ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS

ARFARA-KALAMATAS-MESSHNIAS
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙ ΒΑΔΙΖΩ ΑΓΚΑΘΙΑ ΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΩ , ΡΟΔΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ....... stamos

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Το κανάλι της ενημέρωσης Δευ και Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2013

Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013  :


 ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΕΜΕΝΑ !!



ΚΑΛΟ    ΜΗΝΑ    ΓΙΑ   ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ !!!






***   ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  πολλά  Άλλα  Νέα  ενδιαφέροντα  και  σημαντικά :
~ «Όσοι λαοί ξεχνούν την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν»







***  Προβλήματα από την κακοκαιρία
  Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή σε αρκετές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας. Στην Πάτρα, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης υπήρξαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια αλλά και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων. Ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και κυρίως υπόγεια προκάλεσε η καταρρακτώδης βροχή στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στη γέφυρα του Αχελώου, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση έκανε αδύνατη τη διέλευσή της. Στη Λαμία, τα προβλήματα είχαν διαφορετική μορφή καθώς δεν έβρεξε αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων κόπηκαν δέντρα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης. Στην Αρκαδία Ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ προκάλεσε η κακοκαιρία και έριξε στο σκοτάδι τη μισή Αρκαδία τα ξημερώματα. Κεραυνός που έπεσε στις 4.15 το πρωί προκάλεσε ζημιά σε γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος 150 KW με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ρεύματος σε όλη την Τρίπολη, σε όλο το οροπέδιο της Μαντινείας και στην Κυνουρία. Συνεργεία της ΔΕΗ κινήθηκαν γρήγορα και μία ώρα αργότερα αποκατέστησαν τη βλάβη. tanea.gr -
 
*** Υπάλληλοι στους χώρους στάθμευσης του Νέδοντα για την ελεγχόμενη στάθμευση
Από χθες, με απόφαση του δημάρχου Παν. Νίκα, τοποθετήθηκαν υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας στις εισόδους των χώρων στάθμευσης που βρίσκονται στο σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα. Οι υπάλληλοι θα βρίσκονται εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους, για τον έλεγχο των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, διευκολύνοντας και με την παράδοση καρτών. Η ενέργεια ήταν αναγκαία μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Η ίδια εποπτεία υπάρχει και σε δρόμους όπου εφαρμόζεται η ελεγχόμενη στάθμευση. - 
 
***   Απόσυρση τραπεζοκαθισμάτων στην Παραλία         
            Εντολή για άμεση δέσμευση και απόσυρση τραπεζοκαθισμάτων στη ζώνη ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας όσον αφορά σε επιχειρήσεις που οφείλουν τέλη και δεν τα καταβάλλουν, έδωσε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας.
Τούτο συνέβη κατόπιν σύσκεψης με τη συμμετοχή του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Γιάννη Μανδηλάρη και του αντιπροέδρου Γιάννη Καμβυσίδη, ενώ η αρχή θα γίνει από τους μεγαλοοφειλέτες.
Να υπενθυμίσουμε ότι από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ο δήμαρχος  ζήτησε να εφαρμοστεί η νομιμότητα σε κάθε κατεύθυνση, και στους επαγγελματίες του λιμανιού και της παραλιακής ζώνης που δεν πληρώνουν τα τέλη κοινόχρηστων χώρων.
Επιπλέον, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με ομάδα επαγγελματιών τόνισε ότι «συνεννοηθήκαμε απολύτως», επισημαίνοντας πως υπάρχει συμφωνία Δήμου και επαγγελματιών στο δίπτυχο: καταβολή των τελών από τους επαγγελματίες, εκτέλεση έργων και παρεμβάσεων από το Δήμο.
Κατά το δήμαρχο, τα προβλήματα σχετικά με την καταβολή των οφειλόμενων τελών εκ μέρους των επαγγελματιών λύθηκαν και θα αρχίσει η εισροή χρημάτων προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Ανέφερε, ακόμη, πως τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικά και οι επαγγελματίες θα πρέπει να δουν αντίκρισμα για όσα καταβάλλουν, γι’ αυτό και ο Δήμος δεσμεύεται ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχει αλλάξει η όψη και του λιμανιού και της παραθαλάσσιας ζώνης. Α.Π.
 
***Γιατί Καλαμάτα δεν είναι μόνο η πλατεία και το λιμάνι…         
   Μερικά μόνο μέτρα από το κέντρο της Καλαμάτας υπάρχουν περιοχές που κάποτε έσφυζαν από ζωή. Περίφημες γειτονιές, όπως αυτή της Ράχης, του Πέταλου, της Αγίας Παρασκευής, του Αγιοσίδερη, αλλά και πολλές ακόμα. Αν βρεθεί κάποιος σήμερα εκεί, ξεχνά εντελώς πού είναι και βλέπει μιαν άλλη Καλαμάτα…
Βρεθήκαμε στις περιοχές της Ράχης και των Καλυβίων και συνομιλήσαμε με κατοίκους για τη ζωή εκεί.
  Κύριος Χρήστος
«Μας έχουν παρατήσει εδώ πέρα, ούτε μια φορά το μήνα δεν εμφανίζεται κάποιος. Η παιδική χαρά που ήταν εδώ γκρεμίστηκε πριν από ένα χρόνο, αλλά ποτέ δεν την ξαναέφτιαξαν.
Όσο για τα καταστήματα, δεν έχουν και πολλή κίνηση. Δεν υπάρχει χρήμα στον κόσμο, επικρατεί φτώχεια. Πώς κρατιόμαστε ακόμα, ένας Θεός ξέρει».
  Κυρία Φωτεινή
«Πρέπει να νοιαστούν λίγο για τις γειτονιές. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη βλάστηση, όπως και με εγκαταλελειμμένα σπίτια, όπου βρίσκουν καταφύγιο τρωκτικά αλλά και έντομα, τα οποία εμφανίζονται και μας τρομοκρατούν.
Επιπλέον, πολλά σπίτια τα νοικιάζουν σε αλλοδαπούς και δημιουργούνται προβλήματα. Χρειαζόμαστε αστυνόμευση, αφού πολλές φορές υπάρχουν τσακωμοί ακόμα και μέσα στη νύχτα, Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε, πολύ περισσότερο τα μικρά παιδιά.
Γενικότερα, θέλουμε ένα πλαίσιο προστασίας και καθαριότητας. Καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά πρέπει να δοθεί λίγη βάση και στις γειτονιές.
Ουσιαστικά είμαστε ένα βήμα από το κέντρο της πόλης, αλλά κοιτάξτε πώς είμαστε.
Πλέον στην περιοχή έχουν έρθει και νέοι κάτοικοι και συγκεκριμένα κοντά στο ΚΑΠΗ. Αυτό εμπλουτίζει την περιοχή μας, υπάρχει μια ανάπτυξη, αλλά θέλουμε μια βοήθεια, έτσι ώστε να υπάρξουν εστίες πολιτισμού σε κάθε γειτονιά, αλλά και για να καταλάβουμε κι εμείς που ζούμε ήδη εδώ ότι οι νέοι θα βοηθήσουν λίγο την περιοχή μας».
  Κύριος Σταύρος
«Είμαστε σε ένα δρόμο που δεν έχει όνομα, ενώ υπάρχει ανεργία κι εδώ, όπως παντού.
Εγώ μένω στην περιοχή μια ζωή. Απέναντι (στου Κουφού της Ελιές) παίζαμε μπάλα, εδώ κάποτε έβγαιναν ποδοσφαιριστές και χαρτοκλέφτες, από εδώ ξεκίνησε ο Βασίλης Γεωργόπουλος, ο Χιώτης, ο Μπαντούνας, ο Ρουσούλας. Ήταν αλλιώς τα πράγματα παλιά, είχαμε ποδοσφαιρικές μάχες ανά γειτονιά.
Έρχονται και νέοι γείτονες, αλλά οι πιο πολλοί είναι ξένοι».
  Κύριος Σπύρος
«Μας έχουν εγκαταλείψει τελείως. Δεν περνά κανείς από εδώ, μόνο κάποιοι τα σκυλιά τους φέρνουν και έχουν κάνει την περιοχή ένα απέραντο ουρητήριο για σκύλους.
Γενικότερα, είμαστε μια ήσυχη περιοχή, μόλις 200 μέτρα από την πλατεία, απλώς από το Δήμο είμαστε εγκαταλελειμμένοι».
  Κυρία Αντωνία
«Είμαι εδώ από το 1960, αλλά η ζωή δεν έχει αλλάξει πολύ. Απλά έχουν έρθει πολλοί Αλβανοί. Όπως βλέπετε, είμαι εδώ κλεισμένη με το παραβάν στην πόρτα μου για να μη με βλέπουν. Από τη μέρα που μπήκαν και με έκλεψαν, όσο να ’ναι φοβάμαι. Η Αστυνομία και ο Δήμος εμφανίζονται μόνο αν τους ειδοποιήσεις. Μια μέρα πέρασαν και έγραψαν το παιδί μου που είχε αφήσει το αυτοκίνητο, για να με πάρει να πάμε στο γιατρό».
  Παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία της Ράχης
«Δεν υπάρχει παιδική χαρά, μόνο μπάλα μπορούμε να παίξουμε εδώ, θα ήταν πολύ καλύτερα αν υπήρχε ένας χώρος για να παίζουμε».
  Κώστας
«Για την περιοχή δεν ενδιαφέρεται κανείς. Προχθές ήρθαν από το Δήμο και καλά για να καθαρίσουν. Την κατάσταση τη βλέπετε. Έκαναν ένα σωρό και έφυγαν. Εγώ μένω εδώ τρία χρόνια, είναι μια ήσυχη περιοχή, αλλά κάνουν παράπονα για τα σκυλιά και τα παιδιά, αλλά κι αυτά τι να κάνουν; Δεν υπάρχει ένας χώρος δικός τους».
  Κυρία Ιωάννα
«Είμαι πολλά χρόνια στην περιοχή, αλλά έχει αλλάξει προς το χειρότερο, με ανεργία, όπως και ο κόσμος, δεν έχω κάτι με τους ξένους, γιατί, μην ξεχνάμε, ότι και οι Έλληνες πήγαν και πάνε μετανάστες.
Πλέον φοβόμαστε πολύ. Φυσικά και πάντα έχω κλειστή την πόρτα μου, η Αστυνομία εμφανίζεται κάποιες φορές, αλλά δε λέει κάτι αυτό, γιατί περνούν και φεύγουν».
  Κύριος Σταύρος
«Ζω 70 χρόνια στην περιοχή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, και έχουν γίνει τεράστια λάθη. Δείτε απλά το δρόμο που έχουν φτιάξει. Πλήρωσαν τόσα λεφτά για τις πλάκες και τα μάρμαρα και είναι όλα σπασμένα. Αυτοί θέλουν κρέμασμα. Έφτιαξαν έναν πεζόδρομο και καλά έκαναν, αλλά γιατί δεν έλεγξαν ποιος μηχανικός τα έφτιαξε, τι έχει σπάσει; Γιατί έχουν γίνει λάθη;
Αστυνομία δε βλέπουμε καθόλου, ούτε δημοτική ούτε κανονική. Το θέμα γενικά είναι ότι δεν προσέχουν, αυτό που τους νοιάζει είναι μόνο η πλατεία, η αγορά και το Τριανόν, μα και εδώ Καλαμάτα είναι, δεν είναι ζούγκλα.
Ενώ ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει το βράδυ, δεν κάνουν τίποτα».
  Κυρία Κατερίνα
«54 χρόνια μένω στη Ράχη και η ζωή έχει αλλάξει πολύ. Υπάρχει πλέον ασυδοσία. Όταν ήρθα εδώ, όλοι με αγαπούσαν και με σέβονταν, τώρα δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.
Είναι παντού ξένοι εδώ και φοβόμαστε, ούτε ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια του καθενός. Η δε Αστυνομία και ο Δήμος δε φαίνονται καθόλου».
  Κυρία Χαρούλα
«26 χρόνια ζω στα Καλύβια, αλλά είναι δύσκολα πλέον τα πράγματα στην περιοχή, καθώς μας έχουν εγκαταλείψει εντελώς. Τη σκούπα του Δήμου έχουμε να τη δούμε χρόνια. Παλιά καθάριζαν, έστω, τα φρεάτια, πλέον ούτε αυτά. Η Αστυνομία, αν περάσει, μια φορά στο τόσο και αν.
Εδώ έχουν έρθει μόνο ξένοι, αφού είναι χαμηλά τα ενοίκια. Το βράδυ φοβάμαι πολύ να κυκλοφορήσω, ενώ παλιά δεν κλείδωνα ποτέ τις πόρτες. Κυρίως φοβάμαι για τα παιδιά μου, όταν κυκλοφορούν έξω».
  Κυρία Σταυρούλα
«Κακά, ψυχρά και ανάποδα τα πράγματα εδώ, αυτό νομίζω τα λέει όλα. Βλέπετε Αστυνομία να περνά από εδώ; Μόνο με τηλέφωνο, κι αν έρθουν κιόλας. Είναι ξένοι παντού, εδώ φοβόμαστε να ανοίξουμε τα σπίτια μας, πλέον έχουμε γίνει μειοψηφία σε σχέση με τους ξένους».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 
 
  
 Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 
*** Ρυθμίσεις κυκλοφορίας από σήμερα σε περιμετρικό και Καλογερικό         
           ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 Ρυθμίσεις κυκλοφορίας για τον περιμετρικό 
 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή για την κατασκευή τμημάτων του περιμετρικού δακτυλίου Καλαμάτας, ο οποίος αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.
Με αποφάσεις του επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, από σήμερα 1η Οκτωβρίου και μέχρι την 30ή Ιανουαρίου 2014 θα ισχύουν οι εξής ρυθμίσεις:
Διακοπή κυκλοφορίας τμήματος και από τις δύο κατευθύνσεις, στη χιλιομετρική θέση 1+000, της οδού που ενώνει την ΠΕΟ Καλαμάτας – Σπάρτης με τον οικισμό Καλλιθέα. Εκεί, θα κατασκευασθεί άνω διάβαση και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριο.
Διακοπή κυκλοφορίας τμήματος και από τις δύο κατευθύνσεις, στη δημοτική οδό Καλαμάτας – Ασπροχώματος, βόρεια της ΠΕΟ Καλαμάτας – Τρίπολης, όπισθεν εργοστασίου Καρέλια. Εκεί, θα κατασκευασθεί άνω διάβαση και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριο.

ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
 Κλειστή η μία κατεύθυνση Τρίπολη-Καλαμάτα
 Διακόπηκε η κυκλοφορία στον έναν κλάδο της σήραγγας Καλογερικού, επί του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης - Καλαμάτας, για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της.
Συγκεκριμένα, έκλεισε ο κλάδος της σήραγγας με κατεύθυνση προς Καλαμάτα και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από το δεύτερο κλάδο, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας έκαστη.
Η σήραγγα θα παραμείνει κλειστή μέχρι την προσεχή Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, το μεσημέρι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
***  Ξενύχτησαν έξω από το Spider Stores οι 18 εργαζόμενοι (φωτογραφίες)         
    Έξω από το κατάστημα Spider Stores έμειναν οι εργαζόμενοι σε αυτό, προκείμενου να μην πάνε άτομα από την εταιρία και πάρουν το εμπόρευμα όπως έγινε σε κατάστημα της αλυσίδας.
Οι υπάλληλοι θεωρούν απαράδεκτη τη διοίκηση αφού ο όρος αναστολή λειτουργίας δεν υπάρχει όπως υποστηρίζουν.
Έτσι σήμερα το πρωί συναντήθηκαν με δικηγόρο προκείμενου οι αρχές να σφραγίσουν το κατάστημα ώστε να είναι αδύνατη η πρόσβαση και η μεταφορά εμπορευμάτων.
         30/9/2013
Τελευταία μέρα η σημερινή για τα Sprider Stores αφού από αύριο μπαίνει λουκέτο σε όλα τα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας ενδυμάτων και ειδών σπιτιού.
Μεταξύ αυτών και το κατάστημα της Καλαμάτας, που έξω από αυτό έχουν συγκεντρωθεί οι 18 εργαζόμενοι και συζητούν για την επόμενη ημέρα.
Το κλείσιμο της εταιρίας στους υπαλλήλους  έγινε γνωστό με e-mail που έφτασε γύρω στις 6 παρά το απόγευμα.
ενημέρωση 12:33 μ.μ.
 Οι εργαζόμενοι του Σπρίντερ στην Καλαμάτα βρίσκονται έξω από το κατάστημα και το περιφρουρούν (αποφασισμένοι να μείνουν εκεί όλο το βράδυ)  ώστε να αποτρέψουν όποιον επιχειρήσει να βγάλει τα εμπορεύματα. Στο σημείο βρίσκονται και άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ.
  Ιστορική αναδρομή της εταιρίας
1971
Ιδρυση της εταιρείας Σ. & Ν. Αργυρός Ο.Ε με κύριο αντικείμενο την παραγωγή και διανομή μαγιό και ειδών θαλάσσης από τον ιδρυτή της SPRIDER STORESA.E. κ. Αθανάσιο Αργυρό σε συνεργασία με τον αδελφό του κ. Σπυρίδωνα Αργυρό.
  1978
Αποχώρηση από την κοινή εταιρεία του Αθανάσιου Αργυρού και ίδρυση της ΑΡΓΥΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ (σημερινή SPRIDER STORES Α.Ε.) με έδρα τον Άγιο Δημήτριο και κύριο αντικείμενο την εμπορία μαγιό και αθλητικών ειδών.
  1982
Μεταφορά της έδρας της εταιρείας στο Ελληνικό. Η εταιρία εξοπλίζεται με τις πιο σύγχρονες μηχανές κοπής και ραφής υφασμάτων και δημιουργεί δίκτυο χονδρικών πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα. Έναρξη της εξαγωγικής της δραστηριότητα σε Ευρώπη, Ασία, και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
  1987
Επέκταση των εγκαταστάσεων της εταιρείας με την ανέγερση νέου συγκροτήματος κτιρίων και αποθηκών στην περιοχή του Ελληνικού.
  1990
Έναρξη λειτουργίας του πρώτου πρατηρίου λιανικής. Η ανταπόκριση των καταναλωτών είναι ενθουσιώδης και μπαίνουν τα θεμέλια για τη δημιουργία της αλυσίδας καταστημάτων SPRIDER STORES.
  1991-1992
Διεθνής βράβευση της εταιρείας στην Έκθεση της Βαρκελώνης για την ποιότητα των εξαγομένων προϊόντων. Ίδρυση το 1992 καταστήματος στο Ελληνικό Αττικής και βράβευση της SPRIDERSTORES με ανάλογο βραβείο στην Έκθεση του Πλόβντιβ της Βουλγαρίας.
  1994
Ίδρυση καταστήματος στην Αγία Παρασκευή Αττικής.
  1995
Επέκταση του δικτύου καταστημάτων με την ίδρυση καταστήματος στην Πετρούπολη Αττικής.
  1996
Άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων της αλυσίδας SPRIDER STORES, ένα στο Αιγάλεω και ένα στη Νέα Ιωνία Αττικής.

1997
Ίδρυση του πρώτου καταστήματος SPRIDER STORES σε επαρχιακή πόλη και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Την ίδια χρονιά ιδρύεται και νέο κατάστημα στην Καλλιθέα Αττικής.
  1998
Επέκταση του δικτύου πανελλαδικά με την ίδρυση καταστημάτων στη Χαλκίδα Ευβοίας και στην Πάτρα Αχαΐας.
  1999
Με την ίδρυση δύο νέων καταστημάτων στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Καλαμάκι Αττικής τα καταστήματα της εταιρείας φτάνουν τα 11.
Χρονιά ορόσημο για τη SPRIDER STORES, με την εξαγορά κατά 80% από τον Όμιλο Χατζηϊωάννου που ανοίγει νέες επιχειρηματικές προοπτικές.
  2000
Ίδρυση της SPRIDER Bulgaria με σκοπό να στηρίξει την παρουσία της SPRIDERSTORES στα Βαλκάνια. Εξαγορά της MEGATHLON HELLAS Α.Ε. σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας πορείας και την είσοδο της εταιρείας στον κλάδο της χονδρικής πώλησης. Παράλληλα,εξασφάλιση αδείας για την εισαγωγή των προϊόντων Le Coq Sportif και τη διανομή τους στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Ίδρυση της SPRIDER Dan Α.Ε. η οποία διαθέτει δύο καταστήματα, στη Βέροια και τον Πειραιά.
  2001
Έναρξη λειτουργίας τρών νέων καταστημάτων, ένος στη Λάρισα και δύο στη Θεσσαλονίκη.
  2002
Συγχώνευση της SPRIDER Dan Α.Ε. με τη SPRIDER STORES, ενώ τρία ακόμη καταστήματα ενισχύουν την αλυσίδα: ένα στα σύνορα Αγ. Δημητρίου με Δάφνη Αττικής, ένα στα Ιωάννινα και ένα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
  2003
Τα καταστήματα SPRIDER STORES φτάνουν τα 22, με ένα ακόμη να ξεκινά τη λειτουργία του στο Μοναστηράκι, ένα στο Περιστέρι και ένα στην Ανθούσα Αττικής. Η SPRIDER STORES καθιερώνεται ως μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής.
  2004
Εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών που σηματοδοτεί μια νέα επιχειρηματική τροχιά. Η αλυσίδα εξαπλώνεται περισσότερο στην επαρχία με την ίδρυση καταστημάτων στην Κοζάνη, στα Τρίκαλα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κόρινθο, στη Βάρη και στα Βριλήσσια Αττικής. Επιπλέον, δημιουργείται νέο Logistics Centre έκτασης 12.000 τ.μ. στην Ανθούσα Αττικής.
  2005
Ανανέωση της εταιρικής ταυτότητα της SPRIDER STORES και σταδιακή εφαρμογή της σε όλα τα καταστήματα.
Εγκαίνια νέου καταστήματος στην οδό Ερμού, τον πιο εμπορικό δρόμο των Αθηνών, καθώς και οκτώ ακόμη νέων σημείων πώλησης σε πόλεις - κλειδιά ανά την Ελλάδα όπως στη Ρόδο, στις Σέρρες, στα Χανιά, στη Μυτιλήνη, στην Κέρκυρα, στη Λαμία, στη Σπάρτη και στο Αγρίνιο.
  2006
Μετονομασία της εταιρείας σε SPRIDER STORES στο πλαίσιο της δυναμικής της εξέλιξης, εγκαινιάζοντας καταστήματα σε Λυκόβρυση Αττικής, Τρίπολη, Πάτρα (δεύτερο κατάστημα), Άρτα, Χίο (2 καταστήματα: woman-girl, man-boy) και Ηράκλειο Κρήτης (δεύτερο κατάστημα).
Ανάδειξη της αλυσίδας καταστημάτων SPRIDER STORES σε μία από τις ισχυρότερες και πιο αναγνωρίσιμες της ελληνικής αγοράς.
Διείσδυση της εταιρεία στην αγορά των Βαλκανίων με την έναρξη λειτουργίας καταστημάτων στη Σόφια και στα Σκόπια.
2007
Επέκταση της παρουσίας της εταιρείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με τη δυναμική είσοδό της και στην αγορά της Ρουμανίας με πέντε καταστήματα, καθώς και με τα εγκαίνιαδεύτερου καταστήματος στη Σόφια και του πρώτου καταστήματος στην κυπριακή αγορά, στην πόλη της Λεμεσού.
Εγκαίνια 14 νέων καταστημάτων στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Νέα Μάκρη, στα Γιαννιτσά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκηςτη Σταυρούπολη και το Μοναστήρι, το Μενίδι, τη Ν. Ερυθραία, την Ελευσίνα, το Ρέθυμνο, το Παλ. Φάληρο, την Πλ. Αττικής, τη Θήβα, το Άργος και τη Ναύπακτο.
Ολοκλήρωση σημαντικής επένδυσης στον τομέα logistics και έναρξη λειτουργίας της υπερσύγχρονης αποθήκης του Ομίλου, συνολικής επιφάνειας 21.000 τ.μ., στην Ανθούσα Αττικής, η οποία αποτελεί πλέον την καρδιά της εφοδιαστικής αλυσίδας της SPRIDERSTORES.
  2008
Συνέχιση υλοποίησης του επενδυτικού σχεδιασμού της εταιρείας με τη δημιουργία τριάντα πέντε (35) νέων σημείων πώλησης παρά τη διεθνή οικονομική κρίση. Πιο συγκεκριμένα, τίθενται σε λειτουργία είκοσι ένα (21) καταστήματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων δέκα (10) σημεία πώλησης σε Αττική και Θεσσαλονίκη και έντεκα (11) καταστήματα στην επαρχία, αυξάνοντας περαιτέρω την ήδη υψηλή γεωγραφική κάλυψη της ελληνικής Επικράτειας.
Ενίσχυση της παρουσίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με τη δημιουργία δεκατεσσάρων (14) καταστημάτων στο εξωτερικό που περιλαμβάνουν εννέα (9) καταστήματα στη Ρουμανία, τρία (3) καταστήματα στη Βουλγαρία και ένα (1) νέο κατάστημα στην Κύπρο.
Είσοδος στην αγορά της Πολωνίας, με την ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία SPRIDER STORES POLSKA Sp.z.o.o. και έναρξη λειτουργίας ενός (1) καταστήματος στην πόλη Πόζναν.
Εκκαθάριση και ενεργοποίηση της κατά 100% θυγατρικής εταιρίας SPRIDER HELLAS DOO BEOGRAD, με έδρα την Σερβία.
  2009
Μέχρι και τον Απρίλιο 2009, έναρξη λειτουργίας πέντε (5) νέων σημείων πώλησης στην Ελλάδα σε Θέρμη Θεσσαλονίκης, Ασπρόπυργο, Γλυφάδα Αττικής, Ορεστιάδα καιΠτολεμαΐδα.
Παρουσίαση νέας προϊοντικής γραμμή με την επωνυμία SPRIDER HOME που περιλαμβάνει είδη οικιακού εξοπλισμού (houseware). Τα προϊόντα SPRIDER HOME διατίθενται σε δεκατέσσερα (14) σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, με την προοπτική η νέα γραμμή να εφαρμοσθεί σταδιακά στο σύνολο της αλυσίδας.
  2010
Το Δεκέμβριο του 2010 ξεκινά η λειτουργεία υπερσύγχρονου καταστήματος, στο εμπορικό κέντρο Capitol, με το SPRIDER STORES 3ης Σεπτεμβρίου.
  2011
Ενώ μετά από λίγους μήνες παρουσιάζεται στο κοινό της Ξάνθης ένα ολοκαίνουργιο κατάστημα, το SPRIDER STORES Ξάνθης.
 
***  Ωραίο παρκάρισμα!
       
Αν κάποιος μπορέσει να μου εξηγήσει για ποιο λόγο ο συγκεκριμένος οδηγός έπρεπε να «καβαλήσει» το πεζοδρόμιο, έξω από το Διοικητήριο, θα τον παραδεχτώ. Και μη μου πει κανένας, για να μην εξέχει στο δρόμο το αυτοκίνητο διότι είναι μεγάλο… Πάντως, επειδή συχνά βλέπουμε αυτό το φαινόμενο, μάλλον πρέπει να είναι μια χρήση των αυτοκινήτων 4x4, να «καβαλάνε» πεζοδρόμια! Β.Β. - 
 
***  Άστεγος εναντίον καλοντυμένου: ένα βίντεο με απογοητευτικό αποτέλεσμα         
          
Ένας άστεγος και ένας επιχειρηματίας περπατούν στο δρόμο. Ξαφνικά πέφτουν κάτω. Θα παίξει ρόλο η εμφάνισή τους για το αν θα βοηθηθούν από τους περαστικούς; Δύο ηθοποιοί, μία κρυφή κάμερα και ένα άκρως απογοητευτικό συμπέρασμα.  Yahoo
Video: 

*** ΑΠΟ   ΤΙΣ   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/19-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Σεπτεμβρίου  2013  , Με … Ειδήσεις , Διάφορα όμορφα  και  ωραία , Σχόλια , Θέσεις  Αντιθέσεις , Παραλειπόμενα , Όλα  για την Υγεία ....
~      http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/20-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  20  Σεπτεμβρίου  2013 , Με  ειδήσεις , όμορφα και  ωραία , παράξενα , σχόλια ,  Υγεία  γιά όλους κ.π.α.  ενδιαφέροντα σημαντικά  καί  ασήμαντα.-
 ~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/21-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...
  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/22-2013.html , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  22 Σεπτεμβρίου  2013 , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  21  Σεπτεμβρίου  2013., .. Με  ειδήσεις  , όμορφα και  ωραία ,Αθλητική  ενημέρωση , Σχόλια , Θέσεις Αντιθέσεις , Παράξενα , όλα  γιά την Υγεία  κ.π.α.  σημαντικά  ή  Ασήματα ...πιθανά  καί  Απίθανα ...με  πολλά τοπικά ενδιαφέροντα ...     
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/21-22-23-2013.html , Αθλητικό τριήμερο 21 , 22 καί 23 Σεπτεμβρίου 2013, Δευτέρα  23  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/23-09-2013.html , Επιλέγοντας Διαλέγοντας  Γράφοντας Δευτέρα 23-09-2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/23-2014.html  , Διαλέγω  και  Γράφω  Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το κανάλι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/24-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαλέγω  Επιλέγω  και  ...... Γράφω  !.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/26-2013.html , Διαλέγω Επιλέγω  Γράφω  Πέμπτη  26  Σεπτεμβρίου  2013  .-
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013  .- 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/27-2013.html , ΕΠΙΛΟΓΕΣ Παρασκευή  27  Σεπτεμβρίου  2013 , Βρίσκω ,  Επιλέγω , Διαλέγω  ...Γράφω.-
 ~  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/28-2013.html  ,  Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Σάββατο  28 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/29-2013.html  , Τον   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  29  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspo,t.gr/2013/09/28-29-30-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ τριήμερο  Σα, Κυ  , Δευτ  , ..28 , 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2013.-
~
***
~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2013   :
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/10/01-2013.html  , Το  κανάλι  της  ενημέρωσης Δευ  και  Τρίτη 01  Οκτωβρίου  2013 .-

~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2741   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1226   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1205   video.-
                                                                Σύνολο  :  5172     βίντεο ανηρτημένα .-

 

 

 

***  ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-

** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου