Άρχοντα της Ανατολής στη Βαλτική θάλασσα!
Video 1 : The Baltic Fleet Series Episode 01 , https://youtu.be/geO_fYcpH54 .-
Video 2 : The Baltic Fleet Series Episode 03   , https://youtu.be/2wEuLZXfdvM .-
Video 3: The Baltic Fleet Series Episode 05 , https://youtu.be/AU8vTasPH5U .-
Video 4 : The Baltic Fleet Series Episode 06   , https://youtu.be/eQw68vhoRts .-

*** Δήλωση ΣΕΙΣΜΟΣ!'' Το κράτος που είναι βόρεια μας λέγεται FYROM! Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!''
gevgeli
~  Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει πως οι προκλήσεις καθημερινά γίνονται εντονότερες και κυρίως των Σκοπίων που δεν σταματούν να δυσκολεύουν το έργο της κυβέρνησης  κλείνοντας  τα σύνορα τους ώστε να μην μπορούν να φύγουν όλοι οι πρόσφυγες από τη χώρα και να συνεχίσουν τα ταξίδι τους στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Σε συνέντευξη του σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό ο διευθυντής της ΚΟ του Σύριζα Κώστας Ζαχαριάδης έδωσε απαντήσεις για όλους και για όλα καυτηριάζοντας παράλληλα και την στάση των ''κρατών στα βόρεια μας'' όπως είπε χαρακτηριστικά…
Πρόσθεσε επίσης, όσον αφορά τα κλειστά σύνορα πως ''ότι η κυβέρνηση δεν θα ''ανεχτεί παιχνιδάκια'' με την ονομασία της ΠΓΔΜ'' ενώ  δήλωσε:
 ''Δεν το βρίσκω πιθανό να ανοίξουν τα σύνορα της Ειδομένης μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί..
Εκτιμώ ότι θα ξεκινήσει relocation, με συντεταγμένο τρόπο θα γίνεται η μεταφορά τους σε άλλες χώρες''.
Εξέφρασε επίσης και  την αντίθεση του όσον αφορά τη φύλαξη των συνόρων της Αλβανίας από Ιταλούς λέγοντας:
Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη το ό,τι η Ιταλία θα πρέπει να σηκώσει τις προσφυγικές ροές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζονται τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες. Αν κάτι πρέπει να μας προβληματίσει, είναι με τις εκλογές στη Γερμανία, την ακροδεξιά για να την αντιμετωπίσεις πρέπει να ανοίξεις πόλεμο απέναντί της. Η Ευρώπη που οι καραμπινιέροι θα βρίσκονται στα σύνορα είναι απέναντι στις αρχές της.
Τέλος, αιχμηρός ήταν για την  προκλητική στάση της Αυστρίας και την ονομασία ''Μακεδόνες'' για τους κατοίκους των Σκοπίων και έδωσε την εξής απάντηση:
Είναι πλήρως προκλητική η στάση μερικών προκειμένου να απομονώσουν την Ελλάδα, σηκώνουν ζητήματα τα οποία μπορεί να μην έχουν λυθεί, αλλά υπάρχει μια συμφωνία. 'Όλοι στην Ευρώπη συμφωνούν ότι το κράτος που είναι βόρεια μας λέγεται FYROM, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο''. Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί παιχνιδάκια με την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Αξίζει λοιπόν  ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον κ. Ζαχαριάδη για την τοποθέτηση του και τον τρόπο που παίρνει θέση σε τόσο σοβαρά ζητήματα...

***  Πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ...
syriza
~ Πανικός και αέρας κατήφειας δεσπόζει πάνω από τον Συριζαϊκό ουρανό της Κουμουνδούρου!  Το βασικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχει μόνο μάχιμο Πρωθυπουργό και 3 – 4 στελέχη! Οι υπόλοιποι έχουν πλήρη απειρία από την διακυβέρνηση της Χώρας και αυτό φαίνεται ευκόλως! Πιο συγκεκριμένα ένας ακόμη Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς δηλώνει αδυναμία να αντιπολιτευτεί! «Με τόσες κωλοτούμπες του κόμματος, πού να προλάβει να προσαρμοστεί!», είναι ένα από τα σχόλια που λέγονται στους διαδρόμους της Βουλής!

***   Με τέτοιους βουλευτές όλο και πιο χαμηλά θα πηγαίνει η Ελλάδα!
vouliii
~  Σύμφωνα με έγγυρα δημοσιεύματα, συνολικά 40 πρώην βουλευτές πήραν άτοκα δάνεια από το ταμείο της Βουλής, τα οποία και δεν έχουν επιστρέψει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα το συνολικό «φέσι» να ανέρχεται στις 400.000 ευρώ!
Αρχικά μάλιστα, ο αριθμός των βουλευτών με τα… κόκκινα δάνεια ήταν 70, με μόλις 30 να ανταποκρίνονται στη γραπτή έκκληση του Ν. Βούτση και να προχωρούν στη ρύθμιση τους, καταβάλλοντας ποσά περί τα 200 ευρώ τον μήνα.
Τα ποσά ανά την… κεφαλήν αγγίζουν τα 15.000 ευρώ, ενώ το δάνειο, που έχει μηδενικό επιτόκιο, αρνούνται επισήμως να αποπληρώσουν οι υπόλοιποι 40, αγνοώντας επιδεικτικά τις δύο προειδοποιητικές επιστολές του προέδρου της Βουλής.
Για την ιστορία, από αυτούς τους 40 βουλευτές: οι 17 ανήκουν στη ΝΔ, οι 15 στο ΠΑΣΟΚ, τρεις στον ΣΥΡΙΖΑ (οι περισσότεροι σήμερα ανήκουν στη ΛΑ.Ε.), 3 στους Ανεξάρτητους Έλληνες, 1 στον ΛΑΟΣ και 1 από την κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών της περιόδου 2012-2014.
Μεταξύ τους βρίσκονται κομματικά στελέχη που είναι και σήμερα ενεργά, αν και εκτός Βουλής, πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και αρκετοί νέοι βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.
Πρώην βουλευτής παρακάλεσε μέλη του προεδρείου του Κοινοβουλίου να τον λυπηθούν επειδή για όλο το 2014 δήλωσε μόλις 430 ευρώ στην εφορία.
Άλλος βουλευτής, για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι ζει μια άνετη ζωή, αιτήθηκε μείωση της δόσης από τα 200 στα 100 ευρώ, ενώ τρίτη περίπτωση αφορά πρώην υπουργό της ΝΔ, ο οποίος δήλωσε ότι έχει πλέον 1.200 ευρώ μηνιαίο εισόδημα και δεν μπορεί να καταβάλλει τις δόσεις διότι, όπως είπε, «δεν θα μπορέσει να ζήσει».
Η Βουλή αντιμετωπίζει πλήρη αδυναμία είσπραξης των οφειλομένων, καθώς για τους μεν εν ενεργεία βουλευτές οι οποίοι έχουν αντίστοιχο δάνειο η παρακράτηση της δόσης γίνεται αυτόματα από τη βουλευτική αποζημίωση των περίπου 6.500 ευρώ μηνιαίως, ωστόσο για τους πρώην δεν υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα.
Για τον λόγο αυτό, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να μετατραπούν τα κοινοβουλευτικά «φέσια» σε χρέη προς το Δημόσιο και μάλιστα ληξιπρόθεσμα, προκειμένου να εμπλακεί η εφορία και να αναγκαστούν οι οφειλέτες να τα ρυθμίσουν ή, διαφορετικά, να βιώσουν τη διαδικασία της κατάσχεσης, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

*** ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Ο Πούτιν έρχεται Ελλάδα και μετά...Εκλογές!
poutin
~  O Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Sergei Prikhodko είπε «Ναι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα επισκεφτεί την Αθήνα
Εκτιμούμε την προσοχή που έδειξε το Υπουργείο Πολιτισμού, ο υπουργός και η κυβέρνηση για την ανάπτυξη ανθρωπιστικών δεσμών συμπεριλαμβανομένου και της προώθησης της μελέτης της ρωσικής γλώσσας στην Ελλάδα. Για εμάς είναι σημαντικό
Συζητήθηκε πως τα ρωσικά υπουργεία και οργανισμοί μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της μελέτης της ρωσικής γλώσσας στον τομέα της προετοιμασίας των δασκάλων.Λυπάμαι που τα ελληνικά τηλεοπτικά προγράμματα ασχολούνται μόνο με δύο ειδήσεις, τα οικονομικά προβλήματα και το θέμα των προσφύγων και μεταναστών.
Ναι, είναι ζωτική σημασίας επείγοντα προβλήματα που επηρεάζουν όλους εδώ αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι πολλοί από τους συμπολίτες μου ενδιαφέρονται σε οποιαδήποτε πληροφορία που έχει άμεση σχέση με την Ελλάδα, σε τομείς όπως ιστορία, πολιτισμός, την φύση της Ελλάδας… γι αυτό είμαστε κοντά σας και συμπάσχουμε και κατανοούμε… το τι συμβαίνει, τι σας ανησυχεί, θέλουμε να ακούσουμε περισσότερα καλά νέα από την Ελλάδα και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα.
Στην ατζέντα είναι η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και η προετοιμασία έχει ξεκινήσει!
Στην ατζέντα βρέθηκαν επίσης οι ημερομηνίες των πολιτικών επαφών και η επίσκεψη σε συγκεκριμένες ημερομηνίες».

*** Η Γερμανία στριμώχνει τον Ερντογάν!
merkellll
~ Οι χθεσινή απόφαση-κόλαφος των Γερμανικών περιφερειακών εκλογών στη Γερμανία, στέκεται όπως όλα δείχνουν σαν εφαλτήριο αλλαγής στάσης για την Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα.
Τo κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου δεν είναι μια «βιώσιμη» λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη, εξέφρασε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, η οποία παραδέχθηκε εντούτοις ότι η χώρα της έχει ωφεληθεί, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά την ήττα του κόμματος της.
«Σχετικά με τον Βαλκανικό Διάδρομο, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γερμανία, αυτή τη στιγμή, ωφελείται από το γεγονός ότι λιγότεροι άνθρωποι καταφθάνουν (στη χώρα) και αυτό επίσης συνδέεται με το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας- ΠΓΔΜ. Ωστόσο, αυτή η λύση δεν είναι βιώσιμη, το βλέπουμε καθημερινά στις εικόνες που έρχονται από την Ελλάδα», πρόσθεσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην απόφαση του κλεισίματος των συνόρων από τις χώρες που βρίσκονται σε αυτόν τον διάδρομο.
«Δεν μίλησα ποτέ κατά της εφαρμογής μέτρων σε εθνικό επίπεδο. Μίλησα υπέρ της επιβολής συνοριακών ελέγχων, καλύτερης καταγραφής, απελάσεων, χορήγησης ασύλου», τόνισε, απαντώντας σε ερώτημα που της τέθηκε για το αν είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν περισσότερα μέτρα σε εθνικό επίπεδο παρά σε ευρωπαϊκό. Αναφερόμενη εξάλλου στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις συζητήσεις με την Τουρκία με στόχο την αναχαίτιση των προσφυγικών ροών που διαπλέουν το Αιγαίο, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι «πολλά βήματα προόδου έχουν γίνει» ενόψει της κρίσιμης Συνόδου της 17ης- 18ης Μαρτίου.
«Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι (…) έχουμε ανάγκη από μια ευρωπαϊκή λύση, ότι αυτή η λύση χρειάζεται χρόνο. Ο αριθμός των προσφύγων (που φθάνουν στη Γερμανία) έχει σαφώς μειωθεί, εκείνος των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα επίσης, όμως (…) μία βιώσιμη λύση δεν έχει προς το παρόν επιτευχθεί» υπογράμμισε η Μέρκελ.
Εξάλλου η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης επισήμανε ότι δεν σκοπεύει να υπογράψει λευκή επιταγή στην Τουρκία, την ώρα που πολλά στελέχη του συντηρητικού της κόμματος δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να υπάρξουν υπερβολικά πολλές παραχωρήσεις αναφορικά με το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ή το θέμα της χορήγησης βίζας στους υπηκόους της.
«Είναι πολύ σημαντικό να πούμε ότι η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις χωρίς καμία εξαίρεση» διαβεβαίωσε η Άγγελα Μέρκελ. «Δεν υπάρχει «ναι» (που θα ειπωθεί αυτόματα) για την εισδοχή (της Τουρκίας στην ΕΕ) το οποίο θα συνδέεται με τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προστασία των εξωτερικών συνόρων» της ΕΕ, υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Την ίδια ώρα, κι όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, η Κομισιόν, κάνει λόγο για απολύτως νόμιμη συμφωνία επί της αρχής που επετεύχθη στις 7 Μαρτίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, σύμφωνα πάντα  με τη νομική υπηρεσία της Επιτροπής, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να οργανώσουν ένα αποτελεσματικό σύστημα γρήγορων νομικών διαδικασιών, ενδεχομένως επί τόπου στα νησιά. .

***

** Αθλητική ενημέρωση  :

***  Συνοπτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής :
Ώρα «clasico»: Ολυμπιακός - ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/03/2016
Με χατ τρικ Μπακασέτα ο Πανιώνιος φουλ για πλέι οφ
 ~  Πανιώνιος-Ξάνθη  3-0  .- ^
Τα γκόλ : 38΄ και 42΄, 90+5 ΄ Μπακασέτας
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ηλίας Σπάθας
Κίτρινες : Τασουλής , Καθάριο , Λουσέρο , Λισγάρας , Ρισβάνης , Βλάχος, Γουάλας , Καραμάνος,
Η 11άδα του Πανιώνιου:  Διούδης, Βλάχος, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας(Μπαργκάν), Μπακασέτας, Καθάριος(Καραμάνο), Ανσαριφάρντ(Τζανδάρης) ,-.
Η 11άδα της Skoda Ξάνθης: Τσέναμο, Μπέρτος, Γούτας, Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Φλίσκας,( ο Παπαστεριανός ),  Σολτάνι, Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ (Νιέτο), Σκούρτης (Καπετάνο).-
Βίντεο από αγώνα και γκόλ :
~ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΞΑΝΘΗ 3-0  1ο γκόλ 25η αγων  12/03/2016: https://youtu.be/r9NwhIeJLkU .-         ~ Πανιώνιος- Ξάνθη 3-0  2ο  γκόλ  25η αγων  12/03/2016: https://youtu.be/nXq1jgnwJuo .-  ~Πανιώνιος-Ξάνθη  3-0  3ο γκόλ 25η  αγων.   12/03/2016: https://youtu.be/J30fEdXlaLY .-
 «Διπλό» του ΠΑΣ στη Μυτιλήνη, ελπίζει για πλέι οφ
ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΣ Γιάννινα   2-0 .-
Τα γκόλ : (43` Τζημόπουλος, 90` Μανιάς)
 Κίτρινες κάρτες: Μανιάς, Ναδάλες, Σκόνδρας, Περιστερίδης
 Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Τσαμπούρης, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Μπλάζιτς, Γεωργίου, Μανούσος, Φαβάλι (77` Οοκο), Μάρκοβιτς (66` Κάρλσον).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπέριος, Στρούνα, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος (79` Ηλιάδης), Ναδάλες (76` Καρανίκας), Μανιάς, Ίλιτς (71` Κοζορώνης).
Βίντεο γκόλ :
~ΚΑΛΛΟΝΗ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1ο γκόλ 0-1   25η αγων  12- 03-2016 : https://youtu.be/eN4HDV57Ohs .-
~ ΚΑΛΟΝΗ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 0-2 2ο  γκόλ 25η αγων  12/03/2016 : https://youtu.be/sbSXYuJYxhs .-
Εύκολα ο ΠΑΟΚ, βήμα πλέι οφ ο Πανιώνιος, «διπλό» του ΠΑΣ
 ~ Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ  0-3  .- ^
Τα  γκόλ :   22’, 39’ Αθανασιάδης, 70’ Κοροβέσης  
Διαιτητής : Σιδηρόπουλος , (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Ουάρντα, Χαντάκιας, Μάκος
  Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης):Κυριακίδης, Κέβιν, Κούσας, Μάκος, Κέβιν – Πάουλο (75’ Βασιλείου), Φερέιρα (46’ Χαντάκιας), Κλέσιο, Ουάρντα (80’ Ρουμπουλάκου), Μουνιός, Μαρκόβσκι
 ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ (85’ Μαλεζάς), Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Κάτσε, Χαρίσης, Μυστακίδης (80’ Δημητριάδης), Πέλκας (59’ Κοροβέσης), Αθανασιάδης
Βίντεο :
~ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ  1ο  γκόλ  12/03/2016 0-1  25η αγων, : https://youtu.be/aUWkcB4g86g .-                                                                                                              
 ~ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΠΑΟΚ 2ο γκόλ 0-2 25η αγων  12/03/2016:
https://youtu.be/OGdeVXabIX8 .- 
~ Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-3  αγώνας υπό συνεχή καταρρακτώδη βροχή Β΄ ημιχρ  12/3/2016 : https://youtu.be/rvXa44l6SbA .-
    
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/03/2016 
Μεγάλη νίκη με 10 παίκτες και ανατροπή για τον Ατρόμητο
~*  Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης  2-1 .- ^
Τα γκόλ :  (68` Λαζαρίδης, 88` Λε Ταλέκ - 17` Δημούτσος)
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Κίτρινες κάρτες: Κεϊτά - Δημούτσος, Τσάβες, Κουρμπέλης, Μπερτόλιο, Φερνάντες, Σανκαρέ
 Κόκκινες κάρτες: Κεϊτά (63` δεύτερη κίτρινη)
Ατρόμητος (Δέλλας): Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Ούμπιντες, Μπρίτο, Σουμπίνιο (73` Σουμπίνιο), Στόιτσεφ (46` Ματέι), Παπαδόπουλος (83` Λε Ταλέκ).
Αστέρας Τρίπολης (Χάβος): Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (77` Στανισάβλιεβιτς), Ιγκλέσιας, Δημούτσος (69` Φερνάντες), Μπερτόλιο, Μάσα, Τσάβες (55` Ιωαννίδης).
Τα  βίντεο από αγώνα  :
~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ  1ο  γκόλ 25η  αγων  0-1  13/03-2016: https://youtu.be/uSZreIcxMaA.-  ~  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ   Α΄ Ημίχρ  0-1 το γκόλ 25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/PN1Bv-Xtuy4 .-
 ~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  2-1  γκολ ισοφ  25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/5gTHFGO99KM  .- 
 ~ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  2-1 2ο γκολ  25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/qXxuPUZHHjM .-
 Μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ Ηρακλής και Βέροια
 ~* Ηρακλής-Βέροια   1-1 .- ^
 Τα γκόλ : (28' Βέλλιος - 9' Ανάκογλου)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου (85’ Περόνε), Τσότρας, Ιντζόγλου, Κυριακίδης, Μοντέιρο (46’ Λουκίνας), Λεοζίνιο (79’ Ρομάνο), Βέλλιος
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μπράβο, Γιαννούλης, Αραγονές, Μαραγκός, Σιόντης, Άρτσε, Μαγέφσκι, Γιουσούφ (80’ Αμπντούν), Ανάκογλου (90’+ Πούγγουρας), Καϊκούτ (73’ Ναζλίδης) .-                                                                                                                                       Τα  βίντεο από αγώνα  :
~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1ο γκόλ  0-1 25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/C4EbrmLPfcw .-  ~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ γκόλ ισοφ  1-1 25η αγων  13/03/2016 : https://youtu.be/tZsYVAQsrbo .-  ~ΗΡΑΚΛΗΣ-ΒΕΡΟΙΑ 1-1 δηλώσεις γκόλ  25η  αγων   13/03/2016 : https://youtu.be/44Z_yPHgOAo .-                                                                                          

Επιβλητική εκτός έδρας νίκη με 3-0 του Πλατανιά επί του Λεβαδειακού
~* Λεβαδειακός-Πλατανιάς   0-3 .- ^
Τα γκόλ : (4’ Κουλιμπαλί, 32’ Αποστολόπουλος, 37’ Ανγκούλο)
Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Μοσχονάς, Μανωλάς, Μίνγκας, Γιάχιτς, Γιακουμάκης, Μεντί, Στάθης (46’ Ουόν), Τόπι, Μάντζιος, Μερεμπασβίλι (78’ Τσουρίκοφ), Μαχαμάτ.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί (85’ Τσιμόντζι), Βάντερσον, Σελίν, Μπανανά, Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός (65’ Ράμος), Μουνάφο, Ανγκούλο, Ντίνας, Αποστολόπουλος
Τα βίντεο από τον αγώνα  :                                                                                                                        ~ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑ 1ο  γκόλ  0-1 25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/debNaP3hhuM .-
~ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  2o  ΓΚΌΛ 0-2 25Η ΑΓΩΝ  13/03/2016: https://youtu.be/jKhZyVDVugg .-
 ~ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3ο  γκόλ 0-3  25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/prpNbPdHP6Q .- 
 ~ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-3  δηλώσεις γκόλ 25η αγων  13/03/2016 : https://youtu.be/Uto-pbWayj8 .-

          Νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με ανατροπή                                                                
  ~* Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός  3-1.- ^
ΤΑ   ΓΚΌΛ  : (38΄ Καμπιάσο, 87΄ Ντα Κόστα, 89΄ Ιντέγε - 3΄ Μπεργκ) 
Διαιτητής: Κύζας (Δράμας) { ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ στη διαιτησία ΚΥΖΑ ,. Άλλη μιά κατευθυνόμενη διαιτησία , για το σύνολο των σφυριγμάτων } .-
Κίτρινες κάρτες: Σαλίνο (29`), Μιλιβόγεβιτς (39`), Ντα Κόστα (47`), Ιντέγε (90`) - Πράνιτς (10`), Μπεργκ (57`), Μέστο (59`)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα / 4-2-3-1): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Καμπιάσο (81` Πουλίδο), Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες (62` Πάρντο), Φορτούνης, Φουστέρ (81` Ερνάνι), Ιντέγε.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι / 4-2-3-1): Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Κουτρουμπής (90` Πέτριτς), Ζέκα, Αμπέντ, Βιγιαφάνιες (71` Εσιέν), Λέτο (74` Μαμούτε), Μπεργκ
Βίντεο :                                                                                                                                                   ~ ^ OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1ο  γκόλ  0-1 Μπεργκ 25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/2LzIX-tPMqc .-  
~ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό;  γκόλ ισοφ  1-1  255  αγων  13/03/2016: https://youtu.be/sA7VhdNTdrE .- 
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-1 2ο  γκόλ 2-1 25η αγων  13/03/2016 : https://youtu.be/6pd0mstkNT4 .- 
~ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  3-1  3ο  γκόλ  3-1  25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/Zu_KfBJKRMg .- 
~ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 3-1 γκόλ  δηλώσεις 25η αγων  13/03/2016: https://youtu.be/VAMVLuomFDY .-   ΒΙΝΤΕΟ :                                                                                                                                                ~ΕΠΙΜΑΧΕΣ   ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 3-1  13/03/2016: https://youtu.be/Jze6_e7FT4I .-                               ~Συνέντευξη ΣΙΛΒΑ  προπονητή ΟΣΦΠ  13/03/2016: https://youtu.be/FuJ_XYIq4Jg .-  ~Επεισόδια σε Σ. Λέτο  13/03/2016 Στάδιο Καραϊσκάκη: https://youtu.be/pgXAdYdDwNQ .-                                                                                                         ~ Δηλώσεις Στράτου Αποστολάκη  13/03/2016: https://youtu.be/np0oydOYDac .-                         ~Δηλώσεις Στραματσόνη προπονητής ΠΑΟ  13/03/2016: https://youtu.be/Hzhc_pQucEM .-
Βίντεο από αγώνες μπάσκετ  :
~ΚΑΒΑΛΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ 103-102  12 /3/2016 : https://youtu.be/z8DrfcNwNEE .-            ~ΚΗΦΙΣΙΑ-ΑΡΗΣ  65-67  12/03/2016 : https://youtu.be/10ysFdfR12A .-                        ~ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ 68-71  12/03/2016 : https://youtu.be/FBSTUHu4-aw .-              ~ΛΑΥΡΙΟ-ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  79-67  12/03/2016 : https://youtu.be/X9P5CgdJGLw  .-
~ΚΑΒΑΛΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ 92-92 κ α   103-102 παρατ  12/03-2016: https://youtu.be/m66OaqWQXGE  .-                                                                                                                ~ ΚΑΒΑΛΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ 102-101 12/03/2016 :  https://youtu.be/TM9unsdEd0k .- 
~ ΚΑΒΑΛΑ-ΡΕΘΥΜΝΟ 102-101 12/03/2016 : https://youtu.be/FqW2eg5U-HQ .-
*** ΔΕΥΤΕΡΑ 14/03/2016 
«Καθάρισε» σε δεκατρία λεπτά η ΑΕΚ, 3-0 τον Πανθρακικό
 ~* ΑΕΚ-Πανθρακικός  3-0 .- ^
Τα γκόλ :   (4΄ Μπουονανότε, 11΄, 17΄Αραβίδης)
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Κορδέρο - Λαδάκης, Μπουγαϊδης
 ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος (34΄ λ.τρ. Λαμπρόπουλος), Αρθο, Σοϊλέδης (25΄λ.τρ. Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Κορδέρο (86΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Αραβίδης, Πέκχαρτ, Μπουονανότε
 ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Γιούδας (86΄λ.τρ. Τζελέπης), Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαϊδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Λαδάκης, Χρήστου (72΄ Τσιάρας), Μπαϊκαρά, Ντιγκινί, Χασομέρης (79΄ Πεταυράκης)

Περίπατος του Παναθηναϊκού, 98-81 τα Τρίκαλα
***  ΤΡΙΚΑΛΑ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-98 .- ^
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουρσανίδης Γ-Τσούνας-Αναστόπουλος Α.
Τα δεκάλεπτα: 21-31, 43-55, 60-79, 81-98
ΤΡΙΚΑΛΑ (Κώστας Φλεβαράκης): Σόκο 25 (1), Τσιάρας 2, Τζόουνς 13, Βίλιαμσον, Καλλές 5, Κάντουγκαν 11 (1), Τσιλούλης, Καλογιαννίδης, Μπράουν 20 (1), Βαρυτιμιάδης 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς 19 (3), Φελντέιν 9 (1), Γκιστ 12, Καλάθης 7 (2), Παπαγιάννης 7, Χέινς 15 (3), Χαραλαμπόπουλος 8 (1), Φώτσης 7 (1), Ραντούλιτσα 4, Χάντερ 10.-
~** Σε αναμετρήσεις για την 22η αγωνιστική στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Κηφισιά-Άρης 65-67
Καβάλα-Ρέθυμνο 103-102 -παρ. (92-92κ.α.)
ΠΑΟΚ-Απόλλων Π. 80-67
Κόροιβος-Κολοσσός Ρόδου 68-71
Λαύριο-Αρκαδικός 79-67
ΑΕΚ-Ολυμπιακός 93-100 -2παρ. (77-77κ.α., 87-87 1η παρ.)
Τρίκαλα-Παναθηναϊκός 81-98
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)
Ολυμπιακός 43
Παναθηναϊκός 43
Αρης 39
ΑΕΚ 38
Κηφισιά 32
Κολοσσός Ρ. 32
ΠΑΟΚ 32
Ρέθυμνο 31
Απόλλων Πατρών 31
Κόροιβος Αμ. 29
Λαύριο 29
Τρίκαλα 29
Αρκαδικός 27
Καβάλα 27

*** Σε “θαύμα” ελπίζει για την παραμονή η Καλαμάτα μετά την ήττα στη Μυτιλήνη...          
      
Έχασε με 1-0 από τον Αιολικό
 Στα τελευταία λεπτά λύγισε η ομάδα της Καλαμάτας στην δύσκολη αλλά και σημαντική εκτός έδρας αναμέτρηση στη Μυτιλήνη με τον τοπικό Αιολικό. Η τοπικής μας ομάδα ηττήθηκε με 1-0 με γκολ στο 83ο που σημείωσε ο Λάλας για τους γηπεδούχους. Πλέον η Καλαμάτα έμεινε 4 βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ελπίζει σε ένα “θαύμα” για τη σωτηρία της, στις επόμενες αγωνιστηκές που απομένουν...
Ο Κώστας Καλογιαννίδης ξεκίνησε τον αγώνα με τους Σταυράκη, Γαλανόπουλο, Λιόλιο, Τσόπελα, Κασμερίδη, Τσιμικλής, Κολημήτρα, Οττα, Κεμάλι, Μανουσάκη, Μπεγκλετζή. 

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  :                                              
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  01  Μαρτίου  2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-01-2016.html  .-                                   
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-
~Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη 02  Μαρτίου  2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-02-2016.html  .-
~ Η εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνο-Πέμπτη 03- Μαρτίου  2016 ~  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .-      
~Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 04 Μαρτίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-04-2016.html .- 
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  05 και 06 Μαρτίου  2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr / .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 05 Μαρτίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-05-2016.html .
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 06 Μαρτίου 2016:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-06-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 07 Μαρτίου  2016 :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-07-2016.html .-  
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Μαρτίου 2016:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-   
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Arfara News Τρίτη  08  Μαρτίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-08-2016.html .-
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Τρίτη 08  Μαρτίου  2016  : { Ενδέκατο 11ο  Κεφάλαιο -μέρος } : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/08-2016.html .-
 ~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  09 Μαρτίου 2016  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-09-2016.html .-
~   Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  10 Μαρτίου  2016:  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-10-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Μαρτίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-11-2016.html .-
 ~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016 , Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Παρασκευή 11  Μαρτίου  2016 , Δωδέκατο 12ο   Κεφάλαιο -μέρος }  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 12  Μαρτίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-12-2016.html .- 
 ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 12  και 13 Μαρτίου  2016  : 'Όλες οι Αθλητικές Ειδήσεις της  εβδομάδας σε μιά σελίδα !!!  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/03/12-13-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 13  Μαρτίου 2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .-       
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Arfara News , Κυριακή 13  Μαρτίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-13-2016.html .- 
~ ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Καθαρή Δευτέρα 14  Μαρτίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/arfara-news-14-2016.html  .- 
~                                                                                                                                                                        

*** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4545 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2853 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2840   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.238  βίντεο   .-  

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4812 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,

https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 590 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,

https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.572   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
                    
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  

~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-
                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27  και 28  Φεβρουαρίου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/02/27-28- 2016.html .-  
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28  Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-28-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29 Φεβρουαρίου 2016    : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016.html .-
 ~Το αγιάζι στην ενημέρωση  Arfara News Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-29-2016_29.html .-
*

2 σχόλια:

  1. ~ Χίλιες φορές αναίσθητος παρά ευαίσθητος
    ~ Το να αγαπάς δεν είναι τίποτα
    Να αγαπιέσαι είναι κάτι
    Αλλά να αγαπάς και να αγαπιέσαι είναι το παν
    ~ Τα ιδανικά που φωτίζουν το μονοπάτι μου
    είναι η Καλοσύνη η Ομορφιά και η Αλήθεια
    ~μου ειπες μαγαπας......και τον χριστο τον αγαπησαν αλλα στο τελος τον προδωσαννννν.........να εχετε μια ομορφη μερα γεματη χαμογελα φιλοι μου καλημερα !!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρετε,
    Στείλτε μια περίληψη του δανείου που χρειάζεστε. Άμεσα δάνεια είναι
    που ειδικεύεται στην παροχή δανείων από το εύρος {$ 1000 έως $ 90,000,000.00}
    σε επιτόκιο 3,0% Τα δάνειά μας είναι καλά ασφαλισμένα και η μέγιστη ασφάλεια είναι
    η δική μας προτεραιότητα, KEN SHIN NAO GROUPS είναι μια νόμιμη και γνωστή βρετανική και αμερικανική
    Εταιρείες δανείων δανείων σε Λονδίνο, Αγγλία και ΗΠΑ.
    Προσφέρουμε δάνεια σε ιδιώτες καθώς και σε οργανισμούς που έχουν προθέσεις
    την ανακαίνιση κατοικιών και ιδρυμάτων, την εξυγίανση του χρέους, την αναχρηματοδότηση και την αναχρηματοδότηση
    επίσης επαγγελματικά ρούχα.
    * Είσαι οικονομικά συντριμμένος;
    * Ψάχνουν χρήματα για να πληρώσουν δάνεια και χρέη.
    * Ψάχνετε για χρηματοδότηση για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση;
    * Χρειάζεστε ιδιωτικά ή επιχειρηματικά δάνεια για διαφορετικούς σκοπούς;
    * Ψάχνετε για χρηματοδότηση για διάφορες άλλες διαδικασίες;
    Χρειάζεστε ένα δάνειο για αυτά τα Χριστούγεννα;
    Εάν ενδιαφέρεστε να πάρετε ένα δάνειο, η εταιρεία μας θα επιστρέψει ευγενικά
    μας με αυτή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
    kenshinnaogroup123@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή