ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016 :
~
 

 
 
~ Τα   από εορτασμό Αγίων Φλώρου και Λαύρου στο Άγιο Φλώρο Αρφαρών Μεσσηνίας :
1~Άγιος Φλώρος Αρφαρών Μ  Εσπερινός 17/08/2016 :
2~* Εσπερινός στον Άγιο Φλώρο 17/08/2016 :
https://youtu.be/V9dxn8Ennnc .-
3~* Ι Ν  Αγίου Φλώρου Αρφαρών Μ  Εσπερινός 17/08/2016:
4~*Ι. Ν.  Αγίου Φλώρου 17/08/2016  Μ.  Εσπερινός:
 https://youtu.be/SGV8awzp-A4 .-
5~* Ι Ν  Αγίου Φλώρου Μ  Εσπερινός Αρτοκλασία 17/08/2016:
6~*    Ι Ν  Αγίου Φλώρου  Εσπερινός  17/08/2016:
https://youtu.be/qicl5DwtLRk .-   

*** «Σηκώνει» τραπέζια από το κέντρο της Καλαμάτας ο Δήμος 
Από Ιστορικό Κέντρο, πλατεία 23ης Μαρτίου και κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου
Μεσούσης της καλοκαιρινής αλλά και της τουριστικής περιόδου η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να δείξει τα… δόντια της στους επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα σε αυτούς που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Καλαμάτας.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό χθεσινό δελτίο Τύπου, σε αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων που αποτρέπουν την ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία θα προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Κι αυτό θα συμβεί, διότι, παρά τους ελέγχους, τα καταστήματα δε φαίνεται να συμμορφώνονται… με τις υποδείξεις.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, με τα τραπεζοκαθίσματα να κυριαρχούν σε δρόμους και πεζοδρόμια. Ο Δήμος Καλαμάτας είναι αποφασισμένος να επιβάλει την ευνομία και ευταξία με όλα τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτει", σημείωσε στο «Θάρρος» στέλεχος της Δημοτικής Αρχής.
Για την καταπολέμηση του προβλήματος, επισήμανε πως δεν αποτελεί λύση η «αυστηροποίηση στη χορήγηση των αδειών χρήσης κοινόχρηστου χώρου», αλλά απαιτείται «αποτελεσματική εφαρμογή των κυρώσεων, η οποία λειτουργεί κατασταλτικά αλλά και προληπτικά»…
Παράλληλα, σχολίασε πως κάποιες επιχειρήσεις προτιμούν να πληρώνουν πρόστιμα αντί να συμμορφώνονται με την κανονιστική απόφαση του Δήμου, και γι’ αυτό δεν αρκεί απλά η επιβολή προστίμων, αλλά οι υπηρεσίες να εφαρμόζουν συστηματικά, «κατά τρόπο διαρκή και μόνιμο, τη διάταξη που προβλέπει αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων των υπότροπων επιχειρήσεων», δηλαδή εκείνων που εξακολουθούν την παράβαση ενώ τους έχουν επιβληθεί ήδη δύο πρόστιμα εντός του έτους.
Το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής έχει ως εξής: «Στο προσεχές διήμερο (σ.σ. δηλαδή σήμερα και αύριο) θα γίνει οργανωμένη αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων από τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας στα Παπλωματάδικα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην Κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας.
Αυτό θα συμβεί, επειδή κάποιοι επαγγελματίες - παρά τα πρόστιμα - αυθαιρετούν, καταλαμβάνοντας μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που τους έχει παραχωρηθεί. Η εντολή προς τη Δημοτική Αστυνομία για την αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων είναι απολύτως αυστηρή».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Εκδηλώσεις στη Μεσσηνία για τη σημερινή πανσέληνο 
Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού για την αυγουστιάτικη πανσέληνο. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα, αλλά και στις  19, 20 και 21 Αυγούστου. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες του υπουργείου και ιδιαιτέρως προς το φυλακτικό προσωπικό, για την υποστήριξή του στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τις οποίες κάθε χρόνο το κοινό αγκαλιάζει με τη μεγάλη συμμετοχή του.
  Μεσσηνία
Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία που θα μείνουν ανοικτά σήμερα για το κοινό με παράλληλες εκδηλώσεις, υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, είναι:
Ανάκτορο Νέστορος: Μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πύλου-Νέστορος στον πραύλιο  χώρο του ανακτόρου Νέστορος. Η θεματολογία της συναυλίας θα περιλαμβάνει έργα από το ρεπερτόριο της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης (κλασική μουσική), καθώς και έργα κινηματογραφικής μουσικής. Μετά το πέρας της συναυλίας ο χώρος θα παραμείνει επισκέψιμος για το κοινό έως τις 24.00
Κάστρο Καλαμάτας: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00
Μουσείο Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες εξερευνήσεις, Κτήριο Πασά, Φρούριο Πύλου: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00.
Μουσείο Βυθισμένοι Οικισμοί της Νότιας Πελοποννήσου, Προμαχώνας  Μακρυγιάννη, Φρούριο Πύλου: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00. Α.Π.

***  «Μαραζώνει» από αδιαφορία ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα
 
Πολιτιστικά… φύκια με πολιτιστικές… κορδέλες
   Όπου σταθεί κανείς και όπου βρεθεί, όποια επίσημα πολιτικά χείλη και να ακούσει, θα ηχήσουν στ’ αφτιά του δηλώσεις του τύπου «ο πολιτισμός είναι η βάση ανάπτυξης για τον τόπο μας». Πολιτιστικά… φύκια και πολιτιστικές… κορδέλες.
Γνωρίζουμε ότι, όταν λέμε ότι για τη χώρα μας βαριά βιομηχανία είναι ο τουρισμός, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι αυτό δεν οφείλεται στον ήλιο, την άμμο και το σεξ. Είναι η μαγεία και η έλξη που ασκεί το όνομα «Ελλάδα», που από μόνο του αποτελεί μείζον εμπορικό, θα έλεγα, πλεονέκτημα της χώρας μας έναντι των άλλων χωρών. Κανένα άλλο γεωγραφικά προσδιοριζόμενο τοπωνύμιο δεν έχει τέτοια οικουμενικότητα.
Παντού στον κόσμο μεταχειρίζονται ελληνικές λέξεις (και το ξέρουν), βαφτίζουν τα παιδιά τους με ελληνικά ονόματα, τα μουσεία τους έχουν ελληνικά έργα τέχνης ή αντίγραφά τους, έχουν ιδρύματα στα οποία η αναφορά στην Ελλάδα είναι εκ των ων ουκ άνευ. Όλα αυτά συγκροτούν ένα τεράστιο, έτοιμο δίκτυο, που δεν έχουμε εκμεταλλευτεί επαρκώς. Αυτό πρέπει να καταγραφεί με ακρίβεια. Όμως, επί της ουσίας δεν κάνουμε τίποτα.
Τις προηγούμενες ημέρες επισκεφτήκαμε το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. Ξέρετε, αυτό το μοναδικό έργο τέχνης, για το οποίο, μέχρι πρότινος, Μεσσηνία και Ηλεία είχαν στήσει… ομηρικούς καβγάδες για το πού ανήκει. Αντί, δηλαδή, να συνεργαστούν, μέσω διαφόρων προγραμμάτων, ώστε το παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού να αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει, «βύζαιναν το δάχτυλο».
Αυτό που διαπιστώσαμε είναι το εξής: όταν ζητήσαμε πληροφοριακό υλικό για το μνημείο, οι υπάλληλοι μας έδωσαν ΜΙΑ φωτοτυπία με κείμενο (δεν είχαν να δώσουν περισσότερες), που έλεγε κάποια πράγματα για τον Επικούρειο Απόλλωνα.
Καμία ειδική έκδοση δεν υπήρχε, και δε γνωρίζουμε αν υπήρχε και φωτοτυπικό υλικό σε άλλες γλώσσες. Όταν ρωτήσαμε γιατί συμβαίνει αυτό, μας είπαν ότι έντυπο υλικό υπάρχει μόνο στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας!
Δηλαδή, το υπουργείο Πολιτισμού και η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων δε θέλουν να υπάρχει κέρδος από την επισκεψιμότητα του χώρου, το οποίο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για τις απαραίτητες αισθητικές επεμβάσεις στην περιοχή!
Και το λέμε αυτό. γιατί μάθαμε ότι την καλοκαιρινή περίοδο επισκέπτονται το μνημείο καθημερινά 250 με 300 άτομα. Εκτός, λοιπόν, από τα 6 ευρώ του εισιτηρίου, θα μπορούσαν να εισπράττουν πολύ περισσότερα, αν είχαν μία καλαίσθητη έκδοση με πληροφορίες για το ναό.
Ερωτηματικά υπάρχουν και για την αρτιότητα των συνθηκών φύλαξης, αφού τη χειμερινή περίοδο και μέχρι να… ανοίξει η τουριστική περίοδος υπάρχει μόνο ένας φύλακας! Έπειτα οι πληροφορίες εκτός του ναού είναι ανύπαρκτες. Θα μπορούσε, κάλλιστα, όπως συμβαίνει σε πολλούς χώρους ανά τον κόσμο, να υπάρχει ένας ενημερωτικός πίνακας, σε κάποιες γλώσσες, που να λέει στον επισκέπτη τι είδε.
Για να γνωρίζουμε τι εννοούμε, ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας. Αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα, διότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης.
Το μνημείο αυτό, ένα από τα καλύτερα σωζόμενα της κλασικής αρχαιότητας, ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1986.
Τμήμα της ζωφόρου του ναού αποσπάστηκε το 1814 και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο. Το δε κιονόκρανο στο νότιο τμήμα του αποτελεί το αρχαιότερο σωζόμενο δείγμα και θεωρείται πρότυπο για όλα τα «Κορινθιακά» μνημεία του ελληνικού, ρωμαϊκού και μεταγενέστερων πολιτισμών. Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Φωτίζεται το βράδυ το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας
Μετά τους αναγκαίους ελέγχους στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας φωτίζεται τα βράδια, μεταξύ άλλων και για λόγους ασφαλείας.
Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες προετοιμασίας της μεταστέγασης των Υπηρεσιών, η οποία θα γίνει προγραμματισμένα. Πριν από την έναρξη μεταστέγασης θα γίνει ασφαλτόστρωση του χώρου στάθμευσης, ο οποίος βρίσκεται νότια του κτηρίου και έχει εμβαδόν 4 στρεμμάτων περίπου.
Υπενθυμίζεται ότι στο νέο Δημαρχείο θα στεγασθούν όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου, ο δήμαρχος, τα Νομικά Πρόσωπα («Φάρις», ΔΕΥΑΚ κ.λπ.) και κοινωνικοί φορείς (π.χ. Σωματεία ΑμεΑ κ.ά.).
Στο ιστορικό Δημαρχείο, μετά τη μεταφορά στο νέο Δημαρχείο, θα στεγάζονται:
Ισόγειο: Δημοτικό Αστυνομικό Τμήμα, ΚΕΠ (θα μεταφερθεί από το Διοικητήριο)
Όροφος: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (διαμορφώνεται και δεύτερη αίθουσα στο νέο Δημαρχείο), γραφεία δημάρχου και δημοτικών παρατάξεων, καθώς και αίθουσα δημοτικών συμβούλων.
Επίσης, θα επιτελούνται οι εξής λειτουργίες: Τέλεση πολιτικών γάμων, συνεντεύξεις Τύπου, οργάνωση εκδηλώσεων (π.χ. βραβεύσεις κ.λπ.), υποδοχή προσωπικοτήτων. 

*** Ετοιμασίες για την 5η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» 
Εργασίες επισκευών και ευπρεπισμού διενεργούνται στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας εν όψει της έναρξης της 5ης Έκθεσης «Άρτος - Οίνος – Έλαιον» του Δήμου Καλαμάτας, η οποία ανοίγει τις πύλες της αύριο Παρασκευή, 19 Αυγούστου, ενώ τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 20 και ώρα 20.00.
Δυστυχώς, υπήρξε ανάγκη εκτεταμένων παρεμβάσεων για την αποκατάσταση βανδαλισμών, παρά το γεγονός ότι συντήρηση και ευπρεπισμός έγιναν μόλις δυόμισι μήνες πριν, εν όψει τότε της Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου, στα τέλη Μαΐου.
Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, διενεργούνται καθαρισμός της αυτοφυούς βλάστησης, κλαδέματα δέντρων, καθαρισμός σιντριβανιών και επισκευή της κεντρικής αντλίας. Εκτελούνται, επίσης, ελαιοχρωματισμός βαγονιών, αποκατάσταση σπασμένων στοιχείων και υαλοπινάκων κ.ά., ενώ θα αποκατασταθεί και το μεταλλικό στοιχείο υδροδότησης των παλαιών ατμομηχανών.
Υπενθυμίζεται ότι σε 27 ανέρχονται οι εκθέτες από τη Μεσσηνία, την Ηλεία, την Αργολίδα και τη Λακωνία που θα μετάσχουν στην 5η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον». Σκοπός της διενέργειάς της είναι η προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών και άλλων τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας, της περιοχής της και ευρύτερα της Πελοποννήσου, αλλά και του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεών μας. Στο πλαίσιό της θα διοργανωθούν εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και έκθεση τοπικών προϊόντων. Μάλιστα, φέτος θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, στη βάση παραδοσιακών συνταγών, που θα παρουσιασθούν στο κοινό. Η έκθεση θα λειτουργεί από 19.00 έως 23.00 και τις τρεις ημέρες, με ελεύθερη είσοδο. 

*** ΥIAMAS GASTRO BAR: Ένα εστιατόριο με «αναζητήσεις» γαστρονομικές…
Τέσσερις εβδομάδες, τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις, τέσσερα διαφορετικά υλικά, τέσσερις διαφορετικοί σεφ
 Μήνα γαστρονομίας με θέμα την Ελλάδα ετοιμάζει το YIAMAS Gastro Bar, λίγο πριν κλείσει τα δύο χρόνια λειτουργίας του. Τέσσερις εβδομάδες, τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις, τέσσερα διαφορετικά υλικά, τέσσερις διαφορετικοί σεφ, θα φιλοξενηθούν στην κουζίνα του.
Με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και με βασικό όπλο τη γαστρονομία, η Καλαμάτα και ο φιλόξενος χώρος του Yiamas Gastro Bar ετοιμάζουν τρεις + μία θεματικές βραδιές, που θα προσπαθήσουν να μας «γαργαλίσουν» τον ουρανίσκο.
Από τις 22 Αυγούστου, λοιπόν, ξεκινά μια γαστρονομική εμπειρία με κεντρικό θέμα τα υλικά της μεσσηνιακής γης και δημιουργούς τρεις νέους ταλαντούχους και εξαιρετικούς σεφ:
  Άνταμ Κόντοβας, 22/8
13932060_10154033204073051_470454419_o.png
Τον γνωρίσαμε ως επικεφαλής στο βραβευμένο για την σύγχρονη ελληνική κουζίνα εστιατόριο «Βασίλαινας» στον Πειραιά. Ωστόσο, έχει ακόμα εργαστεί σε σπουδαία εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, όπως στο εστιατόριο “Premiere’’ του Intercontinetal, στο ξενοδοχείο “Amanzoe’’ και στο εστιατόριο “Funky gourmet’’.
  Μιχάλης Νουρλόγλου, 5/9
AnazitiseisNourloglou.png
Βραβευμένος με χρυσό σκούφο το 2016 και πολλές διακρίσεις στο εστιατόριο “Abovo’’, η ιστορία του ξεκινά εδώ και 13 χρόνια, καθώς έχει εργαστεί σε μεγάλα εστιατόρια στην Ελλάδα, όπως Αίγλη Ζαππείου, Πιλ Πουλ, Σπονδή και το El badoneon.
  Αλέξανδρος Φουρούλης, 12/9
AnazitiseisFouroulis.png
Τον γνωρίσαμε ως τον chef που έβαλε τη δημιουργική μανιάτικη κουζίνα στην ελληνική γαστρονομία στο εστιατόριο Μάνη-Μάνη, στο οποίο είναι και συνιδιοκτήτης. Έχει δουλέψει επίσης σε πολύ γνωστά εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στο Vardis στο Πεντελικόν, στο εστιατόριο Σπονδή και στο εστιατόριο Beau Brummel.                                   
Τις βραδιές θα ολοκληρώσουν οι δύο σεφ του ξενοδοχείου, με ένα μενού έκπληξη, γεμάτο μυρωδιές από Μεσσηνία:
AnazitiseisYiamas.png
  Στέλιος Μπαρμπέας, 19/9
O executive chef του “Elite city resort’’ και του “Yiamas gastro bar’’ εργάζεται στο ξενοδοχείο από το 2013. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε διάφορα εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως εστιατόριο «Καλλίστη», εστιατόριο «El pecado», εστιατόριο «Lunderrette», ξενοδοχείο «Poseidon Resort».
  Γιάννης Δικαιουλάκος, 19/9
O chef de cuisine του εστιατορίου Yiamas gastro bar στο παρελθόν είχε εργαστεί σε σπουδαία εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως εστιατόριο «Πιλ Πουλ», στο ξενοδοχείο «Costa Νavarino», στο ξενοδοχείο «Amanzoe», και στο «Mandola rosa» του ομίλου Grecotel. Επίσης, έχει εργαστεί σε ελληνικά εστιατόρια στο Λίβανο και το Ντουμπάι.
  -Το Yiamas Gastro Bar βρίσκεται κοντά σας καθημερινά από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 2.00 το βράδυ. https://www.facebook.com/YiamasGastroBar.

***  160.000 ευρώ στο Δήμο για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων στην Καλαμάτα
Σε κατανομή πιστώσεων προς τους Δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του έτους 2016, ύψους 20 εκατ. ευρώ, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με σκοπό την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων.
Η κατανομή έγινε με κριτήρια τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων κατά 30% και τον αριθμό των μαθητών κατά 70%, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Στο Δήμο Καλαμάτας κατανεμήθηκε ποσόν 159.600 ευρώ.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση αυτή έχει υπάρξει πρόβλεψη στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2016 του Δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα, έχει ήδη δημοπρατηθεί το έργο επισκευής, συντήρησης και μονώσεων σε σχολικά κτήρια.

***  Συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια στο Κάστρο της Καλαμάτας 
Τραγούδια από το «Κατάστρωμα» και παλιότερες επιτυχίες του θα παρουσιάσει στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, την Τρίτη 23 Αυγούστου, με έναρξη στις 9.00 το βράδυ, ο Κωστής Μαραβέγιας.
Με το νέο άλμπουμ με τίτλο «Κατάστρωμα» προσκαλεί όλους σε συναυλίες - γιορτή με πανηγυρικό χαρακτήρα, οπλισμένες με μουσική και ελπίδα και με μια διάχυτη διάθεση αντίστασης στον αρνητισμό, την αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας.
Τιμές εισιτηρίων: προπώληση (στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας) 12 ευρώ, πόρτα 14 ευρώ.

***Πανσέληνος στο Ανάκτορο του Νέστορα 

*** Αποσύρεται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 76χρονου
"Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του"
Αποσύρεται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος από την υπεράσπιση του 76χρονου
Με γραπτή του δήλωση, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος δηλώνει ότι αποσύρεται από την υπεράσπιση του χειριστή του ταχύπλοου της τραγωδίας της Αίγινας, δηλώνοντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της.
"Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που υποδεικνύει στον δικηγόρο να μην αναλαμβάνει σοβαρές ποινικές υποθέσεις στενών συγγενών του. Και τούτο, γιατί στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα, αλλά τείνει να προσέρχεται στη διαδικασία με ψυχολογία διαδίκου και όχι συνηγόρου, γεγονός που δεν συμβάλλει στην ορθή επιτέλεση του έργου του.
Μετά την αυθόρμητη συμπαράσταση που όφειλα να επιδείξω στον πρώτο μου εξάδελφό, Θρασύβουλο Λυκουρέζο, αμέσως μετά τη ναυτική τραγωδία της Αίγινας, νιώθω συναισθηματικά την ανάγκη να αποσυρθώ από την περαιτέρω εκπροσώπηση και υπεράσπισή του, όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της."
 Η ποινική δίωξη για κακούργημα
Ποινική δίωξη για κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα ασκήθηκαν στον 76χρονο χειριστή του ταχύπλοου που χθες εμβόλισε στην Αίγινα ένα τουριστικό σκάφος, με τραγικό απολογισμό 4 νεκρούς, ανάμεσα τους και  ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του παιδιού.
Οπως δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 76χρονο είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα όπως είναι η πρόκληση ναυαγίου που προκάλεσε τον θάνατο ατόμων και η ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Απαντώντας στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η υπερασπιστική γραμμή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουμε στην ανακρίτρια την Παρασκευή, ωστόσο η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».
Επίσης, ο 76χρονος πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε' τακτική ανακρίτρια και ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.
Ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τα δικαστήρια Πειραιά συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού.
Νωρίτερα, κατά την άφιξη του, συγγενείς των θυμάτων που τον περίμεναν στην είσοδο, του επιτέθηκαν φραστικά ενώ πέταξαν και αντικείμενα εναντίον του. 

***  Αδελφός του καπετάνιου της λάντζας: Ο 76χρονος δεν ήταν ο χειριστής! "Σηκωθήκανε και φύγανε, πήγαν σπίτι τους και πήραν συμβουλή τι θα πούνε..."
Αδελφός του καπετάνιου της λάντζας: Ο 76χρονος δεν ήταν ο χειριστής!
Βέβαιος ότι ο 76χρονος δεν είναι ο δράστης του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος της Αίγινας, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, δηλώνει ο αδελφός του νεκρού καπετάνιου της λάντζας.
Μιλώντας την Τετάρτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ καταγγέλλει συγκεκριμένα ότι ο χείριστης του ταχύπλοου έδρασε με απόλυτη ψυχραιμία για να καλύψει τα ίχνη του και ότι μετά το ναυτικό δυστύχημα, ο φερόμενος ο δράστης και οι υπόλοιποι επιβάτες του ταχύπλοου εγκατέλειψαν το σημείο και πήγαν σε κατοικία της Αίγινας για να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
«Σηκωθήκανε και φύγανε, πήγαν σπίτι τους πήραν συμβουλή τι θα πούνε, και τώρα που θα πάει σε κανένα νοσοκομείο ποιος να τιμωρηθεί; Ο 80χρόνος; πλάκα κάνουμε;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως υποστήριξε μάλιστα μια από τις επιβάτες της λάντζας, την προηγούμενη ημέρα το ίδιο ταχύπλοο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στο ίδιο ακριβώς σημείο της τραγωδίας!
Από τη μεριά του ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας τόνισε ότι ο 76χρονος φερόμενος ως δράστης «ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος χειριστής, εδώ και αρκετές δεκαετίες είχε άδεια, είχε δικό του σκάφος, ήταν γνωστός στο νησί, είχε γνώση του χώρου δεν ήταν Αιγινήτης αλλά τακτικός επισκέπτης της Αίγινας, και είναι αδιανόητο στο στενό ανάμεσα στην Πέρδικα και τη Μονή να τρέχει κανείς με ταχύτητα».
Πώς  χάθηκε ο κυβερνήτης της λάντζας
Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για τον κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους, το οποίο εμβολίστηκε στην Αίγινα, από ταχύπλοο με τέσσερις επιβάτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο. Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι' αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.
Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

***  Πογκρόμ χωρίς τέλος: Πάνω από 40.000 άτομα υπό κράτηση στην Τουρκία  Ξεπερνούν τους 20.000 οι επισήμως συλληφθέντες στο πλαίσιο των ερευνών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα
 Πογκρόμ χωρίς τέλος: Πάνω από 40.000 άτομα υπό κράτηση στην Τουρκία
Συνολικά 40.029 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση στην Τουρκία στο πλαίσιο των ερευνών για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και περίπου οι μισοί από αυτούς έχουν συλληφθεί επίσημα, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε απευθείας από την τουρκική κρατική τηλεόραση, ο Γιλντιρίμ ανέφερε ότι 20.355 πρόσωπα έχουν επισήμως συλληφθεί καθώς τα βαρύνουν υποψίες ότι ενέχονταν στην απόπειρα, την οποία η Άγκυρα επιρρίπτει σε οπαδούς του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.
Ακόμη, ο Γιλντιρίμ δήλωσε ότι 79.900 πρόσωπα απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό εν μέσω των διωγμών μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις τάξεις του στρατού, της αστυνομίας, του δικαστικού σώματος και της δημόσιας διοίκησης. Κατά τον Τούρκο πρωθυπουργό, έκλεισαν 4.262 εταιρείες και θεσμοί που συνδέονται με τον Γκιουλέν.
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια από το 1999, διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, το οποίο καταδίκασε. Η Τουρκία αξιώνει την έκδοσή του από τις αρχές των ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον λέει ότι θα προχωρήσει στην έκδοση μόνο εάν της παρουσιαστούν πειστικά αποδεικτικά στοιχεία.
Οι φυλακές της Τουρκίας αδειάζουν για να ξαναγεμίσουν πραξικοπηματίες
Σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν οι τουρκικές φυλακές - οι οποίες έχουν γεμίσει ασφυκτικά από τις διώξεις που ακολούθησαν το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου - η Άγκυρα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αποφυλακίσει περίπου 38.000 κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που διαπράχθηκαν πριν από την 1η Ιουλίου, άρα πριν από το πραξικόπημα.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, οι περίπου 38.000 κρατούμενοι θα αποφυλακισθούν υπό αστυνομική επιτήρηση. Το μέτρο της πρόωρης αποφυλάκισης υπό δικαστική επιτήρηση "δεν είναι αμνηστία" και "αφορά τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν από την 1η Ιουλίου", εξαιρουμένων των δολοφονιών, των τρομοκρατικών ενεργειών, των πληγμάτων στην κρατική ασφάλεια, της παραβίασης κρατικών μυστικών ή του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.
Ο Τύπος έκανε λόγο τις τελευταίες ημέρες για μεγάλη συμφόρηση των τουρκικών φυλακών λόγω των συνεχιζόμενων διώξεων. Το μέτρο που ανακοινώθηκε σήμερα μοιάζει να έχει σκοπό να δημιουργηθεί χώρος στα σωφρονιστικά καταστήματα για πρόσωπα που φυλακίστηκαν στο πλαίσιο των διώξεων σε πανεθνικό επίπεδο, αν και ο υπουργός δεν έδωσε καμία εξήγηση για αυτές τις μαζικές πρόωρες αποφυλακίσεις.
Η μεταρρύθμιση, που θα επιτρέψει σε πολλούς κρατούμενους να αποφυλακιστούν πρόωρα ή υπό αστυνομική επιτήρηση, γίνεται καθώς το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας, που είναι ήδη υπερφορτωμένο, θα πρέπει να υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχουν συλληφθεί για διασυνδέσεις με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Μαζί με δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Με άλλα δύο διατάγματα που εκδόθηκαν σήμερα υπό το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί για τρεις μήνες και τέθηκε σε ισχύ στις 21 Ιουλίου, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες μέλη του στρατού και της αρχής τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών BTK απολύονται.
Οι απολυθέντες φέρεται ότι είχαν διασυνδέσεις με τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχι Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Ο Γκιουλέν αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στο πραξικόπημα.

***  Η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας της 5χρονης στην Αίγινα
"Δεν γίνεται να έρθει στη ζωή πάλι το κοριτσάκι μου. Να τιμωρηθεί αυστηρά γι' αυτό που έκανε"
Η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας της 5χρονης στην Αίγινα
Συγκλονίζει η μαρτυρία της μητέρας του 5χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα της Αίγινας.
Με δάκρυα στα μάτια τονίζει στον ALPHA ότι πρέπει να τιμωρηθεί ο οδηγός του ταχύπλοου, ενώ αποκαλύπτει ότι δεν υπήρχαν σωσίβια και ότι οι επιβάτες κρατιούνταν από τα ξύλα.
Τα λόγια της μητέρας:
"Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια μου. Να τιμωρηθεί αυστηρά γιαυτό που έκανε.
Δεν καταλάβαμε τίποτα, απλά είδαμε το σκάφος με την ταχύτητα που είχε.
Ερχόνταν πάνω μας και δεν καταλάβαμε.
Πρέπει να βάλουν σωσίβια στα καράβια. Δεν είχε σωσίβια.
Ούτε μας πέταξαν από τα άλλα καράβια.
Το κοριτσάκι έπρεπε να πάει νηπιαγωγείο.
Πως να ζω εγώ τώρα; Πως θα ζει ο γιος μου;
Δεν γίνεται να έρθει στη ζωή πάλι το κοριτσάκι μου. Να τιμωρηθεί αυστηρά γι' αυτό που έκανε."
Βίντεο : https://youtu.be/bVGxIS1H_RE  .-

***  Το αγόρι στο ασθενοφόρο που έγινε σύμβολο του πολέμου στη Συρία Συγκλονιστικό βίντεο
 Το αγόρι στο ασθενοφόρο που έγινε σύμβολο του πολέμου στη Συρία ~ Ο 5χρονος Ομράν στέκεται ζαλισμένος στο κάθισμα του ασθενοφόρου. Έχει μόλις βγει σώος από τα συντρίμμια του σπιτιού του, στο Βόρειο Χαλέπι.
Χαλέπι, Συρία

Ακούνητο, ανέκφραστο, καλυμμένο με σκόνη από την κορυφή ώς τα νύχια. Ο 5χρονος Ομράν Ντακνίς βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Ξυπόλυτος, με το αριστερό του μάγουλο βουτηγμένο στο αίμα, αφήνεται στην αγκαλιά του διασώστη που τον καθίζει στο πορτοκαλί κάθισμα του ασθενοφόρου. Ο τρόμος έχει μόλις χτυπήσει τη γειτονιά του, στο Βόρειο Χαλέπι. Το αγοράκι με το κοντό παντελόνι έχει βγει σώο από τα συντρίμμια του σπιτιού του. Όχι όμως αλώβητο.
Η συγκλονιστική φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εικόνα του Ομράν με το αδειανό βλέμμα γίνεται το σύμβολο του εμφυλίου στη Συρία, ενός πολέμου που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή παγκοσμίως, αλλά που από το 2011, οπότε μαίνεται, ελάχιστα βήματα προόδου έχουν σημειωθεί προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην αιματοχυσία.
Ο Ομράν τραυματίστηκε την Τετάρτη το βράδυ κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, σύμφωνα με μαρτυρίες. Μαζί του ήταν τέσσερα ακόμη παιδιά, μία γυναίκα και δύο νεαροί άνδρες. Το βίντεο της διάσωσης, από όπου ξεχώρισε και η φωτογραφία του αγοριού, έδωσε στη δημοσιότητα η αντικυβερνητική οργάνωση Aleppo Media Center. 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
 Βίντεο :Boy in the ambulance: shocking image emerges of Syrian child pulled from Aleppo rubble  , https://youtu.be/bZw3VpGPqM4 .-
~ Το βίντεο ξεκινά με έναν διασώστη να μεταφέρει τον μικρό Ομράν στο ασθενοφόρο. Είναι νύχτα και το μόνο που ακούγεται ολούθε είναι ουρλιαχτά. Το αγόρι αφήνεται στην αγκαλιά του σωτήρα του και περιμένει ήσυχα στο κάθισμά του. Μόλις που σαλεύει για να επεξεργαστεί τον χώρο που βρίσκεται. Χαμένος στον χώρο και τον χρόνο, προσπαθεί να καταλάβει το συμβαίνει αγγίζοντας πρώτα τα μαλλιά του κι έπειτα το μάγουλό του. Το μικρό του χέρι γεμίζει αίμα. Το σκουπίζει στο κάθισμα…
Το βίντεο, αναφέρει το περιοδικό Time, βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες μόλις μέρες έπειτα από την πρωτοβουλία ορισμένων γιατρών στο Χαλέπι να στείλουν επιστολή στον αμερικανό πρόεδρο εκλιπαρώντας για βοήθεια. «Δεν έχουμε ανάγκη από δάκρυα ούτε από συμπόνια. Χρειαζόμαστε τη δράση σας», αναφέρουν μεταξύ άλλων.
Δεν είναι ασφαλώς ούτε το πρώτο και δυστυχώς ούτε και το τελευταίο συγκλονιστικό στιγμιότυπο από τον πόλεμο της Συρίας. Αιμόφυρτα παιδιά ανασύρονται καθημερινά από τα συντρίμμια. Αυτή η εικόνα ωστόσο έχει κάτι μοναδικό: την απόγνωση του πολέμου. Και μπορεί να τη δει κανείς μέσα από τα μάτια του Ομράν. Επιμέλεια: Μάρω Βακαλοπούλου
 
*** ΕΚΤΑΚΤΟ! 5 στρατόπεδα ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ 200 χλμ από την Ελλάδα...
 
~ Σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει προκληθεί από δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ‘Sputnik’, το οποίο επικαλούμενο τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, αναφέρει ότι τουλάχιστον 5 στρατόπεδα του ISIS βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο.
Τα κύρια στρατόπεδα βρίσκονται κοντά στις πόλεις Ουρούσεβατς και Τζιάκοβα και στην περιοχή Ντέτσανι, ενώ μικρότερα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών βρίσκονται  στις περιοχές  των πόλεων Πρίζρεν και Πετς.
«Οι μελλοντικοί τρομοκράτες του ISIS μετά την πρώτη πλύση εγκεφάλου, ακολουθούν μαθήματα αραβικών και μελέτης του Κορανίου, όπως ακολουθείται από το λεγόμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης των μαχητών,  έχοντας επικεφαλής πρώην μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του UCK. Συνήθως διδάσκουν αρχάριους σε ανταρτοπόλεμο και πώς να χρησιμοποιούν τα όπλα», τονίζει η πηγή στο Σπούτνικ.
«Επιπλέον, σε κάθε στρατόπεδο οι τρομοκράτες του ISIS αποφασίζουν ποιοι μαθητές είναι έτοιμοι να προωθηθούν στη Συρία και ποιοι θα επιλεγούν για να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας».
Η πηγή προειδοποιεί ότι υπάρχει πιθανότητα εξάπλωσης των τζιχαντιστών και στα Σκόπια αλλά και στη Βοσνία.

*** ΒΟΜΒΑ!  ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ τους μουσουλμάνους στην ΧΩΡΑ...

~ To Λαϊκό Δανικό Κόμμα, μέσω του αναπληρωτή πρόεδρου του, Σόρεν Εσπέρσεν [Søren Espersen],  δήλωσε ότι ως πρόταση-θέση του έχει την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα, Μουσουλμάνων. Αυτό δημοσίευσε η δανέζικη εφημερίδα «Berlingske».
«Οι επιθέσεις ξανά και ξανά, ξεκινούν από τους πιστούς στο Ισλάμ.  Κάθε φορά που χτυπούν, πρώτα στη Νέα Υόρκη, στη συνέχεια στο Λονδίνο, στη συνέχεια το Παρίσι και κατόπιν στη Νίκαια, κάθε φορά μας απειλούν να αλλάξουμε τρόπο ζωής, που εμείς το αποδιώχνουμε, διότι αυτό θα σήμαινε νίκη των τρομοκρατών», γράφει το άρθρο της εφημερίδας, που δημοσιεύει τις δηλώσεις του Προέδρου.
Ο Δανός πολιτικός φρόντισε να τονίσει ότι το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία αγάπης και ειρήνης, σε αντίθεση με το χριστιανισμό. Μάλιστα έκανε κάλεσμα στους Ευρωπαίους να πάψουν να τηρούν στάση αδράνειας. Πρότεινε επίσης την επέκταση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών ασφάλειας των συνόρων και μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να απαγορεύεται για ένα διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων έως έξι εβδομάδων η είσοδος όλων των μουσουλμάνων στη χώρα ώστε να ελέγχονται.
Τέλος τόνισε ότι οι ιεροκήρυκες του Ισλάμ που καλούν τους μουσουλμάνους σε εξτρεμιστικές πράξεις πρέπει να χάνουν τη δανέζικη υπηκοότητά τους.

*** Αυξάνει την παραγωγή όπλων η Βουλγαρία!Εμείς ΤΙ κάνουμε;..

~  O Βούλγαρος Υπουργός Οικονομίας, Μπόζινταρ Λουκάσκι, εγκαινίασε ένα νέο τμήμα γαλβανισμού εξαρτημάτων όπλων, που σκοπό έχει την αύξηση της παραγωγής οπλικών συστημάτων.
Με το νέο τμήμα η ημερήσια παραγωγή θα αυξηθεί κατά πέντε, τουλάχιστον, φορές και μάλιστα ο Βούλγαρος Υπουργός τόνισε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις ήδη έχουν δείξει αύξηση. Η αύξηση δε αυτή στο τέλος του έτους θα βρίσκεται στο μέγιστο σημείο της.
Ο ίδιος είπα ότι η Βουλγαρία «δεν ευθύνεται εάν τα βουλγαρικά όπλα καταλήγουν σε χέρια της ακραίας ή της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στη Συρία».
«Η Βουλγαρία εξάγει όπλα  σε συγκεκριμένους προορισμούς, στη συνέχεια όμως αυτά διανέμονται από διάφορους οργανισμούς», φρόντισε να τονίσει.

***  Κάτι ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ! Παίρνουν τα όπλα οι ΚΟΥΡΔΟΙ...

~ Ανακοίνωση της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν, ενημέρωσε την κοινή γνώμη ότι έλαβε 70 τόνους οπλισμού από τη Γερμανία. Μεταξύ του οπλισμού ήταν «τυφέκια και τεθωρακισμένα οχήματα».
Πιο συγκεκριμένα γίνεται λόγος για γερμανική βοήθεια που περιλαμβάνει 1500 τυφέκια G36, 100 αντιαρματικοί πύραυλοι Μilan και τρία τεθωρακισμένα Dingo 1. Τονίζουμε ότι έγινε ειδική αναφορά στο να χρησιμοποιηθούν τα όπλα μόνο για την καταπολέμηση του ISIS και σε καμία περίπτωση «οι Κούρδοι του Ιράκ να μην τα μεταπωλήσουν».
Θυμίζουμε ότι σε παλαιότερες παραλαβές όπλων από τους Κούρδους είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να πωλούνται ή ακόμα και να ‘χάνονται’ όπλα.
Τέλος τονίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα (Ιούλιο) οι Γερμανοί άνοιξαν δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης στην πρωτεύουσα του Κουρδιστάν, Αρμπίλ.

*** Αθλητική ενημέρωση ΅:
~

***31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η, 12η....   Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016 :  
ΚΟΡΑΚΑΚΗ (Χρυσό και Χάλκινο)   ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ  Χρυσό
ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ Ασημένιο μετάλλιο
*** Απορρίφθηκε η ένσταση για Γιαννιώτη
Ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν ήθελε, αλλά η ΕΟΕ έκανε ένσταση για την έκβαση του αγώνα των 10 χλμ. ανοικτής θάλασσας, η οποία πάντως απορρίφθηκε.              
~ Οριστικά το ασημένιο μετάλλιο θα κρατήσει ο Σπύρος Γιαννιώτης, αφού η ένσταση της ΕΟΕ για την έκβαση του αγώνα των 10 χλμ. ανοικτής θάλασσας απορρίφθηκε. 
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, δεν θέλησε να γίνει ένσταση, αλλά η ΕΟΕ θεώρησε ότι δεν είναι σωστό να συντελεστεί μια αδικία εις βάρος ενός τόσο μεγάλου αθλητή και για αυτό. 
Το σκεπτικό της ΕΟΕ στηρίχθηκε στο ότι στα 100μ. πεταλούδα δόθηκαν τρία αργυρά μετάλλια, αλλά η πρόταση της δεν έγινε δεκτή, με τον 36χρονο αθλητή να παραμένει με το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο.-
 
 Τα βλέμματα στους Μάντη/Καγιαλή των 470 στην 12η ημέρα 
  ***  Παναγιώτης Μάντης /Παύλος Καγιαλής Ιστιοπλοϊα 470 
Και… χάλκινο στα πανιά τους!
Έπειτα από μία ΕΠΙΚΗ «μάχη με τους Αυστραλούς, οι Μάντης-Καγιαλής χτύπησαν στη σημαδούρα λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό στα 470 της ιστιοπλοΐας και κατέκτησαν, τελικά, το χάλκινο μετάλλιο!
Και το χρώμα αυτού… χάλκινο!

Στην απίστευτη medal race της κατηγορίας 470 στην ιστιοπλοΐα, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής έδωσαν μία τρομερή «μάχη» με τους Αυστραλούς Μάθιου Μπέλτσερ και Γουίλ Ράιαν και τελικά, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, «προδομένοι» από μία… σημαδούρα και τον αέρα!
Οι δύο Έλληνες ήταν μέχρι και λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό μπροστά από τους Αυστραλούς, αλλά αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα με το πανί τους στην τελευταία σημαδούρα, βρέθηκαν μία θέση πίσω τους, χάνοντας το ασημένιο μετάλλιο.
Βέβαια, αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία! Μιλάμε για μία τεράστια επιτυχία των δύο παιδιών, που, θυμίζουμε, είχαν εξασφαλίσει από προχθές ένα μετάλλιο, στην πρώτη τους Ολυμπιακή παρουσία. 
Μάντης και Καγιαλής, λοιπόν, τερμάτισαν 10οι σήμερα, ενώ 9οι ήταν οι Αυστραλοί. Τα δύο πληρώματα είχαν από το ξεκίνημα μία πολύ σκληρή κόντρα, με τους Μπέλτσερ (επτά χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο) και Ράιαν να «επιτίθενται» στο ελληνικό από το πρώτο δευτερόλεπτο! Οι Αυστραλοί ήταν μπροστά στις δύο πρώτες σημαδούρες με μικρή διαφορά, στην τρίτη, όμως, ο Ράιαν γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα, και οι Έλληνες τους προσπέρασαν! Στο τέλος, ωστόσο, την ίδια ατυχία είχε και ο Μάντης, με αποτέλεσμα οι Αυστραλοί να περάσουν ξανά μπροστά, λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό και να κατακτήσουν εκείνοι το ασημένιο μετάλλιο στην ισοβαθμία!
Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν, όπως αναμενόταν, οι Κροάτες Σίμε Φάντελα και Ιγκόρ Μάρενιτς, οι οποίοι προπορεύονταν πριν από την έναρξη της κούρσας μεταλλίων και έστω και με την 8η θέση σήμερα, τα κατάφεραν.
Αυτό, να σημειώσουμε, ήταν το 5ο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ρίο και 8ο στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το δεύτερο στα 470, μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στην Αθήνα, το 2004! Η ελληνική ιστιοπλοΐα, δε, επιστρέφει και πάλι στο βάθρο μετά το Πεκίνο! Το 2008, θυμίζουμε, οι Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη είχαν κατακτήσει το χάλκινο στο Yngling.  
Η τελική κατάταξη:
1. Κροατία 43 β.π.
2. Αυστραλία 58 β.π.
3. Ελλάδα 58 β.π.
4. ΗΠΑ 71 β.π.
5. Μ. Βρετανία 75 β.π.
6. Σουηδία 79 β.π.
7. Γαλλία 87 β.π.
8. Αυστρία 87 β.π.
9. Ελβετία 94 β.π.
10. Νέα Ζηλανδία 104 β.π

        
*** Με ελληνικό πείσμα και γούρι Καλαμάτας ασημένιος Ολυμπιονίκης ο Γιαννιώτης… 

«Με όπλο το ελληνικό πείσμα έτοιμος να συμπληρώσει τη συλλογή του με ένα Ολυμπιακό μετάλλιο» ήταν ο τίτλος της συνέντευξης που είχε δώσει ο Σπύρος Γιαννιώτης τον περασμένο Οκτώβριο στο Θάρρος (με αφορμή σύντομη επίσκεψή του στην Καλαμάτα) και τον οποίο ο εκπληκτικός Έλληνας κολυμβητής εκπλήρωσε χθες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ανεβαίνοντας στο 2ο σκαλί του βάθρου των 10 χλμ. ανοικτής θάλασσας, μετά από συγκλονιστική προσπάθεια.
Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει την Καλαμάτα «σημαδιακή πόλη», καθώς από εδώ έγινε το ξεκίνημά του σε πανελλήνιο επίπεδο (τα πρώτα του όρια) και τώρα επιβεβαιώθηκε ως …γούρι.
«Όταν κολυμπάω σε υψηλότερο επίπεδο πάντα κυνηγάω και τις υψηλότερες θέσεις. Το έχω  αποδείξει κιόλας ότι μπορώ να φτάσω στο βάθρο. Το θέμα είναι να το κάνω στους Ολυμπιακούς που είναι ένα μετάλλιο που μου λείπει.  Μετά από τόσους Ολυμπιακούς Αγώνες θεωρώ ότι είναι πράγματι μέσα στις δυνάμεις μου.
Και ψυχικά και σωματικά αισθάνομαι δυνατός. Είμαι λίγο μεγάλος για κολύμπι, αλλά αφού μπορώ σωματικά και η ψυχολογία είναι καλή -είναι λίγο αμφίδρομα αυτά, το ένα βοηθάει το άλλο- μπορώ να το κάνω» είχε δηλώσει ο αργυρός Ολυμπιονίκης στη Βραζιλία
«Σίγουρα υπάρχουν επιπλέον προβλήματα που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι Έλληνες αθλητές, σε σχέση με άλλες χώρες, όπου υπάρχει καλύτερη οργάνωση και στήριξη, αλλά μέσα από τα προβλήματα δημιουργείται κι ένας παράγοντας που λέγεται πείσμα και παίζει σημαντικό ρόλο και σε μένα και σε άλλα παιδιά. Κόντρα στα άσχημα και την κρίση που υπάρχει, κόντρα σε όλα μπορούμε να βγούμε ακόμα καλύτεροι. Πείσμα όχι μόνο σε έναν αγώνα, αλλά και μέσα στην προπόνηση, για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε γιατί αυτό το κομμάτι δημιουργεί μια ψυχολογική ώθηση».

 ***  Εκλέχθηκε το πρώτο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο στον Καλαμάτα Βόλεϊ 
Οι παρθενικές αρχαιρεσίες του νεοσύστατου Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτα Βόλεϊ πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στα γραφεία του γηπέδου του Μεσσηνιακού. Με 29 ιδρυτικά μέλη να προσέρχονται στην κάλπη, εκλέγοντας το πρώτο διοικητικό συμβούλιο, το νέο σωματείο επιχειρεί να δώσει νέο όραμα στο άθλημα, με τους υπεύθυνους να είναι έτοιμοι να δώσουν το ακριβέστερο «στίγμα», μέσα από συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα ή αύριο.
Οι υποψήφιοι ήταν επτά, όσες και οι εκλόγιμες θέσεις, δείγμα της σύμπλευσης που υπάρχει από το ξεκίνημα στον ΑΣ Καλαμάτα Βόλεϊ, που αναζήτησε και πήρε άλλωστε και τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία της πόλης.
Απομένει να ανακοινωθούν η σειρά εκλογής και οι ψήφοι των μελών του ΔΣ που είναι κατά αλφαβητική σειρά οι Σωτήρης Δεδούσης, Χρήστος Δροσινός, Χρήστος Ζερίτης, Κώστας Κουτράκης, Γιάννης Πάζιος και Βασίλης Πράττης, ενώ την εξελεγκτική επιτροπή συγκροτούν οι Παναγιώτης Παπαδέας, Κώστας Πράττης και Γιώργος Φωτόπουλος.
Τα ιδρυτικά μέλη του ΑΣ Καλαμάτα Βόλεϊ είναι οι:
Γιάννης Μπουσούνης, Χρήστος Δροσινός, Γιώργος Φωτόπουλος, Παναγιώτης Δημόπουλος, Βασίλης Τσικάλογλου, Παναγιώτης Παπαδέας, Γιάννης Πατρινός, Κώστας Λυμπερόπουλος, Παναγιώτης Παπαμικρούλης, Παναγιώτα Σουρή, Χρήστος Ζερίτης, Χαράλαμπος Βακαλόπουλος, Λεωνίδας Σουρής, Σωτήρης Δεδούσης, Χαράλαμπος Καρακύκλας, Δημήτρης Μητρόπουλος, Δημοσθένης Λαμπρινόπουλος, Κλημεντία Μπουσούνη, Ηλίας Κλημεντίδης, Γιώργος Γραμματικόπουλος, Βασίλης Σπυρόπουλος, Γιάννης Πάζιος, Παναγιώτης Γαλανόπουλος, Κώστας Κουτράκης, Χρήστος Κουτράκης, Κώστας Πράττης, Βασίλης Πράττης, Βίκυ Καραμπάτσου, Πέτρος Αθανασόπουλος. Χ.Ε.

*** Ελληνικές συμμετοχές: Μετάλλιο με αέρα ή όχι και τρεις ακόμηΕλληνικές συμμετοχές: Μετάλλιο με αέρα ή όχι και τρεις ακόμη
~ Ημέρα μεταλλίου θα είναι και η 13η των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελλάδα, είτε... φυσάει στο Ρίο είτε συνεχιστεί η άπνοια. Στην πρώτη περίπτωση οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής θα αγωνιστούν στην medal race των 470 που αναβλήθηκε, για να «μάθουν» τι χρώμα θα είναι το μετάλλιο που θα κατακτήσουν, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα «κλειδώσουν» τη θέση που είχαν στην κατάταξη όταν τέλειωσαν οι ιστιοδρομίες, δηλαδή την 2η κι έτσι το ασημένιο θα είναι πια δικό τους.
Η ώρα της ελληνικής πάλης έφτασε και η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας σε ένα άθλημα που έχει αναδείκει Ολυμπιονίκες θα προσπαθήσει για το καλύτερο στα 53 κιλά.
Η Μαρία Πρεβολαράκη θα μπει στην παλαίστρα για να αντιμετωπίσει την Κουμαρί Μπαμπίτα από την Ινδία στον γύρο των 16 και αν καταφέρει να προκριθεί, τότε θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του αγώνα Μπετζαμπεθ Αντζέλικα Αργκουέλο Βιλεγκάς (Βενεζουέλα)-Γιόσεφ Εσόμπε-Τιάκο (Καμερούν).
Στον στίβο η μοναδική ελληνική συμμετοχή είναι αυτή του Νίκου Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφαιροβολίας, ενώ η Εθνική ανδρών της υδατοσφαίρισης θα αντιμετωπίσει την Ισπανία σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων:
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
20:05 Μάντης/Καγιαλής - 470, medal race
ΠΑΛΗ
16:20 Μαρία Πρεβολαράκη - 53κ., γύρος των 16
ΣΤΙΒΟΣ
15:55 Νίκος Σκαρβέλης - σφαιροβολία, προκρ.
ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
21:10 Ελλάδα-Ισπανία

*** ΕΛΛΑΔΑ -ΙΣΠΑΝΙΑ  9-7 .- ^

*** ΙΤΑΛΙΑ -ΣΕΡΒΙΑ  8-10  .- ^ 

*** Κανόε/Καγιάκ: Χρυσό οι Γερμανοί στα 1000μ., ο Ουκρανός στο σπριντ
Κανόε/Καγιάκ: Χρυσό οι Γερμανοί στα 1000μ., ο Ουκρανός στο σπριντ















***Οι Μαξ Ρέντσμιντ/Μάρκους Γκρος απο την Γερμανία πήραν το χρυσό μετάλλιο στο Κ2 ανδρών 1000μ. στο κάνοε/καγιάκ. Δεύτερη ήταν η ομάδα της Σερβίας, ενώ το χάλκινο πήρε η Αυστραλία.
Αναλυτικά η οκτάδα του τελικού:
1. Μαξ Ρέντσμιντ/Μάρκους Γκρος (Γερμανία) 3:10.781
2. Μάρκο Τομίσεβιτς/Μιλένκο Ζόριτς (Σερβία) 3:10.969
3. Κεν Γουάλας/Λάχλαν Τέιμ (Αυστραλία) 3:12.593
4. Εμάνουελ Σίλβα/Ζοάο Ριμπέιρο (Πορτογαλία) 3:12.889
5. Ρικάρντας Νεκρόσιους/Αντρέι Ολινικ (Λιθουανία) 3:14.748
6. Νικολά Ριπαμόντι/Τζούλιο Ντρεσίνο (Ιταλία) 3:14.883
7. Τιμπόρ Χαφνάγκελ/Μπέντζαμιν Σέινερ (Ουγγαρία) 3:15.387
8, Ερικ Βλτσεκ/Γιουράι Ταρ (Σλοβακία) 3:15.916
Ο Τσεμπάν το χρυσό μετάλλιο στο Κ1 ανδρων 200μ.    
Ο Ουκρανός Ιούρι Τσεμπάν αναδείχθηκε "χρυσός" Ολυμπιονίκης στο Κ1 ανδρών 200μ. του σπριντ στο κάνοε/καγιάκ. Την δεύτερη θέση πήρε ο Βαλεντίν Ντεμιανένκο απο το Ατζερμπαϊτζάν, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Βραζιλιάνος Ισακίας Κεϊρόζ Ντος Σάντος.
Τα αποτελέσματα:1. Γιούρι Τσεμπάν (Ουκρανία) 39.279
2. Βαλεντίν Ντεμιανένκο (Ατζερμπαϊτζάν) 39.493
3. Ισακίας Κεϊρόζ Ντος Σάντος (Βραζιλία) 39.628
4. Αλφόνσο Μπεναβιντέζ Λόπες ντε Αγιάλα (Ισπανία) 39.649
5. Ζάζα Ναντιράντζε (Γεωργία) 39.817
6. Αντρέι Κραϊτόρ (Ρωσία) 40.105
7. Λι Κιάνγκ (Κίνα) 40.143
8. Τόμας Σίμαρτ (Γαλλία) 40.180
Οι Κραβιότο/Τόρο το χρυσό μετάλλιο στο Κ2 ανδρων 200μ.   
Οι Σάουλ Καραβιότο και Κριστιάν Τόρο κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Κ2 ανδρών 200μ. του σπριντ στο κάνοε/καγιάκ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το δίδυμο από την Ισπανία κάλυψε την απόσταση σε 32.075 και άφησε πίσω του τους Βρετανούς Λίαμ Χιθ και Τζον Σκόφιλντ (32.368). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Αουρίμας Λάνκας και Εντβίνας Ραμανάουσκας από την Λιθουανία (32.382).
Τα αποτελέσματα:1. Σάουλ Καραβιότο/Κριστιάν Τόρο (Ισπανία) 32.075
2. Λίαμ Χιθ/Τζον Σκόφιλντ (Μ.Βρετανία) 32.368
3. Αουρίμας Λάνκας/Εντβίνας Ραμανάουσκας (Λιθουανία) 32.382
4. Σάντορ Τότκα/Πίτερ Μόλναρ (Ουγγαρία) 32.412
5. Ρόναλντ Ράουχε/Τομ Λιέμπσερ (Γερμανία) 32.488
6. Νεμπόγια Γκρουγίτς/Μάρκο Νοβάκοβιτς (Σερβία) 32.656
7. Σεμπάστιαν Ζουβέ/Μαξίμ Μπομόντ (Γαλλία) 32.699
8. Ράιν Κοχρέιν/Χιούζ Φουρνέλ (Καναδάς) 33.767
Η Κόζακ το χρυσό μετάλλιο στο Κ1 γυναικών 500μ.
Η Ντανούσια Κόζακ απο την Ουγγαρία πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Κ1 γυναικών 500μ. του σπριντ στο κάνοε/καγιάκ και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε πανηγυρίσει πριν από τέσσερα χρόνια στο Λονδίνο. Η αθλήτρια απο την Ουγγαρία τερμάτισε σε 1:52.494 ενω δεύτερη ήταν η Έμα Γιόργκενσεν απο την Δανία (1:54.326). Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Λίζα Κάρινγκτον απο την Νέα Ζηλανδία (1:54.372).
Τα αποτελέσματα:
1. Ντανούσια Κόζακ (Ουγγαρία) 1:52.494
2. Έμα Γιόργκενσεν (Δανία) 1:54.326
3. Λίζα Κάρινγκτον (Νέα Ζηλανδία) 1:54.372
4. Μαρίνα Λιτβιντσουκ (Λευκορωσία) 1:54.474
5. Φρανζίσκα Γουέμπερ (Γερμανία) 1:54.553
6. Ζιού Γιού (Κίνα) 1:54.994
7. Ντάλμα Ρούζιτσικ-Μπένεντεκ 1:55.095
8. Ίννα Οσιπένκο-Ραντόμσκα (Ατζερμπαϊτζάν) 1:56.573
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ ο Γιώργος Στράτος
 Έναν μήνα μετά την εκλογή τουΠαραιτήθηκε από πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ ο Γιώργος Στράτος
~ Την παραίτησή του από την προεδρία της Σούπερ Λιγκ υπέβαλε ο Γιώργος Στράτος. Ο νεοεκλεχθείς πρόεδρος αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία ανέλαβε πριν από ακριβώς έναν μήνα, αφού όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «από τη στιγμή που ένα μέλος ήρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, είμαι ηθικά υποχρεωμένος να τηρήσω τη δέσμευσή μας αυτή και να σας υποβάλλω την παραίτησή μου».
Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης του Γιώργου Στράτου:
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλατε τις λίγες αυτές μέρες που διετέλεσα πρόεδρος της SUPER LEAGUE.
Προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, σ’ ένα πολύ δυσμενές όπως γνωρίζετε περιβάλλον, να φανώ αντάξιός της.
Η ομόφωνη εκλογή μου προέκυψε με την ανάληψη συγκεκριμένης δέσμευσης από μέρους της ομάδας την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ και εμού προσωπικώς.
Από τη στιγμή που ένα μέλος ήρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, είμαι ηθικά υποχρεωμένος να τηρήσω τη δέσμευσή μας αυτή και να σας υποβάλλω την παραίτησή μου».
Πανόπουλος: Ο Ολυμπιακός ήρε την εμπιστοσύνη του, ξανά υποψήφιος ο Στράτος
 Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη, με επίσημη δήλωσή του στο site της ομάδας, τόνισε ότι την εμπιστοσύνη του προς τον αντιπρόεδρο της Ξάνθης και πρώην πλέον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, ήρε ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, αναφέρει ότι ο Στράτος θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν στη Λίγκα.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Σε μία προσπάθεια να υπάρξει ομοφωνία στην εκλογή του Προέδρου της SUPERLEAGUE και για να βελτιώσουμε την εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τις προσπάθειες που γινόντουσαν εκείνην την εποχή και που όσο με αφορά συνεχίζουν να γίνονται, ήρθα σε επικοινωνία με εκπροσώπους της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ (προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως οι ομάδες αναφέρονται με αλφαβητική σειρά), με τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού δεν κατέστη δυνατή αυτή η επικοινωνία σε εκείνο το συγκεκριμένο timing, και τους εξέφρασα τη σκέψη μου για το Γιώργο Στράτο.
Η θέση μου αυτή έγινε αποδεκτή και εγώ παράλληλα με τη σειρά μου, χωρίς κανένας από τους τρεις να μου το ζητήσει, δεσμεύτηκα ότι αν ένας από αυτούς άρει σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής του Γιώργου Στράτου την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του, τότε ο Γιώργος Στράτος θα παραιτείτο από Πρόεδρος της SUPERLEAGUE.
Την εν λόγω διά λόγου δέσμευσή μου, τη γνωστοποίησα στο Γιώργο Στράτο με την παράκληση να την αποδεχτεί, όπως και έγινε.
Χθες, εκπρόσωπος του Ολυμπιακού σε επικοινωνία μαζί μου, ήρε για λογαριασμό της ομάδας του την εμπιστοσύνη του στο Γιώργο Στράτο και ως εκ τούτου, αφού τον ενημέρωσα γι’ αυτό, τις επόμενες ώρες ο Γιώργος Στράτος θα παραιτηθεί από την Προεδρία της SUPERLEAGUE τιμώντας τη δέσμευση αυτή.
Μέσα από τις γραμμές αυτές, θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες των 16 ομάδων για την ψήφο που έδωσαν στο Γιώργο Στράτο.
Τέλος με την παρούσα δηλώνω ότι ο Γιώργος Στράτος θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της SUPERLEAGUE στο δ.σ. που φαντάζομαι ότι θα συγκληθεί άμεσα μετά την παραίτησή του για το σκοπό αυτό έστω και αν λάβει μόνο την ψήφο της Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ».  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Μπιτς βόλεϊ (Γ): Οι Γερμανίδες εκθρόνισαν τις Βραζιλιάνες Μπιτς βόλεϊ (Γ): Οι Γερμανίδες εκθρόνισαν τις Βραζιλιάνες


~  Σοκ για τη Βραζιλία στο μπιτς βόλεϊ και συγκεκριμένα για τις Βραζιλιάνες στον τελικό των γυναικών των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο.
Οι Γερμανίδες, Κίρα Βάλκενχορστ και Λάουρα Λούντβιγκ, νίκησαν τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες και μεγάλο φαβορί, Μπάρμπαρα Ντε Φρέιτας και Αγκάθα Μπέντναρτσουκ, με 2-0 (21-18 και 21-14) και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, «παγώνοντας» το γήπεδο και τους χιλιάδες φιλάθλους στην διάσημη παραλία Κοπακαμπάνα.
Και στο μικρό τελικό, γνώρισε, τη «ψυχρολουσία» η Βραζιλία, καθώς οι Αμερικανίδες, Γουόλς και Ρος, νίκησαν τις Βραζιλιάνες, Φράνκα Μαεστρίνι και Ρότσα με 2-1 (17-21, 21-17, 15-9) και πέταξαν τη διοργανώτρια χώρα εκτός βάθρου!

~***   8η  Ημέρα στο Στίβο στους Ολυμπιακούς του ΡΙΟ :
*** «Θέλω χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ.» είπε ο Μπολτ   Έκανε 19.78 «φρεναριστός»«Θέλω χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ.» είπε ο Μπολτ

~Την κορυφαία επίδοση και στις τρεις ημιτελικές σειρές των 200μ. έκανε ο Γιουσέιν Μπολτ με 19.78, που είναι και η τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ μίλησε για την κούρσα αυτή και παραδέχτηκε πως αιφνιδιάστηκε από την πίεση που δέχτηκε από τον δεύτερο της κούρσας, τον Καναδό, Αντρέ Ντε Γκράσε, ο οποίος τερμάτισε πίσω του με 19.80.
«Πίστεψα πως στα τελευταία μέτρα θα χαμηλώσει την ταχύτητα του, αλλά αυτός με πίεσε μέχρι το νήμα. Του είπα «τι κάνεις;» και σκέφθηκα πως μάλλον δεν είχε καταλάβει πως ήταν ημιτελικά, αλλά αυτός απλά ήθελε να με πιέσει», τόνισε γελώντας ο Μπολτ και συμπλήρωσε:
«Ήμουν κάπως αδιάφορος για την κούρσα γιατί ήθελα να κρατήσω δυνάμεις για τον τελικό. Εκεί θα προσπαθήσω για το χρυσό μετάλλιο και θέλω να καταρρίψω και το παγκόσμιο ρεκόρ».
Να σημειωθεί πως το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα αυτό κρατάει ο Μπολτ με 19.19 από το 2009 και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου.

***  Γιαννιώτης: «Νιώθω ολοκληρωμένος και σταματάω» (video)
Με ένα πλατύ χαμόγελο δικαίωσης ο Σπύρος Γιαννιώτης επέστρεψε με το ασημένιο μετάλλιο από το Ρίο επιβεβαιώνοντας πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. «Νιώθω γεμάτος», τόνισε ο 36χρονος κολυμβητής.
~ Ο Σπύρος Γιαννιώτης εξεπλάγη από την υποδοχή κατά την επιστροφή του στην Αθήνα από το Ρίο με το ασημένιο μετάλλιο στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας. Ο 36χρονος κολυμβητής, που συνοδευόταν από την Κέλλυ Αραούζου που τερμάτισε ενδέκατη στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών και τον προπονητή τους Νίκο Γέμελο, επιβεβαίωσε πως αποσύρεται πλήρης εμπειριών και επιτυχιών. 
«Είναι μια απίστευτη ικανοποίηση. Τόσα χρόνια προσπάθειας και απωθημένου έγιναν πραγματικότητα. Είναι μια δικαίωση για μένα. Όταν προσπαθείς για κάτι κι έρχεται μετά από τόσα χρόνια είναι κάτι μοναδικό. Υπομονή κι επιμονή. Δεν περιγράφεται η χαρά μου. Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Είναι η καλύτερη στιγμή μακράν», τόνισε. 
«Ήξερα ότι ήταν η τελευταία μου κούρσα κι έδωσα παραπάνω από ό,τι είχα. Έκλεισα τα μάτια μου γιατί ήταν τόσο έντονος ο πόνος, αλλά ήταν μεγάλη και η επιθυμία μου γι’ αυτό το μετάλλιο», πρόσθεσε. 
Όσο για την απόφασή του να μη γίνει ένσταση για το τελικό αποτέλεσμα; «Ο Ολλανδός ακούμπησε πρώτος το χέρι του στο φίνις κι εγώ ήμουν δεύτερος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στόχος μου ήταν το μετάλλιο και το κατάφερα. Ήταν κάτι τόσο όμορφο, κάτι συγκλονιστικό», δήλωσε. 
Η επόμενη μέρα δεν θα τον βρει ενεργό σε επίπεδο πρωταθλητισμού. «Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά. Είχα πει κι από πριν πως θα σταματούσα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Νιώθω ολοκληρωμένος σαν αθλητής και θα ήμουν ακόμη και χωρίς το μετάλλιο. Η ολοκλήρωση της καριέρας μου με αυτό το μετάλλιο ήταν ό,τι καλύτερο. Θα μείνω στον αθλητισμό. Είναι μέρος της ζωής μου για 30 χρόνια και θα συνεχίσω από κάποιο άλλο πόστο. Τώρα θέλω να ξεκουραστώ και μετά θα δούμε», ανέφερε.
Λίγο αργότερο, στη συνέντευξη Τύπου ευχαρίστησε όσους ήταν δίπλα του. «Ευχαριστώ την οικογένειά μου, που με έβαλε στο κολύμπι, τον προπονητή μου (σ.σ. Νίκο Γέμελο) που ξεκινήσαμε μια πορεία πολλών ετών, τη γυναίκα μου που με ανέχεται εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν πολλές οι δύσκολες στιγμές, αλλά με έχει στηρίξει και δεν έχω λόγια να το εκφράσω. Τους ευχαριστώ όλους», ενώ πρόσθεσε: «Τις τελευταίες μέρες ήμουν πολύ προβληματισμένος. Το άγχος δημιουργεί σκέψεις και σε βάζει σε διλήμματα. Τα μηνύματα που έλαβα ακόμη και από κόσμο που δεν γνωρίζω είναι αυτά που με έκαναν να προσπαθήσω τόσο πολύ. Τους αφιερώνω αυτή την προσπάθεια. Κλείνω ότι με τον καλύτερο τρόπο, αλλά με τον πιο τέλειο. Ούτε τέλειο τρόπο. Δεν υπάρχει λέξη να το περιγράψει. Κλείνω την καριέρα μου τόσο όμορφα και τόσο ιδανικά».  Βίντεο :
https://embed.reembed.com/www.sport-fm.gr/3XdILm1eT5GZ0GVwtd2Z2hri ,. - 
 https://embed.reembed.com/www.sport-fm.gr/140jx931mQuE3Era0333PWMw  .-

***  Οριστικά εκτός Ολυμπιακών η Πρεβολαράκη!
Η Βιγιέγας, που νίκησε νωρίτερα την Πρεβολαράκη, ηττήθηκε 6-0 από την εκπληκτική Γιαπωνέζα Γιοσίντα στον ημιτελικό των 53 κιλών ελευθέρας πάλης, με αποτέλεσμα η Ελληνίδα να μείνει εκτός ρεπεσάζ…
Όνειρο ήταν και πάει…
Όπως αναμενόταν, η Βιγιέγας ηττήθηκε... χαλαρά από το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, την εντυπωσιακή Γιαπωνέζα Σαόρι Γιοσίντα, 6-0, στον ημιτελικό της κατηγορίας 53 κιλών ελευθέρας πάλης, με αποτέλεσμα η Μαρία Πρεβολαράκη να μείνει εκτός ΚΑΙ από το ρεπεσάζ.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, θυμίζουμε, έκανε ιδανικό ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, νικώντας άνετα 5-1 την Ινδή Κουμαρί Μπαμπίτα, αλλά έχασε από την αθλήτρια της Βενεζουέλας, στην οποία και στήριξε τις τελευταίες ελπίδες της για κάτι καλό, αλλά…

***  Στα προημιτελικά η Πρεβολαράκη!
Δεν… παλεύεται! Με εντυπωσιακή εμφάνιση, η Μαρία Πρεβολαράκη νίκησε άνετα 5-1 την Ινδή Μπαμπίτα και έκανε ιδανικό ξεκίνημα στα 53 κιλά ελευθέρας πάλης, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά!

Καταπληκτική Μαρία Πρεβολαράκη!
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε ιδανικό ξεκίνημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και νικώντας άνετα 5-1 την Ινδή Κουμαρί Μπαμπίτα, προκρίθηκε στα προημιτελικά της ελευθέρας πάλης, στην κατηγορία 53 κιλών.
Εκεί, θα συναντήσει την Μπέτζαμπεθ Αντζέλικα Αργκουέλο Βιγιέγας από τη Βενεζουέλα, που επικράτησε, επίσης εύκολα, 5-0 της Καμερουνέζας Γιόσεφ Εσόμπε-Τιάκο.
Η αθλήτρια από τη Βενεζουέλα ήταν δεύτερη στο παναμερικανικό προολυμπιακό τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην πόλη Φρίσκο. Πριν το προολυμπιακό τουρνουά, ήταν τρίτη στο παναμερικανικό πρωτάθλημα στα 55 κιλά, ενώ μέσα στο 2016 έχει μετάλλιο στο Grand Prix του Παρισιού, όπου κατετάγη 2η. Στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν 15η στα 53 κιλά, ενώ δύο μήνες μετά (Νοέμβριος 2015) πήρε την 8η θέση στο Golden Grand Prix.

***  Έμεινε χαμηλά και αποκλείστηκε ο Σκαρβέλης
Χωρίς να πλησιάσει τον καλό του εαυτό ο Νίκος Σκαρβέλης αποκλείστηκε από τον τελικό της σφαιροβολίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
~  Στα χαμηλά έμεινε ο Νίκος Σκαρβέλης στα προκριματικά της σφαίρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Ο Έλληνας σφαιροβόλος είχε καλύτερη βολή στα 19.37μ, αρκετά μακριά από το όριο που ήταν 20.65μ
Κατετάγη 14ος στο πρώτο γκρουπ και 27ος στη γενική κατάταξη και ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Ρίο.


*** Την πλάκα τους έκαναν Μπολτ-Ντε Γκρας (video/pics)

Επίδειξη ισχύος έκαναν οι Γιουσέιν Μπολτ και Αντρέ Ντε Γκρας στον ημιτελικό των 200 μέτρων, κάτι που τους επέτρεψε να χαλαρώσουν πριν τον τερματισμό και να αρχίσουν να γελάνε.
~  Γιουσέιν Μπολτ και Αντρέ Ντε Γκρας έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις αντιδράσεις του λίγο πριν τον τερματισμό της ημιτελικής κούρσας των 200 μέτρων. 
Μάλιστα ήταν τόσο άνετοι κατά τη διάρκεια της μονομαχίας τους, με αποτέλεσμα να ανταλλάσσουν βλέμματα, ξεσπώντας σε γέλια. Μάλλον θα είχαν καιρό να τα πουν και θα βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν κατά τη διάρκεια της κούρσας.

Ο Τζαμαϊκανός βγήκε πρώτος στην δεύτερη ημιτελική σειρά με 19.78 και ο Καναδός ακολούθησε με 19.80, ενώ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν οι δύο σπρίντερ θα είναι τόσο χαλαροί στον τελικό που θα κρίνει το χρυσό μετάλλιο.

Δείτε παρακάτω τις απολαυστικές φωτογραφίες:
Βίντεο :


*** 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΜΠΡΟΝΤΜΙ Δανίας 3-0 .-
Τα  γκόλ :45+2' ΓΚΟΛΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ 1-0 από τον Μάρκους  Μπέργκ  , 53΄  με πέναλτι Λεντέσμαν , 83΄ Μπέργκ ,
Διαιτητές :
Κάρτες : 8' Κίτρινη κάρτα στον Κρόνε , κίτρινη και ο Κουτρουμπής , 31' Κίτρινη κάρτα στον Γουακάσο. , 33' ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ κόκκινη  ΚΡΟΝΕ ΤΗΣ ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ , 36' Κίτρινη κάρτα στον Άλμπρεχτσεν , κόκκινη  ο Ρόννου ,
Αλλαγές : 58΄ Ο Λέτο στη θέση Κουτρουμπή , Ο Πούκι βγαίνει και στη θέση του μπαίνει ο Τόπελ , 72’ Αλλαγή για την Μπρόντμπι. Μπαίνει ο Χέρμανσον και βγαίνει ο Βίλτσεκ , 73' Αλλαγή για τον ΠΑΟ. Έξω ο Γουακάσο που είχε την εκπληκτική μπαλιά στο 1-0, μέσα ο Λούκας Βιγιαφάνιες , 85' Standing ovation για τον Μπεργκ (2 γκολ) που αποχωρεί και στη θέση του μπαίνει ο Ρινάλντι, ο οποίος ντεμπουτάρει -σε επίσημο ματς- με την πράσινη φανέλα. ,
Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Μολέδο, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.
Στον πράσινο πάγκο: Κοτσόλης, Ρέις, Λέτο, Λούντ, Βιγιαφάνιες, Ρινάλντι, Νάνο.
Η ενδεκάδα της Μπρόντμπι: Ρόννου, Λάρσον, Άλμπρεχτσεν, Ρόκερ, Κρονέ, Νόργκααρντ, Πίρι, Χουλσάγκερ, Μουχτάρ, Πούκι, Βίλτσεκ.

Γερές βάσεις για μια πρόκριση στους ομίλους του Europa League που θεωρείται αναγκαία για πολλούς λόγους θέλει να βάλει απόψε ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την Μπρόντμπι. Ποιο το πλάνο Στραματσόνι.
Το κρισιμότερο ματς της σεζόν (μέχρι το επόμενο) δίνει μέσα στον Αύγουστο ο Παναθηναϊκός. Η πρόκριση στους ομίλους του Europa League έχει εξ αρχής τεθεί στην πρώτη θέση των στόχων των «πράσινων» και απόψε πρέπει να μπουν γερά θεμέλια για την επίτευξη του στόχου. 
Αντίπαλος η Μπρόντμπι (21:00, OTE Sport 5, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), η καθ’ όλα αξιόμαχη ομάδα της Δανίας που προέρχεται από μια μεγάλη πρόκριση επί της Χέρτα και θέλει να ολοκληρώσει την υπέρβαση. 
Για τον Παναθηναϊκό είναι περιττό να αναφερθεί πόσο σημαντική είναι η πρόκριση. Ενδεχόμενη παρουσία στους ομίλους θα έχει πολλαπλά οφέλη. Αφενός αγωνιστικά, καθώς θα τονωθεί η αυτοπεποίθηση της ομάδας και θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου ενώ θα ισχυροποιηθεί ο Αντρέα Στραματσόνι. Και αφετέρου οικονομικά, καθώς τα προσδοκώμενα έσοδα από τους ομίλους του Europa League θα δώσουν ανάσα στην ΠΑΕ και θα επιτρέψουν να κινηθεί με περισσότερη άνεση για την απόκτηση του Γκόρντον Σίλντενφελντ και του Πολ Ζοσέ Εμποκού. Φυσικά κανείς δεν υποτιμά και τη σημασία που έχει η πρόκριση από πλευράς του ευρωπαϊκού πρεστίζ του συλλόγου. 
Ο Αντρέα Στραματσόνι θα προτιμήσει σχήμα με τρεις αμυντικούς έχοντας ως αφετηρία στο πλάνο του τη διαφύλαξη των μετόπισθεν. Ο Ιταλός προπονητής αναμένεται να παρατάξει τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια, τον Μολέντο-που ξεπέρασε τον τραυματισμό του-ηγέτη στο κέντρο της άμυνας με τους Κουτρουμπή και Ιβανόφ να τον πλαισιώνουν, ενώ ο Μέστο θα είναι σίγουρα το δεξί μπακ. Για το αριστερό άκρο ερίζουν Γουακάσο και Λουντ, με τον πρώτο να δείχνει να έχει προβάδισμα. Ζέκα και Λεντέσμα θα είναι στη μεσαία γραμμή, ενώ Λουντ και Ιμπάρμπο θα πλαισιώνουν τον κλασικό φορ, Μπεργκ. Στην αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Κοτσόλης, Ξενόπουλος, Μαρινάκης, Νάνο, Βιγιαφάνιες, Λέτο, Ρέις και Ρινάλντι. 
Σύμμαχος των «πράσινων» θα είναι ο κόσμος, καθώς η Λεωφόρος αναμένεται κατάμεστη. Έχουν απομείνει ελάχιστα εισιτήρια για τη Θύρα 13-14, τα οποία και θα πωλούνται από τις 11:00 μέσω internet και από τη Θύρα 4 στο «Απόστολος Νικολαΐδης». 
Η Μπρόντμπι αναμένεται να παραταχθεί με το σύνηθες 4-3-1-2 και πιθανότερη σύνθεση τους: Ρένοβ-Λάρσον, Κρόνε, Ρέκερ, Χέρμανσον-Νόργκααρντ, Χιούλσαγκερ, Πίρι-Μούκταρ-Βίλτσεκ-Πούκι.  
Διαιτητής θα είναι ο Ίστβαν Βαντ. Πρόκειται για τον 37χρονο Ούγγρο που προ διετίας είχε «σφυρίξει» έναν άλλο αγώνα με ομάδα από τη Δανία. Ήταν στο 4-1 επί της Μίντιλαντ στη Λεωφόρο στις 21 Αυγούστου του 2014, επίσης για τα playoffs του Europa League. Επίσης στις 8 Μαρτίου του 2012 ήταν διαιτητής στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μέταλιστ στο Χάρκοβο (0-1) για τους «16» του Europa League. Ο Βαντ είναι διαιτητής από το 2004 και διεθνής από το 2007.

***
 ΝΤΙΝΑΜΟ Τιφλίδας Γεωργίας -ΠΑΟΚ   0-3 .- ^
Τα  γκόλ : 20΄  ο Λεό Μάτος , 78΄ ο Κρέσπο Φ. Περέιρα (83') .-
Κάρτες: 56' Κίτρινη κάρτα στον Λέο Μάτος , 69' Κίτρινη κάρτα στον Ρενέ Σάντος ,
Αλλαγές : Ο Κάνιας αντί του Χαρίση , 58' Αλλαγή για τη Ντιναμό. Τεβτσάτζε αντί Λομπζανίτζε , 63' Αλλαγή για τη Ντιναμό. Ντβαλισβίλι αντί Παπουνασβίλι , 68' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ στη θέση του Σάχοφ., 70' Αλλαγή για την Ντιναμό. Μικέλ Αλβάρο αντί του Τσιντσάτζε., 81' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Φακούντο Περέιρα αντί Τζάλμα Κάμπος .-
Διαιτητής είναι ο Ισραηλινός, Λιράν Λιάνι.
Βοηθοί του οι συμπατριώτες του, Ντάβιντ Ελίας Μπιτόν και Νισάν Νταβίντι, ενώ τέταρτος ο επίσης Ισραηλινός, Μενάσε Μασάια.
Ντιναμό Τιφλίδας (Γιουράι Γιάμπαρεκ): Σκρίμπε, Λομπζάνιτζε, Ρενέ Σάντος, Αμισουλασβίλι, Χέλιτζε, Παρουνασβίλι, Τσιντσάτζε, Τζιγκάουρι, Κιτεϊσβίλι, Τσαντουρισβίλι, Παπουνασβίλι.
 Στον πάγκο: Λομάια, Κιρκιτάτζε, Ντβαλισβίλι, Τεβτσάτζε, Μικελτάτζε, Μικέλ Αλβάρο, Ζάρια.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Χαρίσης, Τζάλμα Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Μπρκιτς, Μαλεζάς, Φακούντο Περέιρα, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Κίτσιου, Κάνιας.
Το πρώτο βήμα για πρόκριση στους ομίλους του Europa League καλείται να κάνει απόψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει στην Τιφλίδα την τοπική Ντιναμό για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.
  Την ανωτερότητά του καλείται να αποδείξει απόψε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει την Ντιναμό στην Τιφλίδα με στόχο την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League (19:00, OTE Sport 7, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). 
Μετά τον άδοξο αποκλεισμό του «Δικεφάλου του Βορρά» από τον Άγιαξ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, η συμμετοχή στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA αποτελεί μονόδρομο για τους Θεσσαλονικείς. 
Αυτό θέλουν να καταστήσουν σαφές ο Βλάνταν Ίβιτς και οι ποδοσφαιριστές τους, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν με σκορ πρόκρισης στην συμπρωτεύουσα και να κάνουν διαδικαστικού χαρακτήρα τον επαναληπτικό σε μία εβδομάδα στην Τούμπα. Ο Σέρβος τεχνικός δεν ετοιμάζει εκπλήξεις για το αρχικό σχήμα, με μοναδική αλλαγή τον Κάνιας αντί του Χαρίση. 
Την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλα και Λέοβατς. 
Την τριάδα στη μεσαία γραμμή θα αποτελέσουν οι Κάνιας, Σάχοφ και Τσίμιροτ. Στην επίθεση θα βρίσκονται οι Κάμπος, Ροντρίγκεζ και Αθανασιάδης. 
Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπρκιτς, Σιαμπάνης, Γιαννούλης, Κίτσιου, Μαλεζάς, Χαρίσης, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Ζάιρο, Περέιρα και Κουλούρης. Εκτός έμειναν οι Τζιόλης, Βαρέλα και Πέλκας, όπως και ποδοσφαιριστές που δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.           

*** 
ΑΡOΟΥΚΑ Πορτογαλίας -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  0-1.-
Τα γκόλ : 26΄  Σεμπά ,
Κάρτες : 31' Κίτρινη κάρτα στον Καρλέτο για επικίνδυνο τάκλιν στον Φιγκέιρας
Αλλαγές :
Διαιτητές :
Η ενδεκάδα της Αροούκα σε σχηματισμό 4-3-3: Μπρακάλι – Άντερσον Λουίς, Ζούμπαλ, Μπάστο, Καρλέτο – Κοέλιο, Νουνίνιο, Γκοϊάνο –Αρτούρ, Ματέους, Γκονζάλες
Στον πάγκο: Σακραμέντο, Βελάσκες, Βίτορ Κόστα, Ντε Ζεσούς, Αντρέ Σάντος, Κριβελάρο, Ζεκίνια
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχηματισμό 4-2-3-1:  Καπίνο – Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια – Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο – Σεμπά, Ντομίνγκες, Πάρντο – Ιντέγε.
Στον πάγκο: Λεάλι, Φορτούνης, Ζντιέλαρ, Ντουρμάζ, Ρέτσος, Πουλίδο, Ανδρούτσος
Ξαφνικό θέμα προέκυψε στον Ολυμπιακό με τη συμμετοχή του Φορτούνη στον αγώνα με την Αρούκα, καθώς ο διεθνής μέσος προπονήθηκε μόνος λόγω ενοχλήσεων στην ποδοκνημική και είναι εξαιρετικά αμφίβολος.              
Ανησυχία προκύπτει στον Ολυμπιακό αναφορικά με τη συμμετοχή του Κώστα Φορτούνη στο αυριανό ματς κόντρα στην Αρούκα για τα play-off του Europa League.
Στην αποψινή προπόνηση των πρωταθλητών Ελλάδας, ο διεθνής επιτελικός μέσου δεν μπόρεσε να προπονηθεί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, καθώς παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και θεωρήθηκε φρόνιμο να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα.
Βάσει των τωρινών δεδομένων, η συμμετοχή του 23χρονου είναι εξαιρετικά αμφίβολη και εφόσον όντως δεν μπορέσει να αγωνιστεί, τότε τη θέση του στο 4-2-3-1 του Μπέντο θα πάρει ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

***  ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Ολυμπιακός στην τριπλή μάχη του Europa League   Οι πρώτοι αγώνες στα play offΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Ολυμπιακός στην τριπλή μάχη του Europa League
~ Εκτός έδρας αγωνίζονται οι δύο από τις τρεις ελληνικές ομάδες, που την Πέμπτη λαμβάνουν μέρος στα play off του Europa League. Πρώτος ρίχνεται στη μάχη ο ΠΑΟΚ που αγωνίζεται στην Τυφλίδα κόντρα στην τοπική Ντιναμό (19:00, OTE SPORT 7).
Περίπου με τη λήξη αυτής της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός θα δώσει τον δικό του αγώνα κόντρα στη δανέζικη Μπρόντμπι (21:00, OTE SPORT 5) με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.
Μία ώρα αργότερα, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αρούκα (22:00, Novasports 1) στην Πορτογαλία για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η προσπάθεια της κυπριακής ΑΕΚ Λάρνακας που φιλοξενεί την Σλόβαν Λίμπερετς από την Τσεχία, ενώ η τουρκική Φένερμπαχτσε υποδέχεται την ελβετική Γκρασχόπερς.
Στο μεταξύ, η Σεντ Ετιέν έκανε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Η ομάδα που στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την ΑΕΚ, νίκησε 2-1 τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ και καλείται να διαφυλάξει το προβάδισμα αυτό στη ρεβάνς της Πέμπτης (25/8).
Οι Λεμουάν (15΄), Φλορεντίν Πογκμπά (29΄) πέτυχαν τα γκολ των «Στεφανουά» ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Βερέντ στο 8΄.
~** Tο πρόγραμμα των Α΄αγώνων των play off έχει ως εξής:
Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 1-2 .-^
Αστάνα (Καζακστάν)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 2-0 .- ^   18/08
Ντιναμό Τυφλίδας (Γεωργία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)   0-3 .- ^   18/08
Σεντερίσκε (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)  0-0 .- ^   18/08
Κράσνονταρ (Ρωσία)-Παρτιζάνι (Αλβανία) 4-0 .- ^   18/08
Μίντιλαντ (Δανία)-Οσμανλισπόρ (Τουρκία)  0-1 .- ^   18/08
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 2-1 .- ^   18/08
Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)-Μάριμπορ (Σλοβενία)  3-1 .- ^   18/08
Γκέτεμποργκ (Σουηδία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 1-0 .- %   18/08
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 0-3 .- ^   18/08
Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 2-1 .- ^   18/08
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 0-1 .- ^   18/08
Μπασακσεχίρ (Τουρκία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 18/08
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Γκενκ (Βέλγιο) 18/08
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπρόντμπι (Δανία) 3-0 .- ^   18/08
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Γκρασχόπερς (Ελβετία) 18/08
Βοϊβοντίνα (Σερβία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία) 18/08
Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 18/08
Γάνδη (Βέλγιο)-Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) 18/08
Σασουόλο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 18/08
Αρούκα (Πορτογαλία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 18/08
Τρέντσιν (Σλοβακία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 18/08
Tα αποτελέσματα και οι σκόρερ των Α΄αγώνων των play off έχουν ως εξής:
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 0-3
Σκόρερ: 21΄ Μάτος, 71΄ Κρέσπο, 84’ Περέιρα
 Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 1-2
Σκόρερ: 8΄ Βερέντ - 15΄ Λεμουάν, 29΄ Πογκμπά
 Αστάνα (Καζακστάν)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 2-0
Σκόρερ: 70΄ Τζούνιορ Καμπανάνγκα, 81΄ Νουργκαλίεφ
 Μίντιλαντ (Δανία)-Οσμανλισπόρ (Τουρκία) 0-1
Σκόρερ: 20΄αυτ. Μπάνγκααρντ
 Κράσνονταρ (Ρωσία)-Παρτιζάνι (Αλβανία) 4-0
Σκόρερ: 18΄πεν. Ζοαοζίνιο, 27΄ Σμόλοφ, 45΄ Γεντρέιτσουκ, 73΄αυτ. Κρασνίκι
 Σεντερίσκε (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 0-0
Σκόρερ: -
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 0-1
Σκόρερ: 29΄ Κουφάλ
 Γκέτεμποργκ (Σουηδία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 1-0
Σκόρερ: 56΄ Αλμπεκ
 Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 2-1
Σκόρερ: 51΄ Γκρούνβαλντ, 53΄ Πίρες - 90+1΄ Ρεγκίνιουσεν
 Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 2-1
Σκόρερ: 9΄ Αλμπερμαν, 56΄ Σαϊντ - 77΄ Σκαριόνε
 Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 3-1
Σκόρερ: 37΄ Ζένιοφ, 50΄,52΄ Ντάμπο
 Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 0-3
Σκόρερ: 49΄ Σιλά, 61΄ Τεόντορτσουκ, Ανί
========
Μπασακσεχίρ (Τουρκία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 20:30
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Γκρασχόπερς (Ελβετία) 21:00
----------
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Γκενκ (Βέλγιο) 21:00
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπρόντμπι (Δανία)   3-0  .- ^   21:00
Βοϊβοντίνα (Σερβία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία) 21:00
Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 21:15
Γάνδη (Βέλγιο)-Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) 21:30
Σασουόλο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 3-0 .- ^   21:45
Αρούκα (Πορτογαλία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)   0-1  .- ^   22:00
Τρέντσιν (Σλοβακία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 22:05

~** Παρέμεινε 15η η Ελλάδα, πλησίασε την Κροατία
Στη φαθμολογία της UEFAΠαρέμεινε 15η η Ελλάδα, πλησίασε την Κροατία 

Οι τρεις νίκες των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού, στους πρώτους αγώνες των πλέι οφ στο Γιουρόπα λιγκ, το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισε έδαφος, παρέμεινε στην 15η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, αλλά πλησίασε την Κροατία στην 14η θέση της σχετικής κατάταξης.
Στόχος, πλέον, είναι η παραμονή, τουλάχιστον, στη θέση αυτή, η οποία είναι η τελευταία που δίνει το δικαίωμα συμμετοχής και σε δεύτερη ομάδα για το τσάμπιονς λιγκ.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί κάτω από τη 15η θέση, θα χάσει και μία από τις δύο θέσεις στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με τον κυπελλούχο να παραμένει, αλλά την πρώτη ομάδα που προέρχεται από το πρωτάθλημα να συμμετέχει στο 2ο προκριματικό και τη δεύτερη ομάδα να αρχίζει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της από τον 1ο προκριματικό γύρο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
~ Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων 15 χωρών και οι ομάδες που συνεχίζουν στα κύπελλα Ευρώπης, έχουν ως εξής:
1. Ισπανία 87.141 (7/7)
2. Γερμανία 66.927 (6/7)
3. Αγγλία 63.105 (7/7)
4. Ιταλία 60.915 (6/6)
5. Γαλλία 44.415 (5/6)
6. Ρωσία 43.232 (4/5)
7. Πορτογαλία 42.999 (5/6)
8. Ουκρανία 38.433 (3/5)
9. Βέλγιο 32.200 (5/5)
10. Τουρκία 31.800 (5/5)
11. Ελβετία 29.475 (4/5)
12. Τσεχία 29.275 (4/5)
13. Ολλανδία 23.963 (4/5)
14. Κροατία 23.750 (3/4)
15. Ελλάδα 23.600 (3/5)
 *Οι θέσεις 1-3 δίνουν τέσσερις ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο Γιουρόπα, οι 4-6 τρεις και τρεις αντίστοιχα, οι 7-15 δύο και τρεις αντίστοιχα, οι 16-52 μία και τρεις αντίστοιχα, ενώ οι 53-54 μία και δύο αντίστοιχα. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Αναβολή σέντρας στη Σούπερ Λιγκ αποφασίζει ο Κοντονής Αναβολή σέντρας στη Σούπερ Λιγκ αποφασίζει ο Κοντονής
~ Την αναβολή της πρεμιέρας της Σούπερ Λιγκ φέρεται να έχει αποφασίσει, σύμφωνα με τον Σπορ FM, ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την κόντρα με την ΕΠΟ.
Έτσι, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα κάνει σέντρα αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένεται τσουνάμι αντιδράσεων και... εξελίξεων.
Ο πόλεμος που επικρατεί ανάμεσα στην ΕΠΟ και στον υφυπουργό με αφορμή τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας αλλά και η αδιαλλαξία της στο θέμα παρέμβασής της στα πειθαρχικά όργανα, οδηγούν τον κ.Κοντονή στο να αποφασίσει την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος.
Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη και θα επικαλείται λόγους ασφαλείας (βάσει του νέου νόμου).
Μάλιστα, η αναβολή δεν θα αφορά μόνο την πρεμιέρα αλλά και τη 2η αγωνιστική, γεγονός που σημαίνει ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο, μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

*** Επίθεση Ολυμπιακού κατά Κοντονή και προσφυγή στη δικαιοσύνη
Επίθεση Ολυμπιακού κατά Κοντονή και προσφυγή στη δικαιοσύνη

 ~ Με μία άκρως επιθετική ανακοίνωση, ο Ολυμπιακός επικεντρώνει τα βέλη του στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη σε περίπτωση αναβολής της έναρξης της Super League.
Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές Ελλάδας θεωρούν ότι ο υφυπουργός δίνει «παράσταση» και ότι «είναι αποφασισμένος για μια ακόμα φορά, να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα», ενώ χρησιμοποιούν την έκφραση «τσίρκο του Κοντονή».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η παράσταση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή συνεχίζεται και για μια ακόμα φορά το θύμα των ακατανόητων και αντιφατικών αποφάσεων του είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Καμιά σοβαρή ομάδα και κανένας σοβαρός άνθρωπος του ποδοσφαίρου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δεν θα θέλει να έχει σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλα τα τραγελαφικά που συμβαίνουν σε αυτό.
Στο τέλος της προηγούμενης περιόδου το ποδόσφαιρο γελοιοποιήθηκε πλήρως και ο Σύλλογός μας ήταν ο πλέον ζημιωμένος από τις απαράδεκτες αναβολές του τελικού του Κυπέλλου, που μας ανάγκασαν σε απραξία ενός μήνα.
Τώρα και πάλι ο κύριος Κοντονής είναι αποφασισμένος, για μια ακόμα φορά, να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα της Super League αλλά και την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Όμως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ πληρώνει ακριβά το ποδόσφαιρο και προφανώς δε θέλει και δε μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει στο τσίρκο του κ. Κοντονή και των υποβολέων του, αλλά σε ένα κανονικό πρωτάθλημα ευρωπαϊκής χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι σε περίπτωση που δεν αρχίσει το πρωτάθλημα όπως αυτό προγραμματίστηκε από τις αρμόδιες αρχές θα κινηθεί νομικά ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα του Συλλόγου».

***   Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τον νέο πίνακα με τους διαιτητές
 Για τη σεζόν 2016-17Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τον νέο πίνακα με τους διαιτητές
 ~ Ο νέος πίνακας διαιτητών της Super League, που ανακοίνωσε η ΕΠΟ, περιλαμβάνει τα ονόματα 27 ρέφερι, οι οποίοι είναι πιθανό αργότερα να γίνουν 30 μιας και υπάρχουν τρεις κενές θέσεις.
Αυτές προορίζονται για τους Δημήτρη Θάνο, Θανάση Γιάχο και Σταύρο Μάνταλο, οι οποίοι δεν πέρασαν τα τελευταία τεστ φυσικής κατάστασης, θα ξανατρέξουν σε περίπου ένα μήνα αλλά αν αποτύχουν ξανά θα μείνουν εκτός.
Στους «κομμένους» ήταν οι Μιχάλης Κουκουλάκης, Δημήτρης Στυλιαράς και Θανάσης Τζήλος, με τον τελευταίο να έχει προαχθεί πέρυσι αλλά να υποβιβάζεται ύστερα από μόλις μία σεζόν.
Στον πίνακα της περιόδου 2016-17 εισήχθησαν οκτώ νέοι διαιτητές, οι Ευαγγέλου (Αθήνας), Φουκάκης (Ηρακλείου), Γκράνας (Θράκης), Τίκας (Καρδίτσας), Πουλημάς (Κέρκυρας), Νεοφυτιάδης (Κορίνθου), Μπλάνας (Μεσσηνίας) και Γιαννουλάκης (Χανίων).
Αναλυτικά ο πίνακας:
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΝΩΣΗ Π.Σ.
Ευαγγέλου Άγγελος Αθηνών
Καλογερόπουλος Χαράλαμπος Αθηνών
Παπαπέτρου Αναστάσιος Αθηνών
Παππάς Ανδρέας Αθηνών
Δελφάκης Ιωάννης Αρκαδίας
Κύζας Γεώργιος Δράμας
Βάτσιος Αριστείδης Δυτικής Αττικής
Σιδηρόπουλος Αναστάσιος Δωδεκανήσου
Λαμπρόπουλος Μάριος Ηλείας
Καραντώνης Δημήτριος Ημαθίας
Μήτσιος Χρήστος Ηπείρου
Φουκάκης Γεώργιος Ηρακλείου
Κομίνης Γεώργιος Θεσπρωτίας
Γκράνας Χρήστος Θράκης
Τίκας Τριαντάφυλλος Καρδίτσας
Πουλημάς Νικόλαος Κέρκυρας
Νεοφυτιάδης Ιωάννης Κορινθίας
Σελίμος Σπυρίδων Λακωνίας
Παπαδόπουλος Ιωάννης Μακεδονίας
Μπλάνας Γεώργιος Μεσσηνίας
Κιοτζένης Ευάγγελος Ξάνθης
Σπάθας Ηλίας Πειραιά
Βοσκάκης Μιχαήλ Ρεθύμνου
Φωτιάδης Ανανίας Σερρών
Αρετόπουλος Αλέξανδρος Τρικάλων
Δημητρόπουλος Αλέξανδρος Φθιώτιδας
Γιαννουλάκης Γεώργιος Χανίων

~****  ΦΙΛΙΚΑ  προετοιμασίας  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2016  :
***  «Ξεμπούκωσε» η ΑΕΚ με φιλική 4άρα στον Ηρακλή
«Ξεμπούκωσε» η ΑΕΚ με φιλική 4άρα στον Ηρακλή
~ Το πρόβλημα στο σκοράρισμα που ταλαιπώρησε την ΑΕΚ σε όλο το διάστημα της προετοιμασίας αλλά και στις αναμετρήσεις με τη Σεντ Ετιέν, σήμερα... εξαφανίστηκε.
Η Ενωση νίκησε 4-0 τον Ηρακλή σε φιλικό στο ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας όλα τα τέρματά της στα πρώτα 26 λεπτά του β΄ ημιχρόνου με τους Αλμέιδα (49΄ κεφαλιά από κόρνερ του Βάργκας), Μάνταλο (60΄ από σέντρα του Γκάλο), Πέκχαρτ (63΄ κεγαλιά από σέντρα του Πλατέλλα) και Μπακασέτα (71΄ από γύρισμα του Γκάλο).
AEK (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης (46΄ Μπάρκας), Γκάλο, Τσιγκρίνσκι (58΄ Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος (73΄ Τζανετόπουλος), Ντίας (77΄ Ντίντακ), Σιμόες (58΄ Γιόχανσον), Μάνταλος (66΄ Γαλανόπουλος), Μπαρμπόσα (59΄ Πλατέλλας), Μπακασέτας, Βάργκας (59΄ Ροντρίγκες), Αλμέιδα (59΄ Πέκχαρτ).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (46΄ Γιαννικόγλου), Ζιάμπαρης (85΄ Ζαμπάζης), Ιντζόγου (85΄ Μπικιάρης), Πασσάς, Καραγκούνης, Στάμου (70΄ Ρότας), Κυριακίδης, Σαραμαντάς (65΄ Αμαραντίδης), Περόνε, Λεοζίνιο (85΄ Δούμτσιος), Αγγελόπουλος.

***   Φιλική «τριάρα» του Ολυμπιακού στον Αρη με Μπέντο στον πάγκο
Φιλική «τριάρα» του Ολυμπιακού στον Αρη με Μπέντο στον πάγκο















~ Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός επικράτησε του Αρη με 3-1. Αυτό ήταν και το ντεμπούτο του Πάουλο Μπέντο στον πάγκο του Ολυμπιακού.
Ο Πάρντο άνοιξε το σκορ με πλασέ στο 39', ο Φορτούνης έκανε το 2-0 τέσσερα λεπτά αργότερα από την άσπρη βούλα ενώ στο 44' ο ίδιος παίκτης έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα και τρία αυτά της ομάδας του με πλασέ μέσα από την περιοχή.
Ο Αρης μείωσε το σκορ στο 78' με τον Μπράνα Ίλιτς.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο (46' Λεάλι), Φιγκέιρας (46' Βούρος), Ντε λα Μπέγια (46' Τσιμίκας), Μποτία (46' Ρέτσος), Ντα Κόστα, Μιλιβόγιεβιτς (46' Ζντιέλαρ), Καμπιάσο (46' Ανδρούτσος), Σεμπά (46' Ντουρμάζ), Πάρντο (46' Μανθάτης), Φορτούνης (46' Ντομίνγκες), Ιντέγε (46' Πουλίδο).
Άρης (Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ρόβας, Ανάκογλου, Νέτο (45'Μιλούνοβιτς), Αντρέου Γκουεράο, Καπνίδης, Τάτος, Ντούνης (45΄Ίλιτς)

*** «Βαριά» φιλική ήττα του Παναθηναϊκού από την Ομόνοια«Βαριά» φιλική ήττα του Παναθηναϊκού από την Ομόνοια
~ Μία εβδομάδα πριν την πρώτη αναμέτρηση με τη Μπρόντμπι, στα play off του Europa League, ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε έντονα με την αμυντική του εικόνα στο φιλικό με την Ομόνοια, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 0-3 στο φιλικό ματς που διεξήχθη επί κυπριακού εδάφους. Οι δοκιμές που έκανε ο Αντρέα Στραματσόνι, σε πρόσωπα και σχήματα, αλλά και η απουσία του Ροντρίγκο Μολέδο από το κέντρο της άμυνας, σαφώς και επηρέασαν τον τρόπο παιχνιδιού των «πρασίνων», παρ΄ όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καθόλου καλή ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τους Δανούς στις 18 του μήνα.
Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Ρέις-Ιβανόφ, ήταν... εκτός αγώνα, από τα άκρα οι Μέστο και Νάνο συνάντησαν πολλά προβλήματα, ενώ και η απουσία του Ζέκα από τη μεσαία γραμμή ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Οι Κύπριοι προηγήθηκαν στο 24΄ με τον Ντάρμπισιρ, στο 57’ ο Αγκάγιεφ έκανε το 2-0 και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σέρινταν στο 80΄.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΟΜΟΝΟΙΑ (Τζον Κάρβερ): Παναγή (75’ Κότσαρης) -Δημητρίου (58’ Φλορέσκου), Νασιμέντο (88’ Κονόμης), Παντελιάδης, Μαργκάσα (58’ Καρλίτος)- Τουρέ, Φυλακτού- Αγκάγιεφ, Κλέιτον (58’ Ορσουλιτς), Χριστοφή (58’ Σέρινταν)- Ντάρμπισιρ (81’ Φραγκέσκου).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Κοτσόλης (46’ Ο. Βλαχοδήμος)- Μέστο (68’ Μαρινάκης), Ρέις (68’ Ευαγγέλου), Ιβανόφ (46’ Γουακάσο), Νάνο- Κουτρουμπής, Λεντέσμα (68’ Στάικος)- Λουντ, Νάνο- Βιγιαφάνες (68’ Βλαχοδήμος), Μπουμάλ (46’ Ιμπάρμπο)- Λέτο (68’ Ρινάλντι).
Στραματσόνι: «Με τη Μπρόντμπι θα δείτε μία διαφορετική ομάδα»
Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο Αντρέα Στραματσόνι μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ομόνοια στην Κύπρο. Ο τεχνικός των «πρασίνων» μίλησε για κακή νοοτροπία των παικτών του, ωστόσο, δεν έδειξε να ανησυχεί ενόψει του αγώνα με τη Μπρόντμπι.
«Αυτός δεν ήταν πραγματικός Παναθηναϊκός, αλλά αυτό συμβαίνει μερικές φορές. Δεν παίξαμε καθόλου καλά, ιδιαίτερα στην άμυνα. Ήταν το δυνατό μας σημείο στα προηγούμενα παιχνίδια, καθώς δε δεχτήκαμε γκολ. Για να είμαι ειλικρινής στο σημερινό ματς αρκετοί παίκτες μας δεν αντιμετώπισαν με σωστή νοοτροπία τον αγώνα», τόνισε ο Στραματσόνι, ο οποίος ρωτήθηκε εάν ανησυχεί ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Μπρόντμπι: «Δεν ανησυχώ, καθώς σε λίγες μέρες θα δείτε τον πραγματικό Παναθηναϊκό.»
Για το τι δεν πήγε καλά στο παιχνίδι με την Ομόνοια, ο Στραματσόνι επισήμανε: «Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Δεν προσεγγίσαμε σωστά αυτό το φιλικό, κυρίως αμυντικά. Δεν είναι μόνο θέμα ενός παίκτη, του Μολέδο ή των παικτών που δεν ήταν εδώ. Το μόνο θετικό απόψε ήταν οι οπαδοί μας, που ήταν φανταστικοί. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το ματς. Είμαι βέβαιος ότι στο επόμενο θα δείτε μία διαφορετική ομάδα.»


***  Φιλική... γκολάρα Αθανασιάδη στο «διπλό» του ΠΑΟΚ με Ατρόμητο
 Φιλική... γκολάρα Αθανασιάδη στο «διπλό» του ΠΑΟΚ με Ατρόμητο
~ Με το εκπληκτικό γκολ του Κλάους Αθανασιάδη στο φινάλε (κρέμασε από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής τον Γκορμπούνοφ) ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο σε φιλικό ματς που έγινε στο Περιστέρι.
Απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρουσίασε αμυντικά κενά, αλλά μεσοεπιθετικά ήταν καλός και είχε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες για να σημειώσει κι άλλο γκολ, με κορυφαία το δοκάρι του Ευθύμη Κουλούρη.
Οι συνθέσεις:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τραϊνός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Μπίτολο (46' Κατράνης), Μπάγκα (72' Κεϊτά), Βασιλείου (63' Κοντοές), Ούμπιδες (83' Ν. Λαζαρίδης), Λημνιός (80' Νάτσος), Λε Ταλέκ (72' Παπαδόπουλος), Φυτανίδης (63' Mπαστακός), Κιβρακίδης (77' Μπρίτο), Λαζαρίδης (63' Γκουντούδης), Γροντής (63' Ζησόπουλος).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Μπρκιτς, Μάτος, Κρέσπο (80' Πούγγουρας), Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κάνιας, Τσίμιροτ (39' Ματθαίου), Πέλκας (80' Δημητριάδης), Τζάλμα, Μυστακίδης (60' Κοροβέσης), Κουλούρης (60' Αθανασιάδης).

***  Αλμέιδα και Πατίτο έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ
 Αλμέιδα και Πατίτο έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ
~ Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 τον Τρικάλων σε φιλικό ματς που έγινε στη θεσσαλική πόλη. Ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητας των δύο τελευταίων αποκτημάτων της Ενωσης.
Αμφότεροι σκόραραν, καθώς ο Ούγκο Αλμέιδα πέτυχε το πρώτο γκολ στο 12΄ μετά από σέντρα του Ντίας, ενώ ο Πατίτο Ροντρίγκες πέτυχε το 2-0 στο 44΄. Μείωσε για τα Τρίκαλα ο Γιαννιτσάνης με κεφαλιά στο 76΄
ΑΕΚ: Μπάρκας (71΄ Βούρας), Μπακάκης (82΄ Βασιλαντωνόπουλος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ντίας (71΄ Γιαννούτσος), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον (63΄ Μανωλάς), Πλατέλλας (71΄ Μαρκοπουλιώτης), Πατίτο (58΄ Τσέλιος), Αραβίδης (82΄ Ζόριτς), Αλμέιδα (58΄ Πέκχαρτ)

*** Φιλική επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας με 3-0Φιλική επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας με 3-0
~ Με τον Μαρίν Λέοβατς να... σερβίρει και τον Φακούντο Περέιρα να σκοράρει, ο ΠΑΟΚ έβαλε απόψε τις βάσεις για την άνετη επικράτησή του, σε φιλικό επίπεδο, στην Τούμπα, επί της Βέροιας με 3-0. Παιχνίδι που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και αποτέλεσε το πρώτο από τα δύο τεστ που ήθελε ο Βλάνταν Ιβιτς, πριν την πρώτη αναμέτρηση του «Δικεφάλου» για τα πλέι οφ του Europa League με την Ντιναμό Τιφλίδας (18/8). Αύριο ο ΠΑΟΚ θα μεταβεί στην Αθήνα, για να αναμετρηθεί, στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο (21.15). Με τη δοκιμασία απέναντι στους Ημαθιώτες, έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «ασπρόμαυρων» ο Φερνάντο Βαρέλα. Ενοχλήσεις στον αστράγαλο, ακόμη, εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον Αλέξανδρο Τζιόλη, με συνέπεια να μη συμπεριληφθεί ούτε στην αυριανή αποστολή για το φιλικό με τον Ατρόμητο.
Στο 29’ και στο 35’, με τον Λέοβατς και στις δύο περιπτώσεις να τροφοδοτεί όμορφα τον Περέιρα, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα στο ματς διαμόρφωσε με γκολ που πέτυχε στο 63’, μετά από ασίστ του Ζάιρο, o Μπίσεσβαρ.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος (46’ Βελλίδης), Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς, Λέοβατς (73’ Πούγγουρας), Σάκχοφ, Χαρίσης (63’ Δημητριάδης), Μπίσεσβαρ, Ζάιρο (63’ Κοροβέσης), Ροντρίγκες (73’ Αθανασιάδης), Περέιρα. ΒΕΡΟΙΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν (70’ Παπαδόπουλος), Χαροντάκης (52’ Κάλβο), Μαραγκός, Σισσοκό (70’ Καλί), Μπαλάφας (46’ Τόμας), Άρτσε, Παπαδόπουλος, Μίλιεβιτς, Φόρτες (52’ Ναβαλόφσκι), Μεληκιώτης (46’ Ξόμπλιος).

*** Ήττα του Ολυμπιακού από την Μπεσίκτας με 1-0
 Ήττα του Ολυμπιακού από την Μπεσίκτας με 1-0
~  Στο περιθώριο των εξελίξεων που υπάρχουν στο Λιμάνι (και θα συνεχίσουν να υπάρχουν τις επόμενες ώρες, αφού αναμένεται να ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του Σάντσεθ με πιθανότερο τον Λεονάρντο), ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στην Τουρκία από την Μπεσίκτας με 1-0, σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε με φόντο το Europa League.
Ο Ολυμπιακός με αρκετά νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, κατάφερε να απειλήσει στο 39ο λεπτό. Ο Μπουχαλάκης έβγαλε τη σέντρα από εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα από την κεφαλιά του Μποτία κατέληξε ελάχιστα άουτ.
Η Μπεσίκτας μπήκε στη θέση του... οδηγού στο σκορ, 12 λεπτά μετά την έναρξη του β` ημιχρόνου. Από το ολόθριο λάθος του Βούρου, ο Σισμάνογλου που είχε μπει ως αλλαγή στο 46` κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Λεάλι. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Πάρντο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όμως το πλασέ που επιχείρησε ήταν κάκιστο σε τετ α τετ με τον Μπόικο, με αποτέλεσμα να χαθεί ένα «σίγουρο» γκολ.
Ο Ολυμπιακός «έψαξε» την ισοφάριση, την οποία θα μπορούσε να είχε πετύχει τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90΄, όμως η βολίδα του Ιντέγε στην κίνηση, έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Μπόικο, Μπεκ, Μαρσέλο, Νέσιπ, Τόσιτς, Ατίμπα, Τολγκάι, Όγκουζχαν, Φρέι, Ολτσάι, Τσενκ. Αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι Αντριάνο, Κουαρέσμα, Σισμάνογλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Βούρος, Μποτία (46` Ντα Κόστα), Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια (62` Τσιμίκα), Μιλιβόγεβιτς |(46` Καμπιάσο), Ζντιέλαρ (78` Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (71` Φορτούνης), Πάρντο, Μανθάτης (62` Ιντέγε), Σεμπά

***  «Λουκέτο» από Κοντονή μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου

Την αναβολή κάθε δραστηριότητας στη Super League μέχρι τουλάχιστον τις 5/9 ανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονής επικαλούμενος, όπως αναμενόταν, λόγους δημοσίας τάξης.              
Ήταν αναμενόμενο, τώρα είναι και επίσημο... Ο Σταύρος Κοντονής αποφάσισε την αναβολή στην έναρξη του πρωταθλήματος τουλάχιστον μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. 
Στην ανακοίνωσή του ο υφυπουργός αναφέρει πως «...η αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων», καθώς επίσης η «διάχυτη πεποίθηση του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές». 
Πρακτικά μετά την απόφαση αυτή αναβάλλονται οι δύο πρώτες αγωνιστικές και η δράση στη Super League δεν μπορεί να αρχίσει νωρίτερα από το Σαββατοκύριακο 10/11 Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχει η προγραμματισμένη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων (προκριματικά Μουντιάλ και φιλικά). 
Η Ελλάδα θα δώσει φιλικό την 1η Σεπτεμβρίου με την Ολλανδία στο Αϊντχόφεν και στις 6 του μήνα ξεκινά από το Γιβραλτάρ την προσπάθεια πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. 
Η ανακοίνωση: 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.
Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσων θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης. 
Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις». 
Στο «δια ταύτα» της υπουργικής απόφασης αναφέρεται:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
«Την αναβολή, τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016, της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ., ήτοι την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».

***   ΕΟΕ: «Δημοσιεύματα για τον Πύρρο Δήμα στερούνται επαφής με την αλήθεια»

Την πλήρη στήριξή της στον Πύρρο Δήμα εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για τον «πόλεμο» ανακοινώσεων που έχει ξεσπάσει με την εφημερίδα «Αυγή».               Ανακοίνωση υπέρ του Πύρρου Δήμα εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας ψευδή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αυγή».
Η ανακοίνωση: 
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει σθεναρά, διαχρονικά και απόλυτα τη στήριξή της στους Έλληνες Ολυμπιονίκες όλων των αθλημάτων και ιδιαίτερα στον Πύρρο Δήμα, κάτοχο τριών χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων και ενός χάλκινου, αθλητή που τίμησε τη χώρα μας και σήκωσε την ελληνική σημαία σε όλα μήκη και τα πλάτη της γης, πρεσβευτή της Διεθνούς Επιτροπής Καταπολέμησης Ντόπινγκ, καλύτερου αθλητή όλων των εποχών στην άρση βαρών σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος, σε κακόβουλες επιθέσεις που δέχονται μέσα από ανεύθυνα δημοσιεύματα τα οποία στερούνται παντελώς βάσης και επαφής με την αλήθεια όπως επιτάσσει ο δημοσιογραφικός κώδικας.
Σε μια περίοδο μάλιστα που οι αθλητές μας, σε χαλεπούς καιρούς, καταβάλλουν το σύνολο των προσπαθειών τους στο Ρίο για τη κατάκτηση ατομικών και ομαδικών διακρίσεων που θα επιτρέψουν στους Έλληνες φιλάθλους να εισπράξουν στιγμές χαράς και εθνικής υπερηφάνειας
».

*** Αποβλήθηκε λόγω σεξουαλικού σκανδάλου «καυτή» αθλήτρια των καταδύσεων (pics)





Η Ίνγκριντ Ντε Ολιβέιρα αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποβλήθηκε από το Ολυμπιακό Χωριό επειδή είχε σεξουαλικές περιπτύξεις με αθλητή της κωπηλασίας. Απίθανα πράγματα στο Ρίο!

Η Ίνγκριντ Ντε Ολιβέιρα αποκλείστηκε από την ολυμπιακή επιτροπή της Βραζιλίας επειδή παραμονή της συμμετοχής της στις συγχρονισμένες καταδύσεις ζήτησε από τη συγκάτοικό της να της παραχωρήσει το δωμάτιο για να κάνει σεξ με τον κωπηλάτη Πέδρο Γκονσάλβες. 
Όταν εκείνη αρνήθηκε, η Ντε Ολιβέιρα εξαφανίστηκε με τον παρτενέρ της και η συναθλήτριά της κατήγγειλε το συμβάν στην ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας, που πήρε την απόφαση να τη θέσει εκτός ομάδας και να την αποβάλει από το ολυμπιακό χωριό! 
Όλα αυτά όμως, αφού η 20χρονη εμφανίστηκε σε κάκιστη κατάσταση στον αγώνα και μαζί με τη συναθλήτριά της κατετάγησαν τελευταίες.
            
*
** Η  ΕΠΟ  ανακοίνωσε Διαιτητές 1ης  αγωνιστικής :
 Η ΕΠΟ ανακοίνωνε διαιτητές και ο Κοντονής αναβολή
Για την ιστορία, οι ορισμοί της ΚΕΔ για την 1η αγωνιστική είναι οι εξής:
Λάρισα-Βέροια: Κιοτζένης (Κούλα Χασάν, Χουσκόγλου)
Ηρακλής-Ξάνθη: Παπαπέτρου (Ακρίβος, Τουμπακάρης)
ΑΕΚ-Παναιτωλικός: Βάτσιος (Γρεβένης, Αλεξέας)
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός: Σιδηρόπουλος (Κωσταράς, Δημητριάδης)
Κέρκυρα-Ατρόμητος: Καλογερόπουλος (Τσολάκης, Ζησιμόπουλος)
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ: Κομίνης (Ευθυμιάδης, Καλφόγλου)
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης: Μήτσιος (Βλάσσης, Καλφάκης)
Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα: Αρετόπουλος (Πετρόπουλος, Βερρής)

***  ΕΠΟ για Κοντονή: «Μοναδικός του στόχος να διαλύσει το ποδόσφαιρο»
Νέα επίθεση στον Σταύρο Κοντονή -με αφορμή την αναβολή του πρωταθλήματος- εξαπέλυσε η ΕΠΟ. Του καταλογίζει ότι θέλει να παίξει ρόλο στις εκλογές και ότι στόχος του είναι να διαλύσει το ποδόσφαιρο. 
~  Βέλη στον Σταύρο Κοντονή εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά η ΕΠΟ.  Με αφορμή την ανακοίνωση της αναβολής του πρωταθλήματος, η ομοσπονδία επιτίθεται στον υφυπουργό Αθλητισμού, αποδίδοντάς του χαρακτηρισμούς όπως «Λουδοβίκος».
Αναφέρει λοιπόν ότι μοναδικός του στόχος είναι να διαλύσει το ποδόσφαιρο και του καταλογίζει ότι επιδιώκει να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στις επικείμενες εκλογές του Οκτώβρη. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Ουδεμία έκπληξη προκαλεί και η σημερινή απόφαση του κ. Σταύρου Κοντονή να παρέμβει για άλλη μια φορά με τρόπο απροκάλυπτο και πλήρως προσχηματικό στα του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την οποία ούτως ή άλλως μας είχε προϊδεάσει τις ημέρες που προηγήθηκαν με τις διαρροές των αυλικών του προς τα αγαπημένα του ΜΜΕ.
Με τη γνωστή συμπεριφορά του, ως άλλος… Λουδοβίκος και με τη… λογική του πως «…το ποδόσφαιρο είμαι εγώ», επικαλούμενος τεταμένο κλίμα και αντιπαλότητα, την οποία πρώτος και καλύτερος τροφοδοτεί με τις ενέργειές του καθημερινά, αποφάσισε ότι μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αγωνιστική δραστηριότητα της Super League, της οποίας ούτε ένας αγώνας δεν έχει διεξαχθεί!!
Άρα, λοιπόν, προ τι η σπουδή του για την αναστολή τους και στηριζόμενος που; Σε έναν νόμο που ο ίδιος ως βουλευτής της αντιπολίτευσης αποδοκίμαζε και κατακεραύνωνε, τον οποίο ως πολιτικός προϊστάμενος τους αθλητισμού δήθεν άλλαξε με άλλους δύο δικούς του και κυρίως, αγνοώντας αυτά που του επισημάνθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες από τη FIFA & UEFA σε ό,τι αφορά την… έννοια του να διακόπτει κάθε τρεις και λίγο το ποδόσφαιρο.
Τι του είπαν οι δύο ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές στην από 27 Ιουλίου 2016 κοινή επιστολή τους; Επί λέξει ότι «…η FIFA και η UEFA αντιλαμβάνονται την ανάγκη λήψης μέτρων από τις κρατικές αρχές (όπως η απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων, αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, κ.λπ.) προκειμένου να καταπολεμηθεί ο χουλιγκανισμός και ο ρατσισμός στους ποδοσφαιρικούς αγώνες των διοργανώσεων που οργανώνονται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), καθόσον μια από τις θεμελιώδεις αποστολές των κρατικών αρχών είναι η διασφάλιση της δημόσιας τάξης στις αθλητικές εκδηλώσεις. 
Ωστόσο, η FIFA και η UEFA θεωρούν ότι η αναστολή της διεξαγωγής τέτοιων διοργανώσεων θα μπορούσε μόνο να ληφθεί μετά την δέουσα διαβούλευση με τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, ήτοι ως έσχατο μέτρο (“ultima ratio”) ή, με άλλα λόγια, μόνο εφόσον πιο επιεική ή λιγότερο αυστηρά μέτρα (όπως ο μερικός αποκλεισμός του γηπέδου ή αγώνες κεκλεισμένων των θυρών) δεν επιτρέπουν την εγγύηση της δημόσιας τάξης. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο οι FIFA/UEFA αποφάσισαν να παρέμβουν εφέτος προκειμένου να επανορθώσουν την κατάσταση αναφορικά με την απόφασή σας να ακυρώσετε την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας 2015/16».
Ασφαλώς ο κ. Κοντονής ούτε κουβέντα δεν είπε, αν και λαλίστατος, για το θέμα. Και γιατί να το πράξει άλλωστε. Πρώτη φορά είναι που άλλα λέει πίσω από κλειστές πόρτες στους συνομιλητές του και άλλα πράττει μόλις αυτοί φύγουν. Έχει γίνει συνήθεια πλέον. Αλλά όχι και λατρεία όμως.
Η παρουσία, η πορεία και οι πράξεις του όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται στη θέση που κατέχει, έχει αποδείξει ότι το μοναδικό του μέλημα και στόχος είναι η διάλυση του αθλήματος, η οικονομική εξόντωση των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η ισοπέδωση των Εθνικών Ομάδων, η εξαθλίωση έως και εξαφάνιση των ερασιτεχνικών σωματείων και αθλητών.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι με τις ενέργειες και τις αποφάσεις του εξυπηρετεί συμφέροντα και αποκλειστικός του στόχος είναι να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στις επικείμενες εκλογές της Ομοσπονδίας και εν τέλει να ελέγξει πλήρως το επί του παρόντος ανεξάρτητο ελληνικό ποδόσφαιρο ως άλλος… βασιλιάς.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι αποφασισμένη και θα προασπίσει μέχρι τέλους με κάθε νόμιμο τρόπο την ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου και τη λειτουργία του μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι διεθνείς κανόνες όπως έχουν οριστεί από FIFA και UEFA».
            


***  Ζητά εξηγήσεις από την ΕΠΟ η FIFA
Κάτι παραπάνω από βαρύ είναι το κλίμα για την ΕΠΟ στη FIFA. Μέσω επιστολής της γραμματέως, Φατμά Σαμουρά (που έμεινε μυστική) ζητούνται εξηγήσεις για τις πραξικοπηματικές αλλαγές στα πειθαρχικά όργανα                Την καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζονται οι κινήσεις της ΕΠΟ από τη FIFA επιβεβαιώνει η Φατμά Σαμουρά
Με επιστολή στην ελληνική ομοσπονδία (η οποία έχει φτάσει από την περασμένη Τρίτη και ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκε) η νέα γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας αναφέρεται στις αλλαγές που έγιναν στη σύνθεση των πειθαρχικών οργάνων και πιο συγκεκριμένα στην Επιτροπή Δεοντολογίας
Αμφισβητεί ανοιχτά λοιπόν τη νομιμότητά τους, ρωτώντας βάσει ποιων διατάξεων του καταστατικού έγιναν οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις από τη ΕΠΟ. 
Η επιστολή της κας Σαμουρά επιβεβαιώνει πόσο θορυβήθηκε η FIFA έπειτα από το αίτημα που της απηύθυνε ο Σταύρος Κοντονής για ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ελληνική ομοσπονδία. Άλλωστε, είναι ενήμερη και για την επιστολή του προϊσταμένου Πρωτοδικών, αλλά και την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που καυτηριάζουν τις παρεμβάσεις της ΕΠΟ και μιλούν για αυθαιρεσία.
Δεδομένου, δε, ότι η επιστολή έφτασε την ίδια μέρα με την περιβόητη ανάρτηση Κουτσοκούμνη περί «δύσκολης εβδομάδας για το ελληνικό ποδόσφαιρο», επιβεβαιώνεται ακόμα περισσότερο το βαρύ κλίμα που επικρατεί για την ΕΠΟ στις τάξεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

***  Τα 142 ολυμπιακά μετάλλια της Ελλάδας και ποιοι τα κατέκτησαν
Η χώρα μας έχει σημαντική παρουσία στην ολυμπιακή σκηνή, κι ας μην ήταν ποτέ, πλην των πρώτων αγώνων του 1896, στις πρώτες θέσεις στη συνολική κατάταξη.    
Τα 121 ολυμπιακά μετάλλια της Ελλάδας και ποιοι τα κατέκτησαν
 Η Ελλάδα έχει συμμετάσχει σε όλους τους θερινούς Ολυμπιακούς, από την ανασύστασή τους το 1896 μέχρι και σήμερα, το 2016. Αυτή η διαδρομή, που ξεκίνησε από τους δρόμους της Αθήνας και σήμερα έχει οδηγήσει στις φαβέλες της Βραζιλίας είχε εμπόδια αλλά και πολλά μετάλλια.
Η χώρα μας έχει σημαντική παρουσία στην ολυμπιακή σκηνή, κι ας μην ήταν ποτέ, πλην των πρώτων αγώνων του 1896, στις πρώτες θέσεις στη συνολική κατάταξη. Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει κατακτήσει 142 μετάλλια, τα οποία μετά βεβαιότητος θα γίνουν 142, αφού το δίδυμο Μάντη-Καγιαλή έχει εξασφαλίσει μία θέση στο βάθρο, μένει μόνο να μάθουμε ποιά.
Ο εθνικός μας ύμνος έχει ακουστεί 33 φορές στη σύγχρονη ολυμπιακή ιστορία, ενώ αθλητές με το ελληνικό εθνόσημο κατέκτησαν 43 αργυρά και 45 χάλκινα μετάλλια.
Η πιο επιτυχημένη παρουσία μας στους αγώνες ήταν στην «πρεμιέρα» τους, στην Αθήνα το 1896. Στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς καταφέραμε να έρθουμε δεύτεροι στη συνολική κατάταξη, κατακτώντας συνολικά 50 μετάλλια, και απέχοντας μόνο 1 μετάλλιο από τις ΗΠΑ που, προϊδεάζοντας για το τι θα ακολουθούσε στους μελλοντικούς αγώνες, πλασαρίστηκαν στην κορυφή της κατάταξης.
inner
Φωτογραφία από το αρχείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής 
Βέβαια οι Ολυμπιακοί του 1896 δεν έμοιαζαν ακριβώς με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς όπως τους παρακολουθούμε σήμερα. Στους Ολυμπιακούς του 1896 υπήρχαν μόνο δύο μετάλλια – ασημένιο και χάλκινο – για τον πρώτο και δεύτερο κάθε αγωνίσματος. Αγωνίσματα γίνονταν εκτός σταδίων, στο Ζάππειο Μέγαρο, στους δρόμους της Αθήνας, ενώ το πρόγραμμα άλλαζε συνεχώς, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ελλανοδίκες, οι διαιτητές των Αγώνων, επέτρεπαν ακόμα και συμμετοχές της τελευταίας στιγμής στα αγωνίσματα.
Για παράδειγμα, στις 12 Απριλίου ήταν προγραμματισμένοι οι αγώνες στο ελεύθερο τυφέκιο, 300μ. Ο αγώνας όμως ολοκληρώθηκε σε δύο μέρες εξαιτίας ενός ασυνήθιστου γεγονότος. Στη διάρκεια του, εμφανίστηκαν στο σκοπευτήριο κάποιοι νέοι σκοπευτές που ζήτησαν να πάρουν μέρος, κάτι που αποδέχθηκε η ελλανόδικος επιτροπή, με σεβασμό στο αθλητικό πνεύμα.
inner
Φωτογραφία από το αρχείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής 
Τιμώντας την παράδοση που θέλει την Ελλάδα να κάνει την καλύτερη εμφάνισή της στους Αγώνες «εντός έδρας», η δεύτερη πιο επιτυχής διοργάνωση για την ελληνική αποστολή ήταν η Αθήνα το 2004, όπου η Ελλάδα κατέκτησε 16 μετάλλια, εκ των οποίων τα 6 χρυσά, τα 6 αργυρά και τα 4 χάλκινα.
inner

Αλλά και οι Ολυμπιακοί του Ρίο έγραψαν για την Ελλάδα ένα κομμάτι αθλητικής ιστορίας, καθώς η «χρυσή» μας ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία μας που κατέκτησε δύο μετάλλια (χρυσό και χάλκινο) στους ίδιους αγώνες. Το ίδιο είχε επιτύχει 104 χρόνια νωρίτερα ένας άνδρας αθλητής, ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας.
inner
~* Αναλυτικά η λίστα των μεταλλίων μας μέχρι σήμερα:
ΧΡΥΣΑ:
Αριστείδης Κωνσταντινίδης: Χρυσό Μετάλλιο, Ποδηλασία, Αθήνα 1896
Γιάννης Γεωργιάδης: Χρυσό Μετάλλιο, Ξιφασκία, Αθήνα 1896
Γιάννης Μαλοκίνης: Χρυσό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Γιάννης Μητρόπουλος: Χρυσό Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Γιάννης Φραγκούδης: Χρυσό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Γιώργος Ορφανίδης: Χρυσό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Λέων Πύργος: Χρυσό Μετάλλιο, Ξιφασκία, Αθήνα 1896
Νίκος Ανδριακόπουλος: Χρυσό Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Παντελής Καρασεβδάς: Χρυσό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Σπυρίδων Λούης: Χρυσό Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Περικλής Κακούσης: Χρυσό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Σεντ Λιούις 1904
Κωνσταντίνος Τσικλητήρας: Χρυσό Μετάλλιο, Στίβος, Στοκχόλμη 1912
Γιώργος Ζαϊμης: Χρυσό Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Ρώμη 1960
Διάδοχος Κωνσταντίνος: Χρυσό Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Ρώμη 1960
Οδυσσέας Εσκιτζόγλου: Χρυσό Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Ρώμη 1960
Στέλιος Μυγιάκης: Χρυσό Μετάλλιο, Πάλη, Μόσχα 1980
Βούλα Πατουλίδου: Χρυσό Μετάλλιο, Στίβος, Βαρκελώνη 1992
Πύρρος Δήμας: Χρυσό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Βαρκελώνη 1992
Ακάκιος Καχιασβίλης: Χρυσό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Ατλάντα 1996
Ιωάννης Μελισσανίδης: Χρυσό Μετάλλιο, Γυμναστική, Ατλάντα 1996
Νίκος Κακλαμανάκης: Χρυσό Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Ατλάντα 1996
Πύρρος Δήμας: Χρυσό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Ατλάντα 1996
Ακάκιος Καχιασβίλης: Χρυσό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Σίδνεϊ 2000
Κώστας Κεντέρης: Χρυσό Μετάλλιο, Στίβος, Σίδνεϊ 2000
Μιχάλης Μουρούτσος: Χρυσό Μετάλλιο, Ταεκβοντό, Σίδνεϊ 2000
Πύρρος Δήμας: Χρυσό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Σίδνεϊ 2000
Αθανασία Τσουμελέκα: Χρυσό Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 2004
Αιμιλία Τσουλφά: Χρυσό Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Αθήνα 2004
Δημοσθένης Ταμπάκος: Χρυσό Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 2004
Ηλίας Ηλιάδης: Χρυσό Μετάλλιο, Τζούντο, Αθήνα 2004
Θωμάς Μπίμης: Χρυσό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 2004
Νίκος Συρανίδης: Χρυσό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 2004
Σοφία Μπεκατώρου: Χρυσό Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Αθήνα 2004
Φανή Χαλκιά: Χρυσό Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 2004
Λευτέρης Πετρούνιας: Χρυσό Μετάλλιο, Κρίκοι, Ρίο 2016
Άννα Κορακάκη: Χρυσό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Ρίο 2016
Σύνολον  36  Χρυσά .-
ΑΡΓΥΡΑ:
Αντώνης Πέπανος: Αργυρό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Γιάννης Ανδρέου: Αργυρό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Γιάννης Φραγκούδης: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Γιώργος Κωλέττης: Αργυρό Μετάλλιο, Ποδηλασία, Αθήνα 1896
Γιώργος Ορφανίδης: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Γιώργος Τσίτας: Αργυρό Μετάλλιο, Πάλη, Αθήνα 1896
Δημήτρης Πετροκόκκινος: Αργυρό Μετάλλιο, Αντισφαίριση, Αθήνα 1896
Διονύσης Κάσδαγλης: Αργυρό Μετάλλιο, Αντισφαίριση, Αθήνα 1896
Διονύσης Κάσδαγλης: Αργυρό Μετάλλιο, Αντισφαίριση, Αθήνα 1896
Θωμάς Ξενάκης: Αργυρό Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Παναγιώτης Παρασκευόπουλος: Αργυρό μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Πανελλήνιος ΓΣ (1896): Αργυρό Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Παύλος Παυλίδης: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Σπύρος Χαζάπης: Αργυρό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Στάθης Χωραφάς: Αργυρό Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Σταμάτης Νικολόπουλος: Αργυρό Μετάλλιο, Ποδηλασία, Αθήνα 1896
Σταμάτης Νικολόπουλος: Αργυρό Μετάλλιο, Ποδηλασία, Αθήνα 1896
Τηλέμαχος Καράκαλος: Αργυρό Μετάλλιο, Ξιφασκία, Αθήνα 1896
Χαρίλαος Βασιλάκος: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Κωνσταντίνος Τσικλητήρας: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Λονδίνο 1908
Κωνσταντίνος Τσικλητήρας: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Λονδίνο 1908
Μιχάλης Δώριζας: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Λονδίνο 1908
Αλέξανδρος Βρασιβανόπουλος: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αμβέρσα 1920
Αλέξανδρος Θεοφυλάκης: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αμβέρσα 1920
Γιάννης Θεοφυλάκης: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αμβέρσα 1920
Γιώργος Μωραϊτίνης: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αμβέρσα 1920
Ιάσων Σαππάς: Αργυρό Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αμβέρσα 1920
Ηλίας Χατζηπαυλής: Ασημένιο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Μόναχο 1972
Πέτρος Γαλακτόπουλος: Αργυρό Μετάλλιο, Πάλη, Μόναχο 1972
Δημήτρης Θανόπουλος: Ασημένιο Μετάλλιο, Πάλη, Λος Άντζελες 1984
Βαλέριος Λεωνίδης: Αργυρό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Ατλάντα 1996
Λεωνίδας Κόκας: Αργυρό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Ατλάντα 1996
Λεωνίδας Σαμπάνης: Αργυρό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Ατλάντα 1996
Νίκη Μπακογιάννη: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Ατλάντα 1996
Βίκτωρας Μήτρου: Αργυρό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Σίδνεϊ 2000
Δημοσθένης Ταμπάκος: Αργυρό Μετάλλιο, Γυμναστική, Σίδνεϊ 2000
Κατερίνα Θάνου: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Σίδνεϊ 2000
Λεωνίδας Σαμπάνης: Αργυρό Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Σίδνεϊ 2000
Μιρέλα Μανιάνι: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Σίδνεϊ 2000
Τασούλα Κελεσίδου: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Σίδνεϊ 2000
Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ασημένιο Μετάλλιο, Ταεκβοντό, Αθήνα 2004
Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίριση Γυναικών (2004): Ασημένιο Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 2004
Έλλη Μυστακίδου: Ασημένιο Μετάλλιο, Ταεκβοντό, Αθήνα 2004
Νίκος Κακλαμανάκης: Ασημένιο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Αθήνα 2004
Πηγή Δεβετζή: Ασημένιο Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 2004
Τασούλα Κελεσίδου: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 2004
Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ασημένιο Μετάλλιο, Ταεκβοντό, Πεκίνο 2008
Βασίλης Πολύμερος: Ασημένιο Μετάλλιο, Κωπηλασία, Πεκίνο 2008
Δημήτρης Μούγιος: Ασημένιο Μετάλλιο, Κωπηλασία, Πεκίνο 2008
Σπύρος Γιαννιώτη: Ασημένιο Μετάλλιο, Κολύμβηση, Ρίο 2016
Σύνολον  52  Αργυρά  μετάλλια .-
ΧΑΛΚΙΝΑ:
Αλέξανδρος Νικολόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Αθήνα 1896
Αντώνης Πέπανος: Χάλκινο Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Αριστείδης Ακρατόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Αντισφαίριση, Αθήνα 1896
Αριστόβουλος Πετμεζάς: Χάλκινο Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Γιάννης Ανδρέου: Χάλκινο Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Γιάννης Θεοδωρόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Aθήνα 1896
Γιάννης Φραγκούδης: Χάλκινο Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Γιώργος Παπασιδέρης: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Γιώργος Παρασκευόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Ποδηλασία, Αθήνα 1896
Δημήτρης Γολέμης: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Δημήτρης Δρίβας: Χάλκινο Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Εθνικός ΓΣ, (1896): Χάλκινο Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Ευάγγελος Δαμάσκος: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Κώστας Ακρατόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Αντισφαίριση, Αθήνα 1896
Κώστας Πασπάτης: Χάλκινο Μετάλλιο, Αντισφαίριση, Αθήνα 1896
Μιλτιάδης Γούσκος: Αργυρό Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Νίκος Μωράκης: Χάλκινο Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Νίκος Τρικούπης: Χάλκινο Μετάλλιο, Σκοποβολή, Αθήνα 1896
Περικλής Πιερράκος Μαυρομιχάλης: Χάλκινα Μετάλλιο, Ξιφασκία, Αθήνα 1896
Πέτρος Περσάκης: Χάλκινο Μετάλλιο, Γυμναστική, Αθήνα 1896
Στάθης Χωραφάς: Χάλκινο Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Στάθης Χωραφάς: Χάλκινο Μετάλλιο, Υγρός Στίβος, Αθήνα 1896
Στέφανος Χριστόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, Αθήνα 1896
Σωτήρης Βερσής: Χάλκινο Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Αθήνα 1896
Σωτήρης Βερσής: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 1896
Νικόλαος Γεωργαντάς: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Σεντ Λιούις 1904
Αναστάσιος Μεταξάς: Χάλκινο Μετάλλιο, Σκοποβολή, Λονδίνο 1908
Κωνσταντίνος Τσικλητήρας: Χάλκινο Μετάλλιο, Ύψος άνευ φοράς, Στοκχόλμη 1912
Γιώργος Ρουμπάνης: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Μελβούρνη 1956
Πέτρος Γαλακτόπουλος: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, Μέξικο Σίτυ 1968
Αριστείδης Ραπανάκης: Χάλκινο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Μόσχα 1980
Γιώργος Χατζηιωαννίδης: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, Μόσχα 1980
Τάσος Γαβρίλης: Χάλκινο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Μόσχα 1980
Τάσος Μπουντούρης: Χάλκινο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Μόσχα 1980
Μπάμπης Χολίδης: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, Λος Άντζελες 1984
Μπάμπης Χολίδης: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, Σεούλ 1988
Αμιράν Καρντάνοφ: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, ΣίδνεΪ 2000
Εθνική ομάδα ανσάμπλ (2000): Χάλκινο Μετάλλιο, Γυμναστική, Σίδνεϊ 2000
Ιωάννα Χατζηιωάννου: Χάλκινο Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Σίδνεϊ 2000
Αρτιόμ Κιουρεγκιάν: Χάλκινο Μετάλλιο, Πάλη, Αθήνα 2004
Βασίλης Πολύμερος: Χάλκινο μετάλλιο, Κωπηλασία, Αθήνα 2004
Μιρέλα Μανιάνι: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Αθήνα 2004
Νίκος Σκιαθίτης: Χάλκινο μετάλλιο, Κωπηλασία, Αθήνα 2004
Πύρρος Δήμας: Χάλκινο Μετάλλιο, Άρση Βαρών, Αθήνα 2004
Βιργινία Κραβαριώτη: Χάλκινο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Πεκίνο 2008
Πηγή Δεβετζή: Χάλκινο Μετάλλιο, Στίβος, Πεκίνο 2008
Σοφία Μπεκατώρου: Χάλκινο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Πεκίνο 2008
Σοφία Παπαδοπούλου: Χάλκινο Μετάλλιο, Ιστιοπλοΐα, Πεκίνο 2008
Αλεξάνδρα Τσιάβου: Χάλκινο Μετάλλιο, Κωπηλασία, Λονδίνο 2012
Ηλίας Ηλιάδης: Χάλκινο Μετάλλιο, Τζούντο, Λονδίνο 2012
Χριστίνα Γιαζιτζίδου: Χάλκινο Μετάλλιο, Κωπηλασία, Λονδίνο 2012
Άννα Κορακάκη: Χάλκινο Μετάλλιο, Σκοποβολή, Ρίο 2016.
Παναγιώτης Μάντης /Παύλος Καγιαλής Ιστιοπλοϊα 470  Ρίο  2016
Σύνολον  54    Χάλκινα

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .-
~Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .- ~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 4η  και 5η  Ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/4-5-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html   ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-13-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14  Αυγούστου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-14-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και  14  Αυγούστου 2016 Ολυμπιακοί Ρίο 7η, 8η και 9η Ημέρα   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/13-14-2016.html .- ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-15-2016.html .-
* ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-9-15-2016.html .- 
  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-16-2016.html .-
~ 31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η  Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-10-11-16-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-17-2016.html .-
~ 31η   Ολυμπιακοί αγώνες Ρίο 2016  12η Ημέρα αγώνων Τετάρτη 17  Αυγούστου  2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31.html  .- 
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-18-2016.html .- 

~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-18-2016.html  .- 
~

~  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4912 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3049 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3052  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.016          βίντεο   .-  
~~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου