ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Κυριακή  13  Μαΐου  2018 .
 ~
~ Αγιο Ορος: Η άγνωστη σκήτη του Μαυροβήρου στα όρια της Μονής Ζωγράφου (ΦΩΤΟ)
 ~ Ο ιστορικός Γεράσιμος Σμυρνάκης στο κλασικό βιβλίο του «Το Άγιον Όρος» (1903) γράφει: Εγγύς της μονής Ζωγράφου εις απόστασιν 40 λεπτών υπάρχει το μονύδριον Μαυρόβηρος, όπερ μετά ταύτα εγένετο σκήτη.
*  Ήδη υφίσταται ναός σεμνυνόμενος επί τω «Γενεσίω της Θεοτόκου» (8η Σεπτεμβρίου) και πέριξ αμπελώνες της μονής. Η λέξις Μαυρόβηρος φαίνεται ημίν σύνθετος εκ του “μαύρος” και “βηρός”, ήτις εκ του σλαυικού ειλημμένη σημαίνει καταβόθραν και συστροφήν ύδατος ένεκα του παραρρέοντος χειμάρρου.
Με αφορμή την παραπάνω αναφορά, το 1998 αγιορείτης ιερομόναχος και ο βυζαντινολόγος Κύριλλος Παυλικιάνωφ θέλησαν να εντοπίσουν τη θέση της. Με πολλή δυσκολία, λόγω της εξαιρετικά πυκνής βλάστησης, εντόπισαν το κυριακό της και έβγαλαν τις πρώτες φωτογραφίες.
Στη συνέχεια εντόπισαν φωτογραφία της σκήτης στο Αρχείο της μονής Ζωγράφου από τις αρχές του 20ού αιώνα. Παράλληλα επισημάνθηκε ότι η σκήτη απεικονίζεται σε χαλκογραφίες της μονής.
Το 2015 ο ουκρανός ερευνητής Σεργκέι Σουμίλο εξέδωσε μονογραφία με τίτλο: «Πνευματική Ζαπορόζιε». Η άγνωστη κοζακική σκήτη του «Μαύρου Βηρού» στο Άγιον Όρος, όπου αναφέρονται λεπτομερή στοιχεία για την οργάνωση της σκήτης κατά το 18ο αιώνα, τις μεγάλες δωρεές που είχε από Ουκρανούς ευγενείς και την ιστορική της πορεία.
Σήμερα το κυριακό είναι ανακαινισμένο από την κυρίαρχη μονή Ζωγράφου και βρίσκεται σε λειτουργία.

*** Η πιστοποίηση των συμβολαιογράφων κράτησε τους πλειστηριασμούς στη Μεσσηνία 
 Σε αντίθεση με άλλα εφετεία που οι δικοί τους γίνονται στην Αθήνα
 Το στόχο να παραμείνουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην περιοχή ευθύνης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας, κατάφεραν οι συμβολαιογράφοι μας, αφού πιστοποιήθηκε ικανός αριθμός γι’ αυτό.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Παναγιώτης Δουμουλάκης, στα περισσότερα Εφετεία, η αποχή των συμβολαιογράφων από το να πιστοποιηθούν οδήγησε στο να  περάσουν  οι πλειστηριασμοί στην Αθήνα.
  Πιστοποίηση
Ο κ. Δουμουλάκης, διευκρίνισε ότι περίπου 35-40 συμβολαιογράφοι του Συλλόγου έχουν πιστοποιηθεί για να κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
«Αυτό σημαίνει ότι οι πλειστηριασμοί του Εφετείου μας  δεν έφυγαν να πάνε στην Αθήνα, όπως έγινε με πολλά άλλα Εφετεία. Εμείς καταφέραμε να τους κρατήσουμε εδώ. Κάποιοι λένε ότι το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι αποτυχημένο. Η γνώμη μου είναι ότι με όποιες ελλείψεις έχει, δεν είναι αποτυχημένο. Ήδη η Γαλλική  Συμβολαιογραφία επισκέφτηκε το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο της Αθήνας και ζήτησε να ενημερωθεί για τη λειτουργία της ελληνικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και πιθανών να στήσει μια τέτοια πλατφόρμα και για τους δικούς της πλειστηριασμούς. Στη Γαλλία, οι αναγκαστικοί πλειστηριασμοί δε γίνονται από συμβολαιογράφους αλλά από δικαστικούς. Οι εκούσιοι πλειστηριασμοί γίνονται εκεί από συμβολαιογράφους. Τώρα γίνεται μια κίνηση για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων  προκειμένου  να φύγουν και οι αναγκαστικοί πλειστηριασμοί. Για εμάς, θεωρώ ότι ήταν επιτυχία που δεν  έφυγαν οι πλειστηριασμοί από την περιοχή.
Καταφέραμε και αποφύγαμε τη δυσάρεστη για εμάς θέση, να μας δείξουν ότι φταίμε για την μη εκταμίευση της επόμενης δόσης», επισήμανε ο κ. Δουμουλάκης.
  Κρατικοί πλειστηριασμοί
Για την ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως είπε ο κ. Δουμουλάκης, ενημερώθηκε και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος, ο οποίος επισκέφθηκε το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών.
Ο κ. Μητράκος ενημερώθηκε για τις τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών, ενώ παράλληλα έλαβε και τις απαραίτητες πληροφορίες για το ύψος των συναλλαγών, αλλά και την πορεία των πλειστηριασμών.
Τέλος, ο κ. Δουμουλάκης σημείωσε ότι υπάρχουν πιέσεις από την ΑΑΔΕ, ώστε να κάνουν οι συμβολαιογράφοι και τους κρατικούς πλειστηριασμούς, ωστόσο, ακόμα αντιστέκονται.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ
 ~   ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ
Επιμέλεια: ΣΠΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Την ανθελληνική «λύση» την έχουν έτοιμη. Τα προεόρτια της παράδοσης του ονόματος «Μακεδονία» έχουν ήδη αρχίσει και πληθαίνουν όλο και περισσότερο, δυστυχώς από όλες τις πλευρές. Μία σειρά δηλώσεων για το ονοματολογικό ήρθε να συμπληρώσει ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος θεώρησε «λεπτά γράμματα» τις συζητήσεις για το όνομα των Σκοπίων, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν βρίσκεται πλέον καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.Τελείως ανίσχυρες και σαφώς αστείες οι αιτιάσεις των Σκοπιανών ως προς το ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλη ονομασία πλην αυτής της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που αναφέρεται στο σύνταγμά τους. Παραθέτουμε 4 ιστορικά – νομικά δεδικασμένα προηγούμενα, τα οποία μπορούν να επικαλεσθούν οι κυβερνώντες. Φτάνει πια η κοροϊδία.
1) Το 1863 με την συνθήκη του Λονδίνου, ο Φρειδερίκος Ζ΄ της Δανίας αποδεχόταν το στέμμα του βασιλικού οίκου της Ελλάδος, για τον τότε ανήλικο γιο του, ο οποίος θα έφερε στο εξής τον τίτλο «Γεώργιος Α΄ Βασιλεύς των Γραικών» και τούτο γιατί τους χρόνους εκείνους ήταν πολύ διαδεδομένη η ονομασία των Ελλήνων ως Γραικών. Ιδίως στην τότε ακόμη τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, της Ευρώπης και της Ασίας. Έτσι ο νέος Βασιλεύς των Ελλήνων, θα έφερε τον τίτλο «Γεώργιος Α’ Βασιλεύς των Γραικών», και όχι των Ελλήνων. Αντέδρασε όμως η Τουρκία. Ο τότε σουλτάνος της Τουρκίας διαμαρτυρήθηκε στις Μεγάλες Δυνάμεις υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να αλλάξει ο τίτλος του Γεωργίου, να εξαφανιστεί ο όρος «Βασιλεύς των Γραικών», γιατί είχε πολλούς Γραικούς Έλληνες στην τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία του, όπως ακόμη την αποκαλούσε. Και για να υλοποιήσει αυτήν την αξίωσή του υποστήριξε την άποψη ότι οι Γραικοί – Έλληνες θα θεωρούσαν τον Βασιλιά Γεώργιο ως εξουσία και όχι τον ίδιο τον σουλτάνο. Αστείο επιχείρημα. Παρ’ όλα αυτά η Βρετανία υιοθέτησε ασυζητητί, τη χωρίς καμία βάση της Τουρκίας και χωρίς καν να ρωτήσει τους Έλληνες, προώθησε τις τουρκικές θέσεις στις άλλες δυνάμεις, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία κλπ. Που αποδέχθηκαν τους τουρκικούς ισχυρισμούς. Έτσι ο Γεώργιος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον τίτλο «Βασιλεύς των Γραικών», μετονομάσθηκε «Βασιλεύς των Ελλήνων». Έτσι εν ψυχρώ και με το έτσι θέλω.
* 2) Το 1918 μετά την ήττα των Κεντρικών Δυνάμεων στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την ήττα των Γερμανών, των Βουλγάρων, των Τούρκων και των άλλων συμμάχων τους, άρχισε να διαλύεται η Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία. Πρώτα κήρυξε την ανεξαρτησία της η Τσεχοσλοβακία. Ακολούθησε η απόσχιση της Γαλικίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας. Στα μέσα του Νοεμβρίου 1918 οι γερμανόφωνοι βουλευτές της Αυστρίας ανακήρυξαν την χώρα τους «Γερμανική Δημοκρατία της Αυστρίας» και προέβλεψαν τη σύνδεσή της με τη Γερμανία. Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι χριστιανοσοσιαλιστές που είχαν σχηματίσει – εν τω μεταξύ – κυβέρνηση στη Βιέννη, ανακήρυξαν, ευθύς αμέσως, τη χώρα τους αναπόσπαστον τμήμα της Γερμανικής Δημοκρατίας με το όνομα «Γερμανική Αυστρία Ομόσπονδη Δημοκρατία». Τότε επενέβησαν οι Σύμμαχοι Βρετανοί, Γάλλοι Αμερικανοί, οι οποίοι δεν ήθελαν βεβαίως ένα ισχυρό γερμανικό κράτος και με την Συνθήκη του Αγίου Γερμανού το 1919, επέβαλαν την διάρθρωση μιας … ανεξάρτητης Αυστρίας με το όνομα «Δημοκρατία της Αυστρίας». Με το έτσι θέλω λοιπόν των Βρετανών, των Γάλλων, των Αμερικανών, κλπ, επιβλήθηκε στην Αυστρία μια διαφορετική επωνυμία απ’ αυτή που επιθυμούσαν οι Αυστριακοί.
3) Το 1965, η τότε Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ), αντιμετώπισε ένα παρόμοιο πρόβλημα, με μια πρώην δημοκρατία – μέλος της, την τότε Δημοκρατία της Καρελο-Φινλανδία. Τότε, η γειτονική προς την Σοβιετική Ένωση, Φινλανδία, ενοχλήθηκε από το γεγονός της χρησιμοποίησης του ονόματός της από μια Δημοκρατία της Σοβιετικής Ένωσης κι έβαλε ως όρο για την ανάπτυξη καλών γειτονικών σχέσεων την αλλαγή του ονόματος της Δημοκρατίας της Κάρελο-Φινλανδίας. Οι ηγέτες της πανίσχυρης τότε Σοβιετικής Ένωσης, κατανοώντας την ευαισθησία των αδύναμων Φιλανδών και αντιλαμβανόμενοι το διπλωματικό πρόβλημα που υπήρχε, έσπευσαν όχι απλώς ν΄ αλλάξουν όνομα, αλλά και να καταργήσουν την ίδια τη Δημοκρατία, δίνοντας το σκέτο όνομα Αυτόνομη Δημοκρατία της Καρελίας. Πολλοί θα θυμούνται ότι η Σοβιετική Ένωση ξαφνικά βρέθηκε να αποτελείται από 15 Δημοκρατίες, αντί των 16 που είχε μέχρι τότε.
4) Τον Ιανουάριο του 1963 Η Μεγάλη Βρετανία επεδίωξε την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την επωνυμία «Μεγάλη Βρετανία». Το αίτημα δεν έγινε δεκτό μετά από απειλή προβολής ΒΕΤΟ από την Γαλλία, γιατί στο εθνικό έδαφος της Γαλλίας υπήρχε Γεωγραφικό Διοικητικό Διαμέρισμα με την επωνυμία Βρετάνη, που ίσως δημιουργούσε προϋποθέσεις μελλοντικών εδαφικών διεκδικήσεων της Μεγάλης Βρετανίας. Οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διεκόπησαν για δέκα περίπου χρόνια και η πανίσχυρη Βρετανία υποχρεώθηκε να παραιτηθεί των αξιώσεών της και να δεχθεί να ενταχθεί ως «Ηνωμένο Βασίλειο».

***  Σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια συνελήφθη ο «Νίκο» 
Στα χέρια της αστυνομίας επέστρεψαν από το βράδυ της Παρασκευής οι δύο Αλβανοί δραπέτες, ένας εκ των οποίων είναι ο «Νίκο» που είχε συλληφθεί στη Μεσσηνία για την υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας πατέρα και γιου Μεσάι και την εγκληματική οργάνωση για τους εκβιασμούς καταστηματαρχών.
Με μια επιχείρηση «αστραπή» κατάφερε η αστυνομία αργά το βράδυ της Παρασκευής, να συλλάβει τους δύο αδίστακτους κακοποιούς. Οι Αλβανοί δραπέτες εντοπίστηκαν σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  Τους αιφνιδίασαν
Οι δύο δραπέτες εντοπίστηκαν σε σπίτι που είχαν κρυφτεί στην οδό Αδριανού, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε μετά από επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ε.Κ.Α.Μ. Ο εντοπισμός τους στο ισόγειο διαμέρισμα, έγινε κατόπιν πληροφορίας που δόθηκε στην Ασφάλεια.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους αιφνιδιάσουν. Ο ένας εκ των δύο επιχείρησε να διαφύγει από παράθυρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του διαμερίσματος αλλά δεν τα κατάφερε καθώς οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει το κτήριο. Οι δύο κακοποιοί είχαν στην κατοχή τους όπλο,  το οποίο όμως δεν χρησιμοποίησαν όταν εισέβαλαν στο σπίτι οι αστυνομικοί. Το σπίτι ήταν σχεδόν άδειο και υπήρχε στο εσωτερικό του μόνο ένα κρεβάτι.
  Ομάδα της νύχτας
Οι δύο πρώην δραπέτες δε φαίνονται διατεθειμένοι να λύσουν τις απορίες της Αστυνομίας για τη απόδρασή τους, και ποιος τους βοήθησε, καθώς κρατούν τα στόματά τους κλειστά. Η αστυνομία ερευνά το άτομο το οποίο νοίκιασε το διαμέρισμα που βρέθηκαν οι δραπέτες, αλλά  και τον τρόπο που κατάφεραν να λύσουν τις χειροπέδες τους μέσα στην κλούβα , όταν  γινόταν η μεταγωγή τους από το λιμάνι του Πειραιά και να διαφύγουν αιφνιδιάζοντας τους φρουρούς τους.
Επίσης, η Αστυνομία πιστεύει πως πίσω από την απόδρασή τους κρύβεται κάποια ισχυρή ομάδα της νύχτας, που ήθελε ελεύθερους δύο ανθρώπους που εκτελούν συμβόλαια θανάτου.
Υπενθυμίζεται ότι ο «Νίκο» έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια και 12 χρόνια, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή και από κοινού και σε κάθειρξη 8,5 ετών για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση με τους εκβιασμούς καταστηματαρχών.
  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  ΤΡΕΜΟΥΝ οι Έλληνες λόγω των «μεταναστών»! Οδηγός φορτηγού κατήγγειλε ότι αλλοδαπός τον ΑΠΕΙΛΗΣΕ με όπλο
~ Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας, μετά τη μήνυση που υπέβαλλε οδηγός φορτηγού, ο οποίος υποστηρίζει ότι απειλήθηκε με όπλο από αλλοδαπό, μέσα στο λιμάνι της Πάτρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, χθες το απόγευμα Έλληνας οδηγός φορτηγού υπέβαλλε μήνυση κατ΄ αγνώστων, σύμφωνα με την οποία, αλλοδαπός τον εξύβρισε και τον απείλησε με τη χρήση όπλου, ενώ βρισκόταν εντός της καμπίνας του, κατά τη διάρκεια της ζύγισης του οχήματος του στην πλάστιγγα του νότιου Λιμένα Πατρών.
* Η απειλή έγινε προκειμένου να τον αφήσει να βάλει μετανάστες εντός του φορτίου προπορευόμενου οχήματος, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον οδηγό και από Λιμενικούς.
Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το Λιμεναρχείο, ο αλλοδαπός τράπηκε σε φυγή. ΑΠΕ

*** Στις κάλπες 155.000 μέλη της Νέας Δημοκρατίας - 2.639 στη Μεσσηνία!
 
Στις εσωκομμματικές κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 155.000 μέλη της ΝΔ -που κατέβαλαν τα 12 ευρώ για την κάρτα μέλους-, για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Στη Μεσσηνία:
2.639 είναι τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν ,σήμερα, στις εκλογές για τη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας. Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη που ανανέωσαν την εγγραφή τους ή πραγματοποίησαν νέα, έως και το Σάββατο 5 Μαΐου. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» από τις 9.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ., ενώ την ίδια ώρα στα Δημαρχεία των 5 υπολοίπων Δήμων της Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για τις Τοπικές Οργανώσεις και τη Νομαρχιακή Επιτροπή.
Το πολιτικό στίγμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή με το άρθρο του στον «Φιλελεύθερο», στο οποίο υπογραμμίζει ότι κάνει πράξη τη δέσμευση του για ανανέωση του κόμματος και μαζί για ενίσχυση των οικονομικών του, εισπράττοντας λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή θα εκλεγούν 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από 9 μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή και 1.000 αντιπρόσωποι για το συνέδριο του κόμματος.
Η Πειραιώς εκπέμπει εικόνα σύμπνοιας που βασίζει στα στατιστικά της συμμετοχής: Από τις 66 ΝΟΔΕ στις 27 υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα, και στις υπόλοιπες υπάρχουν δύο ή τρεις υποψήφιοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός συμμετοχής για τις εννεαμελείς τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.
Η γραμμή της Πειραιώς ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις που θα κηλίδωναν τη διαδικασία, όπως επίσης να μείνουν μακριά οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη. Φυσικά οι διαφορετικές τάσεις ανέπτυξαν τη δική τους καλώς νοούμενη εσωκομματική δραστηριότητα προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή εκπροσώπηση στον κομματικό μηχανισμό. Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ εκτιμούν ότι είναι η διαδικασία από την οποία θα αναδειχθούν στελέχη των Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων που θα είναι πιο κοντά στην ηγεσία του κόμματος, κάτι άλλωστε αναμενόμενο. Όπως ανέφερε στο άρθρο του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι μόνο μία διαδικασία οργανωτική, αλλά και βαθύτατα πολιτική, αφού «οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις θα οδηγήσουν το κόμμα μας στις εκλογικές μάχες που έρχονται».  Με πληροφορίες από: ΑΠΕ- ΜΠΕ

*** Ο καιρός  σήμερα  Κυριακή στην Καλαμάτα
 
 O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Κυριακή 13/5/2018 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και λίγες σποραδικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης θερμικής αστάθειας, με τη μορφή ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής ή καταιγίδας. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 50-80%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 1-2 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 1-2 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 1-2 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 1-2 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Αδέσποτα σκότωσαν οικόσιτα ζώα στην Καλαμάτα
 
Τέσσερα οικόσιτα ζώα σκότωσε αγέλη αδέσποτων σκύλων προχθές το βράδυ στην οδό Εθνικού Σταδίου, κοντά στην παραλία της Καλαμάτας.
Όπως μας περιέγραψε ο ιδιοκτήτης των ζώων,  περίπου στις 5 τα ξημερώματα άκουσε φασαρία και είδε 4- 5 αγριεμένα σκυλιά να έχουν επιτεθεί στα ζώα του. Δυστυχώς του σκότωσαν μια κατσίκα, μια αρνάδα και δύο αρνιά και χθες μάλιστα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
Εξέφρασε φόβους για ανθρώπους και κυρίως παιδιά που κυκλοφορούν στην περιοχή από την αγέλη των αδέσποτων, υπενθυμίζοντας και το τραγικό περιστατικό με την επίθεση σε γυναίκα στην οδό Ηρώων, που είχε ως συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό της.  Β.Β.

***  Συναγερμός και στη Μεσσηνία 
Αίσιο τέλος είχε το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο Αλβανών δραπετών το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια μεταγωγής τους στις φυλακές της Κρήτης.
Η αστυνομία κατάφερε να τους εντοπίσει γρήγορα και να τους συλλάβει το βράδυ της Παρασκευής σε μια αναίμακτη επιχείρηση, καθώς είχαν ήδη φροντίσει να προμηθευτούν όπλο.
Ιδιαίτερα για τον έναν, τον «Νίκο», είχε σημάνει μεγάλος συναγερμός και στη Μεσσηνία λόγων της δράσης του εδώ μέχρι τη σύλληψή του τον Δεκέμβριο του 2011.   Β.Β. 

*** Ο Αλ. Χαρίτσης για το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ»: Στήριγμα για την τοπική περιφερειακή ανάπτυξη 
«Δεν πρόκειται για έργα από αυτά που παλιά ονόμαζαν έργα βιτρίνας, από αυτά που διαφήμιζαν πάρα πολύ, αλλά είναι έργα κρίσιμα, πάρα πολύ ουσιαστικά, πάνω στα οποία πατάει κάθε προσπάθεια για τοπική περιφερειακή ανάπτυξη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", σχετικά με τη στόχευση του προγράμματος "ΦιλόΔημος" που υλοποιείται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη συνεργασία των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης και Εσωτερικών.
«Όταν μιλάμε για ανάπτυξη, μιλάμε για επενδύσεις, για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας και να μετατρέπεται και σε πολιτική πράξη είναι βασικές υποδομές, οι οποίες δυστυχώς δεν υλοποιήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες», είπε ο κ. Χαρίτσης, εξηγώντας ότι το πρόγραμμα "ΦιλόΔημος" έρχεται να καλύψει ανάγκες για έργα εκεί που έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες που δίνει το ΕΣΠΑ.
«Στο ΕΣΠΑ οι προσκλήσεις που αφορούν έργα τοπικών υποδομών και τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους Δήμους, ξεπέρασαν τα τελευταία δύο χρόνια το 1,5 δισ. ευρώ. Μιλάμε για πολύ σημαντικές χρηματοδοτήσεις, οι οποίες κατευθύνονται σε σημαντικά έργα, τα οποία έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες", σημείωσε.
"Όμως", διευκρίνισε, "οι ανάγκες υπερβαίνουν τις χρηματοδοτικές δυνατότητες των συγκεκριμένων προγραμμάτων και με αυτό κατά νου προχωρήσαμε σε μία συνεργασία τα δύο αρμόδια υπουργεία -το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και το υπουργείο Εσωτερικών- για τη δημιουργία και ενός νέου πολύ φιλόδοξου προγράμματος, που είναι το Ειδικό Πρόγραμμα Χορήγησης Επενδυτικών Δανείων σε ΟΤΑ, 'ΦιλόΔημος', το οποίο προσπαθεί να βρει και νέους πόρους για την υλοποίηση τέτοιων έργων" και "αυτό γίνεται με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ουσιαστικά μιλάμε για ένα δωρεάν δανεισμό προς τους Δήμους, καθώς η αποπληρωμή του σχετικού δανείου γίνεται από το εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων".
Σε ό,τι αφορά τις δύο προσκλήσεις που ανακοίνωσαν από κοινού με τον υπ. Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη ("Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση", ύψους 200 εκατ. ευρώ και "Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης", ύψους επίσης 200 εκατ. ευρώ), ο κ. Χαρίτσης διευκρίνισε πως ανταποκρίνονται στην ολοένα αυξανόμενη ανάγκη των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης της χώρας να παρέχουν επαρκή ποσότητα και καλή ποιότητα νερού στους δημότες.
Γνωστοποίησε, δε, ότι θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και νέες προσκλήσεις από το ίδιο πρόγραμμα για νέες κατηγορίες έργων. "Είναι έργα τοπικών υποδομών, τα οποία τα έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες και τα οποία δε χωράνε στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Εμείς κάνουμε μία δουλειά, έτσι ώστε όλα αυτά τα εργαλεία να λειτουργούν συμπληρωματικά. Έχουμε έργα διαχείρισης απορριμμάτων, τα οποία αυτή τη στιγμή εκκρεμούν και δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Κι εκεί θα υπάρξει μέριμνα με ειδική πρόσκληση για να μπορέσουμε να τα καλύψουμε από το πρόγραμμα 'ΦιλόΔημος', ενώ έχουμε και άλλα έργα που σχετίζονται με βιολογικούς καθαρισμούς", εξήγησε.
"Το πρόγραμμα ΦιλόΔημος", συνέχισε ο αν. υπουργός, "ακριβώς επειδή δε χρειάζεται να ακολουθήσει τους περιορισμούς σε σχέση με το ΕΣΠΑ απευθύνεται σε όλους και με αυτή την έννοια το ζητούμενο είναι να κατατεθούν ώριμες προτάσεις, οι οποίες να μπορούν να υλοποιηθούν σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα", ενώ "θα δούμε και στοχευμένα προγράμματα και προσκλήσεις, για εκείνες τις κατηγορίες Δήμων, όπως είναι οι ορεινοί, όπως είναι οι νησιωτικοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πράγματι πολύ ιδιαίτερες ανάγκες".
"Έχουμε πλέον το δημοσιονομικό χώρο, τη χρηματοδοτική δυνατότητα να καλύψουμε και τέτοιου τύπου ανάγκες. Το γεγονός ότι καταφέραμε και αυξήσαμε φέτος το εθνικό πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων -θα φτάσει το 2018 στο 1,5 δισ. ευρώ, τη στιγμή που πριν από λιγότερα από 3 χρόνια βρισκόταν στα 700 εκατ. ευρώ, δηλαδή υπερδιπλασιασμός του προϋπολογισμού- μας δίνει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα. Αυτό έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα σε μία σειρά από περιπτώσεις, γιατί η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες είχαμε και πολλά φαινόμενα φυσικών καταστροφών. Μόλις χθες (σ.σ. προχθές) υπογράψαμε τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την πλήρη κάλυψη των αποζημιώσεων στο νησί της Κω, που είχαμε πρόσφατα καταστροφές και είχε καταστραφεί και το λιμάνι. Προσπαθούμε συνεχώς και εγκαίρως να καλύπτουμε τέτοιου τύπου ανάγκες", επισήμανε ο κ. Χαρίτσης. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

*** Παγίδα για την κυβερνησιμότητα η απλή αναλογική – Ευρωπαϊκός… πάγος για τον «Κλεισθένη I» 
Η Ελλάδα είναι το πλέον συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης, δηλώνει ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CERM), Φρεντερίκ Βαλιέ, που παραβρέθηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για τον «Κλεισθένη Ι», το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου κλήθηκε να σκιαγραφήσει τους εκλογικούς νόμους και την εξέλιξη των κανόνων αποκέντρωσης στα ευρωπαϊκά κράτη.
Στη συνέντευξη, που παραχώρησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, μιλά για τον αγώνα του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διατηρηθούν οι πόροι Συνοχής, τους οποίους η Κομισιόν επιθυμεί να μειώσει κατά 7%.
Η διατήρηση των πόρων στα σημερινά επίπεδα είναι αδήριτη ανάγκη για τη διάσωση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τονίζει την ανάγκη της αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς τις περιφερειακές και τοπικές Αρχές, ειδικά στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.
Στην ερώτηση αν η απλή αναλογική, ως εκλογικό σύστημα, ενισχύει ή όχι την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημείωσε: "Η απλή αναλογική, όταν εκφράζεται ως ευαισθησία μιας κυβέρνησης να εκπροσωπηθούν όλες τις τάσεις, είναι κάτι θετικό. Ενισχύει το δημοκρατικό αίσθημα στους δημότες, καθώς επιτρέπει να εκφρασθεί η πλειοψηφία των αντιπολιτευόμενων.
Πρέπει, όμως, να βρούμε ένα σύστημα που θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα. Διότι, εάν δε δημιουργηθούν συνθήκες που να διασφαλίζουν κυβερνησιμότητα στο Δήμο, τότε δεν επιτρέπουμε στην κοινότητα να αναπτυχθεί, να υιοθετήσει την πολιτική δράση που θα επιφέρει ανάπτυξη.
Με αυτήν την έννοια, η απλή αναλογική είναι παγίδα. Διότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις, ώστε μια τοπική μειοψηφία να επιβάλλει θέσεις, κόντρα στην τοπική πλειοψηφία.
Υπάρχει ο κίνδυνος - το τόνισε και ο πρόεδρος Πατούλης - να επιστρέψουμε να κυριαρχήσει το πελατειακό κράτος, όπου ο καθένας θα διαπραγματεύεται με προσωπικά ανταλλάγματα.
Για αυτό πρέπει να δημιουργηθεί ένα σύστημα που να επιτρέπει τη σταθερή πλειοψηφία και συγχρόνως να δίνει τη δυνατότητα στις μειοψηφίες να εκφρασθούν. Αυτό, για μένα, είναι δυνατόν μόνον με ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής.
Για παράδειγμα, στη Γαλλία, έχουμε ένα σύστημα όπου στον πρώτο γύρο οι μισές θέσεις κατανέμονται στην πλειοψηφία και στον δεύτερο γύρο, μέσα από συγχωνεύσεις και συνεργασίες, οι υπόλοιπες μισές μοιράζονται με το σύστημα της κατανομής. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Περπατώντας με τον Ορειβατικό Καλαμάτας στη γραφική Μεσσηνιακή Μάνη 
Για τη διαδρομή ξεκινήσαμε (μια παρέα από 21 άτομα και 2 σκυλιά) στις 8.00 το πρωί από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας. Προορισμός οι Κάλυβες, ένα χωριό κοντά στην Καρδαμύλη, απ’ όπου θα ξεκινούσε η πεζοπορία. Η διαδρομή μας μέσα από ένα – ανά τόπους – πλακόστρωτο μονοπάτι περιλάμβανε παράλληλο καθαρισμό του από τα θαμνώδη φυτά που απειλούσαν να το αποσιωπήσουν από τη ματιά του οδοιπόρου.
Βέβαια, δεν υπήρξαμε οι μόνοι που εκμεταλλευτήκαμε την εύνοια του καιρού. Διάφοροι συνοδοιπόροι, μεμονωμένα ή σε ομάδες, απολάμβαναν εξίσου την ομορφιά της φύσης και την καλή θερμοκρασία. Μέσω μιας μικρής παλιάς γέφυρας, το παραδοσιακό πλακόστρωτο μονοπάτι μάς οδήγησε στο μικρό χωριό Πεδινό, το οποίο διασχίσαμε και συνεχίσαμε ανηφορικά προς τα Τσέρια. Τα μικρά αυτά χωριά έχουν διατηρήσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους και ανακαινίζονται ξανά μερικώς. Η συνέχεια απαιτούσε μια μικρή στάση στα Τσέρια, όπου ήπιαμε καφέ, γευματίσαμε και δοκιμάσαμε τις αγκινάρες που μας φίλεψε ένας ευγενικός κάτοικος του χωριού. Ύστερα πήραμε ξανά το δρόμο του γυρισμού προς το Πεδινό, αυτή τη φορά για να κατηφορίσουμε προς τη Μονή Σωτήρoς. Ξανά το μονοπάτι έχρηζε καθαρισμού, ωστόσο το τοπίο ήταν μαγευτικό. Στον περίβολο της εγκαταλελειμμένης, πλέον, Μονής Σωτήρoς υπάρχουν κάποιες μουριές με ήδη γινωμένους και νόστιμους καρπούς. Μόλις λίγα μέτρα μάς χώριζαν πια από το φαράγγι του Βυρού, στους άνυδρους κόλπους του οποίου συνεχίσαμε τη διαδρομή μας.
Ωστόσο, ο ουρανός ήδη σκοτείνιαζε και δεν άργησε να βρέξει. Ευτυχώς, σταμάτησε γρήγορα κι έτσι συνεχίσαμε τη διαδρομή μας μέσα στο φαράγγι, το οποίο μας αποζημίωσε με εκπληκτικές εικόνες, για να επιστρέψουμε πίσω στις Κάλυβες.
Η πορεία μας, όμως, δεν θα τελείωνε εδώ, καθώς η ευγενική και φιλόξενη κα Κατερίνα μάς προσκάλεσε στο σπίτι της, ένα παραδοσιακό σπίτι με μια πανέμορφη βεράντα, που της πρόσφερε σκιά μια παλιά κληματαριά. Μας κέρασε ελληνικό καφέ, μια υπέροχη παραδοσιακή μανιάτικη σούπα (τραχανά), τυρί, ψωμί φρυγανισμένο πασπαλισμένο με ρίγανη κι ελαιόλαδο, ελιές και κρασί.
Αυτή η «γεύση από Μάνη» επισφράγισε με τον πιο όμορφο τρόπο το ταξίδι μας και θα μείνει χαραγμένη σαν μια γλυκιά ανάμνηση. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην κα Κατερίνα και, φυσικά, στον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, που μας έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο να ανακαλύψουμε, αλλά και να ζήσουμε την περιοχή!  Της Rebecca Grethe

***  Νέα ΕΠΙΘΕΣΗ του Ούγγρου πρωθυπουργού στην Ε.Ε.: «Δεν θα γίνουμε Ηνωμένες Πολιτείες-Φτιάχνουμε ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ δημοκρατία»…
~ Στην προχθεσινή ομιλία του στο κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν επιτέθηκε στο όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεταμόρφωσή της σε Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος Fidesz δήλωσε στο ουγγρικό κοινοβούλιο: «Η Ένωση πρέπει να λειτουργήσει ως συμμαχία ελεύθερων εθνών και να εγκαταλείψει τους εφιάλτες της για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης».
* Ο Ορμπάν, ο οποίος ορκίστηκε ως πρωθυπουργός για τρίτη φορά, πρόσθεσε ότι η χώρα του εισήγαγε επιτυχώς μια χριστιανική δημοκρατία που εγγυάται την ελευθερία:
«Αντικαταστήσαμε την φιλελεύθερη δημοκρατία που ναυαγεί με μια χριστιανική δημοκρατία του 21ου αιώνα, η οποία εγγυάται την ελευθερία και την ασφάλεια των ανθρώπων. Υποστηρίζει το παραδοσιακό οικογενειακό μοντέλο ενός άνδρα και μιας γυναίκας, διατηρεί τον αντισημιτισμό μακριά και δίνει μια ευκαιρία για ανάπτυξη».
Σύμφωνα με τον Ορμπάν, «οι Ούγγροι θέλουν μια κυβέρνηση που αξίζει το μέλλον τους». Υποσχέθηκε να υπηρετήσει όλους τους Ούγγρους και όχι μόνο την πλειοψηφία των δύο τρίτων που ψήφισαν γι ‘αυτόν.
Με πληροφορίες από Voice of Europe

***   Νέο μήνυμα του Παυλόπουλου στα Σκόπια: «Αδιαμφισβήτητη η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της Μακεδονίας»…
Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μάχη του Σκρα, στο νομό Κιλκίς, παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είχε ένα… μήνυμα για τα Σκόπια.
«Όλα τα μεγάλα και τα σημαντικά στην Ιστορία της xώρας μας τα επιτύχαμε μόνον ενωμένοι, και μάλιστα με αρραγή ενότητα, ενώ ο διχασμός και ο φθόνος μας στοίχισαν ιστορικώς πολύ ακριβά, ακόμη και εις βάρος του Eθνικού μας Κορμού», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μάχη του Σκρα.
Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στην ΠΓΔΜ, λέγοντας πως η αναθεώρηση του Συντάγματος και η εξάλειψη του αλυτρωτισμού είναι ο μόνος τρόπος για την ένταξη της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
«Η σπουδαία νίκη στο Σκρα, αλλά και όλοι οι αγώνες των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους, από την μια πλευρά τεκμηρίωσαν, οριστικώς και αμαχήτως, την ελληνικότητα της Μακεδονίας και, από την άλλη, γελοιοποίησαν κάθε χονδροειδή περί του αντιθέτου προπαγάνδα», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος και συνέχισε:
«Η Ελλάδα, όντας χώρα φιλειρηνική, διαμηνύει σήμερα στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, σε ειλικρινές πνεύμα φιλίας και καλής γειτονίας, τ’ ακόλουθα:
1. Στηρίζει την πορεία ένταξης της φίλης ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τούτο όμως, για λόγους σεβασμού της Ιστορίας, του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, προϋποθέτει προηγούμενη λύση ως προς το όνομά της, η οποία θα εμπεριέχει τις απαραίτητες εγγυήσεις εξάλειψης του αλυτρωτισμού.
2. Κατόπιν τούτου, ένας τρόπος υπάρχει για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ:
α)Πρώτον, προηγούμενη αναθεώρηση, προς αυτή την κατεύθυνση, του Συντάγματος της, κάτι το οποίο σηματοδοτεί και τον σεβασμό που η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ επιδεικνύουν απέναντι στην έννομη τάξη της και στο Κράτος Δικαίου εν γένει.
β) Και, δεύτερον, συμφωνία που θα εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις εξάλειψης του αλυτρωτισμού».
Ο Παυλόπουλος για την μάχη στο Σκρα
Αναφερόμενος στα διδακτικά συμπεράσματα από τη μεγάλη νίκη των Ελλήνων στο Σκρα, σχετικά με την ανάγκη αρραγούς ενότητας, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τα εξής:
«1. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τις παραμονές της επίθεσης στις βουλγαρικές δυνάμεις, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας συγκεντρώθηκε στο μέτωπο. Ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός, Ελευθέριος Βενιζέλος, επειδή αντιλαμβανόταν ότι από την έκβαση της επιχείρησης στο Σκρα θα κρινόταν, σε μεγάλο βαθμό, η αξιοπιστία του Ελληνικού Στρατού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, πήγε στο μέτωπο. Και, «με ολοφάνερη την αγωνία, επισκεπτόταν τις μονάδες, συσκεπτόταν με τους αξιωματικούς και ερχόταν σε απευθείας επαφή με τους στρατιώτες». Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον επιτελάρχη της Μεραρχίας Αρχιπελάγους, ο Βενιζέλος είπε: «Ως γνωστόν, εις τον πόλεμον είναι δύο οι αντίπαλοι, και το παιγνίδι του αντιπάλου δεν το αντιλαμβάνεται κανείς παρά την τελευταίαν στιγμήν. Αυτήν την φοράν, όμως, κύριε επιτελάρχα, ό,τι και να συμβή, πρέπει να νικήσωμεν εμείς!».
2. Στην μάχη αυτή ήταν παρόντες, για ν΄ αγωνισθούν υπέρ Πατρίδας, όλοι οι στρατεύσιμοι Έλληνες, χωρίς καμία διάκριση οιασδήποτε φύσεως. Είναι χαρακτηριστικό ότι «στην πρώτη γραμμή έπεσε μαχόμενος ο ταγματάρχης Βασίλειος Παπαγιάννης. Ήταν ο πρώτος ανεψιός του Δαγκλή. Επικεφαλής μοίρας πεδινού πυροβολικού πολέμησε ο Σοφοκλής Βενιζέλος, γιος του πρωθυπουργού. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε μια μεταγενέστερη διασημότητα των ελληνικών γραμμάτων, ο Γιώργος Κατσίμπαλης, ο οποίος είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του στην Γαλλία και είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, για να πολεμήσει στο μέτωπο. Ήταν ανεψιός του Ανδρέα Μιχαλακόπουλου. Κανείς τους δεν επιδίωξε να επωφεληθεί από τη στενή συγγένεια με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας».
~  Παυλόπουλος: «Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή»
«Όπως πριν εκατό χρόνια, έτσι και σήμερα είμαστε, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να υπερασπισθούμε με κάθε θυσία, εάν χρειασθεί, την Πατρίδα μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Επισήμανε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξήγησε πως πέραν των όποιων Συνθηκών και ρυθμίσεων που ορίζουν αυτό υπάρχει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία για το «Δίκτυο NATURA 2000» που καθορίζει επακριβώς τις περιοχές με προστατευόμενα οικοσυτήματα εντός της Ε.Ε.
«Πριν από εκατό χρόνια, σε τούτα εδώ τα μέρη, εμείς, οι Έλληνες, αποδείξαμε, για πολλοστή φορά στην μακραίωνη Ιστορία μας, ότι, ακολουθώντας τον Θουκυδίδη -τον οποίο πολλάκις έχω επικαλεσθεί σε ανάλογες περιστάσεις- όταν χρειάζεται αναδεικνυόμαστε «και παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες»», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και προσέθεσε:
«Αυτό ισχύει, απολύτως, και σήμερα. Είμαστε, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να υπερασπισθούμε με κάθε θυσία, εάν χρειασθεί, την Πατρίδα μας. Επομένως, τα σύνορα, το έδαφος και την επ΄ αυτών κυριαρχία της Ελλάδας, που είναι, άλλωστε, σύνορα και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά κύριο λόγο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 2 και 3 και 21 παρ. 2 περ. α) και γ) της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των άρθρων 67 παρ. 2 και 77 παρ. 2 περ. δ) και παρ. 4 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της παρ. ΙΙΙ του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Μετανάστευση και το Άσυλο του 2008. Αξίζει, μάλιστα, να προστεθεί ότι τις προαναφερθείσες ρυθμίσεις έρχεται να ενισχύσει, ουσιωδώς, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για το «Δίκτυο NATURA 2000», που αφορά τον επακριβή καθορισμό των εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης περιοχών με προστατευόμενα οικοσυστήματα, όπως αυτά απεικονίζονται στους οικείους χάρτες «NATURA 2000″».
Μηνύματα… από την Ιστορία
Για τη Μάχη του Σκρα του Κιλκίς είπε ότι στις 17 Μαΐου 1918 (30 Μαΐου με το νέο ημερολόγιο), ο ελληνικός Στρατός νίκησε τον βουλγαρικό, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.
Υπήρξε η σπουδαιότερη απ’ όσες μάχες έγιναν την άνοιξη εκείνης της χρονιάς στο Μακεδονικό Μέτωπο και η πρώτη γενικευμένη εμπλοκή των Ελληνικών Δυνάμεων σε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση. Το τίμημα ήταν βαρύ για τα Ελληνικά στρατεύματα. Οι νεκροί ανήλθαν σε 434 και οι τραυματίες σε 1.925. Σε πολλές εκατοντάδες υπολογίζονται οι νεκροί και οι τραυματίες Βούλγαροι και σε 2.000 οι αιχμάλωτοι. Παυλόπουλος
Η «νίκη του Σκρα», όπως αναφέρεται στην Ελληνική Στρατιωτική Ιστορία, ενθουσίασε τον ελληνικό λαό και εξέπληξε τόσο τους Συμμάχους όσο και τους εχθρούς. Και τούτο διότι, με δεδομένη την πολύ καλή οχύρωση των βουλγαρικών δυνάμεων που υποστηρίζονταν με πολυάριθμο πυροβολικό, η θέση τους φαινόταν απρόσβλητη, ύστερα μάλιστα από την αποτυχία που είχε σημειώσει ένα χρόνο πριν, τον Μάρτιο του 1917, η 122η Γαλλική Μεραρχία, στην προσπάθειά της να την εξουδετερώσει. Κανείς από τους Συμμάχους δεν περίμενε να δει να διασπάται, από την ορμή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, μια τέτοια οχύρωση, σε μέτωπο μήκους 12 χιλιομέτρων και βάθους 1-2 χιλιομέτρων, και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η βουλγαρική στρατιωτική διοίκηση, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες επανακατάληψης και τις σφοδρές αντεπιθέσεις που διέταξε, δεν κατάφερε να επανακτήσει τις θέσεις της.
Το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Σκρα, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των Πεσόντων και παρακολούθησε την παρέλαση.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στο δημαρχείο Πολυκάστρου όπου θα γίνει η τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Παιονίας και τη σχετική απόφαση θα επιδώσει ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης.
ΑΠΕ – ΜΠΕ

*** Ωμή παραδοχή από την κυβέρνηση! «Τσεκούρι» στις συντάξεις
  ~  Οι περικοπές στις συντάξεις, που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, αφορούν και εκείνες κάτω των 1.000 ευρώ, δήλωσε ο Τάσος Πετρόπουλος.
Τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν, ανέφερε ακόμη. «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης στον ΣΚΑΪ.
* «Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%. Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%… Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις», σημείωσε ακόμη και διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως 200 ευρώ.
Ο κ. Πετρόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις έως τον Αύγουστο, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.
iefimerida.gr

***  ΛΑΒΡΟΣ ο Σαράντος Καργάκος κατά της Τουρκίας: «Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»… (ΒΙΝΤΕΟ)
Ομιλία για την Τουρκία έκανε ο μεγάλος μας ιστορικός Σαράντος Καργάκος με τίτλο «Τουρκία, ο καρκίνος του ελληνισμού!».
Η ομιλία έγινε κατά την συνέντευξη Τύπου για το συλλαλητήριο των Αθηνών με τίτλο «Η Ελλάδα δεν αιχμαλωτίζεται» της 13ης Μαΐου 2018.
  *  Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και βιντεοσκοπήθηκε το «ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»:
~* ΤΟΥΡΚΙΑ , Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ - ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΓΑΚΟΣ 2 5 2018  : https://youtu.be/d5HgOoyFOw0  .-

*** ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Άγνωστοι ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ με μολότοφ στο σπίτι του Φλαμπουράρη
Διπλή επίθεση με βόμβες μολότοφ και πετροπόλεμο εξαπέλυσαν ομάδες νεαρών, με ορμητήριο την περιοχή των Εξαρχείων, κοντά στο Πολυτεχνείο.
Δείτε το βίντεο: Επίθεση με μολότοφ κοντά στο σπίτι του Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια , https://youtu.be/XZMs6HjgrdM  .-
* Μια ομάδα νεαρών, οι οποίοι βγήκαν από την πλατεία Εξαρχείων, επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ προς τη διμοιρία που εκτελούσε υπηρεσία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.
~ Το πρώτο… χτύπημα ήταν στη Χαριλάου Τρικούπη κι έγινε στις 04:25 τα ξημερώματα. Πέντε λεπτά μετά και συγκεκριμένα στις 04:30 πραγματοποιήθηκε και άλλη μια επίθεση από νεαρούς, στην οδό Βουλγαροκτόνου, εκεί όπου βρίσκεται του σπίτι του κ. Φλαμπουράρη. Έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, οι αστυνομικοί όμως τους απώθησαν, ενώ υπέστησαν ζημιές τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Δεν υπάρχει αναφορά για τραυματισμούς απο τις επιθέσεις, ενώ δεν υπήρξε κάποια σύλληψη απο τους αστυνομικούς.
Οι επιθέσεις έγιναν γνωστές από την αστυνομία την Κυριακή το μεσημέρι.
eleftherostypos.gr

***  Συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ την Πέμπτη για το Σκοπιανό
Τη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, την Πέμπτη στις 17 Μαΐου στη Σόφια…
στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφης ΕΕ – Δ. Βαλκανίων, ανακοίνωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς.
Αυτό ανακοίνωσε ο Νίμιτς μετά την 6ωρη συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ.
Όπως είπε ο κ. Νίμιτς, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν σήμερα ακόμα μία «πολύ σοβαρή συνάντηση», «με σκληρή, εντατική και θετική δουλειά» προετοιμάζοντας τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.
~  Αξίζει πάντως κάπου εδώ να σας υπενθυμίσουμε ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει ότι θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα όταν η λύση θα είναι κοντά… Έτσι όλα δείχνουν ότι οι διαπραγματεύσεις μπαίνουν σε τελική ευθεία… με τα Σκόπια να πιέζουν χρονικά την Ελλάδα καθώς προσπαθούν να προλάβουν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.
Η σημερινή συνάντηση είναι η τέταρτη τριμερής συνάντηση και η πρώτη που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα καθώς οι τρεις προηγούμενες διεξήχθησαν στη Βιέννη.
Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και Νικόλα Ντιμιτρόφ με τον κ. Νίμιτς ξεκίνησε τις 10.30 το πρωί σε ξενοδοχείο στο Σούνιο και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, στις 16:30. Το κλίμα ήταν καλό ενώ τα χαμόγελα, οι αγκαλιές και τα φιλιά δεν έλειψαν. newsit.gr

*** Αξίζει να το δούμε όλοι! Η συνοπτική ΙΣΤΟΡΙΑ του ΠΟΝΤΟΥ μας… (ΒΙΝΤΕΟ)
 
~ Σε μια εξαιρετική ραδιοφωνική εκπομπή παρουσιάστηκε η συνοπτική ιστορία του ελληνικού Πόντου.
Καλεσμένος στην εκπομπή των Γιώργου Λεκάκη – Ανδρέα Μαζαράκη, ο συγγραφέας, και καθηγητής Ελληνικού Πολιτισμού, Γιώργος Καραμαδούκης.
* Η εκπομπή αυτή μεταδόθηκε από τον «Παραπολιτικά 90.1» τα μεσάνυχτα της 15/5/2017, όμως αξίζει να την ακούσετε όλοι όσοι δεν είχατε την τύχη να την ακούσετε μέχρι σήμερα:
~* Η ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (νέο)- Ραδ. εκπομπή : https://youtu.be/NGypMCZZy4g  .- {Καλεσμένος στην εκπομπή των Γ. Λεκάκη-Α. Μαζαράκη, ο συγγραφέας, και καθηγητής Ελληνικού Πολιτισμού, Γιώργος Καραμαδούκης. Η εκπομπή μεταδόθηκε από τον "901" τα μεσάνυχτα της 15.5.2017. Επιμέλεια: Ρ. Λανέ. Ηχοληψία: Π. Παπαλεξίου. Επεξεργασία εικόνας - ήχου: Π. Μπανταλάκης  } .-

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ! Το Τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού έκανε ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗ εκδήλωση στην Κομοτηνή… (ΧΑΡΤΗΣ ΣΟΚ)
 
Δυστυχώς οι Τούρκοι συνεχίζουν να αλωνίζουν στη Θράκη μας χωρίς κανείς να αντιδράει στις αποσχιστικές τους δράσεις.
Μια εκδήλωση έγινε στην Κομοτηνή η οποία δεν σχολιάστηκε από κανένα συστημικό μέσα παρά μόνο από την ιστοσελίδα tourkikanea.gr
Όπως καταγγέλλει η ιστοσελίδα, στην πόλη έγινε μια εκδήλωση του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας(!) σε συνεργασία με την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) η οποία είναι παράνομη.
*  Το πρόβλημα είναι η παρακάτω αφίσα η οποία έχει εχθρικά προς την Ελλάδα μηνύματα. Στην παρακάτω αφίσα η Δυτική Θράκη θεωρείται άλλος γεωγραφικός χώρος από την Ελλάδα, τα Σκόπια αναφέρονται ως Μακεδονία, ενώ τέλος σε όλη την αφίσα υπάρχει μια εμφανής νεο-Οθωμανική τάση η οποία έχει μέσα τη Θράκη μας, τη Μακεδονία μας, την Ήπειρο, ακόμη και και τις μουσουλμανικές Αλβανία, Κόσοβο και Βοσνία:

*** Έτοιμη η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Την Τρίτη στον Α.Λιάτσο ο Κ. Βελόπουλος θα τα πει όλα
~ Αποκαλυπτικός θα είναι ο Κ. Βελόπουλος στην εκπομπή του Αιμ. Λιάτσου, «Κontra 24».
O πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ θα παρευρεθεί στο πάνελ τα μεσάνυχτα της Τρίτης 15/05 και θα μιλήσει για τα κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ, θα προχωρήσει και σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν. Συντονιζόμαστε όλοι στο Kontra Channel.

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Κ. Βελόπουλου: «Θέλουν ΑΙΜΑ κάποιοι! Θα έχουμε ΘΥΜΑΤΑ»! Ο Τόσκας ΚΩΦΕΥΕΙ
 Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν τα φαινόμενα βίας κατά του πολιτικού κόμματος «Ελληνική Λύση» με πρωταγωνιστές ακραία στοιχεία από…
ετερόκλητους και διαφορετικούς δήθεν πολιτικούς σχηματισμούς, που έχουν σκοπό να παρακωλύσουν τις ομιλίες του προέδρου του Κυριάκου Βελόπουλου, να διακόψουν τις εκδηλώσεις και να δημιουργήσουν επεισόδια.
Τεράστιες οι ευθύνες που καταλογίζουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τις εντολές που δίνει στις αστυνομικές αρχές.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος «απαντάει» στις μεθοδεύσεις με αναφορά του ενώπιον του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, με εξώδικο προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα και την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, και μηνυτήρια αναφορά κατά των Χρήστου Παπαζαφείρη, Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και Θεμιστοκλή Νικολή, Αστυνομικού Διευθυντή Βορειοανατολικού Τομέα.

Βελόπουλος: «Σε κάθε ομιλία μου δημιουργούν ένταση κι επεισόδια»
Στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Είναι ευτύχημα που δεν θρηνούμε θύματα. Και πραγματικά, δε θέλω να γίνει ο φόβος μου πράξη για να κινητοποιηθείτε ως αρμόδιοι Φορείς. Δε θα σταθώ στο πολιτικό αντίκτυπο και τις σκοπιμότητες που αναρχικοί, οπαδοί του Σώρρα και οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιμένουν να προσέρχονται σε κάθε ομιλία μου και να δημιουργούν ένταση κι επεισόδια. Δε θα σταθώ στο ότι βιντεοσκοπούν τα επεισόδια με σκοπό να τα ανεβάσουν μετά σε διάφορες ιστοσελίδες ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον τρόπο που αυτοί θέλουν , επιλεκτικά κι αποσπασματικά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δε θα σταθώ ούτε στις ύβρεις και στις απειλές που εξαπολύουν προς το πρόσωπό μου».
Άψογα οργανωμένες οι επιθέσεις «αγνώστων»
Ο πρόεδρος του πολιτικού κόμματος «Ελληνική Λύση», Κυριάκος Βελόπουλος παραθέτει τα ακόλουθα ακραία περιστατικά:
«Την 24η Ιανουαρίου 2018 , ημέρα Τετάρτη, στο χώρο του Δημαρχείου Ελευσίνας, και πλέον συγκεκριμένα στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στον πρώτο όροφο του Δημοτικού Μεγάρου, έλαβε χώρα ομιλία μου, ως Προέδρου του πολιτικού κόμματος ‘’Ελληνική Λύση’’. Η ομιλία ήταν προγραμματισμένη για τις 18.00 και ξεκίνησε περί ώρα 18.30. Μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν περί τα 300 άτομα, απλοί πολίτες οι οποίοι είχαν έρθει να ακούσουν την ομιλία μου. Κάποιοι εξ αυτών ήταν προχωρημένης ηλικίας ενώ μέσα στην αίθουσα υπήρχαν και κάποια ανήλικα μετά των συνοδών τους.
Περί τις 19.15 και ενώ η ομιλία ολοκληρωνόταν, περί τα 30 – 35 άτομα, αγνώστου ταυτότητας, εισήλθαν στο χώρο του Δημαρχείου και, κατευθύνθηκαν προς το χώρο όπου πραγματοποιούνταν η ομιλία, φωνάζοντας πλειάδα συνθημάτων και απειλών. Τα άτομα αυτά, κατά κύριο λόγο άνδρες, ήταν ενδεδυμένοι με μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Μεταξύ αυτών ευρίσκοντο 4-5 κοπέλες οι οποίες δεν φορούσαν κουκούλες. Πολλοί εξ αυτών έφεραν αιχμηρά αντικείμενα στα χέρια τους, πτυσσόμενα γκλοπς. Δυο τρεις έφεραν σακίδια πλάτης με άγνωστο περιεχόμενο, ενώ κάποιοι άλλοι κρατούσαν στα χέρια τους αντιασφυξιογόνες μάσκες».

Άτομα με κουκούλες φώναζαν «Βελόπουλε, θα σε ξεκοιλιάσουμε»!
Και συνεχίζει στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο Κυριάκος Βελόπουλος για τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελευσίνας: «Οι άγνωστοι προσπέρασαν την αστυνομική φύλαξη που βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου, κατευθύνθηκαν προς τον πρώτο όροφο, που πραγματοποιούνταν η ομιλία. Όσο ανέβαιναν τις σκάλες, φώναζαν διάφορες υβριστικές κι απειλητικές φράσεις, άκρως ενδεικτικώς ‘’Θα πεθάνετε’’ , ‘’Ήρθε η ώρα σας’’ κλπ. Φτάνοντας στον πρώτο όροφο, κατευθύνθηκαν απειλητικά και μαζικά προς την είσοδο της αίθουσας, με σκοπό να εισέλθουν στο χώρο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, καθώς κάποιοι εκ των παρευρισκομένων σηκώθηκαν και στάθηκαν στην είσοδο προκειμένου να μη δημιουργηθούν επεισόδια και να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες. Κάποιοι διέκριναν στα χέρια του ενός ένα καδρόνι, ενώ κάποιος άλλος φορούσε στα χέρια του κοκάλινα γάντια, ικανά να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη σε κάποιον. Σε πολλούς από τους παρευρισκομένους προκλήθηκε φόβος και ανησυχία ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή από τη συμπεριφορά αυτή των εισβολέων.
Μη δυνάμενοι να εισέλθουν στο χώρο, άρχισαν να πετούν προς τα άτομα που βρίσκονται στην αίθουσα αυγά και γιαούρτια και να εξαπολύουν περαιτέρω ύβρεις κι απειλές. Φράσεις όπως ‘΄Βελόπουλε θα σε τελειώσουμε΄΄, ΄΄Ήρθε η ώρα σου΄΄, ΄΄ Θα σας κάψουμε’’, με αποτέλεσμα το πλήθος να ταραχτεί και να ανησυχήσει ακόμα και για τη ζωή του. Μάλιστα μια ηλικιωμένη κυρία εξέφρασε τη δυσφορία της λόγω του άγχους που της δημιουργήθηκε από την κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά ‘’Δεν μπορώ , δεν μπορώ’’.
Αμέσως κάλεσα τους ταραξίες να ησυχάσουν και να συζητήσουν μαζί μου, προσπαθώντας να επαναφέρω την τάξη στο χώρο και να εξαλείψω κάθε ενδεχόμενο κινδύνου, καθώς μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν και ανήλικα. Εκείνοι επέμειναν στην εξυβριστική κι απειλητική στάση τους, απειλώντας ΄΄Βελόπουλε, θα σε ξεκοιλιάσουμε΄΄.
Οι εισβολείς δε σταμάτησαν να υβρίζουν, να γιουχάρουν και να εξαπολύουν απειλές για περίπου δέκα λεπτά. Όταν δε διαπίστωσαν ότι είναι αδύνατον να εισέλθουν στην αίθουσα, λόγω του ανθρώπινου τείχους που είχε σχηματισθεί από μερικούς εκ των παρευρισκομένων, άρχισαν να αποχωρούν και να κατευθύνονται προς της έξοδο του κτιρίου. Ακόμα κι εκεί ωστόσο, πετούσαν πέτρες προς την αίθουσα και προς πάσα κατεύθυνση, όπου ευρισκόμασταν πολλοί εξ ημών, χωρίς ευτυχώς να καταφέρουν κάποιο χτύπημα. Πολλές δε από τις πέτρες είχαν κατεύθυνση τη τζαμαρία του κτιρίου, η οποία από ευτύχημα δεν έσπασε, καθώς όπισθεν της τζαμαρίας βρισκόταν πλήθος ηλικιωμένων ατόμων. Τέλος, αποχώρησαν μαζικά με μηχανάκια τα οποία από όσο πληροφορήθηκα δεν έφεραν πινακίδες.
Την επόμενη μέρα, ήτοι την 25-01-2018 ενημερώθηκα πως έλαβε χώρα στην ιστοσελίδα «athens.indymedia» μια ανάρτηση, δυνάμει της οποίας η αναρχική ομάδα «Non Serviam» ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω επεισόδια. Το ανωτέρω περιστατικό, για το οποίο σημειωτέον έχει ήδη σχηματισθεί ποινική δικογραφία, ήταν μόνο η αρχή δυστυχώς.
Να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως ήδη από την 17/01/2018 Σας είχαμε αποστείλει ηλεκτρονικά ενημέρωση και σας ενημερώναμε πως η παρουσία αστυνομικής δύναμης κρίνεται απαραίτητη, καλώντας Σας παράλληλα να συνδράμετε για την ομαλή διεξαγωγή της ομιλίας. Η συνδρομή μας στην ομιλία αυτή εξαντλήθηκε στα δύο αστυνομικά όργανα, τα οποία προφανώς δεν μπόρεσαν να καταστείλουν τα επεισόδια, με αποτέλεσμα απλοί πολίτες να παίζουν το ρόλο των αστυνομικών και να απομακρύνουν τους ταραξίες- τις διαθέσεις των οποίων σημειωτέον δεν γνωρίζαμε».

Οπαδοί του Σώρρα επιτέθηκαν σε ομιλία του Βελόπουλου στο Ναύπλιο!
Ανάλογο περιστατικό έλαβε χώρα σε εκδήλωση του κόμματος στο Ναύπλιο: «Στην επόμενη ομιλία που προγραμμάτισε το κόμμα μας στο Ναύπλιο, την 11/4/2018 και στο χώρο FOTONIO εμφανίστηκαν και πάλι μέσα στην αίθουσα περίπου δέκα άτομα, τα οποία διέκοψαν την ομιλία, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ‘’η Ελλήνων Συνέλευσις’’ και να δημιουργούν χάος, απαγορεύοντας μου να μιλήσω, και υβρίζοντάς με με χαρακτηρισμούς όπως ‘’ψεύτη’’, και απειλώντας με με φράσεις όπως ‘θα σε εξαφανίσουμε΄, ΄’θα δεις τι θα πάθεις’’, ΄΄ θα σε εξοντώσουμε’’ κ.α. Λόγω δε της έντασης και της επικινδυνότητας της κατάστασης, εξαναγκαστήκαμε να διακόψουμε την ομιλία και να την ολοκληρώσουμε εσπευσμένα, φοβούμενοι για τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκομένων ακροατών, καθώς τα προαναφερόμενα άτομα ήταν ιδιαιτέρως ογκώδη, κουβαλούσαν μαζί τους σακίδια και άρχισαν να κατευθύνονται απειλητικά προς το μέρος όπου βρισκόμουν εγώ. Και σε αυτή την ομιλία, είχαμε εγκαίρως, ήτοι ήδη από την 04/04/2018, μια εβδομάδα πριν αποστείλει εγγράφως ηλεκτρονική ενημέρωση με τα στοιχεία της ομιλίας και συνακόλουθο αίτημα περί της δικής Σας συνδρομής και παρουσίας, προκειμένου να διεξαχθεί με ειρηνικό τρόπο η ομιλία. Και για ακόμη μια φορά η παρουσία αστυνομικής δύναμης ήτο τυπική, όχι ουσιαστική, λόγω του ελαχίστου αριθμού αστυνομικών που διετέθη από μέρους Σας για την εκδήλωση αυτή.
Επόμενη ομιλία στην Κάλυμνο, την 14/4/2018, στο Θεατράκι του Δήμου, οπότε και πάλι μια ομάδα ατόμων διέκοψαν την ομιλία κι άρχισαν να με υβρίζουν, και να με απειλούν με φράσεις όπως ‘’είσαι τελειωμένος’’, κλπ. Τα άτομα αυτά παρά τις από μικροφώνου εκκλήσεις μου να απομακρυνθούν από το χώρο της ομιλίας, επέμεναν και φώναζαν εναντίον μου και εναντίον του κόμματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ..
Ακριβώς την επομένη, ήτοι την 15/4/2018 στο νησί της Κω, στο ξενοδοχείο MARITINA και κατά τη διάρκεια της ομιλίας , μια ομάδα δέκα περίπου ατόμων εμφανίστηκαν στην ομιλία, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους κι άρχισαν να εξαπολύουν ύβρεις προς το πρόσωπό μου και τους παρευρισκομένους όπως πχ ‘’παλιοτόμαρα’΄, ‘’δεν είστε δημοκράτες΄’, ΄΄θα σας ξεκοιλιάσουμε’’. Αποτέλεσμα ήταν όλος ο κόσμος που βρισκόταν στην αίθουσα να αρχίσει να αποδοκιμάζει τα άτομα αυτά και να τους ζητούν να βγουν από την αίθουσα, πράγμα το οποίο έκαναν λίγο αργότερα. Οι ως άνω ταραξίες είχαν μάλιστα το θράσος μετά τα ως άνω γεγονότα να μεταβούν στο ΑΤ της Κω και να καταθέσουν μήνυση εναντίον μου αλλά και εναντίον των ατόμων του επιτελείου του κόμματος. Τούτο δε διότι προσήχθησαν στο ΑΤ από τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν του περιστατικού. Όπως ήταν φυσικό, ανταπάντησα με μήνυση εναντίον τους για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.
Σε αυτές τις ομιλίες, έχουμε ήδη από την 04/04/2018 αποστείλει στις αρμόδιες αστυνομικές Διευθύνσεις τα ίδια αιτήματα. Για ακόμη μια φορά όμως, και παρά το γεγονός ότι πλέον διαπιστωμένα και εξακριβωμένα υπήρχε σοβαρότατος και αληθινός κίνδυνος για δημιουργία επεισοδίων- λόγω του ιστορικού που προανέφερα- Υμείς, ως αρμόδια όργανα κωφεύσατε και δεν πράξατε τα νόμιμα και οριζόμενα εντός των αρμοδιοτήτων Σας προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλότητα της εν λόγω συνάθροισης και η ασφάλεια, η σωματική ακεραιότητα των πολιτών».
* Δέχτηκε χτύπημα στην πλάτη από άτομο που φώναζε υπέρ του Σώρρα
Στην Ηλιούπολη ο Κυριάκος Βελόπουλος δέχτηκε προβοκατόρικη επίθεση από φερόμενους ως οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα: «Η κατάσταση ωστόσο δυστυχώς, αντί να εκτονώνεται, δείχνει να εντείνεται. Τελευταίο κρούσμα η ομιλία μου στο Αναψυκτήριο του Δήμου Ηλιούπολης, την 18/04/2018. Μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν περί τα 300 άτομα, μεταξύ τους ανήλικα παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι. Κι ενώ η ομιλία διεξαγόταν ομαλώς, ξαφνικά με διέκοψε ένας εκ των παρευρισκομένων φωνάζοντας ‘’Η Ελλήνων Συνέλευσις θα μας σώσει’’. Ακολούθησαν άλλα άτομα, τα οποία άρχιζαν ένα -ένα να σηκώνονται από τη θέση τους, διασκορπισμένοι μέσα στην αίθουσα και να φωνάζουν ταυτόχρονα ‘’ο Σώρρας είναι αθώος υπάρχουν αποφάσεις, εσύ είσαι ο φασίστας, θα εξαφανιστείς από τη γη’΄. Αμέσως ζήτησα την παρέμβαση της ελάχιστης αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο χώρο- μόλις δύο ένστολοι για τη φύλαξη μιας αίθουσας 300 ατόμων πλέον ορθίων, οι οποίοι δεν εισήλθαν καν εντός της αιθούσης. Η κατάσταση εντάθηκε, όταν κάποιοι από τα άτομα που είχαν έρθει να ακούσουν την ομιλία μου άρχισαν να φωνάζουν εναντίον των ακραίων αυτών στοιχείων, να τους ζητούν να βγουν έξω. Τα άτομα αυτά, επέμεναν να ξαναμπούν στην αίθουσα , για να φωνάξουν συνθήματα, ενώ κάποιοι από αυτούς κατευθύνονταν απειλητικά προς το μέρος μου, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να κάνω ομιλία επί 25λεπτο εκτός αίθουσας διότι δεν ήθελα η ναζιστική φασιστική νοοτροπία των δήθεν αντιφασιστών να νικήσει. Ο κόσμος ασπίδα σ’αυτούς τους αντιδημοκράτες κράτησαν όρθια την εκδήλωση και την δημοκρατία την ώρα που η αστυνομία παρακολουθούσε αμέριμνα για σωρεία παράνομων πράξεων των ναζιστών φασιστών ΑΝΤΙΦΑ με λοστούς, μαχαίρια και μπαλτάδες να προκαλούν και να απειλούν τον κόσμο! Κι αυτό το πλήθος όμως δε στάθηκε ικανό να αποτρέψει έναν από τους ταραξίες να μου επιφέρει κτύπημα στην πλάτη κατά την έξοδό μου από την αίθουσα.
Μετά το πέρας της ομιλίας αποχωρήσαμε ήσυχα.
Η συνέχεια δόθηκε στο ΑΤ Ηλιούπολης, όπου έπειτα από προσαγωγές κάποιων ατόμων από την αστυνομία , κάποιοι εξ αυτών προέβησαν σε μηνύσεις και συγκεκριμένα ο Κ.Α του Η, κατοίκου Βούλας, οδός …….. και η Μ.Β του Ρ, κατοίκου Παλαιού Φαλήρου, οδός ……. εναντίον μου για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, συκοφαντικής δυσφήμισης κι εξύβρισης, και κατά της… φρουράς μου για τα ποινικά αδικήματα της βιαιοπραγίας, εξύβρισης και σωματικών βλαβών. Με τη σειρά μου κατέθεσα φυσικά αντίστοιχες δικές μου για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, κλπ. κατά των δύο ανωτέρω αλλά και των προτεινόμενων από αυτούς μαρτύρων.
Και πάλι βεβαίως η από 13/04/2018 αίτηση-αίτημά μου προς Εσάς δεν εισακούστηκε. Φτάσαμε έτσι στο σημείο να έχουμε εμπλοκές και πέρα από τα αδικήματα των απειλών, εξυβρίσεων, συκοφαντικών δυσφημήσεων κλπ, είχαμε και τέλεση αδικημάτων κατά της ζωής, ήτοι σωματική βλάβη κατά εμού του ιδίου. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να περιμένω και Εσείς με τη σειρά Σας φυσικά, ώστε να αναγνωρίσετε ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση και σοβαρός κίνδυνος ώστε να αποστείλετε επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις. Κι αν προ των επεισοδίων η παρουσία αστυνομικής αρχής είχε από τις αρμόδιες αρχές κριθεί περιττή, μετά από αυτά τα επεισόδια, αυτή η παράλειψη τυγχάνει πλέον εγκληματική».
«Αναρχικοί μας επιτέθηκαν στα Βριλήσσια με καδρόνια, ρόπαλα και σουγιάδες»
Πρόσφατα στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΤΥΠΕΤ) στα Βριλήσσια περίπου 80 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκαναν βίαιη κατάληψη στο χώρο που θα διεξάγονταν εκδήλωση της «Ελληνικής Λύσης»: «Στα πλαίσια αυτά της γνωριμίας του κόμματός μας με τους πολίτες οργανώθηκε και η ομιλία μου ως Προέδρου της Ελληνικής Λύσης στο Δήμο Βριλησσίων και στο Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης Πρώην Τύπετ (Μπακογιάννη και Πλαταιών) για την 9/5/2018 και ώρα 6.00 .μ.μ .
Πραγματικά, και προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ομιλία, με την από 3/5/2018 επιστολή μας προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και το Γραφείο Τύπου ΓΑΔΑ ενημερώσαμε τις Αστυνομικές αρχές για την εκδήλωση και ζητήσαμε τη συνδρομή τους για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης.
Κι ενώ έτσι είχαν τα πράγματα, την 9/5/2018, ημέρα της προγραμματισμένης ομιλίας μας και περί ώρα 5.00 μμ περίπου, κι ενώ στην αίθουσα της ομιλίας βρίσκονταν στελέχη του κόμματος τα οποία οργάνωναν το χώρο, αλλά και κάποιοι απλοί πολίτες που είχαν ήδη καταφτάσει, εμφανίστηκε μια ομάδα περί τα 80 άτομα, τα οποία έφεραν στα χέρια τους καδρόνια, άλλοι δε ρόπαλα και σουγιάδες, οι περισσότεροι δε από αυτούς είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη, μαντίλια, γυαλιά ηλίου και καπέλα, προκειμένου να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Τα άτομα αυτά, αφού εισήλθαν στην αίθουσα της ομιλίας, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως ‘’εμείς σκοτώνουμε όσους σκοτώνουν μετανάστες΄΄, ‘’δε θέλουμε στο σπίτι μας φασίστες’’, ‘’δυο μέτρα κάτω από τη γη υπάρχει μια θέση για κάθε ρατσιστή’’ κλπ. . εισήλθαν στην αίθουσα, έβγαλαν δια της βίας κάποια από τα μέλη του κόμματος εκτός της αίθουσας, ενώ απέκλεισαν την είσοδο σε όλους τους πολίτες που επιθυμούσαν να εισέλθουν εντός της αιθούσης. Συγκεκριμένα, έχοντας εισέλθει εντός του Δημοτικού χώρου, και έχοντας καταλάβει και τις δύο εισόδους, απαγόρευαν στον κόσμο να εισέλθει, λέγοντας πως η ομιλία από φασιστές δε θα πραγματοποιηθεί. Οι εν λόγω καταληψίες πετούσαν στο χώρο φυλλάδια με συνθήματα ‘’όσο περισσότερο μας κλέβουν τη ζωή, τόσο μας ποτίζουν με έθνος και φυλή’’ υπογράφοντας ως ‘’Αντιφασίστες- Αντιφασίστριες’’. Τα άτομα αυτά παρέμειναν στο χώρο της προγραμματισμένης ομιλίας, περί τις δύο ώρες και πλέον, σ ένα χώρο που σημειωτέον ακριβώς δίπλα βρισκόταν παιδική χαρά την οποία εκείνη την ώρα είχε επισκεφθεί πλήθος γονέων και ανήλικα τέκνα, δίχρονα και τρίχρονα παιδάκια , σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από την αίθουσα.
Καθ όλη τη διάρκεια των συμβάντων, βρίσκονταν στο χώρο δύο αστυνομικοί, ενώ έπειτα από δικό μας αίτημα ήλθε στο χώρο και ο τρίτος των μηνυομένων. Ο εγκαλούμενος, βλέποντας τους ταραξίες να έχουν καταλάβει το δημόσιο κτίριο, βλέποντας τους να φέρουν πάνω τους φονικά όπλα, να φορούν μαντίλια ώστε να μην φαίνεται το πρόσωπό τους, ακούγοντάς τους να υβρίζουν με χυδαιότατο τρόπο τους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από την αίθουσα κι ανέμεναν την προσέλευσή μου, να απειλούν ηλικιωμένες γυναίκες και να τις υβρίζουν, ΟΥΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ. Ακόμα κι όταν έπειτα από πολλαπλές επικοινωνίες που είχε με στελέχη αλλά και με τους νομικούς συμβούλους του κόμματος, η απόκρισή του ήτο ότι ‘’Εχει ενημερώσει τις αρχές κι αναμένει εντολή’’. Μας ενημέρωσε δε ότι πλησίον του χώρου βρίσκονταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες όμως ουδέποτε επενέβησαν , ουδέν έπραξαν, παρ όλο που ενώπιον του τρίτου των εγκαλουμένων τελούνταν αξιόποινες πράξεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρωτοφανούς απραξίας των αστυνομικών αρχών ήταν ότι ενώ οι ταραξίες φώναζαν υβριστικά και γεμάτα μίσος συνθήματα, προπηλακίζοντας τον απλό κόσμο που ανέμενε την προσέλευσή μου, ο τρίτος των εγκαλουμένων δεν επενέβαινε, παρά αστειευόταν με τους ταραξίες και γελούσε μαζί τους, ενώ παραινούσε το πλήθος να μην απαντά στις ύβρεις των ταραξιών.
Να σημειωθεί δε πως εγώ προσωπικά, ήδη από τις έξι παρά είκοσι επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον δεύτερο των μηνυομένων, κύριο Παπαζαφείρη, για να τον ενημερώσω για την κατάσταση στο χώρο της ομιλίας, καθώς τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει όπως προανέφερα πολύ πριν. Παρά δε την προφορική του διαβεβαίωση πως θα επιληφθεί της κατάστασης, έλαμψε δια της απουσίας του καθώς ουδέποτε έδωσε εντολή να κατασταλούν τα επεισόδια.
Ήδη δε η κατάσταση είναι γνωστή στις αστυνομικές αρχές καθώς όπως προανέφερα έχουν και στο παρελθόν επαναληφθεί αντίστοιχα επεισόδια, έχω μάλιστα αναγκαστεί να καταθέσω την από 19/4/2018 αναφορά μου προς τον κο Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, την οποία σας προσκομίζω με την οποία ζητώ τη λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Και παρ΄ όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι έχω επανειλημμένως ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πράξουν τα δέοντα και να λάβουν – τι παραπάνω;- τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Εντύπωση δε μου δημιουργεί το γεγονός το πόσο άμεσα κινητοποιούνται οι αρχές στις διαδηλώσεις ενάντια σε κυβερνητικά μέτρα, ακόμα κι όταν διαδηλωτές είναι απλοί αγρότες, ή άνεργοι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, παρά το γεγονός ότι απέναντί μας είχαμε κουκουλοφόρους φέροντες φονικά όπλα …
Και στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση, τα χειρότερα απεφεύχθησαν εξαιτίας της ηρεμίας των μελών του κόμματός μας και των απλών πολιτών, οι οποίοι δεν απαντούσαν στις ύβρεις και τις προκλήσεις των ταραξιών».
«Θέλουν τον πολιτικό αφανισμό μας γιατί τρέμουν την άνοδό μας»
Τέλος ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» καθιστά υπεύθυνους την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τονίζει ότι το δικαίωμα στην περιφρούρηση και την αυτοάμυνα είναι αναφαίρετο.
«Σκοπός της Αστυνομίας του Τόσκα είναι να μας ωθήσουν στην αυτοάμυνα ώστε όταν γίνουν επεισόδια να μας θεωρήσουν ακραίους… Θέλουν τον πολιτικό αφανισμό μας γιατί τρέμουν την άνοδό μας. Θέλουν με επεισόδια -που ανέχονται και ίσως υποθάλπουν λόγω ενδοτικότητας σε ακραίους κύκλους- να μας χρεώσουν ακραίες συμπεριφορές. Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο! Δεν θέλουμε πόλεμο με Έλληνες! Δεν θέλουμε να πολεμάμε τα αδέρφια μας, αλλά να πολεμάμε με τα αδέρφια μας. Εμείς πολεμάμε με επιχειρήματα και ιδεολογία. Εχθρός το τραπεζικό καρτέλ και όσοι πολεμούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Είμαστε Έλληνες!» καταλήγει η «Ελληνική Λύση».   Πηγή: adiakritos.gr

***  ΤΡΑΓΩΔΙΑ στη Λάρισα! Τέλος δεν έχουν τα ΤΡΟΧΑΙΑ με ΝΕΚΡΟΥΣ στην Ελλάδα… (ΕΙΚΟΝΕΣ)
 ~  Τρομερό τροχαίο σημειώθηκε πριν μισή περίπου ώρα έξω από τη Λάρισα και συγκεκριμένα στον δρόμο Γιάννουλης – Αμπελώνα κοντά στο…
ξενοδοχείο Olympus, μετά από σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ αυτοκινήτων αποτέλεσμα της οποίας ήταν δύο νεκροί και τρεις τραυματίες σε βαριά κατάσταση.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα 59 ετών ο οποίος έχασε την ζωή του επιτόπου και μία γυναίκα.
*  Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που κατέφτασαν στο σημείο από τη Λάρισα και τον Τύρναβο, μαζί με οχήματα της Πυροσβεστικής και την αστυνομία.
Ο δρόμος έχει κλείσει και οι οδηγοί καλούνται να επιστρέψουν για να πάνε στον προορισμό τους από άλλο δρόμο.
onlarissa.gr

*** Διάλογοι ΣΟΚ του κυκλώματος με τα ΑΝΤΙ-ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ φάρμακα! «Τζίρος 1 εκατομμυρίου σε ένα μήνα»…
«Αγαπητέ μου κύριε Schultz, και 40.000 και 50.000 είναι περιστρεφόμενο και το μήνα επτά με δέκα φορές, περισσότερο από επαρκές, μου επιτρέπει να σου κάνω έναν τζίρο 1.000.000 το μήνα»…
Αυτή ήταν μια πρόταση σε διάλογο του φερόμενου αρχηγού της «Καμόρα» των αντικαρκινικών φαρμάκων, του 70χρονου «Αιγύπτιου» Rabie Deyab, με… άγνωστο αλλοδαπό, υποψήφιο συνεργάτη του. Από τους εκατοντάδες διαλόγους, μέρος των οποίων δημοσιοποιεί ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ανάμεσα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που υποκλάπηκαν νόμιμα από τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, αναδεικνύεται με μεγάλη σαφήνεια το «χρηματιστήριο» υπέρογκων κερδών που είχε στηθεί γύρω από τις κλοπές αντικαρκινικών φαρμάκων από δημόσια νοσοκομεία.
Από αυτές τις συνομιλίες είναι επίσης ορατή η απληστία των μελών της «μαφίας», που δεν διστάζουν να βωμολοχούν σε βάρος όσων έμπαιναν εμπόδιο στα κερδοφόρα σχέδια που είχαν στήσει στην «πλάτη» χιλιάδων καρκινοπαθών.
«…βασιλιά αυτού του χονδρικού διεθνούς εμπορίου»
Η συνέχεια της ενδιαφέρουσας συνομιλίας με τον «Κύριο Schultz», στον οποίο ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης θα μπορούσε να εξασφαλίσει μηνιαίο τζίρο 1 εκατ. ευρώ, δείχνει τη «φροντίδα» ανάμεσά τους:
Rabie Deyab: 50.000, 40.000, 50.000, 40.000, 50.000, 40.000 και μετά αποφάσισε, μετά το πέρας του πρώτου μήνα, και μετά ας μην υπάρξει εμπιστοσύνη μεταξύ μας, εξαιτίας αυτής της γ… ιστορίας. Εγώ σε πιστεύω, εσύ δεν θέλω να με πιστέψεις, και θα σου δώσω τις φωτογραφίες, θα σου δώσω τον (ακατάληπτο) αριθμό με τις φωτογραφίες με χειρόγραφη την επιβεβαίωση, τη δικιά μου υπογραφή και (ακατάληπτο) της εταιρίας μου, και επίσης την ιδιοκτησία του φαρμακείου μου. Εντάξει; Εγώ είμαι υπεύθυνος ενώπιόν σου. Αλλά ποτέ, ποτέ από εμένα δεν θα ακούσεις ή θα μυρίσεις, έχω να κάνω με τους καλύτερους ανθρώπους ή ότι έχω δυσκολίες ή ότι έχω να κάνω με ανεπίσημα ή ψεύτικα προϊόντα. Εντάξει;
Schultz: Ναι, ναι. Οχι, εντάξει.
Rabie Deyab: Ποτέ.
Schultz: Φυσικά και όχι. Δεν σου επιτρέπεται να κάνεις κάτι άλλο όπως (ακατάληπτο) δεν μου επιτρέπεται να κάνω άλλο, όπως στην υπόθεση με το AVASTIN. Εχουμε αρκετά, έχουμε αρκετά με τις Αρχές για να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Εντάξει;
Rabie Deyab: Αλλά το θέμα είναι ακριβώς εδώ. Εχω να κάνω με το βασιλιά αυτού του χονδρικού διεθνούς εμπορίου. Στείλε τους e-mail, ξέρουν το όνομά μου. Δεν τους ήξερα πριν. Εχω να κάνω με την εταιρία, εντάξει, που λέγεται STRAUSSZEN PHARMA. Απλά στείλε τους e-mail με το όνομά μου, έρχονται σε μένα από τη Λιθουανία και από τη Μολδαβία και από τη Λετονία, ποια είναι… Εντάξει; Ξέρουν το όνομά μου, δεν πήγα για κανέναν. Αλλά για μένα δεν είναι αρκετό. Δεν μπορούσα να κόψω το κεφάλι μου για να (ακατάληπτο) τρία-τέσσερα κεφάλια σε ένα σώμα.
«…πολλά λεφτά από τα νοσοκομεία»
Πολλές από τις επίμαχες συνομιλίες του 70χρονου «Αιγύπτιου» ή «γιατρού» γίνονται με την κατηγορούμενη φαρμακοποιό Ιωάννα Ραντοπούλου και οι περισσότερες αφορούν στην προμήθεια αντικαρκινικών φαρμάκων και τα κέρδη που θα αποφέρουν:
Rabie Deyab: Εγώ το πρωί στις 7 θα είμαι στο αεροδρόμιο.
Ραντοπούλου: Οχι.
Rabie Deyab: Η πτήση στις 09:45.
Ραντοπούλου: Οχι, πολύ νωρίς έτσι. Θα έρθεις και αν δεν σου τα φέρει ο μηχανόβιος, εσύ θα τρελαθείς.
Rabie Deyab: Αυτός γιατί δεν σου απάντησε;
Ραντοπούλου: Ξέρω εγώ; Εγώ του είπα μόνο ότι ο Rabie θα έρθει αύριο, του έστειλα μήνυμα και δεν απάντησε και ότι θα πάρει το AVASTIN και το ALIMTA και δεν απάντησε.
Rabie Deyab: Και τι κάνουμε;
Ραντοπούλου: Μην έρθεις αύριο, έλα την Κυριακή, έλα το Σάββατο ώσπου να απαντήσει.
Rabie Deyab: Και αυτός που έχει δέκα AVASTIN.
Ραντοπούλου: Υπάρχουν και θα είναι πιο πολύ ακόμα. Υπάρχει AVASTIN, εγώ θα σου μαζέψω… θα σου μαζέψω από όλα.
Rabie Deyab: Θέλω να ξέρω αν είναι για αύριο, να ξέρω ότι θα φορτώσω αύριο, ο σκοπός είναι να ξέρουμε…
Ραντοπούλου: Γι’ αυτό σου λέω, όχι αύριο, εγώ δεν ξέρω να σου πω να έρθεις και να περιμένουμε να μας απαντήσουν και τον άλλο να περιμένουμε. Ο,τι και αν γίνει, θα σε πάρω το πρωί.
Rabie Deyab: Να με παίρνει, μη φοβάσαι, αλλά πρέπει να δουλεύουμε συνέχεια για να μπορέσω να ανταποκριθώ στο φαρμακείο όλο. Πρέπει να βγάλω πολλά λεφτά από τα νοσοκομεία.
Ραντοπούλου: Μακάρι να πάνε καλά, ακόμα είμαστε στην αρχή του μηνός, χέρι χέρι θα τα μαζέψουμε όλα.
Rabie Deyab: Εσύ αν μου βγάζεις τριακόσιες χιλιάδες, θα σου αφήσω εκατό χιλιάδες.
Ραντοπούλου: Εντάξει.
Rabie Deyab: Εγώ έχω πολλά λεφτά στα νοσοκομεία. Αν μου βρεις 15 με 20 AVASTIN, θα βγάλω τριακόσια χιλιάρικα, αν βρεις κανένα να τα πάρει, δεν πιστεύεις;
Βωμολοχίες οργής για τα λεφτά
Ο 70χρονος φερόμενος ως αρχηγός εμφανίζεται να οργίζεται και να βρίζει σε πολλές από τις συνομιλίες που έχει με τη φαρμακοποιό για τις αγορές αντικαρκινικών φαρμάκων που έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης και δεν τους… ρίχνουν την τιμή:
*  Rabie Deyab: Πρώτα πρώτα, εμείς από παλιά τα πράγματα που λήγουν σε ένα χρόνο τα παίρνουμε σε μισή τιμή, δεν αλλάξαμε κάτι, αυτός θέλει μόνο 50 ευρώ να κατεβάσει… Τι μ… κάνει; Σωστά ή λάθος;
Ραντοπούλου: Ναι, ακόμη το MABTHERA που έχει, εγώ του είπα την τιμή. Αυτός ήθελε παραπάνω, ότι 350.
Rabie Deyab: Αυτός έχει MABTHERA;
Ραντοπούλου: Εχει MABTHERA, δέκα κουτιά.
Rabie Deyab: Πόσα έχει;
Ραντοπούλου: 10, 12, 14, κάτι τέτοιο.
Rabie Deyab: ΟΚ, άσε τη MABTHERA όπως είναι και το AVASTIN και να πάει να γ… να φέρει τα εμπορεύματα.
Ραντοπούλου: Τα θέλεις με 750, είναι 12 κουτιά αυτά.
Rabie Deyab: Ας τα αφήσει 700.
Ραντοπούλου: 700, θα το προσπαθήσω.
Rabie Deyab: Ασ’ το 700, εγώ θα χάσω με αυτά 200.
Ραντοπούλου: Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για σένα, εντάξει; Και το OPDIVO.
Rabie Deyab: Το OPDIVO με 700 ή να τα βάλει στον κ… του.
Οι άνθρωποί μου θα πάρουν λεφτά κάτω από το τραπέζι
«Ενδείξεις» επαφών με δημόσια νοσοκομεία και πιθανό χρηματισμό υπευθύνων -νοσηλευτών και γιατρών- εμφανίζονται σε διαλόγους του φερόμενου ως αρχηγού και της φαρμακοποιού:
Rabie Deyab: Περίμενε, μη βιάζεσαι. Και εγώ είπα στο νοσοκομείο χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί μού απαντήσανε. Οι άνθρωποί μου θα πάρουν λεφτά κάτω από το τραπέζι. Εσύ βάλε μαζί τους πέντε κουτιά που λήγουν το δωδέκατο μήνα. Εγώ συμφώνησα με την υπεύθυνη στο νοσοκομείο. Επειδή αυτοί θέλουν πολύ το AVASTIN.
Ραντοπούλου: Ναι.
Rabie Deyab: Θα τα γράψει όλα το δωδέκατο μήνα.
Ραντοπούλου: Θα τα γράψει ότι λήγουν όλα το δωδέκατο;
Rabie Deyab: Ακριβώς, όλα. Και θα τα διώξουν σήμερα και αύριο.
Ραντοπούλου: Ναι.
Rabie Deyab: Μόλις τελειώσουν, τότε θα τα γράψει αυτή. Οτι λήγανε όλα δύο δωδεκάτου και θα πάρει η καθεμία εκατό ευρώ. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Εγώ, Γιάννα, όταν δώσω αυτά τα 25 ή 30, θα πάρω μια επιταγή με διακόσιες χιλιάδες. Εσύ κατάλαβες αυτά που σου είπα; Αν τα διώξεις σήμερα ή αύριο, θα είμαι μαζί σου την Παρασκευή με διακόσιες χιλιάδες.
Ραντοπούλου: Ναι.
Rabie Deyab: Και θα χάσω, αλλά θα πάρω τα παλιά λεφτά από τα νοσοκομεία.
Ραντοπούλου: Ναι, εσύ δεν έχεις εκατό χιλιάδες; Είναι πολλά για σένα;
Rabie Deyab: Εσύ νομίζεις ότι έχω πολλά λεφτά. Εχω, αλλά στα νοσοκομεία.
Ραντοπούλου: Εντάξει και εγώ έχω λεφτά για σένα στα νοσοκομεία και τι θα κάνουμε τώρα, πώς θα δουλέψουμε;
«Τέσσερα χιλιάρικα σε σένα…»
Διακανονισμός για τα «μερίσματα» αναδεικνύεται από τη συνομιλία του συνταξιούχου νοσηλευτή Δημήτρη Λαγούδη και του ενδιάμεσου των δύο… πυρήνων της «Καμόρα», Μαχέρ Μαχμούτ:
Μαχέρ Μαχμούτ: Βρήκα με τα τέσσερα χιλιάρικα. Αμα είναι Δευτέρα και μου τα δίνεις cash, να τα σπρώξω ή να περιμένω το άλλο;
Λαγούδης: Να σου πω (ακατάληπτο) τέσσερα χιλιάρικα θα πάρω εγώ;
Μαχέρ Μαχμούτ: Τέσσερα χιλιάρικα σε σένα στα δέκα.
Λαγούδης: Εντάξει, δώσ’ τα, δώσ’ τα. Εχω και δύο ΜΑ (αντικαρκινικό φάρμακο) μεγάλα σπίτι.
Μαχέρ Μαχμούτ: Ωραία, εντάξει, άσ’ τα τα ΜΑ, τα μαζεύω για το άλλο γιατί δεν είναι όλοι παίρνουνε ΜΑ, ΜΑ παίρνει ένας αυτός ο α… που τα πήρα τώρα, δεν παίρνει τέτοια, ωραία; Εχω βρει κι άλλα τέτοια από αλλού, τέσσερα, ακούς;
Λαγούδης: Ναι.
«Δεν είσαι υπάλληλος της ΔΟΥ και του λογιστή και της Γιάννας. Είσαι δική μου υπάλληλος»
«Ποιος δίνει διαταγές;»
Ο 70χρονος φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης σε μία συνομιλία με εργαζόμενη στο φαρμακείο που διαχειριζόταν η Ραντοπούλου, αναφορικά με τα φορολογικά ζητήματα, προέβη σε μια επίδειξη ισχύος, σύμφωνη με το αρχηγικό του προφίλ:
Rabie Deyab: Στείλε μου το σχέδιο και θα το υπογράψω.
Υπάλληλος: …έχω διαταγή να μην εκδώσω τίποτε.
Rabie Deyab: Ποιος σου έδωσε τη διαταγή; Εγώ;
Υπάλληλος: Ο λογιστής και η ΔΟΥ και η Γιάννα και δεν μπορώ να το κάνω αυτό.
Rabie Deyab: Δεν είσαι υπάλληλος της ΔΟΥ και του λογιστή και της Γιάννας. Είσαι δική μου υπάλληλος.
Υπάλληλος: Είναι, είναι, είναι ο νόμος, γιατρέ.
Rabie Deyab: Μην εκδώσεις τίποτε σου είπα, σου είπα, ετοίμασέ το για μένα και θα το κάνω εγώ. Μη στείλεις τίποτε. Ετοίμασέ το για μένα, θα το κάνω εγώ. Εντάξει; Θα το κάνω εγώ. Είμαι ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου. Είμαι υπεύθυνος ενώπιον της κυβερνήσεως. Οτιδήποτε χρειάζονται, εγώ θα τους συναντήσω, εντάξει; Αλλά δεν θα το κάνω με το ΑΦΜ του φαρμακείου. Εντάξει; Επειδή αυτή είναι μια τεχνική λεπτομέρεια μονάχα για το (ακατάληπτο) του φαρμακείου (ακατάληπτο) η εταιρία μου, μια τεχνική λεπτομέρεια. Οπως κάνουμε τις δουλειές με τη San Vito. Εκδίδουμε τιμολόγιο με επιστολόχαρτο της RHEINGOLD. Εντάξει; Το ίδιο πράγμα.
Από τον έλεγχο των τιμολογίων προέκυψε ότι για τα έτη 2013-2016 έχουν εκδοθεί τιμολόγια αγοράς φαρμάκων κυρίως ελληνικής προέλευσης, υψηλού κόστους, ογκολογικά, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήσης, από την εταιρία Printemps Hospital Supplies με έδρα το Κάιρο της Αιγύπτου προς το φαρμακείο της Καλλιθέας και τιμολόγια πώλησης των ίδιων φαρμάκων από το φαρμακείο προς τη φαρμακαποθήκη LUNAPHARM Γερμανίας, την εταιρία Rheingold Γερμανίας και την εταιρία HADICON στην Ελβετία.
Σημειώνεται ότι, με βάση τα συγκεκριμένα τιμολόγια, το συνολικό χρηματικό ποσό αγορών του φαρμακείου από το εξωτερικό ανέρχεται στο ύψος των 24.913.375 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό πώλησης ανέρχεται στα 25.073.196 ευρώ.
του Παναγιώτη Σπυρόπουλου για την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής (eleftherostypos.gr)


***  Αθλητικά  Νέα  :
**  Στον εισαγγελέα 14 συλληφθέντες για τα επεισόδια στον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ~ΑΕΚ-ΠΑΟΚ  0-2 .- ^
 ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΠΑΟΚ  Θεσσαλονίκης .- GREECE Cup ,
~* ΠΑΟΚ – ΑΕΚ : Δεν τη νίκησε, την αποστόμωσε Ο ΠΑΟΚ μπήκε για να παίξει ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ μπήκε για να μην αφήσει τον ΠΑΟΚ να παίξει ποδόσφαιρο. Ευτυχώς για το άθλημα, νικητής ήταν εκείνος που μπήκε για να παίξει και να αποδείξει πως ήταν καλύτερος
~* Μπορεί να μην αρέσει στους φίλους της ΑΕΚ αλλά όσοι από αυτούς παρακολούθησαν με ψυχραιμία το παιχνίδι κατάλαβαν ότι το κύπελλο πήγε στην καλύτερη ομάδα. Φαντάζομαι ότι αυτό θα το παραδεχτούν και ορισμένοι συνάδελφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ενωσης αλλά γράφουν σαν συνδεσμίτες.
~ * Δέκα τέσσερις συλλήψεις έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή γύρω από το ΟΑΚΑ, πριν και μετά τον τελικό του κυπέλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των ομάδων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.
Συγκεκριμένα, έξι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια, που σημειώθηκαν αμέσως μετά τη σφύριγμα από τον διαιτητή της λήξης του αγώνα λήξης, και ένας για κατοχή κροτίδας.Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ομάδες οπαδών της ΑΕΚ βγήκαν από τις θύρες 3 και 7 του σταδίου και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, με φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, τους διέλυσαν, καταδίωξαν τους νεαρούς, ενώ προχώρησαν στην σύλληψη των επτά.
Οι άλλοι δύο από τους 14 συλληφθέντες συνελήφθησαν για κλοπή από το κυλικείο του σταδίου, ενώ οι υπόλοιποι πέντε για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, που βρέθηκαν στην κατοχή τους σε ελέγχους που έγιναν από τους αστυνομικούς. Όλοι θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

*** Για την Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  31 και 32η αγωνιστική Football League :
Κυριακή 13-05-2018 :
Για την 31η αγωνιστική : Χανιά/Κισσαμικός-Απόλλων Πόντου  2-1 .-^
Για την 31η αγωνιστική :
ΟΦΗ-Αχαρναϊκός 3-0 .-^ α.α.  32η αγωνιστική
Δόξα Δράμας - Βέροια  3-0  .-^  α.α. 32η  αγωνιστική
ΑΕΚ Καραϊσκάκη - ΟΦΗ  1-2 .-^
 Απόλλων Λάρισσας  -  Παναιγειάλιος   3-2 .-^
Καλλιθέα - Αναγέννηση Καρδίτσας  3-1  .-^
Παναχαϊκή -ΑΕ. Σπάρτης  2-1 .- ^
Τρίκαλα 1963 - Αιγινιακός  1-0 .- ^

***  Για την Α1 στο Ελληνικό μπάσκετ  26η αγωνιστική :
Κυριακή 13-05-2018 : σε  εξέλιξη
ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου - ΑΡΗΣ  73-67 ,(35-22) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 20-11 , 15-11 , 14-18 , 24-27 .- ^
ΡΕΘΥΜΝΟ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   90-78 ,(38-35).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 14-20 , 24-15 ,31-17 , 21-26 .-^
ΑΕΚ - ΚΥΜΗ   82-76 ,(40-40) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 21-21 , 19-19 , 24-15, 18-21 .-^
ΠΑΟΚ - Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΣΑ   91-51 ,(58-30) .-^
Τα  δεκάλεπτα : 27-12 , 31-18 , 22-11 , 11-10 .-^
Γ.Σ. ΛΑΡΙΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   57 - 111,(26-59).-^
Τα  δεκάλεπτα : 10-22 , 16-37 , 16-28 , 15-24 .-^
ΚΟΡΟΙΒΟΣ Αμαλιάδας - ΤΡΙΚΑΛΑ   82-85 ,(46-42).-^
Τα  δεκάλεπτα : 25-19 , 21-23 , 18-17 , 18-26 .-^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΩΤΕΑΣ Πάτρας   104-69 ,(38-35).-^
Τα  δεκάλεπτα : 14-20 , 24-15 , 31-17 , 21-26 .-^

***  Για την Α2  στο Ελληνικό μπάσκετ  30η  αγωνιστική :
Σάββατο 12-05-2018 :
Εθνικός Πειραιώς - Απόλλων Πάτρας  67-57 .-
Δόξα Λευκάδας - ΑΣ Παπάγου  90-87 .-
Χολαργός - Γ.Σ. Ερμής Αγιάς 88-77 .-
Αμύντας -Περιστέρι  69-75 .-
Ψυχικό - Α.Σ. Καστοριάς  105-75 .-
Ηρακλής Θεσσαλονίκης - Αρκαδικός  98-68 .-
ΑΣΕ Δούκας - ΑΣ Καρδίτσας  82-99 .-

*** Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» στην Καλαμάτα
  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η παρουσίαση του βιβλίου, του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Αγγελίδη «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου». Η βραδιά άρχισε με τις συγκινητικές εξιστορήσεις του Γιώργου Χατζηιωσήφ, συνιδρυτή του πρώτου Συνδέσμου της ΑΕΚ στην Κύπρο το 1972, για τους λόγους που επέλεξε να γίνει ΑΕΚ δίνοντας μια διαφορετική συναισθηματική διάσταση, πέρα απ’ το αθλητικό κομμάτι, που κάνει τους «κιτρινόμαυρους» διαφορετικούς. Στη  συνέχεια ο Νίκος Αγγελίδης τόνισε ότι το βιβλίο αυτό πρόκειται για ένα ταξίδι αγωνιώδες, , για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι Μικρασιάτες, οι Ρωμηοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι…
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ιστορικό σωματείο της ΑΕΚ Καλαμάτας, παρουσιάζοντας σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν με τη βοήθεια της «τεχνολογίας» έστειλε το δικό του μήνυμα στην εκδήλωση ο πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης, γνωστός για την αγάπη τους στο «δικέφαλο» ,ο οποίος ήταν και «εμπνευστής» αυτής της βραδιάς αλλά αγωνιστές υποχρεώσεις στην Τουρκία δε του επέτρεψαν να δώσει το «παρών». Για το βιβλίο μίλησε και η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Καλαμάτας Μαρία Τομαρά, ενώ συντόνισε και τη συζήτηση.  Κ. Γαζ. 
 
***  Εκατοντάδες παιδιά κατέκλυσαν το κολυμβητήριο Καλαμάτας!
 
Ολοκληρώνεται σήμερα το 3ο Κύπελλο κολύμβησης «Σπ. Κοντόπουλος» που διοργανώνει ο ΝΟΚ
 Άμεση ανάγκη για ουσιαστικές παρεμβάσεις στο κολυμβητήριο!

  Με τη συμμετοχή περίπου 450 «δελφινιών» προαγωνιστικών και αγωνιστικών κατηγοριών ξεκίνησε χθες στο δημοτικό κολυμβητήριο και θα ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι το 3ο Κύπελλο Κολύμβησης που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας στη μνήμη του αντιπροέδρου του Σπύρου Κοντόπουλου. Εκτός από μια εκδήλωση τιμής για έναν σημαντικό παράγοντα που πρόσφερε στον αθλητισμό της πόλης, πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά και τους νεαρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, να πάρουν πολύτιμες εμπειρίες σε συνθήκες κανονικών αγώνων, ενώ παράλληλα προσφέρει αθλοτουριστικά στην περιοχή μας με την επίσκεψη εκατοντάδων αθλητών και συνοδών.
Αναλυτικότερα συμμετέχουν οι εξής σύλλογοι: ΑΝΟ Γλυφάδας, ΑΟ Ηλυσιακός, ΓΣ Πετρούπολης, Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου, ΠΑΕ Άργης Καλαμάτας, Επειός Ήλιδας, ΑΟ Ωκεανός, ΑΝΟ Αργυρούπολης, ΓΣ Ηλιούπολης, ΝΟ Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων, Εθνικός Πειραιώς, ΝΟ Πατρών, ΝΟ Καλαμάτας, ΑΠΣ Αρίων,Παναθηναϊκός, ΚΟΑ Τρίπολης, Νηρέας Καλαμάτας και ΝΟ Διαύλου Ωρεών (Εύβοια). Εκτός από τον διοργανωτή ΝΟΚ που εκπροσωπείται από 79 παιδιά και τον Άργη με 41, εντυπωσιακή παρουσία με 57 μέλη του έχει ο Ωκεανός Αμαρουσίου, ενώ ακολουθεί με 34 ο ΝΟΠ και με 28 ο γειτονικός ΚΟΑΤ.
Οι επιδόσεις των «δελφινιών» σε όλες τις κατηγορίες είναι αξιόλογες, ενώ η εικόνα στο κολυμβητήριο είναι εντυπωσιακή με κατάμεστες κερκίδες και εκατοντάδες παιδιά να κατακλύζουν όλους τους χώρους.
  Έσπασε ο βατήρας!
  Δυστυχώς, η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε κι από ένα αρνητικό συμβάν, όταν κατά τη διάρκεια αγωνίσματος αποκολλήθηκε η επιφανειακή πλάκα ενός βατήρα! Ευτυχώς το παιδί που αγωνιζόταν στην συγκεκριμένη σειρά δεν τραυματίστηκε, όμως το περιστατικό θέτει με κραυγαλέο και επιτακτικό τρόπο το αίτημα για ουσιαστικές, ριζικές θα λέγαμε, και όχι επιφανειακές επισκευές στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας, όπου αθλούνται καθημερινά δεκάδες παιδιά.
Το σημερινό πρόγραμμα
Γ’ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Κυριακή 13/05/18, 09:00)
1. 50μ Ύπτιο Γυναικών-Ανδρών
2. 50μ Ύπτιο Κορίτσια-Αγόρια 9-10-11-12 ετών
3. 100μ Ελεύθερο Γυναικών-Ανδρών
4. 100μ Ελεύθερο Κορίτσια-Αγόρια 9-10-11-12 ετών
5. 200μ Μ. Ατομική Ανδρών-Γυναικών
6. 200μ Μ. Ατομική Αγόρια-Κορίτσια 10-11-12 ετών
7. 200μ Πρόσθιο Γυναικών-Ανδρών
8. 200μ Πρόσθιο Κορίτσια-Αγόρια 11-12 ετών
9. 100μ Πεταλούδα Γυναικών-Ανδρών
10. 100μ Πεταλούδα Κορίτσια-Αγόρια 11-12 ετών
11. 8X50μ Ελεύθερο Κορίτσια - Αγόρια (ΜΙΧ 4+4) 9-10-11-12 ετών (Προαγωνιστική κατηγορία) ένα αγόρι και ένα κορίτσι ανά ηλικία.

*** Για το ποδόσφαιρο στην Γ΄ Εθνική  4η αγωνιστική  3rd League :
Κυριακή 13-05-2018 :
 Ηρακλής 1908 - Τηλικράτης 2014  2-1 .-^
Απόλλων Παραλιμνίου - Βόλος Ν.Π.Σ.   0-1 .- ^
Άστέρας Αμαλιάδας - Ηρόδοτος  -;  ,(0-0) . Αναβλήθηκε -Επεισόδια
Εθνικός Πειραιώς - Αήττητος Σπάτων  0-0 .- ^  

***  Για την  U20 Super League στο ποδόσφαιρο
16η  αγωνιστική , 08-05-2-18 : Πανιώνιος - ΑΟΚ Κέρκυρα  0-2 .-^
19η  αγωνιστική  , 09-05-2018 : ΑΟΚ Κέρκυρα- Πλατανιάς/Χανιά  Ακυρώθηκε
Για την 16η  αγωνιστική   11-05-2018 :
Παναιτωλικός -ΑΕΚ Αθηνών 3-1 .-^
Σάββατο 12-05-2018 : ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης 1-2 .-^
Κυριακή 13-05-2018 :
Απόλλων Σμύρνης - Ατρόμητος Αθηνών 0-1 .-^
Παναθηναϊκός -Πλατανιάς/Χανιά 2-2 .- ^
ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Λεβαδειακός  4-2 .- ^
16-05-2018 : 26η αγωνιστική : Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα -

*** Στο γυναικείο  ελληνικό ποδόσφαιρο Super League 21η αγωνιστική :
Κυριακή 13-05-2018 :
Φαίδων Άργους -ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης  0-4 .-^
Μεσολόγγι -Ατρόμητος Αθηνών  1-1 .- ^
Αμαζώνες Δράμας - Τρίκαλα 2011  2-1 .- ^
Βόλος 2004- Ελπίδες Καρδίτσας 94  0-6 .- ^
Άρης Θεσσαλονίκης - ΑΕ  Λάρισσα  3-1 .- ^
Οδυσσέας Γλυφάδας - ΟΦΗ  3-1 .- ^

*** Στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Α΄ Τοπικό , 29η αγωνιστική :
Σάββατο 12-05-2018 :
Ολυμπιακός Καλαμάτας -Α.Σ. Ανδρούσας 1-0 .- ^
Α.Ο. Φαραί -Α.Ο. Ασπρόχωμα  5-0 .-^
Α.Ο. Κυπαρισσίας - Α.Ο. Σπερχογίας  5-1 .- ^
Κυριακή 13 -05 -2018 :
Τέλος Άγρας -Εράνη Φιλιατρών  0-0 .-^
Πάμισος Μεσσήνης - Α.Ο. Μιλτιάδης  8-0 .-^
Α.Σ. Πανθουριακός - Εθνικός Μελιγαλά 5-1 .- ^
Α.Ο.Διαβολιτσίου - Α.Ο. Ομόνοια  6-0 .- ^
Αναγέννηση Παραλίας -Απόλλων Καλαμάτας  2-7 .- ^
Α΄ ΤΟΠΙΚΟ , Για την 28η αγωνιστική :
Σαββατοκύριακο 05,06-005-2018 :
Μιλτιάδης-Τέλος Άγρος  0-2 .- ^
Εθνικός Μιλιγαλά-Πάμισος Μεσσήνης 1-4 .- ^
Πανθουριακός -Απόλλων Καλαμάτας  2-2 .- ^
Ανδρούσα -Εράνη Φιλιατρών  1-2 .- ^
Ομόνοια -Ολυμπιακός Καλ.  3-3 .- ^
Ασπρόχωμα -Διαβολίτσι  1-1 .- ^
Σπερχογεία - Αναγέννηση Παραλίας  4-1 .- ^
Κυπαρισσία -Φαραί  1-0 .- ^

*** Μπαράζ ανόδου δευταραθλητριών Β΄Τοπικού  1η αγωνιστική :
Α.Ε. Κυπαρισίας/Ηρακλής -ΠΑΟ Καλλιθέας  1-0 .- ^

*** Προπαιδικό : Αστέρας Αρφαρών -Α,Ο,. Ασπρόχωμα  3-2 .- ^
 Απόλλων Καλαμάτας -Πράσινα Πουλιά  1-1 .- ^
Ηρακλής Καλαμάτας -ΑΠΣ Άρις  1-4 .- ^
 Α.Ο. Μεθώνης -Τσικλητήρας Πύλου  1-1 .- ^

 
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΊΟΥ  2018 :
1~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τρίτη  08  Μαΐου  2018 :
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/05/arfara-news.html  .-                                                                                                                     
2~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .Τετάρτη  09 Μαΐου 2018   :    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2018/05/news.html .-
3 ~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας , Τετάρτη 09 Μαΐου 2018 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018-09-2018.html .- 
4~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας ,
Πέμπτη  10  Μαΐου  2018  :

 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018-10-2018.html  .-
5 ~*  Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας . Παρασκευή  11Μαϊου 2018 :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018.html  .-    
6~~* Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 
Σάββατο 12 Μαΐου 2018     http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/05/2018_11.html .

7~ Εφημερίδα Αρφαρά 2018 ΤΑ ΝΕΑ  μας .
 Κυριακή  13  Μαΐου  2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/05/2018.html .-  

8~
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6415  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3931   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3946  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  14. 292   βίντεο   .-  
 

     1~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ 
2~  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-
3~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS     https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων   
4~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.
5~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .-                                                                                                        
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου