ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Ενημέρωση με Ειδήσεις Σαββατο-Κύριακο 18 και 19 Απριλίου 2015

Ενημέρωση με Ειδήσεις Σαββατο-Κύριακο  18  και 19  Απριλίου   2015 :
 

 
*** Στηρίζει Ελλάδα ο Ρέντσι: “Είναι σημαντικό να γίνει σεβαστή η κυβέρνηση της χώρας

Κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάδα, παραχώρησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.
Ο Ματέο Ρέντσι δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ελλάδα, καθώς η οικονομική κατάσταση της χώρας επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη.
«Είμαι ανήσυχος γιατί η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν είναι αυτή του 2011 ή του 2008. Είναι διαφορετικές εποχές και πρέπει να εργαστούμε δυναμικά για να βρεθεί μία συμφωνία και είναι σημαντικό να γίνει σεβαστή η κυβέρνηση της Ελλάδας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία τους πως τελείωσε η εποχή του μονόδρομου της λιτότητας στην Ευρώπη, αλλά επισήμανε πως για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις. «Η Ευρώπη βασισμένη μόνο στη λιτότητα δεν πάει πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

*** Ο Θεοδωράκης φοβάται ατύχημα και προειδοποιεί τον Τσίπρα ότι θα λογοδοτήσει στην Ιστορία               
Χαρακτηρίζει «αστεία σενάρια» τα περί χρηματοδότησης της Ελλάδας από Κινέζους και Ρώσους
Το φόβο ότι θα επιβληθεί έκτακτη φορολογία, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, εκφράζει ο Σταύρος Θεοδωράκης, που προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει ελάχιστο χρόνο ακόμη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, στη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, καλεί τον πρωθυπουργό να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, και να σχηματίσει μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστών από την παρούσα Βουλή, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον κ. Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «έχει ακόμη ελάχιστο χρόνο να εκμεταλλευτεί το προσωπικό του κεφάλαιο στην κοινωνία που είναι ακόμη μεγάλο. Θα πρέπει όμως να αναλογιστεί ότι λογοδοτεί στην ιστορία και όχι στις συνιστώσες».
Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα «στα βράχια» ή σε νέο μνημόνιο, απάντησε: «Ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο. Η χώρα δεν πάει πουθενά. Δεν θέλει να αποφασίσει για τίποτα και κάποιοι το πληρώνουν πολύ ακριβά αυτό. Το ότι φυτοζωεί το Δημόσιο και πληρώνει συντάξεις και μισθούς δεν σημαίνει ότι η οικονομία λειτουργεί. Όλοι είναι σε μια κατάσταση αναμονής. Αυτή είναι η συνταγή για να βυθιστεί η ελληνική κοινωνία».
Τονίζοντας ότι περισσότερο τον φοβίζει το Grexident, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας θέλει την έξοδο από το ευρώ. «Αλλά υπάρχουν υπουργοί που λένε ότι εμείς κάναμε ό,τι ήταν να κάνουμε με την Ευρώπη και πρέπει να κοιτάξουμε εναλλακτικά σενάρια. Δεν έχει η χώρα εναλλακτικά σενάρια εκτός Ευρώπης. Το σενάριο των Ρώσων και Κινέζων χρηματοδοτών είναι αστείο», προσθέτει.
Τέλος, εκφράζει το φόβο ότι το Μάιο θα επανέλθει «η παλιά καλή συνταγή του Σαμαρά και του Βενιζέλου, που θα λέει “άντε να βάλουμε άλλο ένα φόρο, που θα τον ονομάσουμε φόρο ανθρωπιστικής κρίσης” – ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει ωραίους τίτλους- και θα επιβαρύνει αυτούς που ήδη πληρώνουν. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να τα βγάλει πέρα διαφορετικά και θα πάει στο συνηθισμένο υποζύγιο. Υπάρχουν όμως λύσεις. Θα μπορούσαμε, ας πούμε, να βάλουμε ένα φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές. Ούτε αυτό δεν κάνουν».

*** Ο Γλέζος καταγγέλλει την κυβέρνηση για την επέμβαση στην πρυτανεία
Χαρακτηρίζει την επιχείρηση της αστυνομίας " ωμή παραβίαση του ασύλου" και δηλώνει ότι «η Δημοκρατία δεν είναι αλά κάρτ»

Επίθεση στους καθηγητές πανεπιστημίου και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο Μανώλης Γλέζος, για την επέμβαση στο ΕΚΠΑ, ενώ καταλόγισε ευθύνες και στην κυβέρνηση.
Μέσω κειμένου του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την επέμβαση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ως ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Στη συνέχεια αποδίδει ευθύνες στους καθηγητές πανεπιστημίου, που δεν συνομίλησαν με τους καταληψίες για να υπερασπιστούν το άσυλο για το οποίο οι ίδιοι κόπτονται, όπως γράφει, αλλά και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί όλοι αυτοί, που άλλοτε κατήγγελλαν κάθε απόπειρα κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου, σήμερα σιωπούν και ως χτες αδρανούσαν, περιοριζόμενοι στο ρόλο θεατών;», διερωτάται.
Αναλυτικά το κείμενο του Μανώλη Γλέζου:
Η εκκένωση του Πανεπιστημίου Αθηνών από τους συνολικά δεκατέσσερις (14) αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές», υπό των αστυνομικών δυνάμεων, αποτελεί ξεκάθαρα ωμή παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Απορώ πώς, μέσα σε 19 μέρες κατάληψης, δεν βρέθηκε ούτε μια μικρή ομάδα καθηγητών, από αυτούς μάλιστα που υπεραμύνονται του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων, να μπουν στην Πρυτανεία και να συνομιλήσουν με τους καταληψίες, ασκώντας τον αυτονόητο έλεγχο που οφείλουν στο χώρο όπου λειτουργούν και διδάσκουν.
Οι εκπαιδευτικοί ασκούν λειτούργημα, και μάλιστα ιερό, γιατί, πέραν των γνώσεων (οφείλουν να) διδάσκουν ήθος δημοκρατικό, κοινωνική αλληλεγγύη και συμπεριφορά, καθώς και πανανθρώπινες αξίες.
Αντί, λοιπόν, όλοι αυτοί να βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο, όπως όφειλαν, διαγκωνίζονταν στα ΜΜΕ, κάνοντας εκκλήσεις προς την Πολιτεία να εκδιώξει τους καταληψίες.
Αλλά πού απευθύνονταν; Στην αστυνομία και στις δικαστικές αρχές; Μα οι καθηγητές πριν απ’ όλους θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν είναι δουλειά ούτε της αστυνομίας ούτε των δικαστικών αρχών να εμπλέκονται στα των Πανεπιστημίων. Άλλωστε είναι οι ίδιοι που κόπτονται για το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων.
Πώς έχουν, επιτέλους, στο μυαλό τους αυτό το περίφημο Αυτοδιοίκητο;
Θα μπορούσα να μιλήσω και για την ευθύνη των ίδιων των φοιτητών, που επίσης υπερασπίζονται (και καλά κάνουν) το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, αλλά θεωρώ ότι η ευθύνη των καθηγητών τους είναι σαφώς μεγαλύτερη.
Τέλος, υπάρχουν ευθύνες και στην, πολυπληθή πλέον, κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην πω και την κυβέρνηση την ίδια.
Πολλοί οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι ανάμεσά τους. Γιατί όλοι αυτοί, που άλλοτε κατήγγελλαν κάθε απόπειρα κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου, σήμερα σιωπούν και ως χτες αδρανούσαν, περιοριζόμενοι στο ρόλο θεατών;
Οι αρχές της δημοκρατίας δεν μπορούν να είναι «α λα καρτ», ανάλογα με το ποιος κυβερνά. Χρέος μας είναι να υπερασπιστούμε χωρίς ταλαντεύσεις το πανεπιστημιακό άσυλο και να κατανοήσουμε ότι δεν καταλαμβάνεται, δεν ιδιωτικοποιείται και βεβαίως δεν χρησιμοποιείται ως χώρος βίας και τρομοκρατίας από καμιά πλευρά. Και οι μόνοι αρμόδιοι να το υπερασπίζονται είναι οι καθηγητές και οι φοιτητές».

***    Spiegel: Ένεση ρευστότητας 5,5 δις από την Ρωσία, ο Πούτιν πετάει σωσίβιο στην Αθήνα
 Τα χρήματα φέρνει η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου, Turkish Stream, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού περιοδικού
  ~ Λύση από τη Ρωσία, για το ελληνικό πρόβλημα ρευστότητας, φέρνει συμφωνία για τον αγωγό Turkish Stream, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel.
Πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού κάνουν λόγο για συμφωνία που θα υπογραφεί τα επόμενα 24ωρα, ίσως και την ερχόμενη Τρίτη, ανάμεσα στη Μόσχα και την Αθήνα, προκειμένου ο αγωγός Turkish Stream να μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Αμέσως θα εκταμιευθεί προκαταβολή που μπορεί να φέρει στα ελληνικά κρατικά ταμεία έως και 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel. Μάλιστα, στο άρθρο φιλοξενείται και δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατονομάζεται, αλλά έχει γνώση της διαδικασίας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, η συμφωνία θα αλλάξει ριζικά τις διαπραγματεύσεις.
Το ζήτημα του Turkish Stream συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει το Spiegel. «Τα χρήματα από τη Ρωσία θα είναι προκαταβολή για τα μελλοντικά κέρδη που θα έχει η Ελλάδα από τον αγωγό, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2019», σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
spiegel_8
Ανάλογες πληροφορίες, για συμφωνία με τη Ρωσία, δημοσιεύει και η εφημερίδα «Αγορά» σήμερα.

*** Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει (!) την κυβέρνηση για την επέμβαση στην Πρυτανεία               
Την συγκρίνει με το δόγμα «Νόμος και τάξη» του Σαμαρά και δηλώνει ότι η θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το Πανεπιστημιακό Άσυλο               
Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωσε της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγγέλλει την κυβέρνηση για την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της Πρυτανείας από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ουσιαστικά ένα από τα πιο δυναμικά κομματικά όργανα φτάνει στο σημείο να καταδικάζει την ίδια την κυβέρνηση του, ομολογώντας πόσο δύσκολο είναι για την Κουμουνδούρου να εμπεδώσει ότι από κόμμα καταγγελίας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβερνητική παράταξη.
Η κομματική νεολαία της Κουμουνδούρου αναφέρει: «Θεωρούμε ότι η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής αποτελεί υποχώρηση προς τις πιέσεις και την τρομοϋστερία του συντηρητικού μπλοκ και των καθεστωτικών ΜΜΕ».
Μεταξύ άλλων ζητούν την επαναφορά του ασύλου στα πανεπιστήμια τονίζοντας πως η διαφύλαξή τους είναι υπόθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας και τονίζουν:
«Η σημερινή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ συνιστά καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο οι αγώνες δεκαετιών του φοιτητικού και πανεπιστημιακού κινήματος, καθώς και της Αριστεράς, έχουν κατοχυρώσει και διαφυλάξει. Ως τέτοια είναι από μας καταδικαστέα…»
Η ανακοίνωση προσθέτει: «Επιπλέον, το γεγονός ότι μόλις χθες ψηφίστηκε επί της αρχής (και σήμερα επί των άρθρων) ένα νομοσχέδιο που πραγματοποιεί μια βαθιά τομή σε προοδευτική κατεύθυνση για την ελληνική κοινωνία, δικαιώνει αγώνες χρόνων του κινήματος για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας. Στον αντίποδα, θεωρούμε ότι η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής αποτελεί υποχώρηση προς τις πιέσεις και την τρομοϋστερία του συντηρητικού μπλοκ και των καθεστωτικών ΜΜΕ που με τέτοιες κινήσεις βλέπουν το δικό τους αυταρχισμό να δικαιώνεται…»
Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν: «Σε ότι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή, για την επαναφορά, υπεράσπιση και διεύρυνση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η διαφύλαξή του, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, παραμένει για μας υπόθεση του φοιτητικού κινήματος και της Πανεπιστημιακής κοινότητας, ακόμα και ενάντια σε κινήσεις που αντικειμενικά το υπονομεύουν. Η ανασυγκρότηση με μαζικούς κι αγωνιστικούς όρους του φοιτητικού κινήματος και της ακαδημαϊκή κοινότητας, με στόχο την ενδυνάμωση και υπεράσπιση του ασύλου είναι πιο επιτακτική από ποτέ…»
Μάλιστα δεν διστάζουν να συγκρίνουν την σημερινή κίνηση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης σε ανάλογες περιπτώσεις, σημειώνοντας: «… Η διαφύλαξη του ασύλου, ωστόσο, δεν μπορεί να αφορά τις δυνάμεις καταστολής. Το δόγμα «Νόμος και Τάξη», της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 25ης Γενάρη κι έτσι πρέπει να παραμείνει»

*** Πλέον θα λέμε μπράβο και για τα αυτονόητα! (φωτογραφία)
       
Εντυπωσιάστηκα, όταν χθες το πρωί είδα το πεζοδρόμιο της Αριστοδήμου, στο ύψος του Ταχυδρομείου, χωρίς αυτοκίνητα.
Σε αυτή την πόλη, δυστυχώς, έχουμε φθάσει στο σημείο να λέμε μπράβο σε κάποιον που κάνει το αυτονόητο, δηλαδή δεν παρκάρει πάνω σε πεζοδρόμιο.
Κι επειδή πολλοί θα πουν ότι δεν υπάρχει αλλού χώρος, όπως κι άλλες βιαστικές δικαιολογίες, να ενημερώσω ότι, κάνοντας μερικά μέτρα πιο κάτω, βρήκα να παρκάρω στο ύψος του Εργατικού Κέντρου.   Π.Μπ.  

***   Πλήθος πιστών για την Παναγία Ελεήστρια στην Κορώνη
      
 
Την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Ελεήστρια, τίμησε η Κορώνη και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από ιερείς της περιοχής.
Πλήθος πιστών συνέρρευσε στο Ιερό Προσκύνημα για να προσκυνήσει τη θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας. Να σημειωθεί ότι τα ιερά γλυπτά της Εικόνας βρέθηκαν με θαυμαστό τρόπο το έτος 1897.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε οφφίκια σε τρεις ιερείς, οι οποίοι εφημερεύουν στην Κορώνη. Συγκεκριμένα, απένειμε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη στον ιερομόναχο Σεβαστιανό Βογιατζή, το οφφίκιο του πρωτοσβυτέρου στον οικονόμο Παναγιώτη Τσιριγώτη και το οφφίκιο του οικονόμου στον ιερέα Ηλία Αργυρόπουλο.
Στη συνέχεια, έγινε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους δρόμους της γραφικής κωμόπολης. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Κατά την Περιφορά, την Εικόνα έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.
Στον εορτασμό παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δ. Καφαντάρης, η αντιδήμαρχος Κορώνης Πελαγία Λευτάκη, ο τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τέως βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

***  Η… Εκάβη του Αιγαίου πελάγους
   Ακόμα ένα καραβάνι μεταναστών και προσφύγων – διαβάζω στις εφημερίδες- από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έφτασε στον Πειραιά. Δεν πρόσεξα από πού έρχονται, δε γνωρίζω πού θα πάνε. Εκείνο που βλέπω στις φωτογραφίες είναι σκιές ανθρώπων και υποπτεύομαι πληγές. Τα πρόσωπα ταλαιπωρημένα, λιώνουν στο χαρτί της εφημερίδας. Περιγράμματα. Ώσπου η ματιά μου πέφτει σε μια σύγχρονη Εκάβη που περιμένει στο λιμάνι.
Μεσόκοπη, μάτια αμυγδαλωτά, βλέμμα που αφοπλίζει το φακό, χέρια σταυρωμένα στο  πηγούνι, πρόσωπο καθαρό, ζωή μετέωρη. Μια στωικότητα που με ξαφνιάζει. Σκέπτομαι. Πώς μπορεί; Πώς αντέχει τόση νηφαλιότητα; Τη βλέπω και διακρίνω ότι δεν έχει εκείνη τη φτωχική και φοβισμένη, ή αν προτιμάτε, την παρακλητική έκφραση. Περίεργες σκέψεις πηγαινοέρχονται στο μυαλό μου. Μπορεί να φταίνε τα γεγονότα. Μπορεί ή άνοιξη, ίσως και τα φεγγάρια, ίσως η ντροπή.
Προς στιγμήν, σκέφτηκα τη δυνατότητα αν μπορούσα να της στείλω κάποιο μήνυμα. Κάτι σαν «σε νιώθω». Μου φάνηκε παράταιρο. Μπορεί και ψεύτικο. Ποια συναισθήματα, άραγε, εκλήθη από τη «μοίρα» να διαχειριστεί; Ποια ζωή να πεθυμήσει; Πόσα ερωτηματικά να κατάπιε; Κανονικά δε θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί.
Η γυναίκα, χωρίς όνομα, αλλά μ’ ένα πρόσωπο που καίει. Χωρίς θλίψη. Η Εκάβη σ’ ένα καράβι. Δε θα μάθω τίποτα για τα λιμάνια της. Αντίθετα. Έμαθα ξανά για το Δουβλίνο ΙΙ, τους νόμους και τους αστυνόμους, τους Ευρωπαίους τροχονόμους. Έμαθα για την πολιτική ασύλου, για το σύστημα διαφύλαξης των συνόρων, της θάλασσας και την πίστη στις αξίες των δυτικών κοινωνιών.
Εκείνη η Εκάβη, όμως, παραμένει στο καράβι. Δε θα μάθω ποτέ για τα λιμάνια της. Εδώ δε μάθαμε τόσους αιώνες από τον Ευριπίδη, τον ποιητή των παθών. Αλήθεια, ποιος ακούει τους ποιητές, ποιος ακούει τις Τρωάδες για τον παραλογισμό του πολέμου; Η δημοκρατία του «ένοπλου ανθρωπισμού» της Δύσης είναι μια καρικατούρα και τα δικτατορικά καθεστώτα έδωσαν τη θέση τους στο χάος.
Κι αν δεν καταλαβαίνετε από την Εκάβη, ακούστε το λαϊκό ποιητή Κώστα Βίρβο να τραγουδάει με τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη το «Διαβατήριο». Ένας στίχος του λέει: «όταν ζεις χωρίς ελπίδα, όπου γης είναι πατρίδα…».  του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Για όσους αρνούνται να καταλάβουν
      Επειδή, μάλλον, κάποιοι αρνούνται να κατανοήσουν τι σημαίνει κουλτούρα εκρηκτικών, όπως κατάλαβα από τηλεφωνήματα που δέχτηκα, να ζητήσω συγγνώμη για τη φωτογραφία με το ακρωτηριασμένο δάχτυλο από εφετινό περιστατικό, μπας και πάρουν χαμπάρι τι σημαίνει να παίζεις με τη φωτιά.
Ο ακρωτηριασμός δεν έγινε στο σαϊτοπόλεμο, αλλά υπάρχουν φωτογραφίες που απεικονίζουν παιδιά τα οποία τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και εφέτος, με την ανοχή των γονιών τους, ρίχνουν σαΐτες μπαίνοντας σ’ αυτή τη νοοτροπία. Άκουσα και τον όρο παιδικές σαΐτες, που δε χωρά στο κεφάλι μου. Αυτές δεν ακρωτηριάζουν, άραγε, δε σκοτώνουν; Είναι κάτι σαν νεροπίστολα;
Θα το ξαναπώ. Δεν είμαι κατά του εθίμου, αλλά η συμμετοχή σ’ αυτό πρέπει να γίνεται από ενήλικες. Επιπλέον, ερωτώ ευθέως την Αστυνομία: Γιατί δεν παρίσταται στην εκδήλωση;
Απαντώ ο ίδιος, γιατί η ερώτηση είναι ρητορική. Αν παραστεί, πρέπει να τους συλλάβει άπαντες, γιατί είναι παράνομη και γίνεται με τη χρηματοδότηση-ανοχή του Δήμου, χωρίς κανόνες ασφαλείας και τη δική της παρουσία, σε χώρους πια που δεν παρέχουν καμιά ασφάλεια και εγκυμονούν μεγαλύτερους κινδύνους για τους θεατές.
Εν κατακλείδι, θα το ξαναπώ: Δεν μπερδεύω το σαϊτοπόλεμο με τα υπόλοιπα περιστατικά από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που ήταν θανατηφόρα και ακρωτηρίασαν τρεις συνανθρώπους μας. Για κουλτούρα μιλάω... Ο νοών νοείτω...  του Δημήτρη Γιατράκου

Ο νομπελίστας αποχώρησε από το Μαξίμου χωρίς να γίνουν δηλώσεις
    Μιάμιση ώρα πίσω από κλειστές πόρτες Τσίπρας και ΚρούγκμανΟλοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον οικονομολόγο, κάτοχο βραβείου Νόμπελ, Πολ Κρούγκμαν, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, ενώ δεν ακολούθησαν δηλώσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο νομπελίστας οικονομολόγος συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί και με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Πριν τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο κ. Κρούγκμαν έδωσε το στίγμα των θέσεων του, δηλώνοντας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την ανάγκη να τερματιστεί η πολιτική αυστηρής λιτότητας στην Ελλάδα .
Ο κ. Κρούγκμαν υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει τις κόκκινες γραμμές που αφορούν τον τερματισμό της αυστηρής λιτότητας, όπως νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, επισημαίνοντας ότι η χώρα έκανε πολύ μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας με πολύ μεγάλες θυσίες. Η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος θα πρέπει πλέον να επιτευχθεί, χωρίς νέα δημοσιονομική προσαρμογή, πρόσθεσε, αλλά μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Αναφερόμενος ειδικότερα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως η πάταξη της φοροδιαφυγής κ.λπ. ο νομπελίστας οικονομολόγος τόνισε ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται πάντα άμεσα αποτελέσματα και ότι σημασία έχει η εφαρμογή τους. Η ελληνική οικονομία έχει παρουσιάσει πρόοδο, αλλά η πολιτική αυστηρής λιτότητας δεν έχει αναδείξει την πρόοδο αυτή, είπε.
Για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε μεταξύ άλλων ότι και οι δανειστές της Ελλάδας αναζητούν κάποιες υποχωρήσεις από τη χώρα μας, ώστε να προχωρήσουν στην συμφωνία.
Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι μπορεί οι επενδύσεις στην Ελλάδα σήμερα να έχουν υψηλό ρίσκο, αλλά εάν κλείσει η συμφωνία θα έχουν τελικά πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από ό,τι σε άλλες χώρες, που κυμαίνονται σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα.
Στη χθεσινοβραδινή του ομιλία ο κ. Κρούγκμαν προέτρεψε την Ελλάδα να δεχθεί έναν έντιμο συμβιβασμό αντί μιας έντιμης εξόδου από το ευρώ, επισημαίνοντας ότι μια έξοδος αυτή τη στιγμή θα ήταν «κόλαση και «θα δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα και στο ευρωσύστημα».
 
***  Παυλόπουλος: Η Ελλάδα είναι προσανατολισμένη στην παραμονή της στο ευρώ
 Κρούγκμαν: Προσυπογράφω κι επικροτώ τη δουλειά σας συνολικά και τις σκληρές προσπάθειες
Παυλόπουλος: Η Ελλάδα είναι προσανατολισμένη στην παραμονή της στο ευρώ Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωπαιϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, κατά την υποδοχή τού νομπελίστα οικονομολόγου Π. Κρούγκμαν, το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Η Ελλάδα είναι προσανατολισμένη στην παραμονή της στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Θα μείνει στην Ευρωζώνη και οι θέσεις και οι απόψεις σας, ιδίως στο τελευταίο σας βιβλίο «Τέλος στην ύφεση τώρα», μας βοηθούν προκειμένου με τους εταίρους μας να τροποποιήσουμε συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος που μας έχει επιβληθεί. Ώστε με τις αλλαγές αυτές να βγούμε επιτέλους στις αγορές και να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας».
Απευθυνόμενος στον διακεκριμένο Αμερικανό οικονομολόγο, και αναφερόμενος στα όσα εκείνος είπε στη διάλεξή του στην Αθήνα, την Παρασκευή, συμπλήρωσε: «Με όσα είπατε και στη διάλεξή σας έχετε βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια την οποία κάνει η Ελλάδα να παραμείνει όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Ευρωζώνη και να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη συμβολή του κ. Κρούγκμαν στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συμβολή που αναγνωρίζεται γενικώς. «Με όλο σας το έργο έχετε καταρρίψει αυτό τον μύθο της λεγόμενης "αναπτυξιακής λιτότητας". Χάρη σε σας κατά μεγάλο μέρος, αποδείχθηκε ότι η πολιτική λιτότητας υπονομεύει την ανάπτυξη και υπονομεύει του θεσμούς. Δυστυχώς, η πολιτική αυτή αυξάνει τις ανισότητες και δεν διασφαλίζει μια βιώσιμη ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και στην ίδια την Ευρωζώνη» παρατήρησε ο κ. Παυλόπουλος.
Από την πλευρά του ο κ. Κρούγκμαν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα ευγενικά του λόγια, όπως είπε.
«Είναι ίσως υπερβολικά. Είμαστε, όμως, σε ένα σημείο καμπής κι εδώ και στην Ευρώπη. Γίνονται κινήσεις προς την κατάλληλη κατεύθυνση και θεωρώ ότι υπάρχει μια ευκαιρία, υπάρχει μια πιθανότητα, να κινηθούμε προς τα μπρος επιτέλους. Κι εγώ, βεβαίως, προσυπογράφω κι επικροτώ τη δουλειά σας συνολικά και τις σκληρές προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα» σημείωσε.

***  Ρωμανιάς: Δεν διαφαίνεται σωτηρία του ΟΑΕΕ
 Ρωμανιάς: Δεν διαφαίνεται σωτηρία του ΟΑΕΕ
«Τα ελλείμματα είναι τεράστια»
Για δυσοίωνο μέλλον του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών έκανε λόγο ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Ρωμανιάς σε εκδήλωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, σημειώνοντας ότι «δεν διαφαίνεται σωτηρία του ΟΑΕΕ. Τα ελλείμματα είναι τεράστια»
Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ταμείο των γιατρών, ο κ. Ρωμανιάς διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις ενσωμάτωσης του ΤΣΑΥ, καθώς ο ΟΑΕΕ δεν φαίνεται να έχει σωτηρία.
«Είμαστε υπέρ των ενοποιήσεων, αλλά υπό όρους. Δεν νοούνται ενοποιήσεις σαν αυτές που έγιναν το 2012 με τα επικουρικά, κατά τις οποίες πλεονασματικά ταμεία ενοποιήθηκαν με ελλειμματικά. Σήμερα, το μεγάλο επικουρικό ταμείο το ΕΤΕΑ δεν μπορεί να πληρώσει συντάξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανιάς, ενώ διεβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν πρόσθετες περικοπές στις συνταξιοδοτικές αποδοχές και αυξήσεις ορίων ηλικίας.
 
***   Η πορεία της Χρυσής Αυγής προς το εδώλιο
  Τα γεγονότα που πυροδότησαν τις εξελίξεις - Η έρευνα των αρχών και η παραπομπή σε δίκη
Η πορεία της Χρυσής Αυγής προς το εδώλιο Η αντίστροφη μέτρηση για να μπει στο στόχαστρο των αρχών η δράση της Χρυσής Αυγής ήταν η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, από το οπλισμένο χέρι του Γιώργου Ρουπακιά.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, στην προσπάθεια των αρχών να εξιχνιάσουν τη δολοφονία, αποκαλύπτοντας – σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας- μια δομημένη οργάνωση, ναζιστικού τύπου με πλούσια εγκληματική δράση.
Οι δεκάδες σκόρπιες δικογραφίες που βρίσκονταν σε γραφεία αστυνομικών τμημάτων και εισαγγελέων που αφορούσαν επιθέσεις με ρατσιστικό υπόβαθρο συγκεντρώθηκαν και «έδειξαν» ως κοινό παρονομαστή τους την Χρυσή Αυγή.
Η πρωτοβουλία ανήκε στον τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ο οποίος σε επιστολή του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ανέφερε πως «η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας». Η εισαγγελική λειτουργός διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η δράση των μελών της Χρυσής Αυγής συνιστά εγκληματική οργάνωση.
Και το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτη ήρθε, άμεσα, για να σημάνει την αρχή ραγδαίων εξελίξεων. Το πόρισμα κάνει λόγο για ενεργή εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987 μέχρι σήμερα με στρατιωτική δομή, ιεραρχία και διακλαδώσεις σε όλη τη χώρα, με τον Νίκο Μιχαλολιάκο αρχηγό στα πρότυπα του "Führerprinzip" και υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος χαρακτηρίζεται ως ο «απόλυτος αρχηγός» ο οποίος οργάνωνε και συντόνιζε μια αυστηρά δομημένη οργάνωση. Στο πόρισμα Βουρλιώτη ως υπαρχηγός αναφέρεται ο Νίκος Παππάς ενώ οι βουλευτές, σύμφωνα με το εισαγγελικό λειτουργό, ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης. Χαμηλότερα στην πυραμίδα της ιεραρχίας ακολουθούν μεσαία στελέχη του κόμματος, οι «πυρηνάρχες». Σύμφωνα με το πόρισμα το
«διευθυντήριο», αποφάσιζε, ο σκληρός πυρήνας μετέφερε τις εντολές στους «πυρηνάρχες» και εκείνοι οργάνωναν τις δράσεις.
Η φιλοσοφία της Χρυσής Αυγής ήταν – σύμφωνα με τον κ. Βουρλιώτη- ότι «όσοι δεν ανήκουν στη λαϊκή κοινότητα της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στη κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, Ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσον επίτευξης των επιδιώξεών τους».
Τον Σεπτέμβριο του 2013, ανοίγει ο κύκλος των συλλήψεων. Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, βουλευτές και πρωτοκλασάτα στελέχη της βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη η οποία βάζει στο μικροσκόπιο της την πολυδαίδαλη υπόθεση.
Η ανάκριση είναι πολύμηνη και σε αυτή εμπλέκεται το σύνολο της τότε κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Πολλοί από τους κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και τα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη παίρνουν το δρόμο για τη φυλακή. Εκατοντάδες μάρτυρες περνούν το κατώφλι του Εφετείου για να ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση. Οι άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων αλλά το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό της οργάνωσης έρχονται να προστεθούν στην ογκοδέστατη δικογραφία. Οι εμπλεκόμενοι μιλούν για στημένες κατηγορίες και πολιτική δίωξη σε βάρος τους αρνούμενοι κατηγορηματικά όσα τους αποδίδονται.
Η ανάκριση ολοκληρώνεται και η 700 σελίδων πρόταση του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου καταγράφει με λεπτομέρειες την έκνομη δράση της «εγκληματικής οργάνωσής Χρυσή Αυγή» επισημαίνοντας ότι ένα πολιτικό κόμμα μπορεί να θεωρηθεί ότι δρα ως εγκληματική οργάνωση όταν χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς και τα στελέχη του για εγκληματικές πράξεις
 Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό η οργάνωση απέκτησε πολιτικό μανδύα με τις εκλογές του 2012 και όπως εκτιμά η Χρυσή Αυγή δρούσε από τη δεκαετία του 80 ωστόσο κλιμακώνει τις ενέργειες της μετά το 2008 όταν επικράτησε η συλλογιστική ότι «πας μη Έλλην βάρβαρος». Όπως αναφέρει στην πρόταση του ο κ. Ντογιάκος «Οι βουλευτές οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις εκλογές του έτους 2012 υπό τη σημαία του πολιτικού κόμματός Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή συνειδητά επιδιώκουν να απαξιώσουν το κοινοβούλιο, τους θεσμούς και τις αρχές του κράτους… Ουδείς εκ των βουλευτών του ως άνω πολιτικού κόμματος είναι σε θέση να ισχυριστεί ευπροσώπως και με πειστικότητα ότι ήταν ανυποψίαστος για τις εγκληματικές πράξεις οι οποίες εξακολουθητικά και επί μακρό χρονικό διάστημα διαπράττονταν εξ ονόματος και για λογαριασμό του κόμματος στο οποίο ανήκει, σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων και σε βάρος αλλοδαπών».
Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο Εφετών υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση «έδειξε» το δρόμο για το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε συνολικά 69 κατηγορούμενους , μεταξύ των οποίων σύσσωμη η προηγούμενη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα αδικήματα.
Στο παραπεμπτικό βούλευμα, το οποίο αριθμεί 1109 σελίδες, αναφέρονται οι δέκα σημαντικότερες υποθέσεις που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία, ανάμεσα στις οποίες κυριαρχούν οι φόνοι του Παύλου Φύσσα και του αλλοδαπού μετανάστη Λουκμάν Σάχζατ.
Ωστόσο, δεν υπάρχει ομοφωνία των δικαστών καθώς στο βούλευμα καταγράφεται η μειοψηφία του εισηγητή της υπόθεσης Νίκου Σαλάτα , ο οποίος είχε την άποψη ότι δεν στοιχειοθετείται η κακουργηματική κατηγορία της εγκληματικής διεύθυνσης γιατί εκλείπει ο πορισμός οικονομικού οφέλους, που είναι απαραίτητο στοιχείο της ειδικής υπόστασης του αδικήματος με βάση τη σύμβαση του Παλέρμο. Στο σκεπτικό του, ο δικαστικός λειτουργός επισημαίνει ότι επειδή δεν υπάρχει δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορεί να υπάρξει ούτε επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας σε συμμορία. Σύμφωνα με τον κ. Σαλάτα οι κατηγορούμενοι δεν έπρεπε να παραπεμφθούν ούτε για το το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής .
Η διαφωνία του Νίκου Σαλάτα είναι το πρώτο ρήγμα που παρατηρείται και καταγράφεται κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δικαστικής έρευνας και όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι η άποψη του δικαστικού λειτουργού θα αποτελέσει «σημαία» των κατηγορουμένων και των υπερασπιστών τους στο ακροατήριο στην προσπάθεια τους να αποδομήσουν τις σε βάρος τους βαρύτατες κατηγορίες.
Η πλειονότητα των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Μιχαλολιάκος, βρίσκονται πλέον εκτός φυλακής, καθώς τα 18μηνα της προσωρινής τους κράτησης έληξαν.
Η δίκη ξεκινά στις 20 Απριλίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, μέσα σε έντονες αντιρρήσεις και αντιδράσεις που κάνουν λόγο για ακατάλληλο χώρο ο οποίος δεν εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της διαδικασίας. 

***   REAL NEWS : Δώδεκα γιατροί στο πάρτι της μίζας!     Η Real News δημοσιεύει τα ονόματα των ορθοπεδικών που μοιράστηκαν τα 5,5 εκατ. της DePuy
Σκάνδαλο μεγέθους Siemens χαρακτηρίζουν την υπόθεση DePuy οι γνωρίζοντες τα στοιχειά. Ένα σκάνδαλο που, μέσω αποκαλύψεων στη Μ. Βρετανία, έφτασε στην Ελλάδα και «ακουμπά» 12 γιατρούς μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, οι οποίοι φέρονται να δωροδοκήθηκαν ώστε να προωθήσουν προϊόντα της εταιρείας, παίρνοντας και τις ανάλογες μίζες και, φυσικά, υπερτιμολογώντας την τελική τιμή των υλικών.
Πρόκειται για ορθοπεδικά υλικά, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούν σε μεταμοσχεύσεις ή επεμβάσεις για την αποκατάσταση τραυματισμών σε πόδια ή χέρια.
~*  Τα ονόματα που δημοσιεύει η εφημερίδα Real News είναι τα εξής:
Αναστάσιος Χριστοδούλου
Σταύρος Τσιφετάκης
Αλέξανδρος Τουλιάτος
Ιωάννης Πουρνάρας
Νικόλαος Ευσταθόπουλος
Λεωνίδας Συρμάλης
Ευάγγελος Πλατιάς
Γεώργιος Παπαχρήστου
Γεώργιος Μπάμπης
Παναγιώτης Σουκάκος

Παναγιώτης Κοροβέσης
Ιωάννης Χριστοφορίδης
Σημείωμα Ναυαρχίδας : Συγχαρητήρια στους 2 Πανεπιστημιακούς "δασκάλους" που υπηρέτησαν και υπερετούν στο Αττικό.
για το πλήρες δημοσίευμα κλικ
εδώ
ναυαρχιδα

 *** Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα          
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 19/4/2015 προβλέπεται αρχικά αίθριος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες απογευματινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-85%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και προς τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μεγαλύτερες ποσότητες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία θολούρας στην ατμόσφαιρα, ενώ ότι ενδεχομένως πέσει θα είναι λασποψιχάλες.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Τα σκουπίδια του Πύργου έγιναν ταινία (βίντεο)
      
Αυτό που καταρρακώνει την καθημερινή ζωή των κατοίκων της που διαβιούν κάπου ανάμεσα σε όγκους από συσσωρευμένα απορρίμματα, περιχαρακωμένοι σε μία πόλη που έχει πια μετατραπεί σε απέραντη χωματερή...
Η αφόρητα προβληματική κατάσταση που χρονίζει στον Πύργο και όχι μόνο, ήταν η αφορμή για να γυριστεί η σουρεαλιστική, ρομαντική σάτιρα με φόντο τα σκουπίδια «Μια ευχή». Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους που γνωρίζονται, ερωτεύονται και μοιράζονται τα συναισθήματά τους πάνω σε ...λόφους απορριμμάτων!
Μια ομάδα από ανθρώπους, με σκηνοθέτη τον Χαράλαμπο Κοντοπανάγο από την Αμαλιάδα, ο οποίος έχει τιμηθεί με το βραβείο κοινού στο Greek Film Festival του Λονδίνου, αποδεικνύουν ότι το δημιουργικό πνεύμα παραμένει άσβεστο ακόμα κι αν κατοικεί ανάμεσα σε όγκους σκουπιδιών, ακόμα κι αν θάβεται στα γρανάζια της ανεργίας, χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό, σχεδόν με το τίποτα.  Δείτε το «Μια ευχή»   Video  : https://youtu.be/Pqt6avG-ByY

*** Φωτογραφική έκθεση για «Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897»
      
Φωτογραφική έκθεση με θέμα «Ο Ελληνοτουρκικός Πόλεμος του 1897» θα φιλοξενηθεί από σήμερα έως τις 30 Ιουνίου στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας.
Ώρες Λειτουργίας Μουσείου: Τρίτη 9.00-14.00, Τετάρτη 9.00-14.00 & 18.00-20.00, Πέμπτη-Σάββατο 9.00-14.00, Κυριακή 11.00-14.00.
Διεύθυνση Μουσείου: Μητροπολίτου Μελετίου 10.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27210-21219.

*** Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και γαστρονομίας
      
Στις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα, καθώς και στη φωτογραφική έκθεση ανάδειξης παραδοσιακών επαγγελμάτων που διοργανώνουν, στο πλαίσιο της Πράξης «Στήριξη – Κατάρτιση – Απασχόληση Ανέργων στον τομέα της Γεωργίας στη Μεσσηνία» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», καλούν η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Agromessinia, το ΤΕΙ Πελοποννήσου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας την Κυριακή, 19 Απριλίου.
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, στον εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχείου Elite.

*** Στο Δήμο Μεσσήνης το κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου
      
Οριστικά στην ιδιοκτησία του Δήμου Μεσσήνης περιήλθε το κτήριο όπου στεγαζόταν το πρώην Ειρηνοδικείο Μεσσήνης, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από το Δήμο Μεσσήνης.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι γνωστοποιήθηκε, με έγγραφο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που στάλθηκε χθες, πως «η προσφορά του Δήμου Μεσσήνης για το κτήριο όπου στεγαζόταν το πρώην Ειρηνοδικείο Μεσσήνης, κατακυρώθηκε ως η μέγιστη οικονομική προσφορά. Κατόπιν τούτου και έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας, το ως άνω κτίριο θα περιέλθει οριστικά στην ιδιοκτησία του Δήμου».
Το κτήριο έχει κατασκευαστεί από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ). Έχει συνολική επιφάνεια 520 τ.μ. και αποτελείται από δύο ορόφους (υπόγειο και ισόγειο), επιφανείας 260 τετραγωνικών μέτρων περίπου έκαστος. Στην ανατολική και στη νότια πλευρά του οικοπέδου υπάρχουν ακάλυπτοι χώροι, περιφραγμένοι με κάγκελα και πόρτες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πάρκινγκ αυτοκινήτων. Επίσης, στη νότια πλευρά υπάρχει ράμπα για πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το ακίνητο πλειοδοτήθηκε προς 230.000 ευρώ. 

*** Νέος σεισμός αυτή τη φορά στη Λακωνία
     
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 19.46 στη Λακωνία.
Σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 18 χιλιόμετρα ανατολικά από τη Νεάπολη και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

*** 2η συνάντηση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ με τα Εταιρικά του Μέλη στην COSTA NAVARINO (φωτογραφίες)
       
  
 
Στην Costa Navarino σήμερα μέλη του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ πραγματοποίησαν συνάντηση- ζήτηση με εταιρικά μέλη στην COSTA NAVARINO
Η συζήτηση είχε τρεις άξονες :
. Πως με κοινές πρωτοβουλίες μεταδίδουμε το μήνυμα της προστασίας και της ανάδειξης των μνημείων μας;
. Με ποιο τρόπο είναι δυνατή η συμμετοχή των παραγωγικών δυνάμεων σε μείζονα αρχαιολογικά προγράμματα ;
. Πως θα επεξεργαστούμε και θα διατυπώσουμε προτάσεις για “Συνάντηση” των μνημείων με την καθημερινότητα μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας ;
 
***  Ένας «Αστακός» κυνηγά το Χρυσό Φοίνικα
     
Ο «Αστακός» είναι το τρίτο φιλμ που Λάνθιμος και Φιλίππου υπογράφουν μαζί (μετά τον «Κυνόδοντα» και τις «Αλπεις»).
Σηματοδοτεί επίσης, το τέταρτο στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη που φέρει μόνο τη δική του υπογραφή (πρώτη είναι η «Κινέττα» ενώ έχει συνυπογράψει με τον Λάκη Λαζόπουλο την κωμωδία «Ο καλύτερός μου φίλος»).
Γυρισμένο στην Ιρλανδία αποτελεί συμπαραγωγή Ιρλανδίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ολλανδίας με την υποστήριξη του Eurimages.
Από την πλευρά της Ελλάδας συμμετέχει η Faliro House του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.  
 
*** ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σπήλαιο Λιμνών Κλειτορίας Ν. Αχαϊας 19-04-2015 : Βίντεο :   ~** 1 Σπήλαιο λιμνών 19/04/2015: http://youtu.be/BPXGLxWU2W4 ,
~**2  Σπήλαιο λιμνών 19/04/2015: http://youtu.be/4luWOtaGeA4 ,
~**3  Σπήλαιο λιμνών  19/04/2015: : http://youtu.be/wKqmiTZ-4vQ ,
~**4  Σπήλαιο  λιμνών 19/04/2015: http://youtu.be/T6pUPnMseHo ,
~**5 Σπήλαιο λιμνών  19/04/2015: http://youtu.be/I990NL1yIak ,
~**6 Σπήλαιο λιμνών  19/04/2015 : http://youtu.be/iBIfEKTOwJc  ,  
~** 7 Αφήγηση Σπήλαιο λιμνών –Καστριών 19/04/2015: http://youtu.be/v84oAkmgkKM ,
~**8 Σπήλαια λιμνών-Καστριών 19/04/2015: http://youtu.be/dZDidkyEWQM ,
~**9  Καλάβρυτα Σ.Σ. 19/04/2015: http://youtu.be/V176gMHp_PE ,
~**10  Σπήλαιο λιμνών  19/04/2015: http://youtu.be/i03z4fRaTPw ,
~** 11 Αφήγηση οδοντωτός σιδηρόδρομος Καλάβρυτα- Διακοφτό  19/04/2015: http://youtu.be/WG4QzAHE_ig ,
*** Αθλητικές Ειδήσεις Σ/Κ   :

*** Η Φίλιου έκλεψε την παράσταση στην πρεμιέρα του 23ου Διεθνές Μητινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής στην Καλαμάτα
     
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΕΝΤΑ 4:20-8:15 Μ.Μ.  
 
 
Λίγο φτωχικό σε αριθμό συμμετοχών και αγωνιστικό επίπεδο, με «χλιαρή» προσέλευση του κόσμου κατά την πρώτη μέρα, όμως το ίδιο ζεστό -όπως παραδέχονται οι φιλοξενούμενοι, από οκτώ χώρες φέτος- και πάντα μαγευτικό αγωνιστικά για το «μέσο φίλαθλο» που δεν έχει τις απαιτήσεις των κριτών… Ο λόγος για το Διεθνές Μίτινγκ Ρυθμικής Αγωνιστικής της Τέντας, η αυλαία του οποίου άνοιξε χθες το απόγευμα και παραμένει ζωντανό 23 χρόνια τώρα, χάρις στις προσπάθειες του επιτελείου του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας, που κρατά τη σημαία του αθλήματος ψηλά, όχι μόνο σε πανελλήνιο, αλλά και διεθνές επίπεδο και σίγουρα θα μπορούσε πολλά περισσότερα με μεγαλύτερη στήριξη...
Πρωταγωνίστρια της πρεμιέρας ήταν η Βαρβάρα Φίλιου, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κερδίζει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στα δύο αγωνίσματα που διεξήχθησαν χθες στο ατομικό, στη μπάλα και στο στεφάνι. Το θερμό χειροκρότημα του κοινού κέρδισαν όμως και τα κορίτσια της εθνικής μας ομάδας του ανσάμπλ που παρουσίασε το πρόγραμμά τους στις 5 κορδέλες.
Ξεχωριστή επιτυχία για το ΦΟΚ αποτέλεσε η 2η θέση που κέρδισε η Μυρτώ Αθανασουλάκη στο σχοινάκι των νεανίδων, ενώ ήταν 6η στο στεφάνι. Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε η Ζωή Πουλοπούλου, με τις δυό τους να ετοιμάζονται όχι μόνο για τη σημερινή δεύτερη μέρα, αλλά και για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα.
-Μετά τους αγώνες των νεανίδων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή έναρξης, με την παρέλαση των σημαιών των χωρών και των διοργανωτών, την έπαρση της Γαλανόλευκης από την Βαρβάρα Φίλιου και σύντομους χαιρετισμούς από την εκπρόσωπο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Μαρία Παπαδοπούλου, την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ελένη Αλειφέρη και τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Νίκο Μπασακίδη.
Τέλος, το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα εμπλουτίζουν με ξεχωριστή χάρη και σκέρτσο οι μικρές αθλήτριες του ΦΟΚ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ΗΣ ΜΕΡΑΣ
ΑΝΣΑΜΠΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
1.Ρωσία 16,000
(Anastasia Alekseeva, Daria Kolobova, Daria Mishina, Arina Nikishova, Arina Pravotorova, Alexandra Vinyukova).
2. Ελλάδα 14,500
(Ελένη Δόικα, Σταυρούλα Σαμαρά, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ερατώ Θεοπίστου, Ραφαέλα Νικολούζου).
3. Μαλαισία 12,200
Thung Chan Mei, Jia Thew Yue, Nong Chai Xin, Lu Yap Sin, Ling Yap Qian, Yng Loo Shiow)
ΑΝΣΑΜΠΛ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
5 μπάλες
Νορβηγία 14,100
(Fredrikke Tynning Bergestuen, Ane Solbakken Melleby, Hanna Svelanderm, Helena Eir Gimse, Anniken Hayeraas).
ΑΤΟΜΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Μπάλα
1.Βαρβάρα Φίλιου (Ελλάδα) 17,350
2. Kathrerine Uchida (Καναδάς) 15,100
3. Koi Sie Yan (Μαλαισία) 14,300
Στεφάνι
1.Βαρβάρα Φίλιου (Ελλάδα) 17,550
2. Emilie Hvidsten Swensen (Νορβηγία) 14,450
3. Karoline Wennberg (Νορβηγία) 14,300
ΑΤΟΜΙΚΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Στεφάνι
1. Ekaterina Cozma (Καναδάς) 12,850
2. Izzah Azman (Μαλαισία) 12,600
3. Katherine Savchenko (Καναδάς) 12,350
6. Μυρτώ Αθανασουλάκη (Ελλάδα-ΦΟΚ) 11,400
9. Ζωή Πουλοπούλου (Ελλάδα-ΦΟΚ) 11,150
Σχοινάκι
1.Ιzzah Azman (Μαλαισία) 12,900
2. Μυρτώ Αθανασουλάκη (Ελλάδα-ΦΟΚ) 12.800
3. Ekaterina Cozma (Καναδάς) 12,650
8. Ζωή Πουλοπούλου (Ελλάδα-ΦΟΚ) 11,100
Της Χριστίνας Ελευθεράκη

*** Σούπερ Λίγκα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  :
Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής
Πώς διαμορφώνεται ο... χάρτης της Super League
Νίκη Βόλου-Πλατανιάς (0-3 α.α.)
ΟΦΗ-Πανιώνιος (0-3 α.α.)

Σάββατο 18 Απριλίου   2015  :
~ Παναιτωλικός-Καλλονή   2-0  , (1-0) .- ^
Τα  γκολ : 16 ΄   ,  93΄ αυτογκόλ
Διαιτητές: Δελφάκης Ιωάννης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)
4ος: Σπάθας (Πειραιά)
Video από τον αγώνα 1ο γκολ :
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΚΑΛΟΝΗ 1ο  Ημίχρον. 1-0  γκολ 31η  αγων  18/04/205: http://youtu.be/IGkHuInruwM ,
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΚΑΛΟΝΗ 1ο  Ημίχρον. 1-0  γκολ 31η  αγων  18/04/205: http://youtu.be/IGkHuInruwM ,
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΚΑΛΟΝΗ 2-0 δηλώσεις γκολ 31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/2PC60Hk9rTE ,
Παναιτωλικός- ΑΕΛ Καλονή  2-0  2ο αυτογκόλ 31η  αγων  18/04 2015:
,http://youtu.be/KxOc3-Aqo5I ,
 
 ~ Skoda Ξάνθη-Εργοτέλης  0-1 , (0-0) .-^
Τα γκολ  :
Διαιτητές: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)                                   Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)                                4ος: Αρμπάκιολης (Καβάλας)
  Βίντεο από αγώνα και γκολ :                                                                   ΞΑΝΘΗ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-1 γκολ πεν  31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/tyPkqne5qFA ,
Ξάνθη- Εργοτέλης 0-1  δηλώσεις γκολ 31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/Oe39Jn333oY ,
 

~ Κέρκυρα-ΠΑΟΚ    0-1  , (0-0).- ^ 
Τα γκολ :   Κάτσε .                                                          
Διαιτητές: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)                                                                      
Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Μπαλτάς (Αχαΐας)
4ος: Καμπαξής (Ευβοίας)
Video από τον αγώνα  :
 ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ Α΄ΗΜΙΧΡ  0-0  31η  αγων   18/04/2015:
http://youtu.be/03OiGUHq0VI ,

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ 0-1 γκολ φάουλ Κάτσε 31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/h9dV3Nu5KLg ,

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-1  δηλώσεις γκολ 31η αγων  18/04/2015: http://youtu.be/Ml90PrFIbYk ,

 

~* Κυριακή 19 Απριλίου  2015 :   

~ Πανθρακικός-Παναθηναϊκός   2-1  .- Σφαγιαστική διαιτησία Γ. Κύζα  με αλλοίωση αποτελέσματος ! ΝΤΡΟΠΗ !
Διαιτητές: Κύζας Γεώργιος (Δράμας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Χαρίσης (Γρεβενών)
4ος: Παππάς (Αθηνών)
Βίντεο από αγώνα με τα γκολ :
~ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΠΑΟ  2-1  19/04/2015: http://youtu.be/Ij0Mlz_n3Rc ,
~ Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα    1-1 .- ^ 
Διαιτητές: Ιωαννίδης Κωνσταντίνος (Αργολίδας) 
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Βερρής (Λέσβου) 
4ος: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βιντεο  με γκολ από αγώνα :
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-1  19/04/2015: http://youtu.be/zmTbvSXYpYA  ,
~ Ολυμπιακός-Λεβαδειακός   4-0  .- ^ Κακή διαιτησία Μ . Λαμπρόπουλου με αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος Λεβαδειακού ! ΝΤΡΟΠΗ !
Διαιτητές: Λαμπρόπουλος Μάριος (Ηλείας)
Βοηθοί: Σταθόπουλος (Ηλείας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
4ος: Τριτσώνης (Αθηνών)
Video από τον αγώνα και τα γκολ  :
~ ΟΣΦΠ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-0 19/04/2015: http://youtu.be/V_20OOViTus,
Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 :

~ Βέροια-Αστέρας Τρίπολης (19:30, Novasports 1)
Διαιτητές: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Τάτσης (Ηπείρου)
4ος: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Η επόμενη (32η) αγωνιστική  :

Καλλονή-ΟΦΗ
Νίκη Βόλου-Βέροια

Σάββατο 25 Απριλίου  2015 :

Λεβαδειακός-Ατρόμητος (17:15)
 
Παναθηναϊκός-Skoda Ξάνθη (19:30)

Κυριακή 26 Απριλίου  2015 :  

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00)
Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός (17:15)
Πλατανιάς-Παναιτωλικός (17:15)
Πανιώνιος-Ολυμπιακός (19:30)

Δευτέρα 27 Απριλίου

Εργοτέλης-Κέρκυρα (19:30)

*** *** Τοπικό  ποδόσφαιρο ΕΠΣΜεσσηνίας  30η αγωνιστική :
Σάββατο 18/04/2015 :
Α.Σ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου  1-1 .-^
Τέλος Άγρας -Α.Ο. ΑΣΠΡΌΧΩΜΑ  3-0 .- ^
ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας - Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ  4-2 .- ^
Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -ΠΑΜΙΣΟΣ Μεσσήνης  3-2 .- ^
Κυριακή  19 /04/2015 :
ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά   4-4 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ. -ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών   0-1 .- ^
Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ -ΑΣΤΕΡΑΣ Αρφαρών   1-2 .- ^
Α.Ο.ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλαμάτας   1-1 .- ^

***  Γ΄ Εθνική  3ος  Όμιλος  , Κυριακή 19-04-2015 , 26η  αγωνιστική  :
ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ -ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ   0-3 α.α.  .-^
ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ -ΑΙΟΛΙΚΟΣ   3-0  .- ^
ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΕΡΜΗΣ ΚΙΕΒΟΥ   2-2 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ  0-1 .- ^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ -ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ  2-2 .- ^
ΚΥΜΗΣΑ.0.-ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ  0-3 α.α. .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ -ΑΧΑΪΚΗ  1-3 .- ^

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2453    video.-  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 452   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-
- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9034  βίντεο   .-

https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4058.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 383. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    996/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   393 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01       http://messinia1234.com/?page_id=937                       
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 379   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .- 
STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-

*** ***   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-                          
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-                    
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-    ~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-     
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-            
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-                              
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-             
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .-  
 ~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .-    
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .- 
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .- 
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  14  Απριλίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-14-2015.html .-
~ ARFARA NEWSΤο  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  15  Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-15-2015.html .-  ~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  16   Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-16-2015.html . .-   
~  ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-    
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Ενημέρωση  ειδήσεων , Παρασκευή  17  Απριλίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-17-2015.html .-
~Αθλητικό  Σαββατο-κύριακο 18  και  19  Απριλίου  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  , Σάββατο 18  Απριλίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-18-2015.html .-
~Ενημέρωση με Ειδήσεις Σαββατο-Κύριακο  18  και 19  Απριλίου   2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/04/18-19-2015.html .- 

~   
***      ΙΑΤΡΙΚΑ   ΘΕΜΑΤΑ  :  
~*
http://kathimeriniefimerida.com/ygeia/giatroi-tromokratimenoi-ls-pot-ch-dmtdd-312-by/   
~ Οι γιατροί είναι τρομοκρατημένοι με την αποτελεσματικότητα της νέας κάψουλας η οποία μπορεί να παρατείνει την στύση στους άνδρες κάθε ηλικίας

Ήδη χιλιάδες άνδρες κάθε ηλικίας σε μόλις 1 μήνα επιμήκυναν δραστικά τη διάρκεια της στύσης, εντατικοποίησαν τις ερωτικές επαφές και με φυσικό - και απολύτως ασφαλή - τρόπο... μεγεύθυναν το πέος. Τι να κάνεις για να ενταχθείς σε αυτούς; Συντάκτης: Δρ Ανδρεας Βαρίκας
Ημερομηνία: Παρασκευή 10.04.2015
Οι καινοτόμες κάψουλες γέμισαν τις μπαταρίες της σεξουαλικής ζωής του καθενός, που τις δοκίμασε. Η δράση τους επιτρέπει την επιμήκυνση της στύσης (ακόμα και μέχρι 3 ώρες!), μεγευθύνοντας φυσικά το πέος, επιτυγχάνοντας ισχυρότερους οργασμούς και ικανοποιώντας τη σύντροφο πολλαπλά μέσα σε "μία" φορά. Δρουν όχι μόνο γρήγορα αλλά και αποτελεσματικά. Δεν περιέχουν καθόλου χημεία, είναι φυσικά και ασφαλή για την υγεία. Σε κλινικά ελεγχόμενες επιστημονικές δοκιμές οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την αποτελεσματικότητα των νέων καψούλων και ανακάλυψαν, τι προκαλεί τέτοια άκρως ταχεία αποτελέσματα.
Γιατροί της Αθήνας κοίταζαν τους ασθενείς τους με τρόμο. Ποτέ δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο. Οι ασθενείς, οι οποίοι νωρίτερα παραπονιόνταν για κούραση, προσωρινή αδυναμία και προβλήματα συγκέντρωσης, έκπληκτοι παρατήρησαν πώς επιμηκύνθηκε η διάρκεια της στύσης, το πέος αργά αύξησε τον όγκο του, και η ερωτική ζωή βελτιώθηκε 100%.
Κάθε ένας από αυτούς, ανεξάρτητα από την ηλικία, αναφέρει ότι κατά μέσο όρο μετά από 2 εβδομάδες ήταν σε θέση να κάνει έρωτα για όσο ήθελε, και το πέος του επιμηκύνθηκε κατά 1,5 εκατοστά και έγινε πιο ευαίσθητο σε ερεθίσματα. Χάρη σε αυτό ο ιδιοκτήτης του επέτυχε πολλαπλούς, ισχυρούς οργασμούς, και το σημαντικότερο, ήταν σε θέση να κάνει σεξ πιο συχνά και όχι μόνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (ο ρέκορντμαν πάνω από τρεις ώρες), αλλά και περισσότερες φορές! Το μυστικό της δράσης των καψουλών ανακαλύφθηκε μόνο μετά από ενδελεχή έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Σκράντον, ΗΠΑ.
POTENGA
H επέκταση της στύσης
η περίοδος της θεραπείας: 30 ημέρες
χρόνος παράτασης της στύσης
Οι νέες κάψουλες δημιουργήθηκαν από το συνδυασμό μοναδικών συστατικών. Το κύριο από αυτά, η L-αργινίνη, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία σε όλο το σώμα, επιτρέποντας τη ροή του αίματος μέσα στην καρδιά και άλλα όργανα. Συμπεριλαμβανομένου του πέους. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερη διάρκεια στύσης και επαφής και μεγαλύτερη ευαισθησία σε ερεθίσματα, η οποία επιτρέπει την επίτευξη "σιδηράς στύσης". Χάρη στη φυσική σύνθεση του επιδρά αμέσως μετά την είσοδο του στο σώμα. Γι'αυτό μετά τη χρήση μιας κάψουλας φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα.
Ήδη από μόνη της η L-αργινίνη σε τεράστιο βαθμό βελτίωσε την ερωτική ζωή. Και ο συνδυασμός της με εκχυλίσματα από μάκα, περίλλα και τρίβολο αυξάνει υπέρμετρα τη δράση αυτού το συστατικού και καθιστά εφικτή τη βαθμιαία και εντελώς φυσική αύξηση του μήκους και της διαμέτρου του πέους. Χάρη σε αυτό σύντομα κιόλας θα μπορείς να απολαύσεις εντατικότερες ερωτικές επαφές, μεγαλύτερη ενέργεια και αυξημένη λίμπιντο, και οι σύντροφοι σου θα μείνουν εντυπωσιασμένες από την αντοχή σου.
Αυτή τη μοναδική σύνθεση καψουλών παρέχουν αυτές ακριβώς οι κάψουλες, οι οποίες – οι οποίες μετά από μια επιπρόσθετη βελτίωση της σύνθεσης– ονομάστηκαν POTENGA Sex Power Increase. Οι κάψουλες POTENGA Sex Power Increase έγιναν πολύ γρήγορα δημοφιλείς ανάμεσα στους άνδρες κάθε ηλικίας – ακόμα και αυτούς, οι οποίοι νωρίτερα δεν παραπονιόντουσαν για την ερωτική τους ζωή, και δοκίμασαν το σκεύασμα POTENGA από περιέργεια. Κέρδισαν φανταστική αποδοχή ανάμεσα στους γιατρούς. Πέρασαν από πολύ αυστηρούς ελέγχους και είναι πιστοποιημένες. Μαζεύουν ασταμάτητα θετικές γνώμες από άνδρες, των οποίων η σεξουαλική έλξη αυξήθηκε απότομα.
O Πέτρος από τη Λάρισα λέει: "Αποφάσισα να δοκιμάσω το Potenga κυρίως λόγω περιέργειας, αλλά δε το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή. Χάρη σε αυτό είμαι σε θέση να ικανοποιήσω κάθε γυναίκα – όσες φορές θέλω και για όσο διάστημα θέλω. Και το κάνω τόσο καλά, που από τότε που κοιμήθηκα με μια φίλη από τη δουλειά, στις γιορτές άρχισαν να μου την πέφτουν κοπέλες με τις οποίες συναναστρέφεται. Κάτι τέτοιο ήταν πριν αδιανόητο. Το να έχεις ένα τέτοιο πέος είναι καθαρή απόλαυση. Συνιστώ το Potenga στον καθένα, που θέλει πιο πολύ, πιο δυνατά και για πιο πολύ ώρα.

   ~ http://kathimeriniefimerida.com/ygeia/yatroi-ekpliktoi  , / 
~* Οι γιατροί, έκπληκτοι από την ταχύτητα δράσης της νέας καψούλας αδυνατίσματος
Η κυρία Άννα Λυβίου είναι μία από ταεκατοντάδες άτομα, τα οποία σε ένα μήνα αδυνάτισαν πάνω από 10 κιλά χρησιμοποιώντας αυτές τις νέες κάψουλες αδυνατίσματος.
75,6 κιλά
65,3 κιλά
Οι νέες κάψουλες επέτρεψαν απώλεια 10 κιλών σε ένα μήνα βασικά σε όλους, όσους τις δοκίμασαν. Όχι μόνο δρούν γρήγορα και αποτελεσματικά. Δεν περιέχουν καθόλου χημεία, είναι φυσικές και ασφαλείς για την υγεία. Σε κλινικά ελεγχόμενες επιστημονικές δοκιμές, οι ερευνητές επιβεβαίωσαν την αποτελεσματικότητα των νέων καψούλων και ανακάλυψαν τι προκαλεί τόσο ακραία απώλεια βάρους.
Οι γιατροί των Αθηνών έβλεπαν τους ασθενείς τους με έκπληξη. Ποτέ δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο. Οι ασθενείς μετά από έναν μήνα καθημερινής χρήσης καψούλων αδυνάτισαν κατά μέσο όρο πάνω από 10 κιλά. Η μυστική δράση των καψούλων ανακαλύφθηκε μετά από διενέργεια ερευνών σε βάθος στο πολιτειακό πανεπιστήμιο στο Σκράντον, ΗΠΑ.
Οι νέες κάψουλες, δημιουργήθηκαν στη βάση ενός μοναδικού συστατικού. Η δράση του είναι πάνω από το μέσο όρο και πολύπλευρη. Καθώς εισάγεται στον οργανισμό, επισπεύδει το ρυθμό του μεταβολισμού, καίει το περιττό λίπος και εμποδίζει την περαιτέρω αποθήκευση του. Μειώνει το επίπεδο χοληστερόλης και το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον περιέχει δεκάδες άλλες ευεργετικές για την υγεία δράσεις.
Αυτό το σούπερ-αποτελεσματικό συστατικό των νέων καψούλων είναι το εκχύλισμα από τους σπόρους του πράσινου καφέ. Σε αντίθεση με τον κοινό καφέ, ο πράσινος καφές περιέχει 300% περισσότερο CGA - ουσίας υπεύθυνης για τα τόσο φανταστικά αποτελέσματα έχουμε στο αδυνάτισμα. Στη μορφή καψούλων Green Coffee ® CGA είναι ακόμα περισσότερο συμπυκνωμένο. Χάρη σε αυτό δρά αμέσως μετά την εισαγωγή του στον οργανισμό.
Ήδη μετά τη χρήση μιάς καψούλας πράσινου καφέ, το λίπος καίγεται αμέσως και κυριολεκτικά εξαφανίζεται από τον οργανισμό. Στην πρώτη μέρα αδυνατίσματος διάφοροι έχασαν και 1 κιλό, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Όταν καθημερινά χρησιμοποιούνται οι κάψουλες Green Coffee, οδηγούν τον οργανισμό στο στάδιο καύσης του λίπους. Εξαφανίζουν την πείνα πριν εμφανιστεί και μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια.
Οι κάψουλες Green Coffee ® πολύ γρήγορα έγιναν δημοφιλείς ανάμεσα σε αυτούς που αδυνατίζουν. Κέρδισαν εκπληκτικέ γνώμες ανάμεσα στους γιατρούς. Πέρασαν πάρα πολύ αυστηρούς ελέγχους και είναι πιστοποιημένες. Συγκεντρώνουν ακατάπαυστα θετικές γνώμες από τα επόμενα άτομα, τα οποία ήδη αδυνάτισαν.
Η κυρία Άννα Λυβίου:
"Παρήγγειλα τις καψούλες του πράσινου καφέ και από την αρχή άρχισα να αδυνατίζω πολύ γρήγορα. Μετά από δύο μέρες είχα κυριολεκτικά 2 κιλά λιγότερο. Εξαφάνισαν την πείνα μου. Δεν γυμναζόμουν. και αδυνάτιζα κανονικά! Είναι εντελώς ασφαλείς. Ένιωθα υγιής και είχα πολύ ενέργεια όλο τον καιρό. Έχασα 10 κιλά σε ένα μήνα. Είμαι εντυπωσιασμένη!"
  http://www.nikolaosbenardos.com/very-difficult-cases.html , :
Νικόλαος Μπενάρδος
~*Ιδιαίτερης δυσκολίας περιστατικά :
ΔΙΣΚΕΚΤΟΜΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΠΑΣΜΕΝΟΥ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΑ
 Ιδιαίτερης δυσκολίας περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν με ενδοσκοπική χειρουργική.
Περιστατικό 1ο
Ασθενής 40 ετών προσήλθε με οξεία παρετική οσφυοϊσχιαλγία και έντονη ανταλγική σκολίωση (κλίση της σπονδυλικής στήλης κατά τη βάδιση λόγω του πόνου) όπως φαίνεται στο βίντεο πρό της επέμβασης.

~*  Σ. Σ. ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ 12.10.10
https://youtu.be/gA9bRt9pF6M .-
Σ.Σ. ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ 12/10/10.
Η μαγνητική τομογραφία έδειξε απόσπαση μεγάλου τμήματος μεσοσπονδύλιου δίσκου Ο4-Ο5 εντός του νωτιαίου σωλήνα. Στην μαγνητική τομογραφία προ χειρουργείου, παρατηρείται πολύ μεγάλη κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου(βέλος)
μαγνητική τομογραφία μεσοσπονδυλίου δίσκου 
 
01.12.2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΔΙΣΚΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

~  http://www.iatronet.gr/ΕΔΩ  ΙΑΤΡΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ , ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ  ΜΑΣ  !

~ Check Up - "ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ" : Στο τρίτο μέρος της εκπομπής Check Up 27/04/2013, προσκεκλημένος γιατρός είναι ο ορθοπεδικός πολυϊατρείου ΙΑ.ΣΥ. κ. Χρήστος Μπίσιας. , https://youtu.be/EVfRx-IGHyM ,  

~  

1 σχόλιο:

  1. Στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται .- Ο έρωτας είναι εγωιστικό πάθος , που οδηγεί στο απροσδόκητο .-Τα κορμιά και τα μαχαίρια , κάποτε αλλάζουν χέρια .- (Σ.Ν.Σ.).-Για να φτάσουμε στη θεότητα , πρέπει να φοβόμαστε το Θεό και το Θάνατο .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή