ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 22 Μαϊου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 22  Μαϊου  2014  :

 

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα :
*** Τιμή στον ήρωα Παπαφλέσσα και όσους θυσιάσθηκαν χθες στο Μανιάκι          
            
Τιμήθηκε χθες, με σεμνό εορτασμό, η 189η επέτειος της Μάχης στο Μανιάκι, όπου ο Παπαφλέσσας και οι γενναίοι συμπολεμιστές του αγωνίσθηκαν τιτάνια ενάντια στο τουρκοαιγυπτιακό στράτευμα του Ιμπραήμ, αφύπνισαν τους Έλληνες και έδωσαν εθνικό παράδειγμα για να συνεχισθεί ο αγώνας που ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα.
Μετά το πέρας των εκκλησιαστικών τελετών, κατατέθηκαν στέφανοι, μεταξύ άλλων, από το δήμαρχο Καλαμάτας και πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.
Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί, στις 8:00 πμ., όπου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος στα Ταμπούρια, στην Τοπική Κοινότητα Φλεσσιάδος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσοστόμου.  Εν συνεχεία,ψάλθηκε η επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στα Ταμπούρια,από τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριο Καφαντάρη, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή Μεσσηνίας, κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Ιωάννη Αργυράκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Μεσσηνίας, κ. Διαμάντη Μητρόπουλο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Περθωρίου Τριπόλεως, κ. Γιώργο Γιαλέλο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φλεσσιάδος, κ. Ιωάννη Μαθιό.
Η τελετή συνεχίστηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. της Αναστάσεως του Χριστού, στην Τοπική Κοινότητα Μανιακίου, όπου ψάλθηκεεπιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα,πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομου και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ, κ. Στέλιο Στασινόπουλο, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή Μεσσηνίας, κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλο, τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, Ανώτερο ΔιοικητήΦρουράς Καλαμάτας, Ταξίαρχο Ιπτάμενο,  κ. Γρηγόριο Δημακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, κ. Ιωάννη Αργυράκη, τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, κ. Δημήτριο Καφαντάρη, τον Πρόεδρο ΠΕΔ Πελοποννήσου, Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Παναγιώτη Νίκα, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μανιακίου, κ. Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλο, τον εκπρόσωπο της Ιστορικής Οικογένειας  Φλεσσαίων – Απογόνων Παπαφλέσσα, κ. Παναγιώτη Φλέσσα, τον εκπρόσωπο της Οικογένειας Δικαίων,  εφημέριο Πολιανής, Ιερέα, κ. Ευστάθιο Δικαίο, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Μανιακαίων της Αθήνας «Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ», κ. Παναγιώτη Θεοδωρακόπουλο, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Βλαχοπουλαίων Αθήνας, κ. Γεώργιο Χρονά, τον εκπρόσωπο Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Μεσσηνιακών Οργανισμών της Διασποράς, Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής & Καναδά  και  Παναυστραλιανής Ομοσπονδίας Μεσσηνιακών Οργανισμών κ. Μιχάλη Σούμπλη, τον εκπρόσωπο Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Αποδήμων Μεσσηνίων, κ. Αθανάσιο Σωτηρόπουλο και τον εκπρόσωπο ΜεσσηνιακήςΑμφικτυονίας, κ. Παναγιώτη Μπαζίγο.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η Δήμητρα Χατζή, φιλόλογος του Γυμνασίου Δωρίου, που θύμισε ότι ο ίδιος ο Παπαφλέσσας, εμψυχώνοντας τους συμπολεμιστές του, προείπε ότι τη μάχη στο Μανιάκι θα ονομάσουν αργότερα «Λεωνίδειον μάχην».
Πράγματι, τέτοια ήταν. Οι 600, ή κατ’ άλλους 300, πολεμιστές που απέμειναν στον Παπαφλέσσα, στον αδύνατο από αμυντικής απόψεως τόπο του Μανιακίου, αντέταξαν ηρωική άμυνα απέναντι στον υπέρτερο από κάθε άποψη τακτικό στρατό του Ιμπραήμ, κράτησαν επί 8 ώρες και έπεσαν στο πεδίο της τιμής σχεδόν όλοι.
Ο Παπαφλέσσας και οι άλλοι ήρωες ήξεραν τι τους περίμενε. Πριν ξεκινήσει η μάχη και αφού ο Παπαφλέσσας επέμενε να μείνουν εκεί και να πολεμήσουν, παρά τις προτάσεις για ηρωική έξοδο, ο Πιέρρος Βοϊδής, επικεφαλής των Μανιατών, είπε: «Πάμε στα ταμπούρια κι όποιος μείνει, θα ακούει τα μοιρολόγια των γυναικών».
Η θυσία του Γρηγορίου Δικαίου ή Φλέσσα, που ως κληρικός πήρε το προσωνύμιο Παπαφλέσσας, δεν πήγε χαμένη. Κινητοποίησε τους Έλληνες ώστε να μην υποταχθούν στον Ιμπραήμ και ακολούθησε ο Κολοκοτρώνης, που με μέτρα αποφασιστικά απέτρεψε το προσκύνημα και την καταστολή της Επανάστασης.
Με το ηρωικό τέλος του, ο Αρχιμανδρίτης Παπαφλέσσας μπήκε στο πάνθεον των ηρώων του 1821, δίπλα στον Αθανάσιο Διάκο, που επίσης δεν εγκατέλειψε το πεδίο της μάχης. Ο Παπαφλέσσας ήταν 39 ετών όταν έπεσε ηρωικά μαχόμενος στο Μανιάκι, στις 20 Μαΐου 1825, ένας πρωταγωνιστής της Επανάστασης που «χωρίς αυτόν δε θα υπήρχε ξεσηκωμός στην Πελοπόννησο ή δε θα γινόταν στο χρόνο που έγινε», όπως επισήμανε σε δηλώσεις του προς τον Τύπο ο Π. Νίκας.
 
***  Οι σταυροί των υποψηφίων του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» του Μανώλη Μάκαρη         
           
Τους σταυρούς των υποψηφίων του ανακοίνωσε ο συνδυασμός «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» του Μανώλη Μάκαρη λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση του Πρωτοδικείου:
ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
1] ΜΑΚΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ)
2] ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΘΟΥΡΙΑ)
3] ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
4] ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
5] ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
6] ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
7] ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
8] ΑΛΟΥΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
ΑΡΙΟΣ
ΜΑΘΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 287
ΣΑΚΚΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 269
ΞΥΔΗ-ΛΕΚΑΔΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 255
ΑΡΦΑΡΩΝ
ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  587
ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 417
ΜΠΑΡΟΥΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 344
ΘΟΥΡΙΑΣ
ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1062
ΦΡΟΝΙΜΟΥ MAPΙA ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 226
ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 155
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ 894
ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ 723
ΒΕΡΓΙΝΑΔΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ 669
ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 492
ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ   423
ΑΛΟΥΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 416
ΚΑΤΣΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 407
ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 392
ΓΚΟΥΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ  363
ΚΟΥΤΙΒΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ 380
ΚΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 365
ΜΟΥΡΓΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ  346
ΒΕΛΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 315
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 314
ΛΑΝΤΖΟΥΝΗ ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ 312
ΦΑΣΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 302
ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 291
ΔΗΜΕΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΠΩΛΙΝΑ) ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ  283
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 282
ΓΚΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 277
ΜΠΟΥΚΕΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΕΛΛΥ) ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 273
ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 266
ΜΗΤΣΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 260
ΚΟΥΤΙΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 253
ΒΛΑΧΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 251
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 245
ΒΑΚΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ (ΚΕΛΛΥ) ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 236
ΣΜΥΡΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ  233
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 227
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 217
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 216
ΣΑΚΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 213
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 208
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ204
ΜΑΛΑΜΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 198
ΠΛΑΓΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 190
ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 169
ΨΥΧΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΨΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 184
ΞΕΠΑΠΑΔΕΑ - ΤΕΝΕΝΤΕ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ  183
ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 176
ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 163
ΣΓΑΝΤΖΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  157
ΚΑΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 149
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ) ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 146
ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 141
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 139
ΤΣΙΝΟΡΕΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 131
ΔΑΦΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 130
ΣΕΡΠΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΠΟΥΛΑ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 125
ΗΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 113
ΠΛΑΤΑΝΙΑ - ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ (ΝΤΙΝΑ) 113 ΤΟΥ ΣΟΛΩΝΟΣ - ΛΕΩΝΙΔΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 112
ΤΣΙΧΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ (ΚΥΡΙΑΚΗ) TOY ΤΙΜΟΘΕΟΥ- 112
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ95
ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ  84
ΔΙΑΚΟΥΜΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 79
ΤΣΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ 56
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 53
ΣΚΑΦΙΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 51

***   Λάδι, μέλι και αυγοτάραχο μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την ύφεση εκτιμά το «Bloomberg»


  Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καλεί τους μεταποιητές παραδοσιακών τροφίμων και ποτών, από τους παραγωγούς αυγοτάραχου έως τους παραγωγούς μελιού, να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στο μετασχηματισμό της χώρας σε μία εξαγωγική οικονομία, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Το πρακτορείο παραθέτει δήλωση του κ. Σαμαρά σε εκπροσώπους του κλάδου, την περασμένη εβδομάδα στη Μυτιλήνη, ότι οι εταιρείες τροφίμων και ποτών πρέπει να φθάσουν στο επίπεδο άλλων εξαγωγικών κλάδων, όπως των πετρελαιοειδών, και να συμβάλουν περισσότερο στην έξοδο της χώρας από την ύφεση. Περισσότερες ελληνικές εταιρείες τροφίμων πρέπει να επικεντρωθούν στην «επεξεργασία αγροτικής παραγωγής για να φέρουν τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές» δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «το 85% της παραγωγής αντιστοιχεί σήμερα σε 200 μεγάλες εταιρείες, ενώ 17.000 μικρές και μεσαίες εταιρείες έχουν τεράστιες δυνατότητες». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων -που περιλαμβάνουν τρόφιμα, ποτά και φυτικά έλαια- αυξήθηκαν 3,5% σε αξία το 2013, φθάνοντας στα 4,75 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων. Με περίπου το 17% της συνολικής αξίας των ελληνικών εξαγωγών, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών υπολείπεται των πετρελαιοειδών και των βιομηχανικών προϊόντων, όπως ο μηχανολογικός εξοπλισμός και τα χημικά προϊόντα. Ορισμένοι παραγωγοί τροφίμων, όπως η Gaea Products, που παράγει ελαιόλαδο και ψημένες κόκκινες πιπεριές, ξεκίνησαν την επιχείρησή τους εστιάζοντας μόνο στο εξωτερικό, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν τις εξαγωγές για να καλύψουν τη μείωση των πωλήσεών τους στην Ελλάδα. «Η επιβίωση εξαρτάται από την επιτυχία στις εξαγωγές των καλύτερων προϊόντων της ελληνικής μητέρας γης» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άρης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξή του. Η Gaea διαθέτει το 82% των πωλήσεών της στο εξωτερικό. Οι διεθνείς πωλήσεις της αυξάνονται κατά μέσο όρο 18% ετησίως και η εταιρεία πουλά σε 26 χώρες, μεταξύ των οποίων στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία κέρδισε τον περασμένο μήνα χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης. Αν και ο Χρήστος Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας CC SA, που παράγει από ξύδι μπαλσάμικο έως μουστάρδα, δηλώνει ότι οι εγχώριες πωλήσεις έχουν επανέλθει στα «προ κρίσης επίπεδα», η εταιρεία σχεδιάζει να μείνει επικεντρωμένη στις ξένες αγορές, όπου οι πωλήσεις τώρα υπερβαίνουν τα έσοδα από την Ελλάδα. «Όλα τα προϊόντα μας έχουν αναπτυχθεί με βασική εστίαση στις ανάγκες των ξένων αγορών» δήλωσε ο κ. Παπαδημητρίου. Ο ιδρυτής της Carpo Hellas, Κώστας Κοντόπουλος, στοιχημάτισε το Δεκέμβριο του 2011, στο απόγειο της κρίσης, ότι θα μπορούσε να έχει κέρδη πουλώντας πολυτελή τρόφιμα, όπως αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. «Όλοι είχαν τρομάξει και μου είπαν ότι ήμουν τρελός να ανοίξω μαγαζί στο μέσο μίας τόσο ασταθούς περιόδου» δήλωσε ο κ. Κοντόπουλος. Η επιτυχία της μεθόδου του, καθώς οι πελάτες ενθαρρύνονται να δοκιμάσουν πριν αγοράσουν, οδήγησε σε ένα νέο κατάστημα στην περιοχή του Πικαντίλι στο Λονδίνο πέρυσι και σε σχέδια για άνοιγμα στη Ρώμη, το Παρίσι, το Μιλάνο και τη Μέση Ανατολή. Μία παρουσία με λιανικές πωλήσεις στο εξωτερικό αντί απλώς εξαγωγών είναι σημαντική, λόγω της «συνείδησης της φίρμας που αποκτούμε» δήλωσε ο Θωμάς Δούζης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ergon, με έδρα τη Θεσααλονίκη. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 

***  Δύο ελαιοτριβεία και τρία συσκευαστήρια στην Ελλάδα του 2024          
   
Μου γεννήθηκε πολύ μεγάλη περιέργεια όταν διάβασα ότι ο Υπουργός Οικονομικών κύριος Στουρνάρας πήγε στο τελευταίο Eurogroup πριν από μία εβδομάδα και υπέβαλλε για έγκριση - συζήτηση ένα σχέδιο για το πού και πώς θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία τα επόμενα 10 χρόνια. Η είδηση συνοδευόταν από την πληροφορία ότι το σχέδιο βασίστηκε στην μελέτη “Greece 20/20” της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ. Λέω τι στο καλό, είναι δυνατόν να στέλνουμε ένα τέτοιο τόσο κρίσιμο σχέδιο στις Βρυξέλλες και εμείς να μην έχουμε πάρει είδηση; Τέλος πάντων, μετά από ψάξιμο στους ιστιότοπους του Υπ. Οικονομικών και του ΙΟΒΕ δεν βρήκα τίποτα σχετικό και τελικά κατέληξα να βρω στο διαδίκτυο στα αγγλικά μια εκτενή περίληψη της περίφημης μελέτης της McKinsey.
Αμέσως έκανα μέσα στο κείμενο ένα search με τις δύο λέξεις που με ενδιέφεραν “olive oil” και... έμεινα κόκκαλο. Πήγα και μια παράγραφο παρακάτω στην σελίδα 54 και έμεινα πάλι κόκκαλο! Δεν θα γράψω πολλά γιατί νομίζω ότι με τα πολλά λόγια κινδυνεύουμε να χάσουμε την ουσία για το σε ποια μορφή αγροτικής παραγωγής θέλουν (δεν θέλουμε - θέλουν) να μας πάνε. Η πρόταση λοιπόν της McKinsey προβλέπει με δυο λέξεις ότι: πέντε με έξι μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να ελέγχουν όλη - ναι όλη - την γεωργική παραγωγή της Ελλάδος. Διαβάστε :
1. Για το ελαιόλαδο:
Αντί των 1.200 ελαιοτριβείων, που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα, με μια μέση ετήσια παραγωγή περίπου 500 τόνους το καθένα, να δημιουργηθούν μόνο ΔΥΟ mega-ελαιοτριβεία δυναμικότητος 100.000 - 150.000 τόνων το καθένα που θα απορροφούν όλη την παραγωγή ελαιολάδου. Μάλιστα οι mega-μελετητές της μελέτης αναφέρουν την Κρήτη και την Πελοπόννησο σαν δύο προτεινόμενα μέρη εγκατάστασής τους. Και ποιος ο λόγος: για να επιτύχουμε “οικονομίες κλίμακος” και έτσι να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε με χαμηλές - ισοπεδωτικές τιμές την Ισπανία. Χάλια τα νεύρα μας. Πάει περίπατο βέβαια η περίφημη υψηλή ποιότητα και η “υπεροχή” του ελληνικού ελαιολάδου. Με κάποιο άλλο όραμα εμείς προσπαθούμε να μάθουμε τους νεώτερους: “ποιότητα- ποιότητα - ποιότητα” και αυτοί θέλουν να πάμε εντελώς αντίθετα: “ποσότητα - ποσότητα – ποσότητα”. Μα καλά, αφού δεν μας μένει απούλητο το ελαιόλαδο γιατί πρέπει να γκρεμίσουμε και άλλο την τιμή του; Να πάμε ακόμα πιο χαμηλά όπως η Τυνησία και η Συρία; Τι θα πετύχουμε; Αυτό που ξέρω είναι τι δεν θα πετύχουμε... καλύτερες μέρες για τον Έλληνα παραγωγό που είναι και το ζητούμενο. Και αυτό στον χώρο του ελαιολάδου, και όχι μόνο, μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με πιο καλής ποιότητος ελαιόλαδα, όχι κατώτερης ποιότητος.
2. Για τα φρούτα και λαχανικά (και αναφέρει μάλιστα πατάτες, ντομάτες, μήλα και ροδάκινα):
Nα γίνουν 2 ή 3 μεγάλες μονάδες συσκευασίας σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.
3. Και το καλύτερο μας το φυλάνε στην επόμενη παράγραφο: Να ιδρυθεί μία (μία) εταιρεία διακίνησης όλων αυτών των αγροτικών προϊόντων με προτεινόμενο όνομα “Greek Foods Company” η οποία μπορεί να είναι ιδιωτική (ποιος τυχερός θα την πάρει μέσω... ΤΑΙΠΕΔ ίσως!) ή μια σύμπραξη δημοσίου - ιδιωτών (ΡΡΡ) με σκοπό την καλύτερη προώθηση στις ξένες αγορές και έτσι να επωφεληθούν, λέει, οι μικροί από τις συνέργειες που θα προκύψουν.
Και όμως, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μας που στριμώχνονται στα κανάλια και ασχολούνται με την “ευρωπαϊκή προοπτική”, τον Νότο και τον Βορά, την αλληλεγγύη και το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης και το μόνο που τους απασχολεί μερικές φορές είναι το μέγα θέμα της καθιστικής χωροταξίας των ευρωβουλευτών του Ποταμιού, είμαι σίγουρος ότι ούτε ένας τους δεν έχει καν σκεφτεί να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να δει και να μελετήσει τι στο καλό «Σχέδιο Ανάπτυξης” έχουμε στείλει εκεί ακριβώς στις Βρυξέλλες ζητώντας την ευλογία για τη χρηματοδότησή του. Θα έπρεπε όμως, έτσι, έστω και από μια απλή περιέργεια...
Σημείωση προς τους mega-μελετητές της McKinsey: οι παραγωγοί ελαιολάδου στην Τοσκάνη, αφού με τα χρόνια χτίσανε με υπομονή και γνώση την ποιότητα του, το πουλάνε 7 με 10 ευρώ το λίτρο και εσείς θέλετε να μας πάτε στο 1,80 του απλού παρθένου της Ισπανίας; Aντί, λοιπόν, να βάλουμε στόχο στο αναπτυξιακό μας σχέδιο στον τομέα του ελαιολάδου μέσα από εκπαίδευση και εκσυγχρονισμό να κάνουμε μέσα στην επόμενη δεκαετία την Κρήτη την “Τοσκάνη της Ευρώπης”, εσείς και κάποιοι κρυμμένοι στο σκοτάδι θέλετε να πάμε αλλού.
Πηγή: Bostanistas.gr 

***  Ιδιωτική υπόθεση σε δημόσια θέα…          
   
Η συγκεκριμένη αναμνηστική πλακέτα «στοίχισε» στο Δήμο Καλαμάτας 300.000 ευρώ, αφού τόσα απαιτήθηκαν για να γίνει το γήπεδο στο Ασπρόχωμα. Ήταν αιτία, όμως, για να φέρει και μερικές δεκάδες παραπανίσιες ψήφους στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Παν. Νίκα.
Το σχόλιό μας, όμως, είναι αλλού. Γιατί η συγκεκριμένη πλακέτα «κοσμεί» την είσοδο του Δημαρχείου, ενώ πρόκειται για μια καθαρά ιδιωτική υπόθεση; Το κτήριο είναι των δημοτών. Οι προκαθήμενοί του έρχονται και παρέρχονται. Θα μπορούσε ο κ. Νίκας να τη βάλει στο γραφείο του ή να διακοσμήσει με αυτή ένα τμήμα του σπιτιού του. Θεωρούμε αντιαισθητικό, αν μη τι άλλο, να υπάρχει σ’ ένα κτήριο που, κατά συνθήκη και ουσία, ανήκει σε όλους τους δημότες.  Α.Π.  

***  Μαθητές με Ρουμάνο έκλεψαν μηχανάκια         
           
Τρεις μαθητές Λυκείου, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, ένας της Β΄ Τάξης και οι άλλοι δύο της Γ΄ Τάξης,  καθώς και ένας 21χρονος Ρουμάνος, συνελήφθησαν προχθές βράδυ στην Καλαμάτα για διακεκριμένη κλοπή δύο μηχανών μικρού κυβισμού (παπάκια).
Οι 4 νεαροί επέβαιναν σε δύο μηχανάκια, όταν τους σταμάτησαν αστυνομικοί της «ΔΙΑΣ» για έλεγχο. Εκεί, λοιπόν, διαπίστωσαν ότι τα δύο μηχανάκια είχαν κλαπεί από πιλοτές πολυκατοικιών στην Καλαμάτα, ένα το ίδιο βράδυ κι ένα το προηγούμενο.
Οι τέσσερις χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, από τον οποίο τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Από τον ανακριτή πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.
Οι ανήλικοι είναι 17 και 16 ετών, ενώ ο τρίτος μαθητής είναι 20 ετών. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, την ευθύνη ανέλαβαν και οι τέσσερις, τονίζοντας ότι πήραν τα μηχανάκια για να κάνουν βόλτα και θα τα επέστρεφαν.
Παρά ταύτα, από την Αστυνομία συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες περιπτώσεις.   Β.Β.
 
***  Τάκης Αναστόπουλος: «Για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη»          
   
Του Τάκη Αναστόπουλου
Υποψήφιου ευρωβουλευτή με την «Ελιά-Δημοκρατική παράταξη»
Πριν πάμε στην ευρωκάλπη, θα ήθελα να απευθυνθώ στους συμπατριώτες μου για να σκεφτούμε μαζί τι Ελλάδα θέλουμε και σε ποια Ευρώπη. Γιατί το ζητούμενο είναι όχι πώς θα ξαναγυρίσουμε στην προ του 2009 εποχή με τις παθογένειες που όλοι γνωρίζουμε, αλλά πώς θα ετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα. Πώς θα κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη, μέσα σε μια καλύτερη Ευρώπη. Επειδή θέλουμε την Ελλάδα καλύτερη, τη θέλουμε μέσα στην Ευρώπη, μέσα σε μια Ε.Ε. που και αυτή με τη σειρά της πρέπει να γίνει – να την κάνουμε – καλύτερη.
Την Κυριακή ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Οι πολίτες, όμως, έχουν την αίσθηση ότι η Ευρώπη δε στάθηκε δίπλα τους όταν τη χρειάστηκαν, είναι απόμακρη, δεν είναι αλληλέγγυα, ότι προχωρά χωρίς αυτούς και ότι οι λύσεις που προτείνονται ικανοποιούν τα οικονομικά συμφέροντα, αλλά όχι τις ανάγκες τους.
Είδαμε ότι η Ευρώπη κατά τη διαχείριση της κρίσης και στην Επιτροπή και στο Γιούρογκρουπ και στις πρωτεύουσες, έδρασε συχνά με πανικό, με τρόπο αποσπασματικό και πολλές φορές καθυστερημένα και αυτοσχεδιάζοντας.
Η κρίση ήταν τέτοιου μεγέθους που τους/μας έπιασε όλους απροετοίμαστους. Παρόλα αυτά, στο τέλος ελήφθησαν πολιτικές αποφάσεις, τις περισσότερες φορές συναινετικά ή με μεγάλες πλειοψηφίες, με στόχο να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να αποτραπεί η ευρύτερη εξάπλωση της κρίσης. Τα μέτρα που πάρθηκαν (π.χ. Σύμφωνο σταθερότητας, Τραπεζική Ένωση) είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, επειδή ενισχύουν την ευρωπαϊκή προσέγγιση και την αλληλεγγύη. Μένουν, όμως, ακόμα πολλά να γίνουν. Και αυτό, γιατί δε θέλουμε μόνο περισσότερη Ευρώπη, τη θέλουμε και καλύτερη.
Πρώτα από όλα, αυτό σημαίνει περισσότερη Δημοκρατία, δηλαδή πλήρη δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεων. Δεν είναι δυνατόν οι νέοι ενωσιακοί μηχανισμοί ή τα όργανα που ασκούν πολιτική, όπως η τρόικα, να μην υπόκεινται σε δημοκρατικό έλεγχο ούτε από το Ευρωκοινοβούλιο ούτε από τα εθνικά κοινοβούλια.
Μετά την υπέρογκη προσπάθεια που κατέβαλε ο τόπος, αρχίζουμε να βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Οι εταίροι μας, αλλά κυρίως οι αγορές, δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Μόνο με δικιά μας στραβοτιμονιά μπορεί να ανατραπεί αυτό.
Σήμερα, βρισκόμαστε σε μια καμπή. Το σχέδιο, εθνικό ή ολοκληρωμένο ή όπως αλλιώς θα αποκληθεί το συμπεφωνημένο πρόγραμμα για τη διαχείριση της επόμενης ημέρας, πρέπει να διατυπωθεί τώρα. Και θα πρέπει να περιλαμβάνει δράσεις που να αναδεικνύουν το εκάστοτε συγκριτικό μας πλεονέκτημα και πρωτοβουλίες μετρήσιμες και δημοσιονομικά υποστηρίξιμες. Με σύνεση, με συναίνεση και με χρονοδιάγραμμα. Να συμφωνήσουμε, δηλαδή, στο τι θέλουμε, εμείς, και μετά να το διαπραγματευτούμε με τους συν-εταίρους μας. Γιατί η χώρα θα έχει μέλλον μόνο μέσα από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη. Αυτό επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον. Και ο λαός μας, σύμφωνα με μετρήσεις, τάσσεται με ποσοστά άνω του 75% υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και το ευρώ.
Η επικράτηση, όμως, εθνοκεντρικών προτύπων και η διακυβερνητική προσέγγιση, ως μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων εις βάρος της κοινοτικής μεθόδου, οδηγεί την Ευρώπη σε εσωστρέφεια. Την ώρα, λοιπόν, που οι ηγεσίες προτείνουν λύσεις, οι οποίες αποδεικνύονται ανεπαρκείς, είναι απαραίτητη η επανεξέταση της λειτουργίας της Ε.Ε.: η επιβολή άνωθεν ειλημμένων αποφάσεων δεν αφήνει χώρο για πρωτοβουλίες που θα έρχονται από την κοινωνία. Μόνο με τον πολίτη μέτοχο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα μπορέσει να σταθεί στέρεα στα πόδια του μέσα στις σαρωτικές διεθνείς αλλαγές.
Αυτό που επείγει, λοιπόν, είναι να μπει ο πολίτης στο κέντρο του ευρωπαϊκού προτάγματος. Χρειαζόμαστε ένα Σύμφωνο εμπιστοσύνης της Ευρώπης με τους πολίτες. Την πρωτοβουλία των κινήσεων πρέπει να αναλάβει το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το καλύτερο όπλο για την αντιμετώπιση κάθε είδους μελλοντικής κρίσης είναι οι πολίτες να νιώσουν ότι η Ευρώπη τούς προστατεύει και ότι αξίζει με τη σειρά τους να την προστατεύσουν εξίσου.
Αλλού, η κρίση βοήθησε να ανοίξει η συζήτηση για τη μελλοντική πορεία της Ευρώπης: Ομοσπονδιακή ή συνομοσπονδιακή Ευρώπη, δημιουργία είδους Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, εμβάθυνση της πολιτικής ενοποίησης, εκλογή με άμεση ψηφοφορία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και ουσιαστική συμμετοχή των Εθνικών Κοινοβουλίων. Είναι καιρός να ανοίξει και στην Ελλάδα η συζήτηση για το ευρωπαϊκό μέλλον, με σκοπό να  συνδιαμορφώσουμε τις προτάσεις που τον τελευταίο καιρό συζητιούνται στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Και κυρίως, να βάλουμε προοδευτικό πρόσημο στις ευρωπαϊκές πολιτικές. Σήμερα η κοινωνική διάσταση υστερεί έναντι της οικονομικής. Την Ευρώπη τη θέλουμε να βασίζεται πραγματικά σε κοινούς κανόνες και να επιδεικνύει αλληλεγγύη προς τα κράτη και τους πολίτες. Να υπερασπίζεται την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και κυρίως, να δημιουργεί ανάπτυξη. Ανάπτυξη που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και θα αντιμετωπίσει την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, αυτών των νέων που κατατάσσονται πλέον στην καινούργια κατηγορία του πρεκαριάτου. Η κοινωνική πολιτική μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, αρκεί να καταφέρουμε να ελέγξουμε την τεράστια φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή που παρατηρείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία, σύμφωνα με μετρήσεις, ανέρχεται σε ένα τρις. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα από την αρχή, προσδιορίζοντας εκ νέου το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, για το οποίο οι Ευρωπαίοι ήμασταν υπερήφανοι μέχρι πριν από δέκα μόλις χρόνια. Θα πρέπει να το ξαναεφεύρουμε, αντί να το αφήνουμε να υποχωρεί στο όνομα της προσαρμογής στις επιταγές μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.
Αυτά πρέπει να έχουμε υπόψη μας πηγαίνοντας στην κάλπη. Και κυρίως, την επόμενη ημέρα. Την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων και στην Ελλάδα και στο Ευρωκοινοβούλιο θα τη φέρουμε εμείς με την ψήφο μας. Μέσα από την ενίσχυση της Ελιάς και μέσα από αυτή στη σοσιαλιστική ομάδα, θα προκύψει και η αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, από την οποία θα προέλθει το καινούργιο, δηλαδή μια καλύτερη Ελλάδα και μία καλύτερη Ευρώπη, η Ευρώπη του μέλλοντός μας.

***  Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων σήμερα         
           
Τελειώνει η αγωνία σήμερα για τους 3.200 υποψηφίους της Μεσσηνίας, αφού το Πρωτοδικείο ολοκλήρωσε την καταμέτρηση των σταυρών και έτσι θα ενημερωθούν για τις εκλογικές τους επιδόσεις.
Κυρίως, όμως, θα μάθουν ποιοι, τελικά, εκλέγονται για να πάει η καρδιά στη θέση της και ποιοι όχι.
Β.Β. 

******  Ποιοι εκλέγονται στις περιφερειακές Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/kalimera-kyrie-dimarxe/item/37991-perifereiakes-eklogi
 Ποιοι εκλέγονται στις περιφερειακές
~ Οι έδρες που παραμένουν αδιάθετες σε κάθε εκλογική περιφέρεια, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για όλους τους επιλαχόντες συνδυασμούς, καταλαμβάνονται από τον επιτυχόντα συνδυασμό
- Πάντα στον δεύτερο γύρο εμφανίζονται οι εκλογομάγειρες που δουλεύουν με τις φήμες προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους. Βλέπετε, οι αποτυχόντες υποψήφιοι εγκαταλείπουν... και θα πρέπει να κρατηθούν στη μάχη όσο περισσότεροι γίνονται.
- Ως εκ τούτου έχει ενδιαφέρον να πάμε βήμα βήμα για να δούμε πώς γίνεται η εκλογή και ποιοι θα εκλεγούν τελικά.
- Στους παρακάτω υπολογισμούς κάνουμε την παραδοχή ότι κερδίζει ο Πέτρος Τατούλης, που είναι η πιο ρεαλιστική προσέγγιση. Κατά το νόμο, σε αυτή την περίπτωση θα πάρει 31 έδρες, ενώ οι μειοψηφίες 20 έδρες. Ηδη από τον πρώτο γύρο έχουν: 4 ο Γ. Δέδες, από 2 οι Δ. Δολτσινιάδης και Ν. Γόντικας, από 1 οι Γιάν. Μανώλης, Π. Κάτσαρης και Δ. Λυμπεροπούλου. Επομένως, ο συνδυασμός του Οδ. Βουδούρη θα πάρει 9 έδρες.
~ Η κατανομή αρχίζει από τον Π. Τατούλη που παίρνει από 1 έδρα σε όλες τις περιφέρειες. Μετά αρχίζουμε από τον μικρότερο και πηγαίνουμε διαδοχικά στον μεγαλύτερο συνδυασμό: Η Δ. Λυμπεροπούλου (ως υποψήφια περιφερειάρχης) θα εκλεγεί στη Μεσσηνία, όπου έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Για τον ίδιο λόγο εκλέγονται στη Μεσσηνία ο Π. Κάτσαρης και ο Γιάν. Μανώλης.
Ο Ν. Γόντικας θα εκλεγεί στη Μεσσηνία όπου έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων (αδιάθετο υπόλοιπο) και τη δεύτερη έδρα του συνδυασμού του θα την πάρει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγ. Γούργαρης, γιατί ο νομός αυτός ακολουθεί σε αριθμό ψήφων. Για τον ίδιο λόγο ο Δ. Δολτσινιάδης θα εκλεγεί στη Μεσσηνία και τη δεύτερη έδρα του συνδυασμού θα την πάρει η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθ. Χουρσαλά.
~ Με εκλογικό μέτρο συνδυασμού 14.040 (διαιρείται το σύνολο ψήφων του συνδυασμού με τον αριθμό των εδρών, και το πηλίκο, αφαιρούμενου του κλάσματος, προσαυξάνεται κατά μία μονάδα) ο Γ. Δέδες εκλέγεται στην Κορινθία. Στον ίδιο νομό εκλέγεται η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού του Μ. Σούκουλη, στη Μεσσηνία ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς και στην Αργολίδα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανδρ. Πουλάς.
Με εκλογικό μέτρο 6.371 ο Οδ. Βουδούρης εκλέγει στη Μεσσηνία τον εαυτό του, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του Ν. Πατσαρίνο και τον πρώτο του συνδυασμού του στο νομό. Στην Κορινθία εκλέγονται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού Θεοφ. Κουρεμπές και ο πρώτος σε σταυρούς στο νομό. Αντίστοιχα και στην Αρκαδία εκλέγεται ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Παν. Γατσόπουλος και ο πρώτος σύμβουλος στο νομό. Στην Αργολίδα και τη Λακωνία εκλέγονται οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Γ. Γαβρήλος και Στ. Χρυσαδάκος αντιστοίχως.
Κατά το νόμο, «οι έδρες που παραμένουν αδιάθετες σε κάθε εκλογική περιφέρεια μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας και για όλους τους επιλαχόντες συνδυασμούς, καταλαμβάνονται από τον επιτυχόντα συνδυασμό». Ετσι:
- Στη Μεσσηνία όπου εκλέγονται 14 σύμβουλοι, έχουν κατανεμηθεί 10 έδρες. Ο συνδυασμός Τατούλη παίρνει τις υπόλοιπες 4 και εκλέγει συνολικά 5 συμβούλους.
- Στην Κορινθία όπου εκλέγονται 13 σύμβουλοι, έχουν κατανεμηθεί 6 έδρες. Ο συνδυασμός Τατούλη παίρνει τις υπόλοιπες 7 και εκλέγει συνολικά 8 συμβούλους.
- Στην Αργολίδα όπου εκλέγονται 8 σύμβουλοι, έχουν κατανεμηθεί 3 έδρες. Ο συνδυασμός Τατούλη παίρνει τις υπόλοιπες 5 και εκλέγει 6 συμβούλους.
- Στην Αρκαδία όπου εκλέγονται 8 σύμβουλοι, έχουν κατανεμηθεί 4 έδρες. Ο συνδυασμός Τατούλη παίρνει τις υπόλοιπες 4 και εκλέγει συνολικά 5 συμβούλους.
- Στη Λακωνία όπου εκλέγονται 8 σύμβουλοι, έχουν κατανεμηθεί 2 έδρες. Ο συνδυασμός Τατούλη παίρνει τις υπόλοιπες 6 και εκλέγει συνολικά 7 συμβούλους.
~ Ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, μπορεί ο καθένας να κάνει υπολογισμούς και για το ενδεχόμενο που κάνει την έκπληξη και κερδίσει τις εκλογές ο Οδ. Βουδούρης.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/kalimera-kyrie-dimarxe/item/37991-perifereiakes-eklogi

***Μόνο 5 συμβούλους ο Τατούλης στη Μεσσηνία: «Πάγωμα» καταμέτρησης, «ζεσταίνει» υποψήφιους Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/37983-messinia-pagwma-katametrisis-zestainei-ypopsifious
 Μόνο 5 συμβούλους ο Τατούλης στη Μεσσηνία: «Πάγωμα» καταμέτρησης, «ζεσταίνει» υποψήφιους
«Σφαγή» στο συνδυασμό Τατούλη για τις έδρες στη Μεσσηνία, καθώς εφόσον κερδίσει τις εκλογές, εκλέγει μόνον 5 περιφερειακούς συμβούλους. Στους κόλπους του συνδυασμού διαδίδεται ότι οι εκλεγόμενοι είναι περισσότεροι, με σκοπό να διατηρηθεί η… μαχητικότητα μεγάλου μέρους των υποψηφίων που φιλοδοξούν να εκλεγούν.
Το γεγονός ότι όλως περιέργως σταμάτησε και η καταμέτρηση ψήφων με λίγα τμήματα -σε αντίθεση με άλλους νομούς- ενισχύει αυτή την κινητικότητα. Με βάση τις νομοθετικές προβλέψεις, στη Μεσσηνία από τον πρώτο γύρο εκλέγονται οι Π. Αλευράς, Δ. Δολτσινιάδης, Ν. Γόντικας, Γιάν. Μανώλης, Π. Κάτσαρης και Δ. Λυμπεροπούλου. Σε περίπτωση νίκης του Πέτρ. Τατούλη εκλέγονται ακόμη ο Οδ. Βουδούρης, ο Ν. Πατσαρίνος και ο πρώτος του συνδυασμού. Με 14 περιφερειακούς συμβούλους από τη Μεσσηνία,  για το συνδυασμό του κ. Τατούλη περισσεύουν 5 έδρες.


***   ***  Τα τελικά αποτελέσματα του α' γύρου σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/38014-dimoi-peloponnisou
 Τα τελικά αποτελέσματα του α' γύρου σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου
~ Στους μισούς - παρά ένα - από τους 26 δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξελέγησαν δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή. Στους υπόλοιπους 14 υπάρχουν ακόμα "ανοιχτοί λογαριασμοί" που θα λυθούν στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
 - Ειδικότερα από τον πρώτο γύρο εξελέγησαν δήμαρχοι στην Αργολίδα στους Δήμους Αργους - Μυκηνών, Επιδαύρου και Ναυπλίου, στην Αρκαδία στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, στην Κορινθία στους Δήμους Βέλου - Βόχας και Νεμέα, στη Λακωνία στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα και Μονεμβασιάς και στη Μεσσηνία στους Δήμους Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος.
~ Αντίθετα κάλπες θα ξαναστηθούν την Κυριακή στην Αργολίδα στο Δήμο Ερμιονίδας, στην Αρκαδία στους Δήμους Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Νότιας Κυνουρίας και Τρίπολης, στην Κορινθία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Σικυωνίων, στη Λακωνία στο Δήμο Σπάρτης και στη Μεσσηνία στους Δήμους Δυτικής Μάνης, Μεσσήνης, Οιχαλίας και Τριφυλίας.
Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα:Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/38014-dimoi-peloponnisou
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Δήμος Δυτικής Μάνης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     29/29     
Γραμμένοι:   10217     Εγκυρα:    5557     Ακυρα:     121     Λευκά:      38
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ                        1924       34,62          4      (Β' Γύρος)
 2 ΜΑΡΑΜΠΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                            1911       34,39          4           (Β' Γύρος)
 3 ΜΠΑΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ                            1474       26,53          3
 4 ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                         248        4,46          0
 
Δήμος Καλαμάτας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    141/141    
Γραμμένοι:   66445     Εγκυρα:   36392     Ακυρα:    1025     Λευκά:     447
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ                           19663       54,03         25   (Εκλέγεται)
 2 ΜΑΚΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (ΜΑΝΩΛΗΣ) - ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ        8754       24,05          8
 3 ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ                        2614        7,18          3
 4 ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                          2247        6,17          2
 5 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                         2003        5,50          2
 6 ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                       1111        3,05          1
 
Δήμος Μεσσήνης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    102/102  
Γραμμένοι:   38431     Εγκυρα:   21212     Ακυρα:     386     Λευκά:     120
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                       9428       44,45          8      (Β΄ Γύρος)
 2 ΤΣΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                             6268       29,55          5               (Β΄ Γύρος)
 3 ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                       4291       20,23          3
 4 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ                  862        4,06          1
 5 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ                       363        1,71          0
 
Δήμος Οιχαλίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     67/67  
Γραμμένοι:   20650     Εγκυρα:    9647     Ακυρα:     184     Λευκά:      42
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ                       3148       32,63          5         (Β΄ Γύρος)
 2 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΦΩΤΙΟΥ                       2454       25,44          3        (Β΄ Γύρος)
 3 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΠΑΝΤΕΛΗ                           2101       21,78          3
 4 ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ                   1497       15,52          2
 5 ΡΕΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ                       447        4,63          1
 
Δήμος Πύλου - Νέστορος
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     81/81  
Γραμμένοι:   30369     Εγκυρα:   13959     Ακυρα:     357     Λευκά:     125
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                        7207       51,63         16     (Εκλέγεται)
 2 ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΤΡΥΦΩΝΑ                          3346       23,97          5
 3 ΚΑΝΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                               2354       16,86          4
 4 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                        1052        7,54          2
 
Δήμος Τριφυλίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     96/96 
Γραμμένοι:   34632     Εγκυρα:   16883     Ακυρα:     304     Λευκά:     110
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΝΔΡΕΑ                          8186       48,49          7             (Β΄ Γύρος)
 2 ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                      5265       31,19          4         (Β΄ Γύρος)
 3 ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                    2763       16,37          2
 4 ΚΟΥΚΟΥΜΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ                             669        3,96          1

***
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Δήμος Αργους - Μυκηνών
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    102/102 
Γραμμένοι:   44152     Εγκυρα:   28182     Ακυρα:     727     Λευκά:     227
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                         17207       61,06         25   (Εκλέγεται)
 2 ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                       5931       21,05          9
 3 ΠΛΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΦΙΛΙΠΠΟΥ                             4014       14,24          6
 4 ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ                         1030        3,65          1
 
Δήμος Επιδαύρου
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     20/20                 
Γραμμένοι:    9144     Εγκυρα:    6128     Ακυρα:     127     Λευκά:      40
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΚΑΤΖΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                       3514       57,34         13  (Εκλέγεται)
 2 ΧΡΟΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                        2269       37,03          7
 3 ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ                          345        5,63          1
 
Δήμος  Ερμιονίδας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     27/27                 
Γραμμένοι:   12821     Εγκυρα:    8946     Ακυρα:     170     Λευκά:      40
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΣΦΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ                            3116       34,83          5         (Β' Γύρος)
 2 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                         2741       30,64          4       (Β' Γύρος)
 3 ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                           1761       19,68          3
 4 ΤΟΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                                838        9,37          1
 5 ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ                      368        4,11          1
 6 ΤΣΙΧΛΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ                             122        1,36          0
 
 Δήμος Ναυπλιέων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     65/65                  
Γραμμένοι:   30146     Εγκυρα:   20742     Ακυρα:     453     Λευκά:     116
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                           10812       52,13         20     (Εκλέγεται)
 2 ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                    7033       33,91          9
 3 ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ                      1311        6,32          2
 4 ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                       917        4,42          1
 5 ΠΙΝΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ                            669        3,23          1
 
ΑΡΚΑΔΙΑ
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     38/38                  
Γραμμένοι:   15019     Εγκυρα:    8640     Ακυρα:     132     Λευκά:      44
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΜΑΝΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                        4568       52,87         16     (Εκλέγεται)
 2 ΔΑΛΙΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ                              3136       36,30          8
 3 ΓΙΟΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ                                 620        7,18          2
 4 ΑΔΑΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                             316        3,66          1
 
Δήμος Γορτυνίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     84/84                  
Γραμμένοι:   26833     Εγκυρα:   13080     Ακυρα:     176     Λευκά:      65
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ                       5399       41,28          7   (Β΄ Γύρος)
 2 ΚΟΛΟΒΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΧΡΟΝΗ                                 3656       27,95          5              (Β΄Γύρος)
 3 ΚΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ                          3599       27,52          5
 4 ΦΡΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΕΤΡΟΥ                                 426        3,26          0
 
Δήμος Μεγαλόπολης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     70/70                  
Γραμμένοι:   16892     Εγκυρα:    8851     Ακυρα:     158     Λευκά:      48
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΜΠΟΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                           3426       38,71          5            (Β΄ Γύρος)
 2 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                       3161       35,71          5         (Β΄ Γύρος)
 3 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                       1872       21,15          3
 4 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΗΛΙΑ                           392        4,43          1
 
Δήμος Νότιας Κυνουρίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     25/25                 
Γραμμένοι:   10759     Εγκυρα:    5722     Ακυρα:     103     Λευκά:      42
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                         2589       45,25          5         (Β΄ Γύρος)
 2 ΜΑΡΝΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ                                 2493       43,57          5                   (Β΄ Γύρος)
 3 ΨΑΡΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ                       351        6,13          1
 4 ΧΕΙΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                         289        5,05          0
 
Δήμος Τρίπολης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    141/141              
Γραμμένοι:   61638     Εγκυρα:   29811     Ακυρα:     671     Λευκά:     234
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ                        11413       38,28          8       (Β΄ Γύρος)
 2 ΠΑΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ                           6346       21,29          4           (Β΄ Γύρος)
 3 ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ                         5316       17,83          4
 4 ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                         3069       10,29          2
 5 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                        2738        9,18          2
 6 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                            929        3,12          1
 
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Δήμος Βέλου - Βόχας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     39/39                  
Γραμμένοι:   17850     Εγκυρα:   11263     Ακυρα:     273     Λευκά:     117
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΝΙΒΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ                           5717       50,76         16    (Εκλέγεται)
 2 ΜΑΝΑΒΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                           2189       19,44          5
 3 ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ (ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ) ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ     2056       18,25          4
 4 ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ                       1168       10,37          2
 5 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ                       133        1,18          0
 
Δήμος Κορινθίων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    107/107              
Γραμμένοι:   50199     Εγκυρα:   33183     Ακυρα:     969     Λευκά:     374
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ                        14298       43,09          7         (Β΄ Γύρος)
 2 ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                       13854       41,75          7         (Β΄ Γύρος)
 3 ΨΗΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                  2997        9,03          2
 4 ΠΙΕΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                        1202        3,62          1
 5 ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                              832        2,51          0
 
Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     38/38                
Γραμμένοι:   18524     Εγκυρα:   13188     Ακυρα:     321     Λευκά:     124
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΚΙΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ                            4315       32,72          4         (Β΄ Γύρος)
 2 ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                                2845       21,57          3            (Β΄ Γύρος)
 3 ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                      2790       21,16          3
 4 ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ                           2690       20,40          3
 5 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ                         548        4,16          1
 
Δήμος Νεμέας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     19/19                   
Γραμμένοι:    7919     Εγκυρα:    5200     Ακυρα:     101     Λευκά:      26
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΗΛΙΑ                           2723       52,37         13     (Εκλέγεται)
 2 ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                        2399       46,13          8
 3 ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                        78        1,50          0
 
Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     56/56           
Γραμμένοι:   21689     Εγκυρα:   13353     Ακυρα:     264     Λευκά:      93
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΑΝΔΡΕΑ                            4743       35,52          5       (Β΄ Γύρος)
 2 ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ                               3749       28,08          4             (Β΄ Γύρος)
 3 ΖΑΡΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ                              3468       25,97          4
 4 ΜΠΡΑΚΟΥΛΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                        1273        9,53          1
 5 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΑΝΔΡΕΑ                          120        0,90          0
 
Δήμος Σικυωνίων
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     60/60           
Γραμμένοι:   25258     Εγκυρα:   15716     Ακυρα:     423     Λευκά:     119
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ                      7691       48,94          7   (Β΄ Γύρος)
 2 ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΕΣΤΗ                            6808       43,32          6          (Β΄ Γύρος)
 3 ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ                            837        5,33          1
 4 ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ                          380        2,42          0
 
ΛΑΚΩΝΙΑ
Δήμος Ανατολικής Μάνης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     69/69                  
Γραμμένοι:   22684     Εγκυρα:    9411     Ακυρα:     275     Λευκά:      57
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΑΝΔΡΕΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΝΕΑΡΧΟΥ                              8772       93,21         25      (Εκλέγεται)
 2 ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΗΛΙΑ                               639        6,79          2
 
Δήμος Ελαφονήσου
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:      3/3              
Γραμμένοι:    1254     Εγκυρα:     910     Ακυρα:      11     Λευκά:       1
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΛΙΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΚΟΣΜΑ                                471       51,76          8      (Εκλέγεται)
 2 ΨΑΡΟΜΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΜΙΧΑΗΛ                           439       48,24          5
 
Δήμος Ευρώτα
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     52/52          
Γραμμένοι:   23342     Εγκυρα:   11821     Ακυρα:     260     Λευκά:      72
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                            6544       55,36         16      (Εκλέγεται)
 2 ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ                             4745       40,14         10
 3 ΚΥΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ                              532        4,50          1
 
Δήμος Μονεμβασίας
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:     66/66   
Γραμμένοι:   27832     Εγκυρα:   12191     Ακυρα:     363     Λευκά:      71
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ                            9004       73,86         20    (Εκλέγεται)
 2 ΔΟΥΜΑΝΗ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΣΧΑΛΗ                                 2779       22,80          6
 3 ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΗΛΙΑ                             408        3,35          1
 
 Δήμος Σπάρτης
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση:    119/119               
Γραμμένοι:   54260     Εγκυρα:   21301     Ακυρα:     511     Λευκά:     117
-----------------------------------------------------------------------------------------
A/A  Υπ. Δήμαρχος                                           Ψήφοι     Ποσοστό      Έδρες      
-----------------------------------------------------------------------------------------
 1 ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                      10304       48,37         10   (Β' Γύρος)
 2 ΒΑΛΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                          8234       38,66          8        (Β' Γύρος)
 3 ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                         1138        5,34          1
 4 ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ                     923        4,33          1
 5 ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ                      702        3,30          1Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ekloges2014/item/38014-dimoi-peloponnisou
 
*** Κέρδισε 500.000 στο «Σκρατς» μόνο με 5 ευρώ           
           

Το διαβάσαμε στο διαδίκτυο σε έγκυρη ιστοσελίδα και, όπως αναφέρεται, ο πρώτος υπερτυχερός από το «Σκρατς», το νέο τυχερό παιχνίδι της «Ελληνικά Λαχεία» στην οποία συμμετέχουν με 67% ο ΟΠΑΠ και από 16,5% η Intralot και η Scientific Games, ο οποίος κέρδισε 500.000 ευρώ, ρισκάροντας μόνο 5, αναδείχθηκε από την Πάτρα και ξεσήκωσε με τους πανηγυρισμούς του τη γειτονιά.    Σε καλή μεριά…     Χ.Χ. 

***  Όλοι τα είχαν με τα εξαφανισμένα μέλη της εφορευτικής

  Όπως είχαμε προβλέψει, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής στα εκλογικά τμήματα ήταν εξαφανισμένα την περασμένη Κυριακή. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το παράπονο των δικηγόρων στα εκλογικά τμήματα που επισκεφθήκαμε. Βέβαια, έχουν τα δίκια τους και τα μέλη των εφορευτικών, γιατί δύσκολα θα πάει να κάνει κάποιος τέτοια λάντζα για τόσες ώρες και, μάλιστα, τσάμπα. Όσο για τους δικηγόρους και τους γραμματείς που διαμαρτύρονται ότι ήταν δύσκολη και κουραστική η όλη διαδικασία, κανείς δε διαφωνεί, ωστόσο μόνοι τους επέλεξαν να πάνε και δεν τους κάλεσαν με το ζόρι. Όσο για τα λεφτά που λένε ότι είναι λίγα, αν το πιστεύουν, ας μην ξαναδηλώσουν συμμετοχή. Όμως, το θέμα δεν είναι οι δικηγόροι, αλλά τα μέλη της εφορευτικής. Μήπως πρέπει οι υπεύθυνοι για τις εκλογές να ξαναδούν αυτό το θέμα; Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να τους δίνουν ένα ποσό. Π.Μπ. -

***  Σημαντικές πληροφορίες για τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές
 
Σχετικά με τη διενέργεια των επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 25ης Μαΐου, και συγκεκριμένα όσον αφορά στην επαναληπτική ψηφοφορία μόνο μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους, από τη Διεύθυνση Διοικητικού -Οικονομικού/Γραφείο Εκλογών της Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώθηκαν τα εξής: -Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη ψηφοφορία (18-5-2014) με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής. -Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00 το πρωί και θα λήξει στις 7.00 το απόγευμα. -Κατά την επαναληπτική ψηφοφορία, ο εκλογέας δε σημειώνει σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι η ψηφοφορία αυτή επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες των δύο (2) συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία. - 

*** Έγγραφο - φωτιά φέρνει στη δημοσιότητα το "Θάρρος" – Χαλκευμένο το δημοσίευμα για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο !         
     
Το έγγραφο  αποδεικνύει  ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ΗΔΗ απορρίψει την ένσταση του πολίτη!
Με αφορμή το σάλο που ξέσπασε, χθες,  από δημοσίευμα αθηναικής εφημερίδας για το έργο ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των αστικών αποβλήτων στην Πελοπόννησο  το «ΘΑΡΡΟΣ» κάνοντας το αυτονόητο δημοσιογραφικό του καθήκον έψαξε το θέμα και στην  ιστοσελίδα ttp://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=COMPARL&reference=PE-532.488... της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαπίστωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πετάει στα σκουπίδια τις καταγγελίες για το έργο ολοκληρωμένης αντιμετώπισης των αστικών αποβλήτων στην Πελοπόννησο σημειώνοντας  ξεκάθαρα ότι το έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“The EU Commission services assessed the allegations of the Petitioner/Complainant and finally closed the case having found that his allegations did not indicate/establish any breach of 2004/18 and Directive 85/337.” ("Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέρριψαν τις κατηγορίες του Αιτούντος/ Ενισταμένου και τελικώς έκλεισαν την υπόθεση έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορίες που διατύπωσε δεν τεκμηριώνουν καμία παραβίαση του 2004/18 και της Οδηγίας 85/337")
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή λοιπόν  απαξιώνει και ευτελίζει   όλο τον επικοινωνιακό σχεδιασμό λάσπης σε βάρος της χώρας και της Πελοποννήσου  που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος.
Σε επικοινωνία μας , δε, με την Επιτροπή μας απεστάλη η τελεσίδικη απάντηση , η οποία είναι αντιδιαμετρικά διαφορετική με τα πρωτοσέλιδα των, κατά δήλωση τους,  «δημοκρατικών» εφημερίδων που σέβονται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, τους θεσμούς και πάνω από όλα τους αναγνώστες τους. Το έγγραφο αυτό παρουσιάζει την αντικειμενική αλήθεια και όχι την προπαγανδιστική μεθόδευση η οποία έχει προεκλογική αναφορά.
Δημοσιεύουμε, λοιπόν,  σήμερα την έγγραφη απάντηση της Επιτροπής η οποία χαρακτηρίζει ως «ισχυρισμούς του καταγγέλλοντος» όλα αυτά που μέχρι σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας «ως τελεσίδικη απόφαση της Επιτροπής» για το θέμα των απορριμάτων.  Στην απάντηση αυτή, μάλιστα, η Επιτροπή δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, αφού καταρρίπτει μια προς μια τις καταγγελίες και καταλήγει:
Conclusion
On the basis of the information provided by the Petitioner and in light of its previous complaint to the European Commission on identical grounds which was closed following assessment, the European Commission cannot detect a violation of the EU public procurement rules arising from the procedure which the RAP followed to award a public contract for waste management services in the region of Peloponese. ("Συμπέρασμα: Στην βάση των πληροφοριών που παρασχέθηκαν από τον Αιτούντα και υπό το φως της προηγούμενης του ένστασης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ίδια βάση η οποία έκλεισε με έρευνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορεί να ανιχνεύσει παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που διέπει τους δημόσιους διαγωνισμούς στην  διαδικασία που ακολούθησε η προκήρυξη προκειμένου να συναφθεί δημόσια σύμβαση για την  διαχείριση αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου".
Με την καταληκτική αυτή φράση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ουσιαστικά δίνει τα εύσημα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, μια που μετά από την μακρά πορεία επικύρωσης του σχετικού διαγωνισμού δε διαπίστωσε σε κανένα σημείο μέχρι σήμερα ουδεμία παράβαση, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι ακολουθήθηκαν επακριβώς όλες οι διαδικασίες που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την διεξαγωγή δημοσίων έργων.
Το ερώτημα πλέον που τίθεται για τα στελέχη και τις εφημερίδες που σπεκούλαραν προπαγανδίζοντας νομιμότητα και ηθική, γυρνά πίσω προς αυτούς. Σε ποια νομιμότητα αναφέρονται μέσα από την ηθική παραπλάνησης των πολιτών σε βάρος της χώρας;
Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις  χθεσινές του δηλώσεις ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, κ.Θανάσης Πετράκος ουσιαστικά επιχαίρει για την δυσμενή αυτή εξέλιξη, η οποία αποδεικνύεται σήμερα αναληθής.  «Κόλαφος για την κυβέρνηση και τον κ. Τατούλη, εκπρόσωπο των εργολαβικών συμφερόντων, η απόφαση της Ε.Ε. να ακυρώσει τη χρηματοδότηση 14 ΣΔΙΤ, μεταξύ των οποίων και αυτή της Πελοποννήσου. Δικαιώνονται επιτέλους οι επανειλημμένες καταγγελίες μας για διαπλοκή στο «πάρτι των σκουπιδιών», δήλωσε σε γραπτή ανακοίνωση του ο κ. Πετράκος, ενώ ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Οδυσσέας Βουδούρης έσπευσε  με τη σειρά του να δηλώσει ότι "βάσει έγκυρων πληροφοριών από την Ε.Ε., το σχέδιο Τατούλη- ΤΕΡΝΑ είναι άκυρο. Κι ότι αυτό είναι σε γνώση τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας".
Σε επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο  της Οικονομικής Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχη Έργων, κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου σχετικά με το έγγραφο που φέρνει το "Θ" σήμερα στην δημοσιότητα, η κ. Νικολάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο κ. Πετράκος και ο κ. Βουδούρης θεώρησαν σκόπιμο λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να πετάξουν κι άλλη λάσπη στην προεκλογική τους αρένα. Το μεγάλο τους ατόπημα είναι ότι αυτήν την φορά η λάσπη τους είχε ως στόχο την Πελοπόννησο και τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να δυσφημούν κατ’  αυτόν τον αναίσχυντο τρόπο τον τόπο μας, αλλά αυτό είναι κάτι αναμενόμενο, αφού είναι σαφής η αντιευρωπαϊκή τους στάση. Με στόχο να κομίσουν οι ίδιοι προεκλογικά οφέλη, δεν διστάζουν να δείχνουν την χαρά τους για την δήθεν αποτυχία του σχεδίου μας και την απώλεια των κοινοτικών πόρων που με τόσο κόπο και σκληρή δουλειά η περιφερειακή Αρχή και ο Πέτρος Τατούλης εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το είπαμε από την πρώτη στιγμή. Το έργο αυτό που εμείς φέραμε σε πέρας χρηματοδοτείται ως πράσινο έργο και αυστηρά περιβαλλοντικό από την ΕΕ και αποσοβεί την επιβολή προστίμων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις ανοικτές χωματερές. Με αυτόν τον τρόπο εμείς απαντούμε στα μνημόνια που θέλουν να μας φέρουν αυτοί οι όψιμοι σωτήρες μας, που προκειμένου να διασωθούν εκείνοι πολιτικά, δεν διστάζουν να διασύρουν την Πελοπόννησο στην χώρα και στην Ευρώπη".
"Notice"(επισήμανση)
Πρέπει να σημειωθεί πως   το παραπάνω  έγγραφο δεν είναι απλά υπηρεσιακό, αλλά "Notice"(επισήμανση) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τα κράτη μέλη με αριθμό πρωτοκόλλου που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε δημόσια θέα. Εγείρεται λοιπόν το ερώτημα αν σκόπιμα αποκρύπτει από εκείνους που δρομολόγησαν τα δημοσιεύματα. Σύμφωνα , δε, με πληροφορίες μας θα παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της οποίας το κύρος πλήττεται από τα σχετικά δημοσιεύματα.
 
***
 
 ***  Αθλητική  ενημέρωση  :
***  Τουλάχιστον έκλεισε με ψηλά το κεφάλι η «Μαύρη Θύελλα» , 2-5 στα Σαγέικα          
           
ΟΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ ΑΧΑΙΟΙ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 70΄ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο «ΓΙΓΑΝΤΑΣ»
 Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής η ομάδα της Καλαμάτας αποχαιρετώντας με ψηλά το κεφάλι μια δύσκολη χρονιά, που βεβαίως μονάχα ως ικανοποιητική  δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, μιας και χάθηκε και πάλι το όνειρο της ανόδου στη Β΄ Εθνική. Η Μαύρη Θύελλα επικράτησε με το ευρύ 5-2 στην Αχαΐα του υποβιβασμένου και ουραγού Εθνικού Σαγέικων, διατηρώντας την 3η θέση, που βεβαίως ελάχιστη σημασία έχει.
Ο Μίλτος Γκόφας, μολονότι το παιχνίδι δεν είχε ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, δεν προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση τουλάχιστον με το προηγούμενο ματς, δείχνοντας ότι ήθελε πάση θυσία το αποτέλεσμα. Ωστόσο, η ομάδα δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι και μόλις στο 10΄ οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν, με τον Αυγερινό. Παρά τις προσπάθειες στο υπόλοιπο του ημιχρόνου το σκορ δεν άλλαξε, ενώ αντιθέτως με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Εθνικός πήρε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα. Ήταν μια περίεργη φάση στο 60΄, όταν ο Φωτόπουλος επιχείρησε να παίξει  Fair Play, γυρίζοντας την μπάλα προς την εστία του Κολοβούρη, που την είδε να καταλήγει στα δίχτυα. Έτσι προηγήθηκε ο Εθνικός με 2-0, όμως οι παίκτες του έδειξαν χαρακτήρα και ποδοσφαιρική ποιότητα, αφήνοντας τον Αθανασόπουλο να σκοράρει λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του τέρματός τους, μειώνοντας σε 2-1.
Φαίνεται πως η Καλαμάτα ξύπνησε από το σημείο εκείνο κι έπειτα, πετυχαίνοντας τέσσερα τέρματα σε διάστημα μικρότερο των 20 λεπτών. Ο Αθανασόπουλος κέρδισε πέναλτι στο 72΄ και το εκτέλεσε εύστοχα φέρνοντας το ματς στα ίσια, ο Ηλιόπουλος έκανε το 3-2 στο 76΄ και ο νεαρός Κακαλής που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 82΄, πέτυχε το 4-2 στο 84΄.  Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα και πάλι με τον Βασίλη Αθανασόπουλο, που δικαίως κρίνεται ως ο κορυφαίος της Καλαμάτας και του αγώνα.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ: Κανελλόπουλος, Ν. Πυρρής, Ηλ. Πυρρής, Παναγόπουλος, Αυγερινός, Νικολόπουλος (65’ Σαλαμαλίκης), Κότσα Βουρλούμης (46’ Τζίφας), Μπούρδος (76’ Αγγελάτος), Φωτόπουλος, Αθανασόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κολοβούρης, Μαρτίνος, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Κωνσταντόπουλος, Κουντάνης, Καραχάλιος, Μπελεβέτης (85’ Οδεμισιώτης), Αθανασόπουλος, Ζαχαρόπουλος (71’ Τσόπελας), Ηλιόπουλος (82’ Κακαλής).

*** *** Τετάρτη  21 /05/2014 3η  αγωνιστική προκριματικών  για Γ΄ Εθνική :
ΠΑΜΙΣΟΣ -ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ  4-0 .-^ { 22΄Ηλ.  Ηλιόπουλος , ,57 ,59, και 70  Μανωλόπουλος ) .-
~ Ο Πάμισος ξεκινάει με τους Ανδρέου, Γ. Τρίψα, Χ. Τρίψα, Ρούτση, Αλεβίζο, Φιλόπουλο, Μωράκη, Πατσιώτη, Μανωλόπουλο, Ηλιόπουλο και Μπούνα.
~ Οι φιλοξενούμενοι του Πανθυρεατικού ξεκινούν με τους Σούρσο, Β. Μπάρλα. Γ. Μπάρλα, Αρφάνη, Δ. Αδάμη, Καπράνο, Ιατρίδη, Γ. Αδάμη, Αγγελόπουλο, Λάλα και Χαρμπαλή.
Την αναμέτρηση ορίστηκαν να σφυρίξουν οι Σφακιανάκης, Σαμοΐλης και Δόσης (ΣΔ Αθηνών).
 Α.Ε.ΣΠΑΡΤΗΣ - ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ  0-0 .- ^
Βαθμολογία :
ΠΑΜΙΣΟΣ 7  Βαθμούς 
Α.Ε ΣΠΑΡΤΗΣ 4 β .
ΕΡΜΗΣ Κιβερίου  3  β.
ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ  1 β.
*** Για  την Γ΄ Εθνική  στο ποδόσφαιρο :
Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής:
Αστέρας Αμαλιάδας/Πανόπουλο - Άρης Αιτωλικού 4-4
Παναρκαδικός - Αχαϊκή 2-1
Εθνικός Σαγέικων - Μαύρη Θύελλα 2-5
ΑΕ Μεσολογγίου - ΑΕ Καραϊσκάκης 1-1
Ατρόμητος Αχαΐας - Παναργειακός 2-1
Μεσσηνιακός - Δόξα Νέας Μανωλάδας 2-2
ΠΑΟ Βάρδας - Κόρινθος 3-0
Πανναυπλιακός - Ένωση Ερμιονίδας 2-1

*** Η  ΑΠΟΕΛ  κατέκτησε  του  Κύπελλο  στην ΚΥΠΡΟ  .-^
Τελικός   :  ΑΠΟΕΛ - Ερμής  Αραδίπου   2-0 .- ^

*** 1ος  αγώνας πλεϊ  οφ  για  τον πρωταθλητή Ελλάδας 2014  στην Α1  στο  Ελληνικό Μπάσκετ  : σήμερα  Πέμπτη  ....
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 
~ Χωρίς διαφορές από τις προηγούμενες φορές θα τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε κάθε ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, για το παιχνίδι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός την Πέμπτη (22/05/2014), στο πρώτο ματς των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ.
Τα μέτρα ασφαλείας στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
-Οι πόρτες θ’ ανοίξουν στις 19.30 ενώ το γήπεδο θα είναι κλειστό από τις 14.00 και θα βρίσκεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας.
-Δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στις Θύρες εισόδου σε όποιον δεν διαθέτει εισιτήριο. Πρόσβαση θα υπάρχει μόνο προς τα εκδοτήρια αν κι εφόσον τα εισιτήρια δεν έχουν εξαντληθεί. Επίσης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο σε όσους φέρουν κράνος μοτοσυκλέτας.
-Θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος κατά την είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο.
-Θα χρησιμοποιηθεί ειδική φυσούνα εισόδου των αθλητών που θα φτάνει στον αγωνιστικό χώρο. Δεξιά κι αριστερά της φυσούνας θα έχει τοποθετηθεί ικανός αριθμός προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας. Πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού θα βρίσκεται επίσης ικανός αριθμός αστυνομικών και ιδιωτικής ασφάλειας.
-Απαγορεύονται τα μεταλλικά αντικείμενα (κέρματα- αναπτήρες κτλ) και οι φέροντες θα τα παραδίδουν στην είσοδο κατά τη διάρκεια του ελέγχου».

~ 1ος   αγώνας Πέμπτη  22/05/2014 :
Στη σειρά των «μικρών τελικών» για την 3η θέση, ...
*** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  -  ΠΑΟΚ   60-65  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 30-33, 46-49, 60-65.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καρακατσούνης-Αφεντουλίδης-Παναγιώτου
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 23 (5), Ντούβνιακ 3, Κάρτερ 2, Μίλμπουρν 14, Αθανασούλας 2, Μπατής 2, Λάνγκφορντ 12 (2), Μίτσελ, Σίμτσακ, Σαλούστρος 2.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Πέιν 21 (1), Κούπερ 7 (1), Χαραλαμπίδης 6 (2), Τσόχλς, Τσαϊρέλης 12, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 5 (1), Μπόγρης 4, Κασελάκης 7 (1), Λιάπης.


~   «Πράσινοι», «Κόκκινοι»... όλοι θέλουν τίτλο του πρωταθλητή στην Α1  στο  Ελληνικό Μπάσκετ : 













*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ   59- 56 , (35-22)  .-
Τα δεκάλεπτα  : 19-6 ,  (35-26) , 51-41 , 59-56   .- ^
~  ο Επόμενος  στο  ΣΕΦ  την ερχόμενη Δευτέρα   ..
 ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκόντας-Τανατζής-Ταβουλαρέας
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης, Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 9, Γκιστ 11 (1), Ματσιούλις 15, Ράιτ 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 13, Σπανούλης 7 (1), Περπέρογλου 15 (3), Παπαπέτρου , Σλούκας 2, Κόλιςν 7 (1), Σίμονς, Λοτζέσκι 6 (2), Πρίντεζης 6, Μάντζαρης.
Live: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 59-56 (τελικό)




***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-            
~    www.aroma-elladas.gr  ,                            
 ~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας , .-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                                                                             
   http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                                                
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-   
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                       
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 . 
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-  
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014   .-                                            
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                       
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαΐου 2014.-         
~    http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-                                                                                                                           
~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .-   ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11 Μαΐου 2014,     
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                     
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαΐου  2014  .- 
 http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-                
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                   
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .-                           
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014  ,  Αυτογραφία  16 /05/2014 
http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-  
~   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/16-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 , .-
~     http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαΐου 2014.-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης του  Σαββάτου  17  Μαΐου  2014  
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-2014.html , Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές Κυριακή 18 Μαϊου 2014.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/18052015-19-2014.html ,  Αυτοδιοικητικές Εκλογές 18/05/2015 Δευτέρα 19 Μαρτίου 2014 .-
~    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/18052014-19-2014.html ,  Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές 18/05/2014 , Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 .-
~     http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/20-2014.html ,   Ενημέρωση με ειδήσεις της ημέρας , Τρίτη 20 Μαΐου 2014 .-             
~      http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/21-2014.html ,      Ενημέρωση και ειδήσεις Τετάρτη 21 Μαΐου 2014  .-                   
  ~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 22  Μαΐου  2014 .-      
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  22  Μαϊου  2014  , .

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3332   video.-         http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1804   video .-  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1789  video.-  Σύνολον                                                     6925 βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2528.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    574 –

~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  171.
*** Τα  Βίντεο  για  σήμερα  :
Καλαμάτα  Λιθάρι  Ακρογιάλι 18/05/2014  : http://youtu.be/SfEJj_cRV9Q ,

Σταματάκος Λιθάρι Ακρογιάλι  Καλαμάτας 2014 : http://youtu.be/SQoniA6a50E ,,

http://youtu.be/tEb-2AqMq54 , Aυτό είναι το τηλεοπτικό σποτ δημ.συμβούλου που έκανε τον Κανάκη

~   Καλαμάτα παραλία  Ναυτικός  Όμιλος  παιδική  χαρά  21/05/2014  : http://youtu.be/DaPf9eyWljk ,

*** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  22  Μαϊου  2014  , .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου