ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :



***  ΟΛΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ...
***  Tι κάνουμε σε ένα εγκεφαλικό; Παίρνει μόνο ένα λεπτό για να διαβάσετε αυτό
Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου...
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ εγκεφαλικό επεισόδιο να θυμηθούμε τα ’3 ‘βήματα, S T R . Διαβάστε και μάθετε!
Μερικές φορές τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Δυστυχώς, η έλλειψη συνειδητοποίησης φέρνει την καταστροφή. Το θύμα με εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι γύρω του αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τώρα, οι γιατροί λένε οτι ένας θεατής μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, θέτοντας σε αυτόν(ην) τρία απλά ερωτήματα:
S (smile)* Ζητήστε από το άτομο να χαμογελάσει.
T (talk) * Ζητήστε από το άτομο να μιλήσει λέγοντας μία απλή φράση, (πχ.σήμερα είναι μία ηλιόλουστη μέρα)
R (raise) * Ζητήστε από αυτόν(ην) να σηκώσει τα χέρια του.
Αν αυτός ή αυτή έχει πρόβλημα με κάποια από αυτά τα καθήκοντα,καλέστε τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα του ατόμου.
Και νέες ενδείξεις(συμπληρωματικά) ενός Εγκεφαλικού ——– Βγάλτε έξω τη γλώσσα σας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα άλλο «σημείο» από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι το εξής: Ζητήστε από το άτομο να «βγάλει» έξω τη γλώσσα του... Αν η γλώσσα είναι «στραβά», αν πηγαίνει δηλαδή στην μία ή την άλλη πλευρά, είναι επίσης μια ένδειξη εγκεφαλικού επεισοδίου.
Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που παίρνει αυτό το e-mail που στέλνει σε 10 άτομα, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι τουλάχιστον μία ζωή θα σωθεί ή κοινοποιηστε το στο τοίχο σας
Έχω κάνει το χρέος μου. Εσείς;

***  Οδοντιατρική Φροντίδα για το Μωρό

Πότε θα πρέπει το παιδί να επισκεφθεί τον οδοντογιατρό πρώτη φορά;

 Πολλοί γονείς ρωτούν πότε θα πρέπει να εξεταστεί το μωρό από τον οδοντογιατρό. Η απάντηση είναι απλή: όταν αρχίσει να βγάζει τα πρώτα του δοντάκια. Αυτό συμβαίνει συνήθως μεταξύ του έκτου και του δωδέκατου μήνα. Ο πιο σημαντικός λόγος για την πρώτη του επίσκεψη είναι κυρίως η δημιουργία ενός πρακτικού προληπτικού προγράμματος σε συνεργασία με τους γονείς.

Τι οδοντιατρικά προβλήματα μπορεί να έχει ένα μωρό;

Όσο πιο νωρίς εξεταστεί το μωρό από τον οδοντογιατρό τόσο το καλύτερο. Αυτό ισχύει διότι τα οδοντιατρικά προβλήματα του μωρού μπορεί να ξεκινήσουν από πολύ μικρή ηλικία. Το πιο κοινό και επικίνδυνο πρόβλημα είναι η τερηδόνα, λόγω του μπιμπερό. Το μωρό σας διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να τερηδονιστούν τα δοντάκια του, αν θηλάζει συνεχώς από το μπιμπερό γάλα και χυμούς κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ένα ακόμα ενοχλητικό πρόβλημα είναι οι ερεθισμοί που παρουσιάζονται στα ούλα των παιδιών. Πολλά από τα παιδιά ηλικίας δύο έως τριών ετών παρουσιάζουν τέτοιες ενοχλήσεις, γι' αυτό και κρίνεται απαραίτητο το παιδί να συνηθίσει τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντογιατρό.

Πώς μπορεί να προληφθεί η τερηδόνα λόγω θηλασμού ή μπιμπερό;

Ποτέ δεν πρέπει να θηλάζει το μωρό, ενώ κοιμάται. Επίσης ποτέ δεν πρέπει να πίνει το μωρό γάλα ή χυμό όταν κοιμάται. Χρησιμοποιείτε σε αυτή την περίπτωση σκέτο νερό. Συζητήστε με τον οδοντογιατρό σας αν το παιδί παίρνει τη σωστή ποσότητα φθορίου για την προστασία των δοντιών του από την τερηδόνα. Τέλος, εκπαιδευτείτε στο καθάρισμα των δοντιών του μωρού σας.

Είναι επικίνδυνο το πιπίλισμα;

Το πιπίλισμα είναι απολύτως φυσιολογικό για τα βρέφη. Συνήθως τα περισσότερα σταματούν γύρω στην ηλικία των δύο με τριών ετών. Η παρατεταμένη όμως συνήθεια του πιπιλίσματος πέρα των τεσσάρων ετών μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα στα δόντια του παιδιού που λύνονται μόνο με ορθοδοντική θεραπεία. Έτσι, στην περίπτωση που το παιδί σας συνεχίζει το πιπίλισμα, απευθυνθείτε στον παιδοδοντίατρό σας, για να σας προτείνει μερικούς τρόπους διακοπής του.

Πότε πρέπει να αρχίσει ο καθαρισμός των δοντιών του μωρού;

 Ο καθαρισμός αρχίζει αμέσως μόλις βγουν τα πρώτα του δοντάκια. Στην αρχή χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο μαλακό βαμβακερό πανάκι ή μία γάζα, για να καθαρίζετε τα ούλα και τα πρώτα του δοντάκια. Αργότερα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία παιδική οδοντόβουρτσα χωρίς οδοντόπαστα. Θυμηθείτε ότι από εσάς εξαρτάται η στοματική υγιεινή του παιδιού σας, αφού εκείνα δεν είναι ικανά μέχρι την ηλικία των τεσσάρων, πέντε ετών να καθαρίζουν μόνα τους σωστά τα δόντια.

Τι μπορώ να κάνω για τους πόνους που έχει το μωρό μου, λόγω της ανατολής των πρώτων του δοντιών;

Η εμφάνιση των πρώτων παιδικών δοντιών αρχίζει μεταξύ του έκτου και του δέκατου μήνα και συνεχίζεται μέχρι τον τρίτο χρόνο. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα ούλα του παιδιού μπορεί να είναι διογκωμένα και κόκκινα από την πίεση που ασκούν τα δόντια που πρόκειται να ανατείλουν. Αυτό προκαλεί πόνο και εκνευρισμό στο παιδί. Ανακούφιση στον πόνο μπορούν να δώσουν τα ειδικά σχεδιασμένα πλαστικά παιχνίδια, τα οποία εξασκούν πίεση και προκαλούν αποσυμφόρηση της περιοχής, όταν τα δαγκώνει το παιδί. Τα παιχνίδια αυτά βγαίνουν σε διάφορα σχήματα, ενώ άλλα μπορούν να μπουν στο ψυγείο, έτσι ώστε το παιδί να τα μασά κρύα. Για την αποσυμφόρηση της περιοχής, μπορεί και η μητέρα να χρησιμοποιεί ένα κρύο πανάκι με το οποίο θα τρίβει τα ούλα, όταν το μωρό παραπονιέται.

*** Πότε ανατέλλουν τα παιδικά δόντια;

Αρ.δοντιούΠάνω γνάθοςΗλικία
51 & 61Κεντρικοί Τομείς8-13 μηνών
52 & 62Πλάγιοι Τομείς8-13 μηνών
53 & 63Κυνόδοντες16-23 μηνών
54 & 64Πρώτοι γομφίοι13-19 μηνών
55 & 65Δεύτεροι Γομφίοι25-33 μηνών
 Κάτω Γνάθος 
71 & 81Κεντρικοί Τομείς6-10 μηνών
72 & 82Πλάγιοι Τομείς10-16 μηνών
73 & 83Κυνόδοντες16-23 μηνών
74 & 84Πρώτοι Γομφίοι13-19μηνών
75 & 85Δεύτεροι Γομφίοι23-31 μηνών
  ***   Πότε ανατέλλουν τα μόνιμα δόντια;

Αρ.δοντιούΠάνω γνάθοςΗλικία
11 & 21Κεντρικοί Τομείς7-8 ετών
12 & 22Πλάγιοι Τομείς8-9 ετών
13 & 23Κυνόδοντες11-12 ετών
14 & 24Πρώτοι Προγόμφιοι10-11 ετών
15 & 25 Δεύτεροι Προγόμφιοι10-12 ετών
16 & 26 Πρώτοι Γομφίοι6-7 ετών
17 & 27 Δεύτεροι Γομφίοι 12-13 ετών
18 & 28 Τρίτοι Γομφίοι (Φρονιμίτες) 17-21 ετών
 Κάτω Γνάθος 
31 & 41Κεντρικοί Τομείς6-7 ετών
32 & 42 Πλάγιοι Τομείς7-8 ετών
33 & 43 Κυνόδοντες9-10 ετών
34 & 44 Πρώτοι Προγόμφιοι 10-12 ετών
35 & 45 Δεύτεροι Προγόμφιοι11-12 ετών
36 & 46 Πρώτοι Γομφίοι 6-7 ετών
37 & 47 Δεύτεροι Γομφίοι 11-13 ετών
38 & 48 Τρίτοι Γομφίοι (Φρονιμίτες)17-21 ετών


***   Λοιμώδης μονοπυρήνωση*
Τι είναι η νόσος
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση είναι ένα κλινικό σύνδρομο που προκαλείται από τον ιό Epstein-Barr  (EBV) ο οποίος ανήκει στην οικογένεια των ερπητοϊών. Είναι ιός  ιδιαίτερα κοινός στους εφήβους και τα παιδιά, και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν προσβληθεί κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
 Στους ενήλικες μεταδίδεται δια μέσω του φιλιού, γι’ αυτό έχει πάρει και το κοινό όνομα «η ασθένεια του φιλιού». Στα παιδιά μεταδίδεται είτε από τον οικογενειακό περίγυρο είτε από το σίελο των συμμαθητών τους.
 Πού οφείλεται η νόσος - Αίτια - Παράγοντες που την πυροδοτούν
 -Μεταδίδεται μέσω επαφής με τις στοματικές εκκρίσεις (σάλιο), έτσι συχνά μεταφέρεται από (1) ασυμπτωματικούς ενήλικες στα παιδιά και  (2) μεταξύ  νεαρών ενηλίκων, μέσω του φιλιού. Σπανιότερα μεταφέρεται με λιγότερη στενή επαφή.
 Αν και είναι αλήθεια ότι ο ιός βρίσκεται στο σάλιο και μπορεί να μεταδοθεί με το φιλί, η λοιμώδης μονοπυρήνωση δεν είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική νόσος. Επίσης, είναι δυνατό να μεταδοθεί και με άλλους μηχανισμούς (όπως με τον βήχα ή το φτέρνισμα). Η πρόληψη της εξάπλωσης του ιού δεν είναι εύκολη (όπως προκύπτει και από τους αριθμούς) καθώς προκαλούνται σπάνια συμπτώματα. Αλλά, ακόμα και όταν υπάρχουν, κάποιος μπορεί να είναι μεταδοτικός πριν από την εμφάνισή τους.
 Επιδημιολογικά στοιχεία
Εμφανίζεται παγκοσμίως και είναι πιο συχνή κατά την πρώιμη παιδική ηλικία και αργά κατά την εφηβεία με αποτέλεσμα το 90% των ενηλίκων να έχουν προσβληθεί από τον ιό και να έχουν αντισώματα. Πιο συχνά συμβαίνει σε νεαρούς ενήλικες.
 Η λοίμωξη είναι διαδεδομένη – σε ορισμένες υπανάπτυκτες χώρες, 80-100% των παιδιών έχουν προσβληθεί μέχρι τα 3-6 χρόνια τους. Στις πιο ανεπτυγμένες χώρες, η λοίμωξη συνήθως πλήττει εφήβους ή νεαρούς ενηλίκους.
 Πως εκδηλώνεται η νόσος - Συμπτώματα
Τις περισσότερες φορές η λοιμώδης μονοπυρήνωση στα παιδιά (βρέφη και νεαρά παιδιά) εμφανίζεται χωρίς συμπτώματα ή εμφανίζεται ως φαρυγγίτις, με ή χωρίς αμυγδαλίτιδα.
Αντιθέτως, το 75% των εφήβων εμφανίζεται με συμπτώματα , από τα οποία τα συχνότερα είναι:
•    Μη ειδικά:  Πυρετός, κόπωση, μυαλγίες, πονοκέφαλο,κοιλιακό πόνο, ναυτία ή εμέτους
•    Φαρυγγαλγία (πονόλαιμο)
•    Λεμφαδενοπάθεια τραχήλου (διόγκωση λεμφαδένων στην πρόσθια επιφάνεια του λαιμού)
•    Ηπατομεγαλία / σπληνομεγαλία (διόγκωση ήπατος / σπληνός)
•    Εξάνθημα, σπανιότερα, στα χέρια ή στον κορμό
Συνήθως τα συμπτώματα διαρκούν 2-4 εβδομάδες , αν και η καταβολή δυνάμεων και η αδυναμία συγκέντρωσης μπορεί να διαρκέσουν για μήνες.
 Διάγνωση της νόσου – Εξετάσεις
Tα προειδοποιητικά συμπτώματα της λοιμώδους μονοπυρήνωσης περιλαμβάνουν καταβολή, φαρυγγαλγία (πόνος στο λαιμό), δυσκολία στην κατάποση  και λεμφαδενίτιδα (διόγκωση των λεμφαδένων).  Σε μικρότερο ποσοστό εμφανίζονται κεφαλαλγίες  και δερματικά εξανθήματα διάχυτα στο σώμα. Η κλινική πρακτική και η εμπειρία επιβεβαιώνουν ότι  τα συμπτώματα της λοιμώδους μονοπυρήνωσης εμφανίζονται κυρίως σε άτομα κάτω των 35 ετών γιατί οι μεγαλύτεροι  συνήθως έχουν περάσει την νόσο στα νιάτα τους  -χωρίς ίσως να το συνειδητοποιήσουν  καν- και συνεπώς έχουν αναπτύξει  ανοσία.
 Η διάγνωση θα γίνει βάση ιστορικού και κλινικής  εξέτασης , και τα ευρήματα τεκμηριώνονται  με τον  εργαστηριακό έλεγχο. Ο εργαστηριακός  έλεγχος για την λοιμώδη μονοπυρήνωση  συνίσταται  καταρχήν σε μια  γενική αίματος, όπου συνήθως παρατηρείται αύξηση σε υποομάδα των λευκοκυττάρων. Συμπληρωματικά  γίνεται   ειδική εξέταση  για την ανίχνευση  αντισωμάτων  του ιού Epstein Barr  που δίνει ακριβές  αποτέλεσμα.
 Διαφορική διάγνωση
Διαφορική διάγνωση της ΛΜ με ασθενείς που νοσούν από στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα, CMV μόλυνση, τοξοπλάσμωση μπορούν να έχουν πολλά πρόσθετα χαρακτηριστικά με αυτήν. Και αυτό γιατί οι ασθενείς έχουν τα συμπτώματα του πονόλαιμου, της κούρασης, της αδενοπάθειας, συμπεριλαμβανομένης της σπληνομεγαλίας, της ηπατομεγαλίας, της λεμφοκυττάρωσης, της άτυπης λεμφοκυττάρωσης, καθώς και των ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων από μια ετερόφιλη εξέταση αντισωμάτων. Λόγω των ίδιων συμπτωμάτων μπορεί να μην είναι πιθανή ακόμη η διάκριση μεταξύ λοιμώδους μονοπυρήνωσης που προκαλείται από EBV και μιας μόλυνσης όπως το σύνδρομο που προκαλείται από την τοξοπλάσμωση
 Ποιες είναι οι επιπλοκές
Συνήθως η νόσος κάνει τον κύκλο της χωρίς να προκαλέσει επιπλοκές. Παρόλαυτά κάποιες απο τις επιπλοκές που έχουν καταγραφεί είναι:
απόφραξη αεραγωγού, θρομβοπενία, αιμολυτική αναιμία, άσηπτη μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, πάρεση προσωπικού, σύνδρομο Guillain-Barre, εγκάρσια μυελίτιδα, Σπανιότατα, μπορεί η νόσος να προκαλέσει διόγκωση του σπλήνα και του ήπατος. Στην περίπτωση αυτή (κυρίως για τον σπλήνα),τα συμπτώματα είναι πόνος στην αριστερή κοιλιακή χώρα (κάτω από το στέρνο), ταχυκαρδία και αίσθημα παλμών.
 Θεραπεία - Μέθοδοι αντιμετώπισης
Η νόσος κάνει το κύκλο της σε μια χρονική περίοδο τεσσάρων εως έξι  εβδομάδων και στο διάστημα αυτό θεωρείται απαραίτητη η ιατρική παρακολούθηση , ακόμα και αν δεν έχουν χορηγηθεί φάρμακα. Παράλληλα ο ασθενής με λοιμώδη μονοπυρήνωση θα πρέπει να μειώσει τις έντονες δραστηριότητες.
 * Ανάπαυση (ελάττωση των κοπιαστικών δραστηριοτήτων, όπως το γυμναστήριο, τα σπορ κλπ. και της έντονης εργασίας)
* Λήψη άφθονων υγρών
* Γαργάρες με χαμομήλι και αντισηπτικές ταμπλέτες για το φάρυγγα 
*  Αντιφλεγμονώδη (μόνο στην περίπτωση που υπάρχει πυρετός ή έντονος πονόλαιμος που δεν υποχωρεί)
 ~ Αντιβιοτικά δίνονται μόνο σε περίπτωση  επιμόλυνσης από μικρόβια, οπότε λόγω της μειωμένης άμυνας του οργανισμού, υπάρχει κίνδυνος να παρουσιαστεί αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα ή  ακόμα και πνευμονία.
 Πρόγνωση
Οι πιο πολλοί ασθενείς αναρρώνουν χωρίς άλλα προβλήματα, σε διάστημα τεσσάρων με έξι εβδομάδων μετά τη λοίμωξη. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως, που απαιτούν νοσηλεία και ταλαιπωρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες προφυλάξεις που προτείνονται σε όλους τους πάσχοντες από λοιμώδη μονοπυρήνωση. Αυτές είναι:
1.Ανάπαυση ή και παραμονή στο κρεβάτι, ιδιαίτερα κατά την εμπύρετο φάση της νόσου.
2.Αποφυγή καταστάσεων, όπως η άρση βάρους, που θα μπορούσαν ν' αυξήσουν την ενδοκοιλιακή πίεση ή να προκαλέσουν ένα τραύμα στην κοιλιά.
3.Αποχή από την κατανάλωση αλκοόλ για την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του ήπατος.
 Μανωλίδου Ζαχαρούλα, R.N., M.Sc.
Καραγιώργου Κατερίνα, Βιοπαθολόγος
* Ο "Έλεγχος συμπτωμάτων" είναι ένα εργαλείο που προσφέρει το iatropedia.gr και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας. 
Tags: , , , , , , , , , ,

***  Λοιμώδης μονοπυρήνωση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα

Η λοιμώδης μονοπυρήνωση είναι ιογενής λοίμωξη που προκαλεί πυρετό, πονόλαιμο και διογκωμένους λεμφαδένες, κυρίως στο λαιμό.
 
Στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται σε έναν ιό που μοιάζει με αυτόν του ιού του έρπητα και μεταδίδεται κυρίως με το φιλί, γι' αυτό ονομάζεται και «νόσος του φιλιού».
Αρκετοί μπερδεύουν τη λοιμώδη μονοπυρήνωση με γρίπη ή άλλες ιώσεις, καθώς τα συμπτώματα μοιάζουν.
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση ταλαιπωρεί συχνότερα τους νέους ανθρώπους και ειδικά τους εφήβους. Εκδηλώνεται και σε μικρά παιδιά, αλλά τα συμπτώματα σε αυτά είναι συνήθως λιγότερο σοβαρά σε σχέση με αυτά που παρατηρούνται στους νέους.
Συμπτώματα
 
-Κόπωση
-Εξάντληση
-Αδιαθεσία
-Ανορεξία
-Πυρετός
-Πονόλαιμος (φαρυγγίτιδα)
-Διόγκωση των αδένων
-Διόγκωση συκωτιού και σπλήνα
Τα πιο πολλά συμπτώματα που συνδέονται με τη λοιμώδη μονοπυρήνωση κάνουν δύσκολη τη διάγνωσή της, επειδή μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος και μπορεί να αποπροσανατολίσουν τον ασθενή. Όταν όμως επιμένουν και διαρκούν πάνω από μία εβδομάδα, πρέπει να ζητήσετε ιατρική βοήθεια. O γιατρός θα διαγνώσει τη λοιμώδη μονοπυρήνωση με κλινική εξέταση και με ειδικές εξετάσεις αίματος.
Η λοιμώδης μονοπυρήνωση δεν είναι σοβαρή, αφού τα συμπτώματα κάνουν συνήθως τον κύκλο τους και υποχωρούν μόνα τους. Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν σοβαρές επιπλοκές όπως απόφραξη των ανώτερων αναπνευστικών οδών λόγω διόγκωσης των αμυγδαλών και των λεμφαδένων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να υποφέρει από έντονη δύσπνοια. Άλλη επικίνδυνη, αλλά πολύ σπάνια επιπλοκή, είναι η ρήξη σπλήνα που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης.
Αντιμετώπιση
Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για την καταπολέμηση του ιού της λοιμώδους μονοπυρήνωσης. H ασθένεια περιορίζεται μόνη της, χωρίς φάρμακα, και τα συμπτώματα υποχωρούν περίπου σε 1-3 εβδομάδες από την εμφάνισή τους. Όλο αυτό το διάστημα, όμως, συστήνεται ξεκούραση. Ακόμα και μετά την υποχώρηση των αρχικών συμπτωμάτων, πρέπει να αποφύγετε τις έντονες δραστηριότητες για μερικές ακόμα εβδομάδες, ώστε να επιτραπεί στο σπλήνα να επανέλθει στο φυσιολογικό του μέγεθος και να αποφευχθεί ενδεχόμενη ρήξη του.
Xρειάζεται επίσης τακτική παρακολούθηση από το γιατρό έως την πλήρη υποχώρηση όλων των συμπτωμάτων και την αποκατάσταση της αιματολογικής εικόνας στο φυσιολογικό.
Πρόληψη
Επειδή δεν υπάρχει εμβόλιο, ο μόνος τρόπος για να προληφθεί η μόλυνση είναι η αποφυγή άμεσης επαφής με το σάλιο του προσβεβλημένου ατόμου, που σημαίνει κυρίως την αποφυγή των φιλιών, αλλά και τη χρήση κοινών σκευών (ποτήρια, μαχαιροπίρουνα κλπ.). Τα άτομα με λοιμώδη μονοπυρήνωση μπορούν να μεταδώσουν τον ιό για μια περίοδο αρκετών μηνών (τουλάχιστον 6), αφού και μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων ο ιός παραμένει στη στοματική κοιλότητα του ατόμου που προσβλήθηκε
 
***  Πώς μεταδίδεται η λοιμώδης μονοπυρήνωση;
! Μία νόσος που προσβάλλει άτομα όλων των ηλικιών είναι η λοιμώδης μονοπυρήνωση. Τα ενοχλητικά της συμπτώματα μας ταλαιπωρούν για μέρες και χρειάζεται η συμβολή του γιατρού μας για την αντιμετώπισή της. Ο καθηγητής παιδιατρικής Δημήτρης Ζουμπουλάκης, μέλος της επιστημονικής ομάδας, καθηγητή Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Χρούσου* μας μιλά για την ασθένεια αναλύοντάς μας ένα αληθινό περιστατικό που ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει. Τι είναι η λοιμώδης μονοπυρήνωση;
Η Λοιμώδης Μονοπυρήνωση Αδενικός Πυρετός, ή Κissing Disease ή Νόσος των Αρραβωνιασμένων) είναι λοιμώδες Νόσημα που προσβάλλει σχεδόν όλες τις ηλικίες. Σχετικά συχνότερα παρουσιάζεται στους εφήβους και γενικώς στα νεαρά άτομα. Στα νεογνά και στα βρέφη είναι εντελώς σπάνια. Επέρχεται κατά κανόνα σποραδικά, κυρίως τη άνοιξη και το φθινόπωρο.
Πού οφείλεται η εμφάνιση της λοιμώδους μονοπυρήνωσης; Ποια είναι τα βασικά συμπτώματά της; 
Σήμερα γνωρίζουμε ότι το λοιμώδες αυτό νόσημα οφείλεται κατεξοχήν στον ιό Epstein – Barr (EBV) και μεταδίδεται κυρίως από το στόμα με τα σταγονίδια του σιέλου. Σπανιότατα από τη γεννητική οδό και τα προϊόντα του αίματος. Ο χρόνος επώασης κυμαίνεται απο 21 ημέρες, μέχρι και 6 εβδομάδες (κατά του Hoagland). Η τυπική μορφή της Λοιμώδους Μονοπυρηνώσεως παρουσιάζεται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 15-25 χρονών. Αρχίζει με υψηλό πυρετό, κεφαλαλγία, κακουχία και ενοχλήσεις απο το ρινοφάρυγγα. Συχνά, συνυπάρχει εκσεσημασμένη κυνάγχη με ψευδομεμβρανώδες επίχρισμα. Παράλληλα παρατηρείται διόγκωση, κατεξοχήν, των τραχηλικών λεμφαδένων. Συνυπάρχει υπερσπληνισμός και σπανιότερα ηπατομεγαλία. Στα βρέφη και τα νήπια η Λοιμώδης Μονοπυρήνωση εμφανίζεται με άτυπη κλινική εικόνα:χαρακτηρίζεται δε απο διαταραχές του πεπτικού συστήματος και συμπτώματα κοινής λοίμωξης των ανώτερων αναπνευστικών οδών.
Ποιες είναι οι μορφές της λοιμώδους μονοπυρήνωσης;
Περιληπτικά η Λοιμώδης Μονοπυρήνωση παρουσιάζει τρεις μορφές:
-Τη λεμφοκοκκιωματώδη μορφή, η οποία χαρακτηρίζεται απο οξεία έναρξη με ταχεία διόγκωση των λεμφαδένων κυρίως της τραχηλικής χώρας.
- Την μορφή με έντονα τα ευρήματα στη φαρυγγική κοιλότητα. Προσομοιάζει της διφθεριτικής κυνάγχης και
-Την τυφική ή λευχαιμική μορφή, όπου κυριαρχούν ο υψηλός πυρετός (αναφέρεται περίπτωση υπερπυρεξίας, άνω των σαράντα ημερών) και αλλοιώσεις του αίματος.
Ένα αληθινό περιστατικό:
Πριν από μερικά χρόνια αποφασίσαμε με μια ομάδα Γερμανών φίλων Καθηγητών και μαθητών της Γερμανικής Σχολής Αθηνών να επισκεφθούμε το νησί των Σποράδων: τη Σκόπελο. Ενώ είχε αρχίσει κανονικά η δουλειά στο ιατρείο, παίρνω ένα τηλεφώνημα από κάποιο φίλο συνάδελφο. Με παρακαλούσε να εξετάσω ένα “κορίτσι” 16 περίπου ετών από τη Σκόπελο. Παρόλο που κατά την γνώμη του φίλου γιατρού η άρρωστη έπασχε από Λοιμώδη Μονοπυρήνωση, κάποιος άλλος “ειδικός” συνάδελφος της είχε συστήσει. Λόγω αμφιβολιών να γίνει λήψη και βιοψία τραχηλικού αδένος. Ήθελε λοιπόν να έχει και τη δική μου γνώμη, του έμπειρου! Η νεαρή άρρωστη ήλθε πράγματι την κανονισμένη ώρα στο ιατρείο. Συνοδευόταν από τον επίσης νεαρό, 20 ετών περίπου σύζυγό της. Το ζευγάρι όπως πληροφορήθηκα ήταν πομακικής καταγωγής. Από κάποιο χωριό έξω από τη Φλώρινα, όμως ζούσε και εργαζόταν στην Σκόπελο.
~*  Μετά τις πρώτες συστάσεις γνωριμίας πρότεινα στο συνεσταλμένο κάπως ανδρόγυνο να καθίσει. Άρχισα να παίρνω το ιστορικό όσο γινόταν με πιο πολλές λεπτομέρειες και με τη σχετική λόγω γλώσσας δυσκολία. Αφού τελείωσα τη συζήτηση άρχισα να εξετάζω την άρρωστη. Εκείνο που με ξένισε από την πρώτη στιγμή και με εμπόδιζε να ψηλαφίσω σωστά τους τραχηλικούς αδένες ήταν τα εντυπωσιακά και δυσανάλογα βαριά σκουλαρίκια της άρρωστης, “τα ενώτια”, για να προσδώσω μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το γεγονός. Είχε κανείς την εντύπωση ότι ήταν τόσο προσκολλημένα στα αυτιά της σαν αν αποτελούσαν τη συνέχεια σε ένα ενιαίο σώμα. Θα αποφύγω να αναφερθώ στον περιβάλλοντα των σκουλαρικιών χώρο.
~**  Όταν τελείωσα την εξέταση κάθισα στο γραφείο μου και μετά τη σιωπή μερικών δευτερολέπτων είπα τη γνώμη μου. Η όλη κλινική εικόνα σύμφωνα και με το ιστορικό θύμιζε, σε μεγάλο βαθμό άτυπη μορφή Λοιμώδους Μονοπυρήνωσης: ασθενής με οιδηματώδη βλέφαρα και εσκεσημασμένη διόγκωση των τραχηλικών, κυρίως, λεμφαδένων. Χωρίς επίχρισμα στις αμυγδαλές, αλλά με διάχυτο, καθολικό κηλιβλατιδώδες εξάνθημα. Υπήρχε μέτρια σπληνομεγαλία, χωρίς ηπατική διόγκωση και δεκατική πυρετική κίνηση. Οι εξετάσεις του αίματος έδειχναν έντονη λεμφοκυττάρωση και υψηλή καθίζηση. Στην ερώτηση τους, αν έπρεπε να γίνει αφαίρεση για βιοψία κάποιου τραχηλικού αδένα απάντησα ότι δεν είμαι σύμφωνος. Όμως, πριν από όλα και πριν να γίνει στη συνέχεια οτιδήποτε θα ΄περπε πρώτα η νεαρή ασθενής να απομακρύνει έστω και για μικρό χρονικό διάστημα τα σκουλαρίκια από τα αυτιά της. Μόλις άκουσε η άρρωστη τη σύσταση μου αυτή αντέδρασε άμεσα. Άρχισε να σιγοκλαίει, να αρνείται έντονα να δεχθεί κάτι τέτοιο και να εκλιπαρεί το σύζυγό της να μην συμφωνήσει με τη γνώμη μου. Προσπαθούσα με όσο πιο ήρεμο και ανθρώπινο τρόπο γινόταν, να τους εξηγήσω το πρόβλημα και αν του αιτιολογήσω την απόφαση μου. Η γυναίκα ήταν ανένδοτη. Πεισματικά “πίεζε” το σύζυγό της να φύγουν απο το ιατρείο  και να μην αποδεχθούν την συμβουλή μου.
~***  Ήταν μια από τις λίγες, ευτυχώς, στιγμές που μετάνιωσα διότι είχα διαλέξει το επάγγελμα του γιατρού. Αφού έκανα για λίγο ακόμα χρονικό διάστημα υπομονή και προσπαθούσα επί 5-10 λεπτά να την πείσω ότι ήταν προτιμότερο να βγάλει τα σκουλαρίκια, παρά να της γίνει “εγχείριση στο λαιμό”, εκείνη παρέμενε ανένδοτη. Οπότε και εγώ άλλαξα συμπεριφορά. Με “προσποιητή” σοβαρότητα και “υποκριτικά” έντονο θυμό τους τόνισα ότι κάθε περαιτέρω συζήτηση ήταν περιττή και για αυτό δεν είχαν καμιά θέση πια στο ιατρείο μου. Θα μπορούσαν να φύγουν και αν ζητήσουν τη βοήθεια κάποιου άλλου συναδέλφου. Ο δυστυχής σύζυγος, καλοδιάθετος και υπομονετικός την παρακαλούσε συνεχώς, κάτι που αποδείχθηκε όμως μάταιο να συμφωνήσει. Φθάνοντας μάλιστα στην έξοδο, αφού μου έδωσε το χέρι, με κάπως απολογητικό ύφος είπε ψιθυριστά ότι θα προσπαθούσε να την μεταπείσει στο σπίτι, και θα μου τηλεφωνούσε. Χωρίς να δεχθώ καμιά αμοιβή εγκατέλειψαν το ιατρείο.
~ Δεν τους ξανασυνάντησα ποτέ και για αρκετό χρονικό διάστημα δεν είχα κανένα νέο τους. Κάποιο απόγευμα μου τηλεφώνησε ο συνάδελφος που μου τους είχε στείλει και με ενημέρωσε για την εξέλιξη. Η ασθενής επείσθη τελικά από τον άντρα της και αφαίρεσε τα σκουλαρίκια. Και απο τότε “Ω του θαύματος”, μέσα σε 20 ημέρες υποχώρησε η διόγκωση των τραχηλικών αδένων, απεφεύχθη  η βιοψία και σ' ένα περίπου μήνα η υγεία της άρρωστης είχε πλήρως αποκατασταθεί.
~* Τί είχε συμβεί; Ήταν άλλη μία σύμπτωση; Ήταν αλλεργική αντίδραση; Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου της αυτοϊάσεως της Λοιμώδους Μονοπυρήνωσης; Ή ήταν διαίσθηση εκ μέρους μου (λόγω της μακροχρόνιας πείρας) η απομάκρυνση των σκουλαρικιών; Μέχρι σήμερα δεν μπόρεσα να δώσω κάποια επιστημονική ή λογικοφανή εξήγηση! Το αποτέλεσμα της ιστορίας ήταν να γίνω , σε βραχύ χρονικό διάστημα, στην Ελληνική Πομακική μειονότητα... “ονομαστός και περιζήτητος”.

***  Πώς θα καταλάβετε αν έχετε ίωση ή απλό κρυολόγημα
Οι  μήνες  Οκτώβριος  μέχρι τέλος του, Νοέμβριου , όπου  και   ο καιρός αρχίζει να θυμίζει χειμώνα και τα πρώτα συμπτώματα από κρυολογήματα και ιώσεις αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους.
Αν ανησυχείτε σχετικά με το αν τα συμπτώματα που έχετε προέρχονται από κρυολόγημα ή από ίωση, τότε είναι καλό να γνωρίζετε τα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να τα διαχωρίσετε.
 
Δείτε ποια είναι αυτά τα σημάδια, όπως τα περιγράφει η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά (Public Health Agency of Canada).
Πυρετός
Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Ο υψηλός πυρετός (πάνω από 38°C) μπορεί να διαρκέσει 3-4 ημέρες.
Σύμπτωμα κρυολογήματος; Σπάνια. Το κρυολόγημα συνοδεύεται σε μερικές μόνο περιπτώσεις από πυρετό και αυτός είναι χαμηλός (δέκατα).
Πονοκέφαλος
Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Μπορεί μάλιστα να είναι ιδιαίτερα οξύς.
Σύμπτωμα κρυολογήματος; Σπάνια.
Καταρροή
Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ.
Σύμπτωμα κρυολογήματος; ΝΑΙ.
Πόνοι στο σώμα
Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ.
Σύμπτωμα κρυολογήματος; Μερικές φορές, αλλά ακόμα και τότε είναι ήπιοι πόνοι.
Κόπωση/Αδυναμία
Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Μπορεί μάλιστα να διαρκέσει 2-3 εβδομάδες.
Σύμπτωμα κρυολογήματος; Σπάνια.
Φτέρνισμα
Σύμπτωμα ίωσης; Μόνο περιστασιακά/σπάνια.
Σύμπτωμα κρυολογήματος; ΝΑΙ.
Πονόλαιμος
Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ.
Σύμπτωμα κρυολογήματος; ΝΑΙ.
Βήχας
Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ έντονος και προκαλούνται πληγές στο εσωτερικό του φάρυγγα.
Σύμπτωμα κρυολογήματος; Μερικές φορές, αλλά ακόμα και τότε δεν είναι πολύ έντονος.
Προσοχή! Αν και τα περισσότερα κρυολογήματα και ιώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς φάρμακα, εάν αισθανθείτε πόνο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, ζάλη, βαριάς μορφής εμετό, αλλαγή στο χρώμα του δέρματος και εκδηλώσετε πολύ υψηλό πυρετό που διαρκεί πάνω από τρεις ημέρες, ζητήστε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν.
 
*** Γρίπη & κρυολόγημα: 7 μύθοι καταρρίπτονται

Έχει ξεκινήσει επίσημα από τον Οκτώβρη κάθε έτος η... σεζόν του κρυολογήματος και της γρίπης και μαζί με αυτή διαδίδονται αναπόφευκτα και οι μύθοι για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση του ενοχλητικού βήχα, της ρινικής συμφόρησης και του πυρετού.
~1. Κολλάμε γρίπη αν βγούμε στο κρύο με βρεγμένα μαλλιά ή δε φοράμε μπουφάν

 
Το κρύο και η βροχή δεν παίζουν κανένα ρόλο στην εξάπλωση του ιού της γρίπης. Ο λόγος που πολλοί τα συνδέουν είναι επειδή το φθινόπωρο και το χειμώνα –δηλαδή τις εποχές που κάνει κρύο και βρέχει– παρατηρούνται οι περισσότερα κρούσματα γρίπης.
~ 2. Το κρυολόγημα μπορεί να εξελιχθεί σε γρίπη

Τόσο το κοινό κρυολόγημα όσο και η γρίπη είναι ιογενείς λοιμώξεις, οφείλονται δηλαδή σε ιούς. Αν και τα συμπτώματα μοιάζουν στις δύο περιπτώσεις, η γρίπη και το κρυολόγημα οφείλονται σε διαφορετικές κατηγορίες ιών.
~ 3. Η βιταμίνη C καταπολεμά το κρυολόγημα
 

Η βιταμίνη C ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού κι έτσι μπορεί να μας προστατεύσει εν μέρει από μια πιθανή λοίμωξη. Καμία μελέτη όμως δεν έχει αποδείξει ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος.
~ 4. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της γρίπης μειώνεται αν το κάνουμε πολύ νωρίς

Πράγματι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθίνει, όχι όμως σε διάστημα λίγων μηνών. Το εμβόλιο μας προστατεύει από τη γρίπη έως και για ένα χρόνο.
~ 5. Μπορεί να εμφανίσουμε γρίπη από το εμβόλιο
 

Είναι αναμφίβολα ο πιο επικίνδυνος μύθος για τη γρίπη, καθώς αποτρέπει μερικούς να κάνουν το απαραίτητο εμβόλιο. Το εμβόλιο περιέχει τμήματα του ιού της γρίπης, τα οποία είναι όμως ανενεργά. Δεν αρρωσταίνουμε από στέλεχος του ιού που δεν είναι ενεργό. Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι ο ιός της γρίπης είναι μεταδοτικός για 24 ώρες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Εάν αρρωστήσουμε αφού κάνουμε το εμβόλιο, αυτό συμβαίνει επειδή μολυνθήκαμε από τον ιό πριν τον εμβολιασμό.
~ 6. Τα γαλακτοκομικά εντείνουν τη ρινική συμφόρηση
 

Τα γαλακτοκομικά μπορεί να κάνουν τη βλέννα στη ρινική κοιλότητα πιο πυκνή, όμως δε συμβάλλουν στην παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας φλέγματος.
7. Όταν έχουμε πυρετό πρέπει να τρώμε λίγο, ενώ όταν έχουμε κρυολόγημα πρέπει να τρώμε πολύ
 

Όταν έχουμε πυρετό συνήθως δεν έχουμε πολλή όρεξη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε λιγότερο απ' ότι συνήθως. Η μειωμένη όρεξη είναι μια φυσική άμυνα του οργανισμού μας, καθώς επιτρέπει στο ανοσοποιητικό να εστιάσει στην καταπολέμηση του ιού. Θα πρέπει να τρώμε όσο συνήθως και να πίνουμε πολλά υγρά. Όσο για το κρυολόγημα, επειδή συνήθως διαρκεί περισσότερο τον πυρετό, το σώμα χρειάζεται αρκετή ενέργεια για να το νικήσει. Θα πρέπει να καταναλώνουμε «ποιοτικές» θερμίδες, από καθαρό κρέας, φρούτα και λαχανικά, και προϊόντα με πολλά θρεπτικά συστατικά, όχι έτοιμα γεύματα και πολλή ζάχαρη.

***  Το βότανο που εξολοθρεύει τον ιό της γρίπης
Αποτελεί δημοφιλές αφέψημα στην Κίνα και την Ιαπωνία και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση της γρίπης.
Τώρα, τα οφέλη του επιβεβαιώνονται για πρώτη φορά από επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell Research.
 
~*  Ο λόγος για το κινέζικο αγιόκλημα –επίσημη ονομασία Lonicera japonica– το οποίο αποδείχθηκε πως καταπολεμά τον ιό της γρίπης χάρη σε μια ουσία που απελευθερώνει όταν βράζεται.
~** Η δράση του επιβεβαιώθηκε από δοκιμή που έγινε σε ποντίκια, καθώς το βότανο αποδείχθηκε αποτελεσματικό ενάντια σε ποικίλες παραλλαγές του ιού της γρίπης, όπως ο H1N1 και ο H5N1.
 
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ναντσίνγκ, στην επαρχία Γιανγκσού της Κίνας, διαπίστωσαν ότι η «σούπα» από αγιόκλημα περιέχει μια φυτική ουσία που ονομάζεται MIR 2911, η οποία απορροφάται και μεταφέρεται στο αίμα και τους ιστούς των πνευμόνων.
Αποτέλεσμα ήταν η καταστολή του ιού χάρη στην παρεμπόδιση της λειτουργίας δύο γονιδίων που επιτρέπουν στον ιό της γρίπης να πολλαπλασιάζεται.
Αναμένεται να αποδειχθεί εάν το βότανο είναι εξίσου αποτελεσματικό στον ανθρώπινο οργανισμό και κατ' επέκταση εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή νέων και πιο αποτελεσματικών φαρμάκων ενάντια στα διάφορα στελέχη του ιού της γρίπης.

***  Εποχή ιώσεων: Τι να προσέχετε στον χώρο εργασίας
Μπορεί η θερμοκρασία ακόμα να διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αλλά ο χειμώνας πλησιάζει και μαζί του έρχεται και η εποχή της γρίπης, των ιώσεων και των κρυολογημάτων.
Και επειδή ο χώρος εργασίας είναι συνήθως κλειστός και σε αυτόν συνυπάρχουν κατά κανόνα δεκάδες άνθρωποι, είναι και ο πιο συνήθης χώρος που κολλάμε κάποιο μικρόβιο και αρρωσταίνουμε.
 
Υπάρχουν όμως μερικά αντικείμενα σε κάθε χώρο εργασίας (αλλά και στις πολυκατοικίες και τα διαμερίσματα) τα οποία έρχονται σε επαφή με πολλά χέρια και ως εκ τούτου είναι πολύ πιο πιθανό να αποτελέσουν το μέσον για τη μετάδοση ενός ιού.
Ο δρ Charles Gerba, επιδημιολόγος και καθηγητής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, πραγματοποίησε έρευνα για τον τρόπο που τα μικρόβια μεταφέρονται από άτομο σε άτομο στους χώρους εργασίας και διαπίστωσε ότι υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που είναι πιο πιθανό να αποτελούν εστίες μόλυνσης κατά την εποχή της γρίπης και των ιώσεων.
Και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ιοί της γρίπης μπορούν να παραμείνουν ζωντανοί σε ένα γραφείο εργασίας για 2-3 ημέρες, εντόπισε τις επτά πιο επικίνδυνες επιφάνειες που μπορεί να γίνει αυτό:
-Οι συσκευές τηλεφώνου
-Η επιφάνεια του γραφείου
-Το πληκτρολόγιο και το "ποντίκι" ηλεκτρονικών υπολογιστών
-Το μηχάνημα για φωτοτυπίες/φαξ
-Τα κουμπιά στο ασανσέρ
-Το χερούλι της καφετιέρας
-Τα κουμπιά στον φούρνο μικροκυμάτων
Ο δρ Gerba συνιστά τα ακόλουθα για να αποφύγετε τις ιώσεις:
-Πλένετε τα χέρια σας τακτικά με σαπούνι και κρύο νερό.
-Χρησιμοποιείτε απολυμαντικά τζελ για τα χέρια όσο κάθεστε στο γραφείο
-Αποφεύγετε να αγγίζετε την μύτη, τα μάτια και το στόμα σας με τα χέρια σας
-Χρησιμοποιείτε απολυμαντικά μαντηλάκια καθαρισμού για τις 7 επικίνδυνες επιφάνειες που αναφέρθηκαν παραπάνω
-Έχετε ένα παράθυρο ανοιχτό στον χώρο που εργάζεστε, αν αυτό είναι εφικτό

***  Ίωση: Οι 8 κανόνες για να μην κολλήσετε ποτέ
 
Έως και πέντε χρόνια από τη ζωή μας, μας στοιχίζουν οι ιώσεις, οι λοιμώξεις του αναπνευστικού δηλαδή, οι οποίες σύμφωνα με έρευνα εκδηλώνονται 6-8 φορές τον χρόνο στα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών και 2-6 φορές τον χρόνο στα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες, με μέση διάρκεια μία εβδομάδα.
~   Μπορεί οι αριθμοί αυτοί να σας φαίνονται υπερβολικοί, ωστόσο για τους επιστήμονες είναι απολύτως λογικοί, αφού για τις ιώσεις ευθύνονται δεκάδες διαφορετικοί ιοί.
 
~*  Δείτε πώς μπορείτε να προστατευθείτε σύμφωνα με τους ειδικούς
Κρατήστε ζεστή τη μύτη σας
Όταν περπατάτε στους υπαίθριους χώρους, να τη διατηρείτε ζεστή καθώς έτσι είναι πιο ανθεκτική στις επιθέσεις των ιών.
Αποφεύγετε τις χειραψίες
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Aberystwyth υποστηρίζουν ότι η χειραψία μεταδίδει 10 φορές περισσότερα μικρόβια απ' ό,τι οποιαδήποτε άλλη μορφή επαφής χεριού με χέρι.
Πλένετε τα ρούχα σας με καυτό νερό
Να θυμάστε ότι οι ιοί των αναπνευστικών λοιμώξεων επιζούν στις πλύσεις των 30 και 40 βαθμών Κελσίου.
Μην τρώτε ζάχαρη
Μελέτες του Πανεπιστημίου LomaLinda στην Καλιφόρνια έδειξαν πως επί 5 ώρες έπειτα από την κατανάλωση 100 γραμμαρίων ζάχαρης, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού είναι πιο αδύναμα και εξοντώνουν λιγότερους επιβλαβείς μικροοργανισμούς από το φυσιολογικό.
Να κοιμάστε επαρκώς
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γέιλ υποστηρίζουν ότι όσοι κοιμούνται λιγότερες από 7 ώρες κάθε βράδυ έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να «κολλήσουν» κάποια ίωση.
Προσέχετε τους διπλανούς σας
Όσοι κάθονται σε απόσταση δύο θέσεων από έναν άνθρωπο με ίωση, έχουν ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο να «κολλήσουν», σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας, στην Καμπέρα.
Ανοίξτε τα παράθυρα
Οι πιθανότητες ενός ανθρώπου να κολλήσει μία ίωση είναι 99,9% όταν βρίσκεται μαζί με έναν ασθενή σε ένα αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα, αλλά μόνο 20% όταν τα παράθυρα του αυτοκινήτου είναι ανοιχτά.
Πλένετε συχνά τα χέρια σας
Η μετάδοση των ιών του κρυολογήματος, της γρίπης και της γαστρεντερίτιδας σε ένα γραφείο μειώνεται κατά 80% με το καλό πλύσιμο των χεριών πριν από το φαγητό, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

*** Το καλύτερο γιατροσόφι για τον πονόλαιμο
Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος και χρειάζεστε άμεση ανακούφιση; Υπάρχει μια απλή και οικονομική λύση μέχρι να επισκεφθείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.
Η αποτελεσματικότητα της φυσικής «θεραπείας» επιβεβαιώνεται μάλιστα από τη βρετανική Υπηρεσία Υγείας (NHS) και κορυφαίους Βρετανούς γιατρούς.
 
Τα μόνα συστατικά που χρειάζεστε είναι το μέλι και το λεμόνι.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας, τα δύο φυσικά προϊόντα είναι «η πιο απλή και οικονομική» λύση για τον «πρόσκαιρο βήχα». Αναφέρεται επίσης πως «δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να απαλλαγούμε άμεσα από το βήχα που οφείλεται σε ιογενή λοίμωξη, καθώς το σύμπτωμα υποχωρεί συνήθως όταν το ανοσοποιητικό αντιμετωπίσει τον ίδιο τον ιό».
Η Mayo Clinic με τη σειρά της επιβεβαιώνει πως το τσάι με μέλι ή το χλιαρό νερό με λεμόνι αποτελούν παγιωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του βήχα στο σπίτι.
Μεταξύ άλλων έγκριτων γιατρών, και ο Δρ Τιμ Μπάλλαρντ, αντιπρόεδρος του Royal College of General Practitioners, χαιρετίζει την προτροπή της Υπηρεσίας.

***   Τα 6 καλύτερα γιατροσόφια για τον πονόλαιμο

Όσο ο καιρός χαλάει, κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα κρυολογήματα...
Οι αλλεργίες, ο ξηρός αέρας ή ένας ιός μπορεί να είναι η αιτία του πονόλαιμου. Είτε έχετε νιώσει ήδη τα πρώτα τσιμπήματα στο λαιμό είτε θέλετε να προετοιμαστείτε, δείτε με ποια γιατροσόφια και βότανα πρέπει να εξοπλίσετε το φαρμακείο σας!
 
1. Αλατόνερο
Το αλάτι σκοτώνει τα βακτήρια, γι' αυτό και χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των τροφίμων. Οι γαργάρες με αλατόνερο βοηθούν στην καταπολέμηση του πόνου αλλά και της λοίμωξης που τον προκαλεί. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The American Journal of Preventive Medicine έδειξε ότι οι γαργάρες με αλατόνερο τρεις φορές την ημέρα βοηθούν στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου έως και κατά 40%. Η ιδανική αναλογία είναι μία κουταλιά του γλυκού αλάτι σε μισή κούπα ζεστό νερό.
2. Μέλι
Το μέλι περιέχει βιταμίνες και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό και καταπολεμά τις λοιμώξεις. Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pediatrics καταδεικνύει ότι το μέλι «θωρακίζει» το λαιμό εσωτερικά και μάλιστα όσο πιο σκούρο είναι το μέλι τόσο καλύτερα, καθώς περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες.
3. Κοτόσουπα
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία δείχνει ότι το κοτόπουλο περιέχει ένα αμινοξύ που βοηθά να μειώνεται η βλέννα στους πνεύμονες. Έτσι, απομακρύνεται και πιο εύκολα.
4. Φασκόμηλο και εχινάκια
Τα φύλλα του φασκόμηλου είναι ένα από τα συνηθέστερα βότανα που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου. Ωστόσο, μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία έδειξε ότι η δράση του ενισχύεται όταν συνδυάζεται με την εχινάκια.
5. Σκόρδο
Μπορεί να κάνει το στόμα να μυρίζει άσχημα, όμως το σκόρδο περιέχει αλλισίνη, μια ισχυρή αντιβιοτική ουσία που συμβάλλει στην αντιμετώπιση ιών και βακτηρίων. Για να επωφεληθείτε από το σκόρδο αλλά να μη μυρίζει η αναπνοή σας, φάτε μετά ένα κομμάτι μήλο.
6. Γλυκόριζα
Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Anesthesia & Analgesia δείχνει ότι η γλυκόριζα προλαμβάνει αλλά και καταπραΰνει τον πονόλαιμο. Μπορείτε να την προμηθευτείτε σε μορφή σκόνης ή σε εκχύλισμα και να την αναμείξετε με νερό.

***   Αλλεργία ή κρυολόγημα; Πώς θα τα ξεχωρίσετε

Η εποχική αλλεργία και το κρυολόγημα «μοιράζονται» μερικά κοινά γνωρίσματα που μας δυσκολεύουν να διαχωρίσουμε το ένα από το άλλο, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος αντιμετώπισης.
~ Το φτάρνισμα, η ρινική συμφόρηση και η καταρροή είναι μερικά συνηθισμένα συμπτώματα και στις δύο περιπτώσεις.
Υπάρχουν όμως και μερικές βασικές διαφορές. Ο βήχας και ο πονόλαιμος εμφανίζονται συχνότερα στο κρυολόγημα, ενώ η φαγούρα στα μάτια είναι σύμπτωμα μόνο της αλλεργίας.
Η διάρκεια και η συχνότητα εμφάνισης των συμπτωμάτων μπορεί να μας βοηθήσουν να διαχωρίσουμε το κρυολόγημα από την αλλεργία και επομένως να επιλέξουμε την κατάλληλη θεραπεία.
Δείτε τι άλλο πρέπει να προσέξετε.
- Εποχή του χρόνου: Το κρυολόγημα εμφανίζεται συνήθως το χειμώνα και τα πρώτα συμπτώματα εκδηλώνονται μερικές μέρες μετά τη λοίμωξη. Τα συμπτώματα της αλλεργίας εμφανίζονται αμέσως μετά την έκθεση σε ένα αλλεργιογόνο, όπως η γύρη.
- Διάρκεια συμπτωμάτων: Τα συμπτώματα του κρυολογήματος διαρκούν συνήθως 3 έως 14 ημέρες, όμως τα συμπτώματα της αλλεργίας μπορεί να επιμείνουν για ολόκληρες εβδομάδες ή γενικότερα όσο διαρκεί η έκθεση στο αλλεργιογόνο.
- Μυϊκός πόνος και πυρετός: Είναι δύο συμπτώματα που εκδηλώνονται στην περίπτωση κρυολογήματος, όχι όμως στην αλλεργία.

***  ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΤΕΛΟΣ! Έξι φυσικοί τρόποι για να τη ρίξετε χωρίς χάπι
Η διαχείριση της χοληστερόλης είναι μια δια βίου διαδικασία. Ακολουθήστε τις συστάσεις του γιατρού σας σχετικά με τη διατροφή, την άσκηση και φαρμακευτική αγωγή. Αν συνεργάζεστε μαζί με το γιατρός σας μπορεί να μειώσετε τα επίπεδα της χοληστερόλης σας και να κρατήσετε την καρδιά σας γερή.
Χάστε βάρος
Η απώλεια βάρους είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Τα επιπλέον κιλά αυξάνουν την υψηλή χοληστερόλη, την υψηλή αρτηριακή πίεση και τον διαβήτη τύπου 2. Η απώλεια βάρους – ιδιαίτερα το λίπος της κοιλιάς – βοηθά στην αύξηση της HDL «καλής» χοληστερόλης και μειώνουν την LDL «κακή» χοληστερόλη.
Καταπολεμήστε το άγχος
Το χρόνιο στρες μπορεί να αυξήσει άμεσα τα επίπεδα της χοληστερόλης. Προσπαθήστε να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας με ασκήσεις χαλάρωσης, διαλογισμού. Δώστε έμφαση στην αναπνοή σας, και πάρτε βαθιές, αναπνοές.
Ελέγξτε τις ετικέτες
Μια προσεκτική ματιά στις ετικέτες τροφίμων είναι το κλειδί για να έχετε χαμηλή χοληστερόλη.
Τι να κάνετε όταν τρώτε έξω
Αν τρώτε υγιεινά τρόφιμα στο σπίτι μπορείτε να κρατήσετε τη χοληστερόλη υπό έλεγχο.Όμως αν βγαίνετε για φαγητό συνέχεια έξω τότε μπορεί να φορτωθείτε με κορεσμένο λίπος, θερμίδες, και νάτριο.
Ασκηθείτε
Η τακτική άσκηση είναι πολύτιμος σύμμαχος γαι να έχετε μειωμένη χοληστερίνη. Εκτός του ότι χάνετε τα παραπανίσια κιλά η άσκηση βοηθά στην παραγωγή της καλής χοληστερίνης

***  Μακροβιοτική Διατροφή: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε

~ Η μακροβιοτική διατροφή είναι μια διατροφική φιλοσοφία που επικεντρώνεται στην κατανάλωση τροφών που βασίζονται, μεταξύ άλλων, στην υγεία του κάθε ανθρώπου, το κλίμα, την ηλικία, το φύλο και την γεωγραφία. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη «δίαιτα» και οι διατροφικές επιλογές βασίζονται σε διάφορες μεταβλητές.
Στις βασικές αρχές της μακροβιοτικής διατροφής ανήκουν η μείωση της κατανάλωσης προϊόντων ζωικής προέλευσης, η κατανάλωση τροφών τοπικής παραγωγής και εποχής και γενικά η κατανάλωση γευμάτων με μέτρο.
Η θεωρία της μακροβιοτικής διατροφής λέει πως το φαγητό είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας και μόνο όταν κάποιος βρει την κατάλληλη γι αυτόν διατροφή μπορεί να επιτύχει απόλυτη ευζωία. Οι οπαδοί της διατροφής αυτής υποστηρίζουν πως είναι ικανή να βελτιώσει ή και να θεραπεύσει ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη ή ακόμα και καρκίνο. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά ευρήματα που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Η υπόθεση πως η μακροβιοτική διατροφή βελτιώνει τις καρδιακές παθήσεις και τον διαβήτη εξηγείται εν μέρει διότι κάποιες από τις διατροφικές προσεγγίσεις της εν λόγω διατροφής συμπίπτουν με τις διατροφικές προσεγγίσεις για πρόληψη ασθενειών που είναι βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα. Ωστόσο, η μακροβιοτική διατροφή έχει την 17η κατάταξη στις «Καλύτερες Δίαιτες για τον Διαβήτη 2016».
Πώς, λοιπόν, λειτουργεί η μακροβιοτική διατροφή;
Εξαρτάται. Δεν υπάρχει «μία» μακροβιοτική διατροφή, αλλά μια εξατομικευμένη προσέγγιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του καθενός ξεχωριστά. Οι περισσότερες από αυτές τις προσεγγίσεις, ωστόσο, βασίζονται σε ένα βασικό μενού. Είναι κυρίως χορτοφαγικές και δίνουν έμφαση στα φυσικά και οργανικά προϊόντα και στα προϊόντα ολικής άλεσης.
Το μαύρο ρύζι, το κριθάρι, η βρώμη και η σίκαλη καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των τροφών μέσα στη μέρα. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ρίζες και φύκια, μαζί με τα φασόλια και τα προϊόντα σόγιας είναι επίσης τροφές που ενθαρρύνονται σε μια μακροβιοτική διατροφή. Τα φρούτα, το ψάρι, τα θαλασσινά και οι ξηροί καρποί μπορεί να είναι στο μενού μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Γαλακτοκομικά, αυγά, πουλερικά, κόκκινο κρέας και οτιδήποτε τεχνητό, επεξεργασμένο και με πρόσθετα χημικά σχεδόν λείπουν από μια μακροβιοτική προσέγγιση.
Τα προϊόντα ολικής και οι «ζωντανές» τροφές πιστεύεται πως φέρουν άφθονη ενέργεια και ο τόπος που μεγάλωσαν οι τροφές αυτές, αλλά και το πως μαγειρεύτηκαν, επηρεάζουν μεταξύ άλλων τον τρόπο που αυτή η ενέργεια θα ρέει στο σώμα. Όταν κάποιος τρώει, η ενέργεια μεταφέρεται στο σώμα και αλλάζει τον τρόπο που νιώθει. Η επιλογή υδατανθράκων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, η κατανάλωση νατρίου μαζί με ποτάσσιο και η κατανάλωση όξινων τροφών μαζί με αλκαλικές τροφές βοηθούν να διατηρηθεί η ισορροπία και η υγεία.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι κανόνες που συνοδεύουν τη μακροβιοτική διατροφή. Για παράδειγμα, το Kushi Institute, που εδρεύει στη Μασαχουσέτη, προτείνει την μάσηση της κάθε μπουκιάς τουλάχιστον 50 φορές και απορρίπτει το μαγείρεμα σε ηλεκτρικούς φούρνους και φούρνους μικροκυμάτων. Αντίθετα, ενθαρρύνει το μαγείρεμα σε πήλινα σκεύη, σε μαντέμια και σε ανοξείδωτα τηγάνια και κατσαρόλες. Άλλες προσεγγίσεις μπορεί να φτάσουν μέχρι και τον διαλογισμό.
Πόσο εύκολο είναι να την ακολουθήσει κανείς;
Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες, ιδιαίτερα σήμερα στην Ελλάδα (μπορεί να φημίζεται η χώρα μας για τη Μεσογειακή διατροφή που σε κάποια μέρη επικαλύπτεται με την μακροβιοτική διατροφή, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ακολουθείται τόσο συχνά) είναι ο αποκλεισμός τροφών ζωικής προέλευσης.
Άνεση: Δεν είναι και η ευκολότερη διατροφή που μπορεί να συναντήσει κανείς. Θα πρέπει να ψάξετε μακροβιοτικές συνταγές και να τις μαγειρέψετε με έναν «μακροβιοτικό» τρόπο. Θα πρέπει να ξεχάσετε τον φούρνο μικροκυμάτων ή/και να αντικαταστήσετε τα σκεύη σας. Εξαρτάται από το πόσο αυστηρά θέλετε να την ακολουθήσετε.
Συνταγές: Θα βρείτε πολλές συνταγές αν ψάξετε στην Google. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε ένα βιβλίο με συνταγές μακροβιοτικής διατροφής αν θέλετε περισσότερες προτάσεις.
Φαγητό έξω: Είναι δυνατόν να φάτε έξω, αλλά ίσως χρειαστεί να κάνετε την έρευνά σας για το πού θα πάτε. Σύμφωνα με την μακροβιοτική προσέγγιση, καλό είναι να παραγγέλνετε απλά γεύματα όταν τρώτε έξω, όπως για παράδειγμα ζυμαρικά με σκόρδο και ελαιόλαδο, μπρόκολο και πράσινη σαλάτα. Επίσης, θα πρέπει να ξεχάσετε την «ισορροπία» του γεύματος, εκτός αν γνωρίζετε που μεγάλωσαν οι πρώτες ύλες.
Αλκοόλ: Η κατανάλωση ή όχι αλκοόλ είναι ένα θέμα που επίσης πρέπει να σκεφτείτε. Γενικά, πάντως, δεν ενθαρρύνεται σε μια μακροβιοτική διατροφή.
Χρόνος: Θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να σχεδιάστε, να ψωνίσετε και να ετοιμάσετε τα γεύματά σας.
Γεύση: Εσείς είστε οι σεφ, οπότε αν κάτι δεν έχει καλή γεύση… ξέρετε σε ποιόν να απευθυνθείτε!
***  Κοιμηθείτε με την αριστερή πλευρά, κάνει καλό στην υγεία!
Γνωρίζετε ότι η θέση του ύπνου επηρεάζει την πέψη σας;
Η τεχνική αυτή συναντάται στην ιστορία και χρησιμοποιήθηκε ακόμη και στους αρχαίους χρόνους, όταν οι μοναχοί ξάπλωναν για 10 λεπτά μετά από κάθε γεύμα για να βελτιώσουν την πέψη τους.
Υπάρχει επίσης μια άλλη ενδιαφέρουσα παράδοση που συστήνεται τόσο από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική (Ayurvedic) όσο και την Ινδική εναλλακτική ιατρική.
Και αυτή είναι να κοιμάστε με την αριστερή πλευρά.
Ίσως αναρωτιέστε ποιος είναι ο λόγος γι 'αυτό και πώς αυτή η θέση ύπνου επηρεάζει την πέψη;
Λοιπόν ο λόγος είναι πολύ απλός.
Το θέμα είναι ότι η αριστερή πλευρά του σώματος είναι η κύρια λεμφική πλευρά.
Το μεγαλύτερο μέρος του υγρού της λέμφου του σώματος μετακινείται εντός του θωρακικού αγωγού, ο οποίος βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.
Και δεν είναι μόνο αυτό, το λεμφικό υγρό το οποίο μεταφέρει γλυκόζη, πρωτεΐνες και άλλους μεταβολίτες (προιόντα μεταβολισμού) και προιόντα αποβλήτων καθαρίζεται από τους λεμφαδένες και καταλήγει στην αριστερή πλευρά της καρδιάς.

***  ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΧΟΝΔΡΩΣΗ
Αλάτι και λάδι: τα φάρμακα
Η θεραπεία της osteochondrosis είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατη θεραπεία. Σας προτείνω να δοκιμάσετε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Μετά την εφαρμογή του, δεν θα αισθανθείτε πόνο για αρκετά χρόνια.
Είναι ένα μείγμα μασάζ που είναι ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ με ακατέργαστο φυτικό λάδι και το αλάτι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το θαλασσινό νερό).
Φαρμακευτικού μίγματος αμέσως την προετοιμασία για όλη τη διάρκεια της φαρμακευτικής αγωγής. Θα χρειαστούν 10 κουταλιές της σούπας αλάτι και 20 κουταλιές της σούπας λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο).
Το φαρμακευτικό ένωσης για την θεραπεία της οστεοχόνδρωση.
Προετοιμασία:
Αλάτι και λάδι μίγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Κλείσιμο. Μετά από λίγες μέρες θα έχετε ένα ελαφρύ μείγμα.
Εφαρμογή:
Κάθε πρωί θα πρέπει να λιπαίνονται με έντονη μασάζ, τους αυχενικούς σπονδύλους σε χώρους όπου αισθάνεστε πόνο. Αρχικά μασάζ 2-3 λεπτά, κάθε μέρα προσθέτοντας άλλα 2-3 λεπτά, οδηγώντας τελικά το χρόνο μασάζ για 20 λεπτά. Μετά το τέλος του μασάζ, τυλίξτε το λαιμό με ενα υγρό, ζεστό πανί.
Κατά την εφαρμογή των διαδικασιών αυτών μπορεί να προκαλέσει ελαφρό ερεθισμό του δέρματος. Ως εκ τούτου, μετά το τέλος του μασάζ, σκουπίστε το δέρμα με ένα στεγνό πανί και πασπαλίστε με σκόνη για παιδιά.
Ως αποτέλεσμα των μαθημάτων 10-ημερών της θεραπείας διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την μυϊκή αναγέννηση του χόνδρου και του ιστού των οστών. Μετά από 8-10 διαδικασίες έχουμε παρατηρήσει μια ριζική αλλαγή.
Επαναφέρει τη ροή του αίματος στην περιοχή του λαιμού της σπονδυλικής στήλης, εξαφανίζονται πονοκεφάλους και βελτιώνει την όραση . Αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι το σώμα είναι απαλλαγμένο από την τοξίνη, η οποία με τη σειρά της ομαλοποίηση του μεταβολισμού.
Στη διαδικασία του καθαρισμού μπορεί να αισθάνεσται λίγο υπνηλία ή ζάλη. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Κατά κανόνα, η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας με τον τρόπο αυτό ρέει χωρίς παρενέργειες, και παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

*** Ρόφημα τσουκνίδας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας!
Η τσουκνίδα είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ευεργετικά βότανα για την υγεία μας. Περιέχει βιταμίνες C, E, Α, B, K, Β2, β-καροτένιο, ιχνοστοιχεία, μέταλλα που είναι σημαντικά στην ενίσχυση και προαγωγή της υγείας των μυών, των οστών και νεύρων όπως το κάλιο, το πυρίτιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφορικά άλατα και ένα μεγάλο αριθμό αμινοξέων.
Το ευεργετικό ρόφημα τσουκνίδας είναι τονωτικό και αντιφλεγμονώδες και χάρη στις διουρητικές ιδιότητες της τσουκνίδας βοηθάει στην απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
Η τσουκνίδα επίσης είναι αποτελεσματική στην αποβολή των τοξίνων από τον οργανισμό και η περιεκτικότητα της σε σεροτονίνη και ακετυλοχολίνη δύο φυσικά κατασταλτικά της όρεξης που βοηθάνε στην απώλεια βάρους.
Με την καθημερινή κατανάλωση του ροφήματος τσουκνίδας σε συνδυασμό με υγιεινή διατροφή και άσκηση θα δείτε μεγάλη διαφορά στο σωματικό σας βάρος και σημαντική βελτίωση καθώς και διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού σας.
Ρόφημα τσουκνίδας για απώλεια βάρους και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
 ΥΛΙΚΑ:
2 κουταλιές φύλλα τσουκνίδας φρέσκα ή 1 κουταλάκι τσουκνίδα αποξηραμένη
1 κούπα βραστό νερό
Χυμό από φρέσκο λεμόνι
***  Εναλλακτικές αποδεδειγμένες θαυματουργές θεραπείες που θάφτηκαν από τις φαρμακοβιομηχανίες
Τα τελευταία χρόνια ανθεί η εναλλακτική ιατρική, ως σύνολο μεθόδων που κείνται πέρα από την κατεστημένη επιστημονική ιατρική και εμφανίζουν συγγένεια με θεραπευτικές μεθόδους που απαντούν στις παραδοσιακές κοινωνίες.
Ανάλογη άνθηση γνωρίζει και η θαυματουργική ιατρική, ενώ η εμπιστοσύνη του κοινού στις εναλλακτικές μορφές θεραπείας παρουσιάζεται αυξημένη. Στο άρθρο αυτό καταγράφονται οι σημαντικότερες μορφές της εναλλακτικής ιατρικής, εξετάζεται η κατά περίπτωση θεραπευτική και επιστημονική αξία τους από την άποψη της συμβατικής ιατρικής και επιχειρείται μια ανίχνευση των αιτιών που εξηγούν την άνθησή της.
Το συμπέρασμα είναι ότι οι μέθοδοι εναλλακτικής θεραπείας παρουσιάζουν ευρεία διάδοση και ότι εκτείνονται από θεραπευτικές μεθόδους που προσομοιάζουν με αυτές της συμβατικής ιατρικής (και που ενδεχομένως θα είχε κάποια αξία η εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη τους) έως μεθοδεύσεις οργανωμένης εξαπάτησης το κοινού και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, που θα ήταν χρήσιμο να αποκαλυφθούν προς όφελος τόσο της επιστήμης όσο και των ασθενών.
Στο τέλος ενός αιώνα που σήμανε το θρίαμβο της τεχνολογίας και στις απαρχές ενός νέου αιώνα που υπόσχεται ακόμη περισσότερους τεχνολογικούς θριάμβους, ιδίως στο πεδίο των βιοϊατρικών επιστημών, η εναλλακτική ιατρική όχι μόνο επιβιώνει αλλά και αναπτύσσεται παράλληλα με τη συμβατική επιστημονική ιατρική, αν όχι σε βάρος της. Σχεδόν στο σύνολό της η επιστημονική κοινότητα έχει υποβαθμίσει την αξία της εναλλακτικής ιατρικής, αν δεν έχει κατηγορήσει ανοιχτά τους φορείς της ως επικίνδυνους απατεώνες. Ωστόσο, δε λείπουν οι επιστημονικές φωνές που αναγνωρίζουν κάποια συμβολή των εναλλακτικών θεραπευτών στην αποκατάσταση της υγείας των ασθενών, τουλάχιστον σε ότι αφορά ορισμένες μορφές εναλλακτικής ιατρικής.
Η στάση του κοινού εμφανίζεται διαφοροποιημένη: από τη μία πλευρά, η πλειοψηφία, των μη ειδικών, στις αναπτυγμένες κυρίως κοινωνίες, δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο την επιστημονική ιατρική και να θεωρεί την εναλλακτική ιατρική, μερικώς αν όχι στο σύνολό της, μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια εξαπάτησης των ασθενών και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου. Από την άλλη, διαρκώς περισσότεροι ασθενείς, και στις προηγμένες κοινωνίες, καταφεύγουν στις υπηρεσίες των εναλλακτικών θεραπειών1.
Η αντιφατική αυτή τοποθέτηση απέναντι στην εναλλακτική ιατρική δεν είναι καθόλου νέα. Η εποχή κατά την οποία ο Ιπποκράτης και η σχολή του είχαν ήδη αποκτήσει σπουδαία φήμη (5ος – 4ος αι. π.χ.) ήταν επίσης και μία εποχή ακμής των Ασκληπιείων, των ιερών τεμενών του Ασκληπιού, στα οποία λάμβαναν χώρα θαυματουργικές θεραπείες. Χαρακτηριστική είναι η αριστοφανική διακωμώδησή τους στον «Πλούτο» (388 π.χ.) αλλά και η τελική αναστήλωση του κύρους τους στο ίδιο έργο.
Η σόδα ως φάρμακο
 Πως να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με φυσικό τρόπο και να θεραπευτείτε από άπασες μορφές γρίπης , ίσως ακόμα και από τον καρκίνο !!
Στον σύγχρονο σημερινό κόσμο της ιατρικής η FDA δεν αφήνει τις εταιρείες να πωλούν προϊόντα με ιατρικές ιδιότητες, εκτός εάν έχουν πρώτα δοκιμαστεί με πολύ μεγάλο κόστος ώστε να εγκριθούν ως φάρμακα. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.
Σε ένα φυλλάδιο του 1924 που δημοσιεύθηκε από την Arm & Hammer Soda Company, η εταιρία ξεκινά λέγοντας: «Η αποδεδειγμένη αξία της Arm & Hammer Διττανθρακικής Σόδας ως θεραπευτικού παράγοντα φαίνεται από τα ακόλουθα στοιχεία μιας εξέχουσας προσωπικότητας της ιατρικής που ονομάζεται Δρ Volney S . Cheney, σε επιστολή του προς την Εταιρία Church & Dwight:
«Το 1918 και 1919, ενώ καταπολεμούσα την γρίπη με τις Αμερικανικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας, περιήλθε σε γνώση μου ότι σπανίως κάποιος που είχε αλκαλοποιηθεί με ανθρακικό νάτριο κολλούσε την νόσο, καθώς και ότι όσοι κολλούσαν αλλά έκαναν γρήγορα αλκαλοποίηση είχαν ήπια συμπτώματα.
Το 1925 οι συνιστώμενες δόσεις από την Εταιρεία Arm and Hammer για τα κρυολογήματα και την γρίπη ήταν:
-Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας έξι φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό, κάθε περίπου δύο ώρες.
-Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας τέσσερις φορές από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό, με την ίδια συχνότητα.
-Κατά την τρίτη ημέρα από μισό κουταλάκι σόδας με ένα ποτήρι δροσερό νερό πρωί και βράδυ.
-Στην συνέχεια μισό κουταλάκι σόδα με ένα ποτήρι δροσερό νερό κάθε πρωί μέχρι την αποθεραπεία.
Η μαγειρική σόδα προέρχεται από ένα φυσικό ορυκτό και είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο χρήσιμα προϊόντα. Στην πραγματικότητα, εάν κάνετε αναζήτηση για «μαγειρική σόδα» στην ιστοσελίδα μου, θα βρείτε μια σειρά από λεπτομερή άρθρα με τις πιθανές χρήσεις της, συμπεριλαμβανομένων των:
-Οικιακό καθαριστικό
-Για θεραπεία στο ηλιακό έγκαυμα
-Εναλλακτική λύση για τα τοξικά αποσμητικά σώματος
-Βελτιωτικό επιδόσεων στον αθλητισμό.
Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν, ωστόσο, ότι η μαγειρική σόδα έχει και ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες. Εάν ληφθεί εσωτερικά συμβάλλει στην διατήρηση της ισορροπίας του pH στο αίμα μας. Αυτό είναι πιθανόν το βασικό σκεπτικό πίσω από τις συνιστώμενες χρήσεις του κατά του κρυολογήματος, των συμπτωμάτων της γρίπης, ακόμη και για τον καρκίνο.
Η μαγειρική σόδα ως φυσικό φάρμακο για το κρυολόγημα
 Στο φυλλάδιο τους «Ιατρικές χρήσεις της μαγειρική σόδας» που δημοσιεύθηκε το 1924, ο Δρ Volney S. Cheney αφηγείται κλινικές επιτυχίες του με ανθρακικό νάτριο στο κρύο και την θεραπεία της γρίπης:
Έχω από τότε θεραπεύσει όλες τις περιπτώσεις κρυολογημάτων και γρίπης δίνοντας γενναιόδωρες δόσεις όξινου ανθρακικού νατρίου, και σε πάρα πολλές περιπτώσεις εντός 36 ωρών τα συμπτώματα υποχωρούσαν εντελώς.
Επίσης μέσα στο ιατρείο μου, πριν την δημιουργία του Σωματείου της Γυναίκας και του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών, έκανα χρήση του όξινου ανθρακικού νατρίου ως προληπτικό για το κρυολόγημα, με αποτέλεσμα τώρα να έρχονται πολλές αναφορές που δηλώνουν ότι όσοι έλαβαν σόδα δεν επηρεάστηκαν, ενώ σχεδόν όλοι γύρω τους είχαν γρίπη.
Σύμφωνα με την Materia Medica του Walter Bastedo, το όξινο ανθρακικό νάτριο απαλύνει τους βλεννογόνους και διαλύει την πυκνή βλέννα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά αυτό το φάρμακο, αλλά δεν είναι περίεργο το ότι η διατήρηση σωστής ισορροπία οξέων-βάσεων στο σώμα έχει θετικό αντίκτυπο στην φυσική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. (*Θυμηθείτε εδώ και την αξία της αλκαλικής διατροφής γενικότερα…=σημ τοξότισσας)
Η χρήση της σόδας είναι πολύ εύκολη και είναι ακίνδυνη ακόμα και αν δεν νοιώσετε ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρύου. Απλά διαλύστε το προτεινόμενο ποσό μαγειρικής σόδας σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και πιείτε το.
Περαιτέρω οδηγίες για την λήψη σόδας μπορούν να βρεθούν στο βιβλίο του Mark Sircus «Όξινο ανθρακικό νάτριο/ Θεραπεία του καρκίνου για φτωχούς και πλούσιους» η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στις εκδόσεις Kindle.
Σύμφωνα με τις δασολογικές οδηγίες της Arm & Hammer, να μην υπερβαίνετε τις επτά δόσεις με μισό κουταλάκι ανά ημέρα, και αν είστε πάνω από την ηλικία των 60 ετών μην πάρετε πάνω από τρεις δόσεις με μισό κουταλάκι την ημέρα. Επιπλέον, να μην χρησιμοποιείτε την μέγιστη δοσολογία για περισσότερο από δύο εβδομάδες.
Η Ισχυρή θεραπευτική δύναμη της μαγειρικής σόδας
 Ο Δρ Tullio Simonici και ο Mark Sircus συμβουλεύουν την χρήση μαγειρικής σόδας, ακόμη και για την πιο σοβαρή από τις ασθένειες του: τον καρκίνο!
Δυστυχώς, παρ’ όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η μαγειρική σόδα πράγματι έχει τεράστιες δυνατότητες, όπως η αποτελεσματική και μη τοξική θεραπεία του καρκίνου, η συμβατική ιατρική αρνείται να το δεχθεί, αφού η μαγειρική σόδα δεν θα δώσει ποτέ τεράστια κέρδη για τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Ακόμη χειρότερα, προσπαθούν να δυσφημίσουν ή να καταστρέψουν εντελώς εκείνους που τολμούν να προβάλλουν φθηνές επιλογές θεραπείας όπως η μαγειρική σόδα.
Μην έχετε καμιά αμφιβολία για αυτό: η θεραπεία του καρκίνου είναι το «μπιφτέκι», και για όλες τις περιπτώσεις φαρμάκων θεραπείας φαίνεται να υπάρχει κάπου ένας άγραφος νόμος ότι το φάρμακο θα μελετηθεί και να γίνει δεκτό εφόσον υπάρχει πιθανότητα για μεγάλα κέρδη.
Ο δρ Simoncini, ο οποίος είναι ογκολόγος (ειδικός στον καρκίνο), απομακρύνθηκε από την ιατρική κοινότητα, όταν αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει συμβατικές μεθόδους θεραπείας του καρκίνου και αντί του όξινου ανθρακικού νατρίου.
Αυτό, παρά το γεγονός ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το 99 τοις εκατό του καρκίνου του μαστού και της ουροδόχου κύστης μπορεί να θεραπευθεί σε μόλις έξι ημέρες, χωρίς την χρήση χειρουργικής επέμβασης, χημειοθεραπείας ή ακτινοβολίας, χρησιμοποιώντας απλά μια τοπική συσκευή διείσδυσης (όπως καθετήρα) για να βάλει το διττανθρακικό νάτριο άμεσα με την μολυσμένη περιοχή στον ιστό του μαστού ή στην ουροδόχο κύστη σας!
Στο βιβλίο του «Κερδίζοντας τον πόλεμο με τον Καρκίνο», ο Δρ Sircus γράφει:
«Το όξινο ανθρακικό νάτριο είναι η γρηγορότερη μέθοδος για να την επιστροφή της αλκαλικότητας του σώματος σε κανονικά επίπεδα. Το όξινο ανθρακικό είναι ανόργανο, πολύ αλκαλικό και όπως και άλλες ορυκτές ουσίες, στηρίζει έναν μεγάλο αριθμό βιολογικών λειτουργιών.
Το όξινο ανθρακικό νάτριο συμβαίνει να είναι ένα από τα πιο χρήσιμα φάρμακά μας επειδή η αλκαλική φυσιολογία είναι θεμελιώδους σημασίας για την ζωή και την υγεία».
Πολλές χημειοθεραπείες πράγματι περιλαμβάνουν σόδα για την προστασία των νεφρών του ασθενούς, την καρδιά και του νευρικού συστήματος. Έχει ειπωθεί ότι η χημειοθεραπεία χωρίς την ταυτόχρονη χορήγηση σόδας θα μπορούσε ενδεχομένως να σας σκοτώσει επί τόπου.
Θα μπορούσε, λόγω της ανάμειξης δηλητηρίων με μαγειρική σόδα, οι βελτιώσεις που παρατηρήθηκαν να είναι αποτέλεσμα της μαγειρικής σόδας και όχι των τοξικών δηλητηρίων; Ο δρ Sircus πιστεύει ότι θα μπορούσε.
«Δεν υπάρχουν μελέτες που να χωρίζουν τις επιπτώσεις της σόδας από τα τοξικά φάρμακα της χημειοθεραπείας και ούτε θα υπάρξουν ποτέ», λέει. Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο: Ογκολόγος θεραπεύει τον καρκίνο με μαγειρική σόδα
 ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ (H2O2)Η απαγορευμένη πανάκεια
 Η άγνωστη «θαυματουργή» θεραπεία
 Το γνωστό οξυζενέ (*ΠΡΟΣΟΧΗ δεν μιλάμε για αυτό της φαρμακευτικής χρήσης ή των κομμωτηρίων! υπάρχει ειδική αραιωμένη μορφή του 35 τοις εκατό, για εσωτερική χρήση/ σημ. τοξότισσας) φαίνεται να συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος ασθενειών. Παρόλο όμως, που αρκετοί επιστήμονες πραγματοποιούν αποκαλυπτικές μελέτες για τις ιαματικές του ιδιότητες, τα συμπεράσματά τους υποβαθμίζονται συστηματικά από το ιατροφαρμακευτικό σύστημα…
Πριν από 170 χρόνια, όταν η Ινδία ήταν ακόμα βρετανική αποικία, οι αυτόχθονες έπιναν νερό, μέσα στο οποίο διέλυαν μικρές ποσότητες υπεροξειδίου του υδρογόνου για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη ποικιλία ασθενειών από πιο ήπιες, όπως η γρίπη, έως σοβαρότερες ασθένειες, όπως η χολέρα και η μαλάρια. Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου θεραπείας ήταν τόσο θετικά, ώστε θεωρήθηκε ότι η διάδοση της θα επηρέαζε το εμπόριο χημικών φαρμάκων που είχε αρχίσει τότε να καθιερώνεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Για να αντιμετωπίσουν την απειλή, οι βρετανικές Αρχές προσέλαβαν έναν ρεπόρτερ, ο οποίος -προσποιούμενος τον γιατρό «κατασκεύασε» μια ιστορία για ένα παιδί που πέθανε εξαιτίας εγκεφαλικής βλάβης, ύστερα από τη λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου.
Το γεγονός ότι η είδηση προήλθε από έναν «ειδικό» επηρέασε καθοριστικά τους Ινδούς, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τη χρήση του Η2Ο2 και να στραφούν στα βρετανικά φαρμακευτικά σκευάσματα (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healingvirtually all diseases).
Επρόκειτο για το πρώτο χτύπημα εναντίον μιας πολλά υποσχόμενης θεραπευτικής μεθόδου, η οποία από τότε καταπιέζεται συστηματικά από το φαρμακοκεντρικό ιατρικό μοντέλο.
Πολλοί επιστήμονες (Willhelm, Warburg, Oliver, Holman, Farr, Barnard,Palthe, McCabe, Cummings) υποστηρίζουν ότι τα θεραπευτικά οφέλη της είναι πολύ σημαντικά για όλες σχεδόν τις ασθένειες, μετατρέποντας τη σε πανάκεια χωρίς προηγούμενο και, μάλιστα, με μηδενικό κόστος!
Μεταξύ αυτών, κάποιοι την εφαρμόζουν ως εναλλακτική μέθοδο θεραπείας αφού η κλασική Ιατρική αρνείται να τη συμπεριλάβει στις καθιερωμένες πρακτικές της και η επιστημονική κοινότητα δεν χρηματοδοτεί επίσημες έρευνες για την αποτελεσματικότητα της.
Οξυγόνο: το κλειδί για έναν υγιή οργανισμό
 Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70%-80% από νερό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου (89%) είναι οξυγόνο. Σχεδόν όλη η βιολογική ενέργεια του ανθρώπου πηγάζει από αυτό το δομικό στοιχείο, χάρη στο οποίο ο οργανισμός παραμένει ζωντανός και σε καλή κατάσταση. Και απόδειξη είναι το ότι ένας άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει εβδομάδες χωρίς φαγητό, αρκετές μέρες χωρίς νερό, αλλά μόνο λίγα λεπτά χωρίς οξυγόνο.
Ο θεμελιώδης ρόλος του για τη διατήρηση της ζωής οδήγησε πολλούς επιστήμονες να μελετήσουν το ίδιο το οξυγόνο, καθώς και τη σχέση που μπορεί να έχει η έλλειψη του με την εμφάνιση ασθενειών, αλλά και την πιθανή αξιοποίηση του για την ανάκτηση της υγείας.
Το γενικότερο συμπέρασμα που προκύπτει από το σύνολο των μελετών είναι ότι η πρωταρχική αιτία των περισσότερων ασθενειών συνδέεται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό με την ανεπαρκή παρουσία του, κυρίως σε κυτταρικό επίπεδο, και ότι η ενίσχυση του οργανισμού με επιπλέον οξυγόνο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την πρόληψη ή καταπολέμηση της παθογένειας(Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healingvirtually all diseases).
Μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις για τη δύναμη του οξυγόνου στη θεραπευτική διαδικασία πραγματοποιήθηκε το 1931.
Ο Δρ. Otto Warburg κέρδισε το βραβείο Νόμπελ στη Φυσιολογία και Ιατρική, όταν απέδειξε ότι οι ιοί δεν μπορούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν σε περιβάλλοντα πλούσια σε οξυγόνο, επειδή είναι αναεροβικοί. Επιπλέον, ο Warburg μέσω των πειραμάτων του διαπίστωσε ότι η αφαίρεση οξυγόνου από το κύτταρο κατά 35%, το μετατρέπει σε καρκινικό.
Υποστήριξε ότι η βασική αιτία του καρκίνου είναι η ανεπαρκής οξυγόνωση των κυττάρων και ότι, αν αντιστρέψουμε αυτό το δεδομένο, ο καρκίνος θα μπορούσε να νικηθεί (Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer, 30/6/1966).
Μετέπειτα μελέτες του ίδιου του Warburg και άλλων επιστημόνων συμπέραναν ότι σχεδόν όλες οι τοξίνες και τα βακτήρια εξουδετερώνονται σε περιβάλλοντα πλούσια σε οξυγόνο (OttoWarburg, The prime cause and prevention of cancer).. Κάποιες από τις θεραπείες που αναπτύχθηκαν με κεντρικό γνώμονα την παραπάνω διαπίστωση ονομάστηκαν «οξειδωτικές» γιατί, από τη μια, προκαλούν οξείδωση των προσβεβλημένων από βλαβερούς μικροοργανισμούς κυττάρων και, από την άλλη, θωρακίζουν τα υγιή κύτταρα οξυγονώνοντας τα.
Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (Η2O2) συγκαταλέγεται σε αυτές και, μαζί με το όζον (Ο2), συνιστούν τις βίο-οξειδωτικές θεραπείες. Ο μηχανισμός δράσης τους είναι παρόμοιος: όταν διαλύονται μέσα στο σώμα, απελευθερώνουν το επιπλέον άτομο οξυγόνου που εμπεριέχεται στη μοριακή τους σύνθεση, δημιουργώντας ένα καλά οξυγονωμένο περιβάλλον που έχει διπλή αποστολή: την πρόληψη και τη θεραπεία.
Ωστόσο, η ιατρική και φαρμακευτική βιομηχανία επιμένουν να μην εκμεταλλεύονται αυτές τις θεραπευτικές λύσεις προφανώς επειδή δεν τους δίνεται κανένα οικονομικό κίνητρο. Τόσο το όζον όσο και το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ουσίες που δεν μπορούν να πατενταριστούν και το κόστος παρασκευής τους είναι εξαιρετικά χαμηλό.
Επιπλέον, αν η θεραπευτική δράση τους αφορά όντως στο σύνολο των ασθενειών, τις μετατρέπει σε απειλή για την καθιερωμένη βιομηχανία ακριβών συμπτωματικών φαρμάκων και πολυδάπανων ιατρικών πρακτικών. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που το σύστημα δεν χρηματοδοτεί και επίσημες έρευνες που θα αποδείκνυαν την αξία τους (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healingvirtually all diseases).
Μια παντοδύναμη θεραπευτική λύση με άγνωστη ιστορία
 Πρωτοπόρος στην εκμετάλλευση αυτής της θεραπείας, της οποίας θεωρείται και πατέρας, υπήρξε ο δρ. Richard Willhelm. Κατά τη δεκαετία του 1940, ίδρυσε, τον οργανισμό Επιμορφωτικού Ενδιαφέροντος για το Υπεροξείδιο του Υδρογόνου (ECHO) θέλοντας να διαδώσει τα θεραπευτικά οφέλη του. Ο ίδιος το χρησιμοποίησε σε ασθενείς, βλέποντας πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε δερματικά προβλήματα, πολιομυελίτιδα και διανοητικές ανωμαλίες που προκύπτουν από βακτηριακές μολύνσεις.
Προτού το ανακαλύψει ο Willhelm, ο βρετανός γιατρός Τ. Η. Oliver το είχε χορηγήσει πρώτος με ενδοφλέβιες ενέσεις σε 25 ασθενείς που έπασχαν από πνευμονία. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό: το ποσοστό θνησιμότητας από την ασθένεια έπεσε από το 80% στο 48% και η ενδοφλέβια έγχυση υπεροξειδίου του υδρογόνου έγινε το μυστικό όπλο αντιμετώπισης της επιδημίας πνευμονίας που ξέσπασε λίγο μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου
 Το 1950, ο Δρ. Reginald Holman διεξήγαγε πειράματα, στα οποία χορηγούσε υπεροξείδιο του υδρογόνου 0,45%, διαλυμένο στο νερό, το οποίο στη συνέχεια έπιναν ποντίκια με καρκινικούς όγκους. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του, οι όγκοι εξαφανίστηκαν τελείως εντός ενός διαστήματος μεταξύ 15 και 60 ημερών (Madison Cavanaugh, Theone-minute cure: The secret to healing virtually all diseases).
Πρόκειται για ελάχιστες περιπτώσεις της άγνωστης ιστορίας της θεραπευτικής δύναμης της ουσίας, οι οποίες αναφέρονται στο βιβλίο τηςMadison Cavanaugh The one-minute cure: The secret to healingvirtually all diseases (Η θεραπεία του ενός λεπτού: το μυστικό για να γιατρέψεις σχεδόν όλες τις ασθένειες). Στο ίδιο βιβλίο έχουν συγκεντρωθεί και οι γνώμες ειδικών επιστημόνων που υποστηρίζουν τις εκπληκτικές ιδιότητες του υπεροξειδίου του υδρογόνου και γενικότερα των βίο-οξειδωτικών θεραπειών σε όλο το φάσμα των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης, και της τριπλής μάστιγας: AIDS, καρκίνος και καρδιακά προβλήματα.
Το 1993, ο Αμερικανός ερευνητής Δρ. Charles H. Farr προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ στην Ιατρική, για την εργασία του σχετικά με την ευεργετική δράση του Υπεροξειδίου του Υδρογόνου στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Συμφωνά με την έρευνα του, τα κοκκιοκύτταρα (είδος λευκών αιμοσφαιρίων) παράγουν την ουσία που αμύνεται εναντίον βακτηρίων, παρασίτων και ζυμομυκήτων που προσβάλουν τον οργανισμό, ρυθμίζει τις ορμόνες και το σάκχαρο του αίματος, και αποτελεί απολυμαντικό, αντισηπτικό και οξειδωτικό παράγοντα (C. Η. Farr, The therapeutic use of H2O2, Townsend letterfor Doctors, 1987).
Ο Δρ. David G. Williams, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες φυσικών θεραπειών, αναφέρει: « Ο αρχικός σκεπτικισμός μου για τη θεραπευτική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου με οδήγησε σε ενδελεχή έρευνα, κλινική εργασία και πειραματισμό. Καταλαβαίνω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων πιθανότατα δεν θα πειστεί ποτέ, ωστόσο εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το H2O2 είναι ασφαλές, διαθέσιμο και με εξωφρενικά μικρό κόστος. Αλλά το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι λειτουργεί!»
(David G. Williams, The many benefits of hydrogen peroxide, 17/7/2003)
Ο παθολόγος William C. Douglas προσθέτει ότι η ουσία «μπορεί να χορηγηθεί σχεδόν σε κάθε παθολογική περίπτωση, συχνά με εξαιρετικά αποτελέσματα» (William C. Douglas, MD, Hydrogen Peroxide: MedicalMiracle, Second opinion publishing, 1996).
Ο δρ. Kurt Donsbach γράφει σε άρθρο του στο περιοδικό Alternativesότι μια ουγκιά υπεροξειδίου του υδρογόνου 35%, διαλυμένη σε ένα γαλόνι νερό, βοηθά στην καλύτερη αναπνοή όσων πάσχουν από εμφύσημα και καρκίνο του λάρυγγα, αν ψεκάζεται στον χώρο που διαβιούν. (Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret tohealing virtually all diseases). Ο ίδιος αναφέρεται με ενθουσιασμό και στην αξιοποίηση της θεραπείας με H2O2 για την καταπολέμηση του καρκίνου (www. alkalizeforhealth.net/oxygen.htm).
Το 1986, ο γνωστός καρδιοχειρουργός Christiaan Barnard, φημισμένος για το γεγονός ότι πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς, άρχισε να συστήνει τη θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ασθενείς, αφού πρώτα την εφάρμοσε ο ίδιος για να θεραπεύσει την αρθρίτιδα και άλλες ασθένειες που συνοδεύουν το γήρας και έμεινε έκπληκτος με το αποτέλεσμα. Ωστόσο, ο Barnard γελοιοποιήθηκε σε τέτοιο βαθμό από την ιατρική κοινότητα, ώστε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει κάθε σχέση του με τη θεραπεία για να διασώσει τη φήμη και τη δουλειά του (Madison Cavanaugh, The one-minutecure: The secret to healing virtually all diseases).
Η λύση για τον αλκοολισμό
 Ο αλκοολισμός είναι μια χρόνια ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται προοδευτικά και σχετίζεται με την αδυναμία του ατόμου να ελέγξει την κατανάλωση αλκοόλ, η τοξική επίδραση του οποίου επηρεάζει την κυτταρική αναπνοή. Ως αποτέλεσμα, δημιουργεί καθεστώς ανεπάρκειας οξυγόνου στους σωματικούς ιστούς οδηγώντας σε ιστοτοξική υποξία, κατά την οποία οι ιστοί και τα κύτταρα αδυνατούν να εκμεταλλευτούν και να μεταβολίσουν το οξυγόνο από το αίμα.
Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους μέθη που, στην περίπτωση του αλκοολικού, παρατείνεται σε χρόνο και σταδιακά καταβάλλει τον οργανισμό. Το γεγονός ότι οι βαθιές εισπνοές βοηθούν να ξεμεθύσουμε πιο γρήγορα αποτελεί ένδειξη του καταλυτικού ρόλου που έχει το οξυγόνο στην αποτοξίνωση του οργανισμού από το αλκοόλ.
Ο Δρ. P.M. Van Wulffren Palthe εργάστηκε με άτομα που έπασχαν από αλκοολισμό και διαπίστωσε ότι η στοματική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου ανέστειλε την επιθυμία τους για αλκοόλ και τους βοήθησε να θεραπευτούν από τον εθισμό τους. Σύμφωνα με τον ίδιο ,πρόκειται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του αλκοολισμού, γιατί μπορεί να ανατρέψει την ανεπαρκή οξυγόνωση των ιστών και των κυττάρων που σχετίζεται με την προοδευτική εκδήλωση της ασθένειας (Madison Cavanaugh, The one-minute cure:The secret to healing virtually all diseases).
Προάσπιση της υγείας του εγκεφάλου και της διάθεσης
 Όσοι ζουν σε μεγαλουπόλεις εμφανίζουν συχνά μεταβολές στη διάθεση τους και ατονία στις εγκεφαλικές τους λειτουργίες κατά τη διάρκεια της μέρας. Αυτό οφείλεται, εν πολλοίς, στον κακής ποιότητας αέρα που εισπνέουν, ο οποίος δεν προσφέρει επαρκή ποσότητα οξυγόνου.
Η καθημερινή ελλειμματική οξυγόνωση του οργανισμού γενικότερα, και ειδικότερα του εγκεφάλου, δημιουργεί πολλές εγκεφαλικές ψυχολογικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, ατονία, ευερεθιστότητα, αδιαθεσία και εξασθένιση των πνευματικών ικανοτήτων, όπως η μνήμη, η συγκέντρωση, η κριτική ικανότητα και η καθαρή σκέψη.
Τα τελευταία χρόνια, η φαρμακευτική βιομηχανία έχει χτίσει γύρω από αυτά τα -ανεξήγητα για την ίδια- συμπτώματα μια ολόκληρη αυτοκρατορία ασθενειών που «κατασκευάστηκαν» και διαδόθηκαν, για να προωθήσουν νέου τύπου φάρμακα διάθεσης και συμπεριφοράς. Η προπαγάνδα που στήθηκε γύρω από αυτές τις ασθένειες οδήγησε στην αποδοχή τους από τον σύγχρονο άνθρωπο, που εκπαιδεύεται να θεωρεί το χάπι πανάκεια για κάθε περίπτωση.
Ο Δρ. Ed McCabe υποστηρίζει ότι η συστηματική λήψη υπεροξειδίου του υδρογόνου αρκεί για να συμπληρωθεί η απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργεί σωστά και να μας τροφοδοτεί με ενέργεια και καλή διάθεση. Εξίσου ευεργετικό αποδεικνύεται για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και την ενίσχυση των πνευματικών μας ικανοτήτων, ακόμα και του βαθμού ευφυΐας μας (Ed McCabe, Flood your body with oxygen : therapy for our pollutedworld, Energy puplications, 2003).
Απαλλαγή από τις περιοδοντικές επεμβάσεις
 Ο Δρ. Paul Cummings δίδασκε περιοδοντικές χειρουργικές τεχνικές στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνα, προτού ανακαλύψει ότι με το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορούσε να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα. Στους 1000 ασθενείς στους οποίους εφάρμοσε αυτή τη θεραπεία, το 98% ξεπέρασε το περιοδοντικό του πρόβλημα χωρίς τη βοήθεια επέμβασης. Ο Δρ. Cummings υποστηρίζει ότι οι δυνατότητες της ουσίας στην οδοντιατρική είναι συναρπαστικές και ότι οι συνάδελφοι του επιστήμονες πρέπει να αναγνωρίσουν την υπεροχή της, συγκριτικά με τις χειρουργικές επεμβάσεις (Jane E. Brody, Nonsurgical therapies for gums spurs aide debate, New York Times,23/3/1982).
Στην πραγματικότητα, το Η2Ο2 χρησιμοποιείται ήδη στην οδοντιατρική διαδικασία λεύκανσης των δοντιών – μια υπηρεσία υψηλού κόστους για τους ενδιαφερόμενους. Επιπλέον, περιέχεται και στις εμπορικές οδοντόκρεμες που υπόσχονται λαμπερό χαμόγελο, οι οποίες όμως έχουν ενοχοποιηθεί για μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες στη στοματική υγιεινή, εξαιτίας των υπόλοιπων χημικών συστατικών τους. Σύμφωνα με όσα αναγράφει η συγγραφέας Madison Cavanaugh στο βιβλίο της, αρκεί να βουρτσίζει κανείς τα δόντια του με υδάτινο διάλυμα που περιέχει 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου, για να έχει λευκή και υγιή οδοντοστοιχία και ούλα, ξοδεύοντας ελάχιστα χρήματα.
Η «γκετοποίηση» της εναλλακτικής θεραπευτικής
 Οι βίο-οξειδωτικές θεραπείες και γενικότερα οι θεραπευτικές πρακτικές που εστιάζουν στην ενεργή δράση του οξυγόνου θεωρούνται εναλλακτικές και ως τέτοιες αντιμετωπίζονται από το καθιερωμένο σύστημα – συχνά με καχυποψία ως προς την ποιότητα και αποτελεσματικότητα τους.
Φυσικά, η αξία του οξυγόνου αναγνωρίζεται και από την κλασική Ιατρική. Το περίεργο, όμως, είναι ότι το αξιοποιεί επιλεκτικά και με… μέτρο: χρησιμοποιείται, δηλαδή, συμπληρωματικά για να διευκολύνει ασθενείς που αδυνατούν να απορροφήσουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου μέσω της αναπνοής τους.
Το υπερβατικό οξυγόνο χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει δηλητηριάσεις από διοξείδιο του άνθρακα, γάγγραινα με εκπομπή αερίων και αεροεμβολισμό (νόσο του δύτη). Ακόμα, εφαρμόζεται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Στις εντατικές των νοσοκομείων, ασθενείς που χαροπαλεύουν παραμένουν ζωντανοί, χάρη στο οξυγόνο που παίρνουν μέσω μηχανικής υποστήριξης.
Ακόμα και η παραγωγή ορισμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του οξυγόνου. Για παράδειγμα, οι περισσότερες συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο, συμπεριλαμβανομένων της χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας, αλλά και φαρμάκων, επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα με οξυγόνο για να τα εξουδετερώσουν. Ωστόσο, όλα τα συμβατικά φάρμακα συνοδεύονται από πλήθος παρενεργειών, γεγονός που μακροπρόθεσμα τα καθιστά ζημιογόνα για το σύνολο του οργανισμού.
Έχοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, τίθενται κάποια ερωτήματα:
• Αφού η επιστήμη αναγνωρίζει τη δύναμη του οξυγόνου στη θεραπευτική διαδικασία, γιατί περιορίζει τη χρήση του μόνο σε κάποιες περιπτώσεις και δεν μελετά την αξιοποίηση του σε άλλες;
• Γιατί αγνοούνται τα πρωτοφανή συμπεράσματα ανεξάρτητων ερευνητών, εκ των οποίων κάποιοι χαρακτηρίζουν το οξυγόνο -και δη, το υπεροξείδιο του υδρογόνου- ως θεραπευτική λύση για κάθε ασθένεια;
• Γιατί, σε τελική ανάλυση, σνομπάρεται η εναλλακτική Ιατρική, η οποία τολμά να εφαρμόσει νέες μεθόδους θεραπείας όπως η παραπάνω, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε πολύ θετικά αποτελέσματα; Το σχέδιο είναι πολύ καλά οργανωμένο και έχει ως πυρήνα την εμπορευματοποίηση των ασθενειών. Ο ιστός που έχει πλεχτεί γύρω από αυτή επιβιώνει μέσω ουσιών και διαδικασιών που πωλούνται ακριβά για να καταστείλουν μεμονωμένα συμπτώματα, χωρίς να επιφέρουν ίαση.
Ότι ξεφεύγει από τον παραπάνω κανόνα, και κυρίως ότι μοιάζει να τον απειλεί, καταστέλλεται ή γελοιοποιείται. Στην καλύτερη περίπτωση, γκετοποιείται σε μια κατηγορία που ονομάζεται «εναλλακτική», προκειμένου να ξεχωρίζει από το επίσημο, πέραν πάσης υποψίας, δόγμα και να ελέγχεται ευκολότερα από αυτό.
Πηγές
• Madison Cavanaugh, The one-minute cure: The secret to healing virtually all diseases · Alkalize For Health/Oxygen/Cancer Alternatives( www.alkalizeforhealth.net/oxygen.htm) · Otto Warburg, The prime cause and prevention of cancer, Lake Constance, Germany, 30/6/1966 · C. H. Fair, The therapeutic use of H202, Townsend letter for Doctors,1987 · David G. Williams, The many benefits of hydrogen peroxide,17/7/2003 · William C. Douglas, MD, Hydrogen Peroxide: Medical Miracle, Atlanta, Georgia : Second opinion publishing, 1996 ·EdMcCabe, Flood your body with oxygen: therapy for our polluted world, Miami Shores, Florida: Energy puplications, 2003 · Για τιςβιοοξειδωτικές θεραπείες: prostatecancerinfolink.nin g.corri/…/is-the-i-minute-cure-by -Non surgical therapies for gums spurs aide debate,Jane E. Brody, 23/3/1982, New York Times · Earth Clinic, LLC,Hydrogen peroxide inhalation method, 2008 · Walter Grotz, Education concern for hydrogen peroxide, Newsletter on oxygen therapy, Delano, MN 55328 · Peroxide of hydrogen as a remedial agent, Journal of the American Medical Association, 4/3/1988, vol.259,no. 9, p.1279,3/3/1988, vol. X, no.9, p.262-5)
• Hydrogen peroxide release from human blood platelets, Biochimica et biophysica Acta, 718 (1982), p.21-25 · Hydrogen peroxide mediated killing of bacteria, Molecular & Cellular biochemistry49, 143-9, 1982 · Killing of blood-stage murine malaria parasites by hydrogen peroxide, Infection and immunity, Jan. 1983, p. 456-9 ·Edward H. Goodman, MD, The influence of hydrogen peroxide on hydrochloric acid secretion, Pennsylvania Medical Journal, 1910, vol. XXXIX · Interferon, Journal of Interferon research, vol 3, n. 2, 1983,p.143-151
Θαυματουργή στην πρόληψη αλλά και τη θεραπεία κατά του καρκίνου
 Τι μπορεί να μειώσει τις καλπάζουσες μεταστάσεις του καρκίνου; Η καθημερινή λήψη ασπιρίνης, καταλήγουν οι νέες μελέτες που δημοσιεύτηκαν, στις επιθεωρήσεις “The Lancet” και “The Lancet Oncology”.
Τα ευρήματα των ερευνών επιβεβαιώνουν τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ασπιρίνης αλλά, της προσδίδουν και θεραπευτική δράση! Σε παλαιότερες μελέτες υπήρχαν ευρήματα πως η καθημερινή λήψη ασπιρίνης μειώνει τις πιθανότητες θανάτου από τη νόσο και ότι μπορεί να λειτουργήσει σημαντικά σε επίπεδο πρόληψης μη εμφάνισης της κακοήθειας.
Η ασπιρίνη, αν και οι μελέτες τις δίνουν εξαιρετικές ιδιότητες, έχει συνδεθεί και με τον κίνδυνο γαστρορραγίας, γι’ αυτό , ίσως θα πρέπει να διεξαχθούν και άλλες μελέτες που θα επιβεβαιώνουν την αντικαρκινική της δράση!
Ωστόσο, δεν γίνεται να παραλείψουμε τη δήλωση του Δρ. Πίτερ Ρόθγουελ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που διεξήγαγε τις νέες έρευνες για τα ευχάριστα νέα και την ελπίδα που δίνουν τα ευρήματα αυτά: «ίσως το πιο σημαντικό εύρημα είναι όμως ότι πιθανώς η ασπιρίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική ως επιπρόσθετη θεραπεία για τον καρκίνο με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου σε μακρινά σημεία του οργανισμού»
Όπως έχω ξαναπεί εμείς δεν ενθαρρύνουμε κανέναν να ακολουθήσει αυτές τις θεραπείες! Αναφέρουμε από έρευνες τι ακριβώς έχουν ανακαλύψει! Για οτιδήποτε θέλετε να κάνετε και είστε άρρωστοι ακολουθήστε την συμβουλή του γιατρού σας! Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι καλά και να θυμάστε!


***  ΟΤΑΝ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Κινέζικος χάρτης προσώπου
Όταν ένα από τα μεγαλύτερα όργανα μας – το δέρμα μας, αρχίζει να δίνει συμπτώματα, αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Και τι είναι αυτό, μπορούμε να δούμε από το πρόσωπό μας.
Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, κάθε μέρος του προσώπου μας αντιπροσωπεύει ορισμένα όργανα του σώματός μας, και όταν συμβαίνει ανισορροπία, αυτή φαίνεται στο πρόσωπό μας.
Τα σημάδια είναι τα σπυράκια, εξάνθημα και η αλλαγή του χρώματος του δέρματος .
Μέτωπο: της ουροδόχου κύστης και του λεπτού εντέρου
Αιτία:
Πάρα πολλά λίπη και τα μεταποιημένα τρόφιμα, αιτίες αργή πέψη, καθώς και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η ζάχαρη και το ξενύχτι, το άγχος.
Θεραπεία:
Ωμά τρόφιμα, άφθονο νερό, η αποχή αλκοόλ και καλό ύπνο.
Ανάμεσα στα φρύδια: συκώτι
Αιτία:
Το στομάχι σας εργάζεται πάρα πολύ και δεν παίρνει τα υπόλοιπα που χρειάζεται. Μπορεί να τρώτε πολύ κρέας και ίσως να είστε αλλεργικοί σε ορισμένα συστατικά.
Θεραπεία:
Υγιές και φρέσκο ​​φαγητό, συνιστάται, καθαρός αέρα, ασκήσεις όπως η γιόγκα, γρήγορο περπάτημα και τον διαλογισμό.
Φρυδιών τόξο: τα νεφρά
Αιτία:
Πάρα πολύ κάπνισμα, το αλκοόλ, κακή κυκλοφορία, αδύναμη καρδιά
Θεραπεία:
πολύ καθαρό νερό, κόψτε την καφεΐνη, ζαχαρούχα ποτά και το αλκοόλ. Ελέγξτε εάν έχετε αφυδατωθεί.
Μύτη: καρδιά
Αιτία:
Κλειστούς χώρους, μολυσμένος αέρα, αέρια, πρησμένο στομάχι, κακή κυκλοφορία. Υψηλή πίεση του αίματος μπορεί επίσης να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε αυτήν την περιοχή του προσώπου.
Θεραπεία:
Ελέγξτε την αρτηριακή σας πίεση, ακολουθήστε το επίπεδο χοληστερόλης . Βιολογικό πράσινο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις τοξίνες. Η άσκηση είναι υποχρεωτική.
Άνω μέρος των παρειών: πνεύμονες
Αιτία:
Το άσθμα, η ρύπανση, το κάπνισμα … ..είναι επίσης μια ευκαιρία για τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια σας
Θεραπεία:
Μακριά από μολυσμένο αέρα και καπνού. Εάν καπνίζετε, να σταματήσετε το κάπνισμα . Ξεκινήστε με σωματικές δραστηριότητες.
Μάγουλα: πνεύμονες και τα νεφρά
Αιτία:
Το κάπνισμα, το στρες και κακά τρόφιμα, καθώς και η ζάχαρη
Θεραπεία:
Μειώστε τα κρέατα και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ποιότητας καλλυντικά προϊόντα.
Στόμα και το σαγόνι: στομάχι
Αιτία:
Τα τρόφιμα που περιέχουν πολλά λιπαρά, ζάχαρη και τα διεγερτικά όπως η καφεΐνη και το αλκοόλ. Αυτό το μέρος είναι που πλήττονται περισσότερο από τη χρήση αυτών των τροφίμων. Μένοντας μέχρι αργά, καθώς και το άγχος μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία.
Θεραπεία:
Ξεκινήστε μια διατροφή που μπορεί να σας βοηθήσει να επέλθει ισορροπία. Τρώτε πολλά φρούτα. Αν τα προβλήματα συνεχίσουν να επισκεφθείτε ένα γιατρό.
Σαγόνι και το λαιμό: ορμόνες
Αιτία:
Πάρα πολύ αλμυρά τρόφιμα, τα μπαχαρικά και όχι αρκετό νερό. Μερικές φορές η υπερβολική καφεΐνη.
Θεραπεία:
Μειώστε το αλάτι, μπαχαρικά και καφεΐνη. Αλλά, να πίνουν περισσότερο νερό .

*** Καθαρίστε τα Ιγμόρεια σας σε 30 δευτερόλεπτα!

~  Ωστόσο, δεν είναι μια μέθοδος που μπορεί να θεραπεύσει την αιτία, αλλά μπορεί να βοηθήσει σε κρίσιμες καταστάσεις.
Θα ήταν σπουδαίο εάν θα μπορούσατε να συμπεριλάβεται στη διατροφή σας πικάντικες τροφές και καρυκεύματα, γιατί είναι αποτελεσματικές ενάντια στα φραγμένα ιγμόρεια και στις άλλες ρινικές κοιλότητες.
Επιπλέον, μπορείτε να βάλετε στο μέτωπό σας θαλασσινό αλάτι, προθερμασμένο στους 40 βαθμούς και τυλιγμένο σε ένα μαντήλι.
Εδώ είναι το πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα ιγμόρεια σας:
Το πρώτο βήμα - τοποθετήστε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο και πιέστε καλά, κάντε μια κίνηση σαν να θέλετε να γυρίσετε τη γλώσσα σας στο λαιμό σας, αλλά λόγω της πίεσης αυτή, παραμένει στον ουρανίσκο.
Το δεύτερο βήμα - βάλτε τον αντίχειρά σας στο σημείο που βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια σας.
Το τρίτο βήμα - πιέστε το σημείο ανάμεσα στα φρύδια με το δάχτυλό σας. Η πίεση θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή, και την ίδια στιγμή να κάνετε την κίνηση που περιγράφηκε προηγουμένως με τη γλώσσα σας, όλα αυτά για μια περίοδο 30 δευτερολέπτων.
Η μύτη θα πρέπει να αρχίσει να στάζει αμέσως με αποτέλεσμα να απαλλαγείτε από τη συσσωρευμένη βλέννα. Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, τα οστά γύρω από τις πλευρές των ρινικών κοιλοτήτων κινούνται ελαφρώς και έτσι απελευθερώνουν τις ρινικές διόδους.
***  Φτιάχνω φυσικό ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ με κόστος ΛΙΓΟΤΕΡΟ από 1 €
Δεν είναι προτιμότερο να αξιοποιούμε φυσικά προϊόντα τα οποία ουσιαστικά έχουν μηδενική χρηματική αξία, από το να αγοράζουμε πανάκριβα προϊόντα τα οποία, ενδεχομένως, δεν έχουν το σωστό αποτέλεσμα;
Τα συνηθισμένα προϊόντα που πωλούντα στα ράφια, δεν ανταποκρίνονται όλα, πραγματικά, σε αυτό που διαφημίζουν, για τον απλούστατο λόγο ότι ο οργανισμός μεταβολίζει το προϊόν, όπως ό,τι άλλο τρώμε. Έτσι, είναι απλά μία ακόμα πρωτείνη, η οποία δεν προσφέρει αυτά για τα οποία πωλείται.
Για να ενισχύσουμε το κολλαγόνο πρέπει να δώσουμε τροφή στους ινοβλάστες οπότε θα σχηματιστεί η παραγωγή υαλουρονικού.
Μπορούμε, λοιπόν, να προσφέρουμε εμείς την τροφή στους ινοβλάστες μας.
Παραγγέλνουμε από τον χασάπη μας καθαρισμένα μοσχαρίσια κόκκαλα από τον χασάπη, με το μεδούλι, ενδεχομένως κομμένα σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.
Ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι.
Τα αφήνουμε για 8 ώρες να σιγοβράσουν.
Συμπληρώνουμε με νερό όταν χρειάζεται.
Μετά, στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.
Όταν κρυώσει τοποθετούμε τον ζωμό στο ψυγείο.
Πίνουμε ένα ποτήρι καθημερινά.
Επιπλέον μπορούμε να αξιοποιήσουμε τσόφλια αυγών τα οποία περιέχουν 95% ασβέστιο και άλλα συστατικά που χρειάζεταο ο οργανισμός.
Σπάμε τα αυγά.
Τα αδειάζουμε από τον κροκό και το ασπράδι. Δεν πετάμε την μεμβράνη.
Τα γυρίζουμε ανάποδα να στραγγίξουν ως το βράδυ.
Τα βράζουμε για απολύμανση δέκα λεπτά.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Την άλλη μέρα τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά.
Παίρνουμε τα τσόφλια και τα θρυματίζουμε στο μούλτι τόσο ώστε να γίνουν πούδρα.
Βάζουμε μισό ποτήρι ζωμό με λίγο λεμόνι και μία κουταλιά του γλυκού πούδρας-τσόφλια.
Είναι σημαντική η προσφορά του μείγματος κυρίως για εγγύους και θηλάζουσες μητέρες, αλλά και για όσους έχουν προβλήματα οστεοαρθρίτιδας, αρθρίτιδας κλπ
*** Τα 9 οφέλη του ελαίου αργκάν που πρέπει να γνωρίζεις

~  Το έλαιο αργκάν έχει γίνει αρκετά δημοφιλές στην κοσμετολογία τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιείται για το δέρμα και τις θεραπείες μαλλιών, λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του. Ωστόσο, οι γυναίκες στο Μαρόκο γνωρίζουν τα πολλαπλά οφέλη του εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Υπάρχουν δύο κατηγορίες αργκανέλαιου, η βρώσιμη μορφή για τη μαγειρική και το καλλυντικό λάδι.
Τα καταπληκτικά οφέλη του ελαίου αργκάν, είναι αρκετά:
Προλαμβάνει από καρδιαγγειακή νόσο
 Λόγω της αφθονίας των θρεπτικών ουσιών του, συμπεριλαμβανομένων των ακόρεστων λιπαρών οξέων, βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερόλης στο αίμα και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα και ως εκ τούτου μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Προστατεύει από τον καρκίνο
 Η υψηλή περιεκτικότητα του αργκανέλαιου σε αντιοξειδωτικές ουσίες, βοηθά στην αποκατάσταση των κυτταρικών βλαβών και έτσι αποτρέπει την αύξηση καρκινικών κυττάρων. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι είναι σε θέση να μειώσει τον ρυθμό κυτταρικής διαίρεσης του καρκίνου του προστάτη.
Βοηθά τα άτομα με διαβήτη
 Σε μια πρόσφατη μελέτη, το έλαιο αργκάν έδειξε ότι μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι η αντίσταση στην ινσουλίνη, είναι συνήθως το πρώτο βήμα για το διαβήτη. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι, βοηθά στην καταπολέμηση του διαβήτη, αντιστρέφοντας τις μεταβολικές αλλαγές στα άτομα που κατανάλωναν τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.
Τοπικά ως αντιφλεγμονώδες
 Λόγω της περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά ως αντιφλεγμονώδες για τη θεραπεία δερματικών ασθενειών, όπως το έκζεμα, η ψωρίαση και η ανεμοβλογιά.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
 Σε πρόσφατη μελέτη, το αργκανέλαιο φάνηκε να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό οφείλεται στα ισχυρά αντιοξειδωτικά του, που βοηθούν στην τόνωση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού.
Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες
 Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε, βοηθά στην συγκράτηση της υγρασίας στην εξωτερική στιβάδα του δέρματος. Επίσης, αποτελείται από 80% απαραίτητα λιπαρά οξέα, που βοηθούν το δέρμα να έχει πιο νεανική εμφάνιση.
Βοηθά στην πέψη
 Αυξάνει τη συγκέντρωση του ενζύμου πεψίνη στο γαστρικό υγρό του στομάχου κι έτσι γίνονται πιο εύπεπτες οι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Βελτιώνει την υγεία των μαλλιών
 Το λινολεϊκό και ελαϊκό οξύ που βρίσκονται στο αργκάν, βοηθά τα μαλλιά να συγκρατούν την υγρασία και αυξάνει τη λάμψη τους. Χρησιμοποιείται ως θεραπεία για μαλλιά κατεστραμμένα από τη θερμότητα.
Προστατεύει από τον ήλιο
 Το αργκανέλαιο περιέχει καροτενοειδή, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Περιέχει επίσης, στερόλες, που μειώνουν τις φλεγμονές και βελτιώνουν τις διαδικασίες του μεταβολισμού του δέρματος.
Όταν αγοράζετε αργκανέλαιο, βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που επιλέξατε είναι πιστοποιημένο βιολογικά. Αυτό διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος, καθώς και την εξάλειψη των επιβλαβών τοξινών, όπως παρασιτοκτόνα από το έλαιο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το λάδι αργκάν είναι φρέσκο. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να το μυρίσετε. Δεν θα πρέπει να έχει υπερβολικά γλυκιά μυρωδιά, αντιθέτως θα διακρίνετε ένα ελαφρύ, φρέσκο άρωμα. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι είναι αποθηκευμένο σε σκούρο μπουκάλι, έτσι ώστε να προστατεύεται από κάθε μορφή φωτός.

***  Το φυτό που επουλώνει πληγές και αρρώστιες
Πρώτο εξαδελφάκι της τριανταφυλλιάς.
Στην Αίγυπτο, σύμφωνα με έναν πάπυρο 26 αιώνων πριν την κοινή μας χρονολογία, το χρησιμοποιούσαν σε ασθένειες των ματιών.
Ο Διοσκουρίδης βάφτισε το αγριμόνιο ευπατόριο, για να τιμήσει τον βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη τον Ευπάτορα, που είχε πολλές γνώσεις βοτανοθεραπευτικής.
Τα χρόνια εκείνα το χρησιμοποιούσαν σε ασθένειες του ήπατος και για δαγκώματα φιδιών. Αργότερα η λαϊκή θεραπευτική χρησιμοποιούσε το αγριμόνιο για την επούλωση ανοιχτών πληγών.
Σήμερα χρησιμοποιείται σε χρόνιες χολοκυστίτιδες που συνοδεύονται από ξινίλες του στομαχιού.
Ιδιότητες – ενδείξεις (Αγριμόνιου)
– Με εσωτερική χρήση κάνει καλό στα αρθριτικά και στους ρευματισμούς.
Επίσης είναι:
Διουρητικό (γι’ αυτό πολύτιμο για όσους υποφέρουν από τα νεφρά, με πέτρες και κρίσεις κολικών).
Αποσυμφορητικό σε φλεγμονές (λ.χ. αμυγδαλίτιδα, λαρυγγίτιδα) σε βήχα, συνάχι κλπ.
Αντιδιαβητικό
Καταπολεμά το άσθμα, την ημικρανία, τη δυσπεψία, τη διάρροια, την διόγκωση της σπλήνας, την ηπατίτιδα, την λευκωματουρία, αλλά και τη χρόνια φαρυγγίτιδα και τις αιμοπτύσεις, αιματεμέσεις της φυματίωσης.
Επειδή είναι στυπτικό βοηθάει στην επούλωση πληγών, στην πλύση τσιμπημάτων εντόμων, σε δαγκώματα φιδιών και όταν θέλουμε να βγάλουμε ένα αγκάθι από το δέρμα.
Διαλύει τα αποστήματα και βοηθάει στα πρηξίματα, στους μώλωπες, στα στραμπουλήγματα και στις θλάσεις των μυών, καθώς και στην θεραπεία των εξανθημάτων.
Πως χρησιμοποιείται
– Σαν αφέψημα: βράζουμε 30 ως 50 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα από ένα φλιτζάνι, ανάμεσα στα γεύματα, όπως συνιστά ο Γάλλος γιατρός Ζαν Βαλνέ, ο οποίος θεωρεί πιθανό να έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες. Πάντως σίγουρα προφυλάσσει από συνάχι
– Σαν έγχυμα: ρίχνουμε σε ένα λίτρο βρασμένο νερό ένα-δύο κουταλάκια του τσαγιού φύλλα αγριμόνιου και τα αφήνουμε 15 λεπτά. Το πίνουμε χωρίς να το γλυκάνουμε, για γαστρεντερίτιδα, κυστίτιδα και προβλήματα νεφρών ή συκωτιού.
Αν αφήσουμε ρίζα να μουλιάσει στο νερό και το πιούμε, φέρνει ανακούφιση στη δυσκοιλιότητα και τονώνει το συκώτι.
Για τις ημικρανίες, τις νευρίτιδες και τις θλάσεις κάνουμε ζεστά καταπλάσματα.
Μερικά φύλλα αγριμόνιου στο νερό του μπάνιου ανακουφίζουν το πονεμένο από μεγάλη κούραση κορμί.
από το βιβλίο: «100 ελληνικά βότανα για 2.000 θεραπείες» του Κώστα Μπαζαίου – Διατροφολόγου (Τεύχος Α΄).
*** Δείτε το σημείο στο δάχτυλο που μειώνει την πίεση και εξαφανίζει κάθε είδους πόνο!!
Δείτε το σημείο στο δάχτυλο που μειώνει την πίεση και εξαφανίζει κάθε είδους πόνο!!
Κάθε φορά που δεν αισθάνεστε καλά, πιέστε αυτό το σημείο και κρατήστε το για τουλάχιστον ένα λεπτό. Επίσης, μειώνει αμέσως την υψηλή αρτηριακή πίεση, ανασυγκροτεί τον εγκέφαλο και σταματά τη ζάλη.
Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται στην στρατιωτική ιατρική όπου η θεραπεία των παθήσεων είναι διαφορετική. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα: ο πόνος σταματά γρήγορα, η ανάκαμψη είναι γρήγορη και οι άνθρωποι πρέπει πολύ γρήγορα να είναι και πάλι στα πόδια τους.
Ένας συνταξιούχος αξιωματικός του στρατού, μου έδειξε αυτό το τέχνασμα , αναφέρετε στο άρθρο η ιστοσελίδα Goodmorningcenter :
Το σημείο είναι για το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού και του δεξιού χεριού σας. Θα πρέπει να το πιέσετε, με ένα στυλό, για παράδειγμα, και κρατήστε το εκεί όπως φαίνεται στην εικόνα με την μύτη του στυλό. Είναι βασανιστικά επώδυνο!
Ωστόσο, όταν το λεπτό περάσει, ο πόνος στο δάχτυλό σας θα έχει φύγει, και ο πόνος οπουδήποτε αλλού επίσης θα έχει περάσει (π.χ. ο πόνος στην πλάτη). Μπλοκάρει τον πόνο.
Αυτό δεν είναι, φυσικά, μια συμβουλή για τη θεραπεία της υπέρτασης ή άλλες ασθένειες αλλά για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όταν δεν έχετε τα φάρμακα μαζί σας ή αν δεν λειτουργούν, για να σας βοηθήσει να πάρετε μια στιγμιαία ανακούφιση.
Επιμέλεια : Ελένη Μιχαλάκη

***  Πιείτε αυτό με άδειο στομάχι το πρωί για αρθρίτιδα, καούρα και απώλεια βάρους.
Λίγοι συνδυασμοί τροφών προσφέρουν τα ίδια ή περισσότερα για την υγεία σας από ό,τι αυτός,αρκεί να φροντίσετε να είναι απόλυτα φυσικά και βιολογικά τα συστατικά του και να τον καταναλώσετε με άδειο στομάχι.
Το μηλόξυδο και το μέλι είναι από τα πιο ισχυρά φυσικά συστατικά. Είναι πολύ χρήσιμα για τη γενική υγεία σας, εφόσον τα καταναλώνετε στην μη επεξεργασμένη, ακατέργαστη μορφή τους.
Αν τα συνδυάσετε, μάλιστα, έχουν ακόμα μεγαλύτερες ευεργετικές ιδιότητες. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πόνο στις αρθρώσεις, φλεγμονή, πεπτικά προβλήματα και πόνο στον λαιμό, θα πρέπει να δοκιμάσετε να πιείτε μηλόξυδο με μέλι με άδειο στομάχι και θα νιώσετε τη διαφορά από τα μοναδικά φυσικά συστατικά τους.
Τα οφέλη για την υγεία από τον συνδυασμό του μηλόξυδου με το μέλι
Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ χρήσιμος για το σώμα σας, λόγω της ικανότητάς του να σας κρατάει ασφαλείς από μολύνσεις, ενώ συμβάλλει στην θεραπεία διαφόρων προβλημάτων υγείας.
Δείτε τι κερδίζετε από αυτόν το μοναδικό συνδυασμό:
-Καλύτερη υγεία και μείωση του πόνου στις αρθρώσεις (χρήσιμο για την αρθρίτιδα)
-Εξουδετέρωση των οξέων στο στομάχι και η μείωση της καούρας
-Θα έχετε την καλύτερη υγεία του πεπτικού συστήματος, αφού είναι επίσης αποτελεσματικό κατά της δυσκοιλιότητας
-Μειώνει τις ποσότητες χοληστερόλης και την αρτηριακή πίεση
-Απώλεια βάρους
-Ανακουφίζει από τον πονόλαιμο
-Αυξάνει την ενέργεια
-Νεανική εμφάνιση και καλύτερη υγεία του δέρματος
-Εξαλείφει την κακή αναπνοή
-Μειώνει τη φλεγμονή
Τι κάνει τον συνδυασμό μηλόξυδο+μέλι τόσο δυνατό;
Η μεγάλη δύναμη αυτού του συνδυασμού οφείλεται στις χημικές του ιδιότητες και στην αλληλεπίδρασή τους με το ανθρώπινο σώμα. Είναι γνωστό πως όταν αυξάνεται η οξύτητα στο σώμα μας με ραγδαίο ρυθμό (pH κάτω από 7), τότε ο οργανισμός είναι πολύ πιο πιθανό να ασθενήσει.
Το ξύδι είναι όξινο, μεν, αλλά μέσα στο σώμα μας γίνεται αλκαλικό. Είναι γνωστό ότι το μέλι έχει πολύ χαμηλό ρΗ, αλλά αυξάνει την αλκαλικότητα του οργανισμού μόλις καταναλωθεί.
Το pH του σώματός σας θα είναι ισορροπημένο με τη βοήθεια αυτού του ροφήματος και σε περίπτωση που οργανισμός σας είναι όξινος, σύντομα θα γίνει αλκαλικός. Συμβάλλετε στην αύξηση της οξύτητας του σώματός σας, όταν καταναλώνετε ορισμένες μεταποιημένες και ανθυγιεινές τροφές και ποτά, καθώς και με τον αγχωτικό τρόπο ζωής. Το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί καλύτερα όταν είναι ελαφρώς αλκαλικό, και όταν pΗ του είναι μεταξύ 7,0 και 7,4.
Πώς να φτιάξετε ένα καλό ρόφημα με μηλόξυδο και το μέλι
Βεβαιωθείτε ότι τα συστατικά σας είναι μη επεξεργασμένα και στην ακατέργαστη μορφή τους. Για να έχετε κάθε όφελος για την υγεία σας από τον συνδυασμό αυτό, χρησιμοποιήστε βιολογικά και μη επεξεργασμένα συστατικά.
Ανακατέψτε μαζί:
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουταλιά της σούπας αν αντέχετε τη γεύση)
1 φλιτζάνι νερό
Πότε θα πρέπει να το πιείτε
Θα πρέπει να το πιείτε το πρωί, με άδειο στομάχι. Καταναλώστε αυτό το ποτό καθημερινά τουλάχιστον 20-30 λεπτά πριν από το πρωινό σας. Μπορείτε να το πιείτε και δύο ή τρεις φορές σε μια μέρα.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μηλόξυδο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα καλίου και μειωμένη οστική πυκνότητα.
Το ξύδι μπορεί να αλληλεπιδράσει  με διουρητικά, καθαρτικά και φάρμακα για τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα.
***  ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ
 
Τα Παράσιτα είναι ζώντες οργανισμοί που ζουν μακριά από ένα οργανισμό-ξενιστή. Τα Παράσιτα Θα αξιοποιήσει τα θρεπτικά συστατικά του οργανισμού υποδοχής και με τον τρόπο αυτό, Θα βλάψει τον οργανισμό υποδοχής. Παράσιτα είναι ένας αριθμός διαφορετικών μορφών και μπορούν να αναπτυχθούν σε όλο το σώμα.Τα πιο συχνά ζουν μέσα στα έντερα του ανθρώπου.
Καθαρίστε το σύστημά σας από τα παράσιτα με φυσικά.
Μέτρα Διάμετρος:
Παράσιτα εισέρχονται ΣΤΟΝ Ανθρώπινο οργανισμό ΜΕΣΩ ΤΟΥ Αέρα που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που τρώμε και το νερό που πίνουμε. Σε χώρες του τρίτου κόσμου, ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τα παράσιτα είναι μέσω μολυσμένου νερού. Όποιος ταξιδεύει σε ξένη χώρα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να πάρει μόνο καθαρό νερό. Η Κακή αποχέτευση και η κακή υγιεινή είναι τα πιο κοινά παράσιτα για τους άνθρωποι Τα παράσιτα μεταδίδονται μέσω προϊόντων χοιρινού κρέατος, οστρακοειδή, καθώς και μολυσμένων τροφίμων και του νερού. Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά είδη από παράσιτα που είναι κοινά για τους ανθρώπους.
Τα Πρωτόζωα αποτελούνται από ένα μόνο κύτταρο και πολλαπλασιάζονται σε τεράστιους αριθμούς στο εσωτερικό του ανθρώπινου εντέρου. Τα πιο συχνά βρέθηκαν protozoic παράσιτα είναι η Giardia, neospora, αμοιβάδες, τοξοπλάσμωση, Cryptosporidium και Sarcocystis Μια άλλη μορφή του παρασίτου είναι η Helminth σκουλήκι.
Αυτό περιλαμβάνει την ταινία, pinworms, αγκυλόστομα, τριχινών, ασκαρίδες και άλλα.
Πολλά άτομα οταν ένα παράσιτο καθαρίσει θα το δείτε στα σκουλήκια στα κόπρανα τους, καθώς αποβάλλονται από το σώμα. Τα παράσιτα είναι εξαιρετικά ισχυρα και πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα Μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα που σχετίζονται με εντερικά παράσιτα περιλαμβάνουν διάρροια, φυσικό αέριο, φούσκωμα, γριπώδη συμπτώματα, ναυτία, εξανθήματα, πόνο στις αρθρώσεις, χρόνια κόπωση και χρόνιας ιγμορίτιδας.
Καταστρέψτε τα παράσιτα απο το σώμα σας
 Τα Παράσιτα αγαπούν την ζάχαρη και τα πάντα που μετατρέποντε σε ζάχαρη. Συνεπώς, ο καλύτερος τρόπος για να λιμοκτονήσουν τα παράσιτα είναι μέσω της χρήσης υγιή νηστεία και τον καθαρισμό των ενώ την εξάλειψη της πολύ ζάχαρης και δημητριακά, οσο το δυνατόν από τη διατροφή σας
 Πολλά βότανα και τρόφιμα δρουν ως πολύ ισχυρα και αντι-παρασιτικες παράγοντες.Το Εξαιρετικό παρθένο λάδι καρύδας είναι φορτωμένο με τριγλυκερίδια μέσης αλυσίδας που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα στη μάχη του έναντι παθογόνων.
Ώμο  σκόρδο κρεμμύδια ΚΑΙ παρέχουν θείο, αμινοξέα που είναι αντι-παρασιτικά. Φάτε έξι κουταλιές έξτρα παρθένο λάδι καρύδας, μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο και ένα μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι καθημερινά για να βοηθήσει
 Η ρίγανη και ειδικά το αιθέριο έλαιο της ρίγανης είναι αντι-παρασιτικό. Χρησιμοποιήστε δύο έως τρεις σταγόνες λάδι ρίγανη σε νερό με φρέσκο ​​χυμό λεμονιού και πιείτε το τρεις φορές την ημέρα.
Γαρύφαλλο εξίσου καλό Ginger, αρτεμισία, μαύρο ξύλο καρυδιάς επίσης χρησιμοποιείται συνήθως στα αντι-παρασιτικά Νηστεία, με τζίντζερ, kombucha, καρύδα κεφίρ, ξύδι μήλου μηλίτη, κλπ. αποτελούν ισχυρά εργαλεία για να βοηθήσουν να καταστρέψουν τα παράσιτα.
Συνιστούμε τρεις έως 21 ημέρες δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες, νερό και φρέσκο ​​χυμό λεμονιού.
Τα προβιοτικά συμπληρώματα συνιστάται για να βοηθήσουν να καταστρέψουν τα παράσιτα. Μετά την περίοδο καθαρισμού, να τρέφονται με λάχανο τουρσί, η προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση και τα λαχανικά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε αφθονία.
Αυτές οι τροφές είναι πλούσιες πηγές της L-γλουταμίνη (ένα αμινοξύ που βοηθά την ανοικοδόμηση του εντέρου). Αυτά τα ζυμωμένα τρόφιμα περιέχουν επίσης πολύ ισχυρά στελέχη των καλών βακτηρίων, οργανικά οξέα και ένζυμα που δρουν για να κρατήσουν τα παράσιτα μακρια από το σώμα.

 ***  Μικροβελονισμός…μικροσύστημα ΧΕΡΙ-ΟΦΘΑΛΜΟΣ-ΑΥΤΙ….ενάντια στον Πόνο και όχι μόνο
Ο Βελονισμός είναι με άλλα λόγια αντανακλαστική θεραπεία, που στηρίζεται στο νευρικό σύστημα…
Οι κινέζοι αλλά και οι Κορεάτες, έχουν αποτυπώσει ολόκληρο το σώμα σε ξεχωριστά όργανα του σώματος…
Οι Ιάπωνες ειδικεύονται στον κράνιοβελονισμό, οι κινέζοι στον ώτοβελονισμο και οι Κορεάτες στο μικροσύστημα Χέρι….

Φυσικά υπάρχει και οφθαλμοβελονισμός, ποδοβελονισμός και ρίνοβελονισμός….

Εδώ παρουσιάζεται ένας χάρτης της παλάμης όπου αποτυπώνονται τα σημεία που αντιστοιχούν στα διάφορα όργανα…
Φυσικά πέραν όλων η εφαρμογή της θεραπείας πρέπει να γίνεται πάντα απο ειδικό και όχι με απλή αντιγραφή και πίεση των σημείων απο τον οποιονδήποτε
***   Τι τρώμε; Τι είναι το Βιτάμ(Μαργαρίνη);
Προσοχή μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία!
Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης.
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για...
την έρευνα
ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδους φαγώσιμου. Πρόσθεσαν... ........χρωστικό κίτρινο
χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;
Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον
1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53%
τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα
στοιχεία που του βάζουν.
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα.
7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατό χρονών.
8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα (trans fatty acids).
9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL
(καλή χοληστερίνη).
11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.
Το πολύ ενδιαφέρον μέρος
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό.
Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν
υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.
Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες
θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί.
Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που
κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.

***  Οι νέες τεχνικές για ασθενείς με προβλήματα σπονδυλικής στήλης
Τις νέες τεχνικές για ασθενείς που πάσχουν από χρόνια προβλήματα λόγω κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου ή σπονδυλικής στένωσης ανέλυσε ο επίκουρος καθηγητής ορθοπεδικής από το πανεπιστήμιο Αλεξανδρούπολης και υπεύθυνος του διεθνούς work shop που θα διεξαχθεί στη χώρα μας αναφορικά με τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές για τη λειτουργικότητα της σπονδυλικής στήλης, κ. Στέλιος Καπετανάκης.
Όπως τόνισε ο κ. Καπετανάκης, οι τεχνικές αυτές βασίζονται σε τρεις διαφορετικές μορφές, την ενδοσκοπική διατρηματική δισκεκτομή, τη διαδερμική διατρηματική σπονδυλοδεσία και τις εγχύσεις στη σπονδυλική στήλη.
Όπως είπε, η ενδοσκοπική διατρηματική δισκεκτομή είναι τεχνική που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των στενώσεων της σπονδυλικής στήλης. Με τη συγκεκριμένη τεχνική εισάγεται από οπή 8 χιλιοστών διαδερμικά μία βελόνα, η οποία διαπερνά τους μυς και τα περιβλήματα των μυών φτάνοντας στο τρήμα (η οπή από την οποία διέρχεται το νεύρο, που ξεκινάει από τη σπονδυλική στήλη και νευρώνει κάποιο τμήμα του σκελετού).
Στη συνέχεια ανοίγεται μία δίοδος με διαστολείς διαφορετικών μεγεθών από τον μικρότερο στο μεγαλύτερο για να μπει μία κάνουλα πάνω από αυτούς τους διαστολείς και να στερεωθεί στο τρήμα. Μέσα στην κάνουλα μπαίνει ένα εύκαμπτο ενδοσκόπιο με δύο θύρες. Από τη μία θύρα ο γιατρός εξασφαλίζει την έμμεση όραση του χειρουργικού του πεδίου σε μεγέθυνση, ενώ από την άλλη εισάγονται ειδικές λαβίδες με τις οποίες κόβεται η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, που πιέζει το νεύρο , χωρίς να αγγίζεται το νεύρο.
Η όλη επεμβατική πράξη γίνεται με τοπική αναισθησία ή ελεγχόμενη καταστολή (μέθη), έτσι ώστε ο ασθενής να μην πέφτει σε βαθύ ύπνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αλλά να συνεργάζεται με τον γιατρό, προκειμένου να αποφευχθούν βλάβες του νεύρου. Ο γιατρός πριν τραυματίσει το νεύρο το γνωρίζει από τις αντιδράσεις του ασθενή, κάτι που δεν εξασφαλίζεται με τις παραδοσιακές τεχνικές. Αυτό είναι και το κυρίαρχο πλεονέκτημα της τεχνικής.
Το δεύτερο επίσης σημαντικό είναι ότι η τεχνική αποτελεί πρώτη επιλογή σε ασθενείς, που δεν μπορούν να πάρουν αναισθησία, όπως αυτοί που έχουν καρδιακή, νεφρική ή αναπνευστική ανεπάρκεια, όπως και όσοι πάσχουν από πάρκινσον ή σκλήρυνση κατά πλάκας. Επιπλέον, επειδή δεν επεμβαίνει στην ανατομία των μυών, των οστών, των συνδέσμων και δεν προκαλεί μετεγχειρητικές φλεγμονές, έχει ένδειξη σε ομάδες, που είναι ευπαθείς στις λοιμώξεις, όπως είναι οι διαβητικοί. Η όλη επεμβατική διαδικασία διαρκεί 20-30 λεπτά και ο ασθενής είναι περιπατητικός μόλις συνέλθει από τη μέθη.
Να σημειωθεί ότι η ενδοσκοπική διατρηματική δισκεκτομή εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τον Kambin το 1980 και έκτοτε εφαρμόζεται με επιτυχία ως τεχνική ρουτίνας στη Γερμανία, την Αμερική, τη Ν. Κορέα και τα τελευταία 5 χρόνια και στην Ελλάδα.
Για τη διαδερμική διατρηματική σπονδυλοδεσία είπε ότι κατά την διαδικασία εισάγονται βίδες σε απόσταση 3 με 4 εκ. από τη μέση γραμμή - τη ραχοκοκαλιά και ενώνονται με ράβδους, ενώ μεταξύ των σπόνδυλων εισάγεται ένας κλωβός (πλέγμα), που χρησιμεύει στην ένωση των δύο παρακείμενων σπονδύλων. Λόγω της πλαγιάς προσπέλασης των βιδών δεν παρακάμπτεται η φυσιολογική ανατομία της σπονδυλικής στήλης όσον αφορά τους μυς, τα οστά, τους συνδέσμους, ενώ η απώλεια αίματος δε ξεπερνά τα 50 ml.
Ο ασθενής μπορεί και σηκώνεται την επόμενη μέρα, ενώ φεύγει από το νοσοκομείο σε δύο ήμερες και επανέρχεται στη δραστηριότητά του μέσα σε ένα μήνα. Η διαδερμική διατρηματική σπονδυλοδεσία αφορά ασθενείς με μειωμένη κίνηση, που πάσχουν από βαρεία σπονδυλική στένωση εξαιτίας οστεοφύτων ή οστεοποιημένων δίσκων, που πιέζουν τα νεύρα στην περιοχή της στένωσης. Ακόμα εφαρμόζεται σε αποτιτανωμένο μεσοσπονδύλιο δίσκο. Η αναίμακτη αυτή τεχνική δίνει ελπίδα σε ασθενείς μεγάλων ηλικιών, που δεν μπορούν υποβληθούν σε μεγάλα αιματηρά και πολύωρα χειρουργεία.
Τέλος, για την τεχνική εγχύσεων στη σπονδυλική στήλη μίλησε ο αναισθησιολόγος – θεολόγος, διδάκτορας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, ο οποίος τόνισε ότι σκοπό έχουν την ανακούφιση από τον πόνο που προκαλούν διάφορες παθολογικές καταστάσεις, αφού έχει προηγηθεί φαρμακευτική αγωγή και δεν έχει αποδώσει.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσιάδη, οι εγχύσεις αφορούν όλη τη σπονδυλική στήλη, από την αυχενική και θωρακική μοίρα έως την οσφυϊκή μοίρα, ενώ η έγχυση μπορεί να αφορά τις μικρές αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης, τον επισκληρίδιο χώρο ή κάποιο από τα τρήματα από όπου εξέρχεται η ρίζα του νεύρου που πάσχει (διατρηματική έγχυση).
Η έγχυση στην σπονδυλική στήλη γίνεται σε άσηπτο χειρουργικό περιβάλλον, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση του ακτινοσκοπικού μηχανήματος στην πλειονότητα των περιπτώσεων με συνεχή ακτινοσκοπικό έλεγχο, προκειμένου να τοποθετηθεί η βελόνα στο σωστό μέρος. Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη, αφού γίνεται με τοπική αναισθησία και η βελόνα που χρησιμοποιείται είναι πολύ λεπτή. Ο ασθενής μετά από παραμονή μιας ώρας περίπου, αποχωρεί από το νοσηλευτικό ίδρυμα.
Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι συνδυασμός τοπικού αναισθητικού και κρτικοστεροειδούς προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση αναλγησία μέσω του πρώτου και η μακρόχρονη μέσω του δευτέρου.
Σε ό,τι αφορά τον αυχένα, παθήσεις στις οποίες θα μπορούσε να προσφέρει πολύ καλό αναλγητικό αποτέλεσμα μια έγχυση (ο τύπος της έγχυσης είναι ειδικός για κάθε πάθηση), είναι η αυχεναλγία μετά από κάκωση, η αρθρίτιδα, δισκοκήλη, η ριζαλγία (πίεση της ρίζας του νεύρου), ο πόνος από έρπητα ζωστήρα κ.ά. Παρόμοιες είναι οι ενδείξεις για την θωρακική και την οσφυϊκή μοίρα.
Η διάρκεια και το αναλγητικό αποτέλεσμα της έγχυσης κυμαίνεται από δυο μήνες έως ένα χρόνο και ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή, ενώ ο βασικός παράγοντας είναι η βαρύτητα της πάθησης. Για μονιμότερο αποτέλεσμα χρησιμοποιούνται οι ραδιοσυχνότητες (RF) με παρόμοια τεχνική.
Εκτός από τις εγχύσεις για τους «καλοήθεις» αυτούς πόνους υπάρχουν και εγχύσεις που γίνονται σε πλέγματα νεύρων για την αντιμετώπιση του πόνου από κάποια κακοήθεια που τα έχει διηθήσει π.χ. στον καρκίνο του στομάχου ή του παγκρέατος γίνεται έγχυση - νευρόλυση του κοιλιακού πλέγματος.
Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι στο πλαίσιο γενικότερα των εγχύσεων για την αντιμετώπιση του πόνου, γίνονται και εγχύσεις για την αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών κεφαλαλγίας, όπως της νευραλγίας τριδύμου, της ινιακής κεφαλαλγίας, της ημικρανικής κρίσης κ.ά.
Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία όλων των παραπάνω εγχύσεων είναι η σωστή διάγνωση της αιτίας του πόνου.
Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο work shop, γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας με τη συνεργασία 40 επιστημόνων (ορθοπεδικοί, νευροχειρουργοί, και αναισθησιολόγοι) από τη Γερμανία, την Αγγλία, την Κύπρο, την Αλβανία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την Ουκρανία και την Ελλάδα.

***  Το Βιολογικό Ρολόι δεν κάνει λάθη – Ανακαλύψτε ποιο όργανο στο σώμα σας δεν λειτουργεί καλά
Υπάρχει ένα βιολογικό ρολόι κατασκευασμένο σύμφωνα με την κινεζική ιατρική που είναι μια τέλεια ένδειξη της κατάστασης όλων των οργάνων στο σώμα σας.
Αυτό το ρολόι διαιρεί τις 24 ώρες της ημέρα σε διαστήματα στα οποία η ενέργεια κυκλοφορεί διαμέσου των τμημάτων του σώματος. Δηλαδή, κάθε δύο ώρες, η ενέργεια μεταβαίνει από το ένα στο άλλο όργανο του σώματος, και εκείνο το όργανο είναι στη μεγαλύτερη αντοχή του.
Ομοίως, σε αυτό το διάστημα της ημέρας, σε περίπτωση προβλήματος, τα συμπτώματα εκείνη τη στιγμή είναι τα πιο σημαντικά.
Εκτός από το πεπτικό, το νευρικό, την κυκλοφορία και το λεμφικό σύστημα, το σώμα μας περιέχει ένα ενεργειακό σύστημα που αποτελείται από τους μεσημβρινούς. Αυτοί οι μεσημβρινοί είναι κανάλια, ακριβώς όπως τα αιμοφόρα αγγεία, μέσα από τους οποίους περνά η ενέργεια της ζωής. Ως εκ τούτου, αυτοί οι μεσημβρινοί έχουν αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και τη διαδικασία της ανταλλαγής των ουσιών σε αυτόν.
Κάθε ένας από αυτούς τους μεσημβρινούς ανήκει σε ένα όργανο του σώματος, από το οποίο πήρε το όνομά του και στο οποίο δίνει τη λειτουργία του.
Υπάρχουν 12 μεσημβρινοί, που συνδέονται με διάφορα όργανα του σώματος… πνεύμονες, ήπαρ, σπλήνα, καρδιά, λεπτό έντερο, ουροδόχος κύστη, περιοχή της καρδιάς, νεφρά, δωδεκαδάκτυλο, παχύ έντερο, στομάχι και χοληδόχος κύστη.
Οι δώδεκα μεσημβρινοί χωρίζονται σε έξι ζευγάρια – 6 γιν και 6 γιανγκ μεσημβρινούς, σύμφωνα με τη θεωρία του γιν / γιανγκ.
Οι Ying μεσημβρινοί περιλαμβάνουν κοίλα όργανα των οποίων η λειτουργία είναι η ανταλλαγή, απέκκριση (ουσίας, ενέργεια): στομάχι, λεπτό έντερο, ουροδόχος κύστη, δωδεκαδάκτυλο, κόλον και χοληδόχος κύστη.
Οι Yin μεσημβρινοί, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνουν όργανα τα οποία εκτελούν λειτουργίες της συλλογής, αποθήκευσης και επεξεργασίας ουσιών και της ενέργειας στο σώμα: σπλήνα, καρδιά, νεφρά, πνεύμονες, καρδιά και περιοχή της καρδιάς.
Με βάση τους κανόνες της κινεζικής ιατρικής και του νόμου του ρυθμού, κάθε μεσημβρινός αντιστοιχεί σε διαφορετικό όργανο και σωματικές λειτουργίες, λειτουργεί σε πλήρη ισχύ για 2 ώρες στον κύκλο των 24 ωρών, και 12 ώρες αργότερα, και πάλι για δύο ώρες, »αναπαύεται» ή έχει χαμηλό επίπεδο δραστηριότητας.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το βιολογικό ρολόι, είναι μια κοινή πρακτική κατά την οποία ένας Κινέζος γιατρός ρωτά πρώτα τον ασθενή σχετικά με το χρόνο κατά τον οποίο συμβαίνουν τα συμπτώματα της ασθένειας ή της διαταραχής του σώματος.
Με αυτόν τον τρόπο, θα διαγνώσει την ρίζα των προβλημάτων στο σώμα, ειδικότερα, μπορεί να ανακαλύψει που η κυκλοφορία της ενέργειας αντιμετωπίζει δυσκολίες, ή την περιοχή του σώματος όπου υπάρχει πάρα πολλή ενέργεια, επίσης, πράγμα που δεν είναι καλό.
Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να ακολουθήσετε το βιολογικό ρολόι και σημειώστε την ώρα της ημέρας όταν συμπτώματα, όπως κόπωση, πόνος και παρόμοια, εμφανίζονται.
Επιπλέον, είναι επίσης καλό να γράψετε την ώρα που αισθάνεστε ότι έχετε την περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ένα άλλο σημαντικό πράγμα είναι η στιγμή που ξυπνάτε τη νύχτα γιατί αυτό δείχνει επίσης ένα πρόβλημα σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος.
Παρακάτω είναι η εξήγηση των χρονικών φάσεων και μεσημβρινών σύμφωνα με το κινεζικό βιολογικό ρολόι:
Χρονικές περίοδοι μέγιστης λειτουργίας
1 – 3 π.μ. – ήπαρ (αποτοξίνωση, μύες και μάτια)
3 – 5 π.μ. – πνεύμονες (δέρμα)
5 – 7 π.μ. – παχύ έντερο (αφομοίωση, εξάλειψη, δέρμα)
7 – 9 π.μ. – στομάχι (λεμφαδένες, πέψη τροφίμων)
9 – 11 π.μ. – σπλήνα, πάγκρεας (λεμφαδένες, πέψη τροφίμων)
11 π.μ -13:00 μ.μ – καρδιά (αρτηρία της κυκλοφορίας του αίματος)
13:00-15:00 μ.μ -λεπτό έντερο (πέψη , αφομοίωση, αρτηρίες)
15:00-17:00 μ.μ – ουροδόχος κύστη (οστά, δόντια, αποβολή, καθαριότητα)
17:00 – 19:00 μ.μ.- νεφρά (οστά, δόντια, αυτιά, διήθηση, αποβολή)
19:00 – 21:00 μ.μ.- καρδιακό στρώμα (συστολή των αιμοφόρων αγγείων)
21:00 – 23:00 μ.μ.- δωδεκαδάκτυλο (θερμορύθμιση)
23:00 – 1 π.μ. χοληδόχος κύστη (πέψη, μύες, μάτια)
Χρονικές περίοδοι ελάχιστων λειτουργιών ή »ανάπαυσης»
1 – 3 π.μ. – λεπτό έντερο (πέψη, αφομοίωση των αρτηριών)
3 – 5 π.μ. – κύστη (οστά, δόντια, καθαρίζοντας την αποβολή)
5 – 7 π.μ. – νεφρική νόσο (οστά , δόντια, αυτιά, διήθηση, αποβολή)
7 – 9 π.μ. – καρδιακό στρώμα (συστολή των αιμοφόρων αγγείων),
9 – 11 π.μ. – δωδεκαδάκτυλο (θερμορύθμιση)
11 π.μ -13:00 μ.μ – χοληδόχος κύστη (πέψη, μύες, μάτια)
13:00-15:00 μ.μ – συκώτι (αποτοξίνωση, μύες και μάτια)
15:00-17:00 μ.μ – πνεύμονες (δέρμα)
17:00 – 19:00 μ.μ. – παχύ έντερο (αφομοίωση, εξάλειψη, δέρμα)
19:00 – 21:00 μ.μ. – στομάχι (λεμφαδένες, τροφές και πέψη)
21:00 – 23:00 μ.μ.- σπλήνα, πάγκρεας (λεμφαδένες, πέψη τροφίμων)
23:00 – 1 π.μ. – καρδιά (αρτηρία της κυκλοφορίας του αίματος)
Αυτό το χρονοδιάγραμμα δείχνει τις λειτουργίες του σώματος, ανάλογα με την ώρα της ημέρας.
Όταν ένα όργανο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο ενεργητικότητας, το ένα στην αντίθετη πλευρά του βιολογικού ρολογιού (12 ώρες διαφορά) βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο ενέργειας.
Μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ότι θα πρέπει να αποφεύγετε κάποιες δραστηριότητες κατά το χρόνο που η ενέργεια του οργάνου του σώματος που συμμετέχει στην εν λόγω δράση είναι χαμηλότερη.
Για να φανεί αυτό, κοιτάξτε το ρολόι: μία με τρεις τη νύχτα, μπορούμε να δούμε ότι το ήπαρ έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του. Από την άλλη πλευρά, το λεπτό έντερο είναι στο χαμηλότερο επίπεδο ενέργειας.
Ως εκ τούτου, μπορείτε να καταλάβετε γιατί δεν πρέπει να τρώμε αργά το βράδυ, γιατί το φαγητό δεν απορροφάται καλά στο λεπτό έντερο.
Κατά τη διάρκεια της μέγιστης δραστηριότητας του οργάνου, όλες οι λειτουργίες επιταχύνονται.
Εάν υπάρχουν ασθένειες εξαιτίας της περίσσειας ενέργειας που προκαλούν δυσκολίες στο κατάλληλο οργανικό σύστημα, θα εμφανίσει στη συνέχεια ισχυρότερα συμπτώματα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια βολική ώρα για να ληφθούν ορισμένα μέτρα, προκειμένου να μειωθεί η περίσσεια ενέργειας.
Αντιθέτως, εάν το κατάλληλο όργανο κατά το μέγιστο χρόνο παρουσιάζει αδυναμία, θα πρέπει να ενισχυθεί. Γι ‘αυτό το λόγο, μπορείτε να επιλέξετε κάποιες από τις πολλές λύσεις που προσφέρουν τα φυσικά φάρμακα, προκειμένου να επέμβετε σε περίπτωση πλεονασμού και έλλειψης ενέργειας. Ορισμένες από αυτές περιλαμβάνουν βότανα, ομοιοπαθητική, ο βελονισμός και τα παρόμοια.

*** Το βαρύτερο φορτίο για ένα παιδί είναι η ζωή που δεν έζησαν οι γονείς του  
Artist: Angela Bacon-Kidwell
Ξέρεις τι είναι να είσαι παιδί και να προορίζεσαι για μια ζωή που δεν έχεις επιλέξει;
Να γεννιέσαι και να έχουν αποφασιστεί όλα για σένα από πριν;
Είσαι ακόμα στην κοιλιά της μαμάς σου, σε αυτό το απίστευτα ασφαλές μέρος και όλοι μιλάνε γύρω από το όνομα σου, δίχως να έχεις ακόμα όνομα. Θα είσαι το άψογο παιδί, ο τέλειος επαγγελματίας, ο υπέροχος άνθρωπος, θα είσαι ο ιδανικός υποψήφιος. Θα κάνεις πράγματα που δεν ξέρεις ακόμα αν σου αρέσουν. Θα επιβεβαιώσεις κάθε προσδοκία των γονέων σου. Και όλα αυτά γιατί; Μα, φυσικά γιατί αυτοί ξέρουν με ποιο τρόπο θα γίνεις εσύ ευτυχισμένος.
Οι γονείς, δύο άνθρωποι που σκέφτονται για εσένα πριν από εσένα. Προγραμματίζουν τις ζωές τους με βάση το δικό σου πρόγραμμα, σε αγαπούν ό,τι και αν γίνει, είναι εκεί για να αντέξουν τα σκοτάδια σου και να χαρούν πριν από εσένα για τις επιτυχίες σου.
Είναι οι άνθρωποι που σε έφεραν σε αυτό τον κόσμο. Σου χάρισαν την πνοή και τη δυνατότητα να ζήσεις. Μέχρι εκεί. Οι γονείς μας είναι κοινοί θνητοί, ας μη μπερδευόμαστε. Είναι άνθρωποι με τις δικές τους ιστορίες, τους δικούς τους φόβους, ανασφάλειες, όνειρα και πάθη. Πριν από εμάς, είχαν την δική τους προσωπική ζωή.
Είναι σύντροφοι, εραστές, επαγγελματίες, φίλοι και όλα όσα είμαστε και εμείς. Το ότι γίνονται γονείς δεν σημαίνει πως διαγράφονται από τη λίστα όλων όσων έχουν το δικαίωμα να κάνουν λάθη. Άλλωστε και αυτοί από μόνοι τους είναι παιδιά κάποιων άλλων, έχουν μεγαλώσει με τα πρότυπα άλλων ανθρώπων. Και εκεί κάπου μπλεκόμαστε όλοι.
Το βαρύτερο φορτίο για ένα παιδί, είναι η ζωή που δεν έζησαν οι γονείς του. Μαμάδες που δεν έγιναν οι μπαλαρίνες που θα ήθελαν, μπαμπάδες που συμβιβάστηκαν και δε κυνήγησαν το δικό τους όνειρο, άνθρωποι που είτε βολεύτηκαν σε ετοιμοπαράδοτες πραγματικότητες, ή φυλακίστηκαν δίχως να το καταλάβουν.
Στο βωμό του «καλού» του παιδιού, του «εγώ ξέρω καλύτερα», του «μα είναι δυνατόν η μαμά να θέλει το κακό σου;», έγιναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Γιατί οι σημερινοί γονείς κάνουν τα πάντα για το παιδί τους εκτός από το να το αφήσουν ελεύθερο να επιλέξει αυτό που θέλει να γίνει.
Ό,τι τους έλειψε, προσπαθούν να το δουν μέσα από τα δικά σου μάτια. Αυτό που δεν κατάφεραν να φέρουν κοντά, οι παρολίγο ευτυχίες τους, γίνονται τώρα ο δικός σου αυτοσκοπός. Και εσύ παίζεις το ρόλο του πρωταγωνιστή, στο έργο που είναι φτιαγμένο για κάποιον άλλο.
Απόψεις για τον έρωτα, πολιτικές, θρησκευτικές πεποιθήσεις, καταπιεσμένες ανάγκες που σφαγιάστηκαν στα πρέπει των δικών τους γονέων, τώρα φορτώνονται στις δικές σου πλάτες. Και εσύ σαν άλογο σε κούρσα, τρέχεις να φτάσεις στο τέρμα για να ευτυχήσουν, να ευτυχήσεις. Ναι, να ευτυχήσεις, μάλλον δηλαδή, από ό,τι σου έχουν πει.
Και φτάνεις εκεί, έχεις ζήσει όλα όσα ήθελαν να ζήσουν οι ίδιοι, γιατί θέλησες να τους κάνεις περήφανους, να τους επιβεβαιώσεις, να ακούσεις το μπράβο τους, να δεις το χαμόγελο στα πρόσωπα τους. Αφού τα έκανες όλα για την ευτυχία σου γιατί καταλήγεις εσύ, ο δυστυχισμένος;
Γιατί, δε σε γεμίζει τίποτα από αυτά που γράφτηκαν για εσένα. Εσύ είσαι ο συγγραφέας του δικού σου βιβλίου και μέχρι να κρατήσεις την πένα στα χέρια σου, οι σελίδες θα μένουν άγραφα χαρτιά. Άδειες μέρες που αδημονούν να γεμίσουν με όσα ΕΣΥ αγαπάς.
Το καλό σου κρύβεται κάπου εκεί, ανάμεσα σε όσα αγαπάς και όσα σε αγαπούν γι’ αυτό που πραγματικά είσαι και όχι γι’ αυτό που θέλει ο καθένας να γίνεις. Ο κάθε άνθρωπος οφείλει να ζει αυτό που θέλει να ζήσει και να αφήνει το παιδί του να επιλέγει, να μάθει να επιλέγει για το δικό του καλό.
Άλλωστε πώς μπορεί ο γονέας να ξέρει ότι αυτό θα είναι καλό για σένα, από τη στιγμή που αυτός δε το έκανε ποτέ; Και πώς μπορεί να ξέρει πως εσύ θα είσαι ευτυχισμένος, με όσα κάνουν αυτόν ευτυχισμένο;
Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, νιώθει την σιγουριά πως αυτός ξέρει καλύτερα. Αποκτάει την τάση να απαντάει με απόλυτο τρόπο στο καθετί. Αντιθέτως, θα έπρεπε όσο μεγαλώνουμε να ρωτάμε περισσότερο και να απαντούμε λιγότερο.
Οι γονείς να ρωτάνε τα παιδιά και τα παιδιά να εμπνέονται από τις ερωτήσεις. Να βρίσκουν τροφή για σκέψη στα χέρια των γονιών τους και όχι στρωμένους δρόμους που τελικώς, οδηγούν σε αδιέξοδα.
Να θυμάσαι, λοιπόν, πως οι γονείς σου έδωσαν ακριβώς αυτά που είχαν να σου δώσουν. Το σημαντικό είναι τι θα κάνεις εσύ με αυτά που σου δόθηκαν έως εφόδια. Θα τα χρησιμοποιήσεις έως αλυσίδες ή θα τα μεταμορφώσεις σε φτερά;  Χαρά Βλαχοδήμου, Ψυχολόγος- Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

***  Γκρέιπφρουτ. Το Φυσικό αντιφλεγμονώδες!
Σε όλους αρέσουν τα μανταρίνια. Όλοι τρελαίνονται για ένα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Το λεμόνι έχει καθιερωθεί ως το πρωινό ρόφημα αποτοξίνωσης από χιλιάδες Έλληνες, "υδρόμελο". Τι γίνεται, όμως, με το καταφρονημένο και παρεξηγημένο ξάδερφο του πορτοκαλιού; Αναφέρομαι, φυσικά, στο υπέροχο γκρέιπφρουτ και στις θαυματουργές ιδιότητές του, που, δυστυχώς, λίγοι άνθρωποι απολαμβάνουν.
Λίγα λόγια, πολύ ουσία
«Το γκρέιπφρουτ είναι πικρό» ακούω πολύ συχνά. Όχι, δεν είναι πικρό. Απλώς, συλλέγεται άγουρο από τους βιαστικούς κερδοσκόπους παραγωγούς. Το γκρέιπφρουτ, όπως και όλα τα φρούτα που ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών (μανταρίνια, λεμόνια, λάϊμ, πορτοκάλια, κουμκουάτ, φράπες, περγαμόντα), ωριμάζει απόλυτα μόνο πάνω στα δέντρα. Οι πιο γλυκές και, συνεπώς, οι πιο ωφέλιμες ποικιλίες είναι αυτές που συλλέγονται από τα τέλη Φεβρουαρίου και, κυρίως, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.
Προσωπικά, δεν τρώω πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ σχεδόν ποτέ πριν από το μήνα Μάρτιο. Αυτή την περίοδο τα γκρέιπφρουτ «κολλάνε» στο χέρι και είναι πάρα πολύ γλυκά, ένδειξη ότι είναι super αλκαλικά και πεντανόστιμα.
Τα γκρέιπφρουτ έχουν καταπληκτικές ιδιότητες, οι οποίες ξεπερνάνε αυτές του πορτοκαλιού. Αρκεί να τρώγονται ώριμα και πάντα την κατάλληλη ώρα και με σωστό τρόπο.
Αυτό που χαρακτηρίζει το γκρέιπφρουτ είναι η μεγάλη περιεκτικότητα του σε σαλικυλικό οξύ. Το σαλικυλικό οξύ είναι το κύριο δραστικό συστατικό της ασπιρίνης και, εάν, ήδη, στο μυαλό σας έχετε κάνει τις απαραίτητες συνάψεις και συσχετίσεις, αντιλαμβάνεστε ότι το γκρέιπφρουτ είναι «φάρμακο» παυσίπονο, αντιφλεγμονώδες, αντιπυρετικό και κατάλληλο για καταρροή, γρίπη και ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.
Το γκρέιπφρουτ μπορεί να αποβάλλει την περίσσεια και βλαβερή βλέννα, μέσω των απεκκριτικών οργάνων, και μπορεί να ανακουφίσει άμεσα άσθμα, βρογχικά, κρυολογήματα, κόπωση και ανυπόφορους πόνους αρθρώσεων.
Έχει ισχυρή διουρητική δράση και σαν "σαπούνι" μπορεί να καθαρίσει πολύ αποτελεσματικά τις πρησμένες και φλεγμονώδεις αρθρώσεις όσων πάσχουν από τις παθήσεις των αρθριτικών.
Το γκρέιπφρουτ περιέχει το ένζυμο βρωμελαΐνη και μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση του εξωτικού και πανάκριβου ανανά.
Πώς τρώγεται
Όσο ενθαρρυντικά, όμως, και να ακούγονται τα προηγούμενα γραφόμενά μου, σίγουρα δεν είναι και ιδιαίτερα πρακτικά. Λίγοι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν ένα γκρέιπφρουτ στην πρωτογενή του μορφή. Προτείνω, λοιπόν, να αποχυμώνετε 1 - 2 γκρέιπφρουτ καθημερινά μέσα στον απογευματινό σας ή στο βραδινό σας χυμό. Συνδυάζεται πολύ καλά με παντζάρι ή καρότο, ακόμη και με χυμό αγγούρι ή ρόδι. Ο χυμός γκρέιπφρουτ έχει μια ήπια κατευναστική και ηρεμιστική δράση και τον συνταγογραφώ συχνά ως φυσικό αγχολυτικό ή κατά της αϋπνίας.
Το κόκκινο γκρέιπφρουτ έχει ακόμη περισσότερες ιδιότητες και συστατικά, όπως το λυκοπένιο και τα βιοφλαβονοειδή. Συνήθως, είναι πιο γλυκιά ποικιλία.
Το γκρέιπφρουτ μπορεί να συνοδεύσει ξηρούς καρπούς, σπόρους, γαλακτοκομικά προϊόντα και πιάτα με κρεατικά (μόνο για όσους τα καταναλώνουν), καθώς διαθέτει ένζυμα με ισχυρή πρωτεολυτική δράση, τα οποία βοηθάνε στην καλύτερη πέψη και αφομοίωση των πρωτεϊνών.
Για να ωφεληθείτε, όμως, στο μέγιστο βαθμό από το θαυματουργό αυτό φρούτο, δεν αρκεί μόνο να πίνετε το χυμό του ή να λαμβάνετε το εκχύλισμα των σπόρων του ως αντιβακτηριδιακή προστασία, αλλά χρειάζεται και μια ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, με μια υιοθέτηση ανάλογου τρόπου διατροφής και ενός νέου μόνιμου τρόπου ζωής.
Πώς να επιλέγεις ώριμα γκρέιπφρουτ
Ώριμα γκρέιπφρουτ, πριν από το Μάρτιο, δύσκολο έως αδύνατο να βρεις στην αγορά. Τα ώριμα γκρέιπφρουτ έχουν σκληρή σάρκα, είναι βαριά στο χέρι, είναι γεμάτα από ζουμί και, κυρίως, μυρίζουν πολύ έντονα. Το βασικότερο κριτήριο επιλογής, όμως, είναι πάντα το χρώμα τους. Γκρέιπφρουτ κίτρινα σαν το λεμόνι ή γκρέιπφρουτ με αποχρώσεις του πράσινου είναι πάντα άγουρα και ακατάλληλα για κατανάλωση. Να επιλέγετε αυτά που έχουν σκούρο κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα και, κυρίως, αυτά που έχουν "ψηθεί" από τον ήλιο.
Το "ψήσιμο" είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο ωρίμανσης των γκρέιπφρουτ, το οποίο εκδηλώνεται με διάσπαρτα καφετιά σημαδάκια σα φακίδες. Γκρέιπφρουτ με φακίδες είναι πραγματικά γλυκά σα μέλι.
Ποτέ, λοιπόν, άγουρα γκρέιπφρουτ.
Η οξύτητα των άγουρων φρούτων τοξινώνει το αίμα και τη λέμφο και, όταν λαμβάνονται σε μορφή χυμού, καταστρέφουν το σμάλτο και την αδαμαντίνη των δοντιών.
Εμπρός, λοιπόν! Έχουμε, ήδη, μπει στο μήνα Μάρτιο και είναι καιρός να πίνεις καθημερινά στην υγειά σου ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό γκρέιπφρουτ.
~*  Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  μας  δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Σ.Σ.

***   Αυτό το σιρόπι είναι 10 φορές ισχυρότερο από την πενικιλίνη και θεραπεύει (σχεδόν) τα πάντα
Όλοι γνωρίζουμε ότι το σκόρδο είναι η πιο ισχυρή φυσική θεραπεία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πολλών καταστάσεων υγείας Λοιπόν, αυτή η εκπληκτική ιδέα για σιρόπι από σκόρδο είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και θα πρέπει να την έχετε πάντα στο σπίτι σας.
Το καλύτερο απ” όλα με αυτό το σιρόπι είναι ότι τα συστατικά του είναι πολύ φθηνά και πως είναι πολύ απλό για να το προετοιμάσετε.
Για την παρασκευή του θα χρειαστείτε εκτός από σκόρδο, λίγο μέλι και μηλόξυδο.
Όπως μπορείτε να δείτε, όλα τα προαναφερθέντα συστατικά έχουν το δικό τους μοναδικό σύνολο οφέλη για την υγεία, αλλά όταν συνδυάζονται μαζί, κάνουν μια πραγματικά ισχυρή και αποτελεσματική φυσική θεραπεία.
Γιατί «επιβάλλεται» να πίνετε αυτό το σιρόπι από σκόρδο;
Η κατανάλωση αυτής της σπιτικής θεραπείας θα σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή πίεση και την κακή χοληστερόλη, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει και θα αποτοξινώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Επιπλέον, θα σας βοηθήσει επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο των συχνών λοιμώξεων και κρυολογημάτων, είναι ευεργετικό κατά των πόνων στις αρθρώσεις και δρα κατά της αρθρίτιδας και της ουρικής αρθρίτιδας.
Πώς να φτιάξετε το σιρόπι σκόρδου
Συστατικά:
8 ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζάνα (200 ml) της σούπας μηλόξυδο 1 φλιτζάνα (200 ml) μέλι
Οδηγίες:
Συνθλίβετε και πολτοποιείτε το σκόρδο
 Στη συνέχεια, προσθέτετε το μέλι και το μηλόξυδο και τα αναμιγνύετε για 10 έως 15 δευτερόλεπτα σε υψηλή ταχύτητα.
Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο και το σφραγίζετε. Κρατάτε το μείγμα στο ψυγείο, ανακατεύοντας περιστασιακά και μετά από 5 ημέρες, το θεραπευτικό σας σιρόπι είναι έτοιμο.
Δοσολογία και χρήση
 Θα πρέπει να προσθέσετε 2 κουταλάκια του σιροπιού από σκόρδο σε ένα ψηλό ποτήρι ΚΑΘΑΡΟ νερό και να το πίνετε το πρωί με άδειο στομάχι. Το μείγμα είναι πολύ ισχυρό και δεν θα πρέπει να το λαμβάνετε σκέτο.

***  Πως να ξεφορτωθείτε τα λιπώματα με φυσικό τρόπο!
Τα εξογκώματα του δέρματος συνήθως εμφανίζονται στο κεφάλι, το λαιμό, στις μασχάλες και το χέρι. Αυτοί είναι καλοήθεις όγκοι που μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή. Στην ιατρική αυτές οι διογκώσεις αναφέρονται συχνά ως λιπώματα.
Τα λιπώματα εμφανίζονται συνήθως σε ένα μέρος του σώματος, αλλά σε τακτική βάση μπορεί να εμφανίζονται σε όλο το σώμα, καθώς επίσης μπορούν να προκαλούν ορισμένες ενοχλήσεις.
Οι ερευνητές δεν μπορούν ακόμα να επιβεβαιώσουν ποια είναι η βασική αιτία της εμφάνιση των λιπωμάτων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς συμφωνούν ότι η γενετική είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Πολλοί πιστεύουν ότι η παχυσαρκία και η χοληστερόλη δεν μπορούν να θεωρηθούν ως παράγοντες κινδύνου.
Απαλλαγείτε από τον λιπώδη ιστό Φυσικά
Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω μια λύση στο πρόβλημά σας, ώστε να πάψετε να ανησυχείτε για τα λιπώματα σας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, δεν έχετε να ανησυχείτε για τη χρήση φαρμάκων ή οποιαδήποτε νυστεριού να αναλαμβάνει δράση πάνω στο δέρμα σας.
Οι γιατροί προτείνουν συνήθως μια διαδικασία που συνήθως πραγματοποιείται σε ιδιωτικές κλινικές ή άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις. Μερικές από τα προσεγγίσεις περιλαμβάνουν επίσης εξάλειψη με λέιζερ ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Σημειώστε ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα λιπώματα που θα απομακρυνθούν δεν θα επανεμφανιστούν μετά την επέμβαση. Η διάγνωση θα πρέπει να δίνεται πάντα από τους εμπειρογνώμονες, λαμβάνοντας υπόψη ότι η χειρουργική επέμβαση και οι άλλες τεχνικές, δεν είναι πάντα απαραίτητες, ειδικά αν τα λιπώματα δεν προκαλούν σωματική αναπηρία ή είναι πολύ μικρά.
Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι δερματολόγοι προτείνουν οργανικές προσεγγίσεις. Η αποτελεσματικότητα αυτής της συνταγής δεν είναι πλέον αμφίβολη, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει βοηθήσει πολλά άτομα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο μέλι και αλεύρι.
Μέλι και αλεύρι
Ανακατεύουμε λίγο αλεύρι και μέλι, και εφαρμόζουμε το μίγμα άμεσα στην περιοχή του δέρματος που βρίσκεται το λίπωμα που θέλουμε να απομακρύνουμε. Το μίγμα πρέπει να έχει πυκνότητα από 0,5 έως 1 cm3. Καλύψτε με μια χαρτοπετσέτα ή έναν επίδεσμο για να κρατήσει το μίγμα κρέμας σταθερό στη θέση του.
Κρατήστε το μίγμα μιαμιση ημέρες, ή 36 ώρες. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το και επαναλάβετε τη μέθοδο. Επαναλάβετε τη μέθοδο για πέντε φορές, που σημαίνει ότι το σύνολο της θεραπείας θα πρέπει να διαρκέσει 7-8 ημέρες. Θα πρέπει να δείτε κάποια βελτίωση και ορατά αποτελέσματα. Οι λιπαρές καταθέσεις κάτω από το δέρμα σας τελικά θα εξαφανιστούν.

*** Φτιάξτε φυτικά χάπια από βότανα
Σε πολλούς δεν αρέσουν τα χάπια. Μερικά είναι τεράστια και δύσκολα μπορείς να τα καταπιείς. Φτιάχνοντας τα δικά σας φυτικά χάπια, μπορείτε να τα παρασκευάσετε σε οποιοδήποτε μέγεθος θέλετε, τόσο μικρά όσο ένα μπιζέλι ή ακόμη μικρότερα! Και αν περιέχουν φτελιά, απλά θα γλιστρήσουν κάτω από το λαιμό σας με ευκολία.
Τα φυτικά χάπια φτιάχνονται από βότανα, με ένα συνδετικό υλικό που προστίθεται, για να τα κρατήσει όλα μαζί. Η σκόνη φτελιάς συχνά χρησιμοποιείται ως συνδετικό υλικό. Τα χάπια μπορούν να καταποθούν ή να διαλυθούν αργά στο στόμα σαν μια παστίλια. Φυλάγονται σε καλά κλεισμένα γυάλινα δοχεία, σε δροσερό, σκοτεινό, ξηρό μέρος, μέχρι ένα έτος.
Παρασκευή φυτικών χαπιών 
Κάντε σκόνη 30 γραμμάρια βότανο(α) σε ένα δυνατό μπλέντερ ή μύλο καφέ.
Προσθέστε 7.5 γραμμάρια συνδετικό (σκόνη εσωτερικού φλοιού φτελιάς ).
Αργά προσθέστε τόσο νερό για να σχηματίσει ένα ζυμάρι. (Προσοχή: Ζύμη που είναι πάρα πολύ υγρή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει)
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μπιζελιού. Τοποθετήστε τα ομοιόμορφα μεταξύ τους με κενά σε ένα μεγάλο ταψί.
Τοποθετήστε το ταψί σε ζεστό αέρα μακριά από τα παράθυρα για περίπου 10 ώρες. Ή τοποθετήστε το σε ένα φούρνο σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1-2 ώρες, μέχρι να στεγνώσουν.
Μυστικές φόρμουλες χαπιών
Πονόλαιμο και βήχα: φτελιά, φλόμος εχινάκεια, γλυκόριζα, σαμπούκο και τζίντζερ.
Πεπτικό ενίσχυση: φτελιά, μελισσόχορτο, μάραθο, τζίντζερ και χαμομήλι.
Κρυολογήματα, γρίπη: μελισσόχορτο, εχινάκεια, αχίλλεια, σαμπούκο και τζίντζερ.
Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.

***  Αυτοθεραπεία με θετικές σκέψεις και συναισθήματα.
Όλα τα ζωντανά όντα είναι εκ γενετής εξοπλισμένα από τη μητέρα φύση να ζήσουν αυτάρκη και σε καλή υγεία. Η κακή υγεία είναι μια αφύσικη κατάσταση για κάθε έμβιο ον. Η διαδικασία της αυτοϊασης του σώματος είναι αυτόματη σε κάθε ζωντανό σύστημα, όπως ακριβώς και η διαδικασία της αναπνοής, η πέψη, η αναπαραγωγή κτλ.
Η υγεία είναι μια φυσιολογική και φυσική κατάσταση της ζωής και χαρίζει στον άνθρωπο αρμονία και ισορροπία. Κάθε έμβιο ον έχει την ιδιότητα τηςομοιόστασης, έτσι ονομάζεται η ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί τις συνθήκες του εσωτερικού του περιβάλλοντος (θερμοκρασία, συγκέντρωση διαφόρων συστατικών, κτλ), παρά τις εξωτερικές μεταβολές. Όμως τι είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο διαφορετικό από τα άλλα έμβια πλάσματα στον τομέα της υγείας; Η απάντηση είναι κυρίως η συναισθηματική στάση και η ανθρώπινη αδυναμία να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του ανθρώπινου εγκεφάλου για να ζήσει μια πιο υγιή και πιο ευτυχισμένη ζωή.
Στον κόσμο υπάρχουν δύο κύριες ομάδες ανθρώπων: αυτοί που πιστεύουν ότι η ζωή τους επηρεάζεται καθολικά από εξωτερικές επιδράσεις και, συνεπώς, είναι πέρα από τον έλεγχό τους και εκείνοι που πιστεύουν ότι όλα όσα τους συμβαίνουν είναι κυρίως αυτά που παράγονται από τον εαυτό τους και ως εκ τούτου είναι ελεγχόμενα από τους ίδιους. Τους τελευταίους, ας τους ονομάσουμε “εσωτερικούς”. Είναι οι άνθρωποι που τείνουν να είναι πιο σίγουροι για τον εαυτό τους, πιο πλούσιοι σε επινοητικότητα, καλύτερα μορφωμένοι, πιο προσαρμόσιμοι στις διακυμάνσεις της πραγματικότητας και πιο εύκολα σε θέση να αποφύγουν ή να εγκαταλείψουν τις εξωτερικές επιδράσεις ή εξαρτήσεις. Την πρώτη ομάδα ανθρώπων θα την ονομάσουμε “εξωτερικούς”. Είναι οι άνθρωποι που έχουν την πεποίθηση ότι η τύχη τους είναι στα χέρια των άλλων ή απλά πιστεύουν ότι τα πάντα είναι θέμα καλής ή κακής τύχης, τείνουν να είναι καχύποπτα άτομα, να απογοητεύονται εύκολα και να είναι λιγότερο δημιουργικοί.
Το φαινόμενο Placebo και το φαινόμενο Nocebo
Οι γιατροί έχουν αποδείξει την λειτουργικότητα του φαινομένου Placebo σε πειράματα τους για τον ελέγχο των νέων φάρμακων, δηλαδή το πώς οι ασθενείς αντιδρούν θετικά ως προς τα χάπια ζάχαρης σαν να ήταν πραγματικό φάρμακο. Το ερώτημα που ευλόγως προκύπτει: γιατί δεν χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς η ευμενής επίπτωση που το μυαλό του σώματος, με τη δύναμη της πίστης στην ίαση, παράγει;
Το φαινόμενο Nocebo είναι ο κακός αδερφός του Placebo. Είναι ο όρος που ορίζει την αρνητική επίδραση που μπορεί να προκύψει στο σώμα λόγω της δύναμης της καταστροφικής πίστης. Το φαινόμενο Nocebo εμφανίζεται όταν κάποιος επιδεινώνει από μόνος του την κατάσταση της υγείας του μέσω της αρνητικής σκέψης. Είναι δυνατόν να παρουσιάσει συμπτώματα ασθένειας ακόμα και αν οι εργαστηριακές του εξετάσεις είναι καλές.
Αυτή είναι η τρομερή δύναμη της σκέψης στο σώμα μας και ωφέλιμο θα είναι να την κατανοήσουμε και να την χρησιμοποιήσουμε για την ευημερία μας.
Ας υποθέσουμε για μια στιγμή ότι ο μόνος λόγος που κάποιος θεραπεύεται ή όχι μέσα από μια θεραπευτική μέθοδο οφείλεται στην πεποίθησή του για αυτή τη θεραπεία. Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια εικασία, αλλά συνήθως απορρίπτεται εκ των προτέρων από τον ιατρό-σύμβουλο. Ωστόσο, οι φοιτητές της ιατρικής σχολής μαθαίνουν από πολύ νωρίς ότι το 70% ή και περισσότερο από τους μελλοντικούς τους ασθενείς θα διαμαρτύρονται κυρίως για ψυχοσωματικά συμπτώματα, αλλά στη συνέχεια, όταν θα γίνουν γιατροί υποτιμούν σκόπιμα ή παραμελούν τη σημασία του νου στην θεραπεία του σώματος, καταφεύγουν ολοταχώς στα φάρμακα και τις πολύτιμες συνταγές τους. Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, είχε πει: “Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τι είδους άτομο έχει μια ασθένεια, από το να γνωρίζουμε τι είδους ασθένεια έχει ένα άτομο.”
Αυτοθεραπεία και πίστη έχουν κάτι κοινό
 Η ομάδα των “εσωτερικών” ατόμων πιστεύουν ότι η θεραπεία τους σε μεγάλο βαθμό αυτοδημιουργείται, ενώ η ομάδα των “εξωτερικών” ατόμων πιστεύει πιο εύκολα σε κάτι ή σε κάποιον ως μέσο-θεραπεία για τη διαδικασία επούλωσης. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι και οι δύο ομάδες ατόμων αντλούν πίστη για καλή υγεία, αλλά από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Έτσι λοιπόν, είτε η θετική σκέψη για την δύναμη του εαυτού μας, είτε η θετική σκέψη προς τον θεό ή προς το φάρμακο βοηθάει σε μεγάλο βαθμό στην ίαση.
Το 1975 ο Dr Ader επινόησε τον όρο ψυχονευροανοσολογία για να περιγράψει το πως ο νους επηρεάζει το σώμα. Η ψυχονευροανοσολογία εισέρχεται στην σφαίρα των νευρολογικών μονοπατιών που συνδέουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Όταν υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ του μυαλού και του σώματος, βλέπουμε τη φυσική και ψυχική ασθένεια, αν και αρχικά παρουσιάζονται μόνο ψυχοσωματικά συμπτώματα.
Οι άνθρωποι διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ τους στον τρόπο που αντιμετωπίζουν μια νόσο, η έρευνα έχει δείξει ότι υπάρχουν διαφορές στη γενετική, στις διατροφικές συνήθεις αλλά και στο μυαλό. Παρά το γεγονός ότι η γενετική μηχανική έχει σημειώσει κάποια πρόοδο, ένα μεγάλο κομμάτι παραμένει ακόμη ανεξερεύνητο από το πεδίο των ιατρικών ερευνητών. Από την άλλη η συμπεριφορά και οι διατροφικές συνήθειες μπορούν να αντιμετωπιστούν από τον καθένα.
Η αλλαγή στη διατροφή και στην προσωπική στάση απέναντι στην ζωή έχει βοηθήσει κάποιους ανθρώπους, ακόμη κ με σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος ή το AIDS, να έχουν πραγματικά δει βελτίωση στην υγεία τους ή ακόμη και να θεραπευτούν από την ασθένεια τους.
Επιλέξτε να εκφράσετε μόνο θετικές σκέψεις και συναισθήματα
 Αποφασίστε να εκφράσετε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας με θετική διάθεση. Αποφασίστε να είστε ειλικρινείς με τους εαυτούς σας και με τους άλλους, και κάντε μόνο ότι αισθάνεστε πως θα σας κάνει ευτυχισμένους. Το να κάνουμε ότι μας κάνει ευτυχισμένους μας βοηθάει να μην εσωτερικεύουμε καταστροφικά συναισθήματα που μπορεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη σωματικών ασθενειών και ψυχικών διαταραχών.
Η θετική έκφραση είναι μια απελευθέρωση για τον οργανισμό μας. Οι φόβοι, οι αμφιβολίες και τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα αντικαθίστανται με το θάρρος, την δύναμη και την πυγμή να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και τις περιπέτειες της κάθε καινούργιας μέρας. Στην πραγματικότητα, αν εκφράσετε τα συναισθήματά σας θετικά και αγαπήσετε τον εαυτό σας θα ενθαρρύνετε το ανοσοποιητικό σύστημα φυσικά και γρήγορα. Ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί, με τη σειρά του, να νικήσει την εισβολή παθογόνων μικροοργανισμών στο σώμα και επίσης να σας δώσει μια καλύτερη απάντηση στις δυσκολίες της εποχής.
Μια θετική συναισθηματική στάση είναι περισσότερο σύμφωνη με την καλή υγεία, ενώ μια αρνητική στάση είναι μια ανοιχτή πόρτα στην κακή υγεία. Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η έννοια αυτή είναι απλά ένα θέμα κοινής λογικής για ένα άτομο που ανήκει στην ομάδα των “εσωτερικών”, αλλά θεωρείται απολύτως γελοίο για ένα άτομο που ανήκει στην ομάδα των “εξωτερικών”.
Τι καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα; Τι βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα;
Αν μπορούσαμε να μετρήσουμε με ένα εργαλείο, το ανοσοποιητικό σύστημα και να δείξουμε τις αλλαγές από τη μια μέρα στην άλλη, από τη μια στιγμή στην άλλη, ανάλογα με την διατροφή και επίσης μεταξύ του ενός και του άλλου τρόπου σκέψης, τα αποτελέσματα θα ήταν συγκλονιστικά. Η αντοχή στις ασθένειες, είναι γεγονός, ποικίλλει σε σχέση με την αντοχή του ανοσοποιητικού συστήματος. Κάνοντας πράξη τα πράγματα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, όπως η καλή και σωστή διατροφή, ο διαλογισμός, η καθοδηγούμενη νοερή απεικόνιση, οι θετικές επιβεβαιώσεις, η χαλάρωση, οι βαθιές αναπνοές και η κατανόηση, θα έχετε μια πραγματικά καλή υγεία.
Δεδομένου ότι η συναισθηματική στάση έχει άμεση σχέση με το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ένα πρόσωπο που εκφράζει ευτυχία, γέλιο, αγάπη, καλοσύνη και κατανόηση, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να παρουσιάσει μια ασθένεια από ότι ένα πρόσωπο που εκφράζει θυμό, φόβο, αμφιβολία, δυσαρέσκεια, κατάθλιψη και ανησυχία. Θετικές σκέψεις, φυσικά τρόφιμα, καθοδηγούμενη νοερή απεικόνιση, θετικές επιβεβαιώσεις, βότανα, άσκηση, ήλιος, κτλ. όλα αυτά τα πράγματα επηρεάζουν με επωφελή τρόπο το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Σε μια μελέτη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, διαπιστώθηκε ότι όσοι είδαν τους εαυτούς τους να λαμβάνουν δύναμη από το εσωτερικό του εαυτού τους ή να έχουν μια θετική ψυχική στάση, είχαν μεγαλύτερη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος προς την ασθένεια και έζησαν δύο φορές περισσότερο από εκείνα τα άτομα τα οποία είχαν ως μοναδικό στήριγμα το φάρμακο.
Με χαρά, αυτοπεποίθηση, αγάπη, με ένα θετικό πλαίσιο του μυαλού σας, το οποίο αξιοποιεί τις δυνατότητες του εγκεφάλου σας, σίγουρα θα ζήσετε ως ένα υγιέστερο και ευτυχέστερο πρόσωπο. Το άτομο που είναι πάντα θυμωμένο, φοβισμένο, και καταθλιπτικό, συνεχώς βυθίζεται σε μια αρνητική διάθεση. Παρότι η λειτουργία του εγκεφάλου μόλις άρχισε να γίνεται καλύτερα κατανοητή, η έρευνα έχει δείξει ότι ο κύριος ρόλος του εγκεφάλου είναι να κρατήσει την υγεία στο μυαλό και το σώμα.

***  Αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών συνεπάγεται ο διαβήτης κύησης
Περιλαμβανομένου του νεογνικού θανάτου  


Αυξημένο κίνδυνο ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων της κύησης, περιλαμβανομένου του νεογνικού θανάτου, έχουν οι γυναίκες με διαβήτη κύησης, σύμφωνα με γαλλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetologia.
Επιστημονική ομάδα του Νοσοκομείου Pitié-Salpêtrière, με επικεφαλής την Δρ Σοφι Ζακμινετ, μελέτησε στοιχεία που αφορούσαν 796.346 γεννήσεις που είχαν καταγραφεί στη Γαλλία το 2012. Στο δείγμα τελικά περιλαμβάνονταν 57.629 (7,24%) γυναίκες με διαβήτη κύησης.
Η διαβητική κατάσταση των γυναικών καθορίστηκε βάσει της χρήσης αντιδιαβητικών φαρμάκων ή ινσουλίνης και από τις διαγνώσεις που είχαν γίνει στα νοσοκομεία. Επίσης, στοιχεία που συνέδεαν τη μητέρα με το παιδί ήταν διαθέσιμα για 705.198 τοκετούς (88% επί του συνόλου).
Ο κίνδυνος ανεπιθύμητου αποτελέσματος ήταν δύο με τέσσερις φορές υψηλότερος στα βρέφη των γυναικών που έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 πριν την κύηση, συγκριτικά με όσες είχαν διαβήτη κύησης.
Στη συνέχεια οι ερευνητές εστίασαν τη μελέτη στους τοκετούς μετά την 28η εβδομάδα κυοφορίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι γυναίκες είχαν διαγνωστεί με διαβήτη κύησης. 
Ο αυξημένος κίνδυνος διαφόρων επιπλοκών στις γυναίκες με διαβήτη κύησης συγκριτικά με τις γυναίκες χωρίς διαβήτη κύησης ήταν: πρόωρου τοκετού 30%, καισαρικής τομής 40%, προεκλαμψίας/εκλαμψίας 70%, μακροσωμία 80%, αναπνευστική δυσφορία 10%, γεννητικό τραύμα 30% και καρδιακές δυσπλασίες 30%.
Κι ενώ αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες αφορούσαν τόσο γυναίκες που είχαν πάρει ινσουλίνη όσο και αυτές που έκαναν διατροφή για τον έλεγχο του διαβήτη κύησης, τελικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορούσε την ομάδα της ινσουλίνης. Κι αυτό γιατί αν ο διαβήτης χρειάζεται ινσουλίνη για αν ελεγχθεί σημαίνει ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα γενικότερα μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών.
Όταν οι επιστήμονες περιόρισαν την έρευνα σε φυσιολογικούς τοκετούς μετά την 37η εβδομάδα κυοφορίας, διαπίστωσαν αυξημένο κίνδυνο νεογνικού θανάτου στις γυναίκες με διαβήτη κύησης. Μετά την εξαίρεση γυναικών που υπήρχε η υποψία ότι είχαν αδιάγνωστο διαβήτη τύπου 2 πριν κυοφορήσουν, ο κίνδυνος παρέμενε σημαντικά αυξημένος, στο 30%, μόνο στις γυναίκες που έλεγχαν τον διαβήτη κύησης με διατροφή. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι, οι γυναίκες που κάνουν διατροφή για τον διαβήτη κύησης τείνουν να γεννούν αργότερα και το έμβρυο να έχει εκτεθεί για περισσότερο χρόνο σε υψηλότερα επίπεδα γλυκόζης. «Η μελέτη αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ο διαβήτης κύησης είναι μια πάθηση που σχετίζεται με αρνητικά αποτελέσματα στην εγκυμοσύνη και μάλιστα για όσες γυναίκες χρειάζεται να πάρουν ινσουλίνη κατά την κύηση. Ελπίζουμε υπό το φως των νέων αυτών δεδομένων να συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση των συγκεκριμένων ασθενών, με το στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την μητέρα και το παιδί», αναφέρουν στα συμπεράσματα της μελέτης οι ερευνητές.  Μαίρη Μπιμπή  health.in.gr


 ~*** ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ   και βότανο-θεραπείας στη ζωή  μας :  
ΥΓΕΙΑ  το  Α-Ω  ......  : 
1~  ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαΐου  2015   :
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html.  .-  
2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαΐου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-
3~** ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαΐου  2015   :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .- 
4~**   ~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαΐου 2015  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015   :
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .- 
6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -
7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαΐου  2015
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-   
8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαΐου  2015
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .- 
9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαΐου  2015  : 
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-  
10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  :
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .- 
 11~**   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ   μας - Δευτέρα  08  Ιουνίου  2015  :
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-   
12 ~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  :  
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-  
13 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  : 
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 
14 ~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  :
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-      
15 ~ ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015:
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,
ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. 
16~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015 :
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .-
17 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 : 
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-  
18 - ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 :
 http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
19 .- ~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 :
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html
 20 .- ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  :
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
21 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  18  Ιουλίου  2015  ΒΛΑΣΗΣ :
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
22.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-  
23.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 :
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
 γ΄ μέρος  
 24.-ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 :
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html  .-
25 ~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .-
 26.- ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
27.- ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
28.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  : 
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
29.- ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-
  30.-ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 :
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-        
 δ΄ Μέρος 
  31~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-
32 .- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  :
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-
33.-ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   :
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-
 34.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-    
35.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-
 ~ 36.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/14-2015.html .-        
37.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/17-2015.html .-
38.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή 20  Νοεμβρίου  2015   :
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/20-2015.html .- 
39.-   ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
 40.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   : 
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
41. ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :  
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-
42.-   ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html  .-   
43 .- ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   :
 http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-
44.-ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  12  Δεκεμβρίου  2015  : 
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/12-2015.html .-
45.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .-
46.-  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html
47.-  ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 12  Ιανουαρίου  2016  :
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/12-2016.html .-
47.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  20  Ιανουαρίου 2016  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/20-2016.html .-
48.-  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  26  Ιανουαρίου  2016
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/26-2016.html .-
49.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .- 
50.- ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας  Παρασκευή  12  Φεβρουαρίου  2016 :
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/02/12-2016.html
51,- ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη 01 Μαρτίου  2016  :
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/01-2016.html .-                                                       
52 ~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας , Παρασκευή 11Μαρτίου 2016   
Α.-   ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/11-2016.html  .-  
53 ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  23 Μαρτίου  2016
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/03/23-2016.html .- 
54.-~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 30 Μαρτίου  2016
  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/03/30-2016.html .-
55.-  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Δευτέρα 11  Απριλίου 2016 (55)  :
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/04/11-2016-55.html .- 
56.-  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη  04 Μαϊου  2016 :  
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/04-2016.html .- 
57 .- ΥΓΕΙΑ γιά  ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 12  Μαϊου  2016  :
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/05/12-2016.html .-                                   
 58.-  ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :
  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-   
59.-  ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22  Ιουνίου  2016  : 
 http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/22-2016.html  .-            
60 .- ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας , Τρίτη 12  Ιουλίου  2016 
 http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/12-2016.html .-  
61.-
  Υγεία για όλους  μας  Παρασκευή 19  Αυγούστου  2016   : 
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/19-2016.html .-   
62.-~ Υγεία για όλους  μας   Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016  :
 
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μαςhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/19-2016.html  .-
63.- ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 04 Οκτωβρίου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/04-2016.html .-  
64.- ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Δευτέρα  24  Οκτωβρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/10/24-2016.html .-   
 
65.- ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/18-2016.html .-
66.- ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τετάρτη 23-11-2016  : 

http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/11/2311-2016.html .-  
 67.-   ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  29  Νοεμβρίου 2016   :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/11/29-2016-5.html .- 

 68~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .-  
69~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  2016
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/14-2016.html .- 

70~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  02  Ιανουαρίου  2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/02-2017.html  .-   
71 .-~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη 25 Ιανουαρίου  2017 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/01/25-2017-to-o.html .-   
72.-~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-  

73.- ~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .-    
 
~
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΝΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :

      ΑΡΦΑΡΑ 8/2/2017 .......   Δύση Ηλίου    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 31  Ιανουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .....    :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/01/news-31-2017.html .-
~ ARFARA NEWS  2 Η Εφημερίδα μας Τρίτη  31 Ιανουαρίου 2017   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/01/arfara-news-2-31-2017.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017:
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 01  Φεβρουαρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !......  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/news-01-2017.html .-  
~**  ARFARA NEWS 2  Η Εφημερίδα μας Τετάρτη  01  Φεβρουαρίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ....: http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-2-01-2017.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 02-02-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....    :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-02-02-2017.html .- 
~ **Η  Εφημερίδα μας  Αrfara news Παρασκευή 03  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/rfara-news-03-2017.html .- 

~**Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο  04  Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .....  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-04-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 05  Φεβρουαρίου  2017 : ~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......
 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-05-2017.html .-  

**ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   5  και  6  Φεβρουαρίου 2017  :
Ενημέρωση και για την εβδομάδα που μας άφησε .....

:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/5-6-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Δευτέρα 06  Φεβρουαρίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .....  ~ Από Αθήνα Κερατσίνι Νοσοκομείο Ερυθρός ...6-2-2017 ......
: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/02/news-06-2017.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ......  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/02/news-07-2017.html .-  
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη  07 Φεβρουαρίου 2017  :  ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  .....  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/07-2017.html .-   
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2 , Τρίτη  07  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/news-2-2017.html .-

~ *Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας ......    :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-08-2017.html .-
~***  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 10  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-10-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  2017  : Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσής μας ......  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/02/news-11-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 12  Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .......   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/02/news-12-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατοκύριακο 11  και 12  Φεβρουαρίου  2017 : ~*  Όλοι η αθλητική δραστηριότητα της εβδομάδας που πέρασε ....  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/11-12-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 13  Φεβρουαρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ......:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/02/news-13-2017.html  .-

~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 14  Φεβρουαρίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  .  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-14-2017.html .-
~ * Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/02/news-15-2017.html  .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  16 Φεβρουαρίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   ......   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-16-2017.html .-
~*  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας : ΥΓΕΙΑ  ..από το Α - Ω ....16/02/2017  :  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html .- 
~
***   BINTEO  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5204   video.  -    Σταματης Σκουλικας  2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3448   video.     σταμος σκουλικας ,  3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3441  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.093  βίντεο   .-  
~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .        
 *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr .-  ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010 .--
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου