ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Επικαιρότητα ενημέρωση Σάββατο 03 Ιανουαρίου 2015

Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  :

«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές>> Général De Gaulle

~**ευχές  2015 από Best TV : http://youtu.be/0QKUxq6cexM ,
 ~**ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  2015 BEST TV : http://youtu.be/y0gvMTf_vIA .-
~** Πρωτοχρονιά και διασκέδαση Best TV  2015 : http://youtu.be/yaaLTu7IWFU .- 

«Όταν αλλάζουν τα δεδομένα, αλλάζω κι εγώ την άποψή μου» John Maynard Keynes

~**Ακολουθεία Θεοφανείων Ι Ν Αγία Τριάδα  Πειραιώς  6/1/2015 : http://youtu.be/4lypGrukM-A .-
~** Θεοφάνια  6/1/2015  Ι Ν  Αγίας Τριάδας Πειραιώς : http://youtu.be/yStokFkSQ8o ,

ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ  !


*** Η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων του 2015         
    
Για μία ακόμη χρονιά το αστρονομικό 2015 θα αρχίσει με μια βροχή διαττόντων αστέρων, τους Τεταρτίδες (Quadrantids), που διαρκούν από την 1η έως τις 5 Ιανουαρίου και κορυφώνονται το βράδυ του Σαββάτου και τα χαράματα της Κυριακής (γύρω στις 04:00 ώρα Ελλάδας).
Δυστυχώς, επειδή φέτος θα υπάρχει πανσέληνος τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, ο νυχτερινός ουρανός - ακόμη κι αν δεν έχει σύννεφα - θα είναι πολύ φωτισμένος και έτσι θα είναι ορατά μόνο τα λαμπρότερα μετέωρα.
Οι Τεταρτίδες είναι καλύτερα ορατές στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, ιδίως σε κατεύθυνση βορειοανατολική στον ουρανό, μετά τα μεσάνυχτα και έως τα χαράματα.
Εφ’ όσον οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παρατήρησή τους, εμφανίζουν συνήθως στο αποκορύφωμά τους έως 40 μετέωρα ανά ώρα, που διαπερνούν την ατμόσφαιρα της Γης με μεγάλη ταχύτητα άνω των 42 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, ενώ έχουν αναφερθεί έως και 120 μετέωρα κάποιες φορές.
Η συγκεκριμένη βροχή από «πεφταστέρια» έχει πάρει το όνομά της από έναν αχνό αστερισμό -Quadrans Muralis ή Επιτοίχιος Τετράς (ήταν αρχαίο αστρονομικό εργαλείο πριν την εφεύρεση του τηλεσκοπίου)- που είχε ανακαλύψει το 1795 ο γάλλος αστρονόμος Ζερόμ Λαλάντ, αλλά δεν υπάρχει πια. Σήμερα, η πηγή προέλευσης των μετεώρων φαίνεται να είναι ο αστερισμός του Βοώτη, στον οποίο η Επιτοίχιος Τετράς ενσωματώθηκε το 1922, όταν η Διεθνής Αστρονομική Ένωση προσδιόρισε τους 88 αστερισμούς που υπάρχουν σήμερα.
Οι αστρονόμοι δεν είναι σίγουροι ποιος ήταν ο διερχόμενος κομήτης, ο οποίος άφησε πίσω του την ουρά σκόνης και σωματιδίων, που μετατρέπονται σε μετέωρα κάθε φορά που η Γη διασταυρώνεται με την τροχιά τους. Είναι πιθανό να πρόκειται για τον κομήτη «2003 ΕΗ1», που επίσημα ανακαλύφθηκε το 2003, αλλά τον οποίο πιθανότατα είχαν παρατηρήσει πρώτοι οι Κινέζοι, Ιάπωνες και Κορεάτες αστρονόμοι ήδη από το 1490.
Κι ένας περαστικός κομήτης
Εκτός από τις Τεταρτίδες, οι «εραστές» του ουρανού θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με τα επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά τηλεσκόπιά τους τον πράσινης απόχρωσης κομήτη «Λαβτζόι», ο οποίος περνά αυτή την εβδομάδα κοντά από τη Γη.
Σύμφωνα με τη NASA, ο κομήτης θα βρεθεί στο κοντινότερο σημείο από τον πλανήτη μας στις 7 Ιανουαρίου, σε απόσταση περίπου 70,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Θα είναι ορατός από το βόρειο ημισφαίριο, άρα και από την Ελλάδα, εφ’ όσον ο κατά τόπους νυχτερινός ουρανός είναι καθαρός.
Ο κομήτης, γνωστός και ως C/2014 Q2, ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2014 από τον Αυστραλό ερασιτέχνη αστρονόμο Τέρι Λαβτζόι, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.  www.tovima.gr  .-
 
***  Αγιασμός των υδάτων στο χώρο ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Καλαμάτας
Η τελετή αγιασμού των υδάτων, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο, θα πραγματοποιηθεί στις 6 του μήνα στο χώρο ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καλαμάτας (πλησίον χριστουγεννιάτικου καραβιού). Επίσης, όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει ως κολυμβητής στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, θα πρέπει να δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή στην υπηρεσία, ενώ οι ανήλικοι χρειάζονται και την έγγραφη συναίνεση των γονέων τους. Μετά το πέρας του αγιασμού των υδάτων θα ακολουθήσει η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας στο χώρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας. - 

*** «Ποδαρικό» με αγόρια για το 2015 στη Μεσσηνία         
           
Μπορεί τα πρώτα μωρά του 2015 να ήρθαν σχετικά αργά στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, το πρώτο μωρό του 2015 για την Καλαμάτα γεννήθηκε ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα στο μαιευτήριο «Λητώ» της Αθήνας.
Το αγοράκι ήρθε στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό, με τη βοήθεια του γιατρού Δημ. Αναστασόπουλου, ενώ οι πανευτυχείς γονείς είναι η Χρύσα Νικηφόρου και ο Γιάννης Τάμπαρης από το Πλατύ.
Στην Καλαμάτα, στο νοσοκομείο, γεννήθηκε στις 10.11 το πρωί της Πρωτοχρονιάς το αγόρι των Χρ. Σπανού και Αγγελικής Τσιλίκου με τη βοήθεια του γιατρού Ελευθερίου Ζιώγου.
Στο Μεσσήνιο Θεραπευτήριο «Λητώ», το αγόρι των Παν. Τριανταφυλλόπουλου και Αλεξίας Σκουφάκη ήρθε στον κόσμο στις 3.55 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς με τη βοήθεια του γιατρού Ανδρ. Πολυδώρου και το επόμενο, επίσης αγόρι, των Αναστ. Καπότη και Γρηγορίας Παναγοπούλου γεννήθηκε στις 5.25 το απόγευμα από τη γιατρό Αντωνία Λαζαράκη. 

*** Δε θα μείνουν πίσω τα έργα στη Μεσσηνία διαβεβαιώνει ο Ι. Λαμπρόπουλος 

Δε θα υπάρξει πρόβλημα, λόγω των εκλογών, στα έργα που αφορούν στη Μεσσηνία, σύμφωνα με σχετικές διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Άμυνας, Ι. Λαμπρόπουλου, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κ. Λαμπρόπουλου, ο δρόμος Τσακώνα – Καλό Νερό έχει ενταχθεί ως δημόσιο έργο με 110 εκατ. ευρώ. Ο περιφερειακός δακτύλιος της Καλαμάτας θα συνεχισθεί μετά την κύρωση της τροποποιημένης σύμβασης από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές. Ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος, επίσης, εντάχθηκε με το ποσό των 80 εκατ. ευρώ. Τα έργα επέκτασης των εγκαταστάσεων και των χώρων στάθμευσης του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας θα δημοπρατηθούν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το Φεβρουάριο, όπως είχε ανακοινωθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου από κοινού από το διοικητή της ΥΠΑ Δ. Κούκη και τον υποδιοικητή Β. Αλευρά. Όσον αφορά στην αναβάθμιση του διαδρόμου προσγείωσης, την κατασκευή πύργου ελέγχου, τον εκσυγχρονισμό ηλεκτρικού δικτύου και δικτύου φωτεινής σήμανσης, έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Υποδομών οι φάκελοι για προένταξη εμπροσθοβαρών έργων και θα χρηματοδοτηθούν από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Το συνολικό έργο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση. - 

*** Οι πρώτες προτάσεις υποψήφιων βουλευτών Μεσσηνίας με τον Γ. Παπανδρέου 

Τις πρώτες υποψηφιότητες για το νέο πολιτικό σχήμα που δημιούργησε ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Στήριξης της Καλαμάτας. Η Επιτροπή, μετά από χθεσινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να προτείνει στα κεντρικά του νέου φορέα και συγκεκριμένα στους Σωκ. Ξενίδη και Γρηγ. Νιώτη, την υποψηφιότητα του τοπογράφου μηχανικού Ι. Αργυράκη, τέως αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, τέως περιφερειακού συμβούλου και πρώην δημάρχου Αρφαρών, του Δημ. Καραΐσκου, αγρότη από τον Αετό Τριφυλίας, του εξαγωγέα – επιχειρηματία Μεν. Καρανικολού, καθώς και της πρώην δημοτικής συμβούλου Καλαμάτας, Ελένης Φίλιου. Σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, οι τέσσερις αρχικώς προταθέντες έχουν συναινέσει στο να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το νέο κόμμα του κ. Παπανδρέου, ενώ υπάρχουν κι άλλες προτάσεις που θα ανακοινωθούν, όταν εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των υποψηφίων, κάτι που αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα.Χ.Χ. - 

***   Κάηκε σπίτι στο Νεοχώριο Ιθώμης ανήμερα το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς            
           
Ολοσχερώς καταστράφηκε από πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 6.15 το απόγευμα στο Νεοχώριο Ιθώμης, μια διώροφη κατοικία. Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και τα αίτιά της ερευνώνται, κατάκαψε το σπίτι, παρά τις προσπάθειες πυροσβεστών από Μελιγαλά και Καλαμάτα, που έσπευσαν με τρία συνολικά οχήματα.
Οι κάτοικοι του σπιτιού, ένα ζευγάρι, είναι καλά στην υγεία τους και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, απέδωσαν την πυρκαγιά είτε σε κομμάτι καμένου ξύλου που έφυγε από το τζάκι είτε σε βραχυκύκλωμα από τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου. 

***  Τα… θαλάσσωσε ο «Μορέας»          
   
Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Τσακώνας τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, προβλημάτισαν για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του «Μορέα» στους χρήστες ενός αυτοκινητόδρομου που χρυσοπληρώνουμε.
Το σίγουρο είναι πως οι οδηγοί, όταν εισέρχονται σε έναν ιδιωτικό οδικό άξονα που πληρώνουν για να διασχίσουν, θα πρέπει να προστατεύονται και να έχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, ακόμα και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες...   Α.Π. 

*** Ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Χρήστου 

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, προβάλλει αύριο και ώρα 21.00, στο ΔΗΠΕΘΕΚ, το ντοκιμαντέρ «Anaparastasis: H Ζωή και το Έργο του Γιάννη Χρήστου», με ελεύθερη είσοδο. Ο Γιάννης Χρήστου (1926-1970) συγκαταλέγεται στις μεγάλες μορφές της μουσικής πρωτοπορίας του 20ού αιώνα, αν και ουσιαστικά αποτελεί σήμερα ένα μεγάλο άγνωστο. Μέσα από την παρουσίαση της εργογραφίας του συνθέτη, με σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, αλλά και συνεντεύξεις με σχεδόν όλο το δημιουργικό και φιλικό κύκλο με τον οποίο συνδέθηκε, το φιλμ αγωνιά να μας φέρει πιο κοντά στο μυστήριο που άφησε πίσω του ο σπουδαίος δημιουργός και να μας κάνει να αναρωτηθούμε για όλες τις μεγάλες στιγμές της τέχνης, που συνήθως οι εποχικές συγκυρίες κρύβουν στη σκιά τους. Σκηνοθεσία: Κωστής Ζουλιάτης. Εμφανίζονται: Doris Huber, Rupert Huber, Κάρολος Κουν, Μίλτος Λογιάδης, Νίκος Μαμαγκάκης. Διάρκεια: 96 λεπτά. - 

***  ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε: Αυξήσεις και επιδόματα 2,85 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους          
         
«Η Καπνοβιομηχανία είχε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της»     
Ιδιαίτερα επιτυχής για την Καπνοβιομηχανία Καρέλια ήταν η χρονιά που πέρασε, αφού, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.», Ανδρέας Καρέλιας, στην ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας, «καταφέραμε να έχουμε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία μας».
«Η χρονιά που σε λίγο μας αφήνει μας βρίσκει σε μια περίεργη συγκυρία. Από τη μια, η σχετική ικανοποίηση ότι η χρονιά που φεύγει κύλησε αρκετά ομαλά και, μάλιστα, αναλογιζόμενοι τις αντικειμενικές δυσκολίες, μέσα και έξω από τη χώρα, θα έλεγα ότι πρέπει να είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Από την άλλη, δεν μπορούμε να μη σταθούμε σε αυτά που έρχονται μπροστά μας και αναφέρομαι στην αβεβαιότητα στην οποία μπαίνει πάλι η χώρα μας» ανέφερε ο κ. Καρέλιας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
«Είχα τονίσει πέρσι ότι τα πολύ θετικά αποτελέσματα του 2013 θα ήταν δύσκολο να επαναληφθούν και μάλιστα τόσο γρήγορα. Κι αυτό, διότι στις επιχειρηματικές δραστηριότητες πάντα θα υπάρξουν και χρονιές με πρόσθετες δυσκολίες, αναποδιές, ειδικές συνθήκες όπου χρειάζεται να αντιμετωπιστούν νέα και πρωτόγνωρα προβλήματα και δεν αναφέρομαι μόνον στη μεγάλη κρίση που συνεχίζει να μαστίζει τη χώρα μας.
Παρόλα αυτά, η Εταιρεία μας για μία ακόμη φορά κατάφερε να πετύχει αρκετούς από τους στόχους της και, παρά την πτώση των πωλήσεων, η οποία βεβαίως μας δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες για νέα ανάληψη δράσεων, καταφέραμε να έχουμε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία μας, τόσο λόγω δικών μας ενεργειών όσο και λόγω εξωγενών παραγόντων στους οποίους θα αναφερθώ στην συνέχεια» πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Καρέλια ΑΕ.
Ο Α. Καρέλιας έκανε λόγο και για τις φορολογικές πολιτικές οι οποίες ωθούν το λαθρεμπόριο σε απίστευτα υψηλά επίπεδα.  «Στην τελευταία και μόνο πενταετία, στην Ελλάδα, φθάσαμε στο σημείο το ένα στα πέντε τσιγάρα που καπνίζονται να είναι λαθραίο. Ενδεχομένως να έχετε δει την προσπάθεια που κάνουμε, από κοινού όλες οι καπνοβιομηχανίες, ώστε να ενημερώσουμε τον καταναλωτή για τις ολέθριες συνέπειες αυτού του φαινομένου, τόσο στην υγεία του όσο και στην οικονομία της χώρας.
Αλλά όταν με την παραμικρή ευκαιρία, ο πρώτος στόχος πρόσθετης φορολόγησης είναι τα νομίμως κυκλοφορούντα τσιγάρα, από την όποια κυβέρνηση, τρόικα, και εγώ δεν ξέρω ποιόν άλλον, τότε λίγα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε» σημείωσε.
Στην ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας ο κ. Καρέλιας ανακοίνωσε και έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους, οι οποίες αγγίζουν τα 2,85 εκατ. ευρώ.

*** Λόγω εκλογών αλλάζει η ημερομηνία κατάταξης της Α΄ΕΣΣΟ 2015         
   
Οχτώ ημερες αργότερα θα καταταγούν στον στρατό ξηράς οι στρατεύσιμοι της Α΄ ΕΣΣΟ 2015 όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Σρατού.
Η αλλαγή αυτή γίνεται προκειμένου οι στρατεύσιμοι να διευκολυνθούν στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Οι ημερομηνίες αλλάζουν ως εξής:
Όσοι θα κατατάσσονταν στις 19 Ιανουαρίου, θα καταταγούν στις 27 Ιανουαρίου
 Όσοι θα κατατάσσονταν στις 20 Ιανουαρίου, θα καταταγούν στις 28 Ιανουαρίου
 Όσοι θα κατατάσσονταν στις 21 Ιανουαρίου, θα καταταγούν στις 29 Ιανουαρίου
 Οι στρατεύσιμοι δεν χρειάζεται να αλλάξουν τα δελτία κατατάξεως καθώς θεωρούνται ως ισχύοντα με τις παλαιές ημερομηνίες.
Σημειώνεται ότι οι αλλαγές δεν αφορούν όσους επρόκειτο να παρουσιαστούν στις 12 και 13 Ιανουαρίου επειδή έτυχαν στο παρελθόν αναβολής ή για λόγους υγείας. 

***  Εξηντάχρονος σκότωσε ανδρόγυνο και τον 12χρονο γιο τους         
           
Τραγωδία εκτυλίχτηκε το μεσημέρι στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου εξηντάχρονος πυροβόλησε και σκότωσε αντρόγυνο, μαζί με το δωδεκάχρονο παιδί του, χωρίς να διευκρινιστούν μέχρι στιγμής τα αίτια της τριπλής δολοφονίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές, ο εξηντάχρονος, που ήταν συγγενής των θυμάτων, εισέβαλε σε μεζονέτα, όπου διέμενε η οικογένεια, κρατώντας όπλο και μαχαίρι και τους σκότωσε, κατά πάσα πιθανότητα πυροβολώντας διαδοχικά και τους τρεις από κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια βγήκε στο μπαλκόνι και πήδηξε στο κενό, θέλοντας έτσι να δώσει τέλος στη ζωή του.
Αυτή τη στιγμή αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, όπου εκτυλίχτηκε η οικογενειακή τραγωδία, ενώ διερευνώνται τα αίτια.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

*** Παράταση… με «άρωμα» εκλογών για τα αυθαίρετα

Παράταση... με «άρωμα» εκλογών στο νόμο για τα αυθαίρετα. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, η προθεσμία δήλωσης νέων αυθαιρέτων παρατείνεται κατά ένα έτος, έως τις 8 Φεβρουαρίου 2016, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου στην εφημερίδα «Καθημερινή». Χαρακτηριστικά, σημειώνεται ότι σε όλη την περίοδο της παράτασης, δηλαδή από τις 8 Φεβρουαρίου του 2015 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2016, θα ισχύουν οι ίδιες δυνατότητες αποπληρωμής και ιδίως οι 60 μηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και για όσους υποβάλλουν δήλωση σήμερα. Παράλληλα, παρατείνεται κατά 6 μήνες η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων εγγράφων από το μηχανικό που υποχρεωτικά φέρνει σε πέρας τη διαδικασία. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, ο μηχανικός υποχρεούται να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μέσα σε 24 μήνες (δηλαδή 2 χρόνια) από την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου. Η απολύτως αναμενόμενη απόφαση του ΥΠΕΚΑ έρχεται σε συνέχεια των πληροφοριών που φέρουν το Συμβούλιο της Επικρατείας να έχει απορρίψει τις προσφυγές ενάντια στη συνταγματικότητα του νόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ, οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΚΑ υποστήριζαν ότι επρόκειτο για μια ρύθμιση με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, επιχείρημα που πλέον καταρρίπτεται στην πράξη. Εφόσον η απόφαση του ΣτΕ όντως δεχθεί τη συνταγματικότητα της ρύθμισης, δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη η «μονιμοποίηση» του μηχανισμού νομιμοποίησης πολεοδομικών αυθαιρεσιών. - 

*** Βενιζέλος: Θλιβερό συμβάν η πρωτοβουλία Παπανδρέου
«Προσωπικό και ατομικό»
Βενιζέλος: Θλιβερό συμβάν η πρωτοβουλία Παπανδρέου
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος  
Θλιβερό συμβάν χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα, το οποίο χαρακτήρισε «προσωπικό» και «ατομικό».
Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις για το θέμα αυτό. Μεταξύ άλλων είπε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις λόγω θέσης, ιστορίας και ονόματος. Είμαστε στενοχωρημένοι στο ΠΑΣΟΚ με αυτό που συμβαίνει, είπε, αλλά και αποφασισμένοι και θα το ξεπεράσουμε. Άλλωστε, όπως είπε, τον κ. Παπανδρέου δεν ακολουθεί παρά μια μικρή ομάδα ανθρώπων, αφού τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραμένουν στρατευμένα στο Κίνημα.
Επέκρινε τον κ. Παπανδρέου για την απόφασή του, αναφέροντας ότι στην Ελλάδα οι τέως αρχηγοί των κομμάτων και οι τέως πρωθυπουργοί συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και ανέφερε ως παραδείγματα τους κ.κ. Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή.
Σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως όλα είναι γνωστά σε όλους και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό θέμα, το οποίο δημιουργήθηκε μέχρι το 2012.
Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η θέση του κ. Παπανδρέου ήταν και είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε επίσης ότι μετά τις εκλογές θα διεξαχθεί ανοιχτό συνέδριο ανανέωσης, στο οποίο θα συζητηθούν τα πάντα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το θέμα δεν είναι η ίδρυση ενός κόμματος ή ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο στις εκλογές, αλλά η χώρα, η συνέχιση και η ολοκλήρωση της πορείας της προς την έξοδο από την κρίση.
Στόχος του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, είναι να πάρει την τρίτη εντολή και σε αυτό δεν θα το παρεμποδίσει κανένας και κανένας δεν θα αποσπάσει την προσοχή του από τον συγκεκριμένο στόχο.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις εκλογές τονίζοντας ότι είναι βέβαιος ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας και απέρριψε το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών, όπως έγινε το 2012. Έχουμε μόνο έναν μήνα να σπαταλήσουμε, είπε και αυτός είναι ο Ιανουάριος, δεν πρέπει να χαθεί και ο Φεβρουάριος, γιατί είναι ο μόνος μήνας που μένει για να φθάσουμε στην έξοδο από το μνημόνιο και να δημιουργηθεί η προληπτική πιστωτική γραμμή.
Σε αυτές τις συνθήκες, όπως ανέφερε, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο εγγυητής της εθνικής στρατηγικής και της συνεργασίας, γιατί δεν μπορεί αυτό να το κάνει κάποιος άλλος.
Η καλύτερη κυβέρνηση που θα μπορούσε να σχηματιστεί, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, είναι η κυβέρνηση της εθνικής ευθύνης και συνεργασίας από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου. Αλλιώς, τόνισε, θα πάμε σε μια κυβέρνηση των δυνάμεων που θέλουν να συνεργαστούν. Ζήτησε να ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι αυτό που μπορεί να εγγυηθεί την ευθύνη και τη σταθερότητα και αυτά που λέει διασφαλίζουν τη συνέχεια και την επιτυχία της προσπάθειας.
Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν αρνητικός, έθεσε, όμως ως προϋπόθεση την προγραμματική συμφωνία στη βάση της αλήθειας, την οποία, όμως, δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του τριπλού φονικού (φωτογραφίες και βίντεο)
    
Στο ισόγειο σκότωσε τον κουνιάδο του και στη συνέχεια αναζήτουσε τα άλλα δύο θύματα στους πάνω ορόφους -  Βίντεο-ντοκουμέντο λίγο μετά τη δολοφονία: «Σας έλεγα ότι είναι παλαβός και δεν με πιστεύατε», ακούγεται να λέει μια συγγενής - Διασωληνωμένος στο νοσοκομείο ο δράστης- Σκότωσε τελευταίο τον 12χρονο ανιψιό του
Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στους φίλους και τους συγγενείς των θυμάτων το τριπλό φονικό που έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στο Ωραιόκαστρο με δράστη έναν 55χρονο και θύματα τον επίσης 55 ετών κουνιάδο του, τη 42χρονη σύζυγο του τελευταίου και τον 12χρονο γιο τους.
Ο δράστης, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εισέβαλε στη μεζονέτα στην οποία διέμενε η οικογένεια και έσφαξε ένα-ένα τα θύματά του με ένα κυνηγετικό μαχαίρι, ενώ σκότωσε το ανήλικο αγόρι τελευταίο!
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης σκότωσε πρώτα τον κουνιάδο του στο ισόγειο του σπιτιού και στη συνέχεια ανέβηκε στους επάνω ορόφους όπου σκότωσε και τα άλλα δύο θύματα.
Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκε ένα μαχαίρι, με εμφανή ίχνη αίματος και κατασχέθηκε και ένα αεροβόλο πιστόλι, ενώ ο ιατροδικαστής που κλήθηκε στο σημείο, διαπίστωσε μακροσκοπικά ότι και τα τρία θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα, κυρίως στην τραχηλική και θωρακική χώρα.
Στην κατοχή του 55χρονου φυσικού αυτουργού εντοπίστηκαν μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου όπλου και μία αμπούλα διοξειδίου του άνθρακα.
Συγκλονισμένοι οι συγγενείς
 Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, το κίνητρό του για το μακελειό ήταν κληρονομικές διαφορές, ενώ πηγές ανέφεραν πως πριν από το φονικό υπήρξε έντονος διάλογος και διαπληκτισμός ανάμεσα στον δράστη και το ζευγάρι.
Δυστυχώς, οι συγγενείς του δράστη και των θυμάτων είχαν αντιληφθεί ότι υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις του δράστη με τον κουνιάδο του, ωστόσο, δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο.
Στο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο, το οποίο τραβήχτηκε λίγα μόλις λεπτά μετά τη δολοφονία, συγγενείς του θύματος απεικονίζονται συγκλονισμένοι έξω από το σπίτι όπου σημειώθηκε το φονικό.
«Ο Σούλης σκότωσε τον Κούλη και τον Παναγιώτη», ακούγεται να λέει μια γυναίκα στο άκουσμα της φρικιαστικής είδησης και στη συνέχεια να προσθέτει «Όταν σας το έλεγα ότι είναι παλαβός δεν με πιστεύατε».
Σοκ, όμως, προκαλεί, μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία απεικονίζεται να βγαίνει σε κατάσταση σοκ από το σπίτι και να μιλάει συγκλονισμένη για τη δολοφονία.
Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα ήταν γιαγιά του 12χρονου και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας στο τριπλό φονικό!
Μεταξύ άλλων, στο βίντεο και άλλοι συγγενείς του δράστη και των θυμάτων θρηνούν για το αντρόγυνο και το 12χρονο παιδί και αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το κακό που τους βρήκε.
Σημειώνεται πως η δικογραφία που σχηματίσθηκε για το έγκλημα υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
www.politesoraiokastrou.gr  .- http://youtu.be/3Z40hPBVMI4 ,.-


*** Τουριστικός προορισμός η Μεσσηνία για το 2015          
  
Διεθνές τουριστικό συνέδριο στη Μεσσηνία το 2015 
  -Η Πελοπόννησος στους κορυφαίους προορισμούς για τους Βρετανούς
 Ανεβαίνει η Ελλάδα στη λίστα των διεθνών προορισμών που θα βρεθούν στο επίκεντρο το 2015, με την ABTA, την Ένωση Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, να κατατάσσει την Πελοπόννησο στη 12η θέση στους διεθνείς προορισμούς που «αξίζει κανείς να παρακολουθεί το 2015».
Την ίδια στιγμή, η χώρα μας, με 21,5 εκατ. αφίξεις, εισέρχεται το 2014 στην παγκόσμια 15άδα των προορισμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να θέτει ως στόχο τη 10άδα.
Σημειωτέον ότι η ΑΒΤΑ θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2015, τον Οκτώβριο, το ετήσιο συνέδριο “The Travel Convention”, στη Μεσσηνία, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν πλέον των 600 μελών της, καθώς και εκπρόσωποι των Google, Yahoo, Tripadvisor, τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα βρετανικά έντυπα (Telegraph, Times κ.α.) κ.ά.
Όσον αφορά στη διεθνή κατάταξη της ΑΒΤΑ (Association of British Travel Agents) -η οποία αριθμεί χιλιάδες μέλη τουριστικά γραφεία και tour operators στη Μεγάλη Βρετανία-στην πρώτη θέση βρίσκεται η Αυστρία και ακολουθούν η Μποτσουάνα, η Κούβα, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Ιαπωνία, η Λετονία, η Ισπανία (La Gomera), η Νορβηγία, οι ΗΠΑ (Pacific Coast), η Σιγκαπούρη, η Ολλανδία και στη 12η θέση η Ελλάδα με την Πελοπόννησο.
  Οι ταξιδιωτικές τάσεις για το 2015
Η ΑΒΤΑ δημοσιεύει και τις Ταξιδιωτικές Τάσεις του 2015, επισημαίνοντας ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη φαίνεται ότι επανακάμπτει στον κλάδο των ταξιδίων με περισσότερους καταναλωτές να σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα (20%) για τις διακοπές τους το 2015 έναντι αυτών που σκοπεύουν να ξοδέψουν λιγότερα (15%).
Όσον αφορά στις σημαντικότερες τάσεις για το 2015: Όσοι έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση, είναι πλέον πιο τολμηροί με τις διακοπές τους. Έστω κι αν αυτοί είναι λίγοι, η συγκεκριμένη κατηγορία ταξιδιωτών αναμένεται να επηρεάσει θετικά τον τουριστικό κλάδο το 2015. Το 2014 ο μέσος όρος διακοπών ανά άτομο ήταν 3 φορές και για την κατηγορία των… εχόντων 4,7 φορές, έναντι του 3,6 που αντιστοιχούσε σε αυτή την κατηγορία το 2013.
Οι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν περισσότερο “value for money’’ για τις διακοπές τους, συνδυάζοντας ταξίδι, ψυχαγωγία, εμπειρίες με νέες δραστηριότητες, αλλά και πακέτα διακοπών που θα περιλαμβάνουν περισσότερες υπηρεσίες.
Οι περισσότεροι Βρετανοί επιλέγουν «σίγουρους» προορισμούς για τις διακοπές τους, ωστόσο είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να ανακαλύψουν νέους προορισμούς: το 35% των ερωτηθέντων απαντά θετικά σε μία τέτοια προοπτική.
Μία από τις τάσεις- κλειδιά για το νέο έτος είναι ο κάθε ταξιδιώτης να μπορεί να γευτεί την εμπειρία του να ζήσει όπως ένας ντόπιος.
Οι διακοπές των groups επανακάμπτουν το 2015 με ολοένα και περισσότερο αριθμό ταξιδιωτών να θέλει να κάνει διακοπές γιορτάζοντας επετείους, γάμους κ.τ.λ..
Οι διακοπές πόλης (city breaks) ανεβαίνουν έναντι των διακοπών στη θάλασσα, μία τάση που ενισχύθηκε το 2014 και θα ενισχυθεί περαιτέρω το 2015, αφού ένα 43% προγραμματίζει ένα city break και ένα 42% να προγραμματίζει διακοπές σε μία παραλία.
Πηγή: www.newmoney.gr ,.-
 
***   Ανοιγμα Τσίπρα σε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και... Λούκα
«Τέλος στην πολυγλωσσία»
Ανοιγμα Τσίπρα σε ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και... Λούκα
Ο Αλέξης Τσίπρας 
Να σταματήσει από απόψε η πολυγλωσσία, την οποία χαρακτήρισε αχίλλειο πτέρνα του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας το μεσημέρι του Σαββάτου, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος.
Σε μία έμμεση αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών είπε ότι «αν θέλεις να ξεχωρίσεις, ξεχωρίζεις, και ασχολείται μαζί σου ακόμη και ο Σαμαράς».
Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της πολιτικής συμμαχιών, περιορίστηκε όμως σε ένα άνοιγμα προς το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λέγοντας ότι μπορεί να βοηθήσουν και μετεκλογικά.
Εκτενής και ονομαστική ήταν η αναφορά του κ. Τσίπρα στην Λούκα Κατσέλη, για την οποία είπε ότι έχει στηρίξει και έχει συνεργαστεί εδώ και πολύ καιρό με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να διεκδικεί θέση, είτε υποψηφίου είτε σε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά.  Newsroom ΔΟΛ

***   Κίνημα - Σοσιαλιστών Δημοκρατών, το κόμμα Παπανδρέου
Και το όνομα αυτού...
Κίνημα - Σοσιαλιστών Δημοκρατών, το κόμμα Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου  Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε το Σάββατο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματός του που ονομάζεται «Κίνημα - Δημοκρατών Σοσιαλιστών».Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο. Την ιδρυτική δήλωση υπογράφουν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Νίκος Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης και Μαριλένα Κοππά.  Η επίσημη ανακοίνωση για το νέο κόμμα θα γίνει από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου το απόγευμα του Σαββάτου (17:30) σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη (στην Πειραιώς).  Εκπρόσωποι του νέου κόμματος θα είναι ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος, ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Γιώργος Ελενόπουλος.  Εν τω μεταξύ, τις παραιτήσεις τους από το ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν χτες, Παρασκευή, ο πρώην γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Φίλιππος Σαχινίδης. Ο κ. Καρχιμάκης θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών.   Κατά πληροφορίες υποψήφιοι θα είναι επίσης ο Θάνος Μωραΐτης στην Β' Αθηνών, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Χρήστος Αηδόνης και ο Βασίλης Οικονόμου.                                                                                               
Σχόλιο της Χ.Τρικούπη
Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις στελεχών από το ΠΑΣΟΚ για να συνεργαστούν με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει: «Σηκώθηκε το παραβάν. Όσοι φεύγουν ήταν αναμενόμενοι. Είναι όσοι δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές».
Newsroom ΔΟΛ

*** ΝΕΑ  ΒΙΝΤΕΟ από Ναυτική τραγωδία Αδριατικής  28/12/2014 ... :
~**Ναυτική τραγωδία Αδριατικής λίστες  αγνοουμένων  2014: http://youtu.be/vZhnbFn4H6A ,.-        ~** Ναυτική τραγωδίας Αδριατικής βρίσκοντας αγνοούμενους 31/12/2014 : http://youtu.be/c_rrOD6kNDk ,                                                                                                                          ~**Ναυτική τραγωδία Αδριατικής διασωθέντες και αγνοούμενοι 01/01/2015 : http://youtu.be/GbbVAaZlNUE .                                                                                                                  ~**Επιχείρηση διάσωσης από ναυτικό ατύχημα  28/12/2014 : http://youtu.be/5BWNYgETpk0  . ~**Αγνοούμενοι ταυτοποίηση από ναυτική τραγωδία Αδριατικής  28/12/2014 : http://youtu.be/mysvwVz6Zzw .-                                                                                                                     ~**Ναυτική τραγωδία Αδριατικής και αφηγήσεις διασωθέντων  2/1/2015 : http://youtu.be/Yauwfp2m79M .-                                                                                                                      ~** Ναυτική τραγωδία Αδριατικής 2/1/2015 μαρτυρίες διασωθέντων : http://youtu.be/GfcHH7yOBVI .-                                                                                                                    ~** Ναυτική τραγωδία Αδριατικής νέα  στοιχεία  2/1/2015 : http://youtu.be/tQZxlbldMO4  .

***  Καλάζνικοφ και τμήμα από αντιαρματικό στο σπίτι του Χ. Ξηρού - Ετοίμαζε χτύπημα         

           
Βαρύ οπλισμό έκρυβε στην Ανάβυσσο ο καταζητούμενος τρομοκράτης - Σε ποιες επιθέσεις έχει χρησιμοποιηθεί RPG στο παρελθόν
Βαρύ οπλισμό φαίνεται πως έκρυβε ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, στο σπίτι όπου συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στην Ανάβυσσο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την εξονυχιστική έρευνα της αστυνομίας - που πάντως δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί επισήμως - στο σπίτι, που προφανώς χρησιμοποιούσε και ως γιάφκα ο Ξηρός, εντοπίστηκε ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG καθώς και επτά όπλα τύπου καλάζνικοφ. Στην αυλή του σπιτιού βρίσκονται πολλά σακιά με άμμο, τα οποία εξετάζεται εάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια επίθεση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε και εκρηκτική ύλη.
Επίσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σφραγισμένο κουτί διαστάσεων ενός μέτρου επί 50 εκατοστά, το οποίο μεταφέρεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, ώστε να ανοιχθεί.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και γίνονται με εξαιρετική επιμέλεια, καθώς πριν από την συλλογή των στοιχείων, στο χώρο μπαίνει πρώτη η ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο καταζητούμενος τρομοκράτης ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα χωρίς κανείς να μπορεί να πει ακόμα ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος του και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επίθεσης.
Παλαιότερα σε επιθέσεις τρομοκρατών, έχει γίνει γνωστό ότι είχε επιχειρηθεί από τους τρομοκράτες η χρήση RPG στην επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στα γραφεία της Μερσεντές στη Μεταμόρφωση.
www.protothema.gr  .- 
 

***  Κίνδυνος για τις πολιτιστικές δομές του Δήμου το 2015          

   
«Ψίχουλα» για ΔΗΠΕΘΕΚ και ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ το 2015
 
Στη χώρα μας η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει βλάψει σε μεγάλο βαθμό και τον πολιτισμό.  Παρά τις δηλώσεις των εκάστοτε υπουργών για τη μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης, τα δυσάρεστα αποτελέσματα της κρίσης είναι εμφανή. Οι όποιες πολιτιστικές πρωτοβουλίες τέθηκαν σε κίνδυνο.
Κι όμως, είναι ακριβώς σε τέτοιες περιόδους κρίσεως που οι πολίτες χρειάζονται την τέχνη, να λειτουργήσει ως μια πιο φωτεινή και ελπιδοφόρα πλευρά της καθημερινότητας.
Οι προγραμματικές συμβάσεις που εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας μαρτυρούν τη ζοφερή πραγματικότητα και σ' αυτό τον τομέα.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν: Η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» για τη λειτουργία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, για το έτος 2015, ύψους 46.500 ευρώ.
Επίσης, η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», για τη συνέχιση της ανάπτυξης στην Καλαμάτα του θεσμού «Διεθνές Κέντρου Χορού» (ΔΙ.ΚΕ.ΧΟ.) και τη συνέχιση της δραστηριοποίησής του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με ισχύ της σύμβασης από 22/1/2015 και για 5 έτη, ύψους 150.000 ευρώ.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, με δηλώσεις του, εξέφρασε αμφιβολίες για την εκταμίευση πόρων από τις συμβάσεις αυτές κατά την επόμενη χρονιά, μετά τη μεγάλη μείωση πόρων τα τελευταία χρόνια. Τόνισε, επίσης, ότι ο Δήμος θα αγωνισθεί για τη λειτουργία των παραπάνω πολιτιστικών δομών, παρά το πλαίσιο οικονομικής στενότητας. Α.Π.
 *** Στροβιλίζονταν λαμαρίνες στον αέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Βέργα (φωτογραφίες)
 
 
Με το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό πέρασε το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς μέρος των κατοίκων της Βέργας, οι οποίοι έβλεπαν να πετούν και να στροβιλίζονται στον αέρα, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν την ώρα εκείνη, μεγάλα κομμάτια από λαμαρίνες που είχαν αφεθεί πρόχειρα σε σημείο κατασκευής οικοδομής. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με όσα μας ενημέρωσαν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδοποίησαν την Αστυνομία, την Πυροσβεστικη και μέσω αυτών το Δήμο Καλαμάτας να προλάβουν πριν συμβεί ατύχημα. Η Αστυνομία, όπως μας πληροφόρησαν, ανταποκρίθηκε άμεσα και ειδοποίησε τον εργολάβο της οικοδομής να απομακρύνει τις επικίνδυνες λαμαρίνες, που ο αέρας σήκωνε και έριχνε στο δρόμο και στα σπίτια, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί τραυματισμός ατόμων ή κάποια ζημιά σε περιουσίες. - 

***  Έτσι ήταν μεταμφιεσμένος ο Χριστόδουλος Ξηρός (φωτογραφία)         
     
 
Τη φωτογραφία του έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ
Ξανθός και με μούσι ήταν μεταμφιεσμένος ο καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι στην Ανάβυσσο από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε μία συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή ισχυρότατων δυνάμεων από όλες τις διευθύνσεις της ΕΛ.ΑΣ.
Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος συνελήφθη οπλισμένος εξερχόμενος του σπιτιού που είχε νοικιάσει, ώστε να προσέλθουν για στοιχεία τυχόν μάρτυρες που μπορούν να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν οπλισμού και συνεργών του.
Στο κρησφύγετο του Ξηρού παραμένουν ισχυρότατες δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής και των ΥΜΕΤ, ενώ η περιοχή είναι αποκλεισμένη και δεν επιτρέπουν ούτε στους δημοσιογράφους να προσεγγίσουν.
Οι έρευνες πλέον μεταφέρονται εντός της μονοκατοικίας, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει οπλισμός, εκρηκτικά αλλά και αποτυπώματα και DNA που μπορούν να δείξουν με ποιους ανθρώπους είχε διασυνδέσεις ο καταζητούμενος και ποιοι είναι αυτοί που τον βοήθησαν να παραμείνει άφαντος για έναν ολόκληρο χρόνο, μετά την άδεια που είχε λάβει από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.
www.newsbeast.gr  .- 

***  Παρουσίασε το νέο του κόμμα ο Γ. Παπανδρέου, ονόματα υποψηφίων για τη Μεσσηνία (φωτογραφίες)         
       
  
Τις βασικές αρχές και τις προθέσεις του ξεκαθάρισε στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών». Θα γράψουμε ιστορία, ανέφερε, τονίζοντας ότι στη βάση των αρχών του νέου κόμματος είναι ο ανθρωπισμός, η δέσμευση για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. "Μας εμπνέουν τόνισε οι αξίες του πολιτικού φιλελευθερισμού. Οι πολίτες πρέπει να ελέγχουν την εξουσία, να υπερισχύσει η ισχύς του δικαίου και όχι το δίκαιο του ισχυρού. Μας εμπνέουν, είπε, οι αρχές του σοσιαλισμού και η πίστη μας στη Δικαιοσύνη και οι αξίες της οικολογίας".
 Θέλουμε να εκφράσουμε πολιτικά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, "μια κοινωνική συμμαχία της δικαιοσύνης και της δημιουργίας. Αυτή τη συμμαχία πρέπει να σφυρηλατήσουμε.
Αναφέρθηκε στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και ειδικότερα στην πτυχή της εθνικής απελευθέρωσης, για να τονίσει ότι σήμερα, το 2015, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει, υπάρχει ένας νέος αγώνας για την απελευθέρωση της δημοκρατίας αυτή τη φορά, της δημοκρατίας που είναι αιχμάλωτη από οικονομικά και μιντιακά συμφέροντα τα οποία υποστηρίζονται από ένα πελατειακό κράτος".
 "Απαίτηση των Ελλήνων πολιτών, είναι η απελευθέρωσή μας από μια νέα εξάρτηση, που έχει τη ρίζα της στην αιχμαλωσία των δημοκρατικών μας θεσμών. Αιχμαλωσία από μηχανισμούς ενός οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου, που υπηρετείται από ένα πελατειακό σύστημα διακυβέρνησης.
Παρά τα μεγάλα επιτεύγματα των προοδευτικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, πελατειακές δομές, αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, επιβιώνουν, διαχέονται και κυριαρχούν. Αυτές ευθύνονται για την υπονόμευση των δημοκρατικών λειτουργιών, την περιθωριοποίηση του πολίτη από την πολιτική, την εξάρτηση της αυτοδιοίκησης από ένα συγκεντρωτικό κράτος, τη γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων, τη στρεβλή ανάπτυξη και τελικά, τη σπατάλη του πλούτου και των δυνάμεων του Ελληνικού λαού.
Οι στρεβλώσεις και οι εξαρτήσεις αυτές, αντί να αντιμετωπιστούν δημιουργώντας ένα κράτος δικαίου, ενισχύθηκαν συνειδητά από συντηρητικές κυβερνήσεις. Ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας από τη συντήρηση μας κατέστησε ευάλωτους στη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και έκθετους όσον αφορά στην εκπλήρωση των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων. Πέραν του ότι παρέδωσε ελλείμματα και χρέη, υπονόμευσε τη διεθνή μας αξιοπιστία και οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα μιας νέας εθνικής τραγωδίας, στο φάσμα μιας χρεοκοπίας, και την κοινωνία σε μια σκληρή δοκιμασία".
Για τα όσα λέγονται εναντίον του από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: "Αν σκεφτόμουν το προσωπικό μου όφελος, θα βολευόμουν σε αυτά που μου πρότειναν. Τη σιγουριά της επανεκλογής, τη σίγουρη βουλευτική έδρα. Με αντάλλαγμα, τι; Τη σιωπή μου σε μια επίπλαστη ενότητα, που βυθίζει μία ολόκληρη παράταξη στην ανυποληψία και που οι περισσότεροι καταγγέλλουν στις μεταξύ τους συζητήσεις, αλλά "καταπίνουν" δημοσίως. Αυτό θα έκανα, αν είχα προσωπική ατζέντα, θα σιωπούσα - θα βολευόμουν".
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και στελέχη όπως οι κ.κ. Δ. Ρέππας, Π. Γερουλάνος, Γ. Πεταλωτής, Γρ. Νιώτης, Ι.Διαμαντίδης, Ροδούλα Ζήση, Δ. Δρούτσας, Ν. Ν. Σηφουνάκης, Θ. Μωραΐτης, Φίλ. Σαχινίδης, Συμ. Κεδίκογλου, Χρ. Αηδόνης, Χρ. Μαγκούφης, Α. Μακρυπίδης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού κ. Ν. Παπανδρέου, η πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Ελσα Παπαδημητρίου, ο κ. Ν. Αθανασάκης, η κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη κ.α.
Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο κ.Παπανδρέου την ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματος.
Το κόμμα, όπως ήδη έχει γράψει η «Κ», ονομάζεται «Κίνημα- Δημοκρατών Σοσιαλιστών».
Η κίνηση του κ. Παπανδρέου έχει προκαλέσει από χθες μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και της Χαριλάου Τρικούπη, που τον κατηγορεί για «εν ψυχρώ προσπάθεια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ».
 Ο κ. Παπανδρέου σε σύντομη δήλωσή του την Παρασκευή υπογράμμισε ότι «συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό». Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει το υπό σύσταση κίνημα ως όχημα διασφάλισης των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων στο επόμενο Κοινοβούλιο, ενώ προανήγγειλε τη διενέργεια «συμμετοχικού, ανοιχτού συνεδρίου», το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές με σκοπό «να αποφασιστούν τα πάντα».
Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η αντίδραση της Χαρ. Τρικούπη, που έκανε λόγο για «η ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη», ενώ ο ίδιος κ. Παπανδρέου περιγράφεται ως «κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του».
Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ συνέχισε και σήμερα, Σάββατο, σε υψηλούς τόνους, αναφέροντας σε άτυπο σχόλιό του πως «”σηκώθηκε το παραβάν”. Όσοι φεύγουν ήταν αναμενόμενοι. Είναι όσοι δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές».  www.kathimerini.gr  .-
Οι πρώτες προτάσεις υποψήφιων βουλευτών Μεσσηνίας με τον Γ. Παπανδρέου (δείτε εδώ 

*** Οι πιεστικές προθεσμίες των εκλογών

Τις σημαντικότερες προθεσμίες για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση δημοσίευσε το υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 9 Ιανουαρίου - εννέα ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου - λήγει η προθεσμία για τη δήλωση ονόματος, εμβλήματος κόμματος και συνασπισμού περισσότερων συνεργαζόμενων κομμάτων, στον πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Την ίδια ημέρα λήγει και η προθεσμία για την πρόταση υποψηφίων. Γι’ αυτό, έως τις 9 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν επιδώσει στο πρόεδρο του αρμόδιου Πρωτοδικείου και να έχουν καταθέσει στις υπηρεσίες του την παραίτησή τους, οι δημόσιοι λειτουργοί, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων κ.λπ., οι θέσεις των οποίων αποτελούν κώλυμα εκλογιμότητας, για να θέσουν υποψηφιότητα ως βουλευτές. Στις 10 Ιανουαρίου θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι βουλευτές από τα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία. Την ίδια ημέρα λήγει η προθεσμία για τον καθορισμό, από τις περιφέρειες, των εκλογικών τμημάτων και για την αποστολή, από το υπουργείο Εσωτερικών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, των πινάκων των εκλογικών τμημάτων. Στις 12 Ιανουαρίου θα επιδοθούν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι δηλώσεις για την κατάρτιση των συνδυασμών των κομμάτων και των βουλευτών Επικρατείας και στις 14 Ιανουαρίου θα ανακηρυχθούν οι συνδυασμοί από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου. Στις 16 Ιανουαρίου, τα κόμματα, οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στον αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων κάθε νομού. Έως τις 18 Ιανουαρίου είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων για τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών. Έως τις 19 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει υποβληθεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το όνομα υποψηφίου, προς συμπλήρωση συνδυασμού σε περίπτωση θανάτου υποψηφίου. Στις 20 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για τη γνωστοποίηση, από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, των υποψηφίων και των συνδυασμών. - 

***  Δημοσκόπηση: ΣΥΡΙΖΑ, Σαμαρά και ευρώ ψηφίζουν οι πολίτες
Έξι κόμματα στη Βουλή
Δημοσκόπηση: ΣΥΡΙΖΑ, Σαμαρά και ευρώ ψηφίζουν οι πολίτες
Προβάδισμα 3,1 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για τον Ελεύθερο Τύπο.
Όπως προκύπτει από την έρευνα που διενεργήθηκε αμέσως μετά την τρίτη και άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, έξι κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, με τους ΑΝΕΛ να βρίσκονται μακριά από το στόχο των 3 ποσοστιαίων μονάδων και το ΚΚΕ να διεκδικεί μαζί με το Ποτάμι την τρίτη θέση.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η ΝΔ 27,3%, τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθεί το Ποτάμι με 4,7%, η Χρυσή Αυγή με 3,5% και το ΠΑΣΟΚ με 3,5%.
Μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμα 7,6% στην καταλληλότητα της πρωθυπουργίας, με ποσοστό 41% έναντι 33,4% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Το ενδεχόμενο πρωθυπουργίας Τσίπρα αντιμετωπίζει με φόβο από το 41%, έναντι 38,1% που το βλέπει ελπιδοφόρα.
Η έρευνα της Rass εστίασε και στο εγχείρημα του Γιώργου Παπανδρέου κι ενώ ακόμη δεν είχε ανακοινωθεί το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού.
Ωστόσο, μόνο το 6,1% απάντησε ότι θα τον εμπιστευόταν σε περίπτωση που δημιουργούσε κόμμα και ζητούσε την ψήφο των πολιτών.
Επίσης, το 74,2% των πολιτών απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι» στο αν η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη «πάση θυσία».
Μάλιστα, το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με προηγούμενη έρευνα (Μάιος 2013), όταν κινείτο στα επίπεδα του 63,5%.
Στο ερώτημα για το πώς θα χειριστεί μια κυβέρνηση υπό τον Αλ.Τσίπρα τις σχέσεις με την ΕΕ, το 36,1% απαντά ότι θα διαπραγματευθεί με τον τρόπο που γίνεται σήμερα, το 29,3% ότι θα συγκρουστεί και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα, ενώ το 27,5% εκτιμά ότι θα συγκρουστεί και θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.
 * Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 29-30 Δεκεμβρίου 2014 σε δείγμα 1.002 ατόμων από όλη την Ελλάδα.   Newsroom ΔΟΛ


 *** Αθλητική επικαιρότητα  :
«Ποδαρικό» με ΠΑΟΚ - Πανιώνιος με το βλέμμα σε Φάληρο και Γιάννενα
*** Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Σούπερ Λιγκ... 2015 .........στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
ΣΑΒΒΑΤΟ 3/1/2015

~ Βέροια - Παναιτωλικός    1-3 , (0-1) .- ^
 (15:00, Δημ. Στάδιο Βέροιας)
Τα  γκολ: 27΄Κάπελ , 54΄ και 63΄Βιγιαφάνες, 88΄Καλτσάς .-
Διαιτητές: Γεώργιος Δασκαλόπουλος, Χρήστος Ακρίβος, Γεώργιος Πασχάλης
Κάρτες : Γοδόϊ ,
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΒΕΡΟΙΑ (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Τσιάμης, Καλί, Αμαραντίδης, Μπεν, Μπατιόν, Ντουμίτρου, Μάντζεκ, Καλτσάς, Κάμπορα (Παυλίδης).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος): Ράφαελ, Μπεχαράνο, Κούσας, Ετζενγκέλε, Μαρτίνες, Γοδόι (Κουτρουμάνος), Φωτάκης, Μαρτίνες, Βιγιαφάνες (Μύγας), Κάπελ, Άλβες (Βασιλείου).
Οι πάγκοι:
ΒΕΡΟΙΑ: Τζινάρ, Εσπάρθα, Καταλά, Παυλίδης, Μπαργκάν, Άρτσε, Βεργώνης.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Μαλεζάς, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλείου, Μύγας, Κωνσταντινόπουλος.
Βίντεο από αγώνα  :
~**ΒΕΡΟΙΑ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1ο  Ημιχρ  0-1  γκολ Κάμπελ 17η  αγων  3/1/2015:
http://youtu.be/YZFrk-eKyHY
,.- ~**ΒΕΡΟΙΑ  ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-3  2ο  γκολ 17η αγων   3/1/2015 : http://youtu.be/LfIKC_LWWNE .-
~**ΒΕΡΟΙΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-3  3ο  γκολ 3/1/2015 17η αγων : http://youtu.be/37YCa2PDPWs .-
~**ΒΕΡΟΙΑ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-3   γκολ Καλτσά  17η  αγων  3/1/2015 : http://youtu.be/kZT3M84VGk0 .-
 

~Κέρκυρα - Αστέρας Τρίπολης   1-0 , (0-0) .- ^
(17:15, ΕΑΚ Κέρκυρας)
Τα  γκολ :  48΄ Ναγιάρ ,
 Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών).
Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας).
Κάρτες : Γκόμες ,Μπαράλες , Μάσα  ,
Oι ενδεκάδες:
ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Σετκούς, Βενέτης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Ναχάρ, Ανδρεόπουλος (Ρόχας), Κόντος, Χαβίτο, Καϊκούτ (Μαρκόφσκι) , Ζορμπάς (Κρητικός).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοτίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Τσοκάνης (Μανούφο) , Ζησόπουλος, Κουρμπέλης (Μπακασέτας), Τιε Μπι (Ρόλε) , Μάσα, Φερνάντες, Γιαννιώτας, Μπαράλες.
Οι πάγκοι:
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Κρητικός, Μαρκόβσκι, Παρασκευαΐδης, Ρόχας, Σάντσες, Σιόντης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Θεοδωρόπουλος, Μουνάφο, Παντελιάδης, Παπαχρήστος, Μπακασέτας, Μούκαμ, Ρόλε.
Βίντεο από αγώνα :
~**ΚΕΡΚΥΡΑ -ΑΣΤΕΡΑΣ Τριπ 1-0 δηλώσεις γκολ 3/1/2015 17η αγων  : http://youtu.be/-wrrh_SU9vU .-
~ ΠΑΟΚ - Πανιώνιος   3-2, (2-2).-
(19:30, Τούμπα)
Τα  γκολ :2΄ Γιάννου , 8΄ Βίτορ , 9΄πεν. Κολοβός , 30΄Μαντούρο , 72΄πεν. Αθανασιάδης ,
Διαιτητές : Δελφάκης , Αναστόπουλος , Πετρόπουλος ,
Κάρτες: Κολοβός , Τασουλής , Ράτς , Παπαδόπουλος ,Μαντούρο  ,Σκόδρας , κόκκινη  Ιμπαγάσα (2 κίτρινες),
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Α. Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Κίτσιου, Ρατς, Τζανδάρης( Γκολάσα), Κάτσε, Μαντούρο, Περέιρα(Σαββίδης), Σαλπιγγίδης(Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης
Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής(Μασούρας), Παντίδος, Οικονόμου, Ιμπαγάσα, Μπουμάλ, Κολοβός, Αργυρόπουλος(Ρισβάνης) , Σιώπης (Φούντας), Μητρόπουλος, Γιάννου
Στον πάγκο των γηπεδούχων οι: Γιακουμής, Σαββίδης, Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Ποζατζίδης, Γκολάσα
Αναπληρωματικοί για τον Πανιώνιο οι: Γιαννακόπουλος, Πάνος, Μπούζας, Φούντας, Γκέζος, Μασούρας, Ρισβάνης
Βίντεο με γκολ από αγώνα :
~**ΠΑΟΚ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ τα 2 από τα 3  γκολ Α΄ΗΜΙΧΡ 1-2 3/1/2015 17η αγων:
http://youtu.be/DL6uUJcx32I
~**ΠΑΟΚ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Α΄ ΉΜΙΧΡ   2-2  τα  4  γκολ 3/1/2015  17η αγων :
http://youtu.be/GVwOG8TlWhA .-
  ~**ΠΑΟΚ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  στο Α΄ΗΜΙΧ, ισοφ  Μαντούρο  2-2   3/1/2015 :
http://youtu.be/LgN194vEA_0 .-
~** ΠΑΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-2  δηλώσεις  και τα γκόλ 3/1/2015 17η αγων :
http://youtu.be/QXht8-9bPWw .-
~**ΠΑΟΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-2 3ο γκολ πεν Αθανασιάδη  3/1/2015 17η αγων : http://youtu.be/TkFRe1wEr9E .-
  
***  ΚΥΡΙΑΚΗ 4/1/2015
Ολυμπιακός - Πλατανιάς (15:00, «Γεώργιος Καραϊσκάκης»)
Ατρόμητος - Καλλονή (17:15, Δημ. Στάδιο Περιστερίου)

Λεβαδειακός - Εργοτέλης (17:15, Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς)

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός (19:30, Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες»)

ΟΦΗ - Νίκη Βόλου ματαιώθηκε

ΔΕΥΤΕΡΑ 5/1/2015

Ξάνθη - Πανθρακικός (19:30, "SKODA Ξάνθη Arena")

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ
ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

1. ΠΑΟΚ 15 11-1-3 6-1-1 5-0-2 33-17 34
2. Ολυμπιακός 15 10-3-2 6-1-1 4-2-1 35-11 33
3. Παναθηναϊκός 15 9-2-4 6-0-1 3-2-3 24-15 29
4. Αστέρας Τρίπολης 15 8-4-3 4-3-0 4-1-3 25-17 28
5. Βέροια 15 7-4-4 6-1-0 1-3-4 21-20 25
6. Παναιτωλικός 15 6-6-3 4-1-2 2-5-1 19-11 24
. Ξάνθη 15 7-3-5 6-1-0 1-2-5 26-22 24
8. ΠΑΣ Γιάννινα 15 6-5-4 5-2-1 1-3-3 20-15 23
. Ατρόμητος 15 6-5-4 4-3-0 1-2-4 15-13 23
10. Καλλονή 15 5-6-4 4-3-1 1-3-3 11-12 21
11. Κέρκυρα 15 5-3-7 4-1-3 1-2-4 16-20 18
. Πλατανιάς Χανίων 15 5-3-7 3-1-3 2-2-4 12-15 18
13. Πανιώνιος 15 4-3-8 4-2-2 0-1-6 15-20 15
14. Λεβαδειακός 15 3-5-7 1-4-3 2-1-4 15-16 14
. ΟΦΗ 15 4-2-9 3-1-3 1-1-6 9-23 14
16. Πανθρακικός 15 2-6-7 2-5-0 0-1-7 11-24 12
17. Εργοτέλης 15 2-4-9 1-2-5 1-2-4 14-27 10
18. Νίκη Βόλου 15 2-1-12 2-1-4 0-0-8 7-30 7
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Στην πρεμιέρα της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Αήττητη η ΤΣΣΚΑ, νίκες για Ρεάλ, Εφές και Νίζνι, έκπληξη η Άλμπα
1η Αγωνιστική (30/12/2014-02/01/2015)


Ε' Όμιλος
Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ 83-76
Γαλατασαράι-Ζαλγκίρις Κάουνας 78-69
Ερυθρός Αστέρας-Ρεάλ Μαδρίτης 72-79
Άλμπα Βερολίνου-Μπαρτσελόνα 80-70

Στ' Όμιλος
Μάλαγα-Ολυμπιακός 61-69
Αρμάνι Μιλάνο-Νίζνι Νόβγκοροντ 59-79
Φενερμπαχτσέ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 81-84 (74-74κ.α.)
Λαμποράλ Κούτσα-Αναντολού Εφές 67-72

***  ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ -ΡΕΑΛ ΜΑΝΔΡΙΤΗΣ  72-79 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 12-15, 31-34, 45-58, 72-79
Ερυθρός Αστέρας: Ουίλιαμς 3, Ντάνγκουμπιτς, Μίτροβιτς 13, Λάζιτς 8, Μπλάζιτς 6, Κάλινιτς 10, Μαριάνοβιτς 9, Τζένκινς 7, Γιόβιτς 3, Θίρμπες 3
Ρεάλ Μαδρίτης: Ρίβερς 5, Ρούντι Φερνάντεθ 15, Νοτσιόνι 9, Ματσιούλις 3, Ρέγες 13, Σέρχιο Ροντρίγκεθ 12 (7 ασίστ), Αγιόν 4, Κάρολ 2, Γιουλ 5, Μπουρούσης 6, Σλότερ 4

*** ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ  81-84 .- ^
Δεκάλεπτα: 25-28, 42-45, 59-61, 74-74, 81-84.
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 19, Ζήσης 5, Χίκμαν 4, Μπιέλιτσα 10, Ερντέν 2, Μπογκντάνοβιτς 16, Σαβάς 5, Ζόριτς 9, Βέσελι 7, Πρέλτζιτς 4.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 10, Τεόντοσιτς 12, Φριτζόν 5, Τζάκσον 7, Μαρκοϊσβίλι 4, Γουίμς 13, Στρέμπκοφ, Βοροντσέβιτς 10, Κάουν 10, Χάινς 13.

*** ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛ. -ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  80-70 .- ^
Δεκάλεπτα: 16-23, 39-40, 61-48, 80-70.
Άλμπα (Ομπράντοβιτς): Γκίφεϊ, Κινγκ 2, Βάργκας, Μπάνιτς 4, Ρέντινγκ 16, Στογιανόφσκι 4, Ρένφρο 11, Χάμοντς 11, ΜακΛιν 16, Ραντόσεβιτς 16.
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 10, Χεζόνια 5, Χουέρτας 23, Σατοράνσκι, Πλάις, Τόμας 7, Τζάκσον 6, Λάμπε 11, Νάχμπαρ, Τόμιτς 8.

*** ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟΥ -ΝΙΖΝΙ  59-79 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 35-31, 44-59, 59-79
Αρμάνι: Ράγκλαντ 2, Μπρουκς 18 (1), Τζεντίλε 9, Τσερέλα 2, Μέλι 2, Κλέιζα 5 (1), Μίτσαμ, Τζέιμς 8, Χάκετ, Μος 5, Σάμουελς 8
Νίζνι: Μπαμπούριν, Παραχούσκι 18, Ίβλεφ, Αντόνοφ 6, Πατσάτσια, Κβοστόφ 2, Κίνσεϊ 15 (2), Ρότσεστι 19 (3), Τόμπκινς 19 (1), Γκολόβιν

*** ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΣΤΑΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  67-72 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-35, 58-55, 67-72.
Λαμποράλ Κούτσα (Ναβάρο): Άνταμς 8, Τζέιμς 12 (6ρ), Άιβερσον, Κοζέρ 9, Σενγκέλια 7 (7ρ), Ντιόπ, Τίγι, Μπέγκιτς 16 (7ρ), Σαν Εμετέριο 6, Χάνσμπρο, Μπέρτανς 9.
Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Μπαλμπάι 2, Οσμάν 9, Περπέρογλου 15, Σάριτς 9 (8ρ), Ντρέιπερ 6, Κρστιτς 5, Λάσμε 13, Κορκμάζ 3, Τζάνινγκ 8, Ερτέλ, Κιλιτσλί, Μπιέλιτσα 2.

***  ΜΑΛΑΓΓΑ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  61-69 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 12-14, 29-32, 45-48, 61-69
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Νουράν (Τουρκία), Ζάστσουκ (Ουκρανία)
ΜΑΛΑΓΑ (Ζοάν Πλάθα): Βασιλειάδης 3, Τούλσον 5 (1), Τόμας 11, Σουάρεθ 3, Γκρέιντζερ 15, Βάσκεθ 11, Κουζμίνσκας 12 (2), Στέφανσον, Γκριν, Γκολούμποβιτς 1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1), Χάντερ 18, Ντάνσον 1, Σπανούλης 11 (3), Σλούκας 5 (1), Πρίντεζης 8, Μάντζαρης, Καββαδάς, Λαφαγιέτ 9 (2), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 10 (2).

*** Στην Γ΄ εθνική 3ος  όμιλος :
13η Αγωνιστική 11-01-2015 15:00 Πανελευσινιακός- : - Παναργειακός
  11-01-2015 15:00 ΠΑΟ Βάρδας- : - ΑΟ Λουτράκι
  11-01-2015 15:00 Ζακυνθιακός- : - Βύζας Μεγάρων
  11-01-2015 15:00 Αιολικός- : - Παναργειακός
  11-01-2015 15:00 Μανδραϊκός- : - Μαύρη Θύελλα
  11-01-2015 15:00 Αχαϊκή- : - Δόξα Νέας Μανωλάδας
  11-01-2015 15:00 Ερμής Κιβερίου- : - ΑΟ Κύμης


***


***


~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 28/12/2014 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/12/28122014.html ,
~ Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/12/29-2014.html ,
~  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  30  Δεκεμβρίου  2014 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/12/30-2014.html .-
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31 Δεκεμβρίου  2014  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/12/31-2014.html .-
 *** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :
~  Επικαιρότητα και ενημέρωση  01  Ιανουαρίου  2015: http://snsarfara.blogspot.gr/2015/01/01-2015.html ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  01  Ιανουαρίου  2014 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/01-2014.html .-
~  Επικαιρότητα  ενημέρωση  Παρασκευή  02 Ιανουαρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/01/02-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  ενημέρωση Σάββατο  03  Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/03-2015.html .-


***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,        3953   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,    2277    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 282   video.- 
Σύνολον                                                   8512    βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  2722   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258       337  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    741.–  
Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   292 .- 
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,447/414/27  , 19,1  χιλ./258/11 .-
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-
   ~


 
 
style=" margin: 12px auto 6px auto; font-family: Helvetica,Arial,Sans-serif; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 14px; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal; -x-system-font: none; display: block;">    
"
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ" - 2014 on Scribd" href="http://www.scribd.com/doc/253228371"  style="text-decoration: underline;" >"ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ" - 2014

2 σχόλια:

  1. ~ Εκείνος ο οποίος αγαπά , θέλει περισσότερο να ευεργετεί παρά να ευεργετείται . Και θέλει αυτός μεν να αρχίζει τις ευεργεσίες , αλλά να μην γίνεται αντιληπτό ότι αρχίζει να ευεργετεί .- {Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος } .-
    ~ Μην μισήσεις τον αδελφό σου χάρη του οποίου πέθανε ο Χριστός και έγινε αδελφό σου , ενώ ήταν Θεός και Κύριος και μάλιστα χωρίς λόγο .- { Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος } .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που ζουν στην φτώχεια, δεν μπορεί να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι.- John F. Kennedy

    ΑπάντησηΔιαγραφή