ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25  Αυγούστου  2016 :
~



















25 Αυγούστου
Αποστόλου Τίτου (1), πρώτου επισκόπου Κρήτης. Μάρτυρος Σάβα. Μηνά, Επιφανίου, Ιωάννου Β` του Καππαδόκη, Γενναδίου Β΄ του Σχολαρίου, πατριαρχών Κων/πόλεως.
(1)Ο Απόστολος Τίτος, ο οποίος ήταν Έλληνας στην καταγωγή, ήταν πολύ μορφωμένος. Έγινε χριστιανός από τον Απόστολο Παύλο, με τον οποίο και συνεργάστηκε, στην διάδοση του Ευαγγελίου. Τον ακολούθησε στην Ιερουσαλήμ και κατόπιν επιφορτίστηκε να πάει στην Κόρινθο για να δει την κατάσταση της εκεί Εκκλησίας. Στην επιστροφή του, συνάντησε τον Απόστολο Παύλο στην Μακεδονία και μετά πήγαν μαζί στην Κρήτη, όπου εκεί ο Παύλος τον έκανε επίσκοπο του νησιού και του είπε να χειροτονήσει ιερείς για όλο το νησί. Ο Παύλος του έστειλε και την γνωστή προς Τίτον επιστολή, από την οποία γνωρίζουμε, ότι ο Έλληνας μαθητής του Παύλου είναι «τέκνον του γνήσιον». Από την ίδια επιστολή του μαθαίνουμε ότι ο Τίτος είχε λαμπρούς συνεργάτες στην Κρήτη, τον Ζηνά τον νομικό και τον περίφημο Απολλώ. Απεβίωσε το έτος 105. ~ 
Στις 25/08/2016 εορτάζουν:
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βαρθολομαίου του Αποστόλου, Άγιος Τίτος ο Απόστολος, Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος
~ Ἦχος πλ. α'. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~ Προκληθείς ουρανόθεν προς γνώσιν ένθεον, την εν σαρκί του Δεσπότου επιδημίαν εν γη, αυτοψεί εωρακώς φωτός πεπλήρωσαι, όθεν του Παύλου κοινωνός, θεηγόρος γεγονώς, την Κρήτην πάσαν πυρσεύεις, της ευσεβείας τω λόγο, Τίτε απόστολε μακάριε.
~ Απολυτίκιο Αποστόλου Τίτου - 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: https://youtu.be/SG9y2MhWgp8  .-



Σε διαφορετική συχνότητα
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης(Σε επισκέπτη που είχε μαλώσει με τους γονείς του). Οι γονείς σου σε αγαπάνε πολύ, αλλά που να συνεννοηθείτε! Εσύ έχεις το ραδιόφωνο στα ξένα, ο μπαμπάς σου στα λαϊκά, η μαμά σου στην κλασσική, η αδελφή σου άλλου... Ο καθένας είχε τη δική του «συχνότητα». Αν δε γυρίσετε όλοι σας το κουμπί στην Εκκλησία, δεν πρόκειται να συνεννοηθείτε....
~
*** Συνταρακτική εξέλιξη στην υπόθεση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ...

~ Για άλλη μια φορά ο Σκλαβενίτης σώζει την κατάσταση, αυτή τη φορά με της Alpha Bank, και της Eurobank, αφού, εκρίθηκε ομόφωνα σχέδιο διάσωσης για την Μαρινόπουλος, ε΄νω όπως φαίνεται Εθνική και Πειραιώς ετοιμάζονται να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις.
Σύμφωνα με το σχέδιο, θα χορηγηθεί στην νέα εταιρεία, η οποία θα ανήκει στο σκλαβενίτη, το ποσό των 360 εκατ. ευρώ δάνειο διάρκειας δέκα ετών με χαμηλό επιτόκιο και εξόφληση του μεγαλύτερου μέρους στη λήξη. Το επιτόκιο, είναι μόλις 1,5% και οι τράπεζες διατηρούν το δικαίωμα μετοχοποίησης του δανείου και απόκτησης του 25% της νέας εταιρείας.
Την νέα εταιρεία θα την κατέχει κατά 100% ο Σκλαβενίτης, που θα διαθέσει 75 εκατομμύρια φέτος για τη χρηματοδότησή της και άλλα 55 εκατομμύρια το δεύτερο χρόνο. Τα συνολικά κεφάλαια των 485 εκατομμυρίων ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαιο κίνησης, καθώς και για μερική εξόφληση των προμηθευτών. Ακόμα, οι οφειλές προς τους προμηθευτές προβλέπεται να ¨κουρευτούν¨ σε ποσοστό που θα φτάνει ακόμα και στο 50%.
 Τέλος η διάσωση της Μαρινόπουλος θα γίνει μέσω του άρθρου 106 β και θ του πτωχευτικού κώδικα.

*** Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ιταλία με επίκεντρο το Αματρίτσε
Τραγωδία χωρίς τέλος στην Ιταλία με επίκεντρο το Αματρίτσε
~ Share0  0
Περισσότεροι από 247 είναι οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας των καταρρεύσεων που προκάλεσε ο σεισμός ο οποίος έπληξε την κεντρική Ιταλία στις τρεις και τριάντα έξι της περασμένης νύχτας, σύμφωνα με το Associated Press.
Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, ένα από τα σύμβολα της τραγωδίας αυτής είναι το ξενοδοχείο Roma, στο χωριό Αματρίτσε.
Πρόκειται για ξενοδοχείο με ιστορία εκατόν είκοσι χρόνων και χωρητικότητα σαράντα δωμάτια, τα οποία τις ημέρες αυτές ήταν πλήρη. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το μεγαλύτερο μέρος του ξενοδοχείου κατέρρευσε την περασμένη νύχτα. Όπως αναφέρει και η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεκάδες τουρίστες που βρίσκονταν στο Hotel Roma δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί.
Κανείς δεν ξέρει αν και πότε η Αματρίτσε θα ξαναγεννηθεί, και αν το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο, με θέα στην εντυπωσιακή ορεινή περιοχή του βόρειου Λατίου, θα μπορέσει να ξαναγίνει πραγματικότητα.
Μετά από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίστηκε ζωντανό το βράδυ της Τετάρτης ένα κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα στις 3:36 π.μ. τοπικής ώρας (4:36 πμ ώρα Ελλάδας).
Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό

*** Αλιευτικό σκάφος προσέκρουσε στο λιμάνι του Αγρίλη- Στο νοσοκομείο οι δύο επιβαίνοντες 
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας, από το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας για πρόσκρουση σκάφους στην είσοδο του Αλιευτικού Καταφυγίου στον ΑΓΡΙΛΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι το ερασιτεχνικό σκάφος “ΧΡΥΣΑΝΘΗ” Λ.Κ. 72 με δύο (02) επιβαίνοντες στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στο εν λόγο καταφύγιο μετά από αλιεία  λίγα μέτρα από την είσοδο και λόγω του έντονου κυματισμού είχε σαν αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να ανατραπεί στη νότια πλευρά του αλιευτικού καταφυγίου.
Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο σκάφος, ενώ οι ανωτέρω μετέβησαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

***  Όταν το "Rex" ήταν "Πανελλήνιο"
Οταν το "Rex" ήταν "Πανελλήνιον"
~  Μια φωτογραφία του ξενοδοχείου "Πανελλήνιον", δηλαδή του σημερινού "Rex", στις αρχές του 20ού αιώνα.
Κατά πως γράφει η "Μεσσηνιακή Επετηρίς 1908", το "Πανελλήνιον" είναι "το τεράστιον και καταπλήσσον ξενοδοχείον εν τη εθνική λεωφόρω της πόλεως. Το μοναδικόν εν Πελοποννήσω ξενοδοχείον ύπνου ηλεκτροφώτιστον, πολυτελές με λουτρά και όλας τας αναπαύσεις. Το μόνον ίδρυμα το οποίον υπερηφάνως επιδεικνύει η πόλις και σεμνύνεται δι' αυτό.  Ομοιάζει μάλλον προς ευρωπαϊκόν ξενοδοχείον παρά ως ελληνικόν".
 [Φωτό και πληροφορίες από την έκδοση των ΓΑΚ Αν. Μηλίτση-Νίκα, Χρ. Θεοφιλοπούλου-Στεφανούρη "Κυλινδρόμυλοι Μεσσηνίας Ευαγγελίστρια Α. Ε" σελ. 75]

*** Σεισμός Ιταλία: Αυξάνονται οι νεκροί στα ισοπεδωμένα χωριά

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία - πλέον των 150 οι νεκροί, 150 αγνοούμενοι
O ισχυρός σεισμός, 6, 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 3:36 ώρα Ιταλίας (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας), στην κεντρική Ιταλία, έχει αφήσει πίσω του δεκάδες νεκρούς ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τη μάχη για τον απεγκλωβισμό αγνοουμένων.
Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακκούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 4 χλμ. Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε 20 δευτερόλεπτα, έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.
Ο σεισμός όπως φαίνεται και από τις πρώτες εικόνες έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι, ενώ υπάρχουν αναφορές και για εγκλωβισμένους. Πληροφορίες της «Corriere della Serra» και του ιταλικού πρακτορείου Ansa κάνουν λόγο για δύο νεκρούς.
Ο Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος της πόλης Αματρίτσε που χτυπήθηκε άγρια από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δήλωσε σε ιταλικό ραδιόφωνο ότι «η πόλη δεν υπάρχει πια».
Όπως ανέφερε, η πόλη χρειάζεται άμεση βοήθεια από τις Αρχές καθώς έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές. «Έπεσαν οι αρχαίες πόρτες. Χρειαζόμαστε άμεσα βοήθεια από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας», είπε στο Radi Rai. «Προσπαθώ να επικοινωνήσω με τις Αρχές. Η πόλη δεν υπάρχει πια», πρόσθεσε και συνέχισε: «Έγινε μια κατολίσθηση και η γέφυρα μπορεί να καταρρεύσει».
Λεπτό προς λεπτό όλες οι νεότερες πληροφορίες
17:27 Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο προσφοράς βοήθειας στην Ιταλία, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό, όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε σημερινή ανακοίνωσή της.
Η ΓΓΠΠ σημειώνει παράλληλα ότι «από την πρώτη στιγμή του φονικού σεισμού που έπληξε περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, βρίσκεται σε επαφή τόσο με την ομόλογη Υπηρεσία της γείτονος, όσο και με το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ, προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή στην περίπτωση που ζητηθεί».
Για το λόγο αυτό, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, από το πρωί έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα η πρώτη ευρωπαϊκή ελληνική μονάδα έρευνας και διάσωσης της 1ης EMAK (GR/MUSAR/1 ATH), η οποία πρόσφατα εντάχθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ικανότητα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, γνωστή και ως «εθελοντική δεξαμενή» του ΕΜΠΠ, ώστε αν χρειαστεί να μεταβεί άμεσα στην πληγείσα περιοχή και να συνδράμει τα ιταλικά σωστικά συνεργεία στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα διεθνούς συνδρομής.
Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον Ιταλό ομόλογό του, Φαμπρίτσιο Κούρτσο, με την οποία του εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τις βαρύτατες απώλειες από τον καταστροφικό σεισμό, ενώ δήλωσε τη διαθεσιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο.
17:02 Η «Corriere della Sera» ενημέρωσε επίσημα μέσω του Twitter της ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 73.
16:41 H «La Stampa» με τελευταία ενημέρωσή της κάνει λόγο για 65 νεκρούς. Ειδικότερα στο Αματρίτσε οι νεκροί είναι 37 και τα πτώματα βρίσκονται σε αυλές δύο σπιτιών.
16:22 Νεότερη επίσημη ενημέρωση από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 63.
16:06 Σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση ο αριθμός των νεκών έχει αυξηθεί στους 60, ενώ το RT μιλά για τουλάχιστον 62 νεκρούς
14:32 H «La Stampa» με τελευταία ενημέρωσή της ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 50 ενώ κάνει λόγο για περισσότερους από 150 αγνοουμένους.
14:13 Οσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής
Η σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην Κεντρική Ιταλία, έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής 38 νεκρούς και περισσότερους από 120 αγνοουμένους. Το χωριό Ακούμολι είναι αυτό που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές αφού βρισκόταν σε απόσταση 5 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος είχε εστιακό βάθος μόλις 4 χλμ.
Το χωρίο Αματρίτσε όπως και το Ακούμολι έχουν «σβηστεί» από το χάρτη όπως περιγράφει ο ιταλικός Τύπος, θέλοντας να περιγράψει το μέγεθος της καταστροφής.
Οι κατολισθήσεις δυσκόλεψαν τα σωστικά συνεργεία να φτάσουν έγκαιρα αφού κατάφεραν μετά από 3 ώρες να βρεθούν στις συγκεκριμένες περιοχές, χρονική διάρκεια, η οποία ίσως να ήταν μοιραία για πολλούς που εγκλωβίστηκαν στα ερείπια.
Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται ώρα με την ώρα ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, ο αριθμός των αγνοουμένων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό που δίνει επίσημα η ιταλική κυβέρνηση
13:30 Δεν έχουν που να μεταφέρουν τους νεκρούς!
«Ψάχνουμε ένα σημείο στο οποίο να μεταφέρουμε τους νεκρούς», δήλωσε ο δήμαρχος του Αματρίτσε, Σέρτζιο Πιρότσι. Ένα μεγάλο μέρος του νοσοκομείου του χωριού έχει καταρρεύσει και οι κύριοι δρόμοι που οδηγούν στην κατοικημένη περιοχή παραμένουν κλειστοί.
Οι πιο σημαντικές ζημιές, με δεκάδες σπίτια που έχουν καταρρεύσει, καταγράφονται στα χωριά Αματρίτσε, Αρκουάτα και Πεσκάρα Ντελ Τρόντο.
Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού πολλών τραυματιών βρίσκονται σε εξέλιξη σε τουλάχιστον πέντε χωριά της κεντρικής Ιταλίας.
13:28 Συνεχίζεται ο απεγκλωβισμός ανθρώπων κάτω από τα ερείπια στα χωριά που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο
12:53 Μία ακόμη φωτογραφία που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής από το φονικό σεισμό στην Ιταλία
12:44 Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει διαρκώς. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 38 θάνατοι ενώ οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 120
12:18 Στους 23 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών σύμφωνα με την Corriere della Sera
11:47 Η Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ενημερώνει ότι δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων ή των τραυματιών.
11:43 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που μετέδωσε η RAI, επιβεβαιώνονται οι 21 νεκροί από το φονικό σεισμό. 10 νεκροί στην Ακούμολι, το πλησιέστερο χωριό στο επίκεντρο του σεισμού, έξι στην Pescara del Tronto, βόρεια του επίκεντρου και πέντε στο χωριό Αματρίτσε
11:20 Από τους 12 νεκρούς μέχρι στιγμής που αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι 12 ήταν από το χωριό Αματρίτσε και οι 6 από στην Pescara del Tronto
10:47 Οπως μεταδίδει η Corriere della Sera o αριθμός των νεκρών έφτασε τους 21 ενώ οι αγνοούμενοι είναι περισσότεροι από 100
10:37 Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τις προσπάθειες απεγκλωβισμού στο χωριό Αματρίτσε της Ιταλίας
09:33 Η γη δεν σταματά να σείεται στην κεντρική Ιταλία. Μετά το σεισμό και σε διάστημα τεσσάρων ωρών σημειώθηκαν πάνω από 70 μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να είναι της τάξης των 5,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.
09:22 Εικόνες «Αποκάλυψης» από το φονικό σεισμό στην Ιταλία
09:17 Οπως μεταδίδει το RT, υπάρχουν πληροφορίες για 14 νεκρούς, αριθμός, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί όσο κυλά η ώρα και τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. Χαρακτηριστικά αναφέρει στο ρεπορτάζ του, πως ανάμεσα στους 14 νεκρούς είναι και μια τετραμελής οικογένεια.
09:09 Ο Μάριος Λυμπερόπουλος, Επιτετραμένος Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ότι μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον σεισμό 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιταλία
08:56 Το πρακτορείο Reuters μεταφέρει πληροφορίες για 10 νεκρούς ενώ σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία υπάρχουν αρκετοί εγκλωβισμένοι. Το πρόβλημα με το οδικό δίκτυο δεν έχει αποκατασταθεί από τις κατολισθήσεις και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη βοήθεια προς το Αματρίτσε και τα γύρω χωριά.
08:20 Οπως μεταδίδει ο Guardian, έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής τρεις νεκροί
08:15 Οι εικόνες που έρχονται μέσω των social media επιβεβαώνουν τα λόγια του δημάρχου πως το μεγαλύτερο μέρος του χωριού έχει «εξαφανιστεί»
08:11 Το βίντεο τραβηγμένο από κάτοικο του χωριού δείχνει το μέγεθος της καταστροφής
08:09 Τα σωστικά συνεργεία βρέθηκαν σχεδόν αμέσως στην ευρύτερη περιοχή για τον απεγλωβισμό ανθρώπων
08:01 Συνεχίζεται η μεταφορά τραυματιών
07:58 Δύο βίντεο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Ενα κατά τη διάρκεια του σεισμού και ένα με το πρώτο φως της ημέρας. Δείτε τα ΕΔΩ
07:52 Με προβλήματα η πρόσβαση στο χωριό Αματρίτσε ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους για περισσότερους νεκρούς λόγω της ώρας που σημειώθηκε ο σεισμός
07:46 Η εικόνα του χωριού πριν και μετά τον σεισμό
07:45 Ο δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε κάνει έκκληση για βοήθεια απ' όλο τον κόσμο στα διπλανά χωριά προκειμένου να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό
07:42 Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έχουν ήδη επιβεβαιωθεί τέσσερις νεκροί
07:39 Οπως αναφέρει η ITV υπάρχουν μέχρι στιγμής έξι νεκροί, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από την ιταλική αστυνομία. Επίσης κάνει λόγο για τέσσερις παγιδευμένους, δύο ανήλικα παιδιά και δύο ηλικιωμένους χωρίς να αποκλείει την πιθανότητα να πρόκειται για οικογένεια.

***  Κάποιος προσπαθεί να κάψει το χωριό Δεσύλλα!
Πέντε πυρκαγιές κατά τον τελευταίο μήνα
 Αναζωπυρώθηκε χθες το μεσημέρι η φωτιά στα Πηγάδια
 Περισσότερες από πέντε πυρκαγιές μέσα σε ένα μήνα έχουν εκδηλωθεί πολύ κοντά και γύρω από το χωριό Δεσύλλα του Δήμου Οιχαλίας και χθες εκδηλώθηκε άλλη μία, μόλις 150 μέτρα από τα σπίτια του χωριού! Ευτυχώς, όλες τις φορές η έγκαιρη αντίδραση των κατοίκων και των πυροσβεστών έχει αποτρέψει τα χειρότερα.
Και η χθεσινή μέρα ήταν πλούσια σε δράση για τις πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού, αφού χρειάσθηκαν να επέμβουν σε διάφορα περιστατικά.
  Ταΰγετος
Με μια αναζωπύρωση προς το μεσημέρι κύλησε η μέρα για την περιοχή του Ταϋγέτου, όπου είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην περιοχή των Πηγαδίων και τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι της Δευτέρας. Η αναζωπύρωση έγινε σε δύσβατο σημείο και άμεσα έγιναν ρίψεις νερού από αεροσκάφος PZL.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει πάνω από 200 στρέμματα δασικής έκτασης.
Χθες το μεσημέρι, δε, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτοδασική περιοχή στο Κουρτάκι του Δήμου Μεσσήνης. Κάηκε μισό στρέμμα, καθώς και μια αγροτική καλύβα. Στο σημείο επιχείρησαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής και ένα όχημα του Δήμου.
  Δεσύλλα
Πολύ περίεργα είναι – από την άλλη πλευρά - τα πράγματα στην περιοχή του Δεσύλλα, όπου τον τελευταίο μήνα εκδηλώνονται συνεχώς πυρκαγιές, κυρίως κοντά στο δρόμο. Η Πυροσβεστική και οι κάτοικοι έχουν μετρήσει μέσα σε ένα μήνα 5-6 φωτιές, όλες κοντά στο χωριό, λες και κάποιος έχει  βαλθεί να το κάψει, όπως λένε κάτοικοι.
Χθες το μεσημέρι εκδηλώθηκε άλλη μία, μόλις 150 μέτρα από τα σπίτια του χωριού. Έπειτα από άμεση κινητοποίηση σβήσθηκε, αφού έκαψε 5 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.
Πάντως, η Πυροσβεστική και το ανακριτικό της τμήμα εξετάζουν με πολύ μεγάλη προσοχή την υπόθεση, για να εντοπισθεί η αιτία των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών στη συγκεκριμένη περιοχή.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Η Καλαμάτα στο «Κ» της «Καθημερινής» 
Τα τελευταία χρόνια η “Καθημερινή” δείχνει μιαν ιδιαίτερη προτίμηση στην πόλη της Καλαμάτας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Βέβαια, είναι θετικό μια εφημερίδα με ιστορία να ασχολείται με τον τόπο μας.
Την περασμένη Κυριακή το περιοδικό «Κ» που εκδίδει, παρουσίασε μιαν «ακτινογραφία» των τριών ελληνικών πόλεων που διεκδικούν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, της Καλαμάτας, της Ρόδου και της Ελευσίνας.
Το ρεπορτάζ για την Καλαμάτα περιέλαβε δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21, Έκτορα Τσατσούλη και του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα.
Ελπίζουμε να τους πείσαμε περισσότερο σε σχέση με τις δύο άλλες υποψήφιες πόλεις…   Α.Π. 

*** Ικανοποιημένος από το πρόγραμμα κωνωποκτονίας και αντιμετώπισης της ελονοσίας ο Π. Τατούλης
Υπερήφανος δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, ερωτηθείς για το πρόγραμμα κωνωποκτονίας και αντιμετώπισης της ελονοσίας που υλοποιεί η Περιφέρεια.
Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, η Περιφέρεια πήρε τη πρωτοβουλία, συνεργαζόμενη με εξειδικευμένους φορείς, να εκπονήσει και να υλοποιήσει εξειδικευμένα προγράμματα κωνωποκτονίας. Την τελευταία πενταετία σε όλες τις Περιφερειακές μας Ενότητες εφαρμόζονται ολοκληρωμένα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών.
[…] Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που χρηματοδότησε και συνεχίζει να χρηματοδοτεί προγράμματα για την αντιμετώπιση της ελονοσίας στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα. Εφαρμόστηκαν πρωτοποριακές τεχνικές καταπολέμησης, όπως η διενέργεια υπολειμματικών ψεκασμών εσωτερικών χώρων (IRS) σε καταλύματα μεταναστών, ο εντοπισμός και θεραπεία των ασθενών με ελονοσία, η ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων επαγρύπνησης για τη διατήρηση μιας περιοχής ή χώρας σε κατάσταση “απαλλαγμένη από ελονοσία”.
[…] Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην οποία θα λειτουργήσει “κέντρο παρακολούθησης- οργάνωσης μηχανισμού επαγρύπνησης και ταχείας αντίδρασης για τη διαχείριση επιδημιολογικών κινδύνων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές”.
Νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι που εφαρμόσαμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους φορείς της χώρας, ιδιαίτερα δε στις Περιφέρειες, να αποκτήσουν τεχνογνωσία και να προστατευθεί η δημόσια υγεία σε εθνικό επίπεδο». 

*** Τα 9 πλην της επιτυχίας 
Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές κρατά «σιωπηλά» ορισμένα δεδομένα τα οποία μένουν συνήθως στο περιθώριο των δημοσίων συζητήσεων, αν και απασχολούν, από την επομένη κιόλας της εισόδου στα Πανεπιστήμια, δεκάδες χιλιάδες οικογένειες.
Στη χθεσινή "Εφημερίδα των Συντακτών", ο εκπαιδευτικός Χρήστος Κάτσικας δημοσίευσε ορισμένα στοιχεία, τα οποία, αν μη τι άλλο, οδηγούν στην "απομάγευση" της όλης διαδικασίας.
Ας τα δούμε:
-Μόνο 1 στους 8 εισάγεται σε σχολή που τον ενδιαφέρει
-Στους 3 από τους 10 που πετυχαίνουν την εισαγωγή τους εκτός τόπου κατοικίας το πτυχίο κοστίζει κατά μέσο όρο από 30.000 ευρώ
-Οι δύο στους 3 που εισάγονται στα ΤΕΙ δεν ολοκληρώνουν ποτέ τις σπουδές τους
-Τα 40% των εισακτέων των ΑΕΙ καθυστερούν πολύ να πάρουν πτυχίο
-Οι 4 στους 5 φοιτητές θα προτιμούσαν να σπουδάζουν κάτι άλλο
-Οι 7 από τους 10 που παίρνουν πτυχίο δε βρίσκουν εργασία πάνω σε αυτό που σπούδασαν
-4 στους 5 πτυχιούχους αδυνατούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 18 μηνών
-Οι 3 στους 4 πληρώνουν ακριβά την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (φροντιστήρια – ιδιαίτερα)
-1 στους 3 φοιτητές δηλώνει ότι σκέπτεται να μεταναστεύσει. Με πτυχίο 7 στους 10 Έλληνες μετανάστες.
Παράλληλα, αναφέρει: "Η είσοδος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δε θα επιφέρει το χαμόγελο σε αρκετές οικογένειες που τα ονόματα των παιδιών τους θα βρεθούν στον κατάλογο των επιτυχόντων. Και αυτό, γιατί υπάρχουν δύο έντονοι προβληματισμοί που γκριζάρουν το τοπίο της επιτυχίας. Το πρώτο πρόβλημα θα το έχουν περίπου 15-18.000 επιτυχόντες που θα επιτύχουν στην εισαγωγή τους εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας και γνωρίζουν ότι με την εξαφάνιση της κρατικής φοιτητικής μέριμνας θα χρειαστούν περίπου ένα μισθό το μήνα για να επιβιώσουν στη “δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση” στη χώρα μας.
Το δεύτερο πρόβλημα αφορά στην πορεία των σπουδών του νέου φοιτητή σε ένα Πανεπιστήμιο το οποίο η κυρίαρχη εκπαιδευτική και οικονομική πολιτικό έχει κάνει να μοιάζει με μεθυσμένο καράβι σε φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Στο πλαίσιο αυτό είναι φανερό ότι το ακριβοπληρωμένο στο βωμό της παραπαιδείας «εισιτήριο» εισαγωγής στα ΑΕΙ και η επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού δεν τελειώνει με την είσοδο των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και αν οι τρεις στους τέσσερις υποψηφίους έχουν ξοδέψει στην πορεία για τη διεκδίκηση μιας θέσης από 5.000 έως και 20.000 ευρώ, τα έξοδα συνεχίζονται καθώς είμαστε τελευταίοι στις δημόσιες δαπάνες για φοιτητική μέριμνα – ενίσχυση των φοιτητών.
Την ίδια ώρα το “Φαινόμενο” της εγκατάλειψης των σπουδών αποκτά δραματικές διαστάσεις, εάν εξετάσει κανείς στον χρονικό ορίζοντα των τελευταίων χρόνων τη σχέση του αριθμού εισακτέων με τον αριθμό αποφοιτησάντων. Για παράδειγμα, από τους περίπου 90.000 εισακτέους την περίοδο 2008/09- 2009/10 στα ΤΕΙ, αποφοίτησαν μετά τέσσερα χρόνια (από το 2011/12-2012)/13) λιγότεροι από 33.000. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε κάθε τρεις εισακτέους στα ΤΕΙ, αποφοιτά μόνο ο ένας!
Από όσους Έλληνες πτυχιούχους μετανάστευσαν στο εξωτερικό τα τελευταία 25 χρόνια, οι τρεις στους τέσσερις έφυγαν την τελευταία εξαετία. Το μέγεθος της απώλειας, του πλήγματος για την Ελλάδα, καταδεικνύεται και από ακόμη ένα στοιχείο: οι περισσότεροι μεταναστεύουν με πρόθεση να εγκατασταθούν μόνιμα στο εξωτερικό αναζητώντας εκεί δουλειά. Ανάμεσά τους δεκάδες χιλιάδες πτυχιούχοι από τις πιο “βαριές” σχολές του ελληνικού Πανεπιστημίου (μηχανικοί, γιατροί κ.λπ.). Σε πρόσφατη έρευνα σε 780 φοιτητές των ελληνικών Πανεπιστημίων αποδεικνύεται ότι ένας στους τρεις φοιτητές σκέφτεται να μεταναστεύσει, όταν πάρει το πτυχίο του, για εξεύρεση εργασίας σε άλλη χώρα.
Τελευταίο  και ξεχασμένο. Είτε πέφτουν είτε ανεβαίνουν οι βάσεις, είτε καταγράφονται χαμηλές είτε καταγράφονται υψηλές επιδόσεις, το πραγματικό πρόβλημα αναδύεται πλέον καθαρά: οι μαθητές μας, σ’ ένα σημαντικό ποσοστό, αδυνατούν να κατανοήσουν το νόημα των κειμένων που διαβάζουν και, βεβαίως, αδυνατούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους».

*** Σοκολατάκια για το δήμαρχο… 
Όσο κι αν οι… κακές γλώσσες λένε διάφορα για τις σχέσεις της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του δημάρχου, χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, η Μαρία Οικονομάκου μοίρασε στους δημοσιογράφους σοκολατάκια για την ονομαστική του εορτή.
Και απ’ ό,τι διαπιστώσαμε, ήταν πολύ ωραία… Με την ευκαιρία να του ευχηθούμε κι εμείς, έστω και με χρονοκαθυστέρηση.  Α.Π. 

*** Αίτημα για ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό και νέα ρύθμιση 
Στο αίτημα για θέσπιση επιχειρηματικού ακατάσχετου λογαριασμού, καθώς και για εισαγωγή βελτιωμένης ρύθμισης των 100 δόσεων, επανέρχεται η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία ζητά με επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να προσδιοριστεί συνάντηση έως τις 2 Σεπτεμβρίου.
«Οι δανειστές, εάν πράγματι δε θέλουν να βγάλουν από τα πόδια τους μικρούς και να εξαγοράσουν μέσω τραπεζών τις μεγάλες επιχειρήσεις, οφείλουν να αποδεχθούν ότι στα 20 δικά τους προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου και οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα σε 2 προαπαιτούμενα, για να πληρώσουν αυτά που οφείλουν, αντί να χρεοκοπήσουν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, τονίζοντας ότι οι Θεσμοί προβάλλουν ατεκμηρίωτες και ανυπόστατες δικαιολογίες και «δε φαίνεται να έχουν την πρόθεση να εγκαταλείψουν την αυστηρά τιμωρητική στάση τους, ώστε να αντιληφθούν την αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής τους».
Η ΕΣΕΕ εκφράζει φόβους για εντατικοποίηση των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και για μαζικές κατασχέσεις λογαριασμών κατά το τελευταίο τετράμηνο και κατά τη διάρκεια της δεύτερης αξιολόγησης. 
Τονίζει, επίσης, πως «παρά το γεγονός ότι ήδη κάθε μήνα γίνονται χιλιάδες κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, τα αποτελέσματα είναι ανεπαρκή, καθώς το μέσο εισπραχθέν ποσό που καρπώνεται το Δημόσιο στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 ήταν 530 ευρώ ανά λογαριασμό. 
Συγκεκριμένα, από τις περίπου 151.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, το ποσό που εισέρρευσε στα ταμεία της εφορίας προσεγγίζει μετά βίας τα 80 εκατ. ευρώ, έναντι 92 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ το 97% των κατασχέσεων αφορά ποσά κάτω των 3.000 ευρώ».
«Η ΕΣΕΕ δεν αμφισβήτησε ποτέ το δικαίωμα του Δημοσίου να διεκδικήσει και να εισπράξει αυτά που του οφείλονται, αλλά έχει επανειλημμένως ζητήσει τη δυνατότητα συμψηφισμού των απαιτήσεών του με τις οφειλές απέναντι στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη έχουν ξεπεράσει τα 7,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,3 δισ. ευρώ από επιστροφές φόρων και ΦΠΑ. 
Αναφορικά, μάλιστα, με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να εντείνει τους φορολογικούς ελέγχους, με το νέο σχέδιο “Κωδικός 24 ώρες”, βάζοντας στο στόχαστρο 1,8 εκατ. ΑΦΜ, με ενδείξεις φοροδιαφυγής από όλες τις ομάδες ελεύθερων επαγγελματιών, το μόνο που σας ζητά και επιδιώκει η ΕΣΕΕ, είναι οι έλεγχοι να έχουν το χαρακτήρα συμμόρφωσης και όχι εξόντωσης, προκειμένου να αυξηθούν αποτελεσματικά τα έσοδα και όχι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο» αναφέρεται στην επιστολή.

 *** Τα θέματα του Αμφιθέατρου του Κάστρου 
 
Κατάμεστο είναι το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας στις περισσότερες εκδηλώσεις που γίνονται εκεί κι αυτό το καλοκαίρι.
Τα παράπονα, όμως, παραμένουν κάθε φορά που βρισκόμαστε στο χώρο. Το πρώτο αφορά στην αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί στο αμφιθέατρο, ενώ οι θεατές αναρωτιούνται πόσο δύσκολο είναι να μπουν 3-4 μεγάλοι ανεμιστήρες, ώστε «να σπάει» λίγο η ζέστη;
Άλλο πρόβλημα είναι αυτό με τα απορρίμματα, αφού ελάχιστοι και μικροί είναι οι κάδοι που υπάρχουν. Μάλιστα, λόγω του όγκου των θεατών αμέσως γεμίζουν.
Τέλος, σοβαρό θέμα, για το οποίο έχουμε γράψει δεκάδες φορές, είναι η πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο χώρο. Άραγε, ένας άνθρωπος με αναπηρικό καροτσάκι δεν έχει δικαίωμα να παρακολουθήσει μια εκδήλωση στο Κάστρο;   Π.Μπ.

***  Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 25/8/2016 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και αρκετά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 40-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 7.9 (Υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Ο Στάθης Αναστασόπουλος για το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Πεταλιδίου    
Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι, σύμφωνα με το άρθρο 50 του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, για την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αναφέρεται ότι μεταξύ των αλλαγών που σχεδιάζονται, προβλέπεται η παύση λειτουργίας του Α.Τ. Πεταλιδίου.
Το Α.Τ. Πεταλιδίου βρίσκεται στο δεύτερο σε πληθυσμό οικισμό του Δήμου Μεσσήνης και αστυνομεύει την ευρύτερη περιοχή, που παρουσιάζει σημαντική τουριστική κίνηση.
Ως γνωστόν, ο καλλικράτειος Δήμος Μεσσήνης είναι μεγάλης έκτασης και με 114 οικισμούς, αστυνομεύεται σήμερα, εκτός του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, από το Αστυνομικό Τμήμα Πεταλιδίου, ευρισκόμενα εντός της διοικητικής του εμβέλειας, αλλά και αστυνομικά τμήματα όμορων Δήμων.
Η παράταξή μας θεωρεί ότι ο σχεδιασμός αυτός οδηγεί, προφανώς, σε υποβάθμιση των υπηρεσιών ασφάλειας που υποχρεούται το κράτος να παρέχει στους πολίτες, ειδικά σε μια περιοχή που ταλαιπωρείται με θέματα αυξημένης παραβατικότητας.
Σημειωτέον ότι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει σημειωθεί μικρή αύξηση της εγκληματικότητας.
Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν θα πρέπει να είναι άμεσες και καίριες.
Το ερώτημα που τίθεται προς το δήμαρχο Μεσσήνης, κ. Τσώνη, είναι το εξής: «Τι πρωτοβουλίες σχεδιάζει να αναλάβει μετά τη δημοσιοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος, όπου προβλέπεται το κλείσιμο του Α.Τ. Πεταλιδίου»;
Εμείς, ως παράταξη, θέτουμε τους εαυτούς μας στη διάθεσή του για διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών αστυνόμευσης στην περιοχή του Δήμου μας, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί και όχι να υποστεί περαιτέρω μείωση το αίσθημα ασφαλείας των δημοτών μας.
Αναμένουμε άμεσες πρωτοβουλίες από το δήμαρχο Μεσσήνης, τις οποίες ελπίζουμε να ανακοινώσει στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 25/8/2016.
Για τη Δημοτική Ένωση Μεσσήνης
Ο επικεφαλής   Στάθης Αναστασόπουλος

*** Στο… στόχαστρο οι καταπατητές δρόμων στη Μεσσηνία
Σε «καταπάτηση του καταστρώματος στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας» κάνει αναφορά η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με έγγραφό της προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καλαμάτας και προς όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας.
Στο έγγραφο αναφέρεται: «Έχει παρατηρηθεί, όταν περιφράσσονται ιδιοκτησίες (οικόπεδα) με πρόσωπο στο επαρχιακό ή εθνικό οδικό δίκτυο και δεν υπάρχουν απαλλοτριώσεις, να κατασκευάζεται η περίφραξη δίπλα ακριβώς από τον ασφαλτοτάπητα.
Η προαναφερόμενη ενέργεια είναι αυθαίρετη, διότι στο Ελληνικό Δημόσιο δεν ανήκει μόνο η επιφάνεια που καταλαμβάνει ο ασφαλτοτάπητας, αλλά η επιφάνεια που ορίζει το “εύρος κατάληψης της οδού”.
Σύμφωνα με το νόμο, οι τοίχοι περιβόλου ή φράχτες επιτρέπεται να έχουν την εξωτερική τους παρειά σε απόσταση 0,50 μέτρων από το όριο της οδού, όπως αυτό προσδιορίζεται από το νόμο σε περιπτώσεις μη ύπαρξης απαλλοτριώσεων.
Με το ανωτέρω έγγραφο παρακαλούνται, (από την περιφέρεια) οι Πολεοδομίες να επιβάλουν τις διατάξεις αυτές σε όποιους περιφράσσουν ιδιοκτησίες που έχουν πρόσωπο σε επαρχιακό ή εθνικό δρόμο και οι Δήμοι να συνιστούν την τήρησή τους στους πολίτες και σε τυχόν μη συμμόρφωσή τους, να το αναφέρουν στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας».

***  2ο Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα
2ο Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ στην Καλαμάτα
~  Το 2ο Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας ανοίγει σήμερα τις πόρτες του στο πάρκο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στις 9.15 μ.μ., με το ντοκιμαντέρ "Queens of sound" της Sandra Krampelhuber, και αμέσως μετά συναυλία με τους "Bandita me copo".
Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία των γυναικών σταρ της ρέγκε μουσικής στην ανδροκρατούμενη Τζαμάικα.
Χθες σε σχετική συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής, η σκηνοθέτιδα και καλλιτεχνική διευθύντρια του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας Τζίνα Πετροπούλου και ο Αυστριακός δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Lukas Maurer. Οπως ανέφεραν, το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ένα καλοκαιρινό 4ήμερο φεστιβάλ μουσικών ντοκιμαντέρ, το οποίο ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Το φεστιβάλ διοργανώνεται με τη συνεργασία του κριτικού κινηματογράφου Lukas Maurer από την Αυστρία ο οποίος θα προλογίσει τις ταινίες και θα συνομιλήσει με το κοινό. Η είσοδος είναι δωρεάν και οι προβολές καθημερινά ξεκινούν στις 9.15 μ.μ. Θα ακολουθεί 45λεπτη συναυλία με σχήματα της πόλης.
Στη διάρκεια του τετραημέρου θα προβληθούν τα μουσικά ντοκιμαντέρ και θα παίξουν τα μουσικά σχήματα: Σήμερα: "Queens of sound" της Sandra Krampelhuber και συναυλία με τους "Bandita me copo". Αύριο: "Death Metal Angola" του Jeremy Xido. Η ιστορία ενός ζευγαριού της Σόνια και του Γουίλκερ, που η αγάπη τους για την death metal μουσική φέρνει ελπίδα στην πόλη που ζούνε το Huambo, αλλά και στην Ανγκόλα γενικότερα. Σάββατο: "Looking for Sugarman" του Malik Bendjelloul και συναυλία με το συγκρότημα "Ηχος του Νότου". Η πολυβραβευμένη ταινία - φαινόμενο, που ξαφνιάζει και συγκινεί το κοινό σε όλες τις χώρες που προβλήθηκε, μας οδηγεί να ανακαλύψουμε τον πιο άγνωστο - διάσημο μουσικό στον κόσμο, τον Σίξτο Ροντρίγκεζ. Κυριακή: "Elektro Moskva" των Dominik Spritzendorfer και Elena Tikhonova και συναυλία με τους "Juke box". Μία βραβευμένη επίσης ταινία για τη γέννηση της ηλεκτρονικής μουσικής στη Ρωσία.  Ν.Κ.

*** Ζεστό χειροκρότημα για Μίμη Πλέσσα και Κλαούντια Ντελμέρ στην Κυπαρισσία
Ζεστό χειροκρότημα για Μίμη Πλέσσα και Κλαούντια Ντελμέρ στην Κυπαρισσία
~ Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό ο αγαπημένος συνθέτης Μίμης Πλέσσας με την Κλαούντια Ντελμέρ στη συναυλία που έδωσαν το βράδυ της Τετάρτης, στο προαύλιο του 2ου Νηπιαγωγείου Κυπαρισσίας και διοργάνωσε ο Σύλλογος για την Προστασία και την Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας.
Μια συναυλία που έγινε υπό το βλέμμα κλιμακίου εφοριακών κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά του Συλλόγου όσο και του κοινού , ωστόσο όλα κύλησαν ομαλά και το κοινό απόλαυσε μια καταπληκτική μουσική βραδιά από τον αγέραστο Μίμη Πλέσσα στο πιάνο και την Κλαούντια Ντελμέρ στο τραγούδι.
Παρουσιάστηκε ο δίσκος που έχει κυκλοφορήσει με την συνεργασία τους αλλά και πολλά πολυαγαπημένα τραγούδια που σιγοτραγούδησε και το κοινό μαζί τους σε ένα ειδυλλιακό τοπίο κάτω από το κάστρο των Γιγάντων.  Κ. Μπ.

*** Ο Τατούλης για την ελονοσία στο Δήμο Ευρώτα
 Ο Τατούλης για την ελονοσία στο Δήμο Ευρώτα
~ Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήοσυ Π. Τατούλης για το πρόβλημα ελονοσίας στο Δήμο Ευρώτα.
Υπεραμύνθηκε των προγραμμάτων καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια και ανέφερε πως «όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας, από το 2012 έως σήμερα, δεν έχει παρατηρηθεί κρούσμα της νόσου με ένδειξη εγχώριας μετάδοσης στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας, διασφαλίζοντας έτσι τη δημόσια υγεία, την  οικονομία, και το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην οποία θα λειτουργήσει κέντρο παρακολούθησης - οργάνωσης μηχανισμού επαγρύπνησης και ταχείας αντίδρασης για τη διαχείριση επιδημιολογικών κινδύνων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές».
 Επίσης, ο κ. Τατούλης εξέφρασε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μικροπολιτική σκοπιμότητα και ανέφερε πως «οι μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις για τόσο σοβαρά θέματα και μάλιστα δημόσιας υγείας, αποτελούν παλαιοκομματικές πολιτικές πρακτικές που είναι βασικά υπεύθυνες για την κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή».

***  Τα berries και οι Τούρκοι εξαφανίζουν την ελληνική σταφίδα
Τα berries και οι Τούρκοι εξαφανίζουν την ελληνική σταφίδα
~ Την έχουν χαρακτηρίσει "μαύρο χρυσό" και για αρκετές δεκαετίες κατάφερε να κρατήσει αυτά τα σκήπτρα. Βέβαια από τότε που η κορινθιακή σταφίδα αποτελούσε το βασικό εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν, (σ.σ. οι εξαγωγές της κάλυπταν το 75% των συνολικών εξαγωγών) και τα έσοδα του κράτους αλλά και τα δημόσια έργα στηρίζονταν από τη φορολόγησή της, έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας.
Πλέον η κορινθιακή σταφίδα, η παραγωγή της οποίας έχει περιορισθεί κάτω από τους 25.000 τόνους από 70.000 τόνους που ήταν προ 35ετίας, έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος και κινδυνεύει να εκτοπιστεί τελείως από τα διεθνή ράφια και τις βιομηχανίες μπισκοτοποιίας και αρτοσκευασμάτων, όπου εξάγεται κατά βάση σε χύμα μορφή.
Ο λόγος που η κορινθιακή σταφίδα έχει χάσει τις διεθνείς αγορές, οφείλεται πρωτίστως στην Τουρκία. Όχι η Τουρκία δεν παράγει κορινθιακή σταφίδα (μαύρη σταφίδα). Η Τουρκία παράγει σουλτανίνα (ξανθιά σταφίδα), σε ποσότητες ικανές για να καλύψει τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς και δη των ποσοτήτων που ζητούν η Αγγλία και η Ολλανδία. Η τουρκική σταφίδα κατάφερε να κάνει διεθνή καριέρα, διότι οι γείτονες έχουν πετύχει οικονομίες κλίμακας, με μεγάλες καλλιεργητικές εκτάσεις ενώ έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλες μονάδες επεξεργασίας, οι οποίες προσφέρουν τελικό προϊόν εξαιρετικής ποιότητας και καθαρότητας από ξένα σώματα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, λέει στο Capital.gr ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της καλαματιανής εταιρείας ΧΚ Παπαδημητρίου. Αυτό ζητά η διεθνής αγορά και δη οι μεγάλες ξένες βιομηχανίες μεταποίησης τροφίμων οι οποίες θέλουν ένα προϊόν που δεν χρειάζεται να το επεξεργαστούν εκ νέου, σταθερά καλής ποιότητας και με μεγάλα αποθέματα παραγωγής, ώστε να μην αντιμετωπίσουν ελλείψεις.
Για τους λόγους αυτούς, τα τελευταία χρόνια οι ξένοι αγοραστές εγκαταλείπουν και την κορινθιακή σταφίδα, (σ.σ. την ελληνική σουλτανίνα την έχουν εγκαταλείψει προ πολλού), και την αντικαθιστούν με την Τούρκικη σουλτανίνα. Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε πως η Τουρκία αρχικά κατάφερε να εξαφανίσει την Ελληνική σουλτανίνα που παραγόταν κυρίως σε Κρήτη και Κόρινθο, με αποτέλεσμα η εγχώρια παραγωγή να έχει υποχωρήσει πλέον κάτω από τους 1.000 τόνους (αποξηραμένο σταφύλι), από 60.000 τόνους που ήταν τη δεκαετία του ’80, σημειώνει ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου. Ο ίδιος δε θεωρεί πως αν η κορινθιακή σταφίδα μπορούσε να καλλιεργηθεί και στην Τουρκία, τότε θα είχε την ίδια τύχη με την ελληνική σουλτανίνα.
Και να φανταστεί κανείς πως η παραγωγή της κορινθιακής σταφίδας είναι σχεδόν αποκλειστικά ελληνικό προνόμιο, κι όμως η χώρα δεν έχει καταφέρει να το εκμεταλλευτεί. Αντιθέτως, παρά το γεγονός ότι το προϊόν είναι ΠΟΠ/ΠΓΕ (σ.σ. η σταφίδα Βοστίτσα που παράγεται στο Αίγιο είναι Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) όπως και η σταφίδα Ζακύνθου ενώ η σταφίδα Ηλείας είναι Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)), αυτό δεν έχει βοηθήσει καμιά από τις περιοχές αυτές να αυξήσουν την παραγωγή τους ή να διεκδικήσουν καλύτερες τιμές για τους παραγωγούς, παρά τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί από ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης, όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδημητρίου. Η πραγματικότητα είναι πως η πορεία της είναι φθίνουσα όπως και το ενδιαφέρον των αγοραστών.
Βέβαια εκτός από την Τουρκική σταφίδα, οι Έλληνες εξαγωγείς κορινθιακής σταφίδας έχουν να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια και έναν άλλον διεθνή "εχθρό”. Ο λόγος για τα cranberries, blueberries, και όλα τα άλλα berries, που έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στην καθημερινότητα του δυτικού κόσμου, ως βάση για το πρωινό και για τις μπάρες δημητριακών αλλά και ως συνοδευτικό για το ελληνικό γιαούρτι.
Αυτή η διεθνής τάση αποτυπώθηκε στα περσινά οικονομικά μεγέθη της καλαματιανής εταιρείας Χ.Κ. Παπαδημητρίου, το 40% των εξαγωγών της οποίας, από 75% που ήταν λίγα χρόνια πριν, προέρχεται από τις εξαγωγές κορινθιακής σταφίδας. Με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία της, πέρυσι ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 8,478 εκατ. ευρώ από 8,7 εκατ. ευρώ που ήταν το 2014, τα μικτά της πέρυσι άγγιξαν τα 1,289 εκατ. ευρώ έναντι 1,325 εκατ. ευρώ ενώ οι μετά φόρων ζημιές της περιορίσθηκαν στα 98.778 ευρώ έναντι ζημιών 161.480 ευρώ το 2014.
Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Παπαδημητρίου, η μείωση του περσινού τζίρου οφείλεται αποκλειστικά στη μείωση των εξαγωγών σταφίδας. Πτώση η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν η εταιρεία δεν είχε στραφεί εγκαίρως τα προηγούμενα χρόνια στην παραγωγή και διάθεση επώνυμου βαλσαμικού ξιδιού, το οποίο παράγεται αποκλειστικά με κορινθιακή σταφίδα, και σε προϊόντα με βάση το βαλσαμικό ξίδι όπως επώνυμα προϊόντα μουστάρδας. Προϊόντα οι εξαγωγές των οποίων "έτρεξαν" πέρυσι με ρυθμό αύξησης 35%.
[Tης Αλεξάνδρας Γκίτση από το capital.gr]

***  Από τις 29 Αυγούστου στο TAXIS τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
Από τις 29 Αυγούστου στο TAXIS τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
~ Από την προσεχή Δευτέρα 29 Αυγούστου, θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις- η πρώτη έως το τέλος του Σεπτεμβρίου εφέτος και η τελευταία έως το τέλος Ιανουαρίου 2017.
Ήδη, από τις 18 Αυγούστου, έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του φόρου και ακολούθησε όλη η διαδικασία, προκειμένου το σύστημα να είναι καθ' όλα έτοιμο για την ανάρτηση των Ταυτοτήτων Οφειλής για περίπου 7 εκατομμύρια πολίτες. Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι από το φόρο θα εισπράξει, όπως και πέρυσι, 2,65 δισ. ευρώ. Καθώς εφέτος υπήρξε μείωση αντικειμενικών αξιών σε όλη σχεδόν την επικράτεια, αλλά και δεν εντάσσονται τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό φόρο, λόγω των πολλών λαθών στο έντυπο Ε9, περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο και περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες θα καταβάλουν το ίδιο ποσό σε σχέση με το 2015.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 σχεδιάζεται να ανοίξει αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, κατοικιών και αγροτεμαχίων, θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής τροποποιητικών-διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για την περίοδο 2010-2016, έως το τέλος του Νοεμβρίου φέτος και θα ωφεληθούν από την κατά 50% μείωση των προστίμων. Στην περίπτωση κατά την οποία, λόγω των διορθώσεων, προκύπτει μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ, για να εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό, θα πρέπει να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην εφορία και, έως ότου γίνει η νέα εκκαθάριση, οι προηγούμενες δόσεις θα συνεχίσουν να είναι απαιτητές. ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Έσπασε αγωγός και πλημμύρισε ψιλικατζίδικο στην Καλαμάτα (βίντεο)
Εσπασε αγωγός και πλημμύρισε ψιλικατζίδικο στην Καλαμάτα (βίντεο)
Εισροή υδάτων σημειώθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι σε κατάστημα ψιλικών στη συμβολή των οδών Φαρών και Κοραή.
Αιτία στάθηκε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης με αποτέλεσμα τα νερά να μπουν στο κατάστημα και να προκαλέσουν ζημιές. Στο σημείο έσπευσε συνεργείο της ΔΕΥΑΚ για να επιδιορθώσει τη βλάβη.

~Βίντεο : Εισροή υδάτων σε ψιλικατζίδικο στην Καλαμάτα , https://youtu.be/vdZKLap2WEU  .-

*** Τεράστια η καταστροφή στις διάσημες παγόδες από το σεισμό στη Μιανμάρ
 Νεκρός ένας 22χρονος
Τεράστια η καταστροφή στις διάσημες παγόδες από το σεισμό στη Μιανμάρ
Νεκρός είναι ένας 22χρονος άνδρας στη Μιανμάρ από το σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα ενώ και μια τουρίστρια από την Ισπανία και δεκάδες εργάτες ενός εργοστασίου έχουν τραυματιστεί.
Μεγάλη όμως είναι και η καταστροφή στα μνημεία της χώρας και ειδικά στις διάσημες παγόδες της περιοχής Μπαγκάν.  «Πολλές από τις περίφημες παγόδες υπέστησαν ζημιές» ανακοίνωσε ο Αούνγκ Κιάου, υπεύθυνος του γνωστότερου αρχαιολογικού χώρου της Μιανμάρ. Περισσότερες από 60 παγόδες έχουν υποστεί ζημιές.
Από θαύμα πάντως δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα καθώς ο σεισμός έγινε απόγευμα (τοπική ώρα), μια στιγμή της ημέρας που οι τουρίστες συρρέουν κατά χιλιάδες στο Μπαγκάν για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα με φόντο τις χιλιάδες παγόδες

*** Ο Πούτιν έξαλλος με την Τουρκία! Μεγάλη ένταση...

~  Σύννεφα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, με αφορμή την εισβολή τουρκικών αρμάτων μάχης στο συριακό έδαφος.
Με ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η Μόσχα "ανησυχεί βαθύτατα" για την ένταση που έχει προκληθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές -Τουρκία και Συρία.
Η Ρωσία, υπό τον Πρόεδρο Πούτιν, είναι δυσαρεστημένη από τον τρόπο που χειρίζεται την εν λόγω κατάσταση η Τουρκία και το σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την απάντηση της Άγκυρας στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

*** ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Η Ελλάδα θα χτυπηθεί από μεγάλη φυσική καταστροφή...

~ Ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, με αφορμή/η τον καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία, μίλησε για την πιθανότητα να υπάρχει ένας μεγάλος σεισμός στη χώρα  μας: " Οι επιστήμονες το ξέρουν και οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι ζουν σε μια σεισμογενή χώρα και να μάθουν, όπως έλεγε ο καθηγητής Δρακόπουλος 'όχι να ζούμε με τον σεισμό αλλά να τον εντοπίζουμε τον σεισμό' και εκεί πέρα έχει κάποια συμβολή η πολιτεία.
 Γι’ αυτό το λόγο, το λέω αυτό συνέχεια, κρούω τον κώδωνα ότι πρέπει να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα".
Ο κ. Τσελέντης προσθέτει: "Δεν μιλάω για βραχείας διάρκειας πρόβλεψη. Μιλάω ότι στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, το σεισμοτεκτονικό καθεστώς φορτώνει, συνέχεια, επειδή είναι σε ένα καθεστώς συμπίεσης μεταξύ Αφρικής, Ευρασίας και ανατολικά από την Τουρκία, άρα κάποια ρήγματα αναγκαστικά έχουν τρομακτικές τάσεις. Κάποια στιγμή αυτά τα ρήγματα θα πρέπει να διαρρηχθούν. Μιλάω γενικά, λοιπόν.
Δεν μιλάω για εβδομάδα ή μήνα. Μπορεί να μιλάμε για ένα χρόνο, για δύο χρόνια. Αλλά αν θα έχω ένα γεγονός σε ένα ή δύο χρόνια, μεγάλο, δεν πρέπει από τώρα να είμαι έτοιμος;".

*** ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! ΗΠΑ εναντίον Κίνας-Ρωσίας! Τρόμος...

~ Μοναδικό το παρακάτω βίντεο το οποίο καταγράφει τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας.
Όχι μόνο αναφέρεται πόσα ελικόπτερα, πλοία, υποβρύχια, τανκ έχει κάθε χώρα, αλλά και η δύναμη που έχουν.
Video : USA vs RUSSIA & CHINA Military Inventory Comparison | 2016 , https://youtu.be/zF-_hd72is8  .-

*** Ετοιμαστείτε! Τότε θα γίνουν εκλογές...

~  Ο Βασίλης Λεβέντης  προχώρησε σε άλλη μια πρόβλεψη (παλιά του τέχνη κόσκινο) και είπε πότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, είπε ότι εκλογές θα γίνουν μετά τη ΔΕΘ, υπό τη σκέψη της "δεξιάς παρένθεσης", όπως πρόσθεσε.
Δεν παρέλειψε, δε, να τονίσει ότι το κόμμα του δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

*** Δείτε γιατί δεν πρέπει να μπαίνουν οι πατάτες στο ψυγείο…

~ Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το καλοκαίρι μπορεί να μας βάλουν σε πειρασμό να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο ακόμη και τρόφιμα που κανονικά αφήνουμε σε κάποιο ντουλάπι ή σε ένα καλάθι επάνω στον πάγκο της κουζίνας.
~ Καλό είναι να το κάνουμε όταν πρόκειται για τρόφιμα που μπορεί να αλλοιωθούν από τη ζέστη, όπως σοκολάτες ή φρούτα, δεν πρέπει όμως ποτέ να βάζουμε στο ψυγείο τις ωμές πατάτες.
 ~ Σύμφωνα με τη βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων, όταν τοποθετούμε τις ωμές πατάτες στο ψυγείο αυξάνεται η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα. Όταν στη συνέχεια μαγειρέψουμε τις πατάτες τα σάκχαρα αυτά θα οδηγήσουν στο σχηματισμό ακρυλαμιδίων, μια κατηγορία χημικών ουσιών που ενδεχομένως συσχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου.
 ~ Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύουμε τις πατάτες, ασχέτως εποχής, είναι να τις τοποθετούμε σε μια χάρτινη σακούλα ή σε ένα καλάθι σε ένα δροσερό μέρος χωρίς υγρασία και χωρίς να εκτίθενται στο φως.
ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

*** Πόσες μέρες το χρόνο δουλεύουμε για το κράτος;

~ Το 1947  το Ίδρυμα Φορολογικών Ερευνών (Tax Foundation), που εδρεύει στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, εισήγαγε την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας (Tax Freedom Day) που υπολόγιζε, με μια διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο, πόσες μέρες το χρόνο ένας πολίτης δουλεύει για το κράτος.

Στις ΗΠΑ η ημέρα που ο Αμερικανός πολίτης αρχίζει να δουλεύει για τον εαυτό του είναι η 24η Απριλίου1 και στο Ηνωμένο Βασίλειο η 13η Μαΐου. Στην Κύπρο η 13η Μαρτίου και στη γειτονική μας Βουλγαρία η 25η Μαΐου2.
Το 2015 για την Ελλάδα ήταν  24η Ιουνίου. Το 2016 η ημέρα αυτή μετακινήθηκε στις 7 Ιουλίου3 , κλέβοντας στην ουσία μέσα σε ένα χρόνο από κάθε Έλληνα πολίτη 13 μέρες εργασίας. (Α ρε Μαρξ, που να φανταζόσουν ότι την υπεραξία των εργαζομένων την κλέβει το ίδιο το κράτος!)
Δυστυχώς μετά από 6 χρόνια μνημονίων η τάση είναι αυξητική υπέρ του κράτους και μετά την εφαρμογή των μέτρων της Πρώτης Φοράς Αριστεράς, θα εκτιναχτεί κάπου το Σεπτέμβριο. Τραγικό!
Προς το παρόν αύριο προγραμματίζω να πληρώσω τη δεύτερη δόση της εφορίας και την πρώτη του ΕΝΦΙΑ. Όσο ακόμα μπορώ.
Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com
=1. The Tax Foundation - Tax Freedom Day and Tax Burden, 1900–2010
2. Wages and Taxes for the Average Joe in the EU 27
3. http://fisy.gr/gia-tin-hmera-forologikis-eleutherias/

*** Το Ιερό Ευαγγέλιο του Κοσμά Αιτωλού (1714 – 24 Αυγούστου 1779)

~ Της Δήμητρας Ρετσινά- Φωτεινίδου, Φιλολόγου- Μ.Α. Πολιτικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.
 Θείας πίστεως διδασκαλίαν κατεκόσμησας την Εκκλησίαν, ζηλωτής των Αποστόλων γενόμενος…
«Καθώς ένας άρχοντας έχει αμπέλια και χωράφια και βάνει εργάτες, έτσι και ο Κύριος ωσάν ένα αμπέλι έχει όλον τον κόσμο. Και επήρε 12 Αποστόλους και τους έστειλε να διδάξουν σε όλον τον κόσμο πώς να ζήσουν καλά, ειρηνικά, ηγαπημένα… να μετανοούν, να πιστεύουν να βαπτίζονται και να έχουν αγάπη εις τον θεό και εις τον αδελφό των». (Διδαχή Α’)
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είναι Νεομάρτυρας και Πατέρας του Γένους, ο Φτωχούλης του Θεού, ο προφήτης και ιδρυτής ελληνικών σχολείων.  Είχε πολύπλευρη διαφωτιστική δράση επ’ ωφελεία του Ελληνισμού κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας. Στα δύσκολα χρόνια που οργανωμένη παιδεία δεν υπήρχε ο Πατροκοσμάς κατόρθωσε να εμφυσήσει το μορφωτικό αγαθό στις ψυχές των Ελλήνων, πλουσίων και φτωχών, μαζί με την αγάπη για την ορθόδοξη χριστιανική πίστη στις πολλές του περιοδείες - Κωνσταντινούπολη, Δωδεκάνησα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Χειμάρρα, Λευκάδα, Κεφαλληνία, Νότιο και Βόρειο Ήπειρο-  κηρύττοντας όχι ως διδάσκαλος, αλλά ως αδελφός «γιατί δάσκαλος μόνο ο Χριστός μας είναι» (Διδαχή Α’).
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μελετήσουμε τον βίο τη δράση και την ιδεολογία του Πατροκοσμά από το Ευαγγέλιό του, δηλαδή τις Διδαχές του, που σώθηκαν χάρις στην προφορική παράδοση και καταγράφηκαν από τους μαθητές του. Λέει ο ίδιος για την καταγωγή του: «Η πατρίδα μου η ψεύτικη, η γήινος και ματαία, είναι από την επαρχία Απόκουρο Άρτας. Ο πατήρ μου, η μήτηρ μου, το γένος μου είναι ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί. Τον Χριστό μας πιστεύω, δοξάζω και προσκυνώ. Τον Χριστό μας παρακαλώ δια να νικήσω τους εχθρούς –σάρκα και διάβολο… Αναχωρών από την πατρίδα μου προ 50 ετών επεριπάτησα τόπους πολλούς, κάστρα, χώρας και χωριά και μάλιστα εις Κωνσταντινούπολη, και περισσότερο εκάθησα εις το Άγιο Όρος. Δεκαεπτά χρόνους έκατσα και έκλαια για τις αμαρτίες μου. Εκεί έμαθα ολίγα γράμματα ελληνικά, έγινα και καλόγηρος…
»Μελετώντας το άγιον και ιερόν Ευαγγέλιν εύρον μέσα πολλά νοήματα, τα οποία είναι όλα μαργαριτάρια, διαμάντια, θησαυρός, ευφροσύνη… Σιμά εις τα άλλα εύρον και τούτον τον λόγον οπού λέγει ο Χριστός μας, πως δεν πρέπει άνδρας ή γυναίκα να φροντίζη δια τον εαυτόν του μόνον πώς να σωθεί, αλλά να φροντίζει και δια τους αδελφούς του… Με έτρωγε αυτός ο λόγος μέσα εις την καρδίαν ωσάν το σκουλήκι, όπου τρώγει το ξύλο. Συμβουλεύθηκα τους πνευματικούς μου πατέρας και τους φανέρωσα τον λογισμό μου, ανίσως και είναι θεάρεστο τέτοιο έργο να το μεταχειρισθώ. Και όλοι με παρεκίνησαν να το κάμω και μου είπαν πως τέτοιο έργο καλόν και άγιο είναι. Μάλιστα παρακινούμενος από τον Παναγιώτατο Σωφρόνιον Πατριάρχη  άφησα την ιδικήν μου προκοπή και εβγήκα να περιπατώ από τόπου εις τόπον και διδάσκω τους αδελφούς μου». Ο Πατροκοσμάς όταν απευθύνεται στους συμπατριώτες είναι πολύ ταπεινός: «…δεν είμαι άξιος ούτε τα ποδάρια σας να φιλήσω». Επίσης είναι κήρυξ αφιλάργυρος καθώς περιφρονεί τα γρόσια, τα φλωρία, τα άσπρα… «Χάρισμα έχουμε την χάριν, χάρισμα την δίνουμε… Δεν έχω μήτε σακούλα για γρόσια μήτε σπίτι, μήτε κασέλα μήτε άλλο ράσο από αυτό που φορώ(!)».
Σε όλη τη διδασκαλία του Αγίου Κοσμά δεσπόζουν οι μορφές των Αγίων, του Χριστού και της Παναγίας.  Για την Αγία Τριάδα έλεγε ότι είναι σαν τον Ήλιο (Θεός)- τις Ακτίνες (Υιός) - το Φώς (Πνεύμα). Για τον σωστό χριστιανό ότι είναι σαν το χελιδόνι που πετάει με τις φτερούγες της αγάπης προς τον θεό και τον αδελφό. Η έχθρα είναι σαν το προζύμι στο ζυμάρι. Μπορεί να μας χαλάσει τη ζύμη της καλοσύνης -τόση κακή ενέργεια έχει. Γι’ αυτό χρειάζεται η δύναμη της συγχώρεσης, της ταπείνωσης, της εξομολόγησης και της μετάνοιας.
Για την καθαρή Αγάπη έλεγε: «Το αγαπάς εκείνο το φτωχό παιδί; - το αγαπώ. Αν το ηγάπας, του έπαιρνες ένα υποκάμισο οπού είναι γυμνό. Με ψεύτική αγάπη δεν πάμε στον παράδεισο. Αν θέλεις να κάνεις την αγάπη μάλαμα πάρε και ντύσε τα μικρά παιδιά»(!) Από τα Δέκα Τάγματα Αγγέλων της Θείας Δημιουργίας το πρώτο εξέπεσε λόγω της αλαζονείας του. Στη θέση του ο Θεός δημιούργησε τον άντρα και τη γυναίκα από το πλευρό του και όχι από το κεφάλι ούτε από τα ποδάρια (για να μη καταφρονούνται αλλήλοις). Το στολίδι της γυναίκας είναι η ντροπή της που την κάνει να φαίνεται ως μάλαμα.
Ο Κοσμάς Αιτωλός είχε ανεπτυγμένη διαίσθηση, εξ’ ου και το χάρισμα της προφητείας. Ο ίδιος είχε προβλέψει το μαρτυρικό του τέλος… Το πολυτελές σκαμνί (η μόνη του …πολυτέλεια) του κηρύγματός του που του είχε χαρίσει ο Κουρτ Πασάς «δεν είναι θρόνος αλλά τάφος… είναι ο τάφος μου και εγώ είμαι μέσα ο νεκρός οπού σας ομιλώ…». Επίσης: «τον Χριστόν μας παρακαλώ να με αξιώσει να χύσω κι εγώ το αίμα μου δια την αγάπη του, καθώς το έχυσε και Εκείνος δια την αγάπη μου».
Η σύγκρουση του Εθνομάρτυρα Κοσμά με το καθεστώς (ντόπιους προύχοντες, Εβραίους, Φράγκους, Τούρκους) προκάλεσε τον φθόνο όσων ένιωθαν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους. (Κατάργηση των παζαριών και των εμποροπανηγύρεων την Κυριακή που είναι η ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο).  Διαβάζοντας προσεχτικά τις Διδαχές κατανοούμε ότι ο αντι-εβραϊσμός του Πατροκοσμά δεν είναι ρατσιστικός. Δεν καταδικάζει συλλήβδην το εβραϊκό στοιχείο αλλά μόνο τους άδικους και φιλοχρήματους. Εξάλλου ο ίδιος ανατρέχει σε διηγήσεις και πρόσωπα της Παλαιάς Διαθήκης (Μωυσή, Αβραάμ, Νώε, Μανασσή κ.ά.) για να στηρίξει τη δική του διδασκαλία. Η λέξη Εβραίος που χρησιμοποιεί είναι για να ονοματίσει μια κοινωνική τάξη ανθρώπων, μια κάστα με συγκεκριμένη συμπεριφορά που εκμεταλλεύεται ακόμη και τους ομόθρησκους.

***  Δεν υφίσταται «προσφυγικό» θέμα παρά μόνο λαθρομεταναστευτικό !

~ Μόνο ως τέτοιο αν αντιμετωπιστεί, θα επιλυθεί αυτομάτως
 Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
 Επανέρχεται ως μείζον θέμα το, λανθασμένα λεγόμενο, μεταναστευτικό, με τον Ερντογάν να ενσπείρει ανησυχίες σε όλη την Ευρώπη, χωρίς ουδένα ουσιαστικό λόγο όμως. Είναι πράγματι απορίας άξιο, ακόμη και ειδικής ψυχασθενικής μελέτης η ανησυχία αυτή των ευρωπαίων ηγετών και να εμφανίζονται ως όμηροι του τούρκου Σουλτάνου, προσδίδοντάς του αξία που δεν έχει.
    Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω το αυτονόητο, με τελευταία μου επισήμανση το άρθρο μου της 1-6-2016 με τίτλο «Αδιανόητο η Ε.Ε. να υποκύπτει στους εκβιασμούς Ερντογάν για το «προσφυγικό», στο οποίο ίσως δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή και σημασία. Έτσι υποχρεώνομαι να επανέλθω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ.
    Είναι πλέον αδήριτη ανάγκη να αντιληφθούν ΟΛΟΙ, ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται από κάθε κράτος μόνο του, τελείως αποτελεσματικά και χωρίς την συνέργια ουδενός, ποσώ δε μάλλον του Ερντογάν, ο οποίος απλά εκμεταλλεύεται τη φοβία των ευρωπαίων και εκβιάζει και δη πάντοτε αμφίβολος και αναξιόπιστος. Κάθε κράτος δεν έχει παρά να εφαρμόσει τόσο το εθνικό του δίκαιο όσο και το διεθνές, σύμφωνα με το οποίο, ο κάθε εισερχόμενος σε μια χώρα λάθρα, δηλαδή χωρίς άδεια από την Πολιτεία, είναι λαθρομετανάστης, τελεία και παύλα, είναι παράνομος και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται, δηλαδή να φυλακίζεται αμέσως.
    Όχι hot spots και Αμυγραλέζες, όπου καλοπερνούν και διαμαρτύρονται αν το aircomdition δεν λειτουργεί ικανοποιητικά. Φυλακή μαζί με κάθε άλλο παράνομο φυλακισμένο, κάτι το οποίο θα γίνει αμέσως γνωστό απέναντι και δεν θα ξαναέρθει κανείς. Έτσι απλά και γρήγορα το λανθασμένα θεωρούμενο τεράστιο  πρόβλημα, θα επιλυθεί αυτομάτως, χωρίς κανείς να μπορεί ή να δικαιούται να διαμαρτυρηθεί. Ας μη σπεύσουν οι όποιου είδους και κατηγορίας «ανθρωπιστές», να επικαλεσθούν ανθρωπιστικούς ή ρατσιστικούς λόγους ή τη συμφωνία της Γενεύης για το προσφυγικό, διότι και στις δύο περιπτώσεις θα έχουν απόλυτο άδικο.
    Ως προς το ανθρωπιστικό ή ρατσιστικό. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι όλοι αυτοί οι πολεμικοί ή απλοί οικονομικοί μετανάστες, είναι αξιολύπητοι και θα ήταν ευχής έργο και χριστιανικό να μπορούσαμε να τους ανοίξουμε μια μεγάλη αγκαλιά αγάπης και φροντίδας, να τους περιθάλψουμε και να τους συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Άλλωστε ο Έλληνας δια μέσου των αιώνων είναι φίλα προσκείμενος για κάθε ξένο, οιουδήποτε χαρακτηρισμού, ποσώ δε μάλλον για δεινοπαθούντες. Εξ ού και η λέξη φιλοξενία, η οποία είναι καθαρά ελληνική. Το ερώτημα που γεννάται είναι αν η μικρή και φτωχή πλέον Ελλάδα, είναι σε θέση να προσφέρει την απαιτούμενη φιλοξενία και σε πόσους, όταν πλήθος Ελλήνων είτε φυτοζωούν, είτε τρέφονται από συσσίτια της εκκλησίας ή των Δήμων. Ας φροντίσουμε λοιπόν πρώτα το πλήθος αυτό των δεινοπαθούντων Ελλήνων και μετά βλέπουμε αν και τι μπορούμε να προσφέρουμε στους ταλαίπωρους μετανάστες. Όσοι αισθάνονται «ανθρωπιστές» και νομίζουν ότι μπορούν ατομικά να προσφέρουν φιλοξενία σε κάποιους από τους δυστυχείς αυτούς ξένους, ας το δηλώσουν και να τους δεχθούν στο σπίτι τους για όσο χρειαστεί. Αλλά να παριστάνουν τους ανθρωπιστές σε βάρος, παντοιοτρόπως, των υπολοίπων Ελλήνων, είναι απλά υποκριτές και απορρίπτονται.
    Ως προς την επίκληση Προσφυγικού. Σύμφωνα με τη συμφωνία της Γενεύης, πρόσφυγας μπορεί να θεωρηθεί κάποιος που φεύγει από τη χώρα του για λόγους κινδύνου της ζωής του, ΜΟΝΟ στην πρώτη χώρα που εισέρχεται, στην προκειμένη περίπτωση, την Τουρκία. Άρα αυστηρά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι πρόσφυγας εισερχόμενός στη Ελλάδα από τη Τουρκία ή άλλη χώρα εκτός της δικής του. Για λόγους ανθρωπιστικούς και ευρύτερης ευαισθησίας μας έστω, αν κάποιος ισχυριστεί ή δηλώσει πρόσφυγας, τότε αρχίζει η διαδικασία εξετάσεως του αιτήματος, μια διαδικασία η οποία πρώτον είναι μακρόχρονη και δεύτερον πολύ αυστηρή, ώστε σπάνια κάποιος υπάγεται στη συμφωνία της Γενεύης, για να χαρακτηριστεί πρόσφυγας. Μέχρι όμως να ληφθεί απόφαση, κρατείται έτσι κι αλλιώς.
    Επομένως ένα θέμα τόσο απλό, ας μη το μεγεθύνουμε χωρίς λόγο και προ πάντων να μη δημιουργούμε φοβικά προβλήματα. Εάν εφαρμόσουν όλα τα κράτη την πιο πάνω μέθοδο, όχι μόνο το πρόβλημα θα επιλυθεί αμέσως, χωρίς την βοήθεια κανενός, αλλά ενδέχεται να είναι προς όφελος και των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων, να μην ξοδεύονται και διακινδυνεύουν τη ζωή τους στη θάλασσα, καθώς και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα πάψει να χαϊδεύει τον Ερντογάν και να ξοδεύει τεράστια ποσά, σε βάρος των ευρωπαίων πολιτών.

*** Καταδικαστέα  Νεκροφιλική  Νεκρανάσταση...

~ Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Ο κος Αρχηγός της Αξ. Αντιπολίτευσης ζήτησε από τον κο Πρόεδρο της Βουλής συζήτηση- πρό ημερησίας διατάξεως - για την Παιδεία.
Προδήλως μια εσπευσμένη πρόχειρη / ολίγων ωρών ανταλλαγή κομματικών επιχειρημάτων δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι ουσιώδες σε ένα κολοσσιαίας σημασίας θέμα.
Το πρόβλημα της Παιδείας απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση, γνώση και πολύμηνη ενασχόληση.
Εδώ  και πολλές δεκαετίες η ταλαίπωρη "Παιδεία" μας υφίσταται διαρκείς επεμβάσεις /παρεμβάσεις / μεταρρυθμίσεις/ διακορεύσεις / παρθενορραφές/ αναπαλαιώσεις/ αναβαθμίσεις/ κατεδαφίσεις/ ανασυγκροτήσεις / κακόβουλες ή καλοπροαίρετες.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα, κατάρτιση ή πιστοποιητικό μέλους ΚΟΜΜΑΤΟΣΤΑΝΗΣ (=Κομματικής Στάνης) ή χρήση ιδεοληπτικών γυαλιών και παρωπίδων ώστε να διακρίνει κανείς το οφθαλμοφανές: Την α π ο τ υ χ ί α !
Η όλη ιστορία - πράγματι διδακτική - θυμίζει θύματα αλλεπάλληλων αισθητικών επεμβάσεων, όπου ο πλαστικός χειρούργος προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη των προηγούμενων με αποτέλεσμα να συμβάλλει με τη σειρά του στην επιδείνωση της δυσμορφίας!
Παρά ταύτα όλοι οι ατάλαντοι εξουσιαστές μπαρμπέρηδες εννοούν και επιμένουν να μην διστάζουν, αλλά να επιχειρούν (με κάθε κόστος /συνέπειες για το θύμα) να μάθουν την τέχνη στο ...... κασιδιασμένο - όπως το κατάντησαν - κεφάλι της "Παιδείας" μας (!).
Αδικημένα από τη φύση μειονεκτούντα άτομα, σε καίριες υψηλές όμως θέσεις (λόγω ατυχών επιλογών εκλογικών), απαίδευτα / ακαλλιέργητα τα ίδια, εμποτισμένα από το δηλητήριο της ιδεοληψίας, των εμμονών, και κυρτωμένα κάτω από το βάρος των απωθημένων που κουβαλάνε, βρίσκουν ευκαιρία να νοιώσουν πως είναι, έγιναν κάτι. Ας πούμε ..... μεταρρυθμιστές !!!.....
Βέβαια απαιτούνται και κάποια προσόντα, όπως έντονος πολιτικαντισμός, άκρατος κομματισμός, κυνοβουλευτισμός, ευπρεπείς διάλογοι και αίσθημα αλληλοεξόντωσης των κομματικών αντιπάλων, ώστε (πάντοτε) να φταίνε εκείνοι, οι άλλοι, οι νυν, οι προηγούμενοι και οι επόμενοι!....
Επόμενο λοιπόν το ότι φθάσαμε ως  εδώ, στο μη παρέκει.
Είναι κατεστραμμένη η Παιδεία / καλλιέργειά μας. Με αφήνουν παγερά αδιάφορο τα ποσοστά,  οι ποσοστώσεις (συν) ευθύνης των κομμάτων και των βιαστών Υπουργών και Συμβούλων τους  που ασέλγησαν ανεπίτρεπτα και διαχρονικά.
Τώρα το χειρότερο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν να παρατηρηθούν και φαινόμενα ... "νεκροφιλίας" στο πτώμα της Παιδείας μας!
Δεν θα σώσουν την κατάσταση ούτε θα αποκατασταθεί η τιμή της με το να δοθεί το "κομματικό φιλί της ζωής", ή αν υπογραφούν ........"Συμβόλαια τιμής" με γονείς και μαθητές των τάξεων των δημοτικών σχολείων ή αν καταφύγουμε σε ...... "Κώδικες Δημοκρατικού Ανθρωπισμού" ή καταργηθούν οι όποιες χρήσιμες /επωφελείς μεταρρυθμίσεις είχαν - τυχόν - επιτευχθεί στο παρελθόν. Ούτε μερικές ώρες κομματικών διαξιφισμών στη Βουλή.
Είναι ανήκουστο οι αρμόδιοι να συνεχίσουν να παίζουν εν ου παικτοίς.
Ο κος Π.τ.Δημοκρατίας οφείλει - εχθές -  να καλέσει όλα τα κόμματα και να ζητήσει την άμεση σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ώστε το εθνικό ζωτικό ζήτημα της "Παιδείας" να τεθεί υπεράνω, πέραν από κόμματα (Σ.Σ Παλαιά, αδιαπραγμάτευτη θέση /  πρότασή μου).
Να δημιουργηθεί μια διακομματική τυπική παρουσία σε μια επιλεγμένη ομάδα - εξωκοινοβουλευτικών - καταξιωμένων ανθρώπων των γραμμάτων ώστε (εκείνοι) να αποφασίσουν.
Και όχι οι - διαχρονικά - αποτυχημένοι και υπόλογοι
ΥΓ  Μόνον άφρονες, Ανθέλληνες και Ελληνόφωνοι δεν αντιλαμβάνονται πως ο Ελληνισμός δεν μπορεί να συνεχίσει την ιστορική του διαδρομή χωρίς την ψυχή του: την Ε λ λ η ν ο γ ε ν ή , Ε λ λ η ν ο κ ε ν τ ρ ι κ ή  του Κ α λ λ ι έ ρ γ ε ι α /                             Π α ι δ ε ί α !
Ο Νεομάρτυρας του Γένους φρόντισε για την ίδρυση πολλών σχολείων: «Δεν βλέπετε ότι αγρίωσε το Γένος μας από την αμάθειαν και εγίναμεν ωσάν θηρία; Δια τούτο σας συμβουλεύω να κάμετε σχολείον, να μη περιπατείτε εις το σκότος. Να βάλετε δασκάλους και επιτρόπους για τα πλούσια και τα φτωχά παιδιά». Σε γράμμα του προς τον αδελφό του Χρύσανθο λίγο πριν το μαρτυρικό τέλος του αναφέρει: «Έως τριάντα επαρχίας περιήλθον, δέκα σχολεία ελληνικά εποίησα, διακόσια δια κοινά γράμματα…» Τα δέκα ελληνικά είναι της ανώτερης εκπαίδευσης, τα κοινά είναι για τη στοιχειώδη.
 Τους Χειμαρριώτες παρότρυνε και «έδωκαν το κατά δύναμιν δια το σχολείο εξ’ ιδίων πόρων ή κοινώς από την χώρα ή και από βακούφια». Μάλιστα οι γυναίκες από Χειμάρρα, Αργυροκάστρο και Τεπελένι θυσίασαν για το σχολείο τα δικά τους κειμήλια και ενδύματα. Ένας ευεργέτης Χειμαρριώτης εκ Δρυμάδων που έμενε στη Ρωσία είχε καταθέσει 18.000 ρούβλια σε τράπεζα της Οδησσού.
Ο Άγιος Κοσμάς θανατώθηκε στο χωριό Κολικόντασι της Βορείου Ηπείρου έπειτα από διαταγή του Κούρτ Πασά που χρηματίστηκε με «πουγγιά».  Σώζεται η μαρτυρία ενός πιστού μαθητή, του Αναγνώστη Ζήκου Μπιστρέκη: «Στον Άψο ποταμό τον εξεπέζευσαν και αυτός τους είπε να τον αφήσουν να προσευχηθεί και ευλόγησε τον κόσμο σταυροειδώς. Και εκεί ήταν ένα δένδρο, και εβγάνοντας το σχοινίον από το άλογον, και καθώς εδέναμεν τον θρόνον με τον σταυρόν, έτσι τον έδεσαν από τον λαιμόν και τον έπνιξαν. Και του είπαν πρωτύτερα να του δέσουν τα χέρια και αυτός τα εσταύρωσεν μόνος του… Ευθύς τον εγύμνωσαν από όλα τα φορέματα οπού είχεν, έξω από ένα παλαιοβράκι οπού δεν του έβγαλαν, και τον έριψαν εις το ποτάμι. Ύστερα επήραν θέλημα οι Χριστιανοί να τον εβγάλουν… Εις την εκκλησίαν οπού τον ενταφίασαν βλέπουσι ένα άγιο φως να καταβαίνει κάθε νύχτα».

***  «Πέσιμο» της εφορίας στη συναυλία με το Μίμη Πλέσσα στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας
 
«Πέσιμο» έκανε προχθές το βράδυ η εφορία στη συναυλία με το Μίμη Πλέσσα και την Klaudia Delmer, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας. Κλιμάκιο υπαλλήλων - ελεγκτών από την Καλαμάτα, έχοντας σχετική εντολή από την υπηρεσία τους, μετέβησαν στην Κυπαρισσία και προέβησαν σε έλεγχο εισιτηρίων στην είσοδο.
Η παρουσία των… «απρόσκλητων επισκεπτών» προκάλεσε αντιδράσεις από το κοινό. Ο δε πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας είχαν έντονη συζήτηση με το κλιμάκιο της εφορίας και τους εξηγούσαν όλες τις διαδικασίες και ενέργειες που έκαναν για τη διοργάνωση της συναυλίας, αναφέροντας ότι είχαν πάει και είχαν ζητήσει, ως Σύλλογος, την απαλλαγή που δικαιούνται…
Γεγονός είναι ότι τα μέλη του κλιμακίου ήταν ιδιαιτέρως ευγενικά, ωστόσο αυτό δεν έκαμψε τις αντιδράσεις του κόσμου, που «στόλιζε» την εφορία και την κυβέρνηση με διάφορα «επίθετα»!
Το… «πέσιμο» της εφορίας, πάντως, δε στάθηκε ικανό να «χαλάσει» τη βραδιά και όλοι απόλαυσαν τη συναυλία.

*** «Όχι στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος» είπαν τα Φιλιατρά
Την αντίθεσή τους στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών εξέφρασαν χθες το βράδυ σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Δήμος Τριφυλίας, η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και οι κοινωνικοί φορείς της πόλης.
«Όχι στο κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών, ναι στην ασφάλεια των πολιτών και των καταστημάτων, όχι στην πολιτική των δύο άκρων, ναι στην ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου Τριφυλίας» αναγραφόταν σε πανό του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών.
Στα Φιλιατρά υπάρχει αναστάτωση και αναβρασμός και διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση πως δε θα αφήσουν στο έλεος την πόλη και τη ζωή τους. Πόλη που διαρκώς υποβαθμίζεται και ζωή που, επίσης, υποβαθμίζεται, καθώς από τα προηγούμενα χρόνια μπαίνουν «λουκέτα» σε υπηρεσίες.
Η θέση τους για παραμονή του Α.Τ. Φιλιατρών σε λειτουργία, με παράλληλη ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό, είναι, λένε, αδιαπραγμάτευτη.
Πάντως, γεγονός είναι ότι ακόμα και χθες στα Φιλιατρά σχεδόν κανένας δεν πίστευε πως με το συλλαλητήριο θα καταφέρουν κάτι, θεωρώντας πως οι αντιδράσεις και παρεμβάσεις έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και έξι, τουλάχιστον, μήνες και όχι τώρα.
  -Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θ»

***  Κάθε γωνιά και εκδήλωση το Σάββατο στην 4η Λευκή Νύχτα
Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τόσο από το Δήμο Καλαμάτας όσο και από ιδιώτες, θα πλαισιώσουν τη μεγάλη βραδιά του εμπορίου, την 4η Λευκή Νύχτα Καλαμάτας, η οποία θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου και θα κρατήσει μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής.
Η 4η Λευκή Νύχτα προβάλλεται ήδη σε πανελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) γνωστοποίησε την εκδήλωση στις χιλιάδες ανά την Ελλάδα επιχειρήσεις – μέλη του, προτρέποντάς τες να δημιουργήσουν «πακέτα» επισκέψεων στην Καλαμάτα.
Ο δε Δήμος Καλαμάτας θα διοργανώσει πολιτιστικές εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, οι οποίες θα ξεκινήσουν με μουσική περιοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Η περιοδεία θα ξεκινήσει από την οδό Υπαπαντής, στις 8.00 και θα κάνει «μουσικές» στάσεις στο Δημαρχείο, στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, στο οποίο θα φτάσει από την οδό Μακεδονίας, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στην πλατεία Όθωνος.
  Οι εκδηλώσεις του Δήμου
Στις 8.30, στην κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου, θα δοθεί συναυλία με το συγκρότημα Otherview, ενώ στις 10.00, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, το συγκρότημα «Bit gia Bit» θα αποδώσει έντεχνο και ευρωπαϊκό τραγούδι.
Στην πλατεία Όθωνος, στις 9.30, θα διοργανωθεί παραδοσιακό χορευτικό γλέντι με τοπικούς συλλόγους, ενώ έντεχνο πρόγραμμα θα παρουσιάσει το συγκρότημα «Εκτός Απροόπτου» στις 11.00.
Έναντι του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου θα αναπτυχθούν δραστηριότητες για παιδιά, με έμφαση στο «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης».
Η βραδιά θα μεταδίδεται μέσω ζωντανής ραδιοφωνικής και διαδικτυακής εκπομπής, από την κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου, η οποία θα ξεκινήσει στις 7.00.
  Εκδηλώσεις από ιδιώτες
Εκδηλώσεις, όμως, θα διοργανώσουν και ιδιώτες,  σύλλογοι και καταστηματάρχες, σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης, με καλλιτεχνικό και αθλητικό περιεχόμενο, ενώ στον κόσμο θα προσφέρονται κεράσματα με γεύσεις της Μεσσηνίας.
Οι εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν ιδιώτες, έχουν ως εξής:
•Πεζόδρομος Αμφείας - Ιστορικό Κέντρο 8.00: Street party με DJ & Happenings
•Πεζόδρομος Ιατροπούλου 8.00: Ζωντανή Μουσική Jazz - Soul - Funky – 11.00: Mουσική DJ & Happenings
•Σιδηροδρομικού Σταθμού & Αντωνοπούλου 9.00: Karaoke Party & Mουσική DJ
•Αριστομένους & Κολοκοτρώνη 9.30: Αθλητικές επιδείξεις τραμπολίνο από το Σύλλογο «Άθλος»
•Βασ. Σοφίας & Αριστομένους 9.30: Mουσική Dj & «Μαλλί της γριάς»
•Γερμανού & πλ. 23ης Μαρτίου 10.00: Latin Party "Vive Bailando"
•Φραντζή 20:00: Mουσική DJ και κεράσματα
•Αναγνωσταρά & Χρ. Κουμάντου 9.00: Mουσική DJ και κεράσματα
•Τέρμα Ιατροπούλου - Κεντρική Πλατεία (σιντριβάνι) 8.00: Αθλητικές δραστηριότητες Βόλεϊ - Στίβου - Μπάσκετ από τους Συλλόγους «Ακρίτας» & "Καλαμάτα BC»
•Αριστομένους 16 & Κολοκοτρώνη 9.00: Δραστηριότητες για παιδιά
•Πεζόδρομος Μπενάκη - Ιστορικό Κέντρο 9.00: Έντεχνη Ζωντανή Mουσική
• Βασ. Όλγας & Αριστοδήμου 9.00: Μουσική DJ & Kεράσματα
•Βαλαωρίτου & Ανδρέα Σκιά 9.00: Μουσική DJ & Happenings
•Αριστομένους & Νικηταρά 9.00: Δραστηριότητες - παιχνίδια για νέους
•Νικηταρά - Αβίας & Αναγνωσταρά 9.00: Ζωντανή Mουσική - Παραδοσιακά κεράσματα
•Κολοκοτρώνη & Αναγνωσταρά 9.00: Μουσική DJ -Επίδειξη μόδας νυφικών
•Πλ. 23ης Μαρτίου 9.00: Ζωγραφική για Παιδιά
•Στοά Αριστομένους 65 (έναντι παλαιάς Αστυνομίας) Μουσική & κεράσματα
•Αναγνωσταρά & πλ. 23ης Μαρτίου 9.00: Μουσική, χορός, κεράσματα "Just Dance"
•Κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου 9.00: Στο βόρειο σιντριβάνι η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα προσφέρει ζυμαρικά μαγειρεμένα με παραδοσιακή συνταγή.
  Εκτός κυκλοφορίας
μεγάλο μέρος της πόλης
Για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Καλαμάτας, σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης, τη «Λευκή Νύχτα» θα απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων.
Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, ότι θα ισχύσουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου έως τις 5.00 τα ξημερώματα της Κυριακής:
-Απαγορεύεται η κυκλοφορία και η στάθμευση παντός είδους οχημάτων στις οδούς:
•Κροντήρη
•Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασιλέως Κωνσταντίνου
•Βασιλέως Γεωργίου από Φαρών έως Αριστομένους
•Φραντζή από Αριστομένους έως Σιδηροδρομικού Σταθμού
•Ανδρέα Σκιά από Βασιλέως Γεωργίου έως Βαλαωρίτου
•Αναγνωσταρά
•23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
•Υπαπαντής από Μητροπολίτου Μελετίου έως Σταδίου
•Νέδοντος από 23ης Μαρτίου έως Κροντήρη
•Κολοκοτρώνη από Νέδοντος έως Αναγνωσταρά
-Απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων στις οδούς:
•Ανδρέα Σκιά από Βασιλίσσης Σοφίας έως Βασιλίσσης Όλγας
•Σταδίου από Φαρών έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου)
•Ασκληπιού από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Γεωργίου
•Βασιλίσσης Σοφίας από Αριστοδήμου έως Αριστομένους
•Αριστοδήμου από Π. Καίσαρη έως Βασιλέως Γεωργίου
•Αριστοδήμου από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Γεωργίου
•Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους
•Στις οδούς που περικλείονται στην περιοχή μεταξύ Αριστομένους, 23ης Μαρτίου, Αναγνωσταρά και Βασιλέως Γεωργίου
•Στις κάθετες οδούς μεταξύ Αριστοδήμου και Αναγνωσταρά που έχουν κατεύθυνση προς Αναγνωσταρά.
  Χώροι στάθμευσης
Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών θα λειτουργήσουν τρία μεγάλα πάρκινγκ χωρίς χρέωση, στη δυτική πλευρά της πόλης, στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, στο κατάστημα Metro και στο κατάστημα Lidl, όλα με πρόσβαση στη Νέα Είσοδο. Από τα πάρκινγκ αυτά, το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας θα μεταφέρει το κοινό δωρεάν στο κέντρο της πόλης, με δρομολόγια ανά μισή ώρα με επιστροφή, από τις 8.00 του Σαββάτου έως τις 03.00 της Κυριακής, προς και από το κέντρο της πόλης (Δημαρχείο, οδός Αρτέμιδος).
Παράλληλα, θα λειτουργήσει Κέντρο Α΄ Βοηθειών στο χώρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου, με τηλέφωνο 27210 87902.
Τουαλέτες για το κοινό θα υπάρχουν εντός του Πνευματικού Κέντρου, στην πλατεία Μαυρομιχάλη και στο parking στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα (χημικές).
Τέλος, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα συλλέγονται πλαστικά καπάκια για τις δράσεις της Επιτροπής Εθελοντισμού.

*** Εγκληματική ομάδα με ναρκωτικά και θαμμένο καλάσνικοφ στην Καλαμάτα 
Άλλη μια επιτυχία σημείωσε χθες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, «ξηλώνοντας» δύο εγκληματικές ομάδες που δρούσαν στη Μεσσηνία. Η μία με διακίνηση σκληρών ναρκωτικών και η άλλη με διάπραξη απατών.
Μάλιστα, χθες, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις συνελήφθησαν επτά άτομα, κατηγορούμενα ως ενεργά μέλη της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά, καθώς και δύο άτομα συγγενείς του κατηγορούμενου ως αρχηγού της, διότι βρέθηκαν στα σπίτια τους όπλα και ναρκωτικά. Ο δε 55χρονος που κατηγορείται ως αρχηγός έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ από τα πιο σημαντικά ευρήματα των ερευνών είναι ένα καλάσνικοφ με έτοιμο γεμιστήρα, το οποίο βρέθηκε θαμμένο στην αυλή του σπιτιού του.
Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της ομάδας αυτής είναι ότι κάποια από τα μέλη της συνήθιζαν να έχουν επαφές και «συνεργασία» με μέλη της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο, πάλι από τη Δίωξη Καλαμάτας, οπότε είχαμε σύλληψη 29 ατόμων και το σχηματισμό δικογραφίας για 546 άτομα.
  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο «Θάρρος» που κυκλοφορεί 

***  Δέκα διαβάσεις με κυβόλιθους σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας
Φροντίζοντας για την καλύτερη σήμανση των διαβάσεων των πεζών και την αποφυγή απαλοιφής του χρώματός τους λόγω υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στην άσφαλτο, ο Δήμος Καλαμάτας θα εκτελέσει κάποια έργα.
Συγκεκριμένα, θα προβεί στην κατασκευή 10 διαβάσεων με κυβόλιθους, χρώματος λευκού και μαύρου, οι οποίες θα έχουν μήκος 8 μέτρων και πλάτος 4.
Οι διαβάσεις αυτές θα κατασκευασθούν στις οδούς Ναυαρίνου, Φαρών και Αριστομένους, όπου, δε, είναι δυνατόν, θα έχουν μικρή κυρτότητα, προεξέχοντας ελαφρώς του καταστρώματος της οδού.

***  Προβλέπεται «ολονυχτία» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης…
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης φημίζεται για τις «μαραθώνιες» συνεδριάσεις του… Ρίχνοντας μια ματιά στα σημερινά προς συζήτηση θέματα στην ημερήσια διάταξη, βλέπουμε ότι από το 14ο και έως το 17ο θα συζητηθούν απορρίμματα, ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος, καθώς και ο χώρος φιλοξενίας προσφύγων…
Αν λάβουμε, δε, υπ’ όψιν ότι πιθανόν στα εκτός ημερησίας διάταξης θα συζητηθούν το ατύχημα στο Πολυλίμνιο και το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Πεταλιδίου, δεν ξέρω μήπως χρειάζεται να πάρουμε και κανά «ραντζάκι», καλού-κακού, μαζί μας απόψε στη Μεσσήνη…  Κ. Γαζ.

*** Δε θα πίνουμε ούτε καφέ της παρηγοριάς με αύξηση έως 70%
Ο νέος φόρος που έρχεται στον καφέ από 1/1/2017 είναι ένα ακόμα δείγμα αδικίας προς τις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες.  Κάποιος, δικαιολογημένα θα πει: είναι ο μόνες αυξήσεις; Όχι βέβαια, αλλά οι συγκεκριμένες αυξήσεις χτυπάνε την καρδιά της καθημερινότητας, των πιο αδύναμων στρωμάτων. Γιατί το καφεδάκι όπως το λένε οι περισσότεροι είναι ένα λαϊκό είδος πρώτης ανάγκης.
  Αν αναλογιστούμε ότι το μέτρο, δηλαδή o νέος φόρος στον καφέ, είναι ελληνικής έμπνευσης, τότε μάλλον... έγινε εκ παραδρομής. Γατί βάσει του νέου φόρου, η τιμή του ελληνικού ως πρώτη ύλη φτάνει και το 100% ενώ το κόστος ως τελικό προϊόν μπορεί να φτάνει το 70%!
  Δεν είναι τυχαία τα νούμερα. Είναι τα πραγματικά νούμερα. Και με αυτά τα στοιχεία δύο είναι τα δεδομένα: Δεν θα έχουμε λεφτά να πιούμε ούτε τον καφέ της παρηγοριάς και σίγουρα μάλλον θα δυσκολευτούν να πάνε στα καφενεία των περιφερειών τους οι βουλευτές! Κα τούτο διότι δεν μπορείς να λειτουργείς με τιμωρητική σκληρότητα στην καθημερινότητα των ασθενέστερων και μετά να τους ζητάς να σε στηρίξουν.
  Η κοινωνική ευαισθησία φαίνεται κυρίως στο σεβασμό των μικρών καθημερινών συνηθειών των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Και ο νέος φόρος που ήδη ψηφίστηκε με νόμο μάλλον πρέπει να αναθεωρηθεί σύντομα. Πριν καν προλάβει να εφαρμοστεί...

***  Η επίσκεψη του δημάρχου στην Αθήνα και ο σκοπός της
Την Αθήνα επισκέφθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να συναντηθεί το μεσημέρι με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, με σκοπό τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου και Δήμου.
Συγκεκριμένα, θέμα της σύναψης και της όλης προσέγγισης από πλευράς του δημάρχου είναι η πρωτοβουλία για το φωτισμό του Κάστρου Καλαμάτας και η κατασκευή της πλατείας στην είσοδό του, όπως και η συνομολόγηση τριμερούς συμφωνίας μεταξύ Δήμου Καλαμάτας, υπουργείου Πολιτισμού και Γαλλικού Δημοσίου, για την παραχώρηση στον πρώτο του κτηρίου των Εφεσίων (πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου).

*** Πήγαν να φτιάξουν το πάτωμα του σπιτιού τους και βρήκαν χειροβομβίδα
Το πάτωμα του σπιτιού της επιχείρησε να επισκευάσει την Τρίτη το πρωί μια οικογένεια στη Χρυσοκελλαριά, αλλά την περίμενε μεγάλη έκπληξη, καθώς σε ένα σημείο βρήκε ξεχασμένη μια ενεργή χειροβομβίδα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η οικογένεια στάθηκε ιδιαίτερα τυχερή, καθώς, όπως διαπίστωσε στη συνέχεια, καλωδιώσεις που είχαν γίνει σε προγενέστερο χρόνο περνούσαν σε ελάχιστη απόσταση από την «κοιμισμένη» χειροβομβίδα, χωρίς ευτυχώς να πειραχθεί.
Αμέσως ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης.
Χθες το πρωί στο χωριό έφθασε κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Στρατού, Αστυνομία, Πυροσβεστική και ασθενοφόρο. Οι πυροτεχνουργοί απομάκρυναν τη χειροβομβίδα από το σπίτι και τη μετέφεραν μακριά από την κατοικημένη περιοχή, όπου έγινε ελεγχόμενη έκρηξη.  Β.Β.

***  Κινδύνευσαν δύο αδέρφια στον Αγρίλη καθώς ανατράπηκε η βάρκα τους 
 
Στιγμές τρόμου και αγωνίας πέρασαν δύο αδέρφια προχθές το βράδυ, όταν η βάρκα τους, με την οποία είχαν βγει για ψάρεμα, ανετράπη λίγο έξω από το μικρό αλιευτικό καταφύγιο του Αγρίλη.
Ο Θεόδωρος και ο Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος επέστρεφαν από το ψάρεμά τους, όταν εξαιτίας των έντονων κυματισμών η βάρκα «τουμπάρισε» και μάλιστα «πλάκωσε» τον έναν. Ευτυχώς που χάρις στην προσπάθειά του και με τη βοήθεια ενός νέου μεγάλου κυματισμού, η βάρκα απομακρύνθηκε και μπόρεσε ο εγκλωβισμένος να βγει από το νερό.
Οι δύο άνδρες κολυμπώντας βγήκαν στη στεριά, στο λιμανάκι του Αγρίλη, ενώ άνθρωποι που αντιλήφθηκαν το συμβάν έσπευσαν να τους βοηθήσουν, ρίχνοντας στη θάλασσα σωσίβια.
Στο σημείο του συμβάντος έφθασαν άνδρες του Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας και της Αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Φιλιατρών, που στο μεταξύ είχε ειδοποιηθεί, ενώ έγινε διακομιδή τους στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Αφού εξετάστηκαν και διαπιστώθηκε από τους ιατρούς πως δε συντρέχει λόγος παραμονής τους, πήραν εξιτήριο αργότερα το βράδυ.
Η περιπέτεια των δύο αδερφών που κάνουν διακοπές στην περιοχή, ευτυχώς, έληξε χωρίς χειρότερα. Η βάρκα τους, ωστόσο, υπέστη μεγάλες ζημιές, όπως διαπιστώθηκε χθες το πρωί που την έβγαλαν στο μόλο του αλιευτικού καταφυγίου. 

*** Αίτημα για ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό και νέα ρύθμιση 
Στο αίτημα για θέσπιση επιχειρηματικού ακατάσχετου λογαριασμού, καθώς και για εισαγωγή βελτιωμένης ρύθμισης των 100 δόσεων, επανέρχεται η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία ζητά με επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να προσδιοριστεί συνάντηση έως τις 2 Σεπτεμβρίου.
«Οι δανειστές, εάν πράγματι δε θέλουν να βγάλουν από τα πόδια τους μικρούς και να εξαγοράσουν μέσω τραπεζών τις μεγάλες επιχειρήσεις, οφείλουν να αποδεχθούν ότι στα 20 δικά τους προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου και οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν τουλάχιστον το δικαίωμα σε 2 προαπαιτούμενα, για να πληρώσουν αυτά που οφείλουν, αντί να χρεοκοπήσουν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, τονίζοντας ότι οι Θεσμοί προβάλλουν ατεκμηρίωτες και ανυπόστατες δικαιολογίες και «δε φαίνεται να έχουν την πρόθεση να εγκαταλείψουν την αυστηρά τιμωρητική στάση τους, ώστε να αντιληφθούν την αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής τους».
Η ΕΣΕΕ εκφράζει φόβους για εντατικοποίηση των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και για μαζικές κατασχέσεις λογαριασμών κατά το τελευταίο τετράμηνο και κατά τη διάρκεια της δεύτερης αξιολόγησης. 
Τονίζει, επίσης, πως «παρά το γεγονός ότι ήδη κάθε μήνα γίνονται χιλιάδες κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, τα αποτελέσματα είναι ανεπαρκή, καθώς το μέσο εισπραχθέν ποσό που καρπώνεται το Δημόσιο στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2016 ήταν 530 ευρώ ανά λογαριασμό. 
Συγκεκριμένα, από τις περίπου 151.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, το ποσό που εισέρρευσε στα ταμεία της εφορίας προσεγγίζει μετά βίας τα 80 εκατ. ευρώ, έναντι 92 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ το 97% των κατασχέσεων αφορά ποσά κάτω των 3.000 ευρώ».
«Η ΕΣΕΕ δεν αμφισβήτησε ποτέ το δικαίωμα του Δημοσίου να διεκδικήσει και να εισπράξει αυτά που του οφείλονται, αλλά έχει επανειλημμένως ζητήσει τη δυνατότητα συμψηφισμού των απαιτήσεών του με τις οφειλές απέναντι στον ιδιωτικό τομέα, που ήδη έχουν ξεπεράσει τα 7,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,3 δισ. ευρώ από επιστροφές φόρων και ΦΠΑ. 
Αναφορικά, μάλιστα, με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να εντείνει τους φορολογικούς ελέγχους, με το νέο σχέδιο “Κωδικός 24 ώρες”, βάζοντας στο στόχαστρο 1,8 εκατ. ΑΦΜ, με ενδείξεις φοροδιαφυγής από όλες τις ομάδες ελεύθερων επαγγελματιών, το μόνο που σας ζητά και επιδιώκει η ΕΣΕΕ, είναι οι έλεγχοι να έχουν το χαρακτήρα συμμόρφωσης και όχι εξόντωσης, προκειμένου να αυξηθούν αποτελεσματικά τα έσοδα και όχι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο» αναφέρεται στην επιστολή.

***  ΒΟΜΒΑ! Αναταραχή στη βάση Ιντσιρλίκ που εμπλέκει και την ΚΥΠΡΟ...

~  Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπουTornado από την βάση του Ιντσιρλίκ.
Η απόφαση πάρθηκε μετά την απαγόρευση που έχει θέσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, να μην επισκεφτούν το σημείο Γερμανοί βουλευτές, απόφαση που  όπως φαίνεται θα του γυρίσει "μπούμερανγκ".
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου άμυνας υπογραμμίζει ότι: "Θα θέλαμε να συνεχίσουμε  την αποστολή μας από την τουρκική αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ , αλλά υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις προς αυτήν", εννοώντας την μεταφορά των αεροσκαφών στην Κύπρο ή την Ιορδανία.

*** Nέα ΠΡΟΚΛΗΣΗ των ΣΚΟΠΙΩΝ! Πλήρης παραποίηση της Ιστορίας...

~  Άλλη μια προσπάθεια των Σκοπιανών να σφετεριστούν την ιστορία μας και αυτή τη φορά, στόχευουν ξανά, στο ένδοξο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ένα βιβλίο με τον τίτλο "Ο Αλέξανδρος Γ΄ της Μακεδονίας στη ‘μακεδονική’ λογοτεχνία" έχει κυκλοφορήσει και όπως αναφέρεται "το βιβλίο είναι μια πλήρης και ενδελεχής μελέτη για την αναπαράσταση του Μακεδόνα βασιλιά Αλεξάνδρου του Γ΄ της Μακεδονίας (Μεγάλου Αλεξάνδρου) στα ψευδομακεδονικά, δηλαδή στα σλαβικά λογοτεχνικά έργα για την υπόστασή του και του ρόλου του ως σύμβολο που συνδέει πολλά έθνη και πολιτισμούς".

Όπως σημειώνει ο συγγραφέας, Ράνκο Μλαντενόσκι, το εν λόγω βιβλίο πραγματεύεται την καταγωγή του μεγάλου στρατηλάρχη και αρνείται την ελληνική, αλλά τον συνδέει με την "μακεδονική".
"Το κύριο πρόβλημα από τα ζητήματα που υποστηρίζεται πάνω από όλα (στο βιβλίο) είναι η ξεχωριστή εθνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων όπου γίνεται το ερώτημα εάν οι αρχαίοι Μακεδόνες ανήκουν ή όχι στον ελληνιστικό κόσμο και ποιος ήταν ο χαρακτήρας της εκστρατείας του  Αλεξάνδρου του Γ΄ της Μακεδονίας στην Ασία, δηλαδή εάν ήταν ‘μακεδονικός’ ή ελληνικός".
Περιμένουμε άμεσα την απάντηση την ελληνικής πλευράς η οποία αφήνει να περνάνε έτσι τέτοιους είδους βλασφημίες.

***  ΠΑΝΙΚΟΣ! Απόπειρα δολοφονίας! "ΕΜΦΥΛΙΟΣ" στην Τουρκία...

~  Επίθεση δολοφονίας κατά του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
Όπως αναφέρεται στις πληροφορίες άγνωστοι άνοιξαν πυρ στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Τούρκο πολιτικό και σαν αντίδραση η προσωπική του φρουρά ανταπέδωσε τα πυρά.
Απ’ ότι, ο Κ. Κιλιτσντάρογλου δεν έχει τραυματιστεί, αλλά σύμφωνα με τις αναφορές υπάρχει τραυματισμός ενός άνδρα της προσωπικής φρουράς του. Τώρα ο Τούρκος ηγέτης μεταφέρεται σε ασφαλές σημείο, ενώ στο σημείο έχουν κληθεί στρατιωτικά ελικόπτερα.

***Έσκασε ΤΩΡΑ! Ετοιμάζονται να 'ΤΥΠΩΣΟΥΝ' νόμισμα...

~ Η ελβετική τράπεζα UBS , μαζί με άλλες τρεις κορυφαίες τράπεζες του κόσμου, θα ηγηθούν προσπάθειας για ανάπτυξη συστήματος γρήγορων πληρωμών και συναλλαγών γενικότερα με τη χρήση της τεχνολογίας «blockchain». Η τεχνολογία αυτή ήταν η βάση της δημιουργίας του ψηφιακού νομίσματος bitcoin.
Το βασικό κίνητρο πίσω από αυτή την προσπάθεια είναι, οι περικοπές στο κόστος λειτουργίας, μιας και είναι εποχή χαμηλών αποδόσεων-κερδών για τις τράπεζες. Μάλιστα η UBS έχει ήδη δημιουργήσει ψηφιακό νόμισμα με την ονομασία utility settlement coin, αν και η ίδια η τράπεζα απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για εναλλακτική μορφή του bitcoin. Στην ουσία πρόκειται για ψηφιακό εργαλείο, που ανακλάται σε δολάρια ή ευρώ ή άλλο νόμισμα, μόνο που οι συναλλαγές γίνονται ταχύτερα, καθώς εν υπάρχουν οι αντίστοιχοι έλεγχοι, όπως με τα παραδοσιακά νομίσματα. Για παράδειγμα ένα USC αντιστοιχεί με 1 δολάριο. Το ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας κάνει όλες τα συναλλαγές με το USC και εν συνεχεία ελέγχεται το πραγματικό νόμισμα δηλαδή το δολάριο.
Με τον τωρινό ρυθμό που γίνονται οι συναλλαγές δημιουργείται κόστος 65-70 δισ. ετησίως για τις τράπεζες. Η αργοπορία λόγω ελέγχων και οι αμοιβές των υπαλλήλων δημιουργούν το κόστος αυτό. Αντίθετα το ψηφιακό νόμισμα απαιτεί λιγότερους υπαλλήλους, λιγότερους ελέγχους ασφαλείας συνεπώς μικρότερο κόστος.
Φαίνεται πως πάμε στην εποχή της πλήρους κατάργησης του μετρητού, του φυσικού χρήματος.

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***Η ελληνική ομάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016»  



Οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα συμμετέχουν είναι οι εξής:
ΑΝΤΙΣΦΑΙΡIΣΗ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ
Στέφανος Διαμαντής
AΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ
Δημήτρης Μπακοχρήστος
Παύλος Μάμαλος
Πασχάλης Κουλούμογλου
Νικόλαος Γκουντάνης
Κώστας Δήμου
 ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Βασίλειος Χριστοφόρου
Θεόδωρος Αλεξάς
Αργύρης Νοτάρογλου
 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Χρυσούλα Αντωνιάδου
Σεμιχά Ριζάογλου
Αλεξάνδρα Αλκιστης Γκιάτη-Σταματοπούλου
Μαρία Καλπακίδου
Αντώνης Τσαπατάκης
Δημοσθένης Μιχαλετζάκης
Αριστείδης Μακροδημήτρης
Δημήτριος Καρυπίδης
Χαράλαμπος Ταϊγανίδης
Χρήστος Αλέξανδρος Ταμπαξής
Ιωάννης Κωστάκης
Γιώργος Σφαλτός
Παναγιώτης Χριστάκης
Γιώργος Καπελλάκης
Κωνσταντίνος Καραούζας
 ΜΠΟΤΣΙΑ
Γρηγόρης Πολυχρονίδης
Αθλητής Συνοδός - Director: Αικατερίνη Πατρώνη
Νικόλαος Πανανός
Αθλητής Συνοδός - Director: Ανδρέας Κεραμιδάς
Άννα Ντέντα
Αθλητής Συνοδός - Director: Χριστίνα Ντέντα
Παναγιώτης Προκόπης Σουλάνης
Αθλητής Συνοδός - Director: Ελένη Καλογεροπούλου
Χρυσή Μόρφη-Μέτζου
 ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ
Γεράσιμος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος
Παναγιώτης Τριανταφύλλου
Βασίλης Ντούνης
 ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Αδαμαντία Χαλκιαδάκη
Αθλητής Συνοδός Πιλότος: Αργυρώ Μηλάκη
Αθανάσιος Μπαράκας
Αθλητής Συνοδός Πιλότος: Κώστας Τρουλινός
Παρασκευή (Βούλα) Καντζά
Αθλητής Συνοδός Πιλότος: Βασιλική Βούτζαλη
 ΣΤΙΒΟΣ
Δήμητρα Κοροκίδα
Ανθή Λιάγκου
Βαλασία Κυργιοβανάκη
Ζωή Μαντούδη
Εμμανουήλ Στεφανουδάκης
Σε Τζον Φερνάντες
Δημήτρης Σενικίδης
Δημήτρης Ζησίδης
Ευστράτιος Νικολαΐδης
Νικόλαος Γονιός
Ευάγγελος Καναβός
Αθανάσιος Κωνσταντινίδης
Μιχάλης Σεΐτης
Χρήστος Καπέλλας
Γεώργιος Κωστάκης
Χρήστος Κουτούλιας
 ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Βαγγέλης Κακοσαίος
 ΤΖΟΥΝΤΟ
Θεόκλητος (Κλήμης) Παπαχρήστος
 ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Δωροθέα Ποιμενίδου

***  Πόσο κοστίζει ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο

Ό,τι λάμπει δεν είναι πάντοτε χρυσός. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει η μίξη πολύτιμων μεταλλευμάτων για την παραγωγή ενός από τα μετάλλια στο Ρίο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch, από το 2012 στους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο η τιμή του χρυσού και του ασημιού έχουν υποχωρήσει κατά 17% και 28% αντίστοιχα, αποσπώντας ένα τμήμα από την εγγενή αξία των ολυμπιακών μεταλλίων.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η αξία ενός... χρυσού μεταλλίου υπολογίζεται σήμερα στα 601 δολάρια, φθηνότερο δηλαδή κατά 12% από τα 677 δολάρια τέσσερα χρόνια πριν. Αυτό μάλιστα, ακόμα και αν τα μετάλλια για τους αγώνες του Ρίο ήταν τα πιο βαριά που έχουν φτιαχτεί ποτέ για Ολυμπιάδα, καθώς ζύγιζαν 500 γραμμάρια ή 17,6 ουγγιές. Το 2012 το χρυσό μετάλλιο ζύγιζε 412 γραμμάρια.
Τα χρυσά μετάλλια του Ρίο είναι φτιαγμένα από 494 γρ. ασημιού και 6 γραμμάρια χρυσού. Με βάση τις τιμές κλεισίματος των συμβολαίων την ημέρα της τελετής έναρξης -19,82 δολ. ανά ουγγιά το ασήμι και 1.344,40 δολ. ανά ουγγιά ο χρυσός- το ολυμπιακό μετάλλιο αξίζει 319 δολ. για το ασήμι και 282 δολ. για τον χρυσό του. Σύνολο, 601 δολάρια.

*** 

~   Ραγδαίες φαίνεται ότι μπορεί να είναι οι εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Το συνολικό κόστος, βέβαια, για να αποκτήσει κάποιος τις μετοχές της συγκεκριμένης ΠΑΕ, που θεωρείται και είναι μαγαζί - γωνία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι μόνο 700 χιλ. ευρώ.
Συνολικά ο νυν ιδιοκτήτης ζητάει ένα ποσό κοντά στα 4,5 εκ. ευρώ, που είναι εξωπραγματικό για την εποχή που ζούμε και με βάση τα έσοδα που μπορεί να υπάρξουν σε έναν ελληνικό ποδοσφαιρικό σύλλογο.
Αλλά τα 3,8 εκ. ευρώ αφορούν χρέη της ομάδας που υπάρχει ήδη και πρέπει να εξοφληθούν και οι 700 χιλ. ευρώ το ποσό που κοστολογεί ο νυν ιδιοκτήτης ότι αξίζει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών που έχει στα χέρια του.
Ο λόγος για τον Σπύρο Παπαθανασάκη, που το μέλλον του στην ΠΑΕ Ηρακλής φαίνεται ότι δεν είναι εύοιωνο...
Για αυτό και έχει αποφασίσει ορστικά να αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά χρειάζονται 4,5 εκ. ευρώ για όποιον ενδιαφέρεται...
Συνολικά, το ποσό, είναι τεράστιο για τα δεδομένα της εποχής.
Αν απομονώσουμε όμως τα χρήματα που ζητάει ο Παθανασάκης για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου, δηλαδή τις 700 χιλ. ευρώ, δεν είναι και πολλά για μία μεγάλη και ιστορική ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής...
sportdog.gr

*** Σε φιλικό χθές : ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης -ΑΕΚ 1-2  .-
Φιλική νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη, αλλά με... τραυματισμούς
Τα  γκόλ :στο 16' και 21'  ο Πέτρος Μάνταλος , Στο 68' μείωσαν με την κεφαλιά του Ιντζίδη  .-
ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης (60' Αναγνωστόπουλος), Μπούρμπος, Τσουμάνης, Ρόβας, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Ντούνης, Αντρέου, Μιλούνοβιτς, Τάτος (80' Ντόγος), Ίλιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι: Βουτσιάς, Νέτο, Παυλίδης, Ν' Λουντούλου, Ανάκογλου, Καπνίδης.
ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο (31΄ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι (46' Κολοβέτσιος), Λαμπρόπουλος (69' Μανωλάς), Ντίντακ (69' Ντίας), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Πλατέλλας, Μάνταλος (46' Πατίτο), Μπακασέτας (58' Τζανετόπουλος), Αλμέιδα (36' Πέκχαρτ).

***  ΧΘΕΣ για το ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ Champions League προκριματικά για ομίλους :
Ψάχνουν «εισιτήρια» για τους ομίλους Πόρτο, Ρόμα, Μονακό...
~ ΡΟΜΑ -ΠΟΡΤΟ  0-3 .- ^    1ος  αγώνας  1-1  .-
~ ΜΟΝΑΚΟ- ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 1-0 .- ^
~ ΛΕΓΚΙΑ - ΝΤΑΝΑΛΚ   1-1 .- ^
~ ΠΛΕΖΚ- ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ 2-2 .- ^
Συνοπτικά το πρόγραμμα των δευτέρων αγώνων των play off έχει ως εξής (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
ΤΡΙΤΗΧάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) - Σέλτικ (Σκοτία) (2-5) και 2-0
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) (0-2) και  2-2
Μονακό (Γαλλία) - Βιγιαρεάλ (Ισπανία) (2-1) και 1-0
Ρόμα (Ιταλία) - Πόρτο (Πορτογαλία) (Ιταλία) (1-1) και 0-3
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Ντάνταλκ (Ιρλανδία) (2-0)  και 1-1
ΤΕΤΑΡΤH
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Κοπεγχάγη (Δανία) (0-1)
Ροστόφ (Ρωσία) - Άγιαξ (Ολλανδία) (1-1)
Γκλάντμπαχ (Γερμανία) - Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) (3-1)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) (1-1)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Στεάουα (Ρουμανία) (5-0)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

~*** Πέμπτη 25-08-2016  ,
~21:45 NOVASPORTS 2

  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -  ΑΡΟΟΥΚΑ  0-1  , (0-0) .- παράταση : 2-1
Τα γκόλ :   , 80΄Γκέγκε , 94΄Ντομίγκε , 113΄Ιντέγε  -
Κάρτες :14' Κίτρινη κάρτα στον Βελάσκες για φάουλ στον Μιλιβόγεβιτς. 17' Κίτρινη κάρτα στον Ζεκίνια, που έκοψε αντεπίθεση την οποία έβγαζε ο Πάρντο.
Αλλάγες  :
Διαιτητής  :Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αλεκσέι Εσκόφ από την Ρωσία.
Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Σεμπά, Πάρντο, Ιντέγε,
Στον πάγκο: Λεάλι, Τσόρι, Πουλίδο, Μάρτινς, Βούρος, Ζντιέλαρ, Μανθάτης .
Αρούκα (Λίτο Βιντιγκάλ): Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ, Ντε Ζεσούς, Γκεγκέ, Αντρέ Σάντος, Ζουμπάλ, Κριβελάρο, Ζεκίνια, Γκονζάλες
Στον πάγκο: Άντερσον, Βίτορ, Γκοϊάνο, Βαλέντε, Ματέους, Σακραμέντο, Λόπες
Διαιτητής: Αλεκσέι Εσκόφ (Ρωσία)
Κίτρινες: Μποτία, Πάρντο, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καπίνο, Ντα Κόστα - Γκέγκε, Αρτούρ, Γκονζάλες
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π.Μπέντο): Καπίνο, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (91΄ Ντομίνγκες), Φορτούνης (72΄ Μάρτινς), Σεμπά, Πάρντο (99΄ Μανθάτης), Ιντέγε.
ΑΡΟΥΚΑ (Λίτο Βιντιγκάλ): Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ (90΄+5 Νούνο Βαλέντε), Ντε Ζεσούς, Γκέγκε (112΄ Μπρούνο Λόπες), Αντρέ Σάντος, Ζουμπάλ, Κριβελάρο, Ζεκίνια (78΄ Ματέους), Γκονζάλες.

~21:00 NOVASPORTS 1
 ΠΑΟΚ-  ΝΤΙΝΑΜΟ   2-0  , (2-0) .-
Τα  γκόλ  : 5΄  Ροντρίγκες . 45 ΄Τζαβέλας ,
45΄ Ο Τζάλμα Κάμπος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Σκρίμπε έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε.
Αλλαγές : 57' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Μπίσεσβαρ αντί Σάχοφ. 62' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Τσαντουρισβίλι αντί Κιτεϊσβίλι. 65' Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Κίτσιου αντί Λέοβατς.
Κάρτες  :   39' Κίτρινη κάρτα στον Μικέλ Αλβάρο ,61' Κίτρινη κάρτα στον Ντβαλισβίλι  , 63' Κίτρινη κάρτα στον Παρουνασβίλι.
Διαιτητής : Διαιτητής: Χάραλντ Λένερ (Αυστρία).Βοηθοί: Αντρέας Χάιντενραϊχ (Αυστρία), Μαξιμιλιάν Κόλμπιτσχ (Αυστρία). Τέταρτος: Τζούλιαν Βάινμπεργκερ (Αυστρία).
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος - Λέο Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς - Κάνιας, Σάχοφ, Τσίμιροτ - Ροντρίγκες, Τζάλμα Κάμπος, Περέιρα.
Στον πάγκο για τον «δικέφαλο του βορρά»: Μπρκιτς, Χαρίσης, Κουλούρης, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης, Βαρέλα, Κίτσιου.
Ντιναμό Τιφλίδας (Γιουράι Γιάμπαρεκ): Σκρίμπε, Λομπζάνιτζε, Ρενέ Σάντος, Αμισουλασβίλι, Ντβαλισβίλι, Κιτεϊσβίλι, Παρουνασβίλι, Τσιντσάτζε, Μίκελ Αλβάρο, Σπίτσιτς, Παπουνασβίλι.
Στον πάγκο για τους Γεωργιανούς: Λομάια, Κιρκιτάτζε, Μικελτάτζε, Τσαντουρασβίλι, Τεβτσάτζε, Κέλιτζε, Βέλεφ.

~ 20:00 OTE SPORT 2
ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   1-1 , (1-0) .-
Τα  γκόλ  : 35΄ Μούχταρ, 65΄ Ιβανόφ ,
Κάρτες :Κίτρινη κάρτα στον Γουακάσο. ,  Κίτρινη κάρτα στον Κουτρουμπή.
Αλλαγές :46' Εναρξη δευτέρου ημιχρόνου. Λέτο μέσα, Ιμπάρμπο έξω.  58' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Εξω ο Λεντέσμα, μέσα ο Λουντ. , 67' Αλλαγή για την Μπρόντμπι. Ο Ουρένα αντί του Χολστ.
Η ενδεκάδα της Μπρόντμπι: Τόπελ, Ρόκε, Χέρμανσον, Χολστ, Λάρσον, Νόοργκαρντ, Χουλσάγκερ, Φίρι, Μούχταρ, Πούκι, Βίλτσεκ.
Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Στιλ, Μολέδο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ. Μέστο, Χουλτ, Γουακάσο, Ζέκα, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο, Μπεργκ


*** To πρόγραμμα των Β΄ αγώνων των play off του Europa League (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
PLAY OFF (18 και 25/8)

Α΄αγ. Β΄αγ.
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπρόντμπι (Δανία) 3-0 1-1
Αρούκα (Πορτογαλία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 0-1 1-2 (παρ.)
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 0-3 0-2
Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 1-2 0-0
Αστάνα (Καζακστάν)-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 2-0 2-2
Σεντερίσκε (Δανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 0-0 2-3
Κράσνονταρ (Ρωσία)-Παρτιζάνι (Αλβανία) 4-0 0-0
Μίντιλαντ (Δανία)-Οσμανλισπόρ (Τουρκία) 0-1 0-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 2-1 1-2 (παρ.)
* Προκρίθηκε η Μακάμπι με 4-3 στα πέναλτι
Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 3-1 0-1
Γκέτεμποργκ (Σουηδία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 1-0 0-3
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 0-3 0-3
Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 2-1 2-1
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 0-1 0-3
Μπασακσεχίρ (Τουρκία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 1-2 0-2
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Γκενκ (Βέλγιο) 2-2 0-2
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Γκρασχόπερς (Ελβετία) 3-0 2-0
Βοϊβοντίνα (Σερβία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία) 0-3 0-0
Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 1-1 1-0
Γάνδη (Βέλγιο)-Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) 2-1 4-0
Σασουόλο (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 3-0 1-1
Τρέντσιν (Σλοβακία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 0-4 2-0

*** Συνάντηση με ομάδες και ΕΠΟ για τη διαιτησία ζητάει η FIFA
Με επιστολή στην ΕΠΟ Συνάντηση με ομάδες και ΕΠΟ για τη διαιτησία ζητάει η FIFA
~ Συνεχίζονται οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού μετά τις επιστολές, που απέστειλαν τη Δευτέρα Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, κάλεσε τις ομάδες και την Σούπερ Λιγκ, σε συνάντηση με την ΕΠΟ, την Τρίτη 30 Αυγούστου, ενώ καλεί την Ελληνική Ομοσπονδία να την κοινοποιήσει προς τις ΠΑΕ.
Σκοπός είναι να συζητηθεί το θέμα της διαιτησίας, που είναι ουσιαστικά και ο λόγος που έχει αναβληθεί αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα.
Μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα (29/8) ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης καταφθάνει στην Αθήνα με σκοπό να συναντηθεί με τον Σταύρο Κοντονή.
Μένει λοιπόν να δούμε πως θα γίνει η συνάντηση, δηλαδή αν θα υπάρξει αντιπροσωπία των ομάδων ή αν κάθε ομάδα θα στείλει τους δικούς της εκπροσώπους. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το μεσημέρι της Πέμπτης 
Τους Έλληνες Ολυμπιονίκες που χάρισαν στην Ελλάδα «μαγικές» στιγμές κατά τη διάρκεια των πρόσφατων Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο θα υποδεχτεί το μεσημέρι (13:00) της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο. Τους αθλητές θα συνοδεύει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Δεν κάλεσαν την Κορακάκη στο Προεδρικό Μέγαρο Γιατί ;;;;;??? 
{Μπορεί να υποδέχτηκαν την κάτοχο δύο ολυμπιακών μεταλλίων στην σκοποβολή με τιμές αρχηγούς κράτους, ωστόσο ουδέποτε προσκλήθηκε να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση τιμής που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο.
Οι πρώτες πληροφορίες ή τουλάχιστον αυτό που αφήνουν να διαρρεύσει είναι ότι την ξέχασαν, με τον πατέρα και προπονητή της Τάσο Κορακάκη να κρατά κάποιες επιφυλάξεις... } ....
{ [
«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω... Νιώθω απογοήτευση, νιώθω ότι δέχομαι πόλεμο από παντού. Τα έχω βάλει με όλους και προφανώς πληρώνω το τίμημα γι αυτό. Πραγματικά δεν θέλω να πιστέψω ότι επί τούτου δεν προσκληθήκαμε, αλλά όσο και να προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου γι αυτό, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες. Έμαθα από δημοσιογράφους για την τιμητική εκδήλωση χθες το βράδυ και επικοινώνησα με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος θεωρώ ότι δεν ευθύνεται για όλο αυτό, όμως σίγουρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Γνώριζαν ότι η Άννα θα βρίσκεται στο εξωτερικό και είχαμε συνεννοηθεί στην περίπτωση που η εκδήλωση πραγματοποιηθεί πριν από την ημερομηνία που επρόκειτο να επιστρέψει, να μας ενημέρωναν εγκαίρως ώστε να είμαστε παρόντες. Νιώθω τεράστια απογοήτευση...», δήλωσε ο Τάσος Κορακάκης στο gazzetta.gr.
Την ευθύνη για όλο αυτό φέρεται να έχει ο Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος έστειλε το σχετικό e-mail αργά το απόγευμα χθες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με αποτέλεσμα όλα να γίνουν τελευταία στιγμή και προφανώς έχασαν τον μέτρημα των Ολυμπιονικών παρότι δεν ήταν και τόσοι πολλοί...] }.-
Οι αφίξεις της ελληνικής αποστολής από το Ρίο ολοκληρώνονται το πρωί της Πέμπτης, καθώς αναμένεται στην Αθήνα ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας και τα υπόλοιπα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας.
Εξάλλου, το μεσημέρι της Τετάρτης έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.
~*  Ο αδελφός της Άννας Κορακάκη ξεσπά: Ούτε σφαίρες δεν είχε για προπόνηση   "Δεν μπορούσε να χαλάει όσες ήθελε στην προπόνησή της. Συχνά της έστελναν λιγότερες από όσες είχε ανάγκη για την προπόνησή της" .-
~ Ο αδελφός της Άννας Κορακάκη ξεσπά: Ούτε σφαίρες δεν είχε για προπόνηση
Ο Διονύσης Κορακάκης, αδελφός της χρυσής Ολυμπιονίκου, Άννας Κορακάκη, μιλά στο People της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.Ούτε η Άννα, ούτε οι γονείς σας, και ειδικότερα ο πατέρας σου, Τάσος Κορακάκης, που έχει και το ρόλο του προπονητή, δεν έκρυψαν τα παράπονά τους από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία και την πολιτεία.
Κάποιες φορές η οικογένειά μας πλήρωσε μόνη της για τα απαραίτητα έξοδα, ακόμα και βασικά πράγματα που είχε ανάγκη η Άννα, όπως ακουστικά, γυαλιά, παπούτσια. Αντιμετωπίζαμε προβλήματα με την Ομοσπονδία. Δεν βοήθησαν καθόλου, λες και το έκαναν επίτηδες. Ο πατέρας μου τους παρακαλούσε. Μόλις ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ομοσπονδία έδωσε στην Άννα δεύτερο όπλο – είναι απαραίτητο ένα εφεδρικό για κάθε αθλήτρια. Οι τριάντα αυτές μέρες είναι πολύ μικρό διάστημα για κάποιον αθλητή ώστε να μάθει τις ρυθμίσεις του όπλου. Να σημειώσουμε ότι το όπλο κοστίζει περίπου 1.800 ευρώ. Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Άννα ήταν οι σφαίρες. Δεν μπορούσε να χαλάει όσες ήθελε στην προπόνησή της. Συχνά της έστελναν λιγότερες από όσες είχε ανάγκη για την προπόνησή της και όταν παραπονιόταν ο πατέρας μου, του έλεγαν ότι δεν μπορούν να στείλουν άλλες και έτσι αναγκαζόταν η Άννα να κάνει... οικονομία στις βολές και να ρίχνει λιγότερες από όσες έπρεπε.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της Άννας, η Ομοσπονδία επικοινώνησε μαζί σας;
Επί μέρες δεν το έκανε. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Και στις άλλες επιτυχίες της Άννας η Ομοσπονδία δεν έκανε ούτε αναφορά, ούτε έστειλε δελτίο Τύπου. Τώρα όμως, και να θέλουν, δεν μπορούν πια να αδιαφορήσουν.
Μεγάλη συζήτηση έγινε για το σκοπευτήριο-παράπηγμα, όπου αναγκαζόταν η Άννα να προπονείται.
Η Δράμα σήμερα δεν έχει σκοπευτήριο και αυτός ο χώρος ήταν ό,τι είχε απομείνει από το σκοπευτήριο του παλιού σκοπευτικού συλλόγου του νομού. Ο πατέρας μου είχε πάρει παλέτες για να κλείσει την οροφή και το πλαϊνά μέρη, έτσι ώστε να μην μπαινοβγαίνουν τα κατσίκια που υπήρχαν παντού. Ήταν ένας χώρος από στοιβαγμένα ξύλα και λαμαρίνες, έμοιαζε με καλύβα. Επίσης, υπήρχαν σχολικά θρανία που είχαν τη «χρήση» των πάγκων που υπάρχουν στα κανονικά σκοπευτήρια. Το καλοκαίρι είχε πολλή ζέστη και υγρασία έφτανε στους 40οC και το χειμώνα υπήρχε πάρα πολύ κρύο και βροχές. Εκείνη, όμως, μαζί με τον πατέρα μου επέμεναν.
~**  Άννα Κορακάκη: Μόνη μου αγόραζα μπλούζες και τύπωνα το εθνόσημο  Ο πατέρας της μιλάει για το ατύχημα που παραλίγο να τις στοιχίσει τη συμμετοχή στο Ρίο
Άννα Κορακάκη: Μόνη μου αγόραζα μπλούζες και τύπωνα το εθνόσημο
Η Αννα Κορακάκη αφού αρχίζει να συνειδητοποιεί πως είναι στην κορυφή του Ολύμπου, αρχίζει, ταυτόχρονα, σιγά-σιγά να ξετυλίγει το κουβάρι των δυσκολιών τα τελευταία χρόνια στην προετοιμασία της.
Η νεαρή πρωταθλήτρια, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Καθημερινή», αποκάλυψε πως πριν μερικά χρόνια δεν της προσέφεραν ούτε τα ρούχα για να αγωνιστεί σε αγώνες, με αποτέλεσμα να αγοράζει εκείνη δικό της εξοπλισμό και να τυπώνει πάνω την ελληνική σημαία.
«Μέχρι να πάρω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Νέων (2014) και να μας δώσει ρούχα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αγόραζα μπλούζες και τύπωνα την ελληνική σημαία, ώστε να φοράω τα χρώματα της χώρας μου στον αγώνα», δήλωσε η Άννα Κορακάκη και σίγουρα θα προκαλέσει αίσθηση η αδιαφορία των υπευθύνων.
Στο μεταξύ, ο πατέρας και προπονητής της Άννας αποκάλυψε στην εφημερίδα την ιστορία που παραλίγο να της στερήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ήταν 16 Ιουλίου και είχαμε πάει για προπόνηση. Η Άννα μού ζήτησε να οδηγήσει το μηχανάκι και της είπα να μην το κάνει γιατί σε μία βδομάδα φεύγαμε. Είναι όμως ατίθαση. Μέχρι να μαζέψω τα πράγματα, και πριν προλάβω να τη σταματήσω, ανέβηκε επάνω. Άνοιξε απότομα το γκάζι και η μηχανή την πήρε από κάτω. Πάγωσα. Μου φώναζε να σηκώσω τη μηχανή κι εγώ έβλεπα τα αίματα να κυλάνε από τα πόδια της. Δεν μπορούσα να κουνηθώ. Όταν τη βοήθησα να σηκωθεί πόναγε παντού. Το αριστερό χέρι δεν κινείτο. Μόνο το δεξί, αυτό που ρίχνει, δεν είχε πάθει ούτε γρατζουνιά. Πήγαμε στο νοσοκομείο και, ευτυχώς, δεν είχε σπάσει τίποτα. Ακόμη όλο το σώμα της είναι γεμάτο μώλωπες».

***  ΕΠΟ: Πρώτη επιλογή η Γερμανία για τον τελικό του Κυπέλλου     Τους Γερμανούς τους ρωτήσαμε;ΕΠΟ: Πρώτη επιλογή η Γερμανία για τον τελικό του Κυπέλλου
Η Τουρκία μάλλον δεν εμπνέει τον πρόεδρο της ΕΠΟ... 
Δεν έφτανε στο ελληνικό ποδόσφαιρο η απαξίωση που δέχεται το προϊόν από τους ίδιους τους φορείς που το διοικούν, έρχονται και αποφάσεις παραγόντων, όπως αυτή του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη να μας πείσουν πως αντιμετωπίζουν το άθλημα μάλλον με… χιούμορ.
Και μάλιστα με κακόγουστο χιούμορ, αφού μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, να διοργανωθεί ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας στο εξωτερικό, με πρώτη επιλογή τη Γερμανία!
Στη συνεδρίαση που διεξήχθη στις 11.8.2016 η επιτροπή έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Γκιρτζίκη δημιουργώντας για μια ακόμη φορά αρνητική εντύπωση τουλάχιστον ως προς τις... προτεραιότητες των ζητημάτων που απασχολούν την ΕΠΟ.
Όπως είναι φυσικό, αυτή η απόφαση προκαλεί την κοινή γνώμη, καθώς την ώρα που όλη η Ευρώπη παίζει μπάλα... στην Ελλάδα βλέπουμε τηλεόραση.
Αναλυτικά η απόφαση:«Η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης 11.08.2016 (νο 61) ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου για τη δυνατότητα της ΕΠΟ να ορίζει ως έδρα διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Κυπέλλου γήπεδο εκτός Ελλάδας με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας τροποποιώντας αναλόγως τη σχετική προκήρυξη.
Ως εκ τούτου η προκήρυξη του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων περιόδου 2016/2017 στο άρθρο 3 διαμορφώνεται ως ακολούθως:
Έκτη φάση / τελικός αγώνας
 Η έδρα του τελικού αγώνα του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από πρόταση της επιτροπής κυπέλλου μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης η ΕΠΟ δύναται να ορίσει ως έδρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα γήπεδο εκτός Ελλάδος με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών FIFA / UEFA. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 εκτός αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας».   Newsroom ΔΟΛ

*** Η Ροστόφ έκανε... αόρατο τον Αγιαξ, αποκλεισμός στο... 86' για τον ΑΠΟΕΛ            
Στο Champions LeagueΗ Ροστόφ έκανε... αόρατο τον Αγιαξ, αποκλεισμός στο... 86' για τον ΑΠΟΕΛ

~ Μπορεί ο Αγιαξ να στάθηκε τυχερός κόντρα στον ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό του Champions League, όμως, η τύχη του σταμάτησε στο Ροστόφ της Ρωσίας.
Εκεί, όπου η... πρώην ομάδα του Ιβάν Σαββίδη (νυν μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ), φιλοδώρησε με 4 γκολ του Ολλανδούς και προκρίθηκε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Αντίθετα, ο «Αίαντας» υποβιβάστηκε στους ομίλους του Europa League αν και με τις εμφανίσεις που έκανε στα προκριματικά και αυτό πολύ του είναι.
Στο παρά... 4 ο ΑΠΟΕΛ
 Το όνειρο της συμμετοχής του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League για 4η φορά τα τελευταία 9 χρόνια «έσβησε» στο 86'.
Η ομάδα της Κύπρου ήταν «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης σχεδόν μέχρι το τέλος του αγώνα, αφού με το 1-0 που επικρατούσε έστελνε το ματς με την Κοπεγχάγη στην παράταση, ωστόσο, ο Σανταντέρ οδήγησε τους Δανούς στους ομίλους με το τελικό 1-1 και τους Κύπριους σε αυτούς του Europa League.

Το σκορ της βραδιάς πέτυχε η Γκλάντμπαχ, η οποία διέλυσε με 6-1 τη Γιουνγκ Μπόις (είχε νικήσει 3-1 και στην Ελβετία).
Με «σβηστές μηχανές» η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 1-0 τη Στεάουα και πέρασε άνετα στους ομίλους μετά το 5-0 στο Βουκουρέστι.
Σε αναμετρήσεις-ρεβάνς για τα play off του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) - Σέλτικ (Σκωτία) 2-0 (2-5)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 2-2 (0-2)
Μονακό (Γαλλία) - Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-0 (2-1)
Ρόμα (Ιταλία) - Πόρτο (Πορτογαλία) (Ιταλία) 0-3 (1-1)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) - Ντάνταλκ (Ιρλανδία) 1-1 (2-0)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Κοπεγχάγη (Δανία) 1-1 (0-1)
Ροστόφ (Ρωσία) - Άγιαξ (Ολλανδία) 4-1 (1-1)
Γκλάντμπαχ (Γερμανία) - Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία) 6-1 (3-1)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1-1 (1-1)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) - Στεάουα (Ρουμανία) 1-0 (5-0)

***To πρόγραμμα των Β΄ αγώνων των play off του Europa League (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
ΠΕΜΠΤΗ 25/8
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) - Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) (3-0)
Μπρόντμπι (Δανία) - Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) (0-3)
Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) - Αρούκα (Πορτογαλία) (1-0)
Σεντ Ετιέν (Γαλλία) - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) (2-1)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) - Αστάνα (Καζακστάν) (0-2)
Οσμανλισπόρ (Τουρκία) - Μίντιλαντ (Δανία) (1-0)
Παρτιζάνι (Αλβανία) - Κράσνονταρ (Ρωσία) (0-4)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) - Σεντερίσκε (Δανία) (0-0)
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) - ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) (1-0)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) - Γκέτεμποργκ (Σουηδία) (0-1)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) - Αούστρια Βιένης (Αυστρία) (1-2)
Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) (1-2)
Μάριμπορ (Σλοβενία) - Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) (1-3)
Άντερλεχτ (Βέλγιο) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία) (3-0)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) - Μπασακσεχίρ (Τουρκία) (2-1)
Γκρασχόπερς (Ελβετία) - Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) (0-3)
Γκενκ (Βέλγιο) - Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία) (2-2)
Αλκμάαρ (Ολλανδία) - Βοϊβοντίνα (Σερβία) (3-0)
Γουέστ Χαμ (Αγγλία) - Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία) (1-1)
Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) - Γάνδη (Βέλγιο) (1-2)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Σασουόλο (Ιταλία) (0-3)
Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) - Τρέντσιν (Σλοβακία) (4-0)

***   Στα Χανιά επίσημα οι εκλογές της ΕΠΟ 
Ανακοινώθηκε
Στα Χανιά επίσημα οι εκλογές της ΕΠΟ
~  Στα Χανιά την 1η Οκτωβρίου θα γίνουν τελικά οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρους και ΔΣ της ΕΠΟ, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία.
Αναλυτικά: 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.
-Επικυρώθηκε η απόφαση της τιμωρίας της ΕΠΣ Χαλκιδικής και σωματείων που προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια, η οποία είχε ληφθεί από την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων.
-Να πραγματοποιηθεί η σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-μελών της ΕΠΟ την 1η Οκτωβρίου στη Γεωργιούπολη Χανίων για την εκλογή νέου προέδρου, νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης.
-Ορίστηκε η περίοδος εγγραφών άνεργων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από την 1η έως την 9η Σεπτεμβρίου 2016.
-Ο κ. Μιχάλης Τζανόπουλος ορίστηκε ως αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΕΠΟ στη Super League.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***

~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 01 Αυγούστου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  Arfara  News 2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  01 Αυγούστου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 02  Αυγούστου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 03  Αυγούστου  2016:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-03-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 04 Αυγούστου  2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-04-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-05-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Αυγούστου 2016  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-06-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07  Αυγούστου 2016 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-07-2016.html  .-
~Αθλητικό Σάββατο-κύριακο  06 και 07 Αυγούστου 2016  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ αγώνες ΡΙΟ  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/06-07-2016.html .- 
~ Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 08 Αυγούστου  2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-08-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΝΩΝΕΣ  2016 ΡΙΟ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Δευτέρα  08  Αυγούστου  2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-08-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 09 Αυγούστου 2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-09-2016.html .- ~  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ ΒΡΑΖΗΛΙΑΣ Αποτελέσματα 3ης  ΗΜΕΡΑΣ Κληρώσεις -πρόγραμμα ΕΠΣΜεσσηνίας   Τρίτη 09 Αυγούστου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/3-09-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Αυγούστου  2016: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-10-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-11-2016.html .- 
~ ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 4η  και 5η  Ημέρα Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/4-5-11-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-12-2016.html  
 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου 2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-13-2016.html .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS 2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  13 Αυγούστου  2016 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-13-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14  Αυγούστου 2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-14-2016.html .- 
~ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και  14  Αυγούστου 2016 Ολυμπιακοί Ρίο 7η, 8η και 9η Ημέρα   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/13-14-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-15-2016.html .-
* ~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΡΙΟ 2016  9η  Ημέρα Δευτέρα  15 Αυγούστου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/2016-9-15-2016.html .- 

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη  16 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-16-2016.html .-
~ 31η  Ολυμπιακοί Ρίο Βραζιλίας 10η  και  11η  Ημέρα Τρίτη 16  Αυγούστου 2016
 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-10-11-16-2016.html .- 

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 17 Αυγούστου  2016 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-17-2016.html .-
~ 31η   Ολυμπιακοί αγώνες Ρίο 2016  12η Ημέρα αγώνων Τετάρτη 17  Αυγούστου  2016   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31.html  .- 
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-18-2016.html .- 

~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  18 Αυγούστου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-18-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 19 Αυγούστου  2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-19-2016.html .-
31η Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ  Βραζιλία 2016 Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 13η Ημέρα αγώνων : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-2016-19-2016-13.html  .-
~  Υγεία για όλους  μας  Παρασκευή 19  Αυγούστου  2016   :   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/08/19-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  20  Αυγούστου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .-
~  31οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΡΙΟ Βραζιλίας  14η και 15η  Ημέρα Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 :    http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/31-14-15-20-2016.html .-   
~   ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  20  και  21  Αυγούστου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/08/20-21-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 20  Αυγούστου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-20-2016.html .- 

~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 22  Αυγούστου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-22-2016.html .- 
~ ΒΙΟΙ  ΑΓΙΩΝ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 9ο  Κεφάλαιο Παναγιές της Ελλάδας  μας Τρίτη 23  Αυγούστου 2016  : http://snsarfara.blogspot.gr/2016/08/9-23-2016.html .-
 ~   Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-24-2016.html  .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  2 στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  24 Αυγούστου 2016:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-2-24-2016.html .-
~ ~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25  Αυγούστου  2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/08/arfara-news-25-2016.html .-  
~

 ~  ***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4928 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3049 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      3052  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                 11.016          βίντεο   .-  
~ http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
καί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου