ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Μ.Πέμπτη  17  Απριλίου  2014  :
*** Κράτησε  τους  φίλους  σου  κοντά  και  τους  εχθρούς  σου , ακόμη πιο πολύ  κοντά .-

~** Μ.  Πέμπτη  στο  Αρφαρά 17/4/2014 : http://youtu.be/VbsV7vpmdZ4 ,
 
*** Αν  δεν μπορείς  να  σηκώσεις  τα  δικά  σου  βάρη , μην  προσπαθείς  να  σηκώσεις  των  άλλων  .-

~*  http://youtu.be/o1HJtuoMYuE ,21-04-2011  Μ. Πέμπτη .-

http://youtu.be/c-4EJhXTjs8  Μ.ΠΕΜΠΤΗ


*** Μεσσηνιακά  και  άλλα  :
~** Όποιος  αισθάνεται  νικητής  , είναι πάντα  ηττημένος .-



 
*** Γιατί βάφουμε αυγά σήμερα Μεγάλη Πέμπτη;

 Μεγάλη Πέμπτη και τα περισσότερα νοικοκυριά γέμισαν πιατέλες με κόκκινα αυγά: Μια διαδικασία συνώνυμη της παράδοσης του Πάσχα στα Βαλκάνια. Τα αυγά γενικότερα, ως σύμβολο γέννησης της ζωής έχουν αποτελέσει την αφετηρία για δεκάδες - αν όχι εκατοντάδες μύθους - από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και σήμερα. Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα αβγά, η χριστιανική παράδοση τα θέλει να τοποθετήθηκαν από τη μητέρα του εσταυρωμένου Ιησού στα πόδια του και να βάφτηκαν με το αίμα που έτρεχε από τις πληγές του. Αυτή είναι και η πλέον κυρίαρχη δοξασία που επικρατεί στη Ρουμανία, τη Σερβία, την Κροατία και γενικότερα στα Βαλκάνια. Μάλιστα, στη Ρουμανία είθισται οι νοικοκυρές να παίρνουν ένα από τα βαμμένα αβγά στην εκκλησία για να το διαβάσει ο Παπάς μαζί με τα Δώδεκα Ευαγγέλια. Συνήθως αυτό το αβγό είναι και το πρώτο που βάφτηκε. Με το πέρας της λειτουργίας, θάβουν το αβγό στο αμπέλι τους προκειμένου να τους προστατεύσει ο Θεός από χαλαζοθύελλες και να έχουν καλή σοδειά. Στη λαϊκή συνείδηση, ένα αβγό που έχει διαβαστεί στην Εκκλησία τη Μεγάλη Πέμπτη, μπορεί να αντέξει χωρίς να χαλάσει ολόκληρη τη χρονιά. Μια άλλη παράδοση των Χριστιανών θέλει μια γυναίκα να περπατούσε στο δρόμο, λίγες ώρες μετά τη Σταύρωση του Ιησού, κρατώντας ένα καλάθι με αβγά. Της είπαν ότι ο Χριστός αναστήθηκε. Κι εκείνη απάντησε ότι μόνον εάν τα αβγά κοκκινίσουν θα το πιστέψει. Λίγα λεπτά αργότερα τα αβγά κοκκίνισαν. Στη χώρα μας, υπάρχουν πολλοί τρόπο βαψίματος των αβγών, πέραν των σύγχρονων μεθόδων παρασκευής τους με τις βιομηχανοποιημένες βαφές. Ανεξαρτήτως της διαδικασίας που θα ακολουθήσει η νοικοκυρά, κοινός παρονομαστής σε κάθε διαδικασία βαψίματος είναι το ξύδι. Όλα τα νοικοκυριά χρησιμοποιούν ξύδι, γιατί σύμφωνα με την παράδοση, ξύδι ήπιε και ο Χριστός, όταν σταυρώθηκε. Σε πολλά χωριά της Ελλάδος μάλιστα, χρησιμοποιούνται οικολογικές βαφές, μη τοξικές, ούτως ώστε τα αβγά να βαφτούν με όσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο. Μερικές από τις βαφές που κυριαρχούν μέχρι και σήμερα αποτελούνται από εκχυλίσματα φυτών, όπως η τσουκνίδα, για πράσινα αβγά. Για τα κλασικά κόκκινα, χρησιμοποιούνται παντζάρια, ή φύλλα τριανταφυλλιάς. Εξαιρετικά διαδεδομένος τρόπος βαφής είναι και τα κρεμμυδότσουφλα. Της διαδικασίας του βαψίματος των αβγών, ακολουθεί το τσούγκρισμά τους, σήμα κατατεθέν του πασχαλινού τραπεζιού και μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου. madata.gr - 

***  Αλλάζει χώρο ο σαϊτοπόλεμος της Καλαμάτας, όλες οι εκδηλώσεις για το Πάσχα
 
Πλούσιες είναι οι εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας εν όψει Πάσχα. Πέραν των θρησκευτικών, θα πραγματοποιηθούν κι άλλες, όπως ανακοινώθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, που έχουν τις ρίζες τους στη λαϊκή παράδοση. Έτσι, ο Δήμος Καλαμάτας οργανώνει και φέτος σε συνεργασία, με το Σύλλογο Σαϊτολόγων Δήμου Καλαμάτας και τον Ιππικό Όμιλο Πλατέος, το σαϊτοπόλεμο, το κάψιμο του Ιούδα και τις ιπποδρομίες στο Πλατύ. Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, ο σαϊτοπόλεμος μετακινείται φέτος στο κέντρο της πόλης, ώστε να είναι ευχερέστερη η πρόσβαση και θα γίνει νυκτερινή ώρα, για να είναι πιο εντυπωσιακός. Σαΐτες, όμως, δε θα πέσουν μόνο την Κυριακή του Πάσχα. Αύριο οι σαϊτολόγοι θα ετοιμάζουν τις σαΐτες τους και για τον Επιτάφιο, ενώ το βράδυ στις 9.30, στις γειτονιές της Καλαμάτας, θα γίνει το κάψιμο του Ιούδα και θα πέσουν σαΐτες στη Ράχη, στον Αβραμόγιαννη και στην πλατεία Φυτειάς. Ο καθιερωμένος σαϊτοπόλεμος θα διενεργηθεί την Κυριακή του Πάσχα, στις 8.00 το βράδυ, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα. Σύμφωνα με τα ανακοινώθηκαν, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των θεατών, ενώ επισημάνθηκε ότι οι πολίτες δε θα μπορούν να έχουν σταθμευμένα τα αυτοκίνητά τους την ημέρα εκείνη στο βόρειο πάρκινγκ, αλλά και στα εφαπτόμενα με αυτό τμήματα των οδών Νέδοντος και Αρτέμιδος. Τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 8.30 το βράδυ, στην Αιθαία (κεντρική πλατεία), θα γίνει σαϊτοπόλεμος και το κάψιμο του Ιούδα, ενώ, τέλος, στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, την Τετάρτη 23 Απριλίου, στις 11.00 το πρωί, θα πραγματοποιηθούν οι ιπποδρομίες στο Πλατύ. - 

*** 20 νέοι υποψήφιοι από τον Μιχάλη Αντωνόπουλο          
           
Νέες καταγγελίες για υποκλοπή υποψηφίων από Νίκα και Μάκαρη
Με νέες καταγγελίες για υποκλοπή υποψηφίων από τους συνδυασμούς του Παν. Νίκα και του Μαν. Μάκαρη συνόδευσε χθες την παρουσίαση νέων υποψηφίων ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Μ. Αντωνόπουλος.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δύο από τους υποψήφιους συμβούλους του «πήγαν» έπειτα από πιέσεις στους συνδυασμούς των υποψηφίων δημάρχων και ο ένας από αυτούς ανακοινώθηκε χθες (προχθές) ως υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Μάκαρη.
Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χθες, ο κ. Αντωνόπουλος καυτηρίασε το γεγονός, ενώ μίλησε για έλλειμμα διαχείρισης του Δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, γίνεται ευρύτερα γνωστό».
Όπως διευκρίνισε, «οργασμός έργων, μικροεπεμβάσεων, χωρίς μελέτες και με σπατάλη χρημάτων για να καλύψουμε το κενό της τετραετίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατασκευάζονται σε κεντρικές οδούς “μονόπλευρα” πεζοδρόμια, χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη απορροής ομβρίων, όπως χαρακτηριστικά γίνεται στο Ασπρόχωμα και στη Φαρών. Έχει γίνει προεκλογική στάση είσπραξης οφειλών που μαζί με τα προηγούμενα χρέη, τις προεκλογικές υποσχέσεις και άλλα, οδηγεί το Δήμο σε υπέρμετρο δανεισμό και πιθανή χρεοκοπία. Από πολιτική άποψη, ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος δηλώνει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, διαφαίνεται η στήριξη και η εμπλοκή  κομματικού  μηχανισμού. Τα χαράτσια που επιβάλλει ο Δήμος αυξάνονται καθημερινά και ενώ θα μπορούσε να καταργήσει το πολιτιστικό τέλος στο νερό, συνεχίζει να το εισπράττει χωρίς να στηρίζει στην ουσία τον πολιτισμό με τη συμμετοχή και των ασθενέστερων οικονομικά δημοτών.
Από την άλλη, έχουμε το πολιτικό δίδυμο των κυρίων Μάκαρη και Βουδούρη που εκπροσωπούν τη «λαϊκίζουσα» αριστερά και όχι συνεκτικούς αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς α΄ και β΄ βαθμού, με λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Δυστυχώς, καταφεύγουν σε παλαιοκομματικές μεθόδους άλωσης της εξουσίας και πολιτικές κινήσεις εντυπωσιασμού, που δε συμβάλλουν και δε δημιουργούν προϋποθέσεις αυτοδύναμης αυτοδιοικητικής πρότασης.
Το όραμά μας για τη θεσμοθετημένη ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση στοχεύει στις απαιτήσεις που θέτουν οι σύγχρονες πόλεις και οι ανάγκες των δημοτών στη μεταμνημονιακή περίοδο που θα διανύσουμε.  Ανανεώνουμε την ελπίδα και εγκαθιστούμε νέα πρότυπα για την πόλη και το Δήμο, στοχεύοντας την επόμενη σημαντική δεκαετία του 2021.
Το όραμά μας για την αυτοδιοίκηση έχει μέτρο και προτείνει βιώσιμες λύσεις χωρίς να χρεώνουμε τις επόμενες γενεές. Αν συνεχίσουμε με τα ίδια και τους ίδιους, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Θα πάνε χαμένες οι θυσίες των δημοτών και η πόλη μας θα γίνει μια φτωχούπολη, που θα περιμένει τις λευκές νύχτες και κάποιο καρναβάλι για να ανασάνει οικονομικά. Από τη μία, συνάπτουμε δάνεια και, από την άλλη, γινόμαστε επαίτες του ΔΝΤ για να κάνουμε έργα βιτρίνας και νέα δημαρχεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Με το όραμά μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενεργοποιούμε νέα στελέχη χωρίς κομματικούς προσανατολισμούς και προσωπικά οφέλη. Οικοδομούμε μαζί με τους πολίτες του Δήμου μια νέα δημιουργική και ειλικρινή σχέση ανταλλαγής προτάσεων και θέσεων για το μέλλον του τόπου μας. Η αποκλειστική συνέπεια και ειλικρίνεια, από τη μια, και η εμπιστοσύνη, από την άλλη, μπορεί να φέρουν το δημότη μπροστά και να δώσουν λύσεις και ελπίδα για το αύριο».
  Οι νέοι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι που ανακοίνωσε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος είναι οι:
Αλέξανδρος Αθανασέας, ιδιωτικός υπάλληλος,
Παναγιώτης Βρυώνης, επιχειρηματίας, εξαγωγέας,
Δημήτριος Γαλίτης, ελαιοχρωματιστής,
Ανδρέας Γιαννακόπουλος, νοσηλευτής,
Νικολίτσα Γιάνναρη, πρώην εργαζόμενη στην καθαριότητα,
Παναγιώτης Δρούγας, αγρότης,
Αφροδίτη Ζαχαροπούλου, ελεύθερη επαγγελματίας,
Δημήτριος Κότσης, δασοπυροσβέστης,
Νικόλαος Λαμπρινούδης, οικονομολόγος, λογιστής,
Σταυρούλα Β. Μάλαμα, απόφοιτη ΤΕΙ Πατρών, Τμήμα Λογιστικής,
Σταυρούλα Ι. Μάλαμα, απόφοιτη Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων/Τομέας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας,
Βασίλειος Μάστορας, ταξίαρχος ε.α. Στρατού Ξηράς,
Κυριακή (Κίρκη) Νταμίκη, τεχνολόγος γεωπόνος ΤΕΙ Καλαμάτας Θ.Ε.Κ.Α/ μουσικός-τραγουδίστρια,
Σταυρούλα Πανταζή, φοιτήτρια στο ΟΠΑ/Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών,
Γεώργιος Πετρόπουλος, ελεύθερος επαγγελματίας,
Νικόλαος Σέργης, απόστρατος Π.Α.,
Ευάγγελος Στυλιανόπουλος, οικοδόμος,
Αθανάσιος Χανδρινός, αυτοκινητιστής
και Νικόλαος Χρυσικόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας

***  Σκληρή ανακοίνωση της «Αλλαγής» κατά του παραιτηθέντος Δ. Φαββατά και η απάντηση του δεύτερου          
           
Δριμεία επίθεση στον παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο, Δ. Φαββατά, ο οποίος είχε εκλεγεί με το συνδυασμό «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας» και παραιτήθηκε, προκειμένου να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», εξαπέλυσε χθες με ανακοίνωσή της η «Αλλαγή για το Δήμο της Καλαμάτας».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «τη “δόξα” των μεγάλων πολιτικών ζήλεψε ο Δημ. Φαββατάς και έκανε μεταγραφή, στρίβοντας δήθεν αριστερά, για να βρεθεί δεξιότερα της δεξιάς, καταλήγοντας στην αγκαλιά των ΑΝΕΛ του κ. Μάκαρη και με πρόσφατη δράση στη Ν.Δ.
Δεν πρόκειται για αλλαγή πορείας που οφείλεται στους γνωστούς αεροψεκασμούς, απλώς με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Μια πορεία με προσωπικά “βολέματα”, αλλά και άσκηση εξουσίας στο Δήμο Θουρίας που χαρακτηρίστηκε από πολλά “πειράματα”, που πληρώνουμε σήμερα πολιτικά και οικονομικά. Εξάλλου, εδώ δεν έχει άλλα οφέλη, πάμε αλλού…
Το μέγεθος της αχαριστίας, καθώς και της υστερόβουλης πρακτικής, είχε διαφανεί εδώ και πολύ καιρό. Με συνεχείς ψευδείς διαρροές προκειμένου να παρασύρει και άλλους στο δρόμο που είχε επιλέξει. Χωρίς σεβασμό στις συλλογικές μας αποφάσεις προσπάθησε να διαλύσει την παράταξη από μέσα, αλλά δεν τα κατάφερε.
Όλοι κρινόμαστε. Τους “βολεμένους” συνοδεύει πάντα η ιδιοτέλεια, η υποκρισία, αλλά και η απαξία των αγνών και ανιδιοτελών που έχουν μάθει να δίνουν και όχι μόνο να παίρνουν.
Η σημερινή παραίτησή του θα έπρεπε να έχει υποβληθεί σε προηγούμενο χρόνο».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΒΒΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΡΕΔΗΜΑ
Με έκπληξη και λύπη διάβασα τις δηλώσεις του Θεόδωρου Μπρεδήμα. Σέβομαι και αυτόν και την Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας για την πολύχρονη πορεία τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Του υπενθυμίζω όμως ότι από το Δήμο Θουρίας, για τον οποίο απαξιωτικά μιλάει σήμερα, εντάχθηκα εγώ και σύσσωμη η δημοτική ομάδα το 2010 στην Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας. Και σήμερα πάλι σύσσωμη η δημοτική ομάδα του πρώην Δήμου Θουρίας αποφάσισε ομόφωνα την στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Μανώλη Μάκαρη. Θεωρώ λοιπόν ότι, από τη στιγμή που οι πολιτικές μας επιλογές με την Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας πια δε συμβαδίζουν, η παραίτησή μου είναι μια πράξη ευθύνης και εντιμότητας, σε αντίθεσή με άλλους,. Εντέλει, όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες του δήμου Καλαμάτας στις 18 Μαΐου.
 Δημήτριος Γ. Φαββατάς
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες 
 
***  Μέχρι αργά το βράδυ η απολογία του 33χρονου
 Ξεκίνησε το πρωί και συνεχιζόταν μέχρι νωρίς χθες βράδυ η διαδικασία της απολογίας του 33χρονου ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης για το θάνατο του 73χρονου την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από διαπληκτισμό που είχαν στο δρόμο. Ο 33χρονος είχε ζητήσει από τη Μεγάλη Δευτέρα νέα προθεσμία για να απολογηθεί χθες, οπότε και παρουσιάσθηκε το πρωί ενώπιον του ανακριτή, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του. 
 
***  Διαψεύδει ο Π. Μαντάς τα περί Δημ. Κουκή
  «Δεν έχει τεθεί θέμα υποψηφιότητας του διοικητή της ΥΠΑ, Δημ. Κουκή, ως αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, με το συνδυασμό του κ. Τατούλη». Αυτό διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει: «Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα υποψηφιότητας του Δ. Κουκή για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και διαψεύδω κατηγορηματικά κάθε παρατήρηση εκ μέρους μου». - 
 
 
*** Αθλητικά :

*** Είναι η 29η φορά που ο Παναθηναϊκός θα είναι φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου και η 17η για τον ΠΑΟΚ.
Ημιτελικά 16/4/2014 :
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-0 και ο 1ος αγώνας (0-1)
Τα  γκολ :  14΄ Αμπέντ , 96 ΄ , 119΄ Μπέργκ .-
Οι 11άδες:
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Αμπεΐντ, Ζέκα, Πράνιτς, Κλωναρίδης, Πέτριτς, Μπεργκ.
ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου, Ντουντού, Καλάιτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Μπούρμπος,Μακρής, Μιλιάζες.
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), με βοηθούς τους Φραγκιαδάκη (Δωδεκανήσου), Φαντόπουλο (Πειραιά). 4ος είναι ο Κάκος (Κέρκυρας) και επιπρόσθετοι οι Κομίνης (Θεσπρωτίας) και Κύζας (Δράμας).
Video  από αγώνα :

~** ΠΑΟ-ΟΦΗ  3 0  κύπελλο  1ο  γκολ  14΄Αμπέϊντ  16/4/2014 : http://youtu.be/p5dn13pZJ9U , 
  
~** ΠΑΟ-ΟΦΗ 3-0  3ο γκολ πεν 115΄ Μπέργκ κύπελλο  16/4/2014 : http://youtu.be/v4HYdT3UUGw  ,


 
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0  , ο  1ος αγώνας (1-2)
 Τα  γκολ : 47΄ Στεφ.  Αθανασιάδης ./
ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Κατσουράνης, Νάτχο, Σαλπιγγίδης, Στοχ, Αθανασιάδης.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο, Μπονγκ, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Φουστέρ, Ντομίνγκες, Βαλντές.

Βίντεο  από  τον  αγώνα  :
~ ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-0  γκολ κύπελλο  16/4/2014 : http://youtu.be/7LD5l9Jsnec ,
~ ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ 1-0 κύπελλο   επεισόδια  16/4/2014 : http://youtu.be/6y1g5dVRvG4 ,

Τελικός 26/4/2014 :
ΠΑΟ - ΠΑΟΚ

*** Αναλυτικά οι ομάδες που έχουν λάβει μέρος στους προηγούμενους τελικούς:
ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ολυμπιακός 38
Παναθηναϊκός 28
ΑΕΚ 21
ΠΑΟΚ 16
Άρης 9
Πανιώνιος 6
Ηρακλής 5
Λάρισα 4
Δόξα Δράμας 3
ΟΦΗ 2
Ατρόμητος 2
Εθνικός 1
Πιερικός 1
Καστοριά 1
Αθηναϊκός 1
Απόλλων Αθ. 1
Ιωνικός 1
Αστέρας Τρίπολης 1
~ Θα είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας, που ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στον τελικό. Στους προηγούμενους τρεις τελικούς της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει τις δύο φορές και ο ΠΑΟΚ τη μία.
Συγκεκριμένα:1955: ΠANAΘHNAΪKOΣ-ΠAOK 2-0
1972: ΠAOK-ΠANAΘHNAΪKOΣ 2-1
1977: ΠANAΘHNAΪKOΣ-ΠAOK 2-1

*** ΡΕΑΛ -ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  2-1  Κυπελλούχο Ισπανίας  η  Ρεάλ  Μανδρίτης  !
Τα γκολ :  στο 11΄ με το Ντι Μαρία ,  στο 11΄ με το Ντι Μαρία στο 68΄ ,στο 85΄ με το προσωπικό γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ,
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Μπενζεμά (90΄ Βαράν), Μπέιλ, Τσάμπι Αλόνσο, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Ντι Μαρία (86΄ Ιλαραμέντι), Ίσκο (89΄ Κασεμίρο)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Χεράρδο Μαρτίνο): Πίντο, Άλβες, Μπαρτρά (86΄ Σάντσες), Μασεράνο, Άλμπα (46΄ Αντριάνο), Τσάβι, Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (60΄ Πέδρο), Νεϊμάρ, Μέσι, Ινιέστα.

  ***  Μαύρη Θύελλα…και μόλος          
           
Ξεσηκωμός επικράτησε το απόγευμα της Μ. Τρίτης στους οργανωμένους οπαδούς της Καλαμάτας, όταν ενημερώθηκαν ότι συνεργείο του Δήμου έσβηνε το σύνθημα «Μαύρη Θύελλα» στο μόλο.
Άμεση ήταν η αντίδραση των οπαδών, που επισκέφτηκαν το δήμαρχο αργά το βράδυ της Μ. Τρίτης. Ο δήμαρχος προσπάθησε να εξευμενίσει τους οπαδούς, προσφέροντάς τους μάλιστα περίπτερο, από το Δήμο, στο λιμάνι, ώστε να πουλούν είδη της ομάδας, αλλά αυτοί επέμειναν στο συμβολισμό του τοίχου στο λιμάνι. Όπως τόνισαν, δεν πρόσβαλλε κανέναν όλα τα χρόνια που βρισκόταν εκεί...
Κ. Γαζ. 
 
*** 2ος  αγώνας :
Ο Ολυμπιακός με άδεια χέρια από τη Μαδρίτη και ελπίδα το ΣΕΦ
~ **  ΡΕΑΛ Μαδρίτης-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς   82-77 .- ^
Ο  Πρώτος  αγώνας  της Μ. Τρίτης ,  ΡΕΑΛ-ΟΣΦΠ  88-71 .-
Τα δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62, 82-77.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσέρεμπουκ (Ιταλία, Σαχίν (Ιταλία), Μάριτσιτς (Σερβία)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Φερνάντεθ 15 (2), Ρέγες 8 (2), Ντίεθ, Μίροτιτς 14 (2), Ροντρίγκεθ 11 (2), Ντάρντεν 2, Γιουγ 11 (2), Μπουρούσδης 19 (1), Σλότερ 2, Μεϊρί.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 12 (3), Σερμαντίνι, Ντάνστον 12, Σπανούλης 18 (3), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 3 (1), Κόλινς 3 (1), Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 13.

***

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
 

  http://www.youtube.com/stamos01 ,      3240   video.-       
 http://www.youtube.com/stamatios01 , =1747   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal ,  =      1760  video.-                                                                                                                       
Σύνολον                                                     6747   βίντεο .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home , 2485    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    553 
 https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  107.

*** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2014  :  
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/03/27-2014.html  ,  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 ,-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/28-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή 28  Μαρτίου  2014  , Δ΄ Χαιρετισμοί προς  την  Παναγία  μας .-
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/03/29-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/03/30-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 31 Μαρτίου 2014  ,
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/03/31-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  ,
 
*** Μην  επιθυμείς  να  λάβεις  μεγάλα  πράγματα  , ενώ εσύ λυπήθηκες (να  δώσεις) τα πολύ μικρά . { Μ.  Βασίλειος } .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/01-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 01 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/02-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τετάρτη 02 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/04/03-2014.html , Το αγιάζι ενημέρωσης Πέμπτη 03 Απριλίου 2014  .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04 Απριλίου 2014  ,
~  http://snsarfara.blogspot.gr/2014/04/04-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Παρασκευή  04  Απριλίου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/04/05-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 05 Απριλίου 2014  , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Κυριακή 06 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/06-2014.html , Ανθολόγιο Ανθολογώντας και γράφοντας Κυριακή 06 Απριλίου 2014 .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/07-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα    07  Απριλίου  2014 .-
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/04/08-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τρίτη 08 Απριλίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/04/09-2014.html , Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  09  Απριλίου  2014 .-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 10- Απριλίου  2014 .-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/04/10-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 , .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 , .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/04/11-2014.html , Άρωμα   ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Απριλίου  2014 ,
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/04/188-12-13-2014.html  , 188η Επέτειο εορτασμού Εξόδου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Σ/Κ 12 και 13 Απριλίου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/04/14-2014.html, Άρωμα ενημέρωσης Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/15-2014.html , Άρωμα Ελλάδας Όμορφες διαδρομές Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/04/15-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Μ. Τρίτη  15  Απριλίου  2014 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/04/16-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 , .-
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/04/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Μ.Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 .-
~
** Αυτό  που  αύριο  σαπίζει  , δώστο  σήμερα  στον  έχοντα  ανάγκη  .- {Μ. Βασίλειος } .-
Μεσολόγγι  πλατεία Ελευθερίας  στο παλιό  Δημαρχείο -Πινακοθήκη
*** Εκδηλώσεις  από 188η  επέτειο της πολιορκίας και Ηρωικής  εξόδου  των  Μεσολογγιτών στης 10 Απριλίου  1826 , ερασιτεχνικά  βίντεο  από  παρελάσεις  12  Απριλίου  2014  βράδυ .. :
Μεσολόγγι  Παλιό Δημαρχείο  13-4-2014
~* 1ο  Μεσολόγγι εκδηλώσεις 12/4/2014 : http://youtu.be/tf55nJmyvnE ,

~* 2ο Μεσολόγγι εκδηλώσεις εξόδου 12/4/2014: http://youtu.be/ZQHsioAggzA  ,

~* 3ο Μεσολόγγι εκδηλώσεις εορτασμών 12-4-2014: http://youtu.be/UDbm4atxFN0 ,

~* 4ο  Μεσολόγγι 188η επέτειος εκδηλώσεων 12/4/2014 : http://youtu.be/AmxZT-fkzCo ,

~* 5ο Μεσολόγγι  188η επέτειος  12/4/2014: http://youtu.be/U8jJt1xMeT8 ,

~* 6ο Μεσολόγγι  188η επέτειος εορτασμού 12/4/2014 : http://youtu.be/a-GgXJb_nl8 ,

~* 7ο Μεσολόγγι  188η επέτειος εξόδου  12-4-2014 : http://youtu.be/iWe1Y1h1rOI ,
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου