ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 12  Ιανουαρίου  2016 :
~


*** Tι κάνουμε σε ένα εγκεφαλικό!
Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου… ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ εγκεφαλικό επεισόδιο να θυμηθούμε τα 3 βήματα, S T R. Διαβάστε και μάθετε! Μερικές φορές τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Δυστυχώς, η έλλειψη συνειδητοποίησης φέρνει την καταστροφή.
Το θύμα με εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι γύρω του αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τώρα, οι γιατροί λένε οτι ένας θεατής μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, θέτοντας σε αυτόν(ην) τρία απλά ερωτήματα:
S (smile)* Ζητήστε από το άτομο να χαμογελάσει.
T (talk)* Ζητήστε από το άτομο να μιλήσει λέγοντας μία απλή φράση, (πχ. σήμερα είναι μία ηλιόλουστη μέρα)
R (raise)* Ζητήστε από αυτόν(ην) να σηκώσει τα χέρια του.
Αν αυτός ή αυτή έχει πρόβλημα με κάποια από αυτά τα καθήκοντα, καλέστε τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα του ατόμου.
Και νέες ενδείξεις (συμπληρωματικά) ενός Εγκεφαλικού – Βγάλτε έξω τη γλώσσα σας
Ένα άλλο «σημείο» από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι το εξής: Ζητήστε από το άτομο να «βγάλει» έξω τη γλώσσα του. Αν η γλώσσα είναι «στραβά», αν πηγαίνει δηλαδή στην μία ή την άλλη πλευρά, είναι επίσης μια ένδειξη εγκεφαλικού επεισοδίου.
Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που παίρνει αυτό το e-mail που στέλνει σε 10 άτομα, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι τουλάχιστον μία ζωή θα σωθεί ή κοινοποιηστε το στο τοίχο σας
Έχω κάνει το χρέος μου. Εσείς;

***  ΑΥΤΕΣ είναι οι κορυφαίες τροφές, που μειώνουν τη βλάβη του τσιγάρου!

Ο οργανισμός ενός καπνιστή δέχεται συνεχώς τη βλαπτική δράση του τσιγάρου, είναι φυσικό, λοιπόν, να έχει και διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τον οργανισμό ενός μη καπνιστή.                                                                                  Όπως διαβάζουμε στο vita.gr, υπάρχουν τροφές που μειώνουν σε έναν βαθμό τις βλαπτικές συνέπειες της συνήθειας αυτής. Ποιες είναι αυτές;                                 Ξεκινήστε με C
Η βιταμίνη C αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, τη βασική αιτία φθοράς και γήρανσης των κυττάρων. Δυστυχώς, η νικοτίνη καταστρέφει τις αντιοξειδωτικές ουσίες και αυτός είναι ο λόγος που οι καπνιστές χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C προκειμένου να μην είναι τόσο επιρρεπείς σε λοιμώξεις. Καλό είναι, λοιπόν, όσοι καπνίζουν να ενισχύσουν τον οργανισμό τους τρώγοντας φρούτα, κυρίως εσπεριδοειδή, και λαχανικά.                Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά
Εκτός από τη βιταμίνη C, καλό είναι οι καπνιστές να ενισχύσουν τους αμυντικούς τους μηχανισμούς και με άλλα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε, τα καροτένια και τα φλαβονοειδή. Την πρώτη τη βρίσκουμε κυρίως στο λάδι και τους ξηρούς καρπούς.                                                                                                                 Τα καροτένια είναι στην ουσία προβιταμίνη A, που μετατρέπεται στον οργανισμό σε βιταμίνη A και περιέχεται σε φρούτα και λαχανικά με έντονο πορτοκαλοκίτρινο χρώμα (π.χ. καρότα, βερίκοκα, κολοκύθα). Όσο για τα φλαβονοειδή, τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα έχει το κόκκινο κρασί, τα φρούτα, τα λαχανικά και το πράσινο τσάι. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, το πράσινο τσάι φαίνεται να αντιστρέφει τη βλάβη στο ενδοθήλιο υγιών καπνιστών.                                            Καταναλώστε 2 μερίδες γαλακτοκομικά
Συνήθως οι καπνιστές καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες καφέ, με αποτέλεσμα ο οργανισμός τους να απορροφά λιγότερο ασβέστιο από αυτό που χρειάζεται ένας ενήλικος. Επίσης, το κάπνισμα φαίνεται να προκαλεί μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων στις γυναίκες, με αρνητική συνέπεια την αύξηση του κινδύνου οστεοπόρωσης. Είναι απαραίτητο, επομένως, όσοι καπνίζουν να τρώνε καθημερινά επαρκείς ποσότητες γαλακτοκομικών (γάλα, γιαούρτι, λευκά και κίτρινα τυριά), ώστε να διασφαλίζεται η ικανοποιητική πρόσληψη ασβεστίου.       Θωρακιστείτε με ω-3                                                                                             Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου και αναπηρίας σε καπνιστές. Τρόφιμα που περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα (π.χ. ο τόνος, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί) μπορούν να αποτρέψουν τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων στους πνεύμονες, σύμφωνα με διάφορες έρευνες.           Γαρνίρετε με καστανό ρύζι
Τροφές όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που αλλοιώνονται από τον καπνό του τσιγάρου. Προσθέστε φρούτα και μέλι
Ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός μεταβολίζει τους υδατάνθρακες αλλάζει εξαιτίας του καπνίσματος. Έτσι εξηγείται το γιατί οι καπνιστές παρουσιάζουν αυξημένη ανάγκη για υδατάνθρακες, κυρίως απλούς, και δείχνουν ιδιαίτερα μεγάλη συμπάθεια στη σοκολάτα και γενικότερα στις γλυκές γεύσεις.                 Καλό είναι, ωστόσο, όσοι δεν θέλουν να κόψουν το τσιγάρο να προσλαμβάνουν τους υδατάνθρακες που τόσο χρειάζονται από λιγότερο παχυντικές πηγές, όπως είναι για παράδειγμα τα φρούτα, τα γλυκά του κουταλιού, το μέλι και τα προϊόντα ολικής άλεσης.                                                                                                         Για το τέλος, νερό
Η νικοτίνη προκαλεί διέγερση του εντέρου και ταχύτερη κένωση, με αποτέλεσμα να χάνεται περισσότερο νερό. Επίσης, το κάπνισμα συμβάλλει στη συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό, ο οποίος προσπαθεί να τις αποβάλει μέσω του νερού (άρα έχουμε επιπλέον απώλειες). Τέλος, η συνήθεια πολλών καπνιστών να αντικαθιστούν το νερό με καφέ ή άλλα κεφεϊνούχα αναψυκτικά μπορεί να οδηγήσει σε ήπια αφυδάτωση. Μην ξεχνάτε, λοιπόν, να πίνετε αρκετό νερό και να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και φρεσκοστυμμένους χυμούς.             Βιταμίνη C
Χρειάζεστε 100 mg/ ημέρα
1 κόκκινη πιπεριά 142 mg 1 ακτινίδιο 75 mg 1 πορτοκάλι 70 mg
Βιταμίνη E Χρειάζεστε 15 μονάδες1 κουταλιά:
Ελαιόλαδο 2,5 μονάδες Ηλιόσποροι 2,3 μονάδες Φουντούκια 1,4 μονάδα
Προβιταμίνης A Ένας ενήλικος χρειάζεται περίπου 2.000 μονάδες. 100 γρ.:
Καρότα 2.287 μονάδες Κόκκινη πιπεριά 570 μονάδες Σπανάκι 672 μονάδες Βερίκοκα 261 μονάδες
Ασβέστιο Ημερήσιες ανάγκες ενός ενηλίκου είναι 1.000 mg.
60 γρ. κίτρινο τυρί500 mg 1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες 295 mg 60 γρ. φέτα295 mg 1 φλιτζάνι γάλα290 mg
Ωμεγα-3 Ημερήσιες ανάγκες ενηλίκου 1-2 γρ. Η ποσότητα καλύπτεται από:
100 γρ. τσιπούρα/ μπακαλιάρο/ φαγκρί 10 γρ. καρύδια
Βιταμίνες συμπλέγματος Β Ημερήσιες ανάγκες (ενδεικτικά)
Β1: 1,5 mg Β2: 1,3-1,7mg Β1 (ανά 100 γρ.) Β6: 1,6mg Β12: 3μg
δημητριακά ολικής 1 mg αρακάς 0,7mg, ραδίκια 0,19mg
Β2 (ανά 100 γρ.)
αυγό 0,28mg, αγελαδικό γάλα 0,16mg, συκώτι αρνίσιο 5,11mg
Β6 (ανά 100 γρ.) μοσχαρίσιο συκώτι 1,43mg, Β12 (ανά 100 γρ.) μοσχαρίσιο κρέας 2,39μg
***  Πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε άμεσα τις καούρες;
Πως να αντιμετωπίσεις τη καούρα με φυσικό τρόπο.
Τρώγοντας ένα πικάντικο πιάτο είναι σχεδόν εγγυημένο να σου προκαλέσει δυσφορία.
Άλλα τρόφιμα που μπορούν να οδηγήσουν σε καούρα είναι: οι ντομάτες, τα κρεμμύδια, η σοκολάτα, ο καφές, το αλκοόλ και η καφεΐνη.
Επίσης, πιάτα πλούσια σε λίπη και έλαια και ορισμένα φάρμακα κάνουν το ίδιο.
Τι μπορείς να κάνεις; Δοκίμασε κάποια από τις παρακάτω φυσικές θεραπείες για τη καούρα πριν πάρεις κάποιο χάπι από το φαρμακείο.
Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι πολύ καλά για τη πέψη διότι η υψηλή περιεκτικότητα σε λάδι εξουδετερώνει τα οξέα του στομάχου. Με μια χούφτα αμύγδαλα σε μισή ώρα η καούρα θα έχει περάσει.
Μήλα
Ακόμη και μια φέτα μήλου μπορεί να μειώσει την παραγωγή οξέος και να μειώσει το  αίσθημα της καούρας. Τα μήλα εξουδετερώνουν τα οξέα στο στομάχι σε περίπου 5 λεπτά.
Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα είναι φυσικό αντιόξινο. Αν διαλύσεις ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 220 gr νερού, μπορεί να εξουδετερώσει το οξύ και προσωρινά να ανακουφίσει το αίσθημα της καούρας που  προκαλείται από την παλινδρόμηση οξέος.
Ανακάτεψε 1/2 με 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό. Αν έχεις καούρα τακτικά, απόφυγε να χρησιμοποιείς αυτό το φάρμακο. Είναι πλούσιο σε αλάτι και μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες όπως ναυτία και πρήξιμο.
Μπανάνες
Οι μπανάνες δρουν ως φυσικό αντιόξινο στο σώμα. Μπορείς να τις φας νωπές ή αποξηραμένες.
Βασιλικός
Ο βασιλικός μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της καούρας, καθώς και την καταπολέμηση της ναυτίας και του φυσικού αερίου. Μασώντας φύλλα βασιλικού ελαχιστοποιείται το οξύ του στομάχου. Φάε 2 ή 3 φύλλα βασιλικού για να ανακουφιστείς άμεσα.
Χαμομήλι
Το τσάι χαμομήλι έχει χρησιμοποιηθεί για την εξουδετέρωση των οξέων του στομάχου. Επίσης, χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους ως αγχολυτικό.
Τσίχλες
Οι τσίχλες ενεργοποιούν τη ροή σιέλου, έτσι κάθε οξύ που συσσωρεύεται στο στομάχι σας “πλένεται μακριά” και εκκαθαρίζεται πιο γρήγορα.
Κανέλα
Πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε ένα ποτήρι κρύο νερό, στη συνέχεια, ανέμειξε καλά. Πιες αυτό το μείγμα 1 ώρα αφού έχεις φάει για την πρόληψη ή την ανακούφιση από δυσπεψία, καθώς και από το φούσκωμα.
Τσάι από μάραθο
Σύμφωνα με τους βοτανολόγους, τσάι που γίνεται από σπόρους γλυκάνισου, κύμινου, μάραθου μπορεί να ανακουφίσει το κάψιμο της καούρας. Πρόσθεσε 2 κουταλάκια του γλυκού οποιοδήποτε από αυτά σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, άφησέ τα για 10 λεπτά, σουρώνεις και πίνεις.
Το τσάι από μάραθο είναι καλό και για τα μωρά με κολικούς, τα ηρεμεί και ανακουφίζει το πόνο.
Σκόρδο
Ακόμα κι αν πολλοί άνθρωποι κατηγορούν το σκόρδο για την καούρα τους, μια σκελίδα σκόρδο ή δύο μπορεί να εξαλείψει το κάψιμο τόσο γρήγορα όσο ήρθε. Μάσησε μια σκελίδα σκόρδο, όταν εμφανίζεται η καούρα , ή αποθήκευσε μερικές σκελίδες σκόρδο σε ξύδι μήλου, μηλίτη και πιες μια γουλιά από το υγρό όταν έχεις καούρα.
Το ωμό σκόρδο είναι δυνατό αντιβιοτικό, και είναι γνωστό πως σκοτώνει τον παθογόνο μικροοργανισμό που συναντάται συχνότερα σε άτομα που πάσχουν από γαστρίτιδα.
Τζίντζερ
Η φρέσκια πιπερόριζα είναι μια από τα παλαιότερες θεραπείες για την καούρα. Επίσης, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ναυτίας. Τη πιπερόριζα μπορείς να τη βάλεις στα τρόφιμα όταν είναι μαγειρεμένα, τρώγονται ωμά, ή και να τη καταναλώσεις σαν τσάι.
Σταφύλια
Φάε 10 έως 20 σταφύλια κάθε φορά που θα αντιμετωπίσεις κάθε είδους θέμα με τη πέψη σου. Τα σταφύλια είναι πολύ καλά στην ανακούφιση της δυσπεψίας, καθώς και για τις στομαχικές διαταραχές.
Γλυκόριζα
Μια μορφή γλυκόριζας που ονομάζεται DGL (deglycyrrhizinated licorice) παρέχει επίσης καταπραϋντική δράση για τη καούρα. Παρέχει προστασία από τα οξέα προωθώντας την απελευθέρωση βλέννας στο στομάχι.
Μουστάρδα
Η μουστάρδα είναι λίγο γνωστή για την θεραπεία της καούρας. Την επόμενη φορά που θα έχεις μια επίθεση από παλινδρόμηση οξέος, δοκίμασε 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα με περίπου ½ ποτήρι του νερού. Προφανώς το κίτρινο χρώμα (κουρκούμη), έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για τις πεπτικές διαταραχές.
Μέντα
Πρόσθεσε δύο σταγόνες ελαίου μέντας σε 1 ποτήρι κρύο νερό και πιες κάθε φορά που έχεις δυσπεψία. Αν δεν είσαι σε θέση να πιεις αυτό το μείγμα, πιπίλισε ένα κομμάτι καραμέλα μέντας για την ανακούφιση της δυσπεψίας και ερεθισμού του στομάχου. Το έλαιο μέντας είναι ένα συστατικό σε πολλά φάρμακα για τη καούρα!
Χυμός ανανά
Πίνοντας 110ml από χυμό ανανά μετά από τα γεύματα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση της οξύτητας και της καούρας. Ο ανανάς περιέχει βρομελίνη, το οποίο είναι ένα ένζυμο που βοηθά στον έλεγχο του επιπέδου του υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι.
Κουρκούμη
Ο κουρκουμάς βοηθά στην τόνωση της πέψης και την πρόληψη της συσσώρευσης των οξέων. ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται σαν συστατικό του κάρυ στα τρόφιμα. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κουρκούμη στη μαγειρική σας, είναι διαθέσιμο σε μορφή κάψουλας και μπορεί να ληφθεί πριν από τα γεύματα.
Χυμός λαχανικών
Οι χυμοί λαχανικών, όπως ωμή πατάτα, το σέλινο και το λάχανο είναι πολύ αλκαλικοί και είναι χρήσιμοι για να διορθώσουν ένα όξινο στομάχι. Ο χυμός παπάγια  περιέχει το πεπτικό ένζυμο παπαΐνη, η οποία έχει μια κατευναστική δράση στο στομάχι και βοηθά στην διάσπαση των
πρωτεϊνών.
Νερό
Μερικές φορές το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιεις νερό. Μπορεί να βοηθήσει να “ξεπλύνει” τη περίσσεια του οξέως στον οισοφάγο. Βεβαιώσου να μη το παρακάνεις πίνοντας πολύ νερό καθώς μπορεί να κάνει το πρόβλημα χειρότερο.
Υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου αν έχεις πρόβλημα καούρας:
Απέφυγε συγκεκριμένα τρόφιμα που προκαλούν καούρα.
Φάε περισσότερες φυτικές ίνες για να διατηρηθεί η πεπτική οδός σου σε κίνηση και υγιής. Επίσης, μείωσε το μέγεθος των μερίδων.
Φάε το τελευταίο γεύμα της ημέρας τουλάχιστον δύο ή τρεις ώρες πριν τον ύπνο, ώστε το στομάχι σου να έχει την ευκαιρία να αδειάσει πριν ξαπλώσεις.
Τρώγε αργά, λαμβάνοντας μικρότερες μπουκιές.
Το επιπλέον κοιλιακό λίπος μπορεί να πιέσει το στομάχι, αναγκάζοντας τα οξέα να ανέβουν στον οισοφάγο. Ακολούθησε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης για να ρίξεις τα επιπλέον κιλά.
Το κάπνισμα μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του μυός που κρατά τα οξέα στο στομάχι. Για το λόγο αυτό, και για τόσους πολλούς άλλους λόγους για την υγεία, είναι η τέλεια στιγμή για να σταματήσεις το κάπνισμα.
Απαλλάξου από τα στενά τζιν. Τα σφιχτά ρούχα προσθέτουν πίεση στην κοιλιακή χώρα.
Βάλε ξύλινα μπλοκ κάτω από το κρεβάτι σου (στα πόδια του κρεβατιού στο πάνω μέρος) για να σηκωθεί περίπου 15 εκατοστά. Μην αυξήσεις τα μαξιλάρια σου, δεν είναι αποτελεσματικό κάτι τέτοιο για την καούρα.
Η άσκηση μπορεί να προστατεύσει από την παλινδρόμηση οξέος που οδηγεί σε καούρα.
Αν έχεις συχνά προβλήματα καούρας, απευθύνσου σε έναν ιατρό, καθώς μπορεί να είναι μια πιο σοβαρή κατάσταση.

***  Γιατί ο ύπνος είναι ο καλύτερος φίλος του εγκεφάλου μας
Ο ύπνος είναι ο καλύτερος φίλος του μυαλού και μην ξεχνάτε ότι το μυαλό σας πρέπει να το κρατάτε ευχαριστημένο, αφού τα πάντα γύρω από την ευτυχία σας και την καλή ζωή εξαρτώνται από αυτό.
Όταν σας λείπει ύπνος, οι γνωστικές διεργασίες του εγκεφάλου σας μειώνονται με αποτέλεσμα η καθημερινότητά σας να γίνεται πιο δύσκολη και κατά συνέπεια να επηρεάζει την διάθεση και τη μνήμη σας.
Σας έχουμε, όμως, καλά νέα! Υπάρχει αντίδοτο για τις αρνητικές επιδράσεις του ύπνο και αυτό είναι να αυξήσετε τις ώρες που κοιμάστε. Οι ειδικοί συνιστούν ότι οι 7 με 9 ώρες ύπνου είναι αρκετές για να ωφελήσουν τον οργανισμό μας και, συγκεκριμένα, το μυαλό μας.
Και σε περίπτωση που δεν έχετε ακόμα πειστεί, ιδού 6 τρόποι που ο ύπνος βοηθά την καλή λειτουργία του εγκεφάλου μας.
1. Ο ύπνος βοηθά την ψυχική μας υγεία
Έρευνες έχουν δείξει ότι η απώλεια ύπνου μπορεί να μας επηρεάσει μακροπρόθεσμα και να αυξήσει τα καταθλιπτικά συμπτώματα. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου αυξάνει τα συναισθήματα του άγχους και της ανησυχίας.
2. Βοηθά στην μνήμη
Εάν θέλετε να μην ατονήσει ο εγκέφαλός σας, οι επιστήμονες συνιστούν αρκετό ύπνο. Ένας ξεκούραστος εγκέφαλος είναι πολύ πιο εύκολο να θυμηθεί και να λειτουργήσει.
3. Ο ύπνος φτιάχνει την διάθεση
Έρευνα που έγινε το 2015 διαπίστωσε ότι η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τη ρύθμιση των συναισθημάτων, με αποτέλεσμα, ακόμα και το παραμικρό να πυροδοτεί τον θυμό και την ένταση στο άτομο.
4. Βοηθά στη λήψη αποφάσεων
Έρευνα έχει δείξει ότι ο ύπνος μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις που παίρνετε. Συγκεκριμένα, όσο βρίσκεστε στην φάση της ασυνείδητης σκέψης στον ύπνο σας, μπορεί να παίρνετε πιο σωστές αποφάσεις.
5. Σας βοηθά να συγκεντρωθείτε στις καθημερινές σας δραστηριότητες
Εάν η υγεία σας δεν είναι αρκετό κίνητρο για να πέσετε για ύπνο, σκεφτείτε την δουλειά σας. Έρευνες έχουν δείξει πως η ξεκούραση βοηθά να παραμείνετε οξυδερκείς και «έτοιμοι» κατά τη διάρκεια της ημέρας και να διαχειρίζεστε καλύτερα τις υποχρεώσεις που έχετε. Επιπλέον, ο ύπνος βοηθά στην μάθηση και στη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων.
6. Ο ύπνος καθαρίζει το μυαλό
Φαντάζομαι δεν αφήνετε τα σκουπίδια μέσα στο σπίτι σας, αλλά τα βγάζετε έξω. Αντίστοιχα, αφήστε τον ύπνο να απομακρύνει όλα τα άχρηστα που έχετε στο κεφάλι σας.
huffingtonpost.gr

***  Ξεχάστε λάδια και χαμομήλια: Ορίστε το ιδανικό γιατροσόφι για τη μόλυνση στα αυτιά!
http://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2015/11/2097b4d9f3bf223bedf75b5da2b3b679.JPGΑυτός είναι ο καλύτερος φυσικός τρόπος για να καθαρίσετε τα αυτιά σας και να απαλλαγείτε από την συσσώρευση του “κεριού” (κυψελίδα), αλλά και τις μολύνσεις (ωτίτιδα). Αν την εφαρμόσετε θα διαπιστώσετε ότι θα σας προσφέρει εξίσου καλά αποτελέσματα με τις χημικές ουσίες που είναι διαθέσιμες στην αγορά.
Οι σταγόνες που αγοράζετε περιέχουν μόνο ισοπροπυλική αλκοόλη για να ξεπλύνουν και στεγνώσουν το αυτί. Η λύση που ακολουθεί είναι πλήρως φυσική και περιέχει μόνο λευκό ξύδι και οινόπνευμα.
Το απλό λευκό ξύδι έχει αντιβιοτική και αντιμικροβιακή δράση και βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Ο συνδυασμός του με το αλκοόλ (οινόπνευμα) θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις λοιμώξεις, θα σας ανακουφίσει από τον πόνο, θα στεγνώσει το αυτί και θα διασπάσει το “κερί” του αυτιού.
Βεβαίως, όπως κάθε σπιτική λύση σε προβλήματα υγείας, έτσι και αυτή αφορά περιπτώσεις ήπιου προβλήματος. Αν έχετε μια πιο σοβαρή λοίμωξη, το καλύτερο είναι να ενημερώσετε τον γιατρό σας και να κάνετε μια επίσκεψη.
Πώς θα εφαρμόσετε ο διάλυμα λευκού ξυδιού και οινοπνεύματος στο αυτί σας
Ανακατέψτε 1 μέρος οινόπνευμα και 1 μέρος λευκό ξύδι. Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το διάλυμα και ρίξτε το στα αυτιά σας, καθώς γέρνετε το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, αφήστε το μείγμα να τρέξει έξω από τα αυτιά, καθώς επανέρχεστε σε όρθια θέση.
Εκτελέστε αυτή την απλή εργασία 2 φορές την ημέρα για να απομακρύνετε τυχόν παγιδευμένο νερό, την κυψελίδα και για να θεραπεύσετε την (μικρή) μόλυνση στο αυτί.
Αν μετά από περίπου 3 ημέρες, δεν δείτε μια βελτίωση, φροντίστε να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.
Η συγκεκριμένη σπιτική θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική για πολλούς ανθρώπους και μπορείτε να την κάνετε μία φορά την εβδομάδα ακόμα και χωρίς να έχετε κάποια μόλυνση/πρόβλημα, απλά και μόνο για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα αυτιά σας όπως κάνετε και με το υπόλοιπο σώμα σας.
iatropedia.gr

 ***  Επιθεώρηση Stroke: Όσοι παραλείπουν αυτό το γεύμα, κινδυνεύουν από εγκεφαλικό
http://cdn7.bbend.net/media/k2/items/cache/f7cff9bca2c0f38b56e54448df748073_L.jpg?t=-62169984000Μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Stroke», της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιάς (AHA), καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η παράλειψη ενός συγκεκριμένου γεύματος, εκτοξεύει τον κίνδυνο εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου, ιδίως αιμορραγικού.
Συγκεκριμένα, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, της Ιαπωνίας, διαπίστωσαν αύξηση κατά 18% των πιθανοτήτων για εκδήλωση οποιουδήποτε είδος εγκεφαλικού επεισοδίου (ισχαιμικού ή αιμορραγικού) και 36% αιμορραγικού εγκεφαλικού.
Πρόκειται για την πιο σπάνια, αλλά και πιο επικίνδυνη μορφή του, αφορά το περίπου 15% των κρουσμάτων και ενέχει υψηλότατο κίνδυνο μόνιμης αναπηρίας και θανάτου.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στο άρθρο τους, το γεύμα το οποίο δε θα πρέπει να παραλείπεται είναι το πρωινό.
Στη σχετική μελέτη, που ξεκίνησε το 1995, συμμετείχαν 82.772 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 45 έως 74 ετών κατά την έναρξή της, εκ των οποίων κανένας δεν είχε ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου ή καρκίνου.
Έως το 2010, όταν τελείωσε η περίοδος παρακολούθησης, 3.772 από αυτούς είχαν κάθε εγκεφαλικό και 870 καρδιακό επεισόδιο.
«Η καθημερινή κατανάλωση πρωινού γεύματος μπορεί να είναι ωφέλιμη για την πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων», σημειώνουν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, διευκρινίζοντας ότι η παράλειψη του πρωινού αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού επειδή ευνοεί την ανάπτυξη υπέρτασης, η οποία αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες κινδύνου γι’ αυτό.
Τέλος, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, η παράλειψη του πρωινού δεν φάνηκε να συσχετίζεται με τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου.
Πηγή: onmed.gr

 ***  Τι επηρεάζει το φθόριο στο πόσιμο νερό που πίνουμε;
http://www.laimitomos.com/wp-content/uploads/2014/12/Capture493.jpgΣχεδόν σε όλη την ανθρωπότητα το νερό που πίνει από το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και μετά περιέχει φθόριο...
Ας δούμε με απλά λόγια πως το φθόριο το νερό κατόπιν έρευνας έχει τις παρακάτω επιδράσεις στο σώμα του ανθρώπου.
Το φθόριο του νερού όταν το πίνουν οι άνθρωποι συγκεντρώνεται στο σημείο του εγκεφάλου που ελέγχει τη συμπεριφορά, όπως στον ιππόκαμπο [εγκεφαλική δομή], και τις λιμβικές περιοχές του εγκεφάλου.
Επίσης, το φθόριο συσσωρεύεται στον θυρεοειδή αδένα [υποθυροειδισμό] και προκαλεί ληθαργικότητα, απάθεια, αδυναμία στους ενήλικες. 
  handakos

 ***  ΡΙΧΝΕΙ ΣΚΟΡΔΑ στο ΜΕΛΙ και ΦΤΙΑΧΝΕΙ ένα ΙΣΧΥΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Όλοι γνωρίζουμε για τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου και του αγνού μελιού για την υγεία μας, ενώ και το πιπέρι έχει αποδειχτεί σε πλήθος ερευνών ότι συμβάλλει θετικά στον οργανισμό και τις καύσεις με μοναδικό τρόπο. Το τέλος του καλοκαιριού και η αρχή του φθινοπώρου και του χειμώνα σημαίνουν και τις πρώτες περιπτώσεις γρίπης και κρυολογημάτων. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό αυτή την εποχή να θωρακίσετε όσο πιο καλά μπορείτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Ένα δοκιμασμένο “γιατροσόφι” βασίζεται στις μοναδικές ιδιότητες του σκόρδου, του μελιού και του πιπεριού. Δείτε τι να κάνετε:
Θα χρειαστείτε περίπου 10 σκελίδες σκόρδου, περίπου 480 γραμμάρια μέλι και μερικούς σπόρους μαύρου πιπεριού (όχι τριμμένο).
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και κόψτε κάθε σκελίδα στα δύο. Βάλτε τις σε ένα μεγάλο βάζο και προσθέστε μέσα το μέλι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το για πέντε ημέρες. Κάθε πρωί, όταν ξυπνάτε, φάτε μία κουταλιά στην οποία θα υπάρχει ένα κομμάτι σκόρδου και ένας κόκκος πιπεριού.
Πώς αυτό ωφελεί την υγεία σας
Αυτή η συνταγή βοηθά να βελτιώσει την ικανότητα του σώματός σας να απορροφά διάφορα είδη θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών-Β και της βήτα-καροτίνης. Επειδή συμβάλλει στην ενίσχυση του ρυθμού του μεταβολισμού, είναι επίσης ευεργετικό για όσους έχουν υπερβολικό βάρος. Όταν αρχίσετε να παίρνετε τη συνταγή, το σώμα σας θα αρχίσει να καίει περισσότερες θερμίδες και θα χάνετε βάρος γρηγορότερα. Αποτρέπει επίσης την αποθήκευση νερού στο σώμα, βοηθώντας έτσι την περαιτέρω απώλεια βάρους.
Φυτοχημικά: Η συνταγή είναι γεμάτη από τα αντιοξειδωτικά φυτοχημικά. Αυτά βοηθούν στην καταπολέμηση των βλαβερών ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη του καρκίνου.
Μαύρο πιπέρι: Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το πεπτικό σας σύστημα. Καταπολεμά τα κακά βακτήρια στο στομάχι σας, αλλά και αποτρέπει τα φυσικά αέρια και το πρήξιμο.
Θεραπεία για παθήσεις
Χρησιμοποιήστε τη συνταγή με σκόρδο, πιπέρι και μέλι για τη θεραπεία ή την πρόληψη από τα ακόλουθα:
Υψηλή αρτηριακή πίεση
Έρευνα έχει δείξει ότι το σκόρδο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Εάν πάσχετε από υπέρταση, αυτή η συνταγή θα σας βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης.
Πρόληψη από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και του στομάχου
Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου ή του στομάχου. Μετά από μεγάλη έρευνα σε άνδρες, Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν 1 σκελίδα καθημερινά μείωσαν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 50%.
Καταπολέμηση της αθηροσκλήρωσης
Στην αθηροσκλήρωση τα τοιχώματα των αρτηριών γίνονται πιο παχιά εξαιτίας της συσσώρευσης χοληστερόλης και της απόθεσης ασβεστίου. Αυτή η ασθένεια μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.
 

 *** Όσο καθυστερεί η εμμηνόπαυση, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος κατάθλιψης Νέα έρευνα δείχνει ότι η αυξανόμενη ηλικία εμμηνόπαυσης φαίνεται να…
δρα προστατευτικά έναντι του κινδύνου να εμφανίσουν οι γυναίκες κατάθλιψη μετά την εμμηνόπαυση. Η μελέτη ανοίγει νέους ορίζοντες στην κατανόηση της αιτιολογίας της γεροντικής κατάθλιψης και υποδεικνύει κατευθύνσεις για μελλοντικές προληπτικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό JAMA- Ψυχιατρική και διεξήχθη από διεθνή ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής την Ελένη Πετρίδου, Καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Αλκηστι Σκαλκίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλας στη Σουηδία και τη Στέλλα Δασκαλοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Η κατάθλιψη προσβάλει έναν στους δέκα ηλικιωμένους και οι γυναίκες θεωρούνται περισσότερο ευπαθείς ανάμεσα στα δυο φύλα. Στο διάστημα της αναπαραγωγικής ζωής, ο οργανισμός της γυναίκας παράγει υψηλά επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία μειώνονται απότομα με την εμμηνόπαυση. Τόσο η ηλικία εμμηνόπαυσης, όσο και η διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, δηλαδή η περίοδος από την εμμηναρχή μέχρι την εμμηνόπαυση, δείχνουν πόσα χρόνια στη διάρκεια της ζωής της βρίσκεται μια γυναίκα κάτω από την επίδραση των ενδογενών αυτών ορμονών. Ειδικότερα, η μελέτη έδειξε ότι η μεγάλη ηλικία εμμηνόπαυσης και η μεγαλύτερη διάρκεια της αναπραγωγικής περιόδου, σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης στην Τρίτη Ηλικία.
«Έρευνες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι τα οιστρογόνα έχουν αντικαταθλιπτική δράση στον εγκέφαλο. Ωστόσο η χρήση εξωγενών οιστρογόνων για τη θεραπεία της κατάθλιψης στις γυναίκες δεν φαίνεται να έχει επιτυχή αποτελέσματα, σύμφωνα με κλινικές δοκιμές. Στη μελέτη μας χρησιμοποιήσαμε την ηλικία εμμηνόπαυσης και τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου, ως δείκτες έκθεσης σε ενδογενή οιστρογόνα με στόχο να διερευνήσουμε αν η ενδογενής παραγωγή των ορμονών του φύλου έχει σημασία για την εκδήλωση της μετεμμηνοπαυσιακής κατάθλιψης», δηλώνει η Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Ελένη Πετρίδου.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές συνέθεσαν δεδομένα από τη δημοσιευμένη βιλιογραφία σε παγκόσμιο επίπεδο ακολουθώντας τη μεθοδολογία της μετα-ανάλυσης. Τα ευρήματα που προκύπτουν από τη σύνθεση 14 μελετών και περιλαμβάνουν συνολικά περισσότερες από 67,000 γυναίκες δείχνουν ότι η αύξηση κατά 2 χρόνια τόσο της ηλικίας εμμηνόπαυσης όσο και της διάρκειας της αναπαραγωγικής περιόδου σχετίζεται με μείωση του κινδύνου εμφάνισης κατάθλιψης κατά 2%. Φαίνεται, δηλαδή, ότι η προχωρημένη ηλικία εμμηνόπαυσης προσφέρει προστασία απέναντι στη μετεμμηνοπαυσιακή κατάθλιψη. Όπως δηλώνει ο Μάριος Γεωργάκης, πρώτος συγγραφέας της μελέτης, αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και υποψήφιος διδάκτορας «με μια πρώτη ματιά ο βαθμός της προστατευτικής επίδρασης φαίνεται μηδαμινός. Αν όμως αναλογιστεί κανείς ότι η ηλικία εμμηνόπαυσης και η αναπαραγωγική περίοδος μπορεί να ποικίλει από γυναίκα σε γυναίκα έως και 20 χρόνια, τότε η προστατευική δράση είναι ευμεγέθης. Μάλιστα, σε γυναίκες με πολύ πρόωρη εμμηνόπαυση (<40 br="">
«Η κατάθλιψη στους ηλικιωμένους μπορεί να θεωρηθεί ως διαφορετική νοσολογική οντότητα συγκριτικά με εκείνη που παρουσιάζεται στις νεότερες ηλικίες, καθώς παρουσιάζει ιδιαιτερότητες στην αιτιολογία και την αντιμετώπιση με τα διαθέσιμα αντικταθλιπτικά φάρμακα. Η δυνατότητα εφαρμογής προληπτικών παρεμβάσεων φαίνεται επίσης ελκυστική και πιθανότατα εφαρμόσιμη», λέει η Στέλλα Δασκαλοπούλου από τον Καναδά. Πράγματι, σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης, υποκλινικές μορφές κατάθλιψης μπορούν να αναγνωριστούν έγκαιρα αν οι γυναίκες με πρώιμη εμμηνόπαυση έχουν συστηματική παρακολούθηση της ψυχικής τους υγείας ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα πρωιμότερης και περισσότερο αποτελεσματικής παρέμβασης.
Η μελέτη αναθερμαίνει το ερευνητικό ενδιαφέρον αναφορικά με τις θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης κατά την μετεμμηνοπαυσιακή περίοδο. «Σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες, η ορμονική θεραπεία υποκατάστασης μετά την εμμηνόπαυση σχετιζόταν με σοβαρές παρενέργειες, οι οποίες και περιορίζουν τη χρήση της. Νεότερα όμως δεδομένα υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια κρίσιμη περίοδος αμέσως μετά την εμμηνόπαυση, κατά την οποία αν η γυναίκα ξεκινήσει θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης, πιθανώς να έχει την ευεργετική δράση για αποφυγή εκδήλωσης κατάθλιψης. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα αποτελέσματα της δημοσίευσης αναφέρονται στη δράση ενδογενών οιστρογόνων, τα οποία παρουσιάζουν διαφορές σε σχέση με τα εξωγενώς χορηγούμενα», σημειώνει η Άλκηστις Σκαλκίδου από τη Σουηδία.
Η ερευνητική ομάδα καταλήγει ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα ώστε να διερευνηθούν σε βάθος οι επιδράσεις των ορμονών του φύλου στον εγκέφαλο και την ψυχική υγεία γενικότερα. Ακόμη και αν η αντικαταθλιπτική δράση των οιστρογόνων θεωρηθεί τεκμηριωμένη, υπολείπεται η επιστημονική γνώση για σύσταση ασφαλών θεραπειών βασισμένων σε οιστρογόνα για την πρόληψη της μετεμμηνοπαυσιακής κατάθλιψης. Μελλοντικές ερευνητικές κατευθύνσεις αναμένεται να στραφούν στην ανάπτυξη εξωγενών οιστρογονικών παραγόντων με στοχευμένη δράση στον εγκέφαλο, οι οποίες θα πρέπει όμως να ελαχιστοποιούν τις παρενέργειες από τα υπόλοιπα συστήματα του οργανισμού.
 
***  Πατρινοί επιστήμονες ανακάλυψαν το πρώτο εμβόλιο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας!
Σύμφωνα με πληροφορίες του patranews.gr o καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του, πήραν την πρώτη παγκόσμια πατέντα για το εμβόλιο που φιλοδοξεί να θεραπεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από τη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ο αντίκτυπος της νέας ιατρικής μεθόδου είναι δύσκολο να αποτιμηθεί αυτή τη στιγμή.
Τις κλινικές δοκιμές έχει αναλάβει στην Αυστραλία η διεθνής αναγνωρισμένη ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου.
Η διάθεση του εμβολίου που λειτουργεί θεραπευτικά εκτιμάται πως είναι πλέον ζήτημα χρόνου.
πηγη: alfavita.gr

*** Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν για την κανέλα πράγματα που δεν φαντάζεσαι
Πώς τα πας με την κανέλα; Έχετε μια σχέση πάθους αφού τη προτιμάς για τα γλυκά, αλλά και για τα φαγητά σου! Καλά κάνεις και εμείς ή καλύτερα οι επιστήμονες θα σου δώσουν έναν έξτρα λόγο για την αγαπήσεις ακόμα περισσότερο.
Εκτός από τις θεραπευτικές τις δυνατότητες κατά των ιώσεων, την αντιφλεγμονώδη δράση της και φυσικά αλλά πολλά που άμα σου τα απαριθμήσουμε θα βαρεθείς να διαβάζεις είμαστε εδώ για να σου αποκαλύψουμε πως η κανέλα κάνει θαύματα ακόμα και στα νεύρα σου.
Δεν μας πιστεύεις;
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Rush University Medical Center του Σικάγο η κανέλα μπορεί να σώσει και από το Πάρκινσον.
Η κατανάλωση κανέλας είναι αυτή που καθυστερεί την εμφάνιση Πάρκινσον αλλά παράλληλα εμποδίζει και την εκδήλωση προβλημάτων στον συντονισμό των κινήσεων του κάθε ατόμου.
Όπως εξήγησαν οι ειδικοί, όταν ο οργανισμός καταναλώνει κανέλα και την επεξεργάζεται παράγει μια συγκεκριμένη ουσία που ονομάζεται  βενζοϊκό νάτριο.
Η εν λόγω ουσία αξίζει να τονιστεί πως περιέχεται σε πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων.
ipop.gr

*** Αιμορραγία: Αυτό είναι το μπαχαρικό που την σταματάει σε λίγα δευτερόλεπτα!
Το πιο πιθανό είναι πως οι περισσότεροι από εσάς, όταν παθαίνετε ένα κόψιμο ή γδάρσιμο σε κάποιο σημείο του δέρματός σας, σπεύδετε να το καλύψετε με κάποια γάζα ή με κάποιο τραυμαπλάστ. Πολλές φορές όμως, το κόψιμο είναι λίγο πιο βαθύ και η αιμορραγία δεν σταματάει τόσο απλά. Σε αυτή την περίπτωση και τουλάχιστον μέχρι να σας δει ένας γιατρός (εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο) υπάρχει κάτι πολύ απλό που μπορείτε να κάνετε για αν σταματήσετε την αιμορραγία, χρησιμοποιώντας ένα απλό μπαχαρικό που έχετε σίγουρα κάπου στην κουζίνα σας.
Και αυτό είναι η πάπρικα! Γενικά, για γρήγορη επούλωση της πληγής θα πρέπει να εφαρμόσετε έναν πηκτικό παράγοντα. Η θεραπευτική σκόνη αργίλου είναι ο καλύτερος τέτοιος παράγοντας πήξεως, αλλά σχεδόν κανείς δεν τον έχει σπίτι του. Για το σκοπό αυτό, λοιπόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόνη πάπρικας, αρκεί να μην είναι το καυτερό είδος.
Η αιμορραγία από τα βαθιά κοψίματα μπορεί να σταματήσει μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, χάρη στη σκόνη πάπρικας. Είναι καλύτερα αν η πάπρικα είναι βιολογικής προέλευσης.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε πάπρικα στην πληγή και να την πιέσετε με ένα καθαρό χαρτομάντιλο. Στη συνέχεια, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει. (Αν έχετε στο σπίτι σκόνη αργίλου, εφαρμόστε τη με τον ίδιο τρόπο). Θα δείτε ότι η αιμορραγία θα σταματήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Πηγή: iatropedia.gr

*** Πώς να ανακουφίσετε τον πόνο στον αυχένα μόνο σε 60”

Ξυπνάτε το πρωί, σηκώνεστε από το κρεβάτι και εκεί που πάτε να τεντωθείτε, νιώθετε έναν έντονο πόνο στον αυχένα, ο οποίος μοιάζει σαν να έχει δημιουργήσει έναν τεράστιο “κόμπο” στο σώμα σας.
Είναι κάτι που έχει συμβεί στους περισσότερους από εμάς και δεν ξέρουμε τι να πρωτοκάνουμε για να το ξεπεράσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Συνήθως κουνάμε το κεφάλι κυκλικά και πιάνουμε με το χέρι μας το σημείο που μας πονάει, αλλά, κακά τα ψέμματα, αυτή η κίνηση σπανίως βοηθάει.
Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να καταφέρετε να απαλλαγείτε σχεδόν από το πιάσιμο και τον πόνο στον αυχένα μέσα σε ένα μόλις λεπτό, όπως συστήνει η ειδική εργοφυσιολόγος Allynh Kakuk, από την Mayo Clinic.
Βήμα 1
Εντοπίστε το ακριβές σημείο που σας πονάει. Αν είναι στη δεξιά πλευρά του αυχένα ή στο αντίστοιχο πάνω μέρος της πλάτης, τοποθετήστε το δεξί σας χέρι στην περιοχή. Αν είναι στην αριστερή πλευρά, χρησιμοποιήστε το αριστερό σας χέρι.
Βήμα 2
Πιέστε τον “κόμπο” με τα δάχτυλά σας, χρησιμοποιώντας σταθερή πίεση. Προσοχή: Αυτό μπορεί να σας πονέσει. Αλλά θα πρέπει να είναι ένας πόνος που να μπορείτε να ανεχθείτε και όχι ένας απότομος πόνος. Αν δεν μπορείτε να φτάσετε στο σημείο με το χέρι σας, χρησιμοποιήστε μια μπάλα του τένις και πιέστε το στην πλάτη σας, καθώς στηρίζεστε με αυτή επάνω σε έναν τοίχο.
Βήμα 3
Γυρίστε το κεφάλι σας ελαφρώς προς την αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο της κράμπας και λυγίστε το διαγώνια, σαν να προσπαθείτε να αγγίξετε τη μασχάλη σας με το πηγούνι σας.
Βήμα 4
Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 3 περίπου 20 φορές διαδοχικά. Στη συνέχεια, τεντώστε χέρια και αυχένα όσο πιο πολύ μπορείτε, σαν να σηκωθήκατε μόλις από το κρεβάτι.  iatropedia
 ***  Αυτές είναι οι τροφές που φτιάχνουν τη διάθεση
Εκτός από τον έρωτα υπάρχουν κι άλλα πράγματα που επιδρούν και καθορίζουν την ψυχολογία μας…
Ένα από αυτά είναι και οι τροφές, αφού δεν είναι τυχαίο πώς σε περιόδους έντονου άγχους αναζητούμε την σοκολάτα.
Ποιες είναι οι τροφές που θεραπεύουν τον εγκέφαλο, του δημιουργούν θετικά συναισθήματα και τον κάνουν να νιώθει καλά;
1. Σοκολάτα/ στρες
Οι ειδικοί λένε πως η σοκολάτα -ιδίως η μαύρη- μειώνει τις ορμόνες του στρες, διώχνει τις κακές σκέψεις και μειώνει το αίσθημα της κούρασης!
2. Σπανάκι/κούραση
Κάτι ήξερε ο Ποπάυ! Με τόσο σπανάκι δεν ένιωθε κούραση ποτέ! Αν λοιπόν δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς και αισθάνεσαι ατονία, φάει μια σαλάτα με σπανάκι! Το φολικό οξύ που περιέχει βοηθάει τον οργανισμό να μειώσει τα επίπεδα ομοκυστεϊνης και θα νιώθεις γεμάτη ενέργεια.
3. Ξηροί καρποί με φρούτο/ νευρικότητα
Όποιος κι αν είναι ο λόγος που νιώθεις εκνευρισμό , η λύση βρίσκεται στο σωστό συνδυασμό τροφών! Όταν τρως υδατάνθρακες μαζί με πρωτείνη, επιβραδύνεται η διαδικασία της πέψης και κρατά τα επίπεδα του σακχάρου σταθερά. Αυτός ο συνδυασμός σε βοηθάει να διατηρείς την ηρεμία σου.
4. Πράσινο τσάι/ θυμός
Αν ο συνάδελφος από τη δουλειά, ο υπάλληλος στην τράπεζα ή το αγόρι σου… σε έβγαλαν από τα ρούχα σου, πιες ένα πράσινο τσάι! Θα ηρεμήσεις αμέσως καθώς περιέχει θεανίνη, ένα αμινοξύ που έχει ήπια ηρεμιστική δράση και βοηθά στη συγκέντρωση.
5. Μανιτάρια/ λύπη
Σημαντική αιτία θλίψης είναι η έλλειψη βιταμίνης D, η οποία παράγει σεροτονίνη. Τα μανιτάρια είναι καλή πηγή βιταμίνης D και είναι και πολύ νόστιμα οπότε μπορείς να τα εντάξεις ακόμη και στο καθημερινό σου διατροφολόγιο.
6. Σολομός/αρνητικές σκέψεις
Αν το μυαλό σου βασανίζεται από καταθλιπτικές σκέψεις βγες μια βόλτα με την κολλητή σου στο εστιατόριο που σας αρέσει και απόλαυσε ένα πιάτο με σολομό. Είναι από τις πλουσιότερες πηγές Ω3 λιπαρών οξέων και η τακτική κατανάλωσή τους προλαμβάνει και θεραπεύει την κλινική κατάθλιψη και μειώνει το αίσθημα θυμού και ευερεθιστότητάς.

***  Αυτή είναι η θεϊκή τροφή που μειώνει την κατάθλιψη!
Η κατάθλιψη μπορεί να χαρακτηριστεί και ως η νόσος του 21ου αιώνα και τα κρούσματα της αναμένεται να αυξηθούν όσο μεγαλώνει η οικονομική κρίση, όσο οι άνθρωποι αποξενώνονται και όσο η ανασφάλεια αυξάνεται.
Αν θέλετε να νιώσετε περισσότερο ευτυχισμένοι χωρίς να καταφύγετε σε φάρμακα, η φύση μπορεί να σας δώσει τη λύση.
Μια νέα έρευνα στην Επιθεώρηση Επιδημιολογίας & Κοινοτικής Υγείας έδειξε ότι η κατανάλωση λιπαρών ψαριών, όπως ο τόνος, οι σαρδέλες, μπορούν να μειώσουν την κατάθλιψη έως και 20%.
Στη συγκεκριμένη μελέτη οι γυναίκες που έτρωγαν τακτικά ψάρια είχα 16% και οι άνδρες 20% χαμηλότερο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη, από ό,τι εκείνοι που έτρωγαν πολύ λίγο ή καθόλου ψάρια.
Και αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται κυρίως στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια και μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης, δύο νευροδιαβιβαστές που εμπλέκονται στην διάθεση του ανθρώπου.

*** Προσοχή! Επικίνδυνα χάπια για αδυνάτισμα και σεξουαλικότητα στο διαδίκτυο
Η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, επισημαίνει ο Οργανισμός, εφιστώντας την προσοχή των καταναλωτών για σκευάσματα που προωθούνται για την απώλεια βάρους αλλά και την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα, ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, τα προϊόντα, Pink Bikini, Xero Xtreme και Lipo Escultura, που προωθούνται για την απώλεια βάρους, περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες diclofenac και siboutramine, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία τους, και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη. Η δικλοφαινάκη είναι δραστική ουσία που περιέχεται σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.
Επίσης, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα προϊόντα PUSHER capsules, AUMVA capsules, VIRILIX, και BEST capsules και ZR capsules, τα οποία διακινούνται κυρίως μέσω Διαδικτύου, περιέχουν τις φαρμακολογικά δραστικές ουσίες sildenafil και yohimbine, χωρίς να αναγράφονται στην επισήμανσή τους, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ισπανίας.
Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.
Πρόσφατα ο ΕΟΦ είχε ανακοινώσει επίσης ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμοδίων ισπανικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα GOLD MAX (blue caps, pink caps), V-XL-GUM (chewable tablets), V-XL INSTANT tablets, Mr-B caps, PERFORMAX caps, HORNY LITTLE DEVIL caps, SHADES OF LOVE (for him, for her) και HARD ON caps, περιέχουν φαρμακολογικά δραστικές ουσίες (αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης-5) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους.

***  Οι 10 πιο συνηθισμένες αιτίες θανάτου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας   
Η αρχή του χρόνου είναι μια καλή ευκαιρία για να επιστρέψετε στο γυμναστήριο, να φροντίσετε τη διατροφή σας  να κόψετε το κάπνισμα, και ενδεχομένως και το αλκοόλ. Και αν δεν μπορείτε να το κάνετε από μόνοι σας, αυτή η λίστα είναι η καλύτερη αφορμή.
Ο παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(Π.Ο.Υ.) δημοσίευσε μία λίστα με τις δέκα συχνότερες αιτίες θανάτου και μόνο μία από αυτές δεν σχετίζεται με θέματα υγείας.
Τελευταία στη λίστα των θανατηφόρων αιτίων  έρχεται η υπέρταση με 1,1 εκατομμύρια νεκρούς και πιο πιθανά θύματα τους καπνιστές, τους υπέρβαρους και όσους δε γυμνάζονται.
1,3 εκατομμύρια νεκρούς έχουμε κάθε χρόνο από αυτοκινητικά ατυχήματα, ενώ 1,5 εκατομμύρια πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το διαβήτη, τη διάρροια, ή τον HIV.
1,6 εκατομμύρια άτομα θρηνούμε ετησίως από καρκίνο των πνευμόνων με το 90% των περιπτώσεων να προέρχεται από το κάπνισμα. Ασθένειες του κάτω αναπνευστικού, όπως πνευμονία ή βρογχίτιδα προκαλούν 3.1 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο. Παρόμοια νούμερα έχουν και οι χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες και αποτελούν την τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου.
Τα εγκεφαλικά είναι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των δολοφόνων με 6,7 εκατομμύρια νεκρούς ενώ πρωταθλητής δεν είναι άλλος από το μεγαλύτερο δολοφόνο παγκοσμίως που ακούει στο όνομα ισχαιμικό επεισόδιο και ευθύνεται για περισσότερους από 7000000 νεκρούς το χρόνο.
Κύριες αιτίες είναι το κάπνισμα, η απουσία άσκησης, τα γονίδια και το στρες. Πάρτε το απόφαση λοιπόν και γυρίστε στο γυμναστήριο άμεσα.


***  Βλαβερό το συχνό μπάνιο
 smp



Όπως αναφέρουν, έπειτα από σχετικές μελέτες, οι Aμερικανοί δερματολόγοι Dr. Joshua Zeichner και Dr. Ranella Hirsch «το πόσο συχνά κάνουμε μπάνιο και το τι θεωρούμε σωματική δυσοσμία είναι περισσότερο πολιτισμικό φαινόμενο». Υποστηρίζουν δε ότι «στον δυτικό κόσμο οι άνθρωποι παρα-κάνουν μπάνιο, και ο λόγος είναι σε μεγάλο βαθμό κοινωνικός». Γεγονός είναι ότι μεγάλο ρόλο στο να θεωρείται το καθημερινό μπάνιο αυτονόητο ή έστω επιθυμητό στις σύγχρονες κοινωνίες έχει παίξει η βιομηχανία της διαφήμισης, όπως αυτή εκτινάχθηκε ιδιαίτερα από τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Οι μεγάλες εταιρίες καλλυντικών και απορρυπαντικών, στοχεύοντας περισσότερο στο γυναικείο κοινό, κυκλοφόρησαν ορισμένες εξαιρετικά εύστοχες διαφημίσεις, μέσω των οποίων περνούσαν ουσιαστικό το μήνυμα ότι «αν δεν κάνετε καθημερινά μπάνιο, δεν θα προσελκύετε τους άνδρες». Ακόμα πιο έντονη έγινε η ανάγκη για καθημερινό μπάνιο από την στιγμή που οι γυναίκες άρχισαν να αποτελούν σημαντικό μέρος του εργατικού δυναμικού των δυτικών χωρών, καθώς η καθαριότητα σχετιζόταν πλέον όχι μόνο με την ομορφιά, αλλά και με την επιτυχία. Η υπερβολική καθαριότητα, όμως, όπως τουλάχιστον λένε οι δύο παραπάνω επιστήμονες, μπορεί τελικά να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
πηγή: www.ladyslife.gr
Πιο συγκεκριμένα, λένε οι ειδικοί, το να κάνει κανείς μπάνιο πολύ συχνά και μάλιστα με καυτό νερό, μπορεί να αφυδατώσει και να ερεθίσει το δέρμα, να απομακρύνει τα καλά βακτήρια που υπάρχουν σε κάθε υγιή επιδερμίδα και να δημιουργήσει μικρές ρωγμές που θέτουν τον οργανισμό πιο επιρρεπή στις μολύνσεις. Επίσης, και οι δύο γιατροί συμφωνούν στο ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να κάνουν μπάνιο τα μωρά και τα μικρά παιδιά καθημερινά, καθώς η έκθεση σε βακτήρια και βρωμιές από μικρή ηλικία κάνει το δέρμα λιγότερο ευαίσθητο και αποτρέπει αλλεργίες και δερματικά προβλήματα, όπως εκζέματα.

Παρόλα αυτά, αν νιώθετε την ανάγκη να καθαρίζετε καθημερινά τα μέρη του σώματός σας που παράγουν την πιο έντονη δυσοσμία (μασχάλες, γεννητικά όργανα, την περιοχή κάτω από το στήθος), οι ειδικοί συμβουλεύουν να το κάνετε με ένα υγρό πανάκι ή ένα υγρομάντηλο, αντί να κάνετε μπάνιο. Ωστόσο, καταλήγουν οι ειδικοί, καλό είναι να αλλάζετε εσώρουχα καθημερινά, καθώς αυτά είναι που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια και το λίπος.
 


***  Άφθες: Τι είναι και πως τις αντιμετωπίζουμε
 afthes



  Οι άφθες αποτελούν τις πιο συχνές παθήσεις του στόματος.
Η αιτία δημιουργίας τους είναι άγνωστη. Πρόσφατες μελέτες πάντως, τις αποδίδουν σε γενετική προδιάθεση, ορισμένους ιούς, τον τραυματισμό του βλεννογόνου του στόματος και κυρίως τις διαταραχές του ανοσολογικού μηχανισμού και ιδιαίτερα των λεμφοκυττάρων.
Οι άφθες εκδηλώνονται με μία ή περισσότερες πληγές στο στόμα. Έχουν στρογγυλό σχήμα, λευκοκίτρινη επιφάνεια και ερυθρή περιφέρεια.
Το βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι συνοδεύονται από έντονο πόνο. Διαρκούν συνήθως μία – δύο εβδομάδες και επουλώνονται μόνες τους.
Οι άφθες χωρίζονται σε τρεις μορφές (μικρές, μεγάλες και ερπητόμορφα έλκη). Η διάκριση από τον στοματολόγο είναι αναγκαία για να μην υπάρξει σύγχυση με άλλες αρρώστιες με ανάλογη εικόνα.
Πότε προκαλούν ανησυχία
Αν και τις περισσότερες φορές οι άφθες δεν είναι κάτι ανησυχητικό, μπορεί και να υποκρύπτουν κάτι που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, καθώς στο στόμα εκδηλώνονται περισσότερα από 1.200 νοσήματα, μερικά από τα οποία είναι απειλητικά για τη ζωή του ασθενούς.
Τα νοσήματα που μπορεί να έχουν ως σύμπτωμα τις άφθες στο στόμα είναι:
-Παθήσεις του αίματος, όπως η λευχαιμία
-Παθήσεις του πεπτικού (νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα)
-Σύφιλη
-HIV/AIDS
-Καρκίνος του στόματος
-Έρπης
Αντιμετώπιση
Δεν υπάρχει τρόπος ίασης, χορηγείται όμως αγωγή για τον περιορισμό του πόνου και της διάρκειας των βλαβών, καθώς και την παράταση του χρόνου μέχρι την επανεμφάνισή τους.
Η αγωγή περιλαμβάνει τοπική θεραπεία με χάπια, ενώ η συστηματική αφορά σοβαρότερες περιπτώσεις με συνεχείς υποτροπές των βλαβών που κάνουν βασανιστική τη ζωή του ασθενούς.
πηγή: www.ladyslife.gr
 
 


*** Ζάχαρο. Πώς προκύπτει και πώς αντιμετωπίζεται
zax
~ Περί Διατροφής - Σακχαρώδης Διαβήτης , {Το παρόν DEMO αναρτήθηκε στο διαδίκτυο για λόγους προεπισκόπησης και δεν αποτελεί προϊόν εμπορικής εκμετάλλευσης. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ,.} , https://youtu.be/WqZn1MS2tNE  .-

***  Δείτε τα φυτά που μεγαλώνουν φυσικά το στήθος
afx
~   Πολλές γυναίκες φοβούνται τις πλαστικές επεμβάσεις και ακόμα περισσότερο αυτές που αφορούν το στήθος.
Το voicenews.gr σας παρουσιάζει τα φυτά που θα μεγαλώσουν το στήθος στα φυσικά και αναίμακτα:
Τριγωνέλλα η Ελληνική:
Πρόκειται για το ίδιο φυτό από το οποίο παίρνουμε το τσιμένι και μπορείτε να το βρείτε στα φαρμακεία. Το αφήνετε να μουλιάσει σε νερό για ένα βράδυ και την επόμενη μέρα χρησιμοποιείτε το νερό για να κάνετε εντριβή στο στήθος σας!
Μάραθος:
Xάρη στα συστατικά του αυξάνει τα οιστρογόνα. Επίσης περιέχει φυτοοιστρογόνα, τα οποία αυξάνουν την ποσότητα του γάλακτος στις λεχώνες και ευνοούν την ανάπτυξη του στήθους.
Γλυκόριζα:
Έχει τα ίδια συστατικά και επομένως και τα ίδια αποτελέσματα με το μάραθο.
Γλυκάνισος:
Kινέζικο βότανο που χρησιμοποιείται σαν μπαχαρικό αλλά τα συστατικά του επηρεάζουν την αύξηση του στήθους, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε συχνότερα!

***   Θεραπεία δίνει ελπίδα σε ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα...
katas
~  Τον μηχανισμό που είναι υπεύθυνος για τη γρήγορη αφύπνιση του εγκεφάλου από τον ύπνο και την αναισθησία, ανακάλυψε ομάδα επιστημόνων στην Ελβετία, με επικεφαλής, τον Έλληνα ερευνητή Αντώνη Αδαμαντίδη.
Οι ερευνητές του Τμήματος Κλινικών Ερευνών του Πανεπιστημίου της Βέρνης και του Τμήματος Νευρολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προχώρησαν στην δημοσίευση των αποτελεσμάτων στο περιοδικό νευροεπιστήμης Nature Neuroscience.
Μελλοντικά η ανακάλυψη, θα οδηγήσει σε νέες θεραπείες για τις διαταραχές του ύπνου, καθώς και για την επαναφορά της συνείδησης σε ασθενείς-φυτά, ωστόσο ακόμα χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι να υπάρξουν νέες θεραπείες, όπως είπε ο κ Αδαμαντίδης.
Για τις νευρολογικές διαταραχές, όπως το Πάρκινσον, αλλά και για άλλες παθήσεις πχ καρδιολογικές, ο ύπνος θεωρείται δείκτης, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία το 10% έως 20% των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες πάσχουν από χρόνια προβλήματα ύπνου. Ωστόσο, όλοι οι άνθρωποι βιώνουν προβλήματα ύπνου έστω μια φορά στην ζωής τους, ιδίως αϋπνία.
Ενημερωτικά, ο ύπνος των ανθρώπων χωρίζεται σε δύο φάσεις:
Πρώτος είναι ο Rapid Eye Movement-REM, με ταχείες κινήσεις των κλειστών ματιών, που σηματοδοτεί τον βαθύ.
Δεύτερος είναι ο Non REM, χωρίς κινήσεις δηλαδή, που αντιστοιχεί στον ελαφρύ ύπνο.
Από την ομάδα του Αντώνη Αδαμαντίδη, εντοπίστηκε ένα άγνωστο κύκλωμα στον εγκέφαλο των πειραματόζωων (ποντικιών). Αυτό το κύκλωμα, προκαλεί ταχεία ενεργοποίηση της κατάστασης αφύπνισης, ενώ αντίστροφα, όταν αυτό το κύκλωμα μπλοκάρεται, τότε ο ύπνος γίνεται πιο βαθύς.
Ενδεικτικά, ο κ. Αδαμαντίδης, έκανε το διδακτορικό στη νευροβιολογία στο βελγικό Πανεπιστήμιο της Λιέγης, έχει διατελέσει επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο ΜακΓκιλ του Καναδά, ενώ έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία.

*** Η σημασία των Βιταμινών (ΒΙΝΤΕΟ)
vitamins
~ Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για την ροή της ζωής μας. Διαφορετική είναι η ποσότητα των βιταμινών που χρειάζεται ο καθένας μας.
Δείτε το Βίντεο  , ZOI KAI YGEIA Vitamines   , https://youtu.be/WsTB47hlq3Y  .-   {H εκπομπή "Ζωή και Υγεία" είναι μια σειρά ιατρικών εκπομπών όπου με έγκυρο, επιστημονικό και κατανοητό τρόπο ενημερώνει το κοινό για πολλά και σοβαρά ιατρικά θέματα κοινωνικής υγείας.
Η εκπομπή είναι μια προσεκτική και ποιοτική 30λεπτη παραγωγή, σκηνοθετημένη με γρήγορο ρυθμό. Συμμετέχουν ιατροί -οι καλύτεροι στην ειδικότητα τους- όπου αναλύουν με κατανοητό τρόπο διάφορα ιατρικά θέματα της εποχής μας.
Την αρχισυνταξία και την επιμέλεια της εκπομπής έχουν έμπειροι συνεργάτες και δημοσιογράφοι υγείας πάντα σε συνεργασία με την εταιρεία/προϊόν χορηγό.
Η εκπομπή μεταδίδεται στους μεγαλύτερους και καλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της περιφέρειας. Μετρά τον 5ο χρόνο προβολής και έχει μεγάλη επιτυχία και ακροαματικότητα στα κοινά που απευθύνεται. }.-
*** Υπογονιμότητα (ΒΙΝΤΕΟ)
ypogonimotita
~ ZOI KAI YGEIA Ypogonhmothta , https://youtu.be/kIAFKqizu1c  .-

***  Γιατί πρέπει να πίνουμε το νερό σε χάλκινο δοχείο;
xalk
~   Υπήρξαν ιατρικές μελέτες που δείχνουν τα οφέλη του πόσιμου νερού που αποθηκεύονται σε δοχεία χαλκού…
Μια μελέτη που έγινε το 2012, διαπίστωσε ότι η αποθήκευση του μολυσμένου νερού σε κατσαρόλα χαλκού μέχρι και 16 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, μειώνει την παρουσία επιβλαβών μικροβίων. Oi άνθρωποι πιστεύουν ότι ο χαλκός είναι η λύση για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες.

***  Προσοχή που βάζεται τα κινητά σας....
soytien
~  Λέγεται ότι το να βάζουμε το κινητό μας στην τσέπη δεν είναι καλό.΄
Έρευνες έχουν δείξει ότι κάθε φορά που έχουν πολύ μικρή απόσταση τους δέρματος με το κινητό μας, έχουμε περισσότερη ακτινοβολία.
Η έρευνα της Dr Davis έδειξε ότι οι γυναίκες πολλές φορές βάζουν τα κινητά τους ακόμα και στο σουτιέν τους, και λέει:  "Αν το κινητό είναι εγγύτερα από 15 εκατοστά στο σώμα, τότε ίσως να υπερβαίνουμε την συνιστώμενη ημερήσια έκθεση σε ακτινοβολία."
Η ακτινοβολία έχει την δυνατότητα να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα σε ευαίσθητες περιοχές του σώματος μας.
Η Dr Davis συμβουλεύει τους άντρες αλλά περισσότερο τις γυναίκες να απομακρύνουν όσο πιο πολυ μπορούν το κινητό από το δέρμας τους.

*** Επιστημονική αποκάλυψη! Υπάρχει 6η αίσθηση...
egkef
Επιστήμονες βρήκαν μια μικρή περιοχή στον εγκέφαλο όπου υπάρχει το ενστικτώδες αίσθημα του ανθρώπου και από εκεί αντιλαμβάνεται ότι θα συμβεί κάτι καλό ή κάτι κακό.
Την περιοχή αυτή οι επιστήμονες την αποκαλούν ήνια και παίζει βασικό ρόλο στον τρόπο που οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τι θα συμβεί στο μέλλον.
Ακόμα οι επιστήμονες λένε πως όσο πιο πολύ φοβάται ο άνθρωπος να συμβεί κάτι, τόσο πιο πλύ η ήνια ενεργοποιείται.
Η ήνια αντιδρά όταν η ψυχολογία του ανθρώπου δεν είναι υψηλή και έτσι μπορεί εύκολα κάποιος να πάθει κατάθλιψη.
Και σε άλλες έρευνες που έχουν γίνει η ήνια ενεργοποιείται στα ζώα όταν κινδυνεύουν από κάτι που πρόκειται να συμβεί.
Σύμφωνα με το λεγόμενα των επιστημόνων η ήνια δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους και τα ζώα
να μαθαίνουν από τις κακές εμπειρίες τους με αποτέλεσμα να είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον για κάτι που θα προκύψει, να γνωρίζουν πως θα το αντιμετωπίσουν.
Ο άνθρωπος με αυτό τον τρόπο μπορεί να καταλάβει περισσότερο τον εαυτό του, και την διαίσθηση του για το πότε κάνει λάθος ή όχι.


***  Μετατραυματικό στρες
qm5

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Δέσποινα Δριβάκου, Το μετα-τραυματικό στρες είναι μια ψυχολογική κατάσταση που προκύπτει από την παρατεταμένη έκθεση σε κοινωνικά ή διαπροσωπικά τραύματα, αποδυνάμωση, αιχμαλωσία ή παγίδευση, με απουσία ή αδυναμία πιθανής οδού διαφυγής για το θύμα με μικρό ή καθόλου έλεγχο της κατάστασης. Τέτοιες περιπτώσεις είναι:
συναισθηματική, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση
παγίδευση ή απαγωγή
δουλεία ή καταναγκαστική εργασία
μακροχρόνια φυλάκιση και βασανιστήρια
επανειλημμένες παραβιάσεις των προσωπικών ορίων
μακροπρόθεσμη αντικειμενοποίηση
συνεχή αρνητική κριτική
μακροχρόνια φροντίδα ψυχικά ασθενών ή ασθενών με χρόνιες ασθένειες ή των μελών της οικογένειας
μακροχρόνια έκθεση σε συνθήκες κρίσης
Όταν οι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε μια κατάσταση κατά την οποία είχαν λίγο ή καθόλου έλεγχο της κατάστασης στην αρχή στη μέση ή στο τέλος και μπορούν να φέρουν μια έντονη αίσθηση του τρόμου, ακόμη και μετά από την απομάκρυνση από αυτή τη κατάσταση.
Πως αισθάνεται κάποιος που έχει μετα-τραυματικό stress;
πηγή: www.voicenews.gr


***   Βόμβα! Ανακάλυψαν πως θα μείνουμε νέοι...
ugeia
~   Την ανακάλυψη ενός νέου κυτταρικού μηχανισμού, αποκάλυψαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν μηχανισμό που ταυτόγχρονα, συντονίζει την δημιουργία και την καταστροφή των μιτοχονδρίων στα κύτταρα κατά τη γήρανση, καθορίζοντας με αυτόν τον τρόπο την διάρκεια της ζωής.
Την σπουδαία αυτή ανακάλυψη, δημοσίευσαν οι Έλληνες ερευνητές, Κωνσταντίνος Παληκαράς και Ειρήνη Λιονάκη, με επικεφαλής τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και διευθυντή του ΙΜΒΒ Νεκτάριο Ταβερναράκη, στο περιοδικό «Nature».
Κάθε ανθρώπινο κύτταρο σύμφωνα με το δημοσίευμα, περιέχει εκατοντάδες μιτοχόνδρια και οι δυσλειτουργίες σε αυτά είναι υπεύθυνες για σοβαρές παθολογικές καταστάσεις, (καρδιομυοπάθειες, νευροεκφυλιστικές ασθένειες, νευρομυϊκές ανωμαλίες). Τα μιτοχόνδρια λοιπόν, είναι τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» του κυττάρου και είναι απαραίτητα για πολλές και ζωτικές κυτταρικές λειτουργίες
Όπως αποδεικνύουν τα νέα ευρήματα, που θεωρούνται καθοριστικής σημασίας για την κατανόηση της γήρανσης στον άνθρωπο, αυτός ο εξελιγμένος μοριακός μηχανισμός επιτρέπει στα κύτταρα να αυξομειώνουν τον αριθμό των μιτοχονδρίων ανάλογα με τις ενεργειακές τους ανάγκες και την έκθεση σε ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες στρες.

***  Πικραλίδα (Ταραξάκο): Ένα βότανο που ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών
pikralida
~  Η πικραλίδα (dandelion), γνωστή και ως ταραξάκο, χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη λειτουργία του συκωτιού και των νεφρών, αν και τα φύλλα είναι καλύτερα για τα νεφρά και η ρίζα καλύτερη για το συκώτι. Η πικραλίδα αυξάνει την παραγωγή της χολής που βοηθά στην πέψη. Αυτό επίσης σημαίνει ότι τα τοξικά απόβλητα μπορούν καλύτερα να αποβληθούν στα κόπρανα. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει λιγότερα ανακυκλωμένα απόβλητα για το συκώτι και κατά συνέπεια αυξημένη ικανότητα να αντιμετωπίσει νέα τοξικά απόβλητα. Η πικραλίδα περιέχεται συνήθως σε συμπληρώματα διατροφής για την αποτοξίνωση του ήπατος που έχουν ως κύριο συστατικό το γαϊδουράγκαθο.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***  Η ζάχαρη, τα γλυκά και οι πολλοί υδατάνθρακες καταστρέφουν το κολλαγόνο του σώματός σας και σας γερνούν!
igia
~   Τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι βλαβερά για την υγεία. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της δυσμενούς επίδρασης που έχουν οι αυξήσεις του σακχάρου στα όργανα του σώματος. Όταν έχετε επιπλέον σάκχαρο στο αίμα, τα κολλώδη μόρια γλυκόζης προσκολλώνται στις πρωτεΐνες του σώματός σας, και αυτό ονομάζεται γλυκοζυλίωση. Και τι κακό κάνει η γλυκοζυλίωση; Η γλυκόζη αλλάζει την ίδια τη δομή των πρωτεϊνών και δεν τις αφήνει να κάνουν αυτό που πρέπει. Μεταξύ των πρώτων πρωτεϊνών που επηρεάζονται είναι το κολλαγόνο. Έτσι τα αιμοφόρα αγγεία, οι πνεύμονες και οι αρθρώσεις σκληραίνουν και το δέρμα γίνεται πλαδαρό και χαλαρώνει. Άλλες πρωτεΐνες που επηρεάζονται από τα AGE (προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης) είναι τα αντιοξειδωτικά ένζυμα που μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες. Άρα και με αυτό τον τρόπο καταστρέφεται το δέρμα μας, αφού το κολλαγόνο θα είναι εκτεθειμένο στις καθημερινές επιθέσεις των ελευθέρων ριζών. Επηρεάζονται επίσης και οι πρωτεΐνες που στέλνουν μηνύματα σε όλο το σώμα, ενεργοποιούν και αδρανοποιούν τα γονίδια, επανορθώνουν τις βλάβες και ελέγχουν την αύξηση και την αντιγραφή των κυττάρων. Η γλυκοζυλίωση αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την ανάπτυξη πολλών σχετιζόμενων με την ηλικία ασθενειών, όπως αθηροσκλήρωση, καρδιακή ανεπάρκεια, νόσος του Αλτσχάιμερ, επιπλοκές του διαβήτη, καταρράκτης και πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ξέρετε τι οδηγεί στη γλυκοζυλίωση των πρωτεϊνών; Η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων (λευκό ψωμί, λευκό ρύζι, μακαρόνια), οι χυμοί φρούτων και η ζάχαρη. Μια τέτοια διατροφή επιταχύνει τη γήρανση όλου του σώματος, και μάλιστα τη γήρανση του δέρματος.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

*** ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΟΥΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ
ath
~  ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΟΥΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ  , { ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΝΤΡΟ ΜΑΣ!!!
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΙΚΟΝΤΕΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡ'ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ'ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ­'ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΗΛ 210'8677916 } , https://youtu.be/SGh1rDWk1Aw  .-

***  Νευρική ανορεξία: Πώς αντιμετωπίζεται...
anorexia
~ Fat Bottomed Girls - Ντοκιμαντέρ για την Νευρική Ανορεξία , https://youtu.be/5s7-kbLN8nY .- {Η Ατομική μου εργασία για το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, του Ιονίου Πανεπιστημίου, έχει θέμα την νευρική ανορεξία, στο πλαίσιο των κοινωνικο-πολιτικών γεγονότων και αλλαγών και ως αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων και όχι απλά και μόνο του άγχους για την εξωτερική εμφάνιση.
Τα πλάνα είναι γυρισμένα στην Κέρκυρα στο διάστημα Ιούνη 2012-Δεκέμβρη 2012. } .-

*** Προσοχή όσοι φοράτε φακούς επαφής!
fakoi
Υπάρχουν 4 καθημερινά λάθη που τα κορίτσια που έχουν επιλέξει να φορούν φακούς επαφής συχνά τα αγνοούν. Η περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και πρέπει να περιποιείται και να της δίνεται η κατάλληλη προσοχή από όλους . Ακόμα περισσότερο από άτομα που έχουν ιστορικό ευαισθησίας .
Αν έχεις μυωπία και αποφάσισες ή έχεις ήδη αντικαταστήσει τα γυαλιά σου με φακούς επαφής, σου έχουμε τέσσερα πράγματα που είναι καλύτερο να αποφεύγεις.
1.Φοράς πρώτα τους φακούς και μετά βάφεσαι.
Αν πριν βγεις από το σπίτι ακολουθείς την σειρά βούρτσισμα δοντιών, ενυδατική προσώπου, φακοί επαφής και μετά μακιγιάζ, καλό είναι να την αλλάξεις. Τουλάχιστον στα δύο τελευταία βήματα. Βλέπεις, φορώντας τους φακούς επαφής πριν το μεικ-απ κινδυνεύεις αφενός να τους λερώσεις με το μακιγιάζ, αφετέρου να μετακινηθούν/ βγουν/ σκιστούν την στιγμή που θα βάζεις μολύβι ματιών ή μάσκαρα.
2. Χρησιμοποιείς νερό της βρύσης (ή -ακόμα χειρότερα- σάλιο) για να τους καθαρίσεις
Είσαι έξω, σου βγαίνει ο φακός και θέλεις να τον καθαρίσεις στα γρήγορα πριν τον τοποθετήσεις. Τι κάνεις; Χρησιμοποιείς νερό ή σάλιο. Σωστά; Λάθος. Το μόνο που καταφέρεις έτσι είναι να στεγνώνεις τελείως τον φακό με αποτέλεσμα να κολλάει στο μάτι, αλλά και να καταστραφέται το υλικό του.
3. Δεν ανανεώνεις το υγρό φακών κάθε μέρα
Κάποιες φορές το ξεχνάς ενώ άλλες απλά λες «δε βαριέσαι, καθαρό είναι». Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα μάτια σου τσούζουν και δακρύζουν αφού το κάνεις; Όταν δεν αλλάζεις υγρό στους φακούς σου, εκείνοι δεν απολυμαίνονται πλήρως με αποτέλεσμα να φέρουν βακτήρια. Αυτά με την σειρά τους μπαίνουν στο μάτι και μπορεί να σου προκαλέσουν μέχρι και μόλυνση.
4. Φοράς τους φακούς ακόμη κι αν ο ένας έχει σκιστεί λίγο
Εκτός του ότι θα σε ενοχλεί πάρα πολύ όταν ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου και θα δακρύζεις συνεχώς, το σχισμένο σημείο του φακού, θα γρατζουνάει την επιφάνεια του κερατοειδή χιτώνα, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει και σε μόλυνση.
Προσοχή λοιπόν.  Πηγη: www.ladyslife.gr

***  Πιείτε το και δεν θα ξανά ξυπνήσετε κουρασμένοι…
rrro
Η σύγχρονη καθημερινότητα του ανθρώπου έχει διαμορφωθεί πλέον έτσι, ώστε να μην εξασφαλίζει την απαιτούμενη ξεκούραση, που όλοι χρειαζόμαστε.
Σύμφωνα με στατιστικές, η διάρκεια ύπνου έχει σημειώσει δραματικές μειώσεις, όπως 6 έως 7 ώρες κάθε βράδυ. Από μία πρώτη ματιά, ίσως να μην δημιουργεί εντυπώσεις, αλλά ωστόσο τα συμπτώματα που εντοπίζονται στο ανθρώπινο σώμα, γίνονται ολοένα και αισθητά. Απαραίτητη προϋπόθεση για μια υγιή ανάπαυση αποτελεί αφιέρωση συγκεκριμένου χρόνου.
Η πλειονότητα των ανθρώπων στις μέρες μας, χρησιμοποιούν την καφεΐνη ως μέσο αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, εξασφαλίζοντας έτσι την ξεκούραση τους και την ανταπόκριση τους στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τις δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να φέρει η λύση του καφέ στην υγεία του ανθρώπου.
Μελέτες υποδεικνύουν, ότι η μέση ανάπαυση του ανθρώπου, η οποία υπολογίζεται στις περίπου 6 ώρες ημερησίως, μπορεί να εμφανίσουν πολλά προβλήματα υγείας, όπως εγκεφαλικά επεισόδια. Ωστόσο, υψηλά ποσοστά των 38%-65% δείχνουν ότι και ο ύπνος πολλών ωρών, μπορεί να οδηγήσει και σε νοσήματα της καρδιάς.
Η λύση λοιπόν που συνιστάται είναι η ισορροπία. Οι ιδανικοί ρυθμοί ύπνου εξασφαλίζουν μια σταθερή υγεία και μια αποτελεσματική ανταπόκριση των υποχρεώσεων που έχει κάθε άνθρωπος στην καθημερινότητα του. Στην αγορά, υπάρχουν σκευάσματα που εξασφαλίζουν υγιή ξεκούραση και ασφάλεια. Παρόλα αυτά, θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
Υπάρχουν όμως και φυσικές λύσεις που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Η συνταγή περιλαμβάνουν μέλι και αλάτι των Ιμαλαϊων. Τα δύο αυτά συστατικά περιέχουν στοιχεία βοηθούν στην υγεία του ανθρώπου, εξασφαλίζοντας την αποφυγή πολλών προβλημάτων του ανθρώπου, δίνοντας τέλος και στο πρόβλημα της αϋπνίας.

***  Σημαντική ελληνική ανακάλυψη αλλάζει τα δεδομένα στην υγεία...
health
~   Πληροφορίες που συνέλεξε το voicenews.gr αναφέρουν πως το εμβόλιο εναντίον της σκλήρυνσης κατά πλάκας θα φέρει ελληνική υπογραφή.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ εδώ και χρόνια βρίσκονται στην μάχη κατά της ασθένειας και επιτέλους οι κόποι τους επιβραβενονται.
Ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του, πήραν την πρώτη παγκόσμια πατέντα για το εμβόλιο, που φιλοδοξεί να θεραπεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

*** Το κόλιαντρο μειώνει τα λιπίδια του αίματος και καταπολεμά τη σαλμονέλα…
koliandro
~ Οι σπόροι του κόλιαντρου έχουν μια φήμη για την υποστήριξη της υγείας που είναι ψηλά στη λίστα των θεραπευτικών μπαχαρικών. Σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης, το κόλιαντρο αναφέρεται παραδοσιακά ως «αντι-διαβητικό» φυτό. Σε ορισμένα μέρη της Ινδίας έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Στις ΗΠΑ το κόλιαντρο έχει πρόσφατα μελετηθεί για τις επιδράσεις του στη μείωση της χοληστερίνης και στη μείωση της παραγωγής ελευθέρων ριζών λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης.
Πρόσφατες έρευνες (αν και ακόμα σε ζώα) επιβεβαίωσαν αυτές τις τρεις θεραπευτικές δράσεις του. Όταν το κόλιαντρο προστέθηκε στη δίαιτα διαβητικών ποντικών, διέγειρε την έκκριση ινσουλίνης τους και μείωσε το σάκχαρο στο αίμα τους. Όταν χορηγήθηκε κόλιαντρο σε αρουραίους, μείωσε το ποσό των κατεστραμμένων λιπών (υπεροξείδια των λιπιδίων) στις μεμβράνες των κυττάρων τους. Και όταν χορηγήθηκε κόλιαντρο σε αρουραίους που τρέφονταν με μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και σε χοληστερόλη, μείωσε τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης και της LDL (της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης), ενώ αύξησε τα επίπεδα της HDL (της λεγόμενης «καλής» χοληστερόλης). Οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν επίσης ότι οι πτητικά έλαια βρίσκονται στα φύλλα του κόλιαντρου έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Το κόλιαντρο περιέχει ένα αντιβακτηριακό συστατικό που μπορεί να αποδειχθεί ένα ασφαλές, φυσικό μέσο για την καταπολέμηση της σαλμονέλας, μια συχνή και μερικές φορές θανατηφόρα αιτία τροφικής δηλητηρίασης, όπως προτείνει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος του Ιουνίου 2004 του Journal of Agriculture and Food Chemistry. Δουλεύοντας μαζί, αμερικανοί και μεξικανοί ερευνητές απομόνωσαν την ένωση δωδεκενάλη, την οποία εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικό από το αντιβιοτικό gentamicin που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θανάτωση της σαλμονέλας. Εκτός από δωδεκενάλη, οκτώ άλλες αντιβιοτικές ενώσεις απομονώθηκαν από το κόλιαντρο, κάτι που ενέπνευσε τους επιστήμονες τροφίμων να προτείνουν ότι η δωδεκενάλη θα μπορούσε να αναπτυχθεί ως άγευστη πρόσθετο τροφίμων για την πρόληψη της τροφικής δηλητηρίασης.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***  Η κατανάλωση μισού κρεμμυδιού καθημερινά μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο στο μισό!
kremydi
Πολλές είναι οι επιδημιολογικές έρευνες που υποστηρίζουν ότι τα φλαβονοειδή και ιδιαίτερα η κουερσετίνη που περιέχουν το κρεμμύδι αναστέλλουν τη δράση και την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Φαρμακολογίας του Μιλάνου, η οποία δημοσιεύτηκε το 2006 στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition», όσοι καταναλώνουν συστηματικά κρεμμύδι και σκόρδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο. Μάλιστα, τα ποσοστά μείωσης του κινδύνου για καρκίνο στο στόμα και το φάρυγγα διαμορφώνονται στο 84%, για τον καρκίνο του μαστού στο 25%, για τον καρκίνο των ωοθηκών στο 73% και για τον καρκίνο του προστάτη στο 71%. Η κατανάλωση μισού κρεμμυδιού την ημέρα συνδέεται με πτώση 50% του κινδύνου για καρκίνο στο στομάχι. Μια Γαλλική επιδημιολογική μελέτη έδειξε ότι η πρόσληψη κρεμμυδιού συνδέθηκε επίσης με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Μέλος της American Association of Drugless Practitioners

***  Πώς επιδρά το αλκόολ στην οδήγηση;
alkoodig
Πως Επιδρά το Αλκοόλ στην Οδήγηση ,  https://youtu.be/-rT5vP65MNQ  .- 

*** Πλατυποδία...
platypodia
Πλατυποδία και μεθοδοι θεραπείας , συνέντευξη του Ορθοπεδικου Μπαδέκα Θάνου , https://youtu.be/WfTaqJowpXs .- 

***  HIV (AIDS):Όσα δεν γνωρίζετε...
aids
~ Πρόληψη HIV - AIDS  , Πρόγραμμα ανάπτυξης επικοινωνιακού υλικού για την πρόληψη του HIV - AIDS  ,  https://youtu.be/jTJp6ZOYuw0  .-
*** Διάστρεμμα: Τρόποι αποκατάστασης...
 dia
~  διάστρεμμα ποδοκνημικής αμεση αποκατάσταση 1  , https://youtu.be/qINDi2b5mjg   .-  { Στραμπούληγμα αστραγάλου ή διάστρεμμα ποδοκνημικής αμεση αποκατάσταση}.-

***  Concussion
diaseisi
~  Concussion  , https://youtu.be/tgChTeALF7g  .-

*** Χαμομήλι: Το φάρμακο στο κρυολόγημα...
xamonili
~ Όταν είμαστε κρυωμένοι επιβάλλεται η κατανάλωση αφεψημάτων με βότανα καθώς έχουν ανακουφιστική και καταπραϋντική δράση. Ωστόσο, επιστήμονες του Imperial College στο Λονδίνο, ανακάλυψαν ότι το χαμομήλι μπορεί να κάνει θαύματα κατά του κρυολογήματος αλλά και των μυϊκών σπασμών που προκαλούν στις γυναίκες τους πόνους της περιόδου.
Ο λόγος είναι ότι το χαμομήλι μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση σιδήρου από το έντερο!
Οι επιστήμονες εξέτασαν τα ούρα των εθελοντών που κατανάλωναν το συγκεκριμένο ρόφημα και βρήκαν σε αυτά τις ουσίες ιππουρικό οξύ και γλυκίνη, που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνουν τους μυϊκούς σπασμούς. Επιπλέον, οι ουσίες αυτές παρέμειναν υψηλές στο αίμα ακόμη και δύο εβδομάδες αφότου οι εθελοντές σταμάτησαν να πίνουν το ρόφημα.

***  Μέλι για τέλεια επιδερμίδα
meli
~  Το μέλι ασκεί αντιγηραντική προστασία στο δέρμα . Το φυσικό μέλι με τα αντιοξειδωτικά του βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών από το περιβάλλον και κρατά το δέρμα σας φρέσκο και νεανικό.
Μια πολύ καλή μάσκα με μέλι , η οποία θα απολεπίσει και θα ενυδατώσει το δέρμα σας ενώ παράλληλα θα το θρέψει, είναι η παρακάτω :
Υλικά
Μια κουταλιά της σούπας μέλι
Δέκα σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού
Ενα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι
Ενα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μια κουταλιά λάδι ελιάς

***  Απίστευτο! Βρέθηκε η λύση για την Κώφωση...
kwfwsi
~ Ενδοτυμπανική ένεση Δεξαμεθαζόνης / MENIERE - Οξεία Κώφωση , https://youtu.be/iD3nx4kUjyk  .-  { Ενδοτυμπανική ένεση -- Έκχυση Κορτιζόνης (Δεξαμεθαζόνης) στο Μέσο Ους με τοπική αναισθησία στο Ιατρείο. Για ίλιγγο MENIERE - Οξεία Κώφωση. } .-

***  Γρήγορη ανάπτυξη μαλλιών; Δείτε πως
trixa
~  Η μάσκα με γάλα καρύδας είναι μια φυσική θεραπεία για την θρέψη, την ενδυνάμωση και την γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών σας . Το γάλα καρύδας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη , κάλιο και φολικό οξύ καθώς και απαραίτητα λιπαρά , ανόργανα άλατα, σίδηρο και μαγγάνιο , τα οποία είναι πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη , την ενυδάτωση , την ενίσχυση της υφής και της λάμψης των μαλλιών καθώς και για την πρόληψη της τριχόπτωσης . Αποκτήστε υγιή και μεταξένια μακριά μαλλιά με την μάσκα με γάλα καρύδας .
Υλικά
3/4 της κούπας γάλα καρύδας
Δυο κουταλιές αμυγδαλέλαιο ή σιτέλαιο
Δυο κουταλιές μέλι
Χυμό από μισό λεμόνι
Σε ένα μπολάκι προσθέτετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε πολύ καλά . Απλώνετε την μάσκα στα μαλλιά κάνοντας μασάζ απο τις ρίζες μέχρι τις άκρες . Τυλίγετε τα μαλλιά σε μια διαφανή μεμβράνη και περιμένετε μια ώρα . Στη συνέχεια ξεπλένετε πολύ καλά με χλιαρό νερό και σαμπουάν. Εφαρμόζετε την μάσκα δυο φορές την εβδομάδα .

*** Η σοκολάτα γάλακτος κάνει καλό στην υγεία!
 ~ Μία νέα ιατρική μελέτη συνέδεσε την κατανάλωση της σοκολάτας γάλακτος με χαμηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών. Μήπως ήρθε η ώρα να την απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις;
Χρησιμοποιώντας στοιχεία από 21 χιλιάδες άντρες και γυναίκες στο Norfolk, η μελέτη διεξήχθη από επιστήμονες του University of Aberdeen.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είχαν καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα σοκολάτας (μέχρι 100 γρ. την ημέρα) κινδύνευαν λιγότερο από καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλικό. Αυτά τα στοιχεία έρχεται να υποστηρίξει μία μεγαλύτερη μελέτη διάρκειας 12 ετών.
Οι λάτρεις της σοκολάτας είχαν 23% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από εγκεφαλικό και 11% να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά προβλήματα σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν καθόλου σοκολάτα.
«Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η υψηλότερη πρόσληψη σοκολάτας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο μελλοντικών καρδιαγγειακών προβλημάτων» σχολίασε ο επικεφαλής της ομάδας και καθηγητής Phyo Myint, αφήνοντας ωστόσο χώρο για πιο εκτενή μελέτη.
«Δεν θα συμβούλευα τους ασθενείς μου να τρώνε περισσότερη σοκολάτα, βασιζόμενοι σε αυτή τη μελέτη, ειδικά αν είναι υπέρβαροι». Ναι στη σοκολάτα αλλά με μέτρο!

***  Η προπόνηση που κόβει την όρεξη για φαγητό!
~ Και όμως υπάρχει προπόνηση που όχι μόνο μας αδυνατίζει και μας κρατά με αυξημένα τα επίπεδα ενέργειας, αλλά κόβει και την όρεξη για φαγητό!
Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα από το University of Western Australia, το High intensity interval training (HIIT) απελευθερώνει την ορμόνη γκρελίνη, η οποία συνδέεται με τη μείωση της πείνας. Επίσης αυξάνει τα επίπεδα του γαλακτικού οξέως και της γλυκόζης στο αίμα, τα οποία επίσης έχουν την ιδιότητα να κόβουν την όρεξη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει γρήγορη εναλλαγή έντονων αερόβιων ασκήσεων και επιταχύνει τη λειτουργία του μεταβολισμού.
Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα Ηiit workout περιλαμβάνει:
Πηδήματα στον αέρα
 Καθίσματα με την πλάτη στον τοίχο
Push-ups
Κοιλιακούς
Step-ups σε καρέκλα

***  Το αλάτι μάς προκαλεί... εθισμό!
Αυστραλοί και Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το αλάτι προκαλεί εθισμό, με τον ίδιο τρόπο που τον προκαλούν το κάπνισμα και τα ναρκωτικά. Μάλιστα, η λαχτάρα γι’ αυτό ενεργοποιείται από τα ίδια γονίδια, τα ίδια εγκεφαλικά κύτταρα και τις ίδιες νευρικές συνάψεις στον εγκέφαλο!
Το εύρημα αυτό εξηγεί γιατί τόσο πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να το περιορίσουν από τη διατροφή τους, ακόμα κι αν οι γιατροί τούς πουν ότι αν δε το κάνουν, κινδυνεύει η υγεία τους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, άλλα εκ των οποίων τρέφονταν δίχως αλάτι και άλλα με πολύ αλμυρό φαγητό. Η δραστηριότητα στους εγκεφάλους των ζώων συγκρίθηκε στη συνέχεια με αυτήν ποντικιών, τα οποία έτρωγαν φυσιολογικά.
Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης τους εγκεφάλους ποντικιών, τα οποία επί τρεις μέρες έφαγαν εντελώς ανάλατο φαγητό και μετά αφέθηκαν ελεύθερα να πιούν όσο νερό με νάτριο ήθελαν. Αποτέλεσμα: όταν τα τρωκτικά ακολουθούσαν το οποιοδήποτε ανάλατο διαιτολόγιο, τα εγκεφαλικά τους κύτταρα παρήγαγαν πρωτεΐνες, οι οποίες συνήθως σχετίζονται με τον εθισμό σε ουσίες, όπως η νικοτίνη, η ηρωίνη και η κοκαΐνη.
«Στη μελέτη αυτή αποδείξαμε ότι ένα κλασικό ένστικτο, η ανάγκη για αλάτι, βασίζεται σε νευρικά κυκλώματα που κρύβονται πίσω από τον εθισμό σε ουσίες όπως τα οπιοειδή, η κοκαΐνη και η νικοτίνη» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντέρεκ Ντέντον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.
Η μελέτη έδειξε ακόμη πως αμέσως μόλις έτρωγαν τα ζώα αλάτι, ο εγκέφαλός τους περιόριζε την παραγωγή των πρωτεϊνών, σαν να είχε φτάσει έως αυτόν το νάτριο (το αλάτι αποτελείται από χλωριούχο νάτριο). Στην πραγματικότητα, όμως, το νάτριο δεν είχε καν απορροφηθεί από το έντερο για να μπει στην κυκλοφορία του αίματος.

*** Οι τροφές που θα φρεσκάρουν την αναπνοή σας διώχνοντας τη δυσάρεστη οσμή
Πολλές φορές η δυνατή γεύση που έχουν κάποιες τροφές όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή. Δείτε ποιες τροφές μπορούν να φρεσκάρουν την αναπνοή σας διώχνοντας τη δυσάρεστη οσμή;
Τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι πίνοντας τσάι μετά το γεύμα σας η αναπνοή γίνεται λιγότερο δυσάρεστη. Η δράση των αντιοξειδωτικών που περιέχονται στο τσάι βοηθούν στην καταπολέμηση των βακτηριδίων που προκαλούν δύσοσμη αναπνοή και μειώνουν την παρουσία κάποιων συστατικών των τροφών που μυρίζουν έντονα.

Mήλα. Τα μήλα είναι ικανά να εξαφανίσουν την οσμή ακόμα και από το τζατζίκι. Οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στα μήλα, οι οποίες έχουν την ικανότητα να διασπούν τις ουσίες που δίνουν πικάντικη γεύση και άρωμα στο σκόρδο καταφέρνουν να εξουδετερώσουν τη δυσάρεστη οσμή.
Γιαούρτι. Έρευνες έχουν δείξει ότι τρώγοντας μισό κεσεδάκι γιαούρτι την ημέρα μειώνονται τα επίπεδα των βακτηριδίων που προκαλούν δύσοσμη αναπνοή στο στόμα, χάρη στους ζυμομύκητες που περιέχει. Προτίμησε το απλό γιαούρτι και όχι με φρούτα, μέλι ή ζάχαρη γιατί τα σάκχαρα λειτουργούν αντίθετα, βοηθώντας αυτά τα βακτηρίδια να αναπτυχθούν.
Μαϊντανός. Ο μαϊντανός έχει έντονο άρωμα και μπορεί να καλύψει όποια άλλη έντονη οσμή από το στόμα. Επιπλέον, περιέχει χλωροφύλλη η οποία έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και διασπά τα ένζυμα που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.

***  Οι χυμοί που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινωθείτε
Κάνετε αποτοξίνωση τώρα επιλέγοντας να πίνετε χυμούς που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε τις βλαβερές ουσίες και θα προσφέρετε άμεσα στον οργανισμό σας αναζωογόνηση. Διαβάστε παρακάτω τους χυμούς που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινωθείτε.
Νερό
Το νερό είναι ο πιο φυσικός τρόπος να κάνετε detox, επειδή βοηθάει στην πέψη και διαλύει τις τοξίνες στην πεπτική οδό.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει, τις πολυφαινόλες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την απελευθέρωση του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για καρκίνο και άλλες ασθένειες. Επίσης, όταν ο οργανισμός σας ενυδατώνεται και αποτοξινώνεται, απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, τις βιταμίνες και τα μέταλλα, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας και της εμφάνισης της επιδερμίδας σας.
Νερό με λεμόνι
Για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο τις ιδιότητες του νερού, ρίξτε λίγο φυσικό χυμό λεμονιού στο ποτήρι σας. Περιέχει d-λεμονίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στη διάσπαση των τοξινών στο συκώτι.
Χυμός μοσχολέμονου (lime)
Όπως τα λεμόνια, έτσι και το lime (μοσχολέμονο) περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο βοηθά στην απορρόφηση υδροξειδίου του αργιλίου. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως διεγείρει ένα ένζυμο στο ήπαρ που πιστεύεται ότι απενεργοποιεί τις καρκινογόνες τοξίνες.

***   Γνωρίστε τους μύθους που υπάρχουν γύρω από τα σνακ
Όλο και πιο έντονα παρατηρείται το φαινόμενο να καταναλώνετε μικρογεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας και αυτή η συνήθεια μπορεί να σας οδηγήσει στην κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων που επιβαρύνουν την υγεία σας. Στην πραγματικότητα όμως, η επιλογή του σωστού σνακ μπορεί να συμβάλλει στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής και στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σας σε θρεπτικά συστατικά.
Διαβάστε παρακάτω τους μύθους που επικρατούν γύρω από την κατανάλωση των σνακ

 Τα μικρογεύματα παχαίνουν...
Μία συνήθης άποψη είναι το τσιμπολόγημα παχαίνει και αυτή η αντίληψη οφείλεται κυρίως στο ότι έχει συνδεθεί με την κατανάλωση ανθυγιεινών και θερμιδογόνων τροφίμων. Στην πραγματικότητα, όμως, η σωστή και τακτική λήψη μικρογευμάτων μπορεί να συμβάλλει στην επαρκή λήψη θερμίδων κατά την διάρκεια της ημέρας.
Τα σνακ δε βοηθούν στην ανάπτυξη των παιδιών
 Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας σε παιδιά δημοτικού, έδειξε ότι η σωστή κατανάλωση μικρογευμάτων συνέβαλε στην επαρκή πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης C κατά 15-20%, προσέφερε ενέργεια αλλά και σημαντικά ποσά πρωτεϊνών.
Τα σνακ δεν είναι απαραίτητα για τους ενήλικες
Η κατανάλωση υγιεινών σνακ κατά τη διάρκεια της μέρας δεν είναι απαραίτητη μόνο για τα παιδιά και τους εφήβους αλλά και για τους ενήλικες. Τις περισσότερες φορές τα κυρίως γεύματα δεν επαρκούν για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε σίδηρο, φυτικές ίνες, ασβέστιο και άλλες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, με αποτέλεσμα η σωστή επιλογή μικρογευμάτων να συμβάλλει στην καλύτερη οργανική και μεταβολική λειτουργία και κατ’ επέκταση, στην προαγωγή της υγείας του ατόμου. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελούν μελέτες που δείχνουν ότι η επαρκής καθημερινή πρόσληψη ασβεστίου που επιτυγχάνεται και μέσω μικρογευμάτων κατά την ενήλικη ζωή, καθυστερεί την αποδόμηση των οστών και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.
Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

*** Πώς να αναγνωρίζετε τα ποτά «μπόμπες»
Επικίνδυνη βότκα-«μαϊμού» που μύριζε ασετόν ή βερνίκι νυχιών εντοπίστηκε σε μπαρ της περιφέρειας του MidDevon στην Αγγλία και οι Αρχές προχώρησαν στην έκδοση προειδοποίησης για σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.
Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στα τέλη Νοεμβρίου και στη χώρα μας, όταν εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη δύο παράνομα εργαστήρια, που παρασκεύαζαν και εμφιάλωναν παράνομη βότκα.

Σύμφωνα με τον Βρετανικό οργανισμό ενημέρωσης για το αλκοόλ Drinkaware, αναφέρεται σε δημοσίευμα των Νέων, τα παράνομα ποτά μπορεί να προκαλέσουν πολλά δεινά, από ναυτία και πονοκέφαλο, έως τύφλωση ή ακόμα και θάνατο, αναλόγως με τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή τους.
Τα κατάλληλα για κατανάλωση, νόμιμα ποτά, παράγονται από αιθανόλη (ή αιθυλική αλκοόλη), μία αλκοόλη η οποία είναι ασφαλής όταν καταναλώνεται με μέτρο. Τα ποτά-«μαϊμού», όμως, μπορεί να παραχθούν από φθηνά χημικά τα οποία κανονικά χρησιμοποιούνται στα καθαριστικά, τα αφαιρετικά βερνικιών για τα νύχια και τα καθαριστικά των παρμπρίζ των αυτοκινήτων.
Μπορεί, επίσης, να παραχθούν από φθηνές αλκοόλες, όπως η μεθανόλη και η ισοπροπανόλη, που κανονικά χρησιμοποιούνται σε αντιψυκτικά και σε ορισμένα καύσιμα, κατά τον επιστημονικό σύμβουλο του Drinkaware δρα Πωλ Ουάλλας, ομότιμο καθηγητή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Υγείας στο University College του Λονδίνου (UCL).
«Τα "υποκατάστατα" της αιθανόλης μπορεί φαινομενικά να ασκούν παρόμοια δράση στον καταναλωτή, όσον αφορά λ.χ. στη ζαλάδα, αλλά μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα» όπως εξηγεί.
Στις δυνητικές συνέπειες συμπεριλαμβάνονται ναυτία, έμετος, πόνος στην κοιλιά, υπνηλία και ίλιγγος, αλλά ακόμα και νεφρικά ή ηπατολογικά προβλήματα ή και κώμα. Ειδικά η μεθανόλη, που συχνά ανευρίσκεται σε βότκες-«μαϊμού», μπορεί να προκαλέσει τύφλωση.
«Ο κόσμος πρέπει να αποφεύγει πάση θυσία την κατανάλωση παράνομων ποτών», τονίζει ο δρ Ουάλλας. «Δεν μπορεί να ξέρει τι περιέχουν, ούτε πόσο "δυνατά" είναι, από τη στιγμή που δεν παράγονται με τις απαιτούμενες προδιαγραφές».
Λίστα σωτηρίας
 Για να προστατευθείτε από τα κακά «συναπαντήματα», ακολουθήστε τις συμβουλές του Drinkaware:
- Να προμηθεύεστε αλκοόλ μόνο από αξιόπιστα καταστήματα (π.χ. σούπερ μάρκετ, κάβες)
- Να αποφεύγετε τα υπερβολικά φθηνά ποτά, ιδίως όταν σας τα προσφέρουν πλανόδιοι πωλητές ή δεν βρίσκονται σε κοινή θέα σε ένα κατάστημα αλλά προσφέρονται «ειδικά» σε εσάς.
- Να μάθετε τις ετικέτες των ποτών που πίνετε. Διαβάστε τες προσεκτικά (ακόμα και τα ψιλά γράμματα) και ψηλαφίστε τες ώστε, αν σας προσφερθεί μπουκάλι με ποτό, να ξέρετε κατά πόσον φέρει γνήσια ετικέτα (τα ορθογραφικά λάθη, λ.χ., είναι πολύ ύποπτη ένδειξη στα παράνομα ποτά, το ίδιο και η κακή ποιότητα του χαρτιού της ετικέτας).
- Στα μπαρ μην πίνετε ποτέ ποτό από μπουκάλι που ήδη είναι ανοιγμένο. Να ζητάτε να σας σερβίρεται το ποτό σας από κλειστό μπουκάλι που θα είναι σφραγισμένο και θα το ανοίξουν μπροστά σας, αφού πρώτα το ελέγξετε εσείς.
- Αν έχετε app στο κινητό που σκανάρει τους γραμμωτούς κώδικες (barcodes), σκανάρετε τον κωδικό του μπουκαλιού για να βεβαιωθείτε ότι είναι γνήσιος.
- Βεβαιωθείτε ότι το μπουκάλι δεν έχει «κατακάθια» (θα τα δείτε εύκολα σε μία βότκα, η οποία είναι το ποτό που συχνότερα παρασκευάζεται παράνομα).
- Να μυρίζετε και να δοκιμάζετε το ποτό σας, πριν το πιείτε όλο. Αν μυρίζει περίεργα ή δεν έχει κανονική γεύση, μην το καταναλώσετε. Εξαιρετικά ύποπτη είναι η μυρωδιά του βερνικιού ή του ασετόν.  ΠΗΓΗ: neadiatrofis.gr

*** Πως να αποφύγετε τους εφιάλτες όταν κοιμάστε
Ξυπνάτε συχνά κάθιδροι μέσα στον ύπνο σας επειδή τριγύριζαν στα όνειρά σας σκιώδεις φιγούρες και εκτυλίσσονταν ιστορίες τρόμου; Ίσως φταίει η στάση που συνειδητά ή αυθόρμητα παίρνετε στον ύπνο.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, η στάση στον ύπνο, την οποία πολλές φορές βέβαια δεν ελέγχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνδέεται ενδεχομένως με το τι όνειρα θα δούμε και πόσο γαλήνια θα κοιμηθούμε.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην επιθεώρηση Sleep and Hypnosis υπέδειξε ότι όσοι κοιμούνται στο πλάι και συγκεκριμένα στηριζόμενοι στην αριστερή τους πλευρά βλέπουν συχνότερα εφιάλτες σε σύγκριση με όσους κοιμούνται στηριζόμενοι στη δεξιά τους πλευρά.
Συγκεκριμένα, από τους 63 συμμετέχοντες (45 άνδρες, 18 γυναίκες), ποσοστό 40,9% όσων συνήθιζαν να κοιμούνται στην αριστερή πλευρά δήλωσε ότι βλέπει συχνά-πυκνά εφιάλτες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για όσους συνήθιζαν να κοιμούνται στη δεξιά πλευρά ήταν μόλις 14,6%. Όσοι συνήθιζαν να κοιμούνται στη δεξιά πλευρά δήλωσαν επίσης ότι βλέπουν συχνά όνειρα που τους δημιουργούν ένα αίσθημα ανακούφισης και ασφάλειας, και ότι απολαμβάνουν σε γενικές γραμμές ποιοτικό ύπνο.
Μία ακόμη μελέτη, η οποία βασίστηκε σε μεγαλύτερο δείγμα συμμετεχόντων (670 ενήλικες), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι συνηθίζουν να κοιμούνται μπρούμυτα βλέπουν τα πιο ζωντανά και ευχάριστα όνειρα. Άλλες αντίστοιχες μελέτες έχουν υποδείξει ότι όσοι κοιμούνται μπρούμυτα βλέπουν συχνότερα όνειρα με σεξουαλικό περιεχόμενο.  ΠΗΓΗ: onmed.gr

***  Γνωρίστε τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού για την υγεία σας
Το μέλι έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία και βρίσκει πολλές χρήσεις στην καθημερινότητά σας. Χρησιμοποιήστε το είτε ως φυσικό φάρμακο είτε ως καλλυντικό και θα ενθουσιαστείτε με την αποτελεσματικότητά του.
Προλάβετε την οστεοπόρωση


Υπάρχει ένα παλιό γαλλικό γιατροσόφι που φαίνεται ότι βοηθάει τις γυναίκες όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα όσες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Πίνετε πρωί και βράδυ, κατά προτίμηση ενδιάμεσα από τα γεύματα, ένα ποτήρι νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 2 κουταλάκια μηλόξιδο και μια κουταλιά μέλι. Το ξίδι δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διευκόλυνση της απορρόφησης του ασβεστίου από τον οργανισμό, ενώ το μέλι, εκτός από όλες τις άλλες δυναμωτικές ουσίες που παρέχει, περιέχει και ασβέστιο (4 mg/100 γρ.).
Αποκτήστε βελούδινα χείληΕάν υποφέρετε από σκασμένα χείλη, τότε η αντι-βακτηριακή δράση του μελιού θα σας φανεί πολύ χρήσιμη. Το μέλι, σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση στα χείλη σας . Εφαρμόστε μέλι στα χείλη σας και αφήστε το για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Τα χείλη σας θα είναι απίστευτα απαλά.
Καταπραΰνετε τον λαιμό σας από τον ενοχλητικό βήχα Μια κρίση βήχα και το ενοχλητικό γαργάλημα στον λαιμό μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα φυσικό σιρόπι που θα φτιάξετε στο σπίτι. Βάλτε ένα λεμόνι με τη φλούδα του σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, βγάλτε το, κόψτε το στη μέση και στύψτε το. Όσο είναι ακόμα ζεστό, διαλύστε στον χυμό του 3 κουταλιές μέλι, ανακατέψτε καλά και πιείτε το σε δύο δόσεις μέσα στην ημέρα. Το μέλι δρα ως μαλακτικό στον λαιμό και έτσι μαλακώνει τον βήχα. O χυμός λεμονιού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. O συνδυασμός και των δύο δημιουργεί ένα φυσικό, ήπιο αντιμικροβιακό διάλυμα, που θα ανακουφίσει τον λαιμό σας.  Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr
***  Αυτά είναι τα τρόφιμα που δεν πρέπει να φάτε το πρωί
Η ποιότητα του πρωινού σας έχει άμεση σχέση τελικά με το πόσο καλά ή άσχημα αισθάνεστε την υπόλοιπη ημέρα. Για αυτόν τον λόγο διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα χειρότερα τρόφιμα για να τα φάτε το πρωί και φροντίστε να τα αντικαταστήσετε άμεσα.
Μπέικον, ζαμπόν, και λουκάνικα
Το επεξεργασμένο κρέας περιέχει νιτρικά άλατα, που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα προϊόντα αυτά έχουν πολύ λίπος και αυτό δεν βοηθά στην καλή υγεία του οργανισμού σας.

Δημητριακά με ζάχαρη
Μερικά δημητριακά είναι γεμάτα υδατάνθρακες και ζάχαρη, με αποτέλεσμα όταν καταναλώνονται, να εκτοξεύουν τα επίπεδα του σακχάρου αίματος πολύ γρήγορα στα ύψη και το ίδιο γρήγορα να ξαναπέφτουν. Αντιθέτως, εξαιρετικά κατάλληλα είναι εκείνα με πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, καθώς επίσης και τα καρύδια.
«Ελαφριά» γιαουρτογλυκίσματα
Μπορεί να αναγράφουν πως περιέχουν πολύ λίγες θερμίδες ακόμα και εκείνα τα γιαούρτια με γεύσεις φρούτων, γλυκών κ.λπ. Όμως, τις περισσότερες φορές είναι γεμάτα με χημικές ουσίες. Προτιμότερη είναι η κατανάλωση απλών γιαουρτιών με χαμηλά λιπαρά.



***  ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :   ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-     ~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .- ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-06-2016.html ,  -                                               
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  07  Ιανουαρίου  2016    :    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-07-2016.html  .- 

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Ιανουαρίου  2016   :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-08-2016.html .-
   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-                                                                                                                                                

   Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  09 και 10 Ιανουαρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/09-10-2016.html .-  
~
'~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  09 -01-2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-09-01-2016.html ,-  
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιανουαρίου  2016   : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-10-2016.html .-  
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 11  Ιανουαρίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-11-2016.html  .-     Το αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11 Ιανουαρίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/11-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-12-2016.html .-                                                                                                                                                
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-    


 
1./~   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος:
 http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-  



Από τις τελευταίες  μας αναρτήσεις   του Ιανουαρίου  2016  :
~ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ  , ...Πέμπτη 14  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-

~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  15  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-15-2016.html .-                                                                                                                                            ~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-  
 ~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-
~  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιανουαρίου  2016:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-16-2016.html .-  
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  16 και  17 Ιανουαρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/16-17-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 17  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-17-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 18  Ιανουαρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-18-2016.html .-   
 ~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  19 Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-19-2016.html .-   
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFAR  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης   Τετάρτη  20  Ιανουαρίου  2016 : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfar-news-20-2016.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  20  Ιανουαρίου 2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/20-2016.html .-
~                                               


***  ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑΣ   και βοτανοθεραπείας στη ζωή  μας :
  1~  ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html.-  
2~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη   14  Μαϊου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/14-2015.html .-

3~** ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  Παρασκευή  15  Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/15-2015.html .- 
4~**   ~  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  ,  Παρασκευή  22  Μαϊου 2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/22.html .-
5~***  ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαΐου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/blog-post.html .- 
6~ **  ΥΓΕΙΑ  για   ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 26 Μαΐου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/26-2015.html .  -

7~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  27  Μαϊου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/27-2015.html  .-   
8~**  ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ μας   Παρασκευή  29  Μαϊου  2015http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/29-2015.html .-
 9~** ΟΛΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ και  την Φραγκοσυκιά  Παρασκευή  30  Μαϊου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/30-2015.html .-  

10~** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html .- 
 11~**   ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ   μας - Δευτέρα  08  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-   

12 ~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  :  
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-  
13 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .- 

14 ~ ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   Δευτέρα  15  Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/15-2015.html .-      
15 ~ ΟΛΑ  για  την ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ  Τρίτη  16  Ιουνίου  2015: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/16-2015.html , ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  , ΟΛΑ  για  την  ΥΓΕΙΑ , ΑΛΟΗ  ΒΕΡΑ στη ζωή μας. 
16~ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη  17  Ιουνίου  2015http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/17-2015.html .-
17 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   , Σάββατο  20  Ιουνίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/20-2015.html .-  

18 - ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .-
19 .- ~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html
 20 .- ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας   Σάββατο 18  Ιουλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
21 ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  18  Ιουλίου  2015  ΒΛΑΣΗΣ :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/18-2015.html .-
22.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  22 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/22-2015.html .-  
23.- ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  05  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/05.html .-
 γ΄ μέρος  
 24.-ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  17  Αυγούστου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/08/17-2015.html  .-
25 ~
ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  19  Αυγούστου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/08/19-2015.html .-    26.- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας   11 Σεπτεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/11-2015.html .-
27.- ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  17  Σεπτεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/09/17-2015.html .-
28.-  ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  10  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/10-2015.html .-
29.- ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-
  30.-ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-        
 δ΄ Μέρος 
  31~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-
32 .- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-
33.-~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-
 34.- ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-    
35.- ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-
!!! 36.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  14  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/14-2015.html .-        
37.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τρίτη  17  Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/17-2015.html .-
38.- ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή 20  Νοεμβρίου  2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/20-2015.html .- 
39.-   ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  25  Νοεμβρίου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/25-2015.html .-
 40.-  ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας Πέμπτη  26  Νοεμβρίου  2015   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/26-2015.html .-
41. ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-
42.-   ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-         
   43.- ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-
44.-
~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Σάββατο  12  Δεκεμβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/12-2015.html .-
45.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Τετάρτη  30  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/30-2015.html .-
46.-   ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html
47.-  ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 12  Ιανουαρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/12-2016.html .-
47.-~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  20  Ιανουαρίου 2016  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/20-2016.html .- 
~                                              



~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2016  :  
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Ιανουαρίου 2016:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Ιανουαρίου 2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-02-2016.html .-     ~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιανουαρίου  2016  : Εβδομαδιαία Αθλητική   Ελληνική  ενημέρωση  από  Arfara News 2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/02-03-2016.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  03  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-03-2016.html .- 
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-04-2016.html .- ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  04  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/04-2016.html .-  
~Η  Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  05  Ιανουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-05-2016.html .- 
~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-06-2016.html ,  -                                               
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  07  Ιανουαρίου  2016    :    http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-07-2016.html  .- 

Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  08  Ιανουαρίου  2016   :   http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-08-2016.html .-
   ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις
~  08  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016   Πρώτο  μέρος: http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-                                                                                                                                                

   Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  09 και 10 Ιανουαρίου  2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/01/09-10-2016.html .-  
~
'~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  09 -01-2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-09-01-2016.html ,-  
~   Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή 10  Ιανουαρίου  2016   : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-10-2016.html .-  
 ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 11  Ιανουαρίου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-11-2016.html  .-  
   Το αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  11 Ιανουαρίου  2016: http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/11-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-12-2016.html .-                                                                                                                                                
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις , 2  Ιανουαρίου 2016  , Δεύτερο  μέρος    : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .-    
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  13  Ιανουαρίου  2016  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-13-2016.html .-  
~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη 12  Ιανουαρίου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/01/12-2016.html .-   
  Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-14-2016.html .-
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας
περιηγήσεις , Πέμπτη  14  Ιανουαρίου  2016 ,  Μέρος  3ο  τρίτο  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/01/14-2016-3.html .-   
                                 
~ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ  , ...Πέμπτη 14  Ιανουαρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  15  Ιανουαρίου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-15-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας  περιηγήσεις 15-01-2016 Μέρος  4ο  τέταρτο  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016.html .-  
~ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  15-01-2016   μέρος πέμπτο  5ο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/01/15-01-2016-5.html .-
 Η Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  16  Ιανουαρίου  2016:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-16-2016.html .-     
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 17  Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-17-2016.html .-  
      ~Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 18  Ιανουαρίου  2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-18-2016.html .-   
~ ~   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  19 Ιανουαρίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-19-2016.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου