ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  13  Φεβρουαρίου  2014  :

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  άλλα  στην  ενημέρωσή  μας  :





*** Πατέρας και γιοι έκλεψαν 337 ζώα από στάνες σε Καλαμάτα και Τριφυλία!

 Τις στάνες σε Καλαμάτα και Τριφυλία είχαν ρημάξει το τελευταίο εξάμηνο πατέρας και γιοι, κλέβοντας συνολικά 337 γαλοπούλες, κατσίκες, προβατίνες, αρνιά, κότες γουρούνια, κουνέλια, ένα κριάρι και έναν… τράγο! Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ερευνούσε τους τελευταίους μήνες τις περιπτώσεις ζωοκλοπής, που συνεχώς πλήθαιναν. Τελικά, προχθές το απόγευμα συνέλαβαν τον 55χρονο πατέρα και τον 30χρονο γιο, ενώ αναζητούνται ο 27χρονος δεύτερος γιος, αλλά κι ένα ακόμα άτομο, Πακιστανός, ο οποίος είναι κτηνοτρόφος και σφαγέας. Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 17 περιπτώσεις. Οι 15 αφορούν ζωοκλοπές και οι 2 κλοπές από αποθήκες γεωργικών εργαλείων και διαφόρων αντικειμένων, από διάφορες περιοχές στην Καλαμάτα και Τριφυλία. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους αντικείμενα που είχαν κλαπεί πριν από 6 μήνες και σε αυτά περιλαμβάνονται πλήθος από τρυπάνια, air condition ηλεκτρικές συσκευές και άλλα γεωργικά εργαλεία. Πρώτος συνελήφθη ο πατέρας. Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες και ακολούθως ανακάλυψαν το στάβλο που τα μετέφεραν. Μάλιστα, στην κατοχή τους βρήκαν 13 ζώα που προέρχονται από 4 ζωοκλοπές σε Δώριο και Κοπανάκι. Όπως διαπιστώθηκε, κάποια από τα ζώα που έχουν κλαπεί δόθηκαν σε κτηνοτρόφους κι άλλα σε σφαγεία. Η αξία των οικόσιτων ζώων και των αντικειμένων που έχουν κλέψει ξεπερνά τα 20.000 ευρώ. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, παρήγγειλε σε βάρος τους κύρια ανάκριση για ζωοκλοπή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες κλοπές και σύσταση συμμορίας. -

***  Παραίτηση   Ενρίκο  Λέτα  στην  Ιταλία  !

*** ΝΕΑ  ΦΟΝΙΚΗ  ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ  στη  Β.  ΚΑΡΟΛΙΝΑ  στις  Η.Π.Α. !

***  ΠΛΗΜΥΡΗΣΑΝ  ΟΥΑΛΙΑ , ΙΡΛΑΝΔΙΑ  Μ.  ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ  !

***  Υπερβάσεις στα όρια των αιωρούμενων σωματιδίων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά         
           
Υπόμνημα έστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, προς όλους τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την αξιολόγηση των μετρήσεων αιωρούμενων σωματιδίων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά και το πρόβλημα που δημιουργείται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.
Το υπόμνημα, στο οποίο ο αντιπεριφερειάρχης περιλαμβάνει και προτάσεις βελτίωσης της κατάστασης, εστάλη στην Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη γενική γραμματέα Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, τη Διεύθυνση Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Θορύβου, τη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε.
  Υπερβάσεις των ορίων
Ειδικότερα, ο κ. Αλευράς κάνει αναφορά στις σοβαρές διαμαρτυρίες κατοίκων των περιοχών που γειτνιάζουν με τη ΒΙΠΕ Μελιγαλά και σημειώνει: «Δεδομένης της ανησυχίας του κόσμου όσον αφορά τυχόν επιπτώσεις στην υγεία του, από το συνεχώς εντεινόμενο πρόβλημα των αέριων εκπομπών από τα λειτουργούντα πυρηνελαιουργεία στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά, η Π.Ε. Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την ΕΥΠΕ του ΥΠΕΚΑ, προέβη στην ενδεικτική καταγραφή του προβλήματος, δια μέσου εγκατάστασης μετρητικού εξοπλισμού στο χωριό Σκάλα».
Προσθέτει, μάλιστα, ότι καταγράφηκαν υπερβάσεις των προβλεπόμενων ορίων για την ποιότητα της ατμόσφαιρας, οι οποίες, παρότι βάσει των αναφορών των επιθεωρητών δε δύναται να αποτελέσουν αξιόπιστη βάση για περαιτέρω ενέργειες, αποτελούν μια ανησυχητική ένδειξη σχετικά με την ποιότητα της ατμόσφαιρας της συγκεκριμένης περιοχής.
Καλεί δε τις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν μέτρα και καταθέτει σειρά προτάσεων για τη βελτίωση της κατάστασης.
  Προτάσεις
Αναλυτικά, προτείνει:
1. Να ενισχυθούν οι περιβαλλοντικοί όροι των δύο πυρηνελαιουργείων με την υποχρέωση εγκατάστασης μόνιμων συστημάτων καταγραφής αερίων εκπομπών στα απαγωγικά συστήματά τους.
2. Να ενταχθεί ο Δήμος Οιχαλίας στο Εθνικό Δίκτυο Παρακολούθησης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) με την εγκατάσταση και τη λειτουργία σταθμών παρακολούθησης ποιότητας της ατμόσφαιρας.
3. Να εξετασθούν, σε συνεργασία με τις υγειονομικές υπηρεσίες, τυχόν επιπτώσεις στη δημόσια υγεία του πληθυσμού των γειτνιαζόντων οικισμών από τις αέριες εκπομπές (συμπεριλαμβανομένων των υδρατμών).
4. Να τοποθετηθούν από την ΕΤΒΑ Α.Ε., όπου ανήκει η ΒΙΠΕ, μόνιμα συστήματα καταγραφής και ελέγχου των αερίων ρύπων (αιωρούμενων στερεών σωματιδίων, βαρέων μετάλλων στα αιωρούμενα στερεά σωματίδια, καθώς και Πτητικών Οργανικών Ενώσεων), τα οποία θα καταγράφουν αυτόματα τις παραμέτρους με την εξέταση δυνατότητας εγκατάστασης on-line συστήματος πληροφόρησης των αποτελεσμάτων, τόσο στις υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και στις υπηρεσίες του οικείου Δήμου.
Της Βίκυς Βετουλάκη

*** «Αυτή είναι μόνο η αρχή και θα γίνει δεύτερο Κιλελέρ» δηλώνουν αγανακτισμένοι οι αγρότες (φωτογραφίες και βίντεο)         
      
  
  
  
Σε κατάληψη της Τράπεζας Πειραιώς προέβησαν οι αγρότες της Μεσσήνης χθες λίγα λεπτά μετά τις 10.00 το πρωί, όπως είχαν αποφασίσει από τη Δευτέρα που είχαν αποκλείσει το Δημαρχείο της πόλης.
Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την κίνηση είναι, πρωτίστως, τα νέα μέτρα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση και, δευτερευόντως, η στάση της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, καθώς φοβούνται ότι θα ξεκινήσει κατασχέσεις γης. Πάντως, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι για όλα, ακόμα και για δεύτερο Κιλελέρ.
Το «Θάρρος» βρέθηκε και χθες στη Μεσσήνη και συνομίλησε με αγρότες για τους λόγους κατάληψης της τράπεζας:
  Ιωάννης Πανταζόπουλος
«Όσο πάει και εντείνεται η συμμετοχή του κόσμου. Το ευτύχημα είναι ότι έρχονται και άνθρωποι που δεν είναι αγρότες. Έτσι γινόμαστε όλο και πιο πολλοί.
Σήμερα (σ.σ. χθες) είμαστε στην τράπεζα, γιατί κάποιοι αγρότες έχουν προβλήματα με τα δάνεια, ενώ κάποιοι έχουν πληρώσει και τα διπλάσια και ακόμα τους ζητούν. Αυτό είναι τεράστια αδικία.
Ακόμα μεγαλύτερη αδικία είναι ότι σε μερικούς τα έχουν χαρίσει, ενώ σε άλλους έκαναν κάποιον διακανονισμό.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί και από τη συντονιστική που δημιουργούμε, θα κινηθούμε μαζικά».
  Νίκος Δουρούμης του Ηλία
«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Συμβολικά κλείνουμε την Πειραιώς για μια ημέρα και με τους υπόλοιπους αγρότες θα αποφασίσουμε για τα επόμενα.
Το θέμα εδώ με την Αγροτική (νυν Πειραιώς) είναι σοβαρό. Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρουν και θα τα ρυθμίσουν στην κυβέρνηση, αλλά να μην τολμήσουν να ακουμπήσουν γη, γιατί όλα δείχνουν ότι εκεί το πάνε. Αν συμβεί αυτό, θα γίνει το δεύτερο Κιλελέρ στην Ελλάδα.
Ήδη έχουν μπει στο παιχνίδι εισπρακτικές. Όταν εγώ πάω και ρωτάω στην τράπεζα για τα δάνεια του πατέρα μου, μου απαντούν ότι έχουν πάει στον εκκαθαριστή στην Πάτρα. Προφανώς αυτός κάποια στιγμή θα σε καλέσει να σου πει χρωστάς τόσα και αν δεν τα δώσεις, θα ακολουθήσει η εισπρακτική.
Τέλος, θέλω να καταγγείλω ότι όλο το συμβούλιο του Συνεταιρισμού Μεσσήνης είναι “απών”. Είμαστε μόνοι μας, τρέχουμε και θα τρέξουμε».
  Νίκος Βουτυράς
«Μας έχουν σκίσει. Μας έχουν ανεβάσει το πετρέλαιο, τα φυτοφάρμακα. Ως νέος αγρότης έχω να πω ότι τα πράγματα είναι άθλια και προσπαθούμε και με άλλες δουλειές να επιβιώσουμε. Εγώ καλλιεργώ σταφίδα και ελιές. Το πετρέλαιο κόστιζε 60 λεπτά και τώρα έχει φθάσει 1,60. Τα λιπάσματα τα αγοράζαμε 10 ευρώ το τσουβάλι και τώρα έχουν πάει 40. Θα τα παρατήσω να κάνω άλλες δουλειές».
  Ιωάννα Παναγιωτοπούλου
«Ως αγρότισσα έχω κάνει όλες τις δουλειές, αλλά σαν αυτή δεν υπάρχει. Είναι πολύ δύσκολη, με πολύ κόπο. Θέλει πολύ χρόνο.
Πρέπει στον πρωτογενή τομέα να δώσουν βοήθεια και υποστήριξη. Το παιδί μου θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο για να είμαστε αξιοπρεπείς και περήφανοι, αλλά πλέον δεν υπάρχουν μεροκάματα. Δε θέλω να το διώξουμε στην ξενιτιά. Η μητέρα μου είναι ήδη στη Γερμανία, αλλά δε θέλω να φύγω κι εγώ. Αγαπώ τον τόπο μου, αλλά ας μας σεβαστούν και ας μας υποστηρίξουν».
  Δημήτρης Δουρούμης
«Θέλω επίσημα να καταγγείλω το Συνεταιρισμό Μεσσήνης, γιατί είναι άφαντοι από την πρώτη μέρα. Αν έχουν φιλότιμο, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».
  Δημήτρης Μπύρης
«Θέλουμε περισσότερο τη στήριξη κι άλλων πολιτών, αλλά, κυρίως, των αγροτών. Κάποιοι είναι άφαντοι και ντροπή τους».  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
ωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας  Video :  http://youtu.be/cTlJ5Drn0RY  ,



*** Τσιγγάνοι ξυλοκόπησαν περιπτερούχους στη Μεσσήνη, που έχασαν πέρυσι τη μητέρα τους σε ληστεία από τσιγγάνους         
          
Άνω – κάτω έγινε πριν λίγη ώρα το κέντρο της Μεσσήνης, όταν τσιγγάνοι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν δύο αδέλφια ιδιοκτήτες περιπτέρου και τη σύζυγο του ενός. Το περιστατικό παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, από το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες του περιπτέρου είναι τα παιδιά της ηλικιωμένης που πέρυσι λήστεψαν δύο νεαροί τσιγγάνοι και τραυματίσθηκε θανάσιμα όταν τραβώντας την έπεσε από τις σκάλες.
Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, όταν οι ιδιοκτήτες του περιπτέρου έδιωξαν τσιγγανάκια που πήγαν στο περίπτερο και κινούνταν ύποπτα. Ακολούθως, πήγαν νεαρές τσιγγάνες, οι οποίες σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες κάτι πήραν και οι περιπτερούχοι τις έδιωξαν.
Δεν πέρασε λίγη ώρα και μπροστά από το περίπτερο σταμάτησε ένα αγροτικό με τσιγγάνους, οι οποίοι επιτέθηκαν στους δύο ιδιοκτήτες και στη γυναίκα του ενός χτυπώντας τους.
  Στο σημείο έσπευσε αστυνομία, ενώ γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό των τσιγγάνων.
 
***   Θερίζουν οι φόλες στην Αγία Τριάδα…          
  
Αποτροπιασμό, οργή, αλλά και ανησυχία προκαλούν τα αλλεπάλληλα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων -και όχι μόνο- σκύλων στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Ένα από αυτά είχε φτάσει στο «Θ» πριν από 20 μέρες περίπου, ενώ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λάβαμε χθες την τραγική φωτογραφία και ιστορία ενός ακόμη άτυχου τετράποδου. Πώς το λένε; Ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από το πώς φέρεται στα ζώα… Χ.Ε. 
 
*** Καρδιολόγος στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμάτας
 Yπεγραψε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, με αντισυμβαλλόμενο ιατρό καρδιολόγο, με εξειδίκευση σε εφαρμογές τηλεϊατρικής / καρδιολογίας, όσον αφορά στο έργο «Πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών με αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής». Η δράση αυτή έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού». Ο ειδικός ιατρός αναλαμβάνει το έργο του επιστημονικού συμβούλου εφαρμογών τηλεϊατρικής / τηλεκαρδιολογίας και συγκεκριμένα το εξής έργο: Δράση 1- σχεδιασμός προγράμματος επιστημονικού πρωτοκόλλου παρέμβασης, βάσης δεδομένων, διαγνωστικών και θεραπευτικών αλγορίθμων, εκθέσεων αποτελεσμάτων: 1. Σχεδιασμός προγράμματος καρδιαγγειακής πρόληψης και προαγωγής της υγείας με αποδέκτες δημότες του Δήμου Καλαμάτας. 2. Σχεδιασμός επιστημονικού πρωτοκόλλου για τη διαστρωμάτωση του καρδιαγγειακού κινδύνου των εξεταζομένων με την αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής. 3. Σχεδιασμός βάσης δεδομένων για την εισαγωγή των παραμέτρων που θα ερωτηθούν ή θα μετρηθούν. 4. Σχεδιασμός θεραπευτικών αλγορίθμων για την παροχή υγιεινοδιαιτητικών συμβουλών με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε εξεταζομένου. 5. Σχεδιασμός ατομικών εκθέσεων αποτελεσμάτων και υγιεινοδιαιτητικών οδηγιών Δράση 1- υλοποίηση: συντονισμός και επιστημονική εποπτεία: 1. Επιστημονική εποπτεία και υποστήριξη κατά τη διάρκεια του προγράμματος. 2. Έλεγχος αποτελεσμάτων ασθενών όποτε ζητηθεί από το συντονιστή ιατρό και συμβουλευτική υποστήριξη στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τον ασθενή. 3. Έλεγχος ηλεκτροκαρδιογραφήματος όποτε ζητηθεί από το συντονιστή ιατρό και συμβουλευτική υποστήριξη στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τον ασθενή. Η σύμβαση έχει διάρκεια 12 μηνών και η αμοιβή ανέρχεται σε 24.000 ευρώ με το ΦΠΑ και όλες τις νόμιμες κρατήσεις. Σημειώνεται ότι επίκειται η υπογραφή συμβάσεων για το έργο τηλεϊατρικής με έναν ακόμη καρδιολόγο και δύο νοσηλευτές. - 
 
***   Ας το μαζέψει κάποιος          
         
Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ των αγροτών βρεθήκαμε τη Δευτέρα στη Μεσσήνη. Λίγο μετά τον ποταμό Άρι, στην άκρη του δρόμου, αντικρίσαμε ένα νεκρό σκυλί.
Χθες, Τετάρτη, το άψυχο σώμα παράμενε στο ίδιο σημείο.
Ποιος, άραγε, είναι αρμόδιος για την απομάκρυνση του ζώου; Αν, πάντως, το πάμε με τη λογική του ποιος είναι υπεύθυνος να καθαρίσει τον ποταμό Άρι, μάλλον το άτυχο σκυλί θα παραμείνει εκεί για πολύ καιρό ακόμα. Π.Μπ.
  Υ.Γ. Αντίστοιχο θέαμα, αλλά σε χειρότερη κατάσταση, συναντά κανείς εδώ και μια εβδομάδα μερικά μέτρα από την είσοδο της 120 ΠΕΑ. Μήπως εκεί, επειδή είναι άλλος Δήμος, μπορεί να βρεθεί πιο σύντομα ποιος είναι αρμόδιος για την απομάκρυνση; 

***   Αγρότες με τρακτέρ κατέλαβαν τη Δ.Ο.Υ Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)         
    
  
  
  
  
Νέα ενημέρωση 11:10
Λίγα λεπτά πριν τις 11 έφθασαν με τα τρακτέρ τους και αγρότες από την περιοχή της Μεσσήνης και πλέον έχει αποκλειστεί και η οδός Ευαγγελιστρίας.
Ακόμα στο σημείο έχουν φθάσει και λογιστές της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για το προβλήματα του κλάδου τους.
Νεότερη ενημέρωση:
Πριν λίγη ώρα στο σημείο πήγε και η Αστυνομία και συζητά σε ήρεμο τόνο με τους αγρότες για την ώρα που θα ελευθερώσουν το κτήριο. Παράλληλα αρκετοί φορείς βρίσκονται επίσης στην Εφορία της Καλαμάτας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών
Αποκλεισμένο είνα το κτήριο της ΔΟΥΚαλαμάτας από πάνω από 200 αγρότες της Τριφυλίας & Πυλίας .
Λίγο πριν τις 8 το πρωί οι αγρότες έφθασαν με πουλμαν στην Καλαμάτα και διαμαρτύρονται ΄,με μαύρες σημαίες στα χέρια ,ενάντια στα φορολογικά μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση στον κλάδο τους.   Σε λίγο περισσότερη ενημέρωση. Βίντεο  :
 
*** Η Έλενα Τασιοπούλου παρουσιάζει στην Αθήνα τον «Φαίδωνα»
Μετά τον Άρη που δεν Φοβάται το Σκοτάδι η Μεσσήνια νηπιαγωγός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Έλενα Τασιοπούλου μας συστήνει το Φαίδωνα. Η επίσημη παρουσίαση του νέου της έργου, «Φαίδωνας, ο ξεχωριστός μου αδερφός», έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, στις 7 μ.μ. στη Στοά Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου), στην Αθήνα. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, εκτός από τη δημιουργό, ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, η παιδοψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα Καλύβα, η συγγραφέας και δημοσιογράφος Ελένη Γκίκα και ο Νίκος Πολύζος (φυσιοθεραπευτής και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιπποθεραπευτών). Αποσπάσματα από το βιβλίο, που έχουν εκδώσει οι Iason Books, θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης. Χ.Ε. - 
 
***
 
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :

*** Για  το  Ευρωμπάσκετ ΤΟΠ  16   6η αγωνιστική  :
«Μάχες» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε Μάλαγα και ΣΕΦ
  (Φωτογραφία ): 
~** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς - ΕΦΕΣ  ΠΙΛΣΕΝ    78-60 , ( 36-29) .-^ ~ Τα  δεκάλεπτα  : 24-12 , 36-29 , 62-43 , 78-60 .- Video  από  αγώνα :
 ~ ΟΣΦΠ -  ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ 78 - 60  13/2/2014 : http://youtu.be/fTqyo--zGCg ,



~ Με Μάντζαρη, Σπανούλη, Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Ντάνστον ξεκινά ο Μπαρτζώκας   ,..
~ Πλάνινιτς, Μπαλμπάι, Βασιλειάδης, Σαβάνοβιτς και Γκιονλούμ οι πέντε του Αγγέλου , ...
   ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ 78 - 60  13/2/2014 : http://youtu.be/m6ynW_pyqts ,

                 
~** ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ     87-71 , (44-42) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-23 , 44-42 ,61-57 , 87-71 .- ^
Video  από αγώνα:
~ ΜΑΛΑΓΑ  ΟΥΝΙΚΑΧΑ  - ΠΑΟ  87 - 71 13/2/2014 : http://youtu.be/nY-Vr-R2rRk ,
~ MΑΛΑΓΑ  Ουνικάχα - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  87 - 71  13/2/2014  : http://youtu.be/oQTOMSk2JqU ,
~ Μάλαγα - Παναθηναϊκός 87 - 71  δηλώσεις 13/2/2014 : http://youtu.be/-GCUPR2vfv4 ,


***  Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του Top 16
Ε’ όμιλος
 Ολυμπιακός-Εφές Αναντολού  78-60  , ( 35-26 ) .-^
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Λαμποράλ Κούτσα,    98-64  (59-38)  ,30-24 , .-^
Ουνικάχα Μάλαγα-Παναθηναϊκός    87-71 , (44-42).- ?^
Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Μιλάνο, 14/02, 21:45
Η βαθμολογία του Ε’ ομίλου
(σε 5 αγωνιστικές)
Μπαρτσελόνα 5-0 10  β .
Παναθηναϊκός 3-3  9  β .
Αρμάνι Μιλάνο 3-2  8  β .
Ολυμπιακός 4-2   10  β.
Ουνικάχα Μάλαγα 3-3  9  β.
Εφές Αναντολού 2-4   8  β.
Λαμποράλ Κούτσα 1-5 7  β.
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-4  8  β .
ΣΤ’ όμιλος

 Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ρεάλ Μαδρίτης  74-78 .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας-Παρτίζαν      89-77 , (55-41)  ,77-59, 29-16 , .-^
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπάγερν Μονάχου     66-64 , (39-39) , 22-21 ,.-^
Γαλατασαράι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 14/02, 20:30
Η βαθμολογία του ΣΤ’ ομίλου
(σε 5 αγώνες)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1   9  β.
Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-1   11  β .
Ρεάλ Μαδρίτης 5-1   11  β.
Λοκομοτίβ Κουμπάν 3-3  9  β.
Γαλατασαράι 2-3  7  β.
Μπάγερν Μονάχου 2-4   8  β.
Παρτίζαν 1-5  7  β.
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-5   7  β.

***

Κάλεσμα Γαϊτανάρου στον κόσμο της Καλαμάτας για το Κυριακάτικο ντέρμπι

Τελευταία Ενημέρωση: 13/02/2014 09:29
Αγαπητοί φίλαθλοι,
ήρθε η ώρα να βγει πάλι στην κεφαλή του ελληνικού ποδοσφαίρου η ιστορική μας «Μαύρη Θύελλα» και να γνωρίσει η Μεσσηνία μας παλιές δόξες και μεγαλεία. Ο αγώνας της Κυριακής με την Ερμιονίδα στο εθνικό στάδιο μας φέρνει μπροστά τον αγώνα της Κυριακής του Ιουνίου του 1972 στο μεσσηνιακό γήπεδο με τον Λεωνίδα Σπάρτης. Με το αποτέλεσμα, 8-1, ανέβηκε για πρώτη φορά η «Μαύρη Θύελλα» στην πρώτη εθνική κατηγορία. Τότε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού συγκεντρωθήκαμε 8.000 κόσμος, και θα πρέπει και αυτή την Κυριακή στο δικό μας γήπεδο (γιατί δικό μας είναι το εθνικό στάδιο) να δώσουν όλοι οι φίλαθλοι «το παρών». Και να απαντήσουμε στον πρωταγωνιστή και ήρωα του αγώνα, στον πρόεδρό μας κ.  Ράλλη, που έγραψε: «Αν θέλουν τον τίτλο, πρέπει να νικήσουμε»: «Τον τίτλο τον θέλουμε όλοι μας και τα γκολπόστ ακόμη… και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη»!!! Έχουμε υποχρέωση όλοι οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι να δώσουμε «το παρών» και να σταθούμε στο πλευρό της διοίκησης και των παικτών.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σας θυμίζω ότι ο καλύτερος παίκτης είναι ο δωδέκατος και αυτός είναι οι φίλαθλοι.    Με τη νίκη στο γήπεδο! Με αγάπη,
Λυκούργος Γαϊτανάρος

***  Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του διημέρου Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014
Ολυμπιακός Β. - Παναθηναϊκός 1-0 {ο α΄ αγώνας : (0-4)}
Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-1  {ο 1ος αγώνας :(0-0)}
Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου 2014
Πανιώνιος - ΟΦΗ  1-2 ,0-0 .- ^  {1ος  αγώνας :(0-2)}
Τα  γκολ :  63΄ Μακρής , 66΄ Κολοβός , 80΄ Ντουντού ,.-
Κάρτες : Παπάζογλου , Καπάνταης , .-
Διαιτητής: Κάμπαξης (Εύβοιας)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Καμπούρης (Εύβοιας).
Η  ενδεκάδα του Πανιωνίου: Παπαδόπουλος, Ζαχαράκης (Αραβίδης) , Κούρος, Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Μητρόπουλος, Κούρντι, Κολοβός (Μπούζας) , Καμπάνταης, Σταυροθανασόπουλος (Γιάνου), Ντούνης
Στον πάγκο για τους «κυανέρυθρους»: Ανέστης, Πάνος, Μπούζας, Παναγιωτούδης, Παντίδος, Αραβίδης και Γιάννου.
Η ενδεκάδα του ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Κάλαϊτζιτς (Ντουντού)  , Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (Στάθης ) , Μπούρμπος, Σίσιτς (Κουτσιανικούλης ) , Μακρής, Μιλιάζες.
Στον πάγκο για τους Κρητικούς: Γιαγκιόζης, Βερόν, Δαμιανάκης, Κουτσιανικούλης, Ντε Σόουζα, Ροβίθης και Στάθης.
βίντεο  από  αγώνα  :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  -  ΟΦΗ  κύπελλο   ημίχρ   0 - 0  13/2/2014 : http://youtu.be/osFzEGHlLW8 ,

Πανιώνιος  - ΟΦΗ   1ο  γκολ  ΟΦΗ  0 - 1 13/2/2014 κύπελλο : http://youtu.be/H6RIGE4d_sg ,
 
Πανιώνιος - ΟΦΗ  γκολ  ισοφάρισης  1 - 1  κύπελλο  13/2/2014 : http://youtu.be/rt40zQxUS4w ,
   Πανιώνιος  -  ΟΦΗ  1 - 2  κύπελλο  13/2/2014   2ο  γκολ  ΟΦΗ : http://youtu.be/uPtl-EK3wI0 ,
  

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 0-3 , (0-1).-,{1ος αγώνας(0-3) }.-
Τα  γκολ :  42΄ Αθανασιάδης , 54΄Κουλούρης , 90΄Κουλούρης .-
Διαιτητής: Ντίτσιος (Πρέβεζας)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής).
Κάρτες : Σπυρόπουλος ,
Η 11άδα του Απόλλωνα: Γκόμες, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Χατζηζήσης, Κουκ, Κόρμπος(Δημογιάνης), Έγκον, Γκουέλα, Τσιλιγκίρης( Σελμανάϊ) , Μπάρκογλου(Φαρινόλα) .-   
Η 11άδα του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ινσαουράλδε, Μαντούρο (Τζαβέλας), Χούσεν (Στοχ) , Λούκας, Σπυρόπουλος, Κάτσε, Αθανασιάδης, Νάτχο, Κίτσιου, Ολίσε


ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
(19-20 Μαρτίου και 16-17 Απριλίου)
Νικητής ζευγαριού Πανιώνιος - ΟΦΗ vs Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός vs νικητής ζευγαριού Απόλλων – ΠΑΟΚ

***


*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -     427   φίλοι.-
 
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3082   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , =1572 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1554   video.-
                                             ** Σύνολον   :   6208   βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2484   φίλοι   .
~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 257    φίλοι .-
 ~ https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas?ref=tn_tnmn ,
***  ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html    Ενημέρωση Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014  : Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html , Σήμερα  είναι Παρασκευή ανθολογίου   31  Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html  , ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014 .-
~***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/01-02-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/2014.html , Παρουσιάσεις  Αθλητικών  ερασιτεχνικών  βίντεο  Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου  2014 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/02022014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 02/02/2014 Φεβρουαρίου  ,-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/04-2014.html , Ενημέρωση σήμερα Τρίτη 04 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/05-2014.html ,  Ενημέρωση Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/06-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014 , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/07-2014.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  07  Φεβρουαρίου  2014  .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/02/09-2014.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/02/09022014-10-02-2014.html  , Διαδρομές  στην όμορφη  Ελλάδα μας  Κυριακή 09/02/2014 , Δευτέρα 10-02-2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/10-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  11  Φεβρουαρίου  2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην όμορφη Ελλάδα μας Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/02/11-2014.html , Ενημέρωση Τρίτη  11 Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/02/12-2014.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  12  Ιανουαρίου  2014  .-
 http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/02/13-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  13  Φεβρουαρίου  2014  .-

Νίκος -Βασίλης - Βλάσης Σταματ.  Σκούλικα Καυτατζόγλειο
Σταμάτης - και Ηλίας  Ν.  Σκούλικα και Νίκος Γ. Νιάρχος
Σταμάτης  Ν. Σκούλικας -Θεόδ. Κουβάτσος και  Πούλος  Χριστόπουλος
Σταμάτης  Ν.  Σκούλικας ,Σοφία  Γ. Νιάρχου και  Παναγιώτης Δ. Κοντόπουλος
Ηλίας Ν.  Σκούλικας , Κωνσταντίνα  Η.  Σκούλικα και  Σταμάτης Ν.  Σκούλικας

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου